Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Papieren pudding genaamd Volkskrant legt uit waarom islamitisch onderwijs zo belangrijk is

De voorpagina van de Volkskrant van vandaag. Arnon Grünberg schiet een papierenpolicorpijltje door de slaap van Baudet en Cliteur. Boem, dood. Pagina 14. Kop van het verhaal in de online-editie is "Yusuf Altuntas vertelt waarom islamitisch onderwijs zo belangrijk is" en de auteur is kastsalafiste annex islampijperes Janny 'fakenews' Groen, de slaafse minister van Propaganda van de 'vrouwen-andere-ingang-svp-gvd'-religie. Dan weet je het al wel. Terwijl ze in Syrië nèt gestopt zijn met de LHGBTIQ'ers van de gebouwen te flikkeren pleit Altuntas, voormalig directeur van de allegaarbak van islamitische scholen en opperhoofd bij de conservatief-nationalistische Turkenclub Milli Görüs, voor meer islamisering in Nederland. Voor een islamitische minister van Onderwijs. Voor zeventig islamitische basisscholen. Voor islamitische middelbare scholen in alle grote steden. Voor een islamitische hbo. Voor een islamitische universiteit. Voor een imamopleiding. Meermeermeer islam. Natuurlijk is het volgens Altuntas allemaal de schuld van anderen. Van de media. "Neem die examenfraude bij Ibn Ghaldoun, een paar jaar geleden. Zoiets gebeurt elk jaar wel ergens. En dan blijft het bij een klein bericht in de kranten. Maar hier werd het breed uitgemeten. Daar zullen we mee moeten dealen." Arme islam. En arme Volkskrant. Dapp're voorvechter van de vrouwenrechten en de Vooraanstaande Vagina, fungeren als het papieren schavot voor iedereen die standrechtelijk gefusilleerd moet worden door het vuurpeloton van de #metoo-beweging, maar zodra een moslim zijn verhaal wil doen kruiperig meepennen met die zelfreinigende woordenkots. Weet je wat? We gaan dit keer maar eens niet uitleggen wat de positie van de vrouw is binnen de islam. Dat zoeken Janny Groen en haar feministische V-vriendinnetjes zelf maar op.

Reaguursels

Inloggen

Wie leest er nog de papieren pudding. De digitale pudding gaat boven alles.

Tapioca pudding | 04-11-17 | 19:27

Al gebruik je 10.000 woorden. Vergelijk geen appels met peren. Hyena's met wolven. Christenen met moslims. Kijk naar Kosovo, het komt niet goed. Dat socialistische aan een bevolkingsgroep plakken en de rest deugd niet. Goh .... Islam? De geld- nazi's van het millennium. Geef mijn portie maar aan fikkie. Noem je krant: 1%krant verwende jood. Www.Where are your jews.com?Grunberg?

rattenvanger XL | 04-11-17 | 18:17

We kunnen er over vallen dat Grünberg wel erg zijn best heeft gedaan om een perfect stukje ad hominem bij De Volkskrant in te leveren, maar onder de oppervlakte van die ogenschijnlijk oppervlakkige scheldpartij gaat een warrig maar giftig wereld- en mensbeeld schuil dat veel alarmerender is en meer aandacht behoeft. Eenieder, zo is tussen de scheldregels door te lezen, die het cultureel relativisme bekritiseert is verdacht, en in het diepst van zijn ziel een romanticus. Maar de Duitste Romantiek wordt, wederom tussen de scheldregels door,, vervolgens tevens opgevoerd als een beweging die een weerzin had tegen de Verlichting, en wordt in één stinkende adem direct verbonden met nationalisme, vreemdelingenhaat en angst voor het nieuwe. Klein sprongetje nog naar de Wandervógel, de uitsmijter die Baudet en Cliteur weg moet zetten als smerige nazi's, en ook hier een verband dat geconstrueerd wordt. De liefde voor de natuur ontbreekt bij Baudet en Cliteur, weet Grünberg, maar juist daarom kleeft die liefde aan hen beiden, straalt die liefde van hen af, want ze doen alsóf die liefde bij hen geen rol speelt. Ergo: ze zijn enge romantici, en weten het.
Nou snap ik niet hoe je in alle ernst kunt suggereren dat degenen die het cultuurrelativisme afwijzen zich mutatis mutandis ook tegen het Verlichtingsdenken verzetten, en het omgekeerde beweren lijkt me ook erg vergezocht. Maar Grünberg flikt het hier wel. Het is één aaneenschakeling van warrige tegenstellingen en lukrake verbanden die allemaal naar één conclusie moeten leiden: Cliteur en Baudet zijn nazi's. Om tot deze conclusie te komen doet Gr®unberg iets heel bedenkelijks, enerzijds plakt hij het cultuurrelativisme en het verlichtingsdenken aan elkaar, anderzijds lijmt hij de romantiek, het nationalisme, de vreemdelingenhaat en de liefde voor de natuur aan elkaar. Het eerste is intrinsiek goed, het tweede intrinsiek slecht. Het ene is de redding der mensheid, het andere kweekt nazi's. Als je het waagt om liefde voor de natuur te hebben, een volksliedje te zingen, graag te wandelen of, God betere het, je conditie op peil te houden, dan ben je goed op weg om een nazi te worden.
Lucy van de Plaat-voor-d'r-kop van SIRE denkt op haar niveau hetzelfde als Grünberg: Nederland mag enkel zijn waarden koesteren als die waarden, al dan niet op kromme wijze, zijn terug te voeren op iets dat cultuurrelativisme heet of iets dat op verlichtingsdenken lijkt. De goede mens heeft, als het aan Grünberg ligt, alles wat naar romantiek neigt in zichzelf gedood, voorgoed. Je conditie op peil houden doe je hoogstens uit een gevoel van verantwoordelijkheid jegens een cultuurrelativistisch,e rationeel opererende samenleving, niet omdat dat lekker voelt. De zelfverklaarde elite schrijft dwingend voor wat lekker mag voelen en wat niet, en romantische gevoelens en gedachten zijn niet toegestaan.
Je mag je afvragen, om eens een Grünbergje te doen, of er geen opvallende overeenkomsten zijn tussen GroenLinks en de Wandervógel, als je kijkt naar de romantische idealen en de wijze waarop die in die "meet & greet'-bijeenkomsten vormgegeven werden. En of er geen "Zwangseingliederung" in een bedenkelijker organisatie mogelijk is, is ook maar de vraag. Veel van wat door meneer Grünberg voor het gemak maar als cultuurrelativisme of verlichtingsdenken wordt gezien, of, hoe krijgt hij het voor elkaar, een combinatie van die twee, is onvervalst romantisch denken. Klaver is de nieuwe nazi. Of lul ik hier uit m'n nek, Grünberg?

Schoorsteenveger | 04-11-17 | 16:25 | 2

Een mooie samenvatting, dank. Ik raad u aan even naar morphine te luisteren. Bijvoorbeeld het album b- sides and otherwise.

rifraf | 04-11-17 | 17:21

Iedereen weet toch dat mensen die wandelen in de natuur stiekem bezig zijn met voorbereiding op gewapende strijd of guerilla en daarom ook hun conditie op peil willen houden? En wat doen ze daar allemaal stiekem in die bossen, zonder camera's overal met vrij uitzicht? Ze zijn gewoon bezig om een Herrenvolk te kweken, kan niet anders... /sarc

Wol | 04-11-17 | 20:47

De linkse kerk zit met 'n probleem.
De linkse godelozen hebben 'iets' nodig, dat net zo geweten-en-zieltje reinigt, zoals dat met hun voorouders nog wel lukte in hun rechtse kerken.
Hoe maak je als gelovige-zonder-god jouw zenuwachtig makende geweten weer schoon?
1/2

Der Paulie | 04-11-17 | 16:06 | 2

Maar ja, wat doe je met jezelf als je jezelf van het geloof hebt geamputeerd (?), en het socialisme/communisme/wereld-verbeterende ideologische clubje waarin je zit ook al ernstig gaat lijden onder zelfveroorzaakt cynisme (?), eh, dan is er maar één uitweg; 'de kant van de ene of andere partij kiezen': 'om de meest slechten onder de slechten te bestrijden'.
Want misschien schiet tijdens de strijd tegen de slechteriken, de rest van het rijmpje je wel te binnen, waarmee je je ziel weer schoon kunt wassen.

Der Paulie | 04-11-17 | 16:09

De reli-engerdjes hebben tenminste nog hun biecht (katholieken), óf de redding van de enig-echte-uitverkoren geloofsvariant.

Der Paulie | 04-11-17 | 16:10

Linkse kerk. Zandkasteel. Elke keer eb en vloed. Holle vaten. Geestelijk daklozen. Verliezers met 'n grote bek. (want ze hebben niks anders)
De linkse kerk is niets anders dan de losgeslagen variant van de engbekken van de rechtse kerken. Het zijn de geloofskinderen zonder god, nadat ze het geloof van hun ouders (met 'n verdoemende god) verlieten. Het zijn de dolenden. En ze redden het niet.
Daarom passen de islamieten en de linkse kerk jongens en meisjes ook zo goed bij elkaar. Beide groepen zoeken 'zingeving-in-van-buiten-af-opgelegde-dwang'. De islamieten liegen daar op de gebruikelijke wijze over tegenover anderen.
De linkse kerk wereldverbeteraars liegen daar op de gebruikelijke wijze over tegenover zichzelf. 2/2

Der Paulie | 04-11-17 | 16:04

'Wij geven onze kinderen bewust een identiteit mee. Kijk naar de Syriëgangers - daar zit er niet één tussen die islamitisch onderwijs heeft gevolgd. Wij kunnen de zuivere identiteit aan ze meegeven."
Nou, ik heb ook geen islamitisch onderwijs gevolgd. En een zuivere identiteit heb ik -de Goden zijn geprezen- al helemáál niet. Toch ging ik niet naar Syrië. Zoals ontelbare anderen die geen islamitisch onderwijs hebben genoten, geen zuivere identiteit hebben en, zo wordt mij bezworen, zullen branden in de hel.

Schoorsteenveger | 04-11-17 | 15:25

Grunberg is een schrijver van vieze stukjes en een ieder die de burgerij de Islam door de strot wil duwen is een fantast die in sprookjes gelooft.
Geloof en school gaan niet samen.
Politiek en geloof gaan niet samen.
Dagelijks leven en geloof gaan niet samen.
Geloof zet de klok honderden jaren terug en houd de mensen dom.

puntjeopdei | 04-11-17 | 14:22

Mag ik ook even haatzaaien Arnon Grunberg? Dat kolumpje van je zou ik als ik redacteur van zo'n krant was nooit afdrukken en er zeker geen cent voor geven. Niet alleen omdat het één gedrongen ad hominem braaksel is dat in feite een lid van de oppositie als de nieuwe Hitler neerzet zonder ook maar één enkel feitelijk steekhouden argument. Ook omdat het gewoon, onvergevelijk voor wat een professioneel schrijver heet te zijn, slecht geschreven is. Inhoudsloos, hatelijk, dom, zonder enige toegevoegde geestelijke of zelfs maar literaire waarde.

Kennelijk heeft meneer Grunberg zo'n hekel aan Baudet, dat het haast wel iets persoonlijks moet zijn. Wat zit je dwars Arnon? Dat hij knapper is dan jij? Dat zijn er zo velen. Intelligenter? Wederom mag hij in een lange rij aansluiten. Populairder? Dat zou het wellicht kunnen zijn. Hij krijgt meer aandacht dan jij met al je boekjes. En ironisch genoeg geef je hem hiermee nog meer aandacht. Net zoals ik niet mijn tijd zou moeten verspillen aan het noemen van jouw naam.

