achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Amsterdamse rat is echt een moeilijke smeerbeer

Het zal je maar gebeuren, een steen op je wc

Nee maar even serieus. Amsterdam heeft natuurlijk al decennia een rattenprobleem. De pakkans is al nihil, maar als er dan toch eentje gevangen wordt, knipper je een keer met je ogen en z'n plaats is alweer ingenomen. Ze lijken steeds verder te gaan ook, maar misschien is dat juist de reden de reden dat ze inmiddels de dienst uitmaken. "Bewoner Hanneke de Groot (69) ontdekte de rat vorige week dinsdagavond. "Af en toe komt hij boven", vertelt de Groot. "Ik durf niet meer naar de wc. In de nacht is het helemaal angstig. Bij de buurvrouw zit hij ook en bij andere buren denk ik ook." De steen op de deksel moet ervoor zorgen dat hij niet de badkamer in komt. (...) Ze heeft voor zichzelf en haar man een toiletstoel gekocht. De Groot vermoedt dat er meer ratten rondlopen. "Ik ben gaan googelen en een rat is meestal niet alleen. Dan zitten de vrouw en kinderen ook in het riool."

Tranendal. En woningcorporatie Rochdale? NIETS (bijna dan). "Een woordvoerder van Rochdale bevestigt dat de eerste melding over de rat woensdag binnenkwam. "Dat het even duurt heeft met de kerstvakantie te maken. Er zijn capaciteitsproblemen. Het bedrijf Riool Reinigings Service (RRS) moet het riool onderzoeken. Het kan zijn dat er een een lek zit, maar dat lijkt onwaarschijnlijk omdat er pas een renovatie is geweest. Als de rat er op een andere manier is gekomen dan zal de GGD vallen moeten plaatsen."

Nou, wij hebben wel een tussenoplossing. Richt de vizieren van sluipschutters Wil en Jos hun eens door het badkamerraampje van Hanneke, want de overheid doet NIKS.

Tags: amsterdam, wc, rat

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.