achtergrond

Geenstijl

Ewald Engelen gooit tapijt aan waarheidsbommen op argeloze TPO-lezer

Soort van Christophe Guilluy is soort van Josse de Voogd.

Frankrijk heeft Christophe Guilluy. Duider des vaderlands, realist der realisten, weg, licht en waarheid in duister land van Macron-dystopie en baquevelociperende elite. In Nederland hebben ze Ewald Engelen. Dat is een Christophe Guilluy die dan weer een Josse de Voogd is maar dan meta, op steroïden and then some. Engelen is een graag geziene gast in alle media gast in sommige media omdat je in Nederland, net als in Frankrijk, alleen maar te gast mag zijn in álle media als je de juiste mening hebt. Lees maar in dit artikel van top-auteur Hans van Willigenburg op top-medium TPO hoe dat zit met jessedevoogdoïde meningen hebben, maar beslist niet overal welkom zijn: "De stupiditeit van het publieke debat is verschrikkelijk. Mensen gaan er zonder enig bewijs vanuit dat als je over onderwerp A standpunt X inneemt je over onderwerp wel standpunt Y zult hebben. Zo proberen ze je op een luie manier te framen en verdacht te maken. Je wordt dan guilty by association. Zonder dat iemand, helaas, geïnteresseerd lijkt te zijn in waaróm je een bepaald standpunt inneemt". Die stupiditeit van het publieke debat is exact waar het om gaat. Elk land hoeft maar één Josse de Voogd/Martin Sommer/Christophe Guilluy/Douglas Murray/Tilo Sarazin/Ewald Engelen te hebben, dat is ruim voldoende om het collectieve verstand niet definitief te verliezen en de waanzin, voorlopig, buiten te houden met verstandig realisme. Dus hup Ewald Engelen, HUP! ZEG HET ZE!

"GroenLinks en PvdA zijn niets meer dan nuttige idioten."

"De New York Times heeft vier jaar lang hetzelfde artikel geschreven, met als strekking ‘Trump is een lul, een racist en een seksist!’. Na een week dacht ik: ‘Jongens, ik heb het gehoord, ik ben niet doof, I know it!’ En wat deden vervolgens onze Amerika-correspondenten? Die herhaalden vier jaar lang de New York Times."

"De cijfertjes vertellen mij dat die hippe startup-sector nog geen deuk in een pakje boter slaat."

"Neem dat verschrikkelijke TEDx-circuit. Negen van de tien keer gaat het om pitches van geprivilegieerde jongens en meisjes die met iets te teveel ontzag naar Silicon Valley kijken."

"Het is de losgeslagen factor kapitaal die ons naar de afgrond heeft gebracht!"

"Puur voor mezelf zou ik wensen dat Forum voor Democratie ophield te bestaan. Het zou betekenen dat ik niet of veel minder vaak meer met Thierry Baudet wordt vergeleken. En dat zou me een lief ding waard zijn."

"Door je het stempel 'complotdenker' op te plakken word je in feite monddood gemaakt."

"De godganse dag zag je alleen maar virologen in beeld die steeds hetzelfde riedeltje afdraaiden, meestal met een vingertje in de aanslag."

"Afgestudeerden weten niet hoe snel ze naar een goedbetaalde bullshit job bij een bank moeten solliciteren, of bij een fucking saai accountantskantoor."

"Alsjeblieft, luister niet naar Rutte, denk ik dan, en ga iets betekenisvols doen waar je blij van wordt!"

\

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Leestip du Jour: Welke "verzoening" wacht ons?

Zelfs nu we nadenken over het hierheen halen van oorlogsmisdadigers, blijft de islam opvallend onbenoemd

@Van Rossem | 12-11-19 | 12:29 | 0 reacties

AUDIOO! Epische Bert Brussen Rant. Het Complot van de Mediastilte over islamitische pedobendes

Wij hebben al sinds ons 19e een foto van Bert Brussen op ons nachtkastje staan, waar we moed en hoop uit putten op dagen dat het allemaal een beetje tegen zit.

@Van Rossem | 14-03-18 | 13:25 | 0 reacties

Kort geding GeenStijl tegen EU van de baan na foprectificatie op website EUvsDisinfo

Tussen de totale ineenstorting van de EU-nepnieuwscampagne en de werkelijkheid staan wetten in de weg en praktische bezwaren.

@Ronaldo | 13-03-18 | 13:00 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.