achtergrond

Geenstijl

Zorgpremie stijgt weer: 78 euro per jaar hoger

Vierde dinsdag in september: premie hoger dan beloofd op de derde dinsdag in september

Iedere derde dinsdag van september jubelt het kabinet een heleboel lekken uit een houten koffertje, iedere vierde dinsdag van september valt de realiteit weer terug in het lood als DSW de nieuwe zorgpremie als eerste bekend maakt. De premie stijgt met 6,50 per maand (= 78 euro per jaar) naar bijna 1500 euro, bijna een derde per maand hoger dan de 60 euro die het kabinet op Prinsjesdag beloofde. DSW noemt het "slecht nieuws" en "een forse premieverhoging". Ter vergelijk: slechts vijf jaar terug was de basisverzekering nog onder de 1200 euro. Het Gallische dorpje tussen de Romeinse roversbendes probeert de zorgpremiekosten altijd zo veel mogelijk te drukken, onder andere door uit de eigen reserves te putten. Dit jaar niet meer, zegt (nieuwe) directeur Aad de Groot: de reserves zijn op. Andere verzekeraars moeten uiterlijk 12 november hun premie bekend maken, maar DSW is wars van concurrentie-afstemming en is liever eerlijk (2 euro van de premie komt omdat anderen hun premie niet betalen, geven ze ook gewoon toe). Minister van Ark (wie?) geeft DSW dit jaar bovendien gelijk dat collectiviteitskorting een sigaar uit eigen doos is: in 2023 wordt ie afgeschaft, aldus een kabinet dat in 2021 zelf vervangen wordt.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Fuck de formatie. DSW verlaagt zorgpremie EN eigen risico (en Fleur Agema vlamt)

DSW, de kleine verzekeraar that could, wacht niet tot de politiek klaar is met formatievechten, maar gooit tegen alle verwachtingen zowel de zorgpremie als het eigen risico omlaag.

@Van Rossem | 26-09-17 | 10:15 | 0 reacties

Premies hoger. Zorg weer duurder onder Rutte III

Mogguh. Terwijl de zorgboeren zich opmaken om de ganse natie van NuKuBu's te verleiden met het fopfestival van de overstapaanbiedingen binnen een wettelijk ingesloten kartelsysteem, zit de formatiekliek extra muntjes naar de Rouvoetmaffia te schuiven.

@Van Rossem | 06-09-17 | 09:01 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.