achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Jelle Bonk Kontius 'grotendeels vrijgesproken' voor smaad - maar toch niet helemaal, HELEMAAL

JBK 'grotendeels vrijgesproken van smaadschrift'

Volgende voetnoot in de slepende bitchfight tussen Bonkie en Gijs van Dam. U bent bekend met het verhaal: de twee deden foekie foekie en duizend jaar later beweerde de ene met heel veel omwegen dat hij was verkracht door de andere, maar al gauw bleek dat de soep wat minder heet gegeten zou moeten worden dan-ie werd opgediend. JBK kreeg een boomerang in zijn gezicht en werd aangeklaagd voor smaad. Het OM eiste zestig uur werkstraf, maarrrr: "De rechtbank vindt niet dat de journalist zich in dagblad Trouw schuldig heeft gemaakt aan smaad jegens tv-producent Gijs van Dam. (...) Twee uitspraken van Brandt Corstius vindt de rechtbank wel smadelijk, waaronder een persbericht in juli 2018 en een interview in de Volkskrant in januari 2020. Maar die uitlatingen schaart de rechtbank onder de vrijheid van meningsuiting in de context van het publieke debat." Hartstikke mooi en zo heeft de infographic weer een update ontvangen*.* Slotwoord: "Wel stelde hij voor om met Van Dam in gesprek te gaan om de hele affaire eindelijk af te sluiten." Nou pik, dat had je misschien helemaal aan het begin een keertje moeten doen.
UPDATE - Uitspraak hierrrrr. Niet strafbaar dus, en ontslagen van rechtsvervolging, WIN

Infographic versie 18-01-2023

Infographic versie 18-01-2023

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Jelle en de gretige mediabeulen van Gijs van Dam

Een verkrachtingsverwijt, ondanks ontkenning afgedrukt in een krant. Toelichting op TV bij DWDD. Een zus die geweld wil gebruiken tegen Gijp. Smerig smullen om de onvermijdelijke smaadklacht bij Pauw. #MeToo van hashtag naar heksenjacht.

@Van Rossem | 31-10-17 | 20:25 | 0 reacties

Media-inteelt bereikt climax! Verkrachter Jelle BC maakt zich bekend (en is het Kevin Spacey?)

In Trouw mocht Jelle zijn naam niet noemen. Bij DWDD vertelde Jelle daarover. RTL schreef in een meelevend persbericht dat Jelle dat RTL het vreselijk vond dat hij door een Barend & Van Dorp-collega tot fellatio geforceerd was.

@Van Rossem | 30-10-17 | 22:40 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.