Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Good morning, KeenStyle Reekuurders! Jordan Peterson heeft een persoonlijke boodschap

Hee kijk nou wat leuk een kerstboodschap van Jordan Peterson voor de KeenStyle Reekuurders!.

Of jelui nog vragen hebben voor de man, want hij komt naar Nederland volgende maand, voor een keynote tijdens de huiskamergesprekken bij Nederlandse Leeuw, het nationale nadenkmoment voor mensen die ook wel eens een andere kant van het verhaal willen horen. Vragen en suggesties mogen naar inhoud@nederlandseleeuw.nl. Als je de man IRL wilt zien moet je hierrr ff een kaartje binnen tikken. Oh en Merry Christmas want hij durft dat nog gewoon te zeggen.

Reaguursels

Inloggen

NB: De reaguurtermijn is zondagavond 17 december om 21:50 verstreken.

Alle input is verwerkt door de NedLeeuw-organisatie en deze wordt asap verzonden aan Jordan Peterson. Dank voor de waardevolle suggesties. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

- FluwelenVuist

NedLeeuw | 17-12-17 | 21:55

Deze held komt naar Nederland, dus daar moet ik bij zijn. Al enige tijd een kaartje in mijn bezit. Met twee vrienden vanuit het Noorden die kant op. Zin an!
-
Valt me tegen dat veel reaguurders hem niet kennen. Erg interessante man die erg goed kan spreken en veel materiaal online heeft staan. Waardeer enorm zijn strijd tegen SJW's en politieke correctheid. Gaat een discussie niet uit de weg en blijft over het algemeen erg rustig. Bekend van de wet voor transgenders in Canada waar hij tegen streed. Staat ook wel bekend om het gebruik van symboliek. Sam Harris is ook zeker het luisteren waard, maar is veel klinischer.

FrenkyP | 17-12-17 | 08:32

Antifa gaat het weer druk krijgen.

Rest In Privacy | 16-12-17 | 14:12

Ik ben wel benieuwd naar zijn mening over de laatste verkiezingen zowel daar als hier, hoe hij de verschillen ziet, waarom hij denkt dat wij nog steeds met dezelfde ellende opgescheept zitten, en ze daar eindelijk CHANGE hebben for better or for worse dat is niet relevant..

Nederland lijkt niet over zijn eigen schaduw heen te kunnen stappen, hier bepaalde de MSM wat de meme's zijn itt tot het volk.

Hier een interview met Peterson:
www.youtube.com/watch?v=Ixc9i1G7eew

Voorbeeldje van het fanatisme:
www.youtube.com/watch?v=m7ZuffBrloo

We lachen vaak over het fanatisme tijdens de USA elections, maar na afloop zitten we hier 4 jaar lang te huilen en te zeuren..

Wat je er niet in stopt, dat komt er ook niet uit, dat is een logica waar de wetenschap het mee eens is denk ik, waarom denken alle sufkutten dan dat er iets anders uit onze verkiezingen zou moeten komen als we er alleen maar gejank in stoppen?

DKS suggereerde laatst dat nazisme ergens als staatsvorm actief is, ik vroeg me af waar dan, het zou immers een utopia kunnen zijn voor sommige bepaald denkenden, de rest van de wereld zou dan ook van ze af zijn immers..

Het blijkt dat dat utopia al bestaat, genaamd Kekistan, het is niet speciaal voor Nazi's maar iedereen is er welkom!
Het heeft zelfs een eigen geloof, iets wat ik hier eerder ook heb gepropageerd, om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.
pepethefrogfaith.wordpress.com/

Iedereen in NL spreekt prima engels, toch zitten we hier op deze site elkaars Nederlandse spelling te controleren en te verbeteren als taal Nazi's, alsof er niets belangerijkers is dan mieren anaal uitwonen groepsgewijs.

Misschien is geenstijl wel deels verantwoordelijk voor weer 4 jaar Rutte, ik zeg deels omdat eenieder zelf bepaald waar hij zijn tijd verdrijft en met wat..

@wol ik vindt het ergens wel mooi aansluiten bij jouw tegel..

Kijk wat 4chan wereldwijd voor impact heeft gemaakt in diverse zaken, en kijk nu eens naar wat hier gebeurd en wat de impact is..
Kijk ook naar wat het persoonlijk met je doet, de hele tijd maar gal spuwen, herkauwen en weer doorslikken.

Het lijkt wel alsof de layout, misschien zelfs de kleur, een soort SJW achtige denkwijze propageert, het gaat dan misschien soms om de juiste inhoud..

Maar misschien is de vorm toch ook niet geheel onbelangerijk, en dan bedoel ik dus NIET de D's en T's!

Ik ben KeenStijl heel dankbaar voor alle inzet voor referenda's en op andere onderwerpen natuurlijk maar het blijft een nieuws aggregator met een zelfgeschreven reaguur systeempje dat niet uitblinkt in features en mogelijkheden..

Ik kan me eigenlijk een hele slechte voorstelling maken van de userbase ook, toch veel oudjes volgens mij met een vlak na de oorlogse D's en T's Nazi mentaliteit en ditto humeur..

Zelf wordt ik blijkbaar ook oud want 10 jaar geleden zou ik nooit gedacht hebben dat ik mijn met mijn PC mee zou doen aan een verplicht spelletje Nederlands cookie happen, en er zoveel tijd aan zou besteden!

Komen jullie nog wel eens ergens anders online voor discussies of lurken jullie alleen hier aan de roze opium pijp?

Hope to see you in Kekistan where the Nazi's are still real Nazi's, the language flows freely and D's and T's are just letters in the alphabet..

Lionfromzion | 16-12-17 | 13:46 | 3

De persoon die dat stuk over die kekke kikker heeft geschreven zou er denk ik beter aan doen wat minder wiet of meer antipsychotica te gebruiken. Maar wel grappig verhaal.

Dat veel mensen op dezelfde partijen blijven stemmen is denk ik gewoon gewoonte. Zo zit de mens nu eenmaal in elkaar als groepsdier: men volgt liever de kudde en afwijkende meningen of partijen worden gewantrouwd, tot de problemen te groot worden maar genegeerd of onopgelost blijven door de bestaande elite en men naar een alternatieve "leider" of "redder" gaat zoeken, wat fout of goed kan aflopen. Al lijken de politiek correcten er wonderwel in geslaagd om de afwijkende groep die het grootste gevaar vormt juist te negeren en afwijkenden die ervoor waarschuwen juist als het gevaar neer te zetten. Alsof men mensen aanzet tot haat voor het spiegelbeeld van het werkelijke kwaad. Waarmee ze ironisch genoeg dan weer die groep alleen maar groter en sterker maken door hen aandacht te schenken in hun poging die groep te kleineren en het echte probleem niet op te lossen.

En ja GeenStijl zal veel reaguurders op leeftijd hebben, relatief gezien dan. Meestal komt "wijsheid" met de jaren (of je wordt door schade en schande minder naïef) en men is blijkbaar nog opgevoed in een conservatievere tijd, wat zo z'n voor- en nadelen heeft. Beetje de bekende uitspraak: als je jong bent en niet links heb je geen hart en als je oud bent en niet rechts heb je geen verstand. Nu ben ik nog niet op leeftijd en beschouw mezelf eerder als een soort nationaal-liberaal dan "rechts" of conservatief, maar verklaart wel waarom ik GeenStijl met haar tekortkomingen meer kan waarderen dan de "correcte" media, wiens mening-gebracht-als-feit ik daarom maar liever samengevat bekijk op Teletekst dan real life geacteerd op tv.

Wol | 16-12-17 | 14:55

Nah ipv nogmaals een error 500 te riskeren met mijn getyp zal ik een linkje naar Peterson over pepe plakken mijn interpretatie is niet zo van belang en minder on-topic..

Wel ben ik van mening dat je diagnose niet de juiste is, deze meneer heeft het slechts opgeschreven, de mensen in /pol/ hebben het ervaren en het staat er nog gewoon..

youtu.be/mJGyt2Z82hM
youtu.be/Ixc9i1G7eew

Een korte en een lange versie (die korte van joe rogan ken ik niet, de lange heb ik toevallig gisteren gekeken).

Lionfromzion | 16-12-17 | 18:34

Lionfromzion | 16-12-17 | 18:34
Mensen zijn bijzonder slecht in het inschatten van kansen en toeval. Vandaar dat ik bij die eerdere link met uitleg over Pepe\Kek een gevoel kreeg van een soort massapsychose onder die Kekistanen. Zelf maak ik ook regelmatig dingen mee die gewoon "te" toevallig lijken, maar wil wel uitkijken om niet in een soort psychotische, paranoïde referentiewanen terecht te komen. Zij het in het geval van Kek dan niet een persoonlijke referentie, maar meer de illusie dat toevallige cijfers iets reëels zeggen over de wereld.

Die andere twee filmpjes zijn interessant en tonen ook aan dat je overal symboliek in kunt zien. Aangezien mensen ook in de oudheid en op alle plekken op aarde dezelfde basale aard hebben is het dan ook niet zo vreemd dat ze dezelfde symboliek zien in kikkers.

Overigens weet ik niet precies wat ik van die filmpjes moet denken. Dat eerste interview krijg ik het idee (afgezien van de irritante montage en lichtelijk Amerikaans-overdreven manier van spreken) dat de interviewer de indruk heeft of probeert te wekken dat Peterson knetter zou zijn of zo. Tweede filmpje is zeker interessant, zij het wat lang en wazig, zeker richting het eind. Al is het wel weer frappant hoe Peterson bij spreken over vrijheid van meningsuiting wordt gehinderd door een schreeuwlelijk die daar kennelijk niets mee heeft.

