achtergrond

Geenstijl

Petitie: 'Houd Halsema uit de Stopera'

Amsterdam - ANP - Op internet is een petitie opgedoken die oproept om te tekenen tegen Femke Halsema als burgemeester van Amsterdam. "Houd Halsema uit de Stopera", is de titel van de oproep, die op dit moment ruim honderd handtekeningen heeft verzameld.

Ingewijden vermoeden dat de petitie nog veel hogere aantallen ondertekenaars zal bereiken.

De petitie lijkt een reactie op een hardnekkig gerucht dat voormalig GroenLinks fractievoorzitter Halsema de nieuwe burgemeester van Amsterdam wordt. In dagbladen en op internet wordt gespeculeerd dat de voormalige GroenLinks-leider in de startblokken zou staan om vertrekkend burgemeester Eberhard van der Laan op te volgen. 

Daarop stak met name op het internet, waar Halsema bekend staat als 'het langetenenvrouwtje', een storm van verontwaardiging op. Halsema kondigde in de zomer van 2016 immers aan te zullen stoppen met twitter (screenshots daarvan zijn nog te vinden op het weblog GeenStijl.nl), maar bovenal kondigde ze tijdens de PR-toernee rond haar autobiografie "Pluche" aan dat ze zich niet meer met politiek zou bemoeien

Velen dachten dat daarmee een einde kwam aan Halsema's typische bemoeizucht, die door velen als drammerigheid wordt ervaren, maar een burgemeesterschap in Amsterdam zou een abrupt einde aan die belofte maken. Twitter of niet, Halsema zal als burgemeester van Amsterdam toch weer de publieke discussie aan moeten gaan.

Met de petitie hoopt de initiatiefnemer, ene 'Martijn', om "deze ramp voor Amsterdam te voorkomen". Ook vraagt hij zich af of Amsterdam niet liever een burgemeester wil 'die opkomt voor je stad in plaats van de hele planeet'. In een p.s. onder de petitie schrijft de bezorgde petitiestartere: "Je weet dat er iets ernstig mis dreigt te gaan, als ineens Roger van Boxtel niet zo'n verkeerde keus lijkt."

De petitie is hier te vinden. Halsema was niet bereikbaar voor commentaar.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Petitie: Salaris Koning naar bijstandsniveau

Koning Willem-Alexander moet rondkomen van 15 euro per week???

@Ronaldo | 24-04-24 | 20:00 | 128 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.