achtergrond

Geenstijl

#MiamiGP/Vice Night in het Stamcafé

We vertellen je dat we oud zijn zonder je te… naja nee dit is wel fukkin’ obvious

Sinds jaar en dag smokkelt schrijver dezes Miami Vice-referenties in topics (alsmede Pink Floyd-referenties), die dan bijna altijd helemaal niemand ziet maar dat geeft niet want omdat agge zelf moar leut het, zoals de Amerikanen zeggen. Dit weekend is de Miami Grand Prix en dat roept legit references op aan de serie met de jaren tachtigste jarentachtigmuziek ooit (Synth! Panfluit! Steel drums! Phil Collins!) en de coolste cameo's allertijden (John Turturro! G. Gordon Liddy! Miles Davis! Jeroen Krabbé! Phil Collins!), maarrr je moet bij die GP wel even door het koetswerk van de schitterende Ferrari Daytona Spyder van Sonny Crockett heen kijken en zien dat het gewoon een ordinaire Amerikaanse Chevy Corvette C3 is (goed verhaal wel):

De race kreeg geen vergunning voor Downtown, maar rijdt door Miami Gardens (en dat echt niet zo tuinrijk is als het klinkt), meer dan 20 kilometer van het iconische pastel-Miami met de Amerikaanse dollars, de Cubaanse klanken en het Zuid-Amerikaanse marcheerpoeder. De race wordt verreden op het parkeerterrein van het Hard Rock Stadium. Sure, de Miami Sea Lions Dolphins spelen daar hun Amerikaanse rugby maar qua glamour zou zo’n parcours dus op ieder industrieterrein kunnen liggen. Dat haalt de G wel een beetje uit GP en dan hou je alleen een P over:

Dus dat is waarom een heleboel Florida Men een NEPJACHTHAVEN hebben neergelegd om het geheel toch nog een beetje Sonny Crockett-cachet te geven. Misschien moeten ze de acteerprestaties van Philip Michael Thomas huldigen en dat bochtje bij de waterloze aanlegsteiger The Ricardo Tubbs noemen. Maar hee: Whatever Works, om er nog maar een referentie in te rammen. Maar toch: Vice Night in het Stamcafé! De playlist voor vanavond staat na de breek, evenals bewijsbeelden van de fop-Marina. Hopelijk gooien ze er nog wel een paar Elvissen in.

In die stad. Zo'n stad. En dan alles nep. WTF1?

Kijk. Je kan niet zwemmen

Veertig jaar terug dan maar like, gawd are we old, right?

Jeej nog twee jaar cringewatchen!

Jeej nog twee jaar cringewatchen!

Jeej nog twee jaar cringewatchen!

Blijf maar gewoon rondjes rijden Max

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.