Wol | 17-12-17 | 11:09

quote "en Merry Christmas want hij durft dat nog gewoon te zeggen"
Sorry, MOET weer even een beetje offtopic zijn.
Wij Europeanen mogen op dit moment best nog veel. In de USA - toch nog steeds ons grote schoonheidsideaal dankzij de beschaving die zij ons in 1945 brachten met chewing gum, Colgate en nylonkousen - is de octopus Ursula Trump begonnen met het verbieden van WOORDEN.
Zo mag een federale instelling als Centers for Disease Control & Prevention in haar jaarlijkse budgetaanvraag 7 woorden niet langer gebruiken:
“fetus,”
“transgender,”
“diversity”
"vulnerable”
“entitlement”
"science-based”
“evidence-based".
Zo toch, dan géén staatssubsidie.
Een verklaring heeft het WH niet gegeven maar dat is ook niet nodig. Het is immers geen geheim dat degenen die Trump als een fake Cleopatra-in-Rome het WH ingedragen hebben fel gekant zijn tegen Wetenschap. Alles, van de zonsopgang tot de scheten die we laten, is immers 'God's doing'. Wetenschap, seks-voor-het-plezier en openlijke kritiek op de overheid komen van de Duivel.
Iets dat wij ook wel herkennen, toch? 'Godallah's Wil Is Wet en pas daarna komt de Nederlandse Grondwet.' Maar koppel daaraan de Net Neutrality ban en overheids-gesubsidieerde White Supremacy Rights en je krijgt iets héél benauwends.
'Prohibited' en 'Verboden' maken naar mijn idee goede kans de Woorden van het Jaar te worden, in 2018 en daar ver voorbij.

dedeurs | 16-12-17 | 13:37 | 6

Dat woord is geschrapt ivm de postbus BV's en de afspraken met de belastingdienst en grote bedrijven.. Was bij dat programma waar ze zelf een trademark registreerden en bij die panden in amsterdam langsgingen etc.

Ben de naam even kwijt, het is een interessant programma en daar zijn er niet veel van dus je kunt het waarschijnlijk zelf zo opnoemen.

Niet keuringsdienst van huppeldepup maar een soort gelijk programma dat bepaalde dingen gaat uitzoeken.

Lionfromzion | 16-12-17 | 21:48

Lionfromzion,
Ja, maar het verschijnsel belastingparadijs is daarmee niet verdwenen. Welk woord is er dan voor teruggekomen?
Ik zal nooit een goeie belastinginspecteur worden...

dedeurs | 16-12-17 | 22:59

Overigens, Lionfromzion, het bericht is nu ook in andere media te vinden. Geen broodjeaap.

dedeurs | 17-12-17 | 01:27
▼ 3 antwoorden verborgen

Ongeveer een weekje geleden ook maar eens een kaartje gekocht. Geen idee of er iets uit de debatten komt rollen wat niet o.a. hier al tig keer geopperd is, maar er zijn in ieder geval genoeg interessante sprekers.

Merkelfapper | 16-12-17 | 12:59

De meeste mensen denken bij hem aan kermit ivm zijn stem..

youtu.be/BR8tVB7sNxc

Zelf nog niet gezien overigens

Lionfromzion | 16-12-17 | 14:08

First of all cheers to your righteous fight for freedom against politically correct fascism-masquerading-as-manners Mr Peterson.

But please don't heap praise upon the Dutch... Most of us are arrogant enough, thinking civilisation stops at the border and every poor person outside it has no healthcare, social security and lives under a bridge surrounded by racists and sexists. Or is a poor "refugee" that can only be sheltered in our greatest little country on earth (where else?) and will automatically adjust to our superior ways and contribute positively to society. No matter how much evidence to the contrary we have seen. Or rather choose not to see or even show. Most of our people truly are the (neo-)marxists you (and I) so rightfully loath. The only worse people might be the Swedes or Icelanders. Not all of us\them obviously, but I think you understand a generalisation or stereotype exists because it has a grain of truth at its core... If you want to be liked, emphasize being Canadian, not American.

That being said, if you truly want to touch a nerve with those "correct" Dutch people who hear about your speech, here are my suggestions. I doubt they will be actually attending, unless to violate your right to free speech, but they might hear about it and I always enjoy when they start frothing and foaming at the mouth. Hoping it's a sign of cognitive dissonance leading to a more realistic and truly tolerant world view of course, not just my personal sadism:
1. Explain the difference between objective science and having an opinion or ascribing an emotional value to objective facts. Give some examples of how pseudo-science or mix of real science with "science" that has a preconceived conclusion, is being presented as a religious fixed dogma instead of the real scientific method which is an ongoing process that (ideally) does not reflect the prejudice or ideology of the scientist.
2. Perhaps show the link between the ever-increasing politically correct risk aversion and totalitarian thinking. How the attempt to eliminate every risk (even of hurt feelings) simply leads society into a dictatorship where every decision is made for you based on the statistical chances that something "bad" might happen. This is also an excuse for the ever-expanding bureaucracy and government regulation and increasing power to the EU and Washington DC.
3. The debasement of real basic human rights such as the freedom to speak your mind without fear of violence or prosecution and freedom of association, by using fake human rights such as the "right" not to have your feelings hurt, your ideas challenged or not being rejected from someones private group or even business. Ask these people what they prefer: to always live in fear of saying something wrong and having to be "friends" with everyone and otherwise being fined, going to prison, maybe even physically attacked, or having the chance someone might sometimes hurt their feelings and being "forced" by facts and reason to change their mind on occasion and being refused entry in someones private club and forced to find a more tolerant one or start their own..

In any case good luck and keep fighting the good fight. Even though sometimes we might feel like despairing faced by a tsunami of propaganda that only gives a stage to the most extreme tiny minorities that do not even represent the actual minorities they claim to be defending with their emotional blackmail (or should that now be whitemail?) aimed at the western civilisation they have profited so much from living in. But never enough in their mind, until they're truly "equal" in the Marxist sense. The western civilisation that ironically is probably the only place that would allow them the freedom to spout their truly hateful nonsense. It would be a delicious piece of karma if those people ever experience the receiving end of the malicious hate speech laws they introduced trying to silence all opposition.

Wol | 16-12-17 | 12:36

Hij viel bijna in slaap. Laat maar.

bigs | 16-12-17 | 12:19

Zit daar nou een hoofddoek op de eerste rij? Laat maar.

medusa324 | 16-12-17 | 12:33

Wat een interessante tip, GeenStijl, dank u voor deze verrijking van mijn intellectuele klimaat! Ik overweeg zijn dure boek te bestellen.

dr Rechts | 16-12-17 | 11:40

Vreemd Lewis. Het liep er gisteren nog blank van de chinezen.

Trans_Fimmermans | 16-12-17 | 11:37

Wat jammer nu. Met mijn IQ en mulo Engels kan ik hoogstens naar de mooie vrouwen komen kijken en na afloop de wallen op.

bolletje kaas. | 16-12-17 | 11:33

Hij zal wel schrikken als hij merkt dat hij de enige blanke is in Amsterdam en dat in een coffeeshop -gelegen naast de abortuskliniek- zomaar drug for free on the streets worden verkocht...

King of the Oneliner | 16-12-17 | 10:22 | reageer
U komt kennelijk nooit in Amsterdam. U dacht toch niet dat grachtengordeldieren als Joep, Matthijs en Jeroen, zomaar tussen andersgepigmenteerden gaan wonen, los van Token Blacks? Centrum is grotendeels roomwit. Buiten toeristen dan. Evenals het Museumkwartier en het Wilhelminapark. Blanke yuppen bevolken de Pijp en Oud West (waar andersgepigmenteerden zich beperken tot sociale woningbouw). Ja in de oude volkswijken als Oost, Baarsjes, Bos&Lommer, Rivierenbuurt, daar zie je veel andersgepigmenteerden. Maar ook hordes blanke hipsters uit de provincie. Noord zijn hele gedeeltes blank buiten Buikslotermeerplein e.o.
Buitenveldert is voor oudjes van allerlei pigmenten. Bimre (de Bims) is voor onze Surinaamse en Afrikaanse vrienden.
Nieuw West heeft ong. dezelfde status als Schilderswijk e.o., Overvecht/Kanaleneiland en praktisch heel Charlois/Feijenoord/IJsselmonde. De facto eigendom van Sultan Erdogan en koning Mo 6. Het is wachten totdat Willy en Rutte deze gebieden de jure aan hun overdragen.

Maar buiten het witte/toeristen Centrum gaat meneer Peterson niet komen hoor.

M.b.t. drugs, Heilige Eberhard heeft in zijn periode juist een hoop shoppa's gesloten. Er zijn delen van Noord en Zuid Amerika waar het legaler is om handel in wierie te drijven dan Amsterdam...

Graaf_van_Hogendorp | 16-12-17 | 11:24

Politiek in Nederland is op alle niveau's verworden tot zwaar gesubsidieerde bezegheidstherapie voor- en gefinancieerd door het gepeupel, waarbij het doel is tot een reeds opgelegde uitkomst te komen.