Wist je trouwens dat linkse mensen, die lid waren van allerhande socialistishe bewegingen, begaan met het lot van de armen en verdrukten, voor de gelijkheid streden van ieder mens (op ieder vlak, of ze wilden of niet...) de basis hebben gelegd voor het Stalinisme, het Maoïsme, de Rode Khmer van Pol Pot, enzovoorts? En dus volgens jouw eigen misselijkmakend non sequitur argument verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor de dood van tientallen miljoenen mensen en vernietiging van eeuwenoud cultureel erfgoed? Daar was de Kristallnacht of een enkele boekenverbranding niks bij. En qua aantallen doden overtreft het de Holocaust ruimschoots. Alleen al het aantal doden tijdens de Holodomor, het moedwillig laten verhongeren van miljoenen Oekraïners door de Bolsjewieken waren er waarschijnlijk al meer.

Oh, is dat niet eerlijk? Iemand die slechts een socialist is, met goede bedoelingen en die stemt voor een gematigd socialistische partij verantwoordelijk houden voor alles wat er verder aan roods en zwarts uit de pen van Marx is gevloeid? Ja, daar heb je misschien wel gelijk in. Maar het verband tussen die twee is in ieder geval sterker dan lidmaatschap van een wandelvereniging of het steunen van een eigen staat voor elk volk, waar dat volk zich veilig en beschermd kan voelen onder haar eigen mensen en niet gekoloniseerd wordt door vreemden of overheerst door grotere machten (ahum, Israël, kuch...) en het automatisch daaruit concluderen dat je van wandelen, het graag verdeeld houden van macht over verscheidene landen i.p.v. die verenigen in één verpletterende hand of volksliedjes zingen vanzelf Hitler wordt.

Wol | 04-11-17 | 13:22 | 4

Aan een betoog als dit, kan Grunberg niet tippen. Heel sterk. Dank!

Vidar33 | 04-11-17 | 13:38

@Wol, plus heel veel! Schitterend betoog.

toetssteen | 04-11-17 | 16:38

Prachtig verwoord weer, Wol!

EefjeWentelteefje | 05-11-17 | 10:49
▼ 1 antwoord verborgen

Eigenhaat stinkt.

Orakel1958 | 04-11-17 | 12:41

Integratie werd vroeger belangrijk geacht, waardoor een allochtoon meer kans zou maken op werk en zo beter de taal kan leren.
Dat deze integratie mislukt is zal geen verassing zijn, want hiervoor is toch enige eigen interactie voor nodig om te kunnen slagen.
Waarom Nederlands leren als je toch gratis een tolk kan krijgen of dat belangrijke documenten voor je ingevuld worden om allerlei toeslagen en uitkeringen te ontvangen.
Zelfs op het gemeentehuis wordt je in je eigen taal geholpen!
Ondanks dat het integratie proces steeds laagdrempeliger is gemaakt in de loop der jaren om allochtonen over de streep te trekken, is het integreren steeds minder geworden.
Waarom hebben kinderen na de zoveelste generatie geboren in Nederland nog steeds een taalachterstand?
Die vraag is retorisch, want met de supermarket, halal slager, islam scholen, etc is er geen noodzaak meer om Nederlands te leren en zal het in de toekomst alleen maar erger worden.
Uiteindelijk kiest de regering ervoor, om op verzoek van multiculti troela's Arabisch/Turks als verplichte taal in te voeren voor een betere integratie.
Integratie werkt alleen met kleine aantallen en uiteindelijk valt er niets meer te integreren, maar wordt je zelf gedomineerd.

I.P standing up | 04-11-17 | 12:39

Zelden zoveel moeite gehad om m'n lunch binnen te houden.

"Elke minderheid begint in een zuil", nee, elk persoon begint als een individu, en als je elkaar respecteert zijn er geen problemen. Sluit je je echter af van de bredere maatschappij en leg je jezelf en je mede zuil bewoners regels op die de andere individuen veroordelen dan beginnen je problemen.

"'Dan hoop ik dat we een minister van Onderwijs hebben die islamitisch onderwijs heeft doorlopen", want een minister die ideologie boven wetenschap en opleiding stelt is een goed idee, riiiiight. Elk onderwijs dat kennis en wetenschap ondergeschikt maakt aan ideologie zou zeer sterk gecontroleerd of zelfs in (extreme) gevallen geweerd moeten worden omdat het de individuele groei en ontwikkeling van jongeren en de maatschappij belemmerd. Ideologie kan goed zijn om normen en waarden die samenleven en respect bevorderen te stimuleren (het werkt nu eenmaal wat beter voor veel mensen als ze het gevoel hebben dat je voor elke actie verantwoording moet afleggen aan God/Allah/Jhwh/Karma etc). Maar scholen zijn niet de juiste plaats voor deze ideologien, behalve dan om ze breed bekend te maken en om vooroordelen te voorkomen.

blacktip | 04-11-17 | 12:20

Het feit dat er überhaupt islamitisch onderwijs in Nederland is geeft aan dat we verloren zijn. Helemaal als het ook nog eens gepromoot wordt.
Madrassa koraanschool indoctrinatie.

Is dit nog nieuws? | 04-11-17 | 11:43

Zucht,
Is het nog nodig om hier inhoudelijk wat aan toe te voegen?
-
Wordt het niet tijd om net als bij films een waarschuwing op de voorpagina te zetten: "schaad het gezond verstand" - "propaganda" - "pas op bevat meningen van mensen die lijden aan het Stockholm syndroom".
-
Wat een blad, zelfs de naam Volkskrant is misleidend het is geen krant met nieuws erin maar een spin-off van het nieuws, zodat het past in eigen wensdenkwereld.

bananabanana | 04-11-17 | 11:17 | 2

Het ergste is dat ik vrijwel dagelijks papieren post krijg van AD, Volkskrant en Trouw met de mededeling dat ik toch echt een abonnement moet nemen, en dan even later dit soort bagger moet vernemen....

mallekater | 04-11-17 | 11:24

Mallekater even opbellen en zeggen dat je uit hun bestand wil. Recht van verzet.

Is dit nog nieuws? | 04-11-17 | 11:44

Zomaar een hersenspinsel. Waarom niet alle kinderbijslag etc voor meer dan 2 kinderen voor iedereen in Nederland afschaffen? Beter voor het milieu want de planeet kan gewoon zoveel mensen niet aan, is compleet politiek-neutraal en bespaart overheidsgeld. Kortom, win-win voor iedereen. Welk redelijk mens kan met een argument aankomen om hier tegen te zijn? Toch?
Ooops, wat heb ik nu weer gezegd, de stormen van protest zullen mij teisteren!

LaatmaarLu? | 04-11-17 | 11:08 | 2
-weggejorist-
bananabanana | 04-11-17 | 11:19

Vooruit maak er drie van (altijd wat ruimte houden voor het politieke midden), is gewoon logisch.

bananabanana | 04-11-17 | 11:19

Islamitisch onderwijs... Leren de kinderen daar dat ze van hun voorhuid beroofd zijn in naam van hun superieure god?

tata1981 | 04-11-17 | 11:04

Beste Yusuf,
ik las net jouw artikel in de Volkskrant over meer moslimscholen, met jouw argument dat dit is ter versterking van jouw zuil en jouw identiteit. Wanneer wij het hebben over de behoefte hieraan zou je toch eerder denken aan scholen om een nieuwe geloofsstroming zoals de kerk van het vliegende spaghettimonster te steunen. Ze hebben ook een hoofdbedekking en zijn daarin genderneutraal, het vergiet past ons allemaal.

Dit relatief nieuwe geloof moet zich nog een weg invechten in onze maatschappij. Het vergiet wordt bij de pastafari’s nog regelmatig niet op het identiteitsbewijs toegestaan. Pas sinds kort hebben ze erkenning gevonden als kerk binnen Nederland. Daarom vind ik uw argument ter versterking van de zuil zoveel meer toepasbaar op deze nieuwe gemeenschap. Uw geloof heeft al een Moskee, de hoofddoek en het invoeren van de Sharia is in sommige woongebieden bedongen. Daarmee heeft u al een aardige zuil gebouwd. Wanneer wij niet oppassen wordt deze zuil de Kaäba van Nederland waar heel journalistiek Nederland op zijn tenen omheen loopt en waar men als burger van origine niet meer normaal kan lopen omdat men tegen de schenen schopt van deze massale linkhinkelende roeptoeters die vanuit cognitieve dissonantie menen dat deze zuil nog niet groot genoeg is.

Waar wij in Nederland reeds decennia geleden hebben besloten dat zuilen niet werken, schijnt u te vinden dat uw achterban toch door het proces van zuilen en ontzuilen heen moet. Tegelijk wordt u waarschijnlijk boos wanneer ene Geert roept dat het onfortuynlijk is dat uw geloof nog wat achter loopt in de tijd en nog niet de ontwikkeling heeft doorlopen van onze westelijk niveau. Kies alstublieft een consequente benadering van uw betoog want anders raken wij met zijn allen in de war. Loopt u nu wel of niet achter?

Mag ik u van harte een nieuw schoolsysteem aanbevelen? De school van de kerk van het vliegende spaghettimonster. Ze houden Ramendan tijdens uw Ramadan, zodat schoolfoto’s ook geen probleem opleveren. De school zal zich niet bezig houden met geloofsdoctrines maar met onderwijs. Dat is toch wat we van scholen willen? Onderwijs?

Ik hoop dat u uw standpunten wilt herzien en terstond contact opneemt met Dirk Jan Dijkstra, de oprichter van de eerste kerk van het vliegende spaghettimonster in Nederland. Samen met hem kunt u een zuiltje opzetten hoe deze nieuwe stroming het best kan segregeren.
Rest mij u nog een prettige dag toe te wensen.
Ramen

Anno Niem facebook | 04-11-17 | 10:47

De Volkskrant zegt nergens dat Islamitisch onderwijs nodig is, dat zegt die Islamiet die ze geinterviewd hebben. Ik ben altijd wel blij als dit soort gekken een podium krijgt. Op die manier herken je de vijand eerder.

Weerduivel | 04-11-17 | 10:47 | 1

De vijand heeft zich al lang geopenbaard, daar is geen interview in de volkskrant voor nodig.

tata1981 | 04-11-17 | 11:08

Dit is wat mekkas standaard doen, drogredeneringen bedenken. Zelf een gigantische rotzooi ervan maken door halfslachtige opvoeding en maximale indoctrinatie, en dan een oplossing bedenken waarbij hun gehele ecosysteem nog verder dan die van ons komt te liggen. Waarmee de zielige kopjes nog meer verziekt raken, typisch weer en nog dommer om het te faciliteren. Hiermee zal de verlichting nog harder uitblijven en de problemen des te groter. Dit wordt op hoger hand uitgekristalliseerd, kan niet anders een gewone mekka bedenkt dit niet.

Bill Cosby | 04-11-17 | 10:36

Begin er inmiddels wel moedeloos van te worden. Van de jongste generatie islamieten is bekend dat ze strenger in de geloofsleer zijn dan hun ouders. In plaats dat ze verwestersen en de vrijheden omarmen, gebeurt er dus exact het tegenovergestelde. Strengere regels, hoofddoekjes, baarden, extremere/radicalere gedachten, etc. Als de Westerse wereld dit gaat belonen en faciliteren met aparte scholen, aparte zwemlessen, gescheiden man/vrouw situaties, etc., dan is het einde zoek. Oplossing: Net zoals alle Islamitische landen zelf doen; 'houd je naar de regels en gewoonten van het land', zo niet dan kun je opzouten. Duidelijk, helder en geen speld tussen te krijgen.

salsaparilla | 04-11-17 | 10:11

Nou we het toch hebben over islamitisch onderwijs.
..
Ze haten onze vrijheid.En hoewel hun niets in de weg word gelegd op materieel en cultureel gebied,is het hun overtuiging dat goddeloos nederland van de aarde weggevaagd moet worden.
Theo van Gogh
1957-2004

komtdatschot | 04-11-17 | 09:53 | 1

En dat gaat helaas gebeuren Theo ,R.I.P.er gaan vele islamitische scholen bijkomen in sneltreinvaart.

blauwe zander | 04-11-17 | 09:55

De enige politicus die hardop blijft roepen dat de islam een gevaarlijke ideologie is en uitgebannen moet worden, is en blijft Wilders. Denk daaraan bij de volgende verkiezingen.

