Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Jami-fanclub groeit als kool

en wie niet springtHet steuncomité voor ex-moslims gaat als een speer. Zo hebben zich inmiddels een groot aantal BN’ers aangesloten bij het comité gelieerd aan het comité voor ex-moslims van de bedreigde voorzitter Ehsan Jami. We noemen een Paul Cliteur, een Ciska Dresselhuys, een Herman Vuijsje, een Afshin Ellian, een Theodor Holman en een Jos de Beus. Laatstgenoemde is niet alleen hoogleraar politicologie, maar tevens prominent PvdA’er. Het comité is bezig met het opstellen van een lijst van 150 personen die zal worden gevraagd een steunverklaring te ondertekenen. De Beus: “Ik wil één simpel punt maken: iedereen moet kunnen geloven wat hij wil, en iedereen die wil stoppen, moet dat vrij en veilig kunnen doen.” En dus zijn ook alle fractievoorzitters gevraagd hun handtekening te zetten. Rutte, Wilders, Marijnissen en Halsema lijken welwillend. Spannend wordt wat PvdA-bobo Tichelaar doet. En Wouter Bos natuurlijk. Nou ja spannend...

Reaguursels

Inloggen

Niet te vergeten bestaat een ex-islam comité in duitsland al langer,en heeft Jamie de steun van deze ex-moslima telefonisch gekregen... Ook in groot britagne en andere landen bestaan soortgelijke comité's
Mensen die nooit willen en durven kiezen zijn een opstakel voor de vooruitgang van een land...

elisamad | 16-08-07 | 12:19

Niet te vergeten bestaat een ex-islam commité in duitsland al langer,en heeft Jamie de steun van deze ex-moslima telefonisch gekregen... Ook in groot britagne en andere landen bestaan soortgelijke comité's
Mensen die nooit willen en durven kiezen zijn een opstakel voor de vooruitgang van een land...

elisamad | 16-08-07 | 12:18

@Charly_Trippo 15-08-07 @ 19:40
Dus homo's in elkaar slaan, ex-moslims het ziekenhuis in helpen. alle Joden aan het gas, dat vind jij allemaal begrijpelijk? Lekker ventje ben jij dan. Gelukkig beginnen steeds meer Nederlanders hier heel anders over te denken.

Hadjewat? | 16-08-07 | 05:45

FlyingSpaghettiMnstr 14-08-07 @ 16:19

Nattebever? (Welkom terug)

Fred V | 15-08-07 | 22:38

vander F 14-08-07 @ 17:03

Het erge is dat deze sites legaal zijn in NL en dat men loopt te zeuren over een site als GS.

Ik word altijd met mijn -wellicht wat orthodox aandoende- standpunten 'weggejorist' van de telegraaf bijvoorbeeld.

Fred V | 15-08-07 | 21:27

Shalome 14-08-07 @ 16:44

Ik ben ook geweest op die site. De jodenhaat is inderdaad te gek voor woorden. Ik heb er eigenlijk nooit gereageerd. De Joden hebben in de geschiedenis zoveel meegemaakt dat ik alleen maar sympathie voor ze kan hebben. Israel hebben ze prachtig opgebouwd en het is zo jammer dat ze zoveel ellende meemaken. Wij hebben Joodse buren waarmee we het zeer goed kunnen vinden. Soms schaam ik me dat ook Christenen de Joden zo vervolgt hebben. We horen vrienden te zijn.

Fred V | 15-08-07 | 21:25

@ ZSU-23-4 15-08-07 @ 15:32

tjah, `k ben geen moslim, ook geen marrekaan, maar ik kan die lui geen ongelijk geven.

geertje wilders kunnen ze tenminste nog onwetend noemen, maar die jamai moet toch beter weten welke uitspraken hij wel en niet kan maken... tenslotte is hij toch wel lang genoeg moslim geweest?

overigens, GW mag dan wel beveilinging hebben, maar als we nou naar ons steriotyp beeld kijken van de moslimterrorist met een pak bommen aan z`n lijf. Als dat nou werkelijk allemaal zo erg was, dan zou geert wilders met z`n huisje allang opgeblazen zijn, met al z`n beveiligers erbij...
maar je gaat toch geen martelaar maken?

eigenlijk keur ik heel de toestand af. want : kerk en staat moeten gescheiden blijven.

dat wil zeggen, CDA eruit, SGP eruit, Geert Wilders z`n campagne veranderen. en dat commité maar oprichten via een atheistische "kerk".

Charly_Trippo | 15-08-07 | 19:40

Weet niet of het al genoemd was, zal vast wel.
Een op de drie keurt geweld tegen Jamai eigenlijk wel goed op Maroc.nl
Het is maar een klein statistisch onderzoekje, maar toch...
forums.marokko.nl/showthread.php?t=152...

ZSU-23-4 | 15-08-07 | 15:32

@bottehond 15-08-07 @ 09:06
"Onzinnige vergelijking and you know why. Maar als het jou gerust stelt: be my guest."
Nee, niet echt. Tip: Het helpt om je argumenten toe te lichten als je ze hebt.
Maar aangezien kwarkoo en Sjaak al hebben afgehaakt, en jij opgeeft voor je begint, verklaar ik hierbij de "discussie" maar voor gesloten ...
-
Ciao

g__b__g | 15-08-07 | 13:48

*test*

Pharos | 15-08-07 | 12:27

@ pepewewe en de rest. Jan Teijn was zogenaamd fel tegen kinderpr0n met zijn neofascitische partijtje; zijn grote duitse voorbeeld AH had duidelijk iets tegen joden, hij bleek er zelf een te zijn.
Wilders brult zo hard tegen moslims, ik denk dat hij er zelf een is... Straks heeft ie alle neerwaarts kanslozen achter zich en haalt ie 76 zetels in de Tweede Kamer. Dan beleven we zijn 'coming out' als moslim. De Koran wordt hier dan niet verboden, maar verplichte kost in elk huisgezin! De weg wordt nu al bereid: dicrimineren moet mogen, vrijheid van godsdienst schaffen we af en zo zijn er nog wel meer dingen die de Partij van de Onvrijheid bepleit!

Softie | 15-08-07 | 10:31

@Bottehond,
Als je dit leest: www.tertio.be/archief/2007/T392/T392-c... ,
dan begrijp je wellicht meer van al die mensen die de Islamisering voor hun eigen agenda gebruiken: De Christenen zien de seculiere gelovigen weer veilig terug in de armen van God gedreven. De PvdA ziet een nieuwe achterban die zich als monoliet blok op kan stellen tegen de zwevende kiezer. En de ongelovige hond krijgt nog een schop, omdat ie oppervlakkig is. Eigenlijk is iedereen een opportunist als het om de Islam gaat.

tipo | 15-08-07 | 10:05

g__b__g 15-08-07 @ 02:57

Onzinnige vergelijking and you know why. Maar als het jou gerust stelt: be my guest.

bottehond | 15-08-07 | 09:06

@sjaakdeslinksesul
"Ik was erg benieuwd naar de uitkomsten, Putnam is toch de god van linkse sociologen. Ik heb ook het artikel gelezen, is overigens tijdelijk gratis downloadbaar, en het zegt wel wat over de man dat hij afstand durft te nemen van vastgeroeste denkpatronen. Hulde daarvoor, maar verder staat het artikel boordevol fouten. Zijn eerste conclusie dat diversiteit op korte termijn negatieve effecten heeft, heeft hij onderbouwd met een (en ik kan het weten) tamelijk lullig uitgevoerde statistische analyse. Zijn tweede conclusie, bedoeld om zijn eerste conclusie af te zwakken, is dat diversiteit/immigratie op lange termijn wel bevorderlijk is. Dat plukt hij eveneens uiit de lucht. Vb. het succes van de VS als immigratieland presenteert hij hier als bewijs. Ja, dank je de koekoek. De dominante cultuur in de VS is ondanks alle emigratie nog steeds de Noordeuropese protestantse cultuur en het hangt nogal af wie er binnenkomt: hoogopgeleide Aziaten of onderontwikkelde derdewereldbewoners. "
-
Bedankt voor de tip, het stuk is inderdaad downloadbaar. Het artikel van Putnam lijkt mij tamelijk genuanceerd geschreven en onderbouwt. Maar je kan van mening verschillen ...
Verder lijkt me de cultuur van de VS omschrijven als "Noordeuropese protestants" wat al te simpel.
En natuurlijk zijn de immigranten in de VS zeker niet allemaal (of zelfs voor een significant percentage "hoogopgeleide Aziaten" geweest ? Over de eeuwen waren de migranten naar de Nieuwe Wereld eerder "onderontwikkeld" en vaak "derdewereldbewoners". Je kan het Ierland, Italie en Rusland van de 19e eeuw, om maar een paar te noemen, zeker tot de huidige definitie van de derde wereld rekenen.
-
Mooi citaat uit het stuk: "A century ago America also
experienced a large, sustained wave of immigration that massively increased
our ethnic diversity in traditional terms, with the arrival of millions of
immigrants of different ‘races’ – a term that then referred to the Italian and
Polish Catholics, Russian Jews and others who were swarming into a previously
White Anglo Saxon Protestant (WASP)-dominated society. Though I have
not found any comparable survey evidence for that period, my strong
suspicion is that that period also witnessed a good deal of hunkering, even
within the immigrant communities. Yet fifty years later, the grandchildren of
the WASPs and of the immigrants were comfortable in one another’s presence.". (blz. 26)
-
Kort termijn ongemak, lange termijn profijt ...
-
Ciao

g__b__g | 15-08-07 | 02:57

zoals Wagendorp vanochtend in de Volkskrant zei: "het ergste is, dat als je een comité opricht, je meteen types als Elian naast je krijgt". En dan krijg je ook nog deze horde mensen naast je. Leuk is dat, terwijljij alleen maar gewoon niets wilt geloven.

Maaier | 15-08-07 | 01:37

TyfoDeTeringclown 15-08-07 @ 00:03

Hun "rechten" bestaan er uit anderen te verbieden of slaaf te maken. Da's een mooie paradox, of niet?

bottehond | 15-08-07 | 01:20

Er is geen enkel geloof zo hypocriet als de islam. Uiteraard, om maar netjes te blijven, zijn niet alle islamieten zo, maar ze strijden met man en macht voor volledige rechten van hun geloof in elk land ter wereld, terwijl in zo'n beetje elk islamitisch land (ja, inclusief Turkije) je of van de wet niet een ander geloof mag hebben, of van de fanatici die je komen vermoorden.
.
En ook geef ik de kritiek dat de moslims absoluut respectloos naar de Joden kijken helemaal gelijk. De standpunt van de fanatieke moslims is simpel: "
Wij zijn het enige beste geloof, wie ons beledigt moet dood, wij mogen iedereen beledigen omdat we toch gelijk hebben."
.
Maar geef ze eens ongelijk... zo'n 70% van de moslims ter wereld leeft, qua gedachten, in de 14e eeuw... zaken zoals 'tolerantie' en 'relativeren' waren toen nog niet uitgevonden.

TyfoDeTeringclown | 15-08-07 | 00:03

@ Shalome

* hugs, dear *

Moewhahahaha: Geert de Cycloop. Goeie vondst.

duguesclin.free.fr/Mythologie_grecque/...

Cy- clope
Any of the three one-eyed Titans who forged thunderbolts for Zeus.
Any of a race of one-eyed giants, reputedly descended from these Titans, inhabiting the island of Sicily.

bottehond | 14-08-07 | 23:48

Geert de Cycloop.

Shalome | 14-08-07 | 23:41

haha! Eenoog Wilders.
Het tweede oog is van de mensen zelf. En het derde oog van de Goddelijke Kale. Hebben we toch nog een drie-eenheid.

tipo | 14-08-07 | 23:35

Jeremia 14-08-07 @ 23:18

Noem daar (niet door ballotagecie.) het kereltje en zijn islamheulende partijtje bij en ik ben je man.

bottehond | 14-08-07 | 23:23

tipo 14-08-07 @ 22:10

Nee, dude. Dan hebben ze zich gevoed middels de moedertiet PVDi, tsjek maar: je importeert een maatschappijvijandig volkje dat bij voorbaat kansloos is op de moderne arbeidsmarkt en je geeft ze dan alle faciliteiten: scholing, medische zorg, kinderbijslag, the lot. En nu zijn ze met meer dan een miljoen. Potentiële brothers in arms van de happy family, de umma. Ob blond, ob schwarz, ob braun.... Alle islamisten werden Brüder sein. Ze hebben de PVDi over vijf jaar niet meer nodig. Heb je enig idee hoe snel de moslims geïslamiseerd worden? Het is erger dan jij denkt. Want als het zo erg is als ik denk is er écht maar één politieke keuze anno nu en dat is dus Geert Wilders. Eénoog Wilders werd hij genoemd op een forum. Gezien het dedain van sommige islamkritici en hun en de onnozele behoefte om Geert Wilders te ridiculiseren vind ik dat een mooie Geuzennaam. In het land der blinden is Eénoog koning. Geert Wilders heeft zijn tekortkomingen (hoewel die stunt van vorige week mijn mening onderschrijft dat de PVV een uiterst efficiënte denktank heeft) maar ziet onvergelijkelijk meer dan de Blinden die hem in de TK omringen. Vanaf vandaag noem ik hem Eénoog Wilders.

bottehond | 14-08-07 | 23:19

Als je terug kijkt dan was de ondergang van de PvdA niet meer dan logisch. Als je actief (bestuurs)leden begint te werven onder de allahtonen dan moet dit toch wel de uitkomst worden. De PvdA werd onder de kundige leiding van Ad Melkert de terminale fase binnen geleid. Het lijkt mij goed als de echte sociaal democraten het zinkende schip verlaten en met de al reeds ontheemde geestverwanten een nieuwe partij beginnen. En zorg er dan wel voor dat het Vogelbekdier, Boslim, Verbeet en al dat andere gajes waaronder Pronk, Sonja Barend en Marcel van Dam niet door de ballotagecomissie komen!

Jeremia | 14-08-07 | 23:18

Hahahahahahahahah daaag pvda tot nooit meer zien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Geweldig Woutertje Boslim met z,n ballen voor het blok.
Geert gaat zo enorm veel zetels winnen en innen bij de volgende verkiezingen.
Ben trouwens wel benieuwd waar wouter windvaan zijn volgende baantje zal vinden . Denk zelf dat Wouter in het Rifgebergte straks wel een baantje zal krijgen.............

pepewewe | 14-08-07 | 23:10

Zo, hier wordt een Boskabouter dus even stevig de oortjes gewassen.

@CoJoNes 14-08-07 @ 18:53
Tuurlijk joh. Dat men hiermee steeds duidelijker een signaal afgeeft dat wij dat geterroriseer van moslims hier niet meer pikken, gaat volledig langs jouw oogkleppen voorbij. Zelfs de Bijstandslul houdt een keertje zijn giftige bek dicht, maar jij dendert maar door.

Hadjewat? | 14-08-07 | 22:40

Van zo'n figuur als De Beus vermoed ik soms wel eens dat hij net zo gelijkgeschakeld is als, zeg een Giel Beelen. Het zou me niet verbazen als zijn stem op het CDA een ideetje van het partijbestuur was.
.. ga ik nu weer ufo's spotten.

waskuip-admiraal | 14-08-07 | 22:39

@Softie
Gelukkig! Er zijn nog mensen aan het werk!
www.imagom.nl/www/
50 Euro/uur.

tipo | 14-08-07 | 22:36

@tipo
Jeetje joh. Het lijkt wel een grote samenzwering... Vertel me meer.

Softie | 14-08-07 | 22:29

@Softie @ 22:22
Hoho, het PvdA-Harem wordt zelf geen lid. Het Harem wordt onderhouden, op afstand gehouden en op zijn tijd genaaid door roomblanke baantjes en subsidiejagers van PvdA-Huize. Dat is het beproefde PvdA-concept: De 'betrokken' meester en de naieve slaaf.

tipo | 14-08-07 | 22:28

*laat een grote pompoenwind door het sleutelgat van de PvdA-vergaderkamer*

Shalome | 14-08-07 | 22:26

@Tipo. Slecht nieuws voor je joh. De Partij van de Arbeid heeft maar 62.000 leden. Dat is 0,4% van de bevolking. Er zijn ruim 1 miljoen moslims in Nederland. Volgens de laatste inzichten (Wilders cs) zijn die allemaal islamist. Als alle islamisten uit de PvdA gezet worden, dan zijn dat er hooguit een stuk of 3500. Zijn er altijd nog steeds ruim een miljoen over.
Hoe moet dat nou toch verder...

Softie | 14-08-07 | 22:22

bottehond 14-08-07 @ 21:46

Wat dacht je dat de loyaliteit van de moslim voor eeuwig naar de PvdA gaat?
No way...
Het is nog erger met de PvdA dan je denkt.

azijnseiker | 14-08-07 | 22:13

@bottehond @ 21:46
Die doelgroep benadering is ook zo leeg: Zelfs een fundamentele Moslim is niet gebaat bij de PvdA, want de Moslims worden nu als harem binnengehaald en straks als hoeren er uit geschopt.
.
De gemiddelde bouwvakker stemde vroeger PvdA. Dat is nu wel het laatste wat een bouwvakker zou stemmen. Een gemiddelde bouwvakker moet zich nu op het randje van de criminaliteit bevinden om iets over te houden van de vruchten van zijn arbeid en niet gek te worden van regels en belasting-formaliteiten. Voor een horeca-ondernemer en een taxi-chauffeur geldt hetzelfde. Terwijl dat juist de natuurlijke achterban van de Partij van de Arbeid was.
.
Als onzelfstandige, dakloze hoeren worden de islamisten straks uit de PvdA geschopt. En dan? Dan gaan ze vanzelf de goede weg op: Naar huis.

tipo | 14-08-07 | 22:10

@bottehond 14-08-07 @ 21:46

Beetje verwarrend, maar samengevat: De PVDA raakt al zijn aanhang, behalve extreme moslims kwijt en de resterende aanhang is te klein om te blijven drijven.

Yeppers, kan ik in mee gaan.

Juustem! | 14-08-07 | 21:58

Het is hartstikke leuk voor Jami dat zijn comité zo lekker loopt. Ik hoop dat zich er binnenkort ook nog een paar mensen bij aansluiten die dat niet alleen maar uit narcistische aandachtsziekte doen, zoals Cliteur, Dresselhuys, Vuijsje, de volkomen zelfgeabsorbeerde en hysterische Theodoor Holman en dan tot slot natuurlijk de KLAPPER van de week: Afshin Ellian.
En ik snap al dat gekanker op Bos hier nu ook niet echt: neemt ie eens een echt standpunt in waar hij bij blijft, houdt ie zijn rug recht negeert ie pubertje Jami en zijn schare meehijgertjes, is het weer niet goed!

Softie | 14-08-07 | 21:57

@CoJoNes @ 21:37
Dat dacht ik ook toen ik twaalf was. En nu nog steeds. Maar de PvdA-leeghoofden zijn gaan denken dat inhoud over de dikke reet, de vette portemonnee en het aantal kubieke meter Audi gaat. Sinds ze arbeid werk zijn gaan noemen, is de inhoud weg. Tichelaar denkt bijvoorbeeld dat inhoud iets zegt over de grote van je blaaskaak.

tipo | 14-08-07 | 21:54

tipo 14-08-07 @ 21:16

Bij gebrek aan ideologie klampt "links" zich vast aan de laatste pseudo verworpenen der aarde, "de allochtoon". Wat mij verbaast is dat niet islamistische allochtonen gaarne op bv. een pvda stemmen. Ik zou me als negerT never nooit niet op één hoop laten gooien met islamisten van de borderschap, die het beleid van de PVDi mede besturen. dat kan natuurlijk niet lang goedgaan, de zaak jami is daarvan een voorbode. Die toont dat de PVDi niet veel meer is dan een stevige huls om een verkruimelende partij. Vroeg of laat zal de PVDi in elkaar storten, bv. doordat niet islamistische "allochtonen" zich omwege de koers van de PVDi van die partij afkeren. Je hoeft echt niet gestudeerd te hebben om dat aan te zien komen. Ergo: die leegte is alom tegenwoordig in de "linkse" beweging en de PVDi in het bijzonder. Leegte kun je opvullen, bv. met goede ideeen en een enthousiasmerende toekomstvisie, maar het voorradig vulsel waar je PVDi uit kan putten raakt op. Tsjek de steeds weer verraden doelgroep van de PVDi: arbeiderspartij; hippiepartij (nw links); ambtenaren/onderwijzerspartij; anti- nucleaire partij; vrouwenpartij; meljeupartij; allochtonenpartij; islamistenpartij. De PVDi bevindt zich in haar doodsstrijd. En wat een zegen zal dat voor Nederland zijn.

bottehond | 14-08-07 | 21:46

Als er een Lijst Max Headroom komt, zal dat de meest realistische politicus van het spectrum worden.

Shalome | 14-08-07 | 21:44

vroeger was de pvda een club die voor het volk op kwam. Vanuit die postitie had ik een zeker respect voor de club. Tegenwoordig schijt en kotst de pvda all over het volk. De arbeider is nog slechts goed genoeg om belastinggeld op te hoesten voor de bijstandstrekkers en andere allochtonen. Een visie over welk onderwerp dan ook is totaal afwezig. De partijtop bestaat uit elitaire grachtengordel fosielen en de partijleden zijn doorgaans slechts geinteresseerd in leuke baantjes en onderling subsidietjes verdelen.

Deze club verdiend alle ellende die het over zichzelf arfoept. Dat ze in de huidige peining nog 25 zetels krijgen gaat mijn verstand te boven. Wie kan er nu zo simpel zijn???

Mijn enige vrees is dat de echte simpletons aan het opschuiven zijn naar de sp. Die club is zomogelijk nog gevaarlijker omdat zij nog echt geloven in hun eigen socialistische communistische prietpraat.

Well anyway, Jami verscheurd deze door en door verotte club en kon wel eens de nagel aan de doodskist worden. Dat zou voor nederland een zegen zijn. Dus alle succes gewenst!

Klaboesterbeer | 14-08-07 | 21:42

@tipo 2116
Met inhoud, doorgaans.

CoJoNes | 14-08-07 | 21:37

@Sikkeneur 14-08-07 @ 21:21
Het geeft je te denken!? No shit! Hij gaat zeker op een partij stemmen aan de linkerkant. Goed, CDA zou ik dan ook niet stemmen maar die partij is in verhouding een stuk volwassener geworden. Maar ach, ik ben van de PvdA/D66 naar EénNL geswitcht. Ik zou zeggen: ruik de koffie.

Pittybrad | 14-08-07 | 21:30

bottehond 14-08-07 @ 20:56

Wat tipo zegt,

Mooi ook dat het nu eens uit onverdachte hoek komt wat we hier aldoor al lopen te roepen.

azijnseiker | 14-08-07 | 21:22

Hoe makkelijk worden woorden toch weer uit zijn verband gerukt.
De ondertekenaars van het comité onderschrijven de doelstellingen, ook de PvdA, maar staan niet achter de uitlatingen van Jami waarmee hij moslims beledigde.
De Beus stemde overigens bij de laatste verkiezingen CDA.
Het geeft je te denken....

Sikkeneur | 14-08-07 | 21:21

ik heb de eerste keer in me leven 6 jaar geleden groenlinks gestemd

Het_leuke_zuiden | 14-08-07 | 21:16

@bottehond @ 20:56
Mooi citaat. Past helemaal in mijn straatje. Als Joseph Beuys het voor het zeggen had in de PvdA, dan stonden ze nu op 50+ zetels in de peilingen. Maar ja, die leegheid die er nu zit, die krijg je niet zomaar weg. Hoe verjaag je leegheid?

tipo | 14-08-07 | 21:16

@bottehond 14-08-07 @ 20:56
Goed verhaal van die Jos de Beus! Het is inderdaad wat hij zegt: onvolwassenheid.

Pittybrad | 14-08-07 | 21:01

Jos de Beus is zo'n redelijk weldenkend pvda- lid. In Opinio zei hij het volgende over de PVDi:

kwoot

Jos de Beus: “Met ‘de onuitstaanbare leegte van links’ bedoel ik dat links niet met pragmatische oplossingen komt voor de dringende problemen van deze tijd. De hobby van links lijkt klagen en schelden op anderen, terwijl het toch om verheffing van het volk moet gaan, niet om verbittering. Stop bijvoorbeeld eens met die obsessie met Verdonk! Ook als Verdonk weg is, blijft het probleem bestaan dat Nederland niet alle migranten en asielzoekers kan opvangen, en dat er dus mensen moeten worden uitgezet. Maar daar heeft links het niet over, want links is in de ban van het sentiment om zichtbaar aan de goede en humane kant te staan. Links is zó verslaafd aan morele zuiverheid dat het wegloopt voor echte politieke keuzen. Dat geldt ook voor die obsessie met Bush en de VS. Ook als Bush weg is, en ook als de VS weer een isolationistische koers zouden gaan varen en zich terug zouden trekken, dan blijft het probleem van het internationale terrorisme en de proliferatie van kernwapens bestaan. Dus mijn boodschap aan links is: wordt eens volwassen, en neem je nationale, Europese en wereldwijde verantwoordelijkheid, in plaats van steeds te beginnen over hoe anderen het doen.

ontkwoot

Kijk: dat is klare taal. De zich links wanende dwaallichtende reaguurderTs mogen zich dit aantrekken, lijkt me.

bottehond | 14-08-07 | 20:56

prachtig! ben benieuwd naar 't struisvogel-commentaar van Bos

Von_Dutch | 14-08-07 | 20:51

De pvda zoekt een nieuwe kudde van domme gansjes die te absoluut in sprookjes geloven. Zij durven de moslims niet van zich te vervreemden, zij krijgen tenminste nog kinderen, toekomstige kiezers. Misschien is het beter voor de partij van de arbeid om hun naam te veranderen in partij voor de allochtonen ?

q?

Quru | 14-08-07 | 20:51

Jami - Helemaal rijp voor De Gouden Kooi
Wat een nest bepisser!

smooth | 14-08-07 | 20:25

Kan er geen anti-wouter bos comite komen?

Bahh, wat een misselijke vent. Ik zou hem het liefst het land uitkicken persoonlijk en ergens op een shell-platform zetten in siberie.

Het_leuke_zuiden | 14-08-07 | 19:58

Nou wordt ie al Wouter Boslim genoemd ook en hij heeft het al zo moeilijk. Als je zoveel mogelijk mensen te vriend wil houden, dan kun je geen visie hebben. En dus geen ballen laten zien. Verklaar je je voor de moslims, krijgen die onderling weer mot. Moet je toch kiezen. Opportunisten worden altijd door de realiteit achterhaald. Wouter, ga gewoon weer benzine verkopen. Hoef je geen visie te hebben.

jacciedekadt | 14-08-07 | 19:34

@CoJoNes 14-08-07 @ 19:03
Paulus Cliteur is trouwens niet fictief en wel de held met grote mond over ondere andere het opheffen van het verbod op godslastering. Alleen kreeg deze nobele wetenschapper plotseling weer de aandrang zich meer met de wetenschap bezig te gaan houden, terwijl het er alle schijn van had dat het iets te heet onder de voeten begon te worden.

claudi-jaah | 14-08-07 | 19:10

@Charly_Trippo 14-08-07 @ 18:59
Wilders heeft bewaking, ongelooflijke geretardeerde. Werkelijk zelden zulke stompzinnigheid mogen lezen in de tegeltjes op GS. Geen probleem, als je het zelf niet serieus zou nemen. Debiel.

CoJoNes | 14-08-07 | 19:05

Jami is een jonge hond die af en toe wat te wild is en nog veel moet leren (qua communicatie en diplomatie). Met het comite ben ik het echter 100% eens en dat is reden genoeg om er achter te staan. Ik vind het waardeloos van ex-moslims die zeggen niet te willen tekenen omdat Jami zo'n ongenuanceerde uitspraken doet. Je handtekening niet zetten staat namelijk gelijk aan het verwerpen van de ideologieen van dit comite; er is nou eenmaal geen beter alternatief dan dit comite die opkomt voor afvalligen.

Robster | 14-08-07 | 19:04

@Natte Bever 18.46.
ALs men nog leden nodig heeft ,wij hebben natuurlijk nog ons bestand vanuit de Hells Angels en EO jongeren aktie ter beschikking.
Ja,ja mag wel niet van die huilende D 66- er ,maar voor een goed doel misbruiken we onze bestanden.
Noot : Mag lijen dat ze die Holman in z n hol schieten.

Uw Verzekeringsadvis | 14-08-07 | 19:04

@claudi-jaah 14-08-07 @ 18:57
Helaas zijn ze fictief. Ik ben hier ook weg, wordt een beetje moe van al die goede bekende Nederlanders met al hun principiële standpunten.

CoJoNes | 14-08-07 | 19:03

Charly_Trippo 14-08-07 @ 18:59
Nog geen antwoord op mijn vraag.......

metalgrandpa | 14-08-07 | 19:03

metalgrandpa 14-08-07 @ 18:49

Tjaah, dan wordt `t maar eens tijd dat we al die afvallige christenen in dat moslim land gooien. want we weten hier wel genoeg verhalen over de bloederige komst van het christendom.
En dan hebben die moslims tenminste wat even harde argumenten om terug te kaatsen naar idioten als die jami.
want `t is nog altijd in het menselijke aard dat bij gebrek aan woorden maar daden aan te pas komen.

overigens is het wel typisch, dat die afvallige moslim meteen een vuist in z`n snuit krijgt, maar Geert Wilder tot nu toe alleen maar kogelbrieven en verzoeken tot dialoog krijgt.

Dat toont maar aan dat ze tolerant genoeg zijn voor zo`n 'christen-extremist', maar niet voor een afvallige van het geloof. en daar geef ik ze groot gelijk in.

Charly_Trippo | 14-08-07 | 18:59

Trouwens, was Paul Cliteur niet die angsthaas die gestopt is met z'n column in Buitenhof omdat ie teveel bedreigd werd? En Paul, hoe voelt dat, om je te kunnen verschuilen achter de ellende van een ander en zelf alleen nog maar helemaal OK in de spotlight te staan?

CoJoNes | 14-08-07 | 18:59

@CoJoNes 14-08-07 @ 18:53
url a.u.b. of aanmeldingsformulier, dan ben ik hier ook weer weg, herhaling van gisteren, eergisteren, zaterdag, vrijdag......

claudi-jaah | 14-08-07 | 18:57

Hmm, alle vrienden van Theo zijn al lid. Als er maar geen ongelukken gebeuren... Niet dat ik dat wil/verwacht/hoop/whatever maar het zou me niets verbazen als een clubje anti-anti-moslims op dit moment aan het vergaderen zijn hoe ze deze afvallige moslim de strot gaan doorsnijden...

Repo Man | 14-08-07 | 18:56

Eerst Fortuyn, Verdonk, Hirshi Ali en nu Jami.

Allemaal hebben ze gemeen commentaar op de islam.
Het begint doorzichtig te worden, faaz.

@ solidstate

Wat ze vooral gemeen hebben is dat ze zichzelf niet weten te profileren zonder dat dat ten koste van anderen moet gaan. Prima initiatief om een comité op te richten dat Moslims helpt uit hun geloof te trden als ze dat willen. Slecht idee om in je eerste beste interview de Moslims die dat niet willen maar op hun ziel te trappen.

Als die Jami werkelijk zo begaan zou zijn met afvalligen, zou hij proberen hen het een beetje makkelijker te maken. Maar nee, de profilatiedrang is, dankzij zijn Islamofobe adviseurtjes, weer ongekend groot en het doel blijkt slechts een middel om bepaalde maniertjes te vertonen.

Met Islamisten heb ik absoluut niets op maar met Islamofoben net zo weinig. Huilen met de wolven dat er gevaar dreigt voor de schapen, is mijn hobby niet. Dus zowel Jami als Wilders als de Samir A's van deze werld, kunnen mijn kont kussen.

Faaz71 | 14-08-07 | 18:55

Charly_Trippo 14-08-07 @ 18:42
Nee jij bent lekker subtiel. Zo subtiel dat ik me erger aan je uitspraak, waarmee ik dus het recht om je eens ongenadig in elkaar te tremmen, dat zeg je net zelf.

sjaakdeslinksesul | 14-08-07 | 18:54

Wat een gewldig staaltje opportunisme. Het is natuurlijk he-le-maal bon ton om je aan te sluiten bij dat comité. Ik zit er zelf over te denken om me aan te sluiten bij de Stichting Acceptatie Transgender Operaties of het Comité ter Bevordering van het Schaapscheren.
Wat een hypocriet gelul.

CoJoNes | 14-08-07 | 18:53

Charly_Trippo 14-08-07 @ 18:44
Waarom zou hij die niet mogen zeggen? Hoe heet het in Nederland als een volwassene seks heeft met zijn 9 jarige nichtje? Zowel incest als pedeau! Hoe moet je dus de relatie van Mohammed de profeet met zijn 6 (of 9?) jarige nichtje duiden?
Juist!!!

metalgrandpa | 14-08-07 | 18:49

lol ben je klaar mee op 1 lijst met die ellian

spierdalaj | 14-08-07 | 18:49

Gaan al die leden van dat steuncomité nu een carrière beginnen als bodyguard van Jami, of is het meer het zetten van een handtekening op een papiertje? Dat heb ik vandaag ook heel vaak gedaan. Kan ik nu ook lid worden van dat comité en, belangrijker, krijg ik er subsidie voor?

En krijgen nu alle moslims een briefje op de mat (nee, niet het gebedsmatje) waarop ze een handtekening moeten zetten dat ze een afvallige nooit zullen mishandelen of vermoorden en dat zij zichzelf ook de vrijheid voorbehouden om te kappen met het geloof in de god van de zandbak, met de mededeling dat bij niet-ondertekening uitzetting (maak daar 'deportatie' van) volgt?

Of gaat Cliteur pamfletjes uitdelen bij de ingang van de moskee? Of Cisca Dresselhuys?
Of is het in feite een loos gebaar waarmee je weer eens met je kop in krant komt?
Wie het weet mag het zeggen. Ik denk het laatste.

nattebever | 14-08-07 | 18:46

het had wat anders geweest als ie gewoon normaal had gedragen en niet van die Geert Wilders uitspraken had gedaan. die zijn alleen maar voorbestemd aan de grote man Wilders.

Charly_Trippo | 14-08-07 | 18:44

-.- ik heb een hekel aan die vent, net zo goed as ik een hekel heb aan die hysterische ali.

`t is gewoonweg `t zelfde als wanneer een christen naar irak gaat en daar loopt te zeveren hoe de kinders hier in de kerkkelders worden misbruikt en al die zwarte kousen hun dochters in elkaar tremmen omdat die geen rok willen dragen.
ontken maar niet, die gevallen komen heus wel voor. maar is dat een reden om in een vreemd land je voormalig geloof constant tegen de schenen te schoppen?
hij vraagt erop en klap op z`n bek te krijgen, en dan loopt ie zielig te doen.

-.- en ons nederlandje opend wel een giro nummer en een fanclub voor`t zielige ventje.

Charly_Trippo | 14-08-07 | 18:42

@gentle giant 14-08-07 @ 18:29
Tegen Kerk, Koning, Kazerne en Kapitaal!
Ga maar na, voor moskee, voor de monarchie, voor de NATO en Kok is nu lid van de RvC van Shell, ING, TPG en KLM, de pvda is allang opgeheven.

sjaakdeslinksesul | 14-08-07 | 18:41

Eigenlijk wel aardig van Bos dat ie niet direct achter zo"n kwibus als Jami
gaat staan.

mark twain | 14-08-07 | 18:38

Faaz, vaas. Steek eens een bos bloemen in je aars.

Pittybrad | 14-08-07 | 18:35

"Aanvankelijk werd Domela Nieuwenhuis in 1870 Luthers predikant in Harlingen waar hij een afdeling van de Vredesbond opricht waarvoor hij zijn eerste socialistische brochure schreef. Hij steunde de arbeiders die om loonsverhoging vroegen. Na de dood van zijn tweede vrouw in 1879 brak hij met de kerk en werd atheïst"
Domela Nieuwenhuis, Yo, Woutert, wie was dat ook alweer?

gentle giant | 14-08-07 | 18:29

@ Faaz71 14-08-07 @ 16:00

Het demoniseren is weer begonnen.
Wij beginnen patronen te ontdekken.
Eerst Fortuyn, Verdonk, Hirshi Ali en nu Jami.

Allemaal hebben ze gemeen commentaar op de islam.
Het begint doorzichtig te worden, faaz.

solidstate | 14-08-07 | 18:18

Bos zou z'n eigen moeder nog verkopen om stemmen van de moslims te winnen! We moeten met z'n allen Jami steunen en tegen het islam-facisme vechten voordat het te laat is en we concentratiekampen krijgen voor niet-moslims.

Wheeler | 14-08-07 | 18:02

Goed zeau
De tiefus voor de PvdA landerraaiers en die onverdraagzame moslims
Op naar de 0 zetels voor Wouter Boslim en z'n gespuis

Tobi | 14-08-07 | 17:59

sjaakdeslinksesul 14-08-07 @ 17:53

" Vb. het succes van de VS als immigratieland presenteert hij hier als bewijs"

doet me denken aan die Amerikaan van gister, die een muur wou bouwen bij de grens van Mexico. Die verslaggever: een muur ???? LOL

azijnseiker | 14-08-07 | 17:57

kwarkoo1 14-08-07 @ 16:54
Ik was erg benieuwd naar de uitkomsten, Putnam is toch de god van linkse sociologen. Ik heb ook het artikel gelezen, is overigens tijdelijk gratis downloadbaar, en het zegt wel wat over de man dat hij afstand durft te nemen van vastgeroeste denkpatronen. Hulde daarvoor, maar verder staat het artikel boordevol fouten. Zijn eerste conclusie dat diversiteit op korte termijn negatieve effecten heeft, heeft hij onderbouwd met een (en ik kan het weten) tamelijk lullig uitgevoerde statistische analyse. Zijn tweede conclusie, bedoeld om zijn eerste conclusie af te zwakken, is dat diversiteit/immigratie op lange termijn wel bevorderlijk is. Dat plukt hij eveneens uiit de lucht. Vb. het succes van de VS als immigratieland presenteert hij hier als bewijs. Ja, dank je de koekoek. De dominante cultuur in de VS is ondanks alle emigratie nog steeds de Noordeuropese protestantse cultuur en het hangt nogal af wie er binnenkomt: hoogopgeleide Aziaten of onderontwikkelde derdewereldbewoners.

sjaakdeslinksesul | 14-08-07 | 17:53

@kwarkoo
"Dat gaat over het algemeen. De korte termijn die daarin beschreven staat geld voor immigranten in het algemeen, niet voor onze baardmansen. Die doen er honderden jaren over. Wat de uitkomst daarvan is, kun je op onze Gaja-bol overal met afgrijzen bekijken."
-
Hum, eerst haal je Putnam's boek aan als bewijs voor je stelling ("De tijd lijkt aangebroken om multiculturaliteit, als beleidsbeginsel, definitief naar Utopia te verbannen").
En nu vindt je het te "algemeen", en niet van toepassing op "onze baardmansen" (wat je daarmee ook bedoelt).
-
Make up your mind. Putnam's boek is wel of niet van toepassing op de situatie in Nederland. Ik meen van wel trouwens.
-
Ciao.

g__b__g | 14-08-07 | 17:47

g__b__g 14-08-07 @ 17:18

Dat gaat over het algemeen. De korte termijn die daarin beschreven staat geld voor immigranten in het algemeen, niet voor onze baardmansen. Die doen er honderden jaren over. Wat de uitkomst daarvan is, kun je op onze Gaja-bol overal met afgrijzen bekijken.

kwarkoo1 | 14-08-07 | 17:28

zum kotzen 14-08-07 @ 17:21

Die link is hier al 1000 maal langsgekomen.

kwarkoo1 | 14-08-07 | 17:23

@kwarkoo
"De tijd lijkt aangebroken om multiculturaliteit, als beleidsbeginsel, definitief naar Utopia te verbannen"

Dat lijkt me niet meteen de conclusie van Robert Putnam.
Boek: www.blackwell-synergy.com/doi/abs/10.1...

Abstract:
"Ethnic diversity is increasing in most advanced countries, driven mostly by sharp increases in immigration. In the long run immigration and diversity are likely to have important cultural, economic, fiscal, and developmental benefits. In the short run, however, immigration and ethnic diversity tend to reduce social solidarity and social capital. New evidence from the US suggests that in ethnically diverse neighbourhoods residents of all races tend to ‘hunker down’. Trust (even of one's own race) is lower, altruism and community cooperation rarer, friends fewer. In the long run, however, successful immigrant societies have overcome such fragmentation by creating new, cross-cutting forms of social solidarity and more encompassing identities. Illustrations of becoming comfortable with diversity are drawn from the US military, religious institutions, and earlier waves of American immigration."

Oftewel: Korte termijn problemen, lange termijn profijt. Dat is al heel wat genuanceerder. Het is maar wat je denkraam is ...

Ciao

g__b__g | 14-08-07 | 17:18

@kwarkoo1 14-08-07 @ 16:54
ja interesant onderzoek, het gedeelte over hoogopgeleiden t.a.v. integratie e.d. zal ook voor Nederland gelden.
Persoonlijk denk ik dat wat je in Nederland óók nog ziet is dat er hier een soort schaamte/minderwaardigheid/schuld is t.a.v. de eigen cultuur. En om de een of andere reden wordt daar steeds door de wouter bosjes/rosemullertjes/etc. gebruik van gemaakt. Voor mij persoonlijk de belangrijskte reden om dat soort types te haten...

Onderbuik | 14-08-07 | 17:15

vander F 14-08-07 @ 17:03

Nóg schreeuweriger? Ik dacht dat maroc al het dieptepunt was aan antisemitische decibellen in NL.
Nou ja, de omzet in hoestsiroop zal wel gestegen zijn dan (zie altijd het positieve).

Shalome | 14-08-07 | 17:15

vander F 14-08-07 @ 17:03

Ja, vooral dat topic over het verbieden van de koran. Ik hoop dat het voor de rechter komt en dan eens zien of het vermeende haatzaaien van Wilders de rechter tot wanhoop drijft als die beweerd dat de koran hetzelfde doet.

Ik lach nu al..

kwarkoo1 | 14-08-07 | 17:08

@Shalome 14-08-07 @ 16:44,
marokko.nl is veeel leuker,
nog een tandje schreeuweriger.

vander F | 14-08-07 | 17:03

Iko Nal 14-08-07 @ 16:55

Thanks, heb het genoteerd.

kwarkoo1 | 14-08-07 | 16:58

@claudi-jaah 14-08-07 @ 16:40:
U is teen-afvallige, wel jammer want met zulk mooi geloof krijg u wellicht sterke armen en een tevreden blik op u gericht.

TyfusLeijer | 14-08-07 | 16:55

@kwarkoo1 14-08-07 @ 16:51

Word, PrintScreen, Paint, Ctrl-V, Save As. jpg

Klaar.

Iko Nal | 14-08-07 | 16:55

kwarkoo1 14-08-07 @ 16:52

Je sais, skat. Ik heb 't te accepteren in een democratie :-)
Wellicht krijgt Nederland ook nog een Sarkozy, anders kan ik me nog altijd laten uitschrijven als Nederlander en in Frankrijk blijven.

Shalome | 14-08-07 | 16:55

Nou, oke. Daar komt die dan.

Culturele en etnische diversiteit
Culturele en etnische diversiteit wordt wel gezien als iets wat de samenleving kracht geeft. Op vele manieren is verkondigd dat verschillen ons sterker maken.

Robert Putnam, gevierd Amerikaans socioloog (onder andere vanwege zijn boek ‘Bowling alone'), adviseur van de regeringen van Clinton en Bush en de Amerikaanse goeroe op het gebied van de multiculturele samenleving, heeft onderzocht of deze opvatting klopt.

De resultaten van zijn onderzoek, waarbij 30.000 mensen over heel Amerika werden ondervraagd, worden daar nu druk besproken. De resultaten van zijn onderzoek bevestigen de gangbare opvattingen niet, maar laten zien dat etnische en culturele diversiteit het weefsel van de samenleving ernstig beschadigt en dat massale immigratie eerder een bedreiging voor de samenleving vormt dan een winst. Hoe hoger de diversiteit, des te lager het maatschappelijk kapitaal. In omgevingen met minder diversiteit is het maatschappelijk kapitaal groter en het leven prettiger.

In steden en regio's met een grote diversiteit blijkt de samenleving te verkommeren. Zijn studie naar burgerlijke betrokkenheid toont aan dat naarmate de diversiteit groter is, die betrokkenheid afneemt. Dit blijkt onder meer uit: lagere deelname aan verkiezingen, geringer aantal vrijwilligers, lagere bijdragen aan charitatieve instellingen, afname van deelname aan buurt- en wijkprojecten, veel minder vertouwen in de buren (zelfs als die dezelfde afkomst hebben), en al helemaal minder vertrouwen in de overheid, politieke leiders en plannen voor hervorming. In situaties met grote diversiteit trekken mensen zich terug.

Een en ander leidt tot de pregnante vraag hoe met de bedreiging van deze sociale veranderingen moet worden omgegaan. Diversiteit maakt, zo blijkt, dat mensen zich niet op hun gemak voelen en zich terugtrekken. Dominante theorieën over de multiculturele samenleving blijken onjuist, gezien de bevindingen van Putnam.

Er is één verwarrende uitkomst die de naam van de ‘diversiteitparadox' heeft gekregen. Op universiteiten en in de staven van geglobaliseerde ondernemingen blijkt diversiteit te werken als een stimulans voor de creativiteit. Deze paradox verklaart met terugwerkende kracht de succesvolle bijdrage aan de ‘gouden eeuw' door joodse handelaren die Zuid-Europa waren ontvlucht.
Een andere conclusie die door de diversiteitparadox gewettigd lijkt, is het dat vooral hoger opgeleiden zijn die positief staan tegenover de multiculturaliteit. Het sociale drama dat zij veroorzaken(aanscherpen van tegenstellingen) ligt in het feit dat de projectie van hun eigen ervaringen op de samenleving niet geldig blijkt te zijn.

Robert Putnam zelf was eigenlijk het meest verbaasd over de uitkomst van het onderzoek dat al in 2001 is verricht. Hij heeft de resultaten nu pas gepubliceerd omdat hij zich er eerst van wilde vergewissen of de voor hem onverwachte uitkomst kon zijn veroorzaakt door fouten in het onderzoek. Als ideoloog van de multiculturele samenleving heeft hij zelf verdere studie verricht naar onderzoeken met een hoopgevender uitkomst, maar heeft die niet gevonden. Integendeel, kleinschaliger onderzoek wijst allemaal in dezelfde richting schrijft hij: ‘diversiteit creëert huismussen die steeds minder te bewegen zijn tot participatie en de rug keren naar anderen en de samenleving'. Deze bevinding verdient nader onderzoek. Gangbare verklaringen als xenofobie, lijken niet meer gewettigd. Wellicht overschrijdt een te grote diversiteit gewoon de gemiddelde menselijke draagkracht.

De schokgolven die de uitkomsten van het onderzoek in Amerika hebben teweeggebracht, zullen ook Europa wel bereiken. Het is de vraag of het onderzoek rechtstreeks naar de Europese samenlevingen kan worden vertaald. Mijn verwachting is dat het bijvoorbeeld voor Nederland een vergelijkbare uitkomst zal opleveren. Je hoeft geen professionele trendwatcher te zijn om vast te stellen dat ook hier veel mensen zich ongemakkelijk voelen bij de diversiteit en dat de participatie en het vertrouwen afnemen. De groeiende aanhang voor Wilders is daar een signaal van.

Putnams onderzoek is een slag voor de multiculturele samenleving en voor de mensen die daar nog in geloven. Een voorlopige conclusie zou moeten zijn dat immigratie moet worden beperkt, dat concentraties van diversiteit moeten worden tegengegaan en dat voor de langere termijn integratie de enige beleidsoptie is.
De tijd lijkt aangebroken om multiculturaliteit, als beleidsbeginsel, definitief naar Utopia te verbannen.

kwarkoo1 | 14-08-07 | 16:54

Einstein zei het al..

Shareholder | 14-08-07 | 16:54

Patrick Zweedsey 14-08-07 @ 16:09
Dacht j nou echt dat Woutertje dichter bij de smsmslsms staat dan de SP? De SP is zo slim om het niet te etaleren, maar ook de communistische aap komt snel uit de mouw.

derkcs | 14-08-07 | 16:53

kwarkoo1 14-08-07 @ 16:49

Het zal mij benieuwen of er iets in die tekst staat wat wij nog niet weten.

Shalome | 14-08-07 | 16:53

Shalome 14-08-07 @ 16:52

Was ironisch bedoeld skat.

kwarkoo1 | 14-08-07 | 16:52

kwarkoo1 14-08-07 @ 16:48

De huidige leiders zijn geheel buiten mijn wens geïnstalleerd; ik heb dus geen enkele boodschap aan wat zij zeggen.

Shalome | 14-08-07 | 16:52

Iko Nal 14-08-07 @ 16:50

Heb alleen maar tekst.

kwarkoo1 | 14-08-07 | 16:51

@kwarkoo1 14-08-07 @ 16:49

Flikker m als plaatje in de Dumpert en dan linkje er naar toe.

Iko Nal | 14-08-07 | 16:50

@dr.spin007 14-08-07 @ 16:45
ja en Bos houdt de moslims tevreden door met hún piemelemuis te spelen...

Onderbuik | 14-08-07 | 16:50

zijn al die BN-ers moslim geweest dan? als ze het niet zijn moet die vereniging geen andere naam krijgen 'anti-moslim groep' ofzo?

Sizzla Kalonji | 14-08-07 | 16:50

Ik heb een vrij lange tekst over de multicul. Geen link. Zou ik die mogen plaatsen? Joris?

kwarkoo1 | 14-08-07 | 16:49

daskapitalist 14-08-07 @ 16:44
Dacht dat dat er al lang was, onder aanvoering van grote roerganger Marijnissen.

Schoorsteenveger | 14-08-07 | 16:49

Die de Beus gaf toe bij TK-verkiezingen in 2006 op het CDA gestemd te hebben. Dus hoe prominent PvdA is hij eigenlijk(nog)?

John Dork | 14-08-07 | 16:48

Shalome 14-08-07 @ 16:44

Maak je niet zo druk. Volgens 'onze' leiders is er niets aan de hand. Ergo, ze omarmen ze.

En dan wil jij zeggen dat er iets niet klopt?

kwarkoo1 | 14-08-07 | 16:48

Bad Pritt de Tweede 14-08-07 @ 16:37
Dat was te verwachten. Die jongen wacht geduldig af en kruipt met zijn misselijkmakende mismoedigheid weer uit zijn spelonk te voorschijn als-ie alleen maar het vermoeden heeft dat-ie z'n 'positie' als vriendje van van Gogh weer kan gaan uitspelen. Maakt het steuncomité inderdaad een stuk minder aantrekkelijk, maar ik denk dat we voor de goede zaak maar over Holman heen moeten stappen. Hij mag óók meedoen.

Schoorsteenveger | 14-08-07 | 16:46

@ daskapitalist 14-08-07 @ 16:44

Jazeker. Maar dat houdt kantoor in Irkutsk.

Bad Pritt de Tweede | 14-08-07 | 16:46

Ik geef ook niets om gebeden. Één keer per dag een balpen in je kont is genoeg.

Teen | 14-08-07 | 16:46

En intussen zit Jan Peter nu al ruim zes weken met zijn pielemuis te spelen op een verlaten Zeeuwsch eiland.

dr.spin007 | 14-08-07 | 16:45

maar nog geen comité voor afvallige pvda-leden?

daskapitalist | 14-08-07 | 16:44

@FlyingSpaghettiMnstr 14-08-07 @ 16:30
Linkje (wikipedia) was voldoende geweest en wij geloven alleen in Teen.

Alert | 14-08-07 | 16:44

DenkZelfstandig 14-08-07 @ 16:35

Eens. Ik heb jaren geleden maroc.nl eens opgezocht, na die anti-Israel-demonstratie die ik in live aanschouwde in Amsterdam. Nog nooit zoveel krijsende jodenhaters bij elkaar gezien. Toen ben ik blijven rondstappen in de belevingswereld van de moslim. Jarenlang op maroc.nl gekeken, gepraat en geluisterd, gewoon om te weten. Conclusie: de obsessie met joden van die Marokkanen daar is rondweg maniakaal, en er komt maar geen einde aan. En dan heb ik het niet over één of twee.

Shalome | 14-08-07 | 16:44

@kwarkoo1 14-08-07 @ 16:34
ja hier zegt hij er iets over:
nl.novopress.info/?p=884

Misschien is een film gemaakt mbv computeranimaties nog een mogelijkheid, dan worden de acteurs tenminste niet gedood.

Onderbuik | 14-08-07 | 16:43

Zijn er ook meer dan maar liefst 2 ex-moslims?

dhimmi | 14-08-07 | 16:43

Bos gaat tekenen maar vindt ook dat de fundamentalisten met respect moeten worden behandeld. U kent Bos wel. Mr. Kolk

derkcs | 14-08-07 | 16:43

FlyingSpaghettiMnstr 14-08-07 @ 16:36

Inderdaad, hij was bang geworden. Als er van de duizend moslims eentje geweld gebruikt zijn de ongelovigen gewaarschuwd. Die 999 moslims hoeven er niets mee te maken te hebben, maar de lijn is gezet. Intimidatie.

kwarkoo1 | 14-08-07 | 16:42

@TyfusLeijer 14-08-07 @ 16:36
Dat kan ik ook al wel op de teentjes aanvoelen, ik ben al van dat geloof afgestapt. Maar is ook vorm van de dag omdat ik net weer iets zag en dacht wat klets ik weer, Koerbagh is gewoon mijn Swami. Hoe ze hem ook willen noemen.

claudi-jaah | 14-08-07 | 16:40

jojo56 14-08-07 @ 16:33
die A staat voor allah, oftewel god oftewel Teen.

overVecht | 14-08-07 | 16:37

Allahverdomme nee, niet wéér die Theodoor Holman. Wat doet u voor de kost? Ik ben een vrind van Theo van Gogh. Gatverdamme! Opportunistische lijken-profiteur.

Bad Pritt de Tweede | 14-08-07 | 16:37

kwarkoo1 14-08-07 @ 16:34:
Inderdaad. Hans Teeuwen was het gezeik zat.. en was gewoon bang geworden. Daarom is hij gestopt.

FlyingSpaghettiMnstr | 14-08-07 | 16:36

Zie andere topic, ik veurspel dat het anti-teencomité wel een sheel erg groot gaat worden.

TyfusLeijer | 14-08-07 | 16:36

@Muxje 14-08-07 @ 16:31
Dat kon altijd en kan nog steeds.
-
Ga eens kijken op www.maroc.nl of www.marokko.nl en kijk daar eens wat er gezegd wordt over Joden. Je gelooft amper dat het er staat als je het leest. Bijna elk idioot verzinsel wordt aan de Joden toegeschreven. ZIJ beledigen aan een stuk door en dan nog de meest idiote dingen. Zelf kunnen ze geen kritiek verdragen.

DenkZelfstandig | 14-08-07 | 16:35

Muxje 14-08-07 @ 16:31

Nee. En waarom denk je dat Hans Teeuwen jazz maakt. Die kon z'n grote bek niet houden en is maar gestopt met cabaret.

kwarkoo1 | 14-08-07 | 16:34

Hohohoho, die Jami (of Jamai wannabee) fanclub groeit misschien hard, maar onderschat Teen's nieuwe status niet! HEIL TEEN.

Kakbouter | 14-08-07 | 16:34

De PVDA steunt ze niet?!!?? Met zulke "vrienden" heb je geen "vijanden" meer nodig... Waar staat de A van de pvdA dan voor? Allochtonen. Allah???? Wat een shit partij zeg. Ze verraadt haar eigen mensen!!!! NSB-ers dus toch...

jojo56 | 14-08-07 | 16:33

@Muxje 14-08-07 @ 16:31

Ja hoor, maar dan wordt het "Death of Brian"

Die scene van de steniging kunnen ze zó weer gebruiken.

Iko Nal | 14-08-07 | 16:33

ErikZA 14-08-07 @ 16:03, Dat is hot, Vips welke een mening verkondigen… buiten dat kun je er ook weer wat bagger televisie mee vullen.

Reverend Ray | 14-08-07 | 16:33

Had ik maar een geweer dan schoot ik mee..

Shareholder | 14-08-07 | 16:32

@kwarkoo1 16:20: Een film als "Life of Brian" die op humoristische wijze het ontstaan van de islam op de hak neemt... zou dat anno Nu nog kunnen?

Muxje | 14-08-07 | 16:31

hahahahaha!

Die Wouter Bos.. eindelijk weer klem.
.
Bos zou het nu dolgraag willen steunen, want alle slimme en fatsoenlijke mensen die normaal denken en wat voor anderen over hebben zijn nu aan het steunen.
Maar als Bos dat comite ook steunt door te tekenen slaat hij zijn achterban weer in het gezicht (de moslims).

Geweldig, het einde van de PVDA komt toch echt naderbij nu!
En geen NOS-propagandemachine van 600 man ploegendiensten kan dat rechtdraaien wat nu zo openlijk en pijnlijk blootligt, namelijk hoe goor en vuil dat PVDA is.

Hoeraaaaaa !

De Beste | 14-08-07 | 16:31

@kwarkoo1 14-08-07 @ 16:20

+1 Kuddo. My thought exactly

Iko Nal | 14-08-07 | 16:31

Even een samenvatting voor mensen die willen weten waar The Church of Flying Spaghetti Monster voor staat:

Samenvatting van het geloof:

* Het universum is geschapen door het Vliegend Spaghettimonster.
* Al het bewijs voor evolutie is geplaatst door zijn Noedelige Aanhangsels.
* Het uitverkoren kostuum voor zijn volgelingen is een volledig piratenpak.
* Het broeikaseffect, aardbevingen, orkanen, en andere natuurrampen zijn een rechtstreeks gevolg van de afname van het aantal piraten sinds de 19e eeuw, een grafiek in de officiële brief van Henderson (vastgelegd in het groene boekje), toont duidelijk het verband tussen beiden aan.
* Bobby Henderson is de "profeet" van dit geloof.
* De volgelingen noemen zich soms pastafari (een woordspeling op rastafari)

Geloofsuitingen:

* Gebeden worden afgesloten met het woord RAmen in plaats van Amen.
* Gelovigen dienen zich in een piratenpak te kleden.

Vliegend Spaghettimonster-volgelingen geven de volgende voordelen voor bekering naar het Vliegende Spaghettimonsterisme:

* Zoals de grote noedels die zij vereren, hebben de Vliegende Spaghettimonsteristen een slappe morele standaard.
* Een religieuze feestdag iedere vrijdag.
* Belofte van een stripperfabriek en biervulkanen in de hemel zover het oog reikt.

Er is een wensput in de hemel geschapen door Monster. Iedereen die zich bekeert tot dit geloof, mag elke dag een wens doen.

--

Lijkt mij een uitstekend geloof voor de gemiddelde GS reaguurder!

FlyingSpaghettiMnstr | 14-08-07 | 16:30

LOL @ fuckje voor hele oeuvre over JP

azijnseiker | 14-08-07 | 16:30

Volgens het partijprogramma waarin dat duidelijk staat vermeld, dient elke PVDA-er dit te ondertekenen. Degenen die dat niet doen ontpoppen zich als partij-afvalligen en leugenaars. Nou ja, dat laatste is dubbel op.

kwarkoo1 | 14-08-07 | 16:30

Ik denk niet dat dit de goedkeuring van Herman Beck kan dragen, laat staan dat Eddy Terstall een en ander op film zal willen gaan vastleggen. Wouter zit inmiddels wel met een klein probleempje, en ja, wat God, o sorry Allah, er zelf van vindt....

Schoorsteenveger | 14-08-07 | 16:27

de PvdA? Die krijgt zijn campagnegeld toch uitbetaald in Saoedische oliedollars?

Remington.223 | 14-08-07 | 16:26

fzwart 14-08-07 @ 16:24

Lekker houden zo, kost elke keer stemmen.

kwarkoo1 | 14-08-07 | 16:26

Niet verbazend dat de PvdA het comite niet steunt. Ze hebben zich tot nu toe steeds zonder enig voorbehoud onderworpen aan het gezag van de volgers van Mohammed (p.e.d.o.), Het had me eerder verbaasd als ze wel steun toegezegd hadden.
Zelfs daar is niets op tegen maar dan moeten ze er wel openlijk voor uit komen zodat iedereen weet waar die partij tegenwoordig voor staat. In plaats daarvan krijg je halfslachtige lulverhalen die om de hete brij heen draaien.

fzwart | 14-08-07 | 16:24

@ FlyingSpaghettiMnstr 14-08-07 @ 16:21

Geweldig!! Ik doe mee!

Duismann | 14-08-07 | 16:24

verraden worden door een socialist;wat een verrassing !!

aren | 14-08-07 | 16:22

Tot voor een week of twee geleden had ik nog nooit van Jami gehoord. Maar ik ben natuurlijk ook heeeeel lang op vakantie geweest. Wat was het daar lekker rustig!

Duismann | 14-08-07 | 16:22

Zelf ben ik Pastafarian:

www.venganza.org/

Het enige geloof!

Ramen!

FlyingSpaghettiMnstr | 14-08-07 | 16:21

Joop H. 14-08-07 @ 16:16

Dat hadden we al een poosje aan kunnen zien komen, na dat topic van GS helemáál...

Vredesduijf | 14-08-07 | 16:20

DenkZelfstandig 14-08-07 @ 16:13

Schrijvers, columnisten en cabaretiers die het christelijk geloof op grove wijze bespotten, konden altijd op applaus rekenen van de grachtengordel en van heel progressief Nederland. Nog nooit heeft een PvdA - minister deze spotters gemaand om het wat kalmer aan te doen. Nooit werden deze spotters aan de kaak gesteld wegens een gebrek aan beschaving. Nooit zag progressief Nederland aanleiding om de christenen in bescherming te nemen. Dat Bos belediging van moslims en hun profeet wel veroordeelt, berust niet op echte verontwaardiging over grove blasfemische teksten, maar op zijn onuitgesproken minachting van moslims. Van het beledigen van moslims voorziet Bos maatschappelijke onrust omdat ze het vermogen missen om zich boven de spotters verheven te achten. Dat hij Jami en zijn comite laat vallen berust op machiavellistisch pragmatisme.

kwarkoo1 | 14-08-07 | 16:20

Snap ik. Als Bos hier ook zijn handtekening onder zet kan de Partij Van De Achterlijke helemaal zijn spullen pakken. Alle moslims hebben op die paupervent gestemd!

Snikslip | 14-08-07 | 16:19

@DenkZelfstandig 14-08-07 @ 16:13
mee eens, en dat geld trouwens ook voor veel komieken (f. de Jonge etc.) eigenlijk met uitzondering van Hans Teeuwen, en de zoon van die Arabist Hans Jansen o.i.d...

Onderbuik | 14-08-07 | 16:19

Woutertje Windvaan zal zijn naam wel weer eer aan doen als hij merkt dat hij in een kamerminderheid komt met zijn standpunt over steun aan de ex-moslimpartij. En hoe gaat hij dit dan verkopen aan zijn allahctoraat?

doodvanbierlala | 14-08-07 | 16:18

Theodor Holman, altijd een goede vriend van een bekende dode nederlander: Theo van Gogh, Boudewijn Buch, hij mocht ze allemaal tot zijn vrienden rekenen.

Nu weten we precies wat er met Jami gaat gebeuren.

Joop H. | 14-08-07 | 16:16

@Teen 14-08-07 @ 15:54:
Een zeer lekker lappie spek.

TyfusLeijer | 14-08-07 | 16:14

@ alt-tag Pica:
En wie niet springt is een Moslim!

Patrick Bateman | 14-08-07 | 16:14

die hoertje 14-08-07 @ 16:11

Het waren druiven.....

Luxenbergs doorwrochte boek (Die Syro-Aramäische Lesart des Koran - 2000) mikte niet op een massa publiek maar bevat toch één populaire krent in de pap.
Via taalkundige analyse toont hij aan, dat de maagden in het paradijs, die volgens de traditionele uitleg de Koran aan de gelovigen belooft, in werkelijkheid (Aramese) druiven zijn.

kwarkoo1 | 14-08-07 | 16:13

Vreemd dat je de PVDA nooit hoorde de afgelopen tientallen jaren als er Christenen werden afgezeken. Of Jehovah getuigen, for that matter.

DenkZelfstandig | 14-08-07 | 16:13

Van mij mag die hele Wouter windvaan met zn pvda opzouten!

Vredesduijf | 14-08-07 | 16:13

Voor slechts 3 euro per maand...

SMS NU: JAMI AAN

Mr.SunTzu | 14-08-07 | 16:13

Ik denk dat ik bij volgende verkiezingen voor het eerst van mijn leven NIET ga stemmen. Ik zou nl. niet weten waarop.

Duismann | 14-08-07 | 16:11

azijnseiker 14-08-07 @ 16:10
LOL.

Boze Buur | 14-08-07 | 16:11

jammer maar helaas, daar gaan je 50 maagden ciska!

die hoertje | 14-08-07 | 16:11

@Onderbuik 14-08-07 @ 15:49 : 14 zetels voor de PVDA de volgende keer ?
Dan ben je wel erg positief.
Zou wel mooi zijn als de PVV groter dan hen zou worden, dat weer wel.

Mazzeltov | 14-08-07 | 16:11

Ik word helemaal stapelgek van dat ge-een.

een Paul Clitteur, een Herman Vuijsje gvd wie bedoel je dan???

een soort van Paul Clitteur maar dan niet Paul Clitteur zelf?

azijnseiker | 14-08-07 | 16:10

@kwarkoo1 14-08-07 @ 16:05
een uitgekookt mannetje dus die Bos, theoretisch heeft hij gelijk, MAAR in de praktijk doet hij juist het tegendeel, eigenlijk typerend gedrag voor die man. Ben benieuwd hoeveel de pvda nu weer gedaalt is...

Onderbuik | 14-08-07 | 16:09

waarom ligt die PVDA zo dicht tegen die mallote moslims aan? zijn dat hun enigste stemmers nog dezer dagen? ik kan me voorstellen dat een rood denkende arbeider, echt niet voor die Mekkakameraden stemt, maar dan nog liever het rode boekje van Marijnissen in de hand neemt.

Patrick Zweedsey | 14-08-07 | 16:09

er is maar 1 god en dat is ebiefue4ui9ilgilblibruirbsg............

overVecht | 14-08-07 | 16:09

Duismann 14-08-07 @ 16:07

Ja, inderdaad. Ex-moslims zijn normaal dood.

kwarkoo1 | 14-08-07 | 16:08

Die Jami leeft toch gewoon nog? Of ben ik nou abuis?

Duismann | 14-08-07 | 16:07

Er "heeft" zich een groot aantal B-Nederlanders aangesloten...
Verder dan dit kan ik niet wakker liggen van die Jami.

knurfie | 14-08-07 | 16:06

Onderbuik 14-08-07 @ 16:02

De PVDA is inderdaad de enige partij die dat in haar programma heeft staan, de rest van de partijen zetten dat er niet in, daar dat allang gemeengoed is/was* in Nederland. (doorstrepen wat niet van toepassing is)

kwarkoo1 | 14-08-07 | 16:05

Ik denk het ook. Heeft ie goed opgelet!

Duismann | 14-08-07 | 16:05

overal waar übercorrect gedaan moet worden, komt die cliteur ten tonele. dat stinkt als een frontbordeel naar effectbejag door dhr. cliteur. is die kwibus inderdaad de aandachtshoerrrr waar ik 'm voor houd ?

baba4oog | 14-08-07 | 16:03

@ Tuvai
en hoe wijzen NL-ers iemand terecht....? ze laten wat VIPs een protest actie beginnen. Nou dat gaat aankomen bij de doelgroep hoor.

ErikZA | 14-08-07 | 16:03

fuckje 14-08-07 @ 16:00

In dat geval zou ik er maar een Word dokumentje van maken. De eerste 3 jaar scheelt je dat behoorlijk wat gebroken nagels.

kwarkoo1 | 14-08-07 | 16:03

@Duismann 14-08-07 @ 15:54
bovendien, om er nog maar even inhoudelijk op in te gaan, mág je dat gewoon zeggen van de PVV. ik hoop van de pvda toch ook, lees alleen deze ene zin van Wouter Boslim eens: "... Volgens Bos is de PvdA de enige partij die ondubbelzinnig stelling neemt voor het recht om uit het geloof te treden...". Wat een bluf van dat mannetje, hij probeert de realiteit om te draaien, heeft hij zeker op een of andere cursus geleerd...

Onderbuik | 14-08-07 | 16:02

IK kan me niet aan de indruk ontrekken dat de tegenbeweging toch populairder is. En zolang Jami (niet voor niks een samentrekking Jim en Jamai) de kast nog niet uit is, hoeft het van mij allemaal niet zo. Heb sterk de indruk dat het jochie zo losgaat omdat hij nog niet helemaal met zijn diepste zieleroerselen in het reine is. Jongen, kom er gewoon voor uit. Is niets mis mee. Zo lang je van mijn reet afblijft natuurlijk...

Faaz71 | 14-08-07 | 16:00

@kwarkoo1 14-08-07 15:56
Tot het moment dat JP zijn grote scheur opentrekt, met Zijn pantoffel op het bureau slaat en Respect, en besef voor Normen en Waarden uitroept, en dreigt te gaan regeren, hou ik er over op.

fuckje | 14-08-07 | 16:00

Tuvai 14-08-07 @ 15:57

Ben ik helemaal met je eens, maar wie gaat hun terechtwijzen dan?

kwarkoo1 | 14-08-07 | 15:59

Ik doe alleen mee als ze hyves hebben.

Boze Buur | 14-08-07 | 15:58

ErikZA 14-08-07 @ 15:46
Er is een verschil tussen ergens voor kiezen en een mening ergens over hebben, en ergens een grote bek over hebben. Het is gewoon een keiharde feit dat er maar één niet nader te noemen volk is die de wet denkt uit te maken, en die vinden dat iedereen die niet hun mening deelt uit de weg geruimd moet worden. Zo gaat dat nou eenmaal niet. Het word tijd dat die primitievelingen eens op hun plek gewezen worden.

Tuvai | 14-08-07 | 15:57

@fuckje 14-08-07 @ 15:55,
dat moet toch onderhand blaartrekken zijn....

vander F | 14-08-07 | 15:56

fuckje 14-08-07 @ 15:55

Ik kan mij niet aan de indruk ontrekken dat ik dit comment van jou al eens vaker heb gelezen.

kwarkoo1 | 14-08-07 | 15:56

@Duismann 14-08-07 @ 15:54
klopt zo is het!

Onderbuik | 14-08-07 | 15:56

En intussen zit Jan Peter nu al ruim zes weken met zijn pielemuis te spelen op een verlaten Zeeuwsch eiland.

fuckje | 14-08-07 | 15:55

net ZO waar

Duismann | 14-08-07 | 15:54

Wat is het welkomstkado?

Teen | 14-08-07 | 15:54

@onderbuik

Dat is net waar als dat de PVV een niet-schreeuwerige partij zou zijn met veel inhoud.

Duismann | 14-08-07 | 15:53

@Bob Paalhout 14-08-07 @ 15:50,
om ons eindelijk in te laten zien hoe overbodig ze zijn.

vander F | 14-08-07 | 15:52

Staat Bisschop Muskensrat al op de lijst der lijsten?

Onderbuik | 14-08-07 | 15:51

Waarom, in fuksnaam, is die krotekoker-regering nog steeds met vakantie als ons tyfus-land één groot abces is?

Bob Paalhout | 14-08-07 | 15:50

Ah, daar gaan we weer! Links, rechts troelala!

Duismann | 14-08-07 | 15:49

De pvda is een schreeuwerige partij met weinig inhoud, nog ff wachten en dan nieuwe verkiezingen, Op naar de 14 zetels.

Onderbuik | 14-08-07 | 15:49

Straks zul je zien dat de sympathisanten vrijwel allemaal bestaan uit niet ex-moslims. Het gedraai en politiek/publiciteits-gedraai heeft een aanvang gevonden.

Hoe doorzichtig..

kwarkoo1 | 14-08-07 | 15:49

vrij en veilig stoppen met geloven..?
Bijbel in condoom, *nieuw* koran nicotinevrij?
Minaretten met roetfilters?
Gratis kevlar jasjes voor schreeuwerige atheisten?

vander F | 14-08-07 | 15:48

Als PVV- liefhebster wil ik mij desalniettemin desondanks graag aansluiten,
en Teen ook, bovendien wil claudi-jaaa ook!

fuckje | 14-08-07 | 15:48

Mensen die gevraagd worden en weigeren, dienen meteen op een lijst van collaborateurs met een totalitaire politiek-religieuze vijand te worden geplaatst. Zo een lijst van neo-NSB'ers is handig als de situatie nog verder escaleert.

James Ulrich | 14-08-07 | 15:48

@ myself: solly te snel gelezen.

kneuterzak | 14-08-07 | 15:48

Ik wil ook lid worden. Maar geen moslim.

Willem VanDer Decken | 14-08-07 | 15:47

Zou het comité voor ex-moslims niet beter steun kunnen ontvangen van echte ex-moslims ipv deze attentionwhores?

IkBenWeerloos | 14-08-07 | 15:47

Weer een aantal zetels minder voor de landverraderspartij.

Vampire Hunter D | 14-08-07 | 15:47

Het wordt wel heel erg pijnlijk wanneer op de lijst van sympathisanten geen enkele PvdA-corifee prijkt. Op naar de 15 zetels.

sjaakdeslinksesul | 14-08-07 | 15:46

Zit Jami nog altijd bij de PvdA? Dat houdt hij lang vol terwijl Wouter Boslim hem de stront in laat zakken.

Snijbonenmolen | 14-08-07 | 15:46

Jamai is toch een heaumeau ?

kneuterzak | 14-08-07 | 15:46

Wat zijn de heren weer druk aan het doen. Ga eens een land besturen ofzo.
Iemand heeft klappies gehad, nou en? Als je mensen boos maakt met domme uitspraken kan dat gebeuren. Is mij ook overkomen op de kleuterschool

ErikZA | 14-08-07 | 15:46

Ik wist niet dat Paul Cliteur, Ciska Dresselhuys, Herman Vuijsje, Theodor Holman en Jos de Beus ex-moslims waren?

kwarkoo1 | 14-08-07 | 15:46

Gefeliciteerd en heel veel succes.

TyfusLeijer | 14-08-07 | 15:43

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland