Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bassiehof - Rotterdam verdient een nieuwe burgemeester, deze is stuk #Salafisme

zoeken op 'aboutaleb' en 'conducteur'

"Het is een kwinkslag, bedoeld om iets relativerends te zeggen over het begrip salafisme vanuit een linguïstische benadering."

Dat zei PvdA-burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam afgelopen donderdag tijdens het debat over zijn uitspraken in het kader van het salafisme.  Laat dat even op u inwerken. Bij de aanslagen in Parijs, Nice en Barcelona vielen meerdere Nederlandse zwaargewonden. De daders waren allen salafisten. Daar valt geen enkele taalkundige grap in te ontdekken. Bovendien is het zeker niet aan de burgemeester van Rotterdam daar iets relativerends over te willen zeggen. De havenstad is uiteraard een doel voor de moslimterroristen.

Met zijn uitspraken over dat elke moslim een beetje salafist is, zorgde hij voor onrust in de Nederlandse samenleving. Het is dat de krant zo slecht gelezen wordt maar in november 2017 deed Aboutaleb soortgelijke uitspraken in De Kanttekening (Voorheen Zaman Vandaag): "Iedere moslim is eigenlijk wel een beetje mainstream salafist." Niks kwinkslag of relativering; dit is een agenda die schijnbaar moet worden gecommuniceerd in meerdere interviews.

Wat salafisme is en welke invloed het heeft op de Nederlandse samenleving is met name aan de veiligheidsdiensten, arabisten/islamologen, wat Kamerleden en helemaal aan het eind mag de burgemeester van Rotterdam er pas wat over zeggen. En waarom mag de burgemeester van Rotterdam er als laatste pas wat over zeggen?

Omdat in Parijs, Nice en Barcelona Nederlanders zwaargewond zijn geraakt door het salafisme. En door de jihad. En omdat het ook in Rotterdam kan gebeuren. Dat Ahmed Aboutaleb een praktiserende moslim is, zal jeuken. Maar de burgemeester van Rotterdam – of welke burgemeester dan ook – zou nooit verzeild mogen raken in een definitie-discussie over wat salafisme nou wel of niet is. Wat zullen we nou krijgen, je bent toch niet de imam ofzo?

Ook niet vergeten: Aboutaleb riep voor én na de aanslagen in Parijs Nederlandse moslimextremisten op 'weg te gaan' of 'op te rotten' naar Syrië en Irak. Volledig voorbijgaand aan het leed wat ze aldaar zouden kunnen aanrichten onder de onschuldige lokale bevolking en Nederlandse militairen; laat staan de krijgservaring die ze aldaar zouden kunnen opdoen voor aanslagen in Nederland of Europa.

Het was Tanya Hoogerwerf van Leefbaar Rotterdam die Aboutaleb donderdag in zijn hemd zette. Zo moeilijk was haar vraag niet:

"Is de burgemeester bereid afstand te nemen van de uitspraak "Ik ben een beetje een salafist en iedere moslim is een beetje een salafist?""

Aboutaleb antwoordde:

"Een uitspraak terugnemen die ook een beetje typerend is voor de identiteit van een mens is wel heel erg veel gevraagd. Het antwoord is dan ook onomwonden neen."

Hij zei het echt. De daaropvolgende motie van treurnis van Leefbaar en VVD was veel te lief.

Rotterdam verdient een nieuwe burgemeester, deze is stuk.

Reaguursels

Inloggen

Heeft SS Abu Ta Leb al uitgenodigd voor een dienstverband bij Bij1? Daar maakt het niet uit als je stuk bent...

bosmaloot | 15-01-18 | 21:52

Advies is gegeven.
Dovemansoren zijn gezien.

hallevvezool | 15-01-18 | 10:55

Hij pist in eigen groep, is dus bang.
Keuze was makkelijk of bedreiging vanuit eigen religie of uit NL hoek.
Bij hoogmoed moet je doorpakken anders komt de val.
Jammer....

ali komijnekaas | 15-01-18 | 09:08

Weer een moslim die zijn ware aard toont.Neem nu maar alvast ontslag niemand gelooft u nog.

hetwerktniet | 14-01-18 | 23:19

Ik neem moslims niks kwalijk. Gaat twee kanten uit. Voor hullie zou het er ook slecht uitzien als ik m'n zin kreeg.

Wachtmeester R | 14-01-18 | 22:40

Deze man is gevaarlijk.

bft | 14-01-18 | 19:13

Trouwens hebben ze BOEF ook al gearresteerd of een vette boete gegeven voor zijn woorden.

Rene046 | 14-01-18 | 18:52

Het is het probleem met ALLE moslims die in het westen leven, maakt niet uit of ze zogenaamd gematigd, orthodox of radicaal zijn, of ze voor het oog prima geïntegreerd zijn (zoals Aboe Taleb) of helemaal niet, of ze bier zuipen, gokken of juist helemaal nooit: als het puntje bij het paaltje komt, zullen ze allemaal terugvallen op hun moslimse komaf en zullen ze partij kiezen voor Allah, hun moslim'broeders' en de islamitische zaak.

Er leven inmiddels zo'n zestig miljoen moslims in Europa.
De nazi's hadden aanzienlijk minder mensen ter beschikking (en nodig) om heel Europa aan hun terreur te onderwerpen. Het Europa dat ook toen al, niet eens in staat was zichzelf hiertegen te verdedigen en zichzelf te redden, zonder hulp van een verre macht van overzee en een brute macht uit het oosten.

Wat dat betekent voor de toekomst, laat zich raden.

Want andermaal heeft Europa verzuimd lessen te trekken uit de recente geschiedenis en niets, maar dan ook niets gedaan om haar weerbaarheid te vergroten tot iets waar rekening mee gehouden moet worden.
De Britse en Franse atoom-machten hebben alleen een afschrikwekkend effect naar machten van buitenaf, zoals destijds de Sovjet-Unie, maar ze zijn nutteloos tegen een vijand die van binnenuit haar vernietigende werk doet.

Europa is sinds de jaren '70 tot op heden zwaar onder invloed geweest van links, van de internationale sociaal-democratie die rechtstreeks afstamt van het internationale socialisme. Die linkse beweging heeft het investeren in weerbaarheid (politie, justitie en leger) altijd veroordeeld als zijnde een rechtse hobby. Dat geld kon immers beter besteed worden aan uitvreters & klaplopers in de eigen gelederen, en vooral ook in de Derde Wereld. Honderden miljarden zijn er de afgelopen decennia gedumpt in kansloze Derde Wereld-knuffelprojecten die bedoeld waren als aflaten van een zelf aangepraat links-christelijk schuldcomplex. Met als belangrijkste resultaten dat ten eerste de armoede, de corruptie en de achterlijkheid daar nog net zo groot & wijdverspreid zijn als vijftig jaar geleden, toen ik als scholiertje-met-goede-bedoelingen ook al liep te rammelen met 'Honger in Afrika'-collectebussen, en ten tweede, dat de inwoners van die Derde Wereld zich als een ware sprinkhanenplaag over het goeie ouwe Europa verspreiden en daar overal de boel ontwrichten met hun even achterlijke als agressieve gedachtegoed en hun uitvretersgedrag.

Dat laatste betekent de dood op termijn van de onbetaalbaar geworden westerse verzorgingsstaat, met als consequentie de teloorgang van zekerheid & veiligheid, belangrijke onderdelen van de Europese beschaving.

En onze weerbaarheid tegenover zestig miljoen agressieve & opgefokte moslims? Dat is een lachertje geworden, een kinderlijk gevouwen papieren tijgertje.

Peter Emile | 14-01-18 | 17:52 | 1

Scheelt dat ze het onderling nooit eens zijn.

Francieux | 14-01-18 | 21:51

Hoe groter het aandeel moslims in een land, hoe brutaler en opener ze hun fundamentalistische mentaliteit zullen tonen (en niet alleen tonen maar ook in de praktijk brengen). Aboutaleb weet dat hij dit ondertussen straffeloos kan zeggen, aangezien de regering, media en het onderwijs zich Oost-Indisch doof houden (is dit racistisch?) maar daarbovenop iedereen die hier kritiek op heeft of ertegen protesteert demoniseert en buiten de maatschappij probeert te plaatsen. De "maatschappij die we met zijn allen aan het maken zijn", weet u nog?

D. G. Narrator | 14-01-18 | 17:42 | 1

Hallo vrouwen van Nederland als je op de vvd stemt en de moslims nemen de macht over dan worden jullie allemaal verkracht dus blijf heerlijk op markje stemmen.

gsm | 14-01-18 | 23:37

Wordt het nu eens niet tijd om al die verafgoding en bestuur op basis van religie, sprookjesboeken en andere doctrines voor eens en voor altijd uit onze bestuurslagen te gaan verwijderen. Politiek en geloof zou gescheiden moeten zijn maar nee, we moeten nog altijd naar de pijpen dansen van mensen die geloven, CDA, SGP, CU enz van het zelfd laken een pak. Opzouten met die bende. Dit hele onderwerp zou helemaal niet ter sprake hoeven komen. Als Aboe denkt de salafistische burgermeester uit te moeten hangen mag hij dat lekker in Marakech gaan doen.

clockandhammergame | 14-01-18 | 17:22

Opvallend, in dit soort topics mis ik altijd DKS en Berbaar.

mom van avezaath | 14-01-18 | 17:22 | 1

DKS kreeg in het vorige Abu Talib topic een ongenadig pak slaag, misschien heeft dat er iets mee te maken. Het is ook niet eenvoudig iets te moeten verdedigen, waar je zelf niet 100% achter staat.

LiniaalRectaal | 14-01-18 | 18:33

Schei uit man. Het is hetzelfde als een burgermeester van Maastricht zegt dat elke Christen een beetje Katholiek is. Mensen hebben de vervelende drang om de Islam tot een gewelddadige ideologie te bombarderen. Los van welke passages dan ook. De vraag is echter of een burgermeester zich kan permitteren om het te hebben over een dergelijk onderwerp, aangezien we de dingen die met kerk en staat te maken willen scheiden.

ploert | 14-01-18 | 17:14 | 4
-weggejorist-
Eeuwig..Op..Vakantie | 14-01-18 | 17:53

De moslims hebben de taak om de wereld te overheersen en om de ongelovige af te maken.
Blind naief of gehersenspoeld of moslim.

zwaanshals | 14-01-18 | 21:18

Laten we het een beetje in perspectief plaatsen. Er zijn 2 miljard Moslims, waarvan het grootste deel de koran naleeft en een klein deel de Sharia. Hier ligt weldegelijk onderscheid. Uiteraard is de Islam een geloof wat niet geëvolueerd is. Je ziet binnen de 2e en 3e generatie moslims in Nederland dat dit begint te gebeuren. Enkel en alleen al omdat ze gematigd Moslim zijn, oftewel de regels niet geheel naleven. Denk je dan dat deze groep uit zijn op een Sharia? Dit zijn voornamelijk geisoleerde idioten of kleine groepen die voornamelijk geestesziek zijn. Zo kunnen we een waslijst maken aan zogenaamde Christelijke groepjes zoals de Ku Klux Clan (ja ja, zijn Christenen) of de rellende Christenen in Myanmar. Wellicht zijn ze een beetje doorgeslagen in het hoofdstuk Deuteronomium in de bijbel. Ergo, laten we niet elke Moslim of Christen over dezelfde kam scheren, maar het kaf van de koren scheiden. Abu is een geschikge vent die zijn religie in acht neemt en tevens een goede bestuurder is. Niks mis mee.

ploert | 14-01-18 | 21:55
▼ 1 antwoord verborgen

oliebolletje123 | 14-01-18 | 13:14 | reageer
Klopt, hier in ons dorp hetzelfde.

mom van avezaath | 14-01-18 | 16:49

De opbouw van totalitaire druk op onze vrije samenleving door mensen als Abou Taleb neemt toe en neemt dán weer de ene dán weer de andere verschijningsvorm aan.
Dit kan niet langer doorgaan zonder er een open en eerlijke discussie over te voeren.
Ik betrap me bij het schrijven van de laatste zin erop dat ik een beetje als een idealistische van Gogh klink.
Hé ja, een fijne taak voor de scholen, laat die managers eens zweten voor hun kopgeld. Oh nee, de executie op van Wieren, da's waar ook.
We kunnen maar niet geloven dat al die moslims ons cultureel dood willen maken, want ja dat al constateren is opruiíng tegenwoordig.
Amerika, wat een land.

Hensmunter69 | 14-01-18 | 16:10

We hebben er lang op moeten wachten. Maar uiteindelijk kwam ook bij Abou (broeder) Taleb de islamitische, salafistische aap uit de mouw.

rijk | 14-01-18 | 15:38

Zo is iedere niet-moslim wel een beetje islamofoob.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 15:33

Onbegrijpelijk dat het landsbestuur en de CvdK zich hullen in stilzwijgen als Rotterdammers moeten wij geen Burgemeester dulden met rare salafistiche waandenkbeelden in zijn achterhoofd, in de hoop dat hij het vertreksein op de foto voor zichzelf geeft, om met de trein enkelereis naar groot Marokko tevertrekken om aldaar de boel optehitsen, opzouten met dat schertsfiguur. Als reisgenoot kan hij zijn Arnhemse ambtgenoot meenemen die dezelfde ideologieën erop nahoud.

Goedverdoemme | 14-01-18 | 15:26

Nederlandse wijsheid: de weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen. Nu op z'n salaf A.s.: de weg naar een beetje hel is geplaveid met een beetje goede bedoelingen. Het Nederlandse gezegde wil de ogen ervoor openen, dat het juist fout gaat en goed fout gaat, wanneer je uitgaat van vrome voorwendselen en patronerende zogenaamd 'goedwillende' drammerij.

Eeuwig..Op..Vakantie | 14-01-18 | 15:06

Het was me even ontgaan dat alle moslimextremisten die een aanslag hebben gepleegd ook salafist waren. In mijn beleving is dat niet per definitie het geval waardoor de stelligheid van dit topic niet helemaal juist is.

BozePaarseMan | 14-01-18 | 14:58

Weinig mensen die ik zo weerzinwekkend vind als deze burgemeester.
Een arrogante hypocriet, die onder een schijn van capaciteit een foute islamitische inborst probeert te verhullen. Je schrikt als je ziet hoe hij eigenlijk over zichzelf denkt.

Carmelita | 14-01-18 | 14:42 | 1

Zo zijn er meer rooie ratten door de PvdA in het zadel geholpen. En nog steeds. Zie Marcouch en de vleermuizen van DENK. Allemaal adders die de PvdA aan de borst heeft gekoesterd.

D. G. Narrator | 14-01-18 | 17:50

Gelukkig hebben we een kritische pers die Aboe Laadklep niet verafgoodt.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 14:22

Wat is nou mede de oorzaak dat al die moslims en gekleurde mensen hier naar toe komen. Niet alleen het roven door o.a. de VS. Duitsland heeft 2x aan de basis van een WO gestaan en moet kapot. Daarom wordt Duitsland o.l.v. Merkel met de grootste spoed omgevormd tot een mengelmoes waar je niets mee kunt als enkel janken. De rest van europa mag mee down the drain daar zit de organisatie niet mee. De Fransen, die altijd al op een bijzondere band met Duitsland kunnen bogen (haat-liefde bijv. Elzas) zal het eveneens worst wezen. Duitsland en Frankrijk zijn de reden voor de EU geweest (kort na 1900 op instigatie van de VS). De Fransen hebben in hun voormalige kolonies zoveel volk zitten , waarvan een deel al naar Frankrijk kwam, dat Frankrijk al lang naar de gallemiezen is. Ze praten nog steeds over grandeur en hebben nu weer een kleine Napoleon maar het zijn zetbaasjes van het grootkapitaal. Wen er maar aan, uw kleinkinderen zullen voor een deel, net als oudjes in o.a. Duitsland, uit de vuilnisbakken vreten.

gnor | 14-01-18 | 14:18

een burgemeester van de pvda, deze ,vdlaan, marcouch.fantastisch toch?
meer dan 80 procent van de burgemeesters is lid van vvd,pvda of cda.
in de tweede kamer is ongeveer 40 procent lid van die 3 partijtjes.
ergens klopt er iets niet

pejoar | 14-01-18 | 13:52

deze man heeft het niet op Nederlanders en ziet zijn dochter liever met een haatbaard binnenkomen.

Aboutaleb de straf van de PvdA omdat Rotterdam massaal koos voor Pim Fortuyn.

Aboutaleb die turken zonder vergunning laat demonstreren alwaar hij voetbalsupporters die een ludieke actie houden direct insluit en arresteert.

deze man is niet zuiver.

zwaanshals | 14-01-18 | 13:50 | 1

Jawel. Deze man is een zuivere moslim. En andere moslims zijn er niet, hoe graag de gutmensen ons dat ook willen doen geloven. Aboutaleb heeft gelijk. "De gematigde moslim" is een verzinsel van de linkse wensdenkende media.

kapoerewiet | 14-01-18 | 17:09

Aboutaleb steekt gewoon even zijn thermometer in het land: is de tijd al rijp of nog niet? Antwoord: bijna, gelet op de kleine hoeveelheid stof die dit doet opwaaien.

skoftig | 14-01-18 | 13:40 | 4

En nog steeds weet de MSM in ons land niet wat het begrip 'taqqyia' inhoudt.

rijk | 14-01-18 | 15:45

Mickey Gouda,
Moi,idem dito.
Heb hem nog de hand geschud,brrr.

De Profundus | 14-01-18 | 18:10

Daarom is het moeilijk, zo niet onmogelijk een moslim te vertrouwen. De enige moslim die zou vertrouwen is iemand die openlijk verklaart ex-moslim te zijn.

Braboblanke | 15-01-18 | 09:58
▼ 1 antwoord verborgen

Voor een stad van welke de bevolking ernstig verdeeld is in talloze etniciteiten e/o religies gaat het selecteren van een representatieve burgervader nog eens groot worden.

D-Fens_1963 | 14-01-18 | 13:36
-weggejorist-
eastender | 14-01-18 | 13:30

Heb het debat in de gemeenteraad enigszins gevolgd, afgelopen week. Wat ik miste was dit:
1. Ten aanzien van de opmerking van Aboutaleb dat iedere moslim een beetje salafist is, dat is navolger van i.c. Mohammed: waarin, waarde Aboutaleb wilt u dan Mohammed navolgen in uw functie van burgemeester?
2. Ten aanzien van de opmerking dat hij iedere ochtend om 7.00 u. opstaat om het goede te doen voor de stad, zoals zoveel moslims, is: wat is in uw ogen 'het goede' in het kader van uw opmerkingen over het salafisme?
Dus, ik had echt veel meer doorvragen verwacht!!

Francieux | 14-01-18 | 13:29 | 1

- is

Francieux | 14-01-18 | 13:31

En weer kwam de islamietische Aap uit de mouw.

gebrokenvleugel | 14-01-18 | 13:25

Volgens mij heeft Aboutaleb het hier niet over sharia/politieke islam maar over een persoonlijke levenswijze als nogal vrome moslim. Dat valt onder de individuele vrijheid. Je kan daar moeilijk bezwaar tegen maken en er hoeft niets mis mee te zijn, behalve dat het niet goed past in onze samenleving als het niet langer om een kleine minderheid gaat. Maar dat had men tientallen jaren geleden moeten bedenken.
Aboutaleb heeft al lang bewezen uit het juiste hout te zijn gesneden. Het gebruik door hem van termen als jihad en salafisme, die in Nederland geassocieerd worden met extremisme, valt voor mij in de categorie 'erg onhandig'. Vergelijkbaar met sommige uitspraken van Baudet die hem met extreemrechts in verband kunnen brengen.

Tempolier | 14-01-18 | 13:25 | 4

Aboutaleb heeft bij meerdere zaken moslims bevoordeeld.
is gewoon een moslim die achter de plannen voor wereldoverheersing staat.
niet iedereen is blind.

zwaanshals | 14-01-18 | 13:52

In de officiele islamitische leer, of hoe je het wil noemen, is dat onderscheid er niet maar bij personen kan dat er wel zijn. Waarom niet.

Tempolier | 14-01-18 | 15:55

Salafisten willen terug naar de oorspronkelijke islam van Mohammed en zien M. als het grote voorbeeld van de volmaakte mens. Welke persoonlijke levenswijze bedoelt u dan? Leven zoals Mohammed met zijn vele vrouwen en slavinnen? iedereen vermoorden die kritiek heeft op de boodschap en de boodschapper? Verklaar u nader.

D. G. Narrator | 14-01-18 | 17:54
▼ 1 antwoord verborgen

Ik zie het probleem niet. Hij zegt iets wat iedereen al weet. Greet zegt het al jaren.

Een (beetje) slafist als burgervader is natuurlijk onwenselijk. Daarom zou de gekozen burgermeester een oplossing kunnen zijn.

Mahatma | 14-01-18 | 13:21

Wie nou eens eindelijk wil weten hoe en wat moslims zijn: ga eens een keer op een begraafplaats kijken waar zowel moslims als niet-moslims begraven liggen. De afgescheiden percelen waar moslims op begraven worden, liggen op een zand-/kleibed, waardoor ze ca. 70 cm. hoger liggen dan die van niet-moslims en dat moet voorkomen, dat de ontbindingsstoffen van moslims worden vermengd met die van niet-moslims. Zelfs in de dood willen ze niets met ons te maken hebben. En nou niet gelijk beginnen te zeuren over het feit dat ook de rooms-katholieken gescheiden begraven liggen, maar dat heeft te maken met het begraven in gewijde grond en niet met een ingebakken apartheid.
Ga maar eens een keer kijken en praat erover met de beheerder; uitermate verhelderend.

oliebolletje123 | 14-01-18 | 13:14 | 2

Interessant gezichtspunt!

Francieux | 14-01-18 | 13:22

Meestal worden die haatbaard kadavers toch verscheept naar haatbaard grond? Verder ongezien de tyfus voor haatbaarden en hoe ze begraven worden.

WayneGretzky*99* | 14-01-18 | 19:23

De enige voor mij acceptabele PvdA'er is niet in staat zijn religie achter de voordeur te houden. Wat een totale l.l. Wat mij betreft afvoeren via de achterdeur.

boccelullus | 14-01-18 | 13:14

De grote vraag is wie we er voor terug krijgen, mocht Abou opstappen! Nee laat dan maar gelet op al die uitgerangeerde politici van het 'partijkartel' die op het randje van hun stoel zitten in de baantjescarrousel om gekatapulteerd te worden naar bv de burgemeesterspost in Rotterdam.
Aboutaleb moet dus gewoon blijven!

BadLieutenant | 14-01-18 | 13:11 | 1

ik als Rotterdammer zie hem niet als mijn burgemeester, hij is burgemeester voor de slopers van mijn stad.

zwaanshals | 14-01-18 | 13:54

Ik hoop dat de ogen van mensen opengaan want veel mensen hebben niet door dat Aboutaleb zijn eigen (verborgen) islamitische agenda heeft.

Hij is een belijdend moslim en probeert heel subtiel en gewiekst (via een woordenspel) begrippen als salafist en Jihadist salonfähig te maken.

Dat hij hierbij niet hard door de gevestigde media word aangepakt is teleurstellend en verontrustend maar wel verwacht.

Immers veel gevestigde media (zoals b.v. het NRC) zijn apologeten van de islam geworden.

Kaskensj | 14-01-18 | 13:11 | 1

Aboutaleb met zijn eigen (verborgen) islamitische agenda, Pechtold met zijn eigen (verborgen) Oekraïniseringsagenda, SS met haar (verborgen) psychotiseringsagenda, Rutte met zijn (geheime) weg-met-NL agenda: tijd voor een mooie zondagmiddagwandeling.

Eeuwig..Op..Vakantie | 14-01-18 | 13:31

Als burgemeester is het wel handig om duidelijke (objectiveerbare) uitspraken te hebben en geen subjectieve interpretaties de wereld in te slingeren. Ik weiger echter om door dit soort mediagejank angst te hebben voor overname door moslims, gewoon doordat ik oprecht vind dat zelfs de meer 'intelligente' gelovigen in overleving en kracht onderdoen aan de redelijke, rationele, nuchtere en wijze ongelovigen. De zuiverheid van logica zal elke vorm van dom barbaars gedrag overwinnen, ongeacht door hoeveel bestuur of geld het domme barbaarse gedrag gesteund wordt, en ongeacht of die strijd 5 jaar zal duren. Ik wens moslims of andere gelovigen die anders hopen (hoi "idealisten") veel succes, ongeacht hoeveel dat er zouden zijn.
"Wij" nuchtere mensen hoeven enkel te geloven in onszelf, de vrijheid en individuele ontwikkeling die daar van uit gaat wint het altijd van de collectieve gebondenheid van religieuzen. Als je werkelijk 'gelooft' in de kracht van de Nederlandse cultuur, vertrouw er dan ook op en zie niet in elk moslim-media-dingetje een bedreiging: de meeste moslims zitten in de bijstand, kunnen niet zelfstandig overleven in dit land, spreken niet eens Nederlands. Aboutaleb kan daar met geen honderd 'linguïstische' interpretaties of discriminatoire arbeidsregels iets aan veranderen. Het interesseert mij niet wat salafisme is of wat iemands interpretatie is van dat geloofsbegrip: je spreekt duidelijk en concreet Nederlands of ik spreek niet met je. Media werkt omgekeerd, want die leeft bij de gratie van 'fout-gelovigen' of ongelovigen die zij 'goed-gelovig' willen maken: hoe vager je lult, en hoe meer het over geloof (cq moraliteit) gaat, hoe meer spreektijd en aandacht je krijgt. Het is de invloed van de woorden waar het om gaat, snap dat nu eens. Je hebt zelf de geestelijke macht, daarom is die invloed zo belangrijk voor bestuur en media. Door de invloed van geloofswoorden en hun interpretaties, zit je meer achter je computer, telefoon, tablet en tv dan dat je je in de collectieve samenleving bevindt. En dat maakt je zwak en houdt je een geldig-stemmende geldslaaf die elke geloofsideologie steunt, ongeacht je mogelijke gelijk over woorden of de betekenis van een -isme. De media smullen ervan, allemaal. De zon schijnt eindelijk even, heerlijk.

Luivend | 14-01-18 | 13:09 | 4

Reistip : Ga eens wat maandjes naar het Midden oosten. Ga lekker cultuur snuiven. En dan praten we nog een keer. Vergeet niet dat men daar stuk voor stuk een dictatuur nodig heeft om deze immer vrolijke, en van geen kwaad bewuste onschuldige baarden onder de duim te houden.

Chemokar | 14-01-18 | 13:19

Syllogisme? Echt?
En "Reistip". Echt?
Man man man, ik berust mijn zaak.

Luivend | 14-01-18 | 13:31

@luivend
Bindende tip: ga eens lezen en op YouTube bekijken wat Bill Warner hier allemaal over te zeggen heeft. Deze Amerikaanse wetenschapper (oa PhD in mathematics) bestudeert de islam (dwz de heilige teksten van de islam -Koran, Hadith en Sira) al ruim 30 jaar vanuit een wetenschappelijk, academisch oogpunt. Erg verhelderend.

Braboblanke | 15-01-18 | 10:09
▼ 1 antwoord verborgen

Ohh,niet terugnemen??Dus geen foutje? Dus niet een neutrale burgemeester? En de kerst hoeft ook al niet(ook onnodige statement)?
Tja...... nog 1 keer iets en dan weg!

ger1306 | 14-01-18 | 13:08

Hoe zou Aboutaleb eigenlijk over Lodewijk Asscher denken?

Orakel1958 | 14-01-18 | 12:55 | 1

En hoe zou Lodewijk Asscher over Achmed Aboutaleb denken?

Arachne | 14-01-18 | 15:25

Even mijzelf in de Islamieten verplaatsen.
Stel: Je bent dom geboren en hebt niets geleerd. Daarom ben je arm en ongelukkig, zonder uitzicht op betere tijden. Toch wil ook jij wat voorstellen. Iets zijn in de wereld. Ook jij wilt niet worden weggezet als een "deplorable". Daarp, fantaseren jij en de dat er licht is aan de horizon. Mohammed redt! Je kijkt in de wereld om je heen. En ziet dat er een andere groep mensen is die het veel beter heeft dan jouw groep. Je gaat ze haten. Je wilt ze dood maken.

Dit ging over de Islamieten. Maar het had ook over Hitler en zijn volgelingen kunnen gaan.

Orakel1958 | 14-01-18 | 12:52 | 1

Inherent aan de islam is vergelijkingen maken: Allah is beter. Beter dan wie? Beter dan .. en de naam die daar ingevuld wordt, wordt minderwaardig geacht en moet gehaat worden. Hitler had niet zo'n last van zulke complexen, behalve dan van Über- vs. Untermensch.

Eeuwig..Op..Vakantie | 14-01-18 | 13:02

Op deze foto is Abou precies opa Flodder! En net zo maf.

Winter_is_coming | 14-01-18 | 12:51


Eigenlijk maar ik me niet zo druk om die moslims met aanverwante problematiek. Heb lange tijd geleden met eerste echtgenoot gewoond tussen de Algerijnen in buitenwijk van Parijs daarna slotervaart en nu Adam west. Ik denk dat ik enigszins weet wat ik zeg. Dit gaat zich vanzelf wreken. Nog even en dan is de meerderheid in aanraking geweest met de donkere kanten van de islam. Zelfs mijn meest links imbeciele kennissen hebben tegenwoordig al wat rechtse praatjes. Ik wacht rustig een volgend economisch crisisje af en dan zijn de rapen gaar. Die schijthollanders moeten het eerst in de portemonnee voelen voordat er iets gaat gebeuren.

gespierdespijkertje | 14-01-18 | 12:50 | 4

@Panos88 Wellicht heb je gelijk nu Nederland nog rijk is. De kans is aannemelijker dat wanneer de huizenzeepbel implodeert, werkloosheid vanwege robotisering of AI stijgt, euromunt ineenstort en vul de ellende die er aan staat te komen maar aan ook dit soort mensen willen dat de overgebleven poet niet gratuit wordt uitgedeeld aan verdere islamisering.

gespierdespijkertje | 14-01-18 | 13:22

Goed voorbeeld geef je. Ik kom regelmatig in de Franse en Belgische voorsteden. De enige discussies die ik nog over dit onderwerp voer, is met Nederlandse links-imbecieltjes die hun witte enclave (Grachtengordel, Haarlem, Wassenaar, maar ook in de provincie) niet verlaten.

kapoerewiet | 14-01-18 | 17:16

@ kapoerewiet Ja en die discussie is hopeloos. Ze moeten het zelf ondervinden. Een oude vriend die godbetert jaren voor de Volkskrant heeft geschreven is na een ritje op de tram inmiddels ook van standpunt veranderd. Daar zat hij dan met zijn dure jas, geverfde en strak geëpileerde wenkbrauwen met zijn hondje op schoot kennis te maken met zo’n roedel. De arme man. Nooit eerder de tram hoeven nemen. Afgelopen maand het zoontje van een andere links georiënteerde kennis die zijn scooter en kleding moest afgeven onder bedreiging. Volgens de politie bleek het om een inwijdingsberoving te gaan van mocros die werden ontgroend voor de misdaad. Dan wordt het toch ietsjepietsje lastiger om je linkse dogma’s te blijven verkondigen.

gespierdespijkertje | 14-01-18 | 19:56
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind dat Abou het de afgelopen jaren redelijk rustig heeft gehouden in de Maasstad. Hij durfde ook een redelijk grote mond op te zetten n.a.v. Charlie Hebdo en de Turkse bezetting van de Westblaak n.a.v. de verkiezingen (In Tsoerkaai). Dat gezegd hebbende vind ik de uitspraak over Salafisme geen teken van werkelijke empancipatie, waarin hij het voorbeeld zou moeten geven. Deed hij ook al niet inzake de toekomstige partnerkeuze van zijn dochters. Jammer A-met!

LJBrinkhorst | 14-01-18 | 12:49

Kan Aboutaleb ook even duiden hoe het salafistische wereldbeeld past in het 'socialistische' gedachtengoed van de PvdA?
Beginnen we met vrijheid van meningsuiting of de gelijkheid van mannen en vrouwen? Volgens mij staan de salafistische gedachtenkronkels haaks op die van de PvdA.
Of zullen we de inhoud eens ingaan en de vragen stellen bij de fabeltjes en zienswijzen van de moslim salafisten?
-
Aboutaleb is net als die topper in Arnhem door de PvdA vanwege hun afkomst naar voren geschoven (in de volksmond discriminatie, maar in de ogen van de PvdA in dit geval positief?).

bananabanana | 14-01-18 | 12:46 | 3

Salafistisch drammende betweterigheid en linkskerkistisch drammende betweterigheid gaan hand in hand.

Eeuwig..Op..Vakantie | 14-01-18 | 13:08

Een nieuw leer voor het vak maatschappijleer, binnenkort van het vak moderne geschiedenis : De transformatie van socialisme naar salafisme in Nederland en Europa.

SlimmeBelg | 14-01-18 | 13:14

leer = leerpunt

SlimmeBelg | 14-01-18 | 13:15

Wat moet het toch heerlijk zijn om alles in de wereld terug te kunnen brengen naar een simpel zwart of wit, waardoor er geen grijstint meer overblijft. Het lullige is alleen dat een column zoveel interessanter is als er nog wat ruimte voor interpretatie overblijft. Want die grijstinten zijn er altijd, ook in dit geval. En dáár ben ik benieuwd naar, niet zozeer naar de harde, vileine conclusie dat iemand ‘stuk’ zou zijn.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 12:32 | 5

@Langshetrandje | 14-01-18 | 12:36
De vraag is dan, wat houdt die leer precies in en hoe moeten we die toepassen in onze werkelijkheid. Op die twee vragen zul je nog al wat verschillende antwoorden krijgen. Er zijn namelijk ook mensen die zich moslim noemen maar niet de stricte leer van het salafisme aanhangen.

Panos88 | 14-01-18 | 12:55

@Langshetrandje | 14-01-18 | 12:36
Als het kennelijk al zo duidelijk zwart is, heb je sowieso geen column meer nodig om het te duiden.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 13:16

Woord, nu doet u het zelf. Niet alles is zwart wit. Sommige dingen echter wel. Halfdood? Halfextremistisch?

Rest In Privacy | 14-01-18 | 13:56
▼ 2 antwoorden verborgen

"Ik sta elke dag om 07:00 op om het goede te doen voor een stad in Nederland. Dat is de jihad in zijn puurste vorm.” 'Salaf is een voorganger, en een salafist is iemand die op zijn voorganger, Mohammed of Christus, wil lijken. In alle religies kom je dat tegen,' Uitspraken van salaf Aboutaleb. Dingen die opvallen: 1) vergelijken van religies; 2) woordbetekenissen met opzet veranderen; 3) alarmerende afwezigheid van humor, zelf-relativering.
Iemand die op zijn voorganger Mohammed wil lijken geeft zichzelf een vrijbrief om jonge vrouwen te overmannen en om 'ongelovigen' te bedriegen en, als het even kan, het leven zuur te maken of, om hun ziel in de tuin van Allah te laten springen, het leven te ontnemen. Daarom klinkt 'elke dag vanaf 7.00 uur het goede doen' zo volstrekt onbetrouwbaar. In de mond van ds. Gremdaat zou zo'n uitspraak gepaard gaan met een vrolijke en zelfrelativerende glimlach, die mij vrij laat. In de mond van salaf Aboutaleb is het eerste slachtoffer van zijn jihadistische geloofsopvatting de humor, de zelfrelativering. Bedoelt salaf Aboutaleb letterlijk dat hij vanaf 7.00 uur in Mohammed's voetspoor treedt? Zondigt hij nooit? Maarten Luther wilde ook graag zelf op eigen kracht de hemel verdienen, maar zijn biechtvader zei: 'Pecca fortiter', zondig dapper! Het ontbreekt chronisch aan zulke biechtvaders in de islam. Er is daar geen godsdienstvrijheid: vrij zijn van 'godsdienst', 'religie'.

Eeuwig..Op..Vakantie | 14-01-18 | 12:31

Aboutaleb is goedgekeurd door de nederlandse vereniging van bilderberghuisvrouwen, in samenwerking met belastingontwijkende multinationals olv een bananenmonarch met bijpassend partijkartel. Oftewel: onze democratische instituties en bestuursorganen zijn volledig verkankerd en overgenomen door parasitaire entiteiten. Aboutaleb is een symptoom van die ziekte.

De Briemusketier | 14-01-18 | 12:30

Mijn vrouw is een beetje zwanger.
Taleb is beetje de weg kwijt.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 12:27

Aboutaleb gedraagt zich als "kwartiermaker". Stap voor stap!
Streven naar inclusie: een belangrijke bestaansreden voor de beweging van vermaatschappelijking waar kwartiermaken uit voortkomt. En erbij horen en meedoen is ook een belangrijk doel. In dit geval moslims!
Kwartiermakers werken aan ruimte voor ‘anders zijn’. Meedoen van mensen in kwetsbare posities heeft alleen kans van slagen als de samenleving ook echt ruimte voor ze maakt. Om dat te bereiken zullen de belangen van betrokkenen steeds opnieuw moeten worden achterhaald, gearticuleerd en behartigd.
Abou gaat een taalkundige strijd aan binnen de gemeenteraad. Die raad, zo is gebleken, heeft onvoldoende weerwoord op de slimme wijze waarop Abou te werk gaat.

demaup | 14-01-18 | 12:27 | 2

"En erbij horen en meedoen is ook een belangrijk doel. In dit geval moslims! "
@demaup | 14-01-18 | 12:27
Interview met de dochter van Aboutaleb.. doet volgens mij toch ook prima mee? (ze is journaliste) "Yasminia Aboutaleb: ‘Van Hokjes Houd Ik Niet’" www.opzij.nl/2016/10/14/yasmina-about...

nickolaas | 14-01-18 | 12:35

@nickolaas: u mist het punt waar het om gaat.
Deze vrouw is geen journaliste, ze is een stukjesschrijver.
Een (over)groot gedeelte van zij die zich tot de pers (media) rekenen, willen de wereld verbeteren, het verschil maken en ga zo maar voort.

Arachne | 14-01-18 | 15:19

Hoe heet de oom van Mohammed?
A) Ferdinand
B) Jaap
C) Sjoerd
D) André
E) Anders, namelijk...

RickTheDick | 14-01-18 | 12:17

Aboutaleb is goedgekeurd tijdens zijn bezoek in Amerika in Washington en tijdens zijn deelname aan de Bilderberg. Daar is zijn agenda omhelst.

Premier Trutte | 14-01-18 | 12:16

"Wat salafisme is en welke invloed het heeft op de Nederlandse samenleving is met name aan de veiligheidsdiensten, arabisten/islamologen, wat Kamerleden en helemaal aan het eind mag de burgemeester van Rotterdam er pas wat over zeggen."
Dat is een domme stelling. Wat salafisme is, daar komen we met z'n allen langzaam achter. Iedereen kan de website Al-Yaqeen van die haattent in Den Haag bezoeken, en lezen hoe die lui denken. Iedereen weet van de preek van doe haatsjeik die Mohammed Bouyeri uiteindelijk deed besluiten Theo van Gogh te vermoorden. Iedereen heeft reeds jaren geleden die haatbaard gezien die Verdonk geen hand wilde geven, dezelfde haatbaard die, geen woord Nederlands sprekend, op de Staatstelevisie ons allen duidelijk maakte dat zelfs Marcouch -of all people- niet recht genoeg was in de leer. Iedereen heeft het bezoekje aan Nederland van die Sjeich Haddad gezien, en het "debat" kunnen volgen waarin de door djinns geplaagde cryptohomo Dibi liet zien dat er niet tegenop te discussiëren valt. Iedereen weet van de talloze haatpredikers die stelselmatig worden uitgenodigd om hier haat te preken. Iedereen weet van haatpaleizen met gescheiden ingangen voor mannen en vrouwen, en we weten ook allemaal nog van die discussie over een muur die opgetrokken moest worden tussen een ingang van een moskee en een daarnaast gelegen kinderopvang waar vrouwen werkten. Fucking iedereen weet dat het Salafisme niks opheeft met vrijheid, met democratie, met pluriformiteit, met elkaar de ruimte geven, dat het Salafisme maar één doel heeft: het Kalifaat.
Dat die Aboutaleb het gore lef heeft om elke moslim een beetje Salafisme toe te bedelen is veelzeggend, toont wat mij betreft aan dat er ook voor hem een continuüm is tussen wat het Salafisme predikt en wat de meest "gematigde" moslim met zich meedraagt. Die Haddad heeft het in een van zijn vele toespraakjes richting de achterban -nog immer terug te vinden op YouTube- scherp geformuleerd. Ht plan is om via de democratie plaatsen in de westerse machtsstructuur te bezetten, om van daaruit mettertijd die democratie omver te werpen. Dat zegt hij niet omfloerst, nee, dat zegt hij letterlijk. Aboutaleb past in dat plan, en hij wéét dat hij in dat plan past. Ik zeg niet dat Aboutaleb een doorgewinterde Salafist is met een doortrapte Taqqya-taktiek, nee, maar ik zeg wel dat hij kennelijk niet wil kiezen, de discussie niet aan wil, dus principieel geen kritiek op de Islam als systeem aan wil. En dat is alarmerend, om die houding bij die door de kafir zo geprezen Aboutaleb aan te treffen.
Zijn smoes achteraf is bijna zo laf als de smoes waarmee BIJ1 die gehandicapte met kar en al over de brug heeft gemieterd. Salafisten hebben totaal geen boodschap aan semantische spelletjes, die staan meteen te juichen als Aboutaleb in hun straatje staat te pissen.
Wat salafisme is en welke invloed het heeft op de Nederlandse samenleving is met name aan ons, in de eerste plaats aan ons, de kafir die zullen branden in de Hel, ons, die destijds de holle woorden van diezelfde politici en ambtsdragers aanhoorden toen van Gogh was vermoord.
Let op wat hier gebeurt. Aboutaleb spreekt hier niet als burgemeester, maar als moslim. Dat is wat we scherp dienen waar te nemen. Hij richt zich niet tot ons, kafir, maar tot de moslimgemeenschap. Vergelijk de doortrapte optredens van die charlatan Tariq Ramadan, ook geen Salafist maar volstrekt onbetrouwbaar, die een meester is in het zich richten tot de westerse Gutmensch, maar in een taal die door de moslim wordt begrepen. Spelletjes met taal, inderdaad spelletjes met taal, maar geen relativistische spelletjes met taal, nee, Jihad!
Hoe het Salafisme onze samenleving direct vergiftigt, dat gaat ons allen aan, in alle directheid.

Schoorsteenveger | 14-01-18 | 12:15 | 9

Met mensen als U geef ik de seculieren nog een kans.

bodemloos | 14-01-18 | 12:55

Amen.

hoochee | 14-01-18 | 13:25

Goed gesproken!
"Hij richt zich niet tot ons, kafir, maar tot de moslimgemeenschap."
Spijker kop en raak.

D. G. Narrator | 14-01-18 | 18:06
▼ 6 antwoorden verborgen

Dankzij de idioten van de PvdA, die geheel gespeend van enig inzicht of begrip dit soort figuren op het zadel heeft gehesen. Niet dat Forum voor Democratie beter is hoor met een ijdeltuiterige narcist en twee libertariers in de top; nee dank u.
't Schompes voor de polletiek! Evocatus

Evocatus | 14-01-18 | 12:15

Allemaal wat vergezocht wat in deze column beweerd wordt. Aboutaleb heeft keer op keer bewezen democratische waarden na te streven. En zijn 'rot op' uitspraak was daar een voorbeeld van die zelfs internationaal waardering oogstte. Dat de SGP een theocratie nastreeft maakt ze ook niet ongeschikt voor het parlement.

Simon_GS | 14-01-18 | 12:14 | 6

Tja meer westers dan Aboutaleb krijg je ze echt niet. Als men zich nu echt zo druk maakt om het salafisme dan moet men het bijzonder onderwijs afschaffen.

Simon_GS | 14-01-18 | 12:38

De SGP streeft geen theocratie na hoor. Ze zijn gewoon democratisch, net als Aboutaleb.

Tempolier | 14-01-18 | 13:17

Tempolier | 14-01-18 | 13:17
Ze zijn democratisch omdat het moet, of omdat het niet anders kan. Met geknars der tanden. Hun God gedoogt onze democratie, vinden ze, en niet omgekeerd. Lees de statuten er maar op na.

Schoorsteenveger | 14-01-18 | 17:29
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik zie het allemaal als massage van onze geesten, dit soort speldeprikjes.

Francieux | 14-01-18 | 12:07

Iedere bestuurder die meent dat het normaal is om in publieke functie dienstbaarheid met religie te moeten combineren, is een gevaar voor de samenleving. Simpelweg omdat achterlijk gedachtegoed, waaruit niets dan ellende is voortgekomen en hoe klein deze ook mag worden gebagatelliseerd, lijnrecht tegenover de rede en secularisatie staat.

hoochee | 14-01-18 | 12:06 | 1

Dienstbaarheid aan de samenleving vanuit een religieuze overtuiging is in Nederland gelukkig toegestaan. Helaas is er sterke sprake van secularisatie, waardoor onze jeugd vaak helemaal geen antwoorden meer krijgt op levensvragen. Een vacuum waar malafide 'religieuzen' maar al te graag gebruik van maken. En wie veroorzaakt dan de 'ellende' ? De mens of de religie ? Het antwoord is evident. Of begrijp ik u verkeerd ?

SlimmeBelg | 14-01-18 | 13:31

De aantallen en invloed van islamitische bestuurders in Europa zullen alleen maar groter en groter worden. Aboutaleb en Sadiq Khan in Londen zijn de wegbereiders om de originele bewoners van de Europese landen hieraan te laten wennen. Volkeren zullen en moeten gemixt gaan worden, zo is door de boven ons gestelden besloten.

Moeki de Meeuw | 14-01-18 | 12:05 | 3

Wen er maar aan.

Moeki de Meeuw | 14-01-18 | 12:06

Ik zou Aboutaleb niet echt als een "islamitisch bestuurder" in de zin dat hij een islamitische agenda erop na houdt. Dan vind ik lui als Sadiq veel enger.

Maar nog enger zijn de opportunistische coalities die in Europa aan het ontstaan zijn. Het was Sadiq in zijn eentje nooit gelukt om blote reclames in London te jorissen; daar waren ook meelopers in de vorm van me-too'ers en conservatieven voor nodig. Er is een nieuwe preutse coalitie aan het ontstaan... en hetzelfde zou wel eens kunnen gebeuren rond vrouwenrechten, homohaat en vrijheid van meningsuiting. Niet direct de schuld van dit soort bestuurders, maar ze dragen er wel aan bij. Maar ook wat dat betreft zie ik Aboutaleb toch echt als een ander soort bestuurder.

Muxje | 14-01-18 | 12:22

De aantallen en invloed van contra-islamitische bestuurders in Europa zullen alleen maar groter en groter worden. Aboutaleb en Sadiq Khan in Londen zijn de wegbereiders om de landverraderstribunalen in de Europese landen te bevolken. Volkeren, immigrerende naar liberale eu-landen zullen en moeten zich confirmeren naar Westerse normen en waarden, zo is door Het Volk besloten.

pennestront | 14-01-18 | 13:47

Hoe lang moet hij nog ? Is het bijna afgelopen die ambtsperiode?

ristretto | 14-01-18 | 12:03

Klop precies langzaam krijgen de Moslims en salafisten de macht in Nederland en dat hebben we te danken aan de PVDA.

gerrit5042 | 14-01-18 | 11:59

Aboutaleb is een beste burgemeester en zou ook een prima premier zijn. Jammer dat hij door sommigen niet goed wordt begrepen.

isitsoornot | 14-01-18 | 11:57 | 5

kommabijmebinnen | 14-01-18 | 12:01
Als jij een dochter zou hebben die binnenkomt met een niet-Nederlander dan zeg jij misschien 'kommaniebijmebinnen' en dat is dan je goed recht en geen discriminatie. Want soort zoekt soort, birds of a feather flock together, het is een normaal natuurlijk verschijnsel. Zo is ieder mens, dus ook Aboutaleb, die allleen maar zegt hoe het is.

isitsoornot | 14-01-18 | 12:29

u heeft geen idee waar u het over heeft.

zwaanshals | 14-01-18 | 14:58

Een buitenlander als premier, dit land is af(gemaakt).

Implants | 14-01-18 | 15:53
▼ 2 antwoorden verborgen

De denkfout bij godsdiensten zit niet alleen bij de stichters, maar juist ook bij de gelovige navolgers.
Kijk, over 't al dan niet uitverkoren geloofsstichter zijn kan niemand iets met zekerheid zeggen, Abraham, Mozes, David, Jezus en Mohammed zijn niet meer direct te raadplegen.
En de gelovige navolgers, 'salafisten' zouden dus menen, dat zij een goed voorbeeld hebben aan de oprichter van hun geloof.
Dat is krankzinnige hoogmoed, zelfs volgens hun eigen logica.
Wie geen Abraham, Mozes of David is, moet niet menen die uitverkoren profeten te kunnen nabootsen.
Wie geen Jezus Christus is, moet niet menen die zoon van god te kunnen nabootsen.
Wie geen Mohammed is, moet niet menen die 'laatste profeet' te kunnen nabootsen.
En omdat Aboutaleb stelt, dat 'iedere gelovige eigenlijk wel 'n beetje navolger van zijn grote voorbeeld is', blijkt hieruit, dat hij 't kennelijk begrijpelijk vindt, dat gelovigen proberen te leven als 'n onbereikbaar iemand.
Proberen te leven naar 'n onhaalbaar ideaal is onmenselijk, je van je eigenlijke 'zelf' vervreemdend, én hypocriet aanmatigend, zichzelf iets te kunnen aanmeten waaraan je (zelfs naar je eigen maatstaven) nooit aan 'kan' voldoen.
Ingebakken sadisme.
Een kip aanpraten, dat ie kan vliegen, als ie z'n hele leven maar blijft proberen.
en al die gelovige kippetjes zijn zó bijziend, dat ze niet eens meer bij zichzelf merken, met 'n onhaalbare missie bezig te zijn. Hoe vervreemd kun je van jezelf zijn (?), eh, héél erg vervreemd dus. En Aboutaleb doet daar als nummer zoveel vol overgave aan mee. Gelovigen, met masochisme tegenover zichzelf, en hun godsdienst om zich compenserend sadistisch tegenover anderen te kunnen gedragen. Het zijn en blijven reli-engerdjes.

Der Paulie | 14-01-18 | 11:56 | 5

Als die salafisten het leven van Mohammed willen nastreven waarom doen ze dat dan niet gelijk in alle glorie in Nederland. waarom eerst proberen niet gelovigen en hun cultuur hier op te dringen..

Rene046 | 14-01-18 | 13:14

Inderdaad. En het probleem is, dat als je probeert te leven naar een vaag en onbereikbaar ideaal, je jezelf gaat haten en bijzonder gefrustreerd raakt als je keer op keer je ideaalbeeld door je normale, natuurlijke (=dwingende) neigingen verloochent. En die zelfhaat en frustratie kennen op den duur geen andere uitweg dan het projecteren op anderen en daar de schuld leggen van het eigen falen. en zo krijgen mensen die het beter bekeken hebben in het leven de schuld onder een valse beschuldiging en moeten ze vernederd worden en het liefst uit de weg geruimd. Hoe extremer hoe extremer als het ware. Pas op voor bevlogen fanatiekelingen van welke gezindheid ook.

D. G. Narrator | 14-01-18 | 18:21

@Rene046 dat doen ze ook al, beetje bij beetje, afhankelijk van hun aantal en posities. Alleen kunnen ze het niet in één keer doen, want dan zou de maatschappelijke reactie te hevig zijn. Zoals een reageerder hier zei: Aboutaleb heeft de maatschappelijke thermometer in zijn hand en weet dat hij hiermee weer een stapje verder kon gaan zonder noemenswaardige sancties te ondergaan. Tegelijkertijd geeft hij een signaal af aan de Ummah, de islamitische gemeenschap, dat hij aan hun kant staat.

D. G. Narrator | 14-01-18 | 18:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Veruit het meest trieste is dat we over 15 tot 20 jaar waarschijnlijk een burgeroorlog in de EU krijgen van de ergste soort. Terugsturen van vele tientallen miljoenen zal dan ook geen optie meer blijken, want geen ruimte ergens anders. Dan zullen alle partijen Adolfje gaan spelen.... :-(

Oepsie1234 | 14-01-18 | 11:54

Minder,minder,minder

Bataaf | 14-01-18 | 11:54

Moslim en Islam: de handleiding en de weg hoe je iets tot een "shithole" maakt.
Gaat lekker daar in Rotjeknor.

Oktoberfest | 14-01-18 | 11:54 | 1

Idd Islam is een achteruitgang van een samenleving. Kijk naar ieder islamitisch land! Hoe strenger hoe erger!

rdoetjes | 14-01-18 | 12:19

Alle salafisten van Nederland kunnen nu naar Rotterdam verhuizen. De burgervader staat ze persoonlijk op te wachten.

Boy Cot | 14-01-18 | 11:53 | 2

Juist! En alle uitkeringsformulieren liggen voorgedrukt klaar! En Rotterdam wordt dan Marokkaans grondgebied... Oh nee natuurlijk niet, van Marokko krijgen ze geen uitkering. Wat stom van mij.

Greet_Wilderst | 14-01-18 | 12:32

Men kan al die salafisten beter bij hun werkelijke naam noemen namelijk jihadisten.

Rene046 | 14-01-18 | 13:10

Heel erg matig stuk waarin Bas Paternotte de woorden van Aboutaleb op doorzichte wijze probeert te laden met een andere intentie dan oorspronkelijk bedoeld.

Laat ik voorop stellen dat ik de semantische discussie die Aboutaleb hier probeert te beginnen niet erg goed doordacht vind; hij leidt zo impliciet de aandacht af van het feit dat de wereld kampt met een aanzienlijke groep gelovigen die zichzelf er op voorstaat een gewelddadig en intolerant geloofssysteem er op na te houden.

Maar wat een goedkope retorische truucs, Paternotte. Nog lager dan het niveau waarop men Thierry Baudet probeert te pakken op rechtsextremisme. Met als dieptepunt de manier waarop u de misdaden van IS in syrië verbindt aan de 'rot op' uitspraak van Aboutaleb.

Kunt u alstublieft wegblijven meneer Paternotte? U heeft zojuist mijn door mij zeer gekoesterd intellect op grove wijze beledigd. Ik ben hier niet om mezelf als hersenloos instrument voor een of andere politieke agenda te laten mobiliseren.

Panos88 | 14-01-18 | 11:52 | 9

"Is de burgemeester bereid afstand te nemen van de uitspraak "Ik ben een beetje een salafist en iedere moslim is een beetje een salafist?"
Zijn eigen woorden- niks truc, niks verdachtmaking.
Zijn antwoord: Nee.
Dus uitgepraat Panos88.

Roadblock | 14-01-18 | 12:25

Je hoeft hier niet te zijn Panos88, plek zat bij joop, succes.

Implants | 14-01-18 | 15:57

@ Implants | 14-01-18 | 15:57

NOEMDE JIJ MIJ NOU LINKS!?!?!?! *schuimbekt*

Panos88 | 14-01-18 | 16:04
▼ 6 antwoorden verborgen

Aboutaleb is geen fan van de Westerse samenleving. En ik kan hem geen ongelijk geven. Deze samenleving is stuk door sociaaldemocraten, SJW's en sylvanoiden. Deze samenleving ziet het verschil tussen goed en kwaad niet meer omdat gedeelde waarden volgens de huidige politici niet zo belangrijk zijn.... (dag Marc, Alexander, Kajsa ...)
Aboutaleb heeft hiervoor een oplossing, hij wil een soort IS maar dan wel goed uitgevoerd.... en u mag nu misschien nog kiezen.....

Pierrepoint | 14-01-18 | 11:49

Als iemand binnenkort nog eens een salafistische burgemeester spreekt op tv of voor de krant: vraag nou verdorie eens een keer WAAROM hij Mohammed als voorbeeld wil nemen.
Doorvragen mensen, waar is die vaardigheid gebleven?
Of het nou Sylvana is, Kuzu of Abou: ze kunnen de meest wonderlijke, maar vooral ook schadelijke dingen beweren en zien nu altijd een knikkend schaap tegenover zich.

Poesmobiel | 14-01-18 | 11:49 | 4

normanius | 14-01-18 | 11:56
Enig idee wie en hoe Mohammed was?

Poesmobiel | 14-01-18 | 11:59

@ Poesmobiel | 14-01-18 | 11:59
Ja ik ben bekend me zijn vuiligheden.
Neemt niet weg dat als je het Abutaleb op de man af zal vragen je zo ongeveer de verklaring zal krijgen zoals ik het in mijn eerdere tegel optekende.
Zo zijn (streng)gelovigen nou eenmaal, het wordt ze met de paplepel ingegoten om zo vroom mogelijk te zijn.

normanius | 14-01-18 | 12:19

normanius | 14-01-18 | 12:19
Ja, okee. Maar is het nou zo'n vreemd idee om eens te blijven vragen waarom iemand Mohammed als voorbeeld kan/wil/moet nemen? Ik wil gewoon weten wat de argumenten zijn om een agressieve, hallucinerende, pedofiele psychopaat als rolmodel te zien.

Poesmobiel | 14-01-18 | 12:29
▼ 1 antwoord verborgen

De dag dat de 5e colonne opstaat zullen deze lieden direct hun zijde kiezen..... maar goed, dat is al jaren bekend natuurlijk.

Oepsie1234 | 14-01-18 | 11:45

van dit alles is de conclusie dat gematigde ISslam BESTAAT NIET!!!

Professor Kluns | 14-01-18 | 11:35 | reageer
Deze bestaat wel hoor. Gematigde moslims/salafisten (kennelijk hetzelfde volgens burgervader Abu Taleb) zijn degenen die willen dat radicale moslims/jihadi's de kelen doorsnijden van ongelovigen die niet willen bekeren zodat ze dat zelf niet hoeven te doen. Momenteel (gelukkig maar) zijn deze gematigde moslims dik in de meerderheid. Maar importeer duizenden extra moslims tegelijk en creëer grote islamitische enclaves in de Neerlandse (midden)grote steden, en het aandeel radicale moslims zal exponentieel stijgen.

En bij die tijd zal Abu Taleb een stuk minder radicaal lijken dan de meeste van zijn geloofsgenootjes.

Graaf_van_Hogendorp | 14-01-18 | 11:45

Straks kunnen we ook het nazisme relativeren. Hebben in Rotterdam wel een leuk centrum door gekregen.

Kaas de Vies | 14-01-18 | 11:45 | 1

Ja prachtig toch. De Koopgoot en omstreken.
De haaiebek is wel goed gelukt. Maar dat heeft dan weer niks met nazisme te maken.

chicago river | 14-01-18 | 11:56

Nog 1 dan: AbouTaleb: ¨Iedere moslim is eigenlijk wel een beetje mainstream salafist, want iedere moslim wil wel lijken op de profeet. En dat is wat de meeste mainstream salafisten willen, leven zoals de profeet, zijn metgezellen en de opvolgende generaties leefden.¨
Dus iedere moslim(man) wil een kindbruid (meerdere) vanaf de leeftijd van 9 jaar, wil dat moeders thuisblijft en de keuken bestiert, en dat zo meer.
Narcistische kwasten, allemaal. Als christenen zeggen of te denken als jezus te willen of kunnen zijn, heb ik dezelfde mening. Narcisme in optima forma.

chicago river | 14-01-18 | 11:44 | 1

Christenen weten maar al te goed dat ze niet als Jezus kunnen zijn dus proberen dat ook helemaal niet. DE boodschap van Christus is: heb God boven alles lief EN uw naaste als uzelf.

Dit in vergelijking met DE boodschap van de koran: 'doodt de ongelovigen waar je ze ook maar tegenkomt'. Het boek van Hans Jansen (R.I.P): 'de koran voor apen, honden en varkens' zou veel meer gelezen moeten worden!

Lupuslupus | 14-01-18 | 12:28

Vanmorgen werd Churcill nog geciteerd in wnl alle kwoots van de man kwamen voorbij dat hij het britse volk niets anders te bieden had dan bloed zweet en opoffering,maar de kwoot van Churcill dat de islam nog velemalen erger is dan hondsdolheid van de ergste soort hebben ze er zoals ik al had verwacht niet gemeld. Nederland verloren land.Churcill vond Nederland ook een lafland ,ook dat is een waarheid als een koe.

gelukzoeker | 14-01-18 | 11:44 | 1

Reeds in 1899 schreef Churchilll:
-
How dreadful are the curses which Mohammedanism lays on its votaries! Besides the fanatical frenzy, which is as dangerous in a man as hydrophobia in a dog, there is this fearful fatalistic apathy. The effects are apparent in many countries, improvident habits, slovenly systems of agriculture, sluggish methods of commerce, and insecurity of property exist wherever the followers of the Prophet rule or live.

A degraded sensualism deprives this life of its grace and refinement, the next of its dignity and sanctity. The fact that in Mohammedan law every woman must belong to some man as his absolute property, either as a child, a wife, or a concubine, must delay the final extinction of slavery until the faith of Islam has ceased to be a great power among men.

Individual Muslims may show splendid qualities, but the influence of the religion paralyses the social development of those who follow it. No stronger retrograde force exists in the world. Far from being moribund, Mohammedanism is a militant and proselytizing faith. It has already spread throughout Central Africa, raising fearless warriors at every step; and were it not that Christianity is sheltered in the strong arms of science, the science against which it had vainly struggled, the civilization of modern Europe might fall, as fell the civilization of ancient Rome.
-
Waarheden als koeien, geschreven op een moment dat honderdduizend soldaten van het Britse empire nog islamieten waren. Churchill beschouwde de islam overigens als het ideale geloof voor de individuele soldaat (zolang als het maar geen Britse, blanke Church of England soldaten waren...)

bisbisbis | 14-01-18 | 11:58

Ook met de nationale herdenking 4 mei 2016 heeft hij een mooi politiek statement gemaakt:
Dames en heren,
Het doet mij goed om hier zo veel kinderen te zien.
Kinderen die u bij de hand houdt of op uw schouders hebt.
Kinderen die straks op hun beurt de wereld op hun schouders zullen nemen.
Toen ik zelf nog een kind was, woonde ik in een klein dorp heel ver weg. Daar waren geen boeken, er was geen TV. Van die grote, Tweede Wereldoorlog wist ik niets.
Het kwaad voor ons was de droogte, die de oogst deed mislukken.
Toen ik naar de middelbare school ging in een grote stad, leerde ik wat “oorlog” was.
Mijn eerste vierde mei in Nederland herinner ik nog heel goed. Ik was 16 jaar en woonde in Den Haag. De vlaggen die halfstok hingen, het verdriet en de twee minuten stilte: dat alles maakte diepe indruk.
Jongens en meisjes,Stel je eens voor dat je in een klas zit die steeds leger
wordt. Dat de juf of meester vertelt dat Esther, Bram en Marianne niet meer naar jouw school mogen omdat ze‘anders’ zouden zijn.
686 joodse kinderen uit Rotterdam zijn vermoord in de vernietigingskampen. Elk jaar herdenken wij hen samen met schoolkinderen, die zich hebben verdiept in hun leven.
Stel je eens voor, dat je vader of je grote broer ineens uit huis wordt gehaald. Dat gebeurde tijdens de grote Razzia van Rotterdam in november 1944.
Een voetbalstadion vol met tienduizenden jonge mannen die als dwangarbeider werden afgevoerd, om te werken voor de Duitse oorlogsindustrie.
Er zijn zo veel verhalen. Ze roepen veel verdriet op. En we kunnen er ook veel van leren.
Ze leren ons dat het kwaad begint met vooroordelen en vernederingen: joden moesten een ster dragen, hun kinderen mochten niet meer naar hun eigen school.
Roma en Sinti, homo’s, verstandelijk beperkten: zij deden niemand kwaad, maar er was in nazi-Duitsland geen plaats voor hen.
Zo valt een land ten prooi aan onderbuikgevoelens, ondoordachte emoties die de samenleving ontwrichten.
Onderbuikgevoelens die de weg kunnen plaveien naar haat, naar geweld, en uiteindelijk zelfs naar moord. Nog steeds.
Daarom moeten wij goed luisteren naar de verhalen van toen. Verhalen van overlevenden, ooggetuigen en nabestaanden.
Wij zijn dat aan hen verplicht.
Zij vragen ons de verhalen te blijven koesteren en door te geven.
Zij vragen ons om ons hart en verstand te blijven gebruiken en ons geweten voortdurend te raadplegen, zodat de last op de schouders van onze kinderen een beetje lichter zal zijn.
Daarom zijn we vandaag bij elkaar.
Daarom herdenken wij
.

Animals | 14-01-18 | 11:43 | 4

Daarom hebben we godver de godver de islam in al zijn kwalijke facetten ook naar Nederland en Europa gehaald ,omdat we zoveel geleerd hebben .Nederland is doomned.

gelukzoeker | 14-01-18 | 11:49

Schijnheilig gelul van een smerige narcistische landverrader met een dubbele agenda, net als zijn paspoort.
Raar, maar de naam 'Seyss-Inquart' gonst me bij het aanzien van deze oneervolle voortdurend door het brein.......

pennestront | 14-01-18 | 11:50

Glasgow Argus | 14-01-18 | 11:49
Voor de volledigheid:
"Khaybar Khaybar, ya yahud, Jaish Muhammad, sa ya'ud”

Roadblock | 14-01-18 | 13:14
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben katholiek gedoopt dus ook gek?

Rest In Privacy | 14-01-18 | 11:41 | 3

Afhankelijk van of u praktiserend aanhanger bent of niet.

normanius | 14-01-18 | 11:49

Nee u bent niet gek. De doop betekent dat God u aanbood om Zijn kind te worden en het is aan u om dat af te wijzen of er 'ja' op te zeggen. Zo simpel is het.

Lupuslupus | 14-01-18 | 12:33

De doop betekent dat uw ouders u indoctrineren om hun god te gaan aanbidden.

Is dit nog nieuws? | 14-01-18 | 12:42

Het zijn niet de Marcouchen, de Aribs en de Aboutalebs die je te vuur en te zwaard bestreden moeten worden. Het zijn de griezels in 'vertrouwelijke' sollicitatiecommissies die zich moreel laten chanteren.
-
DAAROM: volledige openheid en volledige transparantie bij sollicitatieprocedures naar belangrijke openbare functies ( ... maar een referendum mag ook)

bisbisbis | 14-01-18 | 11:40 | 1

Zolang de banencaroussel bestaat verandert er niets. In - ik meen - Utrecht kon de bevolking uit 2 burgemeester-kandidaten kiezen, beiden PvdA.

Een gekozen burgemeester is de enige oplossing voor dit probleem. Maar dan wel gekozen uit b.v. 10 kandidaten van de meest uiteenlopende partijen.

Lupuslupus | 14-01-18 | 12:36

Jaja, moet de christelijke burgemeester van Zeeuws dorp X nu ook worden vervangen omdat een christengek in Las Vegas tientallen mensen neerschoot???

Bakito | 14-01-18 | 11:38 | 6

Zij zijn de voorvechters en bewakers van onze democratie dus bepalen zij wel even wat een burgemeester zeggen kan of mag.

botbot | 14-01-18 | 11:47

Een christengek? Nou, dat is de enige kwalificatie die nog niet naar voren was gekomen. Hillary-fan, gokker, wapenhandelaar, zoon van een voortvluchtige. Dat dan weer wel.

Glasgow Argus | 14-01-18 | 12:02

Deze keer roept u zomaar wat helaas.

Roadblock | 14-01-18 | 13:17
▼ 3 antwoorden verborgen

En dat kan allemaal maar in het naïef Nederland.
Wat een faal.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 11:38 | 1

K.Zak. Alleen maar een faal? U bent een mild persoon.

gelukzoeker | 14-01-18 | 11:53

@Glasgow argus, als hij een wolf in schaapskleren is (zoals Marcough) dan is hij wel een hele onhandige

Bokito ergo sum | 14-01-18 | 11:38 | 2

Marcouch is ook niet het scherpste mes uit de keukenla.

Glasgow Argus | 14-01-18 | 11:42

Klopt Glasgow, Marcouch is al diverse keren door de mand gevallen met o.a. zijn pleidooi voor koranlessen in Openbare(!) scholen. Die heeft een beetje teveel haast met de verdere islamisering van Nederland. Haastige spoed is zelden goed maar dat spreekwoord kent Marcouch gelukkig niet. Die heeft zijn schapenvachtje allang afgeworpen.

Lupuslupus | 14-01-18 | 12:40

Islamitische Bilderberg spreekpop. Totaal ongewenst wat mij betreft.

tata1981 | 14-01-18 | 11:37

Bij Buitenhof beweerde Abou dat hij de trend tot decentralisatie en grotere bevoegdheden voor de gemeente toejuichte.
Hij kon zich voorstellen dat Rotterdam min of meer zelfstandig zou opereren.
Als je goed keek stond op zijn voorhoofd 'kalifaat' te lezen.

bodemloos | 14-01-18 | 11:37 | 1

Precies.

Lupuslupus | 14-01-18 | 12:40

Wat Aboutaleb doet is niet meer of minder een oproep tot haat en geweld. Immers salafisme is een stroming tot uitroeiing van iedereen en alles wat niet salafisme is.

protonplof | 14-01-18 | 11:36

@Bas Paternotte | 14-01-18 | 11:00 | vergeet nog aan te vullen dat de verenigde Nederlandse moskeeën zeer lovend waren over de bedenkelijke uitspraken van Aboutaleb en schokkende verdediging ervan. Verhelderend, of beter gezegd aantoonbaar bevestigend, van dit alles is de conclusie dat gematigde ISslam BESTAAT NIET!!!

Professor Kluns | 14-01-18 | 11:35 | 5

Gematigde moslims houden je benen vast terwijl de radicaal je de nek doorsnijdt.

Glasgow Argus | 14-01-18 | 11:43

Glasgow Argus | Zou humor kunnen zijn als het niet zo ernstig was, hopelijk pakken de kopafsnijders eens overheids bestuursdienaren in het vervolg,misschien dat dat onze xenofobe linkse we zijn allen gelijk bestuurders dan een duidelijker beeld krijgen van de door hen veroorzaakte situatie in Europa.

gelukzoeker | 14-01-18 | 12:00

Gelukzoeker
Humor? Humor is Haram, wist je dat niet?

Glasgow Argus | 14-01-18 | 12:03
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Ik snap er niks van! | 14-01-18 | 11:34 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Aboutaleb heeft duidelijk een hekel aan de Westerse Beschaving. Anders doe je zo'n uitspraak niet. En toch is Aboutaleb niet het grootste probleem. Er zijn in de Nederlandse media en politiek vele Nederlanders die zeer negatief zijn over die zelfde Westerse Beschaving. Deze mensen leveren nooit enige opbouwende bijdrage aan wat dan ook of waar dan ook. Het heeft een effect van "Sla mij, want ik heb straf verdiend".
www.youtube.com/watch?v=0WGVgfjnLqc

Orakel1958 | 14-01-18 | 11:33

Het salafisme is gebaseerd op de gedachte dat je van 'zoals het in de tijd van de profeet was' (de eerste drie generaties ná Mohammad, m.h.b.i.h.) zou kunnen leren hoe een hedendaagse samenleving vorm moet worden gegeven, hetgeen toch enigszins te denken geeft in het geval van een bestuurder binnen een moderne Noordwesteuropese samenleving.

Laat Aboutaleb gewoon even kort op schrift stellen wat hij vindt en denkt dat bid'ah, taqlid en sharia voor zijn functioneren als bestuurder inhouden en vraag hem even op de man af welke school hij als 'een beetje salafist' denkt aan te hangen. En spreek hem daar vervolgens op aan, als dat nodig mocht zijn.
-
Klaar.

bisbisbis | 14-01-18 | 11:33 | 1

Je gaat er van uit dat je van een moslim eerlijke antwoorden krijgt, als die antwoorden nadelig voor zijn godsdienst zijn?
Blijf hopen.

Roadblock | 14-01-18 | 13:20

Daarom ook al vele malen gezegd zijnde ,dit landje zal moedwillig naar de goddelijke verdommenis gebracht worden als het dat al niet lang is,maar tja hoe kan het ook anders met een te tolerante bevolking van wezenloze mensen die zich iedere verkiezing weer dom mee laat slepen door de verderfelijke geraffineerde schaamteloze nos en npo staatsmedia van de grootste landverraders ooit.

gelukzoeker | 14-01-18 | 11:32

Nee, niet elke moslim is (een beetje) salafist. Ahmaddiya's en soefi's bijvoorbeeld niet. Shiïeten ook niet. Niet geheel toevallig worden deze varianten van de islam zwaar belaagd door het soennitische salafisme.

Helaas is het grote merendeel van de moslims wereldwijd van de soennitische variant, en daar is een salafistische uitleg eerder regel dan uitzondering.

raskol | 14-01-18 | 11:31 | 1

En bovendien worden soefies en ahmaddiyas als ketters gezien. Niet als moslims.

Glasgow Argus | 14-01-18 | 11:36

Ik denk echt dat zijn uitspraken heel anders kunnen worden opgevat dan de meesten hier doen. Ontzettend dom om de woorden salafist en jihad in de mond te nemen, maar ik vraag jullie het nog eens na te lezen

Bokito ergo sum | 14-01-18 | 11:31 | 4

Abou Taleb is geslepen. Zeer geslepen. Hij weet uitsteken met welke bewoordingen hij de Nederlanders stroop rond de mond kan smeren. En hij weet ook heel goed hoe hij de islamitische achterban kan bespelen. Wees niet naief.

Glasgow Argus | 14-01-18 | 11:35

Glasgow Argus | 14-01-18 | 11:35

U bedoelt: Trap er niet in? Dat heb ik vaker gehoord.

h3* | 14-01-18 | 11:45

Abou Taleb is mij nooit als een domme man overgekomen.
Dit is naar de moslims een signaal- Ik sta aan jullie kant.
En naar de niet-moslims is het een plaagstootje van hoe ver kan ik gaan.

Roadblock | 14-01-18 | 13:23
▼ 1 antwoord verborgen

Linguïstische kwinkslag of niet, mos'dram'lims zullen ALTIJD hun perfide meningen, gedrag en religie aan ons blijven opdringen.
En in het uiteindelijke geval van de keuze 'hij of ik' zal deze achterlijke gelovige ALTIJD kiezen voor een vertegenwoordiger van zijn kindneuqende barbarenreligie.
Zèlfs aboutaleb.
Of: vooral aboutaleb.

pennestront | 14-01-18 | 11:30

Alle salafisten repatriëren. Iedere beetje salafist een beetje repatriëren!

bodemloos | 14-01-18 | 11:30

Vergeet niet dat Aboutaleb voor hij de politiek inging Ayaan Hirsi Ali schofterig behandelde door haar te verbieden aan de discussie over de islam mee te doen omdat ze een “afvallige” was. Heb hem sindsdien nooit meer vertrouwd.

Zonder erg | 14-01-18 | 11:30 | 1

Wist ik niet, weer wat geleerd.

drs kwenie | 14-01-18 | 13:55

De zoon van een imam. Een marokkaanse imam in Nederland in de tijd dat deze werden aangesteld door de marokkaanse overheid en gecontroleerd door de marokkaanse veiligheidsdiensten.

Dat Abou Taleb eens zijn ware aard zou tonen, was al duidelijk toen hij als journalist werkzaam was. De zeldzaam dweepzieke linkse kerk moest en zou deze man op het schild hijsen, eerst als staatssescretaris en later als wraak op het verlies van de havenstad door de PvdA, als burgermeester van Rotterdam.

Des mans persoonlijke ontboezeming over de vriendjes van zijn dochters was al een duidelijk signaal. Geen Kafirs in huize Taleb, zoveel was duidelijk. Maar the writing was on the wall. Met Marcouch heeft de PvdA een wolf in wolfskleding aangesteld. Abou Taleb is veel gevaarlijker, veel geslepener. Voor een kleine minderheid was dat al duidelijk, langzamerhand worden meer mensen wakker. Jammer, want te laat en te langzaam.

Glasgow Argus | 14-01-18 | 11:29

Helemaal mee eens. Wolf in schaapskleren. Arabist Jansen, stelde het al verschillende malen in zijn columns en opiniestukken. Liegen, is een recht welke gebruik maken worden als moslim, in ongelovige landen. Het is als volgt en breder uitgelegd: de takiyya is volgens sommige moslims zelfs altijd toegestaan om te liegen als degene tegen wie gelogen wordt een niet-moslim is. Aboutaleb, weet dit en handelt hiernaar. De slappe, softe leiders van West Europa, laten zich een rad voor ogen draaien. Nu gaan ze al mee, in de definitie van wat een Salafist en wat Jiadisme is. Hoe naïef kun je zijn.

De Evangelist | 14-01-18 | 11:29

Uit "Het Project":
"Het betrekken van moslims die onze ideologie trouw zijn bij democratisch gekozen instellingen
op alle niveaus in het Westen, inclusief overheid, NGO's, particuliere instellingen en vakbonden.
. Gebruik maken van bestaande Westerse instellingen tot ze kunnen worden overgenomen in
dienst van de islam. "

de honden blaffen... | 14-01-18 | 11:28

Nein, nein, nein. Wij verdienen geen nieuwe burgemeester in Rotterdam; wij verdienen het juiste inzicht op het intrinsieke waardepatroon van de moslim.
Dan waren ons die (kwink)aanslagen bespaard gebleven. Laat ik daarom dit stuk alle lof toekomen behalve de laatste zin.

Zoltan | 14-01-18 | 11:27

"Omdat in Parijs, Nice en Barcelona Nederlanders zwaargewond zijn geraakt door het salafisme"

Dat is kapotte logica van Bassie met z'n ogen dicht en navelstarend. Hij zegt dus "ik vind dat salafisme = terrorisme" en "terrisme =very bad" en dus Aboutaleb mag niks aardigs over salafisme in geen enkele context zeggen. En waar zijn de experts en rapporten van veiligheidsdiensten die massaal onderbouwen salafisme = terrorisme? Dat is slechts wat Wilderiaanse associatie en een paar verloren zelfbenoemde experts erover zeggen.

Driewerf boe dus. Een beetje studie wijst al uit dat salafisme juist de jihad *niet* als een vorm van heilige oorlog beschouwt. En Al Qaida en IS zijn hyper-radicale sektarische uitwassingen die opbloeien vooral in samenlevingen die in puin liggen (Irak post-oorlog, verpauperd Afghanistan of mislukt Intergratiestan in elke westerse postmoderne stad). Ongedierte op de mesthopen van krankzinnig beleid en van de pot gerukte bevolking in Noord-West Mongolië samen met de Verenigde Oliedomstaten. Ik bedoel het Westen.

GeenAccount | 14-01-18 | 11:27 | 3

De eerste "aardige" salafist moet nog uitgevonden worden. Kijk eens hoe ze hun vrouwen en kinderen onderdrukken.

Oepsie1234 | 14-01-18 | 11:58

En uw bronnen zijn? Ik heb hier de oorspronkelijke islamitische bronnen (Koran, Sharia handboek(!), en de Sira) voor me op tafel liggen en kan u derhalve dan ook mededelen dat u p0ep praat. Bergen stierenp0ep zelfs....

En de AIVD ziet het Salafisme als een grote bedreiging en vraagt daarom dan ook om een verbod op deze stroming:

- www.aivd.nl/actueel/nieuws/2015/09/23...

Sjefke7807 | 14-01-18 | 13:01

Goh, u heeft een totaal andere mening als de AIVD.
Zeker ook een Wilderiaanse associatie en een paar verloren zelfbenoemde experts?
www.aivd.nl/onderwerpen/salafisme
Ga toch fietsen wegkijker.

Roadblock | 14-01-18 | 13:27

Aboutaleb en Marcouch moeten per direct uit hun ambt worden gezet, dat geldt overigens ook voor Alexander Pechtold en Kajsa Ollongren. Het lijkt er namelijk op dat deze mensen buitenlandse machten dienen.

kommabijmebinnen | 14-01-18 | 11:26 | 1

Eens. Maar wat was het lachen gieren brullen toen Wilders demonstreerde tegen de benoeming van Marcouch. Toch?

Lupuslupus | 14-01-18 | 11:31

Salafistische Bilderberg Moslim, da's pas zorgelijk.

rechtsdwalendeautist | 14-01-18 | 11:25

- Ahmed A.:¨Vanuit een linguistisch perspectief.¨ Ammehoela. Heb het vanaf dag 1 gezegd en me hard afgevraagd dat deze Pvda´er naffer aantrad in als burgermeister mijn havenstad: wat DOE je hier. Het antwoord is inmiddels duidelijk. Met z´n ´elk muesli is een beetje salafist¨.
Heb nooit de bewondering voor de man begrepen ook niet. Daarbij, burgermeister zijn is in feite ook geen moeilijke baan: allemaal zwaar overtrokken. Beetje zoals mensen tegen lieden van het keuningshuis aankijken.

chicago river | 14-01-18 | 11:25 | 1

Ik heb de ophemeling van Aboutaleb ook nooit begrepen en vaak gedacht zijn ze nou allemaal zó blind? Maar ja, dat komt omdat men zich niet in de islam verdiept heeft en alle smoezen van 'goede' en 'kwade' moslims gelooft.

HET grote doel van de islam is om andere volkeren te onderwerpen, goedschiks of kwaadschiks. Daaraan is helemaal niets veranderd, integendeel. Kijk maar hoe de *eisen* van de islam - ook in ons land - steeds dwingender worden. Veertig jaar geleden was er nauwelijks aandacht voor de islam terwijl die heden ten dage èlke dag negatief in het nieuws is. En dat bij - getalsmatig - een vrij kleine groep. Kun je nagaan als die zich verdubbelt tot 3 miljoen. Want de 800.000 die de overheid ons wil laten geloven is een pertinente leugen. Kijk maar om u heen. Bijna geen enkele gemeente - behalve wat dorpen en dorpjes - waar ze *niet* zijn.

Ik stem al vele jaren PVV en boycot àlles wat des islams is, meer kan ik niet doen dus na mij de zondvloed.

Lupuslupus | 14-01-18 | 11:42

Valt me op dat de grote steden altijd de meest beroerde burgemeesters krijgen. Van joodse naïeve theeslurpers met een flexibele wegkijknek en power power vergeetachtigen fois deux tot Allah de Wolf en Bram de Neeliedouwert. En Imam Al Aartsen en nu dus Salafistfucker Aboulaadklep. Dit land wordt moedwillig gesloopt.

VeelTeSteil | 14-01-18 | 11:24 | 5

In de grote steden is bijna overal de meerderheid allochtoon, zoals in Den Haag. En dan kunnen 46.000 Hagenaren - dus dat is echt geen klein groepje - op de PVV stemmen, ze zullen nooit een meerderheid krijgen. Helaas.

Lupuslupus | 14-01-18 | 11:45

botbot | 14-01-18 | 11:31
Eh.. nee...
De burgemeester wordt benoemd door de Koning en de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ('de Kroon'), op basis van een aanbeveling van de gemeenteraad, voor een periode van 6 jaar.

Is dit nog nieuws? | 14-01-18 | 12:40

Is dit nog nieuws? | 14-01-18 |
U heeft het over de bevestiging.

botbot | 14-01-18 | 14:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Dat de man zelf niet snapt dat hij een paradox schept met zulke uitspraken, en er dan nog stug bij blijven ook. Moet je nagaan wat een vrijheid deze godsdienstwaanzinnigen krijgen in onze maatschappij. Uit naam van zijn geloof worden honderden onschuldige mensen afgeslacht op de meest laffe en smerige manieren die je maar kunt verzinnen. En dan toch weer met je "identiteit" op de proppen komen. Dat iemand nog bij zo'n club wil hóren en het léf heeft om op dit niveau vol te houden dat het je "identiteit als mens" is. Rot zelf lekker op naar een islamitische zandbak dan. Maar laat een vrij land met rust met je salafisme en je sharia.

Dutchbeaurouge | 14-01-18 | 11:23 | 1

Ahum, Hij kan er nooit uit. Vergeten?

Roadblock | 14-01-18 | 13:30

Weg met ons !!

Ervaringsdeskundige | 14-01-18 | 11:22
-weggejorist-
didivos | 14-01-18 | 11:22

De ellendige islam beheerst straks elke discussie. We vinden het niet vreemd meer. Elke dag een stukje opschuiven. Totdat straks ontlaadt zoals opgebouwde spanning in de aardkorts met als gevolg ern aardbeving

shimanski | 14-01-18 | 11:21

Probleem is dat wij hem niet begrijpen en hij ons niet. En westerlingen zullen moslims nooit begrijpen. Laat ze alsjeblieft weggaan.

M.egafoon | 14-01-18 | 11:20

Door deze uitspraak kunnen zelfs de grootste wegkijkers niet meer ontkennen dat de Islam de oorzaak is van de terroristische aanslagen. Kunnen we eindelijk serieus deze oorzaak gaan aanpakken.

Wim_Kut | 14-01-18 | 11:19

Mensenrechten schijnen ook een "westers" "dingetje te zijn. We moeten eens kappen met ons denkframe gelijk te trekken met de rest van de "beschaafde wereld". Ze zijn het niet ,worden het niet en willen niet.
Door zo snel mogelijk naar een groene economie te gaan,laten wij de arabieren in de steek.
Wat zal volgen is een volksopstand en chaos.Precies wat men ons toewenst.
Maar laten we de zaken niet groter maken dan ze zijn en dit opblazen,.... oh w8t.

Rest In Privacy | 14-01-18 | 11:16 | 1

U vergeet het geopolitieke aspect. "Wij" als EU moeten onze invloedssfeer naar het oosten natuurlijk niet inperken en aan Poetin overlaten. En in het zuiden ligt een continent dat stijfstaat van de grondstoffen en goedkoop werkerspotentieel, dat willen we toch niet aan de Chinezen en Indiers overlaten? En dat onze maatschappij verder ontwricht raakt door mensen van buiten die ons haten en ons niet begrijpebn, sja, dat boeit niet. Zolang de dollars maar blijven stromen naar de politieke, economische en culturele elite, dan boeit het niet of die door Europeanen of Halvemaniers en/of Afrikanen bijeen worden gesprokkeld en afgedragen.

Graaisnaaiert | 14-01-18 | 12:21

Zijn uitspraken kunnen ook heel anders geinterpreteerd worden, geef hem voordeel van de twijfel

Bokito ergo sum | 14-01-18 | 11:16 | 2

Hij heeft al genoeg voordeel. Pas als hij en zijn gezin zich vrijmaken van hun ideologie verdwijnt misschien de twijfel.

Normpje | 14-01-18 | 11:26

We moeten medelijden hebben met die man. Het is natuurlijk best vervelend voor een mens om zo geïndoctrineerd te zijn in je jeugd, dat je zelfs met een redelijke baan en kennissenkring, jezelf nog steeds niet kunt onttrekken aan de leugenachtige fabel. Heb medelijden met Aboutaleb en omring hem met liefde. Hij weet helaas niet beter.

Mark_D_NL | 14-01-18 | 11:42

Deze 'gematigde' salonsalafisten (=moslims) vormen de achtergrond waartegen terroristen hun activiteiten kunnen ontplooien. Het westen staat daar momenteel machteloos tegenover want elke maatregel jegens een 'onschuldige moslim / salafist' = discriminatie.

Max Headroom | 14-01-18 | 11:16

Zonder baard is deze salafist onherkenbaar, hij lijkt zo goed geïntegreerd.

Roze_bril_drager | 14-01-18 | 11:14 | 3

.. je kan de moslim wel uit het islamitische shithole country halen, maar het omgedraaide is erg moeilijk.

Jan Passant mk2 | 14-01-18 | 11:17

Ow, een disclaimer voor Joris: de denigrerende titel "shithole country" waarmee kansenlanden bedoeld worden is een citaat van CNN, een bijzonder politiek correcte organisatie van en voor Gutmenschen. Dus deugt het www.youtube.com/watch?v=fW7k6A8G7UE

Jan Passant mk2 | 14-01-18 | 11:27

Juist daarom moeten we ze lekker daar laten waar ze thuishoren... En dat is in ieder geval niet in Europa.

Ommezwaai | 14-01-18 | 14:22

Bomaanslag, zelfmoordaanslag, kwinkslag, allemaal van hetzelfde laken een pak

Infidel66 | 14-01-18 | 11:14 | 1

Aboutaleb heeft meermaals een Salafistische kwinkslag gepleegd.

tipo | 14-01-18 | 11:18

Ja, de aanslag in Parijs was ook maar een kwinkslag terug van de salafisten. Gelukkig hebben de autoriteiten de foto's daarvan weggemoffeld, alsmede het verontrustende verslag over wat de heren voor humor uithaalden met de lijken, voor zij weer rustig teruggingen naar kansenwijk Molenbeek.
Waar de jeugd later paraat bleek om hun helden te beschermen tegen de rassiespolitie.

Al een tijdje niet meer gehoord dat islam vrede is. Dat zal de schuld wel zijn van Thierry, nu niemand meer naar Geert luistert.

Jan Passant mk2 | 14-01-18 | 11:11 | 2

En wat voor dingen de terroristen uithaalde voor dat de slachtoffers lijken waren. Er waren nogal wat martelingen gaande in de tijd dat ze daar huis konden houden.
www.dailymail.co.uk/news/article-36923...

Is dit nog nieuws? | 14-01-18 | 11:16

Iedereen die -isme wil definiëren naar eigen standaard is af. Die logica begrijpen gelovigen doorgaans niet. Niet de moslims, niet de christenen, niet de filosofen, niet de journalisten en al helemaal niet de internetgelovigen. Wie blijven er over? De personen die zich niet mengen in nutteloze discussies over geloofsdefinities. Rotterdam en wat het verdient, daar doe ik geen uitspraken over.

Luivend | 14-01-18 | 11:11
-weggejorist-
Ketchupbadger | 14-01-18 | 11:11

Typisch Nederlandse oplossing, we maken een salafist burgemeester als het geld maar van de massa naar de elite blijft stromen dan kan dat zelfs rustig die seniele opa uit Flodder zijn ... als hij maar salafist is anders worden de moslims boos en dan krijgen we aanslagen en dat moeten we niet willen.

Watching the Wheels | 14-01-18 | 11:10

Heel de randstad is stuk. Rest van Nederland volgt

Rest In Privacy | 14-01-18 | 11:09 | 1

Olievlek. Alles eronder gaat dood. Aan de randen nog wat verzet, maar onomkeerbaar.

Is dit nog nieuws? | 14-01-18 | 11:11

Kwinkslag over salafisme. Altijd leuk.

Infidel66 | 14-01-18 | 11:09

Beetje bij beetje openbaart de werkelijke agenda van de Islam zich.

priks | 14-01-18 | 11:09 | 3

Maak daar maar agenda van de elite van.

Watching the Wheels | 14-01-18 | 11:11

Beetje bij beetje. Alsof de werkelijkheid niet al eeuwen bekend is. Kijk naar de reconquista eeuwen geleden.

Is dit nog nieuws? | 14-01-18 | 11:12

Verdeel en heers, een van de oudste strategieën ter wereld. Ras, sekse, economische positie, er wordt niet op één paard gewed in deze.

Stompe_Loeres | 14-01-18 | 11:52
-weggejorist-
Arch enemy | 14-01-18 | 11:08 | 3

Moslims gonne be moslim.. Hij zegt het gewoon eerlijk. Al maakt dat het er niet beter op.

Robertski | 14-01-18 | 11:08

Die man had in de eerste plaats nooit benoemd mogen worden, maar als je dat riep was je racist. Opportunistische baantjesjager, met een dubbele agenda, ik blijf er bij.

Mather | 14-01-18 | 11:08 | 2

In Wenen wordt er gedemonstreerd tegen de democratisch gekozen regering omdat die minder immigratie wil. De demonstranten noemen de regering nazi's. Tot zover de argumenten.

Is dit nog nieuws? | 14-01-18 | 11:09

@Mather: pion van Royal Dutch Shell en Unilever, olie voor ISlam, u weet wel.

Graaisnaaiert | 14-01-18 | 12:15

Het gaat mis in de definitie van Salafist. Dat weet Bassiehof ook. De wat schreeuwerige conclusie alsook de plempsels hierboven zijn daarmee nogal simpel.

de Voorzittert | 14-01-18 | 11:08 | 5

Een salafist is iemand die de Koran letterlijk neemt en wil uitleggen en zijn/haar ideologie belijden zoals dat in de tijd van Mohammed gebeurde, even heel simpel gezegd. Dus deze man geeft hier gewoon eerlijk aan dat dat iets is wat in elke Moslim in meer of mindere mate zit, en geeft daarmee meteen de onmogelijkheid aan dat ISlam ooit op een normale manier in Europa zal kunnen bestaan naast de Europese religies en wetten. We hebben 1400 jaar lang kunnen zien wat voor ellende er uit dat hellhole dat Halvemaan heet is gekomen en wat doen we, we halen die Halvemaan hierheen en staan dan raar te kijken als het hier inderdaad ook langzamerhand in een hellhole verandert.

Graaisnaaiert | 14-01-18 | 12:14

"Ach ja, iedere Nederlander is natuurlijk ook wel een beetje neo-nazi. Die Arische identiteit, dat zit in je, dat kun je niet zomaar afwerpen."

Goh, grappig hoe het anders werkt als het over ons gaat zeg... Het zit niet in de definitie. Als je jezelf "salafist" noemt dan kies je zelf voor een label dat ongeveer net zo erg is als "nazi", en voor de consequenties die daarbij horen. Dat je er persoonlijk een ander beeld bij hebt boeit dan totaal niet meer.

Opslag Medium | 14-01-18 | 12:17

@opslagmedium: nazisme = nationaal socialisme, dus binnen de natie (land of staat). Is dus niet gebonden aan Europees, Duits of blank zijn. Zie de "grote namen" van het communisme.

Arachne | 14-01-18 | 14:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Vorm van links lullen rechts vullen maar dan met een religieus tintje. Laat de ongelovige maar in het ongewis en lul met ze mee totdat het moment komt om je ware kleuren te laten zien. Oops, nu een misstapje maken t.a.v. je echte agenda en nu de boel repareren.

tragic1911 | 14-01-18 | 11:06
-weggejorist-
Mark_D_NL | 14-01-18 | 11:05 | 2

Het is moeilijk te aanvaarden, maar Aboutaleb heeft natuurlijk gewoon gelijk. Er is maar één Islam en elke moslim moet aan Mohammed een voorbeeld nemen. Dat betekent dat elke moslim in principe een moordende, rovende verkrachter moet zijn. Het is alleen wat moeilijk dat onder ogen te zien. Aboutaleb doet dat wel en verdient daar eigenlijk kudo's voor. De wegkijkende linkse gutmensch misschien niet.

klaas.heitinga | 14-01-18 | 11:04 | 3

Net zoals er géén gematigde islam / moslims is /zijn. Immers: alle moslims zijn (een beetje) salafist.

Is dit nog nieuws? | 14-01-18 | 11:07

We zeggen het hier in deze burelen al jaren, de gematigde islam bestaat niet. Dat is wat Abou dus eigenlijk ook zegt. Er zijn wat mij betreft overigens wel gematigde geloofsbetuigers. Degenen die nooit naar de moskee gaan, geheel de westerse cultuur aanvaard hebben, maar slechts in naam islamiet zijn, omdat hun ouders dat ook waren. Dat zijn waarschijnlijk mensen die het liefst de islam willen afwerpen als een te zware rugzak, maar dat niet kunnen wegens de straffen van datzelfde geloof.

Foolonthehill | 14-01-18 | 11:14

Dat ie eventueel gelijk heeft zal me worst zijn. Een burgemeester van willekeurig welk gat in de grond dient zich te onthouden van dergelijke uitspraken. Helemaal omdat hij met deze uitspraak het salafistische gedachtegoed legitimeert.
.
Van de week eoa item over toenemend salafisme in Nederland. Werd een mooi filmpje getoond hoe een gematigd Imam werd aangevallen en bedreigd door een salafist. (met als doel de macht binnen de moskee over te nemen zo werd gesuggereerd) Dit toont toch wel overduidelijk aan dat zelfs binnen de islam men elkaar naar het leven staat.
.
Verbieden en uitbannen die verdorven haat ideologie!

normanius | 14-01-18 | 11:20

Mss kan ie mee oprotten... net als andere salafisten moeten van hem!

Min. v. Communicatie | 14-01-18 | 11:03 | 2

Verplaatsen van het probleem lost het niet op, als je het stuk goed leest kan het probleem op de lange termijn zelfs verergeren. De reflex om afstand te creëren tussen jezelf en het potentiële gevaar is heel natuurlijk en een goede eerste stap, maar de oplossing is een stuk lastiger als die al mogelijk is.

Stompe_Loeres | 14-01-18 | 11:49

Verplaatsen is een _uitstekende_ oplossing. De grens over, naar zijn eigen land. En een volledig inreisverbod voor iedereen die de islam aanhangt.

Opslag Medium | 14-01-18 | 12:13
-weggejorist-
Kapitein Stijlvol | 14-01-18 | 11:03

Deze man en zijn geloof zijn een (kwink)aanslag op de samenleving zogezegd.

zimmerschwanz | 14-01-18 | 11:03

LoL
Vanuit een linguïstisch perspectief: fuck Joe!

Is dit nog nieuws? | 14-01-18 | 11:03 | 1

Hitler vermoordde ook miljoenen mensen vanuit een linguïstisch perspectief... eeh..

OetSodom | 14-01-18 | 13:19

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen