achtergrond

Geenstijl

Postercampagne vrije partnerkeuze (€25.000) "te duur" voor Gemeente Amsterdam, aldus D66

Ah, te duur. Eindelijk gewoon open kaart door D66-wethouder Simone Kukenheim. Hier kunnen we tenminste begrip voor opbrengen.

Niet (meer) beschikbaar

Een Noord/Zuidlijn waar de gemeente ongeveer een miljard voor neerlegt. 11.6 miljoen euro voor een fietsbrug over het IJ. Een deradicaliseringsnetwerk en schaduwmacht van overbetaalde Marokkanen. De Westermoskee. Een deradicaliserings-"""expert""" met mooie witte haren die €3.250 PER WEEK verdient. Een door chemtrails opgewekte dubbele regenboog om het lieve stadsgevoel te versterken tijdens Het Verlies. De zojuist aangekondigde vervolging van Saadia Ait Taleb. Ja, dan is het geld gewoon een keer op natuurlijk. Zo werkt het gewoon in de echte wereld, en dan kun je niet ineens een zeer riante 25.000 euro af gaan zitten te lopen te tikken omdat een of ander breiclubje zonodig wil dat de letter van Artikel 1 van de grondwet op straat zowaar na te leven valt. 

Dit is de 21e eeuw hoor dames, wetten zijn niet langer gestolde cultuur, maar formele relikwieën uit minder diverse tijden. "Eerder kreeg Kukenheim kritiek omdat haar ambtenaren de veelbesproken Rotterdamse postercampagne met daarop zoenende moslima’s in de hoofdstad had geweigerd. (...) Volgens Kukenheim is dat niet het geval, maar was het project te duur." Initiator en all round heldin Shirin Musa licht toe: "We zijn bij de gemeente geweest en vervolgens een plan ingediend voor de campagne. Het bedrag kwam uit op 25.000 euro en 1500 euro onvoorzien, bijvoorbeeld als we een debat bij De Balie zouden moeten organiseren”. (...) Er is volgens de Amsterdamse wethouder inderdaad contact geweest. Toen is gezegd dat een ’realistischer voorstel’ van maximaal 10.000 euro het hoogst haalbare is. Musa zegt dat voor dit bedrag geen reclamebureau kan worden ingeschakeld. Ook wordt het doel dan niet bereikt. „Eerder is ons te kennen gegeven dat dit onderwerp gewoon niet mocht. Het was te heftig en teveel. De gemeente vond dat het een ’veilig’ onderwerp moest zijn”, meldt Musa." Lieve stad.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.