achtergrond

Geenstijl

Salman Rushdie neergestoken

Allahhhhhhh akbarrrrrrr

O jaaaaa, de islam, dat hadden we ook nog. Salman Rushdie is neergestoken. Dat zat er wel een keertje aan te komen. Hij was ook een schelm, die Salman. TOCH ZOMAAR MENSEN BELEDIGEN HOE DURFT-IE. Anders geformuleerd: omdat wat passages in De Duivelsverzen niet in goede aarde vielen bij volgelingen van het Geloof van de Vrede - en dan met name ayatollah Khomeini die 'm vogelvrij verklaarde en andere Iraanse idioten - en die lui op hun gelovige pik waren getrapt. De fatwa kostte hem ALLES. Vraag maar aan Geertje W. hoe de islam een leven kan beïnvloeden. En nu is-ie neergestoken. Maar uit welke hoek kwam het mes...? Of, hoe de NOS dat politiek correct verwoordt: "De toedracht van deze aanval is nog onduidelijk." Later meer.
Update: Spoedoperatie Salman Rushie. 23:00 uur persco in New York
Update: Dader is de 24-jarige Hadi Matar uit New Jersey
UPDATE - Daderpic hieronder. Ook een foto van Salman die op een brancard naar het ziekenhuis wordt gesjeesd. Berichten dat hij zelf van het podium is gewandeld kloppen (blijkbaar) niet dus

Update: Reactie Mark Rutte

Daderpic

Beetje beweegbeeld

Bloed

Bloed

Toen

"Ik laat hierbij aan alle moedige moslims ter wereld weten dat de auteur van de Duivelsverzen - een tekst geschreven en gepubliceerd tegen islam, de profeet en de koran - samen met alle redacteuren en uitgevers die op de hoogte zijn van de inhoud hiervan, veroordeeld zijn tot de dood.

Ik roep alle dappere moslims waar ter wereld op om hen zonder vertraging te vermoorden, zodat niemand daarna nog het heilige geloof durft te beledigen. En wie sneuvelt voor deze zaak zal een martelaar zijn, als Allah het wil. Als iemand bij de auteur van het boek weet te komen, maar niet in staat is om de executie zelf uit te voeren, dan moet hij anderen informeren zodat Rushdie voor zijn daden kan worden gestraft."

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.