achtergrond

Geenstijl

Waar kennen we de 'Raad voor de leefomgeving en infrastructuur' ook alweer van?

Spoiler: van het topic dat de overheid teveel adviesraden koopt

U koopt teveel. Spijkerbroeken, meubels, grappige frutsels voor op de salontafel, salontafeltje dat weer onder dat salontafeltje past. Chinese zooi bij de Action. Asbakje vol? Hup nieuwe auto halen. Stomme emoji's op de smartphone? Hup naar de Mediamarkt. Kunt u zich de dvd-speler nog herinneren. Die gingen maar drie jaar mee, maar goed, ze waren ook maar 30 euro. Nou, dat dus. Allemaal de schuld van ROOS REEDIJK dat er wekelijks een miljoenmiljard containerschepen vol wegwerpmeuk boven de Waddeneilanden stomen. En dat mag best een beetje minder minder.

De Nederlandse overheid moet zich niet alleen richten op initiatieven voor een duurzamere economie, maar ook meer doen tegen de 'wegwerpmaatschappij'. Dat concludeert de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli), een adviesorgaan van de overheid, in een nieuw rapport, niet toevallig gepubliceerd op koopjesfestijn Black Friday. (NOS)

Waar kennen we de "Raad voor de leefomgeving en infrastructuur" ook alweer van? Juistem. Van dat topic over dat we in Nederland teveel adviesraden hebben. Hoeveel? ZOVEEL. Weg met de wegwerpoverheid!

*Fotobijschrift: TILBURG: 2 September 2020 - Koning Willem-Alexander brengt een bezoek aan een kringloopwinkel in het kader van circulaire economie. *

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.