achtergrond

Geenstijl

Bizar. David OntKenning runde geheim deradicaliseringsproject voor Van der Laan

Eberhard van der Laan ligt nauwelijks onder de grond en de lijken donderen alweer uit de kast: kennelijk heeft psychobabbelaar David Kenning onder zijn persoonlijke supervisie een "grijs project" gedraaid om Naffertuig van het radicaliseren af te brengen. Het ging om tuighvlogjes gespeeld door een lichtgetintiër om jongeren ervan te overtuigen dat radicaliseren "niet cool" is. Omegod, PvdA-laven die op advies van charlatans ook stoer proberen te doen, WHY. Omdat alles wat met de overheid te maken heeft niet hip is en "onze" Marokkanen sowieso buiten de maatschappij staan qua overheid (behalve bij het subsidieloket) moest elke band met de overheid vermeden worden. Medewerkers mochten niet over hun werkmail mailen, alle stukken gingen per pampieren post en de afspraken voor het project mochten niet in de agenda - en dat is best wel een dingetje bij mensen die de hele dag bazelen in zaaltjes voor hun werk. Nogal ondemocratisch ook, aangezien die mensen op transparante wijze in onze dienst horen te werken.

Grappig genoeg werd er een vrindje van Saadia Ait-Taleb ingehuurd die voor een gigantisch bedrag factureerde, want ja, je verwacht het niet. Uiteraard gaat de campagne aanvankelijk volledig uit van het allang ontkrachte beeld dat radicalisering komt door uitsluiting en racisme, in plaats van de aard van de islam en de voortzetting van flink wat eeuwen oorlog. Ook de mythe dat Jihad niet gaat om het djoeken van non-mossels maar een "interne strijd" is, wordt weer flink gepusht. Sosjaal-realisties drama dus: "Er worden verschillende scripts ontwikkeld en opnames gemaakt, met teksten als ‘Ik wil gewoon iets simpels om in te geloven, ik ben zo moe van al dit gedoe.’ En: ‘Waarom is elke politieman, elke uitsmijter, elke stadswacht een klootzak?’ In een tussennota wordt geschreven: ‘Doel van de campagne is het ondermijnen van de waarden, emoties en de aantrekkingskracht van de gewelddadige jihad en deze te vervangen door een nobele, interne, psychologische strijd.’

Als er echter hommels uitbreekt met salafisten in Amsterdam begint er wat te dagen bij Van der Laan: hij wordt piswoest op Saadia Ait-Taleb en Mounir Dadi dat ze blijven ontkennen dat radicalisering iets te maken heeft met het geloof: ‘Heeft dit niet met je achtergrond te maken? Dat je zelf moslim bent en islam niet bespreekbaar durft te maken?’ Goed, Van der Laan wordt ziek, Saadia Ait-Taleb wordt de laan uitgestuurd wegens vrindjespolletiek en David Kenning heeft ineens last van een slechte gezondheid. De filmpjes komen er niet. Nu wordt er driftig gespeculeerd dat het ontslag van Ait-Taleb niet zoveel te maken had met vriendjespolitiek als wel met het bedekken van het Grijze Project.

Bizar wel dat dit soort marketinggelul onder de grootste geheimzinnigheid plaatsvond: bij "Zwarte Projecten" van deradicalisering denk je eerder aan AT's die midden in de nacht haatpredikers in een ondiepe kuil in het Amsterdamse Bos deponeren. Het tekent de bestuurlijke arrogantie van psychobabbelend Moslinks in de Stopera dat men de eigen suspecte hobbies boven toch best wel belangrijke dingen als democratische controle plaats. 

Overigens mag topjournalist Nikki Sterkenburg (met meerdere paren versleten bidslippers in de wandelgangen van Islamitisch Nederland) natuurlijk geen gelijk hebben met haar stuk van regressief links: uiteraard is het allemaal weer racistisch en onfatsoenlijk om zo over het lijk van Van der Laan heen te pissen; daarnaast weigert men te accepteren dat dit soort vreselijk pijnlijke deradicaliseringsfaals totaal niet werken en dat het voorstellen van de internationale Jihad als een lokaal racismeprobleempje voor lastige pubers als kudt op dirk slaat.

Maar ja. Amsterdam moet een lieve stad blijven he. En iedereen die daar kritiek op heeft, mag worden verketterd om die definitie in stand te houden. Zoals met bijna alles, zal de islam ook met ironie nooit echt lekker boteren.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.