achtergrond

Geenstijl

Wéér geen carnaval in 2022

Nou, lekker dan! Carnaval 2022 is mooi weer om zeep geholpen. Net als in het carnavalsfeest in 2021… Op steeds meer plekken worden optochten en festiviteiten afgelast. Sommige kleinere optochten staan nog wel op de agenda, maar of ze ook echt doorgaan weten we natuurlijk niet. Er wordt wel gezocht naar wat alternatieven om er toch nog wat van te maken, maar daar word je ook niet vrolijk van.

**Geen festiviteiten en optochten
**Misschien dat de festiviteiten en optochten later in het jaar nog doorgaan. Maar ja, daar heb je voor nu natuurlijk niks aan. En om dat nou echt als carnaval te bestempelen? Er is gewoon een vaste tijd van het jaar voor. Het wordt dus dit jaar weer niet zoals carnaval hoort te zijn.

**Carnaval thuis met vrienden en familie
**De enige manier om nog een beetje carnaval te vieren, is waarschijnlijk thuis met een groep vrienden of familie. Haal een dozijn kratten pils in huis en zoek alle foute carnavalshits bij elkaar in een playlist. 

Naai of koop een lekker schokkende carnavalskleding, zoals een penis- of vaginakostuum. Gooi in elk geval alle remmen los en ga met de voetjes van de vloer. Zo maak je er toch nog het beste van.

**Saaie boel met regeltjes
**De kroegen blijven waarschijnlijk tot tien uur ‘s avonds open en je mag alleen met toegangskaart naar binnen. Eenmaal binnen moet je de hele tijd op je plek blijven zitten. Hoezo kroeg, lijkt wel de middelbare school? En je kan je toch ook niet voorstellen dat caféhouders er op deze manier trek in hebben. 

Niks arm in arm hossen en meezingen met foute carnavalshits zoals het hoort. Je kan niet eens een polonaise inzetten. En er komt misschien zelfs een tijdslot, dus je moet ook weer gauw wegwezen. Wat een feest..!

**Duimen voor normaal carnaval volgend jaar
**Het is ruk, we weten het. Maar alleen zo is carnaval 2022 nog een beetje te redden. Het is niet anders. We hopen natuurlijk dat volgend jaar alles weer normaal is en dat we dan weer hossend over straat kunnen en kotsend het café uitrollen na 1.000 bier. Duimen met zijn allen!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.