Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

020 verbiedt Verdonk

VOC AAPEen Amsterdams sub-bestuurdertje met de naam Martin Verbeet denkt graag voor zijn negerts in de stad. Binnenkort is namelijk de Nationale Herdenking Slavernijverleden in het Oosterpark. Minister Verdonk spreekt hier namens de regering. Maar Stadsdeelvoorzitter Martin wil Verdonk de toegang ontzeggen. De mislukte welzijnswerker zegt dat de minister jonge Marokkaantjes in de oostelijke ghetto van Mokum te hard aanpakt: "Hoe kan ik in godsnaam de jeugd terugwinnen als de minister niet iedereen met een Nederlands paspoort als gelijk ziet?", aldus Martin Verbeet. Wat heeft dat met negers te maken... Ons ook een raadsel. Meneer Verbeet zou gewoon eens uit zijn te luxe kamer van zijn overbodige stadsdeelkantoor naar buiten moeten kijken: dan kan hij de plaats zien waar Theo van Gogh vermoord werd. Vandaar dus, beste meneer Verbeet!

Reaguursels

Inloggen

@Pannie: ik zei niet dat er maar 100 verblijfsvergunningen afgegeven zijn. Dat zou inderdaad gelul zijn. Ik schreef dat er slechts 100 vergunningen afgegeven zijn omdat de Minister over haar hart heeft gestreken.

De andere vergunningen (ja die 5000) zijn gewoon afgegeven omdat die mensen volgens de gewone procedures van de IND daar recht op hadden.

Ik zeg niet dat iedereen toegelaten moet worden, ongeacht zijn of haar vluchtverhaal. En het volstrekte bullshit dat dat gebeurt. Verder is er niemand tegen om vergunning te onthouden aan oorlogsmisdadigers. Als dat misgaat is staat er echt geen linkse organisatie te juichen omdat er een oorlogsmisdadiger een vergunning heeft.

Maar ach, in september moet Verdonk toch opstappen. Ja, geef de schuld maar aan Netwerk, ik vind het best.

ander | 30-06-05 | 12:17

Misschien is het goed weer de slavernij te her-invoeren immers in Afrika slaan stammen elkaar de hersens in of erger daar worden hele volken uitgemoord,zwarte kunnen helaas niet zelfbesturen zodra ze de macht krijgen komt zakkenvullen-corruptie-drugs om de hoek kijken!
Nee slavernij moet je zien als het eerste grote uitzendbureaux van de wereld!

nummertje | 30-06-05 | 08:23

ander 29-06-05 @ 13:05
Gelul met je '100 gevallen' las laatst over de Congolezen, er zijn er dit jaar 6 terug gestuurd, terwijl er 5000 met een verblijfsvergunning zitten. Verdonk laat volop gasten toe.
Als Fortuyn niet was afgeknald zaten al die boys & girls al volop aan de uitkering trouwens!!!

Pannie | 30-06-05 | 02:06

ander 29-06-05 @ 13:12
Je word verkracht, je schraapt al je geld bij mekaar voor de mensensmokkelaars, je komt in nederland aan. en je denkt ik lul maar wat, ze geloven het toch wel.
Ik hep zelf meegewerkt aan een van die filmpjes van die 26.000 asielzoekers, nou mijn boy was gewoon een student die lekker 2 jaar lang in Nederland uit z'n bol is gegaan. Z'n verhaal voor het filmpje zat uiteraard anders in elkaar.... sorry hoor maar iemand is niet perse zielig omdat'ie negert is of uit het oostblok komt!
Lang leve Verdonk!

Pannie | 30-06-05 | 01:59

. Gavrilo dat zijn vaak negerts, en die zijn zielig. Elke negert, arabier of chinees die het met z'n dikke doekoes tot Nederland schopt schijnt toegelaten te moeten worden ongeacht het vluchtverhaal, anders ben je rascist, net zoals Verdonk!!!
Las laatst op internet hoe homoseksuelen in een asielzoekerscentrum worden behandeld, moord en doodslag daar!

Pannie | 30-06-05 | 01:50

Ook veel oorlogsmisdadigers vragen politiek asiel aan. En worden toegelaten.

Gavrilo | 29-06-05 | 20:48

@ander
Dat is niet alleen raar, dat is onmenselijk.

Rabarberke | 29-06-05 | 16:13

Ik wou dat Verdonk 020 verbood...

TM | 29-06-05 | 15:15

@zinvol geweld en Rabarberke: jullie hebben allebei gelijk. verkrachting en moord (ook als het je hele familie is) zijn wettelijk geen reden voor het verlenen van vergunning. Slechts indien jij zelf te vrezen hebt voor een politieke vervolging (vervolging in de breedste zin van het woord) of vervolging wegens je ras, geloof, sexualiteit e.d., kom je in aanmerking voor de vluchtelingenstatus.

Het is inderdaad ook zo dat asielzoekers verteld wordt dat ze alles moeten vertellen. Maar aantekend moet worden dat mensen die verkracht zijn, geconfronteer met gruwelijkheden e.d. vaak getraumatiseerd zijn, een van de kenmerken van trauma is dat het vaak lastig is om er over te praten. Vooral in dat op zicht is het raar dat later geen informatie over een verkrachting toegevoegd kan worden. Zeker aangezien via medisch onderzoek vaak ook later nog sporen van verkrachting gevonden kunnen worden.

ander | 29-06-05 | 13:12

@Jerolimo: Sorry, maar je hebt je feiten niet op een rijtje. De 26000 asielzoekers waar sprake van was waren geen uitgeprocedeerde asielzoekers. Ze waren nog steeds in procedure. Vaak haddden ze een afwijzing van de IND gehad, maar liep er nog een beroepsprocedure waarin ze gelijk hebben gekregen. Verdonk heeft dus totaal niet over haar hart gestreken in die gevallen.

Als er 100 "schrijnende gevallen" waaraan Verdonk een vergunning gegeven heeft is dat veel.

Verder worden asielzoekers waarvan een redelijke verdenking is dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan oorlogsmisdaden elke vergunning geweigerd.

Schrijf niet dat je feiten opnoemt als je compleet uit je nek lult, gast. Je weet er niets maar dan ook niets vanaf.

ander | 29-06-05 | 13:05

@Starf*cker: wat een zwaktebod is je post zeg. Je suggereert dat Verbeet zo maar bedacht heeft dat Verdonk niet welkom is terwijl al twee weken lang vertegenwoordigers van zowel de antilliaanse als de surinaamse gemeenschap roepen dat Verdonk niet hoeft te komen. Deze achterban waarvoor de herdenking bij uitstek bedoeld is heeft gedreigd de herdenking te verstoren.

Verbeet stelt juist dat als Verdonk wel komt er geen acties plaats moeten vinden. Lees je wel eens een andere krant dan de Telegraaf? Zelfs de Metro van maandag was over dit onderwerp accurater dan jij. (bekijk de ingezonden brieven maar). Of lees de Volkskrant van vandaag.

ander | 29-06-05 | 12:32

laat het maar aan de pvda over hier in amsterdam om in de stront te roeren. vooral die diklip john van leerdam, een idioot van een multiculti theater waar nooit een neger zat, maar alleen maar verantwoorde blanke veertigers. Hij jankt wat over Antilianen etc. etc.
verdonk is een vage troela, maar je hebt het maar te slikken als salonsocialist in deze stad, waar de boel overigens ook wel eens flink mag worden opgeschud. lees: pvda rot eens tien jaar op.

Amsterdammer | 29-06-05 | 12:12

Even de feiten op een rijtje:

Verdonk voert de wet Cohen/Kalsbeek uit op een heldere maar humane manier.

Niet 26.000 maar 16.000 asielzoekers gaan terug. Daaronder grofweg 5.000 dubbelen en 5.000 oorlogsmisdadigers.
2.500 vluchtelingen worden terecht uitgezet en voor 3.500 heeft het helaas niet zo mogen zijn.

De man die verantwoordelijk is voor de wetgeving en de oorspronkelijke 26.000 wordt uiteraard wel gewoon gevraagd een toespraakje te houden.

Cohen is de naam.

Waarom zouden hippies uit Oost hun huiswerk ook gewoon doen?

Jerolimo | 29-06-05 | 11:18

Rita voor minister president.

Morrizz | 29-06-05 | 11:06

agh... de huidige hard werkende nederlander is toch de moderne slaaf van de nederlandse samenleving.
Heeft niets te vertellen (regering doet wat hij wil) en moet hardwerken (laatst een onderzoek geweest dat mensen te veel werken) voor mensen die niets doen (die groep kennen we allemaal)

Dus slavenij zal nooit verdwijnen .. het zal zich altijd in een ander vorm uiten ..
De dagelijkse sleur naar je werk, eten koken, slapen, en af en toe uitgaan van een euro die niets meer waard is ...
...
Dit lijkt toch erg veel op slavenij alleen de lijf staf die er bij hoort krijgen we niet als je niet wil werken. Maar men is wel bezig om mensen makkelijker te ontslaan..

Dus eigelijk is de huidige werkende nederlander eigelijk zijn eigen slaaf voor een staat waar hij het niet mee eens is.
Ik denk dat uit dit gevoel van slaaf zijn voor de nederlandse samenleving het grootte niet te vrede gevoel komt. Men wil meer vrijetijd (vrijheid) ....

CyberX | 29-06-05 | 10:28

Hoe dan ook. De man is lelijk.

HyBriD VorTeX | 29-06-05 | 10:24

@ Rabarbeke

Het lijkt mij dat als je vlucht vanwege je politieke overtuiging/handelingen etc. dat gelijk aanvoert als reden voor je asielaanvraag.
Als je vanwege die politieke overtuiging bent verkracht lijkt mij dat een ingrijpend iets, en zeker iets wat voor op je tong ligt om aan te voeren tegen de ambtenaren van jouw vluchtland willen ze jou als vluchteling serieus nemen.
Er wordt iedere vluchteling op Schiphol verteld dat ze alles moeten vertellen wat relevant is, en de paar uur die daarvoor wordt uitgetrokken is lang genoeg.
Over details, tijdstippen etc. wordt later hangende de procedure verder onderzoek gedaan (zoals bekend duren asielaanvragen vaak maanden en jaren).
Alleen nu denkt iedereen die leed is overkomen (hoe erg ook) dat hij recht heeft om hier in Nederland te verblijven. En dan heb ik het nog niet eens over de vele gelukszoekers die vanwege economische motieven vluchten en de mensenhandel in stand houden.
Asiel krijg je vanwege je politieke overtuiging en je vervolging daarom, niet omdat je slachtoffer bent van een misdaad (hoe erg en afschuwelijk ook)
Of ik dat relevant vind in mijn 9 tot 5 baan doet niet terzake, zo zijn de afspraken nu eenmaal die ik ook niet verzonnen heb.

zinvol geweld | 29-06-05 | 10:21

Ik verheug me nu al weer op Sinterklaas als we de discussie weer gaan krijgen om dit volksfeest af te schaffen om dat zwarte piet als 'slaaf' wordt neergezet.

Anti-links | 29-06-05 | 10:21

@zinvol geweld
Daar gaat het helemaal niet om. Als jij opgepakt wordt en je legt een verklaring af, dan mag je die verklaring later aanvullen, herzien, terugtrekken etc. Noemt een vluchteling die verkachting niet tijdens het eerste verhoor vlak na een landing van een lange zware reis, dan mag zij dat later niet toevoegen. Of het dan relevant is voor de asielaanvraag wordt niet eens meer onderzocht. Verkrachting is geen criterium op zich, maar wel zwaarwegend. In een hoop afrikaanse landen worden dorpen door politieke groeperingen geplunderd, mensen afgeschoten, lichaamsdelen afgehakt, vrouwen verkracht etc. Dat kun jij in principe politiek irrelevant vinden vanuit je veilige 9-5 kantoorbaan, maar dat neemt nog niet weg dat we in een asielprocedure op zijn minst moeten onderzoeken of dergelijke zaken hebben plaatsgevonden, ook al geeft de vluchteling niet meteen na de landing een powerpoint presentatie over hoe erg het precies was.

Rabarberke | 29-06-05 | 10:10

@ Rabarbeke

Of iemand verkracht is of niet is geen criterium voor een asielstatus hier.
Of je familie is uitgemoord evenmin.
Alleen als dit vanwege je politieke overtuiging/handelingen/voordrachten etc. zou zijn gebeurd zou dat relevant zijn.
Als het criterium is dat je leed moet hebben meegemaakt om een verblijfsvergunning te krijgen, is het einde zoek.
Dan mogen we wel een gedeelte van de Noordzee plempen om de 3 miljard burgers op te vangen die te maken hebben met geweld, armoede, genocide etc. etc.

zinvol geweld | 29-06-05 | 09:40

@fuckje
Hij ontzegt haar de toegang niet, dat kan hij niet eens. Iedereen heeft het recht die bijeenkomst bij te wonen. Hij vindt dat zij niet welkom zou moeten zijn als spreker gezien haar beleid. En dat mag hij vinden. Van Verdonk mag gezegd worden, hoe zeer voor of tegen haar beleid je ook bent, dat ze het met een aantal fundamentele rechten van mensen niet erg serieus neemt, gezien de situatie bij asielzoekersopvangcentra en gewijzigde procedures asielaanvraag. Een mooi voorbeeld daarvan is dat als je als getraumatiseerde vrouw op de vlucht tijdens je eerste verhoor op Schiphol niet vertelt dat je verkracht bent en je familie is uitgemoord in Loebadoeba, dat een dergelijk verklaring, als je die later wel zou maken, niet meegewogen wordt in de procedure. Pure formeel-juridische landmijnen die niets te maken hebben met een fatsoenlijk asielbeleid. Het is dan m.i. nogal dubieus als zo'n mevrouw moet gaan spreken op een herdenking van het slavernijverleden. Het is alsof je Rumsfeld, na Guantanamo Bay en de foto's uit de gevangenis in Irak, een toespraak laat houden op de conventie van Genève, met als onderwerp humane behandeling gevangenen.

Rabarberke | 29-06-05 | 09:31

Een hoop comments. Ik vind hem lelijk. En hij kijkt stoned.

HyBriD VorTeX | 29-06-05 | 09:25

Als Nederland in de geest waarin de slavernij herdacht wordt, zijn onderdrukkers moet gaan herdenken dan wordt het hoog tijd voor: a. Een Romeinse Dag b. Een Franse Dag c. Een Duitse Dag d. Een Overheid Dag.

BummBumm | 29-06-05 | 09:21

martin heb gelyk

NeoRetro | 29-06-05 | 09:13

Slavernij.... zucht... eens in de zoveel tijd krijgen we weer eens zo'n oprisping van de verongelijkte zwarte medemens.
Ik gun iedereen zijn gekoesterde verleden, maar val 'ons' (= blanke autochtonen) daar niet elk jaar mee lastig. Nog even en dan is het weer Sinterklaas; krijgen we weer die discussie over de baas-knecht verhouding tussen "de blanke en de zwarte."
Zoals Gavrillo al opmerkte is het nogal een selectieve en stereotiepe verontwaardiging; een blanke is slavenhandelaar en een zwarte is slaaf.
Dat ook 'blanken' slaven zijn of zijn geweest doet dan niet terzake....
lees deze artikelen eens zou ik zeggen
.
www.meervrijheid.nl/index.html?bc-slav...
.
www.meervrijheid.nl/index.html?bcslave...

zinvol geweld | 29-06-05 | 09:11

ElEndoscoop 28-06-05 @ 23:32
Pappa Ellendoscoop legt uit...
Maar wel de reaguurders hier nazi's blijven noemen, raar verhaal.
Ik heb ook zomaar zo'n donkerbruin vermoeden dat Fukje vaker 'buiten' komt dan jou Ellendos...

Pannie | 29-06-05 | 08:51

Ten 1ste: what heeft de moord op Theo van Gogh te maken met het nieuwsbericht? Precies: helemaal niets. Dus haal dat er niet bij. Ten 2de: minister Verdonk staat niet bekend als een immigrant-/kleurlingvriendelijk persoon. (Of dit terecht is weet ik niet.) Dus zij kan beter wegblijven bij de herdenking. Het zou veel veel beter zijn als bijvoorbeeld onze allochtone Prins Alexander (precies, vanwege zijn Duitse vader is hij wettelijk gezien allochtoon) en zijn allochtone vrouw Maxima bij de herdenking zijn. Dan kan de prins zijn excuses aanbieden namens onze voorouders die 300 jaar lang de koloniën hebben uitegebuit. Natuurlijk heeft hij geen persoonlijke schuld. Maar politiek gezien zou het een goede zet zijn.

Nervoso | 29-06-05 | 07:20

In een democratie mag iedereen op een waardige manier op 4 mei de oorlogslachtoffers herdenken.
In een democratie mag een ieder de Dag van de Slavernij gedenken.
Mocht een lokaal bestuurder een nationaal politicus bij een dergelijke gelegenheid de toegang tot een dergelijk evenement ontzeggen dan is zo'n bestuurder ondemocratisch, is hij discriminerend, gezagsondermijnend, en derhalve een gevaar voor de samenleving.
Martin Verbeet dient onmiddelijk af te treden, al zijn functies neer te leggen, en zich verder te onthouden van welke politieke activiteiten dan ook.
-offtopic-
was nog leuk bij dat tankstation in Kerkrade gisteravond;"alles was gratis".

fuckje | 29-06-05 | 06:34

Wat heeft Thea van Gogh met het slavernijverleden te maken? Begrijp sowieso het uit de kast halen van dooie lijken niet. Ben wel voor herinvoering van de slavernij, dus als Rita d'r beleid een beetje bij gaat draaien dan ben ik ook weer blij. Slaafje iemand? Een kudtmarokkaantje bijvoorbeeld.

nuked | 29-06-05 | 06:32

Worden die Surinamers een beeje vervelend, of niet ?
Kunnen we ze niet aan Marocco verkopen ?

verzineenswat | 29-06-05 | 05:40

@Kris
Al is de ketting verguld, flexibel en verborgen , toch ben jij in sommige opzichten ook niet meer dan een slaaf. En dan heb ik het nog niet eens over je begeertes...
Ik evenzo.

preacher | 29-06-05 | 04:25

Snap het niet... Verdonk zorgt er toch alleen maar voor dat de slaven zo snel mogelijk teruggaan naar land van herkomst? Zijn ze ook geen slaaf meer... :D

Kris | 29-06-05 | 03:56

@preacher Vanuit Iran en Syrië wordt het vuurtje brandend gehouden. Maar ook de zogenaamde vrienden van Amerika doen een duit in het zakkie. Buiten de grote wegen en steden hebben de Amerikanen nauwlijks controle. Zolang de rebelen verdeeld blijven is er een wezelijk verschil met vietnam, waar Ho Tji Min de grote aanvoerder was. De Amerikaanse oorlogsindustrie heeft oorlog nodig maar ook successen. Zonder verliezen ze macht binnen Amerika. Een oktoberrevolutie in de VS ligt op loer. Maak Lucas wakker.

Gavrilo | 29-06-05 | 03:55

@Gavrilo
Nog 12 jaar op het gitzwarte gouden ei, in een gedestabiliseerd land, de natte droom van iedere hedendaagse dictator. En alle wannabe dictatortjes die graag een deel van de buit willen hebben.
' Gecontroleerde ' destabilisatie is enigzins mogelijk; het is als het aansteken van een miljoenen-klapper en telkens weer op tijd de lont doorknippen.
Ik ruik een grote rat...

preacher | 29-06-05 | 03:26

@spitzname Dat duurt nog even. Maar de Amerikanen willen niet de Duitsers een permanente zetel geven in vn-veiligheidsraad en de Japaners wel. Dus China is straks de lul. Maar goed ik heb mijn scenario daarover al opgetekend op nachtbraker.blogspot.com/ (een langs verhaal vinden sommigen)

Gavrilo | 29-06-05 | 03:16

@preacher Het ziet er niet rooskleurig uit voor de Amerikanen. Het gaat steeds meer op Vietnam lijken. Bush kwam met de prognose dat ze misschien nog wel 12 jaar in Irak moeten blijven. Het moraal neemt af en er melden zich te weinig nieuwe soldaten aan. Als het moraal verder zakt zullen er meer nieuws over oorlogsmisdaden gelekt worden naar de pers. Dan zal de volgende president paranoia worden en een nieuw watergate veroorzaken. De geschiedenis herhaalt zich. Het volk begint al te morren: www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/...

Gavrilo | 29-06-05 | 03:09

Ik vroeg me al meer dan een jaar af, wanneer er nu is eindelijk wordt gezegd dat we in een wereldoorlog zitten.

Spitzname | 29-06-05 | 03:04

Het democratische vaandel zal waarschijnlijk wel weer hoog boven het slagveld wapperen.
De superwapens en betreffende veiligheidsrapporten als rode lappen voor de stier die de oorlogsmachine voortrekt.
Voortgezweept door de blinde publieke opinie.
I smell napalm...
(maar het kan ook mijn Zippo zijn)

preacher | 29-06-05 | 03:00

@Gavrilo
Het riekt naar ein neuer kriech !
Het is net Risk af en toe, je legertjes opbouwen en doorschuiven naar een ander land.
Iran vielleicht....
De strijd om de laatste vergane dinosaurusbotten, prehistorische begroeing en de aders waarmee deze kostelijke stinkende drab getransporteerd wordt.

preacher | 29-06-05 | 02:51

Speech van Bush is alweer afgelopen. Jammer zeg, hij kwam net goed op dreef en even vergat ik Erben Wennemars. Maar het gaat slecht in Irak, Bush vroeg om meer kanonnenvoer. Daarnaast heeft hij ook nog de democratie in Palestina, Egypte en Saoedië op zijn eigen conto geschreven. As if, in die laaste twee landen kun je echt niet spreken van democratie. Alle tegenkandidaten worden aangesteld door de huidige regering. Maar het zal democratisch genoeg zijn om een militaire samenwerking te rechtvaardigen.

Gavrilo | 29-06-05 | 02:37

OT Bush is weer uit zijn redneck aan het lullen op cnn. Hij heeft het weer evil vs freedom. En gaan weer meer troepen naar Irak. Het plattelandspatriotisme regeert.

Gavrilo | 29-06-05 | 02:28

@ElEndoscoop:
Volgens mij haal je wat dingen door elkaar. Slaven zijn mensen die werken zonder loon te krijgen. Mensen die geld krijgen zonder te werken zijn dus juist het tegenovergestelde van slaven, me dunkt.

Is die historische "schuld" niet onderhand eens terugbetaald in uitkeringen, kan men zich afvragen.

Davitamon | 29-06-05 | 02:17

@Gavrilo
Aangezien ik gewerkt heb op plekken waar sommige mensen zich laten behandelen als slaven, uit angst voor hun verblijfsvergunning, lijkt het mij ook niet gepast, om als uitvoerder van het immigratiebeleid daar een toespraak te houden.
Vayas con dios !

preacher | 29-06-05 | 02:03

juist....

truste

iris_louise | 29-06-05 | 02:02

Van mijn laatste comment krijg ik het kouwakiaans benauwd. Zou het besmettelijk zijn ? Ik heb wel zijn laatste smeersel genuttigd...
kouwes.web-log.nl/log/2869728

preacher | 29-06-05 | 01:50

Maybe last, but not least: Go, Rita, Go!
Verdonk for president!

BigB | 29-06-05 | 01:49

@preacher Die gaan we erin houden. "ik ben mijn hussel kwijt". Klinkt veel moderner.
En ik vind het ook onterecht als de organisatie van de herdenking iemand willen weigeren omdat ze te rechts is. Kijk, als Verdonk daar met hakenkruizen op haar rokje zou verschijnen allah. Maar ze zou misschien geen toespraak moeten houden en netjes achterin moeten gaan zitten. Aanpassen.

Gavrilo | 29-06-05 | 01:48

@MijnZus Ik zie dat jij je proefverlof in ieder geval goed gebruikt. Ik moet nog van die vervelende mannetjes in witte pakken af zien te komen. Ze blijven me achtervolgen, het is waanzin zeg ik je. Ik zit al 10 jaar op dezelfde kamer.

Gavrilo | 29-06-05 | 01:42

@Gavrilo
www.dbnl.org/tekst/stoe002nede01/stoe0...
-
@Rabarberke
Ik vind het toch wel een 'big item ' als een minister door een lokale vertegenwoordiger duidelijk te verstaan wordt gegeven, dat ze op een nationaal belangrijke plechtigheid niet gewenst is vanwege haar beleidsvoering...

preacher | 29-06-05 | 01:40

@. JanV
mooi spul man zon tiepdiploma

MijnZus | 29-06-05 | 01:40

@brom Dat wordt dus een Masterclass door Verdonk over het coördineren van massamigratie. Dan kom ik wel kijken natuurlijk, ik wil wel weten hoe we van het cda kunnen afkomen.

Gavrilo | 29-06-05 | 01:34

PS
maar daar wil ik van af zijn overigens niet geheel ten onrechte

MijnZus | 29-06-05 | 01:33

@iris_louise
"als ik jou verhaaltjes moet lezen en snappen ben ik helemaal van slag af"

Kijkt daar doen we het nou voor bij nacht en bij ontij dadt dit en dadt eens onduidelijk wordt en je zegt als we het hebben over integratie dadt de maatschappij daar een sterke binding mee moet hebben in een opbouwende zin dadt we kunnen stellen dadt gezien de huidige economie er diverentiatie zich ontwikkeld op lokaal niveau met betrekking tot publieke dames met allochtone achtergrond op de daarvoor bestemde ende aangewezen gedoogzones

MijnZus | 29-06-05 | 01:31

Jezus! 375 berichten over zoiets totaal onbelangrijks!

JanV | 29-06-05 | 01:27

@ hulde aan brom
Kanttekening van mij is dat naar mijn denken, integreren. Voornamelijk participatie en emancipatie van minderheidsgroeperingen omvat. Dat valt wel te stimuleren. Als onze volksvertegenwoordigers integratie in ieder geval niet gelijk stellen aan assimilatie.

Spitzname | 29-06-05 | 01:24

@pracher
"Te naief... corrupt te zijn" - je moet heel erg goed op de hoogte zijn van de nederlandse cultuur en goed ingeburgerd zijn om (straffeloos) deel te kunnen nemen aan de hier heersende corruptie. In dat opzicht naief, beter was te ongeintegreerd :)

Je maakt een fout als je zegt dat SF constateert. Als hij gewoon de feiten weer zou geven, dan zou dat prima zijn. Maar hij interpreteert, oordeelt en maakt stemming. Dit is gewoon een non-item, opgeblazen tot en met. Verdonk kan straffeloos van alles uitvreten en als iemand haar dan niet op zijn feestje wil, of haar geen hand wil geven, ja dan ligt plotseling Van Gogh weer op straat. Opdat we niet vergeten.

Rabarberke | 29-06-05 | 01:22

sjit mijn zus...
als ik jou verhaaltjes moet lezen en snappen ben ik helemaal van slag af,
dussie dussie
------------------->
lekker snaar bedjuh toej

iris_louise | 29-06-05 | 01:18

@Gavrilo
"De kluts heb ik ingemetseld en pas als ik mijn boek "De klutscode" af heb weet je waar."
Zit jij op dezeFlde afdeling als ik?
mORGEN FF TAFELVOETBALLEN? mAAR datd teZIjDE EnZo en wAarom iZZ hedt LIcht noG aAN?

MijnZus | 29-06-05 | 01:16

@toine Rorije Je bedoelt toch niet "play it again Sam" Casablanca, want dat is een klassieke ku(l)tfilm die nooit in Marokko kan zijn opgenomen.
@preacher Ook dat laatste is helemaal waar. De kluts heb ik ingemetseld en pas als ik mijn boek "De klutscode" af heb weet je waar.

Gavrilo | 29-06-05 | 01:11

Hoezo discriminatie?
Verdonk behandelt iedere bevolkingsgroep waarvan 1 op de 11 een vuurwapen heeft hetzelfde :)

caspert79 | 29-06-05 | 01:09

/*poogt interraciale ingeburgerde geyle nueqseks trawant de beurt van z'n leven te geven en dergelijke maar ga gerust verder met het topic en wat al dies meer zij */
(Hier verklap ik alvast wat antwoorden voor de ingeboergeringskoersoes Van Meesteres V:
(1) Heb je nog geneuqt?
a) nee (=gevaar voor geyten en trusen uit de rif) 0pt.
b) af en toe (=blonde mokkels kapotscheuren in de duinen en vooraan in de moskee zitten)3pt.
c)ja (=Ohhh Yeah Baby! Shackadelic!!!)10000pt

MijnZus | 29-06-05 | 01:07

van Dale online woordenboek
in·te·gre·ren1 (onov.ww.)
1 in een eenheid opgaan
onoverdrachtelijk werkwoord. dat wil zeggen dat het actief is, zonder lijdend (allochtoon) voorwerp. Niemand kan een ander integreren. Het kan niet opgelegd worden. Als er over integratie van allochtonen (eigenlijk al een pleonasme)
gesproken is iedere bestuursdaad zinloos, iedere subsidie belemmerend, alle voorkeursbeleid schadelijk. De grote vraag is eigenlijk wat is het rendement van een beschavingsoffensief van een onderliggende klasse, als we zelf niet onze eigen Tokkies durven africhten. De Romeinen hadden al problemen met het welvaartsverschijnsel "proleps", een groep mensen die als enige product zichzelf voortplant. Vreemd dat Verdonk niet welkom is en de door creolen gehate jood, het toonbeeld van de aloude slavenhandelaar wel op mag draven. Beatrix was ook bij de onthulling van het ketikoti monument. Ze is erfgenaam van de Nederlandse Handelsmaatschappij van Willem I, die tot in de 20e eeuw bleef sleuren met contractarbeiders uit Indië,
die na afloop van hun contract vastzaten in Suriname, omdat ze blijkbaar nog hun transport af moesten betalen. Weten onze Surinaamse Javanen en Hindoestanen tenminste waar de Wiedergutmachung vandaan moet komen.

brom | 29-06-05 | 01:07

@rabarberke
Alleen van dat 'te naief om achterbaks en corrupt te zijn ', dat lijkt me niet echt waarheidsgetrouw,en de enigste 'fout' van SF is, dat hij zegt dat Verdonk de marokkaanse jeugd te hard aanpakt, volgens Verbeet.
Verbeet zegt meer, dat haar beleid de tegenstelling versterkt.
De Marokkaanse jongeren vallen (nog) niet onder haar jurisdictie.
Je verdenkt SF ervan om de marokkanen haat hier op te schroeven, volgens mij, en dat maakt je kwaad. Ik vind meer dat hij iets constateert.
Je kunt je woede beter afreageren op @Armageddon bijvoorbeeld en de beleidmakers.
Verder vond ik wel dat je de huidige stand van zaken in Nederland kort en helder weergaf en dat je jezelf inderdaad kan afvragen : 'Waar moeten deze mensen zich in integreren, we zijn zelf de kluts kwijt '.

preacher | 29-06-05 | 00:59

@gavrillo
poe zware kost zo op dit tijdstip.
ik weet wel na het zien van de film casablanca dat het zaakje daar stinkt tot en met

Toine Rorije | 29-06-05 | 00:57

@ Mijnzus
Lol. Nee hoor, was maar een geintje. Je kwam op mij vrij offensief over vandaar.

Spitzname | 29-06-05 | 00:48

Voor alle duidelijkheid Murat Reis was dus ook een kaper die voor "Marokkaanse slaven" zorgde.

Gavrilo | 29-06-05 | 00:48

Shit. Als starfucker zich links gaat noemen ren ik hard naar rechts.
Rond 1500 zijn er zo'n 700.000 blanken werkzaam geweest als slaaf in Afrika. Aldus ene Afrikaanse gast op dit forum: forum.ninsee.nl/viewtopic.php?t=3
Maar later hebben ook Marokkaanse kapers veel blanke slaven buitgemaakt en verhandeld. Dit zou gebeurd zijn tot laat in de 19de eeuw en ook wordt hier over een Hollander gesproken die zich Murat Reis noemde. www.leidenuniv.nl/mare/2005/31/libri05...
Over dubbele nationaliteit gesproken...

Gavrilo | 29-06-05 | 00:46

@ mijn zus

he wat...
ik ben vrij alert

iris_louise | 29-06-05 | 00:45

@ . Rabarberke 29-06-05 @ 00:28
Go go go!

vmbodropoudt | 29-06-05 | 00:45

IRIS_LOUISE ALERT!! Sluit ramen en deuren en zet de TV aan!

MijnZus | 29-06-05 | 00:40

@Spitzname
als die oplossing niet gaat over geyle neuqseks met minder bedeelde *kanen en *urken dan wel *slaven in onhergergzame gebieden ben ik er even niet maar daarom niet getreurdt

MijnZus | 29-06-05 | 00:39

marokaanse slaaf...
nou laat maar.
Ik sjpoeg in theaij voor kaaskopvraaow....
ggggrrrrrrrrrrrrrrakkkkkkpffffoe.

iris_louise | 29-06-05 | 00:35

@. Rabarberke
"Neem een voorbeeld aan mij."

Prachtig. Dit is poezie. Godsdienst. Allesomvattend (behalve die puma dan) en dadt soort diepgaande zaken dus vandaar dadt ik het er over heb gehadt bij deze dus

MijnZus | 29-06-05 | 00:33

@rabarberke
*neemt toupetje in bewondering af*

preacher | 29-06-05 | 00:31

Prima verhaal .... Marokaanse slaven ...

Magoo | 29-06-05 | 00:31

@mijnzus
Beetje snel geraakt als je mijn zus niet was dan had ik wel een oplossing

Spitzname | 29-06-05 | 00:31

iris_louise toch!
hou je het nog droog?

MijnZus | 29-06-05 | 00:28

@starfucker
Neem een voorbeeld aan mij. Ik raak mijn onzin doorgaans in een paar regels kwijt. Het is de beste man zijn goed recht om Verdonk te weigeren. Verdonk doet het prima op immigratiegebied, althans waarvoor ze is aangenomen, maar van integratie weet ze geen ruk. En jij ook niet zo te lezen. Integratie kan niet mislukt zijn, want het staat pas sinds kort op de agenda. Nu het in veel gevallen te laat is. En om dat maar af te wentelen naar bepaalde groepen en daar allerlei kort-door-de-bocht beleid op los te laten, mag dan wel prettig klinken in de oren van de gemiddelde redneck, maar heeft niets met probleemoplossing te maken. We weten allemaal waarom Suriname niet van de een op andere dag om kon gaan met democratie. Zo is het met allochtonen uit bepaalde culturen ook. Ze komen in een situatie waar alles kan, waar ouders geen macht over hun kinderen hebben, waar de politie een stel mietjes is en waar de onderwijzer een ongeinteresseerde homofiele droplul is. Geen orde, geen tucht, overal toegang tot drugs, tot alcohol, etc. Ik kan me ergens wel voorstellend dat men ontspoort. Maar ja we gaan er maar gemakshalve van uit dat in dit land, waar we alles zelf zo fucking goed op orde hebben, waar stuntelende ministers blijven zitten, waar de politie meer geinteresseerd is in bonnen schrijven dan boeven vangen, waar het onderwijs verkwanseld wordt, waar de gezondheidszorg uitgemolken wordt, waar het sociale stelsel op zijn gat ligt, waar ambtenaren hun zakken vullen en waar grote bouwfraudeschurken vrijuit gaan...*phew* we gaan er in dit land maar van uit, dat allochtonen maar moeten integreren. Integreren waarin vraag ik. Welnu, ze zijn te naief om achterbaks en corrupt te worden zoals het een echte nederlander betaamt, dus worden ze gewelddadig. Big fucking deal. En dat nu een of andere pief uit Amsterdam Rita Verdonk niet op zijn feestje wil hebben,
zal mij echt een rotzorg wezen. Ga jij maar echte sterren neuken.

Rabarberke | 29-06-05 | 00:28

@Spitzname
/*neemt de gebruiksaanwijzing van die televisie met die toetsen en dat ding wadt je in je hand moet houden enzo er nog even bij ter lering maar dadt ten overvloede overigens */

MijnZus | 29-06-05 | 00:26

*wil ook een slaaf
*vind theo ook een eikel
**verdonk ook een eng wijf
*houd toch niet van kaantjes
** ook niet van liaantjes

iris_louise | 29-06-05 | 00:26

[off topic]

nigeria-marokko is niet bepaald rustig verlopen heb ik gehoord.
Zelf niet gekeken.

Mr.A.N. Alvabeet | 29-06-05 | 00:22

Ik doel dus op die linkse sukkels die zo tegen Verdonk zijn omdat zij volgens hen 'discrimineert' wat niet klopt omdat zij anders vast wel wat processen aan de broek had gehad. en weigerd moet natuurlijk met een T zijn.

Anti-links | 29-06-05 | 00:21

@ Mijnzus
Nee hoor "..." betekent citaat. Dus control c en v.

Spitzname | 29-06-05 | 00:21

@ bethundered
u is geen kenner

MijnZus | 29-06-05 | 00:20

@. Spitzname
dadt we namens de gehele commissie u feliciteren met uw pas verworven typdiploma langs deze ongebruikelijke weg maar toch dus

MijnZus | 29-06-05 | 00:19

Tjonge wat een onzin allemaal. Omdat hij iets tegen Verdonk heeft roept hij iets over Marokkanen wat werkelijk niets met de slavernij te maken heeft. Hebben wij ook al Marokkaanse slaven gehad dan? Dat is weer eens wat anders en vooral nieuws. Vorig jaar bleek bijvoorbeeld tijdens het bevrijdingsfeest dat wij niet door de geallieerden, maar door de Marokkanen waren bevrijd in '45. Christus te paard, wat een ordinaire vervalsing van de geschiedenis. Maar die linkse geitenneuckers zullen het wel een 'herschrijving' noemen.
Enfin..... we hebben weer wat om over te zeiken. Feit is in ieder geval wel dat wanneer die herdenkingscommissie Verdonk weigert toe te laten, zij tevens weigerd het volk toe te laten op dat feestje. Verdonk komt daar als vertegenwoordiger van de regering en dus van het volk. En als je de hand van het volk weigerd, heb je hier niets meer te zoeken. Wat me gelijk brengt bij de volgende stelling: alle linkse sukkels graag zsm het land uit. Alle anderen helpen jullie graag met het inpakken van de koffers!

Anti-links | 29-06-05 | 00:18

Slavernij... daar heb ik ooit nog over doorgeleerd. Uitkomst was dat de zich zo zielig voelende afstammelingen in Nederland, VS en noem maar op het heel wat beter hebben dan de nazaten van de Afrikanen die hun continent nooit verlaten hebben. Volgens mij kunnen die bij het kantoor van Verbeet geen uitkering aanvragen. How about that.

ceasar | 29-06-05 | 00:16

MijnZus = Kouwes

bethundered | 29-06-05 | 00:16

-weggejorist-

Spitzname | 29-06-05 | 00:16

Kut links gezeik. Als je solidair wilt zijn, ga dan lekker daar wonen.

ThePriest | 29-06-05 | 00:15

@Nooit meer slapen
De rechter mag niet toetsen aan de grondwet. Heb je een ander artikel?

Rabarberke | 29-06-05 | 00:15

@ZI
lekker slaap

MijnZus | 29-06-05 | 00:13

daarnaast heb ik ook nog een bijna nagelnieuwe indesit wasmachine te koop met een nieuwe waterhoogteregelaar die er door een *kaan uit de echo is ingezet ( duurde wel 3 weken ongeveer maar daar wil ik vanaf zijn) en dadt die dus te koop is misschien dadt meki dat ding overneemt dus een en ander in verband met up greeden enzo

MijnZus | 29-06-05 | 00:11

@MijnZus
Ik word een beetje moe van persoonlijke verhalen die puur gericht zijn op emotie. Ik zal niet beweren dat jou voorbeeld niet klopt, of dat er wellicht toch wat is, maar weet jij de beweegredenen van Verdonk om haar weg te sturen? Dan gaan we praten, verhalen van 1 kant die puur op emoties spelen, daar word ik nou een beetje moe.

ZI | 29-06-05 | 00:09

@jezus (grappig effect geeft dat als je het naar tweede persoon enkelvoud transformeert, over nagedacht?)

Emotie werkt idd altijd goed als argument.

ik vraag me af wie als eerste gaat zeggen dat ingeburgert in deze met een d is. wie?

Toine Rorije | 29-06-05 | 00:04

aux serieux:
een meid die hier door haar moeder naar toegebracht is op minderjarige leeftijd wordt na 7 jaar (geen antecedenten) het land uitgeflikkert naar een land waar ze de taal niet eens beheerst omdat ze is INGEBURGERT en haar school, vrienden, familie, etc hier heeft en aldaar slechts een opoe heeft wonen...
Want het is de holy "procedure".
Anyone nog een hart in z'n donder wat niet zwart als een verbrande turf is?
Volg dan Hare Meesteres verdonk op.

MijnZus | 28-06-05 | 23:58

Star ja ik vond dat dus wel meevallen toen ik er woonde. Wat wel grappig was dat op een gegeven moment de straat was afgezet omdat mijn buurman iemand kapot had geschoten en de kogels bij zijn benedenburen door het plafond kwamen. Maar goed, geen enkele Marokkaan heeft zich met deze zaak bezig gehouden, wel kankersveel Antillianen en Surinamers. Bovendien hoef je van Marokkanen geen relletjes te verwachten. Verdonk komt heel vaak in Oost en West en er zijn nooit problemen.

ElEndoscoop | 28-06-05 | 23:57

@Rabarberke: Als jij vindt dat Verdonk principieel discrimineert moet je artikel 1 van de Grondwet maar van stal halen en haar een rechtzaak aan de broek geven.
Maar omdat het gelul in de ruimte is van je, zal dat niet gebeuren.

Nooit meer slapen | 28-06-05 | 23:55

nooit meer slapen: dat doet hij niet, even opletten!

ElEndoscoop | 28-06-05 | 23:53

Als lokale politici de landelijke politici gaan verbieden om lokaal te verschijnen als ze ergens over oneens zijn wordt het een lekker zootje.

Nog effe een Blaatelende is niet meer welkom in NL. Nou ja, Staphorst en Kappele dan!

Nooit meer slapen | 28-06-05 | 23:51

Ganglion: wanneer worden die eigenlijk eens berecht?

ElEndoscoop | 28-06-05 | 23:51

OT
Eerst maar eens de veteranendag morgen. Hopelijk zit er geen fanatieke moslim onder de piloten, die morgenmiddag in groten getale een fly-pass maken over het Binnenhof.

Ganglion | 28-06-05 | 23:50

"De mislukte welzijnswerker zegt dat de minister jonge Marokkaantjes in de oostelijke ghetto van Mokum te hard aanpakt"

Dit blijkt niet uit het NRC en niet uit het stuk op AT5.nl. Er is grote ophef ontstaan onder de afstammelingen van de slaven nav de komst van Verdonk, die in hun ogen een discriminerend beleid voert tegen Antilliaanse jongeren. Stadsdeelvoorzitter Verbeet (niet mijn vriend) verwacht relletjes bij haar komst en maakt van de gelegenheid gebruik om ander beleid van haar af te kraken. Zo zit het.

ElEndoscoop | 28-06-05 | 23:50

@Rabar Dit is wel heel veel bullshit in een paar regels. Verdonk discrimineert niet principieel maar ruimt de restanten van de mislukte inegratie op. Dat doet ze hard maar bekwaam. Dan moet zo'n fijne PvdA-Tom Poes uit Amsterdam Oost Rita Verdonk niet min of meer de toegang ontzeggen tot een herdenking. Dat is linkse intolerantie zeg ik als lid van de linkervleugel.

Starf*cker | 28-06-05 | 23:50

@starfucker
dat onderzoek is idd in het nieuws gewees, vrij groot zelfs.
@ElEndoscoop
met een mooi germanisme: pathetic?

Toine Rorije | 28-06-05 | 23:49

Verdonk discrimineert principieel. Als je het daar niet mee eens bent, en dat kan ik me voorstellen, is het niet onbegrijpelijk om Verdonk niet uit te nodigen bij bijeenkomsten die voornamelijk door die groepen worden bevolkt.

Rabarberke | 28-06-05 | 23:45

@EIE IK het het onderzoek hier niet bij de hand, maar er is een onderzoek op VMBO-scholen geweest waaruit bleek dat vooral moslim-jongeren zich afkeren van de maatschappij. Uit mijn hoofd:eind vorige week.Daar refereerde Verbeet aan.

Starf*cker | 28-06-05 | 23:44

Ik heb zin in een upload tournee......

Das weer lang geleden.

clandestino | 28-06-05 | 23:43

NewsFlash!
P..- *kuch* puma gesignaleerd met klompen onder de arm in binnentuin lindengracht! Haal niet in en ga niet langs af, u ontvangt geen 200 gulden!

MijnZus | 28-06-05 | 23:43

Ik vind je columns leuk en de discussies die eruit volgen op hoog niveau, begrijp me niet verkeerd. En ik zou het zelf zeker niet beter doen. Dit was alleen erg onzorgvuldig allemaal.

ElEndoscoop | 28-06-05 | 23:41

Daarnaast verbiedt Verbeet Verdonk helemaal niks. Hij verwacht gewoon demostraties van Antillianen en Surinamers. Je weet dat je bericht tendentieus is op twee cruciale punten.

ElEndoscoop | 28-06-05 | 23:39

Welk Marokkanen-onderzoek was dat?

ElEndoscoop | 28-06-05 | 23:37

@EIE Aanvullend: het onderzoek waar Verbeet naar verwijst betreft vooral moslim-jongeren op VMBO-scholen. Ik citeer:"Volgens stadsdeelvoorzitter Verbeet is Verdonk ,,met haar beleid en uitspraken medeverantwoordelijk voor het feit dat een aanzienlijk deel van de Amsterdamse jeugd op de scholen zegt zich af te keren van de samenleving en weer meer de eigen groep zoekt''." Hiermee doelt hij minder op Antilliaanse en Surinaamse jongeren. Jullie hebben weer een punt als je zegt dat het niet ALLEEN de Marokkanen betreft. Dat had duidelijker gemogen, maar Verbeet wees op een Marokkanen-onderzoek. Vandaar.

Starf*cker | 28-06-05 | 23:35

in maroc hebben ze geiten, in limbabwe hebben we geiten, dus daar zitten ze prima.
Geef ze een eigen keet naast de lonsdale keet. een van de problemen wordt opgelost mss zelfs wel beide. Zo nu weer tijd voor een biertje.

hillbilly | 28-06-05 | 23:32

fuckje: je blijkt een meisje te zijn, sorry dat ik je kutje noemde, dat sloeg niet op je vrouw-zijn. Ik vind dat uit dit topic heel duidelijk de vooringenomenheid van mensen blijkt. Je hebt een bepaald beeld en het is heel fijn als alles wat je hoort daar binnen past. Mensen vinden het niet fijn om hun ongelijk toe te geven en hun gedachten aan te passen. In dit geval zijn er honderden mensen die dit onthouden als "dat waren weer de Marokkanen". Het is heel gevaarlijk om zo over een groep te gaan nadenken ook al klinkt het nog zo logisch in je hoofd. Ik vind het heel vervelend wanneer mensen zo haatdragend zijn zoals sommige reaguurders hier. En wanneer je doorvraagd denken de mensen verstand te hebben van Molsims in Nederland, maar is dat helemaal niet het geval. Door alleen maar naar je eigen mening te luisteren hoef je ook nooit je gedachten aan te passen. Maar je loopt wel het risico dat je je hele leven lang in een illusie leeft. En anderen kunnen daar het slachoffer van worden.

ElEndoscoop | 28-06-05 | 23:32

www.jacodo.nl/recepten/marokko/marokko...
de liefde gaat door de maag maar daar wil ik van af zijn alhoewel harira een aanrader is dadt ik me daar als een van dam hut schompes in doorvreet maar daar hadden we het niet over en dadt dus al niet te min overigens

MijnZus | 28-06-05 | 23:32

Star, je weet dat je fout zit. Het is niet erg om dat toe te geven, ik had dezelfde fout kunnen maken. Het is alleen typerend voor de beeldvorming door anderen (ik ben overtuigd van jouw goede bedoelingen).

ElEndoscoop | 28-06-05 | 23:27

Laten die Surinamers, die zich zo graag afwenden van de Nederlandse samenleving, dat vooral heel erg snel in praktijk brengen en teruggaan naar Suriname. Jullie hebben helemaal gelijk jongens; wegwezen hier. allemaal nazaten van slavendrijvers, die Nederlanders.

Ganglion | 28-06-05 | 23:27

@ElEndoscoop
Je moet ergens een grens trekken...

bethundered | 28-06-05 | 23:26

O sorry ik zei het verkeerd, alleen antillianen.

ElEndoscoop | 28-06-05 | 23:26

Antillianen en surinamers hebben maar één paspoort en één nationaliteit: de Nederlandse.

ElEndoscoop | 28-06-05 | 23:25

@Endeldarmscoop,
Nazi's???????

fuckje | 28-06-05 | 23:25

@EIE Ik constateer dat het optreden van Verdonk tegen zowel jonge Antillianen als Marokkanen terecht harder geworden is na de dood van Van Gogh. Heel toevallig, of misschien niet, is Van Gogh afgeslacht voor de deur van het Stadsdeelkantoor. Vandaar. Meneer Verbeet heeft het in zijn toelichting over jongeren met Nederlandse paspoorten in Amsterdam-Oost. Dat zijn daar Antillianen, maar ook en vooral Marokkaantjes. That's all.

Starf*cker | 28-06-05 | 23:24

@ElEndoscoop
Ik gok erop dat Starf*cker ze op één hoop heeft geveegd omdat beide groepen een voorliefde hebben voor het hebben van twee paspoorten / dubbele nationaliteiten.

Ganglion | 28-06-05 | 23:23

"Surinaamse en Antilliaanse organisaties, aldus Leerdam, nemen Verdonk vooral kwalijk dat zij een discriminerend beleid voert, onder andere door criminele Antillianen met een Nederlands paspoort naar de Antillen te willen terugsturen. Volgens stadsdeelvoorzitter Verbeet is Verdonk ,,met haar beleid en uitspraken medeverantwoordelijk voor het feit dat een aanzienlijk deel van de Amsterdamse jeugd op de scholen zegt zich af te keren van de samenleving en weer meer de eigen groep zoekt''."

www.nrc.nl/binnenland/artikel/11198522...

I rest my case. Kom maar op nazi's, hoe wil je die uitspraken in dit topic nou verdedigen?

ElEndoscoop | 28-06-05 | 23:21

@Arma... De bosjes bewogen toch... herhaling... De bosjes bewogen toch...

Plonk | 28-06-05 | 23:18

jaah bij ons in die suidoos hoekie bestaan die volkies uit baie swartmense wat nogal vinnig spreek en ek kan hulle niet altijd verstaan nie maar amsterdam is so een big city datdt as jij vir 'n hond moet uitdraai jij heel die stad mis dus waar gesels ons over

MijnZus | 28-06-05 | 23:18

Nou daar ben ik dus weer. Ik wacht op het antwoord van Starfucker op mijn vraag: Waarom haal je Marokkanen en Theo van Gogh bij dit onderwerp als zij er waarschijnlijk niks mee te maken hebben? Ze werden niet genoemd op het nieuwsbericht van AT5 tenminste.

ElEndoscoop | 28-06-05 | 23:16

AH aan de virtuele toog hangen?
Is geyle neuckseks al langs gekomen?

style.councillor | 28-06-05 | 23:16

Laat ik die ook hebben Plonk. Morgen en overmorgen en overovermorgen vrij. Maar ik heb een wat ruige nacht achter de rug. Al 38 uur op. Moet nu echt pitten. [code] de poema is er nu echt vandoor. Ik herhaal de poema is er nu echt vandoor. [/code]

Armageddon | 28-06-05 | 23:16

@Arma... en er zijn er die flexibele werktijden hebben...

Plonk | 28-06-05 | 23:14

@ style: Ik heb dit topic omgetoverd in het stamcafe. Heeft star ook weer eens wat reacties op z'n topics. ;-) Maar ik ga nu echt slapen. Er zijn ook nog mensen die morgen weer moeten werken. Later!

Armageddon | 28-06-05 | 23:13

@Style... moet je ff de comments teruglezen...

Plonk | 28-06-05 | 23:12

Waar gaat het hier nu over?

style.councillor | 28-06-05 | 23:11

Zit ik NED2 te kijken... Sophietje... daar kan ik het wel op...(off topic?)

Plonk | 28-06-05 | 23:10

@Arma,
kuzzie terug!

fuckje | 28-06-05 | 23:10

Armageddon een uniek concept, een soort platform-achtig speelveld! Wel vrij lastig, schijnt!

Pannie | 28-06-05 | 23:08

maaruh ik ga naar m'n nest. Spreek jullie morgen wel weer stel mongeaulen. ;-) Fuckje, een kusje op je wang terug van m'n broer. :-)

Armageddon | 28-06-05 | 23:07

WHUAHAHAHAHA! Kudtmarocs! Stik de moord, lekker verloren hehehehehe

aardappel | 28-06-05 | 23:07

Is dat wat Pannie? Ik heb er al veel goeie verhalen over gehoord. Kan wel eens de hit van 2005 worden.

Armageddon | 28-06-05 | 23:05

Als Marokko nou tegen de Duitsers hadden gespeeld had ik het prachtig gevonden, wij allemaal wel denk ik...

Pannie | 28-06-05 | 23:04

Ja daar zal ik echt wakker van liggen Plonk. LOL! Ik heb nog liever een paar Marokkanen op bezoek die net uit het stadion komen. ;-)

Armageddon | 28-06-05 | 23:03

LOL@Pannie

Plonk | 28-06-05 | 23:02

Arma In Bright stond weer een zeer interessant artikel over de nieuwste cumputergame sensatie uit het oosten 'Donkey Kong'

Pannie | 28-06-05 | 23:02

Schoppen.... Spugen..... Leuk, die multiculturele samenleving!

fuckje | 28-06-05 | 23:02

Jaja... dat zeg je nu... maar dadelijk bespreekt ie je nog op de radio... nou dan ben je mooi klaar...

Plonk | 28-06-05 | 23:01

@Pannie
Ik ga voor Tjezus...

bethundered | 28-06-05 | 23:01

Laat die van Jeaule maar komen. Hoe is het met dat kudtblad van hem trouwens? Is dat al op de schop? ;-)

Armageddon | 28-06-05 | 22:59

Marok-Brazil, zal Allah het weer af gaan leggen tegen tegen Christus???

Pannie | 28-06-05 | 22:58

O jee... Arma heeft het 'N' woord gebruikt... dat wordt vast een ban... of een commentaar door Van Jeaule...

Plonk | 28-06-05 | 22:57

@ Toine: Ten napel moet ook een neqschot. Dat vieze inhalige dikke varken dat het er rondloopt.

Armageddon | 28-06-05 | 22:57

Die Starfuckert is helemaal de weg kwijt Pannie. Gelukkig zien wij het allemaal nog helder. ;-)

Armageddon | 28-06-05 | 22:56

@ armageddon
vinale is een hersenspinsel van evert ten napel
net als van der zar

Toine Rorije | 28-06-05 | 22:55

Zeg maar gerust blunder...

Pannie | 28-06-05 | 22:55

@Toine... als het Engelsen waren dan werden ze gearresteerd, kregen ze een boete en werden ze verscheept... opgelost !

Plonk | 28-06-05 | 22:55

En ik haat mensen die niets lezen maar gewoon maar een reactie hier neerplempen. Een neqschot zouden jullie moeten krijgen. Of een rituele steniging door Marokkanen.

Armageddon | 28-06-05 | 22:54

Toch een raar slippertje van Starf*cker, denken dat die paspoortkwestie betrekking had op Maroks ipv Antillianen!

Pannie | 28-06-05 | 22:54

Gerets had wel zo'n baard.
Maar ik dacht dattie uit het zuiden kwam. Een soort spanjaard geloof ik...

vinque | 28-06-05 | 22:54

@ Toine: Er zijn mensen om minder geband. Dat weet je toch? Vinale?

Armageddon | 28-06-05 | 22:53

YES Nigeria heeft gewonnen, gelukkig maar, ik gun die Marokkanen helemaal niets! altijd geweld gebruiken als ze verliezen. Triest!

Rommie | 28-06-05 | 22:52

Zo, dus die Surinamers willen minister Verdonk niet bij 'hun' herdenking. Wat doen jullie dan eigenlijk allemaal nog hier? Temidden van de slavendrijvers van jullie voorvaders? Ik zou zo snel mogelijk terug gaan naar jullie thuisland, want het is hier voor jullie niet uit te houden. Laat die meneer Codfried maar fijn toneeltekstjes gaan schrijven in Paramaribo.

Ganglion | 28-06-05 | 22:52

Ow en starfucker denk nou niet dat jouw stukje zoveel reacties heeft opgeroepen. Dat was ik voornamelijk met het ek onder de 20 discussie. ;-)

Armageddon | 28-06-05 | 22:50

@plonk
o nee, ik kijk wel uit.
Ik ben een hartstochtelijk hater van te grote groepen buitenlanders van het zelfde soort in nederland.
Maar de marco's zitten nu gewoon in de halve vinale van een in nederland georganiseerd wk. en daar zit dit risico aan.
Wat zou je er van hebben gevonden als bijv de engelsen dit uit zouden halen?

Toine Rorije | 28-06-05 | 22:50

@Toine
Erik Gerets is dat ook een marokkaantje?

Karel kwakbol | 28-06-05 | 22:50

@ Toine: De onderkant van de maatschappij. Dat zijn wij! Ga daar maar eens over nadenken beste man.

Armageddon | 28-06-05 | 22:44

@Toine... kijk en dat is het verschil... dat zijn onze boeren in onze stadions en onze treinen... en ga nu niet zeggen dat die Maroc's ook Nederlanders zijn...

Plonk | 28-06-05 | 22:43

Moraal van mijn hele verhaal: Marokkanen zijn beste mensen als je er mee om weet te gaan. Echter moet je wel altijd op je hoede blijven want als ze je kunnen neuken dan zullen ze je neuken. Af en toe thee drinken is dus niet genoeg. Het is en blijft een apart soort volk. Hoe dan ook en hoe je het went of keert. Ze zullen nooit maar dan ook nooit integreren in Nederland of waar dan ook ter wereld. Wat mijn broer dus opmerkt is terecht. Laat ze lekker in die woestijn van ze blijven en daar hun aggressie botvieren op de rest van de wereld.

Armageddon | 28-06-05 | 22:38

waar blijft dat Stivoro-topic ?

blup © | 28-06-05 | 22:37

Anders lees je even mijn posts terug beste lenny.

Armageddon | 28-06-05 | 22:33

Nou Nou Nou Armageddon
Nu niet doen alsof al die legioeners netjes de trein nemen en om die van de joden heen te lopen zonder deze eerst van een aantal stenen te hebben voorzien. Zelfs de boeren hebben deze neiging. Ik herinner me nog het legendarische beeld met erik gerets die voor een bijna geopend hek staat met daar achter volledig doorgedraaide boeren.
Wat ik wel wil concluderen is dat het steeds om de onderkant van de maatschapppij (ja dat zijn zij) gaat en dat de marco's zich voor die plek niet schamen en daar dan ook met de bosjes tegelijk tot willen behoren of dat altijd al gedaan hebben.

Toine Rorije | 28-06-05 | 22:32

Deze minister is een vrouw die na het beffen moeten slaat die je aangezicht voor weken zullen schenden.
Dat dan weer wel.

Maar het blijft een soort verademing.

vinque | 28-06-05 | 22:32

-weggejorist-

lenny | 28-06-05 | 22:29

Dat gaat weer theedrinken worden.

Armageddon | 28-06-05 | 22:29

-weggejorist-

nokid | 28-06-05 | 22:28

"Hoe kan ik in godsnaam de jeugd terugwinnen als de de scheids ze er uit stuurt"

Karel kwakbol | 28-06-05 | 22:27

Waar is de redactie van GS als je ze nodig hebt!? Heb ze nog zo gezegd om mij aan te nemen maar luisteren hó maar. :P

Armageddon | 28-06-05 | 22:27

Iemand een stream suggestie voor een pliesie scannert in de buurt van het stadion.
Ik heb wel wat zin in 'No play, no play!'

vander F | 28-06-05 | 22:25

Die nummert 9 van Marokko heeft Rijkaard als voorbeeld!

Armageddon | 28-06-05 | 22:23

Eindelijk eens een stukje tv waar de linkse staatsomroep niet omheen kan. hehe

Armageddon | 28-06-05 | 22:21

God - allah 3-0

Karel kwakbol | 28-06-05 | 22:21

Goeie negerts man.
Puik potje voetbal.

vander F | 28-06-05 | 22:21

Nigeria 3

Wat heeft dat met negerts te maken???

vinque | 28-06-05 | 22:18

Athans enkele spelers, beetje nuance kan geen kwaad.
Toch?

vander F | 28-06-05 | 22:18

Kan dat onsportieve agressieve klootjesvolk niet daar in Limbabwe blijven? Gatverdarrie wat een stel onsportieve ......... nee, wil geen ban.

fuckje | 28-06-05 | 22:18

Wat een ratten die Maroc's, niet te geloven!

vander F | 28-06-05 | 22:16

En in de troostfinale Brazilie-Marokko, dat gaat dus helemaal leuk worden!

K. Leajeau | 28-06-05 | 22:16

Ik zal het doen fuckje. :-)

Armageddon | 28-06-05 | 22:16

Wat je nu ziet op tv probeer ik dus te zeggen. Als wij verliezen met voetbal dan roepen we kut en klote en gaan daarna verder met het leven. Marokkanen moeten altijd fysiek geweld toepassen om dat te verwerken. Dit zie je dus ook terug in het echte leven. Misschien denken jullie van wat lult die Arma uit zijn nek maar de mensen die niet uit een ei komen snappen wat ik bedoel. ;-)

Armageddon | 28-06-05 | 22:14

De Nederlandse pas afnemen van die kutmarokkanen, hoeft die zwarte zich daar al geen zorgen meer over te maken.

janluluitdebiertent | 28-06-05 | 22:14

@Armageddon,
k ben het helemaal gansch van harte met jouw broer eens! geef hem een zoen van me!

fuckje | 28-06-05 | 22:13

Yo!.
Dat wordt Marokko-ME zometeen als dit zo doorgaat.

vander F | 28-06-05 | 22:13

Rita zou juist wel moeten spreken. Slavernij en mensenhandel is niet iets uit een ver verleden. Hoeveel Chinezen worden er in containers gestopt om hier geld te moeten verdienen om de reis te kostigen. Hoeveel Afrikanen komen er per container Rotterdam binnen? Hoeveel kinderen verdwijnen er uit azc's om verhandeld te worden in de sexindustrie? Vanuit noord Afrika vertrekken elk jaar tig mensen in gamele bootjes waarvoor ze hun laatste centen hebben neergeteld om in Europa via het illegale circuit als goedkope arbeidskracht te dienen.
Ook mag Rita spreken omdat ze wat heeft te zeggen over de duizenden mensen die door haar beleid "vrijwillig" op reis moeten gaan. Ze heeft dus nog wat uit te leggen. Zij drukt niemand de slavernij in, maar zij is wel iemand die niet zorgvuldig omgaat met een menseleven. Dat geval van die Congolees is geen incident. In het verleden zijn mensen al vaker uitgezet op een manier waardoor ze extra voor hun leven hebben moeten vrezen. Vooral naar Eritrea, Somalië en Soedan. Landen overigens waar slavenhandelaren nog steeds actief zijn.
Maar desondanks is onze ijzere dame enorm populair en ik vraag af waarom. Ik vraag het wel aan Ferry www.novatv.nl/index.cfm?fuseaction=vid...

Gavrilo | 28-06-05 | 22:11

En wie kunnen zich weer niet gedragen op het wk onder de 20: jawel de marokaantjes.
Ach ik zal het ze niet kwalijk nemen; het zit blijkbaar in de genen.

collapse | 28-06-05 | 22:11

TAKKE! laat die man dan poep en bloed -doekjes opruimen in een islamitisch, allochtoon haumeauxBos!

leve de scheidingingen en fatsoensrakkertje! \O/

echt WTF!

zinloosgekweld | 28-06-05 | 22:10

Verbeet's vriendjes in Kerkrade misdragen zich.

Karel kwakbol | 28-06-05 | 22:08

M'n broer zegt net dat die Marokkanen moeten oprotten naar de woestijn waar ze vandaag komen en daar maar een partij aggie moeten gaan zitten doen. :P

Armageddon | 28-06-05 | 22:08

Helemaal eens met die gast, Verdonk verdient niet genoeg respect om hierbij aanwezig te zijn.

Zino | 28-06-05 | 22:07

Nu is het echt afgelopen. Hoop dat onze Marokkaanse vrienden de emoties wat in bedwang kunnen houden na de wedstrijd. Even een extragratis tip van ome Arma. Als je in Kerkrade of omgeving woont. Ga naar binnen en sluit ramen en deuren en zet de radio aan.

Armageddon | 28-06-05 | 22:06

"Uitgerekend de minister die er in de ogen van velen medeverantwoordelijk voor is dat een aanzienlijk deel van de jeugd zich afkeert van de samenleving."
In de ogen van velen verantwoordelijk- wie dan, hoeveel dan?
Een aanzienlijk deel, ook zo'n mooie - hoeveel?.
Is het gekloot met die jeugd dan pas van de laatste drie jaar, zodat Verdonk verantwoordelijk *zou kunnen* zijn?
Is Verbeet niet een beetje aan het appelleren aan het ongezonde volksgevoel?
Afzinken, deze roodbruine volksmennert.
* vraagstaart gaat even een Verbeetje in de witte porseleinen schotel deponeren en wegspoelen*

vraagstaart | 28-06-05 | 22:04

YES!!!! 3-0!!!!

K. Leajeau | 28-06-05 | 22:04

Toine of doelde jij op Bouchra van v Spersie? Van Spersie is volgens mij half Marokkaans, dan ligt het alweer wat simpeler.

Pannie | 28-06-05 | 22:03

Ik ga even bellen met het stadion. Ze moeten het doel achter hun eigen keeper stelen. Dan de verdedigers wisselen voor wat aanvallers. Ik zou het prima doen in het hedendaagse voetbal.

Armageddon | 28-06-05 | 22:03

@Arma... nee... dat is juist goed hoor !

Plonk | 28-06-05 | 22:02

Bouchra is volgens mij half Marokkaans en komt niet uit een Berber familie (maar ik kan me vergissen)

Pannie | 28-06-05 | 22:00

Godverdekutzooi. Die jongen *kuch* van Nigeria schiet er weer één in.

Armageddon | 28-06-05 | 21:59

Slavenherdenking....

pfff wat een veramerikanisering. dadelijk moeten we zeker ook nog de inheemse bevolking van Nederland gaan herdenken die al jaren onderdrukt worden de grote groep immigranten.. oh wacht dit komt wel heel dichtbij de waarheid

finale_plank | 28-06-05 | 21:59

-weggejorist-

ventus_aqualis | 28-06-05 | 21:59

Armageddon 28-06-05 @ 21:52
Ik heb ze ook wel ontmoet maar verdomde weinig. Nooit een Berbermeisje uit een hoofddoekfamilie in ieder geval, die werden gelijk totaal verstoten.
Bij Turken zie je het gelukkig wel wat vaker...
De Marokkanen in bv Casablanca zijn veel vrijer wat dat betreft uiteraard.

Pannie | 28-06-05 | 21:58

Inderdaad dan had fuckje er ook nog iets van begrepen.

Armageddon | 28-06-05 | 21:57

@pannie
ik ken ook iemand met een achternaam met maar een letter die heeft ook een marrokaanse vriendin. Vrouw zelfs. En hij doet dingen die niet heel netjes zijn. Deze meneer leeft nog steeds en zij ook

Waarschijnlijk heeft bouchra geen broers. dat zou en hoop verklaren

Toine Rorije | 28-06-05 | 21:57

pietro zandnegerts
Offtopic Waarom is dat dubbelpostfilter eigenlijk in het Engels?
Alsof hier zoveel Engelsen of Amerikanen dubbelposten.
Hadden ze het beter in het Grunnings kunnen doen..

Pannie | 28-06-05 | 21:53

@pietro
Nazi's zijn goed in verbanden leggen. dat moet je toch geleerd hebben??

targent | 28-06-05 | 21:53

Het is maar net hoe je dat aanpakt Pannie. Ik heb een vriend die een Marokkaanse vriendin heeft. Gaat helemaal goed. Het is maar net hoe je het aanpakt. Als je daar eerst op de thee gaat en je netjes voorstelt is er niets aan de hand. Alleen dat heeft Cohen nog niet helemaal begrepen hoe dat werkt met die thee.

Armageddon | 28-06-05 | 21:52

Armageddon helaas nog wel een kleine kink in de kabel: Dat die Maroks hun zusters/dochters nog liever de strot door snijden dan dat ze ze om zien gaan met een Hollandse knul...:(

Pannie | 28-06-05 | 21:50

@pietro... niet met negerts maar met 'iedereen die een Nedrlands paspoort heeft als gelijke ziet'

Plonk | 28-06-05 | 21:50

wat heeft de moord op theo te maken met negers?

pietro | 28-06-05 | 21:46

@ Pannie: Je lult helemaal niet uit je nek. Kun je geen Groep Pannie opzetten voor totale wereldheerschappij? ;-)

Armageddon | 28-06-05 | 21:45

Ze leren het GVD ook nooit in 020.

Met WF Hermans, tig jaar terug, had je ook al van die bestuurlijke randdebielen!

Wat een baggerstad!

Nooit meer slapen | 28-06-05 | 21:44

@targent: heb jij ook nog een mening ipv alleen maar ongenuanceerd commentaar op reaguurders? Ik heb de postjes even teruggelopen en ik zie onder jouw naam niets anders dan lullig commentaar maar nada aan zinnig discussiemateriaal of een gefundeerde mening...

DeKeet | 28-06-05 | 21:44

bij de volgende verkiezing krijgt Verdonk mijn voorkeurstem. Je hoeft het niet eens te zijn met wat ze doet (ben ik ook zeker niet altijd), maar wat heeft ze een geweldige daadkracht. Die moeten we in plaats van Harry Potter hebben. En Kamp op 2.

wereldwijf.

zeiksmurf | 28-06-05 | 21:44

lol @ plonk. owwwww shit dacht ik dat ze een keer positief tegen me deden. ;-)

Armageddon | 28-06-05 | 21:44

Armageddon als ik uit m'n nek lul moet je het eerlijk zeggen hoor...;-)

Pannie | 28-06-05 | 21:43

@Arma... nee, dat was waarschijnlijk een dialect uit het Rif gebergte... klonk zeker als Mhoighhe Maroc ghalfig figna enz... dat betekend: Wat kijk je mongeaul... enz

Plonk | 28-06-05 | 21:42

Kijk die Pannie spreekt wijze woorden. Jij komt er wel jongen. :-)

Armageddon | 28-06-05 | 21:40

Armageddon
De Marokkaan die al z'n vrienden of desnoods vreemden erbij betrekt als' ie problemen krijgt, daar zouden wij als Nederlanders die af en toe zelfs passief langs de kant staan toe te kijken terwijl er iemand verzuipt wel een klein beetje van kunnen gebruiken. Gunnen wij hun een scheutje van ons gezonde verstand!

Pannie | 28-06-05 | 21:39

Das toch gezellig Plonk. Afgelopen keer dat ze wonnen begon een hele groep Marokkanen spontaan tegen me te praten bij een benzinestation. Dat had ik nog nooit meegemaakt. Normaal is het "Wat kijk je mongeaul. Moet je een paar tikken?" Nu was het "Mooi he? Marokko in de halve finale. Ik hoop dat het tegen Nederland is. Dat zou vet zijn weet je." :D

Armageddon | 28-06-05 | 21:38

@Armageddon
Inderdaad dat was wel verdacht ja...

bethundered | 28-06-05 | 21:37

Ik ben voor Nigeria... anders krijg je weer dat irritante toeteren en rondrijden met Marokkaanse vlaggen door heel het land...

Plonk | 28-06-05 | 21:35

Klopt Pannie. Als we daar nu een mooie mix in kunnen vinden dan kan het niet meer stuk. ;-)

Armageddon | 28-06-05 | 21:34

@ Arma, tuurlijk ! Gezellig bij het uitblijven van vele kansen

Apollo | 28-06-05 | 21:32

@ bethundered: Ja tuurlijk. Ik zit ook maar weer wat te provoceren hier. Eigenlijk had Nederland tegen Marokko moeten staan. Al die gasten van Nigeria zijn op 1-7-1985 geboren. Ik weet niet of je het merendeel van de spelers hebt gezien maar die nummer 3 bijvoorbeeld is toch echt wel tegen de 30. :P

Armageddon | 28-06-05 | 21:32

@Pannie... uhhh... ja

Plonk | 28-06-05 | 21:32

@. DeKeet
keet (de ~, keten)
1 gebouwtje voor tijdelijk verblijf
2 herrie, drukte => opschudding

Gelukkig hang jij niet rond en heb je een keet!

targent | 28-06-05 | 21:32

Armageddon dat zal uiteindelijk de Marokkaanse inbreng in Nederland worden, passie, agressie en vechtlust. Zoals de Suri's ons hebben geleerd ook eens wat meer te relaxen en te genieten.
Of lul ik nou uit me nek?

Pannie | 28-06-05 | 21:31

@ Apollo: Je snapt me best. :-)

Armageddon | 28-06-05 | 21:28

@De Socialist 21:06, speak for yourself!

Muxje | 28-06-05 | 21:28

@Armageddon
Kom kom... dan doe het Nederlands efltal<20 te kort, die hebben er ook voor geknokt!

bethundered | 28-06-05 | 21:27

@ Aardappel, ik vind je mening te ongenuanceerd, tuurlijk zitten er vele rotte (aard)appels bij, maar het blijft een groep

Apollo | 28-06-05 | 21:26

LOL @ Plonk

Armageddon | 28-06-05 | 21:25

@ Arma, meestal ben ik het wel met je eens, maar om alles te verschuilen achter emoties gaat me te ver. Het begon inderdaad leuk en gezellig ( afgezien van de boys die over hekken klommen ), maar als het even niet zint gaan de remmen los, maar dat zijn emoties toch ?

Apollo | 28-06-05 | 21:25

Kudtmarokkaantjes zijn kudtmarokkaantjes. Makkelijk zat.

aardappel | 28-06-05 | 21:25

@ targent: Kan Nederland nog een voorbeeld aan nemen. KNOKKEN VOOR JE LAND! Wedden dat ze gaan winnen.

Armageddon | 28-06-05 | 21:24

020 heeft toch de hofnar Geert Mak al om overal en nergens z'n ongenuanceerde mening te spuien?

Laat deze bestuurdert zich met de lokale hondenpoep gaan bezighouden.

style.councillor | 28-06-05 | 21:23

@Arma... ja dat zag ik ook, dom van hem hoor... kijkt ie dadelijk om... weg goal...

Plonk | 28-06-05 | 21:23

@. Armageddon
De leeuwen van de atlas!!
ECHTE leeuwen wel te verstaan!!

targent | 28-06-05 | 21:23

Ik vind het wel wat hebben die Marokkanen eigenlijk. Vol met vaderland passie die gasten. Ze kunnen alleen de emoties een beetje moeilijk in de hand houden. Zoals het daar in het stadion gaat gaat het in het land ook.

Armageddon | 28-06-05 | 21:19

Volgens mij mag iedereen zelf bepalen wie er op z'n feesie komt, wat dat betreft heb ik er weinig moeite mee.

Pannie | 28-06-05 | 21:19

@ Plonk: Die keeper stond te provoceren na dat doelpunt. Hij mag blij zijn dat ie geen mes tussen z'n ribben heeft gehad. :P

Armageddon | 28-06-05 | 21:17

@ plonk, er zit geen statiegeld op

Apollo | 28-06-05 | 21:16

Ik vind dat Verdonk gewoon moet gaan, ja zelfs JUIST gaan! Laat maar aan die marrokaantjes zien dat NL nog steeds niet geregeerd wordt door allochtonen. Overigens is het een feest ter viering van de afschaffing van de slavernij, waarom Verdonk dus ogewenst is vindt ik een raadsel. Omdat ze eindelijk eens gewoon optreedt tegen misstanden? Omdat ze niet ieder marokkaans hangjongetje meteen knuffelt? Kom op zeg, dat heef theleaaml niets met de aard van het feest te maken dus doe effe normaal.

DeKeet | 28-06-05 | 21:16

De Socialist
Vergeet je vanavond niet je pilletje te nemen?

bethundered | 28-06-05 | 21:15

Xie liever 't kopje: "0031 verbiedt JP"

Fernando | 28-06-05 | 21:15

ps let op: Moslims houden niet van socialisten, dat zijn de Koerden!

Pannie | 28-06-05 | 21:14

Socialist ik wil graag een neger van je maken.
Of ben je liever arabier?
Wordt gewoon een Moslim vent!

Pannie | 28-06-05 | 21:13

Opmerkelijk: Socialist meent dat waarschijnlijk! ;)

Pannie | 28-06-05 | 21:11

@Armageddon... ik kijk... ze gooien flessen uit het publiek naar de keeper van Nigeria... of kijk ik op het verkeerde moment ?

Plonk | 28-06-05 | 21:09

Er is nog steeds slavernij, kijk maar naar al die allochtonen die nog steeds een mensonterend bestaan moeten leiden omdat hen elke mogelijkheid ontzegd wordt.

Bah wat walg ik er toch van dat ik tot het 'blanke ras' moet behoren, dat in diens bestaan nog nooit iets goeds heeft gedaan. :-(

De Socialist | 28-06-05 | 21:06

nu nog een geyle stem die de stukken op GS voorleest en via podcasts verspreid worden :) leuk voor onderweg

Niels | 28-06-05 | 21:00

Gaan jullie even lekker voetballen kijken. Zo kan het dus ook met de Marokkanen. Harstikke gezellig daar. Ik zeg we moeten vaker een voetbal toernooi organiseren. FORZA MAROKKO! ;-)

Armageddon | 28-06-05 | 20:56

wist niet dat marokanen vroeger onze slaven waren, sinds wanneer dan niet meer, was gouden handel geweest.
Gouden eeuw herleven was dat. die halve grachtengordel is met slavengeld betaald, waarom hebben we aruba nog, daar zaten vroeger slaven nu amerikaanse walvissen, ik ga greenpeace bellen. Verdonk mag mij bij mij op balkon naar de herdenking kijken. De schat mag de stad niet in. Volgens mij is die mislukte welzijnswerken gewoon bang voor marokaanse klapjes op zijn wibra broek met ze jezusslippers kan ie niet hard rennen.

hillbilly | 28-06-05 | 20:52

@trespasser
Helaas voelen een hoop ' bevolkingsgroepen' zich de hele tijd gediscrimineerd, en soms is dat helaas inderdaad ook zo.
Maar zeg dan eens een keer : " Ik ben ook Nederlander en ik wens niet zo behandeld te worden", i.p.v. jezelf bij voorbaat gediscrimineerd te voelen, jezelf buiten de Nederlandse maatschappij te plaatsen en jezelf dus minderwaardig te voelen hier.

preacher | 28-06-05 | 20:52

Tsja Verdonk schijnt dit jaar al wel 6 Congolezen terug naar huis gestuurd te hebben wegens vluchtverhaal dat van geen kanten klopt, en dat is dan volgens die 5000 a 6000 Congolezen die hier al legaal verblijven een 'rascistische daad'...

Pannie | 28-06-05 | 20:47

Off topic: Is trouwens die moord op Daan de Haas nog opgelost? Of weet Job Cohen zeker dat het maar beter is voor de amsterdamse bevolking dat de daders niet gevonden worden ('de mensen zouden zich maar zorgen gaan maken').

www.geenstijl.nl/mt/archieven/003739.h...

Dr. Dr. Bartholdy | 28-06-05 | 20:40

Ja joh, Dirk van den Broek als collumnist.

GS als afspiegeling van de maatschappij.

trespasser | 28-06-05 | 20:38

@Dirk
Minderwaardigheidsgroeperingen... Hahahahaha, die houden we erin !

preacher | 28-06-05 | 20:33

Elle3ndoscoop ben ik het zowaar een keertje met je eens...

Pannie | 28-06-05 | 20:28

Ik wordt echt kots en kotsmisselijk van die soort achterbakse, hypocriete, oppurtunistische, politiek correcte, laffe salon-socialisten!! En zelf stiekem een grandioos salaris opstrijken van mijn belastinggeld, waarvan je ook geen cent stuurt naar de minderwaardigheids groeperingen! Heeft iemand een kotsemmer?? Ik moet hoognodig!!!

Dirk van der Broek | 28-06-05 | 20:27

Ach ja.... negerts... dat was mooie handel...

Plonk | 28-06-05 | 20:26

@pim_is_back,
dat probeer ik hem al vanaf zo half zes ook duidelijk te maken, maar dat soort typjes is al doorgeknuffeld, verloren zaak helaas.

fuckje | 28-06-05 | 20:20

@Targent
Je hebt zeker een pitbull in de familie ?

preacher | 28-06-05 | 20:20

@fuckje
Hij is zeker bij Flip op visite, te nadenktanken..

preacher | 28-06-05 | 20:15

@Ellendoscoop
Je klinkt echt als een linkse "intellectueel". Wijsheid uit de vergader- cq college-zaal. Oogkleppen dus!

pim_is_back | 28-06-05 | 20:14

zonder dit soort heisa kwam er toch geen hond? het is gewoon een reclamecampagne om nog wat mensen voor dit soort zielige demo's te krijgen.

Dump dit soort bijeenkomstenm, dump 95% van de linxe ambtenarentroep, brandt het binnenhof plat en roep de revolutie uit.
Demp de Markerwaard en maak er mooi groot concentratiekamp van.

Heerlijke tijden moeten dat worden!

En Rita Verdonk? Die maken we de eerste president. Met Alexia als huisslavin?

jan-lul-de-behanger | 28-06-05 | 20:14

@Erg OT
Hij is opweg naar de ballen van fuckje

targent | 28-06-05 | 20:13

Vanmiddag bij het vragenuurtje 2e Kamer hoorde ik dat Nawijn in het buitenland zit.......

fuckje | 28-06-05 | 20:13

Krijgen de nazaten van de slaven erkenning door een heuse minister op hun feestje, is het weer niet goed! Kijk, of je houdt onderling een feestje en zeurt verder niet. Of je eist erkenning van de Staat der Nederlanden en loopt het risico dat Balkenende komen binnenvallen. In dat ligt gezien hebben ze met minister Verdonk nog gelukt gehad, het had nog erger gekund!

Kim Jong-il | 28-06-05 | 20:11

@fuckje
leuk, gefeliciteerd dus

anarchez | 28-06-05 | 20:06

@Thanx!!

fuckje | 28-06-05 | 20:05

@ fuckje
Mooi gedaan meisie...

da wizard | 28-06-05 | 20:04

Gefeliciteerd fuckje.

trespasser | 28-06-05 | 20:02

@anarchez,
joa jong, ben sloagd!!!ken verder gain grunns hoor!!

fuckje | 28-06-05 | 20:00

@Barbapoeppa
Ik had nog nooit van die knakker gehoord.
www.gironet.nl/home/catta/
Thanx voor de info !
Weer wat wijzer geworden over ons ' glorieuze ' verleden...

preacher | 28-06-05 | 20:00

Kom maar op met een referendum over herkolonisatie.

trespasser | 28-06-05 | 19:58

@Preacher
Een figuur die uit hetzelfde hout gesneden zou zijn als ene Westerling zou voor een demografische catastrofe in de rif gezorgd hebben in geval Marokko 'van ons' was geweest.

Barbapoeppa | 28-06-05 | 19:54

@Knutsel
Ik vrees dat onze voorouders dan korte metten met ze hadden gemaakt.
Dat waren niet zo van die knuffelaars.
Dan hadden we ieder jaar:' Herdenk de genocide in Marokko '...

preacher | 28-06-05 | 19:52

@ipje
ik blijf heel graag van verdonk af.
@fuckje
een tijdje weggeweest, bist sloagd laiverd?

anarchez | 28-06-05 | 19:51

Verdonk for Pres.!

Zo.

Lepo | 28-06-05 | 19:50

Ik vermoed dat er velen hier aanwezig zijn die het jammer vinden dat Marokko vroeger geen kolonie van Holland was.
Zo'n Nederlands paspoort biedt kansen.

knutsel | 28-06-05 | 19:46

@da wizard,
hij zei het nog verkeerd ook, het is homo sapiens, maar weet hij veel!

fuckje | 28-06-05 | 19:45

Verdonk is een pracht wijf en daar blijf je vanaf!!!

ipje | 28-06-05 | 19:45

@targent
Vaak schuiven ze me in het rijtje Neandertaler...

da wizard | 28-06-05 | 19:40

Die Verbeet heeft gewoon een blinde vlek in zijn denken. Voeg daar nog een snufje regenteske arrogantie bij en je krijgt dit soort uitspraken. Jan Pronk heeft zich ook al eens nogal ongenuanceerd uitgelaten over Verdonk. En ze heeft hier prachtig op gereageerd. Jantje Pronk is voor haar geen gesprekspartner meer! Overigens wil ik hier niet mee zeggen dat ik vind dat Rita bezig is met een goed beleid uit te voeren. Waar ze wel goed in is, is zich niet de wet te laten voorschrijven door afvallige gereformeerden (want daar bestaat volgens mij de linkse kerk voor het grootste gedeelte uit).

Barbapoeppa | 28-06-05 | 19:37

@targent,
zo zie je steeds meer mensen die nodeloos, zinloos, waardeloos zijn, ik heb medelijden met je omgeving.

fuckje | 28-06-05 | 19:35

tree hugging hippie crap. Verdonk doet haar werk en is daar (soms tot op het botte toe) best wel onverstoord mee bezig. En fuck links werkschuw wereldvreemd(?) tuig ^^

DNB | 28-06-05 | 19:33

@Fuc

Dan mag die tijger, leeuw ,poema of haai die afbijten!

targent | 28-06-05 | 19:32

@.da wizard
Homosapien dat jij bent!!

targent | 28-06-05 | 19:30

@tar,
ja, 2.

fuckje | 28-06-05 | 19:29

@fuckje

Bedoel je dat je tieten hebt?

targent | 28-06-05 | 19:27

De missing link hier is volgens mij:
Surinamers en andere eilandbewoners zijn oorspronkelijk Afrikanen, Negers wonen in Afrika, in Afrika wonen Marokanen dus Marokanen zijn Negers...

da wizard | 28-06-05 | 19:27

@ Shevek

Dat is mooi voor je, lezen is tenslotte een fijn tijdverdrijf.

Brusselmans | 28-06-05 | 19:22

@targent,
als je me kende zou je zoiets nooit zeggen.

fuckje | 28-06-05 | 19:21

heee Fuckje, nog gezellig hier op GS?

geert trilders | 28-06-05 | 19:21

Ik wil Verdonk ook niet in mijn buurt hebben...

da wizard | 28-06-05 | 19:19

Moge Veluwse kat, poema,leeuw tijger een hap uit de poes van verdonk nemen en je ballen eraf bijten!!
Fuckje

targent | 28-06-05 | 19:18

Zou hij van pizza shoama houden?

superjan | 28-06-05 | 19:18

Wel, je hebt Marokkaanse negerts...
Het lijkt me vbeter day beiden zich niet vertonen, wordt het toch nog gezellig...

de Japanner | 28-06-05 | 19:16

Heb al die boekjes allang gelezen, Brusselmans.... EN Marx EN "The disposessed" EN EN EN....

shevek | 28-06-05 | 19:10


Kan iemand aub die gast zijn geitenwollensokken anaal inbrengen? Ik ben een beetje bang dat ik een compleet geknuffeld regenwoud aantref daar waar de zon niet kan schijnen.

Multikuli | 28-06-05 | 19:06

@El,
zolang jij het een marginaal verschijnsel noemt valt er met jou niet te praten. Zelfs in Marokko willen ze nu de monarchie afschaffen omdat een koning niet in het Islam-beeld past. Dat is nieuws he?
"Wir haben es......"

fuckje | 28-06-05 | 19:05

@Fuckje

OOh mijn allah is het echt al zo erg????

Val es dood!!! zoals ze hier vaker roepen

targent | 28-06-05 | 19:03

fuckje: oh die schapenneukers mogen ze best aanpakken hoor! En het valt niet mee: van Gogh is vermoord. Ik wil jullie plattelanders er alleen op wijzen dat het ook in de Marokkaanse (en nog meer in de Turkse) gemeenschap een marginaal verschijnsel is. Zeer, bedreigend, maar daar hebben mijn collega's niks mee te maken.

ElEndoscoop | 28-06-05 | 19:00

De heks zonder bezet,met haar verzuurde muil heeft daar niets te zoeken!!

targent | 28-06-05 | 19:00

@EllEndoscoop,
lees eens een krant, kijk eens naar actualiteitenprogramma's , lees de Elsevier, doe je oogkleppen af, haal die geytekaas uit je oren en probeer realist te zijn. Tuurlijk, niemand zal jou recht in je gezicht zeggen dat hij ( zij) de Sharia wil invoeren, zoals jouw buurman ook niet zal zeggen dat hij wel eens een kind wil verkrachten.
Wij zijn nog steeds een argeloos volkje dat denkt dat er in een moskee alleen maar gebeden wordt. Anti-Joodse video's voor speciaal kinderen worden daar verkocht, maar ach, het zal allemaal wel meevallen he? Ga gerust slapen, uw Woutertje Bos waakt wel over u...

fuckje | 28-06-05 | 18:58

De hele topic doodposten is natuurlijk ook een manier om je gelijk te halen.

shevek | 28-06-05 | 18:58

Is die herdenking ook voor SM slaven?

Kritisch Avro-lid | 28-06-05 | 18:58

Kunnen wij 020 niet verbieden?

JanV | 28-06-05 | 18:57

Mazzel: ik vergat te vertellen dat ik een paar maanden bij het mercatorplein heb gewoond en een tijdje op de tweede kostverlorenkade

ElEndoscoop | 28-06-05 | 18:57

@Cor
Zoek een strenge meesteres !

preacher | 28-06-05 | 18:56

Trespasser: ja ik wacht nog steeds

P.S. Heej jongens nieuwe Stivorocijfers. Gaat er ergens op de Geenstijlredactie een rode lamp knipperen en een sirene loeien? www.nu.nl/news/548262/10/Percentage_ro...

ElEndoscoop | 28-06-05 | 18:54

Ik voel me juist gediscrimineerd want ik ben nooit slaaf geweest.

corvanderlaak | 28-06-05 | 18:54

Nou ik woon in oudwest, werk in Osdorp en twee van mijn collega's komen uit de baarsjes. En ik ken hier in Amsterdam toch een stuk of veertig moslims. Maar niemand wil de Sharia invoeren of zich niet inburgeren of de taal niet spreken of zich niet aan de wet houden. Mijn collega's kennen deze mensen ook niet. Wat gek, als fanatici over 20 jaar de meerderheid zijn. Waar komen zij dan vandaan?

ElEndoscoop | 28-06-05 | 18:53

Geen enkele blanke Nederlander aanwezig bij de slavenherdenkingen is misschien nog gepaster. Behalve dan degenen die slavernij aan den lijve hebben meegemaakt, zoals bijvoorbeeld de overlevenden van de Jappenkampen.

preacher | 28-06-05 | 18:52

ElEndoscoop

Je kunt nu wel proberen alle reaguurders op te voeden maar je zou je gram moeten halen bij Starf*cker.

Wij makke GS schapen reaguren nu eenmaal op suggestieve media.

trespasser | 28-06-05 | 18:52

ElEndoscoop 28-06-05 @ 18:47

lol, nee niet in mijn kenissenkring. Maar ga maar eens naar oud-west of de baarsjes en stel jezelf voor.

Mazzel | 28-06-05 | 18:50

Mazzel,
Ik zou graag met deze mensen in contact komen. Kan jij (naast de leden van de Hofstadgroep, die zijn momenteel lastig bereikbaar) een naam geven van een radical moslim? Iemand uit je kennissenkring bijvoorbeeld?

ElEndoscoop | 28-06-05 | 18:47

. ElEndoscoop 28-06-05 @ 18:36

Helemaal met je eens.
Echter de diegenen die in nederland wonen en gevoed worden door de rewspectievelijke imams denken er helaas anders over dan de landen waar ze oorspronkelijk vandaan komen.

Mazzel | 28-06-05 | 18:45

nee

ElEndoscoop | 28-06-05 | 18:40

De vraag stellen is haar beantwoorden.

shevek | 28-06-05 | 18:39

Shevek: waarom noem je mij sukkel?

ElEndoscoop | 28-06-05 | 18:38

@Shareholder: klopt.

...... dus?

shevek | 28-06-05 | 18:37

Mazzel: O ja? Net als in MArokko en Turkije? Marokko kent geen Sharia. De grondwet en praktijk in Turkije is seculeerder dan die in Nederland, en extreem veel seculierder dan in de VS

ElEndoscoop | 28-06-05 | 18:36

@Shevek wát is het gevolg van het koloniale verleden? Huidig Amerika of huidig Afrika? Ik denk juist dat je ze niet los kunt zien.

Shareholder | 28-06-05 | 18:36

EIEndoscoop hopelijk hebben je joodse vrienden meer hersens dan jij en beseffen ze dat ik recht heb op een eigen mening en dat dat niet per se een schending van hun rechten is. Wie per se wilt herdenken gaat z'n gang maar, alleen hoef ik daar niet aan mee te doen. Sukkel.

shevek | 28-06-05 | 18:35

Ok ElEndoscoop, je had gelijk... volgens mij wilde je dat horen.

Muxje | 28-06-05 | 18:34

Fuckje: je klinkt wel heel erg als een ingezonden brief in de Metro, maar ik ben het redelijk met je eens

ElEndoscoop | 28-06-05 | 18:32

. ElEndoscoop 28-06-05 @ 18:19

over 20 jaar is dat verboden in nederland, want dan is de Sharia ingevoerd.

Mazzel | 28-06-05 | 18:32

Zolang wij in een democratisch land leven mogen bij officiele gelegenheden bewindspersonen te allen tijde aanwezig zijn, ook al zijn er wat mensen die problemen met een minister zouden kunnen hebben. Dat is een kwastie van normen en waarden, en van respect voor de democratie. En ja; respecteer je onze democratie niet, dan zit er maar 1 ding op, 't is jammer maar helaas....

fuckje | 28-06-05 | 18:30

Ik zal mijn Joodse vrienden even doorgeven dat ze zich aanstellen.

ElEndoscoop | 28-06-05 | 18:30

Ik ben zowiezo niet voor herdenken, dan kun je wel bezig blijven.

shevek | 28-06-05 | 18:29

Nou het is wat rustiger geworden hier in de comments nu blijkt dat de Marokkanen het deze keer dan toevallig niet hebben gedaan. Tijd voor wat Nico dijkshoorn: "Garnalen zijn lekker, maar wel eng. Je kunt er doorheen kijken, zoals bij sommige bejaarden" koken.blogspot.com/

Star: ik wacht nog op een toelichting... If you could be so kind?

ElEndoscoop | 28-06-05 | 18:27

Shevek: ben je ook tegen het herdenken van de holocaust door mensen jonger dan 60 jaar?

ElEndoscoop | 28-06-05 | 18:25

Over 20 jaar kunnen we er hopelijk allemaal hartelijk om lachen :)

Muxje | 28-06-05 | 18:25

Ik vind het simpelweg niet van veel geestelijke gezondheid getuigen door je ten eerste volledig te identificeren met een voorouder die (toegegeven) een groot onrecht is aangedaan en daar vervolgens een slachtofferidentiteit aan te ontlenen en van de weeromstuit van een minister dan een " dader" te maken.

De zwarte Amerikanen zijn in Amerika vanwege het slavernij-verleden. Soms gaat er nog wel es een idealist naar Afrika, naar zijn/haar "roots": in het overgrote deel van de gevallen weten ze niet hoe snel ze weer moeten maken datze naar Amerika komen, want Afrika is gewoon een grote puinhoop (jajaja, "Als gevolg van het koloniale verleden" hoor ik de linkse lulletjes alweer roepen - alsof ik die argumenten niet ken - tuurlijk, voordat er daar blanken kwamen was het het paradijs op aarde, nou goed.....)

Als se er eerlijk genoeg voor zijn komen ze er ook gewoon voor uit, zoals een bekende zwarte U.S. journalist (waarvan ik de naam even kwijt ben - iets van Uncle Tom ofzo:p) die zwaar gedesillusioneerd terugkwam van z'n roots-reis en verzuchtte dat zwarten in Amerika niet zo moeten zeuren en blij moeten zijn dat ze in de U.S. wonen - en het daarna uiteraard helemaal verbruid had bij het politiek-correcte volkje dat je ook daar hebt.

Nelson Mandela zei es simpelweg:" Ik geloof niet in wrok omdat ik denk dat de toekomst belangrijker is dan het verleden".

Kunnen alle Verdonk-bashers nog een puntje aan zuigen..

shevek | 28-06-05 | 18:23

vmbo?

Huh? Je zegt ". Pak dan ook terloops even de houders/handelaren van nu even aan.
Vervelende bijkomstigheid is dan alleen dat je noodgedwongen zo politiek incorrect als de pest zal moeten zijn.
En dat vraagt wat meer lef dan het schuldgevoel van de witte middeklasse uitmelken. "

En ik zeg dat ik dat doe en dan zeg jij dat ik een linkse lutser ben? Wat bedoel je?

ElEndoscoop | 28-06-05 | 18:21

Kijk als ik hier niet zit denken 10.000 reaguurders: "kutmarokkanen, ze bemoeien zich overal mee" en wordt het beeld over marokkanen alleen maar idioter. Ik wil jullie over 20 jaar nog wel spreken als de rode waas een beetje voor jullie ogen is weggetrokken en jullie dit soort berichten weer normaal kunnen lezen zonder te denken "Is er misschien een manier om hier de Marokkanen de schuld van te geven?"

ElEndoscoop | 28-06-05 | 18:19

@ . ElEndoscoop 28-06-05 @ 17:56
kritischer staan tegen hedendaagse slavenhandel.
Je geeft een prima defenitie van linkse lutserigheid.

vmbodropoudt | 28-06-05 | 18:18

@ElEndoscoop, ik had het over mezelf, niet over jou.

Muxje | 28-06-05 | 18:16

En je bent de eerste die me reactionair noemt. Ik moet er wel even aan wennen en ik weet ook niet zeker of ik aan die omschrijving voldoe.

ElEndoscoop | 28-06-05 | 18:14

ElEndoscoop 28-06-05 @ 18:09

niet direct, echter:
Hoe kan ik in godsnaam de jeugd terugwinnen als de minister niet iedereen met een Nederlands paspoort als gelijk zie?

Mazzel | 28-06-05 | 18:14

Muxje: die quote slaat op ANTILLIANEN, niet op marokkanen

ElEndoscoop | 28-06-05 | 18:13

Slimme kerel. Ze zouden die minister van Deportatie eens wat vaker moeten weigeren. Weet ze een heel, heel klein beetje hoe het voelt om in Nederland een buitenlander te zijn...

Jos | 28-06-05 | 18:12

@ElEndoscoop 18:03, Verbeet kennelijk zelf ook, getuige de quote in het artikel. Waar die quote vandaan komt weet ik ook niet, maar het is veel leuker om reactionair te brallen dan om feiten te checken :P

Muxje | 28-06-05 | 18:12

Zouden jullie het normaal vinden dat Duitsland over 50 jaar de holocaust niet meer herdenkt?

ElEndoscoop | 28-06-05 | 18:11

@shevek de geschiedenis kent net zo goed het begrip blanke slaven.
Een goede slavendrijver is geen racist ;)

Shareholder | 28-06-05 | 18:11

@Frag Ment: dus ook geen (nazi-)grapen over Duitser meer? omdat woII al een "tijdje" geleden is...
of is 1974 toch zo dichtbij?

EnZLiN | 28-06-05 | 18:11

Mazzel: wat zegt AT5 over marrokaantjes?

ElEndoscoop | 28-06-05 | 18:09

ElEndoscoop 28-06-05 @ 18:03 en AT5, dus niet alleen GS

www.at5.nl/index.asp?newsid=8617

plus
Poll AT5
Wat heeft u met het Nederlands slavernijverleden
Het is een inktzwarte periode uit de geschiedenis 24.6 %
Goed onderwerp, vooral over door blijven praten 12.1 %
Goed onderwerp, maar dat gedoe over Verdonk is onzin 30.9 %
Als nazaat: ik heb er niets mee 8.7 %
Als blanke: het laat me koud 23.7 %

Mazzel | 28-06-05 | 18:07

vmbo dropout: ja dat is een weloverwogen mening van jou. Ik begreep alleen niet wat de marokkaantjes hiermee te maken hadden.

ElEndoscoop | 28-06-05 | 18:07

Verdonk heeft groot gelijk als ze hard wil ingrijpen m.b.t. het probleem van Antiliaanse jongeren.... wie denkt dat het allemaal onzin of zelfs racisme is meot es een paar weekjes in Katendrecht gaan wonen. De situatie loopt verschrikkelijk uit de klauw en je er af maken met formalistische argumenten als "deze jongeren zijn Nederlanders want ze hebben een Nederlands paspoort DUS mag er geen onderscheid gemaakt worden" is zwaar onverantwoordelijk bezig. Dat de Antiliaanse gemeenschap zwaar op de pik is getrapt is zeer menselijk, maar dat wil nog neit zeggen dat ze gelijk heeft.

A propos slavernij: er is een land dat pas twee (!) jaar geleden de slavernij officieel afschafte. Desondanks zijn er naar schattingen van mensenrechtenorganisaties nog altijd zo'n vijfendertig- a veertigduizend slaven.
Naam van dit land: Niger. Dus begin nou niet weer te ouwehoeren over de slechte blanke middenklasse die de arme zwarten zoveel leed aandoet. Dat kunnen zwarten onderling namelijk net zo goed, en misschien nog wel beter.

shevek | 28-06-05 | 18:07

@ElEndoscoop, met de misdaad onder Joegoslaven enz. valt het nogal mee. Die valt in het niet bij de misdaad onder Marokkanen en (inderdaad) Antillianen en Surinamers, als je ook de genaturaliseerde inwoners meetelt (dus 2e en 3e generatie). Ach, ik denk dat de Marokkanen zo vaak genoemd worden vanwege de veel grotere zichtbaarheid van hun wangedrag (kom eens in Rotterdam kijken :) ), en vanwege de schijnbare ideologische radicalisering van deze groep. Terecht? Ik weet het niet. Maar feit is wel dat deze groep het in de "opiniepeilingen" bar slecht doet, en daarom wellicht als eerste genoemd wordt.

Muxje | 28-06-05 | 18:06

shareholder: wat ik begrijp is dat die mensen niet snappen waarom mensen met hetzelfde paspoort door verdonk anders worden behandeld. En dus zien ze haar beleid als voortzetting van de discriminatietraditie. Begrijp me niet verkeerd, van mij mag ze er bij zijn, maar het zal een leuk spectakel worden. Ik vind het alleen belangrijk dat we hier een discussie over het onderwerp voeren en niet opeens over Marokkaantjes.

Star: mag ik een verklaring voor het er aan de starsandstripesbretels bijslepen van van Gogh?

ElEndoscoop | 28-06-05 | 18:06

@ElEndoscoop

Ik ben nochthans zeer benieuwd. Waar zullen we eens om wedden?

trespasser | 28-06-05 | 18:05

@ . ElEndoscoop 28-06-05 @ 17:56
Je weet toch dat Verdonk de Antilliaanse jongeren wil terugsturen?

Is daar iets mis mee dan? Dat er antillianen over hun nek gaan van deze maatregel is een tweede.
Ik ken antillianen die er voor zorgen dat hun kinderen als ze hier komen studeren o.i.d., niet ontsporen. Bijvoorbeeld door hier te werken voor ca. 10 jaar. Of door ze bij [te vertrouwen] familie onder te brengen.
Deze mensen schamen zich de ogen uit hun kop vanwege alle misbaar welke het antilliaans uitschot&linkse trogvreters maken. Denk daar eens overna.

vmbodropoudt | 28-06-05 | 18:04

trespasser: laten we nu een weddenschapje leggen. Er is geen enkele Marokkaan die hier een mening over heeft of die komt opdagen, en er is NIEMAND behalve de reaguurders van Geenstijl die Marokkanen met dit onderwerp verbinden.

ElEndoscoop | 28-06-05 | 18:03

@ElEndoscoop, het ene (slavernij) heeft alleen niets met het andere (terugsturen) te maken.

Shareholder | 28-06-05 | 18:02

wat een klote hippie :P

paladintank | 28-06-05 | 18:02

Dat van Gogh erbij wordt gehaald is wat vergezocht ja maar àls er relletjes komen tijdens dat bezoek worden die tien tegen één veroorzaakt door kudtnoordafrikanen en niet door Surinamers.

trespasser | 28-06-05 | 18:02

//ot
Tsjetsjeen J. dinsdag vrijgelaten
De Raadkamer van de rechtbank heeft de Tsjetsjeen J. vrijgelaten. Hij zat sinds 19 april in voorlopige hechtenis op verdenking van deelname aan een criminele organisatie met een terroristisch oogmerk.
J. werd aangehouden nadat een vingerafdruk van hem was aangetroffcn in de woning van Mohammed B. . Hoewel de verdenging van terroristische activiteiten gerechtvaardigd bleek, leverde onderzoek geen hard bewijs op in die richting. Het OM zag daarom geen reden J. langer vast te houden.
DG Tsjetsjeen wordt nog steeds verdacht van een aantal strafbare feiten.
bron at5
//end ot

Mazzel | 28-06-05 | 18:01

Fuckje: je hoeft me niet aardig te vinden, maar erken je nu dat Marokkanen met dit topic geen zak te maken hebben?

ElEndoscoop | 28-06-05 | 18:00

@JBD,
wat ben je dan wel, als jij vind dat onze eigen ministers ergens in nederland niet welkom zijn?.....

fuckje | 28-06-05 | 18:00

En terecht dat wij dat hier doen!!!!
Geytebreiertscoop!
Maar dat je het N woord gebruikt zegt meer over jou dan over ons!

fuckje | 28-06-05 | 17:58

vmbo dropout? Waarom denk je dat ik niet nog kritischer sta tegen hedendaagse slavenhandel?

ElEndoscoop | 28-06-05 | 17:58

@Fuckje
Als het beste wat je hebt is mij uit te schelden voor landverrader heb jij er niet veel van begrepen. Ik heb alleen gezegd dat ik begrijp wat dhr Verbeet bedoelt... niets meer en niets minder.

JBD | 28-06-05 | 17:57

Toine Rorije: Verbeet heeft die uitspraken gedaan naar aanleiding van een stortvloed aan klachten uit de surinaamse en antilliaanse gemeenschap. Je weet toch dat Verdonk de Antilliaanse jongeren wil terugsturen?

www.planet.nl/planet/show/id=62967/con...

DAAR gaat het om! Dat heeft heel veel onrust gezaaid. Dat Starfucker hier Van Gogh bijhaalt is idioot en typerend voor de anti-marokkanen nazitaal die jullie uitslaan.

ElEndoscoop | 28-06-05 | 17:56

. the saint of hippo
dan zal hij wel weten hoe t zit met alle rassen en onderschijt daartussen... Wellicht een autoriteit...

Blue-one | 28-06-05 | 17:56

@Pim_is_back, verdomd kearel, ik heb een VVD MP nooit voor mogelijk willen houden, maar als het dan toch moet, dan La Verdonk.

Shareholder | 28-06-05 | 17:54

@ . ElEndoscoop 28-06-05 @ 17:37
Lijkt me dat je er niet veel van snapt.
Als slavernij zo verschrikkelijk is dat je afstammelingen van slavenhouders/ handelaars er nu even een schuldcomplexje over wilt bezorgen. Pak dan ook terloops even de houders/handelaren van nu even aan.
Vervelende bijkomstigheid is dan alleen dat je noodgedwongen zo politiek incorrect als de pest zal moeten zijn.
En dat vraagt wat meer lef dan het schuldgevoel van de witte middeklasse uitmelken.

vmbodropoudt | 28-06-05 | 17:53

slavernijverleden... verleden??
is slavernij al voorbij dan??

ech wel | 28-06-05 | 17:52

Muxje: de criminaliteit en werkloosheid is hoger onder antillianen en joegoslaven, maar toch blijft iedereen het hebben over marokkanen. Bovendien is de criminaliteit en werkloosheid onder autochtone Nederlanders van die sociale klasse even hoog als onder Marokkanen. Dit is een sociaal-economisch probleem, niet een etnisch probleem. Ik ben het wel helemaal met je eens als je zegt dat de politieke elite dit probleem nooit heeft willen zien en er verantwoordelijk voor is. Samen met de PvdA en het CDA is de VVD hier de belangrijkste oorzaak van.

ElEndoscoop | 28-06-05 | 17:52

@ ellendoscoop

noem jij dan maar eens een plek waar mneer verbeet wordt genoemd in het stuk

Toine Rorije | 28-06-05 | 17:52

@Endeldarmhoroscoop,
als je me zo aanspreekt, de groeten, sexist!!!

fuckje | 28-06-05 | 17:51

Zou het zo kunnen zijn dat Verbeet nog pissig is over voorgaande mislukte herdenkingen? Kan me er eentje in 020 herinneren waar de witte notabelen binnen stonden te toasten terwijl de zwarte burgers (in de rol van slaven nazaten) niet naar binnen mochten. Is elk jaar wel wat met die herdenking, denk ik dan. Het is "een" manier om aandacht voor je zaak te krijgen. Dat is het.

Shareholder | 28-06-05 | 17:50

@Ellendoscoop
Ben je werkelijk zo wereldvreemd?
Kijk om je heen dit is echt geen hoax...

bethundered | 28-06-05 | 17:49

@Ellendoscoop,
Jij bent diegen die de feiten niet kent, lees nog even wat hier boven staat , hoewel, jij en ik zullen het nooit eens worden, zoalng jij jouw vooroordelen in stand blijft houden, beterschap he!

fuckje | 28-06-05 | 17:47

@ElEndoscoop: je weet best wat ik bedoel ;) De jonge Nederlandertjes van Marokkaanse afkomst. Over de oorzaak van hun foute gedrag en de aanpak ervan verschillen de meningen nogal, maar vrijwel iedereen is het er tegenwoordig overeens dat er met deze specifieke groep jongeren iets aan de hand is.

Muxje | 28-06-05 | 17:47

Verdonk 4 President !!!

pim_is_back | 28-06-05 | 17:45

Fuckje, je hebt er weer niks van begrepen.

Het was de Surinaamse gemeenschap die problemen had met haar komst. Marokkanen hadden hier geen zak mee te maken, maar het is wel duidelijk dat je de werkelijkheid wil verbuigen zodat hij in jouw bekrompen koppie past.

ElEndoscoop | 28-06-05 | 17:44

Tja, het is trouwens wel te hopen dat het niet weer zo'n schertsvertoning wordt als de vorige keer, waar de hoge heren en de bobo's de sociaal-geëngageerde bestuurder uit lopen te hangen op de herdenking, en waar de mensen om wie het eigenlijk gaat (de afstammelingen van slaven) op gepaste afstand worden gehouden achter een hoog hek. Het was wel een prachtig zinnebeeld van de kloof tussen de politiek en de burger.

Muxje | 28-06-05 | 17:44

verdonkt nog an toe

MijnZus | 28-06-05 | 17:44

Kom niet aan mijn Verdonk ja?!?

Yzord | 28-06-05 | 17:42

-weggejorist-

fuckje | 28-06-05 | 17:42

Verbeet leeft op zijn eigen eiland.

Ridder Schransgraag | 28-06-05 | 17:42

Muxje: Wat hebben die "jonge marokkaantjes" (ik denk dat je "jonge Nederlandertjes" bedoeld, of maak je je druk om de jeugd in Marokko?) dan gedaan? En wat heeft Verdonk gedaan om ze dat af te leren?

ElEndoscoop | 28-06-05 | 17:41

@ trespasser
Dat is een kwaliteit die jij niet blijkt te bezitten met dit soort opmerkingen

JBD | 28-06-05 | 17:40

ik kan nergens informatie over dit onderwerp vinden. Zijn er nog meer quotes van hem over verdonk?

ElEndoscoop | 28-06-05 | 17:40

@JBD

Je denkt maar een eind weg.

trespasser | 28-06-05 | 17:39

Fuckje: deze man zit niet in de stadsdeelraad.

ElEndoscoop | 28-06-05 | 17:38

"Uitgerekend de minister die er in de ogen van velen medeverantwoordelijk voor is dat een aanzienlijk deel van de jeugd zich afkeert van de samenleving". Ha, ha, ha! En wie zijn die "velen" dan wel? Is dit een breed gedragen mening, of leeft hij alleen onder het linkse welzijnswerkersgespuis? Kijk eens wat beter om je heen, koekebakker, en constateer dat "velen" van mening zijn dat deze jonge Marokkaantjes en hun wandaden zijn, alsmede de verantwoordelijken die de ogen er voor sluiten, de oorzaak zijn van het onbehagen en het verder uit elkaar drijven van de verschillende bevolkingsgroepen.
Verdonk heeft door hoe het werkt: je moet meppen waar het nodig is; en niet schuldigen en onschuldigen gelijkelijk vermanend toespreken.

Muxje | 28-06-05 | 17:38

Ik heb de heer Verbeet persoonlijk gekend en ik denk dat hij meer verstand heeft dan alle reaguurders hier bij elkaar. Dus de term mislukte welzijnswerker is hier niet op zijn plaats. Ik denk zelfs dat hij een beetje gelijk heeft, want Rita zal niet echt met open armen ontvangen worden.

JBD | 28-06-05 | 17:37

VMBOdropout: Inderdaad. Themabijeenkomst organiseren? "rethinking slavery: naar een herwaardering van slavernij,de tak van sport die zo lang in een kwaad daglicht is gesteld"

ElEndoscoop | 28-06-05 | 17:37

-weggejorist-

fuckje | 28-06-05 | 17:36

herdenking slavernijverleden??
Slavernij is juist nu weer booming bussiness.

vmbodropoudt | 28-06-05 | 17:35

Had Job de zoon van een opblaaspop dit ook niet geprobeerd toen Theo vermoord was?

bethundered | 28-06-05 | 17:33

Frag Ment: tweede wereldoorlog ook maar vergeten over een jaartje of 5 als iedereen die er geweest is dood is?

ElEndoscoop | 28-06-05 | 17:33

vrijheid van meningsuiting is alleen gereserveerd voor links nederland. Rechts nederland mag thuisblijven.

Mazzel | 28-06-05 | 17:32

Zulke kneuzen als Verbeet moeten gewoon de zee ingeflikkerd gegooid worden

PanzerFaust | 28-06-05 | 17:32

herdenking slavernijverleden?! ik heb nog nooit een slaaf gehad,wanneer houdt deze zielige vertoning eens op?

Frag Ment | 28-06-05 | 17:32

Zwak hoor, Starfucker... Zeer zwak! Om Theo hierbij te betrekken.

Verdonk was zonder deze meneer al eerder in het nieuws gekomen, dat ze niet welkom was. Heeft inderdaad weinig te maken met Marokkanen... Maar Theo dr bij halen. Das NOG verder weg!

bwahaha | 28-06-05 | 17:31

Probleem van deze meneer is dat hij juist degene is die mensen met een Nederlands paspoort op verschillende manieren behandelt en daarmee de scheiding tussen burgers enorm groot maakt.

Stadsdeelvoorzitter tegen integratie kunnne we hem beter noemen.

hAl | 28-06-05 | 17:31

Juist Starf*cker. Laten ze dit soort volk maar eens preventief ruimen.
@fuckje
Lekker weer vandaag in Groningen!
Terrasje?

de bier | 28-06-05 | 17:31

Heej een Linkse Lul!

Koos Smakeloos | 28-06-05 | 17:30

Zal wel erg gevoelig liggen omdat Verdonk en V.O.C. allebei met een V beginnen? Oh wacht, Verbeet ook dus ophoeren met die kerel!

Kapitein Stijlvol | 28-06-05 | 17:29

quote:
"Uitgerekend de minister die er in de ogen van velen medeverantwoordelijk voor is dat een aanzienlijk deel van de jeugd zich afkeert van de samenleving."

Je zult het maar te horen krijgen. Daar sta je dan met je gebit en je goeie fatsoen

Toine Rorije | 28-06-05 | 17:28

Heej een Nazi!

ElEndoscoop | 28-06-05 | 17:27

Het stikt daar in 020 van slechte bestuurders... logisch dat A'dam achteruit gaat...

Mucky | 28-06-05 | 17:26

@ ElEndoscoop
Waarschijnlijk niet nee, omdat daar de meerderheid buitenlander is.

Koos Smakeloos | 28-06-05 | 17:26

Ik weet nog wel meer dingen die Meneer Verbeet zou kunnen doen.
- aftreden
- een jeugdhonk in het Rifgebergte opzetten
- zich diep diep gaan schamen.

wordt vervolgd.

fuckje | 28-06-05 | 17:26

Ach die Martin wil gewoon zijn 15 minutes of fame.
Laat hem ook een keer denken dat ie belangrijk is.

Koos Smakeloos | 28-06-05 | 17:25

Dat zo'n sukkel vrij rondloopt...

bethundered | 28-06-05 | 17:24

Wel relaxed hoe hij Verdonk aanpakt. Ik denk dat niemand in Amsterdam zit te wachten op Verdonk dus laat haar maar lekker thuisblijven.

ElEndoscoop | 28-06-05 | 17:24

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl