achtergrond

Geenstijl

Rotterdam vordert €14.5K bijstand terug wegens verkopen van zelfgebakken taarten

En nu zijn we ALWEER BOOS op de letter van de wet.

Ja, jezus hey. Zit dus als volgt. Na een "anonieme melding, inhoudend dat appellante zou samenwonen," heeft een medewerker van de afdeling Bijzondere Onderzoeken van de gemeente Rotterdam een onderzoek gestart. Dit resulteerde in de bevinding dat de dame, geregistreerd als alleenstaande moeder, over de periode van 4 september 2017 tot en met 31 oktober 2018 een bedrag van €14.488,22 terug moet betalen. Ze heeft namelijk zelfgebakken taarten verkocht, en daarmee heef de "appellante de op haar rustende inlichtingenverplichting heeft geschonden door niet te melden dat zij op geld waardeerbare werkzaamheden heeft verricht in de vorm van het bakken en verkopen van taarten."

De speurneus van de gemeente heeft op haar Facebookpagina namelijk foto's van ruim 200 taarten gezien, en ja, dan hang je dus. De dame beweert de taarten gemiddeld voor zo'n 15 euro per stuk verkocht te hebben, en dat dit ongeveer gelijk staat aan de kostprijs. De rechtbank schrijft dat uit in bezwaar overgelegde stukken echter blijkt dat ze taarten verkocht heeft voor "voor prijzen variërend van7,50 tot75,-", en concludeert hieruit dat soms ook een "koopprijs heeft bedongen en gekregen", en dus niet alleen de kostprijs. Wat de gemiddelde (koop)prijs van de taarten was, en hoeveel ze eraan heeft verdiend, schrijft de rechtbank dan weer niet.

Het terug te vorderen bedrag komt nagenoeg overeen met wat haar maximale omzet geweest had kunnen zijn; 200 taarten voor 75 euro = €15.000. Nou, dat is dan de rest van je leven aan de bedelstaf. Het rechtbankbericht is geanonimiseerd. Weet iemand misschien waar we een paar taarten bij haar kunnen bestellen?

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

VVD: "U bent KNETTERGEK dat u nog werkt"

Partiij van alle Hardwerkende Nederlanders ontdekt GROF SCHANDAAL

@Pritt Stift | 13-08-19 | 10:55 | 0 reacties

Ebru - Onze verzorgingsstaat. Ons gratis geld

Historische week: opeens hebben we het over migranten in plaats van asielzoekers.

@Pritt Stift | 30-06-18 | 19:33 | 0 reacties

Ebru Umar schopt Dijkhoff terug naar aanrecht - Zeven tips voor een Beter Nederland

"Zijn plannetjes zijn van het niveau gááp en populisme. Blabla voor de bühne omdat hij zieltjes verliest en anderen ze winnen."

@Pritt Stift | 26-05-18 | 11:00 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.