Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

En storten maar weer...

Mag ik effe vangen?Ah, we gaan weer geld ophalen met zijn allen. Na orkaan Katrina was het niet nodig een gironummer te openen, maar nu er in Pakistan een paar grotten zijn ingestort, worden we wel geacht massaal te storten. Overigens is gekozen voor het gironummer 800800, omdat op het standaardnummer 555 nog steeds giften binnenkomen voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië op tweede kerstdag. Dat wordt weer een romantisch uitje voor Nicolien 555 en haar chauffeur Jan. Iemand de laatste dagen trouwens nog iets vernomen van Osama Bin Laden?

Reaguursels

Inloggen

Ja nummertje, alle moslims zijn hetzelfde!
*zucht*

chiel (voormalig ... | 13-10-05 | 12:14

Moslims zijn ook HYPOCRIETEN als ze in de sjit zitten nemen ze wel geld en goederen aan van ons hun STAATSVIJAND-NUMBERONE immers wij zijn vervloekte christenhonden,onze vrouwen zijn hoeren van het ergste soort,zie verder hun onsmakelijke boek DE KORAN,ik hou het wel op IK JAN CREMER!!!!!!!!!!!!!!!!!

nummertje | 13-10-05 | 09:45

owww, en roker, voor ik het vergeet, ik heb ook nooit gezegd dat alle moslims moordenaars zijn, alleen valt me wel op hoe weinigen bijv. de moord op van gogh afkeuren, sterker nog, velen stonden erbij te juichen. Net zoals talloze pakistani stonden te juichen op 9/11. Sorry, maar daar heb ik geen medelijden mee als ze dan zelf iets overkomt, wat overigens niet wil zeggen dat ik ook sta te juichen

fuckface | 12-10-05 | 16:13

rokerT, bedankt voor je reactie maar nog steeds geen sorry. Verdiep je eerst maar eens in alle religieuze stromingen binnen het christendom. Je noemt al katholieken en de IRA, nou dat zijn al geen zwartekousen. De zwartekousenkerk bestaat uit 3 geloofsgemeenschappen die uitsluitend betaan in Nederland en Canada en die de naam Gereformeerde Gemeente (in Nederland), Oud-gereformeerde gemeente of oud-gereformeerde gemeente artikel 31 dragen. Ik ben het met je eens dat er dwazen/christenen rondlopen die abortusartsen afknallen onder het mom van religie, maar die komen dus NIET uit de door jou genoemde zwartekousenkerk. Bovendien bestaan het christelijke geloof nog eens uit onder andere 2 belangrijke stromingen namelijk de katholieken en de protestanten, beiden zijn weer onderverdeeld in allerlei kerken en sekten, de protestanten kennen zelfs vele honderden verschillende kerkgenootschappen, sekten en gemeenschappen (waaronder dus die 3 zwartekousenclubs). Je hebt dus gelijk als je zegt dat "christenen" abortusartsen afknallen, alleen zijn het geen zwartekousenchristenen. Overigens moet je mijn verhaal niet zien als een pleidooi VOOR grrrrrrristenen, ik moet ondanks (of misschien wel dankzij) de bekende paplepel niets hebben van welke religie dan ook maar ik denk dat dat je uit mijn eerste posting al duidelijk was geworden

fuckface | 12-10-05 | 16:09

@Fuckface:
"of ik wel eens gehoord heb van zwartekousen die abortusartsen omleggen?? nee, daar heb ik nog nooit van gehoord!!!! om de doodeenvoudige reden dat die niet bestaan" en "Degenen die abortusartsen afknallen komen uit een volledig andere hoek"
Bekijk de volgende links even, als je wil.
Dan mag je wat mij betreft zeggen dat ik gelijk heb.
www.cnn.com/2005/LAW/07/18/rudolph.sen...
www.religioustolerance.org/abo_viol.ht...
www.armyofgod.com/Paulhillindex.html
Dat voor zover christenen geen geweld zouden gebruiken tegen abortusklinieken en artsen. Maar zijn alle christenen daarom moordenaars? Nee.
Volgend puntje:
"en maken niemand af, steken geen kroegen in de fik, ze leven gewoon in hun eigen wereldje.""
www.upmj.co.uk/IRAvictimsPhotos1.htm
www.upmj.co.uk/IRAvictimsPhotos2.htm (als je een sterke maag hebt)
.. en info van een iets betrouwbaarder bron: news.bbc.co.uk/1/hi/northern_ireland/4... (kijk vooral eens naar de film "In the name of the father")
Maar zijn alle katholieken daarom moordenaars? Nee.
Hoor ik je daar al zeggen: "sorry ReaukerT, je hebt gelijk?"
Vast niet. Nogmaals, mijn punt is: mensen zijn mensen, welk geloof ze ook aanhangen. En er zitten er tussen met een verwrongen wereldbeeld en enge fundamentalistische ideeën. Ik pas er voor om de goeden te laten lijden onder de slechterikken. Ik ben niet te beroerd om het nog eens voor je te herhalen als het punt je nog niet duidelijk is!

RokerT | 12-10-05 | 12:53

ROKER T, of ik wel eens gehoord heb van zwartekousen die abortusartsen omleggen??
nee, daar heb ik nog nooit van gehoord!!!! om de doodeenvoudige reden dat die niet bestaan, althans niet op de manier zoals jij suggereerde. Ik heb namelijk de twijfelachtige eer zelf in een zwartekousengezin te zijn opgegroeid, volledig losgelaten, maar nog wel erg veel familie in die hoek. En er valt ze veel te verwijten, sterker nog, ik moet er niks van hebben, o.a. op het gebied van vrouwenrechten, hoe ze omgaan met inentingen van weerloze kinderen, en zo nog talloze onderwerpen, maar ze trappen geen flikkers in elkaar, en maken niemand af, steken geen kroegen in de fik, ze leven gewoon in hun eigen wereldje. Ze veroordelen geweld, ook tegen abortusartsen.
Degenen die abortusartsen afknallen komen uit een volledig andere hoek en worden door mij in dezelfde hoek geplaatst als moslimterroristen, die al jou argumenten ten spijt in de recente geschiedenis toch echt meer slachtoffers op hun geweten hebben dan fundamentele grrrrrrristenen

fuckface | 12-10-05 | 11:16

@fuckface: wil je je dan nu even aangeven bij de dichtsbijzijnde politiepost?
Als het een hele tijd geleden is dat de christenen naar wereldheerschappij streefden dan komt dat omdat ze het doel ooit eens behaald hebben. En omdat het een hele tijd is geleden, is het niet meer dan logisch dat je ze nooit in actie hebt gezien. Heb je weleens gehoord over fundamentele zwartekousen die abortusartsen hebben omgelegd? Want dat is vrij recentelijk nog gebeurd. Dat heeft dus toch wel te maken met het opdringen avn je eigen wereldbeeld en -vooruit dan maar- normen en waarden aan andersdenkenden. Maar dat ontgaat je als je alleen maa rondkijkt en met mensen praat. Het putn dat ik wil maken, want we dwalen af, is dat moslims gewoon mensen zijn. En daar zitten er tussen met een verwrongen wereldbeeld en enge fundamentalistische ideeën. En ik pas er voor om de goeden te laten lijden onder de slechterikken.

RokerT | 12-10-05 | 09:04

tsja pannie, als dat een christen is ben ik osama bin laden.........

fuckface | 12-10-05 | 08:08

fuckface 11-10-05 @ 22:28
Je vergeet Bush.

Pannie | 12-10-05 | 06:23

@tyfus, om de feiten kun je niet heen, maakt niet uit, lekker links je kop in het zand blijven steken, amen

fuckface | 12-10-05 | 05:47

@fuckface: jongetje... ach. Je hebt geen idee wat je zegt.

Tyfus | 12-10-05 | 02:30

rokerT, als iemand zich hier onsterfelijk belachelijk maakt, dan ben jij het wel. De tijd dat de christenen de wereld willen overheersen is toch wel voor een groot deel voorbij, ik heb nog nooit een zwartekous-aanhanger een bom zien leggen, zichzelf zien opblazen, columnisten de strot zien afsnijden etc. Homo's stenigen doen ze ook al enige tijd niet meer, het enige wat je ze kunt verwijten is dat ze een bekrompen wereldbeeld hebben en dat de meesten de vrouw als minder dan de man zien. Daarentegen wordt dat er meestal niet ingeslagen zoals bij andere groepen wel het geval is. Praat eens met mensen, kijk eens om je heen, i.p.v. alleen maar het journaal te kijken en boeken te lezen...........

fuckface | 11-10-05 | 22:28

@amstel, bij de meer dan 1000 werknemers tellende organisatie waar ik werk lopen ongeveer 300 moslims rond, waarvan een groot gedeelte de aanval op Amerika weigerden te veroordelen. Need to say more??

fuckface | 11-10-05 | 22:24

@Amstel: your welcome.
De meeste comments hier zouden zelfs in het stamcafe misstaan.

RokerT | 11-10-05 | 15:51

Haha ik had m nog niet gelezen, eigenlijk wilde ik deze discussie stoppen omdat er toch enkele mensen met het IQ van een gemiddelde inktvis aan meededen. RokerT, thanx for the reply, ik had het zelf niet of nauwlijks beter kunnen zeggen.

Amstel | 11-10-05 | 14:36

@Zak Chips: je hebt jezelf definitief en onsterfelijk belachelijk gemaakt met je comment van 12.58. Ik zal er weinig woorden aan vuil maken, want dat verdient je onzin niet. De christelijke kerk streefde óók naar wereldheerschappij. Dankzij die kerk zijn er nu een heleboel christenen in Afrika. Zendelingen, weet je wel? Joden en christenen zijn ook niet altijd vrienden van elkaar geweest, en dat vredelievende is dikke nonsens. En je bent gewoon een beroepsmalloot als je denkt dat de islam één geheel is, en dat alle moslims de Islam op dezelfde manier interpreteren. Kijk eens naar het journaal en lees eens een boek. Denk jij dat er geen verschil is tussen soenieten en shiieten? Dan denk je ook dat gereformeerden en katholieken allemaal hetzelfde denken (want Christendom), dan denk jij ook dat Spanjaarden en Noren hetzelfde denken (want Europeanen) en dan denk je ook dat een Afrikaanse man hetzelfde denkt als een Nederlandse man (want man). Zolang hersenlozen als jij geen verschil willen zien tussen een islamitsch slager om de hoek en Osa Bin Laden, zal er nooit een oplossing voor dit soort problemen komen.
Dju.. heb ik er toch nog teveel woorden aan vuilgemaakt.

RokerT | 11-10-05 | 13:28

@ Amstel
Als jij niet wilt begrijpen dat de Islam (en dus de moslims) naar een islamitische wereldheerschappij streven, dan moet je dat zelf weten. Ze zijn al eeuwen aan het stoken en haatzaaien. Vergeet niet dat in alle gebieden die nu islamitisch zijn eens vredelievende Joodse, Christelijke, Boedhistische of Hindoestaanse mensen woonden. Maar die zijn allemaal uitgeroeid. Zo verdraagzaam is de Islam dus.

Zak Chips | 11-10-05 | 12:58

@Zak Chips (ja nog een keer): Oh dus als het westen gaat helpen zijn er géén bijbedoeningen? Geen multinationals die weer wat goedkoper zich kunnen vestigen, geen kerken, geen handelsbelangen? Dan snap je m echt niet. En nu houd ik deze discussie voor gezien.

Amstel | 11-10-05 | 12:49

@Zak Chips 12:37: WAUW wat een vooroordelen. Bijna ongeloofelijk dat mensen ZO dom kunnen zijn :) ik lig dubbel hier... 'Ik voel die haatdragende blikken' yeah right, misschien moet je je rechterarm niet in de lucht gooien als je langs ze loopt? Of ben je gewoon bang voor iets dat je niet kent en kruip je al in elkaar van onzekerheid zodra je een moslim in t oog krijgt, waardoor je wat vreemde blikken (die ieder ander je ook gegeven zou hebben) toegeworpen krijgt? Of ben je gewoon ZO bevooroordeeld dat HOE iemand ook naar je kijkt, zodra het een moslim is is het 'haatdragend' en 'willen ze je beroven' ofzo?
Ik zou zeggen, ga eens naar een lokale moskee, en PRAAT eens met een paar moslims. Er gaat een wereld voor je open vermoed ik.

Amstel | 11-10-05 | 12:47

@ Amstel
Gewoon feiten Amstel. Bij iedere ramp moet het westen miljoenen geven aan de slachtoffers, terwijl Arabische landen nauwelijks wat geven. Als ze dat al doen zijn er altijd bijbedoelingen, om de bevolking te bekeren.

Zak Chips | 11-10-05 | 12:46

@Zak Chips: "Naastenliefde is een onbekend begrip binnen de Islam". Goh duidelijk nog nooit een Koran opengeslagen, maar dat terzijde. Maar jij als Christen hebt natuurlijk heeel veel naastenliefde, daarom zal je beslist ook geen moslims gaan helpen natuurlijk, zij zijn immers maar moslims en geen 'naasten'? En wie van die 40000 doden heeft JOU doodgewenst?

Amstel | 11-10-05 | 12:38

@ Amstel
Moslims zijn niet te vertrouwen. Ik zie dat als ik op straat loop. Je voelt gewoon die haatdragende blikken. En daarnaast dat ze je willen beroven.

Zak Chips | 11-10-05 | 12:37

@fuckface 11-10-05 @ 10:00 : 95%? Ik ken ongeveer 25 moslims in NL, waarvan een paar goede vrienden van me zijn. Ik ken er geen één die welke aanslag dan ook goedkeurd, laat staan het vermoorden van niet-moslims. Hoeveel moslim-medemensen ken jij persoonlijk? 0? 1? Iig, zo te horen heb jij je weer lekker laten indoctrineren door foute propaganda. Dream on zou ik zo zeggen.

Amstel | 11-10-05 | 12:23

Ik herinner mij helemaal geen beelden van juichende Pakistani na 9-11 of de Londense aanslagen?Heeft iemand een link die dit bevestigd?
Ik herinner me wel dat Fox beelden uitzond van juichende Palestijnen na 9-11 die later beelden van een bruiloftsviering bleken te zijn, maar dat is een ander verhaal.

LoudAndProud | 11-10-05 | 12:19

@TM; even beter lezen.
@Zak Chips: pas op dat je je rechterarm niet te vaak overstrekt.
@fuckface: 95%? Das veel. Ik heb de wijsheid niet in pacht, maar wil wel bijleren. Waar haal je dit percentage vandaan?
@nummertje: heb je al een vlucht geboekt om te helpen? Van mij hoeft ook niemand geld te geven, en hoef je er niet hene om te helpen. Ook voor jou de vraag hoe je aan deze info komt. Als je het kan onderbouwen, prima, zo nee, dan beschouw ik je bijdrage als zinloze borrelpraat. Er zal heus misbruik worden gemaakt, en -eyeopener- er is OVERAL corruptie, maar ik heb grote bezwaren tegen hetgeen hier in ongeveer alle topics gebeurd: op basis van één of twee gebeurtenis(sen) generaliseren.

RokerT | 11-10-05 | 11:59

@Pannie 10-10-05 @ 20:42 : Oh, dus je bent MOSLIM? O.K. Daar heb IK verder geen problemem mee hoor. Als ik die al zou hebben dan zou dat zijn vanwege je gebrek aan inhoud.

TM | 11-10-05 | 10:38

Die Boze Buur is een gast met echte humor. En waarom zouden wij die gasten geld moeten geven? Wij zijn toch maar ongelovige christenhonden. Wel ons dood wensen, maar om geld zeuren na een aardbevinkje. Laat allah hun rotzooi maar opruimen. Hoe meer ik die zogenaamde "zielige" beelden zie, hoe minder ik om die klootzakken geef. Als het hier zou gebeuren, gaven zij echt geen cent. Naastenliefde is een onbekend begrip binnen de Islam, dus als ze hulp willen, moeten ze maar christen worden.

Zak Chips | 11-10-05 | 10:20

amstel, nou gelukkig maar dat jij het dan allemaal zo goed weet, dan weet je zeker ook dat 95% van de moslims (extremist of niet) het goedkeurt dat mensen die tegen de koran ingaan om zeep worden geholpen en dan weet je vast ook dat de islam al eeuwen lang als doel heeft om een religie te worden die de hele wereld overheerst?? dankzij blinden als jij zullen ze daar ooit vast wel eens in slagen.........

fuckface | 11-10-05 | 10:00

Helaas ik zal geen eurries in de geldbussen stoppen!
Waarom niet zult u zich afvragen,een aantal jaren geleden was er in Marokko een aardbeving en er was heel veel geld opgehaald,helaas dat geld zit nog steeds bij de corrupte ambtenaren daar,die wel nieuwe huizen voor hunzelf en hun familie liet bouwen maar de rest tienduizenden andere mensen zonder huis slapen nog steeds in hun tentjes!
Ik heb het helemaal gehad met die mooie hulpverleners praatjes-makers,al die stichtingen hebben een ding gemeen,de directeuren strijken riante salarissen op,hun kantoorpanden zijn superlux,en zelf wonen deze zogenaamde hulpverleners in riante villaatjes!
Hulp bieden oke,GELD NEEN!

nummertje | 11-10-05 | 09:17

@fuckface: Hoeveel % van de moslims in pakistan is extremist denk je? ik schat misschien 0,5% die daadwerkelijk extremistisch is en in staat zou zijn tot aanslagen. De rest zijn doodnormale moslims die misschien de VS niet je-van-het vinden. Hoe harder mensen dingen als jij hierboven schreeuwt (hofleverancier van extremisten mensen! kijk uit hoor, fuckface weet PRECIES waar ze vandaan komen!), hoe erger de tegenstellingen in onze maatschappij zullen worden, en hoe groter de kans dat er ook daadwerkelijk iets gebeurd. Als je dat niet inziet moet je wel zo blind zijn dat je continu zo'n witte stok met rood randje voor je uit zwappert, en alleen lucht raakt met t ding.

Ooit bij stil gestaan dat extremisten gemaakt zijn, door de VS en de fam. Bin Laden (die goede vriendjes zijn overigens), met net zulke propaganda als dat jij nu voor zoete koek slikt? Om de olieprijzen eens lekker op te drijven en de slecht exploiteerbare bronnen ook aan te kunnen pakken (jaja de olie wordt steeds minder)? Nee zeker.

Amstel | 11-10-05 | 07:14

Tsja, zo makkelijk om de vele reacties maar als "dom en medogenloos" te bestempelen. Links rules zal ik maar zeggen. Je zou ook wakker kunnen worden en beseffen dat moslimextremisten het spel spelen ZONDER zich aan regels te houden, zonder mededogen voor wie dan ook, het doel heiligt de middelen, en als je je daartegen wilt verzetten zul je je moeten verlagen tot dezelfde tactieken, "beschaafd" of niet. Als je in het verlengde daarvan dan eens een keer niet je kop in het zand steekt en wilt inzien dat pakistan hofleverancier is van extremisten, dat de bevolking dat gajes massaal steunt zonder medelijden te hebben met slachtoffers, dan kan ik me voorstellen dat velen geen medelijden hebben met het volk wat nu wordt getroffen door de gevolgen van de aardbeving.

fuckface | 11-10-05 | 06:25

TM 10-10-05 @ 17:47
O sorry wou je zeker niet valselijk 'beschuldigen', ik verwar je dan met een andere moslim.
Ik zou me persoonlijk geen zorgen maken over de reacties hier, dit is internet, en om nog specefieker te zijn GS, maargoed, zelf weten uiteraard..

Pannie | 10-10-05 | 20:42

@ Ziurdt 10-10-05 @ 17:22: Mag ik even?

" Maar waarom dan wel díe lijdende mensen en niet die in Darfur, Irak, de dakloze hier om de hoek. "
In darfur zijn zeker wel hulporganisaties. Helaas is de toestand daar zo slecht dat er niet veel gedaan kan worden. Daklozen worden in NL, als ze willen, prima geholpen. Daarvoor zijn er zat opvanghuizen, verslavingszorginstellingen etc. etc. Irak? In irak voeren we een oorlog momenteel. Waarom? Geld. Waarom geen hulporganisaties? Het leger is er om te 'helpen'. Kun je de hulporganisaties niet echt kwalijk nemen lijkt me.
-
"Wéken voordat het spul er is!"
Ja helaas gaat dat vaak niet sneller, en voor degenen die snel hulp nodig hebben is dit vaak te laat idd. Maar dacht je dat IEDEREEN dood is na een paar week, of dat het land zich spontaan weer hersteld heeft? Denk na, die mensen hebben ook dan nog hulp nodig...
-
"Om met de mensen te praten. Zodat ze het gebeurde verwerken. Praten? "
Dat zou idd niet de meest zinnige actie zijn imho, maar vergeet niet dat er ook heeel veel hulpgoederen WEL goed besteed zijn na die tsunami. Niet alleen praten, maar ook daadwerkelijk helpen met voedsel, schoon water, medicijnen en onderdak. Nuttige dingen die OOK via die girorekening betaald worden.
-
Een beetje humor is best. Maar let wel op dat je daar geen complete bevolkingsgroepen onnodig kwetst, zoals sommigen hier wel doen.

Amstel | 10-10-05 | 20:05

@Pannie TM 16:44 :

"Niemand hier gaat juichend de straat op hoor, geloof je dat nou echt?"

Ik maak een punt, weet je wat een analogie is? Wat extrapoleren is?
Wel lopen te kankeren op die extreme moslims die lopen te juichen na een aanslag, maar zelf ook lekker zonder enig gevoel lopen te ouwehoeren na 20.000+ doden. Volkomen koud. Het ontbreekt er nog maar aan dat Zyklon-B wordt opgevoerd als een *nog betere oplossing*. En voor je gaat reageren; sommige eikels hier komen daar al aardig in de buurt met hun infantiele reaktie.

"Jij was toch die goser die beweerde dat de dood van Theo 'z'n eigen schuld' was?"

Ik weet werkelijk niet waar je het vandaan haalt. Nee dus. Informeer jezelf eerst even s.v.p.

TM | 10-10-05 | 17:47

Generaal 'zichzelf' sloeg op jou uitdrukking 'ze komen elkaar nog wel tegen'

Pannie | 10-10-05 | 17:30

Noclass24: ik spreek idd namens mezelf. Hoewel ik in BB ook maar een provocateurtje vermoed. Maar dat hebben we gister al in het stamcafé besproken.

Ziurdt | 10-10-05 | 17:29

Bewaar je tranen maar voor het moment dat de vogelpest uitbreekt zou ik zeggen, want dan gaat het over miljoenen en miljoenen mensen.

Pannie | 10-10-05 | 17:28

-weggejorist-

generaal kwakzalver | 10-10-05 | 17:27

@Ziurdt, voor het grootste gedeelte mee eens , maar de ''humor'' van bv Bozebuur heeft daar nix mee te maken.Dat is niet om te relativeren of om de realiteit aan te kunnen maar puur omdat hij dode moslims goed/leuk vind, groot verschil.

NoClass24 | 10-10-05 | 17:26

Ach ach word stevig uitgekafferd zie ik alweer. 20.000 doden in Pakistan, daar moet je wat voor doen, centjes storten, en vooral meeleven. Zeker, zeker. Grappen maken? Huu! Dat kan niet.
-
Heb de afgelopen dag doorgebracht met inleven. Hoeveel mensen dat zijn, 20.000. Net zoveel als in mijn geboortedorp. Maar ook naar schatting een vijfde van het aantal Irakezen die in zekere bezetting annex bugeroorlog gesneuveld zijn.
-
Heb eens zitten denken over storten n.a.v. landelijke acties. Over de pure demagogie die er altijd mee gepaard gaat. De morele superioriteit, zo niet het absolute gelijk dat dergelijke acties altijd hebben.
"Die mensen zijn mensen als u en ik, ze lijden en DUS moet u geld storten, zodat wij er wat aan kunnen doen."
Even een kleine analyse. Verborgen argumenten in deze stelling: lijden wordt opgelost door het geven van geld aan samenwerkende hulporganisaties. Interessant. Maar waarom dan wel díe lijdende mensen en niet die in Darfur, Irak, de dakloze hier om de hoek.
Flauw, zegt u. Inderdaad ja. Maar er is meer. Laten we dit lijden opvatten als het lijden van gebrek aan primaire levensbehoeften. De samenwerkende hulporganisaties gaan met uw geld in deze behoeften voorzien. U stort vandaag. Morgen staat het op de rekening. Er worden hulpgoederen ingekocht. Die worden geleverd en getransporteerd naar het getroffen gebied. Daar worden ze gedistribueerd naar de mensen die ze het hardst nodig hebben.
Klinkt goed! Ware het niet dat de hele keten dagen en dagen en dagen in beslag neemt. De mensen die het nodig hebben, zijn reeds lang gecrepeerd. Hele dorpen zijn afgesneden van de buitenwereld zegt u? O jee. Wéken voordat het spul er is!
-
Vindt u dit nog steeds flauw? Dan deze. Na de tsunami stromen op uw kosten de welzijnswerkers het land in. Om met de mensen te praten. Zodat ze het gebeurde verwerken. Praten? Met een blanke? Die het allemaal wel weet? Die geen enkel oog heeft voor bijvoorbeeld de reliieuze dimensie van het gebeurde, maar puur naar "emoties" kijkt, een westers begrip dat verder haast nergens ter wereld hoog in aanzien staat?
In diezelfde lijn van "wat goed is voor ons, is ook goed voor hen" werkt zeer zeer veel ontwikkelingshulp. Als ik zeg kolonialisme ben ik de gebeten hond dus ik zeg het niet. Feiten? Tsja. Wie kent DE feiten? Ik lees veel, kranten, tijdschriften, voor mijn part IS het blaadje van het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking. Ken wat mensen die in Darfur bezig zijn. Ik ken DE feiten niet. Maar ik heb reden genoeg om de "samenwerkende hulporganisaties" te bespotten. En verder is humor nog altijd het beste middel om de gruwelijkheid van de realiteit te lijf te kunnen. Vandaar.

Ziurdt | 10-10-05 | 17:22

generaal je bedoelt zichzelf?

Pannie | 10-10-05 | 17:18

-weggejorist-

generaal kwakzalver | 10-10-05 | 17:14

Rokert ach dat zijn gewoon moslimhaters, die gasten zijn gewoon ziek van die zogenaamde almachtige Allah en al z'n aanhangers erbij.
Nogmaals die gasten hebben er hiervandaan misschien schijt aan maar je denkt toch niet dat die juichend de straat op zullen gaan?
Ik had het Pakistaanse GS wel eens willen lezen na Katrina.

Pannie | 10-10-05 | 16:55

Heet jij TM?

Pannie | 10-10-05 | 16:50

@pannie: dan heb je mij verkeerd begrepen.
Kan je me de grap van . duimdrop 09-10-05 @ 22:38 eens uitleggen dan? En de humor van . Boze Buur 10-10-05 @ 00:40 ?? Ik snap ze niet namelijk.

RokerT | 10-10-05 | 16:46

TM 10-10-05 @ 14:17
Niemand hier gaat juichend de straat op hoor, geloof je dat nou echt?
Jij was toch die goser die beweerde dat de dood van Theo 'z'n eigen schuld' was?

Pannie | 10-10-05 | 16:44

lol@amstel.
@private: ik ben geen geitenwollensokkendragende hippie als je dat soms bedoelt. Maar ik denk nog wel eens na voordat ik wat zeg. En ik heb een hekel aan het geblaat wat ik hier op GS zoveel tegenkom. Geblaat wat ik toeschrijf aan 15-jarige kansarme pubers met puistjes en een minderwaardigheidsgevoel die zich stoer willen voordoen, maar ik vrees dat deze onzin niet alleen door zulke jochies wordt gebezigd.

RokerT | 10-10-05 | 16:42

Dus als ik 2 tientjes doneer zoals Amstel is het wel goed?
Stijlloze grappen horen erbij, op GS tenminste.

Pannie | 10-10-05 | 16:41

@RokerT: Ik denk dat ie bedoeld dat onze maatschappij hard, individualistisch, zonder mededogen en verdorven is, en jij nog een beetje gevoel hebt en er dus buitenvalt... Gôh mooi toch hè die westerse, christelijke normen en waarden.

Amstel | 10-10-05 | 16:33

@private kwakzalver: en daarmee probeer je te zeggen .... ??

RokerT | 10-10-05 | 16:23

-weggejorist-

generaal kwakzalver | 10-10-05 | 16:13

* geeft een staande ovatie aan RokerT *

Mooi gezegd.

Amstel | 10-10-05 | 16:08

@fuckface: nu jij dit -ik kan het niet anders noemen- goddelijke inzicht hebt verkregen, mag ik zeker concluderen dat jij de eerste bent die zich met een vliegtuigje te pletter vliegt tegen de dichtstbijzijnde moskee?
Wat er mis is met jouw hersenkronkels, is dar er bij jou (en door mij eerdre genoemden) geen enkel mededogen voor de nabestaanden blijkt te zijn. Vuur met vuur bestrijden? Kijk eens voorbij de lengte van je neus: deze ramp heeft geen reet te maken met terrorisme, of Bin Laden of Allah. Dit zijn mensen die lijden onder natuurgeweld, en als je dat lijden kan verzachten of verminderen, dan moet je dat doen. Al is het alleen maar door er op een normale manier over te praten, ipv je reinste fluwekul, kutopmerkingen of misplaatste grappen te verkondigen.

RokerT | 10-10-05 | 15:51

@Kzi-Ziks: Stop jij ook met rekenen omdat ons wiskundig systeem is vervolmaakt door moslims omdat je zo'n hekel aan die islamieten hebt? Of is dat slechts omdat je toch IETS moet met die internetaansluiting?

Tyfus | 10-10-05 | 15:51

Gaan de Islamieten in Khasmir nu ook de huizen die zijn blijven staan afbreken omdat zij met Portland cement zijn gebouwd? Zij verfoeien toch alles wat uit de USA komt of is dat slechts om de lokale sufferds die nog geloven wat de Imans, ondanks dat het hen verboden is zelf de Koran te interpreteren als ware zij een nieuwe profeet, hen in de mofkees voorwauwelen.

Ksi-Ziks | 10-10-05 | 15:43

Voortaan ga ik 's nachts naar het stamcafe joris beloofd ;-).@ TM ik sluit me volledig bij je aan.Er is nix mis met een beetje mededogen zelfs niet op internet.

NoClass24 | 10-10-05 | 15:39

@Tobus: Heb je een onderbouwing voor je stelling dat gedoneerd geld in dit soort gevallen vrijwel niet bij die mensen terecht komt? Of ga je uit van de mediahype die altijd ontstaat als een bestuurder van een van de vele hulpfondsen eens te diep in de buidel tast?

Tyfus | 10-10-05 | 15:18

Het blijkt maar weer:
Geloof verbroedert, Religie verdeeld.
Daarbij: Shit happens overal mensen. De kans dat het je pakt is alleen zoveel groter als je je 20-hoge flatjes nog steeds van ONbewapend beton (aangestamptje klei dus) maakt in Pakistan, of je dijkjes 30 jaar niet aanvult in New Orleans, ook al wordt je omringd door water. Er gaat genoeg belastinggeld direct en indirect van Nederlanders naar dit soort rampplekken. Zelf doneren staat lief maar is mijns inziens meer van nut voor de eigen gemoedsrust dan voor de getroffen mensen. Keer op keer blijkt immers dat gedoneerd geld in dit soort gevallen vrijwel niet bij die mensen terecht komt, maar bij een van de vele doelen van hulporganisaties, bij steekpenningen die nodig zijn om voedsel van A naar de vele B's te krijgen of gewoon binnen de organisatie blijft hangen. De directeur wil wel een nieuwe boot na al die narigheid in de wereld natuurlijk, dan kan niet als er niets gebeurd in de wereld.

Tobus | 10-10-05 | 15:11


Fuck donere aan de V.S. die zijn te arrogant om het aan te neme maar Pakistan vraagt expliciet om hulp.

sluw maar stijlloos | 10-10-05 | 15:06


Fuck donere aan V.S. die zijn te arrogant om het aan te neme maar de pakistani's vragen expliciet op hulp.

sluw maar stijlloos | 10-10-05 | 15:05

@tyfus en TM
Chapeau! Heb er niks aan toe te voegen

mereggie | 10-10-05 | 14:28

Ik merk het wel weer; als die Vleeshomp zo'n stukkie niet zelf met populisme en onzin vervuilt dan doet het overgrote deel van de reaguurder het wel. Het woord reaGUURder is bijzonder goed gekozen.

Ik ben zo a-religieus als de tyfus maar zelfs ik breng meer christelijk mededogen op dan de wilde meute hier.

Dit met uitzondering van die paar normale mensen/reakties uiteraard.

Wie van jullie gaat de eerste vreugdevuren stoken? Wie zijn de eersten die luidkeels gaan lopen te juichen in de straat?

En ik maar denken dat GS-ers in elk geval genoeg intelligentie en onafhankelijkheid hadden om zelf ook wel eens na te denken. Maar nee hoor; ALLEMAAL ACHTER ONZE GROTE LEIDER FLEISCHBAUM AAN MENSEN! IN GANZEPAS. En vooral niet zelf nadenken want daar komen alleen maar ongelukken van.

Stupidity really ticks me off. Get a life. Or a working brain.

TM | 10-10-05 | 14:17

@fuckface: Gebrek aan beschaving heb je overal, dat blijkt wel weer uit jouw reactie.

Dat ji met het grootste gemak over Allah's wil lult geeft wel aan hoe verdomde weinig je snapt van de wereldsituatie.

Zouden mensen die de wereld alleen kennen van SBS6 voortaan hun muil kunen houden als het over zaken (religie, politiek en cultuur) gaat waar ze toch geen ene fuck van snappen? Fijn, dat houdt de discussue een beetje op niveau.

Tyfus | 10-10-05 | 14:08

-weggejorist-

generaal kwakzalver | 10-10-05 | 13:38

God is liefde.

Dr. Faustus | 10-10-05 | 13:36

Ach die 40.000 dooien nuecken ze er daar in een jaartje weer bij.

Specht | 10-10-05 | 13:33

-weggejorist-

generaal kwakzalver | 10-10-05 | 13:24

Kan ik nog ergens een bommengordel storten ?

TheGlanconer | 10-10-05 | 13:12

Bah. Respectloos stukje "een paar grotten ingestort".. 40.000 doden mijne heren. Lekker he, zo ver weg? Stelletje eikels.

empe04 | 10-10-05 | 12:43

Uit respect voor de doden zal ik nu een minuut internetstilte houden.

Pannie | 10-10-05 | 12:24

@rokerT, vuur moet je met vuur bestrijden, ik heb allang het idee losgelaten dat wij ons maar beschaafd moeten blijven gedragen terwijl anderen zich aan geen enkele regel houden en alles geoorloofd vinden om doelen te bereiken. Het was Allah's wil, deze aardbeving, en al deze mensen zijn nu bij hem in het paradijs. Wat is het probleem??

fuckface | 10-10-05 | 12:22

@Amstel 10-10-05 @ 11:49
Ik snap die rasmongeaulen niet.
Iedere Moslim over 1 kam scheren is net zo erg als zeggen dat alle Joden klootzakken zijn of alle Christenen.
Nog erger vind ik mensen die gelovig zijn dat soort praat uit hun stinkende gore bek krijgen...

da wizard | 10-10-05 | 12:07

@(MOI): Tijdens de events die jij hier noemt was ik één v/d weinigen die NIET alle moslims over 1 kam scheerde, en wel inzag dat het slechts een zeer klein gedeelte is van de moslimbevolking op deze aardkloot die fout bezig is. Ik weet niet waarom jij denkt dat ik dat toen deed, maar als je me er ergens op betrapt hebt, laat me dan svp een link/posting zien waar ik dat doe...

Amstel | 10-10-05 | 11:58

*Braakt van de bijdragen van Mellorenz, Zware drinker, Zweegvlieger, Prohibitandis, Specht, Bethundered, Boze Buur, Ziurdt, Brzk, Oude Heks, Breinstein en Fuckface.*
Jongens en meisjes allemaal ongezien de Typhus voor jullie!!!!! Wat een ongelofelijk stelletje randdebielen zijn jullie met elkaar! Ga lekker door met Televaag lezen, SBS-Hart van Nederland kijken en je bekrompen borrelpraatmening verkondigen. Applaus, mooi hoor, wat een wijze woorden. Even langer dan 2 tellen ergens over nadenken is zeker teveel gevraagd, en ?menselijkheid? is voor jullie natuurlijk ook een onbekend woord.
Dat er misschien 30.000 doden zijn gevallen laat jullie allemaal koud omdat er in 2001 wat mensen dansend op straat hebben gehuppeld? O, ze geloven in Allah, dan zijn het allemaal terroristen en verdienen ze de dood. Gefeliciteerd met jullie heldere denkpatroon, ik heb er alle vertrouwen in dat het ooit nog eens goed komt met Nederland met jullie als inwoners!
Goddank lopen er hier nog een paar mensen rond die het predikaat mens verdienen. Hearhear @ . Amstel 10-10-05 @ 08:58, hearhear @. JackRandom 10-10-05 @ 09:15 en hearhear @. ikkezeidegek 10-10-05 @ 11:00.
Helaas vrees ik dat dit topic over drie dagen ook weer uit de media zal zijn verdwenen. Denk iemand nog aan Iran in plaats van aan bouwfraude als ik het over Bam heb? Weet iemand wanneer de aardbeving in Marokko ook alweer plaatsvond??

RokerT | 10-10-05 | 11:55

@amstel zei jij hetzelfde op 11 sept, toen pim vermoord werd, toen theo vermoord werd, tijdens de aanslagen in londen, tijdens de aanslagen in madrid enz. Toen haalde je ze denk ik wel over 1 kam.

(MOI) | 10-10-05 | 11:53

@da wizard: Snap jij nou wat mensen bezield om altijd maar complete bevolkingsgroepen over één kam te scheren? Gemakzucht misschien, m niet verder stil te hoeven staan bij een ramp als dit, en alleen maar te denken ´zij zijn toch allemaal slecht dus ik hoef niks te doen´? Of is het gewoon kortzichtige domheid van IQ-loze figuren? Of iets heel anders?
-
Mededogen en vergevingsgezindheid zijn 2 van de weinige goede eigenschappen van de mens. Laten we die niet vergeten op momenten als deze.

Amstel | 10-10-05 | 11:49

@Amstel
Toch nog iemand met een hart hier...

da wizard | 10-10-05 | 11:46

@. lara
Ja, al die Moslims zijn hetzelfde en ook hun kinderen en baby's moeten op de brandstapel gegooid worden...

da wizard | 10-10-05 | 11:45

En voor iedereen die het over feestende pakistanen na 9/11 heeft: OK een gedeelte van de bevolking is idd toendertijd de straat op gegaan, blij dat er eindelijk eens actie tegen de VS ondernomen werd vermoed ik. Is niet goed te praten, helemaal mee eens. Maar: dat betekend niet dat wij ons maar net zo moeten gedragen. Tenslotte vinden wij onszelf het 'beschaafde westen' en wij staan toch boven dat soort ongein? Of is het toch zoals ikkezeidegek al opmerkte, hier toch ook feestgejoel, zo van 'Ha net goed voor die moslims'? Dat wij toevallig niet de cultuur hebben om dit massaal op straat te doen betekend blijkbaar niet dat die gevoelens hier, jammer genoeg, niet zijn, wij uiten ze alleen veilig achter ons PC'tje zodat niet de hele wereld ons als een stel harteloze debielen ziet. En dan noch: Laat jij een kind doodgaan omdat zijn/haar ouders een anti-westerse mentaliteit hebben? Lijkt me de beste manier om nog meer problemen te veroorzaken...

Amstel | 10-10-05 | 11:45

Na Katrina zeiden die zelfde moslims in Pakistan dat het een straf van God was toch?

lara | 10-10-05 | 11:44

@Breinstein: Dus jij vind dat we ook maar de straat op moeten gaan feesten omdat er inmiddels 40000 pakistanen om het leven zijn gekomen? Waarvan de meesten al niet veel hadden, en degenen die nu nog over zijn al helemaal niets meer hebben? Omdat er kinderen verhongeren, sterven aan verwondingen? Omdat moeders hun kinderen kwijt zijn? Omdat er nu nieuwe wezen wanhopig op zoek zijn naar hun ouders?
-
Laat je nakijken.

Amstel | 10-10-05 | 11:34

Ik ga me echt nog eens irriteren aan mensen die geloven in een GOd en dan andere mensen dood wensen...

da wizard | 10-10-05 | 11:31

@fuckface,
klopt helemaal.
Stuk voor stuk heb ik ze zien juichen, iedereen die nu om is gekomen deed mee, niemand uitgezonderd. Ook alle kinderen waren dol van vreugde.

ikkezeidegek | 10-10-05 | 11:17

dit waren toch diezelfde pakistanen die zogenaamd de strijd tegen terrorisme steunen en ondertussen staan te juichen als het WTC in elkaar stort of de londense metro de lucht in gaat?? okeee, dan heb ik het toch goed begrepen............

fuckface | 10-10-05 | 11:09

Ik doneer mijn geld al aan de Nederlandse staat.....

Loebas | 10-10-05 | 11:07

Als ik de reacties zo lees, schopt het stukje van Vleesboom over ikke-ikke-ikke wel kont.
Is het typisch Nederlands om de schuld van zaken altijd bij anderen te leggen om zo jezelf vrij te kunnen pleiten van het hebben van enig medeleven? Is net zo misselijkmakend als die gasten die feestvieren na een ramp in het westen, zij doen het op straat, een deel van de reaguurders hier doet het op Internet (lekker veilig ?)

ikkezeidegek | 10-10-05 | 11:00

@ronnie007
In india heb je moslims, hindoes, boedisten en cristenen. Zit nu zelf in India (bangalore) en de mensen zijn hier heel vriendelijk maar de overheid is een ander verhaal, doet geen fuck voor ze ook al hebben ze geld zat. Mensen betalen hier best veel belasting dus daarvan kan de overheid mooi de kosten die deze ramp met zich mee brengt van betalen. De mensen hier zitten ook helemaal niet te wachten op geld vanuit het buitenland.
Zoals ik al eerder zei, het nieuws berichte dat vele mensen geen dak meer boven hun hoofd hadden en een gebrek aan voedsel en drinkwater. Voor de aardbeving hadden vele ook al geen dak boven hun hoofd en een gebrek aan drinkwater.
Als de overheid eerder voor de mensen had gezorgt was de schade nu minder groot. Als ze eerder wat hadden gedaan aan de infrastructuur, goede wegen, huizen, sociaal zekerheid.
Dit land kan best zijn eigenboontjes doppen.
Voor Pakistan en de moslims in India zeg ik dit is de straf van God.

(MOI) | 10-10-05 | 10:51

Niemand krijgt van mij meer een cent. De tering met jullie allemaal!

ultralinx | 10-10-05 | 10:40

@(MOI)
India is geen islamititsch land. Alhoewel er wel moslims wonen.

ronnie007 | 10-10-05 | 10:38

@. ronnie007
Dat hindoes enzo man, dat vind je God vast niet leuk...

da wizard | 10-10-05 | 10:38

Zoals de meesten van jullie heb ik ook moeite met doneren. Mijn top van twijfels:

1. Er staat nog genoeg geld op giro 555
2. Het is de wil van God
3. Pakistanen hebben geen respect voor een ander geloof of cultuur.
4. Ze voeren al jaren onnodige oorlog tegen India.
5. Ze hebben genoeg geld voor bijzaken als kernwapens.
6. Ze steunen het terrorisme, zie Londen.

Ik stel voor dat er per land een giro nummer komt, zodat ik zelf kan bepalen welk land ik steun. En dan ga ik voor India.

ronnie007 | 10-10-05 | 10:33

Als wij een aardbeving zouden hebben, denk je dan dat pakistan of india komt helpen? Dan zouden ze zeggen dat is de straf van allah. En dan is dit nu de straf van God. Laat ze hun eigen boontjes doppen ze hebben geld zat.

(MOI) | 10-10-05 | 10:29

Zo,

(Helaas) dank zij deze ellende zij we verlost van de over exposure van het New Orleans gebeuren.

Ik neem aan dat zelfs de Amerikanen beseffen dat hun toch vornamelijk materiele schade van andere orde is dat wat nu in Pakistan-India aan de hand is.

Overigens zijn het beide geen armlastige landen, niet te verwarren met de persoonlijke omstandigheden van grote delen van de bevolking aldaar.

Landen die zich met bewapingswedloop, atoombommetjes e.d. bezighouden hebben geld genoed om e.e.a. zelf op te lossen.

Mennsen en goederen kunnen ze wel gebruiken denk ik

style.councillor | 10-10-05 | 10:23

@Hodja

Je ziet ze niet omdat de beelden die overkomen worden gemaakt door het westen. En die laten bij voorkeur hun eigen hulpverleners zien. Zo gaat dat altijd.

ronnie007 | 10-10-05 | 10:23

Zowel India als Pakistan hebben in het gebied tienduizenden soldaten gelegerd. Ik zag ze niet bij de reddingsoperaties.....

Hodja | 10-10-05 | 10:12

Amstel lult al net zo erg, als dat het smaakt...

KABAAL | 10-10-05 | 10:07

@JackRandom

Ok, dus nu mag je niet mekkeren, maar over twee weken weer wel?

Rudy Gustav | 10-10-05 | 09:50

@Amstel: ja, ga een beetje oproepen om ons vooral menselijk te gedragen. Toen op 9/11 3000 Amerikanen doelbewust werden vermoord, gingen ze in Pakistan feestvierend de straten op hoor! Bovendien, de Katrina-natuurramp was volgens die geitenneuqers een straf van Allah. Zal mij benieuwen hoe ze dan nu hun eigen rampspoed weer gaan uitleggen...

Breinstein | 10-10-05 | 09:37

Laat Pakistan maar es investeren in hun eigen infrastructuur in plaats van atoomwapens. Laat ze zelf maar ophoesten.

Zeemo | 10-10-05 | 09:31

@KaiserSoza 10-10-05 @ 09:03

Lul, je bedoelt Motherhood, en met een Motherload aan videoos, natuurlijk.

KaiserSoza | 10-10-05 | 09:17

Fleish (en anderen), je moet wel een harteloze lul zijn als je nu gaat mekkeren over corrupte geldinzamelaars of moslims, god of allah...

JackRandom | 10-10-05 | 09:15

Amstel ok hardstikke goed, ben ik uitgeluld.
Volgens mij zitten er al aardig wat Nederlandse hulpverleners trouwens, maarja, 40.000 dooien...

Pannie | 10-10-05 | 09:08

en aanvulling @pannie: Het gaat mij er btw nog niet eens om of iemand wat geeft of niet. De reacties hier zijn echter zo tenenkrommend dom dat ik het niet kan laten er wat van te zeggen...

Amstel | 10-10-05 | 09:06

@Pannie: Het precieze bedrag weet ik nog niet maar t zal zo om en nabij de 15-20 eur liggen. Geen superhoog bedrag, geef ik toe, maar als iedereen in t westen zelfs maar 1 eur zou geven zouden ze daar voorlopig wel ff uit de brand zijn. Misschien dat de eventuele moslim-extremisten in dat land gelijk zien dat wij westerlingen toch nog wel gevoel in onze pokkel hebben...

Amstel | 10-10-05 | 09:05

Sraks wordt het weer kerstmis, krijgen ze weer overstromingen daar.
Je kunt zeggen van Allah wat je wilt, maar die God van ons is ook geen lieverdje..

Pannie | 10-10-05 | 09:03

In die landen zijn een berg symetrisch gestapelde stenen al snel een gebouw, gek dan toch, dat er dan zoveel doden zijn gevallen. Ik stel voor om Nicolien van Motherload te sturen met extragratis eigen huis en tuin videoos om in de rampgebieden bij de basis te kunnen beginnen.

KaiserSoza | 10-10-05 | 09:03

Amstel hoeveel ga jij geven dan?

Pannie | 10-10-05 | 09:00

@TM: Precies wat ik riep. Idioten schrijven over mensenlevens alsof het mieren zijn. Onnodig kwetsend, onnadenkend en weer eens lekker subjectief.

Amstel | 10-10-05 | 09:00

Als iedereen nu eens op zou houden in dit soort situaties gelijk te gaan roepen 'maar het zijn maar moslims', 'zij doen ook nooit iets voor ons' en 'allah is rijk zat' zou misschien blijken dat ons westers kapitalistisch systeem in staat is tot mededogen en compassie. Echter, gezien de reacties hier blijkt wel weer dat dat vergeefse hoop is... C'mon people, open your hart, denk verder dan GS en Telegraaf, wees eens mens ipv debiel, denk zelf ipv dat je stomweg domme propaganda volgt.

Amstel | 10-10-05 | 08:58

Na die actie van Adam Kahn op Jos Verstappen dit weekend kunnen ze mijn centjes vergeten. Niet dat ik dat zowiezo al deed, maar nu heb ik een voor mijzelf geldige reden.
Overigens, zowel India als Pakistan hebben toch ook centjes voor een kernprogramma?

Tobus | 10-10-05 | 08:53

"maar nu er in Pakistan een paar grotten zijn ingestort..."

@Vleesboom : 30.000 doden is wel iets meer dan bovenstaande oppervlakkige observatie van de resident troll hier. Wat een achterlijk stukje.

TM | 10-10-05 | 08:53

@henkiemaardannietgek
Das toch even een heel goed punt. Wij geven en geven maar, en wanneer krijgen wij eens een keer iets terug?
De overheden van india en pakistan hebben zekers wel genoeg geld om hun eigen boontjes te doppen.

(MOI) | 10-10-05 | 08:49

De Moslims moeten geld dokken voor Allah aan het eind van de ramadan, ze zijn hier met een miljoen beweren ze, dus er zal toch wel een miljoentje of 10 minimaal uit die gemeenschap komen neem ik aan.
Of zullen ze weer die 'arme' oom of tante in het thuisland als goed doel bombarderen?

Pannie | 10-10-05 | 08:40

@da wizard
Dat is inderdaad een goede herinnering,
laten we geld storten naar alle landen waar een ramp gebeurd mits ze in 1953 ook geld naar ons hebben overgemaakt.

Henkiemaardannietgek | 10-10-05 | 08:37

Kunnen we niet gewoon ons budget verdubbelen voor ontwikkelingshulp, en daarvan een aparte pot maken voor noodhulp bij rampen, zodat dit soort acties niet meer nodig zijn?

-=PyP=- | 10-10-05 | 08:33

Tijd voor een nieuwe poll. Moeten we de verderfelijke Moslimlanden te hulp komen of zullen we blijven zeggen dat het allemaal hun eigen schuld is.
Tijd dat Nederland eens op extreme wijze gestraft wordt, misschien gaan de hartjes van menig reaguurder dan wat sneller kloppen...

da wizard | 10-10-05 | 08:29

Laat die alla(SOS) nou zelf maar es dokken, die is machtiger dan ik.
Ik ben blut.

Oude Heks | 10-10-05 | 08:29

God bestaat.....

KABAAL | 10-10-05 | 08:16

@redactie: " maar nu er in Pakistan een paar grotten zijn ingestort, "

We hebben het hier wel over 30000 doden en nog veeeel meer gewonden, daklozen en mensen die in grote problemen zitten. Een beetje respect zou op zijn plek zijn, imho.

Amstel | 10-10-05 | 08:13

Is Nicolien al in Pakistan? Ik heb de maandverbanden en pindakaas al klaar staan voor d'r.

Földi | 10-10-05 | 08:13

Wat ik met name vervelend vind bij die landelijke nummers is het misbruik van het kleine restje goedheid dat in de nederlanders schuilt.
Als ik kijk hoe gul is gereageerd op de tsunami en
A. hier lees dat het deels ter persoonlijcke vermaek wordt gebruikt
B. het geld ook voor andere rampen wordt gebruikt.
Goede zaak dat ook anderen hulp krijgen, maar daar is dit geld niet voor gestort!
Nee ik ben blij dat ik een lokale initiatief destijds gesteund heb, die is ook gewoon goed te volgen, zodat je weet dat jou gedoneerd geld op de door jou bedoelde plek terecht komt.
(met een stuk minder overhead)

zuivergeweten | 10-10-05 | 08:02

Waar het vorig jaar de vriendelijke bevolking van de kustprovincies betrof is nu het streng Islamitische Pakistan getroffen. Laat ze maar lekker kapot gaan daar! En sowieso de insteek van dat er na een ramp wél geld wordt gegeven en daarvoor niet... Hmmz...

Brzk | 10-10-05 | 07:59


Dit lijkt me duidelijk een straf van God.
-
Osama: terug naar start, u ontvangt geen 20.000 shekels.

Naakte Waarheid | 10-10-05 | 07:55

Ook noor-india is getroffen hoor (oke wel iets minder. Het nieuws bericht:" vele mensen hebben geen dak meer boven hun hoofd en een gebrek aan voedsel en drinkwater". Wakker worden, de meesten hadden voor de aardbeving al geen dak boven hun hoofd, en een gebrek aan voedsel en drinkwater. En toen deed ook niemand er echt iets aan. De overheid van India heeft in iedergeval centjes zat om alles zelf op te lossen. En zo zal het met pakistan ook wel zijn.

(MOI) | 10-10-05 | 06:36

Hadden wij niet een of andere princes die dat wilde doen? Misschien wel handig, want ze kon ook met dolfijnen praten; er waren een paar hi-tech assassin dolfijnen met torpedo's of zoiets ontsnapt na Katharina toch?

Short | 10-10-05 | 04:53

@MvvM: Dat zou inderdaad best een aardig idee zijn.

Tyfus | 10-10-05 | 04:30

Misschien kan Gretta naar Osama om de situatie te "bespreken".

MvvM | 10-10-05 | 04:24

gaat lekker zo, noord-Pakistan wordt gereduceert tot nood-Prakkiestan, en dat terwijl stan nog steeds slachtoffers maakt in Guatamala?.Ik snap t'r geen ruk meer van... Zijn d'r ook medicijnen tegen een aan Parkinson lijdende aardkloot?.

zwabbah | 10-10-05 | 03:19

"S. Asia quake hits area where Osama hides"

Na orkanen in Amerika, die het Allah volgens Al Quada heeft gestuurd.

Een aardbeving in de regio waar Al quada zit.....

Misschien een stille hint...

Mijn juffie op de peuterschool riep altijd, waar 2 vechten hebben 2 schuld... Gezien korte tijd tussen de beide Natuurrampen, heeft zij wellicht wederom gelijk.

paranoia | 10-10-05 | 02:22

@Ziurd: Ik zal wel eens zien wat voor wind dat wordt dan. Ik ben toch een linkse rat zonder leven, dus ik heb tijd zat om eens even flink dwars te gaan liggen.

Het zal in elk geval een amusant over en weer van platgetrapte cliche's en dooie paarden op leveren, ter leeringh ende vermaakh van eenieder.

Tyfus | 10-10-05 | 01:58

Al goed Tyfus, je laatste opmerking snijdt zeker hout. Maar wat heeft het voor zin om er tegenin te gaan? Lok je alleen maar meer uit, en dat is nou net wat je niet wilt. En wie weet koestert BB ook wel ergens empathie, maar dit is nu eenmaal niet de plek om dat nou breeduit te verkondigen. Ja of wel, maar dan krijg je dus de wind van voren.

Ziurdt | 10-10-05 | 01:53

Oke heren, ik ga pitten. Lees allemaal nog snel ff je peausts door, want als hier straks niet een grote -weggejorist- doorheen gaat weet ik het ook niet meer. Kusje voor NoClass24 :-)

DiagnosisTyphus | 10-10-05 | 01:50

@Ziurdt: het gaat mij hier meer om het totale gebrek aan empathie dat er uit BB's posts spreekt. Dat is niet uit PC-heid, dat is uit een terechte angst voor sociopaten.

Als we nou gaan doen alsof dit moet kunnen, kunnen we net zo goed al die islamitische Jihad sites de lucht weer in knallen. Als leden van onze maatschappij zich ontpoppen tot vertegenwoordigers van ideologieen waar ze een hekel aan zeggen te hebben, mag ik ze daar dan alsjeblieft even op wijzen?

Overigens zijn er naar alle waarschijnlijkheid ook familieleden en vrienden van in Nederland wonende Paki's omgekomen.

Tyfus | 10-10-05 | 01:49

-edit stamcafe!-

NoClass24 | 10-10-05 | 01:45

@Tyfus
die duizenden zijn toch dood? Als je het nou hebt over de overlevenden: vooruit. Maar die lezen het never nooit, dus draait het alleen om je eigen politieke correctheid.

Ziurdt | 10-10-05 | 01:35

Ohja BB, hoe spoort 'Waarom staan alle "negatieve "berichten bij modderhood in de wacht en de mijne niet ?' met 'Nicoline wil pikken zien.. xje BoosBuurtje'?

DiagnosisTyphus | 10-10-05 | 01:32

-edit stamcafe!-

bethundered | 10-10-05 | 01:32

Als je geen geld hebt en/ of geen eten en er komen dan een stelltje mosilm extremisten die je dat wel geven dan gaan je toch al snel in hun goede iedeen geloven. dus als we nou zorgen dat die mensen goed opgevangen worden en een daarna ook weer een normaal bestaan kunnen op bouwen zijn we ook weer duizenden zo niet miljoenen akbar zieltjes minder af.

nldagathon | 10-10-05 | 01:31

@Tyfus, Amen !

NoClass24 | 10-10-05 | 01:30

@Boze Buur: Het NRC is een middagkrant.

Maar inderdaad, een beetje lachen op de zondagavond kan geen kwaad. Doe dat dan alleen niet ten koste van duizenden mensen die net de pijp uit zijn gegaan.

Tyfus | 10-10-05 | 01:30

@Boze Buur
Delete je cookies maar eens, kijken of het er nog staat ;-)

DiagnosisTyphus | 10-10-05 | 01:29

Waarom staan alle "negatieve "berichten bij modderhood in de wacht en de mijne niet ?

Boze Buur | 10-10-05 | 01:28

Graag zou ik Sjors Dubbel Joe willen feliciteren met deze overwinning op Osama Bin Laden... goed werk Sjorsie. Of zou God de overhand krijgen op Allah?

Short | 10-10-05 | 01:26

-edit stamcafe!-

NoClass24 | 10-10-05 | 01:26

-edit stamcafe!-

Boze Buur | 10-10-05 | 01:25

-edit stamcafe!-

bethundered | 10-10-05 | 01:23

Zeker waar! Maar ook op GeenStijl is het leuk om zulk soort typjes hun hersenloosheid voor de voeten te werpen.

Ik zal m'n best doen om wat minder serieus uit de hoek te komen, maar ik kan niets garanderen. Als linkse rat is dat namelijk niet iets wat me zomaar aan komt waaien.

Tyfus | 10-10-05 | 01:22

-edit stamcafe!-

NoClass24 | 10-10-05 | 01:21

Gut Tyfus wat nemen we de boel weer serieus. Wees blij dat Boze Buur dit soort dingen op GeenStijl (wa,huh?) loost en niet daadwerkelijk vendelzwaaiend door de straten marcheert.

Ziurdt | 10-10-05 | 01:20

@Boze Buur: okee dan, als jij je wilt verlagen tot hetzelfde niveau als religieuze fanaten die in blinde haat alles afwijzen wat ze niet kennen, ga je gang maar.

Maar dan moet je dus ook niet lopen te zeiken als anderen hun blijdschap ergens over tonen.

Tyfus | 10-10-05 | 01:17

-edit stamcafe!-

NoClass24 | 10-10-05 | 01:17

-edit stamcafe!-

Boze Buur | 10-10-05 | 01:17

-edit stamcafe!-

Ziurdt | 10-10-05 | 01:16

-edit stamcafe!-

DiagnosisTyphus | 10-10-05 | 01:16

-edit stamcafe!-

NoClass24 | 10-10-05 | 01:15

-edit stamcafe!-

NoClass24 | 10-10-05 | 01:13

-edit stamcafe!-

DiagnosisTyphus | 10-10-05 | 01:12

-edit stamcafe!-

Ziurdt | 10-10-05 | 01:12

Ooooh de berichten voor Motherhood worden eerst even uitgebreid gescreend door een panel waarin diverse gerenommeerde geitenharensokken zitting hebben, mede omdat ze vergroeid zijn met hun zetels.
Misschien moeten we de boodschap even verpakken in gepast jargon. Hier een voorbeeldje:
*
Hoi Lieverds,

Is het niet mogelijk om die ongewenste berichten te deleten. Het maakt me zo verdrietig dat er zulke zieken mensen in de wereld zijn.

Ze begrijpen niet eens, dat niemand hun serieus neemt, ze maken zich alleen maar belachelijk en heel erg zielig!!!!!!

Ik lees alleen maar wat ik wil lezen, liefs Suzan
*
Vooral die laatste zin is memorabel.

Ziurdt | 10-10-05 | 01:11

-edit stamcafe!-

NoClass24 | 10-10-05 | 01:09

-edit stamcafe!-

NoClass24 | 10-10-05 | 01:08

@Klassementor24
DanQ mamma voor deze wijze les. Ik was bijna mijn speelkameraadje Jantje gevolgd toen hij riep dattie in de plomp ging springen, maar gelukkig zie ik nu in dat ik dat niet moet doen. Maar moet ik nu ook gelijk mijn rondedans om het vreugdevuur op het gezang van Boze Buur staken?
-
Ik ben zo blij ik ben zo blij dat het bij hullie is en niet bij mij.

Ziurdt | 10-10-05 | 01:07

@Ziurdt
Volgens mij ziet iedereen alleen de titel van het bericht (bij 'berichten onderweg'). Mja, mag je raden welke van mij is :-p
-
Nog een andere versie van Berend Botje:
1-2-3-4-5-6-7
Waar is Mohammed Atta gebleven?
Hij is niet hier, hij is niet daar.
Hij is naar Ameri... WTF?

DiagnosisTyphus | 10-10-05 | 01:06

En zeg nou eerlijk,hij was leuk verzonnen toch ???

Boze Buur | 10-10-05 | 01:05

@. Ziurdt
Dank u.
@Tyfusjong
remember Pakistan op 11.09.2001?
Dansende zingende mensen die hun blijdschap tot uiting brachten met een loflied op allah?
Doe ik dus ook nu.Spaties genoeg ?

Boze Buur | 10-10-05 | 01:03

@Ziurdt, dus als anderen iets doen moet je het zelf ook doen dat idee ? Beetje 3e klas basisschool redenatie vind je niet...

NoClass24 | 10-10-05 | 01:02

@Tyfus
Misschien heeft het zingen van dergleijke liedjes wel degelijk zin aangezien ze die zelf ook wel eens plegen te zingen in geval van duizenden doden. Dat doen ze toch niet voor niets denk je dan

Ziurdt | 10-10-05 | 01:00

@Bethundered
Je hebt wel gelijk. De CIA heeft schijt aan landsgrenzen.
Hij zij ook dat ze dat niet willen doen omdat zij dan de daar zittende dicatoriale machthebbers in een lastige situatie zouden brengen.
De toekomst zal het wel uitwijzen.
Ik ga pitten... weltrusten allemaal.

MAXIMO | 10-10-05 | 00:59

@Boze Buur: Is jouw spatiebalk kapot ofzo?

En er is ook iets vreemds aan de hand met je interpunctie.

Verder heeft het zingen van liedjes over niet bestaande baardapen niets te maken met de dood van duizenden mensen.

Tyfus | 10-10-05 | 00:58

DiagnosisTyphus: en zou het Afghaanse wiet zijn of was die toen al op? Beswel duidelijk waarom die 3 extra vrachtwagens moesten blijven...1 voor d'r neuqertje, 2 voor gedroogd giechelkruid. Zou ze thuis in Andijk toevallig een lulvormig bakblik hebben? En zo ja: waarom? Heeft ze zich bij voorbaat ingedekt voor wat komen moest, of is ze zelf al vaak gekomen dmv de worteltjestaart speciaal recept? Weet haar chauffeur daarvan? Misschien moesten we het eens vragen op het motherhood forum

Ziurdt | 10-10-05 | 00:53

1,2,3,4,5,6,7
Waar is allah akbar gebleven?
Hij is niet hier , hij is niet daar,
Hij denkt krijg de tyfus maar.

===Ik zing vrolijk door mongeaul die ik er ben he Noclass?.doe es gezellig mee,dan doen we het in ka-non.begin jij of ik ?

Boze Buur | 10-10-05 | 00:50

Jezus, de NRC gaat hip doen op GeenStijl. Ongezien van alles & nog wat. Hoeveel heb je nodig, boze buur?

Iovanni | 10-10-05 | 00:49

@Ziurdt
Ik begin me ineens sterk af te vragen hoe die lulkoek gemaakt heeft. Ging die lul er ook in als koek? Zat er een paar gram wiet doorheen? Mocht Jan de koek aansnijden? Vragen vragen...

DiagnosisTyphus | 10-10-05 | 00:48

@ Boze Buur, meaugeaul dat je bent.Jij bent net zo'n gevoeloos mormel als moslims die zichzelf graag opblazen temidden van onschuldige burgers.

NoClass24 | 10-10-05 | 00:47

@MAXIMO
Je mag gewapend Mekka niet betreden... Ik denk dat de CIA zich daar niet aan zal houden. Houden die zich uberhaubt aan regels? De belangen zijn daar te groot voor. Totale oorlog? Neehhh daar kan ik me nix bij voorstellen de westerse wereld is daar te sterk voor.

bethundered | 10-10-05 | 00:47

@. Jan des Bouvrie
zegt iemand die de naam aanneemt van een der grootste snabbelaers van Nederland.

Boze Buur | 10-10-05 | 00:45

Ken iemand trouwens ff wat op giro 40.458.658 tnv mij storten.Ik heb echt de pestpleuris van de honger en bij onze shoarmatent is pinnen mogelijk.

Boze Buur | 10-10-05 | 00:43

Liet Osama een scheet?

Piet Krediet | 10-10-05 | 00:43

ontwikkelingshulp moet uiteraard noodhulp zijn. Ook al maken bepaalde noodhulporganisaties van de nood een deugd door allerlei plannen te ontwikkelen om het getroffen gebied zo lang mogelijk als tranen- annex fondsentrekker te gebruiken. Om niet te spreken van de functie "vakantiebestemming voor lulkoek-bakkende bestuursleden".

Ziurdt | 10-10-05 | 00:42

@Tmoppers
40000? klinkt een beetje als hoe meer doden we bedenken hoe meer internationale centjes er binnerollen.
dergelijke landen staan nou niet bepaald bekend om hun nauwkeurige bevolkingsregister dus hoe komen ze zo snel aan die cijfers?

Tubifiks | 10-10-05 | 00:42

@Fleischbaum
Over storten en cashen gesproken ... Die reclames op jullie frontpage zijn er echt teveel. Dat jullie gevoelig zijn voor die zakzentjes vind ik te zielig voor woorden.

Jan des Bouvrie | 10-10-05 | 00:40

Religie
Van de bevolking hangt 97% de islam aan, maar ook hindoeïsme, christendom, sikhisme en boeddhisme komen voor.
De meeste Pakistaanse moslims zijn soennitisch in een vaak behoudende en traditionele vorm. Lokale imams en andere geestelijken hebben binnen de stamverbanden vaak enorme invloed.

mmmm.Wat kunnen natuurrampen toch een goede uitwerking op mijn humeur hebben.
=-=-Vooralsnog gaan we zingend de nacht in=-=-=
"en waar is allah nou,en waar is allah nou en waar is allah nou ,en waar is allah nou "

Boze Buur | 10-10-05 | 00:40

TMoppers, misschien is het je ontgaan dat het over de opening van een nieuw gironummer gaat? Dat er op GS (en zelfs ook daarbuiten!) zo hier en daar wel eens kritische geluiden te horen zijn over het fenomeen ontwikkelingshulp? Dat ik - hoewel ik niet heel goed ben in tellen - slechts 1 leuke reactie op het dodental heb gelezen? Dat de rest de gebeurtenissen in een wellicht wat politiek incorrect maar evengoed relevant kader plaatst?

Ziurdt | 10-10-05 | 00:39

@Bethundered.
De man zei ook dat indien dat zou gebeuren er heiligschennis zou plaatsvinden aangezien je gewapend Mekka niet mag betreden.
Indien gewapende buitenlandse troepen dat zouden doen wordt het een totale oorlog, volgens hem.

MAXIMO | 10-10-05 | 00:37

Ik zal wel niet slim genoeg zijn. Wat is er leuk aan 40000 doden bij een aardbeving ?

TMoppers | 10-10-05 | 00:33

En een stuk of 10.000 baardige sympathisanten die sniper? Het zou wel de eerste westerse zelfmoordaanslag zijn denk ik... vrijwilligers?

Ziurdt | 10-10-05 | 00:31

Een ongehuwd moslima komt, samen met haar broers en neven naar een moskee... de jongens vertellen dat het meisje orale sex heeft gehad met een oom en willen weten hoe zij haar moeten straffen...
de net uit Pakistan ingevlogen imam richt zich tot een van zijn medegelovigen en vraagt: "wat gaf de vorige imam ook al weer voor het pijpen?"
"Nou", zegt de jurk "... meestal een fettabroodje of een handje olijven"

Tubifiks | 10-10-05 | 00:31

@MAXIMO
Als dat zo was had allang een sniper hem koud gemaakt.

bethundered | 10-10-05 | 00:27

Ik zag trouwens laatst op de Belgische staats-tv een docu over een journalist ofzo die zei dat Osama zich gewoon in Mekka zou bevinden.
De Amerikanen zouden dit weten maar niet in kunnen grijpen, het zou een totale oorlog ontketenen namelijk.

MAXIMO | 10-10-05 | 00:23

Osama heeft zijn baard afgeschoren en drinkt al jaren marguerita's met Fidel, dat weet iedereen.

Ziurdt | 10-10-05 | 00:19

Komt het niet gewoon door al die bommen die de Yanks in die grotten hebben geworpen?

MAXIMO | 10-10-05 | 00:18

Zou die aardbeving misschien niet getriggerd zijn door een handvol daisy-cutters over de regio te droppen??? Zou een typisch CIA-geintje kunnen wezen. Komt men alsnog van Osama af

AllesBrander | 10-10-05 | 00:18

"Proefmoslim". Da's mooi: ik ben toevallig bezig met een nieuw merk pindakaas, weet ook nog wel een goed transportkanaal naar daarzo.

Ziurdt | 10-10-05 | 00:17

@Ziurdt
Als dat zo is hebben we een nieuw woord "Proefmoslim".

bethundered | 10-10-05 | 00:15

@ Mare

Net als er veel verschillende vioolachtige instrumenten zijn. Denk ook aan de cello of de contrabas. Overeenkomst: zonder een flinke strijkstok schijnt het niet te kunnen.

Ziurdt | 10-10-05 | 00:13

@fuckje
Viel mij ook op fuckje ! Hoog GS gehalte bij Koefnoen...

preacher | 10-10-05 | 00:12

@Prohibitandis
Er zijn vele vormen van ontwikkelingshulp. Lees er eens over.

Mare | 10-10-05 | 00:11

@bethundered 10-10-05 @ 00:09
"Osama heeft atoombom. 30.000 Paki's blij zij gestorven voor proef. Zij nu bij Allah."

Ziurdt | 10-10-05 | 00:11

@Lange Neus,
je hebt gelijk wat betreft Koefnoen, maar is jou ook opgevallen dat al die teksten en uitspraken van Job Cohen regelrecht zijn gejat van GS??
Ik eis smartegeld, auteursrechten en openlijk excuus van de Koefnoen-redactie.
Moskowitz weet er al van.

fuckje | 10-10-05 | 00:10

Toch ben ik heel erg benieuwd hoe onze terroristen in het midden oosten dit gaan uitleggen want ze hadden hun mond vol over Katrina.

bethundered | 10-10-05 | 00:09

@NoClass24
Hhhmm... Jahhh ik wilde eigenlijk van @Mare horen dat ze 500 jaar achter lopen.

bethundered | 09-10-05 | 23:59

@bethundered 09-10-05 @ 23:40 , omdat die heilig geloven dat het paradijs + maagden op hun wachtn en ze hier op aarde nix te verliezen hebben wellicht?

NoClass24 | 09-10-05 | 23:53

@Diagnosis T.
Ik ben bang dat je gelijk hebt.
Die lui hebben een vette Koran voor hun kop...

preacher | 09-10-05 | 23:51

Lol @ preach
Waarschijnlijk wordt het gezien als een straf voor het onvoldoende 'optreden' tegen de ongelovigen. Een soort van pak voor de broek dat je vroeger van je pa kreeg als je met een kudtrapport thuiskwam.

DiagnosisTyphus | 09-10-05 | 23:48

Dit lijkt me dan toch een duidelijk teken van Allah dat Hij Al Qaeda niet meer ziet zitten, maar zo zal het daar natuurlijk wel weer niet geintepreteerd worden.....

preacher | 09-10-05 | 23:46

@Mare
Ben jij überhaupt wel naar de lagere school geweest? ;-)
De uitvoerende terroristen van nu hebben veelal een opleiding gevolgd in een westers land, of zijn er zelfs in opgegroeid. Wat die olie betreft: laat ze hun eigen regeringen dan eens de hel laten proeven.

DiagnosisTyphus | 09-10-05 | 23:46

@Mare, jij hebt zeker nog nooit in de krant gelezen dat ontwikkelingshulp armoede juist in stand houdt?

prohibitandis | 09-10-05 | 23:42

@Mare
Maar waarom zijn die zelfbomb gasten dan altijd moslims?

bethundered | 09-10-05 | 23:40

@DiagnosisTyphus
Dat kan wel zijn, maar ze ronselen hun levende bommen veelal onder mensen die toch geen ruk meer te verliezen hebben door hun belabberde levensomstandigheden. Waarmee ik niet wil aangeven ook maar enige sympathie te voelen voor deze 'mensen'. Dit schijn je er altijd even bij te moeten zeggen, om te voorkomen dat je onder een lading stront bedolven wordt. Wat bedoel je met 'ze hebben toch olie of niet dan', heb jij de lagere school wel afgemaakt? De regeringen hebben olie en rijkdom, de onderdaantjes delven geen zwart goud maar het onderspit. Dat weet je toch wel?

Mare | 09-10-05 | 23:35

Arme mensen zijn een makkelijker prooi voor het tuig dat op zoek is naar mensen die zich even voor ze willen opblazen.

Tyfus | 09-10-05 | 23:34

Volgens Al Quaida is dit de wraak van God op de wraak van Allah op de wraak van God op de wraak van Allah op... Etc.
Voilà de moderne wapenwedloop.

Chiant | 09-10-05 | 23:34

@Mare
De terroristen waar we momenteel het meest van te vrezen hebben zijn tegen de westerse / kapitalistische samenleving. Heeft niets met armoede te maken (ze hebben toch olie of niet dan?), maar meer met een verkeerde kijk op het heilige voorleesboekje.

DiagnosisTyphus | 09-10-05 | 23:31

@Mare
Ik volg mijn logica uitstekend. dank je.

Isser | 09-10-05 | 23:31

@lsser
Ik volg je logica niet. Jij wel? Overigens gaat het niet om een telling, maar een schatting.

Mare | 09-10-05 | 23:29

tsja eerste berichten 30.000 doden, hoe weten ze dat in godsnaam als ze bin laden niet eens in hetzelfde gebied weten te vinden.

Isser | 09-10-05 | 23:27

@Specht
Ben ik trouwens al te laat met het wedden op de doodsoorzaak van je ma? If not: 10 euro op borstkanker, 10 euro op zelfmoord en 15 op een verkeersongeluk graag, vult u het even in?

Mare | 09-10-05 | 23:25

@ Albert Heijn
Nee inderdaad, sabbatical zeker.

Mare | 09-10-05 | 23:22

Maar 30000 dooien? Kudt en ik had nog wel voor 50 euri gewed bij Ladbrokes op 100000 dooien.

Specht | 09-10-05 | 23:18

Van Osama inderdaad al lang niets meer gehoord. Van Starf*cker en SlamDunk overigens ook niet.

Albert Heijn | 09-10-05 | 23:14

@prohibitandis
Zeker nooit in je opgekomen dat ontwikkelingshulp (hoe je het ook wendt of keert) een bijdrage kan leveren aan de vermindering van armoede en raad eens wat een belangrijke voedingsbodem is voor terrorisme?

Mare | 09-10-05 | 23:10

Als Osama maar niets overkomen is. Straks zijn alle Amerikaanse (en daarmee ook Neerlandsche) vijanden weg en is al die militaire zooi overbodig. De economie zou instorten.
Communisme - check
Saddam Hussein - check
Osama - ...

DiagnosisTyphus | 09-10-05 | 23:09

Alsof we nog niet genoeg belasting betalen om via ontwikkelingshulp de terroristen te sponsoren.

prohibitandis | 09-10-05 | 22:58

Ik heet eigenlijk Moppersmurf,Maar ik haat geenstijl & Fleischbaum ,ik smurf ze het liefst de noordersmurf in, maar al dit gesmurfel ,ik kan niet zonder ze!!!!

Zwaredrinker | 09-10-05 | 22:57

Als Osama dood is, gebruiken ze wel een andere Osama (look-a-like).

N0Styler | 09-10-05 | 22:57

@zweefvlieger
Aan wie of wat je ook geeft, een klein deel gaat inderdaad verloren door incompetentie, fraude, egoisme en domheid. Het overgrote deel komt echter WEL goed terecht. Is het niet logischer je daaraan vast te houden?

Mare | 09-10-05 | 22:56

ik krijg net door uit de andere wereld dat er binnenkort goedkope vakantiereisjes aan zitten te komen bestemming pakistan

Mellorenz | 09-10-05 | 22:51

Ik word een beetje ziek van al die akties.. kunnen ze niet eens kappen met al die rampen straks zijn alle giro nummers bezet.

Florisk | 09-10-05 | 22:50

En waar was ook weer dat geld voor die tsunamislachtoffers gebleven?
Ze krijgen van mij geen cent, want ze pikken het toch weer zelf in.

zweefvlieger | 09-10-05 | 22:50

Ik weet nog wel iemand die heel goed weet hoe je snel van zo veel lijken afkomt hij heet saddam en is via het witte huis te bereiken

Mellorenz | 09-10-05 | 22:49

Mee eens, wellicht heeft de directie een aantal nieuwe BMW's nodig..

Smokesave | 09-10-05 | 22:48

De spijker op de kop Fleischbaum; na Katrina's huishouding bleek de VS inderdaad geen behoefte te hebben aan buitenlandse financiele steun. In Pakistan is de nationale kas echter wat minder gevuld en het dodental daarnaast naar schatting minstens het dertigvoudige van New Orleans. Maar begrijp ik dat je WEL begaan was met de Amerikanen maar dat het lot van de Pakistanen je aan je reet zal roesten? Niemand wordt trouwens geacht massaal te storten. Als je bang bent dat je zuur verdiende eurootjes linea recta allemaal naar de terroristische cellen en de corrupte regering gaan, ga je er toch fijn een biertje van kopen. Proost jongen!

Mare | 09-10-05 | 22:47

God dacht, Er zit daar een berg tuig,Effe gorgelen met mijn huig.

Zwaredrinker | 09-10-05 | 22:47

Fijne reacties weer. Katrina heeft in totaal 924 mensen het leven gekost. (Al zouden het er nu een stuk meer kunnen worden nu de National Guard ingezet gaat worden tegen 'opstandelingen' in New Orleans.) Dit gaat over 30.000 dooien.

Niet zo heel vreemd dan dat dit als een grotere ramp gezien wordt, nietwaar?

Tyfus | 09-10-05 | 22:46

In totaal is meer dan 205 miljoen euro binnen gekomen op giro 555 voor de hulp aan de slachtoffers van de tsunami.
Er zou regelmatig verantwoording worden afgelegd wat er met dit geld is gebeurd. Het laatste verslag op www.giro555.nl dateert van 17 juni!!.
Toen was er pas 86 miljoen euro gecommitteerd aan projecten en 47 miljoen euro uitgegeven. Er is dus geld genoeg om Pakistan direct te helpen.

Karel kwakbol | 09-10-05 | 22:46

is het niet snacht gebeurd?? zit je lekker bij de McMekka komt de hemel naar beneden...

mickey mouse | 09-10-05 | 22:46

doodgaan met een lege maag is ook niet alles ramadan heeft zo zijn nare kanten

Mellorenz | 09-10-05 | 22:44

offtopic> Job Cohen wordt heerlijk natuurgetrouw nagedaan in Koefnoen.
Pappen en nathouden! :)

Lange Neus | 09-10-05 | 22:39

Het is Gods wil geweest.

« LX » | 09-10-05 | 22:39

Zijn alle koran scholen ook ingestort???,
dan zijn we gered door moeder natuur

Zwaredrinker | 09-10-05 | 22:38

Toen ik net op tv die instortende flats zag, kwamen de beelden van dansende mensen na het instorten van de WTC-torens weer op mijn netvlies. In Pakistan dus. Deze keer houd ik de knip maar dicht.

duimdrop | 09-10-05 | 22:38

Stort het nou maar gewoon op mijn rekeningnummer, dan krijg je gegarandeerd de helft terug.

..zapper | 09-10-05 | 22:34

Is Binladen ook een der ongelukkigen???

Zwaredrinker | 09-10-05 | 22:31

kunnen ze weer lekker investeren in de heilige oorlog

Mellorenz | 09-10-05 | 22:30

Niet weer..... argh
osama nog gespot? jah, gisteren in zwolle... groentemarkt :)

jeroff | 09-10-05 | 22:27

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland