achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

GEJAT. De ORANJE bakfiets van Gijs

Jouw stad, Halsema!

Beste GeenStijl redactie,

Gisterenavond om 21.30 uur is onze bakfiets ‘zonder  toestemming’ meegenomen. Het was niet de eerste keer dat er een fiets van mij/ons gezin voor de deur gestolen wordt dus inmiddels had ik iets van een cameraatje voor het raam hangen en de dader staat er mooi op. Gezicht is niet duidelijk maar wel een hoop andere details.

Markant is dat ‘ie eerst onder de stoep komt langsfietsen (ook ergerlijk maar dat een andere keer) en daarna vanuit de andere kant weer lopend en onderzoekend in beeld verschijnt. Hij  constateert duidelijk dat de fiets wel op slot staat maar nog niet aan de nachtelijke ketting. Hij pakt dan ineens het achterwiel op aan de bagagedrager en wandelt rustig weg.

Mijn vrouw ontdekte de diefstal toen ze de ketting wilde vastmaken.

Politie meldde aan de telefoon dat ze weliswaar blij waren dat er beelden voorhanden waren maar de eerste mogelijkheid  om aangifte te komen doen zou woensdag zijn. Lijkt me niet echt een  periode zijn waarin je nog enige kans hebt het ding terug te vinden. Een buurman en ik zijn op motor en fiets nog door de  buurt (Oosterparkbuurt) gaan rijden maar zonder enig resultaat.

Het is geen uiterst bijzondere bakfiets, anders dan dat ik m grotendeels zelf gemaakt heb van een half weggerot exemplaar.  Ik heb ‘m opzettelijk en fel en opvallend oranje geschilderd juist om de diefstalgevoeligheid zo laag mogelijk te  houden. Niet gelukt dus.

We hebben drie kleine kinderen waarvan een tweeling  van bijna twee en de bakfiets speelt dan ook een vrij belangrijke rol en is met name mijn vrouw nu behoorlijk onthand.

Zijn jullie eventueel bereid dit itempje te plaatsen met als missie de fiets terug te vinden?

===
*Beste Gijs, *

Aan steeldieven hebben wij hier een nog grotere pleurishekels alsdan aan bakfietsen, dus hiero het topic. Hallo Iamsterdammers! Zoek zoek svp ff mee naar een ORANJE BAKFIETS. Doe het voor de kinderen. THX!

Steelvideo. Kijk 'm de boel afleggen dan

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.