achtergrond

Geenstijl

Help Belgie z'n geloofwaardigheid behouden

Zo heel soms wil onze SlamDunk! wel eens over andere dingen dan sport nadenken. Even geen onterechte pingels en Van Bommelrelletjes. Nee, nog steeds boos over de nederlaag van Johan Cruijff tegen Pim in de verkiezing tot Grootste Nederlander Aller Tijden bemoeit onze Slam zich nu met dezelfde verkiezing in Belgie. Zijn doel: dat in dit ontwikkelingsland wel de juiste wint.


Eddy Merckx "De Grootste Belg!"
Omdat ze in Belgie in alles een beetje achter lopen zijn ze daar pas begonnen met "De Grootste Belg Allertijden". Lastig klusje in het land dat 175 jaar bestaat, maar eigenlijk nog steeds een geforceerde bundeling van Vlaanderen en Wallonië is. Dat Wallonie, met afstand de lelijkste streek van Europa, weinig goeds heeft voortgebracht blijkt uit de shortlist van tien namen die gisteren bekend werd gemaakt.
De Belgen kunnen kiezen uit een Pater, een priester, een koning uit het Asterixtijdperk, drie wetenschappers, de schilder Rubens (die in 1600 al een oog had voor volslanke chickies) , een schrijver, zanger Jacques Brel en natuurlijk wielergod Eddy Merckx. Het is een conservatieve lijst, waar 'gekke' keuzes als Sabine Dardenne , Urbanus of Willy Vandersteen het dus niet haalden.
Natuurlijk gaat Merckx winnen in het land van corruptie, Dutroux en frieten. Hij is met afstand de beste wielrenner aller tijden en de enige keuze waar de Walen zich mee kunnen verzoenen. Wielrennen is dé nationale sport en dat is niet voor niks. De Rode Duivels gaan niet naar het WK en verder hebben de Belgen slechts twee aardige tennismeisjes en een legertje modderfietsers. Merckx dus, al gaat de hele show natuurlijk nog maanden duren (remember de KRO) maar de winnaar staat vast.
Wat wij ook vinden van de Belgen, zij krijgen dus wel een mooie (en terechte) winnaar. Want we zijn de farce in ons eigen land nog niet vergeten. Nederland maakte een jaar geleden de lachwekkende keuze voor Pim Fortuyn en nog mooier werd het toen na de uitzending bleek dat Willem van Oranje eigenlijk meer stemmen had ontvangen. De man die echt recht had op de titel: Johan Cruijff eindigde op een beschamende zesde plaats.
Dat zal zelfs onze 'domme' zuiderburen niet gebeuren. Eddy Merckx gaat glansrijk winnen. Mijn stem heeft hij in ieder geval, want natuurlijk is meedoen geen enkel probleem. Profieltje aanmaken en stemmen maar. Nationaliteit geen probleem. Voor een écht leuke verkiezing check deze site. Waar een klein ontwikkelingsland groot in kan zijn...

SlamDunk!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.