achtergrond

Geenstijl

Nog meer drank & drugs in gevangenissen

Als je medegedetineerde wil chillen is het geen probleem dan ga ik erheen ik kom niet alleen want ze hebben toch allemaal wel drank en drugs.

Dus nou nou poeh poeh knappe scoop van Sherlock Heuvel in De Telebelg: in de staatshotels van Nieuwegein en Alphen gebruiken gevangenen drank & drugs, vieren ze feestjes en bellen ze naar huis. Linkdumpje hieronder is het resultaat van 1 minuut zoeken in archieven:

Cipiers geschopt, geslagen en bedreigd door gevangenen. Gedetineerden pokeren met bewaarders. Cipiers bezorgd om tabletgebruik. Vrouwelijke cipier laat zich aanduwen door gevangene (ook in Nieuwegein trouwens). Blowende gevangene laat cel zien. Doodschoppers Richard Nieuwenhuizen leiden luxeleven in de cel. Gevangenis Alphen gerund door gevangenen. Geweld tegen gevangenispersoneel neemt sterk toe. Jeugdgevangenis paradijs voor boefjes. Gevangenis is jihadistenschool.

'Gevangenis Alphen gerund door gevangenen' in 2016 al bekend en ook Nieuwegein is al langer verrot. Het is ook helemaal niet erg, want in Nederland runnen we de gevangenisgame nou eenmaal slecht. We zijn te soft, te bang dat er iets uitlekt uit vrees voor straffen en onderzoekjes, te trots om toe te geven dat bewaarders corrupt kunnen zijn. Wat wel vervelend is, is die grote bek van clubs als de vvd over harde aanpak en verbetering. Die bek maakt men namelijk niet waar. En in dat kader is het weer typisch Nederland dat een legaal feestje in een gevangenis, in tegenstelling tot de illegale ophefvariant, NIET door kan gaan vanwege gedoe met een vergunning. Nederland o Nederland, jij bent de kampioen.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.