Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Het volk is hartstikke dom

Bullseye!De kersverse Franse president Nicolas Sarkozy ligt onder vuur. Tenminste, dat willen de media u doen geloven. Meneer ging na zijn loodzware verkiezingstournee een paar dagen varen met een rijk vrindje en dat mag niet van links en dus niet van de media. Sarkozy is namelijk rechts van het midden en dus een automatisch een fascist. Ook de Nederlandse media doen maar wat graag mee aan deze beeldvorming. Want Sarkozy houdt er namelijk nogal extreem rechtse denkbeelden op na. Zo is hij fel gekant tegen pedofilie, tegen toetreding van Turkije tot de EU en ziet hij het liefst alle reljongeren uit de voorsteden vertrekken naar verweggistan. En dat doet het goed bij het volk. Tot afschuw van de intellectuele progressieve media. Het Volk stemt op figuren als Pim Fortuyn of Nicolas Sarkozy die in dure huizen wonen en op luxe jachten varen. Kortom, Het Volk is hartstikke rechts geworden! Ook cabaretière Katinka Polderman heeft haar buik vol van Het Gore Volk dat zelfs het woord ’polletiek’ niet goed kan uitspreken. Haar finale advies aan proleten: ’Dus alstublieft, trek u terug in uw achterstandwijk en ga daar darten of pokeren.’ Volgens mij is dit niet genoeg. Wat denkt Katinka van een reservaat met prikkeldraad op de Maasvlakte met, vanzelfsprekend, definitief ontzegging van stemrecht? Merci Sylvain Ephimenco.

Reaguursels

Inloggen

commentaarder 00.23
Je bent bij nader inzien niet gek maar een beetje wonderlijk.
GS
Doe eens in vervolg niet zo'n akelig fotootje meer doen, jakkes.

bejaarde op brommer | 11-05-07 | 21:06

Even voor alle duidelijkheid Sarko is nog geen president. Maar het zou hem wel sieren als hij zijn "verdiende" vakantie onderbrak om het proletariaat te sussen. Ik heb het al eerder gezegt: "Frankrijk is in de war" en niet zo'n klein beetje ook. Eigenlijk is heel Europa in de war en moet er snel orde op zaken gesteld worden desnoods met harde hand. Ik ben enorm benieuwd of Sarko een verschil kan maken Frankrijk is toe aan verandering en niet zo'n klein beetje ook. Frankrijk moet snel iets doen aan de situaties in de voorsteden die door jaren van pappen en nathouden zijn ontstaan het tuig staat op met steun van hun elitaire anarchistische vriendjes en er zijn maar twee mogelijkheden of een remigratie of integratie ik persoonlijk kies voor het laatste omdat ik, misschien naief, denk dat als het tuig een levensdoel heeft ze automatisch zullen afvallen van hun geloof en hun middeleeuwse normen en waarden, dit onder de noemer: "houdt uw vrienden naast. maar uw vijanden naaster"

De Koreaanse Slet | 11-05-07 | 11:01

Of, om er maar eens een bekende kwoot tegenaan te gooien:
"War is an ugly thing, but not the ugliest of things. The decayed and degraded state of moral and patriotic feeling which thinks that nothing is worth war is much worse. The person who has nothing for which he is willing to fight, nothing which is more important than his own personal safety, is a miserable creature and has no chance of being free unless made and kept so by the exertions of better men than himself."
en.wikipedia.org/wiki/John_Stuart_Mill...
.
Beterschap!

Lobo | 11-05-07 | 11:01

hokjesdenken is niet verkeerd, probleem is echter dat de meeste mensen niet genoeg hokjes kennen, niet weten hoe zellef nieuwe hokjes aan te maken.
(dat regelt de poletiek /teevee wel) en tot overmaat vergeten wat er ook al weer in een hokje zit ...
WIJ hebben daar echter geen problemen mee...

www.google.nl/search?hl=nl&q=in+a+...

linksrechts wolla, als je het fundament niet uit het oog verliest heb je extreem gelijk.

hallevvezool | 11-05-07 | 10:44

Commentaarder 11-05-07 @ 10:14

Ik zal het kort houden; want ik wil je, gelet op je toestand, niet kwellen. Googelen doe ik vaak, de Libelle lezen niet. Ik koos de cesuur van de industriële omwenteling, een te verantwoorden keuze omdat ze onze nieuwste geschiedenis inluidt. Dat is dus geen 100 jaar, maar honderden jaren. Over gelijkheid: ik ben geen egalitarist (oeps, mag dat?). Alle mensen zijn gelijk, maar geen twee mensen hetzelfde. Veranderen. Als je in een organisatie iets verandert, moet je dat doen om te verbeteren. Veranderen om te veranderen is contraproductief. Zie de maatschappij als een organisatie en we zijn eruit. Erven. Je erfdeel maakt je geen hufter, maar het feit dat je je beroept op iets waar je geen verdienste aan hebt. Niks minder recht van spreken, niks meer recht van spreken. Zo, lucht geklaard?

van Maerlant | 11-05-07 | 10:29

Maerlant, je google kwaliteiten staan buiten kijf. Dat je de Libelle als bron gebruikt vind ik origineel.
www.libelle.nl/pratenlezen/gesprekvdda...

Nadat ik de gebeurtenissen in de 20ste eeuw het mislukte experiment van de emancipatie van de arbeider noem kom jij met een verslag hoe het liep in de 20ste eeuw. En "dat het dus geen hout snijdt dat het altijd zo geweest is" Daar doen je mooie woorden niks aan af. Je miste gewoon het punt. Ik kijk naar 1000en jaren, jij komt met de laatste 100. Ik stel dat de gehele 20ste eeuw een mislukt experiment is waar de toekomst over zal oordelen. Twee wereldoorlogen en een koude lijken me voldoende aanwijzing dat er iets grondig mis zat.
-
Kennelijk accepteer je niet dat er verschillen zijn tussen mensen. Dat vind ik op zn zachtst gezegd, apart. Getuige de meeste comments op GS is het vrijwel onmogelijk de Rif uit de gemiddelde nieuwe nederlander te halen. Het is logisch dat een Duitser correct is, en een Fransman nonchalant. Maar zodra het gaat over mensen van 1 nationaliteit moet ik ineens accepteren dat die allemaal gelijk zijn?

Wat mij betreft: natuurlijk niet. en als er verschillen zijn mag ik die ook hoogstpersoonlijk als beter en minder kwalificeren. Ieder zn eigen kwaliteit, prima. Maar zeker niet gelijk. En er is zeker een rangorde. Dat jij een andere hanteert, ga je goddelijke gang. Ik heb niet zo veel op met katholieken om maar iets te noemen.... Ik hang aan dat er verschillen zijn tussen de klassen. En ik vraag me af wat dan wel niet de consequentie moet zijn voor de gemiddelde bakkersdochter. Dat is allerminst elitair of idioot. Het is het doortrekken van een gedachtengang die al een aantal jaar stevigt voet aan de grond heeft gekregen in dit land.

Het gelijkheidsbeginsel is de vloek die ons land in de jaren 70 overkwam. Er is geen enkele reden om die egalitaire samenleving in stand te houden. Dat jij denkt dan kennelijk aan een kant te komen waar het minder prettig toeven is daar heb ik inderdaad geen boodschap aan. De mens gaat tenslotte vooral aan de eigen beperkingen ten onder, verheffen door anderen is over het algemeen een nog al zinloze bezigheid.

Over verandering:
Jij meldde: Verandering mOEt tot verbetering leiden. Dat ben ik niet met je eens. Verandering is, of het een verbetering is heeft vooral met je eigen referentiekader te maken.
-
Over erven:
"Best mogelijk hebt geërfd, wat je nog een grotere hufter maakt, gesteld dat dat überhaupt mogelijk is, "
erven maakt me tot een nog grotere hufter....
Daar ging ik op in.
Niet echt vreemd, ook als je bedoelt dat mensen die erven minder recht van spreken hebben, om hun afkomst. Nogal een have-not stelling wat mij betreft.

En nu mag ik mn bed weer in van de dokter, want ik ben gisteren geopereerd. Een goede dokter, uit een goed ziekenhuis. Kost wat extra, maar dan heb je ook internet op je kamer. Niks mis mee, die verschillen. Of moet iedereen internet in t ziekenhuis van mijn belastingcenten?

Commentaarder | 11-05-07 | 10:14

van Maerlant 11-05-07 @ 09:34

Vraag hem maar eens wat er voor de oerknal was. Of hoe je kunt kijken met je oren. Of luisteren met je ogen. Dan raakt het systeem overbelast en gaat die moeilijk doen. :-)

kwarko01 | 11-05-07 | 09:47

Commentaarder 11-05-07 @ 00:23

Over taal.

Als jij ijskast schrijft in plaats van koelkast, wc in plaats van toilet, jas in plaats van mantel, waarom doe je dat dan? Om je te onderscheiden van de 'kleine zielen' die de zaken niet bij hun naam durven noemen. Volgens jouw codex, bedoeld om 'boven de mensen' te staan, dien je de zaken te benoemen zoals ze zijn. Welnu, als ik nuptialiteit schrijf, dan is dat omdat het woord thuishoort tussen mortaliteit en nataliteit. Je eigenwaan verhindert je te zien dat je een koekje kreeg van eigen deeg. Domheid is altijd de eerste wrange vrucht van (opgeblazen) trots.
-
Over verandering

Omdat de zon op- en ondergaat, elke dag weer, mag je geen verbetering bij verandering betrachten? Yeah, right. Dat je 't durft schrijven. Het toont aan hoe bloedeloos, hoe liefdeloos je tegenover het leven staat. Natuurwetten zijn onveranderlijk, dus is de condition humaine dat ook. Ga je lekker zitten schamen. Dit soort van puberale nonsens zijn nu het resultaat van een als filosofie vermomde pose. Toch jammer dat je met geld geen beschaving kan kopen.
-
Over erven.

Ik heb helemaal niks tegen jouw eventuele persoonlijke fortuin, noch tegen erven in het algemeen. Ik steiger alleen wanneer iemand denkt zich boven anderen verheven te voelen omdat hij wat in de schoot geworpen gekregen heeft.

van Maerlant | 11-05-07 | 09:34

Ah, toch betrokkenheid; dat stemt hoopvol. Een zeer interessante gedachte, dichters en bikini-dragers in de strijd werpen als kannonenvlees. Ik wed dat de Fascisten daar niet van terug hadden gehad, als we deze groepen efficienter hadden ingezet in de Tweede Wereldoorlog, en die Mladić had ongetwijfeld de aftocht geblazen bij het zien van deze Europese elitetroepen.

Lobo | 11-05-07 | 09:19

platonisch? rotfl.

Je verwart "mn eigen goddelijke gang" met onverschilligheid. Snap ik wel, ik zal me verduidelijken.

Verdedigen tegen aanvallen van buiten af is 1 ding. Je aanpassen op zo een manier dat de tegenstander zn zin krijgt (zoals het Westen al een paar jaar doet) met een minimale inspanning van zijn kant is een ander ding.

Lachend ons eigen plan trekken dus, niks vloeistof limieten, niks pasjeswetten, geen terrrorismebestrijder die bij gebrek aan echte terroristen voorstelt ook maar andere groepen te betrekken bij zn onderzoek. Kom ons maar halen, we lusten u rauw.
u vermoord onze dichters? Wij leiden 100 nieuwe op, grofgebekter dan de vorige. U neemt aanstoot aan los haar? Wij protesteren in bikini op de Dam.

Die Goddelijke gang.

Commentaarder | 11-05-07 | 09:10

"Als je werkelijk sterk bent zal het je wurscht zijn wie wat wanneer roept. Als je werkelijk krachtig bent lach je je rot temidden van brandende autos en afgesneden kelen. En ga je vervolgens je eigen goddelijke gang."
.
Dit type houding is dus precies waarom we in Europa niet op eigen kracht het Fascisme konden verslaan en de hulp van buitenaf nodig hadden. Of waarom we recent wederom de VS nodig hadden om de oorlog in Joegoslavie te beslechten. Je een speelbal, een schim, iemand die zich verstopt en onttrekt aan verantwoordelijkheden onder het mom van een soort ingebeeld mentaal machismo en de gedachte dat je je op een moreel zuivere heuvel bevindt temidden van een zee van mentaal beperkten. Jouw heuvel is echter een platonische grot waarin je jezelf veilig en vrijwillig hebt opgesloten. Nogmaals: slaap zacht.

Lobo | 11-05-07 | 08:55

@Commentaarder 11-05-07 @ 01:27

Nee hoor, je was al extreem-rechts, dus dan kan dat niet meer "ineens" gebeuren.

Rest In Privacy | 11-05-07 | 04:06

@Commentaarder 11-05-07 @ 01:27,
ik hoop het vurig,
maar zal wel niet.

Eigenlijk heb ik geen idee wat dat betekent, extreem-rechts.

vander F | 11-05-07 | 01:44

volgens mij zijn we t meer eens dan niet
of ben ik dan ineens extreem rechts?

Commentaarder | 11-05-07 | 01:27

@Commentaarder 11-05-07 @ 01:06,
ik doe m'n best..

Als men maar lang genoeg door lult, kan men alles kapot redeneren.
Alles op z'n tijd.

vander F | 11-05-07 | 01:13

beter dan te lezen over het leven is het te leven toch?

Commentaarder | 11-05-07 | 01:06

@bottehond 11-05-07 @ 00:48,
ben lui vandaag, 1 oog op de kwelbuis gericht,
boeit me nu niet.

*lach zich rot temidden van brandende autos en afgesneden kelen*

vander F | 11-05-07 | 00:57

Commentaarder 11-05-07 @ 00:47

Nietzsche roept de Mensch op na te denken en iets van die ogenschijnlijk zinloze exercitie called Life te maken. Of ben je halverwege gestopt met lezen?

bottehond | 11-05-07 | 00:49

vander F 11-05-07 @ 00:36

Let op stijl- en spelfouten, anders begint hij daar weer over.

bottehond | 11-05-07 | 00:48

Ik noem Sarko nergens populistisch, of ie t is boeit me niet eens. Sarko is ook maar een voorbijganger. Denk toch eens groter dan de waan van de dag.

Commentaarder | 11-05-07 | 00:47

@Commentaarder 11-05-07 @ 00:23,
'Als het er niet was zou iedere generatie slechs voor zichzelf werken, zonder zich om de langere termijn te bekommeren. '

goh, het schijnt dat Sarkozy de belasting op erfdelen wil afschaffen,
met dezelfde reden als jij nu aangeeft (even los van het feit dat over dat geld al aardig wat belasting is betaald).

Of is dat weer populistisch?

vander F | 11-05-07 | 00:36

Commentaarder 11-05-07 @ 00:23

Commentaarder 10-05-07 @ 22:08

Ik vind jou lijken op een heaup strontvliegen. Draag iets bij als je dat tenminste kunt. Taalfappende spiegelkijkerT.

bottehond | 11-05-07 | 00:36

@botte,
links heb ik t volgens mij nergens over. Dat soort termen gebruik ik slechts waar die door de aanhangers zelf gebruikt wordt. Als jij het links vindt dat ik mn gang ga ongeacht welke religieuze mafkees nu weer een fatwa over mn levensstijl afroept, het zij zo. Maar links of rechts heb ik mezelf nooit genoemd, nooit gestemd ook op partijen die zich zo noemden. En recht door zee doet me schateren. Er is meer in t leven dan politiek tenslotte en het blijft uiteindelijk gerommel in de marge over hier of daar een procentje meer of minder.

v Maerlant, ik klaag er niet over. Maar je zet jezelf zo te kijk met je vandaletaal. Dat is al.

Fundamenteel oneens ben ik het met je stelling dat verandering verbetering moet zijn. Eisen stellen aan de verandering is net zoiets als een zonsopgang als goed willen zien. Of slecht. Verandering is het fundament van het leven, daar valt met de beste wil van de wereld niks goeds of slechts over te zeggen. Dat is gewoon. Als mens heb je er mee om te gaan. Terugkeren naar een vorige fase is geen optie. Slechts vooruit, krachtig en doortastend vooruit, is een uitweg. De terugtocht is voor de angsthazen en toekomstige slachtoffers.

Erven hufterig noemen. Sja,.. Dat is nu net 1 van die fundamenten waar dit land op gebouwd is, het erfrecht. Als het er niet was zou iedere generatie slechs voor zichzelf werken, zonder zich om de langere termijn te bekommeren. Dat soort zap-denken is hip tegenwoordig weet ik wel maar ik leg je mening daar over naast me neer.

als laatste bejaarde:
het taboe verklaren van een onderwerp komt wel wat angstig over hoor.

Commentaarder | 11-05-07 | 00:23

Commentaarder = Paul Rosenmuller zoals hij in werkelijkheid is.

tipo | 11-05-07 | 00:22

vander F 11-05-07 @ 00:01

Hij snapt niet dat Houellebecq een Alter Ego is.

bottehond | 11-05-07 | 00:11

bejaarde op brommer 10-05-07 @ 23:56

That's a first, maar troost je: botte is nuchter ghelijk ende een kalf.

bottehond | 11-05-07 | 00:04

@Commentaarder 10-05-07 @ 23:16,
'Als je werkelijk krachtig bent lach je je rot temidden van brandende autos en afgesneden kelen. En ga je vervolgens je eigen goddelijke gang. De rest is allemaal angst, lees daar Robert Long nog eens op na. Schurft zij met de pedo. Europa is bang. Doodsbang. Die angst doet de EU burgers erger de das om dan welke immigrantenfamilie dan ook.'

dat is dan weer een aardige opmerking.
Wat dan wel weer leidt tot, minstens de schijn heeft van, een egocentrische kijk op de samenleving.
Wat niet verkeerd hoeft te zijn, slechts een individu die zelfstandig door het leven wandelt.
Zo vind ik elke verzameling mensen, een politieke partij, een religie, al dat gehok op zich, al een uiting van angst.

Mensen zijn voortdurend bang, dat moet ook om scherp te blijven maar het leidt ook tot het aangaan van allianties, als sociaal wezen is ons dat aangeboren.

Ik bedoel maar te zeggen dat mensen altijd ergens bang voor waren, zijn en zullen worden.
Mooi, kan de angst op z'n plekje gaan staan,.
Next.

vander F | 11-05-07 | 00:01

Op de een of andere manier heb ik de indruk hier, bij wijze van extreme uitzondering, de enige nuchtere te zijn.
Ik ga mij maar eens op een heldere werkdag voorbereiden.
*Pothelm=out*

bejaarde op brommer | 10-05-07 | 23:56

Wie is in godesnaam frans zimmermans? Heb ik weer eensch niet goed opgelet. Teveel MUD zeker, mijn naam is.

bejaarde op brommer | 10-05-07 | 23:50

Deaud aan FranSS ZimmermanSS, de Überdhimmi, in figuurllijke zin dan he, Mag het dan wel? Ik beschouw dit als Kunscht. Een seaurt gedicht: Deaud aan FranSS ZimmermanSS, de Überdhimmi. Het gaat mij om het staccato van mijn gedicht. Mag het dan? Zeg maar?

bottehond | 10-05-07 | 23:47

Commentaarder 10-05-07 @ 23:16

Ik zei het je eerder al: het wegzetten van anderen, ter meerdere eer en gloier van je eigen, 'aristocratische' profiel, wijst op een complex. Sta me toe daar slechts medelijden en geen verantwoordelijkeid voor te voelen. Wel vind ik dat je het bij tijd en wijle fraai verwoordt. Toch een tip: klagen over 'Van Dale' - woorden komt niet echt, euh, superieur over; laat daarom je comments beter even bekoelen, euh, beijzen.

Ik vermoed dat je met je verwijzing naar Bernleff het thema van de vergankelijkheid wil aansnijden. Dat - die vergankelijkheid - mag natuurlijk nooit een reden zijn tot acceptatie van brute, geforceerde, opgelegde verandering. Verandering moet verbetering impliceren: dat moet toch ook een nouveau riche kunnen begrijpen? Of is het pas très chique om niet over zorgen en beslommeringen te berichten? Wellicht dienen vrienden in geprivelegieerde kringen daar niet voor? Je eigen goddelijke gang, je werkelijk sterk zijn tenslotte zijn slechts de holle echo's van je ijdele bezweringen in het licht van toekomstige demografische overrompeling waaraan ook jij, met je gesuggereerde rijkdom, die je best mogelijk hebt geërfd, wat je nog een grotere hufter maakt, gesteld dat dat überhaupt mogelijk is, niet zal ontsnappen, tenzij je je vrouw of je dochter zou offeren, waatoe ik je, gelet op de zielige morele toestand waarin je je, getuige je vorige posts ongetwijfeld bevindt, zonder één seconde toe in staat acht. En nu dagjes hoor.

v Maerlant | 10-05-07 | 23:44

Commentaarder 10-05-07 @ 23:16

Heb je het nu nog over links? Cut it out. Je bent links, dus heb je verstand. Dus kun je begrijpen dat het daar niet over gaat. Vraag eens aan die Kreidlernazi? Die luisterde vroeger naar Mud en Slade, dus dan weet je het wel. BoB, geef hem eensch les, als het je belieft. Ik word simpel van die man.

bottehond | 10-05-07 | 23:44

compje
Ik ben er helemaal niet over te spreken.
He-le-maal niet.
En begin nooit meer over rechtse angst, dat tolereer ik niet meer.
Duidelijk?

bejaarde op brommer | 10-05-07 | 23:40

@bejaarde,
Onbescheiden als ik ben durf ik wel te bekennen dat ik ook wel tevreden was over mn bijdragen vandaag. Dank je wel.

Commentaarder | 10-05-07 | 23:30

commentaarder @ 2316
Ik heb het je al vaker gezegd, je bent zo gek als een deur.
Waarom blijf je maar terugkomen?

bejaarde op brommer | 10-05-07 | 23:25

v Maerlant, ik heb geen behoefte aan je serieus. Je hebt jezelf inmiddels zo te kijk gezet als exponent van de Hekking-boer met taalcursus dat ik, als ik je lees, voortdurend met het beeld zit van een plaatsnaambord met "Juinen" er op.
Het is logisch dat achtergesteld Nederland in het gevecht met hersenschimmen de werkelijkheid slechts beperkt kan waarnemen. Lees daar gerust Bernleff nog eens op na.
-
De werkelijke ziekte zit in de rechtse armzaligen zelf, een volkomen ontbreken van zelfbewustzijn. Ze overschreeuwen luid het eigen te kort.

Maar hun program is kansloos. Ze worden slechts geleid door de angst dat de eigen manier van leven in gevaar is. Ze hebben deze wereld niks te bieden dan een terugkeer naar een wereld die nooit bestaan heeft.

Als je werkelijk sterk bent zal het je wurscht zijn wie wat wanneer roept. Als je werkelijk krachtig bent lach je je rot temidden van brandende autos en afgesneden kelen. En ga je vervolgens je eigen goddelijke gang. De rest is allemaal angst, lees daar Robert Long nog eens op na. Schurft zij met de pedo. Europa is bang. Doodsbang. Die angst doet de EU burgers erger de das om dan welke immigrantenfamilie dan ook. Angst leidt tot behoudzucht. Angst is verkrampt. Terwijl tijden van verandering juist flexibiliteit en het speuren naar nieuwe kansen vereisen.

Commentaarder | 10-05-07 | 23:16

v Maerlant 10-05-07 @ 23:03

Juist wel. Moslims worden gegijzeld deur de her- islamiseerderTs. Europa zou zich in moeten spannen die Menschen een uitweg te bieden, dat ze veilig die islam de rug toe kunnen keren. Dat zullen ze zelf motten doen, anders komt er een finale afrekening tussen álle moslims (minus de exmoslims) en de Nederlanders van diverse searten. Denk jij dat de yugoslaven die hier gekomen zijn of de peaulen 0031, hun nieuwe landje zo makkelijk prijs zullen geven als de meute en haar meester, het establishment? Get real. Enfin: die afrekening komt er, tenzij het de (ex?)moslims lukt om de wahabisering van 0031 te stoppen. In Indonesië maken de islamisten prima vorderingen, trouwens. Dat zegt Step Faessen, die beslist polikor is.

bottehond | 10-05-07 | 23:13

Bottehond, vander F

Moet alweer een bed in. Zoete slaap voor de rotsen in de branding, moge het tij morgen weer jullie voeten kussen.

v Maerlant | 10-05-07 | 23:13

@Commentaarder 10-05-07 @ 22:08,
kolere,
wat een burgertruttengelul met een, wat is het, 'links' sausje?

Je klinkt als een basisschool leraar van een jaar of 53,
die zijn doorgaans ook helemaal in de war en van God los.
Komt geen coherent idee of visie meer uit in dit reaguursel,
aannames, drogredenen en stroman gebrabbel,
Je lijkt wel een gemiddelde GS reaguurder....

vander F | 10-05-07 | 23:05

v Maerlant 10-05-07 @ 22:58

Wij zijn een amorfe onbetrouwbare en gevaarlijke massa, dus wie zich over een tandenstoker druk maakt heeft weinig besef van de esprit du temps.

bottehond | 10-05-07 | 23:04

bottehond 10-05-07 @ 23:00

't Is een moslim Botte, hoewel hij je wat dat betreft galant niet antwoordde. Doe geen moeite.
Of toch wel! ;)

v Maerlant | 10-05-07 | 23:03

Mas Rob 10-05-07 @ 21:35

Beeldt je niets in. Menig linkserT heb ik restecp betoond deaur die term uit te spreken. Jij niet. Ik heb mezelf uitgeroepen tot VrijdenkerT omdat ik dat ben. En wie dat niet over zichzelf durft zeggen is het dus niet. Zo eenvoudig is het. Over dat laatste. Daarover verschillen de meningen nogal, kan ik je melden. Je hebt geweaun niet in de gaten dat islam- watchenden uitstekend gefundeerd waarschuwen veur de islam. In mijn bergen comments zitten geregeld uitgebreidere posts, dus wie weet mot je beter opletten. Maar ik ben in het geheel niet relevant. Het gaat om die paar thema's waarover ik me uitlaat. En ik ben niet de enige. En het worden er almaar meer, die zullen denkelijk niet allemaal gestoord of onwetend zijn, dacht je wel. De eerste stap die iemand zal moeten zetten om überhaupt iets te begrijpen van dat bonte gezelschap van de islam- watchers is de belachelijke veronderstelling dat die bende per definitie ongelijk heeft en dat ze bestaan uit rancuneuze kleinburgers. Waarschuwing: wie dat probeert zal imho nooit meer met dezelfde naïviteit naar de islamfrage en het polikorestablishment kunnen kijken. Dus geheel ende al eigen risico. Stel jezelf tenslotte de vraag waarom je meer geblaf van deze viervoeter zou willen zien.

bottehond | 10-05-07 | 23:00

bottehond 10-05-07 @ 22:50

Hey Makker. Ik gaf een tandenstokerT weg aan Wopper (19.41) Geeft toch niet?

v Maerlant | 10-05-07 | 22:58

Commentaarder 10-05-07 @ 22:08

Pijp jij nog een ander tjoentje dan dat zielige gemekker als linksert dat het allemaal zo onrechtvaardig is dat de islamwatchers jullie aankijken op de rotzooi die het land aan het worden is? Als je een beetje opgelet had had je begrepen dat ongeveer de helft van de islam- watchers links tot zeer links is. Dus stop met dat gegijzel van het debat met je claim o"p "links". Jullie zijn geen schaduw meer van wat links is. Lutser.

bottehond | 10-05-07 | 22:50

Ben ik nu extreem rechts? .........

Fred V | 10-05-07 | 22:44

Fleischbaum schrijft:

"Want Sarkozy houdt er namelijk nogal extreem rechtse denkbeelden op na. Zo is hij fel gekant tegen pedofilie, tegen toetreding van Turkije tot de EU en ziet hij het liefst alle reljongeren uit de voorsteden vertrekken naar verweggistan."

Moet zeggen dat ik daar ook mee eens ben.

Fred V | 10-05-07 | 22:25

tipo 10-05-07 @ 21:59

Ik apprecieer je comments erg, maar eerlijk is eerlijk; zo tenenkormmend vind ik deze uitspraken van Frans Timmermans nu ook weer niet.
-
Commentaarder 10-05-07 @ 22:08

Ik zal nog eens een poging doen je serieus te nemen, maar blijf je dan wel bij de les? Dit topic gaat over Sarkozy. De standpunten van Sarkozy doen het goed bij, laat ik je tegemoet komen, het plebs. Dààrom zou het plebs dom zijn. Gelet op de standpunten van Sarkozy en de problemen waarmee de Europese staten kampen is het onvermijdelijk dat de buitenlanderriedel van stal gehaald wordt, hier trouwens grotendeels in gang gestoken door wat jij tolerant links noemt. Dus wat was ook weer je punt?

v Maerlant | 10-05-07 | 22:24

te dwaas voor woorden dat het GS reaguurders volk, eindelijk eens uitgenodigd naar zichzelf te kijken, er weer in slaagt de buitenlandderriedel te laten klinken. Alle slechts komt van Islam? Of anders wel door tolerant links? Als dat waar is, waar zat zwijgzaam passief rechts dan al die jaren?

Zelfonderzoek is lastig en pijnlijk maar als de rechtsroepers iets duidelijk hebben gemaakt sinds de moord op Pim (Schurft zij met de pedo) dan is het dat ze onmachtig zijn. Als aanhanger van zo een beweging zou ik ook doodsbenauwd zijn voor eenieder die er in slaagt een goep mensen te organiseren met de houdbaarheidsdatum van een paar eeuwen.

Want wat komt er uit de hoek van de bedreigde klassen de laatste jaren? Slechts slechte verliezer proletengebral, en onvergelijkt arbeidersgegorgel. Feit is dat de hele ik-weet-het-beter-partij na vier jaar af is door de zijdeur van de macht. Om daar angstig het einde van hun tijden af te wachten terwijl de nieuwe EU-burgers hun kans grijpen. Het ga jullie goed, dit land kan zonder u.

Commentaarder | 10-05-07 | 22:08

@v Maerlant @ 21:43
Politici die 'het volk' d.m.v. boerenkoolpsychologie gaan interpreteren zijn helemaal tenenkrommend. Frans Timmermans is er kampioen in:
"Timmermans meent dat mensen op zoek zijn naar hun identiteit omdat grenzen vervagen als gevolg van internationalisering. De discussie die dit jaar in Nederland is gevoerd over het afschaffen van de dubbele nationaliteit, is een minder plezierige uiting van die zoektocht, aldus de staatssecretaris. (NRC )"
.
Timmermans wijt het negatieve oordeel over de EU-grondwet onder meer aan het feit dat het toen economisch slechter ging met de Nederlanders, maar wijst ook naar de politiek en zichzelf. Politici geven Brussel altijd de schuld van alles wat fout is en nooit van wat goed is. Het onderzoek laat zien dat de bevolking verstandiger is dan de politiek, zei hij (Brabants Dagblad)

tipo | 10-05-07 | 21:59

Om de uitverkoop van Europa te bezegelen zijn de grote middelen van stal gehaald. Onze trias politica spelen onder één hoedje met de MSM, in een beter vorig leven nog de waakhonden van de inmiddels haast virtuele democratie. Ook het onderwijs doet zijn duit in het zakje, en de doelbewust uitgebouwde welzijnsindustrie, en talrijke lobbygroepen die hun oorspronkelijke doelstelling verraden. En toch, en toch wil de publieke opinie er niet aan; omdat the proof of the pudding remains in the eating". Daarom moet de publieke opinie gereduceerd worden tot het negatief connoteerbare 'het volk'. Wat een misselijke vertoning. Waar blijft de nieuwe Shakespeare om deze tragische kluchten ten tonele te voeren?

v Maerlant | 10-05-07 | 21:43

@ bottehond 10-05-07 @ 21:25

Fout, mijn beste. Ik haat Wilders niet. Ik heb welgeteld een keer eens iets geschreven over Wilders. Daarin schreef ik dat ik me kon voorstellen dat hij nogal radicaal is geworden, maar dat ik zijn mening niet deel.

Mas Rob | 10-05-07 | 21:40

@ bottehond 10-05-07 @ 20:54

Mmm...
Ik heb betere postings van je gezien.

Als je me beter begrepen zou hebben, dan wist je dat ook ik vind dat begrippen als 'links' en 'rechts' hun gebruiksrecht hebben gehad. De termen dekken de lading niet meer.

Over vrijdenken: ik ben niet degene die met zulke begrippen goochelt. In jouw vele postings gebruik je de term eigenzinnig, namelijk voor degenen die jou volgen in je eigen '5 voor 12' doemscenario's.

Het laat me koud of je mij die geuzennaam Vrijdenker (met een V) toekent of onthoudt. Ik hou me niet met zulke futiliteiten bezig. Wel is het opvallend dat, egocentrisch heet dat geloof ik, jij graag je eigen opvattingen als maat der dingen beschouwt.

Het valt op dat in je vele postings maar erg weinig betoog te vinden is. Ze staan in de regel vol met half uitgewerkte gedachtensprongetjes, het spelen op de man voor een welwillend publiek en, af en toe, intimidatie. Niet dat ik dat erg vind, ik moet er vaak om lachen.

Maar ik zou zo graag eens willen dat deze viervoeter zich eens vastbijt in plaats van alleen maar blaffen.

Mas Rob | 10-05-07 | 21:35

@ ras mob

Herken jij dit?

"Het volk als amorfe massa is inderdaad dom, wispelturig en niet te vertrouwen."

Ik heb nog eensch nagedacht en vermoed dat je er überhaupt niets van begrepen hebt, zeker niet van mijn post. Daarom extragraties uitleg veur jou: dé lakmoesproef anno 2007 veur mij is hoe iemand omgaat met de islam. Jouw reacties doen mij vermoeden dat je zelf moslim bent. Klopt dat? Over je wildershaat ben jij zeer duidelijk. Om die reden is het volstrekt uitgesloten dat jij jezelf het predikaat "VrijdenkerT" op zal spelden. Niet vanwege die "haat" maar omdat je kennelijk niet begrijpt waar de V in PVV eigenlijk voor staat. Jij durft jezelf niet eensch VrijdenkerT te noemen, je voorstel tot definitie is een lachertjeen een intellectuele aanfluiting. Dát zou Vrijdenken moeten zijn? Tsja: de progressieven (ook liberalen) van ooit zijn de sta in de wegbehoudzuchtigen van vandaag. Dát weet je, denk ik, heel goed. Ik ben nog niemand tegengekomen die een apeaser is en het establishment steunt in haar onnozele toekomstdroompjes die niet gedreven wordt door angst en behoudzucht. Hoe meen jij dat zulks in verhouding zou staan met jouw arrogante opmerking over de massa en je steun aan de apeasers. Dát is de hamvraag.

bottehond | 10-05-07 | 21:25

@Bottehond @ 20:54
Een Vrijdenker die in wij-vorm praat?
Dat kan toch niet?
.
Iets geheel anders: Waar twee religies elkaar ontmoeten en wereldheerschappij gevreesd moet worden:
commentisfree.guardian.co.uk/derek_wal...

tipo | 10-05-07 | 21:19

Mas Rob 10-05-07 @ 19:29

Als jij denkt dat iemand het fenomeen Vrijdenken kan monopoliseren toon je al aan dat je daar niet veel van begrijpt. Ik begrijp natuurlijk heel goed dat jij meent dat je op een vrije wijze denkt, maar ik vind jou zo mainstream als ze komen. En dude: links is een term die volkomen achterhaald en schadelijk voor het maatschappelijk debat vind. Ik denk meer in establishment versus Vrijdenken. Gezien je posts deel ik je moeiteloos in bij de bange meute die het establishment nog steeds kan koloniseren als waren het luizen veaur een mierenvolk. Als jij meent vrijdenkend te zijn neem ik aan dat je inmiddels uit die droom geholpen bent. Ik heb je nog niet één maal iets zien posten wat deze geuzennaam (met een V graag) ook op jou van toepassing maakt. Impress us.

bottehond | 10-05-07 | 20:54

@ v Maerlant 10-05-07 @ 19:41

Daar past wel een rijtje van 5 koppen aan..;)

Laatste nws: de doodstraf imam('hey, ik citeer alleen maar wat allaahoe wil') is ontslagen door het moslimcentrumbestuur - Pennsylvania.
Juich niet te vroeg, CAIR & Co zijn een nwe fase van appeasen ingegaan om den infidelhond minder tegen de haren in te strijken - alert blijven dus.

Enfin, salutekes maar weer.

*out*

wopper | 10-05-07 | 20:16

Verdorie, even scrollen tot bij Anduril

v Maerlant | 10-05-07 | 19:42

bottehond 10-05-07 @ 19:08
Ach so.

Zo jammer! | 10-05-07 | 19:42

@ bottehond 10-05-07 @ 18:34

Ha die botte toch. (... neemt de handschoen op..)

Vrijdenkers zouden toch de eersten moeten zijn die het individu voorop stellen en iedereen wantrouwen die zeggen te spreken uit naam van een collectief. En even voor de goede orde: ik ben niet linksig en ook nooit geweest.

Grappig hoe jij het begrip 'vrijdenker' monopoliseert voor de aanhangers van een bepaald gedachtengoed. Betekent vrijdenker niet dat je je eigen mening vormt op basis van een vrij denkproces? Dat je je niet laat intimideren door wat 'men' erover te zeggen heeft? Heeft vrijdenken niet te maken met de onafhankelijke manier van denken in plaats van het nablaten van sjablonen op basis van welke politieke kleur dan ook?

Trouwens, 'maatschappelijk overbodig' , wat is dat voor een griezelige term. Tsjek eens, ik noem maar een voorbeeld uit velen, het aantal Cambodjanen die een patjol in de nek kreeg omdat ze schadelijk voor de Rode Heilstaat werden bevonden.

The times they are a-changin', ach ja... Was die uitdrukking niet iets van een eerdere generatie wereldverbeteraars? Het valt me wel vaker op dat die zelfbenoemde vrijdenkerTs overeenkomsten vertonen met hun roemruchte voorgangers die graag dachten in grote verbanden zonder rekening te houden met het individu.

Zouden die eh.. vrijdenkerTs bekeerde linksige intellectuele zijn? Zou toch kunnen, een oude vos verlies wel zijn haren, maar niet zijn streken.

Mas Rob | 10-05-07 | 19:29

@ v Maerlant 10-05-07 @ 19:14

Het wordt een hete zomer, zei een van de reaguurders ergens op een topic, overal is 't aan rommelen en boeren alsof er vulkanen op uitbarsten staan.

*zoekt op internuts naarstig naar een oud kromzwaard in geval van/dat*

wopper | 10-05-07 | 19:21

wopper 10-05-07 @ 19:12

Natuurlijk weer het slechtst denkbare scenario. We zullen de kelk tot op de bodem moeten legen Wopper, en het lijkt me niet dat die al in zicht is. Toch is de kans wat groter dan in het artikel wordt gesuggereerd dat de president z'n veto stelt.

v Maerlant | 10-05-07 | 19:14

Zo jammer! 10-05-07 @ 18:57

Half hongaersch, half jeaudsch, simpelaar.

bottehond | 10-05-07 | 19:08

Ik mag hem geloof ik wel. Jammer dat ie Fransoos is, da's weer een minpuntje, alhoewel, niet helemaal realiseer ik mij, is eigenlijk beetje allochtoon..... (Kuch)
F.CK, (lampje gaat aan boven het hoofd) hij was toch geen korporaal vroeger in eent leger?

Zo jammer! | 10-05-07 | 18:57

En wederom een schitterende inkijk in de twisted minds van de voormalige progressieven en andere weldoeners en "weldenkenden", bij sommigen bekend als salonsosjalisten en pseudo liberalen. Tsjek mas rob, een van de meest representatieve specimen van deze inmiddels maatschappelijk overbodige, want schadelijke sujetten die op deze draad rondhangen. Dikke haha, en trust me: het wordt nog veel en veel erger voor jullie. The times they are a changing. Lang leve de VrijdenkerTs!

bottehond | 10-05-07 | 18:34

@ "Het volk als amorfe massa is inderdaad dom." en dan verderop "Een masa heeft de natuurlijke neiging om te vernielen."
-
Dat hoeft niet alleen maar dom te wezen, toch? Net alsof alles de moeite waard is om te conserveren.

Bernhard Bang | 10-05-07 | 18:14

@ Indoneesje 10-05-07 @ 13:04

Niet dat het wat geeft hoor, maar uit je reacties wist ik al dat je niet Indonesisch bent. Jonge indo's (gemengdbloedigen) zijn buiten hun uiterlijk weinig anders dan andere Nederlanders. Maar waarom noem je je toch Indoneesje?

On topic:
Het volk als amorfe massa is inderdaad dom, wispelturig en niet te vertrouwen. Voor de christenen onder ons: wie werd er ook alweer van harte toegejuicht om enige dagen later gekruisigd te worden? Een masa heeft de natuurlijke neiging om te vernielen.

Ik beschouw mensen liever als individuen.

Mas Rob | 10-05-07 | 17:49

PS wopper, als volbloed Hollander ben ik helaas toch niet helemaal geïntegreerd, want pas rond 19 u 30 zal het aperitief geschonken worden. Maar ik drink zo wel een biertje op je gezondheid.

