achtergrond

Geenstijl

UNITED CHAOS OF AMERICA. Congres roept Biden uit tot winnaar presidentsverkiezing, 4 doden

En Trump geschorst op Twitter & Facebook

Goedemorgen. Hier verder met de berichtgeving over Dolle Woensdag in de Verenigde Staten van Amerika. Nu de rook een beetje van Het Capitool is verdwenen wordt de schade opgemaakt. Volgens de laatste cijfers zijn er 4 doden en 52 gewonden (waaronder in ieder geval 14 agenten) gevallen. Twitter en Facebook hebben Trump geschorst, zodat hij geen videootjes meer kan plaatsen waarin hij tegen de totale gekken die het parlementsgebouw hebben bestormd kan zeggen dat ze heel speciaal zijn en dat hij van ze houdt. Ondertussen vergaderen de Senaat en het Huis nog steeds (het is in DC nu 2u15 's nachts) over de verkiezing van Joe Biden, omdat er nog steeds Republikeinse Congresleden zijn die na de bizarre vertoning van de afgelopen dag het gore lef hebben de complottheorietjes over 'gestolen verkiezingen' serieus te nemen. Met nog dertien dagen te gaan tot de inauguratie laait ook de roep om het afzetten van Trump middels het 25e amendement van de Grondwet of via een razendsnelle Impeachment-procedure op. Verschillende medewerkers van Trump hebben op de valreep in ieder geval ontslag genomen. De burgemeester van Washington heeft voor de komende vijftien dagen de noodtoestand afgekondigd. We houden u op de hoogte.
UPDATE: Jawel. Die ene knakker met het podium is een Florida Man, Adam Johnson.
UPDATE: Biden heeft meer dan 270 stemmen nu.
UPDATE: Het verzet van de leipo's in het Congres lijkt wel voorbij. Tegen de uitslag van Wisconsin werd zojuist door alleen door een Afgevaardigde, maar zonder steun van een Senator protest uitgebracht, dus Senaat & Huis hoeven nu niet over die uitslag te """vergaderen""". Dat betekent dat de vergadering bijna voorbij is.
UPDATE: Joe Biden nu door het Congres uitgeroepen tot verkozen President met 306 stemmen tegen 232. Inauguratie staat gepland op 20 januari. 
STATEMENT TRUMP: er komt een 'orderly transition' op 20 januari

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Statiegeldblikjes = chaos

Vanochtend kotste er nog een cruisetoerist in maar wroet lekker door die prullenbak hoor

@Mosterd | 28-07-23 | 09:30 | 289 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.