achtergrond

Geenstijl

Bassiehof - Zelfs nepnieuws maken lukt Thierry Baudet niet

Zo verneukt FvD-leider kankerpatiënt Hans Smolders

Tweet van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet zaterdagmiddag. "De leden van BVNL echter doen voor de camera alsof de maatregelen zinloos zijn, maar dragen achter de schermen mondkapjes en geven elkaar ellebogen!" De meneer links op de foto met mondkapje is Hans Smolders. Die naam kent u, op maandag 6 mei 2002 chauffeurde hij Pim Fortuyn naar het Mediapark. Nadat de LPF-lijsttrekker werd neergeschoten door de milieuactivist Volkert van der Graaf zette Smolders de achtervolging in onderwijl bellend met de politie wat leidde tot de arrestatie van de moordenaar.

Smolders kampt al enige tijd met gezondheidsproblemen: longkanker. Na vier operaties lijkt hij inmiddels 'schoon' te zijn. In zo'n geval is het niet raar om met een mondkapje in de Kamer te verschijnen en een elleboog-boks te geven. Daar Bassiehof volledig Twitter-incontinent is moest er zaterdag ogenblikkelijk een tweet uit:

Domme tweet van Bassiehof. Want Smolders is op het moment van de foto die Baudet verspreidt helemaal geen Kamerlid van BVNL. Sterker nog, Wybren van Haga en Olaf Ephraim zijn dat ook niet. De plaat is namelijk geschoten op woensdag 31 maart 2021, de dag dat de nieuwe Tweede Kamer werd beëdigd. En Smolders, Van Haga en Ephraim officieel lid werden van de FvD-fractie. Kijk, hun fractievoorzitter staat er op deze ANP-foto gewoon tussen.

Zelfs nepnieuws maken lukt Thierry Baudet niet. Of zou het een complot zijn?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.