Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Gele Hesjes: de guillotine of de gladiolen (inclusief relbeelden uit Parijs)

Le Jokeur

Frankrijk heeft de hoogste belastingdruk van Europa. 46,2% van het Bruto Binnenlands Product loopt daar via de fiscus. Overheidsuitgaven bedragen 57% van het BBP ook een record.

Het gat ertussen wordt geleend, cadeau gekregen vanuit Brussel en deel van de dekking is duister.

De lagere middenklasse zit al jaren op de nullijn, en merkt weinig van het economisch herstel in Europa. Het was daarom niet vreemd dat een nieuwe forse belastingverhoging  op brandstoffen, uit naam van het milieu, genoeg was om de vlam in de pan te slaan.

Het idee was dat als benzine maar duur genoeg is, mensen minder gebruik maken van de auto. Dat is onzin, de bekende prijsschommelingen door oorlogen in het Midden Oosten hebben dat effect nauwelijks. Minder rijden omdat naar je werk, school of arts gaan te duur is, is geen optie. Een nieuwe zuinigere auto is al helemaal onbetaalbaar. 

Social

Onopgeloste problemen met migratie gaven een onderklasse die leeft in een eigen wereld met eigen regels. Danny ging al eens op bezoek in Castallane in Marseille, waar mensen geen idee hebben met welke studie, baan of eigen onderneming ze ooit de armoede kunnen verlaten. Er zijn veel te veel mensen die niets te verliezen hebben, en dus tijdens protesten heel ver zullen gaan.

Macron besloot na de stevige rellen om de belastingverhogingen zes maanden uit te stellen, dat was niet genoeg, en leverde nog een weekend aan rellen. Deze week besloot hij zijn proefballonnetje volledig door te prikken, en vandaag waren er weer rellen. De geest is uit de fles. Marcon zal veel meer moeten doen om de rust terug te krijgen, alleen is dat onbetaalbaar.

Social

Dit weekend zijn er 65.000 agenten ingezet. Zes keer zoveel als de 11.000 agenten bij de rellen in 2005, waar ruim 8000 auto's spontaan ontbranden. Ongeveer twee agenten per demonstrant. Halverwege de middag waren er al 700 arrestaties. Het was in Parijs rustiger dan vorige week, maar op deze manier is dat door middel van een politiestaat. 

Dat is een tijdelijke oplossing voor een permanent probleem. Die methodes hebben we ook in Barcelona gezien toen de bevolking een stukje papier in een stembus deden. Betogingen platslaan is de nieuwe EU. De persconferentie op France24 was duidelijk. Zero tolerance. Uit het Élysée komt geweld, geen oplossing, wel een hoop beloftes die ze niet kunnen betalen.

Social

De Sovjet-Unie viel uiteen toen het door andermans geld heen was. Bevangen door een wapenwedloop had het machtige rijk zich vergaloppeerd. Jarenlange planeconomie leidde niet tot een robuust stelsel waarin iedereen kansen had, en de staat een positieve kasstroom. De nekslag waren lage olieprijzen, waardoor er minder binnen kwam. 

De Franse overheidssector is te groot en te dominant in haar economie. In deze economische hoogtijdagen weet Parijs net onder de drie procent begrotingstekort te blijven. Een hapering van de Franse economie geeft lagere belastingopbrengsten, een oplopend begrotingstekort en dan gebruikelijke pijnlijke bezuinigen. 

Dan pas maatregelen geeft extra kapitaalvernietiging, druk op uitkeringen en onberekenbare nieuwe belastingen. Zulke austerity geeft fiscale, financiële en economische onzekerheid. Dat versterkt direct en indirect een recessie. De Franse overheid heeft weinig geleerd van de kredietcrisis. Weinig geleerd waarom het economisch herstel in Griekenland niet kwam.

Macron riep dat de betogers een monster hadden geschapen. Het getuigt van weinig zelfinzicht. Macron vertelde arbeiders en kleine ondernemers die nog net het hoofd boven water kunnen houden dat de brandstof in een paar jaar anderhalf keer zo duur wordt. Wat had de president verwacht? Dat ze diep buigen en stoppen met eten? Hij is Mao niet.

Social

Ter compensatie bood Macron nog een aankoopsubsidie voor elektrische auto's van €6000. De hogere belastingen zijn het pijnlijkst voor de mensen die voor het minste geld nog het karakter hebben uit hun bed te komen. De subsidie komt alleen aan bij mensen die rijk genoeg zijn voor een dure wagen. Dit is salonsocialisme in zijn puurste vorm.

Macron begrijpt kennelijk niet dat een kat in het nauw rare sprongen maakt. Vervolgens noemt hij het tamme huisdier een monster. Zijn partij begrijpt niet dat mensen uitzicht moeten hebben op een beter leven via werk of studie. Een humaan recht, wat zelfs levenslanggestraften krijgen. Zonder dat uitzicht ontbreekt niet alleen welvaart, maar ook de motivatie alles te slikken.

Frankrijk zag na de crisis haar staatschuld stijgen van 68% naar 97% BBP. (waar volgens EU regels 60% maximaal is). Dat Parijs het tijdens de economische bloei voor elkaar krijgt forse begrotingstekorten te hebben, laat goed zien dat een solide bedrijfsplan ontbreekt. Er zit geen vet op de botten. 

Het wachten is op de volgende economische hapering, dan komt eerst een setje van bezopen belastingverhogingen en harde bezuinigen. Kort daarna de guillotine.

Extreemlinkse leuzen...

Social

...en extreemlinks geweld

Social

Reaguursels

Inloggen

Macron is juichend binnen gehaald door het EP in Brussel.
Alles behalve Le Pen was de gedachte. Maar dit heerschap is van hetzelfde laken een pak. Machtsmisbruik in optima forma.
Macron is nog halve zool die het volk cake wil laten eten.
Belasting verlaging voor de rijken ten koste van de werkend middenklasse. Dat houd een keer op. Eens is het ook geduld van Jan Kaaskop ten einde en gebeurt hetzelfde hier.
Iemand riep Bataafse Republiek ?.

Dzjengis-Somebody | 09-12-18 | 15:21

Ik las deze week ergens dat wij zo’n 1.450.000.000.000€ in onze pensioenpotjes hebben, kunnen wij de fransen niet helpen dan?

Crankhead | 09-12-18 | 12:57 | 5

Waarom schrijf jij jezelf niet in bij het Vreemdelingen Legioen? Kan je Frankrijk gaan helpen...

TonyMontana010 | 09-12-18 | 14:04

Klap van een windmolenwiek gehad?

MoonBeebe | 09-12-18 | 14:07

Was erg cynisch bedoeld natuurlijk. In dit artikel stond namelijk dat deze kans zeker aanwezig was volgens de ECB. Jammer dat jullie dat niet doorzien.

Crankhead | 09-12-18 | 17:11
▼ 2 antwoorden verborgen

Volgens Macron is de belastingverhoging op de brandstof om de wereld te redden van de CO2 ondergang. Maar wat staat er in het FD? In Brussel worden de ontwikkelingen in Frankrijk met argusogen gevolgd. Door de verwachte verhoging van de uitgaven is opnieuw onzeker of Frankrijk kan voldoen aan de normen van het stabiliteitspact. Parijs heeft - met een verwacht begrotingstekort van 2,8 procent van het bbp volgend jaar - vrijwel geen enkele marge. Het kan de inkomsten van de brandstoftaks eigenlijk niet missen en als de groei (1,7 procent volgens het Insee, het Franse CBS) tegenvalt, is de grens snel bereikt. Vandaar dat bijvoorbeeld de econoom Philippe Aghion, iemand die dicht bij Macron staat, ervoor pleit om tijdelijk uit het ‘corset van Brussel’ te stappen.
Hetzelfde zien wij overal en zeker hier met Rutte gebeuren. Onder het mom van "het is goed voor de wereld en dus ook voor jullie klagende kut burgers" gaan de belastingen omhoog voor alles wat jij consumeert en gebruikt om door het leven te komen. Niet om het klimaat "te redden" maar enkel ter meerdere eer en glorie van het EU rijk en haar machthebbers in de glazen paleisen in Brussel. De leugen regeert.

forecastle | 09-12-18 | 12:56

Nou wat ik dus vind is dat....
-weggejorist en opgerot-

Allahrik | 09-12-18 | 11:39 | 1

Mag dit tegenwoordig ?

Baron Clappique | 09-12-18 | 12:17

Klaag vaak hier. maar dit is een mooie bijdrage van Fijnman. Frankrijk lijkt inderdaad aan de voet te staan van een nieuwe "debt crisis". Gecombineerde schuld (overheid +corporate/private) is + 300 % GDP. Leven op geld van de toekomst. Dat is de olifant in de kamer waar weinigen het over hebben. Geldt voor een groot deel van Europa, eigenlijk. Interessant ook de rol van de ECB in deze kwestie. Banken na de 2008 meer crisis-future proof maken, maar vervolgens tot op de dag van vandaag gratis geld verstrekken? Jaja.. Dat werkt wel...

GMarty | 09-12-18 | 11:33

Lekker wrijven in de vlek
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1071454998414921728
''Very sad day & night in Paris. Maybe it’s time to end the ridiculous and extremely expensive Paris Agreement and return money back to the people in the form of lower taxes?''

pga | 09-12-18 | 11:31

Wij, werkende Nederlanders, moeten net zo lui worden als Fransen, 35 uur p.w. werken en op 62 jaar met pensioen. Alle werkenden verplicht lid van een vakbond en de beuk kan er in.

Cocorico | 09-12-18 | 11:07

En dan Italie in het strafbankje zetten vanwege een begrotingstekort van 2.4%

van heinde en verre | 09-12-18 | 11:01 | 2

Als Macron het volk wat ademruimte geeft en het tekort boven de Italiaanse 2,4 % uitkomt, zullen we de ware aard van de EU weer zien.
Frankrijk krijgt respijt en geld uit EU fondsen om Macron in deze buitengewone omstandigheden te helpen.
Wie de omvolking van Europa steunt, krijgt geld en steun van de EU.
Merkel heeft de EU-omvolkingsprijs gewonnen (ook wel Coudenhove-Kalergi prijs of Karelsprijs genoemd).
Nu strijden Rutte en Macron om deze prijs.

arbeid_loutert | 09-12-18 | 11:25

@arbeid_loutert
Prachtige samenvatting! +++++
Wel valt eu-breed op dat bevolkingen zich nu steeds vaker en beter bewust worden van dit akelige plan.
Je kunt je zelfs afvragen wat crimineler is:
-Joden uitmoorden tbv een dominant Arisch ras, of:
-Autochtonen en eigen land opofferen tbv alleenheerschappij van multinationals en een achterlijke godsdienst.

pennestront | 09-12-18 | 16:11

We kunnen nu onderhand wel vaststellen dat west europa op instorten staat met hun corrupte vazal staten van het grote reich te brussel.
Gelukkig is er nog zoiets als oost europa wat moedig stand houd tegen de ineenstorting van europa.
Kortom,de rollen zijn na 1989 omgedraaid en is oost europa het beloofde land waar je moet zijn voor veiligheid en de toekomst van je kinderen.
Ps,ik zie het nog weleens gebeuren dat oost europa hun eigen eu gaan oprichten.

komtdatschot | 09-12-18 | 10:49 | 1

Hehe alleen de corruptie in de EU kost ons al 900 biljoen per jaar.

Sjonie01 | 09-12-18 | 11:36

Parijs,Hand kwijt door politiegranaat,video 29 sec.
https://www.zerohedge.com/news/2018-12-08/paris-lockdown-watch-live-hundreds-arrested-tear-gas-deployed-during-fourth-week

pga | 09-12-18 | 10:38 | 1

Tja, risico van.
Hoeveel agenten zijn er gewond geraakt?

Is dit nog nieuws? | 09-12-18 | 11:48

Gaat goed zo!
Het wachten is op De Grote Volksopstand in NL.
Die er komt, met of zonder Gele Hesjes!
Want
Het.Volk.Wint.Altijd en Het Volk wil geen kindneuqend, vrouwslaand moslimland worden!
rutte, teken niet!
Want je tekent je politieke deaudvonnisch!

pennestront | 09-12-18 | 09:32 | 1

Moet er toch iets meer steun komen. 20 hesjes zetten geen zoden aan de dijk.

Rest In Privacy | 09-12-18 | 10:37

Feynman komt altijd met een klaagzang, maar geeft nooit oplossingen in zijn betogen.

Paintertje | 09-12-18 | 09:01 | 2

Moet dat dan?
De vinger op de zwerende plek leggen is ook een kwaliteit.

Gulliver | 09-12-18 | 09:17

Want jouw reactie is geen klaagzang en bied wel een oplossing? Wat Feynman doet is een analyse.

Dutchbeaurouge | 09-12-18 | 09:32

Frankrijk is kapot, Italië is kapot, Griekenland is kapot, Spanje is kapot en Portugal is kapot. Nationale schuld 90-150% van het GDP.
Maakt allemaal niets uit; het draait om de macht, de paupers knijpen we gewoon nog wat verder uit. Dat is wat de gele hesjes voelen en tergt; de greep en de kneep van de macht.

gein_zörreg | 09-12-18 | 08:57 | 2

Japan een staatsschuld van boven de 200 procent. Dus ook kapot?

Rest In Privacy | 09-12-18 | 10:38

Heel Afrika is schuldenvrij en daar groeit de economie met 2 cijfers voor de komma per jaar. Wel met steun van China, dat dan weer wel.

Baron Clappique | 09-12-18 | 12:21

Denk dat Poetin wel blij is met Marrakesh... hij ziet dat West-Europa verder volstroomt met mensen uit Afrika en moslimlanden.
Hierdoor worden de inwoners armer en wanhopiger - met meer onvrede en rellen... waardoor EU-Brussel en haar Vierde Rijk eerdaags zal instorten.

De geschiedenis herhaalt zich.
Zowel Napoleon (Parijs), Hitler (Berlijn) als EU-Brussel komen ten val.
Rusland blijft bestaan.

sociaal_econoom | 09-12-18 | 06:59 | 2

Het is voorspelbaar dat de Oost-Europese lidstaten zich dan zullen aansluiten bij de Sovjet Unie.

sociaal_econoom | 09-12-18 | 07:03

De dementerende gek is weer met zichzelf in gesprek.

Gulliver | 09-12-18 | 09:19

Wat vinden jullie van deze Volkskrant kop dan over de NL hesjes: "Enkele tientallen, vooral witte, oudere Nederlanders gingen de straat op in Rotterdam" Ja, witte het staat er echt.

Badr Haary | 09-12-18 | 02:30 | 6

Nederland is een West-Europees land en daarom is het NORMAAL dat er "witte"/"blanke" mensen wonen. Dat is de norm. Dus hoeft je dat niet te benoemen, VK.

Net als het gaat over Senegal, je er niet hoeft bij te zetten dat het "vooral zwarte" mensen zijn die daar over straat gaan.

Stelletje ultra-linkse stoethaspels daar bij het VK, om gewoon zonder na te denken het SJW (met bedenkelijke agenda)-vocabulaire over te nemen.

EnNouJijWeer | 09-12-18 | 05:18
-weggejorist-
Analysis | 09-12-18 | 06:22

Lang leve de weg met ons!

Rest In Privacy | 09-12-18 | 09:23
▼ 3 antwoorden verborgen

En............ daar gaan we weer, het AD begint alweer met framing namelijk de Russen hebben het wéér gedaan.

Nou, de Russen doen niets wat in het nadeel van de Fransen is, het zijn al die Roverheden bij elkaar die in die rotte EU de dienst uitmaken.
Maar ja, het maakt allemaal niets meer uit, of het nu AD, Telegraaf, VK, FD is, het wordt allemaal aangestuurd door die roverheid, en dat is géén nepnieuws.
ter aanvulling: www.ad.nl/buitenland/russische-nep-ac...

watmagjenogwel | 09-12-18 | 02:25 | 3

Je geeft een ander de schuld. Hier zijn de meeste oorlogen door ontstaan.

Mr_Pikibelly | 09-12-18 | 02:30

Sterker nog, als je onder de reacties van dat eerste filmpje van die Ali Özkök kijkt (de man die iets tegen zijn buik geschoten krijgt) dan wemelt het daar van de reacties dat "Israël" erachter zit.

SDI | 09-12-18 | 02:46

Die livestreams hebben wel mijn ogen geopend mbt trollenfabrieken zeg. Als je die chats voorbij ziet komen krab je je toch ernstig achter de oren.

Balabanov | 09-12-18 | 12:49
-weggejorist en opgerot-
1-2tjuh | 09-12-18 | 02:00 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

De socialistische heilstaat valt uit elkaar. In de rest van Europa in de oppositie verdrongen, in Frankrijk uit het systeem getrapt. Het zijn VMBO-protesten, maar dit enorme staatsapparaat is een socialistisch kaartenhuis. En dat dondert finaal in elkaar.

Masturwasbeert | 09-12-18 | 01:09 | 3

Onzin Mastur. Je hebt wel gelijk dat het hier een veel te grote socialistische bende is, maar het was hier fantastisch weer. Lekker bij de lokale cavist Sancerretjes geproefd en canapeetjes gegeten. 15 graden. Beste man verkocht 1600 flesjes vanmiddag. Er donderde niet zoveel in elkaar in Frankrijk.

Rest In Privacy | 09-12-18 | 01:15

laten we hopen dat de hele eu in elkaar dondert. Vandaag ook een paar frexit-spandoeken gezien. Er is hoop.

accijnstoerist | 09-12-18 | 01:36

Volgend jaar EU verkiezingen. Gezien de toenemende populariteit van anti-europa partijen in o.a. Dld, Fr, It, NL, Belg Sp en de anti immigratie stemming in oost-europese landen, gaan die populisten een belangrijk deel van de zetels in EU parlement innemen. Wellicht meer dan de helft. Dan is het gedaan met de onbeperkte immigratie, en hopelijk ook met de Europese Unie. Wel Europese samenwerking maar geen Verenigde staten van Europa.

1-2tjuh | 09-12-18 | 01:46

Mooi dat dit gebeurt in ambtenarenparadijs Frankrijk. Is dit het begin van de Europese burgeroorlog die nodig is om het tij te keren?

Pislinq | 09-12-18 | 00:57 | 1

Zal niet nodig zijn. Waarom zou EU verder willen als er overal revolte is?

Shareholder II | 09-12-18 | 04:24

1-2tjuh | 09-12-18 | 00:07 |

Je hebt gelijk... nu is de economie en werkgelegenheid goed in Nederland - maar eind volgend jaar krijg je ook weer een terugval met meer mensen die geen baan kunnen vinden of die hun baan verliezen.
Dan zul je zien dat wij als land er helemaal niet goed voor staan... we hebben veel te veel mensen die via de schatkist betaald moeten worden---> niet alleen een grote groep ambtenaren maar ook migranten die afhankelijk zijn van een bijstandsuitkering.
Rutte III verhoogt ieder jaar de belastingdruk, heffingen en accijnzen.
Daarnaast wordt de woningnood door de oneindige instroom van mensen uit Afrika en moslimlanden alsmaar nijpender.
Al deze dingen zorgen ervoor dat de onvrede en uitzichtloosheid in Nederland groter wordt - waarbij mensen steeds meer een aversie en haat krijgen tegen Rutte III--> o.a. omdat men ziet dat migranten onder de noemer van vluchteling hier in de watten worden gelegd en alles door de overheid en gemeenten krijgen aangeboden.
Het is onverantwoord dat Rutte maandag Marrakesh tekent terwijl hij weet dat de instroom, financiële en maatschappelijke problemen in Nederland hierdoor zullen toenemen.

We gaan dingen meemaken wat we na de oorlog nog nooit hebben meegemaakt met Nederlanders die dit land ontvluchten - vanwege lastendruk, uitzichtloosheid en onleefbare toestanden.

sociaal_econoom | 09-12-18 | 00:46 | 7

12tje
U begint over VOC mentaliteit
Verder best grappig tegeltje overigens.

Rest In Privacy | 09-12-18 | 01:35

Noem mij een politicus die wel een basketbal door een ring kan gooien. Alleen Wilders dunkt hem er snoeihard in.

Gulliver | 09-12-18 | 04:25

@Gulliver. Niet mijn favoriet, maar eerlijk is eerlijk Obama die kan wel een potje basketballen. Trump kan aardig golfen, en das ook niet gemakkelijk.

1-2tjuh | 09-12-18 | 05:12
▼ 4 antwoorden verborgen

@Feynman: benzine is zelfs het schoolvoorbeeld van inelastische prijselasticiteit!
nl.m.wikipedia.org/wiki/Prijselastici...
Accijns op benzine betekent alleen meer inkomen voor de staat en hogere lasten voor de burgers afhankelijk van een auto, de vraag ernaar verandert er niet door.
De staat weet dit donders goed, maar heeft geen interesse in zijn eigen burgers die hierdoor getroffen worden.
3.000 jaar geschiedenis heeft bewezen dat een staat alleen luistert naar geweld, naar argumenten heeft de staat nog nooit geluistert. Ook deze keer gaat alleen geweld de staat op andere gedachten brengen (voor het meelezende OM: louter een constatering en geen oproep en by the way: FU!)

ZwarteDag | 09-12-18 | 00:36 | 1

Dat is niet alleen voor benzine maar alle achterlijke belastingen die verhoogt worden onder het mom van milieu/gezondheid het gaat puur om het stelen van geld van de burgers om het weer aan onzinnige dingen uit te geven, het zijn gewoon maffia praktijken.

Sjonie01 | 09-12-18 | 11:51

En Macron is heeft in mei 2017 de verkiezingen 'gewonnen' (de onbewuste mens ziet alleen maar winnen en verliezen en daar gaat alles aan kapot) met 66% van de stemmen gekozen? Dus in 1 jaar tijd is hij 66% van de stemmen alweer kwijt? Waar is zijn populariteit gebleven? Of..................

Ton8695 | 09-12-18 | 00:13 | 7

Al die linkse kiezers die tegen Le Pen stemden waren daarmee nog geen fans van Macron. In de eerste ronde kiest men, in de tweede elimineert men.

JTKDM | 09-12-18 | 07:51

66 van de geldige stemmen. Vergeet niet dat 25 niet kwam opdagen en iets van 11% blanco stemde of ongeldig. Dat had hij dus 66% van de 64% en dat is iets meer dan 40%. En dat betekent dat hij minder dan de helft van de Fransen als zijn kiezer mocht tellen.

Graaier | 09-12-18 | 14:42

Een soort Trump dus.

Rest In Privacy | 09-12-18 | 16:57
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik denk dat een gele hesjes revolte in Nederland niet ondenkbaar is. Als ik zie wat mijn kinderen, afgestudeerde academici, verdienen. En welke bedragen alleen al aan huur moeten worden opgehoest, dan kan ik mij voorstellen dat de onvrede gaat groeien. Laat staan de zorgen bij jongelui die zonder vast contract moeten werken. En zoals in het nieuws de laatste dagen, oudere werknemers die niet meer normaal kunnen leven van 1 baan. . Laag tarief BTW met 50% omhoog, energie-taks , zorgverzekering etc etc, kan niet goed blijven gaan En als je niets meer te verliezen hebt en je ziet ook nog dat je kinderen het extreem moeilijk hebben, dan doe je misschien dingen waarvan je dacht dat het niet in je zat.

1-2tjuh | 09-12-18 | 00:07 | 22

@oerieHarry. Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.

1-2tjuh | 09-12-18 | 03:16

@HoerieHarry Je hebt gelijk als je zegt dat je met uitzondering van Noorwegen of Nieuw Zeeland denk ik, nergens beter kan leven. Maar vergis je niet, corruptie is in Nederland ook overal aanwezig. Ik heb zelf staaltjes van corruptie door een VVD wethoud(st)er meegemaakt in een van de rijkste gemeentes in Nederland. Mag jij raden waar. En of jij en ik er nu zwaar door worden geraakt, al die honderden miljoenen mensen die door dei bankeirskliek moedwillig in oorlogsellende en armoe worden gestort en gehouden. Dat zou jou ook woedend moeten maken.

1-2tjuh | 09-12-18 | 03:29
-weggejorist-
Analysis | 09-12-18 | 06:39
▼ 19 antwoorden verborgen

Voorspelbaar

Balabanov | 09-12-18 | 00:12

Allemaal protesterende boeren dat zie je zo.

Gulliver | 09-12-18 | 04:41

Nu het wordt een extreemlinks dingetje en dat heeft geen enkel ander doel dan een zo groot mogelijke schade aanrichten. Jammer want de essentie was prima.

BozePaarseMan | 08-12-18 | 23:35 | 2

Wat was de essentie dan? Is me volkomen ontgaan.

Zodra er gasmaskers, sjaaltjes en autobranden aan de orde zijn is het een links feestje. Dat is niet vandaag begonnen hoor.

Balabanov | 09-12-18 | 00:45

sorry

HoerieHarry | 09-12-18 | 01:40

Macron is alleen maar gekozen omdat hij in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen tegenover Marine Le Pen stond, en dat durfden de Fransen niet aan. Als Fillon niet zo eigenwijs was geweest om als kandidaat voor Les Républicains aan te blijven ondanks de schandalen rondom zijn persoon, en Juppé hem vervangen had (wat die trouwens niet wilde), dan hadden Les Républicains in de eerste ronde het presidentschap al gewonnen en hadden de Fransen een president gehad die meer bij hun volksaard past.

Macron moet ontzettend uitkijken. Feynman noemt terloops de guillotine en dat kun je lacherig afdoen, maar ik houd het zeker niet voor onmogelijk dat tijdens een van de volgende zaterdagen het hoofd van Macron op een spies door de straten van Parijs gedragen wordt. De gewone Fransen zijn tot het uiterste getergd door zijn arrogantie en ik zie ze er helaas toe in staat; maar dat kan in Frankrijk gebeuren met heersers die zich al te koninklijk gedragen.

Nogood Boyo | 08-12-18 | 23:10 | 4

Ja ik zie Rutte ook niet direct op het Binnenhof gelyncht worden zoals de gebroeders de Wit of onthoofd zoals Oldenbarnevelt. Trouwens dat waren gruwelijke acties van Oranje aanhangers. Leve de monarchie, kunnen we echt trots op zijn.

1-2tjuh | 08-12-18 | 23:36

Al dat geromantiseer over geweld. Uitermate kwalijk.

Rest In Privacy | 09-12-18 | 01:11

De gebroeders de Wit zijn toen gedeeltelijk opgevreten, en nu hebben we heel Holland bakt, dus ....

WaltherP99 | 09-12-18 | 09:50
▼ 1 antwoord verborgen

Herinnering, in mei vorig jaar, zou 90% van het electoraat in Parijs op de Rothschild bankier Macron hebben gestemd. Een wat mij betreft zeer ongeloofwaardige uitslag gezien de demografische, culturele en maatschappelijke samenstelling van de bevolking in Parijs en haar voorsteden. Maar goed, stel in het onwaarschijnlijke geval dat er destijds in Parijs geen sprake was van grootschalige verkiezingsfraude, hoe kan het dan zijn dat er nu juist in Parijs een massale volksoproer ontstaat tegen deze zelfde Macron? Een 80% opkomst met maar 10% ontevreden mensen geeft historisch gezien veel te weinig basis voor een revolutionaire beweging. Misschien zijn een hoop mensen teleurgesteld geraakt? Als dat zo is dan moeten deze 'teleurgestelden' bij zichzelf te rade gaan. Ze zouden zichzelf bv. de vraag kunnen stellen hoe ze zichzelf hebben kunnen laten hersenspoelen? Maar in plaats daarvan trekken ze als protest gele hesjes aan, en maken daarmee ongewild mensen die er niet om gevraagd hebben, zoals wegwerkers, spoorlijnwerkers, werkers in de bouw en verkeersregelaars onderdeel van hun protestbeweging. De keuze voor deze gele hesjes is een bewuste, en ik geloof er daarom ook niets van dat dit spontane protesten betreffen. Ook de wijze waarop de media massaal het spel meespelen vind ik verdacht. Maar goed, mijn verwachting is dat zonder een duidelijke richting deze beweging vanzelf doodbloed en zichzelf van binnenuit vernietigd. Dat zie je nu al in Frankrijk gebeuren, waar de beweging inmiddels wordt gekaapt 'andersdenkenden' die zich soms ook wat minder vredelievend gedragen. Vandaar Rutte's van sarcasme doordrenkte kwalificatie over het gele hesje: "Goede kwaliteit", hij heeft van deze beweging niets van te vrezen.

#enpassant | 08-12-18 | 23:08 | 11

Goed gekozen voorbeeld, Langshetrandje. Geeft wel weer waar het aan schort.

Rest In Privacy | 09-12-18 | 01:09
-weggejorist-
1-2tjuh | 09-12-18 | 05:26

12tje lastig om te zien dat anderen soms medestanders hebben? Doe eens aan zelfonderzoek. Wellicht dat het iets oplevert.

Rest In Privacy | 09-12-18 | 07:45
▼ 8 antwoorden verborgen

Dank Feynman en GeenStijl voor jullie bijdragen.

frisenfruitig | 08-12-18 | 22:56 | 1

Ja niks te danken joh. Geen moeite. Maar hoe is het nog met de vrouw dan?

Oprisp | 08-12-18 | 23:00

Hebben ze uiteindelijk zelf voor gekozen: als je een werkweek hebt van 35 uur, met 60 met pensioen wil, hoge kinderbijslag, gratis zorgverzekering, je concurrentiepositie verzwakt door overregulering en agressieve vakbonden moet je niet boos worden als je weinig verdient veel belasting moet betalen en aan het eind van de maand blij mag zijn dat je niet in het rood staat.

koter | 08-12-18 | 22:51 | 4

Vergeet de gratis ziekenhuizen niet.

HoerieHarry | 08-12-18 | 22:58

Inderdaad. Ze hadden daarom ook moeten kiezen voor een werkweek van 87 uur, geen pensioen, een kinderheffing en alle zorg uit eigen zak. Kijk maar naar China, een voorbeeld voor de gehele wereld.

Baron Clappique | 08-12-18 | 23:00

Appels en peren Clappique. Ondernemers daar betalen geen of maximaal 10 procent belasting. Heeeeeeeerlijk.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 23:12
▼ 1 antwoord verborgen

Het wordt pas leuk als de Gilles de la Tourettes gaan protesteren.

Gulliver | 08-12-18 | 22:45 | 2

En dat ze de dierentuin open zetten.

Oprisp | 08-12-18 | 22:50

Mmmm, mmm, mmm, mmm, merde merde merde..

HoerieHarry | 08-12-18 | 22:55

Macron zal blijven onderdrukken en afgaan als een gieter bij de volgende verkiezingen. En raad dan eens wie hier garen bij spint?

Jan, Leiden | 08-12-18 | 22:42 | 4

Trump?

Pislinq | 09-12-18 | 01:03

maakt me niet uit zolang het maar op frexit uitdraait.

accijnstoerist | 09-12-18 | 01:38

IG Farben ?

Shareholder II | 09-12-18 | 04:26
▼ 1 antwoord verborgen

Amazing Polly, Globalist Bureaucrats.. jijbuis.

xavira | 08-12-18 | 22:33 | 1

Das Großraumkartell! Gewoon te vinden op archive.org

kindapaas | 09-12-18 | 03:24

Zoals Wim Kan al zei: Bij ons worden geen regeringen naar huis gestuurd door revolutionairen, maar hoogstens door Anti-revolutionairen.

Janas | 08-12-18 | 22:32

Hier begint het anders dan in Frankrijk met hele kleine ieniemienie gele sneeuwballetjes. Niet met grote. Dat klopt. Het leed hier is veel dieper als je al kijkt naar de prijzen die wij in noordwest al bijna 20 jaar ophoesten terwijl grotere naties binnen de EU vanaf het begin hun laars lappen aan simpele economische afspraken incluis la France. De opgekropte frustraties en wroeging zijn er hier heus niet minder om. Dat lees he niet af aan het aantal gele hesjes. Maar zelfs een gedwee en minder flamboyant volk als die van Nederlanders kan ontwaken in opstand. Be warned. You ain't nothing seen yet, Mark. Jouw gele hesje vereenzelvigt jou nog steeds niet met het volk waar jij meent voor te staan.

suscrofa | 08-12-18 | 22:29 | 7

@Baron Clappique. Dan heb je het wel over een minderheid, met name de bevolking in the bible belt. Geldt niet voor de overige, meestal stedelijke, bevolking. Daar ben ik vrij zeker van.

1-2tjuh | 08-12-18 | 23:50

Baron, ik leef ook graag het Leven met een grote L. Maar niet op andermans kosten, zoals nogal wat Fransozen.

Rest In Privacy | 09-12-18 | 00:05

@kuifje
De Fransozen waar het hier om gaat leven niet op andermans kosten. Zij gaan de straat op omdat anderen breed leven op hun kosten. Nederlanders zitten hier niet zo mee, die doen dat met liefde. Maar Fransen laten zich niet naaien. Daarom heeft Rutte het zo makkelijk.

Baron Clappique | 09-12-18 | 01:06
▼ 4 antwoorden verborgen

Nu op Nieuwsuur hoe de ondernemers, de bovenklasse, de elite, letterlijk profiteren van de onderklasse doden in de USA.

Yep, het kan nog gekker.

ProAsfalt | 08-12-18 | 22:07 | 5

De hoofden en lichaamsdelen moeten een bepaalde kwaliteit hebben en zo'n aanbod kan binnen Nederland niet geleverd worden.

Baron Clappique | 08-12-18 | 22:54

1-2tjuh | 08-12-18 | 22:26
Wat een kullekoek probeert u te verkopen. Waar komt de VS in dit topic kijken?

Rest In Privacy | 09-12-18 | 01:05
-weggejorist-
1-2tjuh | 09-12-18 | 05:23
▼ 2 antwoorden verborgen

@Kutje-in-Afrika En wat is je punt???

1-2tjuh | 08-12-18 | 22:06 | 3

Je weet niet hoe je mijn naam schrijft, en je weet ook niet hoe je onder andermans reactie moet reaguren. Zijn er dingen die je wel kan, of weet?

Rest In Privacy | 08-12-18 | 22:55

Iedereen heeft verlangens Kuif

Rest In Privacy | 08-12-18 | 23:13

Slimmere reaguurders. Jullie hebben natuurlijk ook al lang door dat Langshetrandje = Kutje-in Afrika. Zielig om zo te werk te gaan, maar ja gespleten persoonlijkheden moeten er ook zijn.

1-2tjuh | 09-12-18 | 05:25

Franse minister van Binnenl.zaken raakt in de war of jokt: niet alleen tanks in Parijs en Lyon, maar ook in Bordeaux wat hij niet meldde. twitter.com/ActuelleRealite . (Excuus, had ook de link moeten zijn bij eerdere post: dat vooral jongelui uit Afrika aan het plunderen zijn).

CiTy3 | 08-12-18 | 21:58 | 2

Het zal weer eens niet.

HoerieHarry | 08-12-18 | 22:01

My gish.. Burgeroorlog ! Weet niet hoe 't in t Frans heet naar is iets met civil. Let op dat woord; sie-fiel !

suscrofa | 08-12-18 | 22:08

Nie zeikuh nie, gullie en allemaol warkuh veur weinig

TizzumTog | 08-12-18 | 21:58 | 1

Wa heddu va begrepuh dan da ge vannach me die konijn moge noikuh ? Dah nog nie gnoeg dan wah ? Nou dah

suscrofa | 08-12-18 | 22:03

Het internet is groot(s). In de landen waar ze voldoende Engels of Chinees spreken.

Als de wereld nog meer robotiseert, dan vallen de klappen vooral in de landen waar de kennis van de informatisering het minst is. En dan komt de dag dat het werkende deel van de bevolking de bankzitters niet wil of kan onderhouden.

Gele hesjes voor uitkeringstrekkers.
Gele hesjes voor belastingbetalers met een klein loon.
Gele hesjes voor Jan Modaal, die geen toeslagen krijgt maar wel alles betaald.

En om even heel sneu te generaliseren:
- de banen van de gastarbeiders uit de vorige eeuw zijn verplaatst of geautomatiseerd. Neem het hen niet kwalijk;
- asielzoekers kunnen goed opgeleid zijn, maar missen de vaardigheden om in onze maatschappij snel mee te komen;
- we willen onze diensten en boodschappen zo goedkoop mogelijk, voor een vakkenvuller, poetshulp of verpleegster is er geen loonruimte. (En in de randstad geen woonruimte.)

Rij 's morgens eens in de randstedelijke spits en bekijk het sociale gedrag van de doorsnee loonslaaf.
ikke, ikke, ikke en belasting betalen voor de rest! Dat gaat niet lang goed.

BraadWorstLul | 08-12-18 | 21:57 | 3

Er zitten nu nog hordes mensen in het middenkader, welke volslagen overbodig zijn. Bij nagenoeg elk groot bedrijf kan zo de helft van het management eruit, zonder enige consequenties. Dat wordt de volgende groep werklozen, want de nutteloosheid houdt een keer op, het is niet vol te houden.

zik | 08-12-18 | 22:07

@zik
Amen!
Maar dat is niet alleen in Frankrijk zo.
Mijn vrouw werkt in de zorg en die vertelt ware klaagverhalen over managers die niet eens weten wat haar werk eigenlijk behelst en inhoudt.

Ab Sconditus | 08-12-18 | 22:36

Ab Sconditus | 08-12-18 | 22:36
Het is het concept dat je inhoudelijk niet beslagen hoeft te zijn om manager te zijn. Dat is voor een lijnmanager (platgeslagen: gaat over werktijden, aanwezigheid, ziekmeldingen, vakantiedagen, roosters) wellicht waar, maar daar heb je er 1 van nodig per 50-100 werknemers. Op alle andere gebieden is het een farce, knulletjes die van een managementsopleiding komen en dan uitvoerenden gaan 'managen', het is lachwekkend.

De zorg is een mooi voorbeeld. Vroeger had je de chef de clinique en dat was een arts, en die runde de tent. Scholen is ook een mooi voorbeeld; mijn oude basisschool had 12 klassen en 14 medewerkers. 12 fulltime docenten, een sportdocent en een concierge. Op de school van mijn kinderen, zelfde formaat, loopt nu iets van 50 man personeel rond. Alle klassen parttimers, dus 2 docenten per klas, een directie van 3 man, directiesecretariaat van 2 man, 'activiteitenbegeleiders', enz, enz. Allemaal nutteloos overbodig volk.

zik | 08-12-18 | 22:48

Er waren hier wat mensen die voorspelden dat de franse ordediensten de kant van de Gilets Jaunes zouden kiezen. Ik denk dat het na vandaag wel redelijk duidelijk is dat dit een idée fixe is/was.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 21:53 | 9

Ik denk dat je een gecamoufleerde inzet van het leger hebt gezien. Een guerillatactiek zit niet in politie en aanverwanten. Dit waren legertactieken.

lokoolokie | 08-12-18 | 22:37

zik | 08-12-18 | 22:15
De hesjes zijn veelal gewoon bezorgde en meestal ook uitgeknepen burgers die het zat zijn. Wel heb ik wat Antifa parafernalia gezien bij sommigen vanmiddag in Parijs. Het is eerder dus andersom, de hardcore is zich later gaan mengen in de hoop op rellen en anarchie. Niet zo framen als u halve waarheden heeft. De bezorgde burgers waren eerder...

Acar_ketimun | 08-12-18 | 23:03

car_ketimun | 08-12-18 | 23:03
Flikker op met je bezorgde burgers. Ga die video's kijken. Dat is niet het gedrag van bezorgde burgers.

zik | 09-12-18 | 13:42
▼ 6 antwoorden verborgen

Opvallend dat dezelfde huistrollen die islamslachtingen, migrantengeweld, linkse zwartkappen en criminele straathyena’s verzachten en vergoeilijken hier bij burgerprotesten gelijk naar de lange lat willen grijpen, of erger.
.
Inktzwarte harten.

Parel van het Zuiden | 08-12-18 | 21:48 | 10

Kuifje-in-Afrika | 08-12-18 | 23:42
Je hebt het nummer van je hutje toch niet doorgegeven? Parel v/d Graaf is aan de wandel, schijnt.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 23:54

Mijn kazerne is goed beveiligd.

Rest In Privacy | 09-12-18 | 00:13

Er staat een hoog hek om je instelling en mannen in witte jassen houden de boel in de gaten Kuifje?

Gulliver | 09-12-18 | 04:39
▼ 7 antwoorden verborgen

Voor iedereen die hier zo zit te hakken op de Fransen en hun land.
Ga zelf maar eens in een luizig flexbaantje werken voor 1200 netto gemiddeld 30 km bij je haveloze huisje vandaan. Waar je met een al even haveloze en afgetrapte Renault Clio diesel elke dag in onregelmatige diensten heen moet kachelen. En waarvan je elke keer een stukje maand overhoudt.
Terwijl je al 30 jaar niks meer verdient en alles alleen maar duurder wordt.

Met een regering die je hele land vol laat stromen met paratiserende niksnutten, die in de buitenwijken van de grote steden, en na het vallen van de avond ook daarbuiten, een waar crimineel terreurbewind uitoefenen. En waar een uitgeklede en gedemotiveerde politie ook maar heel weinig meer tegen kan doen.

Wanneer je dan boven de 50 bent herinner je je het Frankrijk van vroeger nog. Toen was er ook wel armoede, wanbeleid, chaos en corruptie, maar was het leven een heel stuk relaxter, ongecompliceerder en veiliger. En je kon je nog getroosten in het besef in een van de mooiste landen ter wereld te mogen leven. Waar je terecht trots op kon wezen. En waar het echt niet zo slecht vertoeven was.

Dat Frankrijk; het land van De Gaulle, Pompidou en Gisgard d'Estaing, is grondig naar de gallemiezen geholpen in de afgelopen 40 jaar. Nog erger dan NL.
Het is, om met Trump te spreken, in veel opzichten een shithole geworden.
En veel Fransen, die het tegenwoordig vaak slechter hebben dan hun ouders, zien en weten dat ook bliksems goed.
Daarom zijn ze zo boos.

Ab Sconditus | 08-12-18 | 21:46 | 14

Ab
Kerk ze en gnothi seauton.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 23:08

Langsrandje, het huidige Frankrijk borduurt nog steeds voort op de politieke en economische ideeën van CdG, de grootste Fransman aller tijden. Een conservatief met socialistische opvattingen, zoals een grote rol voor de overheid. Als je als president wilt afrekenen met de huidige tekortkomingen, dan moet je dus ook het gedachtengoed van De Gaulle ter discussie durven stellen.

Rest In Privacy | 09-12-18 | 00:19

Klopt Kuif, de Gaulle heeft ook echt enorme prestaties geleverd. Vooral in de tijd dat ie géén politicus was. Hij is later pas min of meer gedwongen om president te worden. Vele presidenten later konden alleen president worden omdat ze Gaullist waren. VDG, Pompidou, Poher en Hollande. Gek genoeg hoefden Mitterand en Chirac die titel niet. Vermeden de titel Gaullist eigenlijk altijd. Sarkozy en Hollande zijn vage types, zonder beroep op Charles. Macron is een noodgreep. De Gaulle was bijna twee meter en zeer bescheiden. Macron heeft zijn uiterlijk en privesituatie tegen. Daar begint het al mee. Maar ja, wat dan? Melenchon? Le Pen? Fillon?
Fransen willen niet veranderen. Ze willen een keer per zoveel jaar protesteren en weten dat er niets fundamenteels verandert op het gebied van arbeidsrecht en -omstandigheden. Frankrijk is totaal inert. Dat is de basis. Het land wil niet veranderen en zal niet veranderen. De schoolboeken dateren uit 1950. Hervormen van onderwijs leidt ook tot grote trammelant. Frankrijk is niet in beweging te krijgen.

Rest In Privacy | 09-12-18 | 00:38
▼ 11 antwoorden verborgen

Geen idee wat de Sovjet-Unie in dit epistel heeft te zoeken. Wat een warrig betoog.

RenHoek | 08-12-18 | 21:43 | 5

Wanneer ging het goed in de SU? Heb ik iets gemist?

Rest In Privacy | 08-12-18 | 23:44

Sovjet-Unie hing het communisme aan, Frankrijk niet. SU verliet vrijwillig de Brezjnev doctrine waarmee zij afscheid namen van de leidende rol in het Oostblok, Frankrijk geen idee wat die verlaten hebben (niks volgens mij). Sovjet-Unie had een charismatisch leider op leeftijd die met visie en beleid een land bij elkaar wist te houden door delen daarvan te verzelfstandigen, Frankrijk niet. Die eerste zin ook, de Sovjet-Unie viel uiteen toen het door andermans geld heen was. Wiens geld dan? Andersom, er zijn nu grote opstanden in Frankrijk, heeft SU nooit gehad. Frankrijk kent een vorm van parlementaire democratie, SU had dat niet. Etc etc.

Voor de goede orde, de SU steunde met olieleveranties Oostbloklanden tegen prijzen die ver onder de wereldmarktprijs lag. Toen die inzakte, moest de SU wel om marktconforme prijzen vragen en verbood het de DDR om surplus aan levering zelf te raffineren en door te verkopen op de westerse markt.

Het slaat compleet nergens op.

RenHoek | 08-12-18 | 23:59

Het is vanuit een bepaalde optiek zeker wel goed gegaan in de SU, het is maar door welke bril je het bekijkt. Voor de rest: wat Renhoek zegt. Vaag artikel.

Balabanov | 09-12-18 | 00:33
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
frank4444 | 08-12-18 | 21:41

Macron met verleden als investment banker van Rothschild. Had iemand dan verwacht dat anders zo zou verlopen en eindigen. Rijken plezieren ten koste van de middenklasse en armen, alsmede dr macht van Europa proberen uit te breiden. Maar Fransen, dat moet ik ze toegeven, zijn geen passief volgzaam volkje, zoals bijv. Japanners, Fransen gaan strijdend ten onder als het moet.

1-2tjuh | 08-12-18 | 21:41 | 5

@Kutje-in-Afrika En wat is je punt???

1-2tjuh | 08-12-18 | 22:08

@ Kuifje: kan die idioot beter zijn schoolgeld terug vragen. Hij bakt er geen klote van

WayneGretzky*99* | 08-12-18 | 22:10

1-2tjuh | 08-12-18 | 21:41 |
Ze gaan inderdaad ten onder. Net als u.

Rest In Privacy | 09-12-18 | 01:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Het werd een keer tijd dat die Fransen belasting aan het Noorden gingen betalen, ipv alleen maar met het handje omhoog boeren subsidieren

DommeNeger | 08-12-18 | 21:39 | 1

Da mag gij zegge maar ge drinkt er wel va !

suscrofa | 08-12-18 | 22:05

2e filmpje: Hij had nog wel zo zijn best gedaan met zijn camouflage kleding

DommeNeger | 08-12-18 | 21:33
-weggejorist-
DommeNeger | 08-12-18 | 21:37

Kennelijk weet u nog niet wat een burgeroorlog, dat is bijvoorbeeld uw buurman tegen u, het ene bevolkingsdeel tegen het andere.
Dit is de Roverheid tegen de burger, ook kwalijk.

watmagjenogwel | 09-12-18 | 04:34

Willen jullie meer of minder belasting betalen? Minder, minder, minder! Dan gaan we dat regelen.....?

lulleficatie | 08-12-18 | 21:30 | 2

1000 Euro voor jou!

Is dit nog nieuws? | 08-12-18 | 21:32

Ja, nexit dus !

suscrofa | 08-12-18 | 21:32

Ik val hier ook zomaar weer even in. De paniek van de EU-leiders begint vormen aan te nemen die zich vrijwel direct vertalen naar geweld tegen de kritische burgers. En die ordetroepen voeren het nog uit ook.
Vandaag liet iemand me dit filmpje zien www.youtube.com/watch?v=fDDHGxNFWr8
Was nog van voor de "rellen" van vandaag. Hoe halen ze het in hun helm!

Waterlander | 08-12-18 | 21:29 | 11

@ WayneGretzky*99*, hmm, laat ik dan maar de foute grap maken dat je niet kunt weten hoe blank die ninja's zijn.
@ Berbaar, voorlopig zie ik buitensporig geweld toegepast op mensen met hesjes. Als zij strafbaar waren door hun gedrag, hadden ze opgepakt moeten worden, en niet zoals nu telkens slaag, ja letterlijk de tent uit geramd.
Oh, en jij draait het dus in een handomdraai om: de vreedzame gele hesjes moeten zich niet mengen onder meegereisd slooptuitg?
Ha, het is werkelijk makkelijk geschud in jouw bovenkamer. Dank voor de tip: wat doe jij hier eigenlijk nog, tussen het gepeupel?

Waterlander | 08-12-18 | 22:36

Het is maar goed dat onze recalcitrante huispuber zich niet laat hinderen door feiten. Na een middag en avond meerdere live locatie streams te hebben gezien is het me wel duidelijk. De elite schijt in hun broek en zet hun blauwe stoottroepen in tegen de eigen bevolking. Ook de Rode Armbanden liepen ertussen, als een soort voortroepen met ploertedooiers en maar inhakken op mensen die op de grond zitten. Wel was het kat en muis verover spel amusant om te zien, dan weer naar voor en dan weer een stukje terug om na wat rookgranaat regens weer wat naar voren te gaan. 80% van de Fransen zijn het zat, maar onze puistige puber kraait beter te weten. Perfide en pathetisch... zoals altijd, zijn enigste constante. Bravo maar weer voor het etaleren van de huidige ziekte der narcisten: grenzeloze domheid en onwetendheid. Maar geef ze maar gewoon gelijk. Dat doe je met een debiel neefje ook.

Acar_ketimun | 08-12-18 | 22:55

@ Acar_ketimun, gelijk geven, wat die muppet dan ook allemaal beweert, is misschien wel het beste inderdaad. Zulke types zijn banger om van hun zelf verzonnen sokkel (krantdikte) te vallen, dan een kind op eerste zwemles.
Ik zag zonet nog een filmpje van Parijs vanmorgen. De jonge reporter had (hoe naïef) niet verwacht dat het zo vroeg al uit de klauwen zou lopen. Als er een zich beter niet onder de hesjes had moeten mengen? Hij en de cameramuts kwamen uiteindelijk weg omdat ze "van de pers waren". Goeie truc trouwens.
www.youtube.com/watch?v=ZC0rczrqn5s
Ook hier zie je geen enkel geweld van hesjes richting de ordediensten. Ook geen geknuppel andersom, maar dat die dingen gebeurden, staat op genoeg beeldmateriaal. Waardeloos.

Waterlander | 08-12-18 | 23:38
▼ 8 antwoorden verborgen

Where are the fucking dead bloody damn Sex Pistols when ya fuckin'goddamn need 'm ?

suscrofa | 08-12-18 | 21:29 | 10

Mammeloe | 08-12-18 | 21:38
Sex and violence ;)

Zo Ontzettend Moe | 08-12-18 | 22:11

suscrofa | 08-12-18 | 21:55
Voor punkers moet het inderdaad niet té moeilijk worden... *nudge*wink*

Acar_ketimun | 08-12-18 | 22:47
▼ 7 antwoorden verborgen

Wat de meest opvallende conclusie is?
GS kan voortaan geboekstaafd worden als socialistische site.
Doodzonde.

Superior Bastard | 08-12-18 | 21:28 | 8

@Berbaar | 08-12-18 | 21:43: Welnee. Als u gelijk krijgt zijn we beiden tandenloos. Ik als oorspronkelijk links denkend mens. U als een soort beschermend schild. Maar beide met hetzelfde doel. Gewoon normaal, en met een ander geluid. Helaas leeft een aanzienlijk deel van het GS aanhangsel in een bubble en staat niet meer open voor een ander geluid. Theo van Gogh zat op zijn wolk en keek hoofdschuddend toe. Welkom in 2019.

lokoolokie | 08-12-18 | 22:14

@lokoolokie | 08-12-18 | 22:14
Met gewoon normaal en een heel verschillende mening is niets mis.
Met extremistjes die oproepen tot geweld, tribunalen voor anders denkenden en straight out racisme, is alles mis.

Berbaar | 08-12-18 | 22:26

Berbaar | 08-12-18 | 22:26 |
Le jour de gloire est arrivé!!!! Sukkel met je pedanterietjes.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 22:53
▼ 5 antwoorden verborgen

Heb ooit eindexamen Frans gedaan op het VWO.
Ik versta ongeveer nog een kwart en spreek het amper meer.
Lezen gaat ook niet best. Toen zag ik het nut er al niet van in.
Had achteraf meer aan Chinees gehad denk ik.

HoerieHarry | 08-12-18 | 21:26 | 19

Dat is haar zus, Harry.

Rest In Privacy | 09-12-18 | 00:39

Heb die eerste nooit gevonden Harry, maar ze had wel een bepaalde drive.

Rest In Privacy | 09-12-18 | 00:43

Langshetrandje | 09-12-18 | 00:43
De tweede zit achter in haar keel (heb ik van horen zeggen).

HoerieHarry | 09-12-18 | 00:46
▼ 16 antwoorden verborgen

Gele hesjes een schot in de duisternis tegen de eu.
Dat hadden de heren niet verwacht Macron is een marionet.
Fransje heeft zich kandidaat gesteld wat krijgt hij nu in de maand in zijn spaarpotje €30000 zoiets is het.
Daar moet hij flink voor zweten
Wie weet wat er nog gebeurd als een stel idioten hier het gas afsluiten.
We hebben de arabische lente gehad KRIJGEN WE NU DE EUROPESE WINTER

soledad | 08-12-18 | 21:25

In WO2 waren dat veel te bescheiden kraamwagentjes die Franse tanks tov de Leopards en de Pantzers. Maar de Franse natie heeft niet stilgezeten sindsdien als het daarom gaat heb ik gehoord. Ze bouwen zelfs vliegdekschepen maintenant.

suscrofa | 08-12-18 | 21:39

Precies sus, als je als politieman in dit karretje moet rijden dan is er iets met je carrière mis. Doen overigens wel waar ze voor gemaakt zijn. Puin ruimen.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 21:57

Als het zo doorgaat hoeft GB niet meer te onderhandelen over brexit omdat de EU is geïmplodeerd. Ze hebben waarschijnlijk net op tijd de stekker eruit getrokken.

isitsoornot | 08-12-18 | 21:20 | 1

Exactly, old chap.

Mammeloe | 08-12-18 | 22:31

Vorig jaar toen ik naar me residentie in Frankrijk reed betaalde ik €1,30 voor een liter E95 benzine terwijl die in Nederland al weer €1,67 kostte. Dit jaar ging de prijs in Frankrijk opeens omhoog naar €1,52. Getver dacht ik toen, wie heeft dat nou uitgevonden. Nu ik die gele hesjes zie snap ik het. Laat ze maar lekker protesteren, dan gaat de benzineprijs wel weer omlaag. Ja, ik moet ook aan me centjes denken hoor!

Ikreaguuralzesjaar | 08-12-18 | 21:16 | 11

Narcist, doe jij maar een geel hesje aan ja. En koop gelijk een bosje gele narcissen, voor het geval een oorlogsjournalist je op de plaat zet terwijl je aan het shoppen bent in Paris.

suscrofa | 08-12-18 | 22:15

Kuifje-in-Afrika | 08-12-18 | 22:01
Nope. Spot on.

Acar_ketimun | 08-12-18 | 22:37

Opec heeft weer afspraken gemaakt om de prijzen nog verder omhoog te kunnen duwen. Geniet nog maar even van de prijzen onder de €2/liter

CleanUpTime | 09-12-18 | 18:47
▼ 8 antwoorden verborgen

Bedenk me net dat het 8 uur journaal nog valser was, met in de rechterbovenhoek: Arnhem, 12 demonstranten.
De elite hier is echt in paniek.

Mammeloe | 08-12-18 | 21:15 | 4

Hahaha nou maar dat is toch precies wat het is? Als die dappere klagers blijven gewoon thuis bij moeder de vrouw omdat het buiten regent.

Beste_Landgenoten | 08-12-18 | 21:22

Gheghe dat is toch humor om te lachen.
12 sneuneusjes die een "protest" denken te hebben.
Heerlijk!

Berbaar | 08-12-18 | 21:33

lach wekkend,net zo als die 200 in rotterdam

bigb28 | 08-12-18 | 21:35
▼ 1 antwoord verborgen

Is de Graaf van Egmont niet aanwezig? Die beschouw ik dan toch als een betrouwbare bron als het op Franse aangelegenheden aankomt.

knutsel_ | 08-12-18 | 21:06 | 1

De verbindingen zijn hier nogal kwetsbaar momenteel.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 21:08

Feynman
Spoor, la Poste en gros van ziekenhuizen zijn volledig staatseigendom. Het is dus vrij logisch dat het aandeel overheid tov BBP/BNP aan de hoge kant lijkt. Er verdwijnt ook in Nederland heel veel geld naar die bedrijfstakken, maar onder andere kopjes.
En gelet op de hedendaagse gezelligheid zal daar de komende jaren helemaal geen reedt aan veranderen. Enige resultaat van deze ellende zal zijn dat de komende presidenten totaal inerte opstelling zullen hebben en met dunne poep in de broek zullen regeren. Resultaat: groeiende armoede voor de gele hesjes.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 21:05 | 5

Zolang Links de EU en immigratie steunt gaan ze niet aan de macht komen.
Protesteren kan straks alleen nog in het kieshokje en zal overal in Europa anti-EU partijen aan de macht brengen.

Gulliver | 08-12-18 | 21:54

Le Pen, die vrouw heeft het buskruit ook niet uitgevonden. En haar economisch programma leek me ook niet al te doordacht.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 21:58

Gulliver | 08-12-18 | 21:54
De lilliputers gaan u vellen.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 22:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik ben het niet eens met alle aspecten van het beleid van Macron - met name het voor wat betreft het fêteren van de top van het bedrijfsleven en de voelbare rekening voor de ambitieuze klimaatdoelen bij de onderklasse neerleggen. Dat er grote hervormingen in Frankrijk nodig zijn, kan ik echter niet meer dan onderschrijven en ik juich de hervormingsdrift van Macron in dit verband dan ook van harte toe.

Gebleken is dat Gele Hesjes-beweging voor een groot gedeelte bestaat uit lieden die het geweld tegen gezagsdragers niet schuwen; dit maakt het tegemoetkomen aan hun -terechte of onterechte- eisen toegeven aan chantage. Ik kan me goed voorstellen dat Macron hiervoor past.

Hier in Nederland is de Gele Hesjes-beweging gelukkig een vrij kneuterige bedoening. Gisteren werd er een vrij sneu figuur door het AD opgevoerd als representant van de Nederlandse tak van de beweging en ik kan me voorstellen dat dit een hoop potentieel sympathisanten heeft doen besluiten van deelname af te zien, omdat zij niet met dergelijke figuren willen worden geassocieerd.

de IJsman | 08-12-18 | 21:05 | 14

Kuifje-in-Afrika | 08-12-18 | 23:48

Het zal ongetwijfeld een doel hebben gehad, maar het draagt allemaal niet bij aan de beeldvorming. ;-)

Vergelijk het met de voortvarendheid waarmee te werk ging Ollongren bij de afschaffing van dat D66-gedrocht, het raadgevend referendum. Ze had al het imago van een regenteske, carrière-ambtenaar en dit geintje, in de cruciale beginfase van haar periode als MinBiza, verstrekte dat beeld alleen maar. Je kan maar één keer een eerste indruk maken!

de IJsman | 09-12-18 | 00:01

De "elite" is zich snel aan het mobiliseren en is stappen aan het zetten om het land te gaan verlaten. Hesjes moeten straks hesjes te eten geven.

Rest In Privacy | 09-12-18 | 00:01

Edit: *waarmee **Ollongren** te werk ging

de IJsman | 09-12-18 | 00:02
▼ 11 antwoorden verborgen

Wat een mazzel dat onze WIm-Lex net een nieuwe vliegmachine heeft gekregen.
Patagonie is nu heel mooi in de tijd van het jaar.

Mammeloe | 08-12-18 | 21:03 | 1

In Argentinie is het al een tijdje ook behoorlijk onrustig. In Patagonië gooiden demonstranten vorig jaar met Molotov cocktails naar een politiebureau.

Gulliver | 08-12-18 | 21:29

Kwestie van tijd dat dit overslaat naar andere landen want overal wordt de bevolking uitgeknepen als een citroen.
In NL is de zorgpremie (die we allemaal verplicht betalen) de kurk waarop de regering drijft. In Frankrijk is de zorgpremie flink lager, net als de zorgkosten overigens. Dat scheelt een slok op een borreltje.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 21:01 | 10

@snars | 08-12-18 | 21:01:

De regering houdt geen cent over aan de zorgpremies, dat gaat allemaal terug naar de zorg en er moet nog een vracht geld bij ook.
De grote kurk zijn de accijnsen.

Gulliver | 08-12-18 | 21:32

@Langshetrandje | 08-12-18 | 21:28 | ja , klopt daarom zet ik het er ook bij , ging om vergelijking NL -FR

Zwizalletju | 08-12-18 | 21:39

Dit is een eerste rondje. Rustig wachten. Heel Europa mag mee gaan.
Niemand wil Timmerfrans als Führer !?

Parijs laat zien hoe ver je de politiemacht kunt uitdrogen. Nog een grotere opkomst en het is niet meer te houden. Of het leger moet op de bevolking schieten. Maar de Franse generaal zal dat bevel nooit geven. En vele soldaten zullen direct overlopen met hun wapens. En daar begint de Revolutie dan pas echt. En dat gebeurt alleen indien een nog grotere groep opstaat. There is some point of no return ?

Shareholder II | 08-12-18 | 21:48
▼ 7 antwoorden verborgen

Waarom Starbucks?
Nou, Starbucks hoeft geen belasting te betalen. Wel de kleine man die naast Starbucks een koffiewinkeltje heeft geopend

wapster | 08-12-18 | 21:00 | 1

@wapster
Uitstekend punt

kindapaas | 08-12-18 | 21:06

Gezeur over plastic kogels is hoax want Staatsjournaal repte er niet over?

Shareholder II | 08-12-18 | 20:58 | 1

Slecht voor het millieu al dat plastic. Kunnen ze geen houten kogels gebruiken?

Gulliver | 08-12-18 | 21:34

Keurig opgelost. Hopelijk hebben de beroepsklagers hiervan geleerd en nemen ze hun eigen verantwoordelijkheid ipv alles altijd maar bij de overheid neer te leggen.

Superior Bastard | 08-12-18 | 20:57 | 2

Het probleem is nu juist dat die overheid alles bij hen neerlegt. Misschien helpt het als je het stuk volgende keer eerst leest voor je met je oordeel klaar staat.

wapster | 08-12-18 | 21:02

De Fransen verwachten juist alles van hun overheid. Vandaar het enorme ambtenaren-apparaat en de hoge belastingdruk, want zo'n grote overheid is niet gratis.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 22:04

De Guillotine heeft bewezen effectief te zijn tegen parasitisme ,
wellicht is het tijd om ouderwetse behandelmethodes niet bij
voorbaat als barbaars te definiëren.

Ik zou me er iets bij voor kunnen stellen dat lieden die het nodig vinden
om onschuldige kinderen genitaal te verminken, er bij te helpen
om voortaan ook zittend hun blaas te ledigen.

getzappad | 08-12-18 | 20:54

En het verontrustende is ook dat Macron samen met Merkel de “as” van Europa vormen en deze willem hervormen. Merkel heeft puinzooi van DE en Europa gemaakt met haar migranten gedoe en die Macron bakt er zelf thuis niks van. Wat een bestuurlijke armoede.....

Blonde Nel | 08-12-18 | 20:52 | 1

De As van het Kwaad.

Gulliver | 08-12-18 | 21:37

fr.wikipedia.org/wiki/Mouvement_des_G...
Het bovenstaande wikipedia artikel geeft inzicht in de achtergronden van het gele hesjes verzet. (te vertalen met hulp van Google in welke taal dan ook).
Wat opvalt - buiten de stupiditeit van Macron om zijn tegenstanders te koeioneren - is de volstrekte afwezigheid van 'Franse intellectuelen'. Die zitten allemaal in de staatsruif zichzelf te voederen en vol te vreten à la Frans Timmermans. Frankrijk moet afslanken, de EU moet operatief een maagverkleining krijgen. Weg met dat vet, weg met die vette vingeraars!

Eeuwig..Op..Vakantie | 08-12-18 | 20:48 | 9

Eeuwig.. Op.. Vakantie | 08-12-18 | 21:53
Mooi. Deze had ik nog niet gezien. Zijn Engels is voor Franse begrippen uitstekend te noemen.
Dit filmpje is ook een aanrader, met Engelse ondertiteling:
www.youtube.com/watch?v=IQUwcYwMYVY

Rest In Privacy | 08-12-18 | 22:09

Van Duyvenbode | 08-12-18 | 22:09
Deze Camus spreekt prachtig Frans, maar ik ben bang dat veel van zijn verbindingsstreepjes (journalist-rechter enz.) over de hoofden van zijn gehoor heen vliegen. Maar met de pijn in zijn stem (de liefde voor Frankrijk) komt zijn boodschap indringend binnen. In 1919 werd in het vernederde Duitsland de Weimar Republiek opgericht met een droom grondwet en andere hoog idealistische stempels van liberaal denken. De gewone Duitser echter wist niet meer wat hem tot Duitser maakte en wat Duitsland eigenlijk bijeenhield. Die crisis vreet nu ook in het Franse gemoed, terwijl van alle volkeren van Europa het juist de Fransen waren die chauvinistisch zwoeren op hun Frankrijk. Dit is dus bezig te gisten in die gele hesjes...

Eeuwig..Op..Vakantie | 08-12-18 | 22:58
▼ 6 antwoorden verborgen

@ Vitaly Chernobyl | 08-12-18 | 20:35
@Bakschuif: Mag ik voor jou komen werken, 35 u/wk en dan met 62 een volledig pensioen? Ben wel benieuwd hoe jij dat gaat betalen.
Dat betaal ik uit het stopzetten van de status van 'meestbetaler' aan de EU, het sluiten van de grenzen voor migranten, het uitzetten van alles wat hier niet hoort, het elimineren van de nationale opvang- en zieligheidsindustrie die leeft van belastinggeld en het stoppen met volstrekt nutteloze windmolen projecten op zee en elders. Met wat ik daarvan allemaal over houd, mag u van mij ook met 60 al met pensioen. Zo ben ik dan wel.

Bakschuif | 08-12-18 | 20:47 | 6

Och er zijn nog andere oplossingen denkbaar. Belastinggelden mondiaal ophalen bij de bedrijven en de rijken die niet bijdragen aan de samenleving.

Huub12 | 08-12-18 | 20:57

Kuifje-in-Afrika | 08-12-18 | 20:55
Dat idee heb ik ook.

HoerieHarry | 08-12-18 | 20:58

Huub12 | 08-12-18 | 20:57
Communist.

Superior Bastard | 08-12-18 | 21:00
▼ 3 antwoorden verborgen

De Franse politie schiet met zogenaamde bean bags, deze munitie is op zich niet dodelijk, echter kan gevaarlijk, indien verkeerd gebruikt, en juist alsnog, dodelijk, zijn. (Zie ook de verwondingen met bloed aan het gezicht in video 2).

Nederlandop1 | 08-12-18 | 20:45 | 4

Ja, en?

Superior Bastard | 08-12-18 | 20:59

Wat is het probleem?

Gulliver | 08-12-18 | 21:39

Dit is een observatie he

Nederlandop1 | 09-12-18 | 13:00
▼ 1 antwoord verborgen

"De Franse overheidssector is te groot en te dominant in haar economie."
Door al die subsidie worden ze lui, Franse wijn is al tijden niet meer te zuipen.

Wekkertje | 08-12-18 | 20:43 | 1

Die wijn is nog steeds goed te drinken, alleen niet meer te betalen.
Dus ja, alleen die goedkope Franse wijn is niet te zuipen.
Bijvoorbeeld, vroeguh, kocht je een redelijke Franse wijn voor 10 gulden, nu mag je blij zijn dat je diezelfde wijn voor 20 euro kan kopen. (44 harde guldens)
Maar dat is niet de schuld van die Franse wijnboeren maar.... u raadt het al, ja.
En zo is het met alles gegaan, en dan nog zeggen "ze" je mag niet klagen, we hebben het goed, lees hier opnieuw "de elite"

watmagjenogwel | 09-12-18 | 03:59

Maar is er een oplossing dan? Vroeger had je heel veel arme lui. Die werkten alleen maar en plantten zich voort. Ze bleven net in leven. Tot ze geen werk meer hadden, dan gingen ze vroeg dood. Mensen hadden niet eens tijd of energie voor protesten. Nu is het veel beter, er komt niemand van de honger om, zelfs als er geen werk is. Maar een economie kan niet alleen maar blijven groeien (behalve door inflatie). En als er dan toch mensen bijkomen (tegenwoordig vooral van buiten), houdt het een ker op. Dan stort het systeem met veel geweld en ellende in om pas daarna weer (hopelijk) te kunnen groeien. Uiteindelijk zie ik het somber in. Wel jammer als het Louvre en andere musea worden geplunderd en vernield.

Hadena | 08-12-18 | 20:43 | 3

Je kunt beginner met het streven naar een kleinere overheid. Leer een land besturen als een bedrijf, met wat wenselijke grenzen die uitermate noodzakelijk zijn.

donkieshot | 08-12-18 | 21:00

Het verhaal van een kleinere overheid ben ik geheel voor, maar niet een overheid met minder taken. Er zit gewoon - net zoals in het bedrijfsleven - veel te veel nutteloos middenkader bij. Echter als je naar het takenpakket kijkt, moet de overheid juist groter. De zorg en het OV dienen per direct weer terug onder overheidsvlag gebracht worden, en eigenlijk het liefst ook de banken, één overheidsbank zonder winstoogmerk.

Maar dan wel efficient ingericht, dus niet met al dat nutteloze volk wat er nu zit vliegen te vangen en overbodige projectjes te bedenken want "staat goed op mijn CV".

zik | 08-12-18 | 22:23

Frankrijk is ook het land met nogal wat onrendabele spoorlijnen naar dorpjes waar bijna niemand woont. Heel sociaal en klantvriendelijk, maar dus ook erg duur.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 23:06

Feynman, bedankt voor de toelichting. Een land wat voor een belangrijk (lees aan de macht) deel teveel op grote voet leeft, en de rest (die met gele hesjes) kreperen. Tsja, dan gaan de Fransen de straat op en hard ook.
Wij sukkels in Nederland kijken liever naar RTL1234567

Argwanus | 08-12-18 | 20:42

Die Macron is Cocos kun je wel zeggen. Ze kunnen zijn bloed wel drinken. Een typisch voorbeeld van een Franse Politicus. Zodra ze de macht hebben voeren ze geen fuk meer uit voor de burgers aan wie ze dienstbaar horen te zijn. Ze denken dat volksvertegenwoordiger zijn betekend dat ze een beetje met andere Wereldleiders moeten rondhangen om daar wat duistere zaakjes te regelen. Ik heb de laatste jaren bijna geen Franse president meer op de tv gezien zonder dat Merkel er met een uitgestreken smoel naast stond. Dan weten de Fransen weer wie er de baas is. Nou houden de Fransen niet bepaald van Trump maar ik denk dat ze wel een beetje zien dat het mogelijk is om een leider te hebben die er voor de mensen is en dat dat eigenlijk best goed gaat.

down | 08-12-18 | 20:39 | 8

Als ze niet in de eurozone zaten hadden ze bij kunnen drukken, scheelt in de staatsschuld.

down | 09-12-18 | 00:42

Dan blijf je drukken Down, want inflatie.

Rest In Privacy | 09-12-18 | 01:15

Ja maar minder dan je denkt omdat de staatsschuld lager zal zijn geef je ook minder uit aan rente. Bovendien xal het de regeringen weerhouden om zich in dure idiote dingen te mengen omdat het de lasten zelf zal moeten dragen. Ik bedoel oorlogen zoals Libië en Malie, klimaat en vluchtelingen akkoorden etc. Ook zal er minder druk zijn om daar aan mee te doen dan nu omdat je niet in een Europese eenheid zit en zelf de lasten zal moeten dragen. Ook val je er andere landen niet mee lastig.

down | 09-12-18 | 07:41
▼ 5 antwoorden verborgen

De inleiding tot de ondergang van de EU. De "leiders" krijgrn door dat ze lijders gaan worden!

Billy24 | 08-12-18 | 20:38 | 2

Droom lekker verder knul.

Berbaar | 08-12-18 | 21:01

Neen, de burgerlullen lijden. De elite en de aristocratie die leiden. Zoals in den 19en eeuw.

suscrofa | 08-12-18 | 21:26

we zitten inmiddels al in het 4e reich. vluchten kan niet meer tenzij je een vvd/d66 tonnetje verdient. o vergeet niet er zijn ook heel veel pvda graaiers met een tonnetje

Rest In Privacy | 08-12-18 | 20:37 | 1

Je kan gerust tegen de migrantenstroom in 'vluchten'.

RandyBiel | 08-12-18 | 20:43

Daarom is het ook belangrijk dat we gaan scheiden van Frankrijk en al die andere prutlanden onder België. Duitsland NL Lux BE GB en Denemarken in een gezamelijke unie. Dan ben je veel beter af dan met deze bende.

Omebert | 08-12-18 | 20:35 | 1

Ik ben voor de EEG en Frankrijk behoort daar als een van de 6 oprichters gewoon bij.

ja-ja-nee-nee | 08-12-18 | 20:39

Het protesteren is één. Liefde voor land en welvaart. Het zou mij niets verbazen wanneer negentig procent die voor plunderingen zorgt in mindere mate een Franse achtergrond heeft.

klowiepowie | 08-12-18 | 20:34 | 3

Mij ook niet.

lacucaracha | 08-12-18 | 20:37

Ze stappen dan op een bootje dat hier alles voor hen geregeld is. Een studie die zo in hun hoofd gepropt wordt. In hun hoof hebben ze een studie al behaald wanneer ze halverwege de oversteek zijn en menen dat ze hier zo aan de slag kunnen. Europeanen zijn immers te dom om te poepen. Moslims zijn de beste en hun Allah is de grootste. Dan komen ze hier en blijkt het allemaal anders te zijn.

klowiepowie | 08-12-18 | 20:40

Een minderwaardigheidscomplex en woede is dan het gevolg. De wereld is dan anders draaiende.

klowiepowie | 08-12-18 | 20:42

050 : opkomst volgens DvhN - 30
058 : opkomst volgens LC - 40

Eierbal-is-fijn | 08-12-18 | 20:33 | 8

knutsel_ | 08-12-18 | 20:56
Heeft weinig met framen te maken knutsel.
Ze haalden er vorige week in Den Haag al zo types van ID-verzet en Pegida uit.
Natuurlijk zitten de extremistjes als bokken op de (lege) haverkist.

Berbaar | 08-12-18 | 21:04

@Berbaar Ik beschouw Pegida nou niet bepaald als extreemrechts, eerlijk gezegd.

knutsel_ | 08-12-18 | 21:09

@Edwin Wagensveld van Pegida is dat zeker wel.
Naast dat ook nog eens veroordeeld in Duitsland tot een aantal jaren achter de stangen, logisch dat mensen zich daar niet mee in willen laten.

Berbaar | 08-12-18 | 21:25
▼ 5 antwoorden verborgen

Werken,werken,steeds meer betalen,elke keer weer accijnsverhoging dit, accijnsverhoging dat,meer btw,meer zorgpremie,meer milieubelasting, werken,werken.
Ik ben moe en helaas blank.

blank-dus-racist | 08-12-18 | 20:33 | 1

Waarom stond je er dan niet in je gele hesje?

ja-ja-nee-nee | 08-12-18 | 20:40

De belastingen kunnen prima omlaag zonder hoger begrotingstekort. We geven bakken met geld uit aan allerlei onnodige dingen: ontwikkelingshulp, EU landbouw- en structuurfondsen, kunst- en cultuur, klimaatonzin, de massa-immigratie.

Dr. Vigilante | 08-12-18 | 20:31 | 2

Er gaat vooral veel geld naar de Franse landbouw, naar boeren in gele hesjes.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 20:34

KIA, er moet nog meer naartoe.

El Rico Grande | 08-12-18 | 21:31

Komt niet zo vaak voor, zo'n uitgelezen mogelijkheid; Merkel exit, Macron bijna exit, zo goed als Brexit, ....... Nog één laatste zetje en dan is het eindelijk over en uit met Brussel. Doe maar lekker tekenen in Marrakech, doe dan!

JohnJames_001 | 08-12-18 | 20:30 | 2

yep dun ijs zeer dun ijs en er eenmaal doorgezakt
is het gedaan spring dan d666 harder...

zoefff3 | 08-12-18 | 21:00

Laatst het boek gelezen van Bas van Bavel: "De onzichtbare hand" - over de uitwerkingen van een markteconomie. Zodra de markteconomie is doorgedrongen tot alle drie de factoren van de productie, namelijk arbeid, grond en kapitaal, treedt als eerste vermogensongelijkheid op, en vervolgens inkomensongelijkheid, gevolgd door segregatie van de maatschappij in een toplaag (hier op dit blog door velen "de elite" genoemd) en een verarmende onderlaag. Van Bavel is behoorlijk deterministisch en denkt bijvoorbeeld dat de neergang als gevolg van een dominantie van de markteconomie onomkeerbaar is, doordat de rijken, de vermogenden, zich reeds meester hebben gemaakt van de politieke macht. In Nederland, en wellicht ook in de EU?, zou de neergang misschien nog kunnen worden tegengehouden. Ondertussen laat Van Bavel zien, en dat is deprimerend, dat de neergang gepaard gaat met onvrede en opstanden, allemaal zonder soelaas.
De vraag is de of de gele hesjes te hoop lopen tegen de symptomen die zij direct aan de lijve ondervinden, en of zij ook begrijpen wat de structurele oplossing zou kunnen zijn. De oplossing is niet alles maar over te laten aan de overheid. De oplossing is dat de burgers zich organiseren in economische samenwerkingsverbanden, coöperaties, en wel op grote schaal. En om te weten hoe dat eruit kan zien, moeten we de geschiedenis bestuderen. Hier in Nederland zou dat betekenen dat we onze economie van 1900 tot 1980 goed bestuderen, een periode waarin de markteconomie nog niet dominant was, maar waarin wel de grootste welvaartsgroei plaatsvond in ons land.
Bas van Bavel, interessant figuur, die laat zien dat bestudering van de geschiedenis veel meer kan zijn een studie van wat reeds is gebeurd.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 20:30 | 4

Let op mijn woorden. De ZZP-ers gaan straks massaal in coöperaties.

Eendracht maakt macht.

ja-ja-nee-nee | 08-12-18 | 20:43

Wat die Fransen wel zeker weten is dat als je als land eenzijdig de diesel anderhalf keer zo duur maakt het mejeu er ook geen zak me op schiet als je gewoon met de auto naar het werk moet wegens het gebrek aan openbaar vervoer.

zwellevertje | 08-12-18 | 20:58

Frankrijk heeft redelijk goed openbaar vervoer.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 23:20
▼ 1 antwoord verborgen

Als je als landsbestuur een betoging tegenhoudt, wegens "te verwachten onrust", is het dan een #BlokkeerRegering? Of is de nieuwe geuzennaam alleen weggelegd voor de onderlaag van de middenklasse? #BlokkeerFriezen, #RutteRotOpRotterdammer, #FemkeForPresidentMokummer?

Rest In Privacy | 08-12-18 | 20:30

Doorpakken en oprollen die uitvreters in de diversen regeringen

Bushcrafter | 08-12-18 | 20:29

De Fransen hebben zelf voor deze zak gekozen, weliswaar beinvloed door de media en BF’en maar ze hadden de mogelijkheid om Le Penn te kiezen en hebben het nagelaten. Nu maar op de blaren zitten.

Tronald_dump | 08-12-18 | 20:29 | 4

Gut botbot, normaal trek je partij voor de zielige minderheid. Kompas kwijt?

ristretto | 08-12-18 | 20:54

botbot | 08-12-18 | 20:38
Klets zelf niet man, in ieder Frans dorp met meer dan 1000 inwoners word geprotesteerd en is de plaatselijke rotonde bezet, alleen in de Puy de Dome al zijn alle flitspalen buiten werking gesteld door de bevolking, dit is breed gedragen, Macron is zo goed als zeker afgeschreven.

zwellevertje | 08-12-18 | 20:54

botbot heeft ze persoonlijk voor u geturfd vandaag.

Mammeloe | 08-12-18 | 20:54
▼ 1 antwoord verborgen

Het 8 uur journaal besteedde er veel aandacht aan. En over de btw-verhoging van 6 naar 9 procent (=50%). Met als afsluiter dat iedereen er in Nederland komend jaar netto op voorruit gaat.
...
Ze moeten nu echt niet met me me gaan lopen fucken. Gotver. Wat een onbeschaamd goor nepnieuws.

Mammeloe | 08-12-18 | 20:27 | 10

He Mammeloe, word jij nog behandeld voor je paranoïde symptomen?

Rest In Privacy | 08-12-18 | 20:58

Kuifje-in-Afrika | 08-12-18 | 20:58
Ik reaguurde op botbot. Beter kunt u inloggen onder de juiste van uw 4 nicks.
Dit zorgt alleen maar voor verwarring.

Mammeloe | 08-12-18 | 21:33

Dat jij niet kan tellen, was mij al duidelijk, Mammeloe.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 22:09
▼ 7 antwoorden verborgen

Dat #GiletsJaunes zou ieder weekend in iedere hoofdstad de boel moeten blokkeren om die EU-ers weg te werken. Zo jammer dat Nederlanders pas durven protesteren als in het buitenland de politici al aan lantarenpalen bungelen.

pollens | 08-12-18 | 20:26 | 1

Ik moest even grimlachen.

Mammeloe | 08-12-18 | 20:56

EUSSR in wording niet meer niet minder met Timmerfranzl viva viva ( zucht)

william7055 | 08-12-18 | 20:26 | 1

Tenzij er nog een ziekere psychopaat wordt gevonden is Frans idd führer.

Shareholder II | 08-12-18 | 21:00

Wat een verassing!

lacucaracha | 08-12-18 | 21:30

Ik heb sowieso nooit begrepen waar die Macron plotseling vandaan kwam. Nog nooit had iemand van die man gehoord, en ineens was ie presidentskandidaat, die vervolgens ook nog eens werd gekozen. Afkomstig van de Rothschild bank en kennelijk door het pro-EU establishment naar voren geschoven als een soort "puppet on a string" om Hollande op te volgen. Een enorme ijdeltuit die schijnbaar iedere maand een vermogen uitgeeft aan zijn persoonlijke kapper. Een vermeend homoseksueel die voor de vorm is getrouwd met een opgewarmd lijk van 87... De tijd lijkt inderdaad rijp voor een nieuwe Franse revolutie. Ze deden het al eerder in 1789. Nu, bijna 230 jaar later, wellicht opnieuw.

Motleycrew | 08-12-18 | 20:25 | 2

De boy die Canada bestiert heeft ook zo'n oudere overrijpe milf.
Ik zie een patroon.

HoerieHarry | 08-12-18 | 20:31

De PS had goed begrepen dat ze er een flinke zooi van hadden gemaakt en dat er niemand op ze zou stemmen. Ze waren de hele oude politiek al compleet zat daar. Ze hebben toen Macron vooruitgeschoven die zogenaamd onafhankelijk was. Met veel marketing, alsof het wat nieuws was terwijl eigenlijk niemand goed wist wat hij wilde zodat iedereeen er op kon stemmen heeft hij weten te profiteren van het feit dat er verder alleen Le Pen of de oude politiek viel te kiezen.

down | 08-12-18 | 20:49

Binnenkort ook bij u in de buurt. Wanneer de armlastige bevolking hier doorheeft dat de fake klimaatverandering ( eerder ook bekend als angstmaker onder: opwarming van de aarde, zure regen, ozonlaag, enz. ) die honderden miljarden van de burger vraagt er door gedrukt wordt. De politici en tienduizenden nepwetenschappers die hierin een topinkomen hebben wrijven zich in hun handen.

070 | 08-12-18 | 20:21 | 9

Domme Kuifje, je kunt prima nationalistisch zijn als de Zwitsers of Denen en toch goed samenwerken. Alleen niet EU style.

ristretto | 08-12-18 | 20:57

Wat voor type Deense telefoon heb jíj, Ristretto?

Rest In Privacy | 08-12-18 | 21:00

Ik denk B&O.

zwartzondersuiker | 08-12-18 | 21:10
▼ 6 antwoorden verborgen

De EU gaat een EU-leger nog heel hard nodig hebben maar dan om zichzelf te beschermen. Een EU dictatuur is in opbouw, ongekozen leiders, regeringen van lidstaten die kritiekloos uitvoering geven aan alle EU wetgeving en verdragen, verlies van soevereiniteit, het afschaffen van (raadplegende) referenda.
Dit is slechts het begin, het begin van het einde wel te verstaan. Vroeg of laat zal er worden afgerekend, met of zonder guillotine.

spamzuiger | 08-12-18 | 20:21 | 8

Beste_Landgenoten | 08-12-18 | 21:05
Ken je Halsema?

Is dit nog nieuws? | 08-12-18 | 21:15

Beste_Landgenoten | 08-12-18 | 21:05
Als ik moest kiezen tussen EU dictators die vele miljoenen gelukzoekers binnenhalen of Victor Orbán dan ga ik echt voor Orbán. De negatieve effecten van curruptie zijn nog niet 1/10 van wat men in de EU aan gaat richten

bodemloos | 08-12-18 | 21:21

Hebben jullie al opgemerkt dat die blauwe pantservoertuigen *de EU vlag* dragen ? #Facepalm .. Erg ongelukkig gekozen, door die Franse politie eenheden

Nederlandop1 | 08-12-18 | 22:35
▼ 5 antwoorden verborgen

heel erg oppervlakkig stuk tekst. Eenzijdig ook want de beargumentatie betreft voornamelijk de gebrekkig of slecht functionerende macht en economie. Je ziet vandaag ook in Belgie de steeds massalere gele vesten protesten. Gemene deler : de uitgeperste midden- en arbeidersklasse door een neo liberale globalistische elite die alle binding met de ''burger'' kwijt is

gelachewoar | 08-12-18 | 20:19 | 9

Beste_Landgenoten | 08-12-18 | 20:58
zie het antwoord van azijnseikerT | 08-12-18 | 20:31
de hele ongekozen kliek in Brussel, de oldboys network van de multinationals, Ngo's.

Is dit nog nieuws? | 08-12-18 | 21:15

Is dit nog nieuws? | 08-12-18 | 21:15 |
Ja, en hij slaat exact 3x de plank volledig naast.
Europarlement is wel gekozen.
NGO's zijn gewoon organisaties die niet gebonden zijn aan een overheid.
Multinationals zijn geen old boys maar concurrenten, meestal.

Dus daar ga je al.

Beste_Landgenoten | 08-12-18 | 21:18

Beste_Landgenoten | 08-12-18 | 21:18
Het Europarlement is wel gekozen, maar heeft nauwelijks besluitvormingsmacht. De rest van de Brusselse kliek is niet gekozen en kost miljarden:
europa.eu/european-union/about-eu/fig...
ec.europa.eu/budget/annual/index_en.cf...
Veel multinationals zijn in economisch opzicht groter dan de meeste landen, die multinationals hebben geen old boys network nodig om elite te zijn:
blogs.worldbank.org/publicsphere/world...
De grootste NPOs zijn ook geen kleine partijen:
www.brac.net/latest-news/item/1145-bra...

radiatorknopje | 08-12-18 | 21:54
▼ 6 antwoorden verborgen

Euh, Marcon?

Mammeloe | 08-12-18 | 20:18

Laat Macron opstappen, dat is een goed begin. De man heeft geen steun meer van het Franse volk. En stop ook met die milieu onzin. Als mensen niet meer te eten hebben kan het milieu hen ook niets meer schelen. En die kant zijn we hard aan het opgaan in de EU. Los nog van het feit dat Nederland een zandkorrel is op wereldschaal en iedere euro die we investeren in het milieu een verloren euro is. De enige die er beter van worden zijn Rutte en consorten. Milieu is een verdienmodel voor de elite. Een excuus om de burgers verder uit te melken. Kijk maar eens wie er vervuilen: China, VS, Azië. Ieder jaar meer. Het kan hen geen ruk schelen en wij moeten ons scheel betalen terwijl het op wereldschaal geen enkele fuck uitmaakt? Stop deze waanzin. Laat burgers eten kopen in plaats van te betalen voor waanzin.

MW51 | 08-12-18 | 20:16 | 10

MW51 | 08-12-18 | 21:11 |
Ik begrijp je maar al te goed.

Beste_Landgenoten | 08-12-18 | 21:15

Beste_Landgenoten | 08-12-18 | 21:02
Grappig. Bij ‘na mij de zondvloed’ moet ik altijd denken aan de bestuurders die de situatie waarin we ons bevinden hebben veroorzaakt. Mensen als Merkel, Juncker, Timmermans, Rutte, Macron.

radiatorknopje | 08-12-18 | 21:24

Klopt als een bus MW51. Werkelijk elke beslissing die de overheid neemt valt in ons nadeel uit, is onlogisch en geldverspilling.

Maris v.d Hof5393 | 08-12-18 | 23:49
▼ 7 antwoorden verborgen

En daar sta je dan met je gele hesje voorzien van bivakmuts lekker anoniem.
Als er dan een rubberenkogel van rechts komt moet je niet piepen.

botbot | 08-12-18 | 20:14

Nederland heeft een belastingdruk van wel meer dan 50% van het BBP als je werkelijk alle verholen belastingen gaat meetellen, zoals ozb, brandstofbelasting, btw, energiebelasting enzovoort, enzovoort.

Dhyan1234 | 08-12-18 | 20:11 | 5

Vergeet niet dat e over alles ook x belasting betaalt. Belasting om je huis te kopen, belasting om in je eigen huis te mogen wonen, en als je dood gaat moeten je kinderen nog een keer erfbelasting over dat huis betalen. Smerige uitknijpers en smerige dieven in Den Haag.

MW51 | 08-12-18 | 20:28

MW51 | 08-12-18 | 20:28 |
Ja en dat doen "ze" allemaal om jou uit te knijpen MW51. "Ze" zijn volksvertegenwoordiger geworden om hun zakken te vullen (met de Balkenende-salarisjes van ze) en hebben hun bedrijfsleven-carrieres onderbroken voor een periode zelfverrijking in de Tweede Kamer. Ze doen er alles aan om jouw leven tot een ellende te maken MW51, zoals het onderhouden van geodkope scholing, gezondheidszorg, politie en infrastructuur. Allemaal om jou te zieken. Ze zijn sowieso tegen jou. Omdat jij een burger bent en politici haten burgers, daarom zijn ze ook politicus geworden, nietwaar, en geen bankier, industrieel of patathandelaar.

Ik raad je het volgende aan: Doe een cursus politieke besluitvorming in je gemeente (vrijwel gratis), meld je aan bij een politieke partij en zet jezelf op de lijst met een goed programma. Voor je het weet word je gekozen in de gemeenteraad, de provinciale staten en mogelijk zelfs in de Tweede Kamer, ooit. Dan kan je deelnemen. Dan kan je meebesluiten. Maar iets zegt me dat je liever niet deelneemt maar commentaar geeft vanaf de zijlijn. KLopt dat?

Beste_Landgenoten | 08-12-18 | 21:11

Beste_Landgenoten | 08-12-18 | 21:11
Ik denk dat jij meer kans maakt. Haha.

MW51 | 08-12-18 | 21:21
▼ 2 antwoorden verborgen

Beetje gemakzuchtig betoog. Ik heb wel eens beter gelezen.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 20:09 | 7

@Kuifje-in-Afrika | 08-12-18 | 20:18
Dit een gemakzuchtig betoog en dat zelf met deze ongenuanceerde uitleg komen. Mand!

lacucaracha | 08-12-18 | 20:25

Beetje gemakzuchtig commentaar over luie Fransen. Heb wel eens betere tegels gezien.

azijnseikerT | 08-12-18 | 20:25

Fransen werken 35 uur per week en gaan rond hun 60ste met pensioen. Verder staken ze veel en leven ze op veel te grote voet. Die lamlendigheid wil Macron aanpakken maar daar willen die luie Fransen niet aan. Want een slechte mentaliteit.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 20:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Juncker heeft de bui al zien hangen. Ik gun het Timmermans wel om hierop kapot te gaan.

artie | 08-12-18 | 20:08 | 2

LOL

bodemloos | 08-12-18 | 21:08

Maar die spreekt wel heeeel goed Frans, en een goede verstaander.... juist dus.

watmagjenogwel | 09-12-18 | 03:02

Vergeet ook niet de terroristische aanslagen en de daarop volgende overheidsmaatregelen die zwaar op de economie en de maatschappij in het algemeen drukken. De prijs van terreur wordt niet alleen in bloed betaald.

Panos88 | 08-12-18 | 20:08 | 1

Ja, ze hadden toch al een tijd de Noodtoestand? Die islamitische aanslagen hebben veel veroorzaakt, denk daar nog maar eens over na. Nood-toe-stand.

Mammeloe | 09-12-18 | 11:13

Heel vreemd. Macron komt uit de bankensector, waar gaat de wereld naartoe als je geen bankiers meer kunt vertrouwen?

Mr_Natural | 08-12-18 | 20:07 | 8

Kuifje in Afrika

Bekijk en beluister de inauguratie speech van macron eens, daar belooft ie toch heel andere dingen. Het is net Rutte ;)

IkwilJinekwel | 08-12-18 | 21:48

Mr Natural

Lol

IkwilJinekwel | 08-12-18 | 21:49

IkwilJinekwel | 08-12-18 | 21:48
"het is net rutte"
Nee, het is net EU

watmagjenogwel | 09-12-18 | 03:01
▼ 5 antwoorden verborgen

Is het de schuld van rechts?

Is dit nog nieuws? | 08-12-18 | 20:06 | 1

C'est ça.

Shareholder II | 08-12-18 | 21:03

Dit kan maar op een manier worden opgelost. Meer geld vanuit de EU naar Frankrijk. Dus vanuit Nederland meer geld naar de EU. Dus belastingverhogingen hier. Rutte, je weet wat je te doen staat voor je EU baantje.
In Frankrijk wordt wel eens gezegd ‘ Eu, c’est moi’

El Rico Grande | 08-12-18 | 20:05 | 2

Dat, dus. Er gaan al miljarden die kant uit.

Vitaly Chernobyl | 08-12-18 | 20:14

Franse landbouw, iemand?

Rest In Privacy | 08-12-18 | 20:20

@Feynman. Kop, spijker. +heulveul.

Paaldanseres | 08-12-18 | 20:04

Die Macron heeft de verkeerde afslag moeten nemen van de 7 sisters. Het is een soort offer, dat gebracht wordt, om erger te kunnen bezeweren met knokploegen en ander overheidstuig. Als ze gewoon LePen hadden neergezet, dan was alleen de elite over de zeik gegaan. Wat mij betreft word er afgerekent met de anti Jan Lullen.

lokoolokie | 08-12-18 | 20:02

Maar ze staken wel heel veel.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 20:10

Misschien zit daar ook een beetje het cruciale probleem bij de Fransen.

Beste_Landgenoten | 08-12-18 | 21:15

Staken is ook werken, kost heul veul energie.

IkwilJinekwel | 08-12-18 | 21:52

Toen Ceausescu merkte dat de menigte roerig werd, schudde hij ter plekke hogere minimumlonen, hogere pensioenen, langere vakanties en kortere werkweken uit zijn mouw. Maar het volk trapte er niet meer in.

marjen | 08-12-18 | 20:00

Kijk!

Kijk, het is veel erger dan je denkt
als je denkt, is 't nog erger!

Bert Schierbeek

Rest In Privacy | 08-12-18 | 19:58

Kleine correctie vanuit La Douce France: er waren maar liefst 89.000 politiemensen en Gendarmes op de been in Parijs.

Busladingen vol "gilet jaunes" werden al op de snelweg afgevangen. De eerste 500 arrestaties waren al gedaan voordat wij onze koffie ophanden.

Ondertussen is Frankrijk stukken groter dan Parijs, dus de protesten ook; in Toulouse, Mulhouse et cetera.

Het grootste probleem is nu om te voorkomen dat de gilets jaunes uit elkaar worden gespeeld, iets wat Macron probeert te doen.

Ondertussen wordt het verdrag van Marrakech er ook nog doorgedrukt (waar iedere Fransman tegen is).

En die 6 maanden uitstel voor de belastingverhogingen? Om het over de Europese verkiezingen heen te tillen. Zelfs de domste sukkel hier trapt daar niet in....

Macron: démission!

De Droit | 08-12-18 | 19:56 | 5

De droit,
Klein clubje gajes verkloot Parijs en de provincie. Arme agenten. Wat komt er na vertrek van Macron? Le Pen of Melenchon? Het zal er snel gezelliger op worden.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 21:02

Le Pen, die zelf Europees geld achterover drukte. En die niet kan rekenen.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 21:04

@langdhetrandje,
Lees ook het commentaar van: ja-ja-nee-nee | 08-12-18 | 20:12
Iets anders is het niet.

watmagjenogwel | 09-12-18 | 02:57
▼ 2 antwoorden verborgen

Nou, dat wordt weer de knip trekken. Dit keer voor de Framboziërs.

Sliptong | 08-12-18 | 19:55

Wat. Een. Drama.

nelson | 08-12-18 | 19:54

Laat die volgende crisis maar komen, des te eerder kunnen we beginnen met de wederopbouw

witwas | 08-12-18 | 19:52 | 5

Klopt. Dan zullen we zien waar de bubbels zijn geblazen. Euro gaat er sowieso aan.

azijnseikerT | 08-12-18 | 20:09

Het is al bezig. Volatiliteit op de beurzen. Bedrijven die plots nog even willen IPOen ( Uber, Lyft en Slack ). BTC.

Eierbal-is-fijn | 08-12-18 | 20:10

Vergeet niet die campagne van de banken om je huis af te betalen. Bij een mega inflatie betaal je je hypotheek af voor de prijs van een pakje boter. Vinden ze niet tof.

Ben Hetzat | 08-12-18 | 21:09
▼ 2 antwoorden verborgen

Maar buiten dat. Zou de moeder aller bubbels nu eindelijk barsten. Heel de eu is 1 grote bubbel. Te veel uitgeven, geld bijdrukken en de rente kunstmatig laag houden. Als die bubbel knapt gaat het echt fout, heeeeel fout.

Ben Hetzat | 08-12-18 | 19:52 | 7

Begrotingstekort en Staatsschuld VS lopen in rap tempo op. Een grote bubbel dus, want geleend geld.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 20:40

@kuif, ja dus? Of was dit gewoon een jij-bak?

Ben Hetzat | 08-12-18 | 21:05

Heel de VS is dus een grote bubbel.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 21:38
▼ 4 antwoorden verborgen

Hmm.. Feynman vertelt maar het halve verhaal.

De reden dat er geweld uit het Elysée komt is dat de "demonstraties" in FR blijkbaar altijd moeten uitlopen op rellen, plunderingen en het in brand steken van verder onschuldige auto's en bedrijfpanden. Bij het zien van de beelden krijg ik met terugwerkende kracht begrip voor de acties van het Chinese leger op het Plein vd Hemelse Vrede toendertijd.

Verder zijn Fransen een lui kutvolk met vakbonden die iedere hervorming of verbetering plat staken, een maximaal 35-urige werkweek en pensioen op je 62e (zie voor meer informatie KLM vs Airfrance). Geen wonder dat er dan huizenhoge tekorten zijn.

Vitaly Chernobyl | 08-12-18 | 19:50 | 17

Die zelfde Franse burger die op zijn 60ste stopt met werken, maar wel een goed pensioen wil tot zijn 90ste, gegarandeerd door de Franse Overheid.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 21:02

Kuifje-in-Afrika | 08-12-18 | 21:02
Ja, in het westen zouden we dat makkelijk kunnen doen, we sparen, we zijn rijk, dat zijn we geworden door automatisering, techniek, handel en geld goed besteden.
Met ons geld verspillen zoals nu gebeurt, véél meer uitgeven dan we hebben, gaan we vanzelfsprekend achteruit, we moeten zelfs langer blijven werken, dat had andersom moeten zijn.

BosrandDirk | 09-12-18 | 11:50

Heb ik het nog niet eens gehad over de grootgraaiers in ons midden voor wie het nooit genoeg blijkt te zijn, daar worden we ook niet beter van.

BosrandDirk | 09-12-18 | 11:53
▼ 14 antwoorden verborgen

Die rellen.zijn knap slecht voor het milieu

Ben Hetzat | 08-12-18 | 19:50 | 2

Drukte om het milieu is niet meer dan een verdienmodel voor Deugreuzen.

Jan Passant mk2 | 08-12-18 | 19:53

Dat telt nu ff niet...

Paaldanseres | 08-12-18 | 20:09

En Juncker drinkt er geen borrel minder om,en Mark zal er alles aan doen om Brussel te blijven faciliteren.
Maar binnenkort verkiezingen en dan zullen we zien hoeveel gezond verstand en strijdlust er onder de kiezers nog is.
En vergis U niet in ons land hebben we ook nog een macronnetje in een eikeltjes pyama.

likdoorn | 08-12-18 | 19:47 | 3

U denkt nog steeds dat stemmen magisch het verschil gaat maken wanneer de mensen die de stemmen tellen/het uiteindelijke stelsel moeten maken gewoon hun eigen ding doen?
Jeetje.

Care | 08-12-18 | 20:03

De Nederlandse Macron heet Mark R., niet Jesse K. Maar misschien heeft Rutte ook een eikeltjespyjama.

Guido | 08-12-18 | 20:36

En stemt men gewoon weer VVD

IkwilJinekwel | 08-12-18 | 21:58

Macron als je mij zou vertellen dat hij niet verder komt dan zijn veters strikken zou ik het geloven. Bovendien zet hij zijn volk in uitverkoop, iets wat hier ook aan de orde is.

lacucaracha | 08-12-18 | 19:47 | 3

Het is allemaal (ex-) Goldman-Sachs. Het zijn stromannen van het groot kapitaal die ons de slavernij in drijven. Ze hebben geen loyaliteit, waarschijnlijk ook geen ziel maar het zijn psychopaten met een rekenmachine ipv een hart.

Bakschuif | 08-12-18 | 20:29

Complotgekkies die nergens verstand van hebben.... Hahaha.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 20:42

Wat die regering daar flikt, is voor de volle 100% toepasbaar op NeeDDRland.

watmagjenogwel | 09-12-18 | 02:47

Hoorde op het nieuws van de radio dat er een demonstrant werd opgepakt omdat hij, en je geloofd het niet, jeu de Boules ballen bij zich droeg.
Echt serieus, je bent Fransman of niet.

Johan_Voorhaar | 08-12-18 | 19:47 | 5

Zijn er ook ballen met verarmd Uranium? Ik dacht, dat weet jij vast wel.

Eierbal-is-fijn | 08-12-18 | 20:07

Jimmy mc clure

Lol

IkwilJinekwel | 08-12-18 | 21:59

Jimmy Mc Clure | 08-12-18 | 20:06
En dat geldt zeker voor dat Franse stokbrood.

watmagjenogwel | 09-12-18 | 02:45
▼ 2 antwoorden verborgen

.. altijd geweten dat onze toekomst met de EU er zo uit zal komen te zien. Onzichtbare ratten als Macron die het volk en de politie tegen elkaar laten uitrazen, terwijl de ratten op afstand kijken wie dat zal winnen.
Waarna zij OF gewoon terug gaan naar het paleis - of met al het geld van demense afreizen naar het buitenland, want wereldburgers en zoek het maar uit in de puinzooi die wij voor jullie regelden.

"Hahahaha", verklaarde onze minster president ter verduidelijking op de persco. Vlak voor hij met het regeringsvliegtuig vertrok naar Marra-kech, om daar zijn steentje bij te dragen aan de ondergang van deze vermoeide oude beschaving.

Jan Passant mk2 | 08-12-18 | 19:46 | 3

Inderdaad. In 1900 had nederland 5 miljoen mensen, nu 17 miljoen. Waarom moeten er NOG meer mensen uit Afrika bij. Ik begrijp het gewoon niet.

helodia | 08-12-18 | 19:56

Nog meer mensen erbij voor de nodige economische groei in het piramidespel van de eeuw. Net zolang totdat het barst en het spelletje ophoudt te bestaan. Grootste gedeelte van de bevolking als grote verliezer natuurlijk.
Dan dat verliezer deel ophitsen tegen elkander en "de andere" de kop in laten slaan d.m.v. een oorlog, liefst gebaseerd op nationalistische gevoelens. Als dan alles kapot is, vrede maken en een nieuw piramide spel opzetten. De elite kan dit lang volhouden.

Peerkeoud | 08-12-18 | 20:08

helodia | 08-12-18 | 19:56
das om de nieuwe kleur wat beter te mixen

lovekila | 08-12-18 | 20:28

Ik snap niet dat die politieagenten nog komen opdraven. Ik zou me gewoon ziek melden.

knutsel_ | 08-12-18 | 19:45 | 4

Jullie zijn beiden Fransoos?

kroel | 08-12-18 | 20:11

Nou dan ken je de rol van de politie niet. In de tweede wereldoorlog deden ze mee met de Duitsers en ramden je deur gewoon in.

Als je politieagent bent of wilt worden ben je gewoon een uitvoerder van de onderdrukking van het eigen volk (denk maar aan de Jordaan-opstand).

De geschiedenis heeft geleerd dat politiemensen gewoon niets minder of meer zijn dan NSB-ers. Mijn opa heeft dit aan de lijve ondervonden en bekocht met zijn leven. Hij ligt nu in Loenen begraven.

ja-ja-nee-nee | 08-12-18 | 20:12

@kroel Ik heb wel een Franse voornaam, maar dat telt vast niet.

knutsel_ | 08-12-18 | 20:23
▼ 1 antwoord verborgen

Het gaat wel over Frankrijk, maar dit ongenoegen leeft ook elders.
Maar wat dan wel, extreemlinks, in jullie Cuba hebben huisartsen een bijbaan als taxichauffeur, anders redden ze het niet.
En in Noord-Korea zou je dit soort gerel niet moeten flikken.

kloopindeslootjijook | 08-12-18 | 19:45

Nou moeten we niet gaan lopen doen hier alsof Frankrijk een Afrikaans ontwikkelingsland is.
Zo erg is het ook weer niet.

HoerieHarry | 08-12-18 | 19:45 | 4

Macron gebruikt gas op vreedzame demonstranten, is anders best een serieuze ontwikkeling.

Care | 08-12-18 | 20:04

Macaroni is een president voor de rijken, Frankrijk een plutocratie in wording - Echter de bevolking pikt het niet. En terecht.

Nederlandop1 | 08-12-18 | 20:27

@HH U bent er recent niet geweest in Parijs? Daar loopt meer Afrika rond dan in Afrika.

marcoplarco | 08-12-18 | 21:43
▼ 1 antwoord verborgen

Een salonsocialist als Macron die het extreem linkse moeras ingetrokken wordt door communistische en extreem linkse betogers.
Dit kan nog spannend worden..

Wijze uit het Oosten | 08-12-18 | 19:45 | 1

links, hoever ook, heeft er geen probleem mee hun eigen mensen op te hangen

lovekila | 08-12-18 | 20:27

*Timmermans officieel topkandidaat voor EU*
Mayday mayday!

vluchtelingallergie | 08-12-18 | 19:44 | 1

Hij is in elk geval een zwaargewicht.

El Rico Grande | 08-12-18 | 20:11

Net zo lang doorgaan tot die Rothschild vazal het veld moet ruimen. Met pek en veren.

HaatbaardKnipper | 08-12-18 | 19:44 | 5

Nee dan Rutte, dat is een rekenwonder. Of die Eikeltjesklaver.
Blijkbaar hoort niet kunnen rekenen bij de functie omschrijving van de moderne politicus.

medusa324 | 08-12-18 | 20:26

Zit Klaver in de regering? Heb ik toch wat gemist.

Rest In Privacy | 08-12-18 | 21:40

Heeft iemand beweert dat Klaver in de regering zit? Heb ik ook wat gemist.

Elessir | 09-12-18 | 12:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Dat ze alles maar afbreken. Rot op met Europa, graag vanaf volgende week ook hier in mijn land.

HaagsHaram | 08-12-18 | 19:41 | 3

Je had je vandaag al bij die 6 demonstranten kunnen aansluiten.

RandyBiel | 08-12-18 | 19:46

Europa is niets mis mee. Het is die verotte links - globalistische oplichterskliek daar in BruSSel en hun heulers in de lidstaten die afgebroken moeten worden.

HaatbaardKnipper | 08-12-18 | 19:46

Ja, aansluiten bij die 6 demonstranten hadden we kunnen doen, maar het weer werkt niet echt mee vandaag. Beetje nat en woeiwinden enzo. Niet echt fijn betogingsweer mijn waarde, niet echt.

Peerkeoud | 08-12-18 | 20:12

Er verschijnen donkere wolken boven de Zonnekoning.

Croxifoxio | 08-12-18 | 19:40

Fransen kunnen mijn derrière likken.
Ik ben klaar met dat land. Ander onderwerp graag.

Ruimedenker | 08-12-18 | 19:40 | 3

Geborneerde, alles alleen maar passief consumerende, snel verveelde, principeloze, nutteloze klootzak met een onverschilligheidsgehalte wat het begrip a-sociaal een nieuwe dimensie gaat geven. Switch maar weer comfortabel door naar een volgende kortstondige leegte in je verder zinloze bestaan om daar je overbodigheid op deze planeet opnieuw en verder te etaleren. Je nick is een dubbele leugen. Nou jij weer, proleet.

Bakschuif | 08-12-18 | 20:39

Bakschuif | 08-12-18 | 20:39
Gouden kroontje voor deze volle poezie met een bite.

bodemloos | 08-12-18 | 20:51

Mooi geformuleerd Bakschuif!
Goed dat je mij zo kunt omschrijven, zonder mij te kennen. Prachtig.
Frankrijk? Daar vlieg ik overheen omdat ik werkelijk niets leuk vind aan dat land.
Prachtig landschap, er hadden Engelsen moeten wonen.
Principeloos? Omdat ik dat hele gele hesjesgelul nu al niks vind?
Ik mopper graag maar heb weinig reden om te klagen, laat staan te demonstreren en de boel te slopen.
Ga gerust uw gang bodemloos en bakschuif.
Leve jullie pvv/sp gedachtegoed!
De echte gewone man betaald jullie principes wel.
Gefrustreerd, omdat de actie van vandaag geflopt is? Laat mij even met rust.

Ruimedenker | 08-12-18 | 23:57

Macron is ook wel een beetje dom. Iets toegeven aan dit soort relschopperij is olie op het vuur. Nu gaan ze door voor meer.

Petskast | 08-12-18 | 19:39 | 3

Nee, ze gaan voor minder, minder "bezopen belastingverhogingen".

ben kokhals | 08-12-18 | 19:41

Hij moest wel. Ze hadden de guillotine al klaargezet.

medusa324 | 08-12-18 | 19:58

Wat een ziekelijk links landverraders antwoord is dit zeg! Deze "relschoppers" komen op voor hun en in principe ook onze belangen, want deze eu is compleet gek geworden met hun regelzucht en belastingverhogingen!
Uitgeprocedeerde leegvreters blijven gewoon vechten tot aan de hoogste rechters en dat allemaal op de kosten vd belastingbetalers, en wat gewoon tienduizenden euro's per leegvreter kost, en die de leegvreters dus nooit
rendabel worden en dat is dan slechts één voorbeeld van waarom de europeese burger gewoon schoon genoeg heeft van hun landverkwanselende kut regering!
Daarom mogen er van mij in heel west europa rellen uitbreken en waarbij vooral overheidsgebouwen het mogen ontgelden, en het allerliefste zie ik een burgeroorlog die een einde gaat maken aan politieke correctheid en de macht van de linkse landverkwanselaars! Wij zijn met z'n allen niet op de wereld gezet
om de verplichte heilsoldaat te spelen, en als je zoooooooo nodig de arme landen wilt helpen, dan moet je gaan verhuizen naar die landen en verder
met de collectbus langs de deuren gaan. Dan weet je meteen wat de europeese
burger voor die leegvreters over heeft, en dat is gegarandeerd honderden miljarden minder dan de regeringen wegsmijten aan dat kansloze apenvolk
dat alleen hier heen komt om de rest van hun armieterige schijtleventje in een "oetkering" te gaan zitten op onze kosten, en als dank op onze way of life spugen en eisen dat wij ons aan hen gaan aanpassen en wat gewoon verplicht word door de landveraders in alle west europeese regerigen, en dat moet gewoon gestopt worden, desnoods met geweld, want wie niet wil horen moet maar voelen!

derijdendehufter | 09-12-18 | 12:22

“bezopen belastingverhogingen en harde bezuinigen”… Goed stuk Feynman.

ben kokhals | 08-12-18 | 19:39

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Online Casino