Alco-de-Holist | 04-11-17 | 09:29 | 3

Ik stem altijd op de man met het zwaarste kogelwerende vest en de strengste beveiliging. Wie gehaat wordt door zowel de regering, de rechter, het OM, de islam EN de milieubeweging, die verdient meer stemmen.

Jan Passant mk2 | 04-11-17 | 09:52

Ja Jan hahaha, zo'n 3,5 mln meer.

D-Fens_1963 | 04-11-17 | 10:10

Jan passant mk2... Helemaal mee eens!! Mijn stem gaat ook naar mijn held Wilders!!

Hemarlinpsv | 04-11-17 | 19:14

Verdere segregatie van een niet functionerende groep die niet past bij de rest van de maatschappij gaat heel positief uitpakken. Nog meer navelstaren door de religieuze gekkies. Alles seculier, nu!!1!

P-unit | 04-11-17 | 09:22 | 1

Juist, mijn idee! Maar de centen dan ook scheiden, dus de gelovertjes betalen hun eigen onderwijs, niet langer vanuit de maatschappij. We zijn tenslotte sinterklaas niet.

EEnzame SchizofrEEN | 04-11-17 | 09:27

De middeleeuws-politieke beweging "islam" is niet eens het grootste probleem, het is de (inter) Nationaal Socialistische Beweging die deze sociale stormram gebruikt als wapen tegen de Westerse samenleving.
Het schoftentuig van Volkskrant, NPO, media, universiteiten, Groen- en ander links tuig, En hun kameraden in het kwaad van EU, VVD, D66 en noem al die fatsoenlijke regenten maar op waar "onze" media zo van houden dat ze er leuke stukjes over schrijven.

Jan Passant mk2 | 04-11-17 | 09:21 | 3

.. de enige politici en bestuurders die nog aan de goede kant staan herken je met gemak aan hoe die door "onze" media beschreven worden als fascisten, vrouwenhaters, oorlogshitsers - noem maar op welk vuil. Hoe bozer de NOS op betrokkenen, hoe beter de man/vrouw.

Jan Passant mk2 | 04-11-17 | 09:26

Jan, dit zorgt tevens voor een steeds hogere drempel voor bijvoorbeeld inhoudelijk sterke mensen. Die denken wel 5 keer na voordat ze zich bij een partij aanmelden. Ofwel, ter linkerzijde zitten de über-idealistische schreeuwers, in het midden een hele grote groep zittenblijvers (financieel gedreven), aan de rechterflank de realisten die het risico lopen na hun politieke escapade hun toekomst kwijt te zijn.

EEnzame SchizofrEEN | 04-11-17 | 09:33

@Jan Passant,

Amen!
Zonder hulp van de gewelddadige weg-met-ons kolonnes is de islam helemaal niks, helemaal nergens. Grotendeels analfabeten uit de woestijn, geleid door één-boek-lezers die nog steeds geloven dat de aarde plat is en 5.000 jaar geleden geschapen door een necrofiele demon. Christenen die datzelfde geloven mogen we "achterlijk" noemen (citaat Plasterk in "Buitenhof") maar als mohammedanen dat geloven dan eist links "repsect"; en brengt Plasterks citaat "achterlijk" je voor de rechter (Fortuyn). Moslims wordt dus door niemand uitgelegd dat wij hier al in het jaar 2017 leven, en niet meer voor eeuwig in 666 zoals de islam voorschrijft.

Die dubbele moraal breekt ons op. De ene na de andere "voorbeeldmoslim" blijkt extreem dom, crimineel, racistisch of extremistisch; maar ze komen er mee weg. Stel dat er in NL een neonazi-kamerlid zou zijn die net zo over joden zou twitteren als Denk-kamerlid Azarkan; zou die dan ook vrijuit mogen spreken?
Ik geloof er niks van.
Zelf komen moslims niet verder dan wat metropassagiers neersteken, of door een winkelstraat scheuren. Alleen daarmee kunnen ze onze beschaving echter niet vernietigen. Maar het is dus onze eigen overheid die ons land en onze bevolking aanvalt door;
- onze vijanden massaal en ongecontroleerd binnen te laten;
- hen onbeperkt uitkeringen en subsidies te verstrekken;
- ze diploma's te geven die ze helemaal niet verdienen (Enait);
- ze herhaaldelijk functies te geven waar ze ongeschikt voor zijn (Elatik);
- gedrag te accepteren dat we van anderen nooit zouden accepteren;
- etc.

Dandruff | 04-11-17 | 11:14

Het heeft nooit iets gebracht, het brengt niets en zal nooit wat brengen. Het enige waar het wel garant voor staat is geweld, criminaliteit, onderdrukking, IQ verlaging en bakken aan uitkeringen dat het je kost. Gewoon afschaffen en retour afzender sturen.

Oepsie1234 | 04-11-17 | 09:16

Ik las dat er beweerd werd dat Syriëgangers geen islamitisch onderwijs hadden gevolgd en dat ze daarom geradicaliseerd zijn. Met andere woorden Syriëgangers hebben normaal Nederlands onderwijs gevolgd en zijn daarom geradicaliseerd en dus is het gewone Nederlandse onderwijs de oorzaak dat men radicaliseert. Hoe verzin je het.

Louise-in-de-pels | 04-11-17 | 09:11

Nog maar eens even voor alle duidelijkheid he mensen. Allah bestaat niet. Dat hebben ze zelf verzonnen. Als er geen moslims waren zou er echt ook geen allah zijn hoor.

De redenering van altuntas dat geen van de Syriegangers op een islamitische school heeft gezeten... Dus dat je om gevaar te voorkomen maar beter islamitische scholen ruim baan moet geven. Dat is een dreigement hè makker. De usefull idiot Groen en Grünn trappen hier met open ogen in.

Rest In Privacy | 04-11-17 | 09:10

Als heel Europa zich nou eens in de vette lappen ging wikkelen,en eff vrijdagmiddag gezamenlijk met de reed naar het westen gaan zitten,zou dat de oplossing kunnen zijn?.

gelukzoeker | 04-11-17 | 08:59

Veel mensen begrijpen niet dat het niet om de daders gaat - dat zijn usefull idiots - maar om de mensen die die kneusjes overhalen om die daden te plegen...

Rico Tampeloerus | 04-11-17 | 08:30 | 1

Kom op, Tampeloerus... je kunt een sprookjesfiguur en zijn al even verzonnen profeet die kindertjes naait, varkens neukt en aanzet tot moordpartijen nergens van beschuldigen.
De hersenloze volgers van dit geloof echter wel.

mallekater | 04-11-17 | 09:13

Vanuit de islam is er vrijwel niets aan ontwikkeling voortgekomen. De talloze failstaten met een grote islamitische bevolking bewijzen dat. De talloze volksverhuizingen uit de vele islamitische landen bewijzen dat. Democratie is er niet mogelijk en al helemaal niet zonder het bevoordelen van de islamitische meerderheid. En ook waar moslims een minderheid vormen lukt het hen anders dan andere minderheden moeilijk om te integreren en om te gaan met diversiteit of andersdenkenden. Meer islam betekent maar twee dingen: meer domheid en meer segregatie. Je bent ziende blind als je het tegendeel durft te beweren.

jochum1980 | 04-11-17 | 08:23

Boehoehoe er is een hoop mis met het islam onderwijs maar dat is de schuld van Wilders

Jacktheflipper | 04-11-17 | 08:14

Om letterlijk ziek van te worden, de achterlijkheid spat er van af.
Wat een wereldbeeld die linkse idioten.

Rest In Privacy | 04-11-17 | 08:04

Die schrijver en die tuinbroek hebben gewoon helemaal gelijk.
Wie A zegt moet immers ook B zeggen.
Dus als je als land ervoor kiest om zonder noodzaak en op kosten van de belastingbetaler honderdduizenden mensen met een islamitische achtergrond hierheen te halen, nadrukkelijk zonder daarvoor een tegenprestatie te verwachten; niet in de vorm van werken, maar ook niet in de vorm van integreren of zelfs maar het accepteren van bepaalde culturele normen en basiswaarden, maar wel de garantie dat ze desondanks gebruik kunnen maken van alle, nee meer faciliteiten dan die voor autochtone Nederlanders ter beschikking staan, dan moet je je natuurlijk wel inschikken als zij hun cultuur en religie hier op uw kosten willen settelen en doorgeven aan volgende generaties.

jemagookniksmeer | 04-11-17 | 08:00

Eén van de belangrijkste dingen wat er moet gebeuren is het afschaffen van bijzonder onderwijs.

Mo het varken | 04-11-17 | 07:57 | 3

Nee, niet om de hete brij heen draaien. Bijzonder onderwijs is het probleem niet. Het probleem is de weerzinwekkende ideologie islam. Dat moeten we afschaffen. Het hele bijzonder onderwijs op de schop gooien is een teken van lafheid en onmacht.

FlorisJanvanFleppest | 04-11-17 | 08:11

Statistisch gezien zouden er al zoveel islamitische scholen kunnen of moeten zijn. Waarom zijn die er dan niet? Omdat ouders of andere oprichters van die scholen er een potje van maken. Ze mogen het doen. Doe het dan. Stop met schuldschuiven en maak er wat van.

ristretto | 04-11-17 | 08:52

Helemaal mee eens. Geloof is een privé-thuis bezigheid, hoort niet binnen onderwijs thuis. Geloven mag van mij, maar wel graag thuis met een thuisaltaar alwaar men mooi gezamenlijk het geloof kan belijden. Geen geloofsuitingen buiten de deur en vooral geen geloof loslaten op onderwijslessen.

Louise-in-de-pels | 04-11-17 | 09:15

Laat ze eerst bewijzen dat allah bestaat, daarna praten we verder. Tot die tijd zie ik de gelovigen aan voor psychisch ziek in de kop en horen ze thuis in een inrichting, naar recent weer is gebleken dat ze een gevaar voor de open samenleving zijn.

Gizmo579 | 04-11-17 | 07:57

Goed idee. Gewoon doen.
Win-win. De vervelende niets presterende klootzakjes in de klas gaan naar de Islamitische school. De welwillenden gaan door. Geen islamisering meer nodig van goedfunctionerende onderwijsinstanties. Gewone inspectie en controle op kwaliteit zoals op alle scholen. Klaar.
Eigenaar van je eigen probleem. Los het zelf maar op. Proefplaats is ook al bekend; Amsterdam. De regering en Jozias Aartsen weten er van.

ristretto | 04-11-17 | 07:54 | 1

Juist. In Den Haag , Gouda en Rotterdam zijn ook voldoende leden om een gebouw te vullen. Het probleem is echter, dat we nog steeds de vreemde regel hebben dat het openbare onderwijs in de basis geen kind mag weigeren. Waarom zelf het wiel uitvinden, als je het gewoon van je buurman kan stelen?

EEnzame SchizofrEEN | 04-11-17 | 09:40

De resultaten van islamitisch onderwijs zien we in het buitenland.
Voor de grap stel ik me wel eens een islamitische auto fabriek voor, waar niemand zijn fouten toegeeft en alles afschuift op de ander.
Waar ze zich gedragen zoals ze nu doen. Waar bijna iedereen Mo heet. Inclusief x maal per dag bidden terwijl de productie zou moeten doorlopen.
Inclusief al dat ramadan gedoe met laagsuikerigenen en doorgedraaide figuren.
Het is geen wonder dat daar niets van de grond komt.

Wekkertje | 04-11-17 | 07:53 | 1

Haha! Op de speaker in de fabriek:
*DING-DONG* "Wholla, telefoon voor Mohammed, je weet!"
*hele fabriek stopt en schuifelt naar de telefoon.

EEnzame SchizofrEEN | 04-11-17 | 09:42

Dus even samengevat zijn de argumenten: Islamitisch onderwijs is hard nodig want Syrië-gangers hebben geen Islamitisch onderwijs doorlopen en Islamitisch onderwijs is belangrijk want op termijn zal het door ontzuiling ophouden te bestaan? Het klinkt alsof Yusuf eerst een stelling heeft ingenomen, en vervolgens argumenten zoekt die deze stelling onderbouwen. Misschien is het beter om eerst argumenten te verzamelen en dan een conclusie te trekken?

teevee | 04-11-17 | 07:47

Stel dat we zo'n slap volk zouden zijn dat we echt een islamitisch land worden. Dan ook helemaal zoals het in de koran staat, niet van die vrijgevochten kopvodden met een heel sterke mening. Nee als we islamitisch zijn dan ook volledig volgens het boek: De vrouw is onderworpen aan de man, de man is de baas en mag meerdere vrouwen. De vrouw is minderwaardig, dan doen we het ook goed.

Roze_bril_drager | 04-11-17 | 07:45 | 1

We zouden kunnen beginnen om te verbieden dat vrouwen auto mogen rijden.

Roze_bril_drager | 04-11-17 | 08:21

Alle argumenten zijn terecht gebaseerd op de vrijheid van godsdienst en alle mogelojkheden die dat met zich meebrengt in dit mooie landen. Consequent zijn en alle gerelateerde priviliges intrekken, dus geen bijzonder (religieus) onderwijs meer gefinancierd vanuit de overheid

Even inbreken | 04-11-17 | 07:42 | 4

Een veel gemaakt misverstand is dat bijzonder onderwijs alleen maar religieus is, dat is het niet. Vrije school, Dalton, Montessori is ook bijzonder onderwijs. Daarnaast scoren scholen met een christelijke grondslag erg hoog op het gebied van kwaliteit van onderwijs. Dus dat wil je afschaffen omdat er gore haatdragende ideologie ook gebruik wil maken van die rechten? Lafheid is dat. Niet durven benoemen waar het om gaat.

FlorisJanvanFleppest | 04-11-17 | 08:15

Wat Floris zegt klopt. sterker nog, in 2009 bezocht 71,13 % een bijzondere school (bron wiki). Dus dan zou al je alleen onderscheid moeten maken tussen confessioneel en algemeen bijzonder onderwijs.

knutsel_ | 04-11-17 | 09:12

@floris, dat zou kloppen als afschaffing ervoor zou zorgen dat al het onderwijs achteruit zou gaan. Daar is volgens mij geen bewijs voor. En om maar gelijk iets als laf te betitelen...

Even inbreken | 04-11-17 | 11:16
▼ 1 antwoord verborgen

“Bovendien: er spelen al voldoende problemen in de moslimgemeenschap. We hebben niet de luxe om naar buiten toe met elkaar in de clinch te gaan liggen.”
Uit dat volkskrantstukje, zijn reactie over een school die niet aangesloten zat bij zijn vereniging.

De moslimgemeenschap heeft toch in zijn geheel niks te maken met de “problemen die veroorzaakt worden door een minderheid van mensen die eigenlijk niet eens echte moslims zijn?

Vermoeiend.
Alleen zo jammer dat je er wel over MOET blijven praten omdat het anders geen probleem meer blijkt te zijn.

Franque | 04-11-17 | 07:14 | 2

De problemen in de moslimgemeenschap hebben ze helemaal alleen aan zichzelf te danken, ..... kinderen dat bezopen geloof ingieteren, vrouwen als huisvee behandelen en homo's van het dak afgooien....+het verrekken zich aan te passen of fatsoenlijk de taal te leren, nog los van het feit dat ze hier WEL graag de klauwtjes ophouden teneinde allerlei uitkeringen en subsidies te ontvangen en verder een grote muil opzetten omdat wij ons niet aan willen passen....

mallekater | 04-11-17 | 09:17

Een begin van de oplossing is het stoppen van die geldstroom. Versoberen, dus als je binnen komt (liever niet, maar da's voor later) krijg je 5 jaar de tijd te INtegreren. Na die periode gaat de geldkraan snel, gefaseerd, dicht. Kinderen? Voor de eerste 2 krijg je een bijdrage, voor nummer 3 de helft, vanaf nummer 4 ben je volledig zelf verantwoordelijk.
Bij grote muil: direct alle subsidie staken. Opnieuw aanvragen mag, alleen wordt er niets meer voorgeschoten. Grote bek en minderjarig? Dan zijn de ouders de sjaak. En 'grote bek, dat neem ik héél ruim. Sneeuwbal naar politie gooien is al te ver in mijn ogen.

EEnzame SchizofrEEN | 04-11-17 | 09:49

Janny Groen vindt het gewéldig dat moslimvrouwen, soms al vanaf hun 4de jaar,( want het is hun eigen vrije keuze, toch?) met een hoofddoek MOETEN lopen, of erger nog, met een lange jurk of een vuilniszak om het lijf, dat is om te voorkomen dat ze onzedelijk worden betast of nagefloten-gesist.. die knakkers doen dat dus gewoon met Hollandse vrouwen en dat mag, want volgens Janny is dat koeltoer.

Dat vrouwen vaak voor de rest van hun leven, na uitgehuwelijkt te zijn, helemaal niets meer mogen is niet Janny's probleem.
Dat kinderen op een school in het arabisch les moeten krijgen is hartstikke belangrijk, want dan leren ze tenminste nooit fatsoenlijk Nederlandse spreken, daarmee is het probleem van de niqaab bij een toekomstige werkgever meteen opgelost, want die hebben ze alleen wanneer ze in de zaak van een familielid gaan werken.
Een familielid dat ze middels eerwraak afmaakt omdat ze naar een andere man hebben gekeken.
Ja, Janny, je hebt gelijk binnen de moslimsekte heeft #MeToo niks te vertellen, de meiden kijken wel uit voor ze klagen, het kan ze de kop kosten.

mallekater | 04-11-17 | 07:09

Laten we niet vergeten dat het klassiek Arabisch van de Koran voor het grootste deel van de 1.7 miljard moslims op zijn best een tweede taal is die zij niet dagelijks gebruiken en zeker niet op het juiste niveau beheersen.
Vertaalfouten zijn snel gemaakt; vertaalde Korans zijn een bron van misvattingen en onjuiste interpretaties.
Zelfs lezen in de oorspronkelijke taal levert onherroepelijk verwarring op vanwege in de loop der tijd van betekenis veranderde begrippen.

Islamtisch onderwijs zonder diepgaande training in het klassiek Arabisch is een oefening in het herhalen van paragrafen maar draagt niet bij aan verdieping van kennis en brengt geen enkele nuttige vaardigheid bij; integendeel het slokt leertijd op van leerlingen die deze tijd niet meer kunnen besteden aan het leren van nuttige vaardigheden zoals loodgieteren, timmeren, auto techniek, elektrotechniek enzovoorts zoals dat Vroeger gebeurde op de LTS.

Terug naar het LTS systeem van vroeger is een goede eerste stap. Waarom is dat ooit afgeschaft, ik heb dat nooit goed begrepen. Wil je je verdiepen in de Islam, dan kan dat op zaterdag en zondag en in de avonduren.

kindapaas | 04-11-17 | 06:06 | 1

Je noemt punten die voor jou en mij klaar als een klontje zijn. Die islamisten willen dit niet horen. Dus jammer dan.
Die technische vaardigheden, vergeet het maar, want 'staat niet in koran'. De kinderen worden vanaf de wieg volledig geïndoctrineerd en kunnen niet in een parallelle samenleving aan de slag. De verschillen zijn te groot. Natuurlijk, een islamistische leerling kan vast een schaar of schroevendraaier vast houden, maar neemt (vanuit de indoctrinatie) automatisch aan dat jij, ik en elke niet-islamitische docent er staat om de islam aan te vallen.
Ik ben ook 100% voor een 'traditionele' LTS - MTS voor elektro, werktuigbouw en bouw. Maar dan, als het even kan, niet langer met islamitische leerlingen. Die willen dat het liefst zelf regelen, dus doen!

EEnzame SchizofrEEN | 04-11-17 | 09:56

Waarom vinden de politieke bestuurders, de mainstream media het zo moeilijk te accepteren dat de islam niet verenigbaar is met welke religie dan ook.
Zoals ik het artikel lees wil er een mogendheid- bijvoorbeeld SA- dat het dagelijkse bestuur, politiek op een democratische wijze vervangen wordt door moslims. Waarbij langzaam aan maar gestaag de grote steden worden geislamiseerd: shariawetgeving, bhurka, vrouwenonderdrukking, no-go areas voor niet moslims en uiteindelijk burgeroorlog.
Een belangrijke vraag-wellicht retorisch- die ik aan het kabinet, de burgermeesters van de grote steden wil stellen: hoe, in al jullie ‘wijsheid’ en niet van de geschiedenis geleerd te hebben (hebben jullie weet van dat er in het leger van Hitler t.t.v. de 2e WO er een moslimleger met de nazi’s meevocht) transformeren jullie een op christelijke normen en waarden gestoelde samenleving om in een Allah Akbar land?
Een land waar de tegenstellingen nog groter zullen en er meer onrust en geweld zichbaar gaat zijn omdat: de werkende burger alleen maar meer belasting dient te betalen om de grote vertegenwoordigde groep uitkeringsgerechtigden te onderhouden: deze groep wordt alleen maar groter en profiteert alleen maar. Dit profiteren is in de ogen van een bepaalde moslimcultuur volkomen acceptabel; een vorm van diefstal van de ongelovigen.
De tegenstellingen, zullen door de politici alleen maar uitvergroot worden t.t.v. de politieke verkiezingen wat resulteert in het opzetten van groepen mensen met grote gevolgen van dien.
De sociaal-democratie is hierbij ten grave gedragen door het derde miezerige kabinet Rutte. Hij is op veel gebieden desastreus voor de burger en het milieu: totaal ongeschikt omdat hij de klimaatdoelstellingen zoals afgesproken in Parijs bij lange na niet haalt omdat hij de klimaatsverandering niet wil zien maar ook de samenhang kompleet mist: de zeer sterk verwarmende oceaan, die tevens verzuurt waardoor binnen afzienlijke tijd de diversiteit aan leven in de oceaan verdwijnt en tevens zorgdraagt voor meer hongersnoden, migratiestromen, burgeroorlogen maar nog veronrustender het smelten van de permafrost waardoor er grote hoeveeldheden methaan vrijkomt dat als broeikasgas in de atmosfeer belandt. Rutte en het kabinet zijn dus bewust verantwoordelijk-korte termijn denken, egodenken- voor het op verschillende terreinen een onleefbare situatie re creëren voor de burger: armoede, conflicterende geloofsuitingen, belastingdruk, stijgende zeespiegel, ongebrijdelde macht coorperates, eigen belang bestuurders.
Het is een schande dat de journalistiek hier weinig animo voor heeft voor de enorme problemen die de burger voor zijn/ haar kiezen krijgt; hulde Geen Stijl voor jullie tegendraadsheid en goede journalistiek.
De Nederlandse overheid m.n. het kabinet Rutte is crimineel en dient af te treden.
In het oog van de islamisering van Nederland en Europa ka;ik twee dingen concluderen: machtige bedrijven en regeringen (waaronder Amerika (clans van zeer rijke mensen) die economische oorlogen voert en de rotzooi maar door Europa laat opruimen) verdienen aan de instabiliteit van Europa en ondermijnen zo de economische kracht als economie van Europa; lees concurrentie.
Rutte is bij een Bilderberg conferentie geweest en zou mogelijk inzicht in de wereldproblematiek (bevolkingsoverschot i.c.m. voedsel en drinkwatertekort etc.) hebben gehad en de koers die deze groepen varen, lees manipuleren en in het geheim een beleid uitvoeren waar wij nu de contouren van zien. Informeer dan de burger wat zij kan verwachten voor de nabije toekomst.
Omdat u als politici onschendbaar bent en niet juridisch ter verantwoording kan worden geroepen, anders dan met een parlementaire enquete als zwaarste onderzoeksmiddel, beloof ik u, dat mocht er door uw beleid dierbaren omkomen, ik een bezoekje aan u breng om mijn ongerief te delen. Immers, u kunt niet meer als argument inbrengen dat u het niet geweten heeft wat de burger nog staat te wachten aan leed.

KomkommermetSla | 04-11-17 | 05:36 | 1

Het is een wankel evenwicht tussen orde en chaos

Roze_bril_drager | 04-11-17 | 07:19
-weggejorist-
Heinzelmann | 04-11-17 | 04:53 | 12
▼ 12 antwoorden verborgen

Grunberg. De zelfpijper pur sang. Ik heb niet eens zin om hem af te branden. Te makkelijk.

Basil Fawlty | 04-11-17 | 04:51 | 2

Zelfpijper, gaaf dat je dat even aanhaalt... hij was er trots op dat hij dat kon....

mallekater | 04-11-17 | 09:18

Lieve Arnon, begrijp nu toch dat zo actief niet voor je eigen volk kiezen gewoon deel is van je trauma. Het gevoel dat je sowieso ten onder gaat en er daarom maar beter actief aan mee kunt werken. Triestig en niet nodig. Daar kun je voor in behandeling. Die boeken die je schrijft en waarop niemand kritiek durft te geven maken je alleen maar gekker.

Rest In Privacy | 04-11-17 | 09:21

Ze hebben al een Islamitisch Universum, lijkt mij voldoende.

MistaRazista | 04-11-17 | 03:24 | 1

Treffend:)

KomkommermetSla | 04-11-17 | 06:32

Al die vrouwen die nu moord en brand schreeuwen over discriminatie van al de zielige moslims zien we over 20 of 30 jaar wel terug op straat met de verplichte hoofddoek die dan wettelijk verplicht is. Men denkt nu nog och Denk, 3 zeteltjes in de 2e kamer, vormt geen bedreiging. Ik vind dat je al na moet denken dat 1 op de 3 kinderen die nu in Nederland worden geboren al allochtoon zijn terwijl volgens de officiële cijfers ze nog geen 8% uitmaken van de bevolking.

Anderzijds als man hebben we alleen maar te winnen van het feit dat we over 25 jaar geïslamiseerd zijn. Meerdere vrouwen per man en de vrouw weer onderworpen aan de man. Leuk boek trouwens Onderworpen. Dus eigenlijk zou ik de dames vooral oproepen om GL, D66, SP, PVDA te blijven stemmen. Het Walhalla voor de man komt dan snel dichterbij.

Roze_bril_drager | 04-11-17 | 02:58
-weggejorist-
Haloef | 04-11-17 | 02:43 | 1
-weggejorist-
kempenaer | 04-11-17 | 01:02 | 1

waarom gebruiken (s)links mensen voornamelijk hun rechter hersenhelft ?

INH.30CL | 04-11-17 | 01:02

Kunnen ze wel opzoeken (doen ze toch niet) maar dat heeft toch geen zin want ze kunnen niet lezen wat er staat, linkse hersens nemen het wereldbeeld in bescherming en blokkeren de zintuigen. Zo lijkt het tenminste.

Bokito ergo sum | 04-11-17 | 00:51

Kots kots, grote kots....

DannyM | 04-11-17 | 00:49

Als Allah het wil... Ik weet het goed gemaakt! Als Allah (of Mo den Irste) zelluf efkes komen vertellen dat ze dat willen, dan mogen er van mij meer islamistische scholen. Doen ze dat niet binnen 24 uur? Prima, dan willen ze het dus niet en dan komt het er ook niet. Deal?

ScumbaggusMaximus | 04-11-17 | 00:34 | 1

De vraag is: wie regelt het vervoer?
Volgens hoogopgeleide moslims verblijft allah op de donkere zijde van de maan.
Vandaar de fatwa dat moslims geen ruimtereizen mogen maken, want je zal eens op de achterkant van de maan ........?

Jan Dribbel | 04-11-17 | 00:57

Onderwijs moet gewoon seculier zijn. Dus opzouten met islamitische, joodse, christelijke etc. scholen. De vakken die er toe doen op het basisonderwijs zijn taal en rekenen. Daar hep je geen religie voor nodig en de rest is min of meer kolder. Dingetjes als geschiedenis, aardrijkskunde - kun je gewoon op google vinden en een kind kan dat sowieso totaal niet plaatsen. Muziek, tekenen en andere loldingen doe je maar in je vrije tijd.
Geef die arme schapen toch gewoon wiskunde en ict als ze er aan toe zijn en rot alsjeblieft op met je islamitisch onderwijs. Als je daar voor bent, dan hoor je niet in dit land en moet je gewoon opdonderen naar de zandbak van je voorvaderen.

Zul je zien, staat morgen in de VK, geh.

Ichneumonidae | 04-11-17 | 00:18 | 8

Anderzijds biedt de vrijheid van godsdienst ook de kans om goed onderwijs te maken. Ik voorspel een gouden toekomst voor het Christelijk onderwijs, gegarandeerd gen moslims. Uiteindelijk zal het gewone, gemengde onderwijs geen leerlingen meer hebben.

Roze_bril_drager | 04-11-17 | 04:44

@ Roze Bril, Ook op het Christelijk en Katholiek onderwijs zitten moslims, laat je niet in de luren leggen. Weliswaar niet zoveel als elders, maar ze zijn er wel degelijk.

Robin Hood | 04-11-17 | 07:47

"Daar hep je geen religie voor nodig en de rest is min of meer kolder. "

Christrlijke scholen doen het heel goed. Ik ben niet Christelijk, maar het Christelijke moraal "hebt ( en niet hept) uw naasten lief" is een goed principe om door onderwijs gevormd te worden tot een participerende burger. Dat zou bovendien goed voor de grammatica van Ichneumonidae | 04-11-17 | 00:18 | geweest zijn.

Professor Kluns | 04-11-17 | 09:22
▼ 5 antwoorden verborgen

Eerst een christelijke school in Arabie. Dan praten we verder

blablaGast | 04-11-17 | 00:05 | 1

Als je daarmee Saudie-Arabie, Yemen of Iran bedoeld heb je een punt, meeste andere landen in de Arabische wereld hebben wel degelijk ook christelijke scholen. Niet dat ik iets moet hebben van westerse verislamisering maar dit scholen argument blijft steeds terugkomen en is simpelweg niet correct, research it.

HdJ | 04-11-17 | 01:27

Hier is een dikke tip: pleur op met alle achterlijke religie, in ieder geval in het publieke domein. Niet doen alsof het niet achterlijk is, en zeker niet doen alsof het ontzagwekkend is.

En weet Arnon Godwin dat der Wandervogel volgens velen juist van invloed was op (de ontwikkeling van) de hippiebeweging in de jaren '60? Of komt dat niet zo goed uit. Doe toch niet zo slinks, malle jood.

Een paard | 04-11-17 | 00:00
-weggejorist-
de honden blaffen... | 04-11-17 | 00:46

Op de vuilnisbelt waar het hoort. Inmiddels onpasselijk van die term. Welgemeend: Indien u concrete vragen heeft hoor ik het graag.

VP732 | 04-11-17 | 05:09

IS lam

newray | 03-11-17 | 23:50

We worden geïslamiseerd. Door Pechtold, door Rutte, door Buma, door Segers. Door de hele bliksemse bende.
Kom in verzet!

Lewis Lewinsky | 03-11-17 | 23:48 | 2
-weggejorist-
Lontekikker | 04-11-17 | 00:37

Mooi. Wilders roept op tot verzet. U gaat meedoen hopelijk.

halfvolle glas | 04-11-17 | 07:29

Godverdomme, Allahverdomme, Boedhaverdomme, Wodanverdomme, religieverdomme ... wat 'n klotenland is Nederigland aan het worden

Ron van Zon3948 | 03-11-17 | 23:48

Na 35 keer op het woordje “niet” geklikt te hebben, tot de conclusie gekomen dat het geen hyperlink is.

Ceristimo | 03-11-17 | 23:47 | 3

Vreemd, bij mij werkt het gewoon...

Lood om oud ijzer | 03-11-17 | 23:53

Had het eerst ook, maar als je opent in nieuw tabblad of venster werkt het idd gewoon.

VP732 | 04-11-17 | 00:11

1 keer teveel:)

KomkommermetSla | 04-11-17 | 06:35

Volkskrant: "Kijk naar de Syriëgangers - daar zit er niet één tussen die islamitisch onderwijs heeft gevolgd".

Hahaha. Wat een leugen. Isis bestaat voor 99% uit mensen die islamitisch onderwijs hebben gevolgd.

Analoog zou zijn geweest, in 1945: "Kijk naar de Oostfrontgangers. Daar zit er niet één tussen die Duits onderwijs heeft gevolgd".

Anus Grunberg doet net alsof hij dat niet weet.

Lewis Lewinsky | 03-11-17 | 23:45 | 3

Dhr. Grunberg hoopt precies dat u zo reageert, en het liefst op social media.

litebyte | 03-11-17 | 23:47

@litebyte
Wat bedoel je?

Lewis Lewinsky | 03-11-17 | 23:50

Weet niet of onderwijs hier zo relevant is. Als je als kind spiegisch mishandeld wordt door je islamitische opvoeding hoef je helemaal niet naar school. Wat moet een mossel op een school? Als ze 6 zijn weten ze alles al.
Weet het uit eigen ervaring - in een autochtone klas heb je maar een of twee moslims nodig om het voor iedereen te verkloten. Dat zag Femke Halsema heel goed, haha. Bracht als een haas met haar larvenbak d'r kinderen naar een witte school - wel een lekker wijf trouwens, als je van bizarre kaakklemseks houdt;).

Ik ga nu even de islamitische Nobelprijswinnaars tellen, LOL.

Ichneumonidae | 03-11-17 | 23:55

Wordt tijd dat we afscheid nemen van speciaal onderwijs. Referendum over de afschaffing hiervan. Wat zijn ze toch bang voor dhr baudet. En forum voor democratie.

franck7020 | 03-11-17 | 23:44 | 2

Ben geen fan van speciaal onderwijs, dat voorop. Maar waarom zou je het in z'n geheel verbieden? Als het maar goed, deugdelijk onderwijs is moet er wat mij betreft ruimte voor zijn.

Lewis | 03-11-17 | 23:54

Lewis: daar zou ik me in het voor-Islam tijdperk nog in hebben kunnen vinden (indien de extra kosten niet door de gemeenschap worden gedragen), maar nu is dit echt de enige weg: afschaffen.

GeFlipt | 04-11-17 | 07:03

Vul in plaats van 'moslims' en 'islamitisch' 'christenen' en 'christelijk' in en besef hoe onvoorstelbaar hypocriet of anders toch op z'n minst tegenstrijdig de Volkskrantredactie bezig is.

Lewis | 03-11-17 | 23:35 | 5

@ gewaardeerde naamgenoot
Ha, het ligt dus niet aan mij.

Lewis | 03-11-17 | 23:52

@Lewis
Zeker niet, mede-Lewis :)

Lewis Lewinsky | 03-11-17 | 23:55

@Lewis: hou het maar op onvoorstelbaar hypocriet. Want dat is het.

Von Mutzenbacher | 04-11-17 | 00:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Kunnen we dit soort sneuneuzen niet een eigen land geven? Ohh wacht, die landen zijn er al. Daar gaat het echt keigoed! Nou lekker daar naar school toe en alle linkse wegkijkers ook naar het MO emigreren. Wordt het toch nog gezellig!

benjeallanggek | 03-11-17 | 23:30 | 1

Ze hebben land gekregen: Nederland, Duitsland, Zweden, Frankrijk, Engeland... moet ik nog doorgaan?

halfvolle glas | 04-11-17 | 07:32

Maar dat schijven ze niet over christelijk onderwijs. Of hindoestaans onderwijs. neen, het zijn de moslims die geknuffeld moeten worden. Waarom? Ik heb werkelijk geen idee.

Hommel | 03-11-17 | 23:28

Wat Grunberg en de volkskrant willen is dat u niet meer zegt dat het regent als het regent en dat die gevoelde nattigheid persoonlijke zwartgalligheid en bevooroordeelde perceptie is.

dysdiadochokinese | 03-11-17 | 23:26

Knetterdeknettergek die Volkskrant. Klakkeloos optypen wat iemand je even voor zwetst. Feiten checken. Nee ram er maar in. Die kinderen zijn de lul van alles: kansloos geboren in achterstandswijk, stuk lul er af, jurkje aan en onzin voor gebakken krijgen. Compleet kansloos rest van je leven. Achterstand niet meer in te halen. Top onderwijs! Al die scholen stinken wel ergens. Islamitische Universiteit. Tuurlijk. Promoveren op 1+1=0. Ja want Allah zegt het en die was heel snel met rekenen toen al. En alle cijfers zijn trouwens ook van hem. Nou! Geslaagd! Bomgordel van ons en nou hop die volwassen wereld in. Pak die Joden en Ongelovigen!

Dagdief | 03-11-17 | 23:23 | 1

Als je gezellig op het Engelse platteland loopt met je bomgordeltje en je komt zo'n gare ouwe Engelse doos tegen en je doet van boemboem dan is de uitkomst inderdaad 0.
Ik wil niet zover gaan om dat een win-win situatie te noemen;). Met rekenen heeft het geloof ik ook niet zo gek veel te maken.

Ichneumonidae | 03-11-17 | 23:33
-weggejorist-
Lontekikker | 03-11-17 | 23:10 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

In 2007 of 2008, daar wil ik af zijn, bakte ik al tegels waarin ik beweerde dat de islam nooit ergens ook maar iets aan heeft bijgedragen. Behalve een soort van microcephaal obscurantisme.
Ever since is er niks veranderd. De islam is gewoon totaal incompatible met het Westen. Ook met het Oosten trouwens. Incompatible met elke cultuur, als je die morbide maanideologie al een cultuur zou willen noemen.
Face it mensen, de islam is sinds 1400 in stagnatie.
Godzijdank hebben wij atoombommen. Ja, klinkt wat cru, maar als het er op aan komt zijn Mekka en Medina vaporised.
In de termen van Flaubert: Je demande, au nom de l’humanité, à ce qu’on broie la Pierre-Noire, pour en jeter les cendres au vent, à ce qu’on détruise La Mecque, et que l’on souille la tombe de Mahomet. Ce serait le moyen de démoraliser le Fanatisme. » (Lettre à Mme Roger des Genettes / 12 ou 19 janvier 1878).
Voor degenen die Frans lastig vinden (het is ook een kuttaal) - die meneer Flaubert wil graag de zwarte steen verwoesten etc.

Zo dacht men er in de 19e eeuw al over.
Ik nog steeds, maar ja, ik krijg dat maar niet op de voorpagina van de Volkskrant;).

Ichneumonidae | 03-11-17 | 23:05 | 3

Had je maar schrijftafeljood die zijn middelbare school niet heeft afgemaakt moeten zijn.

Stormageddon | 03-11-17 | 23:13

... En wiens moeder vond dat ze in Auschwitz goed behandeld werd. Zegt eigenlijk alles al he?

Lood om oud ijzer | 03-11-17 | 23:17

Kut man, ik ben een fucking blanke mannelijke hetero atheïst die ook de uni heeft afgemaakt (had ik die derderangszooi van tegenwoordig maar kunnen afmaken;) - kejjuh het wel vergeten bij de Volksbeobachter... Die VMBO in NL gaat nog eens heel groot worden. Vrees ik.

Ichneumonidae | 03-11-17 | 23:22

... Ook stonden er mensen bij scholen op de loonlijst die geen werkzaamheden verrichtten of werden er enorme bedragen aan excursies uitgegeven."

Moet daar nog een cartoon bij? Kinderen islamitisch onderwijzen, als dat al wat is, is niet veel meer dan kindermishandeling. Die arme kinderen, mogen de koran van achter naar voren uit hun kop stampen (reproductie is natuurlijk niks) en na afloop komen ze niet aan de bak.
Raar ja. Je kunt niks en je vindt geen baan. LOL.
Die gek is een gevaar voor de samenleving, nog eens extra verpest door z'n goede bedoelingen.
Kan ook zo in de krant.

Ichneumonidae | 03-11-17 | 22:51 | 2

Je kunt niks en je vindt geen baan.
Ken je de koran uit je hoofd en dan krijg je geen baan, dus discriminatie.

Jan Dribbel | 03-11-17 | 23:16

Discriminatie is oorspronkelijk niet meer dan onderscheid maken. Heeft nu een pejoratieve connotatie (zei ik dat?), maar de mensheid heeft nooit anders gedaan en dat zal ook nooit veranderen.
Als ik een kopvod zie zou ik die het liefst gewoon platwalsen met m'n patserbak, maar ja, tussen droom en daad...

Maar... dan heb je ook geen gejank meer over discriminatie. Dooie mongolen hoef je niet te discrimineren. Nou ja, ik zal het wat genuanceerder brengen. No way dat ik ooit een moslim zou aannemen (ben werkgever). Dan nog liever een neger... oh kudt, dat mag ik geloof ik ook niet zeggen en qua Joris, dit is van de misplaatste humor. Ik hou van alle mensen, zo zit dat. Liefde roeleert gewoon Grote Tijd.

Ichneumonidae | 03-11-17 | 23:43

Islamitische universiteit op je CV hebben staan
en daarmee gaan solliciteren,
Dat zijn twee slechte grappen in een keer.

Plorkface | 03-11-17 | 22:49 | 4

@mallekater
Tijdje geleden dat jij iets over het Christendom gelezen hebt zeker. Het Oude Testament staat vol met moorden uit de naam van- en in opdracht van hun God.

Kanniettegenkritiek | 04-11-17 | 08:31

Kanniet tegen kritiek, dat klopt, maar christenen hebben het nieuwe testament, die geitennaaiers niet.
Snap jij het verschil??

mallekater | 04-11-17 | 09:19

Kanniettegen kritiek, nee christenen ontkénnen de evolutie, en dat is gebrek aan respect EN een stuitend gebrek aan hersens.
Overigens ben ik keurig in de NH leer opgevoed, maar toen ik eenmaal de leeftijd des onderscheids had bereikt zag ik de problemen.
Dus ik ben zowel van het oude, als het nieuwe testament op de hoogte en ken de teksten van kaft tot kaft.
Goed zo, Zwitsalletje?

mallekater | 04-11-17 | 09:26
▼ 1 antwoord verborgen

Wat lubach zei: Prima een islamschool maar dan wel lekker zelf betalen. Net als christenscholen en andere religiescholen. Ik betaal liever mee aan scholen die doen aan opleiden ipv drammen op een bedachte grote geest boven de ozonlaag. Wake up. We gaan al naar Mars zometeen. Tijd voor startrek religie want dat is meer mogelijk dan dat er een god bestaat. Beam me up scotty

Omebert | 03-11-17 | 22:48

Ban elke religie uit het onderwijs. Onderwijs behoort kinderen te onderwijzen met kennis en door wetenschap onderbouwde feiten. Geen sprookjesverhalen, geen nooit bewezen onzin, en al zeker geen haat stimuleren jegens niet- of andersgelovigen.
Probeer die onzin aan je kinderen maar te verkopen thuis aan de ontbijttafel, of als verhaaltje voor het slapen gaan.
Geen belastinggeld naar godsdienstonderwijs!

appelvink | 03-11-17 | 22:46 | 8

@mallekater en overige twijfelaars,
Toty nu toe is er nog geen geleerde geweest die zelfs maar 1 grassprietje uit het niets kan laten groeien.
Om van dat gras melk te maken moeten de beste geleerden in de koe hun meerdere erkennen.
Ow ja, dat Darwin gedoe, geloof best dat iets zich aan kan passen in de leefomgeving, doch de schepping in al haar verscheidenheid?
Poging: Uit de oerbrij zouden op gehoor afstand ongeveer tegelijkertijd (tja, wat was er eerder, de kip of het ei?)2 bevruchte eieren of een haantje en een hennetje moeten komen.
Stel dat ze de eerste tijd overleven en elkaar gevonden hebbende zich willen voortplanten, een ingewikkelde geschiedenis; haantje betreedt het hennetje en doet z'n ding,(wat weet hij zelf niet) na verloop van tijd legt het hennetje, zoals ze gewend was, een eitje, ditmaal het eerste bevruchte eitje (weet hennie veel), doch ze besluit er maar eens 3 wekjen op te blijven zitten en ja, er komt zowaar een kuikentje uit...
Tja, de natuur is mooi, denk niet dat Darwin dat zo heeft kunnen ontwerpen; fantaseren kon hij wel, had hij van de Schepper meegekregen...

Hendrikaatje | 04-11-17 | 10:24

Hendrikaatje, dat soort flauwekul horen wij met enige regelmaat uit de mondjes van gloofiggen.

Ze kunnen alleen niet uitleggen dat er in de oertijd, dus NA de schepping geen gras bestond, slechts kale vlakten en continenten die aan elkaar vastzaten.

En volgens gloofiggen is de wereld 5000 jaar oud - bij benadering.
Helaas vinden wetenschappers steeds vaker tekenen van leven die miljoenen jaren oud zijn.. en dat het mens-achtig leven pas miljoenen jaren later begon te ontstaan... hoe?
Welnu, uit een evolutie.

mallekater | 04-11-17 | 11:30

@Hendrikaatje: Respect voor mensen die nog voor een geloof uit durven komen. Worden vaak respectloos en agressief tegemoet getreden. Je hebt gelijk wat betreft Darwin. Hij heeft sommige dingen met eigen gedachten aangevuld. Toch ook veel waarheden aan de mens gegeven. Jammer dat die mensen teveel nadruk op kleine onvolkomenheden leggen. In geloven bijvoorbeeld. Ieder geloof heeft ze, vanwege menselijke interpretatie. In ieder geval is de evolutie geen toeval, de mensheid geen gevolg van een toevallige "oerknal". Te makkelijk. Lichaam, geest en ziel, daarin ligt alles.

SlimmeBelg | 05-11-17 | 06:35
▼ 5 antwoorden verborgen

Ai Grunberg... ai wat gaat dit ver.
In 2017 is niemand bang voor een vreemdeling, als in allochtone Nederlander, vanwege het onbekende. Het is juist afkeer van hetgeen al lang bekend is! En ja dat is een generalisatie, maar wel 1 met bizarre ondersteunende statistiek.
Dit bericht is afkomstig van iemand, die zouden wij een wedstrijdje verplassen doe, maar dan over niet-westerse allochtonen die je persoonlijk kent, je met minimaal een metertje of 100 zou verslaan.

Lood om oud ijzer | 03-11-17 | 22:43 | 1

Een xenofoob is een persoon die een ongegronde en onberedeneerbare angst of afkeer voor vreemdelingen en buitenlanders voelt.
Wat is dan het woord voor een persoon die een gegronde en beredeneerbare angst of afkeer voor ISLAM voelt? Kan niet iets met xenos of foob zijn.

GeFlipt | 04-11-17 | 06:48

Een culturele aanval op een van ons betekent een gezamenlijke reactie.
Oh nee, die Navo is er nog niet.

Hensmunter69 | 03-11-17 | 22:43

een islamitische universiteit is op zichzelf al een contradictie, immers de koran is al het laatste woord. kritische evaluatie is per "theologische" definitie al onmogelijk.
wat de islamieten sinds de zevende eeuw wel hebben geperfectioneerd is het parasiteren op de gastheer-samenleving, waarbij even goede sier wordt gemaakt met de verworvenheden aldaar. Tot het moment waarop de meerderheid islamitisch is geworden en dan gaat de regressie naar het niveau van het arabisch schiereiland van het jaar 700 in volle overdrive.
wanneer deze maatschappelijke ordening overgoten met een dun laagje van religie in deze tijd uitgevonden zou zijn dan was het verboden, net als het nazisme dat nu is. Een maatschppelijke ordening gebaseerd op stelselmatige discriminatie van andersdenkenden, vrouwen en andersgeaarden staat zo haaks op de moderne westerse waarden, dat het wel een heel verwrongen geest is die dit nog kan accepteren.
Je moet wel heel erg gebukt gaan onder de white man' s (genderneutraal gebruikt) burden, wil je er zelfs nog maar een moment over peinzen om een stuk te produceren als wat Janny Groen hier afscheidt. Een stuk reverse racism van jewelste, of juist van racisme in optima forma. Je moet wel denken dat de islamieten een zo infantiel niveau hebben wil je ze als kleine kinderen niet meer serieus nemen in hun streven.
Infantiel, racistisch en overweldigend naïef: op naar vrouwenonderdrukking en de wekelijkse headfirst van de westertoren van de LGBHTI' ers. De westerse linksdenkers moeten werkelijk tegen zichzelf in bescherming genomen worden. Omwille van het lot van ons eigen nageslacht.

Glasgow Argus | 03-11-17 | 22:43 | 4

"een islamitische universiteit is op zichzelf al een contradictie,"
Het hele concept van universiteiten komt uit de islamitische wereld. Waarom denk je dat de afstudeer toga zoveel op een djellaba lijkt? De oudste universiteit ter wereld staat trouwens in Fes, Marokko.

koter | 03-11-17 | 23:44

koter, *compleet gelul*. een madrassa is een madrassa hoe je het ook noemt.

Glasgow Argus | 03-11-17 | 23:48

Koter: Het was lange tijd na de oprichting in 859 meer een spiritueel centrum, maar sinds een ingrijpende reorganisatie in 1947 wordt het in de academische wereld ook voor vol aangezien.

GeFlipt | 04-11-17 | 06:41
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Mich2007 | 03-11-17 | 22:37 | 1

Het onderwijs zou helemaal los moeten staan van religie. En als je als ouders van mening bent dat religie 'nodig' is dan doen ze dat maar lekker thuis. Zeker het islamitisch onderwijs (maar ook het gereformeerde onderwijs) zorgen er voor dat kinderen vreemde denkbeelden krijgen welke gewoon niet passen in een moderne maatschappij. De islamitische kinderen zullen zo nooit integreren (dat willen die (haat)Imans niet) en de orthodoxe religies blijven kinderen voeden met een krom beeld van de werkelijkheid zoals ontkenning van evolutie. Dus alle kinderen naar openbare scholen zonder een religieuze achtergrond.

Gemeen Mosje | 03-11-17 | 22:28 | 2

Zo'n 15 jaar geleden zou (een meerderheid bij) de Volkskrant het met je eens zijn. Maar de Volkskrant is nu geen op zich zelfstaand media medium meer maar een onderdeel van. Onderdeel van een media consortium dat maar een doel heeft, zoveel mogelijk cashen tegen zo weinig mogelijk kosten... ten bate van de adverteerders/beleggers. Onderzoeksjournalistiek en een 'eigen' (progressief)gezicht, allang niet meer!
De Volkskrant van vroeger is vervangen door een vot bestaande uit betaalde/gesponsorde artikelen afgewisseld met (buitenlandse)columns van op zichzelf geilende Twitteraars of stukjeskrijsers die alleen nog boven al die andere columnisten-twiteraars uit komen door nog meer hun idoot vervrongen 'ikke' denkbeelden te ejaculeren al dan niet op papier.

litebyte | 03-11-17 | 22:42

In het Nederland waar staat en godsdienst van elkaar gescheiden zijn bij wet, zijn openbare basisscholen verplicht om één uur per week godsdienstles te geven. In de kinderjaren van uw F von Z was dat op de openbarenstinksigarenschool de pastoor van de katholieke kerk van het dorp. Ik ben een kind van de biblebelt, dus dat die katholieke kerk in ons dorp stond, was niet voor de autochtonen. Die was er gekomen voor brabo's die tijdens de bietencampagne in de suikerfabriek kwamen werken en in het dorp waren blijven hangen. Hun kinderkens mochten alleen niet naar de School met den Bijbel, want protestants. Van de school mochten ze wel komen maar niet van de pastoor. En dat was trouwens 1974-'80. nog. Verder had je de rehobotschool, de zwarte kousenschool. Dat was al helemaal een gesegregeerde gemeenschap in het dorp. Volgens mij was het beeld van de werkelijkheid dat zowel wij school met den bijbelaars als die stinksigaren op school leerde, de échte werkelijkheid, we leerden dat niet iedereen hetzelfde is en dat je daar alleen mee te maken hoefde te hebben als er sneeuw lag. Want dan brak Het Sneeuwballengevecht tegen De Openbaren uit op het grasveld tussen onze twee scholen. De refo's zaten aan de andere kant van het dorp, daar wisten we alleen van horen zeggen van...
Dus wat die Mili Guresdude roept, is niks nieuws, het is alleen wat raar dat de Azaanbode daar zo over uit pakt. Als je het vraagt aan de dominee van Barneveld, roeptie voor zijn gelovigen hetzelde. Oh wacht, dat hebben ze al voor elkaar op de Veluwe...

F. von Zeikhoven | 03-11-17 | 22:44

Die Grunberg mag ik wel. Hij is erg voorspelbaar met z'n malle niks kostende meninkjes en om het nog mooier te maken denkt hij dat hij iemand is die er toe doet.
Wel, meneer Grunberg, met je Blauwe Maandagen en je slachtoffergezeik - jij doet er totaal niet toe. Met al je malle gezeik over je inderdaad imbeciele joodse afkomst. Daar kun je mee terecht in de Volkskrant ja en bij alle Gutmenschen die ook graag willen vergeten dat NL relatief de meeste joden heeft afgevoerd naar Duitsland. Ja, er zijn Nederlanders die zich daar nog steeds schuldig over voelen, of zoiets. Volslagen onzin natuurlijk.
En daar verdien jij de kost mee. Man, rot toch op.
Sorry, zei ik man? Een ad hominem is hier wel op z'n plaats - dat je zo'n lelijke rotkop hebt hoef je ons niet te verwijten, dat je nooit geneukt hebt ook niet.
Arm slachtoffertje, ga eens Houellebecq lezen. Die kan schrijven. Enige wat jij, Grunberg, doet is jezelf herhalen. Hoezeer het ook beter is om, zoals tante Reve al zei, jezelf te herhalen dan een ander.
Je bent een fucking loser, omarmd door losers.
Get a fucking life.
Zet u dat maar op de voorpagina van de Volkskrant, meneer.

Ichneumonidae | 03-11-17 | 22:23

Ja! Meer, meer segregatie! Even verder denken: mijn kinderen zitten dan plotseling in veel rustigere klassen. Meer aandacht voor verdiepende taallessen in plaats van blijven steken bij niveau 1, omdat ander Achmed, Youssef of Yuldrul 'het niet begrijpt'.
Verder heel consequent zijn. Geen islamitische wensen die nog worden getollereerd op de niet-islamitische scholen. Dus mag de UvA kiezen: gebedsruimtes dicht of vol voor de religie gaan, wat ze waarschijnlijk een héél lievv plan vinden.
Verder netjes periodiek controleren. Examens niet toestaan op de eigen lokatie maar op 'neutraal terrein'. Financiën jaarlijks controleren, als een school de baten graag aan de imam geeft in plaats van ze in te zetten voor beter onderwijs, jammer dan.
Schakelen van dit type onderwijs naar openbaar niet langer toestaan. Je kiest voor een religie die niet tolereert dat je deze nog verlaat, dus da's makkelijk.
En dan? Dan zien we wel hoe goed deze mensen in de maatschappij terecht komen. Geeft een heel nieuwe betekenis aan de zin die ik bij het journaal steeds vaker hoor:"de dader was al langer bekend bij de veiligheidsdienst". Dit, gekoppeld aan een versobering van het sociale vangnet voor diegene die niet wil werken, verlaging van de toelage bij elk volgend kind, een actievere patser-controle waarbij niet alleen de 'chauffeur', maar ook de directe familie door zowel politie als belastingdienst doorgenomen wordt.
Ja, ik zie dit wel zitten. Zij willen segregeren? Doen! Laat ze maar zien hoe goed dat werkt. Ben dat hele 'integreren' zo zat.

EEnzame SchizofrEEN | 03-11-17 | 22:23

Dat van die islamitische basisscholen an sich is niet het grootste probleem, maar dat je dag in, dag uit die horde pinguïns op straat ziet waggelen, dat stoort mij nog het meest.

En een islamitische universiteit is gewoon lachwekkend.

cybernijntje | 03-11-17 | 22:18

Waar zijn al die anti-apartheid activisten gebleven?

de honden blaffen... | 03-11-17 | 22:16 | 1

Chocolade neger pieten stukslaan, want zwarte pieten is niet mokeeh...
Dus alleen maar witte pieten,... Eeuhm wacht even,

Tuborg øl | 04-11-17 | 09:37

Die Jannie Groen mag straks nog een weekje in boerka op de redactie van de islamitische shariakrant rondlopen, maar daarna is het thuis blijven en alleen naar buiten onder begeleiding van een mannelijk familielid. Ook islam.

Steinway | 03-11-17 | 22:01

In een tijd waarin de mens onzijdig gemaakt wordt en ontnomen is van al z'n natuurlijke zekerheden, zal hij aansluiting zoeken bij een groep die acceptatie- en een sociale omgeving biedt.
Hetgeen een persoon zal ervaren als iets geluksmakend en zich (on)bewust een nieuwe identiteit en zekerheden aanleren.

In zo'n tijd is religie een handig instrument en een potentieel machtig wapen welk met geweld en repressie dit doel kan afdwingen, zo heeft de geschiedenis bewezen. Tot de Verlichting was de Kerk altijd (mede-) aan de macht.
Evident kan een instrument gebaseerd op dogma's, niet gelijktijdig vredig noch democratisch zijn.
Alle partijen met een religieuze grondslag, erkennen principieel geen democratisch bestel o.b.v. gelijkwaardigheid en moeten geweerd worden in de politiek en op school.
Scheiding tussen Kerk en Staat -onderwijs is definitief en niet rekbaar.

Het alternatief is uiteindelijk onderwerping.

Mike2054 | 03-11-17 | 21:59 | 1

Ja, maar dan met de toevoeging dat religie niet altijd een god nodig heeft. Soms volstaat een leider of idioterie/ideologie ook. Noem het waanzin ...

Jan-Joris-Jaap-Joop | 03-11-17 | 22:14

Ff doorgeklikt op de azijnbode...... Wat staat er in chocoladeletters:

"Ik vind het zorgwekkender dat witte scholen wachtlijsten aanhouden zodat moslimkinderen er niet tussenkomen"

Echt he, "*zodat*".... ofwel de witte mens in georganiseerd bezig, ten koste van zichzelf blijkbaar want wachtlijsten zijn kut, maar je moet je immigrant wel echt haten.... Zijn we dus georganiseerd bezig om de Islamitiër een poot uit te draaien.... En de azijnbode spuugt het gewoon uit. U! de witte blanke man! Bent een rascist, u verdringt onze kans op onderwijs, en daarom moeten we islamitische scholen hebben!

Kutzooi.

peterdh | 03-11-17 | 21:59 | 2

Ja, je gelooft het niet, hé?
Aan de andere kant zijn aparte scholen voor moslimgrut prima, zolang er maar geen moslimleraren zijn.

mallekater | 04-11-17 | 09:24

Hoi femke, bericht gemist laatst van de Belgische ondewijzeres?

Tuborg øl | 04-11-17 | 09:36

De moslims die op normale scholen zitten zijn nu al de nederlandse taal amper machtig. Islamitisch onderwijs zal daar zeker geen verbetering in brengen.
Het gaat er om dat de moslims helemaal niet willen intregeren en dat nooit van plan zijn. Met zo'n school zorgen zij er voor dat geen jongere uberhaupt meer op het idee komt om zich te willen aanpassen

Olleke | 03-11-17 | 21:54

Snap het gezeik van Geenstijl aan haar reaguurders niet zo in deze. Jullie zijn er toch voor dat moslims en hun kinderen zover mogelijk uit jullie buurt blijven. Dan lijkt me dit perfect. Bovendien is het alleen maar goed je in een vertrouwde omgeving zit. Is goed voor het ontwikkelen van een sterke identiteit. Veel openbare scholen zijn de facto al islamitische scholen... waarom niet officieel maken?

koter | 03-11-17 | 21:49 | 3

Ver uit de buurt betekent bij voorkeur in een ander land minimaal 5000 kilometer verwijderd.

knutsel_ | 03-11-17 | 21:55

Trol... Maar je hebt een punt. Islamitisch onderwijs is een zegen. Zolang die school in het midden oosten staat. Maarrruhh.... ik neem aan dat jij ook een Halsemaatje doet? Zwarte scholen zijn top, maar niet voor mijn kinderen.....

peterdh | 03-11-17 | 22:02

Islamitische scholen en hun leerlingen horen in de Islamitische barbarij thuis. Niet in Nederland.

HaatbaardKnipper | 03-11-17 | 22:19

Op naar de parallelle islamitische samenleving, gefinancierd uit door de gewone Nederlander opgebrachte belastingen.

De parasitaire islam moet gestopt worden.

Stop de financiering van religieuze scholen. Alleen nog maar openbaar onderwijs.

Abu Bachouca | 03-11-17 | 21:47 | 5

"Dan straf je dus alle seculiere religies omwille van de islam."

Owww maar dat trekken we wel hoor....... Andersom: "omdat pietje naar een gristelijke school moet kunnen gaan, moeten we maar toelaten dat het complete onderwijssysteem geislamiseerd word" is een andewr puntje.... Pietje leert zijn verzen wel op z'n kamer.

peterdh | 03-11-17 | 22:07

"seculiere religies"?

Wat zijn dat? Net zoiets als "godvrezende atheïsten"?

Dr_Johnson | 03-11-17 | 23:38

Ja alleen nog maar Spinoza en Darwin scholen flikker op met de rest dat kunnen de ouders zelf wel.

acess | 04-11-17 | 04:53
▼ 2 antwoorden verborgen

Yusuf: "Wij kunnen de zuivere identiteit aan ze meegeven"
Hoe kan het toch dat die zin niet ontzettend eng wordt gevonden, maar zelfs prijzenswaardig? Als iemand dat over de westerse identiteit zelfs maar lijkt te suggereren, zoals bv een Baudet, zou Grunberg daar 43 columns aan wijden, wat nu ik erover nadenk hij de laatste 43 columns ook gedaan heeft.

"Zoiets gebeurt elk jaar wel ergens. En dan blijft het bij een klein bericht in de kranten. Maar hier werd het breed uitgemeten."
Het heeft toch helemaal geen zin meer te discussiëren als zelfs dingen die kinderlijk eenvoudig aantoonbaar onwaar zijn, gezegd worden zonder tegenspraak? Er is noch nimmer van die omvang met meewerken van leraren zo'n schandaal geweest.

een_mike | 03-11-17 | 21:45 | 1

Een zuivere identiteit... bedoelen ze die plok smoezelig schaamhaar die ze aan hun kin hebben hangen?

mallekater | 04-11-17 | 11:33

Houllebecq kijkt het hoofdschuddend aan. We hoeven niet tot 2022 te wachten voordat het onderwijs grotendeels islamitisch is. Nederland gaat Frankrijk verslaan in de race om het meest islamitische land van de EU te worden.

lulleficatie | 03-11-17 | 21:41

Ik ga morgen maar eens een lange wandeling in de natuur maken. Om de conditie op peil te houden.

knutsel_ | 03-11-17 | 21:39

Ik wil would-be historicus Grunberg nog wel even uitleggen wat er in de jaren '30 vande vorige eeuw met der Wandervogel gebeurd: ze werden onderdrukt, vervolgens verboden en vlak daarna 'gleichgeschaltet'.
-
En oh ja; ze bestaan nog steeds.

bisbisbis | 03-11-17 | 21:35 | 2

Ik lees net op de wiki dat ze notabene een joodse tak hadden (Blau-weiss)

knutsel_ | 03-11-17 | 21:43

Jammer dat hij als NewYorker niet fietste waar andere onschuldigen fietsten. Ik weet dat statistisch de kans klein is maar voor Arnold Grunberg hoop ik zo dat hij de islamitisch loterij wint.

Roze_bril_drager | 04-11-17 | 04:28

Ja, islamitisch onderwijs was goed. Er was nl. nog niet 1 Syriëganger volgens hem die islamitisch onderwijs had gevolgd in Nederland afgereisd. Iemand een voorbeeldje?

TheseDays00 | 03-11-17 | 21:30 | 2

islamitische*

Desmoulins | 03-11-17 | 21:49

Sommige vrouwen gun ik wel wat meer islam. Janny Groen en haar feministische V-vriendinnetjes bijvoorbeeld. Grunberg wil gewoon Europa zien branden. Van een veilige afstand. dat dan weer wel.

atheïstisch stemvee | 03-11-17 | 21:28 | 1

Precies, ik pak over een week of zes m'n koffers. De hel voor de Nederlandse 'feministische' vrouwen.

Tuborg øl | 04-11-17 | 09:31

Zo rollen die religieuzen. Alles is de schuld van anderen, nooit je eigen ideeën ter discussie stellen. En volgens de VK wil hij graag een islamitische minister van onderwijs SVP! Misschien moet meneer eens in een ander land gaan wonen?

Erlembaldo | 03-11-17 | 21:26

Niet te geloven dat er nog weldenkende mensen zijn die geloven, dat het ooit nog wat wordt met moslims in Europa

Rest In Privacy | 03-11-17 | 21:26 | 1

Die zijn er niet, haal dat 'weldenkende' maar weg in je tegel.

Tuborg øl | 04-11-17 | 09:29

Ik dacht dat Grunberg de pijp aan maarten zou geven (qua stukjes op de voorkant) van de volkskrant. Iedere keer als ik dat vod zie word ik weer teleurgesteld.

TheseDays00 | 03-11-17 | 21:19 | 1

Af en toe denk ik dat de vk meevalt, tot die Grunberg weer komt raaskallen. Samen met die tuinbroek in Awesomeland.

Nichtsneues | 03-11-17 | 21:34

Een goede scheiding tussen kerk en staat begint met een scheiding tussen onderwijs en zondagsscholen.

Feynman | 03-11-17 | 21:17 | 5

Lupuslupus | 03-11-17 | 21:21
Ik krijg hier de indruk dat u een enorme betweter bent.

Kruisruiker | 03-11-17 | 21:26

Zondagsschool was wat plaatjes op een flanellen boord.

toetssteen | 03-11-17 | 23:55
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat is dat toch met die hedendaagse feministes, dat gekoketteer met de islam? Tijdens de verkiezingen in de VS liepen sommige zelfs met kopdoeken tegen Trump te demonstreren. Volslagen belachelijke en verachtelijke wijvon. Mocht het ooit tot de sharia komen zullen ze wel weer gaan lopen zaniken dat ook dat de schuld van de boze witte oude man is.

Kaft | 03-11-17 | 21:17 | 1

@kaft
Ze wisten het niet..... mm Goed ze schoten de boodschapper dood, maar ze wisten het echt niet.

toetssteen | 03-11-17 | 23:52

De Volkskrant is blijkbaar op zoek naar islamitische abbonees.
Ze vergeten alleen dat de meesten analfabeet zijn.

Kruisruiker | 03-11-17 | 21:17 | 1

abonnees

Kruisruiker | 03-11-17 | 21:18

Wie schiet dat kabinet Rutte eens een paintball in de bek? Misschien worden ze dan wakker. Worden ze IN ELK GEVAL wakker. Uit hun coma's.

dedeurs | 03-11-17 | 21:15

Tsja, de Volkskrant vond het optreden van Mark Rutte gisteren ook he-le-maal geweldig. Dat Teflon Mark vragen ontweek alsof het kogels waren, daaraan ging de Volkskrant voor het gemak even voorbij. Dat Mark zijn feiten rondom Brexit niet op orde had, daaraan ging de Volkskrant voor het gemak even voorbij. En dat Mark nul komma nul bewijs en argumenten had voor het afschaffen van de dividendbelasting en dat het effect op de Nederlandse werkgelegenheid hiervan HELEMAAL NUL is, daaraan gind de Volkskrant voor het gemak voorbij.

In- en intriest.

Terence Hill | 03-11-17 | 21:11 | 3

voor het afschaffen van belasting is geen beargumentatie nodig, daar heeft hij volkomen gelijk in.

Tohuwabohu | 03-11-17 | 21:22

Tohuwabohu | 03-11-17 | 21:22

Dan schaf je voor 1,4 miljard aan belasting voor werkende Nederlanders, niet voor buitenlandse aandeelhouders. Dat snapt een kleuter.

Terence Hill | 03-11-17 | 21:28

Als de volkskrant euforisch is over een VVD premier dan weet je het wel. Ofwel de volkskrant is rechts of de premier is zo links als een PVDA'er. Ik denk het laatste, heel links Nederland likt er zijn vingers bij af.

Roze_bril_drager | 04-11-17 | 03:46

Nou laat me raden: gij zult stieken rukken oo naakte wijven, blanke vrouwen uitschelden voor hoer en eigen vrouwen met stukje onbedekt lichaam aanranden?

Denkhetnjet | 03-11-17 | 21:11

Islamitisch onderwijs is net als christelijk onderwijs een probleem voor onze samenleving.

ikgeloofhetniet | 03-11-17 | 21:09 | 5

Gristelijke scholen zijn een goede manier om je kinderen toch goed onderwijs te geven zonder dat ze in contact komen met woestijn bewoners die het niveau omlaag trekken. Zelfs moslims kiezen hier voor als ze hun kinderen een toekomst willen geven. Islam onderwijs is alleen voor diegene die in een paralelle samenleving leven en die de Koran belangrijker vinden dan een kans op de arbeidsmarkt.

Osdorpertje | 03-11-17 | 21:24

ikgeloofhetniet | 03-11-17 | 21:09
Ik geef je helemaal gelijk!

Kruisruiker | 03-11-17 | 21:35

Vrijheid van godsdienst onderwijs bevordert dus segregatie. Prima toch, ik zie binnenkort het aantal Christelijke scholen toenemen, ook bij D66'ers.

Roze_bril_drager | 04-11-17 | 03:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Islamitische universiteit. Hahaha.

RickTheDick | 03-11-17 | 21:08 | 2

windesheim legt de lat ook niet zo hoog. maar ja, hahaha

TheseDays00 | 03-11-17 | 21:20

Windesheim is ook geen Universriteit.'Hahahaha

HaatbaardKnipper | 03-11-17 | 22:25

De telegraaf was fout in de 2e wereldoorlog. Ze kozen de verkeerde kant.
Je voelt nu al aan welke kranten de verkeerde kant gaan kiezen bij de volgende wereldoorlog. Als die al niet begonnen is.
Landverraders, dat zijn het.

keestelpro | 03-11-17 | 21:07

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen