Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

VROM liegt over SUV-belasting

gslexusDaar gaan we weer! Het ministerie van VROM wil extra belasting voor SUV's en diesels invoeren. Dus meer betalen voor een parkeerplekje als je een Q7 hebt en 'gewoon' tarief als je een 8.3L V 10 Dodge Viper hebt danwel een 5.5L V8 Volga. We citeren: "Het differentiëren van de parkeertarieven kan via het kenteken van de auto, aldus de woordvoerster van VROM. In Zweden is met deze aanpak al ervaring opgedaan." Tuurlijk, zoals gewoonlijk noemen ze Zweden als lichtend voorbeeld. Maar is dat eigenlijk wel zo? Nee, dat is NIET ZO. Dat zijn leugens. Parkeerbeleid is in Zweden net als in Nederland een zaak van de gemeenten, niet van de overheid. VROM doelt echter op Stockholm, waar na wat testen sinds begin deze maand een congestiebelasting is ingevoerd. Je moet betalen om de binnenstad in te kunnen. Echter, wie rijdt in een auto op bio-ethanol, iets wat in Zweden zwaar booming is, betaalt niets. In Zweden bestaat geen extra parkeerbelasting op diesels en SUV's. Zweden heeft een parkeerbeloning voor schone auto's. Extraschone auto's mogen gewoon gratis parkeren (1.) En hoe komen ze daar aan al die schone auto's? Omdat het Zweedse 'Ministerie van Vrom' veel minder belasting heft (2.) op co2-neutrale biodiesel en bioethanol. Iets dat onze overheid stelselmatig weigert door te voeren omdat Wouter Bos anders zijn kansenwijken niet kan subsidieren. Daarnaast is straffen van SUV-bezitters natuurlijk zoveel christelijker dan belonen van het bezit van schone auto's. Dus Jacqueline Cramer, LIEG NIET. En regel het met Verkeer en Waterstaat. Gratis parkeren voor onze Lexii ls600h's. Geef ons koekies in plaats van de roe.

Reaguursels

Inloggen

Beste mensen, de reden dat we rasleugenaars als politici hebben is omdat "wij" de politici die de gorddroge waarheid spreken linea rectum naar het electorale afvoerputje sturen. Wij stemmen nou eenmaal het liefst op iemand met een aantrekkelijk verhaal, niet op iemand met een kloppend verhaal. Dat duurt zo lang en is zo ingewikkeld en vaak betekend het ook nog dat je dingen moet laten of doen die in het landsbelang zijn. Bleeeehhh da'kan niet hoor!

NoahHafra | 22-08-07 | 10:32

Overigens heb ik vooral een hekel aan die rotkoppen van die linkse wijven in dit kudtkabinet. En ik ben niet eens seksistisch aangelegd...

wegmetdebijstand | 22-08-07 | 09:37

Typisch links. Heel veel geld van de burger uitgeven om heel veel geld van de burger binnen te halen. Niks nieuws onder de zon. O, Pieter Hofstra, we missen je elke dag nog.

wegmetdebijstand | 22-08-07 | 09:33

Alle publieke organisaties zijn 'overheid'. Ook gemeente. Hoxha bedoelt waarschijnlijk 'Rijksoverheid'. Sorry, maar als bestuurskundige moest dit ff ;-)

RobbieG | 22-08-07 | 08:08

Dit is ecofascisme!

Nog heel eventjes en mensen met een stevige auto moeten met een jodenster op hun voorruit rondrijden. (en dat heet dan een 'mileusticker' of zoiets)

Een diesel -zelfs een 'oude' diesel waar geen roetfilter op kan- kan vaak heel wat minder fijnstof uitstoten dan veel soorten benzineauto's en stoot per definitie al niet zoveel ellende uit als de gemiddelde bromfiets - (wanneer gaan ze die kl... dingen nu eens aanpakken?) (of rijden daar soms te veel gedepriveerde petjes uit Amsterdam West op?)

Diesel is nog steeds de schoonste brandstof!

Fijnstofhysterie is een lácher: fijnstof is van alle tijden en wij leven nog: zestig procent van het fijnstof komt van de Noordzee (heeft u die al belast, mevrouw Cramer?), nog eens vijfentwintig procent komt van de duitse landbouw (heeft u die al belast, mevrouw Cramer?) en het wegverkeer is de oorzaak van een klein deel van de laatste vijftien procent - en dieselauto's zijn daar weer een klein deel van.

De hoogste tijd voor een autopartij!

Kan er niet eens een zaterdagmiddagje of vier een ijzeren cordon om Nijmegen, ofzo?

Kijken wat de plaatselijke winkeliersvereniging daarvan vindt.....

azoturie | 21-08-07 | 22:58

Het is al vele malen gezegd dus nog maar een keer. Politici zijn rasleugenaars, wisten jullie trouwens dat die Cramer op een bezemsteel naar haar werk gaat. Maar het ergste van alles is wat wij allemaal erbij staan te kijken en weinig doen.
Nu is het de parkeerbelasting voor SUV's, straks is het een ander, uit een tumor voortgekomen hersenspinsel.
Laten we even teruggaan in de tijd. De bouwfraude. we zijn voor 10 tot 15 miljard opgelicht en er is voor 506 miljoen teruggehaald, met als topper door justitie, 1 zaak voor de somma van 250.000 Euro. (Bron:Zembla) Dat noem ik nou een win win situatie.
Niet voor het gepeupel natuurlijk maar voor onze frinden. Liegen en liegen en vooral niet uit de plooi vallen, is een allom gehoorde one-liner in de achterkamertjes van onze democratie.
Het gaat natuurlijk allemaal om de centen, de pecunia. Wij staan op plek 10 als het gaat om de rijkste landen van de wereld en dat willen ze daar in DeHeag graag in stand houwe. Maar hoe?
Geef het volk het gevoel van vrijheid en veiligheid, laat er een aantal infiltranten op los, creeer daarna angst en hol dan de boel van binnenuit uit. En zie het volk ligt aan de voeten van de architecten van de destablisering (The art of war,Sun Tzu)
Want voor het gevoel van veiligheid geven mensen alles op, echt alles, en accepteren zij alle leugens die zij maar al te graag door het oor laten vloeien als een goed glas wijn door de keel.
Niet zij, maar wij zijn de schuldige van een leugenmachine die al eeuwen lang geconsumeert word door ons goedgelovige ingezettene van een eens zo'n mooi land van melk en honing.
Jammer dat wij constant in deze nachtmerrie moeten blijven dromen. Hoe groter de leugen hoe meer mensen deze maar al te graag willen doen geloven. Ik hoop dat wij allemaal een keer met een klap wakker worden. En doen alsof er niets gebeurd is.
Slaap zacht.

Nico Mudde | 21-08-07 | 22:39

*rijdt een 5.7lt V8*

Rest In Privacy | 21-08-07 | 22:34

pfff boeijuhh.. wat maakt mij die paar centen nou... dat ze dr gelukkig mee zijn *gooit nog s 95 liter in zn 4.4*

krem | 21-08-07 | 21:57

Is het niet zo dat hoe langer de suv stilstaat, hoe schoner het is? Oftewel met een SUV lang parkeren wordt (bijna) gratis?

Nu nog een groene golf voor de stoplichten op weg naar de parkeergarage, lijkt me ook geen verkeerd idee/

flip1234567890a | 21-08-07 | 21:32

Laatst in de parkeergarage 20 minuten naar een plek moeten zoeken omdat van die asocialen met SUV's en X5's en Q7's 2 plaatsen in beslag nemen omdat hun aso-bak niet binnen de lijntjes past. Klootzakken. Laat die gasten dan voor 2 plaatsen betalen. Ik ben voor!

Flippo | 21-08-07 | 21:04

Die achterlijke onnodige luchvervuilende hestrucureringen en nutteloze stoplichten helpen het milieu naar de klote..... niet een lullig diesltje

css.... | 21-08-07 | 20:55

Ja én , die arrogante gasten uit hun in bungalow in 't Gooi met hun Audi Q7 als 2e boodschappenwagentje mogen blij zijn dat ze niet gelijk worden aangeklaagd wegens patserigheid en milieuvervuiling, mijn auto weegt 1050 kg. da's zwaar zat.

Balie | 21-08-07 | 19:47

@ZDEV 21-08-07 @ 10:48
Potverdekke: Pure poëzie! Stuur ook nog een kopie naar de Televaag, wil je?

Zeddegeizot | 21-08-07 | 19:31

Ja, en in China hebben ze vrij positieve ervaringen met het executeren van misdadigers. Eauk maar invoeren dan? Lijkt me wel! Afijn, we mogen voor hetzelfde (of minder) dus meer gaan betalen. Geen nieuws. Het stelletje landverraders thans op reces maar anders het land leidend (lol) wil gewoon zoveel mogelijk van uw en mijn zuurverdiende pegels. Vandaar die plastiek-tax recentelijk. Waarom er in GODESNAAM nog geen belasting is op ademhalen (CO2 uitstoot!) mag joost weten. Kan iemand die raamambtenaar verantwoordelijk voor het nog verder uitpersen van burgers even op die omissie wijzen? Dank u.

PreventiefRuimen | 21-08-07 | 18:41

Natuurlijk liegt onze regering, nu kunnen ze nog mooi vangen door meer belasting te vragen. Zuinige brandstoffen worden geboycot omdat anders onze LPG in gevaar komt.

Keaning_Radboud | 21-08-07 | 18:31

De schedel van degene die dit heeft verzonnen is een prima parkeerplaats.

..zapper | 21-08-07 | 17:28

Je kan Zweden niet meer als benchmark gebruiken, ben er veel geweest en alles wat wij niet wensen op deze site wordt daar toegepast, kortom veel allochtonen binnenhalen, moskeeen subsidieren en nog meer van dat soort narigheid.
Ik rijdt zelf ook groot en heb me scheel betaald aan BPM, dus even de lijnvan vrom volgen.
in zweden is geen bpm, afschaffen dus in NL, en dan wellicht de eco tax, nou ja als die lager uitvalt dan de bpm dan liever deze. wat me beter lijkt is dat we allemaal femke (hoerr) H. achter de wagen binden en het binnenhof op sleuren want dat groene gelul komt toch echt bij haar vandaan.

pim4ever | 21-08-07 | 17:25

Pavoni 21-08-07 @ 11:09
Blijft evenveel plek alleen er staan kleinere auto's op.
Maakt dus geen hol uit.

Nuke2000 | 21-08-07 | 16:13

O... Er is in Zweden ervaring mee opgedaan... Dan zit het goed! Wanneer houden we nu eens op om dat oersaaie, super-calvinistische land als een soort van gidsland te zien? Drank is er niet te betalen en verder mag je er geen bal en is er niks te beleven, of het is er te koud voor. Maar om daar te overleven en niet als gevolg van winterdepressie jaarlijks zelfmoord te plegen moet je wel aan de drank, en dat snapt de ook daar zwaar parasitaire overheid uitstekend!

Brouhaha | 21-08-07 | 15:26

@ Mach10 21-08-07 @ 12:37
Het is denk ik niet de typegoedkeuring, maar op een diesel staat in nl een boete van 2000 euro extra BPM. Daarmee wordt elke kleine diesel direct uit de markt geprijsd!

markemrik | 21-08-07 | 15:14

we moeten er in NL juist blij om zijn dat er mensen zijn die de klasse suv voertuigen aanschaffen, er word door die mensen zoveel BPM en wegenbelasting betaald dat er heel wat cash bij de belanstingdienst binnenkomt.
daarnaast wordt een auto uit deze prijsklasse over het algemeen top onderhouden door meestal bovenmodale berijder, dus nooit vervuilende lekkages e.d.
ook is de berijder meestal een duurbetaalde zakenbobo die helemaal niet superveel rijdt, dus ook niet erg vervuilend
ook zijn er veel mensen die zon auto echt wel nodig hebben ga je paard of boot eens verplaatsen met een panda of een marktkoopman met een smart kan toch niet
een goedkope auto neemt dezefde parkeerplaats in dus ook gelijk tarief
een voertuig welke goedgekeurd is door de RDW als personenmotorvoertuig dient op iedere openbare parkeerplaats te mogen staan tegen vlak tarief, het kan niet zo zijn dat iedere gemeente zelf kan bepalen welke voertuigen wel en niet mogen parkeren
er moet in nedereland gewoon veel meer centraal worden aangestuurd ten koste van het eigen beleid van gemeenten, provincies en waterschappen e.d.
gedecentraliseerd besturen zorgt voor zeer veel baantjes, zeer hoge kosten, lage productiviteit, veeel gelul en heel weinig meetbaar resultaat

tokkie | 21-08-07 | 15:11

@ wingload 21-08-07 @ 10:23
Helemaal eens! Diesels zijn allang niet meer zo vervuilend als vroeger (en eur95/eur98); das gewoon een kwestie van een keer wel goed verdiepen in alle ontwikkelingen van de laatste jaren (VW / Audi) op het gebied van dieselmotoren inclusief alle beschikbare filters ipv een mening vormen obv van technieken van 10/20 jaar oud!. Denk bv aan de actieradius van diesel tov benzine, het meer vervuilende raff. proces van benzine tov diesel..... etc..
En wie wil er nu in het OV zolang dat je PER DEFINITIE ergens brengt waar je PER DEFINITIE NIET moet zijn: bus-, tram en treinhokjes??!!??!!

Black Box | 21-08-07 | 14:51

Die christen-communisten in DH willen iedereen natuurlijk het liefst in een rode c1

blaffer | 21-08-07 | 14:27

Het is een natuurwet dat gemeentes elke opening om een beetje belasting te heffen, vooral van die vieze vuile rijken (via bijv. OZB en vergunningen voor serres en dakkappelletjes want als je een huis hebt ben je een vuile rijke kapitalist), direct bruut verkrachten om de socialistische droomstad te helpen verrijzen, om gebrek aan begrotingsdiscipline te compenseren, en om frustraties weg te taxeren. Kutterdekut dit.

Upperkut van rechts | 21-08-07 | 14:14

Onzin,90 % van de auto s boven de 25 mille staat op de zaak,3 x raden wie het parkeergeld betaald.

Uw Verzekeringsadvis | 21-08-07 | 13:53

Washington zei ooit *Erzijn twee groepen in de samenleving die onder controle gehouden moeten worden, Criminelen en Politici.* De criminelen hebben de overhand in nederland en de politiek is doorspekt van criminaliteit en corruptie. Neem allen maar de bouwfraude waar de nederlandse gemeenschap voor 25-30 milliard is opgelicht. Met medewerking van bepaalde politici die als commisaris in dienst waren en/of eigenaar waren/zijn van bouwbedrijven. Als voorbeeld Hans Wiegel en Annemarie jorritsma. Jorritsma's bedrijf werd zelfs nog gesubsidieerd ten tijde van haar ministerschaps periode. Dit staat los van de fraude die door haar bedrijf gepleegd is. En kijk eens waar die kutdhoer nu zit. Ik heb in veel opzichten niet veel met de USA maar deze Bouw directeuren/commisarissen/politici zouden in de USA in de kalaboose zitten. Hier in Nederland word hen de hand boven het hoofd gehouden en kunnen ze gewoon doorgaan met het volk op te lichten. Het is een grote Mafia.

stevie wonder | 21-08-07 | 13:52

Stop de nivellering!
Bah, ik verkas!

Slimmerdanjij | 21-08-07 | 13:40

Cramer komt altijd met foute plannen dus ik maak me geen zorgen. De gloeilamp is ook niet verboden tenslotte.

dr.spin007 | 21-08-07 | 13:33

*kinkelt nog een fles zonnebloem in de tenk, stoot daarmee ruim voldoende roet uit, maar geen zwavel, datdanweerniet. geen kwartjes voor kadaver kok*

hallevvezool | 21-08-07 | 13:31

@ZDEV: Neee, begrijp me goed: je kunt als worm de appel veel schade berokkenen, zonder zelf appel te worden..... je hebt gelijk, minder drinken.

HoerenSloep | 21-08-07 | 13:26

In het meest genivelleerde land ter wereld waar de milieuhoax wordt misbruikt om nog verder te nivelleren heb ik verschrikkelijk veel zin om elke Prius die ik tegenkom te slopen.

Upperkut van rechts | 21-08-07 | 13:13

Maargoed, dure auto's zijn sneu. daar gaat het uiteindelijk om.

Maaier 21-08-07 @ 12:58
Laten we het daar dan maar bij houden

Mach10 | 21-08-07 | 13:10

p.s. zelfs de moraalridders van Milieudefensie zien weinig heil in de plannen:

'Een woordvoerder van Milieudefensie noemt het voorstel om vervuilende auto's meer te laten betalen op zich sympathiek, maar volgens hem zet het nauwelijks zoden aan de dijk.

Uit onderzoek blijkt dat de uitstoot van stikstofdioxide en fijnstof maar mondjesmaat afneemt. "De maatregel heeft voornamelijk symboolwaarde. Het zou veel effectiever zijn als gemeenten vervuilende auto's mochten weren uit de stad."'

Verkapte belastingen dus...

ZDEV | 21-08-07 | 13:10

@Hoerensloep: je bedoelt zelf ambtenaar worden? Of politicus? Aiaiaiai, jij moet echt minder drinken! :)

ZDEV | 21-08-07 | 13:00

Een grote poppenkast!Nederland is een grote luchtbel aan het worden die vroeg of laat uit elkaar spat.De werkende burger moet steeds meer geld ophoesten wat vervolgens door de overheid met bakken over de balk wordt gesmeten.Was dit voor nuttige zaken.. ok.. maar het wordt voornamelijk gebruikt om een groep mensen die te lui zijn uit hun ogen te kijken continu te blijven financieren.Hier gaan ook bijna alle belastingvoordeeltjes heen,want deze mensen zijn tennslotte verschrikkelijk zielig... Je kunt ook zelf eens van je luie reet afkomen.(arbeidsongeschikten/gehandicapten daargelaten) Dan zou al deze onzinbelasting ook niet nodig zijn.Laten we eerlijk zijn.. dit heeft echt TOTAAL nix met het milieu te maken.Er zijn al zat mogelijkheden meer ethanol enz in de brandstof mee te mengen.Zolang dit niet wordt gedaan maken ze zich steeds ongeloofwaardiger met deze zielige acties.Erg lekker als je in je dikke Audi van 2500 KG een vaste plek op het binnenhof hebt!Verbeter de wereld en begin van je zelf.Ik wordt iig kotsmisselijk van dat stelletje hypocrieten.

gewooneerlijk | 21-08-07 | 12:59

Mach10 21-08-07 @ 12:54

Cramer heeft, net als de rest van het kabinet, nog helemaal niets gedaan, of besloten, de tweed ekamer zit al maandne werkeloos te wezen, dus ook dara kun je Cramer niet de schuld van geven. Hoogstens is dat staand beleid, dan zou je de voorgangers van Cramer de schuld moeten geven.

Maargoed, dure auto's zijn sneu. daar gaat het uiteindelijk om.

Maaier | 21-08-07 | 12:58

Dusssssss het komt erop neer dat de overheid nog wat extra geld vangt om een ramp te voorkomen, namelijk de aantasting van het milieu. Enig verschil voor het mileu: nee, immers: wie gaat er nou een extra buskaartje kopen als je thuis een auto hebt staan, een nieuwe auto aanschaffen (natuurvriendelijk dan wel) lijkt me ook niet zo voor de hand liggend.
Het enige verschil dat je zult hebben is dat de portemonee van ons, burgers, nog dunner wordt, en daar profiteert onze overheid van.
Kunnen ze ook vast de plannen doorgeven voor 2008? Nog wat snelwegen erbij?

komaan zeg, als je dit milieuprobleem echt zou willen oplossen, zou het nog wat effect geven misschien door gratis OV kaarten beschikbaar te stellen, en wat zuinige auto's binnenhalen en zonder btw in de showrooms droppen. Zo zien wij er ook misschien nog wat nuttigs in.

RENSATION | 21-08-07 | 12:57

@Maaier 21-08-07 @ 12:38
Twee woorden: Type Goedkeuring

Mach10 | 21-08-07 | 12:54

@ZDEV: Nobele eigenschappen maar het gaat om langste adem. En dan wint de ambtenaar het altijd. Dus kies ik voor uitholling van binnen uit. Maar dan moet je wel het eindbedrag op de factuur constant op je netvlies houden...

HoerenSloep | 21-08-07 | 12:51

@ZDEV
Amen

Honkbal Pet | 21-08-07 | 12:44

Dit kabinet is helaas repressief met de verkeerde dingen, in andere gevallen heeft men toch ook belonen ipv bestraffen als mantra?

Anyway, in Italie wordt men gestimuleerd oude auto's te slopen en krijg je een premie als je een schone auto koopt, (euro 4 en 5) met die auto's kun je ook de binnesteden in. Dat werkt tenminste, dit hier is het zoveelste melkkoeproject.

Espace Première | 21-08-07 | 12:40

Zweden is koel :).

Den Ouden Wind | 21-08-07 | 12:40

Mach10 21-08-07 @ 12:37

En het verkoopbeleid van Renault ligt óók aan de minister van Vrom zeker?

Maaier | 21-08-07 | 12:38

@Hoerensloep: het is vooral koppigheid en vasthoudendheid in plaats van vertrouwen in het rechtssysteem ;)

@AdolfJoling: goede grap!

@synchronicity: m'n vrouw hoor ik niet klagen, alleen over de breedte van m'n auto... inparkeren enzo ;)

De rest: thx, en doe er wat aan!

ZDEV | 21-08-07 | 12:38

@markemrik 21-08-07 @ 12:27:
Als je de post had gelezen waarop ik in mijn posting van 11:36 reaguurde dan had je gesnapt dat ik een geintje maakte.
-
Maar helaas heb je de post van Bluto Blutarsky 21-08-07 @ 11:32 dus niet gelezen dus is mijn geintje je ontgaan.
-
* Haalt DB4GT Zagato onder stof vandaan - kut, schaal 1:8 *

Reinaert | 21-08-07 | 12:35

@markemrik 21-08-07 @ 12:27
fantaseer ik ook geregeld over!pas kwam er trouwens nog eentje in boomklevertjes vaart mij voorbij op de autobahn.dat geluid!!

overVecht | 21-08-07 | 12:29

@ Reinaert 21-08-07 @ 11:36
eeh, austin martin??? Je bent duidelijk geen autofan. Austin bestaat al sinds de val van de berlijnse muur niet meer.
en.wikipedia.org/wiki/Austin_Motor_Com...
Ik ben wel benieuwd naar de eerste feauteaux van de nieuwe Aston Martin!

markemrik | 21-08-07 | 12:27

in Stockholm moet je ook nog betalen om de stad uit te mogen.

Oh ja en je betaalt alleen van 6:00 tot 18:00 ofzo iets...

Patrick Zweedsey | 21-08-07 | 12:27

@Reinaert

Een SUV is geen terrein auto, de Q7, X90, cheyenne zijn suvs, zogenaamde aso bak. Onder het kopje SUV valt ook de Kia sorento onder de nissan x-trail, honda cr-v. BMW X3.

Gros van de SUV hetze is gewoon een stukje kift, kijk hij/zij eens rijden wat ik niet heb. Kep liever dat men de pijlen richt op die wannabee fast en the furious rijdertjes die met opgepimpte autotjes type nix met uitlaten rondrijd waar een tennisbal in past. Dan doel ik niet op de uitstoot maar de geluidsoverlast die het met zich meebrengt.

Of dat men de 2takt aanpakt (brommers en 45km karretjes), voor 1 uur tweetakt rijden (50cc) kun je een moderne (benzine) auto een uur lang 160km laten rijden om op dezelfde milieubelasting te komen.

Bluto Blutarsky | 21-08-07 | 12:23

@markemrik 21-08-07 @ 12:13
Parkeren mag ook, maar kost geld. Gaspedaal induwen kost ook geld trouwens, maar je mag zelf kiezen.
Als straks de kmheffing is ingevoerd, wordt de betaalchip aan de toerenteller gekoppeld...

makkie | 21-08-07 | 12:23

@ZDEV; Heeeeelemaal mee eens. had het niet beter kunnen formuleren. complimenten. Afstraffen bij de volgende verkiezingen die Pvda. terugbrengen tot D66 niveau.

speerpunt | 21-08-07 | 12:18

Ach ze liegen toch ook over de hypotheekaftrek die zogenaamd alleen in Nederland zou bestaan, terwijl ik het gewoon kan aftrekken bij de belastingen hier in Spanje.

-- weggejorist -- | 21-08-07 | 12:15

Wat een vrezelijk enge heks is die Jaqueline Cramer. Gruwel. Die van mij doet het de eerst komende twee weken niet meer.

Bascii | 21-08-07 | 12:15

@ spooky 21-08-07 @ 11:35
Je hebt helemaal gelijk! Er wordt geen huis gebouwd in dit land. Daardoor MOET iedereen een pleuriseind reizen voordat diegene op het werk/bij de klant is. Vervolgens wordt vroM wel actief als er belasting binnengehaald kan worden middels de milieusmoes.
Als je een SUV hebt, zou ik minimaal met twee personen naar de stad gaan. Eentje kan dan de stad in, terwijl de ander rondjes blijft rijden met minimaal 3000 toeren. Dat mag namelijk wel!

markemrik | 21-08-07 | 12:13

Ach. Ik rijd weinig in mijn SUV. 15.000 km per jaar. Een gemiddelde leasebak is netto vervuilender. Afijn deze maatregel zou hem alleen maar exclusiever maken. Dus ik verwacht een stijging in de aankoop van de allerzwaarst belaste wagens.
.
Oh voor degenen die geen SUV hebben. Als regel er komt is die binnen no time uitgebreid met het merendeel van het wagenpark van Nederland.

Lafayette | 21-08-07 | 12:10

Heeft iemand er wel eens bij nagedacht dat als je het kenteken van de auto invoerd dat deze ook geregistreed word, wat doet men dan met deze gegevens?? We hebben toch nog steeds een wet op de priv.??

kutjemuf | 21-08-07 | 12:09

ow, Prof Hoxha moet weer even laten zien dat ie zo enorm fan is van auto;s. doorgaans geen kenmerk van goed esmaak of intelligentie. Beetje sneu, maar ach. Dit plan is ook idioot.

Maaier | 21-08-07 | 12:06

in goteborg zijn ze al 10 jaar bezig en het werkt inderdaad, alleen was daar de aanpak veel breder daan alleen via parkeerbeleid en heeft men er nu te kampen met het eigen succes want iedereen rijdt schoon en kan daardoor gratis voor de deur parkeren, maar daardoor wordt er gelijk ook meer gereden. en dus, meer maar wel schonere files

drk | 21-08-07 | 12:06

Biodiesel? Dat is pas een domme hype die hopelijk snel wordt doorgeprikt... net als waterstof!

@ZDEV 21-08-07 @ 10:48: Je vrouw vind 8 centimeter denk ik best wel belangrijk!

synchronicity | 21-08-07 | 12:02

1 lexius, 2 lexii??? lutsers!

B*U*S*H | 21-08-07 | 12:00

@Reinaert 21-08-07 @ 11:52
Gaaf, daarmee door de PC-Hooft toeren. Ik mis alleen de koevanger

makkie | 21-08-07 | 11:57

Wat een domme gedachten extra parkeergeld vragen. Als je 100.000+ voor een auto kan betalen kan je ook wel dubbel tarief voor parkeergeld betalen.
Vind de SUV zo wel een erg coole decadente auto worden.

jvm | 21-08-07 | 11:54

ZDEV 21-08-07 @ 11:33

Gewoon een brief naar het OM sturen waarin je stelt dat de Nederlandse staat jouw geboortegrond heeft bezet en dat je haar wetten nooit zult eerbiedigen en dat je haar dienaars altijd als jouw vijanden zult beschouwen en je niet zult ophouden ze te bestrijden. Heb ik een keer gedaan na een fietsen-zonder-licht-misdaad, en ik heb nooit meer iets gehoord!

AdolfJoling | 21-08-07 | 11:51

@ azijnseiker 21-08-07 @ 11:48
"Wanksta"... hier toch gewoon?

Bernhard Bang | 21-08-07 | 11:51

ho, eilanden op de noordpool: www.nu.nl/news/1201875/91/rss/Eilanden...
Stijgt de zeespiegel dus toch door het smelten van noordpoolijs.
Binnenkort in de showroom: amfibie-suv's!

makkie | 21-08-07 | 11:49

@ZDEV: Hmm, ik zie enige overeenkomst met ondergetekende. Alleen je vertrouwen in ons rechtsysteem moet nog even getoetst worden aan de realiteit.
Maarrrr, hard werken om je je in je spaarzame vrije tijd met >250pk door 'slands wegen te laten sleuren bekoort mij zeer zeker.

HoerenSloep | 21-08-07 | 11:49

Wanksta

azijnseiker | 21-08-07 | 11:48

Als je niet professioneel kunt liegen en bedriegen kun je nimmer een goede ambtenaar of politicus worden. Volgens mij worden ze daar dan ook op geselecteerd.

DJTriest | 21-08-07 | 11:47

YGTHAYD 21-08-07 @ 11:35
Ik beweer nergens dat zij zich met maar 1 "ding" bezig moeten houden.
Landelijk bestuur moet zich niet bezig houden met met geleuter in de marge.
Deze regierung heeft tot nu toe nog geen klote uitgevoerd, behalve wat gehuil in de rondte, dat de jeugd te veel zuipt, en weet ik wat meer voor zaken waar ze ook nog eens niets aan kunnen veranderen.

Amen | 21-08-07 | 11:46

Iedereen een vast quantum CO2 uitstoot, naar believen uit te stoten, is dat misschien een idee?

Schoorsteenveger | 21-08-07 | 11:44

Goed zo Hoxha, gewoon ook even een extra niet gratis factuur naar VROM sturen voor dit stukje.

ILT | 21-08-07 | 11:44

-weggejorist-

agentorange | 21-08-07 | 11:43

@Spooky Ja zelfs verdonk kon na 5 leugens nog gewoon blijven zitten

YGTHAYD | 21-08-07 | 11:40

Kunnen we VROM niet omdopen tot VROEM en ze dan uitleggen dat dieselrijders lieve mensen zijn die ook VROEM doen?

Adriaantjeeeeeuh | 21-08-07 | 11:39

OhJee 21-08-07 @ 11:32
Hoho een minister jokt niet, ze is hoogstens onzorguldig in haar uitlatingen maar meestal compleet buiten haar schuld verkeerd voorgelicht en weer een ambtenaar bites the dust.

spooky | 21-08-07 | 11:39

En wat ik eigenlijk nog het aller-allerergste vind... Dat het leeuwendeel van de Haagse en gemeentelijke roofbuit opgaat aan salarissen, bonussen, 13e maand en vakantiegeld van de ambtelijke roofridders zelf.. En elk jaar uiteraard weer een loontrede erbij die moet worden betaald uit nog hogere opbrengsten...

DJTriest | 21-08-07 | 11:39

@Bluto Blutarsky 21-08-07 @ 11:32:
In jouw definitie is de Dacia Logan ook een SUV (de station-uitvoering tenminste). Maar je weet best wat jan-en-alleman en dus ook ondergetekende verstaat onder SUV.
-
ASO-bakken, PC Hooft-tractoren, dat soort spul. Glimmende ransbakken!
F1 Kan mij ook niet boeien, speedbootracen en stuntvliegen ook niet.
-
* Is benieuwd naar de eerste feauteaux van de Austin Martin! *

Reinaert | 21-08-07 | 11:36

@Amen Dat zou wel heel eenzijdig zijn als ze zich maar met 1 ding gaan bezig houden

YGTHAYD | 21-08-07 | 11:35

Cramer een milieuspecialist. Vanaf het begin al zag ik dat probleem. VROM is volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieu en in die volgorde aub! Een minister van VROM moet generalist zijn, planoloog bijvoorbeeld en geen milieukundige. Niet voor niets is planologie een sociale economische wetenschap, die milieudeskundige zijn techneuten en hebben geen kaas gegeten van wat beleid impliceert bij mensen. Er moet een ministerie voor milieu komen, van mij part met Cramer maar de totale belangenafweging van de inrichting van Nederland moet je aan een planoloog overlaten, die heeft gestudeerd om met alle wensen en eisen van alle belangengroepen rekening te houden. Dat kan mevrouw milieufetisjist gewoon niet.

spooky | 21-08-07 | 11:35

@AdolfJoling: het is een misvatting dat alle goedverdienende mensen dit te danken hebben aan hun stamboom. Ondertekende is uit de klei getrokken en heeft zonder subsidies of leningen maar met voldoende hersens, voldoende guts en vooral hard werken z'n eigen bedrijf opgebouwd.

Als je goed had gelezen heb ik geen politieke voorkeur: links of rechts: politici en genoemde ambtenaren zijn leugenachtige parasiterende luilakken.

Leukere dingen doe ik al, zoals in een leuke auto rondrijden. Maar dat idee van een revolutie ontketenen lijkt me wel wat. Burgerlijke Ongehoorzaamheid begint bij jezelf! Te beginnen met het torpederen van dit soort plannen en het saboteren van parkeersystemen. Ik ga geen enkele gemeente een cent meer betalen voor het parkeren van mijn auto. Ik laat het nog liever voorkomen. In de hoop dat een rechter het onwettelijke van zo'n maatregel wel inziet.

ZDEV | 21-08-07 | 11:33

Ho ho! Ministers liegen niet, zij jokken. En dat mag. Althans, ik heb er nog nooit eentje op afgerekend zien worden.

OhJee | 21-08-07 | 11:32

@Reinaert

Een suv is geen terrein auto dat is een groot misverstand. Het is gewoon een auto met een typegoedkeurig net als de Skoda Fabia, de fiat multivla etc. Het is een auto met een fatsoenlijke laadruimte. Een gemiddelde nieuwe SUV is schoner qua uitstoot dan een auto van ca 10 ~ 20 jaar oud. SUV staat wat hoger op de poten, is wat imposanter en tja wat dacht je van ferrari's, austin martin, spyker en andere (semi)supercars.

Tis trouwens vreemd dat half rotterdam afgezet (mag/kan) worden voor een F1 show, zinloze verbranding van rubber en benzine. Terwijl mijn buurman met zijn SUV carpoolend naar zijn werk gaat is ineens een gebeten hond. Natuurlijk dat F1 circus beleven een hoop mensen plezier aan.

Ik vraag me ook af hoeveel zinloze energie de verlepte 'nederland wordt groen' plantjes van Eneco hebben gekost. Zijn toch verbouwt in energie verslindende kassen.

Bluto Blutarsky | 21-08-07 | 11:32

@Bernhard Bang 21-08-07 @ 11:28:
Vroegâh zag je nog wel eens een sticker achterop een auto met de tekst "Maar deze is betaald!"
-
Hoeveel SUV-rijdertjes zouden die sticker kunnen plakken zonder de werkelijkheid geweld aan te doen?
-
* Wil die stickerts terug zien! *

Reinaert | 21-08-07 | 11:31

En als de SUV's hoger belast zijn geworden? Dan is uiteraard de rest van het wagenpark weer aan de beurt voor een extra periodieke verhoging. En zo blijft het ambtelijke vliegwiel maar doordraaien...

DJTriest | 21-08-07 | 11:31

@AdolfJoling 21-08-07 @ 11:20
"of spaar uw kracht voor leukere dingen dan klagen."
Huh? Ideeen?

makkie | 21-08-07 | 11:31

@ZDEV 21-08-07 @ 10:48 Zeer goed geformuleerd man, ik zal het goed onthouden!

gigi gorgonzola | 21-08-07 | 11:30

@doskabouter 21-08-07 @ 11:23
en da vin ik nou egt een geyle auto!

overVecht | 21-08-07 | 11:30

@reinaert
geen dictatuur van de suv-rijders, de stank van vanille-sigaartjes, en mierzoete parfum zou het leven hier ondraaglijk maken.

waskuip-admiraal | 21-08-07 | 11:29

Hoeveel adel kroest er nou in een SUV door de PC Hooft? Volgens mij is de gemiddelde Porsche Cayenne rijder geboren in een woninkje zonder douche waar ze op Den Uyl stemden...

Bernhard Bang | 21-08-07 | 11:28

@AdolfJoling 21-08-07 @ 11:20:
Revolutie is zeau 1918.
Ik pleit voor dictatuur - en dan niet van het proletariaat en eauk niet van SUV-rijdertjes want die hebben zichzelf intellectueel gediskwalificeerd.

Reinaert | 21-08-07 | 11:23

@ AdolfJoling 21-08-07 @ 11:20
("... uit zijn op uw centen" en "omdat er meer profiteurs dan leveranciers zijn")
Over deze lezing van de geschiedenis heb ik heel erg moeten lachen... bedankt!

Bernhard Bang | 21-08-07 | 11:23

Ik parkeer gewoon niet meer blijf rondjes rijden in mijn BMW X5 totdat mijn vriendin klaar is met boodschappen doen.

doskabouter | 21-08-07 | 11:23

den haag dient het parkeerbeleid te coordineren en dwingend op te treden bij gemeenten, gemeenten dienen volledig ondergeschikt gemaakt te worden aan den haag
het eigen beleid van gemeenten is lariekoekbeleid, eigen beleid doen gemeentemedewerkers maar in hun eigen tijd met eigen cash
een gemeente dient niks anders te zijn dan een werkmaatschappij voor den haag en de burgemeester als filiaalleider, niet als beleidsmaker.
ook is de opwarming van de aarde door co2 nooit bewezen maar niks anders dan een verzonnen sprokkje om automobilisten leeg te kloppen ten favoure van waaardeloos bestuurde gemeenten zoals amsterdam en nijmegen
het is belachelijk dat paspoorten rijbewijzen bouwleges vergunningen een volslagen idiote tariefsstuctuur hebben die niks met kosten te maken hebben maar een waardeloos financieel beleid van PVDA gemeenten om al het uitschot van de wereld maar hiereen te halen, uitkeringen te verstrekken aan 26000 liegende pleurislijers op mijn zak te laten profiteren zo heeft de PVDA weer een paar stemmen gewonnen.
wanneer in nederland uitsluitend de geboortenationaliteit telt voor het stemrecht zal onze allah partij PVDA als sneeuw voor de zon verdwijnen, daar stemt toch bijna geen echte hollander op die figuren

tokkie | 21-08-07 | 11:23

Nederig en klein dankbaar zult U voor alles zijn.

boehh | 21-08-07 | 11:22

Mmmm. Dit is gewoon een verhoging van de belastingen. Het grote graaispel van de overheid gaat weer beginnen.

Contra | 21-08-07 | 11:21

@ ZDEV en alle andere goed verdiendende reaguurders.

Ooit mochten alleen mensen met geld en goede stamboom hun volksvertegenwoordiging kiezen. Uit zwakte hebben uw grootvaders ooit ingestemd met kiesrecht voor iedereen. Zeiken over fantasierijke, linkse regeringsleiders en hun bizarre belastingmaatregelen heeft geen enkele zin. Zwakke, arme mensen zullen altijd in de meerderheid zijn en zolang hun individuele stemmen evenveel waard zijn als die van een willekeurige miljonair, zullen er volksvertegenwoordigers gekozen blijven worden die namens de meerderheid uit zijn op uw centen. Via democratische weg zal er nooit iets veranderen, simpel omdat er meer profiteurs dan leveranciers zijn. Mijn advies: ontketen een revolutie, of spaar uw kracht voor leukere dingen dan klagen.

AdolfJoling | 21-08-07 | 11:20

Schetenwappers hebben al tijden geleden vastgesteld dat met 'satisfiers' (koekjes) uitsluitend korte termijn successen te realiseren zijn. Verklaring: je went er razendsnel aan en het wordt onderdeel van onze 'acquired normality'. Conclusie: voor duurzame gedragsverandering moeten we onze toevlucht nemen tot 'dissatifiers' (de roe erover). Relevant leerpuntje voor politici, managers, en het hollebollegijzende klootjesvolk.

Bernhard Bang | 21-08-07 | 11:20

@metalgrandpa 21-08-07 @ 11:17:
Ja, die! Kennelijk de typische SUV-rijdertjes. Paar liter botox, paar kilo siliconen en je bent rijp voor een SUV. En een volgeplamuurde bek. Dat eauk nog eens. En niet te vergeten hoge hakjes, staat zo mooi bij die oversized banden en dat chroom van de SUV.

Reinaert | 21-08-07 | 11:20

Reinaert 21-08-07 @ 11:16
Nepblondies met opgespoten wangen en siliconentietjes.

metalgrandpa | 21-08-07 | 11:17

De meeste gemeentes hebben niet eens genoeg pakeerplaatsen, al onze houderschapbelasting centen word niet aan de automobilist besteed. ze moeten mensen die niets betalen voor hun autogebruik zwaar aanpakken, zoals ministers directie leden en leasrijders.

thehollander | 21-08-07 | 11:17

Kan iemand met trouwens uitleggen wat je in dit compleet geasfalteerde land met een SUV moet? Iek niet begrijpen.
-
Boeren en buitenlui hebben eauk geen SUV nodig, voor hen volstaat een gewone gezellige ouderwetsche Landrover eauk, dus da's alvast geen argument.
-
De meeste SUV's die ik voorbij zie komen worden bestuurd door over het paard getilde nepblondjes die nauwelijks met hun kop boven de raamlijsten en het dashboard uitkomen, dus ikke echt niet meer snappe!
-
Bovendien zien de meeste SUV's er uit alsof ze nog nooit een spat modder hebben gezien, om van de afwezigheid van een trekhaak nog maar niet eens te spreken!
-
* Haalt SUV uit schuur: www.panzerbaer.de/helper/pix/nl_pkw_ya... *

Reinaert | 21-08-07 | 11:16

Iedereen die een hond heeft weet: straffen helpt niet, wel belonen van gewenst gedrag....

metalgrandpa | 21-08-07 | 11:16

@Lebowski Achiever 21-08-07 @ 11:02
ow daar heb je ook gelijk in. Het zou mijn keuze niet zijn om gezellig (als ik kinderen zou hebben) een dagje door een overbevolkte stad te gaan wandelen. Als je dat dan wel zou willen doen kun je de auto, in 030 ieder geval, net buiten het centrum zetten wat haast even ver als een garage is, en de bus pakken voor 3,00 euro ben je dan heen en weer met ze 4-en. Of lopen en nog wat van de stad zien als daar behoefte aan is. kortom, gratis parkeren, toch met de auto naar de stad en 3,00 euro voor de bus kun je net een uurtje voor in een garage staan.
@biff eagleburger
ja das een iets groter probleem. In dat geval is het fijn als de vrouw toch even met de auto voor staat ;)
@hoerensloep
ik probeer het te begrijpen. Kben gek op auto's en vind SUV's bijvoorbeeld super gaaf. Maar ik ga daar niet mee door het centrum rijden in het weekend. Ik ga er liever mee de bossen in etc.

overVecht | 21-08-07 | 11:15

Lekker buiten de stadsgrens parkeren en hardlopend naar het centrum. Heb je veel hogere CO2 uitstoot en krijgen we volgend jaar eindelijk eens een fatsoenlijke zomer.

Sjakie Snel | 21-08-07 | 11:14

@Anjin Mohammed 21-08-07 @ 10:49
Waarom zien mensen overal spoken als het om biobrandstoffen gaat?
Landbouwproducten zijn in beginsel CO2-neutraal. Ze zijn ook H2O-neutraal. Het water wordt hooguit vervuild als er (te) veel (kunst)mest gebruikt wordt. Alleen fossiele brandstoffen zijn niet CO2-neutraal. Alle andere energiebronnen die ik ken zijn dat wel.
(wetenschappelijk gezien is energiebron net zo'n onzinnig woord als CO2-neutraal, trouwens)

makkie | 21-08-07 | 11:13

Hoe hadden die hopelozen in den Haag gedacht die extra heffing op vervuilende auto,s te innen?
Iedere parkeerplaats moet dan een parkeermeter hebben met een internet aansluiting om de autoregistratie te raadplegen die nodig is om het voertuig als extra vervuilend te zien om vervolgens het parkeertarief te bepalen en te betalen.
In de praktijk wordt dat dan ettelijke duizenden parkeer automaten vervangen. Dat kost een vermogen en moet natuurlijk opgebracht worden door iedere automobilist.
Los van het bovenstaande is die maatregel een linksche hersenspinsel om extra gemeenteinkomsten te genereren en niets anders en is
de zoveelste aanslag om de koopkracht te ondermijnen

The eimer | 21-08-07 | 11:11

-weggejorist-

Arie*Lex | 21-08-07 | 11:11

Wanneer gaat dit stelletje nono's nou eens de grote zaken in dit land aanpakken ipv zich met dit soort onzin bezig te houden.

Amen | 21-08-07 | 11:09

denk eens aan alle parkeerruimte als als die mega auto's weg zijn...
zaaaalig

Pavoni | 21-08-07 | 11:09

Van grijs 1 mogen wij blijkbaar allemaal alleen maar een grijze fiets bezitten.

Vogelbeest | 21-08-07 | 11:09

Rutger en Twan erop?

eeneind | 21-08-07 | 11:07

@slakdelinkselul: lang leve Google. Beter zachtlederen autohandschoenen dan geitenwollensokken zeg ik maar. Proost! ;)

ZDEV | 21-08-07 | 11:06

@ZDEV: Dank u, ik zal het nodig hebben in deze zware tijden... Bij de weg: nog in een Disco1 gezeten in Italië: doet het goed in het terrein.

HoerenSloep | 21-08-07 | 11:06

Vind ik nu 'ns een stelling die dik in orde is: koekies in plaats van de roe. Nederland is vooral goed in het bestraffen, alles wat ze onwenselijk acht, krijgt een tax, de zoete kindertjes krijgen niets. Gij zult boetedoen!

Murdockyoufool | 21-08-07 | 11:05

@moraalridder
of laat ze daar eens boompje op zetten over mensenrechten of inkomenongelijkheid. Afpersen die zandbak, maar das een ander verhaal.

waskuip-admiraal | 21-08-07 | 11:05

kan iemand deze club mogolen (kabinet) a.u.b a.s.a.p wegsturen.....?

dank u !

QB (ja die.....) | 21-08-07 | 11:04

www.vrom.nl/pics/ministers/cramer-01.j...
'nuff said
.. en ik weet even niet waarom de redactie die fietsenstalling van haar niet even boven dit topic plaatst, in het kader van miljeuvriendelijk parkeren. Verder is dit natuurlijk geen vriendelijk plan, en begon ik te walgen toen ik de vergelijking met rampennatie zweden hoorde.

waskuip-admiraal | 21-08-07 | 11:03

Laat die politici zich toch niet bemoeien wanneer wij de heilige oorlog van Saudi_Arabië, Qatar, Iran, Oman, Irak en Turkije tegen het westen willen financieren. We tanken zoveel we willen. En dat ons halve inkomen rechtstreeks in de Jihad gepompt wordt is onze zaak. Grijs 1 heeft zich daarin niet te mengen en WIlders helemaal niet.

moraalr!dder | 21-08-07 | 11:02

Wat niet uit de lengte komt, komt uit de breedte.
Vroeger had je raambelasting en gingen mensen ramen dichtmetselen.

Het lijkt me een prima plan. Iedereen blij. De Opel-rijders worden niet extra gepakt en de SUV-rijders hebben nóg meer het imago van 'kijk mij eens, ik kan me dit gemakkelijk permitteren en ik heb nog steeds schijt aan veiligheid van andere weggebruikers en schijt aan het milieu.'

Schoorsteenveger | 21-08-07 | 11:02

overVecht 21-08-07 @ 10:46
wat dacht je van een dagje uit met de familie? Goedkoper met de auto, hoor. Leuk, zo'n OV-apparaat... loont echt!

Lebowski Achiever | 21-08-07 | 11:02

Iemand die op de cm nauwkeurig de lengte en breedte van een VW passat weet, moet wel met autohandschoenen zitten reaguren en een bikini-babe als screensaver hebben. Glaasje antivries?

sjaakdeslinksesul | 21-08-07 | 11:01

Hoxha je roeleert jongen! Geweldig uitgezocht!

Knightmare | 21-08-07 | 11:01

Kijk ik vind SUV rijders SOMS ook asociaal en soms ben ik ook wel eens jaloers. Maar laten we eerlijk zijn. Die mensen betalen toch meer BPM dan anderen? En ze betalen toch meer wegenbelasting dan anderen? Dit is gewoon een discriminerende regeling. Een moderne SUV gebruikt minder brandstof dan een oude old timer. Volgens mij speelt jaloezie mee bij de mensen in de politiek. Jaloezie op die grote auto's en de gedachten dat het ook wel met minder toe kan. Waarom nou zo'n auto rijden als je ook een Hyundai Cuore kan rijden... Maar beste mensen van de politiek. Dat is nou de vrije marktwerking en pure democratie. Jullie met jullie benepen gedachten bepalen niet wat wij het volk MOETEN rijden.

Mokum Kosher | 21-08-07 | 11:01

@HoerenSloep: Ik wens u veel sterkte met uw benevelde brein. VeryDisco 3 dus ;)

ZDEV | 21-08-07 | 11:00

Hmmm eens kijken, vrouwlief rijd in een leaseauto fiat punto van 3 jaar oud diesel die 1 op 23 doet. Qua grote past deze bijna in haar handtas dus parkeren geen probleem. Ikzelf plaats mijn kont dagelijks in een prive mazda 626 9 jaar oud benzine die 1 op 11 rijd. Parkeren weleens lastig ondanks het feit dat ik veraf in een provincie woon. Volgens de nieuwe wetgeving zou ik dus net zoveel gaan betalen als mijn vrouw voor een parkeerplekje alleen vanwege het feit dat ze diesel MOET

meq | 21-08-07 | 10:59

SlechteRick? 21-08-07 @ 10:50.. Als voorbeeld de nieuwe Ford Mondeo station kost in Duitsland bijna 7000 Euro minder als in ons belastingparadijs.

Werner Beinhart | 21-08-07 | 10:58

@biff eagleburger
nog stoerder, dronken achter het stuur in je totaal onnodige autobus.. ga fietsen man!

ed.. | 21-08-07 | 10:58

'T is toch al lang bekend dat ons huidige kabinet alleen nog maar bestaat uit, leugenaars, leugenaars, en leugenaars!

Werner Beinhart | 21-08-07 | 10:56

@ZDEV: U heeft er kijk op. Alleen kostte het mijn door drank benevelde brein even moeite om de link tussen een LandRover Discovery 3 en en een Disco3 te vinden...

HoerenSloep | 21-08-07 | 10:55

Is toch het uitgangspunt van christelijk gedrag; straffen, niet belonen. Beloningen bestaan niet, alleen zondes die harder bestraft moeten worden.
Het is maar hoe je tegen het leven aankijkt. Belonen doe je jezelf dan maar. Fap.

Stradorvski | 21-08-07 | 10:55

De eerste politicus die niet liegt moet ik nog tegen komen. Nog nieuws?

Hakbarrr | 21-08-07 | 10:53

@ZDEV 21-08-07 @ 10:48
Hear Hear!

Alert | 21-08-07 | 10:52

Gatver wat een walgelijke mensen werken er toch bij dat VROM... Net of je in Nederland nog niet genoeg betaalt voor een nieuwe wagen.......

SlechteRick? | 21-08-07 | 10:50

Om aan BIO-ETHANOL te komen moet je gewassen van WATER voorzien, Schoon zoet WATER. Het wordt een MILIEU - RAMP als iedereen op BIO gaat rijden: Dan is er WATER TEKORT ! Wat en lutsers in Den Haag.

Anjin Mohammed | 21-08-07 | 10:49

@overVecht: En wiens probleem is dat dan? Jij HOEFT dat helemaal niet te begrijpen.

HoerenSloep | 21-08-07 | 10:49

Een SUV met echt spullen erin hoeft van mij niet extra te dokken.
Hermelijnen Rev. 21-08-07 @ 10:42

Wat bedoel je met spullen? Gereedschap of zo?
---
Overigens een goed artikel!

TaLoN.NL | 21-08-07 | 10:49

Dit is een asociale belastingmaatregel! Ik rijd bijvoorbeeld in een Land Rover Discovery 3 TDV6. Deze vervangt 2 auto's: een walmende bestelbus en een luxe prive auto, dus dit is al beter voor het milieu en scheelt de gemeente 1 parkeerplek. Zie ik daar iets voor terug?

Dan maar openbaar vervoer? Een gemiddelde taxi in de binnenstad van Amsterdam stoot per kilometer meer CO2 uit dan een Disco 3. Reizen met een halfvolle trein of halfvolle stadsbus is per inzittende minder zuinig dan een Disco 3 met 1 inzittende.

Minder goed voor het milieu? Een moderne benzine middenklasser (bijv Honda Accord) rijdt in de praktijk 1:13, de Disco 3 diesel rijdt 1:10, dus iets minder zuinig. Maar geen extreem verschil. Echter, de Total Cost of Ownership en Total Environment Pollution zijn van een Disco 3 veel lager. Een gewone middenklasser gaat tegenwoordig hooguit 15 jaar mee. Een Land Rover gemiddeld 25 jaar. De productie-milieubelasting van auto's is van veel groter invloed dan brandstofgebruik.

Meer parkeerruimte? Als je parkeert neem je alleen ruimte in beslag, je vervuilt niets, dat is nog wel het meest kromme van deze maatregel. De Disco 3 is 4.83m lang en 1.91m breed. Een middenklasser zoals de VW Passat meet 4.75m bij 1.82m. Wauw, 8 cm langer en 9 cm breder...

Asociaal dan? Nee, gewoon een luxe, praktische en leuke auto. Het is pas asociaal dat je in Nederland nog steeds verplicht bent om volgens de EU illegale BPM te betalen. Het is pas asociaal dat je jaarlijks bijtelling van 22% over de nieuwwaarde(!) van je auto hebt. Het is pas asociaal dat Nederland de hoogste accijnzen op brandstof voert. Het is pas asociaal dat je wegenbelasting betaalt op basis van het gewicht van je auto terwijl je via de accijnzen al voor de afstanden betaalt. Het is pas asociaal dat je in Nederland tot wel 45 euro kwijt bent voor een dagje parkeren.

Het is helemaal asociaal dat onder het mom van het milieu allemaal verkapte belastingmogelijkheden worden gecreëerd. Het is pas asociaal dat iemand anders voor jou denkt te mogen bepalen hoeveel het kost om je vrij te bewegen in een vervoermiddel naar keuze.

Dat ik meer geld betaal doet me niets. Maar dat ik verneukt word, daar word ik pisnijdig van. Links of rechts, ik schijt op die liegende, graaiende politici en ambtenaren en al die gestoorde naïeve boomknuffelaars die op ze stemmen.

ZDEV | 21-08-07 | 10:48

@fuckje: Ook in deze is Raayman/Balkie te laaaaaaat...

HoerenSloep | 21-08-07 | 10:48

ik heb mijn 17-VHL-2 gewoon heel hard nodig voor mijn werk! Én hij heeft een roetfilter,moet ik dan alsnog meer betalen omdat hij zo groot is ? Onzin en pesterij ! SUV is gewoon koel en zo is het!

de dancer | 21-08-07 | 10:47

@overVecht 21-08-07 @ 10:31

Probeer die bushalte maar eens te vinden als je zo blauw als een smurf uit de kroeg komt.

Biff Eagleburger | 21-08-07 | 10:47

@Lebowski Achiever 21-08-07 @ 10:42
nope, het gaat mij erom dat ik überhaupt niet goed begrijp wat men in de binnenstad moet met een auto als ze geen leverancier zijn. Praat ik vooral over het weekend trouwens. Ik begrijp het echt niet. Het enige wat ik me kan voorstellen is dat wanneer je een tv etc. koopt het handig is, maar voor de rest, je staat in de file, moet veel betalen, grote kans op inbraak, enz.enz.

overVecht | 21-08-07 | 10:46

@HoerenSloep,
Die heb ik gejat van het Ministerie van Onderwijs, alweer een geldverslindende actie, waarvoor Rayman is laaaaaaaaaat, is ingehuurd, om de kansenjeugd te laten beseffen dat ze geen schoolverlatertje moeten worden. terug naar de jaren '50 !

fuckje | 21-08-07 | 10:45

overVecht 21-08-07 @ 10:31
dus jij bent zo'n lutser die zich aantrekt van wat nog grotere terras-lutsers over je zeggen? Dan krijg je in NL al snel pleinvrees.

Lebowski Achiever | 21-08-07 | 10:42

-weggejorist-

Hermelijnen Rev. | 21-08-07 | 10:42

tis tog te gek verwoorden. willie effe je asmatiese buurmann de pijpuit hebben met een goeie dosus fijne stof, dan mot je inees meer betalen.

moraalr!dder | 21-08-07 | 10:42

Ja Wilders kom er eens in.

Geert Hallo????

Wat??? Niks met Moslims te maken??? Dus??

Okee Sorry Geert zal je verder laten slapen

(PS Zweden doet het een stuk beter als nederland)

YGTHAYD | 21-08-07 | 10:41

Niet zo'n probleem pour moi, ik heb een Opel, waar ik ook nog eens de aircoknop niet van kan vinden (anyone?). Heel mileunetraal dus eigenlijk.

wilmeister | 21-08-07 | 10:41

Ik snap niet, dat ze ook diesels willen pakken; die verbruiken ongeveer de helft van vergelijkbaar vermogende benzinens (dus wereld olie voorraad gaat langer mee) en stoten minder CO2 uit. Dat met dat fijnstof is ook opgelost, met roetfilters, toch?

Wat maakt een diesel gelijk aan een SUV?

SittingDuck | 21-08-07 | 10:40

Gemeente is ook overheid meneer Hoxha. Verder puik stukje natuurlijk.

John McClane | 21-08-07 | 10:40

@fuckje: Welk een pakkende slogan! Die hou ik d'r in.
En verder koppie-peest ik mijn commenst uit: www.nieuwnieuws.nl/archives/2007/08/pa...

Ach, ik kom met (of zonder) m'n voiture (zie pica) toch al niet in de grote steden. De "ontwerpers" van dit plan hebben de habitats van tokkies en rif-apen toch al omgeturned in "no-go" areas voor de autochtone mede-mensch. Winkels zijn overbodig door online-shopping en het uitgaansleven is verziekd door agressie en de eis voor "restecp" en de "heb-ik-wat-van-je-an" cultuur...

HoerenSloep | 21-08-07 | 10:39

Dus het parkeren van een Suzuki Jimny (benzine versie) wordt duurder, terwijl het tarief voor een Maybach 62s gelijk blijft?
*weer een schoolvoorbeeld van ondoordachte bureaucratie bevorderende Haagse domheid en arrogantie*
Liegen is oke in den Haag, mits het maar politiek correct is...... braak :(

De Provinciaal | 21-08-07 | 10:38

Moet dat niet andersom? Zo blijven die vieze auto's toch zeker rijden. Laat liever die schone auto's rijden en die vieze gratis parkeren.

adolfo | 21-08-07 | 10:38

Even afgezien van het feit dat SUV's echt loze bakken zijn voor avonturiers in de Vinex wijk, ben ik erg benieuwd hoe ze een SUV gaan definieren in de regeltjes.

Harry Turtle | 21-08-07 | 10:38

ik bedoel als je een biertje koopt voor 1.95 vraag je toch ook je 5 cent niet terug...
ik bedoel een kinderhand is snel gevuld...
laat die overheid die paar centen lekker pakken...
en trek die bak weer van de belasting af ;)

je weet het | 21-08-07 | 10:38

Wie ooit zweden heeft aangedaan weet dat het nou niet direct als voorbeeld genomen moet worden. Als er 1 land op knappen staat dan is het wel zweden, ooit waren het vikings.

Multikuli | 21-08-07 | 10:37

als ik zo'n auto kan betalen kan ik het onderhoud etc ook betalen, dus kunnen die 2 euros me ook niet bekoren

je weet het | 21-08-07 | 10:37

Kan dat mens niet een pijnlijke dood sterven?

Alert | 21-08-07 | 10:35

Die Prof. titel is niet voor niets. Een duidelijke uiteenzetting, maar ja, het volk krijgt de leiders die het verdient.

kapotte_stofzuiger | 21-08-07 | 10:32

Wat moet men dan ook met die grote kudtbakken in het centrum. Als ik op een terras zit en er rijdt zo'n traktor langs kunnen mensen het alleen maar hebben over:"tsss heb je weer zo'n patser" en "vinden ze dat nou echt nodig" In het geval van een ferrari of een goede porsche (dus GEEN boxter iig) vind ik het persoonlijk net iets anders en wel gaaf om te zien. Maar al die range rovers, Q7's, Jeeps, en opgeblazen Golfjes lees touaregs, vind ik onzin. Pak lekker de bus vanaf buiten de stad. Ben je voor 1,50 in de stad. Of nog beter, pak gewoon de trein, fiets of benen wagen.

overVecht | 21-08-07 | 10:31

hoor ik daar kamervragen aankomen? Geert kom er maar in.

Heerlijk_gaby | 21-08-07 | 10:31

Krijg je ook een bon als je het kenteken van een (klein)benzine wagentje invoerd???? Een bon voor jokken.... whahahahaha

lachspier | 21-08-07 | 10:30

" Balk, Jij moet verder regeren dan je neus lang is!"

fuckje | 21-08-07 | 10:30

Toch als je in Stockholm in de kroeg aan de drank zit betaal je totaal meer belasting dan in 0031, ook al staat je Prius gratis geparkeerd.

Op kleding (H&M), meubeltjes (Ikea) en bellen (Skype) na is alles duur in Zweden

hekkesluiter | 21-08-07 | 10:28

Al weer een goed voorbeeld van waarom we politici nooit kunnen vertrouwen.

donek | 21-08-07 | 10:27

Niet alleen het ministerie van VROM liegt.
Onderschat het ministerie van Justitie en Financieën niet.
Er wordt over onze rug gelogen om de eigen zakken te kunnen vullen.
Stelletje Haagse farizeeërs op het Binnenhof.

de gedragsdeskundige | 21-08-07 | 10:26

Heeft ze dit niet gezegd in een interview met TV Limburg?

uninvited guest | 21-08-07 | 10:25

hear hear!

Eyeopener | 21-08-07 | 10:25

@Aleph 21-08-07 @ 10:19
Wilders doe iets! Natuurlijk, waarom hadden we daar niet eerder aan gedacht? Geert zal het wel even weer oplossen nietwaar? Maar parkeertarieven zijn toch zaak van de GEMEENTE? Dus wat kan Geert daaraan doen?

[-InFiDeLz!-] | 21-08-07 | 10:23

Wel potvolblommen! En wélk onderzoek ligt eraan ten grondslag dat dieseltjes zo vies zijn? Er is in de laatste jaren wel wat schoons ontwikkeld, hoor! Het zijn die kleine stinkertjes van weleer niet meer. Verder zijn sommige moderne injectiemotoren juist niet zo fris meer qua fijne partikels.
Het lijkt wel weer een spaarlamp-proefballonnetje. Geldklopperij en symboolpolitiek! Boe!!

wingload | 21-08-07 | 10:23

"co2-neutrale biodiesel en bioethanol"
Dat bestaat dus niet. Gewassen moeten gezaaid, bemest, geoogst, verwerkt en getransporteerd worden. Allemaal processen die energie kosten en dus CO2 uitstoten. CO2 neutraal bestaat niet. Nergens niet, nooit niet.

Zeepsop | 21-08-07 | 10:23

Ik vraag me trouwens af hoe je een q7 ergens wil parkeren, dat is een halve bus.
Geef mij maar een cayenne turbo.

controle | 21-08-07 | 10:23

Niet piepen maar schuiven.

Zippy | 21-08-07 | 10:22

Ik snap het niet meer je mag niet discrimineren op grond van godsdienst ras uiterlijk of wat dan ook maar wel discrimineren op grond van welke auto je rijd.
Die is leuk voor de commissie gelijke behandeling.

nostraflamoes2 | 21-08-07 | 10:21

Ik zweer het: aanhangers van de sharia zijn het toppunt van liberaal vergeleken met onze leugenachtige, repressieve regering. Moeten we nou wachten tot iedereen in Nederland een keer door de regeltjes van dit kabinet is genaaid voordat er wat gebeurd? Wilders, doe iets!

Aleph | 21-08-07 | 10:19

Schreifvout: 6de regel van onder, 'overheig' i.p.v. 'overheid'

Ma-Ai | 21-08-07 | 10:19

Ach ja, we worden aan alle kanten uitgezogen en bedrogen door onze fijne overheid. Dit kan er ook nog wel bij aangezien we toch te lam zijn om voor een revolutie ons bed uit te komen.

IkBenWeerloos | 21-08-07 | 10:18

Cramer is een verschrikkelijk eng en gevaarlijk mens.

FlyingSpaghettiMnstr | 21-08-07 | 10:18

Zweden als voorbeeldland? Hahahahahahaaa.

Nergens is de socialistische multiculshit zover doorgedraaid als in Zweden.

kwarkoo1 | 21-08-07 | 10:17

Slurpende Ultra Vervuilers?

Ma-Ai | 21-08-07 | 10:16

"Geef ons koekies in plaats van de roe"
Begint dat NU al?

Mr.SunTzu | 21-08-07 | 10:16

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl