achtergrond

Geenstijl

Wat Fatima zegt #WoonProtest

Één vrouw, weinig woorden, veel waarheid

Gister op het WoonProtest. Een soort dader-slachtoffer-rehabilitatiebijeeenkomst waar VVD, GroenLinks en D66 zich solidair kwamen tonen met de verliezers van Deze Tijd. Gevangen in de armoede-val. De huur is te hoog om te sparen voor een eigen inleg voor een koophuis. Koophuizen zijn te duur door een woontekort en beleggers die de prijzen tot on-Hollandse hoogtes drijven. En dan dreigt dit ook nog eens een generationeel probleem te worden: jonge ouders die niet in staat zijn te kopen, bouwen ook niet genoeg kapitaal op om hun nageslacht over zo'n 20 jaar aan een eigen koopwoning te helpen. Het Matteüs-effect, ontsnap daar maar eens aan.

Eind vorige week nog werd bekend dat ruim de helft (!) van de nieuwbouw in Schiedam-Oost en Rotterdamse stadsdelen Rotterdamse Delfshaven en Charlois verkocht is aan de "kleine investeerder die enkele panden heeft waarin hij of zij zelf niet woont, maar ook om grote vastgoedfondsen die tientallen woningen verhuren."

Gelukkig was er gister dus het woonprotest waar eigenlijk alleen Fatima Faïd van de Haagse Stadspartij en BIJ1 iets zinnigs zei. Zo'n zeldzaam fragmentje waarin elk frame en elke milliseconde aan geluid zich in kosmische perfectie ontvouwt. Heel eventjes, zo'n vijf seconden, werd ze gedragen door god. Hele speech hier vanaf 42:20. Meer beelden na de breek.

Promo WoonProtest.

Deze koning

Beelden van WoonProtest, zo'n 10.000 man op de been

Pyromanen blussen brand

Pyromanen blussen brand

Rand-bot wil discussie

Rand-bot wil discussie

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.