achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Van der Laans protegé Bilal Lamrani radicaliseerde minderjarige Achraf dood

\

Bij wijze van reconstructie in de Tele vandaag weer een verhaaltje over hoe het PvD(M)arokkanenkartel van 's lands hoofdstad rifgenoten de dood in radicaliseert. Op persoonlijke orders van regenboogburgemeester Eberhard van der Laan werd veroordeelde terrorist en Hofstadtgroeper Bilal L. de zonden kwijtgescholden en moest en zou hij aan de slag als jongerenwerker. En uiteraard kwam Bilal vervolgens onder de paraplu van de tot op het bot corrupte alsook romantische subsidievrijster Saadia Ait-Taleb. Maar goed, wat wil? Farid Bouamran, de vader van de in januari 2015 op 17-jarige leeftijd in Syrië omgekomen Achraf, vertelt vandaag dat Bilal L. met zijn zoontje in contact raakte, hem Arabische les gaf, afwist van zijn bijeenkomsten met extremistische moslims, dat Bilal loog over het traject, hoe Saadia Ait-Taleb het vanaf 2012 onnodig vond Farid te informeren over de radicalisering van zijn zoon, en hoe de gemeente het naliet hem te vertellen dat zijn zoon was overleden.

"Hij krijgt pas achterdocht als hij eind september, begin oktober 2013 ziet dat Achraf ineens stiekem doet als hij gaat bellen. „Dat deed hij daarvoor nooit.” Farid pakt later de telefoon van zijn zoon en noteert het laatstgebelde nummer. Het blijkt het nummer van Bilal L. van Streetcornerwork te zijn. „Ik begeleid uw zoon namens school”, krijgt Farid te horen. (...) De vader is verrast over de begeleiding, hij wist er niets van. Bilal belooft hierover met school een gesprek te organiseren, maar doet dit niet. Wat Bilal wel regelt, zeggen bronnen rond Streetcornerwork, is dat Achraf bij hem een snuffelstage mag lopen."

Maar het blijft niet bij een snuffelstage waar Achraf met Bilal meeloopt tussen de top-600 in spé en gangster-islammende aspirant ploflims. Farid komt er middels een schimmige Afghaan achter dat Achraf bij zijn demente oma thuis bijeenkomsten met extremistische moslims organiseert, dat Bilal hiervan op de hoogte is en dat Bilal Achraf Arabische les geeft. Farid dwingt hierop een gesprek met school en de zorgcoördinator af. 

Hier wordt de Tele-reconstructie nogal vaag. Eerst wordt geschreven dat: "De school kwam na twee weken bij Streetcornerwork langs om over de stage te praten. Een getuige van die ontmoeting: „Bilal was lovend over Achraf, en vertelde bovendien dat hij geen enkel signaal van radicalisering zag.”

Vervolgens luidt de reconstructie:

"Maar zelf heeft Farid Bilal nog steeds niet ontmoet. Daarom eist hij een gesprek op school, met de zorgcoördinator en Bilal. En dan blijkt iets geks: de school heeft de jongerenwerker nooit gevraagd Achraf te helpen. Bilal geeft toe dat hij vader verkeerd voorlichtte. Hoe hij dan wel met de jongen in contact kwam, blijft vaag."

Dus de school kwam eerst langs bij Streetcornerwork om met Bilal over de stage te praten, vervolgens geeft Bilal ineens toe dat hij de vader verkeerd voorlichtte en dat het dus onduidelijk is hoe Bilal met Achraf in contact kwam. Raarrr.

Maar goed, wat in ieder geval duidelijk wordt, is dat Van der Laans protegé een minderjarige jongen de dood in gefluisterd heeft, en dat allemaal onder de vleugels van ambtenaar Saadia Ait-Taleb en het bedrijf Streetcornerwork van ex-PvdA-politicus Robin de Bood

Partijkartel. Not even once.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.