achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Ook KWETSENDE boeken Agatha Christie onder handen genomen door sensitivity readers

Moord in de Kwets-Expres

In navolging van Roald Dahl is ook Agatha Christie herschreven door de sensitivity sukkels want KWETSEND. Dat leest dan ongeveer zo weg:

"Het was vijf uur 's morgens, op een winterochtend in Syrië. Op het station van Aleppo stond de trein klaar die in spoorboekjes wordt aangeduid met de weidse naam: Taurus-Express."

(...)

Maar wie heeft toch de moord gepleegd in de sneeuwwagon? Was het die prinses met het geslacht, de haarkleur, de afkomst, de huidskleur, en het geloof? Of was het toch de graaf, ook van een geslacht, met die haarkleur en die huidskleur? Of was het toch de kolonel, te onderscheiden op basis van zijn of haar of x geslacht en zijn of haar of x huidskleur en zijn of haar of x huidskleur? Of die twee mensen uit dat ene land, twee personen van een verschillend geslacht, met dezelfde huidskleur en een bepaalde kleur haar? En wat te denken van de conducteur, een persoon met een huidskleur en een geslacht? Wat was de rol van de assistent van Ratchett? Die assistent was te onderscheiden op basis van zijn of haar of x geslacht en zijn of haar of x huidskleur en zijn of haar of x haarkleur. Opmerkelijk! Er verliep een kwartier voor iemand iets zei, maar voor Poirot was er geen twijfel mogelijk.

(...)

"In dat geval", zei Poirot, "heb ik de eer, na mijn oplossing aan u te hebben voorgelegd, mij uit deze zaak terug te trekken."

Facepalm voorbeeld

Een begrip als 'inheemsen' (natives) is nu veranderd in 'plaatselijke inwoners' (locals). Een vrouwelijk bovenlichaam wordt niet langer omschreven als "van zwart marmer" en een rechter heeft niet langer een "Indiaas temperament".

NEEEEEHEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE BLIJF ER NOU MET JE POTEN AF

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.