Mike2054 | 16-12-17 | 11:19

Nee bedankt. Zolang sociale wetenschap uit het buitenland komt en overmatige internetpubliciteit heeft, is het goed? Ga eerst maar eens zorgen dat Nederlandse andersdenkenden een echt podium krijgen. Wanneer het menselijke en maatschappelijke onderwerpen betreft (de minder concrete materie), geloof ik heilig (!) in kennis-lokalisatie (dezelfde taal), niet in kennis-globalisatie (Engelse definities impliciet overeengekomen als 'hetzelfde'). Alles wat een andere taal spreekt, moet overmatig rationeel identificeren en raakt daarmee niet het gevoel van de collectieve communicatie zelf, maar het gevoel van ieders eigen identiteit of ego (denk aan de EU). Het gevoel van het collectief is juist waar het om draait bij dit soort onderwerpen. Ik zie deze man als een 'goede egotripper', doch veel te rationeel en niet-Nederlands (bijvoorbeeld dat beginpraatje in het filmpje), daardoor kan ik zijn meningen niet als aanvulling op mijn eigen kennis beschouwen.

Luivend | 16-12-17 | 11:08 | 7

@Mark_D_NL: echte theorievormende wetenschappers weten wanneer het de juiste tijd is om te spreken. Het hoeft niet te bestaan uit angst om hoofd boven het maaiveld uit te steken; soms is een theorie zijn tijd te ver vooruit, niet te snappen voor het collectief. En dan heeft het tijd nodig eer dat het collectief het zal begrijpen, moeten er eerst andere zaken veranderen. Geduld is een schone zaak.

Luivend | 16-12-17 | 11:44

Nou ja de man staat min of meer op het punt om bij zijn eigen universiteit weg gewerkt te worden ivm het niet PC zijn/hoofd boven het maaiveld uit te steken.. Dat gegeven maakt het al interessant opzich, hij kan wellicht mensen die dat hier niet durven laten zien dat ze niet zo bang moeten zijn etc..

Jij stelt voor dat we alle onzin wel laten overwaaien vanaf daar via de gebruikelijke kanalen, en 1 van de weinige tegen geluiden kunnen we dan maar het beste overslaan?

En dan ook nog wachten tot iemand hier in NL opstaat met een mening, eisen dat die mening eerst naar het NL vertaalt wordt (kan zomaar een engels sprekende student zijn)?

Had je nog meer eisen aan de riemen waar je mee moet roeien of is het zo wel ok?
Ander kleurtje misschien?

Lionfromzion | 16-12-17 | 14:25

Misschien ten overvloede nog een kleine newsflash: Wij spreken een andere taal, hij spreekt gewoon Engels hoor..

Als je je beperkt tot Nederlandse bronnen danwel vertalingen dan leef je wel in een hele kleine wereld en sta je gewoon buiten spel..

Hele rare houding als je informatie wilt vergaren.. We hebben open grenzen, iedere terrorist en zijn moeder lopen hier naar binnen maar als het om kennis en ervaring gaat trek jij de grens bij een obscure taal die wereldwijd 0 impact heeft..

Hoe wil je wetenschap bedrijven als je niet kunt communiceren?

Ik ben wel echt benieuwd naar je antwoord want ik snap werkelijk waar niet waar je het over hebt..

Ik weet niet hoe je peer-review in het NL schrijft maar beschrijf dat proces eens voor de grap als je je Nederlandse onderzoek publiceert..

Lionfromzion | 16-12-17 | 14:37
▼ 4 antwoorden verborgen

Het is wel jammer dat we al zover op de glijdende schaal geduwd zijn door politiekcorrecten en dat we ze nog immer laten duwen. Dit gaat niet meer gekeerd worden door debat en stem. De gifbeker moet leeg.
.
Ironisch wel. Het EU-projectje van politiekcorrecten zal desintegreren door het “nobele wilden”-projectje. In de val neemt het de “diversiteits-“ en “opgelegde solidariteits”-mantra’s met zich mee.
.
Zal u t.z.t. aan uw reedt roesten trouwens. U bent dan veel te druk om u en de uwen tijdens de geweldscycli in leven te houden...

Parel van het Zuiden | 16-12-17 | 10:59

I have a question for Mr. Peterson and it has to do with the Dutch.
What would you recommend the Dutch should do with regards to their own culture and heritage. The Dutch range from ambivalence to outright contempt for their own past and culture. Their background which ranges from being a trade superpower in the 17th century to a more recent history of extreme poverty and modestness - which is evident in the fishery towns like Urk and Monnikendam - which led to the culture of clogs, windmills, seaman's chanties and lots of food with potatoes in it. The Dutch are largely ashamed of this and in my view they have nothing to be ashamed of. Furthermore they lack any real knowledge of their own history, how they were also part of and influenced by the Roman Empire.
There is a general lack of interest with regards to where they came from, hence the influx of any culture is regarded as some kind of a God's send, whether or not the imported culture is a friendly one.
So now they are hostile to themselves, and they import a culture that is also hostile, is this not a recipe for disaster? For the Dutch that want to preserve their heritage I ask 'what can they do to stem the tide?'

Rest In Privacy | 16-12-17 | 10:54 | 2

So far my question to you in my stonecoal English...

King of the Oneliner | 16-12-17 | 11:20

“Build a deltaplan to turn the tide.” Next!

Trans_Fimmermans | 16-12-17 | 11:56

Ik ken heel die vent niet maar die DNL organisatie ziet er goed uit, een nieuwe stem, misschien net hetgene waar we op zitten te wachten.
Weet iemand trouwens wie of wat er achter die organisatie zit ?

zwellevertje | 16-12-17 | 10:48

"He has an almost cult like following at his stage; people who think 'the sun shines out of his arse'"

Duck Twacy | 16-12-17 | 10:47

Peterson monotoon en saai? Ik wou dat Nederlandse hoogleraren met dezelfde kundigheid en passie spraken.

raskol | 16-12-17 | 10:44

om 11.00 's ochtends, leeftijd man circa 55. Hoe moet je dit filosofies en cultureel zien?
Zo interessant dat discussieren....

ger1306 | 16-12-17 | 10:44 | 1

foutje: 39 jaar en was op donderdag.

ger1306 | 16-12-17 | 14:43

Wat vind hij van scooterknapen die gister weer es man doodsteken in Sneek?

ger1306 | 16-12-17 | 10:40 | 2

Wat denk je zelf?

Lionfromzion | 16-12-17 | 14:12

lion. Dat ik wel zo'n beetje uitgedacht ben.

ger1306 | 16-12-17 | 23:13

Die wil ik wel doen... Fennema dan...

Mark_D_NL | 16-12-17 | 10:43

Ziet er niet erg geïnspireerd uit op de vid,kan zo te zien wel wat uurtjes slaap extra hebben.

pga | 16-12-17 | 10:36

- How to beat MSM and oldskool politicians who nowadays are very succesfull framing all political incorrect opinions as alt-left or alt-right? By doing that, no real debate is taking place and the mainstream voter keeps on being unknown, pressured to vote in the middle and nothing changes. Except, we are forced into an Europe without natural democratic control and a growing Islamic culture with eternal character.

de Voorzittert | 16-12-17 | 10:35

Wat is Berbaar weer zuur. Als het je niet zint ga je toch lekker niet, lijkt me niet nodig om het evenement af te breken.

Peterson is een buitengewoon interessante meneer, die een prachtige synthese maakt van psychologie, filosofie, geschiedenis en theologie. En bovendien zijn zijn lezingen behalve uiterst boeiend ook erg nuttig in het dagelijkse leven, omdat hij je op weg zet om na te denken over jezelf en de structuren waarin je bestaat.

Vreetkonijn | 16-12-17 | 10:33 | 3

Schijnt dat berbaar fluorantimoonzuur drinkt voor ontbijt.

VeelTeSteil | 16-12-17 | 10:48

Ik denk dat hij als baby in een ketel met fluorantimoonzuur is gevallen......

Dulacs | 16-12-17 | 11:26

Ik denk dat fluorantimoonzuur als baby in een ketel berbaar is gevallen.

spamtarget | 16-12-17 | 14:37

Ja 500 euro (zwart) voor een half uur werk, ik zou er ook mn bed niet voor uitkomen

Duck Twacy | 16-12-17 | 11:41

Wij delen onze meningen gratis online Duck, dat zouden die BN-ers nu eens ook moeten doen. Op het internet is iedereen gelijk (nog wel).

O2Neutraal | 16-12-17 | 11:48

Slechts 20 tot 30 jaar? Dat valt mee. Dan wacht ik hier nog wel even,

Trans_Fimmermans | 16-12-17 | 12:47
▼ 1 antwoord verborgen

mocht je niet zo'n fan zijn van deze Bible thumper en Christelijke evangelist met zn "bible series".
Dat ook slimme mensen als Jordan nogal last kunnen hebben van cognitieve dissonantie tav religie> youtu.be/qkwT35uJv4w?t=30s

meso1 | 16-12-17 | 10:29 | 13

@Trans: dat boek ben ik aan het schrijven, die hersendiarree ligt over 7000-10000 nachtjes slapen in de schappen. Doei doei.

Luivend | 16-12-17 | 11:53

@luivend geloof=Een zaak of idee waarvan het realiteitsgehalte niet valt vast te stellen of te bewijzen voor waar aannemen. lol

meso1 | 16-12-17 | 12:37

Atheisme is geen geloof maar als een gesprek over geloof gaat heeft de atheist al geroepen "ik ben atheist" voor het gesprek is begonnen.

Niemand eist van je dat je ergens in gelooft, waarom moet je dan gelijk melden dat je bij een groep ongelovigen hoort?

Zonder enige aanleiding prop je jezelf in een hokje? Ik hoor eigenlijk nooit iemand vragen "ben je atheist?" Het is een totaal overbodige klassering, als je niet gelooft doe je dat niet dat hoef je niet te verdedigen en al helemaal niet te verkondigen.

Maargoed de 2e zin die een atheist meestal zegt is "ik geloof dat godsdienst de oorzaak van alle ellende in de wereld is".

Een geloof dus..

Lionfromzion | 16-12-17 | 21:59
▼ 10 antwoorden verborgen

Maar dat is toch Jimmy O'Phelan uit SOA?

Conan de Rabarber | 16-12-17 | 10:23

Ik heb m'n kaartje al een paar maanden geleden gekocht. Ben erg benieuwd!

Mastermattie | 16-12-17 | 10:22 | 5

Berbaar. Las dat die organisatie ook kaartjes beschikbaar heeft voor mensen met een kleiner budget. Misschien een idee voor jouw? Want je frustraties en jaloezie druipen weer van je toetsenboord.

Mark_D_NL | 16-12-17 | 10:42

@ berber: niet iedereen is zo'n uitkeringshoer zoals jij.

Dirty-Harry44 | 16-12-17 | 12:02

Ik zeg het nog een keer. "U" hoeft geen hoofdletter te zijn als het niet aan het begin van een zin staat of als het niet om God gaat.

spamtarget | 16-12-17 | 14:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Hij zal wel schrikken als hij merkt dat hij de enige blanke is in Amsterdam en dat in een coffeeshop -gelegen naast de abortuskliniek- zomaar drug for free on the streets worden verkocht...

King of the Oneliner | 16-12-17 | 10:22 | 4

Lewis Lewinsky | 16-12-17 | 10:30
Uhuh. De rest is wit.

VeelTeSteil | 16-12-17 | 10:44

Mwah, in delen van noord-Amerika zijn de waren die in de Amsterdamse koffiewinkel verkocht worden inmiddels gewoon legaal verkrijgbaar zonder dat er in moeilijke gedoogbochten gekronkeld hoeft te worden.

Voorgeenchanterikpeu | 16-12-17 | 11:06

Hij geeft duidelijk aan graag in amsterdam te komen dus het lijkt me vreemd als hij die dingen nu pas op zou merken.

Ik hoor hem ook niet zo vaak mensen dingen opdringen, hij komt uit canada en daar hebben ze ook gewoon multi kulti..

Er is helemaal niets schokkend aan amsterdam, je beseft je wel dat de rest van de wereld niet stil is blijven staan en dat we inmiddels niet meer die vrijgevochten hollanders zijn die we ooit waren.

De man komt vaker in staten in de USA waar wiet echt legaal is en er procentueel gezien op diverse plekken meer negers rondlopen dan hier..

Blijft echt lang hangen dat soort rare ideeen wss omdat vrijwel niemand verder komt dan de rubriek buitenlands nieuws van de NOS..

Hij komt spreken niet preken

Lionfromzion | 16-12-17 | 22:07
▼ 1 antwoord verborgen

1. How to minimilize the perceptionmismatch between politicians and the the citizens the represent. All political paradigms are non discussable in the minds of a lot of people, like Islam, immigration and more power to the EU while the politicians are patting eachother on the back for all the great things they do.
2. How to reorganise the power for the 'little man' now unions are more ghosts of the pasts and their voices are now individual posts on social media with very little lower. To summarize, how to organise the power of the common guy.
3. How to protect non popular / non political correct opinions from being bullied (everybody is a racist) without using anonymous accounts (like on 'geenstijl') in a more communicative transparent world.

Kaas de Vies | 16-12-17 | 10:20 | 6

Kaas de Vies | 16-12-17 | 10:39
'Ik stuur deze mail voor een vriend'

atheïstisch stemvee | 16-12-17 | 10:47

1 is een aanname, je gaat er van uit dat die mensen echt zo dom zijn als ze zich voordoen, ondertussen zijn het wss gewoon excuses om hun dingetjes er door te drukken (mijn aanname)

De rest zal hij kort over zijn denk ik.. Don't be a fucking pussy! Hij geeft zelf geen duimbreed toe en zal verwachten dat anderen dat dus ook niet doen..

Lead by example zoals hij zelf doet?

Lionfromzion | 16-12-17 | 22:37

Je hebt jezelf hier aangemeld met een email adres en waant jezelf anoniem, dan kun je dat zelfde email adres gebruiken om te mailen?

Dat hele anonieme maakt je alleen maar zwak volgens zijn leer, hij staat voor open en eerlijk zijn over je mening, de consequenties lapt hij zelf ook aan zijn laars..

Lionfromzion | 16-12-17 | 22:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Zegt hij nog merry Christmas? Wat een verschrikkelijke fascist/rascist Houdt helemaal geen rekening met de breekbare gevoelens van onze moslims. Ik durf te wedden dat hij ook een Nazi is en dus voor zwarte piet is.

Degrelle | 16-12-17 | 10:16

Ah leuk, we gaan alle discussies nog eens helemaal overdoen terwijl we al lang weten wat er moet gebeuren.
Maar deze meneer verdient er in ieder geval een goede boterham mee.

2voor12 | 16-12-17 | 10:15 | 1

Er is wel een wezenlijk verschil hij blijft door discussieren, als je denkt dat alle discussies al gevoerd zijn maar je bent niet tevreden met de uitkomst..

Ben je volgens mij prematuur aan het niet discussieren.

Lionfromzion | 16-12-17 | 22:44

Even off topic vraagje. De KMAR heeft aantal maanden geleden een vrouw in de kraag gevat met een halve bom wachtend op haar man met de andere helft. Dit heb ik gehoord in een kroeg. Heeft dit de media gehaald? Was nogal intens hoorde ik.

Kaas de Vies | 16-12-17 | 10:11 | 1

Het staat nu in een tegel van Kaas. Dus ja. Het heeft de media gehaald.

Trans_Fimmermans | 16-12-17 | 11:33

Kunnen we hier de onderwerpen droppen? Twee-drie toch?
1. Islam(isme)
2. Antidemocratic developments within the EU
3. Identity & Gender politics

Rommelende Onderbuik | 16-12-17 | 10:10 | 1

Lijkt me wel een avondvullend programma zo.
Top locatie ook, een übersneu half-leegstaand kantorenpark in de endeldarm van Rijswijk.

Berbaar | 16-12-17 | 10:21

Misschien een aanrader voor reaguurders met slaapproblemen, man wat spreekt die knakker monotoon.
Verder veel plezier daar, niks mis met praten over dit thema.
Ben wel benieuwd wat de "oplossingen" zijn die er uit zullen komen.

Berbaar | 16-12-17 | 10:08 | 4

Ik heb net twee filmpjes van deze man bekeken. Hij praat veel over gender, een onderwerp dat vrij actueel is de laatste tijd. Ik heb over dat onderwerp werkelijk nog nooit een oplossing gehoord. Het is namelijk gewoon een politiek thema zoals er meer zijn. Ik zou er dus zeker niet heen gaan als je oplossingen over dat onderwerp wilt horen. Over zijn manier van praten, ik keek o.a. een college op youtube en deze vond ik niet zo heel slecht qua presentatie. Je legt de lat misschien te hoog.

O2Neutraal | 16-12-17 | 11:34

Kan je weer achteraf gaan lopen zuigen. Zelf iets bedenken laat je schoenmaat iq niet toe prutser.

Dirty-Harry44 | 16-12-17 | 12:04

Hij vecht met name tegen het hele gender geneuzel, dit omdat hem dit werd opgelegd vanuit de uni in toronto waar hij les geeft.

Zijn stelling is ong deze (en dat is wettelijk vastgelegd in canada): Er zijn mensen die een spelletje willen spelen nml die van gender aanduidingen (hij/zij/het) hij wordt wettelijk geacht dit spelletje mee te spelen terwijl.
1 Hij vindt het spelletje niet leuk zelfs al zou hij er niet toe gedwongen worden.. hij speelt niet mee!
2 De genderbenders hebben als vlag de regenboog, hier staan wellicht maar een paar kleuren op, maar als je het spelletje mee gaat spelen komt men erachter dat de regenboog een spectrum is met oneindig veel kleuren.
De samenleving kan alleen functioneren als we een spelletje spelen dat iedereen leuk vindt zodat iedereen vrijwillig meespeelt, gebeurt dat niet dan kan iedereen een kleurtje claimen en gaan klagen, er valt dan niet meer te spelen.

Spelen staat dan even voor normaal een samenleving hebben waar iedereen bereid is voldoende individualisme in te leveren opdat we nog gewoon beslissingen kunnen nemen en debatteren zonder in eindeloze discussies te vervallen.

Niet iedereen kan 100% gelukkig zijn 100% van de tijd.
Geven en nemen ipv alleen maar opeisen

Lionfromzion | 16-12-17 | 22:56
▼ 1 antwoord verborgen

Wie?

Is dit nog nieuws? | 16-12-17 | 10:01 | 4

Deze man heeft een kritische en zeer verstandige kijk op maatschappelijk relevante zaken, die ook in Europa aan de orde van de dag zijn. Een aanrader en hij heeft tevens een Youtubekanaal waar hij onder andere delen van zijn colleges (Universiteit van Toronto) deelt.

KeyofKnowledge | 16-12-17 | 10:13

Je nieuw stiefvader

Elmer Fudd | 16-12-17 | 10:15

Ken 'm ook niet zo goed, maar iemand de politieke correctheid bekritiseerd, kan toch wel verfrissend zijn naast al die wegkijkende domoren.
en.wikipedia.org/wiki/Jordan_Peterson...

Rommelende Onderbuik | 16-12-17 | 10:15
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Batavia Casino. Hét online casino van Nederland
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland