Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Jorritsma: Steken hoort er bij!

jorritsma.jpgGerustellende woorden van bescheiden slagschip Annemarie Jorritsma. Het bouwfrauderende VVD-fossiel is al een tijdje burgemeester van Almere en was genoodzaakt iets te roepen over de dodelijke steekpartij die afgelopen zaterdag plaatsvond in haar dorp. Op die dag werd de 57-jarige Henk Schuurman doodgestoken toen drie ondermaatse kudtventjes zijn auto met eieren bekogelden en Henk hier iets van waagde te zeggen. Dus wat roept een daadkrachtig burgermoeder in zo'n geval? Avondklok voor hangboefjes? Schoonveegacties? Nul komma nul tolerantie beleid voor het Amsterdamse vluchtghetto? Welnee. Freule van Dorpspomp tot Nevenfunctie houdt liever de boel bij elkaar en wil vooral niet stigmatiseren: "Seizoenenbuurt is geen slechte wijk. Dit gebeuren staat op zich. De actie van de daders is niet goed te praten, maar hoe je moet reageren als je auto met eieren bekogeld wordt weet ik ook niet. Ik ga daar niet in adviseren, maar ik ben er wel voor dat je iets zegt als dit je overkomt" Ofwel, van Jorritsma en de politie MOET je er altijd iets van zeggen. Kom alleen niet klagen over een mes in je buik.

Reaguursels

Inloggen

@DJTriest, Ik ben het helemaal met je eens. Zeker na het lezen van dat aangrijpende comment van ADHDtje van 07:19. Mijn vrouw is ooit zonder reden aangevallen en beroofd door dit soort apen. Ik heb zelf ook alleen maar negatieve ervaringen met die Antilliapen. Dit soort parasieten hoort hier niet en moet zo snel mogelijk oprotten naar hun oerwoud. Voor de goede orde,voor ik voor kaalkopje en nazi wordt uitgemaakt,mijn vrouw is Indonesisch en ik ben zelf halfbloed. Maar dit soort tuig moet hier weg.

kees pekelvlees | 18-07-07 | 23:35

Het wordt weer eens tijd om dit soort tuig in het openbaar te kruisigen!!!

jojo56 | 18-07-07 | 23:00

Jezus Christus, wat een kudtland is dit toch geworden. Met verbijstering las ik de comment van de broer van het slachtoffer. Sterkte voor de familie! Dood aan de dader!!!

jojo56 | 18-07-07 | 22:58

@DJTriest
Je bent misschien "diep" maar volgens mij niet persoonlijk getroffen. Als je het slachtoffer persoonlijk kende zou dat je reactie enigszins begrijpelijk maken. Mensen kunnen door verdriet hun bezinning verliezen. Jij hebt ook je bezinning verloren, maar niet hierdoor. Waardoor wel?

gutgutgut | 18-07-07 | 15:01

gutgutgut 18-07-07 @ 11:11
Ik ben inderdaad diep getroffen door deze gruwelijke en uiterst wrede wandaad. Heb het verder niet exclusief over negers. Ik heb het over walgelijk en nietsontziend crimineel gespuis. En helaas hebben deze (te) vaak een kleurtje. Verder speelt een niet onbelangrijke rol dat ik de Antillen en zijn corrupte/criminele bewoners vrij goed ken. Ik wil inderdaad van die rotzakken af. En zo snel mogelijk.

DJTriest | 18-07-07 | 13:22

@Eelcontrast 17-07-07 @ 20:00
ja lach maar, lees dit eens www.geenstijl.nl/mt/archieven/019152.h...

En kom dan eens met argumenten, je bent hier niet in je kinderklasje waar je in een ivoren toren kunt klimmen...

Onderbuik | 18-07-07 | 12:09

@DJTriest
Tenzij jij persoonlijk door deze afschuwelijke daad getroffen bent en gek van verdriet zijn je pleidooien voor deportatie van negers, autochtoon wapenbezit en doodstraf onvergeeflijk. Je gebruikt Schuurman's dood voor je eigen stinkende politieke agenda.

gutgutgut | 18-07-07 | 11:11

ALMERE -

De familie van de 57-jarige Henk Schuurman die zaterdagavond is doodgestoken in de Seizoenenbuurt in Buiten houdt een stille tocht om het slachtoffer te herdenken. De tocht vindt donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur plaats. Er wordt verzameld op het parkeerterrein bij Albert Heijn aan het Globeplein. Vandaar wordt gelopen naar de Zomerstraat waar de fatale steekpartij plaatsvond. Wat daar precies gaat gebeuren is nog niet bekend.

Vertel het aan iedereen zodat er veel mensen komen om hun stem te laten horen tegen het schorem van onze samenleving.

ADHDtje | 18-07-07 | 10:08

Walgelijk om die brief te lezen...
Deze smerige Antilliaanse terreur-criminelen dienen, prime-time, op het dorpsplein van Almere in vliesdunne plakjes te worden gesneden. Te beginnen bij de voeten. De rest van het Antilliaanse criminele en parasieterende gepeupel mag daarna ouderwets worden "ingescheept" op de Batavia te Lelystad om definitief af te zeilen naar de Antilliaanse roversnesten. Bij aflevering belt Muts Jorritsma hoogstpersoonlijk Chavez om mede te delen dat hij het hele criminele oplichterszootje gratis en voor niets en per direct over mag nemen. De Nederlandse politiek geeft daarna een persconferentie op de 3 publieke netten, geeft hun falen toe, bekend schuld en vraagt het Nederlandse volk op de knieen om vergiffenis voor de experimentele muliticulture nachtmerrie die zij, tegen beter weten in, gedurende lange tijd over het kleine brave Nederland hebben uitgestrooid. Wie weet komen ze er bij het volkstribunaal dan nog genadig af met levenslange dwangarbeid.

DJTriest | 18-07-07 | 09:55

Dit is de brief die Ger "de broer van" heeft geschreven, voor diegene die dat nog niet begrepen heeft.

ADHDtje | 18-07-07 | 07:23

Henk strijdbaar rechtvaardig en eerlijk, altijd vechtend tegen het onrecht van deze wereld en recht door zee is niet meer.

Henk werd vermoord omdat hij er iets van zei dat een aantal idioten rauwe eieren op zijn auto en door het open raam op zijn vrouw gooide, zij zat onder de struif.
Henk pikte dit niet ondanks dat hij invalide was ging hij ongewapend de auto uit, niet om te vechten maar om hun in opvoedende taal toe te spreken.

Zijn tegenstanders roken een gemakkelijke prooi, waarna hij werd aangevallen, in eerste instantie door 5 man waarbij hij zich verdedigde met een hondenriem. Er liepen 3 raddraaiers weg de anderen hielden echter niet op, met hun smerige koppen weggedoken in hun capuchons greep er een een groot mes uit de wijde pijpen van zijn broek.

De eerste mesaanval kon Henk nog pareren, hij sloeg het stekende mes uit de handen van de aanvaller maar kon door zijn handicap niet bij het mes dat op de grond lag om het veilig te stellen, zijn heup begaf het, hij kon niet meer en dat was waar de moordenaars op wachten want in plaats van op te houden schoot er in een flits een andere moordenaar naar de grond griste het mes op en stak in een beweging Henk in zijn rug waarna hij bijna onmiddellijk leegbloedde, het mes een groot kaliber Rambo dolk met zaagsnede, werd zonder genade door zijn aorta zijn hart en zijn long in gestoken.

De hele buurt was intussen leeggelopen en de mensen die daar wonen en al heel lang last hebben van deze terroristische bendes hielpen waar zij konden om het leven van Henk te redden er was een jonge man (welke ik later persoonlijk heb bedankt) wiens naam ik hier niet noem i.v.m. represailles hij heeft een half uur met doeken het bloeden proberen tegen te houden, hij zat zelf helemaal onder het bloed van mijn broer, ik wil hem nogmaals bedanken.

Wij zullen Henk missen als echtgenoot als vader als opa als broer als trainingmaatje als discussie genoot en nog veel meer Henk was scherpzinnig en veelzijdig hij was een grote fan van Pim Fortuin.

Henk was altijd een goede sportman en trainde zijn hele leven tot hij twee jaar geleden last van zijn heup kreeg waarna de dokter constateerde “versleten” de jaren die erop volgde had Henk verschrikkelijke pijn hij liep altijd onder de medicijnen en eindelijk zou hij aan de beurt zijn om een nieuwe heup te krijgen dat zou deze week gebeuren.

Ger als ik mijn nieuwe heup heb ga ik weer lekker trainen en ik ga ook weer les geven aan kinderen en examens afnemen dat had hij me al een aantal keren gemeld.

Maar alles is voorbij, zijn leven en vele levens met hem zijn kapot, zijn vrouw is alleen, zijn zoon, en dochter missen hun vader, zijn kleinkinderen hun opa, en wij onze broer, en velen hun vriend.

Op het bedrijf van Henk zijn ze in de rouw, want iedereen hield van Henk hun baas kon geen kwaad doen, ze zijn allemaal kapot.

ADHDtje | 18-07-07 | 07:19

@Sikkeneur 18-07-07 @ 00:35:
Nee, ik draai niet, jij draait. Jij verbindt een opmerking van mij met een context waar 'ie niet hoort en die er niks mee te maken heeft met een veronderstelling die hoogstwaarschijnlijk niet klopt. Dat doe ik niet, dat doe jij. Met als enige reden de boel kapot te nuanceren zonder stelling te (durven?) nemen. Precies datgene wat Van der Ham en Vogelaars ook is te verwijten.
Dát heeft inderdaad met mijn moralitiet te maken. Je spreekt je uit of je zwijgt. Als je spreekt doe je dat met overtuiging en bewijs, met een juiste argumentatie en logische gedachtengang. Geen praatjes voor de vaak, geen gelul "ins Blaue hinein", maar met het mes op tafel en leg je principes neer. Geen gezalf en gelul omwille van de nuance. Nuancering is best, maar dan wel graag gemotiveerd en met keiharde principiële keuzes. En nee, dat is niet in tegenspraak met elkaar.
Het grote probleem van het debat (n'importe quoi welk debat) is dat juist dát achterwege blijft. Nooit wordt er helder gedebateerd met alle verborgen standpunten en agenda's, met alle veronderstellingen en vage axioma's open en bloot op tafel. Altijd weer wordt er gezalfd en gesmeerd, alsof iedereen weet dat die etterbult er wel is, maar met een nuancezalfje van de Trekpleister of de Etos wel eventjes rustig blijft. Doodziek word je ervan.
Doorprikken de etterbult en laat de pus maar stromen.

koerbagh | 18-07-07 | 03:18

Schandalig, hoe iemand zo kan reageren! Dit opgepompte wijf is absoluut ongeschikt als burgemeester van de afvoerput van 020. Opzouten met die vette muts!

buzzelbas | 18-07-07 | 02:54

Het is toch goedverdomme om je helemaal droog te janken! Persoonlijk werd ik al in-en-in droevig toen ik het verhaal las van-de-man-die-iets-durfde-te-zeggen-tegen-eieren-tegen-zijn-bolide-gooiende-jongeren. Maar zo'n reactie van Amahoela Jorritsma slaat echt alles. Kom op voor je burgers sufkudt. Hardop zeggen dat je lijnrecht tegenover dit soort waanzin staat. Persoonlijk die snotneus straffen voor mijn part. Tuurlijk weten we niet precies wat er naast die van-eiwit-en-eigeel-druipende-auto heeft plaatsgevonden. Tuurlijk kan die man uit z'n vel gesprongen zijn. Maar: JE STEEKT IEMAND NIET DOOD.
bah

sluiters | 18-07-07 | 02:36

Mooie praatjes vullen geen dodelijke gaatjes! En dan nog heimelijk water stelen ook!!! Nee, Almere verdient zo'n MMS-meisje niet!

jojo56 | 18-07-07 | 01:55

Laf wijf!! En nog heimelijk water stelen ook!!! Weg met dezen VVD-opblaasopoe!

jojo56 | 18-07-07 | 01:53

Schijtwijf!!! En nog water stelen ook!!! Opzouten die VVD-opblaasopoe!

jojo56 | 18-07-07 | 01:52

koerbagh 17-07-07 @ 20:21Toch bijzonder die reacties van jou.
Je komt eerst met een stelling (bewering) 18.28 richting Eelcontrast m.b.t. moraliteit. Eentje waar ik me overigens aardig in kan vinden.
In je post van 18.36 haal je er vd Ham & Vogelaar bij door hun ideeën als dwang uit te leggen.
En dan zou ik zaken verdraaien, door enkel jouw bewering te toetsen aan hun mogelijke opvattingen?
Wat je eerst beweert, spreek je erg snel tegen. Of is de bewering alleen bedoelt voor degene die jouw moraliteit en 'waarheid" niet delen?

Sikkeneur | 18-07-07 | 00:35

oh en is het van een flat ofgooien van homos en het doodstenigen van verkrachtings slachtoffers welke minder dan 4 getuigen hebben om hun verhaal te bekrachtigen nu echt wat we willen? Gadverdamme wie hep op dat menschding gestemd?!?!

Weatherman | 17-07-07 | 23:39

Ik wil nog even toevoegen dat een traditie welke niet eens cartoons tollereerd wellicht andere tradities erg moeilijk zal tollereren.

Weatherman | 17-07-07 | 23:35

Daders Antillianen. Lang leve de multiculturele samenleving.http://www.ad.nl/binnenland/article1516814.ece

kees pekelvlees | 17-07-07 | 23:14

Tja, wel weer een beetje televaagachtig, deze topic...
Wat moet je hiermee? De daders naar het eeuwige hellevuur wensen? Werkt voor mij niet, ben atheist... Nog strenger op wapens controleren? Met beitel maatje zes, vrij verkrijgbaar in elke doe-het-zelfzaak veroorzaak je hetzelfde letsel... Strenger straffen? Kijk naar ons grote voorbeeld, de US of A, een doodlopende weg...
Zeg het maar...
Maar vergeet één ding niet, deze dingen zijn van alle tijden en ik maak me sterk dat we nu in een tijd leven waar we het minste risico lopen op een dergelijke manier aan ons einde te komen...

bubkanl | 17-07-07 | 23:02

Zo en alle kudt-ambtenaren zullen dit wel weer dood zwijgen.De daders zouden over straat getrokken moeten worden en gelyncht moeten worden

Poitiers | 17-07-07 | 22:30

@Eelcontrast @19:57
Ik geloof in soevereine essenties, onafhankelijkelijk van tijd en plaats.
Ook kan ik me vinden in de uitspraak dat de wereld vrijwel alleen door ideeen wordt geregeerd . Of me dat een Platonist maakt?
Ik flirt met het gedachtegoed van Kinneging (en deel zijn passie voor rechtsfilosofie) maar voel me meer libertarier dan conservatief.
Misschien dat je vanuit mijn denkwereld beter kunt begrijpen waarom ik een argument an sich niet als moreel of immoreel kwalificeer. We geven als mensen slechts argumenten door.

Jane Doe | 17-07-07 | 21:55

Het was trouwens een mes in de rug.

Statler en Waldorf | 17-07-07 | 21:47

@ Koerbagh 20.21:
Dat had allang moeten gebeuren.
Verder ben ik ook benieuwd hoelang nog de laffe multiculturisten hun beerputten kunnen blijven dichthouden zonder dat hier een volksopstand uitbreekt.
Ook dat, met een wapen op zak had die Schuurman nog geleefd.
Niets is erger dan weerloos te zijn.

The eimer | 17-07-07 | 20:45

Henk Schuurman was een gerespecteerd mens, en als hij niet invalide was geweest door zijn heupproblemen dan had hij al deze jonge mannen neergehaald. 2e Dan.
Henk kwam op voor zijn vrouw, en net als Henk zou het gehele Nederlandse volk zich eens achter elkaar moeten scharen tegen dit soort tuig. Dat tuig is al georganiseerd!
Henk, je was een fijne man, dank u sensai voor uw lessen.
En Ger, als je ooit om hulp verlegen zit om Ryan,Jeswan en Leroy en hun familie een antwoord te geven, dan hoor ik het wel.
Tot Donderdag.

ADHDtje | 17-07-07 | 20:30

Die 3 mannekes hierin schuiven. http://www.houwengroenvoorziening.nl/versnipmachine.jpg

Fennek | 17-07-07 | 20:21

@Sikkeneur 17-07-07 @ 19:01:
Hou een sop met die valse retoriek door iets om te draaien wat ik beweer en daar een stompzinnig soort nuance uit te persen, gebaseerd op een onzinnige veronderstelling. Waarschijnlijk denken Vogelaar en Van der Ham dat helemaal niet, maar maak jij dat ervan. Jij beweert dat, jouw naam staat eronder, niet die van Van der Ham of Vogelaars. Nog even afgezien dat het onwaar is en niet deugt, want die opmerking staat niet in de context van Van der Ham en Vogelaars, maar in de context van de beweringen van Eelcontrast.
Ten tweede maken Van der Ham en Vogelaars die meningen publiek juist vanwege hun politiek correcte ideeën omdat ze zich daar lekker bij voelen, zonder zich af te vragen of de basis daarvan wel feitelijk juist is.
Lees Jane Doe even aandachtig, zij is dan weliswaar spekjodin en een überbitch (niet noodzakelijkerwijs te interpreteren als scheldwoorden, het zijn eigenlijk veel meer complimenten), maar ze heeft wel groot gelijk.

@Eelcontrast 17-07-07 @ 19:23:
Kijk, nu zeg je eindelijk iets praktisch, gestoeld op een heldere mening. Het gaat er nadrukkelijk niet om dat een vreemdeling zich niet het recht van de bescherming en volledig lidmaatschap van de groep kan verwerven, ongeacht het kleurtje of privé-geloof (dat wel privé moet blijven, maar dat geldt ook voor die vermaledijde gristenen vind ik), maar de verwerving daarvan moet natuurlijk wel geschieden door de vreemdeling zelf omdat hij/zij dat wil, zich darvoor inzet.
En dan maakt het niet als het de 2e of 3e generatie vreemdeling is die zich verzet tegen opname in de maatschappij. Dat kun je "de maatschappij" niet verwijten hetgeen dus wel op grote schaal gebeurt, door die mensen zelf en door de politiek-correcten. Het feit dat zij in dit land wonen, met alle kansen die dat biedt, met alle mogelijkheden en rechten die ze hier hebben is van de kant van de oorspronkelijke groep integratie genoeg. Dat geldt óók voor de blanke Tokkie en ander onaangepast tuig die niet met hun persoonlijke vrijheid kunnen omgaan en daarmee inbreuk plegen op de vrijheid van een ander.
Wat betreft de drop-outs: Wat is er mis met afnemen van het Nederlanderschap en verbannen uit de samenleving? Ik zie het probleem niet.

koerbagh | 17-07-07 | 20:21

In dit geval is de hoogste boom voor mevrouw Jorristma nog niet hoog genoeg. Wat een @#$%&^*&$###-tyfus wijf.

(excusez les mots, maar ben echt pissig).

Coyote | 17-07-07 | 20:15

Volgens mij is het meer een oproep aan mensen om voorzichtig te zijn uit eigenbelang en eigen veiligheid, juist omdat dat gestoorde tuig alleen nog maar gestoorder reageert als je zelf (terecht) flipt! Zo rot is de samenleving dus al, dat je niet eens meer oprecht boos kunt worden, zonder het gevaar doodgestoken te worden. Helaas, maar wel realiteit die je in je afweging moet meenemen. Of is dit nu een rare interpretatie van het door mij niet gelezen AD-artikel; kan me namelijk niet voorstellen dat AD moord goedpraat.

Eelcontrast | 17-07-07 | 20:05

Hoop bla bla gelezen, maar het feit is dat je moet optreden tegen deze lui, en hun ouders moet bestraffen voor hun falende opvoeding. Schijnt allemaal erg moeilijk te zijn, ik zie het probleem echter niet.

Zo jammer! | 17-07-07 | 20:03

Niks aan de hand mensen, gewoon doorlopen...

koudijs | 17-07-07 | 20:00

@Onderbuik
hahahaha!

Eelcontrast | 17-07-07 | 20:00

@ Jane Doe:
Tsja, zoals Lucebert al zei:
"Alles van waarde is weerloos"
Maar het is toch juist heel gezond om vanuit bepaalde waarden in het leven te staan, naast dat het inderdaad onmogelijk is om waardevrij te zijn?
Daarnaast vind ik dat je een beetje kromme redenering hebt als je zegt dat "Argumenten [pas] moreel of immoreel [worden] als je ze in een context plaats en aan een spreker verbindt." Er is toch altijd al sprake van context op het moment dat een argument de wereld inkomt, of geloof jij in een platonische wereld, waarin de idee van een argument al apriori bestaat?
Hoe waarden zich tov. elkaar verhouden is heel lastig om te beantwoorden. Ik denk dat moraliteit en waarden zich vooral als waardevol bewijzen in het doen en laten van mensen; dus uiteindelijk de wijze waarop mensen met elkaar omgaan. Daarnaast denk ik dat een waarde ook pas echt waardevol wordt wanneer iemand bij zijn volle bewustzijn en in persoonlijke vrijheid (= waarde) daarvoor heeft kunnen kiezen. Voor mezelf kan ik alleen maar zeggen, dat ik blij ben hier in Nederland te wonen in alle vrijheid. En dat ik deze waarde ook de moeite zou vinden om voor te vechten als iemand probeert om 'm mij onterecht af te pakken. Daarnaast ben ik mij ervan bewust dat in deze wereld mijn waarden vroeg of laat tegenover geheel andere waarden komen te staan en al staan. Ook in dit geval vind ik mijn waarden de moeite waard om voor te vechten. Daarom vind ik ook dat je andere, in jouw ogen inhumane waarden, mag veroordelen, want wat is anders de waarde van jouw waarde? Aan cultuurrelativisme heb je uiteindelijk helemaal niets als je manier van leven in de waagschaal staat. Het enige dat je je dan moet beseffen is dat de ander dit ook doet en dat het dus op 'wereldschaal' waarschijnlijk een smerige, bloedige strijd wordt (de bekende botsende beschavingen theorie). Ik denk dat momenteel slechts een tipje van de sluier is opgelicht over wat ons in de komende jaren gaat overkomen. Helaas. Maar tot die tijd: leven en laten leven en na die tijd hopelijk ook weer!

Eelcontrast | 17-07-07 | 19:57

@Grrrrr,
Eh, is Jorritsma van partij veranderd? Vroegah zat ze bij de vvd....

bubkanl | 17-07-07 | 19:41

Bah, wat een walgelijk politiek-correct gezwets in dat AD artikel... 'je moet nooit uit boosheid reageren, dan voelt de tegenpartij zich meteen bedreigt' en 'zoek de boeddhist op in jezelf'... moeten we dit gedrag nou echt goed praten? Is het nou zo moeilijk voor ze om te zeggen dat er bij deze mensen gewoon een steekje los zit?

Deze mensen hebben waarschijnlijk nog nooit zo'n stuk tuig van dichtbij gezien,.. alsof 'rustig zeggen wat je dwarszit' helpt, sommige gasten vallen je al aan als je alleen maar hun richting op kijkt... dat heb ik ook al een paar keer gehad, maar gelukkig zonder mes.

Fulgrim | 17-07-07 | 19:35

Een incident dat overal had kunnen gebeuren. Nou dat zegt dan genoeg over het beeld dat Jorritsma heeft over hoe het er hier in Nederland aan toe gaat. Maar kennelijk niet genoeg om direct maatregelen te nemen tegen dit type parasieten. Zei ze dat trouwens ook tegen de nabestaande? Met innige deelneming voor jullie geliefde, maargoed dit had overal kunnen gebeuren. Dan is het al gelijk een stuk makkelijker voor het verwerkingsproces waarschijnlijk. Triest mens. Gaat helemaal op in die linkse fatsoensrakkers in Den Haag. Arme kinderen hadden waarschijnlijk een slechte jeugd gehad. Oh zo zielig.

Grrrrrr | 17-07-07 | 19:30

@Koerbagh
Mee eens, zolang je integratie er dan maar wel op gericht is dat de mensen die aan de voorwaarden voldoen ook de kans krijgen om zich vervolgens in Nederland te ontwikkelen en te ontplooien op de terreinen die zij willen en dat overigens zonder dat ze maatschappelijk nog als 'allochtonen' worden aangezien, maar als volwaardige Nederlanders. Want dat zijn ze dan toch, als ze goed geïntegreerd zijn? Anders klopt je definitie van integratie in essentie namelijk niet.
Veel interessanter is natuurlijk wat je met de 'drop-outs' doet. Ik zou zeggen: nog betere selectie aan de poort en terug naar het land van herkomst, indien humaan mogelijk. In alle overige gevallen verwerven ze het Nederlanderschap ook niet en moet ze middels een zure serie aan maatregelen, vooral op het terrein van de beperking van de bewegingsvrijheid, duidelijk gemaakt worden dat dit niet in hun eigenbelang is. Elektronische meldplicht (middels geïmplanteerde chips of iets dergelijks) en gevangenisstraf lijken mij dan binnen de Europese wetgeving haalbare zaken

Eelcontrast | 17-07-07 | 19:23

@Eelcontrast 17-07-07 @ 18:55
ja je bent de enige, maar dat geeft niet. Wat wél erg is dat je de tere kinderzieltjes op school kunt infecteren met het gedachtengoed van de multiculti en policor sekte... die arme kinderen...
Gelukkig heb je vakantie en kunnen de kinderen herstellen van deze indoctrinatie, tot slot aan jou nogmaals het advies: kijk deze zomervakantie goed naar Opsporing Verzocht zodat je na de zomervakantie met de kinderen kunt bespreken wat er moet gebeuren aan dit probleem...

Onderbuik | 17-07-07 | 19:14

koerbagh 17-07-07 @ 18:36
Laat Vogelaar en van der Ham ws net zo denken: "Waarom is datgene waar jij het best mee kan leven per definitie ook de waarheid? Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Dat je je ergens het meest in kan vinden of dat het meest comfortabel is betekent niet dat het ook feitelijk waar is."

Je komt automatisch uit op een individuele moraliteit en deze te willen laten aansluiten bij een collectief.

Sikkeneur | 17-07-07 | 19:01

@Eelcontrast @18:11
De wijze waarop je geschiedenisles geeft blijft verbonden met je persoonlijke leefwereld en met je gedachtegoed. Je mag je dan bewust zijn van het feit dat je "neutraal" moet onderwijzen, onbewust leg je je iets van je zelf in je lesmateriaal en in je wijze van feiten overbrengen of discussies leiden.
Het begint al met de keuze van je boeken. Ook dat is gekleurde informatie.
We zijn nooit waardevrij bezig. Niemand. Dat mogen we je als leraar niet al te zeer verwijten maar we mogen je er wel op aanspreken.

.
Argumenten worden pas moreel of immoreel als je ze in een context plaats en aan een spreker verbindt. Het is een kwestie van definitie op velerlei gebied. Dat laat uiteraard niet onverlet dat er een soort grote gemene deler overeenstemming bestaat over gruwelijkheden die niet getolereerd zouden moeten worden. Als je moraliteit in de wet moet verpakken ben je nooit klaar. Moraliteit is dynamisch, net als de maatschappij dat is.
Ik vind mijn opmerking niet gevaarlijk. Wellicht wel nuchter technocratisch.
Jouw uitleg van mijn opmerking maakt 'em pas gevaarlijk. En dan zijn we weer terug bij interpretatie. Niets is wat het lijkt.

.
Retorische vragen schreeuwen mijn insziens nog meer dan andere vragen om een antwoord juist omdat ze niet eenduidig kunnen worden beantwoord.

.
.
De moreel superieur-discussie vind ik een moeilijke.
Ik geloof in basisrechten voor iedereen. In humaniteit.
Maar mag ik een stam veroordelen die in mijn ogen inhumaan leeft en straft? Ben ik door mijn hogere sport op de evolutieladder moreel superieur?
Zijn de wetten van de natuur beter dan onze gekunstelde wetten?
Dat is voer voor een ander topic.

Jane Doe | 17-07-07 | 18:56

@Onderbuik ... hahaha!!! Ja, nu wordt 'ie mooi: alsof ik hier de enige ben die last zou hebben van valse bescheidenheid! Dat is een opmerking die haast roomser is dan de Paus!

Eelcontrast | 17-07-07 | 18:55

@Koerbagh:
Ik zeg toch niet dat wat ik vind 'de waarheid' is, want de waarheid is vaak zo gefragmenteerd en multi-interpretabel dat die niet als zodanig absoluut bestaat. Oke, dan hebben we dus te maken met een mening, idee, theorie of ideologie of, vooruit: vooroordeel. Dat ik mijn mening vervolgens boven die van andere stel en daarmee dingen die mijn pad kruisen probeer te duiden, is mijn goed recht. Dus ook als dat betekent dat ik andermans mening inferieur vind aan de mijne. Ik ben me er terdege van bewust dat andere mensen dat (vervolgens) net zo hard met mij doen. Uiteindelijk rest alleen mijn handelen naar eer en geweten. Want dat is waar een mens op afgerekend dient te worden. Geen woorden (wel moeilijk voor mij), maar daden aan het eind van de rit!

Eelcontrast | 17-07-07 | 18:52

foutjes @ 18:36:
godbetere, traditie

koerbagh | 17-07-07 | 18:38

@Eelcontrast 17-07-07 @ 18:25:
Van Ella Vogelaar (en godebetere Boris van der Ham) moeten wij het suikerfeest accepteren en accepteren dat Nederland een judeo-christelijk-islamitische tarditie heeft. Dat is dwang zat.
Het lijkt me vrij simpel: als de vreemdeling zich een plek wil veroveren in een groep dient hij zich primair de groepsnormen en cultuur eigen te maken alvorens hij/zij wordt geaccepteerd. Er kan nimmer van de groep worden verwacht dat die accepteren vreemdeling zijn vreemde maniertjes behoudt en gelijktijdig de bescherming van de nieuwe groep eist, noch kan van de groep worden verwacht dat zij die die vreemde maniertjes overneemt en zij kan daar zeker niet door de leiding van de groep daartoe worden gedwongen. Dan loopt het slecht af met die leiding.
Dat geldt op micro-niveau van de familie/stam, op meso-niveau van een volk, op macro-niveau van nationale staten.

koerbagh | 17-07-07 | 18:36

@Eelcontrast 17-07-07 @ 18:20
je was i.i.g. ook toen al niet erg bescheiden, of ben je wellicht een übermensch, dat is helemaal erg.

Onderbuik | 17-07-07 | 18:33

@Koerbagh:

mijn mos: leef en laat leven; wat u niet wilt dat u geschiedt, doet dat ook een ander niet; art.1 van de Grondwet etc.

Eelcontrast | 17-07-07 | 18:32

@Eelcontrast 17-07-07 @ 18:20:
Waarom is datgene waar jij het best mee kan leven per definitie ook de waarheid? Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Dat je je ergens het meest in kan vinden of dat het meest comfortabel is betekent niet dat het ook feitelijk waar is.
Daarbij: Wat is slecht en wat is goed? Dat is allemaal maar heel relatief en een normatieve beoordeling. Wat is van nature slecht? Dat een mens is gericht op zelfbehoud en in het verlengde daarvan het behoud van de groep(en) die het individu is taat stellen dat zelfbehoud beter te regelen wil ik niet à priori "slecht" noemen. Ook niet als dat betekent dat er andere groepen worden uitgesloten.
Ik proef in jouw gedachten minstens net zoveel vooroordelen en onderbuik als waar je anderen van beticht. Andersoortig, politiek-correct (sommigen zouden zeggen "links"), maar evengoed ongefundeerde vooroordelen.

koerbagh | 17-07-07 | 18:28

... trouwens, heb ik ergens gezegd of de indruk gewekt dat ik tegen gedwongen integratie ben? Dat ben ik dus niet. Maar dan wel graag een goede discussie over wat mensen zich dan precies gedwongen eigen moeten maken en waarom?

Eelcontrast | 17-07-07 | 18:25

Stel je voor dat drie blanke Hollandse jochies,een 57-jarige Antilliaan hadden doodgestoken. Jorritsma had moord,brand,racisme! geroepen. Ze had meteen een stille tocht georganiseerd. Heel Almere had op zijn kop gestaan.
Nu is het slechts een ,incident,. Flikker toch op,kutwijf! Het valt me op,dat er steeds mee van deze ,incidenten, voorkomen. En vrijwel altijd zorgen onze ,cutuurverrijkers, voor deze ,incidenten,

kees pekelvlees | 17-07-07 | 18:21

@Eelcontrast 17-07-07 @ 18:11:
Zonder sluitende definitie van moraliteit en/of een overeenstemming wat die moraliteit dan precies inhoudt is het spreken over morele versus immorele argumenten zinloos en gratuit.

koerbagh | 17-07-07 | 18:20

@Koerbagh
Ik zeg toch dat het juist heel 'natuurlijk', want instinctmatig is dat mensen bepaalde stamgevoelens erop na houden ... ik zie geen afwijkende mening.

20 jaar geleden was ik 11, maar in de klas was ik inderdaad wel het slimste en meest belerende jongetje.

En ik wil ook wel best mee in het feit dat de mens tot alle slechts in staat is en van nature ook slecht is. Daar kan ik meer mee leven dan de opvatting dat bepaalde mensenrassen meer of minder slecht zijn dan andere.

Eelcontrast | 17-07-07 | 18:20

Jane Doe 17-07-07 @ 17:00
" There are borders for a reason. De mens zoekt altijd gelijkgestemden op om zijn bestaan te verbeteren en te veraangenamen.
Als je gedwongen moet integreren (en dat is in NL vaak het geval) dan voeg je mensen samen die niet samen kunnen of willen leven omdat hun culturele achtergrond of hun ideeen over een leefbare samenleving niet met elkaar stroken. "

Australië & the Us of A zijn toch voorbeelden waar verschillende culturen integreerden (na eerst de oorspronkelijke bevolking gedecimeerd te hebben, dat dan weer wel)

Sikkeneur | 17-07-07 | 18:15

@DJTriest:
Dat begrijp ik ook wel, ik geloof echter niet in ferme taal, omdat dat altijd tot een overgesimplificeerd beeld van een complexe werkelijkheid leidt met alle kwalijke gevolgen vandien .. zoals bijvoorbeeld alle sociale schuld op het bordje van politici schuiven en dan maar met de armen over elkaar kankerend gaan zitten toekijken hoe het ze in Den haag ook niet lukt om met 1 supermaatregel Nederland Utopia te creëren.

@Jane Doe:
Akkoord ... maar ...
Als leraar ben je ook gewoon een mens en ik vind dat het niet erg is om mijn mening over te brengen naar leerlingen in discussies. Ik hang daarbij geenszins het eigen gelijk aan, als ware het die niet bestaande, absolute waarheid. Ik ben altijd heel eerlijk in het aangeven dat iets mijn mening is of dat ik het soms ook gewoon niet weet.

De kunst die je als leraar aan leerlingen juist vooral dient mee te geven als het gaat om discussiëren, is de manier waarop ze dat doen. Kortom, dat ze naar elkaar luisteren, elkaar laten uitpraten en elkaar zodoende respecteren; dat ze zich ervan bewust zijn dat er meerdere kanten aan een zaak zitten en dat die van hun er maar 1 is, maar dat dit geenszins hoeft te betekenen dat je het met elkaar eens hoeft te zijn, of zelfs maar respect voor elkaars meningen dient te hebben. Ook beredeneerd argumenteren op basis van zoveel mogelijk feitenkennis, is iets dat ik probeer mee te geven. Hierin dien ik inderdaad 'neutraal' leiding te geven. En geloof me als ik zeg, dat deze manier voor veel kinderen erg moeilijk is, laat staan dat sommige het nooit zullen leren. Maar dat is niet vreemd als je naar de eigengereidheid en onbeschoftheid van veel ouders, dus volwassenen kijkt. Maar als ik geschiedenisles geef, dan geef ik geschiedenisles en niet m'n eigen mening (maar die van andere dus ;))

Jouw mening dat er geen morele of immorele argumenten zijn, vind ik in essentie een gevaarlijke, technocratische opmerking. Dit heeft allemaal met de definitie van moraliteit en dus ook a-moraliteit te maken. Zo kun je je voorstellen dat de Jodenvervolging na 1935 in Nazi-Duitsland gerechtvaardigd en juridisch beargumenteerd kon worden adhv. de Neurenberger-wetten. Maar om die wijze van argumenteren moreel te noemen is natuurlijk een retorische vraag.

En als je naar een aantal morele principes (ze staan gewoon in onze Grondwet) leeft, zoals ik, houdt dat inderdaad impliciet in dat je jezelf tov. een aantal andere meningen moreel superieur voelt. Maar dat is dan toch juist goed? Ik hoef toch geen respect te hebben voor mensen die alles (letterlijk) zwart-wit zien. Ik moet er alleen voor waken dat ik wel blijf nadenken hoe zo'n iemand tot zijn/haar ideeën komt, om zo - in negatieve zin - inzicht te krijgen in het denken van mijn 'vijand' of - in positieve zin - inzicht te krijgen in het feit dat iemand zoiets misschien oppervlakkig roept omdat hij eigenlijk een dieperliggend probleem of belang onvervuld ziet. Als dat laatste het geval is, blijft er namelijk altijd de mogelijkheid van toenadering bestaan door erkenning en vervulling van andermans belang gedaan te krijgen.

Eelcontrast | 17-07-07 | 18:11

Koerbagh
Idd ... heb tijdens mijn halfjaar stage daar dikbetaalde onderzoekers gezien die hele dagen uit het raam keken en af en toe een nietszeggend rapportje schreven.Jonge nieuwe onderzoekers daar die met een echt opzienbarend rapport kwamen werden op de vingers getikt. Want als ambtenaar ga je niet de hand bijten die je voedt.
Mocht je al die rapport eens publiceren dan wordt je door de overheid afgedaan als rumoerzaaier die de rechtstaat ondermijnd. Maar die fukking Jorritsma is toch echt een van de ergsten qua zelfverrijking en zichzelf voordeeltjes geven. Laatst weer met dat zij aardwarmte gebruikt voor haar huis....

Dr. Bibber | 17-07-07 | 18:08

@Dr. Bibber 17-07-07 @ 17:51:
Dat is heus niet het enige rapport met vernietigende kritiek op een (ex-)bewindspersoon, ministerie, overheidsdienst dat ligt te verstoffen in een bieb. Ik ben er in mijn werk talloze tegengekomen van visitatie-commissies (vies woord eigenlijk), onderzoeksbureaux en accountancy-diensten. Als die allemaal boven tafel zouden komen zou je je de pleuris schrikken hoe doodziek dit land is. Maar ja, het blijven allemaal interne rapportjes, weggemoffeld in laatjes. Er wordt beterschap beloofd en gereorganiseerd (dwz: een ander bureau of functie-omschrijving voor incompetente medewerkers die gewoon blijven doorklooien) en dat was het dan.

koerbagh | 17-07-07 | 18:02

Goh! Vanmorgen de gemeente gebeld dat het schandalig is dat de getto-graffitti nog op de muren van de hangplek staan. Die nabestaanden staan hier al 3 dagen achter elkaar 's avonds te huilen. "We hebben nog geen opdracht gekregen" zei die miep van de gemeente. Ik zei: "als die troep niet voor 18.00 uur van die muur af is bel ik alle grote kranten.

20 minuten geleden verwijderd. En oh ja! Ik woon 20 meter van de plek van het "incident'vandaan.

kwarko01 | 17-07-07 | 18:01

Jorritsma is zo fout als de pest. Weet uit interne bronnen dat er ooit een rapport is geschreven over haar doen en laten tijdens haar ministerschap waarin uit de doeken wordt gedaan hoe fout zij wel niet is. Is nooit in het openbaar gekomen maar ligt ter inzage in de bibliotheek van de Algemene Rekenkamer (waar ik toen stage liep)

Dr. Bibber | 17-07-07 | 17:51

@Eelcontrast 17-07-07 @ 17:17
volgens mij heb jij de afgelopen 20 jaar onder een steen geleefd, cq in een stoffig lokaal.
Voor straf moet je de hele zomervakantie met een schrijfblok en pen in de aanslag Opsporing Verzocht kijken, turfen maar en snel een beetje!

Onderbuik | 17-07-07 | 17:40

.. of liever nog; die zullen met een vriendelijke en welwillende knik worden begroet in ons land.

DJTriest | 17-07-07 | 17:38

Maar het moet gezegd; prettige, fatsoenlijke mensen die zich weten te gedragen integreren toch iets makkelijker.

DJTriest | 17-07-07 | 17:36

@DJTriest @17:32
Het verbaast met niks. Je zult dag in dag uit Eelcontrast voor de klas hebben staan en moeten luisteren naar de verhalen over je toekomst in die geweldige open samenleving. Dat roept irritatie op.

Jane Doe | 17-07-07 | 17:35

@koerbagh @17:29
Je bent wat anaal gefixeerd maar je penetreert de kern.
Eelcontrast lijkt de "natuur" van de mens anders te definieren.
Die gaat wellicht nog uit van de onbevangenheid en de wil tot veranderen.
De mens is slecht, wil in principe alleen iets voor zichzelf en zoekt de groep om er zelf beter van te worden. Met gedwongen integratie gaat dat iets minder soepel.

Jane Doe | 17-07-07 | 17:34

Jane Doe 17-07-07 @ 17:24
Vraag me trouwens ook af waarom de jeugd van tegenwoordig totaal geen enkel respect meer op kan brengen voor de leraar. Leraren worden in elkaar genhengst en zelfs voor hun raap geschoten als ze iets te lastig zijn. Teken aan de wand? Of hebben deze leerling geen enkele behoefte aan een laagje (linkse) beschavingsvernis.

DJTriest | 17-07-07 | 17:32

@piquant 17-07-07 @ 17:15:
Die vallen er evengoed onder (zie @ 16:49)

@Eelcontrast 17-07-07 @ 17:20:
Wat is daar onnatuurlijk aan? Gedwongen integratie van groepen die niks met elkaar te maken willen hebben is pas onnatuurlijk. Of die dwang nu gebeurt met een vuist vol sensilube of niet; tegen je zin in je reet worden geneukt blijft dwang, ook al glijdt 'ie soepel naar binnen. Het bepalen van wie je wel of niet tot je stam, je groep of je volk rekent is helemaal niet onnatuurlijk.

koerbagh | 17-07-07 | 17:29

@Eelcontrast @17:17
Het is niet de taak van de leraar om ZIJN interpretatie van het laagje beschaving op de leerling aan te brengen. Het is zijn taak om zo neutraal mogelijk te informeren en leerling tot nadenken aan te zetten.
.
Het is des leraars om van zijn eigen gelijk overtuigd te zijn. Ook die morele superioriteit komt er vaak bij kijken. Als je het maar vaak genoeg zegt ga je er ook in geloven.
.
Er zijn geen morele of immorele argumenten. Dat blijft een kwestie van perceptie. Er is ook geen absolute waarheid. Als leraar zou je Nietzsche eens moeten onderwijzen. Daar schieten die kinderen wat mee op. Dat is munitie waar je lekker mee kunt schieten. Dat is de ZEN benadering!

Jane Doe | 17-07-07 | 17:24

Eelcontrast 17-07-07 @ 17:17
Het 9mm-argument is slechts stoere beeldspraak. Het geeft slechts aan dat veel mensen het doorzettende verval van nederland een beetje beu zijn. En ferme taal geeft uiteraard het kleine sprankje hoop dat de politiek deze wanhopige signalen uit de brave deel der bevolking uiteindelijk toch op zal gaan pakken. Wellicht dat de dreiging van een corrigerend burgeroorlogje de zakkenvullende prietpraters in den Haag wakker zal doen schrikken.

DJTriest | 17-07-07 | 17:24

Er zijn kortom heel veel kutmensen! Is dat nou nieuws?! Nee! Maar dat wordt het dus wel als je er een raciaal sausje overheen gooit. Een primair instinct trouwens, want teruggrijpend op het in-group/out-group principe. Meer (onnatuurlijke) beschaving kortom! Wie doet ermee???

Eelcontrast | 17-07-07 | 17:20

@Jane Doe
Tsja, c'est le ton qui fait la musique ... ik ben dan ook leraar en het is dan ook een van mijn taken om dat laagje beschaving juist wel aan te brengen en zichtbaar te maken. Verder ben ik inderdaad stellig overtuigd van mijn eigen gelijk in deze discussie, net als overigens een aantal andere mensen hier. Daarnaast kan ik inderdaad geen gevoel van morele superioriteit onderdrukken tov. een zgn. 9mm-argument. Maar dat is simpelweg omdat die 'argumenten' in mijn ogen ook geenszins moreel, maar juist a-moreel te noemen zijn. Als belering op dit terrein dan mijn fout is, dan leef ik daar met alle plezier naar.

Eelcontrast | 17-07-07 | 17:17

koerbagh 17-07-07 @ 17:10

Ik zie je niks zeggen over criminele witte Nederlanders,alhoewel die tegenwoordig meer te vinden zijn in de witte boorden zakkenvullerij,maar dat is ook gewoon ordinaire diefstal hoor.
Staatssecretaresse;niet meer zeggen ajb. Hebben we het al eerder over gehad en het stoort me dat er altijd voor vrouwen termen worden gebruikt die lager op de sociale ladder scoren en in dit geval ook nog onjuist, en niet voor mannen.

piquant | 17-07-07 | 17:15

@Eelcontrast 17-07-07 @ 16:59:
Criminele Surinamers zijn er nog steeds. Ze zitten nu voor de PvdA in stadsdeelraad Zuid-Oost. Kutturken zijn er ook nog steeds. Eentje is zelf staatssecretaresse geworden zoals je al opmerkt (alweer voor de PvdA). Kutantillianen zijn er ook nog steeds. Ga eens in 010 kijken. Of vraag 't eens in Hoogerheide. www.geenstijl.nl/mt/archieven/044631.h...
Kutmarokkanen zijn ook niet verdwenen. Lees je wel eens krant?
(NB- de Volkskrant is géén krant)

koerbagh | 17-07-07 | 17:10

Jane Doe 17-07-07 @ 17:00
Ik ben het volledig met je eens dat het onverstandig is om afwijkende culturen gedwongen bij elkaar in bed te stoppen. Dat heeft slaande ruzie tot gevolg. In de ene cultuur vind men het heerlijk om midden op de openbare weg te kakken terwijl men in de andere cultuur de bolus via een simpele druk op de knop en een ingenieus buizenstelsel af weet te voeren en de kwalijke restgeuren middels een spuitbusje om weet te toveren tot een prettige Dennenlucht.

Wees nou eens eerlijk. Dat gaat toch niet samen zonder slag of stoot. Beide culturen zullen uiteindelijk samen ongelukkig zijn.

DJTriest | 17-07-07 | 17:10

Eelcontrast 17-07-07 @ 16:59

Met dit soort posts,ook al is niet iedereen het er mee eens,hoef je van mij niet te gaan roeien; zonde!. Daarbij het gaat regenen, dus nix roeien.

piquant | 17-07-07 | 17:10

@Eelcontrast @17:03
Daar kun jij dan gedurende die 7 weken betaalde vakantie, voorzien van een natje en droogje, oprecht over treuren terwijl je werkt aan die vreselijk aardige, goed functionerende, open samenleving.

Jane Doe | 17-07-07 | 17:07

in Den Haag rijdt ook zo n eiergooier rond in een rode hyundai met kenteken 18-VR-JD... als ik die te pakken krijg eet-ie voortaan door een rietje.
(op dat bewuste moment zaten ze ook met zn 3-en in de auto dus reed ik maar nonchalant door want: held op sokken, ik had mn pistool niet bij me)

t waren wel verse eieren trouwens 8)

Ali Bi | 17-07-07 | 17:06

Maar een feit blijft dat die arme man dood is en dat is verschrikkelijk!

Eelcontrast | 17-07-07 | 17:03

@Eelcontrast @16:59
Ieder mens is in principe een Tokkie als het laagje vernis der valse beschaving verdwijnt. De oerdriften nemen dan over en dat is niet fraai.
Meneer Jung meent dat er zoiets als collectief genetisch materiaal is en daar zou je dat blank Tokkiegen kunnen vinden.
Ook het belerend gen overigens.

Jane Doe | 17-07-07 | 17:03

@Eelcontrast @16:41
Leraren kunnen het altijd leuk aan anderen vertellen hoe ze het zouden moeten oplossen. Jij doet het vanuit een historisch perspectief en met jouw interpretatie van een leefbare samenleving.
.
Cijfers vertellen een een beperkt verhaal en statistiek is een elastiekje dat je naar believen kunt uitrekken. Het gaat niet om cijfers, het gaat om een gevoelen. De NL voelt zich niet langer veilig, of dat nu terecht is of niet.
Het is altijd makkelijk om anderen een onjuiste interpretatie aan te praten als je zelf nooit slachtoffer van geweld of overlast bent geweest.
De beste stuurlui staan aan wal en de leraar is de kapitein onder die stuurlui.
.
Als ik de geschiedenis bekijk en er dan ook meneer Darwin nog eens bij betrek dan ben ik van mening dat het voor de mensheid beter is als soort bij soort blijft. There are borders for a reason. De mens zoekt altijd gelijkgestemden op om zijn bestaan te verbeteren en te veraangenamen.
Als je gedwongen moet integreren (en dat is in NL vaak het geval) dan voeg je mensen samen die niet samen kunnen of willen leven omdat hun culturele achtergrond of hun ideeen over een leefbare samenleving niet met elkaar stroken.
.
Jij zegt dat we met voldongen feiten te maken hebben en dat we iets met elkaar moeten. Ik zeg dat je daar tot op zekere hoogte wel gelijk in hebt maar dat er nog middelen zijn om te corrigeren. Bovenal moeten we de deur dichthouden voor een verdere instroom.

Jane Doe | 17-07-07 | 17:00

Lebowski Achiever 17-07-07 @ 16:57

Hoezo?

DJTriest | 17-07-07 | 16:59

Ja, hallo en van criminele Surinamers hebben we zogenaamd zeker ook geen last meer sinds ze voor Oranje zijn gaan scoren! Hypocriet en racististisch gelul kortom! Wel grappig dat iedereen het 20 jaar geleden massaal over kutsurinamers en kutturken had; 5 jaar geleden massaal over kutmarokkanen had; en nu massaal over kutantillianen. Die eerste 3 groepen zijn ondertussen zo hard aan het integreren en emanciperen (kijk bijvoorbeeld naar het groeiend aantal marokkaanse meisjes op de EUR en aan de UL en onze kersverse staatssecretarissen), dat het bijna beangstigend wordt voor het voorbestaan van allerlei obscure eigen-volk-eerst groepjes - waarmee dan overigens gelijk, naar de hoge wetenschappelijke standaarden die hier gehanteerd worden, ook het bestaan van een blank neo-nazi-gen onomstotelijk is aangetoond, toch??? Grappig dat het 'geboefte-gen' kennelijk zo snel uit het systeem van mensen (ja, zelfs allochtonen!!!) verdwijnt als ze actief emanciperen en (maatschappelijke) kansen krijgen en pakken. Trouwens: bestaat er ook nog zoiets als een blank Tokkie-gen, en, zo ja, is dit dan besmettelijk?

Eelcontrast | 17-07-07 | 16:59

DJTriest 17-07-07 @ 16:56
O wat gek. Dan val jij buiten de statistieken!

Lebowski Achiever | 17-07-07 | 16:57

Lebowski Achiever 17-07-07 @ 16:39

Doe maar Aeroflot. Ik ben die koude dieetmaaltijden van KLM meer dan zat.

DJTriest | 17-07-07 | 16:56

"die hier zijn om te blijven en waarbij we de geconstateerde problemen in gezamenlijkheid zullen moeten aanpakken"
@Eelcontrast 17-07-07 @ 15:55:
Dat hebben we al en heet het Wetboek van Strafrecht. Mensen die het verschil niet weten tussen mijn en dijn, de vrijheid en integriteit van een ander en zijn bezit niet respecteren (daar hoort het gooien met eieren naar een auto ook bij en ook iemand anderrs lekprikken met een mes) die stoppen we in het hok. Het liefst zou ik zien dat we ze bij recidive het land uitschoppen - verbanning en verstoting uit de groep is al millennialang in diverse culturen een volkomen geaccepteerde strafmaat geweest, maar dat schijnt niet meer te kunnen.

@Eelcontrast 17-07-07 @ 16:16:
Pas als Piet Grijs dood is, zal er weer een wetenschapper zijn die het aandurft om dat te gaan onderzoeken. nl.wikipedia.org/wiki/Wouter_Buikhuise...

koerbagh | 17-07-07 | 16:49

@DJTriest e.a.
Ja, het is kuttuig! En, nee, mijn nog steeds geldende jaren '80-verhaal lost daar niets aan op, net zoals dat het absoluut geen verzachting of excuus is voor moord, maar het geeft wel aan hoe die 'allochtonen' hier in de eerste plaats naar toe zijn gekomen en/of gehaald. Ik mag inderdaad hopen dat het een bekend verhaal is, maar ik betwijfel dat ten zeerste.
Daarom stel ik net als bijna iedereen ook steeds de vraag: hoe nu verder? Mijn antwoord, zoals gezegd, ligt heel sterk op het 'samen'leven. En dat op alle terreinen, hoe moeizaam ook, nastreven. Dus: onderwijs, grotestedenbeleid, juridisch en economisch et al. De kansen op succesvolle deelneming aan de samenleving op allerlei terreinen moeten zo groot mogelijk gemaakt worden; daarnaast moeten de regels helder en duidelijk zijn, net als de consequenties bij overtreding van die regels. Daarvoor zullen we in gezamenlijkheid opnieuw een aantal sociale concepten moeten (her)definiëren en dat kost pijn en moeite en zal een proces van vallen en opstaan zijn en blijven. Maar alles dient altijd gericht te zijn op (het verkrijgen en behouden van) een OPEN SAMENLEVING. Daarop moet de focus liggen en nergens anders! Het is niet een kwestie van links of rechts, wit of zwart, maar van samen!

Eelcontrast | 17-07-07 | 16:41

Kan iemand DJTriest een reisje naar Moskou boeken?

Lebowski Achiever | 17-07-07 | 16:39

DJTriest 17-07-07 @ 16:18
En wat gaan we dan zien, Einstein? Geen ruk, en al helemaal niks waar we iets mee kunnen. O ja, ik was natuurlijk helemaal vergeten dat blanke mensen alleen zichzelf omleggen en kleine kinderen verkrachten. Van steken hebben ze nog noooooit gehoord. Pannekoek ff lekker verder.

Lebowski Achiever | 17-07-07 | 16:37

@rara 17-07-07 @ 16:25
Ik zei wel dat iedereen zijn/haar eigen conclusies mocht trekken, echter jou opmerking "ik ben blij dat je nu ook zelf de dubbele moraal van de vvd begint te zien." raakt kant noch wal.

Een overheid die een strenge handhaving wil van de regels, (die volledig onterecht door jou worden aangemerkt als vrijheidbeperkende regels (of jij moet denken dat de volledige regelgeving van de VVD afkomstig is)) kan er juist voor zorgen dat iedereen dezelfde rechten en vrijheden heeft. Het één (handhaving) staat niet in causaal verband met het ander (beperken van de vrijheid).
Ik zal je een voorbeeld geven, het willen handhaven van het wapenverbod en hard optreden tegen mensen die het overtreden, beperken mij niet in mijn vrijheid.... Het tegendeel is eerder waar, juist door de handhaving kan ik mij vrijer en veiliger begeven in het publieke domein, daar de kans kleiner is een bewapend persoon tegen te komen.

Herman Flipsen | 17-07-07 | 16:36

Eelcontrast 17-07-07 @ 16:16
Waarom loopt die ondeugende kwajongen van jou nu eigenlijk rond met een Rambo-mes tijdens het sportieve en speelse eieren gooien??
Inzake het geboefte-gen; de befaamde statistieken, Eelcontrast... Je zult versteld staan van het enorme aantal dwangmatige gedragspatronen welke uiteindelijk genetisch bepaald blijken te zijn door moeder natuur. Waarom zouden bepaalde bevolkingsgroepen dan niet over het geboefte-gen mogen beschikken?? De statistieken sluiten het toeval duidelijk uit. Het verschil tussen de verschillende bevolkingsgroepen in de statistieken is onthutsend. Van Spanjaarden, Italianen, Chinezen, Vietnamezen, etc. hebben we volgens de statistieken eigenlijk geen noemenswaardige last. Hoe komt dat dan??

DJTriest | 17-07-07 | 16:32

@Herman Flipsen 17-07-07 @ 16:17
in theorie staat de VVD voor handhaving van de rechtsstaat, en in dit geval schuift jorritsma de handhaving af op de burger.

zelf heb ik het altijd al een paradox gevonden van de vvd: aan de ene kant liberaal dus voor vrijheid, en aan de andere kant voor strenge handhaving van vrijheidsbeperkende regels, dus voor de politiestaat. ik ben blij dat je nu ook zelf de dubbele moraal van de vvd begint te zien.

rara | 17-07-07 | 16:25

@mezelf maakt tussen Echter en je.

Herman Flipsen | 17-07-07 | 16:19

Lebowski Achiever 17-07-07 @ 16:15

Pak de statistieken er dan maar weer even bij.

DJTriest | 17-07-07 | 16:18

@rara 17-07-07 @ 16:02
Ik zeg toch dat ze alle opties open laat (ze geeft ook niet aan dat je die gastjes een klap moet verkopen, dat je niets moet doen, dat je de ouders moet aanspreken, etc. etc.), tevens wijs ik waar zij -naar mijn mening- tekort schiet in haar reactie: Het niet benoemen van het probleem en het enkel af te doen als een incident.
Echter je opmerking; "Juist van een politica van de VVD verwacht ik handhaving van de rechtsstaat, en geen slap gelul."
de eerder door jou gemaakte opmerking;
"typische vvd-reactie, dit. leg de verantwoordelijkheid maar bij de burger" er niet geloofwaardiger op.
Volgens mij spreken die twee opmerkingen elkaar tegen, dus rara wat is het nu staat de VVD voor handhaving van de rechtsstaat, of schuift zij die handhaving altijd af op de burger?

Herman Flipsen | 17-07-07 | 16:17

@DJTriest
Die arme man is toch neergestoken door een jongen en niet door een cijfer? En ik vermoed niet dat die jongen dacht: ik zal als Antilliaan eens lekker de criminaliteitscijfers over mijn groep bevestigen - da's toch een belachelijke gedachte? Ik vermoed eerder dat we hier te maken hebben met het beruchte 'korte lontje' dat aangewakkerd wordt door de 'asociale straatcultuur' die dit soort jongens erop nahoudt. En dat moet keihard aangepakt worden.
Discussie over de doodstraf staat hier los van, want dat zou dan alleen over het gevoel van vergelding en wraak gaan en niet over het oplossen van criminaliteitsoorzaken. Immers, er is lijkt me afdoende bewezen dat in landen met de doodstraf er niet meer of minder criminaliteit voorkomt dan in landen zonder de doodstraf.
Waar zijn trouwens de gegevens te vinden over de opmerking dat Antillianen over een 'geboefte-gen' zouden beschikken, of dat er überhaupt onomstotelijk vast staat dat er zoiets is als een 'geboefte-gen'?

Eelcontrast | 17-07-07 | 16:16

Professor Plons 17-07-07 @ 12:31 etc....
Is dat belangrijk dan?
Mensen. Het gaat hier niet om een rassenprobleem, hoe graag jullie er dat ook misschien van willen maken. Het is meer een ontspoorde pipo's en gebrek aan controle issue... wederom..... zeg maar zoiets als onze vriend uit de Schilderswijk.

Lebowski Achiever | 17-07-07 | 16:15

@Eelcontrast 17-07-07 @ 15:55
Je kan ook de verzorgingsstaat afschaffen, meer ambulances kopen en vervolgens de politie en justitie laten concentreren op haar primaire taak. Dan zijn de problemen binnen 2 jaar ofwel keurig aan het werk, danwel veilig in de gevangenis of in het buitenland. Die verharding en vergroting van de ambulante zorg, politie en justitie is een noodzakelijk kwaad van de globalisering. De uitkeringen zijn hier namelijk het hoogst, de belasting op werk daardoor ook en tegelijkertijd is er te weinig geld voor voldoende ambulances. Dat werkt niet.
.
De verzorgingstaat moet weer terug op Afrikaans niveau, vanwege de globalisering. De politie moet weer op Noordrein-Westfalens niveau. Justitie moet weer op Signapore-Niveau. En de ziekenhuizen op Belgisch niveau. Dan zijn we het beste af op alle gebieden. Ook dat is globalisering.

tipo | 17-07-07 | 16:14

Eelcontrast 17-07-07 @ 15:55

Jouw epistel lezende word ik plots overvallen door een ellendig en misselijk makend machteloos gevoel.

Nog maar een keertje dan;

HET ZIJN NIETS EN NIEMAND ONTZIENDE CRIMINELEN!! WIJ ZIJN OP GEEN ENKELE WIJZE SCHULDIG AAN HUN STRUCTUREEL CRIMINEEL GEDRAG!!

.. en waarbij we de geconstateerde problemen in gezamenlijkheid zullen moeten aanpakken ...

Bah, bah, bah,... (zoekt een extra teiltje) Wij allen constateren de problemen al jarenlang en de problemen worden op geen enkele wijze daadwerkelijk aangepakt!!! Het hemeltergende pamperen werkt (bewezen!) contra-produktief!!

DJTriest | 17-07-07 | 16:10

@Eelcontrast
doe es intellectueel en welcome back in the 80's
feit blijft dat kuttuig sowieso aangepakt moet worden. heeft verder geen reet met jouw verhaal te maken. punt.

joepjanjorisjaap | 17-07-07 | 16:09

@Eelcontrast Je vertelt het bekende verhaal. Het zou alleen fijn zijn als we de pijn die immigratie geeft konden verzachten. Bijvoorbeeld door alleen mensen toe te laten die kunnen lezen of iets kunnen bijdragen aan de maatschappij. De ongebreidelde toelating van iedereen die hier maar wil zijn is iets anders dan jouw verhaal. De groei van de armoe, ongeletterdheid, en grootte van de ghetto's is om heel bedroefd te worden. Slechts minimaal toelaten van zeer bekwame immigranten, zoals in de VS, is de enige mogelijkheid.

Wanneer ga je nou roeien met je witte roeisters?

lijn5 | 17-07-07 | 16:05

Iets ervan zeggen.... goed plan weer. Kan je ook kapodt gestoken worden. Gelijk bij de klotekoppies pakken en een paar beuken verkopen. Onder de mededeling: "kijk, nou weet jij ook hoe dat ei zich heeft gevoeld toen je het kapot gooide op mijn auto".

Adriaantjeeeeeuh | 17-07-07 | 16:05

@Herman Flipsen 17-07-07 @ 14:59
Zij geeft duidelijk aan dat zij niet weet hoe iemand wél moet reageren, en de optie "inschakelen van de politie" noemt ze niet, nooit, nergens. in een rechtsstaat zou dat de enige juiste actie zijn. Juist van een politica van de VVD verwacht ik handhaving van de rechtsstaat, en geen slap gelul.

rara | 17-07-07 | 16:02

Eelcontrast 17-07-07 @ 15:28
.."Cijfers zijn dood, het is de mens erachter die ze tot leven brengt."...

Sorry hoor, maar volgens mij is die arme man hartstikke dood!! Bruut en genadeloos doodgestoken met een rambo-mes omdat hij verhaal kwam halen nadat zijn keurig onderhouden auto met eieren was bekogeld door een stelletje Antilliaanse randdebielen met een kennelijke overdaad aan geboefte-genen. Voor dit soort misdadige gedrochten dienen we de oud Hollandse galgenvelden weer in ere te herstellen. Sorry, maar een andere oplossing is er niet.

DJTriest | 17-07-07 | 15:59

Morgaine 17-07-07 @ 15:47
Van een kip. Die was er schijnbaar eerder ;-)

Oerhollander | 17-07-07 | 15:57

Problemen komen nooit zomaar uit de lucht vallen en de maatschappij is gelukkig godzijdank complexer dan de 9mm oplossingen van enkele mensen hier.
Tsja, over immigratie moet je lang en breeduit praten, want ook dat is complexe materie.

Eind jaren '40 begonnen Molukkers en Ambonezen hier naartoe te komen omdat wij ze als voormalige kolonisator onafhankelijkheid hadden beloofd zonder dat waar te kunnen maken. In de jaren '50 haalden we Spanjaarden en Italianen hier naartoe en die gingen weer weg na gedane arbeid. In de jaren '60 en '70 kwamen allereerst Turken en later Marokkanen om het vuile werk voor ons op te knappen in onze hoogconjunctuur. De keuze om ze toen te laten blijven en in de jaren '70 zelfs gezinshereniging toe te staan hebben we toen doelbewust gemaakt. Dat ze vervolgens als laagopgeleiden als eerste werden ontslagen tijdens de economische recessie en vervolgens waren aangewezen op onze verzorgingsstaat, is ook een gevolg van deze keuze geweest. Na 1975 kwamen er massaal Surinamers hier naartoe omdat ze van ons nederlanders mochten kiezen na 300 jaar koloniale overheersing of ze hun (betere) opleiding en bestaan in het land van de voormalige kolonisator wilden genieten; na 1980 omdat ze ook grotendeels vluchten voor het militaire regime van Bouterse. Ook op de Nederlandse Antillen ligt natuurlijk de nodige koloniale geschiedenis en hadden we nooit in het verleden daar nooit onze WIC-slavenpost gevestigd, dan hadden we vandaag de dag ook geen last gehad van onze antilliaanse criminelen.
Maar goed, dat lost natuurlijk allemaal niets op aan de huidige problemen, maar het voorkomt wel een eenzijdig 'schuldbeeld'!
Daarnaast is de status van immigratie in een steeds verder globaliserende wereld een vaststaand gegeven, of je dat nou leuk vindt of niet. De vraag die we ons kortom moeten stellen en waarnaar we vervolgens moeten handelen, blijft: Wat is nou een situatie waarin je met elkaar kunt samenwerken en samenleven, althans dat probeert? De antwoorden hierop zijn complex, maar zullen een mix zijn van (nog) strenger immigratiebeleid, maar ook erkenning van het feit dat er nou eenmaal verschillende groepen zijn in onze samenleving, die hier zijn om te blijven en waarbij we de geconstateerde problemen in gezamenlijkheid zullen moeten aanpakken ... want dat is in essentie wat een (multiculturele) samenleving inhoudt.

Eelcontrast | 17-07-07 | 15:55

Ja, hoe kwamen ze aan die eieren?

Morgaine | 17-07-07 | 15:47

"De actie van de daders is niet goed te praten, maar hoe je moet reageren als je auto met eieren bekogeld wordt weet ik ook niet"

Stel je maar voor dat eieren stenen zijn...

klavervier | 17-07-07 | 15:47

Toen ik de titel las, dacht ik dat er over het opstrijken van steekpenningen ging. Dat past beter bij Jorry.

Il Principe | 17-07-07 | 15:38

@Eelcontrast
blablabla... hey, ik lees hier eigenlijk niets dat verwijst naar die antillianen het land uit of scheldpartijen zoals jij die in je allereerste aanhef plaatst...

geitenneukerslager | 17-07-07 | 15:38

Eelcontrast 17-07-07 @ 14:48

Antillianen zijn reeds hartstikke bruin bij geboorte. Zit kennelijk in hun genen. Waarom zouden ze bij geboorte dan geen geboefte-gen mogen hebben?? Pure discriminatie en onnodig kwetsend om ze dit geboefte-gen bij voorbaat reeds te ontzeggen. De statistieken tonen aan dat Antillianen gewoon recht hebben op erkenning van het geboefte-gen. En er zijn daarnaast meer bevolkingsgroepen aan te wijzen die conform dezelfde statistieken eveneens en eindelijk recht hebben op wetenschappelijke erkenning van dit geboefte-gen.

DJTriest | 17-07-07 | 15:32

Hammar 17-07-07 @ 14:18

"In een moslimland was ze allang doodgeschoten."

Dan mag ze in 031 wel uitkijken.

Capt. Peacock | 17-07-07 | 15:29

@daft stiyjle:

Ik zie intrinsiek geen andere uitkomst bij jouw rekensommetje dan bij mijn (gesimplificeerde) rekensommetje.

Daarnaast ontken ik ook geenszins dat onder bepaalde 'allochtone' groepen de criminaliteitscijfers zowel percentueel als absoluut hoog zijn. Maar heb je dan met de cijfers beantwoord hoe en waardoor dat komt?

Bovendien wordt beleid altijd afgestemd op de INTERPRETATIE van cijfers en statistieken. En de uitkomst wordt natuurlijk altijd bepaald door de vragen die je stelt, wat je van plan bent te onderzoeken en hoe je het onderzoekt (methodologie).

Cijfers zijn dood, het is de mens erachter die ze tot leven brengt.

Eelcontrast | 17-07-07 | 15:28

Hoe komt het toch dat Antillianen zo flink geschapen zijn? Is dat nurture of nature? Veel oefenen helpt, zeker, maar verklaart niet alles! Dus toch: een grotelullen-gen bestaat. Dus waarom nou het bestaan van een misdadigheids-gen ontkennen?

lijn5 | 17-07-07 | 15:21

Wat kost tegenwoordig een redelijk pistool eigenlijk? Lijkt me absoluut beter om eerst preventief en gericht te schieten alvorens uit te stappen om te kijken of er nog eentje leeft en pas dan naar zijn kansenjongerennaam te vragen teneinde de eventuele schade aan mijn auto eventueel te kunnen verhalen. Zal dan na lang en kostbaar civiel procederen wel uitdraaien op gedeeltelijke beslaglegging op de bijstandsuitkering van de kansenfamilie. Met een beetje mazzel iets van 1 euro per maand.

Dat er eigenlijk nog brave autochtone burgers als ik bestaan die niet over een vuurwapen beschikken om zichzelf, gezin en huis en haard te verdedigen tegen het snel groeiende leger van steeds jongere kansen-parasieten.... tsssk.. Ik ben kennelijk te goed van vertrouwen. Maar uiteindelijk zal het pistool er dan toch echt moeten gaan komen aangezien de politiek en justitie steeds meer risicovolle verantwoordelijkheden bij de burger zelf aan het neerleggen is en zich terugtrekt op hun zelfbenoemde kerntaken, t.w. het handhaven van de snelheid op de rijkswegen.

DJTriest | 17-07-07 | 15:19

@Eelcontrast 17-07-07 @ 15:11
De VVD rechts? laat me niet lachten.

tipo | 17-07-07 | 15:16

Eelcontrast 17-07-07 @ 14:48
Nee, wij wilden beweren dat er zoiets is als eigen verantwoordelijkheid en ook nog zoiets als oorzaak en gevolg.
Je zou bijvoorbeeld kunnen stellen dat immigranten naar Nederland komen met het idee dat als je je handje ophoudt deze wel gevuld wordt. Als dit dan niet gebeurt, zijn de gevolgen dus aan de "ontvangende" samenleving te wijten, hadden ze die handjes maar moeten vullen, want men heeft "rechts" op uitkeringen, huisvesting, scholing en ga zo maar door.
Oftewel, deze lieden wordt duidelijk gemaakt dat geld aan de bomen groeit, er door anderen wordt afgeplukt, en in hun handje wordt geplaats.
Als dit niet gebeurt, moet er iets mis zijn met de "plukkers".
...
En dit is maar een theorie die je voor het gemak over het hoofd ziet omdat ie niet in je straatje past. Want de verzorgingsstaat in combinatie met immigratie moet natuurlijk wel worden beschouwd als een natuurlijk feit waaraan niet getwijfeld mag worden.
Toch?

brulkikker | 17-07-07 | 15:16

Jorritsma steunt binnen de VVD Rutte tegen verdonk...

Als die VVD niet veranderd waar moet ik dan op gaan stemmen straks, die Wlders is net een beetje te.

Peter_K | 17-07-07 | 15:15

@Eelcontrast 17-07-07 @ 14:23
Een moord tot incident reduceren, een criminaliteits-trend als racisme bestempelen en uw complexe wereldbeeld is weer vele malen beschaafder (want veel complexer) dan het wereldbeeld van degenen die het nuchtere boerenverstand nog bezitten. Proost.

tipo | 17-07-07 | 15:13

O nee, ik denk dat ik toch maar eventjes blijf hangen voor m'n eigen plezier ... nee, ik heb de NRC-Next niet gelezen, ik hou het liever bij de kwalitatief betere avond-editie. Daarnaast kan ik best begrijpen dat het voor sommige mensen moeilijk is om te begrijpen dat je ook zelf tot een doordachte mening kunt komen. En dat er dan ook nog eens mensen zijn die hetzelfde denken, da's toch niet zo vreemd? Ben trouwens ook blij voor alle 'rechtse lutsers(?)' dat Jorritsma lekker VVD is! Lul je daar maar eens uit met je rechts/links-denken!

Eelcontrast | 17-07-07 | 15:11

@Jane Doe 17-07-07 @ 14:10

Hear, hear

Duikduivel | 17-07-07 | 15:08

@Eelcontrast 17-07-07 @ 15:01
lekker fokking belangrijk wat jij allemaal gaat doen, wat wil je ermee zeggen dan? lutser..........

Voor de goede orde wil ik nog ff kwijt dat dit soort nieuws berichten m`n verlangen naar een 9mm aanschaf steeds dichter bij de werkelijkheid komt

The Patriarch | 17-07-07 | 15:07

Eelcontrast 17-07-07 @ 14:48

Euh... als je dan met een rekenvoorbeeld wil komen, doe het dan een beetje goed. Doe dan iets van, we hebben 1.000.000 allochtonen in nederland, waaronder het criminaliteitspercentage op 15% ligt. Dus 150000 man. We hebben 15000000 autochtonen. Waaronder het criminaliteitspercentage op 2% ligt. Dus 300000 man.
Poeh hey we hebben 2x zoveel criminele nederlanders als criminele nederlanders!
.
Doe eens gvd een beetje meer aan logica, wiskunde & statistiek dan wat je tot nu toe hebt gedaan, want als dit de heersende redenatietrend wordt onder mensen belanden we snel in een idiotenmaatschappij.
.
En last but not least, volgens mij hebben cijfers voor de oplossing van elk belangrijk vraagstuk gezorgd waar ook maar enige consensus over bestaat. Of weet je een voorbeeld waarin cijfers geen doorslag gaven?

daft stiyjle | 17-07-07 | 15:06

Als geschiedenisdocent met 7 weken doorbetaalde vakantie wens ik alle kantoorslaven een prettige dag. Ik ga zo lekker m'n blanke studentenroeiploeg coachen en daarna intelligente GroenLinks-discussies voeren aan het buffet, waarna ik de avond afsluit met een kaasje en een roseetje en het plannen van m'n bloemetjes en bijtje-wandelvakantie in Frankrijk. Nou, tot ziens maar weer! Hoihoi!

Eelcontrast | 17-07-07 | 15:01

@rara 17-07-07 @ 14:47

Zij geeft enkel aan, dat zij niet weet hoe iemand wél moet reageren. De optie -het inschakelen van de politie- laat zij volledig open.
Wat Jorritsma (imho) te verwijten valt, is dat ze dit enkel als incident ziet en niet als een trend, waartegen de overheid harder op zou moeten treden c.q. meer zou moeten doen, om dergelijke gebeurtenissen te voorkomen.
De door jou getrokken conclusie, dat de VVD enkel verantwoordelijkheid bij de burger legt, deel ik niet, vooral niet aangezien de VVD op het gebied van veiligheid (en straffen) veel verder gaat dan menig ander politieke partij....
Maar iedereen, mag natuurlijk zijn/haar eigen conclusies trekken.

Herman Flipsen | 17-07-07 | 14:59

Jane Doe 17-07-07 @ 14:10

Anne Marie als lady speaker op een modeshow? Daar heb ik nu ff weer geen beeld bij;zie ik haar toch liever als burgemoeder in Almere. Als ik het voor het zeggen had,daar ook niet maar daar ga ik niet over.

piquant | 17-07-07 | 14:58

Het is nu toch wel hard tijd om te redden wat er te redden valt bij de VVD: enkel het liberaal manifest. Laat de rest maar verzuipen.

Oh en @ Eelcontrast 17-07-07 @ 14:23

Lekker de nrc.next gelezen? Niet teveel lopen pochen met andermans essays bitte!

daft stiyjle | 17-07-07 | 14:55

Is schieten een optie? Je vertelt de rechter dat met je eerst probeerde te vermoorden met eieren (je kon niet zien of ze rauw of hard gekookt waren). Verder probeerde de hele groep je te steken met messen. Tja, je had dus geen keus en vind het best jammer dat een aantal antillianen nu dood zijn. Het was ook niet persoonlijk bedoeld, mevrouw de rechter, maar ik had geen keus. Een grote terreinauto helpt misschien ook en dan vertellen dat je uit de bocht vloog.

Oerhollander | 17-07-07 | 14:52

@Eelcontrast 17-07-07 @ 14:48
rot op met je irritante linkse rekensommetjes lutser!

overVecht | 17-07-07 | 14:50

Statistieken, kan ik nu al zeggen, geven altijd een vertekend beeld van de werkelijkheid. Als er 2 Polen zijn en er pleegt er 1 een misdaad, dan heb je een criminaliteitspercentage van 50%. Als van 10 Nederlanders er 2 een misdaad plegen, dan zit je op 20%. Maar in absolute aantallen zijn er volgens dit rekensommetje dan toch meer Nederlanders die een misdaad plegen, of ben ik nu gek? Scorebordjournalistiek!

Daarnaast zijn statistieken ten hoogste altijd een hulpmiddel en nooit de oplossing. Want wat dragen cijfertjes nou bij aan de oplossing? Zeg het mij en ik vind je een genie.

Wel een feit is dat er veel criminaliteit onder Antilliaanse jongeren voorkomt. Maar zoals ik al zei, dat heeft toch een reden die te vinden is in een combinatie van omgeving, opvoeding, maatschappelijke perspectieven en ook maatschappelijke stigmatisering - allemaal 'nurture', kortom!

Kun je het hiermee eens zijn?

Of wou je beweren dat Antillianen bijvoorbeeld een criminaliteitsgen hebben? Dat mag hoor, maar dan is mij iig. duidelijk met wat voor iemand ik te maken heb en hoef ik er niet meer serieus op in te gaan.

Ben benieuwd.

Eelcontrast | 17-07-07 | 14:48

@Herman Flipsen 17-07-07 @ 14:22
"hoe je moet reageren als je auto met eieren bekogeld wordt weet ik ook niet"

zij vindt het blijkbaar geen oplossing om de politie te bellen, dus een beroep te doen op de overheid, want anders had ze dat wel genoemd. dus kom ik tot de conclusie dat jorritsma (VVD) haar verantwoordelijkheid afschuift naar de burger.

rara | 17-07-07 | 14:47

Oke, het is final, PvdA, CDA, D66, VVD, the root of all evil. Partijen per direct verbieden, leden allemaal opsluiten.

Stijlloos_Superieur | 17-07-07 | 14:47

@Kleaudthommel 17-07-07 @ 14:37

Suggesties? Name & Shame met naam en adres op het internet geeft enige voldoening voor de slachtoffers en medeburgers, een gezicht bij de daad, een daad die journalisten en ambtenaren nog steeds niet kunnen verwoorden. Dit soort lage laffe daden moeten naast de feitelijke straf met gelijke tred kunnen worden berecht door burgers en maatschappij "name & shame" opdat zij dit nooit meer kunnen herhalen. Creeer een schrikbeeld en zet de standaard maar.

The Patriarch | 17-07-07 | 14:46

Mhm, wel vreemd dat er zo ontzettend veel van die zgn geisoleerde incidenten zijn en dat geklaag over generaliseren begint ook een beetje posierlijk te worden als het de ene week Antillianen zijn, de andere week Marokkanen en de keer daarop een Turk die zijn ex doodschiet. Het houdt maar niet op en telkens is de reactie: "niet generaliseren horen, pas op !". Je kan beter niet naar opsporing verzocht kijken want je krijgt al gauw de indruk dat heel crimineel nederland bestaat uit 'lichtgetinte' jongemannen. Zelden vrouwen trouwens, gek toch...........

Maar vergeet die dat Hoeroezgan Jorritsma (zij ging zelf niet, weten jullie nog ?) er natuurlijk belang bij heeft dat dit onder de mat blijft, zoals alle politici zijn we natuurlijk vooral geinteresseerd in hoe we overkomen, minder wat er werkelijk aan de hand is...

Kan trouwens die Koefnoen sketch over Jorritsma en de tippelhoer van harte aanbevelen ! :)))

Monkeyman | 17-07-07 | 14:39

@Eelcontrast 17-07-07 @ 14:23
eyyyyy jole!!

overVecht | 17-07-07 | 14:39

Eelcontrast 17-07-07 @ 14:23
Meer woorden staat niet gelijk aan meer zinnigheid, hoe hard je het jezelf ook wil doen geloven.
1 + 1= 2 is bijvoorbeeld een korte zin, en bevat oneindig meer feiten en zinnige argumenten dan jouw hele breinscheet.

brulkikker | 17-07-07 | 14:39

The Patriarch 17-07-07 @ 13:56
"Naam en adres van de daders" Ja, en dan?

Kleaudthommel | 17-07-07 | 14:37

@Eelcontrast
Ga een baan zoeken, man. Geeft je leven zin. Stakker.

Montgomery Burns | 17-07-07 | 14:34

Eelcontrast 17-07-07 @ 14:23

Wat een onzin! In veruit de meeste gevallen is het een allochtoon die geweld gebruikt. Kijk eens naar de statistieken, het is geen racisme om de feiten onder ogen te zien.

Weatherman | 17-07-07 | 14:31

Hebben we net het artikel over het SCP onderzoekje gehad, krijg je dit dezelfde dag nog op je bord gedeponeerd.
-
Waar blijven de Boondock Saints?!!

Stompvoorwerp | 17-07-07 | 14:29

Achterlijke reactie van Jorritsma inderdaad. Maar ook weer veel achterlijke reacties hiero.

Het advies om je primaire gevoelens in geval van woede proberen te onderdrukken is bijvoorbeeld zo slecht nog niet. De-escalatie biedt namelijk een veel grotere kans op een oplossing. Ga je vechten, dan voelt het misschien lekker als je 'wint', maar de kans op klappen terug of erger is (helaas) natuurlijk reëel. Daarnaast ben jij natuurlijk ook zelf de klos als je in reactie iemand (disproportioneel) in elkaar beukt. Ook daar is de wet heel duidelijk over. Je 'wint' kortom nooit met (tegen)geweld.

Dit staat natuurlijk los van het feit dat het überhaupt te leip voor woorden is dat die gasten deze arme man doodsteken. Kan me dan ook niet voorstellen dat de straf 'licht' zal zijn. Ook in het jeugdstrafrecht kan namelijk (jeugd-)tbs worden opgelegd. Dus met die 'zeilvakantie' zal het wel loslopen.

Wel jammer dat racisme hier op de site ook gelijk hoogtij viert. Bij degelijk oer-hollands, zinloos geweld hoor ik mensen hier nooit zeggen dat bijvoorbeeld die 'kankerblanke die z'n hele gezin doodschiet maar vooral moet optieften naar dat fokkin' white power US of A', of zoiets dergelijks.

Huidskleur an sich immers maakt iemand niet meer of minder crimineel. Maar dat is voor veel mensen helaas geen vanzelfsprekendheid - what's new!

Gedrag, weten we toch zo onderhand wel, is een mix van 'nature' en 'nurture'. en daarom zul je toch altijd naar de individuele omstandigheden van mensen moeten blijven kijken om tot een conclusie van oorzaken en samenhang van factoren te kunnen komen. Alleen generaliseren leidt direct tot stigmatiseren en dus geenszins tot oplossingen of werkbare situaties.

Wat is nou een situatie waarin je met elkaar kunt samenwerken en samenleven, althans dat probeert? Die vraag hoor ik zelden tot nooit, terwijl de antwoorden daarop nuttiger zijn dan wat verder dan maar ook.

Maar als je dat doet, krijg je altijd zulke lange en saaie stukjes als die ik nu schrijf en daar zitten we in onze schreeuw -en ongefundeerde meningencultuur natuurlijk niet op te wachten.

Het tij is helaas alweer jaren gekeerd tegen 'nadenken voor je iets zegt en/of er zelfs beter het zwijgen toe doet' naar 'impulsief, ondoordacht flap-uit gedrag' onder het mom van 'je hart geen moordkuil maken en de heilige vrijheid van meningsuiting', maar dat alles natuurlijk wel zeer persoonlijk geïnterpreteerd. Dwz.: ik mag alles over m'n buurman zeggen, want dat is m'n recht, maar o wee, als hij op dezelfde manier reageert, dan zwaait er wat!'

Tsja,

Dan hebben we toch te maken met doorgeschoten, narcististisch individualisme naar mijn smaak. En dan maar op deze, hierboven beschreven manier, janken en jammeren dat het 'fatsoen' en de 'normen en waarden' vandaag de dag zo ver te zoeken zijn!

Tsja.

Nee, laten we het makkelijk en overzichtelijk houden (voor onze eigen microkosmos hier op het internet en in ons eigen, bescheiden leefwereldje); 't is maar beter om alles maar gelijk een makkelijk stempeltje, plaatsje en hokje mee te geven en wel nu ... dan kunnen we daarna weer lekker naar blote wijven kijken.

De ballen.

Eelcontrast | 17-07-07 | 14:23

@rara 17-07-07 @ 13:50
"jorritsma laat ons weten dat het helemaal ons eigen probleem is"
Ik krijg die indruk niet (geef maar aan waar ze dat doet..), maar natuurlijk is de veiligheid op straat in eerste instantie een verantwoordelijkheid van de burger (goede opvoeding ter voorkoming van straatschoffies, strengere ouders die ervoor zorgen dat zoonlief niet met een mes op zak de straat op gaat, aanspreken van mensen op asociaal gedrag). Je kan van de overheid niet verwachten (en geloof me, je zou het ook niet willen), dat zij overal aanwezig is, om volledige veiligheid te garanderen.
Natuurlijk is de overheid -deels- verantwoordelijk voor de veiligheid op straat, maar je kan van diezelfde overheid niet verwachten, dat zij overal en alom aanwezig is, in de vorm van politie.

De domste uitspraak is inderdaad van Jorritsma: "De dodelijke steekpartij van zaterdag in de Seizoenenbuurt is volgens burgemeester Annemarie Jorritsma een incident en had overal in Almere kunnen gebeuren."
Waarmee ze aangeeft dat Almere een onveilige stad is, verder zit het probleem -weer eens- in de prioriteitstelling van de politie, zij beschouwen het bekogelen van auto's met eieren door adolescenten, als een vorm van baldadigheid, terwijl het een vorm van vandalisme is (ook een rauw ei kan een flinke deuk in je koetswerk opleveren).
Hierdoor zal het -bij voorbaat al- zinloos zijn, aangifte te doen bij de politie, dus is een individu die zijn gelijk wil halen - wetende dat hij het niet geholpen zal worden door de politie- gedwongen zelf op te treden met alle gevolgen van dien...

Herman Flipsen | 17-07-07 | 14:22

Dit soort dingen snoert zelfs de politiek de mond. Verplaats je is in de schoenen van een burgermeester en ga dit verhaal is verantwoorden naar je medeburgers. Waar moet je beginnen ? Wat moet je zeggen ? Ga er maar aan staan.

Ik wil graag het woord persoonlijk richten aan de daders; Deze daad is impulsief ondoordacht en zonder geweten uitgevoerd. Dit komt hoogstwaarschijnlijk door het gebrek aan gebruik van jullie onbenutte hersencellen. Neem de tijd in je cel om je te verplaatsen in de denkwijze van de familie van Henk over jullie daad. Dan zul je begrijpen dat wanneer de maatschappij je ooit weer zult accepteren je de rest van je leven achterom moet blijven kijken. Er zijn namelijk ook "mensen" op wraak belust en tegen die tijd die een hoop willen opgeven om jullie persoonlijk terecht te wijzen, hun leven was namelijk ook al een tijd naar de klote geholpen door jullie.

Ik wens jullie gerechtigheid in de vorm zoals medeburgers die toe-wensen.............

The Patriarch | 17-07-07 | 14:22

Wat een vreselijk mens he, maar dat wist ik allang. Ze praat niet zomaar peop, dat doet ze altijd. Ooit beval ze aan om aandelen te kopen van de - ik meen, of een ander bedrijf net zo iets - de KPN, toen die werd geprivatiseerd door andere apparatsjiks, of mede door haarzelf, weet ik niet meer. Ik heb er toen van af gezien om haar te vragen of ze daar zelf dan ook aandelen van had gekocht om het goede voorbeeld te geven, maar ik had er geen zin in. Jorritsma geeft alleen voorbeelden van hoe het niet moet. En dat doet ze nog. In een moslimland was ze allang doodgeschoten. Net zo als die Ella Vogelaar, want wat moskeeraden in ieder geval doen is taqiyya, oftewel liegen tegen de kufr, de zogenaamde ongelovigen.

Hammar | 17-07-07 | 14:18

Racistische motieven vallen hier niet uit te sluiten.

widtvoet | 17-07-07 | 14:14

Een incident als in "storend voorval" uit de categorie: "kan gebeuren"?
Een incident is een klodder mosterd op je kleding krijgen als je een hotdog eet. Een incident is door een duif op je kop gescheten worden.
.
Wat in Almere is gebeurd en in vele grotere steden in NL zou kunnen gebeuren is GEEN incident. Het is een uitvloeisel van de pijnlijke waarheid dat er een generatie jongeren is zonder respect voor hun eigen leven en dat van anderen en dienovereenkomstig handelen.
.
Het gaat er niet om wie je de schuld moet geven (ouders, school, politici, maatschappij). Het gaat er om dat je het probleem durft te benoemen en dat je gericht aktie gaat ondernemen. In NL is er altijd die merkwaardige behoefte om het probleem eerst eens langdurig historisch en hysterisch te gaan definieren terwijl het probleem ondertussen groter en minder beheersbaar wordt. Ik pleit niet voor symptoombestrijding en het is prima om met het oog op de toekomst het probleem in een historisch kader te plaatsen maar dat moet niet betekenen dat je ondertussen geen moer doet en heel eufemistisch over incidenten praat.
.
Annemarie: slechte beurt. Je doet het beter als ladyspeaker op een modeshow.

Jane Doe | 17-07-07 | 14:10

@The Patriarch 17-07-07 @ 13:56
gewoon naar de eerste de beste moskee daar lopen. Beetje rondmeppen en er zit er vast wel één bij die er iets mee te maken heeft.

overVecht | 17-07-07 | 14:09

The Patriarch 17-07-07 @ 13:56
Hoezo? Wat ga je doen dan? Je brengt jezelf toch niet in de problemen?

Teen | 17-07-07 | 14:08

Wat had je anders als commentaar verwacht van een beschimmeld veenlijk waarvan de houdbaarheidsdatum allang verstreken is.
Dit komt niet voort uit rationeel denken, maar uit lafheid, van een schaamteloze grondwaterpompster!!

k. lender 2 | 17-07-07 | 14:05

Dit land is zo ziek.
Krijg je een burgemeester opgedrongen, is dit wat er uit komt.
Een trekpop is nog nuttiger, die opent zijn muil tenminste alleen als je aan het touwtje trekt.
Een groter bewijs dat de VVD gewoon bij links hoort is er niet. Totale acceptatie van verrotting, en ondertussen de vergroting van de verrotting nog ondersteunen ook (want uiteindelijk is ook de VVD zachte heelmeester).

brulkikker | 17-07-07 | 14:03

naam en adres van daders aub

The Patriarch | 17-07-07 | 13:56

edit sorry 2e kopje

maaike2490 | 17-07-07 | 13:56

Ik weet niet precies hoe laat dit incident gebeurt is maar diezelfde avond waren er 2 ambulances en een traumaheli bij 1 andere petient in almere buiten. Dat was rond een uur of 10.

Zou het dan zo zijn dat ze hun hele almere "uitrusting" op 1 patient hebben gezet en er niet 1 van weg kon????
Dat zou maar een aantal straten verder zijn geweest, dus had de ambulance er in 5 minuten kunnen zijn..

Zie de foto op www.112-almere.nl er staat bij het eerste kopje een foto waar allbei de ambulances en nog meer hulpverlening op staan.

maaike2490 | 17-07-07 | 13:55

@nick71 ik doe mee.
ben het spuugzat, jochies die (oudere) mensen intimideren en molesteren. tijd voor een masterplan.

site opzetten, club samenstellen, straten schoonvegen. net zo makkelijk en effectief. the a-team was vroeger al spannend en goed. geeft vermoedelijk beter gevoel dan lid worden van politieke praatclubjes met evenwichtige, genuanceerde op carriere-gerichte jongens en meisjes die hun schoolboekjes napraten. zie politieke producten rutte, bos en balkenende.

geitenneukerslager | 17-07-07 | 13:53

@Herman Flipsen 17-07-07 @ 13:40
zoals je het stelt is het inderdaad niet echt slim, maar ik zit dan ook niet in de politiek.
wat ik bedoel: ik zou het wel prettig vinden als de overheid zich mede verantwoordelijk zou voelen voor veiligheid op straat. jorritsma laat ons weten dat het helemaal ons eigen probleem is.

rara | 17-07-07 | 13:50

Ik dacht al: ik mis iets in het redactionele kwaliteitsartikel maar wat zijn ze toch op elkaar ingespeeld, die bloggers en hun reaguurders. Blij dus dat ik na 3 comments al weer lees dat het Marokkanen waren. Alles is weer bij het oude.

Kleaudthommel | 17-07-07 | 13:50

Ik wil ook niet dood gevonden worden in Almere.... Toch is de kans erg groot dat dat gebeurt wanneer je iets ergs overkomt omdat ze in Almere slechts 2 ambulances hebben op weetikveel hoeveel inwoners hebben. Een omstander vertelde als klap op de vuurpijl ook nog eens dat ze uitgelachen werd toen ze omeen trauma heli vroeg.....

Onnodig sterven? Het kan in Almere!!

SlechteRick? | 17-07-07 | 13:49

CEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSSSSSSS!!!!

nick71 | 17-07-07 | 13:48

In Almere wil je nog niet deaud gevonden worden

nick71 | 17-07-07 | 13:46

en hoppa , groen links kan weer een subsidie aanvraag doen voor een buurthuis

vicecity | 17-07-07 | 13:44

"Het is een incident. De ambulance kan namelijk overal in Almere een kwartier te laat komen", aldus de bouwvrouwe. "Maar het slachtoffer nemen we verder niks kwalijk hoor. Al had hij zijn toon natuurlijk wel kunnen matigen."

tipo | 17-07-07 | 13:41

@Lying Dutchman 17-07-07 @ 13:35
rambo-mes? dat was in combinatie met de vetlaag van Jorritsma, wat voor mes de kansenjongeren hadden weet ik niet.

Onderbuik | 17-07-07 | 13:40

@rara 17-07-07 @ 13:33
Jij wil de overheid voor alles verantwoordelijk maken, dus ook voor het besluit van een schoft, om een mes te trekken en vervolgens iemand te doden?
De reactie van Jorritsma, was niet bijzonder intelligent, maar jij kan kan er ook wat van...

Herman Flipsen | 17-07-07 | 13:40

@sjaakdeslinksesul 17-07-07 @ 13:15
Bedankt voor de link, kende dit artikel niet.
In het algemeen vind ik dat ouders er niet onderuit moeten kunnen als hun kroost dit soort crimineel gedrag vertoont.
Op een of andere manier zijn ze toch tekort geschoten.

retep123 | 17-07-07 | 13:39

Heeft die man ook een zoon? Zo een van 1.95m, met veel grote vriendjes, zodat ze die lieve jongens kunnen helpen bij het aanharken van 't plantsoen! Ik meld me aan.... wie nog?
Jihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Hamas hamas (onee dat was weer een ander hoofdstuk)

nick71 | 17-07-07 | 13:38

@PekingEend
Vind je incident? Werkelijk? Ow, ik begrijp het al. Het gaat pas echt verkeerd als het wel elke dag gebeurt. Nee, natuurlijk, logisch. Heb je gelijk in. Bedankt dat je ons de ogen opent! En idd opvallend dat hier telkens moet worden gewezen op het feit dat het marokkanen danwel antillianen betreft. Gelukkig ben jij er nog.

geitenneukerslager | 17-07-07 | 13:37

Die Leeuwardse jongens die Meindert Tjoelker toen dood schopten...
Als het goed is zitten die nog achter vergrendelde deuren.... Gewoon Ryan,Jeswan en Leroy aan het gezelschap toevoegen.En dat voor langere tijd.

Boellie | 17-07-07 | 13:36

sjaakdeslinksesul 17-07-07 @ 13:30
LOL, en precies wat ik nodig heb!

P.S.
Valt mij echt als enige de geniale comments van KaiserSoza op?

Teen | 17-07-07 | 13:35

Jorritsma heeft gelijk. Wat moet je godtverdoemme anders zeggen.
Hier zijn gewoon geen woorden voor. Als een paar klootzakkies eieren tegen mijn nieuwe auto aangooien stop ik ook, maar ik reken toch niet op een "rambo mes". Blijkbaar moet je daar tegenwoordig wel rekening mee houden en gewoon zelf een wapen in je broeksriem steken. Niet te geloven.......

Lying Dutchman | 17-07-07 | 13:35

Wat liev trouwens dat ook Cees het gewoon weer heeft over "baldadigheid". Die opgeschoten belhamels ook. Een beetje kattekwaad is niemand vreemd, toch? Zoals die doorgaans cultureel gepriviligeerde schavuitjes die hier in Rotterdam met z'n vieren naast elkaar oudjes van de stoep aflopen. Gewoon 'n stukje puberale grensverkenning. Hoort er nu eenmaal bij.

Maar houd alstjeblieft je bek en laat je de provocaties lijdzaam welgevallen want haal je het in je domme hoofd om bepaalde boefjes zelfs maar aan te kijken (aanspreken is sowieso out of the question) vraag je er natuurlijk zelf om dat eea. escaleert. En tja, dan is een nieuw "incident" uiteraard zo geboren.

widtvoet | 17-07-07 | 13:33

typische vvd-reactie, dit. leg de verantwoordelijkheid maar bij de burger, dan is de overheid van het probleem af.

rara | 17-07-07 | 13:33

@Montgomery Burns 17-07-07 @ 13:23
ja met zo'n samoerai zwaard kom je er wel in denk ik...

Onderbuik | 17-07-07 | 13:32

Je kan dus toch een negatief iq hebben!

mark twain | 17-07-07 | 13:28

Natuurlijk heeft Jooritsma ook enige ervaringen met het te pas en te onpas prikken in die kut gemeente en proberen er mee weg te komen, maar om de boel zo te bagataliseren, zoals eerder gezegd, laat het maar een keer een bekende van die teef zijn

LvD | 17-07-07 | 13:26

dus als je binnenkort in almere ziet dat het plantsoen (heel langzaam) wordt bijgewerkt door antilianen.. dan zijn dát Ryan, Jeswan en Leroy.

van dal | 17-07-07 | 13:25

Op advies van het artikel in het AD haal ik rustig de beveiliginspal van mijn 9mm en haal vervolgens uit alle rust de trekker over.

Achiel | 17-07-07 | 13:24

Nou op zich heeft ze wel gelijk, het is een incident. Gebeurd ten slotte niet elke dag, toch?
Antillianen, nou gelukkig maar, voordat we het weten is hier weer het F of G woord te horen.

Peking Eend | 17-07-07 | 13:23

Tja en maar zeuren en klagen en wie gaat er nou eens wat aan doen.... niemand, dus Jorritsma ook niet, want als Den Haag hun vingers niet brandt aan dit soort ellende waarom zij dan wel? Ze zal gek zijn, loopt ze straks ook met 6 man bewaking rond in haar eigen durrep. Yep zo een kut land is holland geworden..... Ik denk dat ik op vakantie maar zeg dat ik uit Denemarken kom ofzo..
p.s. deze is ook goed :
Blijf mensen vooral op fout gedrag aanspreken, ook al kan dat fatale gevolgen hebben zoals in Almere afgelopen weekend.
Dat vindt Cees den Bakker, woordvoerder van het Nederlands Politie Instituut en de Raad van Hoofdcommissarissen.

,,Als iedereen de andere kant op kijkt, gaat het mis met de samenleving,’’ zegt hij. www.ad.nl/binnenland/article1514037.ec...

hahahah 't gaat mis met de samenleving hahahahaha word wakker lul!!!

nick71 | 17-07-07 | 13:23

@Teen 17-07-07 @ 13:20

Begin er nou niet aan om mij aan te spreken op mijn reaguursels, want dan ga ik hartstikke steken, weet je...

KaiserSoza | 17-07-07 | 13:23

Als je de freule zelf wil steken mag je wel een machete meenemen. Of een Hanzo-zwaard natuurlijk.

Montgomery Burns | 17-07-07 | 13:23

Ryan, Jeswan, Leroy. Need to say more?

lijn5 | 17-07-07 | 13:22

Jorrtisma heeft makkelijk praten die heeft zo'n dikke vetschort c.q. overmatig vel hangen daar kom je van zijn lang zal die leven niet doorheen met een gewoon rambo-mes...

Onderbuik | 17-07-07 | 13:22

Er moet een test komen voor aankomende politici, bestaande uit drie tal proefwerken.

1) Ken de samenleving, wees geen wereldvreemde
2) Hoe bescherm ik mijn onderdanen
3) Algemene bestuurswetenschappen.

Als je weleens Flodder kijkt, dan merk je dat de normen en waarden die wij in eind jaren '80 begin jaren '90 als a-sociaal beschouwden, vandaag de dag normaal lijken.

Deze jongen gastjes staan binnen 2 jaar op straat indien ze überhaupt voor hun aandeel gestraft worden. En onze gevangenissen zijn juist opleidingen voor beroepscriminelen.

paranoia | 17-07-07 | 13:22

nou, weten we dát ook weer. dan is een reactie als achteruit rijden totdat je de dader klem hebt tussen auto en boom nog niet zo'n heel slechte oplossing, daarna krijg je natuurlijk van de burgemeester een kopje thee voor de schrik...

van dal | 17-07-07 | 13:21

Ik ben ook blij dqat ik niemand hoef aan te spreken over zijn comments. Ik vind ze allemaal even geweldig. Eerlijk waar, echt.
Heus.

Teen | 17-07-07 | 13:20

-weggejorist-

geenstijlachterlijke | 17-07-07 | 13:20

waren antillianen en man is vanachter gestoken... (in zn rug dus)
ik overweeg mn beroep uit te breiden
goedemiddag joh-ritsel-ma

geitenneukerslager | 17-07-07 | 13:19

"Seizoenenbuurt is geen slechte wijk. Dit gebeuren staat op zich"

"Dat er in de Seizoenenbuurt overlast is vanwege hangjongeren ontkent Jorritsma niet"

ongetwijfeld in 1 adem uitgesproken.

azijnseiker | 17-07-07 | 13:18

"Kom alleen niet klagen over een mes in je buik."

Kan iemand me een handje geven, ik kan er even niet bij, zo tussen m'n schouderbladen....

KaiserSoza | 17-07-07 | 13:17

Misschien kan Van der Ham d'r een collomn over schrijven...
kudtplietiesie

bloody honky | 17-07-07 | 13:16

ze laat hier wel wat steekjes vallen...

overVecht | 17-07-07 | 13:16

Wanneer houden we eens op in de naieve illusie te leven,dat Nederland nog steeds een rechtsstaat is gebaseerd op autochtone normen en waarden!
In de wijken en straten van ons eens zo mooie en gastvrije landje geldt op dit moment het recht van de sterkste (ook wel hoeveel vriendjes heb je bij je)
Deze straat terreur wordt vooral uitgeoefend door jongeren van allochtone afkomst en de politie staat erbij en kijkt erna(grootendeels de schuld van de politiek)

Indiana | 17-07-07 | 13:16

Zorg dan wel dat je zelf bewapend bent als je toch iets van gaat zeggen.

St. Varken | 17-07-07 | 13:15

@retep123 17-07-07 @ 12:38
Kijk, dit is nou exact zo'n geval waarbij de ouders dus niet schuldig waren. Lees de reactie van de zus van een van de daders: www.ad.nl/binnenland/article1514033.ec...
Nergens praat zij de moord of de rol van haar broer goed, dus haar ouders zullen hem best goed opgevoed hebben. Hij luisterde alleen niet. Als het aan de PvdA ligt krijgen de daders straks een buurthuis en vlindervangreisje en mogen de ouders bloeden. Terwijl toch duidelijk was wie hier de daders zijn. Voor hen dient wel zero tolerance te gelden, ook al zijn ze nog maar 13, 14 of 15 jaar oud.

sjaakdeslinksesul | 17-07-07 | 13:15

neemjemoederindemali 17-07-07 @ 12:53
Zeilvakantie voor negerts, daar hebben we ruim ervaring mee, zij aan zij in het ruim zullen we maar zeggen.

RobertJ | 17-07-07 | 13:15

Nu maar duimen dat ik mijn mes terugkrijg.

Teen | 17-07-07 | 13:13

LOL@widtvoet

overVecht | 17-07-07 | 13:11

"Goedemiddag heren. Zonet werd pardoes mijn rijtuig geraakt door een aantal vliegende projectielen en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat zij vanuit uw richting kwamen. Ik schrok me rot. Waaraan heb ik dit mogen verdienen? Mag ik u er bovendien op wijzen dat eea. gevaarlijke situaties op kan leveren..."

-K*nkerracist. Prik 'm Gino!

widtvoet | 17-07-07 | 13:09

Iedere dode is een incident, behalve bij ééneiïge tweelingen, da's een trend.

CoJoNes | 17-07-07 | 13:09

@Rabarberke 17-07-07 @ 13:06
ik vind dat je Joritsma nog steeds te hoog inschat cq. bewoord ;-)

overVecht | 17-07-07 | 13:08

Mmmm. Voor Jorritsma is het maar een incident. Toch worden er elke dag in 0031 mensen neergeschoten, neergestoken, zwaar mishandeld, verkracht en ga zo maar door. Niet vreemd dus dat Amerikanen in 0031 door hun eigen bewapende politie wordt beschermd.

Contra | 17-07-07 | 13:07

wat mij nog het meest verbaasd is dat de "specialisten" bijna allemaal zeggen dat je je woede onder controlle moet houden, want het volk dat met die eieren gooit is waarschijnlijk al opgefokt en heeft een ernstig kort lontje (AD 17-7)
Ik denk dat als ik vanuit mijn ooghoek iets aan zie komen vliegen ter grote van een ei, mijn eerste reactie paniek zal zijn, met in de achterhoofd de stenengooiers natuurlijk.
Daarna zal ik ernstig woedend worden als natuurlijke reactie op het feit dat iemand jou zo heeft laten schrikken.
Maar dan moet je "de boedha in jezelf zien te vinden"(ad 17-7)
Het enige wat ik dan moet zien te vinden is een stuk hout om die randdebielen ook eens de schrik van hun leven te bezorgen.

eureka | 17-07-07 | 13:07

Jorritsma moet zsm tot garnalenpelster worden bevorderd. Weg met die domme koe. Corrupt tot op het bot maar bovenal incapabel.

Er hoeft in een wijk helemaal niets te gebeuren, maar toch kan het zijn dat de hele jeugd daar met een mes op zak loopt. In dat geval kan elk lullig incident fataal aflopen.

Dus wat doen we? Preventie fouilleren in die wijk, een paar maanden lang. Agenten bij de school en incidentele fouilleeracties op straat. Wapen gevonden -> strafblad.

Zo pak je zoiets aan.

Maar goed, als je een of andere permanent zwangere koe met een IQ van een zak stenen als burgemeester aanstelt, moet je niet opkijken van een volgend incident in zo'n kutwijk.

Rabarberke | 17-07-07 | 13:06

Ik mag toch hopen dat het verse eieren waren, anders gaat de boel zo stinken

bijtertje | 17-07-07 | 13:06

O ja... alvorens de Koraalspecht te betreden eerst even die illegale waterpomp bij dat varken uit haar tuin halen s.v.p.

Falsema | 17-07-07 | 13:05

stupide baggervette bijverdienende olifant... ga zelf es deaud.... Als me eigen plekkie maar niet in gevaar komt, zoals 95 % van de bestuurders in dit land.
wat is er nou zo moeilijk om dit soort kudtventjes bikkelhard te straffen. en niks geen verzachtende omstandigheden of moeilijke jeugd of weet ik veel wat voor kudtsmoezen ze tegenwoordig allemaal hebben. hoppa minimaal 20 jaar de bak in en geen strafvermindering wegens goed gedrag.
tis de tol van de tolerantie in dit land die we steeds meer gaan betalen.

Snuffelkudt | 17-07-07 | 13:05

Oke oke.... ik ga nu niet negatief doen over Antillianen..... het zijn zulke leuke mensen!En ze horen hier ook helemaal thuis

Poitiers | 17-07-07 | 13:03

Skeithour

Rengdengdeng | 17-07-07 | 13:02

joris@geenstijl.nl
Ik ben bang dat je daar straks even heen moet mailen om te vragen of je opgerotje eraf mag........(overigens begrijp ik je reactie wel hoor ;-) )

overVecht | 17-07-07 | 13:02

Door en door triest! Keihard aanpakken die knuppels! Opdonderstralen naar Curacao, uitstappen op Hato Airport en regelrecht optiefen naar Koraal Specht! Eens kijken wat je daar van vindt, stuk vullis!

Falsema | 17-07-07 | 13:02

gebid = gebit

KABAAL | 17-07-07 | 13:01

-weggejorist-

panadol | 17-07-07 | 13:01

Jorritsma is er duidelijk een van de oude politieke stempel. Dat ze dit nog als incident durft te bestempelen, ze wil gewoon niet weten wat er in de stad gebeurt. Heel fijn zo'n burgemeester die niet voor haar burgers opkomt en crimineel gedrag gaat lopen bagatelliseren.

Aussie | 17-07-07 | 13:00

@BLOODYBIGBADBULL 17-07-07 @ 12:56
Ik heb net mijn super soaker vijfhonderd van zolder gehaald en ben van plan die voortaan in de voering van mijn jas mee te nemen!

overVecht | 17-07-07 | 13:00

Volgens mij ligt het wel aan de wijk hoor ! wat een stom wijf heee ..

Draaitafel Demagoog | 17-07-07 | 12:58

Goeie tekst Jorritsma!

kenny harder | 17-07-07 | 12:57

Overigens was het Schuurman's eigen schuld: hij zal vast zijn gebid hebben laten zien en ze te lang hebben aangekeken.......

KABAAL | 17-07-07 | 12:57

advies: bescherm jezelf net als in de VS : koop allen een gun.
Dit willen ze natuurlijk niet,maar van de overheid hoef je geen bescherming meer te verwachten,dus doen we het zelf wel... ook goed.

BLOODYBIGBADBULL | 17-07-07 | 12:56

wat een opgepompt waterhoofd is die Joritsma toch.

overVecht | 17-07-07 | 12:55

Mocht er in Annemere wérkelijk spoedeisende hulp verleend dienen te worden, bijvoorbeeld aan een aap met 'n gouden tand door z'n lip, belt men beter www.dierenambulance-almere.nl/

widtvoet | 17-07-07 | 12:55

In Almere kan het. Kom er regelmatig, helaas, en het stemt niet vrolijk, dat 036. Dat Jorritsma dit een "incident" noemt, geeft wel aan hoe wereldvreemd mevrouw is. Almere is ondertussen een grote stad met de bijbehorende problemen. Doe maar op 036-CS kijken bijvoorbeeld, of doe een stukje fietsen op het Spoorbaanpad, Annemarie !!!

brutus68 | 17-07-07 | 12:54

Zulke gasten moet je minsten 3 maanden opsluiten!!!!!!

Mr.SunTzu | 17-07-07 | 12:53

Aha, gelukkig is het maar een incident.

Heel Nederland is volgens mij een incident en ach, er worden wel vaker onschuldige mensen neergestoken.

Kopje rooibos erbij? Doe die arme antiliaantjes eens een fijne zeilvakantie

neemjemoederindemali | 17-07-07 | 12:53

Dat mens is gewoon stom.
Ik heb geen flauw idee waarom zijn burgemeester is. Voor de rest is Allie gewoon verlengde van Zuid-Oost, met de bijbehorende Mocro's.

Ridge Forrester | 17-07-07 | 12:47

"Maar opgefokt een gesprek beginnen is nooit goed, meent ook Wisbrun. ,,Dan voelt de tegenpartij zich meteen bedreigd."
Goh raar hoor dat je opgefokt raakt als drie biculterelekansnegerts eieren naar je auto gooien. Goed advies voor een volgende keer: Keer de auto auto rustig om, geef zo hard mogelijk gas en rijdt ze hartstikke deaud.

Hellsmurfje | 17-07-07 | 12:47

zie je, de vvd maakt de boel weer eens stuk... en over een paar jaar klaagt de vvd weer dat het de schuld van anderen is.

topcat | 17-07-07 | 12:47

@daft stiyjle 17-07-07 @ 12:44

Niet uitstappen, gewoon met je SUV over se heen rijden....

KABAAL | 17-07-07 | 12:46

Hoe is dit toch mogelijk? Het is maar een incident hoor.. het gebeurd niet vaak..
blababalbablablaa
.
Voor de rest wat Eagle_Eye 17-07-07 @ 12:31 zegt,
ik denk dat zo'n gebeuren dichtbij wat meer indruk maakt en aanzet tot diep nadenken en schamen, want dit wijf is echt dom en blind en waardeloos.

De Beste | 17-07-07 | 12:45

Gelukkig is ze van de VVD, want anderssssss

Kerby | 17-07-07 | 12:44

Dus volgende keer als je auto wordt bekogeld maar meteen met de knuppel uit de auto stappen en die gastjes neer vegen.

daft stiyjle | 17-07-07 | 12:44

'Het had overal kunnen gebeuren', aldus Jorritsma. Is dat bedoeld als geruststelling?

Maggot King | 17-07-07 | 12:42

Tenminste geen kopje thee.

broomstick | 17-07-07 | 12:42

Mogen de NN-stagiaires nou ook al op GS schrijven? Kudtventjes is meervoud, dus het is bekogeldeN, niet bekogelde.

Tapu | 17-07-07 | 12:41

Professor Plons 17-07-07 @ 12:31
Antillianen, verrassend genoeg is de bron het NOS journaal.

de veteraan | 17-07-07 | 12:40

Uit de Televaag:

" "De twee ambulances waren zaterdagavond elders nodig. In acht procent van de gevallen zijn we in Flevoland na een melding te laat. Daarmee doen we het landelijk niet slecht."

En daar gaan we weer, verschuilen achter statistiek, wij zijn slecht, maar zij zijn nog slechter. Kotsmisselijk wordt ik ervan.

CoJoNes | 17-07-07 | 12:40

In Almere heb je alleen Tokkies, Antillianen en Jorritsma. De Tokkies en Jorritsma hebben het niet gedaan

lijn5 | 17-07-07 | 12:40

Stigmatiseren mag alleen van de overheid als het om de Hells Angels gaat. Het mag ook als het gaat om mensen die op de PVV stemmen. Hoe hypocriet kan je zijn.

Feedback | 17-07-07 | 12:39

jorritsma en adviseren.. zij heeft wel vaker van die geweldige ideeen, wereldvreemd dat blijkt maar weer. laatst wilde ze een stel hoeren voor onze jongens naar afghanistan sturen. ies koeltoer natuurlijk. maar net alsof ze die dáár niet hebben! trudt

preston spears | 17-07-07 | 12:39

Seizoenenbuurt....`t zijn maar 4 straten...

redrooster130977 | 17-07-07 | 12:38

@Professor Plons 17-07-07 @ 12:31
Meen me te herinneren dat de huidskleur donker gekleurd was.

Maar hoe dan ook, het is walgelijk hoe hier door een burgemeester en pliessie op wordt gereageerd. Bagetaliseren is een trucje dat zo uit een manegementboek is overgenomen.
Maar in deze gevallen past maar 1 middel, zero tolerance en heel streng straffen plus de ouders erop aanspreken.

retep123 | 17-07-07 | 12:38

BOE roepen, schijnt ook te helpen tegen die vlegels, geef 't meer kans dan 't zachtgekookte comment van moeke almere

graven arms | 17-07-07 | 12:38

Volgende keer haar auto laten bekogelen?

alumaximum | 17-07-07 | 12:37

Al scheld je mensen helemaal de huid vol, al zeg je tegen iemand dat z'n moeder het nog niet waard is om'met een vochtig doekje af te nemen, al tref je gelovigen in het diepst van hun overtuigde zieltjes, zelfs al overschrijd je de norm en bedreig je de ander persoonlijk en roep je op tot haat, dan nog is dat geen rechtvaardiging voor geweldpleging zoals deze steekpartij. Op die manier staat in onze wetten en passen wij ze toe.
Zoiets, burgemeester?

Bernhard Bang | 17-07-07 | 12:37

Wat zou het leven leeg zijn zonder KinderBueno's

Mr.SunTzu | 17-07-07 | 12:36

Zie mijn reactie in het topic over 'de rechtstaat is ok'.

Ik blijf er bij dat alles kut is. Zo ook deze reactie van Jorritsma.

Otman | 17-07-07 | 12:35

Met vrij wapenbezit was dit nooit gebeurd.

prohibitandis | 17-07-07 | 12:34

Ja, OK, ANP berichtje en AD stukje aan elkaar geplakt. En nu?

John McClane | 17-07-07 | 12:34

Het waren toch wel scharreleieren, hè....

redrooster130977 | 17-07-07 | 12:34

Mag je nog blij zijn dat er niet veel Hell's Angels wonen in Almere...

da wizard | 17-07-07 | 12:32

En die lieve jongens die zo onaardig door Schuurman werden aangesproken, hoe gaat het daarmee? Zijn die al ingeschreven voor de volgende vlindervakantie? Mag ik raden naar hun kleur of ben ik dan weer een racist?

Professor Plons | 17-07-07 | 12:31

Ik vraag me af of ze ook zo achterlijk zwetst wanneer een familielid zo onnodig wordt vermoord. Hopelijk gebeurt dit ook... Dat gun ik zulk ondermaats k*nkerwijf wel.

Eagle_Eye | 17-07-07 | 12:31

hahahaha, "Freule van Dorpspomp tot Nevenfunctie"

De Stramme Kabouter | 17-07-07 | 12:30

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Batavia Casino. Hét online casino van Nederland
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland