achtergrond

Geenstijl

Even wat context bij die messentrekker op een Marokkaans schoolplein

Voelden we gister natuurlijk allang in de onderbuik, maar we wilden gewoon heel eventjes geloven dat we hier een stel koene  Nieuwe Nederlanders zonder clausules konden bezingen om hun moed. Dus dat deden we dan ook lekker, tot het immer xenofobe Algemeen Dagblad weer met "context" aan kwam zetten. En u hoeft ons echt niet te leren dat "context" gewoon een dog whistle voor rangerende treinen naar het Oosten is. "Bewoners van de flat De Diamant (sociale huur) wijzen met de beschuldigende vinger naar een groep van ongeveer 10, 15 jongens, die op de school zitten en bijna allemaal in de buurt wonen. In september zou een buurtbewoner zo getreiterd zijn dat ze het schoolplein is opgelopen om een paar jongens lik op stuk te geven. De politie kon dat verhaal vandaag niet checken. Het is niet duidelijk of de pestende jongeren ook in de video te zien zijn."

Een 25-jarige vrouw die de verdachte kent, zegt: "Die jongens zijn alleen maar aan het schelden en het jennen. Als ik mijn hond uitlaat beginnen ze achter het hek te blaffen en is het kanker voor, kanker na. En dat ik een hoer ben." Over de verdachte zegt ze: "Het is een vriend van me. Hij heeft een drankprobleem en woont achter de school. Ik weet zeker dat ze hem hebben zitten treiteren, want ze kiezen altijd zwakkeren uit. Ze hebben hem zo over de rooie gekregen dat hij thuis twee messen is gaan halen. Dit is in en intriest."

Een 29-jarige buurtbewoonster die getuige was van het incident en zelf geregeld lastig wordt gevallen door de groep scholieren, zegt: "Kankerwijf of hoer roepen ze je toe vanaf het schoolplein. Ik ben blij dat ik mijn hond bij me heb. Ze hangen ook na schooltijd hier rond, want een aantal van hen woont in deze flat. Ze rijden hard met wagens, waarvan je denkt; hoe komen ze eraan?’’ In haar eigen flat voelt ze zich soms ook niet veilig. ,,Ze steken binnen vuurwerk af. Dat meld ik bij de politie. En ik kom soms de lift niet in als ik met de hond ben. Dan houden ze je gewoon tegen."

Enfin, onze bewieroking was dus van korte duur, en we mompelen nog wat over hoe de inheemse onderlaag verraden en aan het lot over is gelaten door de inheemse middenklasse, alvorens we weer van de ontluikende lente genieten.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.