achtergrond

Geenstijl

TE WAPEN. Finse premier Sanna Marin afgezet in staatsgreep door CONSERVATIEVE POPULISTEN

We ride at dawn

"""Verkiezingen""" noemen ze dat daar, in op Denemarken na het meest corrupte land ter wereld. Nou, wij herkennen een staatsgreep door een plaatselijke geheime dienst als we er eentje zien, en al helemaal als die geheime dienst een dag lang bestond uit de gehele stemgerechtigde bevolking. Toen Marin in 2019 aantrad was ze met 34 jaar oud de heerlijkste premier in de Finse geschiedenis en we hebben geen idee wat d'r beleid was maar het was fantastisch totdat het patriarchaat zich gisteren wraakte. 

"Haar Sociaaldemocratische Partij (SDP) lijkt met bijna alle stemmen geteld 19,9 procent van de stemmen te hebben gekregen, waarmee ze het aflegt tegen de liberaal-conservatieve Nationale Coalitiepartij (NCP), die op 20,7 procent lijkt te zijn gekomen. (...) Ook de radicaal-rechtse partij [u leest hier een citaat van de NOS, red.] De Finnen deed het beter dan de partij van Marin. De EU-kritische anti-immigratiepartij, voorheen bekend als De Ware Finnen, lijkt 20,1 procent van de stemmen te krijgen. Niet eerder deed de partij het zo goed bij parlementsverkiezingen."

Maar het is niet enkel rouw. Want Finland heeft sinds vandaag wel een nieuwe jongste parlementslid ooit: de 23-jarige Olga Oinas-Panuma, bekend om haar liefde voor rendieren.

Alsof jullie haar verdienden

Alsof jullie haar verdienden

Meer voor Mannen

champ

PATRIOTTEN

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.