Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Alsof er nog niet genoeg regels zijn

Wat nou NEE?We krijgen weer een zooitje regels voor onze kiezen. Zo moeten er volgens het kabinet gedragscodes komen voor de sport, het openbaar vervoer, in de wijk en bij vrijetijdsbesteding. En alsof dat nog niet genoeg is, komt er ook nog een manifest dat de juiste omgangsvormen tegen overheidsdienaren omschrijft en welk gedrag onacceptabel is. De maatregelen moeten het aantal geweldsdelicten in dit land fors terugdringen. Ja, Balkenende II gaat wel even bepalen wat goed en niet goed voor ons is. Volgend jaar moeten de nieuwe normen en waarden het levenslicht zien. Wellicht dat jullie alvast een eerste aanzet kunnen doen…

Reaguursels

Inloggen

@ prettything
ik reaguur niet op dingen die in het archief staan. Ik erken dus ook niets. Tot bij een volgend topic.

King of controversy | 02-11-05 | 15:36

@KoC

We erkennen wel dat bepaalde talenten (muziek, sport, wiskunde) genetisch erfelijk zijn, maar als het om criminele "talenten gaat, dus niet?

Kom nou....

prettything | 01-11-05 | 18:33

@ prettything
"In Amerika is onderzoek gedaan naar criminele zwarten in LA. Men kwam erachter dat de vaders en grootvaders van deze criminelen ook met de politie in aanraking waren geweest voor vaak dezelfde feiten."
Heb je een linkje naar dat onderzoek? Want waarschijnlijk leefden opa en paps ook in dezelfde wijk, met dezelfde slechte leefomstandigheden. En bovendien kun je je voorstellen dat de opvoeding van opa's kinderen nou niet boordevol moraliteit zat. En dat is ook een belangrijk punt. Want nogmaals, ik zeg niet dat armoede alleen de oorzaak is van hogere criminaliteitcijfers, maar wel een belangrijke factor. Ook zaken als opvoeding en vriendenkring spelen natuurlijk een rol.
Verder over dat onderzoek, hebben ze ook onderzoek gedaan naar de uitzonderingsgevallen? Bv als Zwarte papa millionair was geworden, ging zoonlief dan nog steeds tasjes roven? Dat zou je namelijk wel denken als diefstal genetisch bepaald is. Of kinderen met een biologische vader die crimineel was, maar van jongs af aan als adoptiekind ergens anders opgegroeid? Gaan die het criminele pad op? Dus nogmaals, linkje graag. Want dit onderzoek is wel heel erg gemakkelijk.

King of controversy | 01-11-05 | 14:56

@King of Controversy
In Amerika is onderzoek gedaan naar criminele zwarten in LA. Men kwam erachter dat de vaders en grootvaders van deze criminelen ook met de politie in aanraking waren geweest voor vaak dezelfde feiten.
Smoesjes als armoede, taalachterstand en slechte huisvesting gebruiken om het criminele gedrag van Marokkaantjes te verklaren, gaan allang niet meer op en zijn achterhaalde "linkse" bakerpraatjes. Die Marokkaantjes gebruiken dat geld dat ze roven voor dure trainigspakken .mobiele teletoontjes en om uit te gaan. Niet omdat ze honger hebben Wat heeft dat geroof dus met armoe te maken?
Er is wel degelijk sprake van etnische spanningen want die allochtone crimineeltjes kiezen hun slachtoffers zorgvuldig uit. Ze beroven natuurlijk niet hun eigen ras-of landgenoten, maar pakken autochtonen, dus is er sprake van een etnisch of eigenlijk racistisch probleem.
Dat oudere allochtonen geen problemen zouden hebben met oudere autochtonen is ook al een misvattting. Weliswaar komen die problemen minder aan de oppervlakte maar ze zijn wel latent aanwezig.
Voordat je je vooroordelen over hun boekje spuit, zou ik het eerst maar eens gaan lezen.
Was er niet een gezegde " You can't judge a book by the cover", ooit op de plaat gezet door Bo Diddley?

Je vergelijking met het strafblad van de nozems en provo's is een lachertje.
Ik heb zelf die tijd zeer bewust meegemaakt en kan je vertellen dat nozems en provo's voor ieder wissewasje werden opgepakt. Het uitdelen van krenten bij het Lieverdje of het rondhangen op een straathoek was al een reden om iemand op te pakken. Je vergelijk van strafbare feiten tussen de ene groep en de andere is er een van appels en peren en bovendien was er sprake van een ander tijdsgewricht. Zou je de normen en straffen die toen heersten, nu toepassen, kwam er geen allochtoon nog vrij en hadden we het dubbele aantal gevangenissen nodig.
Je kent bovendien je geschiedenis niet want het generatie- conflict in de jaren vijftig, zestig begon met de nozems en de rock and roll zo rond 1955 en niet met de hippiecultuur.
Van die hippies hadden de autoriteiten weinig last want die waren niet opstandig en vooral te stoned om voor problemen te zorgen.
De gevestigde orde vond het allang best dat die provobeweging zich had opgeheven en hooguit wat ouders hadden moeite met het geblow van hun kinderen.
Die hele hippiecultuur was in feite een braaf modeverschijnsel.

A propos, in progressieve kringen leefde bv. ook lange tijd de misvatting dat als je junks maar methadon gaf, zij niet meer zouden inbreken of beroven. Niets bleek minder waar. Men ging gewoon door met z'n gewoontes en besteedden het geld nu aan andere zaken.

prettything | 01-11-05 | 09:20

@ prettything
In Amerika is ook het geloof in de evolutie theorie nog zeer actueel, ze hebben er zelfs nog een nieuwe naam voor verzonnen.
Die cijfers geloof ik wel, daar hoef ik niet een sentimenteel boekje voor te lezen (op de titel afgaande)
Het CBS telt alleen maar cijfers. De kans op aanraking met de politie wordt 10% groter als je een slechte opleiding hebt. Wat is daar psygologisch aan?
Weet je wel zeker dat het om ethnische spanningen gaat? Weinig mensen hebben namelijk last van de oudere allochtoon (en dan bedoel ik qua leeftijd). Als het om ethnische spanningen zou moeten gaan, zouden ook de ouderen voor overlast moeten zorgen. Dat is nauwelijks het geval, het gaat hier alleen om jongeren.
Die nozems en provo's pleegden inderdaad geen overvallen en dergelijke, desondanks zaten ze geregeld in de bak. En als je in de bak zit krijg je ook wel een strafblad, tenzij je gewoon zonder reden bent opgepakt, maar dat is een ander verhaal. Bovendien gaf ik al aan dat ik het niet zeker wist, maar dat er wel overeenkomsten zijn. Oh ja nozems en provo was misschien maar 10% van de jeugd, dus omdat nou een generatieconflict te noemen, dta kwam pas met de hippy cultuur.

King of controversy | 31-10-05 | 23:45

@King of Controversy

Dat verhaal over die criminele inborst is niet 19e eeuws, maar in Amerika juist heel actueel.Daar wordt al weer een tijdje onderzoek naar gedaan. Alleen in het politiek-correcte Nederland is dat taboe.Voor cijfers over het aandeel van allochtone criminelen raad ik je het boekje "Brieven aan mijn dochter" van Jaffe Vink aan. In dat boekje wordt ook nog een onderzoek aangehaald naar de agressieve cultuur in het Rif-gebergte waar het merendeel van onze Marokkaanse "vrienden" en hun afstammelingen vandaan komen.

Wat het CBS er aan factoren toevoegt lap ik aan mijn laars. Het CBS moet feiten tellen en controleren en niet de amateur-psycholoog gaan uithangen. Nog even en het eten van spinazie draagt ook bij tot een grotere kans om als jongere met de politie in aanraking te komen.

Tenslotte is je vergelijking van rondhangende Marokkaantjes met nozems en provo's en de reactie daarop van het establishment te absurd voor woorden.
Hier was sprake van een generatiekloof en niet van etnische spanningen.
Die nozems en provo's pleegden geen overvallen en tassenroven noch verkrachtten ze en groupe allochtone meisjes.
Het gros van die rondhangende Marokkaantjes heeft trouwens een strafblad en niet vanwege het voortdurend stelen van een appel.

prettything | 31-10-05 | 18:31

@ prettything
"Je haalt weer eens de linkse kletskoek van achterstand op het gebied van wonen,opleiding en welstand erbij om de criminaliteit van de allochtonen te rechtvaardigen."
Ik rechtvaardig het niet. Alleen de dreiging van de hongersdood is wat mij betreft aanleiding om uit stelen te gaan, en daar hebben die allochtoontjes echt geen last van. Elke crimineel hoort gewoon gestraft te worden, klaar.
.
Wat je verder beweert dat jij zo goed bent dat je ondanks een slechte buurt, weinig inkomen ect, niet bent gaan stelen is mooi. Het is ook helemaal geen "wet" ofzo dat iedereen die voldoet aan een bepaald profiel automatisch gaat stelen. Dat staat ook helemaal niet in het CBS rapport en dat beweer ik ook niet. In dat rapport staat dat sommige factoren de kans vergroten dat je als jongere met de politie in aanraking komt. Zo hebben jongens een veel grotere kans om een geweldsdelict te plegen, maar dat wil nog niet automatisch zeggen dat elke jongen een geweldsdelict pleegt. Ik denk zelfs niet eens de meerderheid.
En dat verhaal van de criminele inborst in zo 19e eeuws, moet ik daar nog op reageren? (wil ik wel hoor, maar ik wil ook nog proberen wat scrollwieltjes te sparen ;) )

King of controversy | 31-10-05 | 17:21

Lieve heks,
"Als je teveel probleemgevallen uit lagere sociale milieus binnenloodst, kun je dat als land niet adequaat verwerken."
Dat hangt ervan af hoe zeer de spreiding is, van die probleemgevallen. Ik heb geen cijfers over hoeveel Marrokanen naar Nederland kwamen in de jaren zestig, maar ik schat het aantal op enkele honderdduizenden. Deze Marrokanen zijn juist bij elkaar gehouden hier in Nederland, waardoor de Marrokaanse gemeenschap heel erg geconcentreerd bleef. Dat was toen fout, het probleem bestaat nog steeds. De oplossing is dus, meer spreiding. Bovendien was de eerste generatie natuurlijk bijzonder slecht opgeleid, in vergelijking met de Nederlandse bevolking destijds.
.
"De overheid had deze mensen van meet af aan goed moeten opvangen, zodat zij een menswaardig bestaan hadden kunen opbouwen, en wel op basis van gelijkwaardigheid en niet op basis van positieve discriminatie
( knuffelbeleid)zoals dat nu gebeurd is."

Ben ik helemaal met je eens, laten we ervoor zorgen dat we nu doen, wat we toen nalieten.
.
"Voorts heb je een heel belangrijk punt overgeslagen: heel veel allochtonen, met name moslims, willen er ook niet bijhoren."
Ik had laast een ingeving, weet nog niet of die klopt, maar er zijn veel paralellen tussen de rondhangende Marrokanen en de nozems en provo's uit de jaren 50/60 (NIET de hippy's). Vervang Rock 'n Roll door Islam (=leid volgens de oude generatie allebei tot criminaliteit)
Marrokanen die veroordeeld worden omdat ze maar wat rondhangen/ People try tot put us to down, just because we hang around (songtekst uit de jaren 60, The Who) en natuurlijk langharig werkschuw tuig (die volgens een politicus maar het beste kaalgeschoren het leger in moesten) en het beeld dat veel allochtonen werkloos zijn, moeten werken voor hun geld. In dat rijtje past ook weer jouw opmerking, namelijk dat Marrokanen weigeren "erbij" te horen. Ik zou bijna willen zeggen dat we als samenleving dit soort groeperingen nodig hebben, als een collectieve cup-a-soup (het houd je scherp)
.
"Eerst het criminele tuig eruit ,eisen stellen aan de allochtoon en dan puin ruimen.
Wat jj [ik dus] aanvoert is uitsluitend puinruimen."
Leuke beeldspraak, daar kan ik wat mee. Veronderstel dat dat puin afkomstig is van een huis (de samenleving). Jij wilt dus eerst een nieuw huis bouwen met als fundament een hoop puin, en vervolgens, als je dat gelukt is, het puin onder het huis weghalen. Ik hen geen bouwkunde gestudeerd, maar ik heb zo'n idee dat dat niet gaat werken. Dus daarom eerst puinruimen (maatregelen nemen die dertig jaar gelden al genomen moesten worden) dan het huis opnieuw bouwen (de kans verkleinen dat jonge allochtonen de criminaliteit in gaan) en vervolgens de bezem door het hele huis (de overgebleven criminelen hard aanpakken) En dan ben je klaar. Logisch toch?

King of controversy | 31-10-05 | 17:02

Heb nog steeds niet het CBS-rapport grondig gelezen, maar voorlopig beschouw ik het CBS net zo betrouwbaar als de NOS en de PvdA.

Drop | 31-10-05 | 11:36

@King of controversy 28-10-05 @ 22:03
LOL. Beetje laat, maar hierbij alsnog de bevestiging dat één en ander bijzonder serieus bedoeld was!

Lof der Zotheid | 31-10-05 | 11:02

@King of Controversy

Je haalt weer eens de linkse kletskoek van achterstand op het gebied van wonen,opleiding en welstand erbij om de criminaliteit van de allochtonen te rechtvaardigen.
Ga het boek van Theodore Dalrymple eens lezen.
Die rekent weer eens af met de modieuze praatjes die jij verkoopt.
Niks armoe, gebrek aan opleiding en werkloosheid, maar gewoon een criminele inborst, dat is wat al die allochtone crimineeltjes hebben.
Ik kom zelf uit een arme buurt waar mensen het zwaar hadden, weinig geld en de ouders praktisch geen opleiding.Dat was geen enkele aanleiding om in de criminaliteit te gaan, noch voor mij noch voor de buurtgenoten van mijn leeftijd.
Zoals iemand al eerder schreef: de mensen hebben last van de directe criminaliteit zoals die zich op straat voordoet en daarin zijn de allochtonen in ruime mate oververtegenwoordigd.
Als je wilt oplossen, moet je eerst kijken naar de oorzaken en die liggen niet daar waar jij ze schetst.
Te veel tuig uit het RIF-gebergte waar een vijandige,agressieve en paranoide cultuur heerst. Te veel inteelt ook en gewoon te veel criminele karaktertjes.

prettything | 30-10-05 | 17:04

Als we nou eens zouden beginnen met iedere gelovige connectie uit de politiek te halen ..... dat scheelt al een hoop

Kapitein Pannekoek | 30-10-05 | 17:02

Verordering 299:
U bent niet gemachtigd het driehonderdste comment te schrijven onder een politiek gevoelige kwestie.

Pec | 30-10-05 | 14:35

Ik heb trouwens een aardig idee wat er voor regels komen bij de vrijetijdsbesteding:
- Niet masturberen.
- Geen negertfilms kijken.
- Geen bommen maken.

Mr. Crimineel | 30-10-05 | 13:17

Harry Potter kan mijn bilhaar gaan schoon likken!!
moest de klok nou VOOR of ACHTERuit?????

targent | 30-10-05 | 09:44

Beste King of C.
Met alle respect, maar je trapt een open deur in.
Dit soort dingen loop ik al jaren te beweren, daar heeft men geen duur rapport van het CBS voor nodig.
Als je teveel probleemgevallen uit lagere sociale milieus binnenloodst, kun je dat als land niet adequaat verwerken.
Daarmee creëer je een loose-loose situatie, daar waar wij nou middenin zitten.
Je verhaaltje komt dus ook dertig jaar te laat.
De overheid had deze mensen van meet af aan goed moeten opvangen, zodat zij een menswaardig bestaan hadden kunen opbouwen, en wel op basis van gelijkwaardigheid en niet op basis van positieve discriminatie
( knuffelbeleid)zoals dat nu gebeurd is.
Door al dat betuttel denken ze nml dat ze hier de koning zijn en wij de onderdanen.
Het is schandalig hoe deze mensen uit een volslagen andere cultuur en met een hele andere mentaliteit, hier maar aan hun lotje zijn overgelaten.
Hier heb je een berg poen, huis, moskee school etc. en zoek het verder maar lekker uit.
En Nederlands leren hoeft niet hoor.
Dat hun vaak Middel-Eeuwse gebruiken frictie zullen opleveren met de Westerse, heeft geen enkele regeerder zich ooit in verdiept.
Voorts heb je een heel belangrijk punt overgeslagen: heel veel allochtonen, met name moslims, willen er ook niet bijhoren.
Daardoor wordt het probleem vergroot.
Bijv. veel jongelui gaan uit stelen puur uit hebzucht, en niet omdat ze zo arm zijn.
Hollandse kinderen met niet zo vemogende ouders, gaan een baantje zoeken als ze meer zakgeld willen.
Moslims houden erg snel hun hand op waar het een uitkering betreft.
Hun vrouwen weigeren BEWUST de hoofddoek af te doen , waardoor zij minder kans maken op een baan.
Ze hebben dus veelal huizen in Turkije en Marocco van onze belastingcenten.
De combinatie van knuffelbeleid en de neiging tot segregatie van mn de moslims heeft tot deze erbarmelijke situatie geleid waarin ons land zich nu bevindt.
En zo kan ik uren doorgaan , maar dat doe ik niet, zonde van deze mooie dag.
Eerst het criminele tuig eruit ,eisen stellen aan de allochtoon en dan puin ruimen.
Wat jj aanvoert is uitsluitend puinruimen.
Zonder punt één en twee echter is dat onbegonnen werk.
Nogmaals, er is geld te weinig en capaciteit en last but not least:
met onwelwillenden kun je wel aan het geld pompen blijven.
Na dertig jaar moge dat toch wel duidelijk zijn.
Hoe langer dit proces van stevige aanpak wordt uitgesteld, hoe meer de goeien zullen lijden onder de kwaden.
Dat is pas zielig!

Oude Heks | 30-10-05 | 08:44

Normen en waarden: Moslims leren hun kinderen dat Nederlanders vieze vuile honden zijn. want ze drinken bier en dat mag niet van god. (op radio 1 de dag dat de commissie Blok op werkebezoek was in Amsterdam om te kijken of de integratie goed gelukt was).En moslims leren hun kinderen ook : joden dood.
Daar integratie van twee kanten moet komen leer ik mn kinderen dat je moslims niet kan vertrouwen.

Hammiehetvarken | 30-10-05 | 01:42

@ King of controversy
Misdaderen mag niet, ook niet als je uit een arme wijk komt.

Een moeilijke jeugd is geen rechtvaardiging voor het plegen van een misdaad. Dat is niet eerlijk tegenover mensen die een moeilijke jeugd hebben gehad en *geen* misdaad hebben gepleegd. (Vrij naar Harry Mulisch)

holtor | 30-10-05 | 01:12

Kameraad Starfucker,
Ik word door warme gevoelens overmand als jij me "kameraad" noemt. Maar om nu weer de periode 1973 - 1977 terug te laten keren, toen onze "kameraad" ome Joop en zijn decipelen aan de macht waren... kan me niet voorstellen dat een wel denkende "kameraad" als jij daar nu zo gelukkig mee zal zijn.

Sorry voor de late reactie, maar als kameraden onder elkaar moeten we elkaar het een en ander kunnen vergeven.
Vriendelijke groet,
je kameraad Karel k..:-))

Karel Kruizenruiker | 30-10-05 | 01:04

k heb wel is zin in een goed dik boek waar je toch je de pleuris om lacht, dus kom maar op jan peter en die andere moraalridder donner!!

de sint. | 30-10-05 | 00:12

Balkenende is mijn vriend,
Een held die alleen het beste verdient,
Ik heb zowaar een poster boven mijn bed,
Waar ik naar kijk als ik neuk met mijn slet,
Jaloerse zwijnen zijn jullie allemaal,
Maar niemand gaat er met mijn JPtje aan de haal,
Wanneer ik mijn held anaal penetreer,
Gaat zelfs het jezus-beeldje heen en weer,
Binnenkort komt mijn schatje uit de kast,
En hoeft ie niet meer stiekum te zuigen aan mijn mast,
Jullie zouden dit allemaal wel willen,
Maar alleen mijn zaad komt tussen zijn billen,
Nu wil ik geen kwaad woord meer horen;
Want alleen JP`s vrienden zijn uitverkoren.

En ga nou maar dood.

Zyklon A. | 29-10-05 | 23:56

Ik wordt al jaren bang gemaakt met de naderende politiestaat en zag het tegenovergestelde telig wieren.
Sturen ze de wormen nu uit naarden?

Jan Passant | 29-10-05 | 21:12

gedragsregels t.o.v. overheidsdienaren?
Die parasieten? Never.......(kots)

zlogg | 29-10-05 | 18:49

Ik kots van de manier waarop Balkie en zijn bende steeds weer alles afschuiven op de bevolking, het grootste probleem zit naar mijn mening in Den Haag.
Daar zit het gezwel waar de mensen hun buik van vol hebben.
Zij hebben de gulden vervangen door het ? teken met hun gore hoge belastingen!!!

Zwaredrinker | 29-10-05 | 18:43

Koos SS Spee dient voortaan met Sehr geehrter herr Fuehrer aangesproken te worden. Of excellentie struikrover.

Dr. R. Clavan | 29-10-05 | 18:13

@ Oude Heks 07:54
Op sommige punten ben ik het met je eens, bijvoorbeeld dat er inderdaad verhoudingsgewijs meer allochtonen criminele daden begaan. Om in moderne termen te blijven heet dat het probleem benoemen (iets waar rechts al zo'n jaar of 8 mee bezig is). Ik ben al een stapje verder, namelijk het probleem oplossen. Om het probleem op te lossen, moet je kijken naar de oorzaken. Dan geeft dat CBS rapport een goed inzicht in de verschillende oorzaken, waarom de (kleine) criminaliteit onder allochtonen hoger is dan onder autochtonen. Het CBS rapport noemt dus ook inderdaad verschillende oorzaken, zoals minder onderwijs, opleiding van de ouders, buurt waar men opgroeit en inkomen. En als je kijkt naar het verleden kloppen die oorzaken ook wel. Kijk bijvoorbeeld naar East-London aan het einde van de 19e eeuw. Een wijk met (relatief) veel armoede, weinig kinderen die naar school gingen en datzelfde gold voor het merendeel van de ouders. Resultaat, veel (kleine) criminaliteit. En zo zijn er nog wel honderden voorbeelden. We hebben nu dus de oorzaken van het probleem, nu de oplossing. Die kan jezelf eigenlijk wel raden. Een enorme verbetering van het onderwijs (ik las laast in de krant dat eerste jaars studenten niet meer weten wat een staartdeling is!!!), meer spreiding in woningbouw tussen arm en rijk, en als laatste de criminelen die dan nog hard leers blijken te zijn, aanpakken.
En natuurlijk hoeven we niet de hele derde wereld van goed onderwijs te voorzien, net zoals we alle ouderen in de hele wereld niet hoeven te verzorgen. Als we ons alleen bezig houden met de Nederlanders hebben we al problemen genoeg.
(en bouwfraude merk je niet direct op straat, maar dankzij de bouwfraude was er jarenlang minder geld om andere problemen aan te pakken)

King of controversy | 29-10-05 | 17:39

Tijd voor een graje;

1 - Ga naar Google ( www.google.nl )

2 - Type het woord raar kapsel in

3 - Klik niet op "Google Zoeken," maar rechts daarvan op "Ik doe een gok"

Wanneer je nog een keer iets geks wilt zien moet je in plaats van raar kapsel het woord failure ingeven.

HenkV | 29-10-05 | 16:28

hoofdgedrachts regel.
de regering mag met veel plezier snel dood gaan.

teringtubbie | 29-10-05 | 15:31

Het enige punt waarop ik het met J.P. en kornuiten eens kan zijn, is dat er drastische veranderingen nodig zijn.
Ik ben helemaal voor vrijheid van het individu enzo. We zullen echter op een gegeven moment toch moeten leren om als collectief te gaan denken, omdat we anders als mensheid in rap tempo zullen gaan merken wat het effect van een overbelasting van de resources op een beschaving is.
Aangezien ik me niet kan herrineren dat er ooit een vergelijkbaar links kabinet zoals hierboven beschreven is geweest, vind ik sommige kritiek enigzins voorbarig.

houdoe en bedankt! | 29-10-05 | 15:31

@Karel K. Het linkse alternatief! Jij niet kameraad?

Starf*cker | 29-10-05 | 15:12

Ha!
Marijnissen als premier, dat lijkt er meer op maar zal helaas nooit gebeuren.
Al dat rozenwater eens de deur uitwerken.

vander F | 29-10-05 | 14:05

Laten we eens naar het alternatief kijken, begrijp me niet verkeerd ik het het beslist niet op die normen en waarden kliek van het cda en als ik Jan-Peter zie dan moet ik eerder denken aan dhr L. Rozenwater dan aan een daadkrachtige minister-president....... maarrrr over anderhalf jaar zijn er verkiezingen en alles wijst erop dat het een eclatante linkse overwinning wordt, je moet er toch niet aan denken, een links kabinet bestaande uit PVDA, Groen links, D66 en godbetere het de SP. Dus wat heb je liever?

Karel Kruizenruiker | 29-10-05 | 14:01

@Plorp Ik bedoel meer de sociale controle van de burgerij van kleine luitjes.

@Plato Humanitair? De man heeft zelf gekozen voor de rol van nationale zeikpaal.

Starf*cker | 29-10-05 | 13:40

JPB en humanitair in 1 zin, klinkt om de een of andere reden vreemd.

vander F | 29-10-05 | 13:28

@starf*cker
"Al die gedragscodes moeten ook weer gecontroleerd worden."
Dat is nou het leuke aan gedragscodes, die hoeven niet gecontroleerd te worden. Het is een richtlijn, wijk je er van af, dan gebeurt er vrij weinig.

Plorp | 29-10-05 | 13:18

@Starf*cker
Kijk, ik ben het met je eens dat het beleid van P.J. Balkenende soms helemaal niet neigt naar 'het logica'.
Maar is het noodzakelijk om hem belachelijk te maken? Nee, ik vind van niet, maar dat is mijn mening/standpunt.
Ik vind dat niet humanitair.
Maar dat is hoe ik het zie.

Plato | 29-10-05 | 13:00

@PLato Ik niet. Maar Mare en Brusselmans zouden met bjvoorbeeld Rabarberke of Thygros uitstekende alternatieven zijn. Maar stem jij gerust Jan Peter. Ik vertrouw hem alleen voor geen meter.

Starf*cker | 29-10-05 | 12:43

@Starf*cker
Kan jij het beter dan P.J. Balkenende? Zo ja, meld je dan eens aan als kandidaat, dat zou ik wel eens willen zien. Als je het daadwerkelijk beter kan dan P.J. Balkenende dan krijg je ook nog eens hartelijke ovatie namens mij en je mede-burgers, maar als je het niet beter kan, ga dan niet zeiken.
.
Het is vanzelfsprekend niet zo dat ik de mentaliteit van sommige mensen kan veranderen, het is al een eeuwige traditie dat men elkaar gaat bekritiseren en dat terwijl men dondersgoed weet dat hij of zij het zelf niet beter kunnen.
Conclusie:'veel plezier met bekritiseren en geniet ervan!'

Plato | 29-10-05 | 12:39

@plato 11.45
Respect moet je niet afdwingen met domme regeltjes, zeker niet als deze zijn opesteld door een domme christen-democraat die al 20 jaar geen seks meer heeft gehad

ounk'd | 29-10-05 | 12:36

@Plato Dronken? Ik durf de stelling dat minimaal 10% van de reaguurders met meer flair en charisma het land zouden besturen dan JPB! En sinds wanneer mogen wij in dit land niet meer iets vinden van een premier dat ons land naar de godverdommenis helpt? Het is niet hard maar waar, maar hard en infantiel.

Starf*cker | 29-10-05 | 12:28

Hard.. maar waar..

Plato | 29-10-05 | 12:10

Mensen vinden het heerlijk om politici, overheidsambtenaren, en ministers te bekritiseren.
Maar als ze zelf achter het bureau zitten waar de betreffende Minister-President achter zat, dan hebben ze geen flauw idee wat ze moeten doen.
Als je het beter kan dan P.J. Balkenende, waarom meld je jezelf dan niet aan als kandidaat?

Plato | 29-10-05 | 12:07

Tja, we gaan wel een erg bureaucratisch en truttig land worden. Al die gedragscodes moeten ook weer gecontroleerd worden. Er moeten weer sancties op komen. Ga zo maar door. Onzin, meen ik. Laat iedereen zich aan de geest van de wet houden. Desnoods aan de letter, maar ik krijg jeuk van gedragscodes. Ook van Balkenende trouwens. Mijn voornemen om uit protest tegen deze vertrutting van Nederland maar SP of Peter R. te gaan stemmen begint steeds vastere vormen aan te nemen. Straks komt er gvd nog een gedragscode hoe ik over de clitoris van mevrouw SF heen dien te strijken.

Starf*cker | 29-10-05 | 11:58

Führer Balki moet de scheiding in zijn haar nog iets groter kammen en een cursus zelfvertouwen. Dat ze zich eens bezig houden met dingen die ECHT belangrijk zijn... We gaan GVD alleen nog maar werken om de ene premie, verzekering en accijns na de andere te kunnen betalen.

Carnivore | 29-10-05 | 11:58

Ik vind het wel verstandig dat het kabinet de zogenaamde ''gedragscodes'' gaat instellen op de algemene wetgeving. Stel je eens voor: Je hebt 2 kinderen, en om de kleinste dingen gaan ze gillen/schreeuwen, vrouw wil winkelen, portemonnee leeg, en als het barstende hoofdpijn die je na de afloop hebt gekregen nog niet genoeg is, gaan burgers zeiken bij de kleinste bekeuringen die ze krijgen, waarbij overigens het gewoon hun eigen dikke schuld was.
Men moet een respect hebben voor zijn mede-burgers, als je dat niet hebt, dan bewijst het alleen maar dat je qua empatisch vermogen nogal wat gebrekken hebt. Conclusie: Gedraag je tegen ''overheidsdienaren''.
Als je dat niet kan, dan is er duidelijk iets mis met de normen en waarden die jou zijn aangeleerd.

Plato | 29-10-05 | 11:45

Wij eten vanavond spruitjes. Geheel volgens de regels.

a.nekschot | 29-10-05 | 11:13

-edit als je wat inhoudelijks te melden hebt zie ik het wel-

Jan-Molendijk | 29-10-05 | 11:05

Gedragsregels? dus als ik word aangehouden door zo'n ambtenaartje met een pet op die mij voor de zoveelste keer bekeurd voor 6 km te hard rijden op een verlaten snelweg en die me dan ook nog behandeld als een klein kind,moet ik mij dan gaan gedragen?en mijn mond houden?ik sterf nog eerder dan dat ik mij laat onderdrukken door een ambtenaar die mij het leven zuur maakt met allerlei onzin,het enigste wat je hier mee bereikt is verzet en meer niet.

souty | 29-10-05 | 10:33

hoe lang duurt het nog voordat we opnieuw mogen stemmen?? Maar ja dan hebben we nog de gristenen die masaal op deze Harrie Snotter stemmen. Volgens mij komen we noooooooit meer van hem af! waar is Mo B als je hem nodig hebt?

Rapunzel | 29-10-05 | 09:53

voor slechts ?2000 per dag wil ik best voorzitter worden van de advies-adviescommissie voor het opstellen vn gedragscodes..

Dr.Bernhart | 29-10-05 | 09:53

Grappig Rabarberke, dat jij alle kabinetsleden dus bruinhemden noemt!
Het kabinet wil nml. ook criminelen uitzetten onder bepaalde voorwaarden. www.volkskrant.nl/denhaag/112805680842...

Oude Heks | 29-10-05 | 09:50

Om je dood te lachen... wat een flater en wederom uit Den Haag! Ik zie het al helemaal voor me! Meneer, u heeft mij zojuist 2 maal in mijn buik gestoken, wilt u hiermee alstublieft ophouden ? En als ze gedragregels willen opzetten bij voetbal moet hun 1e regel zijn: Samenvattingen worden uitgezonden op Studio Sport. Regel 2: Boycot Talpa!
Grtz!

Kris | 29-10-05 | 09:49

@rabarberke - tje : kopje brandnetel thee?

dr. tikshit | 29-10-05 | 09:45

@rabarbeke, ga eens lekker dood, ik moet niks van bruinhemden hemden, lekker stigmatiseren, linkse kerk zeker??
cijfers liegen niet, en daar is niks racistisch aan. Weet je wat racistisch is?? Dat ik in een wijk met overwegen marokkanen wordt uitgescholden voor varkensvleesvreter en christenhond!!!

fuckface | 29-10-05 | 09:42

Ben benieuwd of er ook in komt te staan dat overheidsdienaren geen coke meer mogen snuiven, zal wel niet. Als je ergens een opgevokte samenleving van krijgt, is het wel van die troep. Probleem is dat gewone nuchtere mensen het tegen hen afleggen als het gaat om consentratie en uithoudingsvermogen en daardoor bv hun baan verliezen ten gunste van coke snuivers. Kijk daar maar eens naar Balkie.

jaco | 29-10-05 | 09:40

vrijetijd is toch tijd dat je mag doen wat je wilt? komen daar nu ook al regels voor?

davey.pieter | 29-10-05 | 09:38

Zozo, is er weer een vergadering van 't nederlandse bruinhemdengezelschap? Koffie? (Koffie is afkomstig uit landen waar mensen werken met een tintje)

Rabarberke | 29-10-05 | 09:27

@oude heks: precies! Wat mij betreft mag al dat allochtoon gajes er ongezien uitgetrapt worden. Geen ellenlange discussies en procedures, gewoon oprotten. En inderdaad, misschien komen we dan op een punt dat we onze eigen ouderen goed kunnen verzorgen.

DeKeet | 29-10-05 | 09:09

@Oude Heks
Roerend mee eens, ik kan het niet beter onder woorden brengen. Eindelijk iemand die begrijpt hoe het werkt en op welke gluiperige manieren we collectief door onze eigen regering en overheid besodemieterd worden. Die onderzoekjes stellen geen bal voor omdat telkens de scherpe etnische kantjes zorgvuldig zijn weggewerkt. JPB en Wouter Boslim zijn verachtelijke landverraders, multikul is misdaad. Aaaaah, dat lucht op...

graaf Dracula | 29-10-05 | 09:06


@ heks AMEN!!!!

Niet te vaak zeggen dit trouwens, anders wordt je door de links kerk afgebrand, maar dat wist je zelf ook al. Die geven liever (zie voorstel Ed van Thijn) een verblijfsvergunning aan alle zielepoten die met de brand in de bajes op Schiphol te maken hadden (om identificatie makkelijker te maken of zoiets).
Yeah right Edje, lutser, hoe dom denk je dat "de burger" is man?? Ik kan me de Bijlmerramp nog herinneren, toen was deze mafkees geloof ik burgemeester van Amsterdam, er kwamen bijna 5000 "medelanders" op af die allemaal in die flat hadden gewoond waar de
E(ffe) L(ekker) A(sociaal) L(anden)-boeing op was neergedonderd. En toen werden we wakker....

fuckface | 29-10-05 | 08:57

PS. En van bouwfraude heb ik geen last als ik op straat loop, van (licht-)getinte teringlijer(tje)s des te meer.

Oude Heks | 29-10-05 | 08:01

King of Controversy
Dat rapport van het CBS waar jij aan refereert, is niet meer dan een hoop blabla om te laten zien dat wij een gigantische sociale onderlaag hebben geïmporteerd.
Wat jij insinueert is datgene wat jij wenst te lezen: bv dat de pakkans groter is.
Welnu er staat duidelijk in dat rapport dat de " pakkans MOGELIJKERWIJS groter is".
Natte vingerwerk dus.
In vele wijken is de pakkans zelfs kleiner, aangezien de poltie niet durft op te treden.
Het is gewoon een feit dat alleen de allochtonen al 37,5 van de misdrijven op hun rekening hebben.
In verhouding zijn zij dus vele malen crimineler dan de autochtoon punt.
We kunnen nu eenmaal niet de hele derde wereld voeden en naar school laten gaan.
Onze oudjes worden vaak slecht verzorgd, en dan zouden wij duizenden criminele onwelwillenden zeker in de watten moeten leggen?
Zoals dat al 30 jaar is gebeurd?
Daar heeft dit land het geld niet voor, noch de capaciteit.
De criminaliteit neemt alleen maar toe; er zijn gewoon teveel niet-Westerse allochtonen.
De koek is op, en al dat slinkse geblaat van jou om dat te verdoezelen zal niet helpen.
Conclusie: het criminele gajes eruit schoppen kan een hoop schelen; daarna kan je je richten op het oplossen van problemen als werkloosheid ed.
Dat vergt echter een zeer groot aanpassingsvermogen van de allochtoon, waaraan eisen gesteld dienen te worden.
Laat die plaat voor je hoofd es meten; kan ook nog interessante getallen opleveren.

Oude Heks | 29-10-05 | 07:54

regel 1: zeg nooit wat je denkt en regel twee denk alleen aan je eigen belang. Dat zijn de dagelijks omgangsvormen in de politiek.

Laten ze die lamlendige zieke mentaliteit vooral lekker in den haag houden.

stelletje hypocriete NIETSNUTTEN!

dr. tikshit | 29-10-05 | 07:32

in de nieuwe verkiezingscampagne staat 'minder regeltjes' natuurlijk weer centraal :z
gaap

marteltor | 29-10-05 | 04:27

@king of c
Jij gelooft dat die allemaal hun leven beteren?

janfortune | 29-10-05 | 02:49

@K1100 29-10-05 @ 01:48
Of ze kunnen die papieren regels in een pers stoppen en er borden van maken die ze voor hun kop kunnen houden zodat er nog minder van de maatschappij tot ze doordringt.

Norman N. Warden | 29-10-05 | 02:14

gedragsregel voor ambtenaren: stop je kop in je kont en spring voor een trein

Roberto Carlos | 29-10-05 | 01:50

@. Norman N. Warden 29-10-05 @ 01:43
Misschien kunnen ze die gebruiken als kogelvrij vest. Is ook vast goedkoper en werkt misschien afschrikwekkend op terroristen.
*PAS OP DIT ZIJN DE REGELS VAN JPB*

K1100 | 29-10-05 | 01:48

@simpele Drent
Met zo'n papieren wet van 20.000 bladzijdes dik kun je anders iemand een behoorlijke knal voor zijn harses verkopen. Heeft wel degelijk potentieel als afschrikmiddel dus.

Norman N. Warden | 29-10-05 | 01:43

Sory, NEderland

K1100 | 29-10-05 | 01:40

@. geldwolfje 29-10-05 @ 01:33
Donnert is waarschijnlijk koorknaap geweest en moest elke zondag aan de lolly van de dominee of pastoor zuigen.
Nu hij minister is neukt ie de rest van Nderland. En hij vindt het lekker.

K1100 | 29-10-05 | 01:38

Voor discriminatie en afzeiken van anderen bestaat geen papieren wetje die het tegen kunnen houden en al helemaal niet als een refo-rukker als Balkenende er mee komt.
Het is gewoon menselijk gedrag en ik ben blij met dat ik als lul de behanger mijn mening op internet kwijt kan

simpele Drent | 29-10-05 | 01:36

@K1100
Helemaal mee eens.

geldwolfje | 29-10-05 | 01:34

De tien geboden zullen het denk ik niet gaan halen. Het achtste gebod is nl listig

Je zult geen valse getuigenis geven tegen je naasten

Dat zou Donnert nu niet zo goed uitkomen in de 2e kamer.

geldwolfje | 29-10-05 | 01:33

Normen en waarden beginnen aan de onderkant van de samenleving. Als mensen daar een menswaardig bestaan hebben, zullen ze ook niet zo snel vervallen in criminaliteit. Balkie zal met zijn tactiek dan ook niets bereiken omdat hij het grootste deel van de bevolking met zijn belachelijke uitspraken niet bereikt.
(zoals de meeste politici, die niet van deze wereld zijn)

K1100 | 29-10-05 | 01:25

Ik ben absoluut voor strenge normen en waarden. Laten we beginnen met het verplicht geven van zinvolle oudhollandse en anglosaksische namen (zoals de mijne) aan onze kinderen. De maatschappij, dat zijn wij, en niet Rashid of Ali.

Norman N. Warden | 29-10-05 | 01:15

K1100 schreef >>Regel 1 (maar dan voor poltici):
>Gij zult voor het PLUCHE te betreden >aleerst een jaar op bijstandsniveau in >de schilderswijk te Den Haag U staande >weten te houden.
>Daarna mag U meepraten.

Dat zou ik ook wel eens willen zien. Alleen om te kijken of balkenende er geschokt of verheugt van wordt .

Haloef | 29-10-05 | 01:09

conclusie:jp gebruikt te weinig drugs

janfortune | 29-10-05 | 01:03

Regel 1 (maar dan voor poltici):
Gij zult voor het PLUCHE te betreden aleerst een jaar op bijstandsniveau in de schilderswijk te Den Haag U staande weten te houden.
Daarna mag U meepraten.

K1100 | 29-10-05 | 00:57

@doktersnuggles
Ik dacht al, waarom doet zij zo frigide?

MAXIMO | 29-10-05 | 00:55

Die regels zijn er al dat heet een wet.
Dan ga ik nu ff inlezen ok?

janfortune | 29-10-05 | 00:54

@MAXIMO
Agnes loopt de hele dag met ijsklontjes te sjouwen om die tepels lekker strak te houden.

doktersnuggles | 29-10-05 | 00:53

@MAXIMO
Ik schud ze zo uit mijn mouw. Dat is mijn vak man!

doktersnuggles | 29-10-05 | 00:51

doktersnuggles @ 00:48
Maar dat ligt waarschijnlijk aan je sexuele voorkeur?
Of had je door dat Agnes een man was?

MAXIMO | 29-10-05 | 00:51

@geldwolfje
Dus jij pleit voor een gedragscode voor bejaarden?

doktersnuggles | 29-10-05 | 00:50

@doktersnuggles
Hé! Je zit hier op GS hoor?
Een beetje overdrijven mag best!
Trouwens moest toch behoorlijk lachen om die punten van je...
Waren ook absoluut niet een tikkeltje overdreven ofzo...

MAXIMO | 29-10-05 | 00:49

Gedragdcode?!?!?: Ik moet opeens denken aan die bejaarden in verpleeghuizen die met een luier om de kont urenlang voor de plee zitten te huilen, omdat ze moeten wachten op hulp... en wat zegt JP. met 5 zorgminuten per dag lukt het ook best.
o ja... hoogachtend

geldwolfje | 29-10-05 | 00:48

Ik bedoel, ik kom liever van Aartsen tegen tijdens een gangbang dan die pauper van de SP. Agenebbes.

doktersnuggles | 29-10-05 | 00:48

@MAXIMO
Het waren er zeker geen honderd. En dat is een mooi bewijs van relativeringsvermogen. Invloed van JP.

doktersnuggles | 29-10-05 | 00:46

@doktersnuggles @ 00:39
Moet jij nodig zeggen!
Niet dat ik mij door jou aangesproken voel of aan je mening twijfel maar was jij niet diegene die hier met een I Hate-lijst kwam met meer dan honderd punten?

MAXIMO | 29-10-05 | 00:45

De diepere wateren van JP zullen een valkuil blijken voor links. Christelijke wijsheid.

doktersnuggles | 29-10-05 | 00:44

Op een of ander manier straalt Links gefrustreerdheid en luiheid uit. Om het maar niet te hebben over het gebrek aan initiatief en daadkracht.

doktersnuggles | 29-10-05 | 00:39

"Het actieplan bevat twintig projecten met 125 maatregelen die door zeven ministeries worden uitgevoerd tussen 2005 en 2008. Ze richten zich op het publieke domein en het semi-publieke domein (werk en school)."
Jeses H Christ on a rubber cross! Als 1 kunstenaar er al een paar ton doorheen kan jagen om geen kunstwerk te produceren, wat moet deze flauwekul dan wel niet gaan kosten?!
JP, als je mensen als kinderen behandelt gaan ze zich als kinderen gedragen. Welk effect denk je dat deze gedragscodes gaan hebben?

Muxje | 29-10-05 | 00:36

Gelukkig zijn er nog mensen met goede ideetjes.
Een generaal pardon voor de slachtoffers van de ramp op Schiphol:
www.nu.nl/news/616758/11/%27Geef_overl...
Let vooral ook op hoe Balkellende is geschreven.(?)

MAXIMO | 29-10-05 | 00:36

Jan Molendijk (Spijkenisse) staat er niet bij

SuperG | 29-10-05 | 00:35

Links is het slijk der aarde, bah!

doktersnuggles | 29-10-05 | 00:35

Hoelang nog?

-------

HILVERSUM - In de Politieke Barometer van deze week is links zijn meerderheid van de afgelopen weken kwijt. Als er nu verkiezingen gehouden zouden zijn, zouden volgens de jongste peiling van Interview NSS en het tv-programma NOVA de PvdA, SP en GroenLinks samen 75 zetels halen. Dat is precies de helft van het aantal Kamerzetels. In de voorgaande weken hadden zij er nog een of twee meer.

GroenLinks en de SP leveren ten opzichte van vorige week een zetel in en komen uit op respectievelijk elf en veertien zetels. De PvdA krijgt er een bij en staat op vijftig.

De coalitiepartijen zouden samen 65 zetels halen, dertien minder dan zij nu hebben. Het CDA komt op 34 zetels, een meer dan vorige week. Ook de VVD krijgt er een bij en zou uitkomen op 26 zetels. D66 staat op vijf zetels.

De ChristenUnie die een tijdlang stabiel op zes zetels stond, krijgt er nu vijf. De SGP behoudt twee zetels. Geert Wilders, de LPF en de Partij voor de Dieren krijgen één zetel.

filter | 29-10-05 | 00:28

die eindelijk = *dat* eindelijk

vlunk | 29-10-05 | 00:08

Hmm, nieuwe normen en waarden.. goed idee!
In het kader van de integratie kunnen we als pressie middel de afrikaanse sjambok nemen.
-
1) Politici die niet zorgen voor de beloofde Holocaust en andere ellende na het NEE stemen tegen de hun Matsbaangenerator, ik bedoel de Europese grondwet = 20 slagen met de Sjambok per niet verschenen rampspoed.
-
2) Politici die werkende mensen laten bestraffen voor 4 km/u te hard rijden maar 3 kg harddrugs ongemoeid laten = 20 slagen met de sjambok per kilo gesmokkelde drugs.
-
3) Politici die liegen tegen de bevolking = 2 slagen met de Sjambok per leugen. Tot een max van 500.
-
4) Politici die niet hun eigen verkiezings beloften nakomen = 1x Extra boodschappen halen voor mammie. Daar door een genetisch probleem veel politici geen onderscheid kunnen maken tussen leugen en waarheid moet men dit niet te zwaar bestraffen.Bovendien is deze straf een instinker... want straf 3 is hier ook van toepassing.
-
5)Politici die menen dat ze boven het volk staan omdat ze toevallig van rijke ouders zijn = 20 slagen met de sjambok + drie kg gratis cocaïne door de strot geduwd krijgen... wel in 1 keer natuurlijk
-

Moi | 29-10-05 | 00:07

Blair gaf van de week aan dat de sociale rechten in Europa op de helling gaan wat hem betreft. En dat voor een Labour-leider.
Zijn eerste prioriteit zou moeten zijn een betere verdeling van de welvaart.
Voor mij weer een aanwijzing dat de huidige politieke partijen al lang niet meer bevolkt worden door mensen die de partij-idealen ondersteunen.
Tegelijkertijd denk ik dan soms dat Balkenende eigenlijk aan de goede kant staat en het volk net zo lang in de haren probeert te strijken tot die eindelijk in opstand komt voor het te laat is....

vlunk | 29-10-05 | 00:07

Heb nog wel een bergje over. Slaap lekker...

KlaasVaak | 29-10-05 | 00:04

*zucht*
Kan nou in Nederland niet eens iets blijven zoals het is? Het lijkt wel of er elke dag nieuwe regeltjes en wetten bijkomen....

Tostie | 28-10-05 | 23:58

Let op na 1 januari;
nieuwe energieprijzen,
zorgwetgeving,
benzine/diesel,
wanneer komt de volksopstand?
KlaasVaak heeft gelijk, strooi ons even zand in de oogies, we gaan maffen!

fuckje | 28-10-05 | 23:58

Leuke regel lijkt mij dat regeringsleiders hun landgenoten eens serieus moeten gaan nemen! Of ben ik nu héél raar bezig?

Jo de la Hi Ti | 28-10-05 | 23:57

Gij zult niet stelen (van de armen) is ook een ongeschreven gedragscode. Schaamteloos doen zij dit toch en geven en passant nog even honderden euros per maand aan de rijken erbij.

Als ze eerst eens keken wat ze zelf allemaal voor een uitstraling hebben, dan is het wellicht wat eenvoudiger om een luisterend oor hiervoor te krijgen.

Als je grote groepen veel afpakt en de elite er veel bij geeft dan zet je kwaad bloed en helpt een aantal regeltjes op papier niet meer.

Het beste zou misschien zijn voor de normen en waarden in ons land als ze even op zouden zouten. Wellicht dat de mensen dan wat kalmer worden en het met de normen en waarden opeens een stuk beter zou gaan. Het spelletje de sterkste schouders krijgen de grootste lastenverlichting kennen we nu wel. Tijd voor het spelletje eerlijk verdelen van de lasten en zorgen dat mensen weer gewoon rond kunnen komen. Moet je zien hoeveel beter het gaat met de omgangsvormen als de mensen tevreden zijn.

KlaasVaak | 28-10-05 | 23:56

ach wat is het weer erg dat balkie gedragsregels wil (gaap). Het zijn weer wormen en maden, maar dan in een nieuw jasje. Dat bedreigingen en geweld bij sportwedstrijden niet kunnen volgens balkie vind ik eerlijk gezegd ook, tijd om die aso's eens aan te pakken met nieuwe gedragsregels.

geytennöker | 28-10-05 | 23:54

En weer in Jan Molendijk weg om 23 uur. Wanneer neemt GS hem eens tegen zichzelf in bescherming in de vorm van weer een Ip-ban??

Think | 28-10-05 | 23:52

@Kudtkip,
kus op al jullie snuitjes.

fuckje | 28-10-05 | 23:50

@ Fuckje,

jij ons een fijn weekend, wij het het jouwe!

Grondplan film (vander F niet te vergeten) is in ieder geval helder.

*denkt quasi on topic: zouden dan toch bevelen de dienst uitmaken?*

Vol liefs,

Kudtkip | 28-10-05 | 23:43

Balkenende is geen reclame voor goede omgangsvormen, de stijve hark. Geef mij Willibrord Frequin maar: een bevlogen mens met oog voor de onderkant van de samenleving. Of Freek de Jonge, genuanceerd over de paus in al zn shows. Van Jongerius (de vrouw is zo lelijk dat "ze" door het FNV voorzitter wordt genoemd) werd bij haar aantreden gezegd dat ze wel eens met de vuist op tafel schuttingwoorden bezigde, en dat was dan positief bedoeld. Piet Grijs die Paul Cliteur onder een tram wil hebben, van der Ven die van Wilders op tv zegt dat hij hoopt dat hij dood gaat, het mag allemaal en we moeten er maar respect voor hebben. Het meest spreken Koot en Bie mij aan: godverdegodver.

Hammiehetvarken | 28-10-05 | 23:37

@da wizard
pcies. het was dan ook ironisch bedoeld.

okra | 28-10-05 | 23:36

@Kudtkip,
het kan niet tegenvallen, omdat het nog niet in de steigers, nog niet in de grondverf staat. Het idee spreekt me aan, al is het alleen maar om eens hier in Nederland te laten zien dat een Minderheid, die hier tegen wil en dank onder tijdelijk dienstbevel heen gesleept is, het heeft gered! Na alle problematieken hebben ze massaal de schouders eronder gezet, educatie genoten, hebben nu goeie banen, zijn een gerespecteerd onderdeel van onze maatschappij geworden. Terwijl zoveel mensen hier BEWUST VRIJWILLIG zijn gekomen en er geen fuck aan doen om een plezierig Medelander/nederlander te worden. We komen er op terug!

fuckje | 28-10-05 | 23:29

mag ik iemand nog wel in de zak schijten ..... dan ?

Ennneeeee mag ik nog wel een kuil graven voor een ander ?

willie wortels | 28-10-05 | 23:27

Volgens mij mocht JPB tijdens de roerige sixties niet met de hippies meedoen van zijn mammie en neemt hij nu wraak op Nederland, gesteund door een kliek ouwe rijkeluiskinderen.
Triest.

vlunk | 28-10-05 | 23:26

@Pombeer @22:46
Ik ben zelf ook ambtenaar en als jij "vlerk" al buitensporig vindt, dan nodige ik je van harte uit om eens een weekje mee te lopen. Wat ik zoal naar mijn hoofd geslingerd krijg durf ik hier niet te publiceren, aangezien Joris (zie vorig topic @15:51) ook al aan het "kneecappen" geslagen is.

Chiant | 28-10-05 | 23:23

23:03 @ Fuckje,

dit is oa. waarom ik omgekeerd vind dat Brusselmans bij voorbeeld (zoals eerst wel gemeend) géén personal stamp moet krijgen.

Ps. viel het tegen, Molukkem?

Kudtkip | 28-10-05 | 23:22

Overmorgen een partij met Queen Rabarbie?

fuckje | 28-10-05 | 23:20

@GS
Hebben jullie niet een mooie afbeelding van balki uit een fotofuck? om bij de artikelen over onze mp te plaatsen? Zijn "it is I, Leclerc" imitatie schrikt echt af en benadrukt zijn looser-image.

ericbfrl | 28-10-05 | 23:20

Probeer het 's om je eigen voorschriften na te leven, jp. In geen miljard jaar he!

Hammar | 28-10-05 | 23:13

Oh als dat zo is maak ik 't zo na. Gewoon een web post script wat put uit duizenden onsamenhangende regels prehistorisch nederlands en er elke keer 6 post in een bericht, ondertekend met Hoogachtend etc...

overmorgen klaar

Rabarberke | 28-10-05 | 23:13

@. okra
Dat geldt alleen voor de bazen van het land...

da wizard | 28-10-05 | 23:13

... on the other hand... als dit kabinet al de toon zet dan mag alles! zolang je achteraf maar 'sorry' zegt..

okra | 28-10-05 | 23:11

tjsa.. als dit kabinet de toon moet gaan zetten.. brrrr!

okra | 28-10-05 | 23:09

@fuckje

Jan is fun, op dit soort malloten draait GS, Jan & co zijn het zout in de pap van GS..

brutus68 | 28-10-05 | 23:08

en bovendien zo blijft ie van de straat... stel je voor dat ie in een kroeg zo zou zwetsen, dan was ie al lang voorzitter af

Rabarberke | 28-10-05 | 23:07

Telkens meer regels maar minder handhaving. Telkens minder geld maar meer kosten. Balkenende roept Balkenende, maar die geeft ook geen soelaas.

Welterusten

ericbfrl | 28-10-05 | 23:06

Nogal kortzichtig van JP. Denkt hij dat deze normeloosheid van de ene op de andere dag is onstaan? Dit is een generaties-lang proces van moreel verval, met een setje nieuwe regels lost men dit niet op. Hoe wilde hij de naleving trouwens gaan handhaven? Gedrags-politie?

Courage1 | 28-10-05 | 23:05

@ fuckje
Wij gunnen Jan ook een busongeluk...

da wizard | 28-10-05 | 23:04

Beste medereagluurders,
zelf heb ik nooit op Kouwes gereageerd, nu is hij weg!
Als iedereen nu hetzelfde doet jegens Jan M. is het probleem vanzelf opgelost.
Er zijn ook nog andere topics.....

fuckje | 28-10-05 | 23:03

De veters sprongen spontaan uit mijn schoenen en ik rook een meur van spruitjes.

hadimassa | 28-10-05 | 23:03

Het is volgens mij ook geen toeval dat Poetin deze kant op komt begin november. Hij gaat vast een workshop persvrijheid, vrijheid van meningsuiting, rechtvaardigheid, openheid en staatsrechtelijke vernieuwing geven tijdens de ministerraad.

Rabarberke | 28-10-05 | 23:01

@Jan

Een politieke partij in Nederland met een Engelse naam, hmm ik weet 't niet hoor. Welterusten daar in Spijkenisse en nu wil ik die naam van dat lelijke kudt dorp niet meer zien!

Lt. Winters | 28-10-05 | 23:01

@Jan (Spijkenisse)

Oh, sorry..,

was ik ff vergeten....,

Hoogachtend, Brutus(035)...

brutus68 | 28-10-05 | 23:01

@opperwezenlijk
Je bent net te laat, Jan has left the building...

da wizard | 28-10-05 | 23:01

Excuus mensen, ik ben de Psychiater van Jan Molendijk en heb per ongeluk de deur van paviljoen 3 open laten staan.

opperwezenlijk | 28-10-05 | 23:00

Shit, borrelmiddag en de biertjes beginnen op te spelen aan mijn taalgebruik te zien....
Sorry mensen....

MAXIMO | 28-10-05 | 23:00

@MAXIMO
Dat lijkt me beter...

da wizard | 28-10-05 | 22:59

@da wizard
Als adviseur blijf ik gelukkig buiten de schermen.

MAXIMO | 28-10-05 | 22:59

@Jan (Spijkenisse)

Christus, wat een wartaal sla jij uit zeg. Tis grappig, maar ooit van het RIAGG gehoord ofzo? Maak maandag eens een afspraak, geeft niet hoor, velen gingen je voor.....

brutus68 | 28-10-05 | 22:58

MAXIMO in het eerste kabinet Molendijk...

da wizard | 28-10-05 | 22:57

Kan iemand in godsnaam de heer Molendijk zijn portie Ritalin even geven.....? Desnoods innemen met genever.. ( geen dure graag!)

Opa-Buiswater | 28-10-05 | 22:56

@Jan
Flans is effe een podcast in mekaar.
Of een clip waarin je je politieke agenda aanprijst....
Zo bereik je de mensen pas echt!
Groetjes,
-
Je adviseur.
PS.
In-voice is reeds onderweg.

MAXIMO | 28-10-05 | 22:56

@Jan-Molendijk
Ik krijg altijd een bijsmaak in mijn bek als een politicus zegt "landgenoten"...

da wizard | 28-10-05 | 22:55

@jan-molendijk

de orde van de nacht

Rabarberke | 28-10-05 | 22:54

-edit spamhoerrrr-

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:54

Geachte Vrienden, mede landgenoten.
Deze avond was mij weer waar genoegen.
Jullie hebben eventjes mogen genieten,
van paar enkele andere belijdenissen.
Wil `n ieder goede nachtrust wensen.
& zo gaan ik weder over tot de orde van de dag.
Hoogachtend, De Voorzitter
Jan Molendijk (Spijkenisse)

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:52

@jan-molendijk

Je naam is vast geen toeval. Je wandelde op een mooie namiddag op de dijk toen er een briesje kwam opzetten. Even later verkreeg je alle inzichten, zo pats van het ene moment op het andere, toen *pats* je die klap van de molen kreeg.

Rabarberke | 28-10-05 | 22:51

Denk toch dat jullie flink naast jullie schoenen lopen hoor.
Hoogachtend, De Voorzitter
Jan Molendijk (Spijkenisse)

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:50

-weggejorist-

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:49

@Rabarberke

Snap het nou tog....., deze patient is niet meer te helpen...

brutus68 | 28-10-05 | 22:49

@Rabarberke

Wat betreft de lijst, en NL staat 11 btw; helaas is de wereld niet zwart/wit, maar verschillende tinten grijs. Balkenende moet idd niet zo zeiken over gedragsregels. Met ,nog steeds, deze uitstraling moet hij zowiezo niet zeiken. Onze G.W.-light, tsssssss!

Lt. Winters | 28-10-05 | 22:49

@pombeer

Hun deugdzame taak als verkwanselaar der belastinggelden zul je bedoelen.

Rabarberke | 28-10-05 | 22:47

@ rabarkerke: Jaaaaaaaaaaaaa hij laat het weg!!! jippie!!!! het is gelukt!

Dank u.

Hammiehetvarken | 28-10-05 | 22:47

Inderdaad, laat de overheid maar eens een keertje de regels volgen en het goede voorbeeld laten zien.
Straf bijv. alle politiek verantwoordelijken vanwege de nalatigheid en het negeren van advies inzake de brandbeveiliging op het detentie-centrum van Schiphol....
Ik noem maar wat actueel.....

MAXIMO | 28-10-05 | 22:46

Gladio77 28-10-05 @ 22:43
Ik verslap nog steeds niet een minuutje hoor.
Ben nog steeds zo fit als hoentje,
breken zal niet gelukken.
Maar goed blijft kennelijk oeverloos hier.
Hoogachtend, De Voorzitter
Jan Molendijk (Spijkenisse)

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:46

Ik vind ook dat ambtenaren vaak geschoffeerd worden door den burger. Ze doen hun deugdzame daak als dienaar der staat, terwijl de onderdanen hen slechts veloochnen en verfoeien.

Laatst zag ik dat een ambtenaar ten gemeentehuize 'vlerk' genoemd werd. nou dat gaat toch echt te ver, hij werd er nota benen onwel van.

Waar gaat het heen in dit landje... ik heb al veel meegemaakt maar dit....

Pombeer | 28-10-05 | 22:46

helaas, de patient valt weer terug in een diepe psychose...

Rabarberke | 28-10-05 | 22:46

@Jan

Yo, Jan, hoeveel zetels denk je te scoren strax in 2007? En met wie ga je strax een coalitie vormen?

Hoogachtend, Brutus (035)

brutus68 | 28-10-05 | 22:46

*heeft te vroeg, té vroeg (avond is nog jong) gejuichd*

Kudtkip | 28-10-05 | 22:46

-edit en das spam-

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:44

En eigenlijk staan de virtuoos virtuele gesch(r)iften evenmin model.

Rababerke, uhm... chapeau!

Kudtkip | 28-10-05 | 22:44

Dat die klootzak met mafia aanhang maar eerst eens regels opstelt voor het tuig in Den Haag .
Ze helpen het halve land aan de voedselbank en durven ook nog te spreken over gedragscode's .
Stelletje klootzakken dat het zijn , willen ze respect hebben van de kleine man die ze elke dag verder uitkleden ?

Respect zal ik nooit hebben voor deze smerige rotbende .
Hij kan codes opstellen tot in de eeuwigheid , ze moeten eerst eens zelf respect tonen en fatsoenlijk de kleine man met de pet behandelen . Die grapjas , liegt , bedriegt elke dag tegen de klippen van de hel op en verwacht ook nog dat wij dank u wel hoogheid zeggen ... flikker op klootzak

Marley | 28-10-05 | 22:43

" GOOD-All "

Dat was hetgeen waarvan ik moest kotsen.
Politici moeten vuurvreters zijn. Mannen van staal met klompen van hout. We motten geen nette Christelijke feel good partijen. We willen ijzervreters die te vuur en te zwaard gaan

Gladio77 | 28-10-05 | 22:43

@. Jan-Molendijk
Jij bent echt niet van deze planeet makker...

da wizard | 28-10-05 | 22:42

@Lt Winters

Als je in de top tien van de minst corrupte landen staat, sta je ook in de lijst van alle corrupte landen.

Er zou een lijst met niet-corrupte landen moeten komen en een duidelijke set toelatingscriteria.

En tot we op die lijst staan moet die Balkenende niet zo janken over gedragsregels, want dan weet ik nog wel wat boekhoudregels voor de overheid.

Rabarberke | 28-10-05 | 22:42

Karel kwakbol 28-10-05 @ 22:40
hahahahaha knuffelen doen we niet hoor onder werktijd.
Stellen de zaken zoals die zijn.
Men zal wel beetje gewassen moeten zijn.
Hoogachtend, De Voorzitter
Jan Molendijk (Spijkenisse)

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:42

Gladio77 28-10-05 @ 22:38
Absoluut, zal tot laatste ademsnik voor blijven knokken.
Acht nodig is nodig, is geen betere.
Heel rotterdam doet op de markt tijdens camapgne de duim omhoog richting Jan Molendijk
Just matter off time.
Zal kat in `t bakkie worden.

Hoogachtend, Jan Molendijk (Spijkenisse)
De Voorzitter Politieke Partij
Good ALL

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:41

Een goed lid van GOOD-All verslapt nooit.

Karel kwakbol | 28-10-05 | 22:40

van=in, sorry

Lt. Winters | 28-10-05 | 22:40

Rabarberke 28-10-05 @ 22:35
Schiet niet op, heb tot zeer weinig tijd voor ontspanning.
Met Vriendelijke Groet,

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:39

Het proza van Jan is het absoluut waard gebundeld te worden, zoek je nog een uitgever, Jan? Hou me aanbevolen...,

Hoogachtend, Brutus (035)

brutus68 | 28-10-05 | 22:39

Neen Karel dit ging over Balkenende.

Jan is niet serieus te nemen.
Tis allemaal leuk en aardig hoor maar hij lijkt wel een beetje op de kandidaten bij Idols. Nul Charisma, nul IQ maar wel betrokken. Dus hulde Jan voor je poging maar vertel me een ding. Geloof je nou zelf dat je de grote roerganger bent die Nederland gaat veranderen?

Gladio77 | 28-10-05 | 22:38

quote:

"hele bestel is 1 grote criminele organisatie"

@jan
Wel eens van Berlusconi gehoord, Nederland staat al jaren van de top 10 van minst corrupte landen ter wereld, voor landen zoals Duitsland, Canada en Japan. Niet zo'n onzin wereldverbeteraar.

www.transparency.org/cpi/2005/cpi2005_...

Beetje naar beneden scrollen, leuk lijstje.

Lt. Winters | 28-10-05 | 22:38

Jaaaaaaaaaaaaa hij laat het weg!!! jippie!!!! het is gelukt!

Rabarberke | 28-10-05 | 22:38

Hammiehetvarken 28-10-05 @ 22:36
wordt noch koud of warm van deze reactie.
Lekkere opstelling joh, ben je tegen iedereen zo ?
Boerenlul die je er bent :D

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:38

Ik sluit mij aan bij brutus68.

Karel kwakbol | 28-10-05 | 22:38

@hammiehetvarken

iedereen ga dood

Rabarberke | 28-10-05 | 22:37

brutus68 28-10-05 @ 22:27
Deze baklap krijgt nooit ooit ene reactie meer.
Is & blijft 1 grote gore boerenlul, die we kennen missen als kiespijn.

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:36

@ Molendijk Quote "Hammiehetvarken 28-10-05 @ 21:52
Frustratie is meer als begrijpelijk zaak.
Maar goed, als wij PB vergelijken met WB.
Dan heb ik nog velen vraagtekens.
Hoogachtend,

endQuote

Bijzonder onbeleefd om net te doen alsof mijn reactie voor jouw bedoeld was, integendeel. Van een untermensch dat het over wij ipv jij kan je ook geen goede omgangsvormen verwachten. Om je vraagtekens iets weg te werken zou je de volgende link een kunnen proberen: www.omgangsvormen.nl/
Ps WB is PC . Enne Molendijk, ik hoop dat je dood ga.

Hammiehetvarken | 28-10-05 | 22:36

Vrienden, bij deze zal ik niet ondertekenen, tot weder de orde van de dag aanbreekt.

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:35

@jan-molendijk

Je moet Don Quichote eens lezen

Rabarberke | 28-10-05 | 22:35

@Jan Molendijk (Spijkenisse)
Als jij eerst eens zorgt dat die tering-impotentmakende-tyfus-Spijkenissebrug niet 20x per dag open gaat word ik je groupie.

trekuenetieg | 28-10-05 | 22:34

@Rabarberke Is wat te veel eer voor een "storing in de servert".

Kenny013 | 28-10-05 | 22:34

Komt U even mee naar circa 1981?

"... maar ze moeten wel oppassen he, want aan mijn pik.. komp ook een end"

--samen voor ons eigen
Koot&Bie

keyword | 28-10-05 | 22:34

@ Jan-Molendijk 22:18
Begrijp ik je nu goed? Jij zult, als je eenmaal de macht hebt, ook bij iedereen langskomen die jouw gedragsregels overtreden? Dan hoop ik echt dat grammatica daar niet onder valt.

King of controversy | 28-10-05 | 22:34

Rabarberke 28-10-05 @ 22:29
Ok, maar ik excuseer bij deze alvast, want wordt wel grove taal hoor.
Niemand zal het ook ooit hoeven verwachten zoals jij schrijft.
Daar gaan we,
Hoogachtend, De Voorzitter
Jan Molendijk (Spijkenisse)

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:33

@Gladio77
Gaat dit over Jan?

Karel kwakbol | 28-10-05 | 22:33

het proza van jan doet denken aan de seniele sonetten van shakespeare die zestien keer heen en weer vertaald zijn op babelfish.altavista.com

Rabarberke | 28-10-05 | 22:32

Regel 11: Gij zult onze nationale leider ten alle tijden respect betuigen.

Regel 12: Het is u nimmer toegestaan opmerkingen te maken over het leiderschap van onze leider ( broeder nummer 1)

Regel 13: Opmerkingen over het haarkapsel van onze leider ( broeder nummer 1) zullen zwaar bestraft worden.

Gladio77 | 28-10-05 | 22:32

MILF 28-10-05 @ 22:26
Smaakvol & klasse omschrijving.
Maar Woutertje Bos zal alles nog verder tot verloedering brengen.
Die hele partij staat juist voor nog meer bureaucratie.
En zo zal kennelijk, als men niet wakker gaat worden wederom in het geheel behoorlijk intrappen.

Hoogachtend, De Voorzitter
Jan Molendijk (Spijkenisse)

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:32

Jan is een status neuquert

Karel kwakbol | 28-10-05 | 22:31

Het wordt tijd voor een flinke dijkdoorbraak of een enorm strenge winter met 2 elfsteden tochten, brengt ons weer wat eenheid in deze europese provincie (NL).

Kenny013 | 28-10-05 | 22:31

@jan-molendijk

Een voorzitter is een rol die je in een vergadering of in een bestuur inneemt. Hier ben je gewoon jan lul, of jan molendijk. Er is hier geen vergadering en ook geen bestuur. Doe normaal, dan word je sneller serieus genomen. Je klinkt nu als een onopgeleide uit een slechte nederlandse film die overdreven deftig probeert te doen.

Rabarberke | 28-10-05 | 22:29

-edit beetje typziek ouwe reus?-

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:28

-weggejorist-

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:27

@Rabarberke

Je moet toegeven, het proza van Jan is onnavolgbaar..., en hilarisch...

brutus68 | 28-10-05 | 22:27

ernstige gedragsregel overtreding:
Balkie beroert zijn brilleke met de linker (onreine) hand...

MILF | 28-10-05 | 22:26

da wizard 28-10-05 @ 22:25
nou makkerje, dat zijn we allemaal en zullen we ook blijven.
Ik wil de samenwerking met jullie.
Hoogachtend, De Voorzitter
Jan Molendijk (Spijkenisse)

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:26

ronnie007 28-10-05 @ 22:19
Jij slaapt geheel hoor,
hele bestel is 1 grote criminele organisatie.
Ronnie als je wat wilt he, wordt wakker ik heb wel iets te bieden.
Hoogachtend, De Voorzitter
Jan Molendijk (Spijkenisse)

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:25

@. Jan-Molendijk
Praat eens Jip en Janneke taal met ons.
En over "het volk", op dit moment ben jij er daar ook nog steeds ééntje van...

da wizard | 28-10-05 | 22:25

@Rabarberke
Bijna

Karel kwakbol | 28-10-05 | 22:24

@veest van Pim

"De boel bij elkaar houden"-cultuur, concensus-maatschappij, polder-model. Ring's a bell?

Lt. Winters | 28-10-05 | 22:24

Dus eigenlijk zijn de godsgeschriften niet langer afdoende om fatsoen in het menselijk verkeer af te dwingen.

Welk een wanhoop.

22:19 Rabarberke,

maar toch ai!

Kudtkip | 28-10-05 | 22:24

Rabarberke 28-10-05 @ 22:20
Sorry, snap heel goed wat je bedoelt.
Maar, dien ik zelf niet als Voorzitter zijnde op m`n plaats te blijven.
Andere toon aanslaan is zo gepiept natuurlijk.
(vorige berichtgeving werd ik helemaal woest van overigens)
Heb het aller beste met je voor, en met iedere andere.
Wat Zullen we Rabarberke kei hard deze avond tegemoed ?
Hoogachtend, De Voorzitter
Jan Molendijk (Spijkenisse)

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:23

Kan iedereen wel verzekeren blijf hier niet oeverloos op GeenStijl,
Alles tig duizenden keren herhalen hoor.
Men moet wel willen, inderdaad waar `n wil is is een weg.
Jammeren als oeverlozen dat is enige wat het volk schijnbaarlijk kan.
Maar mouwtjes opstropen samenwerken durft men kennelijk niet.
(moet mij erg inhouden voor het moment, wat mij goed gelukt)

Hoogachtend, De Voorzitter
Jan Molendijk (Spijkenisse)

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:20

(andere lezertjes: misschien helpt het om even te shockeren)

Rabarberke | 28-10-05 | 22:20

Heet zo een boek met regels toevallig niet een wetboek? Heb je die wel eens gelezen Balkie?
Als ze hier niet in staan heeft het niet zo veel zin om regels in te gaan voeren. Ok, misschien werkt het thuis bij jou wel.
Regel 1 van de bevolking - Luister niet naar Balkie -
Regel 2 van de bevolking - Zie Regel 1 -

ronnie007 | 28-10-05 | 22:19

@jan molendijk

Weet je hoe het voelt om door een basketballelftal uit Haarlem zuid in je r**t genaaid te worden?

Rabarberke | 28-10-05 | 22:19

@Koc

Aan je posts is (meestal) toch niet echt een gebrek aan opleiding te bespeuren.

*suck-mode/off*

Lt. Winters | 28-10-05 | 22:19

@Maximo: thx. login vergeten/kwijtgeraakt. Wel lekker doorgetrolld in eigen land :)

Jullie waren ons trouwens ruim 'n jaar voor met vakbondsacties als ik het goed heb. Met Doekle Terpstra en Lodewijk De Waal die karaoke 'We will rock you' zongen en zo. Het leek allemaal erg eendrachtig en wel menens, maar niet grimmig. Duidelijk een organisatie van een volk met een goed ontwikkelde protesteercultuur.

Bij ons stonden de bedrijfsbazen, hun organisaties en hun politieke pionnen al na een dagje staken met deurwaardersaktes, dagvaardingen en dreigende wetswijzigingen te zwaaien. Vond ik wel een beetje overreacting van onze bedrijfsleiders (al hoorde ik vooral hun zelfverklaarde vertegenwoordigers). Eerder was er al een Belgische bedrijfsbaas met z'n dure Italiaan op een stakerspost ingereden, waarbij hij ei zo na ook nog de lokale burgemeester had geschept. Hoe komt het dat jullie bedrijfsleiders (op Jaap Blokker na) zo relaxed zijn vergeleken met de onze? Ligt het aan ons gebrek aan protesteercultuur?

veest van pim | 28-10-05 | 22:18

Bukt u maar en maak de zaak maar vrij.... bend over......

Neehè | 28-10-05 | 22:18

King of controversy 28-10-05 @ 22:16
Zo zal ik in de toekomst.
Hoogachtend, De Voorzitter
Jan Molendijk (Spijkenisse)

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:18

Nou Jan, eikel, geef jij dan eens aan wat jij tegen al die bullshit doet. Probeer enigzins begrijpelijk over te komen alsjeblieft.

preacher | 28-10-05 | 22:18

"Jammeren zal nooit nimmer iets te bewerkstellen"

Je bedoelt:

"Jammeren zal nooit iets bewerkstellingen"

In het nederlands:

"Zeuren lost niets op.. of zeuren helpt niet"

Als je mensen voor je wilt winnen, zul je eerst hun taal moeten spreken. Nu spreek je de taal van demente bejaarden en dolende ridders.

Rabarberke | 28-10-05 | 22:18

Maar goed even serieus, de gedachtegang van JP lijkt op de vorming van een soort "brainpolice", en is volstrekt achterhaald. De jarenlange gedoogpolitiek heeft geleid tot een los geslagen generatie Nederlanders, en is niet meer terug te draaien...

brutus68 | 28-10-05 | 22:17

Rabarberke 28-10-05 @ 22:12
doen er wat mee schat.
Zo hebben we er allemaal niets aan.
Weet U trouwens wat honger betekend ?
owja en hoe dat voelt ?
Hoogachtend, De Voorzitter
Jan Molendijk (Spijkenisse)

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:17

Ik weet de code!
Ik mag niet schelden, maar Balkie mag wel illegalen in een onveilige cel zetten,

geldwolfje | 28-10-05 | 22:16

@ Jan-Molendijk
Het gaat natuurlijk hier niet om de kinderen die van school gaan, maar dat je als overtreder van de gedragsregels het risico loopt om Balkenende himself op bezoek te krijgen. Dat wil niemand, en daarom zou het nog kunnen werken ook. Het voorbeeldje van mijn schooljeugd diende slechts als illustratieve inleiding.

King of controversy | 28-10-05 | 22:16

@jan-molendijk

Wou jij beweren dat jij je school wel hebt afgemaakt? Zo ja, wie had je voor Nederlands?

Rabarberke | 28-10-05 | 22:16

Is het moreel verdwenen is die vervlogen of zo ?
Waar zijn de ballen van de burger.
Jammeren zal nooit nimmer iets te bewerkstellen.
Wakker worden luitjes,

Hoogachtend, De Voorzitter
Jan Molendijk (Spijkenisse)

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:15

@opa buiswater

Dat minder regels meer werk sloeg niet op gedragsregels maar op de nogal complexe en tegenstrijdige regelgeving m.b.t. . milieu, veiligheid, belastingen etc.

Dat normen en waarden geneuzel speelt vanaf het begin.

Rabarberke | 28-10-05 | 22:14

King of controversy 28-10-05 @ 22:11
65.000 leerlingen dit jaar vroegtijdig van school.
Och ja vorig jaar ook zelfde verhaal.
Voor minder als beste van beste,
zal iedereen verzaken.
Jan Molendijk = & blijft het haalbare aspect

Hoogachtend, De Voorzitter
Jan Molendijk (Spijkenisse)

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:14

@22:11
Overtrede moet overtrad worden, gelieve daar wat creatief te lezen. Dank

King of controversy | 28-10-05 | 22:14

Mommy thinks this is unacceptable... now go sit on the naughty chair!!

Seaudebeau | 28-10-05 | 22:13

@jan-molendijk

Kun je niet eens ophouden met die seniele ondertekening "Hoogachtend, De Vooriztter Jan-Molendijk (Spijkenisse)"

Je naam staat er al onder en 50% herhaling in je toch al niet zo duidelijke teksten (excess methanol in de xtc?) komt vrij verward over, en dan druk ik het nog zacht uit.

Rabarberke | 28-10-05 | 22:12

Aan de andere kant van de plas hebben ze soms *kuch* ook moeite met de regeltjes; het niet verraden van een undercover CIA-agent bijv.

www.cnn.com/2005/POLITICS/10/28/leak.p...

Lt. Winters | 28-10-05 | 22:12

Opa-Buiswater 28-10-05 @ 22:10
Opa, ik heb wat te bieden, heel veel zelfs.
Geef gehoor aan dit.
Hoogachtend, De Voorzitter
Jan Molendijk (Spijkenisse)

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:11

@ Rabarberke
Als ik op school de gedragsregels overtrede, was het resultaat meestal een goed gesprek met de rector. Wellicht dat Balkenende persoonlijk op bezoek gaat bij een ieder die de regels overtreed? Want dan zou het nog wel eens kunnen werken ook.

King of controversy | 28-10-05 | 22:11

Lekker mannetje die Balkenende: was eerst het credo van het kabinet: "minder regels, meer werk" dan is het nu veranderd in: "meer regels , minder werk".....
Dank u wel en zeer beleefd!

Opa-Buiswater | 28-10-05 | 22:10

28-10-05 @ 22:08
wordt niet verder op in gegaan.
U kent de antwoorden wel.
Hoogachtend, De Voorzitter
Jan Molendijk (Spijkenisse)

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:09

Na de gedragsregels komen er natuurlijk ook denkregels, wat je wel en wat je niet behoort te denken.

Oh wat verlang ik weer terug naar dat vreselijke paarse kabinet.

Rabarberke | 28-10-05 | 22:09

-edit doe eens wat rustiger posten-

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:08

@Jan (Spijkenisse)

Niet m'n sterkste punt, snap het nog steeds niet. (plus wat bierrr) Wat bedoel je dan met PB & WB....,

Hoogachtend, Brutus (035)...

brutus68 | 28-10-05 | 22:08

Meer regels = meer bekeuringen = meer inkomsten.

Suup | 28-10-05 | 22:06

Velen kennen hier wel komen jammeren, maar weden dat niemand die hier nu typt
Weet & voelt wat honger nu eigenlijk is.
Al blijft het complot der politieke partijen te schandelijk voor woorden.
Wanneer wordt men toch eens wakker hier ?

Hoogachtend, De Voorzitter
Jan Molendijk (Spijkenisse)

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:06

Gedragsregels? Onacceptabel?

Ik ben benieuwd naar de sancties bij aandelaarslapping dezer regels.

Rabarberke | 28-10-05 | 22:05

brutus68 28-10-05 @ 22:03
spijtig, maar je komt er wel.
Laat je niet misleiden is de tipgeving.
Hoogachtend, De Voorzitter
Jan Molendijk (Spijkenisse)

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:05

Vrienden,
Soms spijt het me wel eens vreselijk om nu nog steeds De Voorzitter te zijn.
Velen moeten zich letterlijke wijze diep schamen.
In welk verband en met welke doelstellingen ik voor Jullie bezig ben
Mag men wel eens respect voor gaan opbrengen.
Ik had zo graag hier onder jullie keer goeie daadkrachtige andere toon aangeslagen.

Hoogachtend, De Voorzitter
Jan Molendijk (Spijkenisse)

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:03

@ Lof der Zotheid 21:48
Wat wil je, ik roei al meer dan een jaar tegen de stroom in hier.
Maar bedankt. :)
*twijfelt of lof van lof der zotheid niet zot bedoeld is*

King of controversy | 28-10-05 | 22:03

@Jan (Spijkenisse)

Yep. Word ik voor behandeld.

Hoogachtend, Brutus (035)

brutus68 | 28-10-05 | 22:03

brutus68 28-10-05 @ 21:59
Eventjes grijze massa laten werken.
Hoogachtend, De Voorzitter
Jan Molendijk (Spijkenisse)

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:01

Geerben 28-10-05 @ 20:10
Nou als je W-tje bedoelt zeg ik,
die is slecht voor je Portemonneetje.
Hoogachtend, De Voorzitter
Jan Molendijk (Spijkenisse)

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 22:00

@Jan (Spijkenisse)

What the f*ck bedoel je met PB & WB?

Hoogachtend, Brutus (035)

brutus68 | 28-10-05 | 21:59

brutus68 28-10-05 @ 21:54
Waaronder U & heel grote ook,
zie voorgaande berichten.
tata

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 21:59

Vrienden, `ik blijf nog even`
Wordt niet eens tijd dat jullie wakker worden ?
Wordt wel keer tijd dat jullie samen gaan werken met mij toch ?
Kom op stroop die mouwtjes eens op luitjes.
Hoogachtend, Jan Molendijk (Spijkenisse)

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 21:58

We zitten hier toch niet in Marokko...
hoewel?

fuckje | 28-10-05 | 21:56

Ja hoor, JP de MP & z'n kornuiten gaan ons wel weer even vertellen hoe we het moeten doen...., deze actie is bij voorbaat al volstrekt kansloos, het is weer eens een typisch voorbeeld hoe ver dit kabinet van de dagelijkse realiteit verwijderd staat...., alhoewel ik moet toegeven dat het gros van de Nederlanders een gedragsprobleem heeft..

brutus68 | 28-10-05 | 21:54

Hammiehetvarken 28-10-05 @ 21:52
Frustratie is meer als begrijpelijk zaak.
Maar goed, als wij PB vergelijken met WB.
Dan heb ik nog velen vraagtekens.
Hoogachtend,

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 21:54

Vrienden, heb het helaas mega druk,
anders had ik wat meer inhoud kunnen geven.
`excuus`
MVG,

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 21:53

Gedragsregels ? Ik hoop dat Jan-Peter onder de tram komt.

Hammiehetvarken | 28-10-05 | 21:52

veest van pim 28-10-05 @ 21:38
Alle technieken achterhaald begrip.
Geld ALLEEN biedt geen essentie voor de toekomst.
Rechts Links achterhaald kolder begrip.
Kwaliteit tot in het beste van het beste.
(heb nog hele waslijsten)
Hoogachtend, Jan Molendijk (Spijkenisse)
Voorzitter Politieke Partij Good ALL

ps) voor minder als bovengenoemde zal `n iedere politieke partij verzaken en verstrikken in complot.

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 21:50

@KoC
je roeleert de pan uit in dit topic! Hulde!

Lof der Zotheid | 28-10-05 | 21:48

Ik zeg... regel het zelf maar.
Regel 1: gij zult uw liefde naasthebben.
Regel 2: gij zult niet veel stelen.
Regel 3: gij zult uw vader en moeder onteren.
Regel 10: allah akbar

Fiking | 28-10-05 | 21:46

zolang er nog pastoors, kosters bischoppen en ouderingen vrijuit gaan na jarenlange wilde baby, peuter en kleuterneuqsex ACCEPTEER ik geen gedragsregels van een christendemocraat.

superjan | 28-10-05 | 21:45

regels zijn zilver, handhaven is goud!

Lof der Zotheid | 28-10-05 | 21:45

PFfffff.....
Gelukkig, veest van pim bestaat nog.
Waar de fuck was je?

MAXIMO | 28-10-05 | 21:41

Regel 10.867: Bij rechts inhalen, linker middelvinger opsteken.

SuperG | 28-10-05 | 21:40

@Jan Molendijk:
en voor het unieke wàt?
Ik volg even niet.

Ik herinner me steeds beter dat Nederland de regenten van paars beu was. Blijkt dat een christelijk geïnspireerde omroepdirecteur ook regenteske trekjes kan hebben. Kok had Srebrenica, Balkenende heeft Irak (met Jan Blom die per ongeluk door een gordijn heen stapte en the next thing you know zit Erik O. in een Haagse beklaagdenbank - pure Pottermagie). Maar Balkenende heeft het niet allemaal alleen verknald: de rest van zijn kabinet heeft ook boter op het hoofd vind ik.

Maar wat bedoelde je dus met 'en voor het unieke'?

veest van pim | 28-10-05 | 21:38

Gedragregels van een gelovige daar krijg ik altijd zo'n smaak van in mijn bek vanm zo'n pastoor die zo netjes lijkt maar in de tussen tijd kindertjes van sez verkracht en darmee door kan gaan doordat zijn vergrijp van hogeraf wordt afgedekt.

hij heeft immers alles opgebiecht aan god.

Klootzak | 28-10-05 | 21:33

Was 'minder regels' niet een van de slogans van Balkenende 2?

(een volgend kabinet heeft alleen aan de slogan 'minder Balkenende' wel genoeg...)

grunny | 28-10-05 | 21:33

Het monotoon opzwepende drumgeluid zoals op een galeischip zou eigenlijk via luidsprekers door de straten moeten klinken. Zweepslagen om de onwilligen en achterblijvers aan te moedigen een vaker gezien straatbeeld.
Het woord 'zooitje ' verboden...
*neemt beleefd maar ook door enige aandrang bewogen z'n hoedje af voor de grote roerganger, die weer terug in de tijd schijnt te willen varen*

preacher | 28-10-05 | 21:30

De gedragscode van de commissie Tabaksblat was ook zo'n geweldig succes.

Karel kwakbol | 28-10-05 | 21:19

Tis tijd om eens werk in het buitenland te gaan zoeken.
Een coup zie ik ook wel zitten..

linky | 28-10-05 | 21:19

@Drop; Ga ff ergens anders droplullen, ajb. En wat je allemaal blehrt heeft ook nix met JP's jeukende ballen te maken.

Kakbouter | 28-10-05 | 21:18

@Drop
Beetje debiel hoe je praat. En als jij op straat klappen krijgt van Marokaantjes dan sla je toch terug of niet?!

quickshare | 28-10-05 | 21:17

veest van pim 28-10-05 @ 20:58
& voor het unieke, heb ik ook nog geen huidige zittende politici over gehoord.
Inderdaad veelzeggend allemaal.
Hoogachtend Jan Molendijk (Spijkenisse)

Jan-Molendijk | 28-10-05 | 21:12

En laat Godwin AUB erbuiten! Stelletje lutsers!

~Pyro~ | 28-10-05 | 21:11

Ein reich, ein führer, 1 Balkenende! (en voor de taalpuristen hier, juk foe!)

~Pyro~ | 28-10-05 | 21:10

Die regelzucht, dat almaar verder dichttimmeren, dat mierenneuken op de vierkante millimeter, daar zou eens een regel tegen moeten komen.
Als ergens geen regel tegen is, wil dit niet zeggen dat iets wel mag.

QZNYWRLD | 28-10-05 | 21:07

JPB's Gedragscode #1: 'Mijn normen zijn jullie waarden'

Kakbouter | 28-10-05 | 21:05

Hoe is het eigenlijk met Abu jaja?

Jan Vlag | 28-10-05 | 21:03

@ Drop 20:51
Ongeveer 90% van alle criminele activiteiten die door Marrokanen worden begaan, zijn jongens in de leeftijd van 15-25 jaar. Beetje overtrokken maatregel dus om alle Marrokanen het land uit te zetten. Bovendien blijkt uit een ingewikkelde CBS berekening dat met het meewegen van allerlei factoren Marrokanen maar 4% crimineler zijn dan autochtonen.
Wil je het over de schade hebben aan de samenleving dan winnen de autochtonen ruimschoots. (denk je nog even aan het aantal Marrokanen dat betrokken was bij de bouwfraude?).

King of controversy | 28-10-05 | 21:03

@ Drop In jou geval neem ik het meer dan graag van ze over.

Kenny013 | 28-10-05 | 21:01

> die Marokkanen van je zijn welkom in België

Mooi, kan ik weer over straat lopen zonder gemept te worden.

Drop | 28-10-05 | 20:59

Het wordt nu écht tijd om hier te vertrekken...

jopperdepopper | 28-10-05 | 20:58

Nog een paar jaartjes zo en iedereen is helemaal vergeten hoe en waarom ze Kok ook weer hebben uitgespuwd - ik moet eerlijk zeggen dat ik 't nù al niet meer goed weet. Was iets met een malle kale nicht die een andere malle kale nicht doodschoot toch? Gek dat een kabinet daarover valt als je ziet wat we sindsdien hebben meegemaakt. Verdiende loon luitjes, nou moeten jullie 't maar uitzieken ook. Oh en drop: die Marokkanen van je zijn welkom in België (vooral als ze zo grappig zijn als Rachid Larouz). Jij niet.

veest van pim | 28-10-05 | 20:58

@Drop Je bent een eng mannetje.

Kenny013 | 28-10-05 | 20:56

Gedragscode:
Je doet mee of je bent tegen ons...

da wizard | 28-10-05 | 20:49

Nou, als ik zo op straat om me heen kijk, zou het voor sommige mongeaulen geen gek idee zijn om ze wat gedragscodes bij te brengen. Maar dat kan net zo goed in strafkampen op de Veluwe.

Klukkluk | 28-10-05 | 20:48

DÉ gedragscode: "Wat U niet wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander niet."
Als iedereen zich daar nu eens aan houdt hebben we het allemaal veel gezelliger.

Kenny013 | 28-10-05 | 20:47

Als dit een campagne wordt om geweldsgebruikers op te voeden mag deze hele campagne worden voorafgegaan door een cursus leren lezen, aangezien de gemiddelde skullbasher waarschijnlijk niet de uitvinder/ster van het buskruit is. Een andere mogelijkheid is om de boodschap via de Donald Duck duidelijk te krijgen. Het blijkt hoe dan ook maar eens te meer hoe wereldvreemd je moet zijn om in de regering te zitten. Het leven begint steeds meer op animal farm te lijken!

lariekoekjesmonster | 28-10-05 | 20:43

Balkenende, die volgens mij in een permanente toestand van nostalgie verkeerd, heeft zeker weer een etiquetteboekje onder het hoofdkussen van z'n moeder gevist. (en wat Hij daar deed mag uzelf invullen ;)

King of controversy | 28-10-05 | 20:42

@drop: gutteguttegut... wat zijn we weer slim.

Tyfus | 28-10-05 | 20:42

Gedragsregel 2. "Een minister dient een stoethaspel te zijn met een uitstraling anno 1952, die zwamt over normen en waarden en gedragscodes waar de probleemjeugd hem om uitlacht, en intussen het land in een bestuurlijke en administratieve chaos stort, zodat wie het zich veroorloven kan, emigreert."

driest vannacht | 28-10-05 | 20:41

@.Crimsom
Hahahahah!!

Corpus Delicti | 28-10-05 | 20:40

Als ze zo doorgaan stap ik van me gelofte af om nooit meer te gaan stemmen, de randdebielen die er nu zitten spannen de kroon als ik zo'n dertig jaar terug kijk.

Zeus | 28-10-05 | 20:37

LOL@Pritt...

da wizard | 28-10-05 | 20:36

typisch achterlijk christelijk gezeik van CDA

Dariuz | 28-10-05 | 20:34

Komt er ook nog een gedrachtscode voor den Haag? De beste zou afschaffen van dit soort pipo's zijn!

Appie Snappie | 28-10-05 | 20:31

Het geweld komt door Marokkanen. Zij eruit en dan hebben we de regels niet nodig.

Drop | 28-10-05 | 20:30

Don't mess with Harry Potter!

Achtertuyn | 28-10-05 | 20:25

JPB,s Wetboek GedragsCode, Lid 5, sub 7, ad III
Het is alleen overheidsdienaren toegestaan kotsgebaren naar andere overheidsdienaren te maken. Burgers die zich bedienen van dergelijke orale gesticulaties kunnen rekenen op een geldstraf volgens de boetebase.

Pritt Stift | 28-10-05 | 20:22

Hahahahaha, "Het actieplan bevat twintig projecten met 125 maatregelen die door zeven ministeries worden uitgevoerd"

De overheid, efficiënter kunnen we het niet maken.

Hahahahahahaha.

Game-One | 28-10-05 | 20:21

<schaam>kunt voorkomen = *kan* voorkomen</schaam>

Crimson | 28-10-05 | 20:20

Ik zie overigens nog niet hoe het opstellen van die gedragsregels geweldsdelicten kunt voorkomen. Ja, als iedereen die regels volgt, maar hoe ga je dat afdwingen? Personen die neigen naar geweldsdelicten eens op de thee vragen e dan even de gedragscode doornemen? Of u even dit pamflet wilt lezen en let vooral op nummer 3a, lid c? Wat u net deed moet u dus niet meer doen hoor!
Men houdt zich al niet aan de wet, dus waarom dan wel aan gedragsregels? Ach ja, het houdt wat mensen aan het werk, om dat allemaal weer op te stellen, af te stemmen, aan te passen en te beheren.

Crimson | 28-10-05 | 20:19


13-jarige meisjes moeten in het papiements tot vijf kunnen tellen als ze gegangbangt willen worden.

ventus_aqualis | 28-10-05 | 20:17

Tering.. ik hoor ze nog zeggen:
Wij gaan zorgen voor minder regels..

Jaja.. waarom stemmen we eigenlijk nog?

Oh ik weet het! om links niet te laten regeren met hun marokkanen bescherming..

Biebel | 28-10-05 | 20:16

Als mensen het uit zichzelf niet meer kunnen, zich gedragen, moet het maar op papier gezet worden wat precies 'gewenst' is. Jammer maar helaas. Als je gewoon door het leven gaat hebt je geen last van dit soort dingen en hebben 3 mensen er weer een baan bij, voor het bijhouden van de lijst.

OurHero | 28-10-05 | 20:13

Wanneer komen ze er in Den Haag nou eens achter dat dit NIET de manier is om onze ver*** samenleving weer een beetje op orde te krijgen en enkele randdebielen hieruit te delete?

sjaak_33 | 28-10-05 | 20:13

Gedragsregels uit het oogpunt van een christen democraat. Hoe hilarisch :')

swahalla | 28-10-05 | 20:12

Ik heb mijn tong uitgestoken naar de foto van Balkellende. Valt dat nog binnen acceptabel gedrag?

Crimson | 28-10-05 | 20:11

Geenstijl.nl gaat wel even bepalen in welke richting wij moeten denken.

Geerben | 28-10-05 | 20:10

Gedragregel 1:
Geef geen commentaar op weblogs.

malle eppie | 28-10-05 | 20:09

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland