Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Al gestemd, iemand?

Wat nou NEE?In een poging er op het allerlaatste moment alsnog een JA uit te persen heeft Jan Peter er blijkbaar nog een paar ton tegenaan gegooid. Zo wist de staatstelevisie gisteravond out of the blue te melden dat het vandaag alsnog een nek-aan-nekrace beloofd te worden. Vooral de twijfelaars ofwel D66-aanhang, zou zich te elfder ure alsnog achter de grondwet scharen. Opvallend, daar RTL-Nieuws kort daarvoor nog wist te melden dat volgens TNS Nipo het gat tussen tegen- en voorstanders niet meer is te dichten. Vanavond om 21.00 uur zullen we weten wie er gelijk had. Vergeet u niet te stemmen vandaag. En schuw het niet te melden wanneer u door de Wouter Bossen van deze wereld bent lastig gevallen tot in het stemhokje. Ook zijn wij gek op anekdotes omtrent brakke dan wel gemanipuleerde stemcomputers. Het kabinet kennende wordt immers geen middel geschuwd. Dus fotomobieltjes en camera's mee naar de stemhokjes, de maatschappij dat zijn wij!

Reaguursels

Inloggen

@ e-one2day: maar dat is merkwaardig, de mensen die nee stemmen noem je verstandig en de mensen die ja stemmen noem je een volgzaam schaapje. Zie je hoe je door Domte wordt overmand en denkt Slim te zijn? Dat is de opperste oppertruuk: laat de Dommen denken dat ze slim en verstandig zijn en ze doen alles wat je wil.

De massa (de Dommen) heeft tegen gestemd. Naar mijn idee geheel terecht: hun belang is er niet mee gediend! Zij willen hun Mercedes niet inleveren! Natuurlijk had ik liever gezien dat de Dommen zich via het korte pad weer een juk hadden aangemeten. Zij hebben gekozen voor het lange pad, waarin Balkenende (ook een vijand) wordt geslachtofferd. Dat is ook goed. Ik heb misschien teveel medelijden met Balkenende.

Deze stemmingsuitslag maakt mij niet bitter. De grap is dat het "either way" niet uitmaakt, zie je? Balkenende dient de belangen van de Slimmen niet. Balkenende moet weg. Wat komt ervoor terug? De vijand PvdA. Maar dat is niet erg, want de PvdA wordt van binnenuit geinfiltreerd zoals nu ook bleek toen ze "voor" waren. Oeps.

De dommen moeten weer een juk op krijgen. Dat komt voor een deel door concurrentie met arbeiders die wel nog weten wat werken is. Weet je wel hoeveel meneer de loodgieter vraagt per uur?? Voor elke Domme met 3 hersencellen moet je een kapitaal betalen.

Stem maar tegen, Dommen! Het maakt niet uit.

En Domme e-one2day... domme domme e-one2day... natuurlijk snap je enkele woorden wel in het stemhokje, maar heb je nooit geleerd om zinnen met een hoofdletter te beginnen? Dat heb ik op de basisschool al geleerd. Moet jij, Domme, mij vertellen hoe de wereld in elkaar steekt? Moet iemand die "goede tijden, slechte tijden" intellectueel vindt, mij - Slimme - gaan vertellen wat verstandig is?

Jij Domme, jij mag de muur plamuren, de WC ontstoppen, maar Domme... denk je echt tot de Slimmen te behoren? Denk je sowieso?

Mr. Ooboogba | 02-06-05 | 13:00

Koos Smakeloos 01-06-05 @ 12:08
Jij heb volgens mij het verschil tussen Turken en Marokkanen nog niet eens door.
Ik denk trouwens dat er over 15 jaar meer Nederlanders naar Turkije zullen gaan dan andersom.

Pannie | 02-06-05 | 12:24

@Mr. Ooboogba 01-06-05 @ 21:11
typisch het antwoord van een JA knikker!
overal om heen lullen met of zonder gehakkel en/of spelfouten.
het vertrouwen was de mens allang verloren in de politiek en niet alleen in JP.
maar dat heeft meneer constant naast zich neer gelegd!zoals hij dat zo mooi kan verwoorden.
dat jij je nu als een volgzaam schaapje naar de slachtbank had laten lijden moet jij weten.[over kuddedieren gesproken]
maar jij hebt waarschijnlijk dan ook al een Bentley.gelukkig zit Nederland vol met nog wel veel nuchtere hollanders met gezond verstand.
ook de arrogantie waar nu weer mee gestrooid word is walgelijk:eerst zijn we te veel verdeeld omdat de mensen volgens JP en consorten vol houden dat, er veelmensen tegen gaan stemmen vanwege onvrede over het kabinet.
en nu we DUIDELIJK NEE zeggen is het weer andersom en hebben we absoluut niet tegen het kabinet gestemd,maar inneens alleen maar tegen de grondwet.
slechte verliezer ben je maar goed,gelukkig zit Nederland nog vol met verstandige mensen,dat hebben we namelijk gisteren wel gezien.daarom ben ik ook heel erg blij dat jij in een vreselijke minderheid bent.
politieke carriere soms wat voor je??
wie is hier nu dom![en net zoals het kabinet weer... erg kort van geheugen als het er op aan komt]

e-one2day | 02-06-05 | 05:44

OENKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

e-one2day | 01-06-05 | 21:13

@ Jorge Rafael Videla: mijn excuses voor mijn spelfout. Interactie met het gepeupel werkt erg aantastend. Het is overigens "hen" en niet "hun". Ik besef mijn educerende rol in deze.

Het proletariaat (democratische meerderheid) heeft via de PvdA teveel inkomsten en teveel macht gekregen. Meneer de loodgieter moet vandaag de dag ook in een dikke Mercedes rijden. Meneer moet ook een huis kopen. De wereld op zijn kop! De slimmeren hadden dit helaas veel te laat door (ook zij zijn soms dom of te aardig), maar zij weten nu dat de vijand (de PvdA) het beste van binnenuit aan te vallen is. Daarom is de PvdA voor de nieuwe grondwet, maar tegen de door de dommen gekozen burgemeester. En de dommen maar denken "hoe kan dat toch?" Wedden dat de dommen de volgende verkiezingen weer en masse op de PvdA gaan stemmen? Balkenende moet echter vallen, want hij is impliciet voorstander van christelijke dictatuur. Normen en waarden doen wij in open haarden.

Stem tegen Balkenende, dommen!

De slimmen hebben met dit referendum een slim edoch riskant spel gespeeld. De uitslag maakt niet uit voor het einddoel, die komt er toch wel.

Het volk voelt zich niet betrokken bij de machthebbers? No kidding! Ze kunnen amper lezen en getallen bij elkaar optellen. De boer vraagt toch ook niet de mening van de koe over zijn beleid? Moeten de slimmen echt te rade gaan bij de dommen of arme meneer de loodgieter misschien nog een Mercedes wil hebben? Meneer klaagt vast "moeee moeeee, ik wil een Bentley!"

Mr. Ooboogba | 01-06-05 | 21:11

Ik vind het een bijzonder slechte zaak als een premier nota bene de kiezers die zijn standpunt niet delen als dom af doet. Ik kan daar zo kwaad om worden. Hier staan ook voor- en tegenstanders tegen over elkaar, maar iemand die het niet met me eens is, alleen daaarom dom vinden?

Zijdezacht | 01-06-05 | 20:58

@Zijdezacht 01-06-05 @ 20:17
nee dat softdrugs beleid dat is nu juist onze grote handel!daarin hebben wij een voorsprong op de rest van europa,aangezien onze expertise daar in!
vandaar ook dat gedoe om die landbouw!ze zijn als de dood dat we dat legaal willen gaan maken in ons Land, want wij willen ook wel een soort eigen euroweedsney dat brengt de Nederlandse staat dan wel wat op!en dan zij ze zo arrogant dat wij geloven dat we dat slikken als burger?
das het eerste dat er aangaat samen met de hypotheekrente aftrek[dat zat namelijk al in de pen zoals we hebben kunnen vernemen]
en nogmaals wijs maar eens aan JP, waar staat dat dan in dat grondwettelijk[bedrag]ermm verdrag van jullie???!
allemaal larie en maar zeggen dat WIJ dom zijn hahahahah

e-one2day | 01-06-05 | 20:27

@e-one2day:
Ik denk dat wij het wel zouden kunnen vinden samen, op een terrasje van een politiek café... ;)

Er wordt ook beweert dat ons sofdrugs beleid niet onder vuur komt te liggen, of ons abortusbeleid, of ons standpunt over euthanasie. Hoe veel is die harde garantie dan waard?

Ik zei al, dat het ego van JPdeMP te groot is voor zijn lemen voeten... ;)

Zijdezacht | 01-06-05 | 20:17

45 minuten tot ww3.

Ik check snel nog even de voorraden en ductape de ramen nog extra. Daarna het vest om, m-16 op scherp zetten en met de hummer richting Den Haag.

Heren, succes!

rzer0 | 01-06-05 | 20:15

www.volkskrant.nl:
Stemt u voor, tegen, blanco of niet in het referendum over de Europese grondwet?
48% Tegen
45% Voor
5% Niet
2% Blanco

aantal deelnemers: 2559

Lepo | 01-06-05 | 20:13

@Zijdezacht 01-06-05 @ 19:36
daar komt dan nog bij dat JP de grondwet al heel fier had ondertekend!!
en er echt niet van uitgegaan is dat we NEE zouden zeggen.

e-one2day | 01-06-05 | 20:12

@Zijdezacht 01-06-05 @ 19:36
toch blijft het een feit dat als er al een advies had MOGEN komen dit op VERZOEK VAN onze regering had moeten zijn geweest.
nu blijkt gewoon dat europa zich WEL wil bemoeien met onze binnenlandse politiek!
en de GARANTIE was dus dat dat op geen ENKELE WIJZE het geval zou zijn.
op geen enkele wijze<-- zegt het dan al!
en al sturende, gebeuren besluitvormingen altijd aan de hand van een zogenaamde adviescommissie.dus daarmee is het bewijs naar mijn idee wel geleverd dat er dus wel bemoeienis met de binnenlandse politiek plaats zou gaan vinden na het aannemen van zo'n nieuwe grondwet.

e-one2day | 01-06-05 | 20:10

Vanmorgen heb ik maar liefst drie keer NEE gestemd.

jimbrowski | 01-06-05 | 19:59

net terug en heb tegen gestemd!

sez | 01-06-05 | 19:58

vanochtend dus nee gestemd, vanmiddag met de auto huppa naar den haag alwaar mijn ''held'' Wilders de pers te woord stond en dan die gezellig heid ook op het binnenhof pfff ik heb betere party's meegemaakt.

Thechronicles | 01-06-05 | 19:57

heb net NEEEEEEEEEEEEEEE (mijn stem telt voor twee) gestemd.

ZakkenVuller | 01-06-05 | 19:44

@e-one2day&preacher:
Nope, den Balk ging er niet vanuit dat het ja zou worden, dat hij nu zo pissed of is, maar hij had liever gewild dat dit nieuws pas morgen bekend gemaakt was. Dit zal een aantal laatste zwevers of zelfs al voorstemmers die nog moeten stemmen, op de TEGENknop laten drukken.

Ja, er is door de kabinetsleden campagne gevoerd met misleidende informatie. Afgezien van het gegeven dat campagne voor een bepaald standpunt door regeringsleden niet kies is, is het vertrouwen in de regering dat er nog restte, tot een minimum gedaald daardoor.

Ik denk dat Balkenende ook hard vecht voor zijn politieke toekomst. Na de zege van het CDA in 2002 is hem met klem afgeraden zelf premier te worden, maar een CDA kopstuk met wat bredere schouders de modder van de Fortuijn revolte op te vangen, zodat het aankomend talent Jan Peter onbeschadigd kon blijven. Het resultaat hebben we gezien tijdens de uitvaart van Claus; waarbij Jan Peter diezelfde avond naar Beatrix moest om te vertellen dat haar regering gevallen was.

Het nu in de nationale en internationale pers voor joker staan, om nog maar te zwijgen in de EU bij zijn politieke collega's, maakt van Balkenende aangeschoten wild. Niet hij staat voor joker, maar zijn opgeblazen ego. Als dat bij hem hetzelfde is, dan zegt dat wat over zijn geschiktheid als politicus.

En de politiek, zeker de regering, heeft vanaf vandaag hun mandaat om door te regeren verloren. Tijdenlang is beweert dat de moderne burger niks meer heeft met politiek. Nou, de levendige discussies hier en elders deden al anders vermoeden, maar voor wie nog twijfelde daaraan heeft de opkomst van vandaag geleerd dat zodra de burger het idee heeft dat zijn of haar mening er toe doet, de politiek opeens wel heel interessant wordt. Weg dus met regeerakkoorden, weg dus met achterkamertjes politiek. Schrijf voor iedere belangrijke beslissing een referendum uit en de democratie bloeit op ongekende wijze weer op...

Zijdezacht | 01-06-05 | 19:36

@. preacher 01-06-05 @ 18:20
ze gingen er dus al vanuit dat het een JA zou worden dus maak ik daar uit op!
en daar hebben we de eerste bewijzen al dat ze ons NAAIEN met dat 1 europa!!
want het begint altijd met een zogenaamde adviescommissie!!
ik dacht dat hier in onze zogenaamde rechtsstaat,FEITEN bewijs zijn<--
er is dus [maar dat hadden wij al in de gaten]een campagne gevoerd met expres verkeerde informatie!! en dat mag dus niet!!of zijn politici daar weer van vrijgesteld... wat dit dus bewijst is dat het allemaal volksverlakkerij is geweest!
in turkije word je daar dacht ik voor gestenigd...
en in Nederland een Taakstraf?? als we dat dan even europees gaan bekijken moeten JP en consorten zichzelf middels een taakstraf zichzelf stenigen???!!!

e-one2day | 01-06-05 | 19:14

@ dikke deur 01-06-05 @ 17:37
dat zijn alleen maar de leiders van de partijen,de achterban van bv pvda is het er al niet mee eens.
maar zelfs de huidige politiek verloogend nu hun achterban omdat ze JP nu niet kunnen afvallen...
over Ubereikels gesproken!!!
dat kost ze naar mijn idee met de verkiezingen nog veel meer dan wat ze vandaag al gaan verliezen.
1 ding hoeven ze niet meer bang om te zijn... en dat is gezichtsverlies dat zij ze allang kwijt,of moet ik zeggen hebben ze vanaf dag 1 niet gehad!!!?

e-one2day | 01-06-05 | 19:02

Ik snap ineens waarom mijn broertje z'n NEE-stem had gefilmd. Hij kijkt ook steeds meer op GS.

Framoes | 01-06-05 | 18:37

80% van de regering is voor en 60% van de bevolking is tegen.dit geeft aan dat de politiek ver van de burger af staat en dus duidelijk vanuit een ivoren torentje beslissingen neemt.het wordt tijd dat ze weer op hun plaats worden gezet,n.l er zijn voor de burger.en de burger vertegenwoordigen en niet andersom.

dikke deur | 01-06-05 | 17:37

.draekje 01-06-05 @ 17:31

Wil ik je mocht de grondwet doorgaan verwijzen naar de theoloog Richard Penninman, ?They got what they wanted, but they lost what they had.?

Mach10 | 01-06-05 | 17:34

@ams @mach10
Het kijken naar de zaken waarmee je het niet eens bent is zo makkelijk. Precies de reden waarom elk compromis zoveel tegenstanders kent. Ook de reden voor conflicten in de wereld trouwens. Kijk eens naar wat er te winnen is in plaats van te verliezen.

draekje | 01-06-05 | 17:31

@oobooga:
Altijd leuk om bij het loggen te vallen over typ- en spelfouten... Je drukt nu eenmaal op Post voordat je secretaresse de fouten eruit heeft gehaald. (Oh, by the weg: praktische gezien? Bravo mijn typwonder) Inhoudelijk: De PVDA is voor de grondwet, dus ik weet niet waarom je hun erin betrekt; Daarnaast: doorgaans stemt juist de intelligentia op dit soort linkse lullen (de 'domme' mens stemt doorgaans niet, rechts of SP.). Overigens geen sneer of veer naar welke partij ook: Ik ben altijd groot tegenstander geweest van democratie, om precies dezelfde redenen als die jij aandraagt, alleen denk ik dat de nee stemmers geen haar dommer zijn dan de ja stemmers, en dat het nee en ja in dit geval totaal geen partijpolitieke achtergrond heeft. (Behalve bij fundamenteel gristelijk rechts, want die stemmen altijd wat de dronken dominee ze voorlalt.)

Jorge Rafael Videla | 01-06-05 | 17:31

Zeau, double NON!
kun je nagaan, we waren eerst voor.
Na de laatste weken ons op velerlei wijze verdiept te hebben in de, voor zover begrijpenlijke, ins en outs werd het dus nee.
punt.
Rustige boel boel om 17.00 uur in Deventer, wel gestadig in en uit geloop.
er zat wel een boos kijkende hele grote man naast de stemkast de nummertjes te gebieden.
Leek wel zo'n kermis gast, tickets please! *grom*

vander F | 01-06-05 | 17:24

Als jullie toch nog twijfelen, lees dan ff het hele epistel van Koos Smakeloos 12.08.. ik weet het uit eigen ervaring, het is een klus, maar het geeft wel een helder beeld.
Veel plezier met het lezen en voor de gene die nog moeten stemmen, stem verstandig, want ik denk niet dat, welke regering er ook nog aan de macht komt, dat er ooit nog eens een referendum in Nederland wordt uitgeschreven. Je moet er toch niet aan denken dat het gepeupel weer NEE gaat stemmen.

Karel Kruizenruiker | 01-06-05 | 17:15

.ams 1, een grondwet hebben we al en de wereld is zo groot als ie is.[de bol groeit niet]. 2, doelstellingen hebben we ook al. 3, als je deze drie in een kamer zet wil jij niet weten wat er gebeurd. 4, een stem is een stem ,wel meer betalen maar minder te zeggen hebben is niet mijn idee. 5, is altijd al zo geweest en moet zo blijven . daar heb je geen grondwet voor nodig. 6. zijn we met een soort competitie bezig of zo doe eens normaal. 7,dat bedoel ik 8,misschien zijn er teveel mensen die niet zo fantaseren. 9,nu tegen stemmen betekent dat we 50 jaar al alles door de strot geduwd gekregen hebben 10,frankrijk stemt tegen.en droom er maar op los. 11. een beslissing lijkt mij niet meer zo moeilijk toch?

dikke deur | 01-06-05 | 16:57

. PNCO 01-06-05 @ 16:50

Helaas ligt dit niet aan Den Haag, maar is het een Europees probleem, de grondwet is ontstaan uit concessies en compromissen, dat leidt tot iets dat naar elk land toe op de manier vertaald kan worden zoals zij het willen horen. Ikzelf vind dit niet de meest ideale basis voor een grondwet en hoop ook ooit een beter voorstel onder ogen te krijgen.

Mach10 | 01-06-05 | 16:55

@Mach10
Ja dat is het grote probleem bij dit referendum.. Hoe kun je ergens over stemmen als je de inhoud niet kunt begrijpen.. Heb op een gegeven moment de uitgebreide samenvatting (niet dat kleine ***propagandaboekje) proberen te lezen, maar daar kun je voor jezelf niet een mening voor of tegen vormen, puur en alleen omdat het om de interpretatie van die artikels gaat en die heb ik nou bijna nergens gevonden. Behalve dan dat er werd gezeurd over wat er in een bepaald artikel staat.

Ik blijf er dan ook bij dat de campagne verkeerd is geweest; Lubbers geeft dit trouwens ook al toe. Wederom een wijze les voor de "brilliante politici" in Den Haag...

PNCO | 01-06-05 | 16:50

. PNCO 01-06-05 @ 16:33

Eigenlijk moet je de echte tekst erbij pakken de zoek functie van reader gebruiken en opzoek wat jij belangrijk vindt, dat is de beste manier. Helaas door de schrijfwijzen is dit niet voor iedereen (zeg maar gerust voor bijna niemand) weggelegd

www.referendumeuropesegrondwet.nl/cont...

Mach10 | 01-06-05 | 16:46

Heb net gestemd (tegen). Ik hoorde de meneer die de kiezerspas aanneemt vertellen dat de opkomst 60 a 70 % is hier in het Achterhoek.
Ben benieuwd!

Beepbeep | 01-06-05 | 16:35

LOL @Ams & Mach10

Jullie maken het er de twijfelaars niet makkelijker op.. en zo hoort het.. Laat iedereen maar eens zelf nadenken waarom ze voor of tegen gaan stemmen..

PNCO | 01-06-05 | 16:33

10 reden om TEGEN te stemmen

1. Afwijzen van deze grondwet betekent niet dat er nooit een grondwet komt
2. Een grondwet hoort helder te zijn (gister Jurist op NOVA die hem niet begreep)
3. Een grondwet hoort eenduidig te zijn, anders beslist een rechter wat er staat (denk aan gesprek JP en Kapman in Buitenhof)
4. Normaal is het de betaler die beslist (dat is namelijk wel zo eerlijk)
5. Angst is inderdaad een slechte leidraad (laat je niet chanteren door de overheid)
6. Artikel 41. + 309-312 kan betekenen dat Nederland zonder het te willen verwikkeld raakt in een internationaal conflict
7. Een zelfde sociale vangnet in Europa kan alleen door dat in de vooruitlopende landen te bevriezen
8. De Euro wordt een van de Europese symbolen, dus economisch minder sterke landen willen ook overschakelen, een stabiliteitspact blijkt in de praktijk niet te werken
9. Een verkiezing (en dus ook een referendum) is een manier om af te rekenen niet alleen voor wat er komen gaat maar ook voor wat er gebeurt is
10. ?More and more power is thus concentrated in the hands of the executives and their bureaucratic managers. But the nature of power is such that even those who have not sought it, but have had it forced upon them, tend to acquire a taste for more. ?Lead us not into temptation,? we pray - and with good reason; for when human beings are tempted too enticingly or too long, they generally yield? Huxley 1959
?Self -government is in inverse ratio to number. The larger the constituency, the less the value of any particular vote. When he is merely one of millions, the individual elector feels himself to be impotent, a negligible quantity. The candidates he has voted into office are far away, at the top of the pyramid of power. Theoretically they are the servants of the people; but in fact it is the servants who give orders and the people, far off at the base of the great pyramid, who must obey. Increasing population and advancing technology have resulted in an increase in the number and complexity of organizations, an increase in the amount of power concentrated in the hands of officials and a corresponding decrease in the amount of control exercised by the electors, coupled with a decrease in the public?s regard for democratic procedures. Already weakened by the vast impersonal forces at work in the modern world, democratic institutions are now being undermined from within by the politicians and their propagandists.? Huxley 1959

Mach10 | 01-06-05 | 16:25

@draekje
10 regels om VOOR te stemmen.

1. Een grondwet is nodig. De wereld wordt steeds kleiner, Europa is een feit. De lucht die je ademt, het voedsel dat je eet, het water uit onze rivieren, alles heeft Europese dimensies. Of het nou gaat om economie, milieu, criminaliteit, alles gaat over grenzen heen. Om in Europa van 25 landen met elkaar om te gaan zijn spelregels nodig.
--- We hebben al een grondwet die is simpeler en duidelijker en beter.

2. In geen enkele andere grondwet staan zoveel doelstellingen op sociaal, cultureel, economisch en milieu gebied als die in het voorstel. Wie kan daar nou tegen zijn???

Precies heeft dus niets met een grondwet te maken, maar met een tienjarenplan voor de EC

3. Een ideale grondwet bestaat niet. Het blijft altijd een compromis. Stop tegenstanders zoals Geert Wilders, Jan Marijnissen, Andre Rouvoet en Jan Mulder in een kamer en zijzelf zullen echt niet met een beter alternatief komen waarover zij het eens zijn.

Onze Thorbecke heeft het zo slecht niet gedaan echt niet!

4. In het voorstel houden de kleinere landen relatief veel macht. Als ze al iets van macht afstaan aan grotere landen is dat volstrekt logisch. Het is toch belachelijk dat de stem van een Nederlander zwaarder zou moeten tellen als de stem van een Duitser of Fransman?

Onze stem zou in ieder geval in overeenstemming moeten komen met de hoeveelheid geld dat we naar verhouding t.o.v. Duitsland en Frankrijk afdragen.

5. Nederland heeft als handelsland alleen maar te winnen aan één Europese markt met heldere regels.

---puntje

6. Door voor te stemmen blijft Nederland bij de Europese kopgroep.

Nonsens, Ned en Frankrijk nemen nu juist de leiding door Nee te stemmen. Dus we zijn juist weer terug in de kopgroep waar we er jaren achteraan hebben gehobbeld.

7. Angst is een slechte leidraad.

da's een net zo goeie reden om tegen te stemmen

8. Er is zijn teveel mensen die om niet-inhoudelijke redenen tegen stemmen.

Er zijn teveel mensen die omniet inhoudelijke redenen voor stemmen (anders was jp geen mp hè?)

9. Nu tegenstemmen betekent de volgende 50 jaar allerlei nieuwe voorstellen die ook weer op onderdelen zullen sneuvelen in al die verschillende landen. En stilstand is achteruitgang.

Nu tegenstemmen geeft ons de kans kritisch te kijken naar de verdagen die we al gesloten hebben en het geeft ons leverage in de onderhandelingen voor een eventueel verbeterd 'grondwettelijk verdrag'

10. Frankrijk stemt tegen.
Precies Frankrijk, de bakermat van de democratie, trias politica, scheiding van staat en kerk, Balkenende eruit en stokbrood bakken, rooie wij erbij en 't wordt nog wat met dat Europa!!

Beslissing lijkt me nu niet meer zo moeilijk toch?

ams | 01-06-05 | 16:24

BBC world wees er nog even fijntjes op dat dit het eerste referendum in Nederland sinds 200!!!! jaar is.
Over regentenpolitiek gesproken.
We lopen democratisch niet een beetje achter, ( destijds was de VOC zo ongeveer net over de kop gegaan)
maak daar maar eeuwen van.
Even wachten op vrouwlief en op naar de stemcomputert.
Kom achteraf wel even melden wat gestemd en hoe de subliminale beinvloeding zal trachten toe te slaan.
Vingertop jeukt reeds..............................................

vander F | 01-06-05 | 16:22

Lekker Ja gestemd...

Valt me op dat er toch wat Ja stemmers bij zijn gekomen gezien de reacties.

Voor of tegen, het referendum is geen zegen
Goede informatie ontbrak en de NEE valt de regering koud op hun dak
Deze stemming bevestigt de bestaande kloof, Den Haag lijkt wel doof
Om te luisteren naar het volk, dit NEE wordt nu gevoeld als een dolk
Recht door het hart van de coalitie, die optrad als ware een gevaarlijke militie
Wat voor gevolgen een NEE heeft, is waar Nederland niets om geeft
Onvrede en een gebrek aan kennis, zijn de reden van alle stennis
of het ooit nog goed gaat komen met Europa, tegen die tijd zijn we allemaal Opa

PNCO | 01-06-05 | 16:21

Ze beginnen al: "Brussel: eind aan hypotheekrente
De Europese Commissie wil dat het Nederlandse kabinet de aftrek van hypotheekrente moet afschaffen. Dit om onze balans op langere termijn ook evenwichtig te houden. Het gaat om een advies. Op zich heeft Brussel niet de bevoegdheid om in te grijpen in de belastingaftrek, waarvan vrijwel alle huiseigenaren profiteren. Indirect zijn er echter genoeg pressiemiddelen".

speromeliora | 01-06-05 | 16:15

net ff 2x het tegen knopje mogen indrukken heerlijk gevoel was dat.
al was het alleen al om jp klootellende voor lul te zien staan .
heerlijk gewoon!

loewende koe | 01-06-05 | 16:11

Te laat draekje, te laat.....!

preacher | 01-06-05 | 16:08

3x nee gestemd lang leve de volmacht! en ik ken nog veel meer mensen in mijn omgeving aangeraden om nee te stemmen! heb trouwens ook nog wat ja stemmers bedreigd en weggejaagd voordat ze hun stem uit konden brengen! het is eigenlijk te gek voor woorden dat de regering objectief behoort te zijn maar er wel alles aan doet om je tot ja te laten stemmen! het is een grote boevenbende die zich heeft gehuisvest in den haag dus tegen stemmen gvd!

mirus | 01-06-05 | 15:58

10 regels om VOOR te stemmen.

1. Een grondwet is nodig. De wereld wordt steeds kleiner, Europa is een feit. De lucht die je ademt, het voedsel dat je eet, het water uit onze rivieren, alles heeft Europese dimensies. Of het nou gaat om economie, milieu, criminaliteit, alles gaat over grenzen heen. Om in Europa van 25 landen met elkaar om te gaan zijn spelregels nodig.

2. In geen enkele andere grondwet staan zoveel doelstellingen op sociaal, cultureel, economisch en milieu gebied als die in het voorstel. Wie kan daar nou tegen zijn???

3. Een ideale grondwet bestaat niet. Het blijft altijd een compromis. Stop tegenstanders zoals Geert Wilders, Jan Marijnissen, Andre Rouvoet en Jan Mulder in een kamer en zijzelf zullen echt niet met een beter alternatief komen waarover zij het eens zijn.

4. In het voorstel houden de kleinere landen relatief veel macht. Als ze al iets van macht afstaan aan grotere landen is dat volstrekt logisch. Het is toch belachelijk dat de stem van een Nederlander zwaarder zou moeten tellen als de stem van een Duitser of Fransman?

5. Nederland heeft als handelsland alleen maar te winnen aan één Europese markt met heldere regels.

6. Door voor te stemmen blijft Nederland bij de Europese kopgroep.

7. Angst is een slechte leidraad.

8. Er is zijn teveel mensen die om niet-inhoudelijke redenen tegen stemmen.

9. Nu tegenstemmen betekent de volgende 50 jaar allerlei nieuwe voorstellen die ook weer op onderdelen zullen sneuvelen in al die verschillende landen. En stilstand is achteruitgang.

10. Frankrijk stemt tegen.

Beslissing lijkt me nu niet meer zo moeilijk toch?

draekje | 01-06-05 | 15:56

Even die verwarring, voor of tegen ipv. ja of nee, en op dat moment de stem van Ben Bot in mijn hoofd :" Als u in het stemhokje staat, denkt u er misschien anders over".
Toch met een enigzins trillende vinger de tegen-knop weten te bereiken en de rode knop. Van die opgeschilderde bakbrommert buiten het stemlokaal was ik al enigzins nerveus geworden, maar de ontmoeting met een oude vrouw, die door haar zoon begeleidt werd en zei : "ze moeten niet denken dat ze maar alles kunnen flikken ", maakte een hoop goed.

preacher | 01-06-05 | 15:38

@ Videla... wie zegt dat ik mijn stem baseer op wat domme mensen zeggen? Ik niet. Oh, en "baseert" spel je niet met een "d".

Ik ben voor een democratie, want dat is praktische gezien het meest stabiel. De keerzijde is dan wel dat de domme mensen in de meerderheid zijn en via de PvdA ervoor hebben gezorgd dat de dommen buitenproportioneel veel verdienen. Vervolgens willen ze dan voor een rechtse partij stemmen omdat ze bang zijn hun oneigenlijk verdiende geld kwijt te raken aan landen waar de lonen voor dom werk geheel terecht lager liggen.

Nee, niet elke tegen-stemmer is dom natuurlijk en niet elke tegen-stemmer stemt tegen uit domte, maar het is wel zo dat domme mensen er meer belang bij hebben tegen te stemmen om zo het onhoudbare economisch model in stand proberen te houden.

Mr. Ooboogba | 01-06-05 | 15:18

Mr. Ooboobla,
Over welke beleidsmakers heeft u het eigenlijk.
Toch niet de poltici die al 40 jaar lang bezig zijn hun bestuurlijk onvermogen te bewijzen.

Bunt | 01-06-05 | 15:08

@Mr. Ooboogba 01-06-05 @ 14:52 En door wie werden die beleidsmakers ook al weer gekozen? Maar toen luisterden ze wel, gek he?.

Lekker Belangrijk© | 01-06-05 | 15:01

Ze zijn al meer dan 2 jaar bezig te beslissen of het parlement in Straatsburg blijft of in Brussel komt!!! ROFLOL.

Lekker Belangrijk© | 01-06-05 | 14:57

@ooboogba
En wat als ook de beleidsmakers bestaan uit de Domme massa? Ik vind dat de domme massa alleen geneegeerd mag worden als er weer een dictatoriaal bewind is, en danwel enkel als ik daarvan de Grote Roerganger ben. Jij mag wat mij betreft altijd als 'Dom' worden bestempeld, en vanaf heden altijd genegeerd worden. Altijd fijn namelijk als iemand zijn stem op de inhoud baseerd namelijk 'Ik wil niet tot de domme massa horen dus stem ik maar voor'

Jorge Rafael Videla | 01-06-05 | 14:56

De opkomst is volgens mij erg goed, moest in de rij staan ! (Uiteraard tegen even ingedrukt !)

Libra | 01-06-05 | 14:55

@ TM: ik heb al gestemd, en wel voor.

Als ik zo de comments lees, dan lijkt dit eerder een referendum over "moet men als beleidsmakers luisteren naar de domme massa?" -- antwoord: neen.

Mr. Ooboogba | 01-06-05 | 14:52

Ik heb voor de Utrechtse koopzondag gestemd, omdat ik vind dat er geen reden is voor handhaving van het verbod op ondernemerschap op zondag. Omdat ik dan toch in de klaaskerk stond met mijn stembiljetje heb ik en passant nog even de grondwet afgekeurd...

Jorge Rafael Videla | 01-06-05 | 14:51

Zinvolgeweld@

En dat is nu precies de reden dat ik tegen ga stemmen, Getrut wat ons opgelegd wordt uit Brussel.

Karel Kruizenruiker | 01-06-05 | 14:42

@Ganglion 01-06-05 @ 14:37
3x raden wie die vrije dag betaald...

e-one2day | 01-06-05 | 14:40

neuh...

Apotheker | 01-06-05 | 14:39

@e-one2day
De hele Tweede Kamer heeft nota bene vandaag vrij gekregen, om ons in een laatste wanhoopsdaad toch nog maar tot een Voor-stem te bewegen.

Ganglion | 01-06-05 | 14:37

Ganglion,
Judas P. Balkenende hoort nu eenmaal tot de catagorie hangpolitici.

Bunt | 01-06-05 | 14:36

@Thygros 01-06-05 @ 14:12
ach ja... alleen mogen wij dat nu nog wel
en is het voor kamerleden verboden,en met een T-shirt zeg<-- je niks, maar draag<-- je iets [uit]
daarbij is op een knopje drukken waar tegen op staat vrijwel geluidloos maar gaat een hoop herrie geven!
pas als je een ja stemmer er 1 zou willen verkopen[een NEE t-shirt dan] dan is het propaganda!![of als je er 1 mee probeert te wurgen.]
maar dat hebben wij NEE stemmers helemaal niet nodig,want het kabinet hangt zichzelf wel op!!!
een NEE t-shirt is dus NIET fout!

e-one2day | 01-06-05 | 14:33

Balkenende hangt ook rond bij een stembureau in Den Haag.
Kunnen we hem niet laten arresteren?

Ganglion | 01-06-05 | 14:33

Op basis van mijn eigen niet te weerleggen argumenten heb ik mede op grond van van het gestelde artikel 97 van de Nederlandse Grondwet uiteraard TEGEN de "Europese Grondwet" gestemd.
-
Op mijn vraag aan je aanwezige 2 ambtenaren en een derderangs raadslid, of ik de "voor" toets mocht verwijderen omdat deze keuzemogelijkheid in strijd is met onze eigen grondwet, kreeg ik zowaar een driewerf NEE.

Bunt | 01-06-05 | 14:30

TEGEN natuurlijk

Khengsee | 01-06-05 | 14:26

Mari@

Uiteraard denken ook wij aan de lange termijn,vervelend is dat een lagere euri op kort termijn direkt doorwerkt.

Veldwebel | 01-06-05 | 14:26

Helaas een FOK!link ;
frontpage.fok.nl/nieuws/54618

Met de opkomst gaat het dus goed. Een amigo van me zit nu zelf een stembureau te bemannen dus vanavond krijg ik als eerste de resultaten van het pittoreske Born. (Limburg)

rzer0 | 01-06-05 | 14:20

@.TM: Volgens Maurice waarschijnlijk wel, dat was het punt ;-)

En nee, je bent niet gek geworden

The_Smiley | 01-06-05 | 14:17

@ Mr. Ooboogba : Stem vooral voor...
Voor 21:00 uur vanavond ja.

TM | 01-06-05 | 14:17

Zojuist gestemd in een buurthuis in de buurt van Slochteren. Op de deur van het stemlokaal hing een grote oranje poster met de Nederlandsche Leeuw (exclusief hempie) en de tekst 'Holland'. Lijkt me duidelijk wat hier in de omgeving gestemd gaat worden als het aan het stembureauvolk ligt!

van Geel | 01-06-05 | 14:16

@ The_smiley : dus als 59 % bestaat uit randgroeperingen, betekent dat dan niet dat die groeperingen de norm zijn geworden? Of ben ik nou gek?

TM | 01-06-05 | 14:16

Stem geen "nee" of "ja"... alleen "voor".

Mr. Ooboogba | 01-06-05 | 14:15

@e-one2day 14.09: was zelf anders wel blij dat ze niet moeilijk deden toen ik met mijn Nee! tshirt het stemburo binnenkwam, hoopte aan de andere kant wel op een relletje.

Thygros | 01-06-05 | 14:12

*haalt dubbelloops uit het vet en sluipt richting stembureau*

Ganglion | 01-06-05 | 14:11

iedere NEE stemmer zou direct aangifte moeten doen als er nog campagne word gevoerd voor een JA bij de stembureau's!!
en wel onmiddelijk!

e-one2day | 01-06-05 | 14:09

aanzetten tot een JA stem!
"jullie jongeren moetenhet wel weten hoor!" hoorde ik.

lay--z | 01-06-05 | 14:06

ik stem "NEEUJ.." en ik schrijf er met een big fat black magic marker onder dat ze allemaal de inmiddels welbekende tyfus onder de leden mogen krijgen.

breaking news: er zijn stemlokalen gesignaleerd waar de bracque oude bejaarden die maar niet dood willen gaan en dus maar de leiding gekregen hebben, vooral de jongeren

lay--z | 01-06-05 | 14:05

Kom net terug en heb twee keer NEE gestemd, met ouderwetse biljetten en rood potlood. Lekker!

T@nte | 01-06-05 | 14:04

@man in themiddle 13;58: ze zeiden mevrouw tegen je? *raar kijk naar je nick*

Thygros | 01-06-05 | 14:03

ik geloof dat ik er al een keer aan heb gerefereerd... en dat was aan de heer Poetin,die zich namelijk al afvroeg waarom men in europa zo graag het Russische communisme weer in wilden voeren!
dat zie je dus nu al terug bij de stemlokalen!nee dat heet inderdaad geen superstaat maar????? JA zeg het maar...
of weet het ja kamp ook niet goed uit te leggen hoe dat heet??!ik zou zeggen bel Poetin even en laat je informeren!

e-one2day | 01-06-05 | 14:01

@johan0 13.56: haha ken dat gevoel ja, nu voor het eerst sinds jaren dat ik ergens volmondig en zonder mitsen en maren kon kiezen.

Thygros | 01-06-05 | 14:00

Nadat ik in het stemburo (gaat in het dagelijks leven door voor gymzaal) eerst naar de piano had gevraagd, wat uiteraard niet begrepen werd heb ik uiteindelijk Tegen gestemd, die Blanco knop is gewoon onzin natuurlijk, want als je Blanco wilt dan ga je gewoon niet, toch?

Dan dit stukje; "Uit een peiling van Maurice de Hond/Peil.nl blijkt dat van de nee-stemmers (nu geschat op 59% door De Hond/Peil.nl) een grote meerderheid bestaat uit fascisten, communisten, racisten, allochtonen (m.n. Marokkanen en Antillianen), kleine middenstanders en maatschappelijk onaangepasten."
Toevallig is mijn inschatting ook 59%, en schijnbaar volgens genoemde tekst, en nog meer, maar haal dat eens uit ondertussen ruim 210/220 reakties (en stijgende). Ik ben het met die stelling toch niet eens, als we het stukje verder lezen dan zou ik dus geen diploma hebben maar slechts een rijbewijs (een boute stelling voor iemand die de hele dag met zijn giechel in een laptop hangt). Ik ben echter hoogopgeleid, heb een rijbewijs voor 2 categorieen en ik heb geen dwazen uit 40-45 aan de muur hangen.
Als we deze stelling zouden gaan volgen woont heel Nederland in Uden schijnbaar als we toch vergelijken, dus als Maurice nu eens de neus uit zijn laptop haalt en wat zonlicht opsnuift (zonlicht is goed voor een mens hoor... dat hebben we zelfs nodig!) en het echte leven beleeft ipv 18 of meer uur per dag alleen maar te pollen dan ziet hij ook eens wat er leeft, over Get a life gesproken...

Enfin, ik heb dus gewoon tegengestemd. We kunnen wel, wat overigens al gebeurd (is) een discussie houden wie het meeste betaald per inwoner maar dat is oud nieuws, wat mij wel tegenviel was dat onze belastingcenten... dus ook waar ik en vele van jullie voor gewerkt hebben... is gebruikt om een mening door te drukken, die kosten moeten we als een verliespost zien want het is weg, en u mag 1x raden wie hiervoor weer opdraait?

Off-Topic: Sinds gisteren is er eindelijk eens begrepen dat de gemeentelijke belastingen al jaren werden gebruikt als melkkoe en de burger onnodig veel moesten betalen

The_Smiley | 01-06-05 | 14:00

Nee heb je en ja kun je krijgen, maar niet van mij

JaneDoos | 01-06-05 | 13:59

Ben een uurtje geleden wezen stemmen in de Haagse Hoge School. Als eerste kreeg ik ?t verwijt van de stembusdame dat het nummer op mijn stembiljet niet overeen kwam met de naam op hun lijst. ?eh sorry mevrouw, op mijn biljet staat 572 en bij de naam op uw lijst staat 524?. Pardon dus en ik mocht alsnog stemmen: voor mezelf en nog 2 keer als gemachtigde voor mijn buren, dat zijn er 3. Toch? Ik kreeg 2 nummertjes mee, volkomen logisch als je 3 keer mag stemmen, en na 2 keer stemmen zei de dame ?bedankt voor uw stem?. Dus ik weer van ?he ik heb nog maar 2 keer gestemd? en wederom volgde een pardon van het stembuspersoneel waarna ik toch nog mijn laatste ?Tegen? mocht uitbrengen. Maar goed dat ik tot 3 kan tellen, anders hadden ze mooi mijn stem gepikt ;-)

man in the middle | 01-06-05 | 13:58

Ik werd constant lastiggevallen rond het station met boekjes, folders buttons en ander JA prul.

Graftak | 01-06-05 | 13:57

De Staats Propaganda aan het woord:
-
Wat gaat u stemmen?
-
Ja? Goed zo!
Nee? Heeft u de Grondwet wel gelezen?
-
En dan nu het overduidelijke: als je iets NIET wil dan hoef je jezelf er niet in te verdiepen. Het moet dus andersom, namelijk zo:
-
Wat gaat u stemmen?
-
Ja? Heeft u de Grondwet wel gelezen?
Nee? Goed zo!

DenkZelfstandig | 01-06-05 | 13:57

NEEN gestemd ... snap nog steeds niet hoe men er voor kan zijn dat een andere grondwet, ongeacht de inhoud die ook nog eens zomaar door anderen kan worden gewijzigd, boven de Nederlandse grondwet wordt geplaatst ... Ik denk dat ik altijd NEEN zal zeggen tegen zo'n voorstel ...
ps: sinds lange tijd heb ik zo'n goed gevoel gehad bij het uitbrengen van mijn stem

j0hann0 | 01-06-05 | 13:56

Iedereen lult uit zijn/haar nek. Je kunt niet ja of nee stemmen.
Heerlijk, zometeen lang die TEGENknop ingedrukt houden.

ventus_aqualis | 01-06-05 | 13:55

@langneus 01-06-05 @ 13:49
dat heb ik gezien ja...
nu zeggen ze niet van: je kan beter ja stemmen,maar staan een beetje de discussie uit te lokken met de vraag gaat u stemmen of niet?
ze horen te stemmen en naar huis of werk te gaan!oprotten met die zogenaamde niet beinvloeding van de stemmers! en kunnen we niet even HET LICHT UIT doen bij de staatstelevisie met dat gekonkel en propagerende zooitje dat ze nieuws noemen?!
het is gewoon walgelijk en crimineel en getuigd op geen enkele manier van een normen en waarden beleid!!! maar dat wisten we al.....

e-one2day | 01-06-05 | 13:54

@langneus
Geen campagne gevoerd op de dag der stemming?!
-
Dan is vandaag zeker de uitzondering die de regel bevestigt?
-
Kreeg bij het stembureau vanmorgen nog folders in mijn handen gedrukt. (pak die troep altijd aan en verscheur het vervolgens ongelezen)

Ganglion | 01-06-05 | 13:54

Ik heb lekker VOOR gestemd.

Mr. Ooboogba | 01-06-05 | 13:54

@mach10
maar de exit poll wordt nooit overdag bekend gemaakt, in verband met strategische stemmers. Ook wordt er nooit campagne gevoerd officieel op de dag der stemming.

langneus | 01-06-05 | 13:49

@ Mach10 : daar twijfelde ik een tikkie over want wie zegt dat iedereen in Nederland echt betaalt aan de EU? Asielzoekers niet natuurlijk en ik weet niet of er nog andere uitzonderingen zijn(buitenlanders die hier werken?).

Vandaar dus. Maar met 341 euri als uitkomst kan ik ook leven hoor. ;)

TM | 01-06-05 | 13:47

zo ff van een paar JA knikkers Nee schudders gemaakt!
ik had zo iets van... als we dan toch een holocaust krijgen dan maar vast beginnen met meppen!
de politie vond het overigens prima,die vertelden me namelijk eerst NEE te gaan stemmen.
die zien het dus ook niet zitten dat degene die ze nu telkens oppakken, dat ze daar straks mee moeten samenwerken...
vandaar dat ik nu heerlijk zit te genieten van deze zonnige dag in ons mooie NEDERLAND!
en met telkens het beursnieuws er doorheenpompen omdat een paar Duitsers het referendum willen beinvloeden met het laten zakken van de euro.
daaruit blijkt dus maar weer hoe dom de JA stemmers zijn, want dat is dus GOED voor ons land!!en Duitsland is nu natuurlijk bang dat het MEER moet gaan betalen nu wij niet meer mee doen...
stabiliseer lekker je eigen pact nu maar es!!!ik ga ook lekker op vakantie naar Frankrijk want dan weet ik wat me te wachten staat.
nee niet in europa want daar weet ik het dus niet....
en ik blijf genieten van het feit dat GERRIT straks zn biezen kan pakken,want die heeft volgens economische specialisten met de eurocalculator lopen knoeien!
en ons economische beleid op de richel van de afgrond gezet.
en geef me nu nog maar es een goed argument waarom JA?????!!!!
NEE dus.....

e-one2day | 01-06-05 | 13:47

@Bazelnoot

Om met Rouvoet te spreken: "het kan niet allebei waar zijn".

TheRealShowstopper | 01-06-05 | 13:46

Net met een rood potloodje het nee-knopje van de stemcomputer roodgemaakt. Trouwens, wel lucasdelinkselul-kleurtje, dat rooie potlood!

superlutser | 01-06-05 | 13:45

@Mach10: snap ik, maar ik had het dus even opgezocht. Deze wijziging werd al geregeld in de Rijkswet van 22 juni 2000.

fladder | 01-06-05 | 13:45

Tegen stemmen is zoo vorige week. Ik stem voor, want ik ben intelligent.

Bazelnoot | 01-06-05 | 13:40

. TM 01-06-05 @ 13:36

Probeer nog eens maar dan met 16 miljoen want ja 14 miljoen is wel lang gelden (341 euro)

Mach10 | 01-06-05 | 13:38

Beetje laat maar toch ; er werd gezegd dat Nederland 5,46 miljard euri per jaar meer betaalt aan de EU dan zij terugkrijgt. Dat betekent bij 14 miljoen inwoners dus 390 euri per persoon netto bijdrage als mijn windowscalculatortje nog werkt.

Zeg het maar als het niet klopt, maar laten we anders wel even ophouden met dat "nee het is 180 euri/Nee het is wel 1.000 euri" alsjeblieft.
Het leidt alleen maar af van de echte vraag van de vraag of dit een acceptabele grondwet is ja of nee.

Cheers.

TM | 01-06-05 | 13:36

@TRS 13.29

Dan weet je waar je belastinggeld blijft als belastingbetalende burger en waar je contributie naar toe gaat als hardwerkende vakbondsaanhanger... errug triest allemaal!

zinvol geweld | 01-06-05 | 13:36

@trss 13.29: necrofiel?

Thygros | 01-06-05 | 13:32

.fladder 01-06-05 @ 13:27

jij daar verwijs ik naar, nu niet meer aanwezig

Mach10 | 01-06-05 | 13:31

. langneus 01-06-05 @ 13:22

Exit polls heeft niets met einde te maken (Exit=Uitgang, to exit=verlaten, End=Einde), ze slaan op ondervragingen van mensen die net gestemt hebben, EXIT POLLS zouden er nu al kunnen zijn

Mach10 | 01-06-05 | 13:30

@jeanpagne

dan leggen we JP naast ons neer....

TheRealShowstopper | 01-06-05 | 13:29

@mach10: deze?

Artikel 97
1. Alle Nederlanders daartoe in staat, zijn verplicht mede te werken tot handhaving van de onafhankelijkheid van het Rijk en tot verdediging van zijn grondgebied.

fladder | 01-06-05 | 13:27

@Maximo:
Na navraag in mijn omgeving kom ik ook op 100% NEE, dus spannend wordt het pas als JP de beslissing van het volk naast zich legt.

REVOLUTIE !!!!!

jeanpagne | 01-06-05 | 13:27

@rzer0
exitpolls komen aan het eind, dus om 21:01.... zoals het woord 'exit' al doet vermoeden...

langneus | 01-06-05 | 13:22

Ik hoor net op de staatsradio dat veel Wageningse studenten worstelen met de vraag of ze VOOR of TEGEN moeten stemmen.
-
LucasDLL, hoe kan dat nou? Je hebt gefaald man! Bij de eerstvolgende parade sta jij niet meer naast Jan.

Ganglion | 01-06-05 | 13:18

tegeznz? Wtf?

rzer0 | 01-06-05 | 13:17

10.00u; Rzer0 stemde ongezien TEGEZNZ.

De opkomst is redelijk want ik had nummer 242.

Zijn er al exitpolls?

rzer0 | 01-06-05 | 13:16

Lage euro is alleen maar goed, worden we automatisch concurrerender met andere landen, en importeerd de US weer meer spullen uit Europa. Niks mis dus.
Stem maar lekker nee, heb ik ook gedaan. Hier in Utrecht mocht ik ook stemmen voor koopzondagen, maar toch maar even nee gezegt, vriendin kost me nu al genoeg.

Strebertje | 01-06-05 | 13:15

@Veldwebel:

Al ooit van lange termijn strategie gehoord?

Mijn vak is om in ondernemingen (doorgaans groter dan jouw bedrijf) na te gaan waar vebeteringen kunnen plaatsvinden (lees van een ondergang redden).
In 9 van de 10 gevallen komt dit doordat er enkel een korte termijn strategie is en weinig aan lange termijn planning wordt gedaan.
Ik raad je dus ook aan wellicht dit eens te bestuderen en neem gelijk het gegeven risicospreiding mee.

Wat ik je wil duidelijk maken is dat het beter is om je goed te focussen op lange termijnen dan zeer kortzichtig te zijn en hierdoor (zoals ik uit je bericht begrijp) in de problemen te komen.

Mari van Huana | 01-06-05 | 13:14

Ik stem gewoon VOOR. Leve de EU! Waarschijnlijk wordt het toch een Calvinistich NEE, maar ik laat de anderen graag in hun sop gaar koken...

Nate Grey | 01-06-05 | 13:11

Jan peter: wat denk jij Gerrit. Jij werkt al je leven lang in de cijfertjes. Welke uitslag zullen we vanavond het volk voorschotelen?
-
Gerrit: Nou, een uitslag van 51,4% voor lijkt me heel plausibel?
-
Jan Peter: Waarom zo 'net met de hakken over de sloot'? Dat vind ik eigenlijk niet leuk. Als we maar onder de Fransen blijven toch?

Ganglion | 01-06-05 | 13:06

@MAXIMO
na navraag in mijn omgeving kom ik op 100% van de mensen stemmen en daarvan stemt 100% nee.

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 12:59

VOOR!!!
Na navraag in mijn omgeving zie ik dat het toch misschien wel 50/50 wordt,
dus dat wordt nog spannend.........

MAXIMO | 01-06-05 | 12:58

@ Henkie: de blancoknop heb ik ook niet gezien maar ik hoor net dat die linksbovenin staat.

freakstar | 01-06-05 | 12:57

Mari@
Je hebt gelijk mijn economische kennis is beperkt! Ik heb niet gestudeerd maar wel een bedrijf met 40 man/vrouw,het waren er trouwens 60. Ik koop veel in in dollars en bereken een koersval gewoon door aan mijn afnemers.Die rekenen het weer door aan de consument dus inflatie.En waarschijnlijk minder omzet hier, dus banen,en nog meer volk op de rekening van den haag.Ik zit niet te wachten op dit gelul de dollar is wegzakt nu naar 1.22 was 1.37 lekker he al die werklozen.!! ik zal alvast exel aanpassen en volgende week zal een hoop zooi al even duurder zijn.

proost

Veldwebel | 01-06-05 | 12:57

Ik werd een beetje van de wijs gebracht doordat er geen NEE op de stemcomputer stond. Na een korte bezinning bedacht ik dat TEGEN wel dezelfde uitwerking zou hebben.

freakstar | 01-06-05 | 12:56

VOOR. Ik vind het inconstistent om te constateren dat er wat mis is met Europa en vervolgens tegen verbeteringen daarin te stemen. Los daarvan ben ik tegen een referendum over zo'n omvangrijk onderwerp en vind ik dat je dat moet overlaten aan degenen die we daarvoor aangesteld hebben. Een referendum prima, maar dan over een overzichtelijk onderwerp als de invoering van de Euro (te laat) of de toetreding van Roemenië (die mij meer zorgen baart dan de toetreding van Turkije).
Stelling: De regering had die 3,5 miljoen beter kunnen besteden aan een campagnestrateeg die zijn vak verstaat.

Schutje | 01-06-05 | 12:55

Ik dacht er zouden 3 mogelijkheden tot stemmen zijn?
bij ons alleen ja/nee geen blanco.

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 12:53

hmm ben vanmorgen wezen stemmen (JA) in een achteraf gebouwtje, ben er gewoon 3 keer aan voorbij gereden! Alsof ze het geheim wilden houden... Heb mijn ding gedaan, tijd voor wat rust in mijn hoofd. Tijd voor 24 uur com-silence :)) weg met dat geleuter over referenda en hele domme politici (hoezo dubbelop ;-)

ING.enious | 01-06-05 | 12:53

@Brusselmans:

Was ook niet mijn bedoeling, om het hele stuk te lezen, maar gaande weg vond ik het steeds leuker worden omdat mijn idee over Europa min of meer bevestigd werd.

Karel Kruizenruiker | 01-06-05 | 12:52


Thechronicle, hoevelaker?

Multikuli | 01-06-05 | 12:49

Ik mis de immer scherpzinnige opinie van ons aller starf*cker in deze kermis.

Zit ie nog steeds in de zandbak van de Orient?

Brusselmans | 01-06-05 | 12:46

Eeeuhm, ik ga nu even stemmen,.. mijn zeer gewaardeerde lieve vriendin heeft wel al TEGEN gestemt.
Haar voorbeeld zal ik volgen,..

Balkie ik hoop dat je je bureautje al aan het opruimten bent.
Morgen ben je namelijk minister president af! Althans als het aan ons ligt.

geethreeforce | 01-06-05 | 12:46

. alberto 01-06-05 @ 12:17

Misschien zegt hij eigenlijk wel "haha we hebben de Nee en Ja knop omgewisseld"

Mach10 | 01-06-05 | 12:45

@ Karel

Ok fair enough..

Maarrrr houd in gedachte dat niet iedereen dergelijke epistels volledig gaat zitten doorlezen.

Brusselmans | 01-06-05 | 12:43

ZWARTE KIP

"In 2001 besloten de regeringsleiders en staatshoofden van de Europese Unie op een topontmoeting in het Belgische Laken tot het opstellen van een grondwettelijk verdrag voor Europa." aangezien dit in strijd was met de toen geldende Grondwet van Nederland (artikel 97.1 thans verdwenen) misschien leuk om de Staat aan te klagen

Mach10 | 01-06-05 | 12:40

@de_rest_van_NL
Nee, je kunt niet blanco stemmen door helemaal geen knop in te drukken. Het stembureau moet toezien op het indrukken van een knop, met vervolgens de melding U HEEFT GESTEMD
-
Wel kun je blanco stemmen met de daarvoor bestemde knop. Die zit apart naast het display.
-
Blanco stemmen worden bij referenda geteld als ONGELDIG. Wel worden ze meegenomen in het opkomstpercentage.

Ganglion | 01-06-05 | 12:40

Heb zojuist even de stemming gepleild bij ons lokale stembureautje in alkmaar:
14 van de 20 ondervraagden hebben NEE gestemd!! Nu maar afwachten waar de staat de voor,- en tegenknopjes hebben verwisseld. best makkelijk hoor... kwestie van een draadje wisselen.

Beau | 01-06-05 | 12:39

In huize Nil is, Deo Volente, 4 x volmondig "JA" gestemd. Dit ter uwer informatie.

Nil desperandum | 01-06-05 | 12:38

Staat nu op nu.nl:
__________________________________
Stadsvervoer Utrecht plat

Uitgegeven: 1 juni 2005 10:48

UTRECHT - In Utrecht rijden sinds woensdag 10.00 uur geen stadsbussen. Circa 120 chauffeurs van stadsbusbedrijf GVU hebben het werk neergelegd uit onvrede over het mislukken van de onderhandelingen over een nieuwe CAO voor het gemeentepersoneel.

Samen met een kleine zevenhonderd chauffeurs die niet ingeroosterd stonden, zijn ze bijeengekomen in de hoofdvestiging van het GVU aan de Europalaan. Vandaar vertrekken ze rond 11.00 uur met bussen naar het Centraal Station en lopen daarna naar de Janskerk in de binnenstad lopen. Daar begint rond 12.00 uur een protestmanifestatie.
________________________________________
Als ze al moedwillig CAO onderhandelingen saboteren om zo het openbaar vervoer geen stemmers naar de stembus te laten rijden.... tja, wat moet je dan nog verzinnen om Ja te stemmen ?

PimpMyBling | 01-06-05 | 12:37

@bubba ?180 per persoon is wat anders dan per hoofd

Lucifer | 01-06-05 | 12:36

@ Veldwebel:

Enige ervaring met economische zaken
Als ervaren economitrist bestudeer en bereken ik enkel aan de hand van harde cijfers die geen emotionele waarden dragen maar enkel een eenduidige uitkomst hebben.

Jij ook proost!! (maar niet teveel want je begint reeds al je enige sumiere kennis van economie te verliezen!)

Mari van Huana | 01-06-05 | 12:36

Huh?? Stemmen?? Waarop?? heb ik iets gemist ofzo, wat een ophef..

RemcoJ. | 01-06-05 | 12:35

Blanco: kan dat ook door wel je stemkaart in te leveren maar die op de knop te drukken? Bijkomend voordeel: minder kans op RSI...

de_rest_van_NL | 01-06-05 | 12:35

ben het met Brusselmans eens dat een linkje voldoende is, evt. aangevuld met een citaatje.

TheRealShowstopper | 01-06-05 | 12:33

@ Koos Smakeloos

Een lang stuk, maar wel voor 100% waar! Hulde!!

zinvol geweld | 01-06-05 | 12:32

Ik vind dat Balkie vanavond wel erg veel tijd nodig heeft om de uitslag van de stemmingen naar zijn hand te zetten. Wat gaan ze allemaal uitspoken tussen 21:00 uur en 01:00 uur?

Ganglion | 01-06-05 | 12:31

@Brusselmans omdat daar geen linkje naar toe te leggen is.
Komt namelijk uit een email.

Koos Smakeloos | 01-06-05 | 12:31

Zo smakeloos is dat niet Koos, amen!

Karel Kruizenruiker | 01-06-05 | 12:31

.Veldwebel 01-06-05 @ 12:29

"Iedereen met een uitkering gewoon aan het werk wat het ook is" hier valt in Nederland ook de prostitutie onder

Mach10 | 01-06-05 | 12:31

Mari@

De lage euri is een direkte aanslag op de knip,let maar op.Onze economie is 100% afhankelijk van energie en hogere energieprijzen betekenen koopkrachtverlies dus inflatie ook voor de Fransen.En wij hebben hier al heel veel Turken werken maar vooral Polen.
Die zijn na de Engelsen gekomen en dit verschijnsel is niks nieuws.Agri werk wordt al tientallen jaren niet door de Hollanders gedaan want dat hoeven we nu eenmaal niet. Iedereen met een uitkering gewoon aan het werk wat het ook is.Dat zou pas een bezuiniging zijn.Maar als je hier buiten hebt gewerkt hoef je niet binnen te werken,andersom trouwens ook.

Proost

Veldwebel | 01-06-05 | 12:29

@alberto
briljant!

watergeus | 01-06-05 | 12:28

In al die jaren is er nooit naar onze mening gevraagd als het over Europa ging. Verdragen werden gesloten, al dan niet in het openbaar. Waarom hecht onze k*tregering er nu plotseling zoveel waarde aan dat het volk een advies mag geven. Hebben ze wat te verbergen, komt er iets anders achterweg, zodat ze kunnen zeggen: " het volk heeft zelf beslist"? Dat ik Tegen stem staat vast, maar daarnaast overheerst een zwaar gevoel van wantrouwen richting die kliek in Den Haag en Brussel.

speromeliora | 01-06-05 | 12:22

@ GAnlion

Die pica gaat Zalm nog lang achtervolgen..

Brusselmans | 01-06-05 | 12:16

Yay. stembriefje gevonden. ga dadelijk gezamenlijk met een kameraad "TEGEN" stemmen.

Linforcer | 01-06-05 | 12:16

@Flapdrol, weet je wanneer we de euro keihard in onze portemonnee voelen, als de "zwakkere" broeders van de EU zich niet houden aan het "stabiliteitspact", je weet wel, Zalm die zich daar (terecht)zo over opwond. Maar grote EU landen zoals Italie, Duitsland en Frankrijk hebben inmiddels bewezen daar glad schijt aan te hebbben als het hun uitkomt. Turkije met 68 miljoen inwoners staat al te popelen om lid te worden. Ben benieuwd hoe dat zal uitpakken op die geweldige keiharde euro van ons.

Lekker Belangrijk© | 01-06-05 | 12:14

@koos smakeloos: even lezen?! Val ongezien dood ! :)

bwahaha | 01-06-05 | 12:13

Is het vanwege het onleesbare karakter van de Grondwet dat er zoveel lappen tekst hier worden gecopy past?

Wat is er mis met een linkje, beste mensen..

Brusselmans | 01-06-05 | 12:12

@f*ckNikov 12:02
[sarcasme on]Dat komt omdat de lastendruk in België véél hoger is dan in Nederland en dat wordt op deze wijze gecompenseerd. Dat Duitsland véél minder betaalt is natuurlijk ook terecht, want die arme Duitsers worden met hun OZB en BPM ook al leeggezogen. [sarcasme off]

Chiant | 01-06-05 | 12:11

@flapdrol:

Nederland werd pas duur nadat JP-tje langere tijd on wijs probeerde te maken dat wij in een zeer slechte economische stroming ware terecht gekomen. En wat krijg je als je mensen bang maakt? juist ja ze worden bang (gelukkig niet in het referendum geval) en wat hebben de mensen toen masaal gedaan? alweer juist ja, ze zijn hun centjes gaan oppotten en niet gaan investeren in de economie door het uit te geven (hoogste spaarsaldo sinds ever op dit moment!!)
En waarom heeft hij dat gedaan? wat ben je toch slim alweer juist, om de mensen te laten denken dat ze het zo goed deden en dan de laatste twee jaar van dit kabinet kadootjes uitdelen, maar helaas is het plannetje mislukt (sakerdjie sakerdjie) en hebben we echt een kut economie !!

P.s. paars was toch zo slecht volgens het huidige kabinet? klopt niet!! het stelletje Josties die nu in het kabinet zit hebben al meet potvetreedr dat heel paars bij elkaar!!

En wat is de clou van het verhaal: Je moet weten wat je zegt en niet zeggen wat je niet weet

Dank u!!

Mari van Huana | 01-06-05 | 12:09

@Bravo2 Je hebt de tolerantie drempel van de proto typiscje Ja/Voor-stemmer. Mensen zoals jij hebben me er mede van overtuigd dat er echt iets heel erg mis is met Europa en Europa adepten. Oorlog, geweld en Auswitsch is alles waar ze mee op de proppen kunnen komen.

@:->

Sjeikh Yassin | 01-06-05 | 12:08

Echt even lezen voordat je gaat stemmen!!!!!!!!!!!!!!!!

Samenvatting van de grondwet van Europa. Een toelichting

We hebben allemaal een mooi foldertje in de bus gehad met de titel 'Samenvatting van de grondwet voor Europa.' Laten we eerlijk zijn, bijna niemand heeft enig idee wat er in Brussel en Straatsburg gebeurt, laat staan wat die grondwet eigenlijk inhoudt. Om ons wat wij- zer te maken krijgen we dus een foldertje in de bus. Helaas kun je mensen die ergens weinig verstand van hebben, vanalles wijs maken. Bijvoorbeeld door maar de helft van het verhaal te vertellen. Of de zaken anders voor te spiegelen dan ze in werkelijkheid zijn. Goed voorbeeld daarvan was de ongevraagde invoering van de Euro. Vandaar deze handige toelichting.

Hoewel er in de folder alles aan wordt gedaan om de indruk te wekken dat deze grondwet goed is voor Nederland en de Nederlanders liggen de feiten helaas anders. Ook ontbreekt uitsterst belangrijke informatie.

1. Op pagina 3 van de folder leest u dat de Referendumcommissie een 'objectieve samenvatting geeft van het Verdrag'. En dat de leden van deze onafhankelijke en onpartijdige commissie zijn benoemd door de Tweede Kamer. Gekker kan dus niet. De Tweede Kamer telt 150 leden van politieke partijen, die allen zo hun eigen mening hebben over de EU en de nieuwe grondwet. Dat de Kamer een onaf hankelijke en onpartijdige commissie benoemt is een onmogelijkheid.
2. Op pagina 6 wordt een opsomming gegeven wat er allemaal verandert. Bij punt twee staat 'wie doet wat.' Dit geeft aan dat er tot nu toe nog niet geregeld is wie wat doet en ook wie en wat nu wel of niet bevoegd is en wie er verantwoordelijk is voor beslissingen. Kortom, wat een zooitje de EU tot nu toe is. Als het erop aankomt, is niemand ergens voor verantwoordelijk

Bij punt 4: 'Het recht van de EU gaat boven het recht van de lidstaten".' Lees goed wat hier staat! Nieuwe Europese wetgeving gaat boven onze nationale wetgeving! We hebben zelf niks meer te vertellen en moeten ons schikken naar wat andere grote EU-landen zoals Frankrijk en Duitsland ons dicteren! Nederland verliest zijn soevereiniteit en anderen maken voor ons de dienst uit

Punt 5. 'De lidstaten krijgen op grond van het verdrag de mogelijkheid om de EU te verlaten.' Alsof we die mogelijkheid nu niet hebben! Ieder land is te allen tijde vrij om welk verdrag of lidmaatschap dan ook eenzijdig op te zeggen! Vergelijk het maar met uw eigen lidmaatschap van een sportclub of vereniging. Opzeggen kan altijd, wanneer u maar wilt! En daar hoeft absoluut niet over onderhandeld te worden! Het Verdrag (de nieuwe EU-grondwet dus) legt vast (pag.14) dat een lidstaat die zich wil terugtrekken MOET onderhandelen over de voorwaarden van terugtrekken. M.a.w. hoeveel er betaald zal moeten worden aan de EU als we ons terug willen trekken! Verplicht onderhandelen over het opzeggen van je lidmaatschap en hoeveel schadevergoeding je daarvoor moet neertellen. Gekker kan het niet. Daarnaast wordt voor het gemak even vergeten te vermelden dat Nederland op dit moment de grootste netto-bijdrage levert aan de EU. Wij betalen jaarlijks (!) 5,46 miljard Euro méér aan de EU dan we terug ontvangen. Voor wie nog in guldens rekent: Dat is iets meer dan 12 miljard, ieder jaar!

Hoe onze politici ons voorliegen over de EU weten we inmiddels uit eigen ervaring. Iedereen weet, hoe we ongevraagd de Euro door de strot geperst kregen. Nee, de prijzen gingen absoluut niet stijgen volgens minister Zalm! De prijzen stegen inderdaad niet. Alleen werd voor veel dagelijkse uitgaven het guldenteken vervangen door het Euroteken. De Euro werd ons in tv-spotjes van de overheid, nota bene betaald met ons eigen belastinggeld, verkocht als een ware zegen. Dat het zo makkelijk was, dat we niet meer hoefden te wisselen als we op vakantie gingen naar Spanje. Intussen weten we allemaal uit eigen ervaring hoe het werkelijk zit en kan iedereen dagelijks in de portemonnee voelen wat een zegen de Euro ons gebracht heeft. Koopkrachtverlies en heel veel moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat is de werkelijkheid. De EU
is onlangs uitgebreid met 10 nieuwe lidstaten. Stuk voor stuk zwakke broeders die veel meer van de EU ontvangen dan dat ze bijdragen. De politiek houdt ons stug voor dat die uitbreiding zo goed is voor onze economie. Nonsens natuurlijk. Dat beweren is hetzelfde als een trainer van een voetbalclub die zwakke spelers koopt, en dan beweert dat daardoor het team sterker wordt. Een ketting is altijd zo sterk als de zwakste schakel. Dat geldt ook voor landen die onderling een economische unie vormen. Het binnenhalen van zwakke broeders verzwakt onze economie in plaats van dat ze wordt versterkt. De volgende twee nieuwe EU-leden staan al in de startblokken om in 2007 toe te treden. De economische krachtpatsers Bulgarije en Roemenië. Voor de eerste 5 jaar van hun lidmaatschap, de periode 2007-2012 heeft de EU alvast 40 miljard euro steun uitgetrokken. Helaas staat daar niks over in de folder. Heeft de EU dan alleen maar nadelen? Nee, zeker niet. In de EU-landen is onderling vrij verkeer van personen, goederen, diensten en kapitaal. Dat we vrij kunnen reizen binnen de EU zonder ons paspoort te laten zien is een goede zaak. Dat criminelen uit oostblok landen zich hier vrij kunnen vestigen uiteraard niet. Dat er aan de grens geen douaneformaliteiten plaatsvinden voor het transport van goederen is een goede zaak.

Net als dat er tussen de EU-landen onderling geen invoerrechten zijn. En ook het vrij verkeer van kapitaal biedt voordelen. Alleen heb je om dat soort zaken te regelen geen miljarden verslindende EU voor nodig. Een paar simpele afspraken tussen landen onderling die daarmee een vrijhandelsassociatie vormen volstaat uitstekend. En hoe zit dat met dat vrije verkeer van diensten? Schieten we daar wat mee op? Het klinkt mooi, maar een Nederlandse kleine zelfstandig ondernemer, bijvoorbeeld een kapper of schoorsteenveger heeft er geen enkel belang bij dat hij ook in Italië mag knippen of de schoorsteen vegen. Het klinkt leuk, maar in de praktijk slaat het nergens op. En grote ondernemingen zoals banken, hebben er geen enkele moeite mee hun diensten in andere landen aan te bieden. Waar ook ter wereld. Ook zonder de EU. Wie wel voordeel hebben bij het vrij verkeer van diensten zijn prostituees uit de oostblok-landen, die zodra ze vrijheid van vestiging hebben hun diensten ongehinderd mogen aanbieden in ons land, zonder dat iemand ze nog een strobreed in de weg kan leggen. Een prostituee is namelijk zelfstandig ondernemer. Tel uit je winst dus. Wie er ook baat bij hebben, zijn bouwondernemingen of schildersbedrijven. Maar helaas niet de Nederlandse. Oost-europese bouwbedrijven kunnen, met personeel dat betaald wordt naar de maatstaven van het land van herkomst hier veel goedkoper werken. Leuk voor als je je huis moet laten schilderen of een verbouwinkje hebt, maar minder leuk als je zelf in de bouw werkzaam bent. Het vrije verkeer van diensten gaat ons straks een enorm aantal banen kosten!!! Vrij verkeer van diensten gaat ten koste van onze werkgelegendheid!

Het allergrootste nadeel van alle nadelen die er aan de EU kleven is wel dat iedere inwoner van een lidstaat vrij is om zich in een andere lidstaat te vestigen. (pag.14) En dat zij dan ook het recht hebben op toegang tot de sociale zekerheid en sociale bijstand in die lidstaat. Hoe blind en argeloos kun je als politiek zijn, om niet in te zien dat straks hele volks-stammen onze kant op komen om gebruik te maken van deze EU-rechten? Je kan het die mensen zelf niet kwalijk nemen. Zo leven in in Hongarije en Roemenië tussen de 4 en 7 miljoen Roma-zigeuners in de meest erbarmelijke omstandigheden. Vaak in hutjes van golfplaten en karton. Hele krottenwijken aan de rand van de steden. Deze mensen zijn straatarm en analfabeet. Bijstand is in die landen onbekend. Deze Roma mogen zich straks vrij vestigen in ieder EU-land van hun keuze. Met recht op toegang tot sociale zekerheid en bijstand! En huisvesting uiteraard. Of er nu straks 'slechts' één miljoen Roma naar Nederland komen, of ze komen allemaal, het maakt weinig uit. Het zullen er in ieder geval meer dan genoeg zijn om onze sociale zekerheid die wij in dit land met hard werken en veel premie betalen hebben opgebouwd binnen no time volledig te ontwrichten en ten gronde te richten. Over de problemen met taal en onderwijs en onaangepast gedrag die deze mensen met zich meebrengen nog maar niet te spreken. De politiek is compleet blind en doof voor dit soort negatieve gevolgen. Het enige tegenargument dat politici tegen zo'n invasie naar voren brengen is dat er in het verleden geen invasie heeft plaatsgevonden van Italianen en Fransen in ons land. Nee, logisch. De levensstandaard is in die landen is vergelijk baar met die van ons in Nederland. Maar in landen zoals Roemenië, Bulgarije en Turkije ligt dat heel anders! Er zullen ware volksverhuizingen plaatsvinden. En niet van de goedgeschoolde bovenklasse, maar van de niet geschoolde onderklasse die in hun eigen land niet aan de bak komen. Nu kunnen we nog terug, het is nog niet te laat, maar straks niet meer. Als de stroom op gang komt valt het tij niet meer te keren. En als die invasie eenmaal een feit is, zijn de politici die u en mij de EU als een grote weldaad proberen aan te smeren niet meer aanspreekbaar. Ze heb ben dan òf een riante functie in het bedrijfsleven of ze leven van een riant pensioen. De gewone burger, U en ik dus, mag het dan allemaal lekker zelf uitzoeken Dan is er nog de toetreding van Turkije. Buiten dat het een islamitische natie is waarvan het grootste deel in Azië ligt en weinig met Europa te maken heeft, telt Turkije 90 miljoen inwoners. Nu zijn Duitsland en Nederland de landen met de grootste populatie Turken binnen de EU.

Natuurlijk krijgen de Turken niet op de dag dat ze lid worden vrijheid van vestiging. Daar gaan een aantal jaren overheen. Maar op de dag dat ze die vrijheid van vestiging eenmaal hebben, zullen Turken massaal naar Nederland en Duitsland komen, omdat deze landen al een grote Turkse gemeenschap hebben. Iedere Turk heeft al familie in deze landen. Wat een Turkse gemeenschap van 400.000 die zich over een periode van 35 jaar hier vestigde tot op de dag van vandaag voor problemen met zich meebracht, kunnen we iedere dag om ons heen zien en in de kranten lezen. Wat de gevolgen zullen zijn als datzelfde aantal, of zelfs een veel-voud daarvan zich binnen een jaar in ons land vestigt, laten zich raden. Er wat aan doen kan alleen in EU-verband, want de EU-wetten gaan nu eenmaal boven onze nationale wetgeving. Frankrijk, Italië en Spanje tellen nauwelijks Turken en dus zullen er zich ook amper Turken in die landen vestigen. Het probleem waar Nederland en Duitsland straks mee komt te zitten is dus niet hun probleem. Maar we zijn wel overgeleverd aan het stemgedrag van EU-leden zoals Frankrijk, Spanje, Italië en natuurlijk Turkije zelf om onze problemen op te lossen. En die landen liggen er echt niet wakker van als we hier een invasie hebben van een miljoen Turken of meer. Maatregelen zullen er dan ook niet worden genomen.

En de geschiedenis leert ons dat vreemdelingen die zich eenmaal in ons land gevestigd hebben er met geen stok meer uit zijn te krijgen Of u straks voor of tegen de EU-grondwet gaat stemmen mag u hele maal zelf weten. Laat u niet leiden door uw afkeur van dit kabinet. Daar gaat het niet om. Waar het wel om gaat, staat hierboven. Nederland is in recordtempo van één van de meest welvarende landen in West-Europa gedaald tot ver onder de middenmoot. En die daling zal zich in versneld tempo voortzetten als we lid blijven van de EU

Wat moeten we doen dan? Hoe kunnen we het tij keren? Het antwoord is simpel. Nederland dient uit de EU stappen. En wel zo snel mogelijk. En vervolgens aparte verdragen sluiten met de EU-landen. We moeten een vrijhandelsassociatie vormen met de overige Europese landen.. Een vrijhandelsassociatie met vrij verkeer van goederen en personen, maar geen recht op vrije vestiging van personen. En als er geen recht op vrije vestiging is, hoeven we ook niet Jan en Alleman die dat wenst toegang te verlenen tot ons sociaal stelsel en bijstand. En geen vrij verkeer van diensten. Wij winnen er niks mee als een Poolse schilder hier aan de slag mag. We verliezen er wel mee. Werkgelegenheid en welvaart. Veel meer dan u nu nog denkt. En het grootste winstpunt als we uit de EU stappen is dat we onze souvereiniteit behouden. We blijven baas in eigen huis. Niemand die ons de wet voorschrijft. We zijn toch zelf mans genoeg om via onze eigen wetgeving te bepalen wat er wel en niet kan en mag in ons land? We hoeven ons toch niet de wet voor laten schrijven door andere EU-landen? Door de eeuwen heen hebben we hard gevochten voor onze vrijheid en soevereiniteit. Velen betaalden met hun leven in de strijd tegen de vreemde overheersing, of het nu de Spanjaarden, Engelsen of de Duitsers waren. En nu moeten we ons de wet voor laten schrijven door diezelfde landen! Omdat dat zo goed is voor onze economie. Wie dat gelooft, gelooft ook in Sinterklaas en de Kerstman

Koos Smakeloos | 01-06-05 | 12:08

@Ganglion

Die met Zalm was tot nu toe de leukste.

TheRealShowstopper | 01-06-05 | 12:07

Lijst 21 stond er helemaal niet eens bij! Fraude!!

jaytaph | 01-06-05 | 12:07

Toen ik zojuist "tegen" stemde zag ik wel dat er al behoorlijk wat parafen stonden achter de namen van de stemgerechtigden op de namenlijst van het stembureau. En dat terwijl de dag pas net is begonnen! Ik vermoed dat de opkomst hoog is en da's niet best voor de strontwet.

Chiant | 01-06-05 | 12:07

. labarbe 01-06-05 @ 12:04
Als je behoeft hebt aan zo'n kamer in de niet nabije toekomst is TEGEN inderdaad wel verstandig

Mach10 | 01-06-05 | 12:07

TEGEN gestemd in het plaatselijke bejaardentehuis & me tegelijk in laten schrijven voor een kamer met balcon

labarbe | 01-06-05 | 12:04

@ f*ckNikov: Nederland betaald 180 euro per hoofd.

Bubba | 01-06-05 | 12:03

nog even wat intressante factS : nederland betaalt per hoofd van een gezin 470 euries aan europa ons geliefde europa, duitsland betaalt bij nog geen 30 euro en portugal en belgië KRIJGEN GELD...

hoezee europa!!!!!

jan peter balkvoorzijnkop mag naast de premier van frankrijk gaan zitten bij het arbeidsbureau!!

f*ckNikov | 01-06-05 | 12:02

Vanochtend een lul in het journaal horen blaten dat hij maar voor had gestemd, want anders mochten wij niet meer meepraten. Heeft de regeringskliek toch nog bij iemand succes gehad met het aanpraten van angst.
Voor mij is het heel simpel: ik heb geen zin te horen van een zelfvoldane Brinkheurst, Donner, Bot, Jan Péter, Gerrit Z., Bos of die griezel Verhagen te dat zij door een uitstekende campagne het gepeupel hebben weten te overtuigen van hun speeltje.

SuperG | 01-06-05 | 12:02

@oneup,

dan heb je geen goed argument gehoord om voor te stemmen, dus ben je tegen:-)

langneus | 01-06-05 | 12:01

.JoostMeister 01-06-05 @ 11:49

Net als bij iedere verkeizing telt niet alleen wat nu op het programma staat, maar ook wat er van te voren is gepresteerd, mocht de nsb nog bestaan dan zouden die ook moeten boeten voor 40-45 ook al zouden ze een goed programma hebben.

.Lepo 01-06-05 @ 11:54

Dat heb ik inderdaad ook zeer vak gehoord, ook zijn de meeste nederlandse bedrijven zeer actief in het in $ rekenende buitenland; Philips, shell, dsm, akzo, unie lever etc (zoals ik al eerder vermelde)

Mach10 | 01-06-05 | 12:01

K heb net ook ff met iemand gestemd; totaal 6x TEGEN!!! Ik schat dat in mijn gemeente (Nijefurd) zo'n 65 a 70% tegen stemt, maar is nog ff afw88 natuurlijk:). In ieder geval alleen maar tegenstemmers gesproken bij mijn stembureau...

DeTrochsetters | 01-06-05 | 12:01

zucht... Was het alvast 2 juni. Dan zijn we van het gez**k af.
Maar het antwoord is : Ja, ik heb Tegen gestemd.

Weeraanmelden | 01-06-05 | 12:01

@bravo02,
we spreken je vanavond weer rond uurtje of 21 ;-)

langneus | 01-06-05 | 12:00

Dudes,

Als jullie zo tegen Den Haag zijn, waarom zou je dan TEGEN stemmen ?

Met een Europees parlement als wetgevend orgaan, kunnen de 2e en 1e kamer worden ontbonden. Bovendien heb je dan nog maar één geldverslindende bodemloze put en geen 2....

De lokale en regionale overheden blijven dan gewoon bestaan. >:-)

Bubba | 01-06-05 | 12:00

Ik ga niet stemmen, ik twijfel teveel om een goede keuze te kunnen maken.

OneUp | 01-06-05 | 11:59

@ Ganglion

LOL

Brusselmans | 01-06-05 | 11:59

net voor gestemt en wat van die nee stemers de muil ingeramt wat een opdringerig volk is dat nee volk.

dus die NEE borden heb ik even heel hard in de muil geramt en gezorgt dat ze alleen nog maar ja kunne zeggen
:P

Bravo02 | 01-06-05 | 11:59

Nee-stemmers sanitair van onderkant maatschappij

Arnhem
Uit een peiling van Maurice de Hond/Peil.nl blijkt dat van de nee-stemmers (nu geschat op 59% door De Hond/Peil.nl) een grote meerderheid bestaat uit fascisten, communisten, racisten, allochtonen (m.n. Marokkanen en Antillianen), kleine middenstanders en maatschappelijk onaangepasten.

"We hebben in deze peiling gekeken naar de achtergrond van mensen die aangekondigd hebben nee tegen de Europese grondwet te zullen gaan stemmen vandaag. Waar onder de ja-stemmers het opleidingsniveau minstens middelbaar voortgezet onderwijs betreft, zie je onder de nee-stemmers opvallend veel mensen die meerdere malen zijn blijven zitten en geen noemenswaardige diploma's bezitten. Vaak is hun enige papiertje het rijbewijs.

Wanneer je kijkt naar de sociale positie blijkt dat alcoholisme en drugsgebruik onder de nee-stemmers enorm is. Relatief veel nee-stemmers hebben een strafblad, vooral onder de nee-stemmende Antillianen en Marokkanen is een strafrechterlijke achtergrond eerder regel dan uitzondering.

Steekproefsgewijs zijn 500 nee-stemmers is door medewerkers van ons bureau thuis bezocht. Nadat wij 50 van hen hadden bezocht, hebben wij al onze enquêtrices teruggetrokken wegens misdragingen van de geënquêteerden. Eén enquêtrice is urenlang door een man in zijn huis opgesloten en door de man op een dermate intimiderende en seksistische wijze ondervraagd dat de medewerkster zwaar aangeslagen al haar werkzaamheden heeft moeten staken.

Opvallend bij de thuisbezoeken was het aantal fascistische en communistische afbeeldingen op de muren in de huiskamers. Mussolino bleek bij 22% populair boven de bank, Hitler bij 33% naast de televisie en Stalin stond bij 43% ingelijst op een bijzettafel.

Wij hebben bij dit onderzoek ook gekeken naar beroepsgroep. 62 % verdient zijn boterham in de kleinhandel, voornamelijk handel in cannabis, maar ook kleinschalige wapenhandel en gelegenheidsprostitutie komen voor. 38 % gaf aan werkloos te zijn of in de WAO te zitten."

Op de vraag of De Hond bij de stembureau's grote problemen verwacht met nee-stemmende kiezers, antwoordt hij: "Ik verwacht in de loop van de middag, als de meeste nee-stemmers ontwaakt zijn, wel een toename van agressie. Maar deze zal zich voornamelijk verbaal uiten, maar ik roep de autoriteiten wel op alert te zijn en vooral vanmiddag en vanavond extra politie in te zetten."

De stembussen sluiten om negen uur vanavond. Ja-stemmers wordt door De Hond/Peil.nl aangeraden voor 15.00 uur te stemmen.

Adalgar | 01-06-05 | 11:59

@LB:
Ja de engelsen hebben ook ergens last van. Het gaat in groot brittannië ook niet zo geweldig. Economisch beter dan het vasteland weliswaar, maar dat komt door andere oorzaken dan de euro. De euro is helemaal niet zo slecht voor de economie. Het is de sociale en economische inrichting die een land heeft die maakt of een economie goed loopt. Onze verzorgingsstaat is gewoon erg duur en is de afgelopen jaren sterk in kosten gestegen. Dat naast de beurs-bubble die gebarsten is, heeft gewoon geleid tot hogere kosten. Onder andere doordat verzekeringen en pensioenen duurder zijn geworden.

De koppeling aan de euro is onzin, daar heb ik nog geen zinnig bewijs voor gelezen. Allemaal pure speculatie zonder ondebouwing.

En het eerdere argument over die turk met 8 kindern is ook bullshit, want als het verdrag is aangenomen moeten we nog maar eens zien of Turkije lid wil zijn. In de huidige situatie is het zo dat Turkije over elk verdrag kan onderhandelen bij toetreding. Kan consessies afdwingen bij de EU en zo lid worden zónder aan alle afspraken te voldoen. Bij bundeling in het grondwet verdrag moet een lidstaat ALLE afspraken ondertekenen, accepteren en zich eraan houden, anders is lidmaatschap onmogelijk. Dus dit verdrag houd Turkije hoe het zich nu grdraagt juist BUITEN Europa. Verkeerd argument dus.

Flapdrol | 01-06-05 | 11:58

Blanko stem was ook in Alphen aan den Rijn niet mogelijk dit keer. Maar who gives a fuck, per slot van rekening kwam ik alleen om op Nee te drukken...

TM | 01-06-05 | 11:58

Vanmorgen heerlijk ouderwets met een rood potlood het vakje TEGEN ingekleurd.

Beton | 01-06-05 | 11:58

beste kijkbuis loggertjes

mocht er een ja uitkomen aan het eind van de dag, zou het dan niet kunnen zijn dat de gameboy waar we het nee toetsje intoetsen mischien een beetje gelogen heeft tegen jan petertje?

ik zet de KGB erop

f*ckNikov | 01-06-05 | 11:58

In Amsterdam klinkt vooral een 'nee'

@http://www.telegraaf.nl/binnenland/referendum/21355661/In_Amsterdam_klinkt_vooral_een__nee_.html

TheRealShowstopper | 01-06-05 | 11:58

@bwahaha
1. Wij hebben wel een echte grondwet die is uitgewerkt in allerlei andere discriminatieregelgeving en jurisprudentie. In EU heb je geen concrete uitwerking, want dit is een samenvoeging van de verdragen. Overigens geef je nog steeds niet aan wat voor garantie er zou zijn voor de handhaving van het stabiliteitspact.

m.a.w. Zalm wil 3%-norm, duitsland niet. dus doet duitsland het niet. en dan?

langneus | 01-06-05 | 11:58

Zouden die machines eigenlijk een time-out hebben? Stel je gaat er heen. Je logt in (of whatever) en je staat voor de keuze voor/tegen. Je roept dan de tante er bij van het bureau en je zegt dat je toch eigenlijk blanco wilt stemmen.

Zonder een time-out zou eigenlijk dat hokje leeg moeten blijven en mogen zij niet even een stem voor je bepalen.

(Ja, ik weet het. Lame gedachte :) )

bwahaha | 01-06-05 | 11:57

@the realshowstopper, heb jij je trouwens al aangemeld bij Geenstijl, vind dat je goede bijdragen levert.

Rest In Privacy | 01-06-05 | 11:56

Ben net van het stemlokaal gekomen. Tegen gestemd. Voelde heerlijk. :)

Tomaatje | 01-06-05 | 11:56

@tehrealshowstopper, bedankt voor je OT bijdrage, altijd interessant wat je te melden hebt ;-)

Rest In Privacy | 01-06-05 | 11:55

Voor stemmers...

Toch nog een Drittes Reich in vooruitzicht? Sieg!

Zeemo | 01-06-05 | 11:54

Het interessante is dat onze voormannen tijden lang beweren dat een lagere koers van de euro t.o.v. de dollar juist beter is voor des lands economie. Goed voor de export en het toerisme enzo. Maar nu is het opeens slechter volgens het jakamp?

Lepo | 01-06-05 | 11:54

Als er al politieke problemen zijn ontstaan tussen Schotland en Engeland omtrent de grootte en hoek van een weerkaartje bij de BBC, wat verwacht men dan van een verenigd Europa? Als je daar al over valt. Kijk naar de Vlamingen en Walen. Tuurlijk, gezwellie hoor zo'n één Europa.

Flierefluiter | 01-06-05 | 11:54

Nee gestemd om 7:35 vanmorgen, ik was toen al de tiende bezoeker!
Ik hoorde zowaar Herman Heijnsbroek met goede tegenargumenten op 3FM.

Voor de twijfelaars: denk aan de rel met het Stabiliteispact. Nederland hield zich keurig aan de regels, de rest van Europa had er schijt aan.

Hodja | 01-06-05 | 11:54

Wah? Stemmen? Waarvoor? HUH, vandaag?

auxy | 01-06-05 | 11:53

@TheRealShowstopper: Ik moet met die vent altijd maar denken aan Dennis van de Ven, citroën dealer :D

bwahaha | 01-06-05 | 11:53

we wachten af, wat zal er gebeuren.... mijn nee is inmiddels aangekomen.

nu is het een kwestie van tijd voordat er een peleton duitsers op mijn stoep staat, mij uit mijn huis dropt en een geel sterretje op drukt.

in de trein kunnen we dan genieten van een lachende Gerrit Zalm die ons vertelt dat we het zelf gedaan hebben...

ahh gelukkig we zijn er, Wouter Bos staat ons op te wachten...

he? nee man we stinken helemaal niet, kheb net gedoucht!!

volgens mij moeten ze die douches wat minder koud zetten iedereen schreeuwt....

het femke!! zeg even tegen jan peter dat de douches op temperatuur moeten

ja...... mensen

f*ckNikov | 01-06-05 | 11:53

Voor blanco stemmen ga ik vanmiddag zelf maar een optie creëren. Kijk, als ze van staatswege je die mogelijkheid ontnemen, is het toch niet meer dan logisch dat de "neen" daarvoor gebruikt wordt.

de_rest_van_NL | 01-06-05 | 11:52

Overigens iedereen al opgevallen dat er reclame staat op het stembiljet....
CENTRIC.... die al die dingen uitdraait.... zorg voor wat naamsbekendheid.... helemaal linksonder op de kaart.....

langneus | 01-06-05 | 11:52

@Flapdrol 01-06-05 @ 11:49 En wie heeft die fantastische euro jou door de strot geramd?? Hebben die Engelsen ergens last van?

Lekker Belangrijk© | 01-06-05 | 11:52

JPB net twee
maal een NEE
das best een lekker gevoel
ga hiermee eens op je smoel
en dan rap wegwezen
jij en je mafkezen
want toevallig zijn wij de BAAS
die mensen van Molens en KAAS

En verder een fijne tiephus en lekkere leegloopperiode toegewenst

endeldarm | 01-06-05 | 11:52

@joostMeister:

Echt niet???

!!

Mari van Huana | 01-06-05 | 11:51

Heerlijk die dollar die stijgt tov de euro ik wordt voornamelijk in dollars betaald gaat mijn koopkracht er flink op vooruit : )

Lucifer | 01-06-05 | 11:51

TEGEN

Flierefluiter | 01-06-05 | 11:50

@Veldwebel 01-06-05 @ 11:43 En jij niet zeiken als over een jaar of tien jouw arbeidsplaats wordt ingenomen door een Turk met acht kinderen.

Lekker Belangrijk© | 01-06-05 | 11:49

@Mari,
maar bij dit referendum gaat het niet om de Euro of wist je dat al?

JoostMeister | 01-06-05 | 11:49

Hier in Amsterdam inderdaad het rode potloodje gebruikt.
In het wijkservicepunt... wat dat dan ook wel niet wezen mag

Zeemo | 01-06-05 | 11:49

Ik wil die balkende bende voor lul zien staan dus ik stem TEGEN.

Henrique | 01-06-05 | 11:49

//OT:

"De omstreden moslimprediker Abdul Jabbar van de Ven heeft een aanklacht ingediend tegen internetcartoonist Gregorius Nekschot, bekend van zijn 'misselijke grappen'. De zelfbenoemde jongerenimam heeft moslims op een aantal websites, zoals Marokko.nl en Islaammail.com, opgeroepen een aanklacht tegen Gregorius Nekschot in te dienen bij Meldpunt Discriminatie Internet (MDI)."

frontpage.fok.nl/nieuws/54611

TheRealShowstopper | 01-06-05 | 11:49

@Veldwebel:
Precies! Met al dat gezanik over de grondwet zijn we al van $1.30 naar $1.22 gezakt. Als het zo doorgaat staan we straks weer op $0.90

Als de grondwet in europa massaal wordt afgefikt en europa blijft dus gestagneerd staan in de huidige sttus quo, zullen we dat op termijn keihard in onze portemonnee voelen. En dan zijn de afgelopen bezuinigsronden van ons kabinet peanuts vergeleken met wat we bij het volgende kabinet moeten gaan verduren.

Flapdrol | 01-06-05 | 11:49

www.parlement.com/9291000/modulesf/fya...

"Risico op fraude is groot bij Nederlandse stemmachines"

Ierland zal waarschijnlijk afzien van de aanschaf van het type stemmachines dat de Nederlandse stembureaus gebruiken. Ierse technici achten de kans op fraude te groot. Het bedrijf dat de machines in opdracht van de Ierse overheid onderzocht, constateerde dat:

- de vellen, waarop de namen van kandidaten staan, makkelijk te manipuleren zijn,
- kwaadwillenden de backup-cartridge, die voor controledoeleinden in de machine achterblijft, relatief eenvoudig kunnen wissen of - erger nog - wijzigen.

Bovendien bestaat er tegen de Nederlandse stemmachines een fundamenteler bezwaar. De leverancier, het Nederlandse bedrijf Nedap/Powervote, weigert de broncode van de stemmachinesoftware openbaar te maken. De Nederlandse overheid weet dus niet op welke wijze de software de stemmen telt. En hiermee wordt een fundamenteel democratisch recht aangetast, namelijk het kunnen controleren of de stemmentelling wel goed wordt uitgevoerd.

De affaire krijgt in Ierland veel media-aandacht. De huidige discussie spitst zich toe op mogelijke verbeteringen van het systeem. Zo zouden stemmachines een bonnetje kunnen afdrukken, zodat de kiezer de garantie heeft dat hij op de kandidaat van zijn keuze gestemd heeft. De kiezer moet het bonnetje vervolgens deponeren in een verzegelde bus, zodat de verkiezingsuitslag na afloop getoetst kan worden door de bonnetjes te tellen.

bron: Automatisering Gids, 26 maart 2004

De Ierse regering heeft de introductie van Nederlandse stemmachines voor de Europese verkiezingen afgelast, na een negatief oordeel van de commissie die de betrouwbaarheid van de machines onderzocht.

Naar aanleiding van de commotie in Ierland stelden de CDA-kamerleden Spies enHaverkamp vragen aan minister De Graaf, om de bevindingen van de Ierse commissie ook in Nederland te evalueren. De Graaf antwoordde dat de stemmachines naar zijn mening betrouwbaar zijn.

Bron: Staatscourant, 5 mei 2004

Ahum | 01-06-05 | 11:48

Zojuist het hokje NEE mooi rood gemaakt in de plaatselijke School met den Koran.

Dr. Raaf | 01-06-05 | 11:48

VOOR. Voor een democratischer en slagvaardiger Europa dan het nu is. En daarna er aan werken dat het nog beter wordt. Discussieert iedereen na het referendum nog vrolijk mee of was dit een modegril?

streep | 01-06-05 | 11:48

Ik ga zo maar eens om de hoek mijn JA in de poll plempen. Voor beide referenda, want ik ben voor een beter Europa en altijd voor een groei in de economie! Lang leve het referendum!

JoostMeister | 01-06-05 | 11:47

@ Veldwebel:
Niet janken als Frankrijk binnen afzienbare tijd een gigantisch groeiende economie heeft doordat ze tegen hebben gestemd en wij niet!!! (net als Denemarken & de UK de snelst groeiende economiën hebben omdat ze tegen de euro waren!!)

IK ZEG EIKELTJE EFFE BIJ DE LES BLIJVEN EN NIET BANG WORDEN VAN JE IDOOL JP BULTELLENDE

Mari van Huana | 01-06-05 | 11:47

@ TRS

En voor de BMW, de Buell en het veel te grote loft..

Brusselmans | 01-06-05 | 11:46

Gisteren met Maxime Verhagen staan praten in hartje R'dam. Hij heeft me overgehaald......
Net maar ff NEE gestemd.
Bedankt Maxim!

Duke ACID | 01-06-05 | 11:45

*vraagt zich af waar zijn ouders de stembewijsjes gelaten hebben* ... zo kan ik niet gaan stemmen, hè

Linforcer | 01-06-05 | 11:43

@Even_uw_aandacht 01-06-05 @ 11:14

Jou stompzinnigheid is wat Bot bedoelt met zijn advies blijf maar thuis. Een totaal gebrek aan historisch besef, knalt overduidelijk uit je commentaar. En dan reageert iemand dat je na '89 bent en dan heb jij volgens mij geen idee wat dat met jou te maken heeft, klopt dat? Ga eerst maar eens lezen dan snap je mischien waarom mensen toch voor Europa zijn zelfs al is het voorliggende verdrag erg mager. nl.wikipedia.org/wiki/1989

spooky | 01-06-05 | 11:43

Net gestemd met zn drieen voor natuurlijk.
En voor alle nee stemmers niet zijken als de benzine over een maand 0.50 euri duurder is. en uw gas en elektra. De Euri gaat al fors onderuit t.o.v. van de $

Proost

Veldwebel | 01-06-05 | 11:43

@langneus:
1) Dat kan je ook van de huidige grondwet zeggen. Artikel 1: gij zult niet discrimineren. Er staat niets bij waardoor je je er aan moet houden. Dat is in andere wetten geregeld.
2) Als een Pool hier werkt, belasting betaalt en een WAO verzekering betaalt, heeft hij inderdaad recht op verzorging na arbeidongeschiktheid.
3) Wat een loos argument.

bwahaha | 01-06-05 | 11:43

Brakke gemanipuleerde stemcomputers?? Gewoon met een rood potloodje het hokje NEE rood gemaakt. Voelde goed....

ams | 01-06-05 | 11:43

wat nou meer veiligheid in Europa?? als er weer eens ingebroken wordt komt ervan in plaats dat er hele maal niemand komt een pliesie uit Brussel ofzo???

Mari van Huana | 01-06-05 | 11:42

ik weet het na al die propaganda van ja(door de regering) en nee(door de media) echt niet meer.
Je kan trouwens ook blanco stemmen ?? waar gaat dat nu over ?

BigFatGerben | 01-06-05 | 11:42

@zuivergeweten:

blanco? Ik heb vanochtend gestemd... géén blanco knop hoor. Of is dat alleen in Utrecht vergeten, omdat daar twee referenda tegelijk worden gehouden op één machine?

Flapdrol | 01-06-05 | 11:42

Ik zie het kanbinet er ook voor aan om bij een meerderheid aan nee stemmen toch voor de europese grondwet te stemmen. Vergeet niet, dit volksreferendum is niet bindend ( in zekere zin een wassen neus ) , het kabinet heeft uiteindelijk dus het laatste woord.

Ik denk dat dit vooral een rol zal spelen wanneer de verhouding dicht bij elkaar ligt bijvoorbeeld ja/nee, 50/ 51 %

head honcho | 01-06-05 | 11:41

Net weer even het nieuw gekeken van ons eigen TASS persbureau, alleen maar twijfelaars en JA stemmers aan het woord.

Che Bruta | 01-06-05 | 11:41

Met een duivels genoegen NEE gestemd, niet dat JP een NEE nodig heeft om voor lul te staan.

cybernatrix | 01-06-05 | 11:41

Kon hier in Amsterdam om 07.50 heerlijk met een rood potlood het tegenhokje inkleuren. Was er trouwens best druk.

Lucifer | 01-06-05 | 11:40

@Brusselmans

Moet jij niet werken voor het vaderland (en een beetje voorjezelf natuurlijk)?

TheRealShowstopper | 01-06-05 | 11:39

een dikke vette NJET!

Che Bruta | 01-06-05 | 11:39

Er is ook een knop 'blanco stem'.
Maar als je er toch staat, druk maar liever op 'nee'.

koekje er bij?

zuivergeweten | 01-06-05 | 11:38

Ik ga zo stemmen. Als er een vakje "TEGEN JP en consorten" bijstaat zal ik dat met gepast enthausiasme aanvinken, maar met die grondwet mogen ze nu wel eens opschieten. Ik stem VOOR.

Ultraextremist! | 01-06-05 | 11:38

@Eric Carton:
Jammer dat je het antwoord niet goed gehoord hebt. Het gaat zo snel, omdat de ontwikkelingen in de mondialisering zo snel gaan. Als we rustig bureaucratisch door blijven sukkelen, met losstaand verdrag na losstaand verdrag, overlappen en twijfel alom, dan kunnen we de concurrentie in de snel mondialiserende wereld binnen 15 jaar niet meer aan. Dan worden wíj het tweede-wereld gebied en zitten China en India aan de top, samen met een VS, die met haar militaire middelen nog een positie aan de top kan vasthouden (voorlopig).

Flapdrol | 01-06-05 | 11:38

ik stem tegen ik stem ja

BigFatGerben | 01-06-05 | 11:37

Zijn er trouwens onafhankelijke buitenlandse waarnemers (aangezien bijna de hele tweede kamer de uitslag graag zou willen manipuleren)

Mach10 | 01-06-05 | 11:37

uiteraard "tegen"

stemverklaring:
(1) Te weinig waarborgen in de grondwet om het beleid te garanderen. (*heb gelezen ja)
vb. stabiliteitspact is een regel gesteld, niemand houdt zich eraan. Welke garantie is er nu dat de rest van de verdragen wel worden gehouden.
(2) Bovendien als een Pool hier komt werken (jaartje of 2) en hij raakt arbeidsongeschikt, dan kunnen wij belastingbetaler de rest van zijn leven hem gaan betalen.
En (3) nee regering/kamer, ik ben geen mongool, ik denk na.

langneus | 01-06-05 | 11:36

Liep die van Aaarsten gisteren nou weer te verkondigen dat een stem tegen gelijk staat aan samenzwering met neo's en krakers? Dat deed tie maandag nog wel!

toverkabouter | 01-06-05 | 11:36

@ Carpa

Heb in het landsbelang de stemkaart van Geert Mak gestolen..

Brusselmans | 01-06-05 | 11:35

heerlijk stijlloos TEGEN de EU gestemd. Hier in amsterdam nog ouderwets met behulp van het rode potloodje.

The Irritainer | 01-06-05 | 11:35

Ken je dat... op een gokkast op kop en munt tegelijk drukken... dat gaat altijd mis.... Wat zou er straks gebeuren als ik ga stemmen?

hans of harry... | 01-06-05 | 11:35

@langneus: Tsjah, ik ben maar de Marokkaan :-)

Maar het is:
ik beloof
jij belooft
het belooft
het belooft te (gaan) worden.

bwahaha | 01-06-05 | 11:35

Met een goed gevoel en inhoudelijk veel meer argumenten dan de jaknikkers TEGEN gestemd net voor schooltijd om ook het goede voorbeeld (gebruik je stemrecht)te geven voor mijn zoon.

Helaas ben ik vrouw en hoogopgeleid, pas ik nu nog wel in het NEE-kamp plaatje ;)

loonie | 01-06-05 | 11:34

Hing er bij jullie ook een camera achter het stemhokje?

dutchy79 | 01-06-05 | 11:34

VOOR - zoals gebruikelijk vervreemd van de massa

wat-doet-dit-hier | 01-06-05 | 11:34

@Mikkip: :|

bwahaha | 01-06-05 | 11:33

@bwahaha

het is beloofD te worden
beloven
ik beloof
jij belooft
worden beloofd

fokschaap he... maar je neemt hele werkwoord = beloVen en de V zit niet in fokschaap ;-)

langneus | 01-06-05 | 11:33

@Brusselmans 01-06-05 @ 11:19 jij bent toch Vlaming, hoe kan je dan aan het Nederlands referendum meedoen?? Die belgen begrijpen ook niets he! ;-)

Carpa | 01-06-05 | 11:32

@Mach10. Da's NOG een reden om TEGEN te stemmen!

de visser | 01-06-05 | 11:32

Gisteren het debat gezien? Ik denk dat Rouwvoet (wat een naam en wat een partij!) wel het zere punt van veel kiezers verwoordde: het is zeker niet helemaal slecht, maar het gaat allemaal wel erg snel. Ik heb zelf ook het gevoel dat vooral de bureaucraten uit Brussel dit allemaal hartstikke handig vinden. Ze willen zo snel mogelijk doorstomen naar één superstaat die economisch zou moeten concurreren met lage-loon-landen als India en China. Het beeld ontstaat dat ze in de haast vergeten dat ze over mensen willen beslissen die dit tempo niet allemaal bij kunnen houden. Mensen die niet kosten-wat-kost een betere economie volgens Europees model willen maar ook waarde hechten aan andere zaken buiten geld. Mensen die niet zitten te wachten op een anoniem instituut dat fraude in de hand werkt, maar een daadkrachtige nationale regering willen die eerst eens orde op zaken stelt in eigen land. En als je dan die lamzak van een Balkenende met argumenten als ?anders krijgen we oorlog? zieltjes ziet winnen voor JA, dan word je snel wantrouwend. Ik ben niet tegen Europese samenwerking, maar ik vind wel dat ze wat meer tijd mogen nemen om een verdrag op te stellen waarvan de Europese burgers het nut wél inzien. Waarbij je geen oneigenlijke argumenten meer nodig hebt maar wat voor zich spreekt. Daarom heb ik vanochtend net iets over half acht als vierde stemmer NEE gestemd. Een eerste ontwerp is vaak niet het beste, dat weet ik als vormgever dondersgoed.

Eric Carton | 01-06-05 | 11:31

Hmm, kan ik ergens nog "Ja" en "Nee" stickers regelen? Als wij ook een stemcomputer hebben, ff de knoppen omwisselen :)

bwahaha | 01-06-05 | 11:31

Ook TEGEN gestemd. Niet dat ik tegen Europa ben maar wel de manier waarop. Waarom niet gewoon gelijk één super staat. Eén zonder JP en Bea. Geen Donners of Ben Botten meer. Eén Europa waar alles centraal geregeld word, niet zo'n slappe hap waar alleen de huidige afspraken nog een keer in omschreven worden.

Emileski | 01-06-05 | 11:31

Ik stem voor, voor de EEG. Maar heb tegen de EU gestemd.

Siempie | 01-06-05 | 11:31

waar is mijn stemhok? Is dat ook weer een streek van balkje, dat niemand me dat heeft verteld?

Linforcer | 01-06-05 | 11:30

Ik wou NEE stemmen, maar aangezien dat niet bleek te kunnen heb ik maar TEGEN gestemd.

Prof | 01-06-05 | 11:28

@Thechronicles> Waarschijnlijk was het woord VOOR in een groter lettertype om de lengte van het woord Tegen te compenseren ;-)
Die verschrompelde stukjes bacon in het verzorgingshuis waar ik moest stemmen wilden me niet door laten. Todat de gezellige kortgeknipte verzorgingstuinbroekmevrouw kwam vertellen dat er vandaag gestemt moest worden. Absolute verbazing allom!

toverkabouter | 01-06-05 | 11:28

Hopelijk blijven mijn stickers goed plakken op de stemcomputer --> Het enige stembureau dat meer voor- dan tegenstemmers heeft staat vandaag in Groningen!

mikkip | 01-06-05 | 11:28

. de visser

"Afgezien van het feit dat niet bevestigd werd dat het een tegenstem betrof, is die mededeling op meerdere manieren uit te leggen" net als de grondwet hahaha

Mach10 | 01-06-05 | 11:28

Geen propaganda aanwezig bij de graftakkenhuis bij mij om de hoek... stijlloos JA gestemd!

weetje wat jij zou m | 01-06-05 | 11:27

@Zeemo: ik kan het me nog heugen dat van Aartsen riep dat wij 'grote zaken' aan 'grote landen' moeten overlaten. Ik denk nu wel een jaar of 3 of 4 geleden.

bwahaha | 01-06-05 | 11:27

Voor natuurlijk! Ik kan mij niet conformeren met partijen als de Maoistische SP of de zwarte kousen SGP.

Zippy | 01-06-05 | 11:26

Ik had wel zoiets van, ik ga de vraag die op het stemapparaat staat goed lezen want stel dat ik niet lees en bijvoorbeeld tegen stem en er staat , wilt u dat alles bij het oude blijft, dan had ik wel gebaald ja met mijn tegen stem.

Rest In Privacy | 01-06-05 | 11:26

In huize Usagi is er drie keer "nee" gestemd. Tenminste, als mijn vader niet halverwege de rit naar het stemhokje gehersenspoeld is door de propagandaparade die als een ploeg Jehova's getuigen voor het stembureau loopt rond te struinen.:P

Usagi | 01-06-05 | 11:25

Nou ik denk dat de politieke bobo's te lui waren om vroeg op te staan. Om 7:30 was het lekker rustig bij mijn stem-lokaal. Ik heb rustig, uit eigen bewegin op de 'voor' knop mogen drukken.

Hoewel ik denk dat als er een pipoo had gestaan die stond te zaniken dat ik vooral 'vóór' moest stemmen, dat ik dan dwars toch 'tegen' had gekozen. Ik houd niet zo van dat gedram.

Flapdrol | 01-06-05 | 11:25

Uit liefde voor het Vaderland vanochtend om 8.15 TEGEN gestemd. Op het stembureau trof ik subliminale pro-grondwet uiting aan. Een van de leden van het stembureau had een Euro mok met alle vlaggetjes van de EU (voor de toevoeging van lebensraum im Osten). Deze uiting heb ik onderverwijzing naar de Kieswet direct laten verwijderen :-)

Sjeikh Yassin | 01-06-05 | 11:25

De Telegraaf maakte er deze morgen ook al melding van dat het JA-kamp bezig is aan een inhaalslag. Maar goed, die krant is dan ook al weken bezig met een JA-campagne. En dat terwijl het meerendeel van haar lezers tegen blijkt te zijn (aldus onderzoek van Maurice de Hond). Uit eigen ervaring: echt heel opmerkelijk hoe iets van zes persberichten met nieuws over NEE-stemmers totaal werd genegeerd, terwijl 1 dom persberichtje met JA-nieuws meteen werd geplaatst.

De Vrolijke Kaafir© | 01-06-05 | 11:24

Balkenende gisterenochtend op de tv: "We hoeven niet achter Frankrijk aan te lopen wat betreft de keuze voor de grondwet." Raar dat hij dat nu zegt, want gedurende de afgelopen 50 jaar hebben de Nederlandse Euro-parlementariërs niets anders gedaan dan hun oren te laten hangen naar Frankrijk en Duitsland. Tenslotte maken zij de dienst uit in de EU. Waar waren die daadkrachtige woorden van onze premiers toen men voor het belang van Nederland moest opkomen?

Nederland heeft altijd zijn zaakjes goed op orde gehad in Europa. De grenzen van het stabiliteitspact worden niet overschreden, Nederland betaald per hoofd van de bevolking het meest (ongeveer 180 euro), maar Nederland moest zich altijd schikken naar landen als Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië. Frankrijk dat 20% betaald aan Europa van wat wij betalen. Duitsland dat zijn betalingen niet of nauwelijks voldoet, of Groot-Brittannië dat sinds de jaren 80 structureel 4 miljard euro minder betaalt omdat de economie in dat land niet zo lekker liep. Niemand vraag nu om betaling van Groot-Brittannië van de normale bijdrage. Waarom niet? Doordat dit land nog steeds de Euro niet heeft ingevoerd is de economie in Groot-Brittannië nog steeds booming. Terwijl alle landen die de munt gebruiken geen nagel meer hebben om op hun kont te krabben. En dan hebben we het nog niet eens over het verhuizen van Brussel naar Straatsburg en het steeds wisselende voorzitterschap.

Laten we eerst het één even regelen voor we weer andere gekkigheden gaan zitten verzinnen. Doe voorlopig maar effe nee, daar bewijs je Nederland een dienst mee!

Zeemo | 01-06-05 | 11:24

Mijn stem is nog te koop. Biedingen zijn tot 20.45 door te geven.

FM | 01-06-05 | 11:23

Wat mij ook opviel is dat de VOOR in een groter letterteken was afgebeeld of ben ik nu paranoide?!

Thechronicles | 01-06-05 | 11:23

Ik heb net NEE gestemd, wat wel leuk was dat het vel op de stemcomputer enorm groot was (grote letters erop ook) en dan nog een vergrootglas erbij ;).

Hedgehog | 01-06-05 | 11:22

Een helder "TEGEN" gestemd natuurlijk. Na het bevestigen van mijn stem met de rode stemknop de mededeling "bezig met het wegschrijven van uw stem". Afgezien van het feit dat niet bevestigd werd dat het een tegenstem betrof, is die mededeling op meerdere manieren uit te leggen.....

de visser | 01-06-05 | 11:22

Hmm, Heerlijke dag... Neen en ja tegen Hollandsche Nieuwe

Lepo | 01-06-05 | 11:21

met machtiging NEE gestemd...

Guinness | 01-06-05 | 11:21

Ik kon mijn stembiljet niet vinden :|. Maar goed, ik weet zeker dat ik m voor sluitingstijd heb gevonden, en dan stem ik uiteraard (serieus) JA.

(Owjah, en het is 'beloofT te worden'.)

bwahaha | 01-06-05 | 11:21

Neeeee nier weer!!!

Ok dan, laatste keer: ik ga Neen stemmen

Ik ben voor het eerste van me leven tegen vooruitgang. Daar waar het verder integreren van Europa wordt gekoppeld aan economische perspectieven, zo die er al zijn, laat ik deze beker gaarne aan mij voorbij gaan. Er is zoveel fundamenteel mis in Nederland, inzake onderlinge verhoudingen, sociale structuren, veiligheid, scholing etc, dat we wat mij betreft grondig pas op de plaqts moeten maken en eerst met ons zelf aan de slag moeten in plaats van het vooruit blijven vluchten. Ik lever gaarne wat toekomstige extra financiële rijkdom in, voor meer structuur veiligheid en saamhorigheid. Ik zie bovendien ook niet in wat Europa hier nu aan kan bijdragen, die kar moeten we zelf trekken.

style.councillor | 01-06-05 | 11:21

In Baarn kon je geen blanco stem uitbrengen op de stemcomputer. De opkomst was kut, om half negen kon ik zo naar binnenlopen en er was verder niemand. Had nummertje 74... dus 73 mensen waren voorafgaand aan hun werk komen stemmen.

..zapper | 01-06-05 | 11:20

Ik heb "Soms" gestemd. Twijfelde nog even met "Misschien" maar toch de knoop maar door gehakt!

JasonX | 01-06-05 | 11:20

2X NO to the constitution........... heerlijk gevoel om die haagse ballen ff terug op de plaats te kunnen zetten

cosmoman | 01-06-05 | 11:19

@w.flaman

nee in het noorden des lands, de bakermat van Geert Dales, oftewel leeuwarden:).
ik kots trouwens ook op die staatstelevisie continu propaganda... wat een walgelijk land ook.

Thechronicles | 01-06-05 | 11:19

Het indrukken van de TEGEN knop ging gepaart met een gemoedelijk snurken van de lieve dame achter de tafel die na mijn stemkaart in ontvangst te hebben genomen weer vredig in slaap dommelde..

Hoe typisch voor de VOOR campagne!

Brusselmans | 01-06-05 | 11:19

Om 8.00 uur al NEE gestemd, (2x) dat voelde heeeeeel goed.

Rest In Privacy | 01-06-05 | 11:18

Ik heb nee gestemd. Ben ik nu een domme meeloper?

Zeemo | 01-06-05 | 11:18

Veur, stem nr 52 vanmorgen. Ben alleen bang dat voor mij al 27.04 stemmers teugen hebben gestemd.

Jooschdt | 01-06-05 | 11:17

Zit op dit moment in het buitenland maar er wordt zo NEE,NON, NEJ voor mij gestemd!!!

wietie | 01-06-05 | 11:17

TEGEN gestemd in het plaatselijke verzorgingstehuis.

r_atzavlatz | 01-06-05 | 11:16

Bij het stemburo konden zijn mijn grap niet waarderen :(
Hier in het dorpshuis kwam ik bij een paar graftakken... ik zeg.. ik weet het nog niet... dus ik stem maar geen ja, maar ook geen nee. Waar is het hokje 'ik weet het niet'... gaan ze me boos aankijken :(

Zunaj | 01-06-05 | 11:15

@Thechronicles

Was dat in Hilversum toevallig? Zelfde overkwam mij hier!

w.flaman | 01-06-05 | 11:15

@even uw aandacht

Jij bent van na 1989? Ga jij dan eens even gauw naar www.disney.nl

Forgeron | 01-06-05 | 11:14

Tegen zoals het hoort, ondanks de CDA knokploegen met bezemstelen om de hoek.

Palani | 01-06-05 | 11:14

Net TEGEN gestemd en mooie foto gemaakt.

1 Europa? Zijn er ooit 2 geweest dan?

Even_uw_aandacht | 01-06-05 | 11:14

Mijn nee hebben ze.

Henkiemaardannietgek | 01-06-05 | 11:13

hmm.. te laat man, ben net terug van het stemmen

Actual_NERD | 01-06-05 | 11:12

Heb zojuist TEGEN gestemd, in een bejaardentehuis op de hoek waar zelfs nog gepropagandeerd werdt getuige het NOS journaal dat bij de ingang getoond werd..

Thechronicles | 01-06-05 | 11:12

VOOR uiteraard. Ik ga af op advies van de deskundigen, want dat document lezen, zit er niet in. :)

Forgeron | 01-06-05 | 11:11

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen