achtergrond

Geenstijl

LOL. Vrouwenrammer Camiel Eurlings moet biechten (en Heineken in gesprek met NOCNSF)

"Camiel Eurlings komt op uitdrukkelijk verzoek van NOCNSF met 'biecht' over mishandeling ex."

Alzo kopt de Volkskrant. Alsof modderkruipkoning Conor McEurlings volledige openheid van zaken gaat geven in een publieke biecht. En bovendien: boeiend. Nederland weet allang wat die minne patrijs van een Eurlings geflikt heeft. Hij heeft zijn ex Tessa Rolink in elkaar gebeukt (ook verklootte hij werkelijk alles bij KLM, sjoemelde hij met een Verklaring Omtrent Gedrag en schijnt hij bovenmatige interesse te vertonen in kalklijnen, maar dat zijn weer andere verhalen). 

Laat het maar eens goed tot u doordringen. In deze turbulente tijden van #MeToo, van vrouwenmisbruik in de sport, van gelijkheid in de sport, van rapporten over ontucht in de kleedkamers, van discriminatie en homofobie in de voetballerij, van prijzengeld voor vrouwen op Wimbledon, van emancipatie en gelijkheid... In deze tijden is een mishandelaar die Rico Verhoeventje speelde op zijn eigenste vrouw doodleuk bestuurslid van het NOCNSF, de Nederlandse sportkoepel. Eurlings is op de man af gevraagd op te rotten en tijdens iedere vergadering van het NOCNSF komt money fight Eurlings vs Rolink I weer ter sprake. Maar opdonderen ho maar: "Camiel doet een publieke biecht om rust bij de NOCNSF te herstellen. En wij zijn toch het gezicht van de Nederlandse sport. Het is daarom aan hem om iets te doen." De rust herstellen. Met een biecht.

Tot slot. Heineken. Bij lompe grappen in een televisieprogramma is het snoeihard buigen en een gesprek aanknopen met RTL. "We moeten ons altijd blijven afvragen of de inhoud van een gesponsord programma past bij de waarden van ons merk." Nou. De waarden van jullie merk zullen ook wel niet passen bij hypocrisie, leugenachtigheid en het in elkaar rammen van vrouwen, nietwaar? Dus we horen wel wanneer de gesprekken met NOCNSF beginnen. Nederlandse Loterij? Rabobank? KPN? Jullie wel okee met het in elkaar slaan van vrouwen? Of moeten Rianne Herpeserker, Sylvana Simons en Sunny Bergman jullie even bellen?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.