Ziurdt | 10-05-07 | 17:30

@wopper
Mevrouw Ziurdt bestaat niet, maar als ze zou bestaan dan zou ik haar flink verwennen met uw verbale speeltuig. Met uw goedvinden behoud ik hem nu voor aan één of meer van mijn minnaressen.
Verder, heer Hambo, vind ik uw reactie wat kinderachtig van toon. Voelt u zich soms aangesproken? Dan zeg ik: smijl, je bent op geenstijl.
En dan ga ik nu echt werken want de plicht roept. Genoeg gelachen.

Ziurdt | 10-05-07 | 17:29

@ Ziurdt 10-05-07 @ 17:09

Als u, mevrouw Ziurdt, een orgiastisch genoegen hebt beleefd, mag u van mij kwoot 'de collectie domme uitspraken enz.' in uw reedt steken.
Veel pretplezier ermee, u bespaart zich hiermee de 'Tarzan' dildo van de Kijkshop (zie topic) voor komende moederdag en kunt nu soppend en kraaiend aan uw aperitiefje gaan.

wopper | 10-05-07 | 17:17

wopper 10-05-07 @ 16:58
Rustig maar. Ik kom hier vaker. Wat me stoort is dat je bij nogal wat lieden hier geen kanttekeningen mag plaatsen, want dan ben je gelijk een dhimmi, een islamofiel of weet ik veel wat. Zie bovenstaande woordenwisseling met kwarko01. Dat is toch geen discussie?
Leuk is ook jouw 'werken' argument: ik werk ook, maar alleen wanneer ik daar zin in heb.
@Vander F: k heb geen idee. Ergens hierboven legde ik uit dat die ene keer dat hij racaille zei en daarmee alle relschoppers in de hoek zette en elke vorm van discussie of reflectie over de oorzaken van tafel veegde (en ja ik weet dat dat 1 x was), dat dat dus een populistische actie pur sang was.
Verder weet ik niks van Sarko. Ik kwam eigenlijk binnen om het over het volk en over populisme in het algemeen te hebben, en ziedaar, ik heb een prachtige collectie domme uitspraken ontlokt aan het reaguurdersvolk.
Zei u veni vidi vici, heer wopper?

Ziurdt | 10-05-07 | 17:09

@Ziurdt 10-05-07 @ 16:55,
maar wat is er dan populidstisch aan Sarko?
Enlighten me.

vander F | 10-05-07 | 16:58

@ Ziurdt 10-05-07 @ 16:51

Dikke Boeh! Je hebt 't niet tegen een kind.
Hoe kun je nou in zo'n korte tijd beoordelen - de diehards zijn er nog niet, die werken en de antizionisten/antisemieten liggen nog in bed - of álle GS -oplossingen lulkoek zijn?!

Jouw ranzigheid zit in je eigen laatste zinnen, vanaf zin 5.

Veni vidi vici heb je hiermee vandaag niet bereikt, mate.

*knoopt Ziurdt op*

wopper | 10-05-07 | 16:58

@Ziurdt 10-05-07 @ 16:39n
de Nederlandse nationaliteit wel ja,
maar of hij/zij zich Nederlands staatsburger voelt is een heel ander verhaal.

vander F | 10-05-07 | 16:57

vander F
Nee, hij zei racaille, en dat is veel erger.
moeha.

Ziurdt | 10-05-07 | 16:55

@tipo
Laten we het hopen. Hij was altijd wel redelijk recht-door-zee dacht ik zo.

Ziurdt | 10-05-07 | 16:54

Dus Sarkozy is een populist omdat hij wat gajes voor canaille heeft uitgemaakt?
*proest*

vander F | 10-05-07 | 16:53

wopper 10-05-07 @ 16:41
Als je me maar beloofd niet te eenzijdig te lezen en te blijven nadenken. Natuurlijk worden er in naam van Allah de grootste misdaden gepleegd. Zeker. Maar om nou de GS-oplossingen een warm hart toe te dragen, dat gaat me te ver. Hoe kan je democratische waarden verdedigen terwijl je hele cohorten onwelgevallige inwoners zonder pardon het land uit wenst te flikkeren, verregaand wilt aantasten in hun zelfbeschikkingsrecht of gewoon wilt opsluiten of vermoorden? Dat wil ik weten! Dan ben je net zo ranzig bezig als het moslimtuig.

Ziurdt | 10-05-07 | 16:51

@Ziurdt @ 16:40
Het zijn Nationalistische trekjes, welke Frankrijk wel meer heeft, waardoor ze er economisch gezien slecht voorstaan. Maar misschien wil Sarkozy hier wel vanaf, dat weet ik niet. De fixatie op banengarantie en vakbonden hebben de Franse economie helemaal versteend. De vraag is of Sarkozy dat gevecht met de vakboden en brancheverenigingen echt aandurft, terwijl de banlieus in de fik staan. Drie vijanden is zelfs voor een Franse president iets te veel, ben ik bang.

tipo | 10-05-07 | 16:49

OT:

Bah! nèkked people op de Dam - Rutger in de bocht.

wopper | 10-05-07 | 16:48

TyfusLeijer 10-05-07 @ 16:41

Precies! Kregen ze maar allemaal de tyfhus. :-)

kwarko01 | 10-05-07 | 16:43

Ziurdt 10-05-07 @ 16:39

Even die ene wet aanpassen en hup!

kwarko01 | 10-05-07 | 16:42

@ Ziurdt 10-05-07 @ 16:32

www.thereligionofpeace.com/

Hier kom je al een heel eind mee; de eerste tijd dagelijks de berichten lezen tot aan kotsens toe, daarna minderen.
Religion of pieces is een woordgrapje voor bovenstaande site.

Een literatuurlijst voor je maken is me nu veuls te veul werk, misschien kan iemand anders je inlichten.

Aan oplossingen worden hier op GS al jaren ideeën aangedragen; alleen de polletiek wil maar niet volgen.

wopper | 10-05-07 | 16:41

@ Ziurdt 10-05-07 @ 16:16
De palestijnen zijn eeuwenlang door de moslims uit Jeruzalem verjaagd en als tweede rangs burgerTs beschouwd.
Nu de oorspronkelijke beweauners - nu al weer zeau'n 60 jaar - zijn teruggekeerd krijgen die de schuld van de uitwassen van het geweld uit de islamlanden die als eerste zijn begonnen met de beschietingen en oorlogen.
.
Taqqiya tot in de geschiedenisboekjes en dat neemT trouwens eauk toe in Eurabia met het schrappen van holocaust en boerderij verhalen op de lagere en middelbare sqool.

TyfusLeijer | 10-05-07 | 16:41

@tipo
Zijn dat misschien nog populistische trekjes van Sarko? De boeren zullen het wel fijn vinden, en de Franse industrie ook. Maar of het slim is op de middellange en lange termijn...

Ziurdt | 10-05-07 | 16:40

@kwarko
Gelul. Iemand met een Nederlands paspoort is een Nederlands staatsburger, ongeacht hoeveel andere paspo's hij nog in de kast heeft liggen.

Ziurdt | 10-05-07 | 16:39

@Ziurdt @ 16:27
Ben bang dat Sarkozy juist meer landbouwsubsidie en minder open markt in Europa wil, in zijn kleine grondwet. Dat zou nadelig voor Nederland zijn.

tipo | 10-05-07 | 16:37

Ziurdt 10-05-07 @ 16:33

Verdomme, daar gaat mijn moskeetbezoek!

Dat geldt slechts voor Nederlandse staatsburgers, niet voor dubbele 'staatsburgers'. Geloof me maar, dat is in het verleden al vaker gebeurd.

kwarko01 | 10-05-07 | 16:37

Vrouwen zijn niet om te lachen. Mevr Polderman bewijst dat maar weer eens. Verders nooit van die teef gehoord.

schele henk | 10-05-07 | 16:36

@Tyfusleijer
"zei" is niets anders dan de verleden tijd van "zeggen".
"Zij" is, naast een persoonlijk voornaamwoord, tevens de aanvoegende wijs van "zijn". Heus.

Ziurdt | 10-05-07 | 16:35

kwarko01 10-05-07 @ 16:26

allaaahhoeakbarrr!

wopper | 10-05-07 | 16:34

@tipo @ 16.30

Erg gezocht als je mijn comment van @ 15.50 leest; geen bakkersmeid in te herkennen.
Leuk dat je je aan @Commentaarder kan optrekken,maar dat maakt je niet auromatisch osm.

piquant | 10-05-07 | 16:34

@ Ziurdt 10-05-07 @ 16:16
Sorry hoor maar ze (zij) had helemaal geen zin in die pedeau, dat zei ze zelluf.
@ kwarko01 10-05-07 @ 16:11
* schoonmaak doekkie aanreikT *

TyfusLeijer | 10-05-07 | 16:33

kwarko01 10-05-07 @ 16:30
Het staat in een of andere wet, goed, maar die beperkingen zijn opgenomen om het grondwettelijk verankerde principe van de bescherming van de burger tegen de staat te waarborgen. Echt waar. Weinig aan te doen.

Ziurdt | 10-05-07 | 16:33

@wopper 16:25
Religion of pieces... die ken ik nog niet! Gaat dat over hakbars? Jammer dat de woordspeling in het Nederlands niet werkt.
En mag ik vragen wat je hebt gelezen over de religie van de vrede? De meningen lopen namelijk nogal uiteen, maar voor een afgewogen oordeel is het toch wenselijk om van alle standpunten kennis te nemen.
En ik schreef al eerder (15:42): "Zoals ik eigenlijk altijd in dit soort discussies op een bepaald moment moet roepen: ik wil aandacht voor de complexiteit, de andere kant van dit probleem. Niet uit linksigheid of uit sympathie met de islam, integendeel, maar omdat een eenzijdige discussie geen discussie is maar een monoloog. De soevereine menselijke rede is heel mooi, maar moet wel gevoed worden uit verschillende bronnen".

Ziurdt | 10-05-07 | 16:32

Ziurdt 10-05-07 @ 16:27

De laatste dan.... Dat staat in een of andere wet en niet in de grondwet. Een wet aanpassen is zo gebeurd. De grondwet is een ander verhaal, maar dat terzijde.

kwarko01 | 10-05-07 | 16:30

@piquant @ 16:21
Je klonk als de bakkersmeid die door de grootvader van Commentaarder de salon is binnengelaten. Dat piqueert osm.

tipo | 10-05-07 | 16:30

kwarko01 10-05-07 @ 16:22
Inderdaad. Lees ook even de gronden waarop dat kan gebeuren.
tipo 10-05-07 @ 16:23
Eens. Maar is het niet beter om Europa nou eens eindelijk te stroomlijnen tot een volwaardig handelsblok dat ook bestuurlijk en militair een vuist kan maken? Moet dan wel even over nagedacht worden, maar een groot staatsman (wie weet Sarkozy?) zou best spijkers met koppen kunnen slaan. We zullen toch vooruit moeten, want teruggaan levert niets op.
@piquant
Scherp. Maar dat zijn er ook al heel wat, nietwaar? Bovendien schermen veel moslims toch met dat de Palestijen hun arabische broedervolk is? Of zit ik er nu naast...

Ziurdt | 10-05-07 | 16:27

Beste medereaguurders, ik moet u verlaten> Het is tijd om naar de moskeet te gaan :-)

kwarko01 | 10-05-07 | 16:26

@ Ziurdt 10-05-07 @ 16:22

Van mij hoef je niet deaud.
Je vragen zijn niet moeilijk.
Misschien kun je je eerst eens wat beter inlezen over de religion of pieces problems alvorens met oplossingen te komen die hier al duizend keer voorbij zijn gekomen.

wopper | 10-05-07 | 16:25

Ziurdt 10-05-07 @ 16:19

Maar alleen voor onze medelanders!

kwarko01 | 10-05-07 | 16:24

@Ziurdt@ 16.16

Laatste zin ;klopt niet heeft @Loyola laatst uitgelegd. Alleen Arabieren van het Arabisch schier eiland vallen onder de semieten.

piquant | 10-05-07 | 16:23

Ziurdt @ 15:52
Ben benieuwd of het CBS ook de bureaucratische gevolgschade van regelneverij heeft meegerekend. Van CO2-beleid, miljardenclaims op bedrijven, Galileo en ineffectief landbouwbeleid, bijvoorbeeld. Alleen de open markt levert Nederland geld op. De rest kan morgen beter afgeschaft worden.

tipo | 10-05-07 | 16:23

Ziurdt 10-05-07 @ 16:19

Beste lieverd (dhimmie mode on) Het Nederlands paspoort kun je op dit moment al kwijt raken. Dat is wettelijk mogelijk. Indien je maar niet stateloos wordt. (en verder: mijn post van 16.19)

kwarko01 | 10-05-07 | 16:22

@wopper
Helaas, helaas, ik ben Ziurdt en niemand anders. Is me dat schrikken! Nog zo'n verblinde dwaas die niet meehuilt met de wolven in het bos en moeilijke vragen stelt!
Zal ik deaud gaan of wil je me het eerst vragen?

Ziurdt | 10-05-07 | 16:22

Het volk is ook dom gehouden.
Ieder weldenkend mens denkT dat het nog steeds in 0031 verboten ies om met je volle neef of nicht te trouwen.
.
Echter wegens de gezinsherenigingsmogelijkheden heeft een of andere griest-lelijke er voor gezorgd dat die wetsregel zeau'n 20 jaar geleden is geschrapT.
www.site.kifkif.be/forum/archive/index...

TyfusLeijer | 10-05-07 | 16:22

@wopper@ 16.05

Wederom dank.

@ Tipo 15.56
Vaker gehad dat mensen om je moeten gieren van het lachen omdat je zulke geestige antwoorden geeft?

piquant | 10-05-07 | 16:21

@ Ziurdt 10-05-07 @ 16:16

Ben jij het: abos/king/maximo/jargent/bilo??

wopper | 10-05-07 | 16:20

kwarko01 10-05-07 @ 16:15
Jij snapt het niet. We moesten toch iets doen? Draag dat dan uit! Kom met ideeën! Luister naar ideeën van anderen! Anders sluit je jezelf op in je eigen wereldje waar alleen een select gezelschap toegelaten wordt. En hoe was het ook alweer? Vele handen...
En wat je ook niet snapt is dat de overheid niet zomaar iemands paspoort mag afpakken. Dat is nu juist een van de verworvenheden van onze democratie: dat de staat al haar burgers (lees: iedereen met een NL paspoort) moet respecteren en vrij moet laten, zonder aanzien des persoons.
Als je daaraan gaat morrelen, kunnen we net zo goed gelijk de shari'a invoeren.

Ziurdt | 10-05-07 | 16:19

Ziurdt 10-05-07 @ 16:16

Over Israel kan ik kort zijn: indien je van de linker buurman een fiets cadeau krijgt, die gestolen is van de rechter buurman heb je een probleem.

Lobo 10-05-07 @ 16:16

Indien er een auto met 80 km. per uur op je afkomt, ga je dan nog met je wandelgenoot overleggen welke kant jullie uitspringen?

kwarko01 | 10-05-07 | 16:19

@ Ziurdt 10-05-07 @ 16:11

Eerst de UI aanpakken, die heeft de wet op de 'gezinshereniging' gemaakt.

Scholing/haatmosketen sluiten & de haatmollah's op de plane zetten/kudtfinnen in opvoedingsgestichten/het 'cohennen' verbieden enz.

wopper | 10-05-07 | 16:18

@kwarko01 10-05-07 @ 15:53:
.. en te vroeg conclusies trekken is voor degene die teveel twijfelt aan het eigen denkvermogen of simpelweg uit gemakzucht. Om je eigen mentale grenzen een beetje flexibel te houden, hoef je niet meteen een groot filosoof te zijn. Zodra je de lijn definitief trekt en er tevreden naar blijft staren, wordt het steeds lastiger deze ooit nog te verleggen en toe te geven dat je de grens toch niet helemaal juist had getrokken.
.
Filosofisch geneuzel is best leuk :)

Lobo | 10-05-07 | 16:16

TyfusLeijer 10-05-07 @ 16:08
Niet bij mij. Wat zegt dat? En wist u dat het schurft ZIJ met de pedeau is? En wat zegt dat?
kwarko 16:09
En laten we vooral niet vergeten dat Israël (het Beloofde Land der Joden) zich in de ogen van andere arabische volken niet zo netjes gedraagt tegen de Palestijnen. Het gaat dus om jodenhaat, niet om de suprematie van het arische ras.
Wist u trouwens dat arabieren ook een semitisch volk zijn? En dat antisemitisme hen dus niet echt bekomt?

Ziurdt | 10-05-07 | 16:16

Ziurdt 10-05-07 @ 16:11

Burgerwachten is not done. (ze liegen allemaal-lees-taqqiya)

Dat stevig aanpakken geloof ik niets van. (kijk maar naar de grote steden-30 jaar lang)

Het probleem zit bij die verdomde 'gematigde'ouders. (die moeten ze eruit donderen)

Importbruiden en gommen. (De moslims zijn goed in het onderuit halen van de democratische regels in het voordeel van de islam)

Maar goed, je snapt het niet..............

kwarko01 | 10-05-07 | 16:15

@ kwarko01 10-05-07 @ 16:11

pbuh - pigs be upon him..

wopper | 10-05-07 | 16:14

kwarko01 10-05-07 @ 16:05
Moet er wel een goede reden zijn om dat paspoort af te nemen. Staatsgevaarlijk ofzo. Maar dat kan je niet hard maken.
Het lijkt mij een beter idee om te beginnen met de aanpak van importbruiden. Daarnaast burgerwachten organiseren in probleemgebieden. Onder begeleiding van de politie voor mijn part, zodat er spijkers met koppen kunnen worden geslagen. Mannen die van die kleine ettertjes eens even stevig terechtwijzen, en in de tussentijd de aanvallen van neven en broers afslaan. Respect moet je afdwingen. Dan kom je al een heel eind.

Ziurdt | 10-05-07 | 16:11

TyfusLeijer 10-05-07 @ 16:08

(schurft zei met de pedeau)

Bedankt, zit m'n beeldscherm vol met koffie!

kwarko01 | 10-05-07 | 16:11

van Maerlant 10-05-07 @ 16:03

Ja, 'Mein Kampf' is een bestseller in de islamitische wereld. Dat weet elk kind.

SDom dat sommigen dat niet inzien en de islam als een fascistische, politiek indoctrunerende samenlevingsvorm zien en geloven dat het een religie is. KUCH!!

kwarko01 | 10-05-07 | 16:09

Ziurdt 10-05-07 @ 16:07

OK, daar zal ik het mee moeten doen, want moet de trein op. *uit*

van Maerlant | 10-05-07 | 16:09

@ Ziurdt 10-05-07 @ 15:49
De heer Mohammed (schurft zei met de pedeau) heeft zijn volgelingen voorgeschreven om de ongelovige niet de waarheid te vertellen over de ware toedracht van de islam, dat is wat taqqiya is.
En taqqiya (leugen) is halal (goed) en dat is ondertussen ook al een ingeburgerd woord in 0031.

TyfusLeijer | 10-05-07 | 16:08

van Maerlant 10-05-07 @ 16:03
Ik verwijs naar de eerste alinea van de gewraakte post Ziurdt 10-05-07 @ 14:52. De rest geldt niet meer, zeg ik er gelijk bij!

Ziurdt | 10-05-07 | 16:07

Ziurdt 10-05-07 @ 16:01

Indien iemand een tweede paspoort heeft is dat geen enkel probleem. Dat kan nu ook al. Die Turk hoeft z'n Turkse paspoort ook niet in te leveren. Het Nederlandse nemen we af. Daarvoor in de plaats krijgt die een verblijfsvergunning voor bijv. 1 jaar.

Het gaat mij niet om die dubbele nationaliteit, het is enkel een instrument om dat groepje fanatiekelingen en uitvreters het land uit te donderen. Kunnen we SAMEN met de overigen de zaken in Nederland weer eens ouderwetsch op orde brengen.

kwarko01 | 10-05-07 | 16:05

@ tipo 10-05-07 @ 15:56

LOL.. dat kan echt niet meer in 2007...;)

wopper | 10-05-07 | 16:05

Ziurdt 10-05-07 @ 15:37

Het breekpunt is de 12e eeuw: Averroës. Sindsdien staat de islam hartstikke stil. Dat is hier al zo'n duizend keer gepost. De islam leidt tot versteende maatschappijen, zie Egypte, Afghanistan, Pakistan. De islam staat haaks op wetenschap en het bedrijven ervan. Dat er VOOR de 12e eeuw wat knappe bollen waren, goh man, 't is je als zoethoudertje gegund, maar we leven hier en nu. En hier en nu is het totaal verzameld proza van de Arabische landen vergelijkbaar met de jaarlijkse productie van Spanje. De bestseller van dienst is al jaren 'Mein Kampf', auteur bekend. Get the picture?

van Maerlant | 10-05-07 | 16:03

kwarko
Een Turk kan zijn Turkse paspoort niet opgeven, ook al zou ie dat willen.
En een paspoort is een stukkie papier, daarmee breng je niet iemand op andere gedachten.
Bovendien kan je niet zomaar mensen het Nederlanderschap ontnemen. Dat is nogal tegen de grondwet enzo.
Maar als u het juridisch weet dicht te timmeren zou het kunnen werken, ja. Alle beetjes helpen.

Ziurdt | 10-05-07 | 16:01

Ziurdt 10-05-07 @ 15:54

Eruit donderen! Nou ja, de soep wordt niet zo heet gege... etc.

Te beginnen met het afschaffen van de dubbele nationaliteit. NL paspoort intrekken en al die mensen een verblijfsvergunning geven.
Op die manier kun je de kleine groep uitvreters en fascisten het land uit donderen.

Sorry, maar dat is de enige manier denk ik. Blijven de zogenaamde 'gematigden' ook lekker rustig.

kwarko01 | 10-05-07 | 15:58

@piquant @ 15:50
Ga toch koken.

tipo | 10-05-07 | 15:56

typo in tekst. maar zal niet de eerste zijn die het heeft gezegt.. er staat 2 keer "een" bij de zin van fascist.

skaars | 10-05-07 | 15:56

@kwarko
Okee! Wat gaan we doen?

Ziurdt | 10-05-07 | 15:54

Ziurdt 10-05-07 @ 15:37

Tegen de tijd dat de islam is verlicht, is Europa al ten onder gegaan aan de aanbidders van de maangod. Snap dat dan! We hebben nog maar weinig tijd.

Lobo 10-05-07 @ 15:21

Geen conclusie maken is weggelegd voor filosofen en dromers.

kwarko01 | 10-05-07 | 15:53

- Als Wilders de invloed van de EU op NL kan verkleinen, dan scheelt dat Nederland miljarden per jaar.
tipo 10-05-07 @ 15:44

Maar zonder de EU zouden wij er dik 10 % op achteruitgaan, heeft het CPB toevallig gisteren becijferd. En dat is een gemiddelde. De hardwerkende en goed verdienende mens levert het dubbele in.

Ziurdt | 10-05-07 | 15:52

@tipo @ 15.44

Denk dat je je nieuwe God hebt gevonden of zo?

piquant | 10-05-07 | 15:50

@Tyfuslijer 15:46
WTF is Taqqiya? Ik ga het niet opzoeken. Mag ik u verzoeken uw moerstaal te schrijven? Desnoods een andere taal die wij redelijkerwijs geacht kunnen worden machtig te zijn?

Ziurdt | 10-05-07 | 15:49

TyfusLeijer 10-05-07 @ 15:43
Fijn dat je nog even herhaalt wat ik om 14:57 al meldde. Het kan niet genoeg herhaald worden: Getallen - India, cijfers - Arabierië! Getallen - India, cijfers - Arabierië! Getallen - India, cijfers - Arabierië! Getallen - India, cijfers - Arabierië! Getallen - India, cijfers - Arabierië! Getallen - India, cijfers - Arabierië!

Ziurdt | 10-05-07 | 15:47

@ ziurdt, zie TyfusLeijer 10-05-07 @ 15:43
En probeer dan nog te praten in termen die niet taqqiya matig zijn!

TyfusLeijer | 10-05-07 | 15:46

@ Maerlant
Overigens bleek uit niets dat je me om 1 post leugenaar noemde. Daarom nam ik de vrijheid die kwalificatie categorisch te interpreteren, en u op grond daarvan populist te noemen. Dat is geoorloofd, maar nu trek ik het terug, met excuses en dank voor de toelichting.

Ziurdt | 10-05-07 | 15:44

@piquant @ 15:24
Als Wilders blijft leven, scheelt dat geld.
-Als Wilders kan voorkomen dat Turkije bij de EU komt, scheelt dat Nederland miljarden per jaar.
-Als Wilders het subsidiecircuit kan ontmantelen, scheelt dat Nederland miljarden per jaar.
- Als Wilders de mentaliteit kan veranderen door fiscaal voordeel voor welwillenden te geven, dan scheelt dat welwillenden 1000-den euro's per jaar.
- Als Wilders de invloed van de EU op NL kan verkleinen, dan scheelt dat Nederland miljarden per jaar.
- Als Wilders inefficiente windmolenparken kan blokkeren, scheelt dat Nederland miljoenen per jaar.
- Als Wilders het Islamitische deel zelfvoorzienend kan krijgen, of tenminste kostendekkend, dan scheelt dat Nederland miljarden per jaar.
- Als Wilders kilometerheffing kan blokkeren, scheelt dat Nederlanders honderden euro's per jaar.

Wilders beveiliging is een goede investering in het tegengaan van de huidige cleptocratie.

tipo | 10-05-07 | 15:44

van Maerlant 10-05-07 @ 15:38
Ik ben linkshandig, maar verder voel ik me niet aangesproken als iemand me links noemt.
Zoals ik eigenlijk altijd in dit soort discussies op een bepaald moment moet roepen: ik wil aandacht voor de complexiteit, de andere kant van dit probleem. Niet uit linksigheid of uit sympathie met de islam, integendeel, maar omdat een eenzijdige discussie geen discussie is maar een monoloog. De soevereine menselijke rede is heel mooi, maar moet wel gevoed worden uit verschillende bronnen.

Ziurdt | 10-05-07 | 15:42

leeft = lef heeft; vind ik best wel een mooie samentrekking anders

van Maerlant | 10-05-07 | 15:40

Ziurdt 10-05-07 @ 15:28

Ik heb ook nooit beweerd dat je in élke post liegt, ik heb beweerd dat je liegt in die bespottelijke post waarin je stelt dat de moslims ons zoveel wetenschap hebben opgeleverd. Typisch dat zo iemand het leeft mij een populist te noemen. Het ultieme wapen van, om het met de woorden van de PVDA'er te zeggen, denklui links.

van Maerlant | 10-05-07 | 15:38

wopper 10-05-07 @ 15:31
Afwachten is inderdaad het beste. Gelukkig bestaat er in het grootste deel van Frankrijk nog een zeker respect voor het gezag, en kan Sarko dus zijn eigen plan trekken. Ik hoop dat hij de juiste keuzes maakt.

Ziurdt | 10-05-07 | 15:38

Ziurdt 10-05-07 @ 15:28
Dank voor de link trouwens! Interessante materie.
"Alle wetenschappen die niet direct naar god leiden worden ervan beschuldigd zinloos te zijn." - dat was ook de christelijke houding in de ME, wist je dat? En ik had het niet over ontwikkelen van wetenschap, maar met name het doorgeven van kennis. En ja, dat jij dat net afdeed als mythe, zonder link, spreekt tegen je nu dat in dit artikel weer wél wordt bevestigd. En kennelijk was er toch een handvol wetenschappers die wél met iets nieuws kwamen. Leuk. En nuttig! Want waar zouden we zijn zonder Kepler? En wanneer moest Galilei ook alweer boeten voor zijn kosmologie? Bijna 4 eeuwen na 1214, is het niet? Dat het in de Islam nu nog zo is, wil niet zeggen dat het voor altijd zo zal blijven. Maar het gaat zo ontzettend langzaam... Wanneer was onze Verlichting ook alweer? Hoeveel jonger is de islam dan het christendom?
Vragen....

Ziurdt | 10-05-07 | 15:37

@ Ziurdt

We zullen zien wat Sarko ervan gaat bakken (im grossen ganzen en speciaal qua economische veranderingen in de banlieus, waar al voor vele miljarden in is geïnvesteerd), hopelijk heeft hij géén 100 dagen van Sodom nodig om een inventaris te maken over wat er speelt onder de pauperTs.

wopper | 10-05-07 | 15:31

van Maerlant 10-05-07 @ 15:25
Als een bestrijder van fundamentalisten mij terecht meent te moeten wijzen met een citaat uit het Boek der boeken, dan geeft mij dat een goed gevoel.
En daar is geen woord van gelogen.

Ziurdt | 10-05-07 | 15:28

Lobo 10-05-07 @ 14:12

Een voor een PVDA'er onwaarschijnlijk goed artikel, dank. Zou verplichte kost voor elke PVDA'er moeten zijn. Voor Ziurdt schrijf ik het einde even over:

Veel wrede lariekoek staat er in de Bijbel, vooral het Oude Testament, maar ook deze wijze passage, die op dogmatisch denklui links van toepassing is; het is Jesaja 5:20.

'Wee hen die het kwade goed noemen en het goede kwaad, die van het duister licht maken en van licht duisternis, van bitter zoet en van zoet bitter.'
-

www.dutch.faithfreedom.org/artikelen/s...

van Maerlant | 10-05-07 | 15:25

@tipo @14.04

Als de door jou gerespecteerde Wilders het idd meent met het zuinig omgaan van gemeensgeld;zou hij geloofwaardiger overkomen als hij met wat minder bodygards zou doen. Ik denk dat het nu nog overdreven is,maar daar hoor je niemand over.

@Ziurdt @ 14.48
Volledig mee eens.

piquant | 10-05-07 | 15:24

@Lobo:
Hou je vast, straks komen de opmerkingen over doodrelativeren en multikul eraan.

Ziurdt | 10-05-07 | 15:23

TyfusLeijer 10-05-07 @ 15:11
Onze getallen stammen uit het Arabische schrift. De rest van je post zal me werkelijk aan mijn reet roesten.
Al was het maar omdat de god van de joden niet dezelfde is als die van de christenen. Eigenlijk. En eigenlijk is het christendom ook opgebouwd uit heel veel geleende elementen. Bij de evangelieën begint dat, maar de canonisatie, de Middeleeuwen en elke pauselijke bul komen er nog eens overheen.
Maar wat doet het er toe? Dankzij de Arabieren kan ik nu met Herakleitos zeggen: panta rhei kai oude menei. ALles stroomt en niets blijft, of liever: alles is vloeiend en niets ligt vast.

Ziurdt | 10-05-07 | 15:22

@kwarko01 10-05-07 @ 15:15:
Ik denk dat je nooit met welke dialoog dan ook moet stoppen. En onthou: een conclusie is daar waar je te moe was om verder over het onderwerp na te denken.

Lobo | 10-05-07 | 15:21

wopper 10-05-07 @ 15:08
Zo, gelezen. Jammer dat Breedveld géén melding maakt van die keer dat Sarko het parlement uitliep en, omstuwd door een meute journalisten, de vraag wat hij van de rellen vond, antwoordde dat de daders racaille waren (okee, ik citeerde fout toen ik schreef 'canaille'). Dát waren beelden die insloegen als ene bom. Toen waren er opeens een stuk meer mensen dan 'een selecte groep criminelen' (vrij citaat van Breedveld) die zich aangesproken voelden. Kijk, auto's in de hens steken is gene oplossing, maar ik ben er van overtuigd dat er onder de relschoppers zeer, zeer vele oprecht verontwaardigde lieden bevonden. Jongeren zonder werk, zonder baan, zonder uitzicht, omdat je ze van een kilometer afstand herkent als 'kansenjongere', ook al solliciteren ze elke dag braaf maar tevergeefs.
En dát racaille van Sarkozy, dat was populistisch en onterecht. Met de rest van Breedveld ben ik het roerend eens.

Ziurdt | 10-05-07 | 15:16

Lobo 10-05-07 @ 15:08

Ik heb het al vaker hier neergeplemd. "Ga nooit een dialoog aan met de islam en/of hun volgelingen". Met lui die de westerse samenleving willen ondermijnen hoef je niet democratisch mee om te gaan. Ook de zogenaamde 'gematigden' bestaan niet. Die zogenaamde 'gematigden' vervuilen wel de zielen van hun kinderen met extremistische waanzin.

Om het nog maar eens te zeggen: denk jij dat 7 jarigen de buurt, en vooral de niet-moslims het leven zuur maken omdat de voordeur is afgebladderd? Of dragen die meisjes van 6 vrijwillig een hoofddoek.

Ik geloof er niet meer in. Eruit donderen is de enige mogelijkheid.

kwarko01 | 10-05-07 | 15:15

@ Ziurdt 10-05-07 @ 14:43
"(onze getallen zijn Arabisch)"
Pardon! Ik heb een bleodheckel aan taqqiya...
.
De arabieren hebben het tientallig stelsel uit India overgenomen.
In India waren meerdere telstelsels en het tientallig stelsel was zeer uniek.
India is de oorsprong van de wiskunde, niet de arabieren.
.
Maar het is moslims niet ongekend om allahs wat anders is eauver te nemen en te presenteren als zijnde oorspronkelijk islam.
Zo zou allah dezelfde god zijn als die van de jeauden en christenen.
Onjuist, het arabische woord voor god is illah en allah de maangod van oorlog en het zwaard.
De christelijke en jeaudse god is een god van liefde en die allah met zijn 90 namen heeft geen enkele vorm van naastenliefde.
.
"Allah the Most Merciful forbids praying for mercy for the non-Muslim dead, or even for the non-Muslim living, and that it is only permitted to pray that they be rightly guided."

TyfusLeijer | 10-05-07 | 15:11

@kwarko01 10-05-07 @ 15:00:
Ik bedoel dat wanneer de begrippen worden verward, de argumenten die je tegen de ideologie richt (en die richten zich voornamelijk op de extreem fundamentalistische beleving van de politieke kant van de ideologie en wat de gevolgen daarvan zijn voor mensen in de praktijk) veranderen in aanvallen op mensen. Terwijl juist het hele doel van de discussie is om problemen te benoemen, oplossingen te bedenken, te zorgen dat zoveel mogelijk mensen in vrede samen kunnen leven. Er is geen zinnige discussie als mensen zich aangevallen voelen, als het onderscheid dat ik bedoel niet wordt gemaakt.

Lobo | 10-05-07 | 15:08

@ Ziurdt 10-05-07 @ 15:00

Léés nou gewoon eens dat artikel van Peter Breedveld + de comments; en het is niet waar dat Sarko álle banlieu-ers racaille heeft genoemd.
Veel normale hardwerkende lieden uit de voorsteden hebben zelfs op hem gestemd; het TUIG daar moet aangepakt worden, en hard ook.

Bekijk halverweg de comments eens dat filmpje, als je lef hebt.

www.peterbreedveld.com/archives/000009...

wopper | 10-05-07 | 15:08

indogirl 10-05-07 @ 15:02
Ja, Dalrymple... je kan van hem houden of niet. Maar o wee als je kritiek op hem hebt. Nog zo'n kampioen van de discussie. Fundamentalisten heb je in elke stroming...

Ziurdt | 10-05-07 | 15:06

gadt gadt gadt gadtvertdamme, jemig de pemig, hieperdepiep, koelere,
een agrarische plagiatrol mèt kaplaarzen.

kansenzoneverbot
(eigen bestwil, je mot het achterlijke vollek toch tegen zich/haar/hetzelf in bescherming nemen nietwaar, anders wordt het helemaal zo'n zooitje)

als er nog ergens hoop is www.google.nl/search?hl=nl&q=%22it...

wolla iksjwir hit @kp je komt fokking nergens vandaan, in nergens gebeurt er fokking geen éne tering, je bent fokking nergens geweest of je weet dat er in kansenzones niet en gespeeld wordt, gegooid wordt er met stenen en gekaart om hoeren...(jaibegraip?ies ander woord voor "dames")
gezien waar je vandaan komt heb je geen recht van spreken, gezien je leeftijd zou je moeten weten dat er nog een hele wereld is buiten nergens.
Helaas heb je nergens nooit verlaten en denk je ergens wel tof te zijn.
wat je echter niet weet is dat mede dankzij artistiek volk met schone handjes de kansenzones bomvol zitten en dat we NERGENS naartoe kunnen, snappie/jaibegraip?
het vollek is inderdaad dom, daar sta je dan als proleet (m/v) in je kaplaarzen voor de poorten van de kansenzone, toegang geweigerd wegens oneigenlijk gebruik van elitarisme.

Eau eau eau wat ben ik geweldig, ik noem andere mensen proleten en plebs.
eau eau eau wat ben ik nu elitair (ja, voor de gelegenheid inclusief "rr")
Gadt gadt gadt gadt verdamme, vieze vuile rooie rothonden.
allen sofort aufsaltsen nach der sjina und sjgnell bitte.. und nicht zuruckommen.
Gadt gadt gadt verdamme nou mot ik ookzellef m'n muil weer omspoelen,, scheisse..

hallevvezool | 10-05-07 | 15:06

van Maerlant 10-05-07 @ 14:55
Om nog maar even bij de discussie te blijven: wij waren het alweer een tijdje terug nog roerend eens dat er iets moest gebeuren. Waarom dan niet eventuele verschillen in zienswijze aan de kant geschoven en eendrachtig aan het werk getogen?
Met uw houding kan je inderdaad geen enkel debat voeren. Moeten islamieten dan eerst seculier worden en naar Wilders neigen alvorens ze voor u überhaupt gesprekspartner zijn in het nationale debat van integratie?
Daarom: accepteer dat anderen anders denken en bouw op in plaats van af te breken.

Ziurdt | 10-05-07 | 15:05

@ Ziurdt 10-05-07 @ 14:48

Leuk stukje van Theodore Dalrymple over dit Noord-Afrikaanse racaille (zoals Sarkozy hen terecht bestempelde) uit de banlieues:

www.city-journal.org/html/12_4_the_bar...

indogirl | 10-05-07 | 15:02

Lobo 10-05-07 @ 14:56

Je bedoeld dat moslims de islam aanhangen?

kwarko01 | 10-05-07 | 15:00

tipo 10-05-07 @ 14:56
Probeerden de hoofdrolspelers er niet iets van te maken? Die neger met zijn sportcentrum?
Dat het de verrotte omstandigheden, het geweld en de ellende in de wijk was die een spaak in het wiel staken, dat ben ik met je eens. Maar net als in Nederland is het de overheid die daar medeverantwoordelijk voor is. Mede~, ja, inderdaad. Als Balkenende die mensen in Ondiep of weet ik waar eens ongezien de tyfus zou wensen door ze tuig te noemen, zou u dat dan slikken?

Ziurdt | 10-05-07 | 15:00

@tipo 10-05-07 @ 14:45
Een hongaar?
Hongaren kunnen geen president worden in Frankrijk. Daarvoor moet je toch echt fransman zijn.
En dat is ie dus.
Zoniet, dan hebben de amerikanen nu een Ierse president.

et voil? | 10-05-07 | 14:58

@kwarko
Sorry kwarko, ik sprak voor mijn beurt. De Indiërs kwamen eerst met een tiencijferig getallenstelsel, dat ons via de Arabieren bereikte. Ook de 0 stamt uit India. De notatie van onze getallen is wel Arabisch.

Ziurdt | 10-05-07 | 14:57

@Ziurdt 10-05-07 @ 14:52:
Het is zo ontzettend belangrijk in deze discussie het verschil te blijven zien tussen de groep mensen die wordt aangeduid met de term 'moslims' en de politiek/religieuze ideologie die wordt aangeduid met de term 'Islam'.

Lobo | 10-05-07 | 14:56

van Maerlant 10-05-07 @ 14:45
Ik wilde wat commenten, maar bij nader inzien.... laat ook maar.
U gelooft wat u wilt geloven en dat mag gelukkig in 0031.

Sikkeneur | 10-05-07 | 14:56

Ziurdt @ 14:48
Ik ken La Haine. Het is de zelfhaat en de haat tegen degenen die het wel gemaakt hebben, die hen een rotleven bezorgd. De Franse samenleving is daar niet de oorzaak van, maar het decor.

tipo | 10-05-07 | 14:56

Ziurdt 10-05-07 @ 14:52

Als een leugenaar mij een populist noemt krijg ik daar een goed gevoel bij!

van Maerlant | 10-05-07 | 14:55

Ziurdt 10-05-07 @ 14:43

Het getal 0 zou van de Arabieren afkomstig zijn. Zegt mij genoeg.

kwarko01 | 10-05-07 | 14:53

van Maerlant 10-05-07 @ 14:45
Nee. Ook niet. U staat erg snel klaar met uw oordeel. Bovendien zie ik er weinig in om nu nog r.e.s.p.e.c.t. te betuigen aan moslims om wat zij 800 jaar geleden misschien betekend hebben. Maar het is historisch niet correct om alle moslims ooit integraal af te schrijven. Dat maakt mij niet tot islamofiel.
Uw reactie daarentegen toont wel degelijk de ware aard van het beestje dat ú bent. Gebrand op gelijk, de waarheid in pacht, en alles geoorloofd om uw tegenstander te lijf te gaan. U is populist.

Ziurdt | 10-05-07 | 14:52

tipo 10-05-07 @ 14:45
Omdat hij van adel is, omdat Hongaren blank zijn, omdat Hongarije niet nog vrij recent een Franse kolonie was?
Arabieren en Noord-Afrikanen hebben het moeilijker op de arbeidsmarkt. Bovendien is het klimaat in de banlieues door en door verrot. Daar kan je je niet zomaar aan ontworstelen, zelfs al zou je het willen. Ik verwijs opnieuw naar La Haine.

Ziurdt | 10-05-07 | 14:48

Ziurdt 10-05-07 @ 14:43

De ware aard van het beestje komt boven. Je bent of zelf een moslim, of islamofiel. Die prietpraat alsof we de geneeskunde en de scheikunde en wat weet ik allemaal aan die jongens te danken had is al tientallen keren weerlegd. En nee, ik zoek geen linkje, zoek het lekker zelf. Voor mij ben je een trol.

van Maerlant | 10-05-07 | 14:45

@Ziurdt @ 14:37
Een Hongaar is zojuist President van Frankrijk geworden. Hoezo worden niet-fransozen achtergesteld? Dat doen ze toch zelf?

tipo | 10-05-07 | 14:45

van Maerlant 10-05-07 @ 14:39
Pas op Maerlant, volgens mij bespeur ik een herhaling van zetten in uw post.

Ziurdt | 10-05-07 | 14:45

van Maerlant 10-05-07 @ 14:32
Het Christendom in zijn radicalere varianten. Excuses, ambigue formulering.
kwarko01 10-05-07 @ 14:22
Ik wil er nog wle even op wijzen dat wij het aan islamitischer geestelijken te danken hebben dat we de Griekse klassieken nog kennen. Verder hadden de ontdekkingsreizigers onnoemelijk vele baat bij de astronomische kennis uit het Midden-Oosten, en ook de wiskunde (onze getallen zijn Arabisch), de geneeskunst en de scheikunde danken wij aan moslims.
Kortom, de rollen waren omgedraaid in de Middeleeuwen. En oh mensen wat waren die christenen vastbesloten om de moslims uit te roeien, zegt u? Ja, leuke analogie, maar toen was er vrijwel geen contact onderling. Wij hebben nu de kans er wél iets van te maken.

Ziurdt | 10-05-07 | 14:43

@lekker moeder 10-05-07 @ 14:36:
Zie linkje dat ik eerder postte @ 14:12.

Lobo | 10-05-07 | 14:42

Geweaun opzouten met die theedoekjes. Sinds wanneer zou trouwens ons land inelkaarsodemieteren wanneer ze weg zijn? Alsof ze werken, echt niet!

rita-fan | 10-05-07 | 14:41

Lobo 10-05-07 @ 14:37

Tegen die tijd bonsen ze niet meer op deuren, dan vliegt er een handgranaat door de slaapkamerraam. :-)

kwarko01 | 10-05-07 | 14:39

Hoe komt het toch dat rooibossers en polderaars altijd het slechtst op de hoogte zijn van wat met de islam te maken heeft, hoe die ontstaansgeschiedenis eruit ziet, hoe het op andere plaatsen in de wereld is gesteld? Heeft vast iets met cognitieve dissonantie te maken. Ik ben eruit, ik word wee van die eeuwige herhaling van zetten, ik ga het artikel van Lobo lezen.

van Maerlant | 10-05-07 | 14:39

@tipo
Ken je de film 'La Haine'? Van een autochtone Fransman, overigens. Hoewel van Joodse afkomst. Ingewikkeld zeg! Nestbevuiler? Of een felrealistisch beeld van de heersende uitzichtloosheid?

Ziurdt | 10-05-07 | 14:37

@Commentaarder 10-05-07 @ 14:35:
Slaap zacht, en vooral niet open doen als er midden in de nacht op uw deur wordt gebonsd.

Lobo | 10-05-07 | 14:37

@Lobo 10-05-07 @ 14:33
Mooie quote. Waar komt hij vandaan. Het toucheert wel de kern van het probleem.

lekker moeder | 10-05-07 | 14:36

zoals de kansjongeren in frankrijk vooral autos verbranden van mede-slop bewoners zo zijn de arbeiders in nederland vooral druk met de mede-bewoners uit de eigen wijk schoppen.

verdeel en heers werkt ook nog steeds in de 21ste eeuw.
Ik lach me gek om al de domkoppen die denken dat hun ongeluk voortkomt uit enkele 10 of 100 duizenden buitenlanders. Zo lang jullie je daar mee bezig houden zal t uiteindelijk allemaal wel weer op zn pootjes terecht komen voor mensen zoals ik.

Commentaarder | 10-05-07 | 14:35

van Maerlant 10-05-07 @ 14:29
De soep wordt nooit zo heet gegeten als opgediend.

Sikkeneur | 10-05-07 | 14:34

van Maerlant 10-05-07 @ 14:32

Whahahahaaa, een vriend van mij stopt zakdoekjes in z'n wangen en spreekt de onsterfelijke zin van Brando: 'an offer you can't refuse'.

Hilarisch!

kwarko01 | 10-05-07 | 14:34

"Allochtonen moeten bij onze overheid niet alleen vertegenwoordigd worden door reli-baasjes die claimen dat ze spreken namens alle allochtonen met een islamitische achtergrond. Zo sluit je islamieten op in hun eigen cultuur die dan gedefinieerd wordt door juist diegenen die meestal orthodox zijn of op zijn minst nationalistisch. In de zeventiger jaren was de insteek bij immigratie dat het behoud van de eigen cultuur meer een voorwaarde was voor inburgering.

Op de vleugels van dat dogma hebben conservatieve, aan de moederlanden gelieerde groeperingen de kans gegrepen om de allochtone gemeenschappen onder hun controle te brengen. Die groeperingen nestelden zich in politieke partijen en maatschappelijke organisaties, en ze lieerden zich aan stichtingen en contactorganen. Er gaat disproportioneel veel geld en aandacht die kant uit, maar de gemiddelde Mohammed-met-de pet voelt zich toch vaak ondervertegenwoordigd. Die voelt zich namelijk niet alleen islamiet, maar ook student of ondernemer of misschien zelfs burger van Nederland. De godsdienstige subsidietijgers zijn veelal Wildersen met baarden. En ze zijn veel rechtser dan Wilders en veel kwalijker voor de integratie, veel kwalijker voor onze landgenoten Mustafa en Fatima en hun kinderen."

Lobo | 10-05-07 | 14:33

Ziurdt 10-05-07 @ 14:21

Het christendom radicaler? Je spoort niet. En inderdaad: het verstart en verhardt, laat ons daarom scheiden. Eens met Kwarko01. Zij het dat ik dat donderen dan nog heel beleefd wil doen, met 'an offer you can't refuse' en zo.

van Maerlant | 10-05-07 | 14:32

@tipo
Ik vraag me werkelijk af of die lui daar ervoor kiezen geen baan te krijgen. Maar ze zouden hun achternaam kunnen veranderen, dat is waar.

Ziurdt | 10-05-07 | 14:32

@Ziurdt @ 14:21
U verward eigen verantwoordelijkheid met omstandigheden. Zij die hun eigen verantwoordelijkheid niet nemen, cre-eren rottige omstandigheden. Het affakkelen van Citroens is daar enkel het bewijs van.

tipo | 10-05-07 | 14:29

Don Fappo 10-05-07 @ 14:25

Heb ik ook eens goed mee gelachen.

-

Sikkeneur 10-05-07 @ 14:24

Zalig de armen van geest, want ze zullen Allah zien.

van Maerlant | 10-05-07 | 14:29

@kwarko01 10-05-07 @ 14:22

Tuurlijk heb je gelijk. Maar in de comments hier gaat het dan meteen over 1 miljoen moslims, je moet het hebben over 10.000 radicalen. Ik ken zat hardwerkende, verwesterste Marokkanen. Mogen zonder meer blijven. Voor burka- en mannenjurkdragers moet gewoon geen plaats meer zijn hier. In ieder geval geen uitkering en dan rotten ze vanzelf wel op.

lekker moeder | 10-05-07 | 14:28

kwarko01 10-05-07 @ 14:18
Lezen kwarko! Ik zeg juist dat een noodzakelijke voorwaarde voor integratie, de openlijke discussie over wat wel en niet kan, niet aanwezig was de afgelopen 30 jaar.
En als ik zeg aanpakken, dan is het wat mij betreft dus ook afgelopen met importbruiden.
En als jij wilt beweren dat allochtone kindertjes van nature irritant zijn, dan is dat wel degelijk een racistische opmerking. Maar ik neem aan dat je bedoelt dat ze die houding van huis uit meekrijgen; dan is het dus zaak erachter te komen hoe dat komt. En ze vervolgens met harde hand de les te lezen. Maar dat lukt niet wanneer de autochtone buurtbewoner blijft zitten sidderen achter de vitrage en maar bidt dat Wilders er iets aan mag doen. Aanpakken die hap! Zelf doen!

Ziurdt | 10-05-07 | 14:28

Dan stort het land in mekaar, geintje neem ik aan?

Don Fappo | 10-05-07 | 14:25

van Maerlant 10-05-07 @ 14:09
Leuk zo'n linkje en ws kan je er vele aan toevoegen, tuurlijk heb je een punt met zo'n malloot van een imam. Mijn bezwaar er tegen is dat dit soort uitwassen gebruikt worden als de absolute staat waarin de 0031-samenleving zich bevindt.
Mss naief van me; maar ik geloof niet in radicaal trompetgeschal en barricadegeklim als oplossing voor problemen. Hierdoor vallen doorgaans de verkeerde slachtoffers. Nee. laat mij dan maar geloven in de Rede en overlevingsdrang van mensen.

Sikkeneur | 10-05-07 | 14:24

lekker moeder 10-05-07 @ 14:18

We blijven praten over hoe we het zouden kunnen aanpakken en ondertussen gaat ons land, vrijheid van meningsuiting en openbaar leven in vooral de grote steden naar de knoppen. En maar blijven doorleuteren, terwijl er nog nooit iets goeds uit de islam is gekomen. In geen enkele regio, geen enkel land en geen enkele tijd.

We moeten stoppen met lullen en die lui eruitdonderen.

kwarko01 | 10-05-07 | 14:22

van Maerlant 10-05-07 @ 14:05
Ik vond Sarkozy een populist toen hij bij de autobranden van eind 2005 de relschoppers ongezien voor canaille uitmaakte. Dat vinden de keurige provinciale Fransen leuk, maar het is tegelijk een absolute miskenning van de geweldige problemen die er leven in de banlieus. Problemen die de Franse overheid in naam van het Franse volk zelf geschapen heeft.
Overigens is een benadering van het probleem op religiositeit evenzeer een vorm van tribalisering. Het is niet correct om te stellen dat de islam de integratie volledig blokkeert. Dat doet het Christendom in zekere zin namelijk ook, maar alleen in radicalere vormen. Als je een gelovig mens aanvalt op zijn religie, zal hij zich altijd steviger aan die religie vastklampen. Roep dus hard genoeg dat de islam gevaarlijk is, en steeds meer gematigde islamieten zullen zich bedreigd voelen in hun geloof en zich er steviger aan vast klampen.

Ziurdt | 10-05-07 | 14:21

lol@Commentaarder @ 13:49
De open keuken en het verdwijnen van de bijkeuken is samengevallen met het salonfahig maken van de bakkersmeid. Sinds de dienster is vervangen door gouden kranen en electronische telefoons is de sociale verhouding zoek geraakt. Architecten mogen de keizer dan wel zijn kleren hebben afgenomen, zijn hoofd blijft in de wolken. Houdt vol!

tipo | 10-05-07 | 14:21

@ Lobo 10-05-07 @ 14:12

Thanks voor de link, dit ga ik eens op m'n gemak lezen.

wopper | 10-05-07 | 14:20

Zware discussie weer over de islam hier. Nederland is de laatste 50 jaar een geseculariseerd land geworden. Ik denk dat de vraag aan moslims moet worden: Seculariseren of Oprotten. Als iemand zich moslim noemt omdat zijn ouders dat ook waren, kan ik daar geen bezwaar tegen hebben. Mensen die de sharia willen invoeren moeten echt heel snel een ander land vinden om dat te gaan proberen.

lekker moeder | 10-05-07 | 14:18

Ziurdt 10-05-07 @ 14:14

Helaas, jouw optie 4 is er een die geen effect heeft. In heel Europa is dit een probleem en 30 jaar lang loopt het de spuigaten uit. Er komen elk jaar tienduizenden (analfabete) bruiden en bruidegommen bij. Dat is dweilen met de kraan open.

En mij maakt niemand wijs dat ventjes van 7 jaar haatdragend zijn tegen het westen omdat de voordeur afgebladderd is, of dat meisjes van 6 een hoofdoekje dragen omdat ze dat vrijwillig zouden doen.

kwarko01 | 10-05-07 | 14:18

Ja, het is waar... triest, maar waar: het volk is dom, hardstikke dom!

Rest In Privacy | 10-05-07 | 14:15

kwarko01 10-05-07 @ 14:03
Ja, het is erg lastig. Als je ze eruit flikkert, dan stort dit land uit elkaar. 1 miljoen inwoners lozen is een fikse aderlating.
Als je ze min of meer dwingt hun geloof op te geven of in het geheim uit te oefenen, dan zal dat geloof zo bijdraaien dat het een deugd wordt de onderdrukker te beschadigen. Aanslagen en terreur.
Een burgeroorlog heb ik niet zo'n zin in.
Optie vier: tsja... ik denk dat een rechte rug aan 'onze kant' geboden is, een streng doch rechtvaardig beleid dat misstanden (eerwraak, vrouwenmishandeling en -onderdrukking, kransenvoetbal, rotjochies) keihard aanpakt. Maar verder is integratie een proces van jaren en jaren.Daar kan een generatie overheen gaan. Of twee. En het moet gepaard gaan met stevige discussies. OVer wat wel kan en niet. Over wat moet en wat mag. Geven en nemen.
Nota bene: de afgelopen dertig jaar was dat debat er niet. Wie iets zei tegen de 'gastarbeiders', 'nieuwkomers' of hoe je het ook noemt was een racist. Dat nooit meer. Dan komen de Hirsi Ali's, Hasna El Maroudi's (herinnert u zich de Berberrel nog?), Afshin Ellians en noem maar op vanzelf.

Ziurdt | 10-05-07 | 14:14

@Karel Kruizenruiker 10-05-07 @ 13:56

Je hebt toch niet haar kruis geroken hoop ik?

lekker moeder | 10-05-07 | 14:13

Sikkeneur 10-05-07 @ 14:05

Wacht jij maar tot je een ons weegt voordat die moslims zich zullen aanpassen. Kijk eens naar de probleemgebieden in de wereld. Allemaal expansiedrift van onze moslims. Ze passen zich niet aan, nu niet, nooit en never niet.

Veroveringsdrang en islam=onderwerping.

kwarko01 | 10-05-07 | 14:11

Ik, wopperT, kies voor de pauperTs!

Iedereen is van nature racaille (indachtig het gezegde (=gegeven) van de knoranproleet dat iedereen van geboorte een mossel is).. het gaat om het laagje vernis.. dat is bij de een wat dikker dan bij de ander.

Howgh!

wopper | 10-05-07 | 14:10


Sikkeneur 10-05-07 @ 14:05

Stop nu toch eens met altijd de autochtoon van alles en nog wat de schuld te geven man! Het wij-zij - gedoe zit in de islam:
webshop.vn.nl/vn/show/id=47422

Door mensen zoals jij BLIJVEN we maar ter plaatse trappelen. En de facto, met een blik op de demografische prognoses, betekent dat heel sterk achteruitgaan. Je wordt bedankt voor je bijdrage hoor. Omdat jij zonodig de ethisch ontwikkelde moet uithangen zitten we hier straks met de vodden.

van Maerlant | 10-05-07 | 14:09

van Maerlant 10-05-07 @ 13:43
Zie ook @Ziurdt 13.43. Dat de islam een bedreiging kan vormen voor de westerse samenleving, hoor je mij niet bestrijden. Waar ik wel voor waak is in een stuporeuze toestand te geraken die je onder veel wilders-adepten ziet.
Dat het debat wordt aangegaan, oké en de dingen benoemen waar je als samenleving tegenaan loopt, oké. Voor een groot deel zal daarbij ook een emancipatie en verlichtinggolf door de moslimgemeenschap noodzakelijk zijn.
Dat kost tijd en wederzijdse inspanning en bereik je m.i. niet met een radicale opstelling: wij tegen zij.

Sikkeneur | 10-05-07 | 14:05

Ziurdt 10-05-07 @ 13:59

Zelf werk ik met een Marokkaan en een Tunesiër en dat gaat prima. De heren zijn wel geseculariseerd. De afstand die geschapen wordt door én de cultuur én de religie uit het thuisland aan te blijven hangen is te groot om te verhapstukken Ziurdt.
www.nrc.nl/opinie/article73236.ece
Vraagje: vind je Sarkozy een populist?

van Maerlant | 10-05-07 | 14:05

Sikkeneur @ 13:37
Ik stem op Wilders, maar dat maakt me niet gelijk een adept, hoop ik. Ik verwijt hem enkel te geloven in de maakbaarheidsgedachte. Gelukkig wil hij er niet al te veel gemeenschapsgeld aan verkwisten, zoals alle andere politieke partijen. Dat scheelt dan weer. Een mentaliteitsverandering is niet iets dat je met geld oplost. Eigen verantwoordelijkheid en zelfbeschikking moet meer beloond en minder belast worden. Fiscaal kun je het aantrekkelijker maken, maar daarmee houdt het ook op.

tipo | 10-05-07 | 14:04

@braboboer 10-05-07 @ 13:55
Ja, dat is mooi verwoord! En fatsoen is wat mij betreft het antwoord.
Maar wie gaat je dat brengen?
De regering en de Tweede Kamer bestaan uit schreeuwers en slappe zakken zonder inhoud...
Waar blijft toch die staatsman/-vrouw?

Ziurdt | 10-05-07 | 14:04

Ziurdt 10-05-07 @ 13:59

Generaliseren en alles en iedereen over een kam scheren is inderdaad de verkeerde insteek. Maar met de islam zullen we toch wat forser moeten omgaan. Noem mij maar eens 1 land waar moslims geintegreerd zijn. Dat is nog nooit never gebeurd.

Zoals Jansen het al schreef: eruit donderen, burgeroorlog of ze integreren. En dat laatste is in de hele geschiedenis nog nooit gebeurd. Met spijt aan die 5 (en wellicht meer) prima Marokkaanse jongens.

kwarko01 | 10-05-07 | 14:03

Als het links niet aanstaat doen ze wat rechts tegen je :s

zeveroare | 10-05-07 | 14:00

Sla je een praatje met een nouveau riche, zeg dan altijd ijskast en heel veel fuck. 'Fuck de koelkast' levert een bonus op.

van Maerlant | 10-05-07 | 13:59

van Maerlant 10-05-07 @ 13:50
Tsja, op het gevaar af danig ongeloofwaardig te worden, wil ik toch even kwijt dat ik met enkele Marokkanen samenwerk, in een echt vak, en daaruit trek ik de conclusie dat er althans vijf Marokkanen in dit land rondlopen die kunnen, willen en geen vlieg kwaad doen.
We zijn het zeker eens dat er iets moet gebeuren. Ik pleit voor een aanpak met visie, die ook de hand in eigen boezem niet schuwt. Maar een populist zal per definitie nooit zeggen dat de voortdurende beschuldigende vinger naar hele volksstammen averechts werkt. Dat de goeden zich daardoor óók aangesproken voelen en op den duur ook wantrouwen en afkeer ontwikkelen van de maatschappij die hen als zondebok bestempelt. Dat wil het volk niet horen: zij zijn het, want vroeger was alles beter, toen zij er nog niet waren.
Maar dat is een leugen. Vroeger bestaat niet meer, en dat danken wij net zo goed aan de komst van gastarbeiders als aan provo, homo-emancipatie, drugsbeleid, euthanasie etcetera. Kortom: ook onze liberalisering en individualisering heeft bijgedragen aan het probleem.
Vandaar de hand in eigen boezem. Vandaar dat er een tegenstem gevonden moet worden op de tsunami van populisme. Een beetje populisme is niet vies, maar er moet wel een onderlegd en goed beargumenteerd debat uit voortkomen. Want zoals ik al zei: met een oplossing die in een one-liner past kom je er niet.

Ziurdt | 10-05-07 | 13:59

Commentaarder 10-05-07 @ 13:49

Roflol !!

kwarko01 | 10-05-07 | 13:57

Katinka is zonder twijfel een talentvolle cabaretiere, houd een beetje het midden tussen Marijke Boon en Brigitte Kaandorp. Ik heb ooit een keer een voorstelling mogen bijwonen van haar, niet de knapste vrouw van Nederland, maar @lekker moeder, ik heb genoeg redenen om aan te nemen dat katinka heterosueel is.

Karel Kruizenruiker | 10-05-07 | 13:56

@Commentaarder 10-05-07 @ 13:52:
Een christen bent u in ieder geval niet, zoveel is wel weer duidelijk.

Lobo | 10-05-07 | 13:56

Ik wil in dit land gewoon geen eerwraak, disrespect voor dodenherdenking, disriminatie van homoseksuelen, discriminatie van joden, verheerlijking van de jihad, het achterstellen van vrouwen, een steeds groter wordende groep geïmporteerde analfabeten, volgepropte blijf avn mijn lijfhuizen enz.
Ben ik dan rechts of heb ik mer fatsoen?

braboboer | 10-05-07 | 13:55

vind ik deze overigens ook nog wel on topic. Een reactie uit een overzees gebiedsdeel dat hout sneed wil ik jullie niet onthouden:

I got cash in fuck you quantities
Know what?
That makes you uncomfortable?
Fuck you and the Range Rover you drove in on

Fuck your Saab convertable
And fuck your twice weekly trips to the analyst
Stupid mutha fuck

Fuck the Hamptons
The fly infested south of France
I'm paid asshole,
I got more cash than God can count
so why don't you just.... die?

Choke to death on your damn designer bagel from Balducci's
Low cholesterol, naturally

Fuck your big ol' Sunday New York Times
Fuck the Wall Street Journal
And News Week
And the lot
Including Nation, Village Voice, Guardian and the rest
Stupid set of priviliged mutha fuckers
Think its fashionable to have an alternative view

An alternative view

And fuck, if you can
Your pencil thin, Evian drinking, calorie counting, caffiene limiting, sodium spearing, nutrasweet sweetening, read view mirror preening, carrot nibbling bunny

Go drown in a lake of Diet Coke, fucker

I got cash, what else matters?

I got cash

Slave

Fuck your fencing and screw your squash,
Piss on your Paulo and your Pavarotti,
Fuck all that shit you call music and pretend to enjoy

I got cash,
Mega cash,
I'm happy with that,
Oh go and sit on your ski rug,
Money talks you little pussy,

You let your politically correct pals know,
That i think you're a dick also,
You dirty asshole

And your idea of multiculturalism
Japanese resturant on Monday,
Indian on tuesday,
And on Wednesday, Caribbean,
Not to spicy please

Well
I got stash on stash and it ain't novo cash.
Moneys in my family for generations,
My great great great grandfather made the bag,
Selling European slaves in Africa

I got cash mutha fuckah,
And you can't tell whether or not I'm joking, can you?
Dumb fuck

Commentaarder | 10-05-07 | 13:52

Ziurdt 10-05-07 @ 13:43

Je weet natuurlijk zelf wel dat je het probleem danig bagatelliseert door te stellen 'Als een Marokkaan iets verkeerd doet...' Dat spelletje 'één Marokkaan - alle Marokkanen is ook een tikje demagogisch, Ziurdt: jij kunt zoveel beter. Goed, laat ons niet bekvechten; je laatste zin doet me vermoeden dat jij ook zoiets als de ernst van de situatie inziet. Traditionele recepten werken niet, kunnen we het daarover eens zijn? En is dan de logische conclusie niet dat we nieuwe wegen moeten bewandelen? Moeten we dan ook de bunkers niet openblazen die hic et nunc het terrein waarbinnen oplossingen gezocht moeten afbakenen? Zou het niet kunnen dat in het licht van die vergrote speelruimte oplossingen die voorheen populistisch heetten toch eventueel kunnen werken? We zullen toch iets moeten doen Ziurdt! Of moet ik in plaats van zullen zouden schrijven en laten we het maar op z'n beloop?

van Maerlant | 10-05-07 | 13:50

er is niks mis met het lijf van de bakkersmeid, ook die wordt al eeuwen genomen door mijn voorvaderen.
De vergissing die ik de heren van de twintigste eeuw aanreken is dat ze haar in de salon uitgenodigd hebben.

Commentaarder | 10-05-07 | 13:49

Hoerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Arty | 10-05-07 | 13:49

@Katinka "Ik woon in een straat vol aardige Marokkanen" Polderhoer

Welke drugs heb je genomen voordat dergelijke hallicunaties optreden?

grotetokkie | 10-05-07 | 13:48

tipo 10-05-07 @ 13:33
Inderdaad! Maar met o.a. deze uitspraak scoort Wilders dus wel: naar mijn mening is het een kunstig masker om zijn xenofobie te bedekken. Het lijkt alsof hij streng doch rechtvaardig optreedt, maar het is een lege uitspraak. Op die maakbaarheidsgedachte na, dan.

Ziurdt | 10-05-07 | 13:47

Sikkeneur 10-05-07 @ 13:37

Ik zou, moest ik in Nederland wonen, voor Wilders stemmen, en ben het toch helemaal met de comment van Tipo 13:33 eens. Ik snap dat principe niet zo goed dat je, als je voor iemand stemt, het daar altijd en overal mee eens moet zijn. Je stemt voor diegene die in jouw ogen oplossingen formuleert voor de problemen die jij belangrijk en-of acuut acht. Daarom hoeft zijn Woord nog niet altijd en eeuwig jouw Waarheid te zijn. Ik verschil van mening met Wilders omtrent bijvoorbeeld ontwikkelingssamenwerking. Wel deel ik zijn analyse dat de opheldering over de rol van de islam in de samenleving het meest urgente is. First things first.

van Maerlant | 10-05-07 | 13:43

van Maerlant 10-05-07 @ 13:30
Ik zal de laatste zijn om te ontkennen dat er althans tot voor een jaar of vijf geleden een politieke elite in het zadel zat die elk debat in een wurgende greep hield. Maar laten we niet vergeten dat die houding ooit voortgekomen is uit efemere morele standpunten. De erfenis van de jaren '70, de wens elke vorm van discriminatie uit te bannen, heeft zich in de jaren '80 en '90 (begin) ontwikkeld tot de beruchte politieke correctheid. Maar toen die politieke correctheid volwassen was geworden, was Nederland niet meer in de jaren '70. Het was een doodgeboren kindje, want de problemen waren wel ietsje groter dan een zooitje Molukkers en Surinamers die wel hun best deden maar stelselmatig werden genegeerd.
Maar de elite was eind jaren '90 zo ontzettend trots op haar creatie dat het met hand en tand verdedigd werd. Toen kwam Cliteur met zijn beroemde lezing, in de rug gesteund door Bolkesteijn en opgevolgd door Fortuyn. Zij slaagden erin de elite op te blazen en het debat eindelijk open te breken.
Daarmee moesten ook de grenzen van dat debat worden gedefinieerd. De tijd dat je voor racist werd versleten als je iets zei over allochtonen is voorbij. Nu zien we echter het omgekeerde: als een Marokkaan iets verkeerd doet, dan zijn gelijk alle Marokkanen verdacht, ook vanuit de Kamer. Dat is precies het omgekeerde van de politieke correctheid, maar het stinkt evenzeer.
Het populisme biedt evenmin een antwoord als een vastgeroeste politieke elite. Als altijd ligt de waarheid in het midden, maar in dat midden zitten verwarde en bekrompen mensen en partijen die nog altijd bezig zijn de roest weg te poetsen. Laten we hopen dat er daarna nog iets overblijft.

Ziurdt | 10-05-07 | 13:43

"een reservaat met prikkeldraad op de Maasvlakte met, vanzelfsprekend, definitief ontzegging van stemrecht?"
bah... wie hoorde ik daar 'treinwagons' zeggen?

tonijn | 10-05-07 | 13:42

Katinka Polderpot

lekker moeder | 10-05-07 | 13:40

tipo 10-05-07 @ 13:33
Precies, maar leg dat maar eens uit aan Wilders-adepten.

Sikkeneur | 10-05-07 | 13:37

@tipo 10-05-07 @ 13:19

Haal me even onder de tafel vandaan. Beste comment van vandaag!!!

Territeurium | 10-05-07 | 13:35

@Ziurdt @ 13:18
Het streven naar gelijke kansen voor iedereen is een idioot streven. Iedereen heeft andere kansen. Iedereen moet zijn eigen kansen zien en oprapen. Ingewikkelder dan dat is het niet hoor. Dus inderdaad: Zelfs Wilders lijdt aan de maakbaarheidsgedachte en dat siert hem niet.

tipo | 10-05-07 | 13:33

Sarko heeft gewoon gelijk en komt ook onder die kleine aanvallen van het links anarchistische peupel wel uit. Anders gaat daar ook de Kärcher gewoon overheen.

Forza Sarko!!

Vanuit Lille de salutjes

Radar Love | 10-05-07 | 13:31

Ziurdt 10-05-07 @ 13:18

Goeie post. Je verantwoording voor wat een populist is deel ik. Maar de vragen die je stelt vallen wél te beantwoorden, tenminste als je ze niet met opzet de efemere sfeer indrukt door loze (cultuurrelativistische) vraagstellingen. Ook dient te worden aangestipt dat een deel van de complexiteit wordt veroorzaakt door het gijzelen van de oplossingscapaciteit binnen vooraf gebunkerde 'ethische' grenzen. Ten dele is de complexiteit dus een valse complexiteit. Een erg interessant boek over populisme is geschreven door de onverdachte Rinke van den Brink, die via een zestal casestudies duidelijk de ruggengraat blootlegt die doorheen deze hele problematiek loopt. Je begrijpt er ook uit dat het stigmatiseren met het label populisme het probleem alleen maar vergroot. Dat is ook heel logisch: grote groepen mensen, vaak niet de meest vermogenden van 'het volk', kaartten al jaren geheel terecht werkelijk bestaande samenlevingsproblemen aan en kregen dan te horen dat ze racist waren. Als het formuleren van zogezegd makkelijke oplossingen voor zogezegd complexe problemen populistisch is, hoe zou je dan het negeren van problemen en stigmatiseren van slachtoffers willen noemen? Ik neig naar de kwalificatie misdadig. Wel, we hebben nu gezien wat de misdadigers ervan gebakken hebben, laat nu de populisten het maar eens proberen.
-
tipo 10-05-07 @ 13:19
Überlol!

van Maerlant | 10-05-07 | 13:30

Och, op 1 punt kan ik Commentaarder wel gelijk geven. Het merendeel van het volk dat gaat stemmen in een stemlokaal in de plaatselijke basisschool, weet alleen het bestaan van de gymzaal nog. En een groot gedeelte van de grote steden hebben nog nooit een school van binnen gezien. En dat er drommen tokkies hun stem laten afhangen van het aantal flesjes bier is ook wel bekend.

kwarko01 | 10-05-07 | 13:24

lol@Commentaarder
Nietsche heeft altijd al een radicaliserend vermogen op filosofiestudenten gehad. Dat gaat vanzelf over als dat lekkere meisje uit een bakkersgezin blijkt te komen.

tipo | 10-05-07 | 13:19

van Maerlant 10-05-07 @ 13:01
Maar het is eveneens 'unfair' om een discussie af te blokken omdat de deelnemers begrippen anders zouden definiëren. Ik ben het helemaal met je eerste post eens en meen daarom met jou op één lijn te zitten aangaande de kleurrijkheid van 'het volk'.
Dat neemt niet weg dat er grote groepen mensen rondlopen die zich aangesproken voelen door politici die zeggen te (gaan) doen wat 'het volk' wil of wat 'de mensen' willen. Niet alleen gebruiken ook deze politici een ongedefinieerd 'totum pro parte', maar bovendien komen zij met oplossingen die erg daadkrachtig lijken maar niet helemaal reëel zijn. Wat bedoelt Wilders precies met zijn 'gelijke kansen voor iedere allochtoon die geïntegreerd is'? Wanneer is zo iemand geïntegreerd? Wanneer ben je Nederlander? Hoe ga je dat testen? Wie gaat dat betalen? En waar bestaan die gelijke kansen uit? Wie controleert of iedereen ook echt gelijke kansen krijgt? Wat voor sancties zet je op het niet bieden van gelijke kansen? Etcetera, etcetera.
In mijn ogen draagt een populist eenvoudige 'oplossingen' aan voor complexe problemen. Deze problemen vragen om ingewikkelder oplossingen dan de voorgestelde, wat mag blijken uit het feit dat er vaak al jaren, zo niet decennia mee wordt geworsteld. Maar omdat de populistische oplossing zo lekker bekt, vindt ze massaal gehoor bij 'het volk'. En dát volk mag van mij naar de Maasvlakte, want het is te groot om een effectieve regering mogelijk te maken.

Ziurdt | 10-05-07 | 13:18

Commentaarder 10-05-07 @ 13:09
Ja, dat dan weer wel....

Sikkeneur | 10-05-07 | 13:13

Commentaarder 10-05-07 @ 13:06

Wanneer is een experiment mislukt? Als jij het zegt? Tot voor de massale instroom van onaangepaste en niet aan te passen 'medelanders' was het hier lang zo slecht nog niet, dacht ik zo. Overigens heeft 'het volk' de kans om zich te verheffen gegrepen hoor, het is ze niet 'gegeven'. Stop dat gratuite gebaar dus maar in je zak. En dat er iets te gebeuren staat, dat denk ik ook. Ik betwijfel alleen of het wel is wat jij in de sterren leest.

van Maerlant | 10-05-07 | 13:10

wel ellende voor anderen sikke.

Commentaarder | 10-05-07 | 13:09

Commentaarder 10-05-07 @ 12:37

Van harte met je carport, je Opel Kadett en je "sex-met-het-licht-uit", maar vermoei ons niet met je frustraties.

grotetokkie | 10-05-07 | 13:08

Commentaarder 10-05-07 @ 12:58
OSM..... wauwwwwww De grondleggers van de meeste ellende in de wereld.

Sikkeneur | 10-05-07 | 13:06

enne
maerlant, je leest niet
de laatste 100 jaar is de onderklasse de kans gegeven zich te verheffen, een mislukt experiment.
Daarom dus terug "naar hoe het altijd geweest is"
daar helpen je vandale woordjes niks aan.

Dat gaat gewoon gebeuren. Weet je wel wat voor een school dat was in Den Haag, met jou naam?

Daar zaten Scheveningers,.... Ik bedoel maar.

Commentaarder | 10-05-07 | 13:06

Commentaarder 10-05-07 @ 12:58

Osm was de happy few die al vrij snel overstapte naar de koelkast en mijn voorvaderen bevonden zich in de welgestelde situatie dat het fenomeen ijskast slechts bekend was bij de meiden en kamerheren.

Overigens is osm enkelvoud. Ook met taalkennis verraad je je afkomst.

dr.spin007 | 10-05-07 | 13:05

@Luitenant Zeikerd 10-05-07 @ 12:59
Merk op hoe ook traditioneel rechtse partijen als de VVD het moeilijk hebben onder druk van het volk.
Populisme werkt verslavend: als één populist erin slaagt om de aandacht te trekken en vast te houden, zullen andere partijen hem moeten overschreeuwen. Iets anders zit er niet op. Zo komt de politiek langzaam in een neerwaartse spiraal van non-argumentatie, gebrek aan visie en gebrek aan beleidsvorming terecht. Dat is geen democratie, dat is draaikonterij.

Ziurdt | 10-05-07 | 13:05

Katinka Polderman... nooit van gehoord. Maar zulke types laat ik altijd ongehinderd voordringen in de rij, om te voorkomen dat ik totaal vernietigd word.

Frank Culemborg | 10-05-07 | 13:04

Commentaarder zo zit u dus nog wel heel errug fout. Mijn beide ouders zijn van Indische afkomst dus helaas. Slecht mijn grootvader is een halfbloedje. En nu? En waar hebben ze u vandaan getrokken dan?

Indoneesje | 10-05-07 | 13:04

Ziurdt 10-05-07 @ 12:56

Lees m'n eerste comment en je zal begrijpen dat het begrip 'het volk' in mijn referentiekader een kleurrijker schakering kent dan in het jouwe. Zo zal ook onze definitie over 'populisme' wel verschillen. En discussiëren met behulp van anders ingevulde begrippen heeft weinig, om niet te zeggen geen zin. Persoonlijk vind ik het schermen met 'populisme' om oplossingen die je niet zinnen af te blokken, ach, ik zal niet zeggen: kinderachtig, ik zal gewoon zeggen: unfair.

van Maerlant | 10-05-07 | 13:01

waarom zit iedereen altijd toch maar te vitten op het volk. Als "links" er iets aan wil doen moeten ze zorgen dat ze parlementaire meerderheden krijgen. En volgens mij doen ze dat door de meerderheid van "Het Volk" achter zich te krijgen.
Het feit dat deze term een negatieve bijklank heeft gekregen, is niet zozeer te danken aan het populisme, of de waan van de dag, die "Het Volk" hebben verblind, en weggeleid van de sociale revoluties, maar het feit dat de progressieve media en al die linkse lullen die rechts vullen, gewoonweg jaloers zijn op het succes van "populistisch rechts".
Ze zeggen het populisme te verachten, maar dat is nou eenmaal the name of the game. Niet de elite bepaalt hoe wij ons moeten voelen of gedragen, nee wij doen dat.

Luitenant Zeikerd | 10-05-07 | 12:59

Dat het volk dom is geworden ligt aan de niet verlichte politici die kansarme respecT roeptertjes uit alle delen van het wereldkalifaat hierheen hebben (voor)getrokken.

TyfusLeijer | 10-05-07 | 12:59

dr. spin

er zijn heel veel (ongeschreven) codes waarmee een mens zijn of haar afkomst prijs geeft. Het niet kennen van t verschil tussen koelkast en ijskast is er 1 van. Je zal het zelf nooit weten, maar osm weten in zo een geval waar we aan toe zijn. Zo zat ik ook met indoneesje goed, zn oma nog uit de dessa getrokken en nu

Commentaarder | 10-05-07 | 12:58

Populisme is zeau 1938

dr.spin007 | 10-05-07 | 12:56

Het volk wil vreten, zuipen, neuken en een grotere auto dan de buurman. Het volk volgt eenieder die ze dat belooft. Om dat te beloven moet je gewetenloos zijn of dom.
.
'Ik zeg afsteken en weg laten drijven.'
...
'Populisme is zoooooo kinderachtig...'

Ziurdt 10-05-07 @ 12:53

Juist, ja.

van Maerlant 10-05-07 @ 12:56

Niet dan?

Ziurdt | 10-05-07 | 12:56

Sikkeneur 10-05-07 @ 12:53

Ook best!

dr.spin007 | 10-05-07 | 12:56

'Ik zeg afsteken en weg laten drijven.'
...
'Populisme is zoooooo kinderachtig...'

Ziurdt 10-05-07 @ 12:53

Juist, ja.

van Maerlant | 10-05-07 | 12:56

van Maerlant 10-05-07 @ 12:49
Maar ja, als dat volk massaal gaat stemmen vanuit de onderbuik, kun je je afvragen of een land daar nou zo gebaat bij is. Wees eens eerlijk, wat hebben we feitelijk aan Wilders? Wat moet je met de SP?
Ik zeg afsteken en weg laten drijven. Samen met de Windvanen en andere lieden die 'luisteren naar het volk'. Populisme is zoooooo kinderachtig...

Ziurdt | 10-05-07 | 12:53

dr.spin007 10-05-07 @ 12:40
Nee, van Nagy die de sociale structuren van het gezin beschreef, zeg maar de voorloperT van de systeembenadering.

Sikkeneur | 10-05-07 | 12:53

@indoneesje
rot op knul... het MO is helemaal de bomb (no pun intented), en middeleeuwen? dat is juist achterhaald... tis alleen zo dat al die achtergebleven mongolen daar bij jullie zitten.. hier is het allemaal pais en vree...

ed.. | 10-05-07 | 12:51

*zich afvraagt wat het verschil tussen een ijskast en een koelkast is*

dr.spin007 | 10-05-07 | 12:51

Commentaarder 10-05-07 @ 12:37

Goed dat je aan je minderwaardigheidscomplex werkt, maar schiet je in het compenseren niet een beetje door? Aan de vooravond van de industriële omwenteling kende 'het volk' een hoge nataliteit, een bijna even hoge mortaliteit en een late nuptialiteit. De gemiddelde soldaat kwam toen amper boven de meter vijftig uit. Uit die poel van miserie en onzekerheid heeft het volk zich weten op te werken, tot spijt van wie het benijdt. Dat proces is versneld bij het einde van de tweede wereldoorlog.Je stelling 'dat het altijd zo geweest is' rust dus op drijfzand. Dat het emancipatieproces van 'het volk' ook minder leuke kantjes heeft, daarover kun je een boom opzetten. Verschillen tussen mensen mogen, nee moeten er zijn, maar als je windt dat dat meer- en minderwaardigheid moet met zich meebrengen hou je er een bedenkelijke moraal op na.

van Maerlant | 10-05-07 | 12:49

LOL@commentaarder
zeikwijf!

ed.. | 10-05-07 | 12:47

Goh ikke kansjongeren :). Eerste keer dat ik het hoor. Koelkast is een kast die gekoelt is, een ijskast is een kast vol met ijs maar das logish ;).

Indoneesje | 10-05-07 | 12:45

Francois Hollande, dat is wel een funny name zeg... bijne net zo leuk als Sytze Vliegen of Fokje Schaapman.

dr.spin007 | 10-05-07 | 12:44

Royal regelt het allemaal...

dr.spin007 | 10-05-07 | 12:43

powerzz 10-05-07 @ 12:39

Iedereen heeft dat wel eens: ben je eigenlijk van plan om een frietje met en een bamibal te halen en dan kom je toch thuis met een broodje kroket, twee kaassoufflé's en een lihanboutje. Zo kan dat met vakanties ook gaan.

Identiteitscrisis?

dr.spin007 | 10-05-07 | 12:41

-edit hou daar eensch fluks mee op -

powerzz | 10-05-07 | 12:40

Sikkeneur 10-05-07 @ 12:37

jouw quotje kwam uit de wiskunde ;-)

dr.spin007 | 10-05-07 | 12:40

Eigenlijk zou ik willen dat je dat liever zegt tegen de mensen die zo graag ons willen doen geloven dat de Islam het enige geloof is. Want wat voor oplossing bieden zij ons dan op de wereldproblemen(Ies de wil van Allah zullen ze zeggen). Of de wereld complex in elkaar zit? Nee, daar heb ik een veel andere kijk op. Iedereen blijft waar ie blijft. En zo niet aanpassen aan de waarden en normen waar men is. Dat men in het MO nog in de middeleeuwen leeft kunnen wij niks aan doen. Maar als men hier komt hoor men zich hier volledig aan te passen in plaats van te lopen zeuren dit dat. Mouwen opstroken en werken, studeren of wat dan ook. Voor mij zit de wereld gewoon simpel in elkaar. Ik werk, studeer verdien geld geef het uit en heb de vrijheid in doen in laten wat ik wil, zonder verantwoording af te leggen aan 1 of ander sprookjesboek met zijn profeet. Die Moslims zelf maken de wereld zo complex. Alles zit aan regeltjes verbonden die 9 van 10 keer onzin zijn. Als zij ons dan ook nog eens haten. Tjaah wat moet ik dan? Dialoog gaan beginnen? Of wachten totdat ik ook een besneden snikkel heb en 5x per dag met me reet naar Mekka zit.

Indoneesje | 10-05-07 | 12:39

-weggejorist-

powerzz | 10-05-07 | 12:39

Dazs91 10-05-07 @ 12:13

Iedereen heeft dat wel eens: ben je eigenlijk van plan om een frietje met en een bamibal te halen en dan kom je toch thuis met een broodje kroket, twee kaassoufflé's en een lihanboutje. Zo kan dat met vakanties ook gaan.

dr.spin007 | 10-05-07 | 12:39

dr.spin007 10-05-07 @ 12:29
Ofcourse,
*gaat in hoekje staan schamen voor zijn beroepsgroep*

Sikkeneur | 10-05-07 | 12:37

Ga maar verongelijkt commenten knullen over carport, of zogenaamd beter zijn. Denk maar dat het cynisch is. Dat alles doet niet ter zake, jullie voeren een achterhoedegevecht. Een indoneesje woont in een kansenwijk omdat ie een kansenjongere is. Wat er over blijft is een arbeider met stropdas die nog steeds het verschil tussen een koelkast en een ijskast niet weet, en dat zal nooit veranderen.

Het is niet zogenaamd dat er mensen zijn die het beter begrijpen dan jullie, dat besef hebben jullie allemaal. Dat die waarheid hard aankomt, soit. Dat het hier een impopulaire boodschap is, op deze klaagmuur van arbeidend nederland, dat kan ik snappen.

Maar het simpele feit om het bezit van een diploma aan te voeren als argument van ontwikkeling is wel zo idioot, dat ik nauwelijks kan geloven dat je dat serieus meent. Niet na de demokratisering van t onderwijs en t in Nederland diep gewortelde geloof dat ieder kind universiteit moet kunnen halen, en anders klagen we de school wel aan. Iedereen geniaal, of anders wel dyslectisch.

Het ontkennen van verschillen tussen klassen is 1 van de wortels van t kwaad dat met wortel en al uitgeroeid zal worden in dit land. Blijf geloven in jullie uniciteit en tegen de tijd dat je wakker wordt zal al het werk verdwenen zijn naar volkeren die het wel begrepen hebben. Dan zal de gemiddelde nederlandse "universitair geschoolde" briefjes ophangen bij de supermarkt met het vriendelijke verzoek of ie misschien hondenuitlater mag worden.

Geen zorgen, jullie sociale verbanden zullen alleen maar wel varen bij deze aanstaande veranderingen. Het zal een stuk gezelliger worden in het buurtcafe, van sochtends vroeg, tot savonds laat. En als het licht uitvalt, dan neuk je je vrouw. Zo is het altijd geweest, en zo was het goed.

Commentaarder | 10-05-07 | 12:37

"En een VOLK dat Verandering Wil maar op een Politici stem van een partij die al 12 jaar aan de macht is.
Ja dat is toch DOM te noemen
Enigste zinnige wat Ephimenco ooit schreef was dat Wilders Radicaal en Extreem rechts is.
Dazs91 10-05-07 @ 12:10"

Zo zie je maar weer, lang leve het volk.

Ziurdt | 10-05-07 | 12:36

Sikkeneur Hou eens een poosje op met dat gezeik over nuances. Kun je niet beter een ingezonden, zeer genuanceerde, brief naar de Volkskrant sturen? Wie wil er nou nuances? Dit is een digitale tijd van enen en nullen, en geen oude analoge tijd met veel ruis.

lijn5 | 10-05-07 | 12:34

Sikkeneur 10-05-07 @ 12:31

Ik vond RW meer dan voldoende bij stem hoor, beter dan voorheen. Iel is zijn geluid altijd al geweest.

dr.spin007 | 10-05-07 | 12:34

bakoenin 10-05-07 @ 12:19

Je staat ´s morgens met de kippen op. Je werkt overdag als een paard en je komt ´s avonds zo moe als een hond thuis. Dan is de kans groot dat je een ezel bent.

grotetokkie | 10-05-07 | 12:33

ik heb ook een hekel aan het volk. En dan maakt het me nog niet eens uit hoe ze stemmen, domlinks, of dom rechts.

Maaier | 10-05-07 | 12:32

@Commentaarder @ 12:03
Ik mag hopen dat je jouw geld op geen enkele wijze met gemeenschapsgeld verdient. Enkel mensen met een eigen bedrijf, niet gelieerd aan de overheid op welke wijze dan ook, mogen zo spreken.

tipo | 10-05-07 | 12:32

@ bakoenin 10-05-07 @ 12:19

Ik neem met de Chef altijd op zondag op een geheime locatie de topics voor de komende week door en laat dan mijn comments door een team polen schrijven zodat ik ze alleen maar hoef te copy/pasten. Makkelijk zat.

kolonel klootoog | 10-05-07 | 12:32

dr.spin007 10-05-07 @ 12:25
Ik was even bang dat je een fan van d'r was...
PF was een succes (hoewel RW , las ik ergens, vocale ondersteuning nodig had)?

PS: ikke iedere dag netjes wassen hoor! Nog ouderwets en gedegen opgevoed enzo.

Sikkeneur | 10-05-07 | 12:31

@van Maerlant 10-05-07 @ 12:22:
Mooi verwoord, geheel mee eens. Als je wat je doet met passie doet, is het goed!

Lobo | 10-05-07 | 12:31

"het geheel is meer dan de som der delen" ;-)

dr.spin007 | 10-05-07 | 12:29

Indoneesje 10-05-07 @ 12:15
Ik ben het ook niet oneens met veel wat je schrijft, waar ik me aan stoor is je radicale en menshatende opmerkingen. De wereld zit iets complexer en daardoor genuanceerder in mekaar dan op zich zelf staande uitwassen die een samenleving (helaas) bieden.
M.a.w. : de som is meer dan het getal van de afzonderlijke delen.
Verder succes met je studie en laat zien dat je een product van de nieuwe generatie wordt die, hoop ik, wat genuanceerder tegen wereldproblemen weet aan te kijken en daar oplossing voor vindt.

Sikkeneur | 10-05-07 | 12:25

Sikkeneur 10-05-07 @ 12:06

Snikkelmeur: ik zou het niet weten, ik heb nog nooit van haar gehoord en wil dat verder graag zo houden.

dr.spin007 | 10-05-07 | 12:25

Vies washandje 10-05-07 @ 12:23

'n Echte vent bestraat zelf z'n oprit.

kwarko01 | 10-05-07 | 12:24

bakoenin 10-05-07 @ 12:19

Het mooie is, bakkonijn, dat die ouwe kliek voor een heel groot deel bestaat uit zelfstandig werkende ondernemerTs. Zo zal ik jaarlijks waarschijnlijk een veelvoud naar de staatsruif brengen van wat jij doet.

Dus: snel het bammetje oppeuzelen, even een fris neusje halen (zakje drop bij Etos meteen?) en weer aan het werk. Loonslaaf!

dr.spin007 | 10-05-07 | 12:23

@Commentaarder 10-05-07 @ 12:03

"... een omhooggevallen snotneus wiens vader nog gewoon lekker mn zn knieen mn carport zat te bestraten.''

Carports zijn voor paupers!

Vies washandje | 10-05-07 | 12:23

Beetje doorzichtig om met wat dédain 'het volk' te veroordelen om impliciet de boodschap mee te geven dat je beter bent. 'Het volk' anno 2007 heeft voor een groot deel een diploma hoger onderwijs. En heb je dat niet, dan ben je nog niet minder dan een ander. Ik heb meer respect voor een goede schrijnwerker dan voor een middelmatig academicus. En mensen die met hun handen in de aarde wroeten hebben vaak een klaardere kijk dan wouldbe-intellectuelen zonder voeling met de realiteit.
-
Dazs 91: wou jij ook wat zeggen?

van Maerlant | 10-05-07 | 12:22

Nieuw nieuws:
Polderman gaat de gren over.
.
Is Somalie geen optie ? Daar kun je je nog laten besnijden.

ventus_aqualis | 10-05-07 | 12:22

Opvallend is, dat als ik in mijn pauze even hier kijk, dat de boventoon in de reaguursels , door de zelfde ouwe kliek dag in dag uit gevoerd word.
Moeten jullie niet werken jongens, centjes verdienen voor het vaderland en onze economie ?
Of zitten hier veel van die ellebogen raam neusvreters of uitkeringstrekkers hun nutteloosheid weg te tikken, en te f5en.

Get a life losers

bakoenin | 10-05-07 | 12:19

@Sikkeneur 10-05-07 @ 12:10
Thanx! Loop zelf menig boekenbeurs en antiquariaat af -uiteraard niet alleen voor Wendingen- en bezoek sites als marktplaats en boekwinkeltjes.nl, maar zelfs particulieren weten tegenwoordig zeer goed wat ze in huis hebben. Ach, de Wendingengekte kan zo maar overwaaien. Zag je een paar jaar geleden met meubels van Cees Braakman, nu voor een fractie van de prijs te koop. In elk geval nogmaals bedankt.

Murdockyoufool | 10-05-07 | 12:18

@bakoenin
'Het volk feest, vreet, neukt, lijd, en, sterft'
heerlijk toch?

ed.. | 10-05-07 | 12:17

@Neon

Groot gelijk!

Ergenekon | 10-05-07 | 12:16

Het volk, als het al mocht bestaan, is altijd al hartstikke dom geweest, het zijn altijd eenlingen of kleine groepjes die de loop van de geschiedenis hebben bepaalt
Het volk feest, vreet, neukt, lijd, en, sterft.

bakoenin | 10-05-07 | 12:15

@Sikkeneur: Misschien zelf weleens rijp voor een bezoekje? Dit heeft weinig met mijn jeugd of whatever. Ik ben weleens benieuwd waar u woont. Ik woonde 3 jaar lang in een kansenbuurt in 010. Ik weet wat daar speelt, en hoe men denkt over ons anders denkende. Ook zijn het gedeeltelijk frustraties om het feit dat als ik commentaar op de Islam zou hebben ik meteen een racist ben of extreem radicaal of zoals nu lijdt aan een vorm van PTSS. Ik als student moet wel gewoon naar school, moet wel goede cijfers halen. En nu er een rechtse regering komt, gaan onze zwaar hard studerende linkse studentjes staken omdat ze het er niet mee eens zijn. Nah, de meerderheid kiest Sakorzy en thats it. En nu gaan ze staken?? Werken moeten ze studeren moeten ze in plaats van lopen mekkeren als een stel calimero's.Deze studenten en vaak ook vele linkse figuren zijn zeer werkschuw in mijn ogen en trappen graag altijd tegen de gevestigde orde aan. Overal waar linkse demonstranten komen zijn er rellen(zie EU Top, OPEC Top, G8 Top). En dan zeggen dat het gevaar van rechts zou komen? Ik zie het verschil niet.
Ik neem aan dat u al wat ouder bent dan ik. Maar ik ben de nieuwe generatie, ik zie grenzen opengaan, Moslims die worden voorgetrokken onder het feit van diskriminasie etc etc. Weet u wat er onder het gewone volk speelt dan? Mensen raken gefrustreerd, zijn boos,bang. En als ze er iets van zeggen ben je racist (zie Wilders). Wij waren toch het land van vrije menings uitting? Er is daar helaas nog maar weinig van over(Pim, Theo, Ayaan, Verdonk, Wilder). Heeft dus niks met uw argumenten te maken maar meer met de realiteit. Een realiteit die velen met mij zullen delen. Want wij als nieuwe generatie moeten de rotzooi tegenhouden die uw generatie jarenlang heeft genegeert. En ik zal u vertellen, op school zitten waar 80% allochtoon is, is geen pretje. Intimidatie,geweld etc is gewoon geworden in de grote stad. En 9 van de 10 keer zijn daar onze zeer geliefde Islamietjes bevolkingsgroep erbij betrokken. Das de realiteit en meer niet!!

Indoneesje | 10-05-07 | 12:15

Commentaarder 10-05-07 @ 12:10

Ik snap je wel hoor schat. :-)

kwarko01 | 10-05-07 | 12:15

Wat is precies het probleem? Het volk IS toch gewoon dom? Het IS toch ook gewoon ontzettend maf dat we landsbesturing laten afhangen van dom stemvee dat niet begrijpt waarom het stemt, op wie het stemt en wat de gevolgen daarvan gaan zijn?

Neon | 10-05-07 | 12:13

@karko01
denk dat commentaarder het niet zo bedoeld... er is volgens mij ook een woord voor... ironetisch, ironica... zoiets... if not? ga eens deaud commentaarder :)

ed.. | 10-05-07 | 12:13

De conservatieve Le Figaro spreekt van "zorgen bij een aantal vrienden" over de leugens van vakantieplannen van de politicus. Sarkozy zou aanvankelijk naar Corsica gaan om een beetje bij te komen. In plaats daarvan ging hij op uitnodiging van de bevriende miljardair Vincent Bollore naar het zestig meter lange jacht dat normaliter in het hoogseizoen verhuurd wordt voor 200.000 euro per week. Het schip ligt momenteel voor de kust van Malta

LINKSE MEDIA???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

GEENSTIJL DOE JE HUISWERK GOED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dazs91 | 10-05-07 | 12:13

@Bupa 10-05-07 @ 12:08

Ze zijn niet grappig en zeker niet LEKKER. Zal wel te maken hebben met een of ander complexje of ze zijn pot.

partij voor de apen | 10-05-07 | 12:12

En een VOLK dat Verandering Wil maar op een Politici stem van een partij die al 12 jaar aan de macht is.

Ja dat is toch DOM te noemen

Enigste zinnige wat Ephimenco ooit schreef was dat Wilders Radicaal en Extreem rechts is.

Dazs91 | 10-05-07 | 12:10

Murdockyoufool 10-05-07 @ 12:07
Ik ben je niet vergeten en de laatste tijd voor je rond lopen neuzen, maar schaarste op dat gebied helaas.
Mss een tip voor je; kijk eens op antiqbook.nl. Daar zijn de meeste goede antiquariaten bij aangesloten. Mss dat je daar iets van je gading kunt vinden.
Tussentijds doe ik mijn best voor je.

Sikkeneur | 10-05-07 | 12:10

kwarko
ik snap dat je te beperkt bent om te begrijpen dat jou "buurtcafe" mij geen ene reet interesseert.
jij interesseert me niet, de noden van je klasse interesseren me niet.
En je gezellige avondjes interesseren me al helemaal niet.

Commentaarder | 10-05-07 | 12:10

polder... nice...

Polderboy | 10-05-07 | 12:10

@Commentaarder 10-05-07 @ 12:03

U bent die proleet uit die reclame "Het zuiverende water"?

Het spotje is uit de lucht hoor, u kunt weer normaal doen!

grotetokkie | 10-05-07 | 12:09

Vanwaar die link naar Katinka Polderman? Ik heb ook een stukje uit haar show gezien en ze is NIET grappig. Maar ja, dat is met alle vrouwelijke beroepsgrappenmakers zo.

Bupa | 10-05-07 | 12:08

Links komt er wel achter hoe het leven in elkaar zit. Het bestat nu vooral uit naiëve ambtenaren en krakerts. Als zij een keer flink genaaid worden dan zullen ze ook opeens een zwenk naar rechts maken...

Tommygunner | 10-05-07 | 12:08

De conservatieve Le Figaro spreekt van "zorgen bij een aantal vrienden" over de leugens van vakantieplannen van de politicus. Sarkozy zou aanvankelijk naar Corsica gaan om een beetje bij te komen. In plaats daarvan ging hij op uitnodiging van de bevriende miljardair Vincent Bollore naar het zestig meter lange jacht dat normaliter in het hoogseizoen verhuurd wordt voor 200.000 euro per week. Het schip ligt momenteel voor de kust van Malta.

Sind wanneer is Le Figaro LINKS ????????????????????????????

Dazs91 | 10-05-07 | 12:08

Links. Dat wat huilt naast de graven van de voorvechters van democratie en vrije meningsuiting. Om vervolgens te gaan huilen als democratie gewoon werkt maar het niet brengt wat ze zelf graag willen. Omdat hun knuffelfinnen het ernaar genmaakt hebben.

Laat rechts maar even. Denk ik dan.

Territeurium | 10-05-07 | 12:08

@me chainsaw, oen.

Sikkeneur | 10-05-07 | 12:07

@Sikkeneur 10-05-07 @ 12:00
Goedendag mijnheer Neur, niets meer geheurd van de Wendingen. Waren de genoemde prijzen niet interessant of heeft u mijn bericht destijds niet meegekregen? Maakt ook verder niet uit, Wendingen in goede staat zijn lastig tegen een redelijke prijs te vinden. 'k Vroeg het me alleen af...

Murdockyoufool | 10-05-07 | 12:07

Commentaarder 10-05-07 @ 12:03

Ga je dat verhaaltje misschien eens vertellen in een buurtcafe? Vertel me dan de plaats en tijd. Heb zin om eens ouderwets te lachen :-)

kwarko01 | 10-05-07 | 12:07

@ dr. spin

Mijn bronmateriaal voor de FF heb ik alweer binnen. Volgens mij is katinkedink een gotische, en daar valt verdomde weinig mee te lachen.

kolonel klootoog | 10-05-07 | 12:06

dr.spin007 10-05-07 @ 12:04

Is ze zo'n texas chainkillerT?

Sikkeneur | 10-05-07 | 12:06

ik mis de column van die dame in dit topic. Zou ik graag lezen. Ook ik ben van mening dat de emancipatie van de arbeidersklasse teruggedraaid moet worden.
Er zijn al voorzichtige stappen in de goede richting gezet op t gebied van sociale zekerheid en gezondheidszorg maar het kan veel beter, en veel sneller.

Het schorriemorrie dat meent dat meent dat een grote bek gelijk staat aan het grootste gelijk dient met de lange lat teruggemept te worden naar de mijnen, productielijnen en afwaskeukens.
Laat ze eerst maar eens leren met 2 woorden te spreken voor ik weer een sollicitatiebrief moet lezen van zo een omhooggevallen snotneus wiens vader nog gewoon lekker mn zn knieen mn carport zat te bestraten, en die daar tevreden mee was.

Zo is het eeuwen geweest, en zo ging het ook goed. Als de 20ste eeuw 1 ding aangetoond heeft is het dat van het Volk, of het nu rechts of links is, niks goeds te verwachten valt. De grootste moordpartijen en de vernietigendste oorlogen kwamen voort uit die proleten die meenden dat zij het beter zouden doen dan een klasse die al eeuwenlang de wereld bestiert.

De uitvinder van de verbrandingsmotor was geen handarbeider, de ontwerper van de fluit was geen landarbeider, de opstellers van de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring waren geen katoenarbeiders.

Inderdaad, ontneem ze het stemrecht maar en drijf ze met de blanke sabel terug naar de holen waar ze uitkropen. Ze vroegen om meer ruimte, door de beleefdheid mijn klasse eigen gaven we ze de ruimte, maar ze maakten er een puinhoop van.
Ik voel me niet verantwoordelijk voor welke jankerd dan ook. Werkeloos? schijt aan uw luiheid. Ziek? rot weg. Arm? Dat houd je nederig.

In mijn wijk worden alleen minimumloners getolereerd tijdens 9 uur sochtends en 4 uur smiddags. Om t gras te maaien, de buitenboel een likje verf te geven of boodschappen te bezorgen. Daarna mogen ze terug naar hun gloppen en sloppen. Tot volledige tevredenheid van iedereen die er toe doet.

Commentaarder | 10-05-07 | 12:03

et voil? 10-05-07 @ 11:54

Merci!

kwarko01 | 10-05-07 | 12:03

Beetje standaard verhalen elke keer van gs...

sleng | 10-05-07 | 12:03

klootjesvolk ftw!

ILT | 10-05-07 | 12:01

Wat is dat voor gelul over de 'elite' en 'het volk'.


Voelen die mensen zich nu echt zoveel intelligenter en beter dan anderen?

creatyfuslijer | 10-05-07 | 12:00

@Baron Jaeger 11:49

Haha ja... echt te triest voor woorden. Democratie volgens de socialisten, alleen als het ze uitkomt.

Aussie | 10-05-07 | 12:00

Indoneesje 10-05-07 @ 11:50
Mijn grootste en allesbepalende argument zijn de radicale en menshatende opmerkingen die u telkens meent te moeten plaatsen richting in uw ogen linkse en/of islamitische bevolkingsgroepen in uw comments.
U heeft of een zeer moeilijke jeugd gehad en lijdt aan een vorm van PTSS of zit vreselijk vast in een paranoïde waanwereld. Vandaar mijn vragen inzake uw bezoek aan de psychiater.

On topic: het volk is idd DOM.....

Sikkeneur | 10-05-07 | 12:00

En daarom hebben we mensen als Wilders, Pastors, Eerdmans, Verdonk, en aan de andere zijde, Marijnissen en co. -exclusief vuilnisbelt en da moederneukende bomb- hard nodig. Je ziet dat ze nuttig werk verrichten. Sinds Fortuyn kronkelt de gevestigde orde als een demon die wordt uitgedreven. 'Uit!', roepen Geert en Jan, 'uit!'

Murdockyoufool | 10-05-07 | 11:59

@DFT 10-05-07 @ 11:55

Als in: Ik heb de band lek, mag het raam los, andersom aantrekken, naar huis heen?

partij voor de apen | 10-05-07 | 11:59

Kleinkunst... zou ze ook bedreven zijn in het burlesque miemspel?

superjan | 10-05-07 | 11:58

@uninvited guest 10-05-07 @ 11:47

Sorry, wist niet dat je boos zou worden...

Voortaan zal ik proberen het ambivalente karakter van reactie mijner zijde te minimaliseren met als doel frustraties uwer zijde te verminderen. een nobel streven, in mijn optiek.

Mijn reactie van 11:39 is een opmerking voor een selecte groep 'insiders'. echter, mijn hart maakt een sprong bij een dergelijke gedrevenheid om de nederlandse taal onder reaguurders te corrigeren!

DFT | 10-05-07 | 11:55

tjek dat logo van die polderhoer

dr.spin007 | 10-05-07 | 11:55

@kwarko01 10-05-07 @ 11:44
Verkiezingen over 1 maand.
En het is zeer onwaarschijnlijk dat er nu opeens een linkse parlementaire meerderheid gaat komen.
Links is al begonnen zichzelf te ontmantelen.
Aangezien er nu een meerderheid rechts heeft gekozen, zullen ze daar hoogstwaarschijnlijk ook bij de komende verkiezingen bij blijven.
Sinds de hervorming in 2001/2? is de regeringsperiode van de president net zo lang als die van de regering en niet zoals vroeger 7 jaar/5 jaar hetgeen af en toe scenarios gaf zoals jij beschrijft.

et voil? | 10-05-07 | 11:54

@Eagle_Eye 10-05-07 @ 11:47
Niet alleen allochtonen, in het centrum van Parijs zie je vooral links autochtoon racaille, dat hun "democratische" argumenten met stenen kracht bij zet.
Kwestie van geografie en logistiek natuurlijk. De Sorbonne is dichter bij de Place de la Bastille dan de buitenwijken ;-)

Lavrenti_Beria | 10-05-07 | 11:52

(s)linkse kerk!!!11!11111

Baron Haussmann | 10-05-07 | 11:50

Nou dan kom ook maar eens met argumenten van waar u vind dat ik zo nodig op zo'n bankie moet gaan liggen lullen over koetjes en kalfjes. Jij bevooroordeeld mij ook zonder maar 1 duidelijk argument te geven. Dus niet zeuren als u een comment terug kan verwachten. Goeie dag verder.

Indoneesje | 10-05-07 | 11:50

altijd sportieve verliezers die linkse rakkers

Baron Jaeger | 10-05-07 | 11:49

ho, ho mensen, mevr. heeft wel ff de zonta kleinkunst (brr.... bij het woord alleen al krijg ik de kriebels) award gewonnen! eerder gewonnen door... juist ja.. ons aller vriendin sara kroos!

ed.. | 10-05-07 | 11:49

ZwakZinnig 10-05-07 @ 11:44
Democratie is dan ook niet zaligmakend, hoor maar eens wat mensen in en om stemhokjes er uit balken, maar weet jij na 2000 jaar democratie wat beters?
Het is de minst beroerde staatsvorm, aldus meneer Winston Churchill, en ik vrees dat hij gelijk heeft.

Lavrenti_Beria | 10-05-07 | 11:48

Wat een koning is die Ephimenco!

toe-kan | 10-05-07 | 11:47

Er wordt trouwens in de media doodleuk verzwegen dat de studenten en andere demonstrerende lieverds zo goed als allemaal van arabische afkomst zijn.

Eagle_Eye | 10-05-07 | 11:47

Indoneesje 10-05-07 @ 11:43
Niet zo bevooroordeeld man, ben ws iets ouder dan jij en een rasechte 030-er.
Maar je bewijst dat een 3-wekelijkse gang naar de psychiater geen overbodige luxe voor jou is.

Sikkeneur | 10-05-07 | 11:47

@DFT 10-05-07 @ 11:36
het is 'abonnement'

@DFT 10-05-07 @ 11:39
het is 'waar kom je vandaan dan?'

Wat zeg je? 'Boeiend?' Nee, jouw reacties zijn ...

uninvited guest | 10-05-07 | 11:47

Ik zeg: Vraag de Israëli's een grote muur om Limoboland te bouwen, en dump al die lutsers daar maar!

Pa Ling | 10-05-07 | 11:46

Dit jaar nog verkiezingen in La France. Wat doet die dan als er een linkse meerderheidsregering komt?

kwarko01 | 10-05-07 | 11:44

Het is achterstandswijk.

En natuurlijk is het proletariaat dom. Ware dit niet het geval dan had de 'democratie' nooit gewerkt.

ZwakZinnig | 10-05-07 | 11:44

Sikkeneur en wanneer lever jij je tweede paspoort in? Wanneer verhuis jij nu eens naar Noord-Korea of Cuba zwaai zwaai en snel weg met u!

Indoneesje | 10-05-07 | 11:43

Ach, de ene halve zool noemt het verdorven nationalisme als de kleine man voor zijn rechten opkomt, de ander noemt het achter populisten aanrennen.
Een feit is dat zijn toch al niet riante positie verder wordt verslechterd door de multicullisten. Tot grote frustratie van de linkse elite laat de kleine man zijn linkse profeten maar lullen wat goed voor hem is, rechts zorgt wel voor de nodige houvast.
Dat rechte leiders in dure huizen wonen mag waar zijn, maar vlak de vele linkse zakkenvullers niet uit, die doen daar geen meter voor onder a la Halsema in een kasteel wonen of hun zakken lopen te vullen met erebaantjes.


The eimer | 10-05-07 | 11:43

@Ergenekon 10-05-07 @ 11:35

Nu nog behoorlijk Nederlands leren.

lekker moeder | 10-05-07 | 11:41

In België wint Flip de Winter zeer fors en in Turkije wordt een staatsgreep gepleegd. Het wordt een prachtige zomer!!!

vinque | 10-05-07 | 11:40

Indoneesje 10-05-07 @ 11:31
Wanneer is uw volgende afspraak bij de psychiater?

Sikkeneur | 10-05-07 | 11:40

@Lavrenti_Beria 10-05-07 @ 11:36
meulenbelt?
waar kom je weg dan? :)

DFT | 10-05-07 | 11:39

rechts rechtser rechtst

viva la france

viva wilde geert

londehul | 10-05-07 | 11:39

@kolonel klootoog 10-05-07 @ 11:24
Nee, dat is niet geyl, dat is GEEL.

on topic:
Sarkozy lag altijd al onder vuur, en niet altijd onterecht. TV optredens in een getho waar hij omringd door een massa aan politie een wijk aan het "schoonvegen" was nadat er een paar dagen tevoren weer eens iemand doodgeschoten was.
De volgende dag echter was het al weer nomans land waar zelfs geen journalist zich waagt.

Maar ja. Hij bied in ieder geval duidelijk geformuleerde "oplossingen" aan voor wat betreft een hoop problemen waarme de franse samenleving te kampen heeft:
-de belaberde situatie van de franse economie.
-pensioentekorten.

Of het gaat werken, de tijd zal het ons leren. Maar wat in ieder geval zeker is, is dat zijn tegenstandster als oplossing voor alle problemen steeds grote groepsgesprekken in het vooruitzicht stelde.
Iedereen moet zijn zegje kunnen doen om vervolgens niets te besluiten. Niet eens de grote lijn had ze al klaarliggen voor dit soort therapiegesprekken.

Ik ben blij dat zij niet president geworden is.
Nu nog zien wat dat kleine mannetje er van bakt!

et voil? | 10-05-07 | 11:38

Vandeweek bij TvVandaag: 2 oerhollandse wao-trekkende vetgezellige tokkies met hun ADD-kindertjes die absoluut (!) geen overlast gaven in de buurt.
Met hun stemgedrag gaat het zeker weer goed komen in 0031.

Sikkeneur | 10-05-07 | 11:38

@redactie:

Naast een abbonement op trouw wordt het met de dag minder spanned om jullie weblog te lezen. Goed om te zien dat de waardering voor Ephimenco zo wijd verspreidt is, maar als je toch elke week een column van 'm plaats, huur de beste man dan is, zet 'm op de loonlijst en zorg dat 'ie nog een keer extra op vakantie kan naar la france.

DFT | 10-05-07 | 11:36

@kolonel klootoog 10-05-07 @ 11:30

spektakel als in vleeshaak neem ik aan?

grotetokkie | 10-05-07 | 11:36

Ephimenco sloeg de spijker op z'n kop.
Wat meteen de vraag oproept wat links en rechts is, en wat progressief en conversatief. Ik heb het gebazel van wat zichzelf progressief en links noemt op de voet gevolgd in de Franse media. Meulenbelt is er niets bij.
Zelden zo'n aaneenschakeling van socialistiche, dus stokoude, achterhaalde, belegen flatspoeperij gehoord.
Sarkozyis veel vooruitstrevender. Failliet gegane ideologiën hebben nog nooit tot een oplossing geleid, behave voor degenen die anno 2007 nog steeds in Stalin, Kim il Jung2, en Castro en het gedachtegoed van het racaille in de Parijse voorsteden geloven natuurlijk.

Lavrenti_Beria | 10-05-07 | 11:36

Mr Trev The Impaler 10-05-07 @ 11:29
Twee neptieten dan toch. En dat lachje is ook niet echt.

Schoorsteenveger | 10-05-07 | 11:35

". Zo is hij fel gekant tegen pedofilie, tegen toetreding van Turkije tot de EU en ziet hij het liefst alle reljongeren uit de voorsteden vertrekken naar verweggistan."
Mwoah, het klinkt als een verstandig mens. Overigens is hij zelf een immigrant, dus hij heeft wel recht van spreken.

Hellsmurfje | 10-05-07 | 11:35

Die kerel heeft groot gelijk gratis vakantie op een jacht, slaat toch niemand af.
@red. Ingelogd onder deze nick kan ik nog steeds niet posten!
Op NN en de dumpert en geenredactie, komt dat ooit nog werkend ?

in de regenjas | 10-05-07 | 11:35

Wees niet getreurt, er is een nieuw volk ontstaan. Het volk van de migrantenzonen.

Ergenekon | 10-05-07 | 11:35

*heeft na het zien van de foto van Katinka Polderman nog nooit eerder in zijn leven aan zijn sexueele geaardheid getwijfeld*
.
@ Katinka Polderman: doet jij eens een burka dragen.

Burgerlijke ongehoor | 10-05-07 | 11:34

Alle cabaretiers in een getto opsluiten. Kunnen ze mekaar vermaken.

Schoorsteenveger | 10-05-07 | 11:32

Met vriend en kerkgenoot Wolfowitz komen ze er wel

Awasawas | 10-05-07 | 11:31

Tijd om ook eens hier wat autootjes in brand te steken in onze kanswijken dan maar. Goh, socialisme ten top. Ik mis alleen nog de rode vlaggen en de Tanks om het volk te onderdrukken. Sakorzy ga uw gang, gooi al dat tuig maar over de Alpen heen of verdrijf ze terug de zee in. En sla die linkse werkschuw tuig en typhus studentjes maar flink in elkaar.

Indoneesje | 10-05-07 | 11:31

@ nieuwmans

Dat vind ik geeneens zo verwonderlijk. Bij het lezen van dit, ongetwijfeld positief bedoelde, stukje kreeg ik verschrikkelijk veel zin om dingen kapot te maken:

"Polderman brengt géén korte hilarische scènes die je bij de keel grijpen, géén tragische typetjes die schuren en schrijnen, en is geen energieke spraakwaterval. Niets in haar voorstelling levert slapstick-achtige situaties op, ze brengt godzijdank geen multimediale totaal-ervaring, in sneltreinvaart grappen op de zaal afvuren vertikt ze, ze brengt geen vijf-koppig theatercombo mee, en haar podiumpresence is verre van geraffineerd. Kortom: Polderman zet een ontzettend vernieuwend cabaretspektakel neer voor jong en oud."

kolonel klootoog | 10-05-07 | 11:30

Okselhaar-alarm! Gelukkig maakt Ephimenco korte metten met dit soort wereldvreemd geneuzel.

Lobo | 10-05-07 | 11:30

Tokkies zijn toch ook gewoon kudt?

Horror Skopie | 10-05-07 | 11:30

Lijkt me heerlijk als Europa "verrechtst" en hoog nodig ook!!

kruisridder | 10-05-07 | 11:29

we kunnen wel allemaal gaan klagen, kreunen en steunenof juichen en feest vieren(toch fraulein Polderman?). laten we eerst aan ons eigen Nederland gaan werken.... ik geloof dat hier genoeg te doen is...

youreckon | 10-05-07 | 11:29

"Sarkozy is namelijk rechts van het midden en dus een automatisch een fascist. Ook de Nederlandse media doen maar wat graag mee aan deze beeldvorming."
haarscherp!

DenLangel*l | 10-05-07 | 11:29

Katja Schuurman is niets meer dan twee tieten met een lachend hoofd er tussen.

Mr Trev The Impaler | 10-05-07 | 11:29

Nee, hij moet nl in een roeiboot op de Seine gaan vakantie vieren om bij te komen van de verkiezing en campagne. Mensen: luistert niet naar wat de media u wilt laten geloven. Succes mag wel! En Sarko: volgende keer een jacht van 80 meter!

De Stramme Kabouter | 10-05-07 | 11:29

DanMaar'NLinkseLul @ 11:18
Topidee!

Harry Turtle | 10-05-07 | 11:24

De laatste stuiptrekkingen van het socialisme.

vernieuwdeVerbatim | 10-05-07 | 11:24

Het lijkt me beter als mevrouw Polderfolder eerst eens wat aan haar podiumkunsten gaat doen. Het was de tweede voorstelling in mijn leven waar ik ben weggelopen wegens gebrek aan kwaliteit.

nieuwmans | 10-05-07 | 11:22

WTF... pokeren is een sport!!!!!!

Redwatch | 10-05-07 | 11:21

Gelukkig zijn er dus nog de theateracademici die precies weten wat goed voor ons (lees: hun) is. In 's-Heer Abtskerke ben je dan ook onder 'het volk' opgegroeid natuurlijk.

Ongelovige athe?st | 10-05-07 | 11:21

who the fuck is Katinka Polderman.
Ze zich kleed als een zombie, om de aandacht af te leiden van haar lelijke varkenskop, en is dus maar caberatier geworden, omdat niemand haar serieus neemt.
En nu lekker overal tegenaan schoppen, want het volk in frankrijk durft eindelijk voor haar mening uit te komen in de verkiezingen, en god, stel je voor dat zoiets hier in nederland zou gebeuren. Ja wat zou dat toch rampzalig zijn, voor de linkse media en haar aanhang.
Zucht, had Geert maar het charisma van Sarkozy of Pim, dan kon hij misschien nog wat potten breken.

albundy_33 | 10-05-07 | 11:21

Het volk is het indoctrinerende geneuzel van de linkse polletiek/media meer dan beu. De dagelijkse gebeurtenissen spreken alle "pro" multiculturele samenlevingssprookje tegen en dat valt te merken in het stemgedrag.<br />
Ies moeilijk te behapstukken voor domme linkse dozen.

Eagle_Eye | 10-05-07 | 11:19

Link naar die column van Katinka?

El Trianero | 10-05-07 | 11:19

Zeg, ben ik nou gek. Dat leaugeau van Katinka dat is toch gepikt van het oude GS leaugeau?

superjan | 10-05-07 | 11:19

sarkozy heeft zen vakantie toch verdiend , en waarom zou je arme vriendjes bezoeken als er ook rijke zijn .

likmegaties | 10-05-07 | 11:19

Volgens Bert Abu-Baqr van de Dhimmy 66 partij (je weet wel die is gepasseerd door de armenocide ontkenster) is de kloof tussen polletieque en ut volluk te danken aan het volluk en de media.
www.wereldomroep.nl/actua/nl/samenlevi...

TyfusLeijer | 10-05-07 | 11:19

Volgens mij is het gauw opgelost als je mensen een keus geeft als ze 18 worden. Wil je een Golf GTi of stemrecht..? Kies maar...

DanMaar'NLinkseLul | 10-05-07 | 11:18

Laat die fransen toch lekker hun gang gaan. Boeie.

kolonel klootoog | 10-05-07 | 11:18

Days-of-Wild wordt ook wakker. Ooit van sarcasme gehoord?

El Trianero | 10-05-07 | 11:18

Ik ben zo blij dat er van die ubermensen zijn zoals Katinka, van die wijven die moreel volledig superieur zijn aan van die mensen, die wel gewoon eerlijk zeggen wat ze denken ipv uit onzekerheid p.c. shit veinzen, om ongetwijfeld onzedige gedachten te verbloemen.

alpha_mannetje | 10-05-07 | 11:18

Wat heeft afkeer van pedofilie met (extreem) rechts zijn te maken? Volgens mij heeft dat met gezond verstand te maken.

Days-Of-Wild | 10-05-07 | 11:16

-weggejorist-

Violator[xL] | 10-05-07 | 11:15

Gaat u maar rustig slapen...
Uw salon-socialistische-kardinaal weet wel wat goed voor u is!

Gigs | 10-05-07 | 11:15

Ach ja, zolang die kleine elite maar hard blijft roepen, dat Nederland alles is wat zij maar wensen (met hun linkse idealen), ontstaat vanzelf de indruk, dat dat zo is.

Op een gegeven moment blijkt dan toch wel weer, dat de massa toch iets anders wil. En als die kleine elite daar achter komt, moeten ze nóg harder roepen om dat weer te overstemmen. Uiteindelijk zijn ze schor.

uninvited guest | 10-05-07 | 11:15

plebs sport... darten...
pokeren zou ik niet zo durven noemen, dan schop je nogal wat criminele grote negerts tegen de schenen....

van dal | 10-05-07 | 11:13

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl