Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Jack tart Jomanda

jack gaat naar de hehelVan de kant van Jack Spijkerman voelen we deze week weer ontzettend slechte vibraties. De naar Talpa overgelopen rode Vara-haan en X5-rijder gaat namelijk geen excuses aanbieden aan Jomanda. De Tielse Nostradamus ontmaskerde Jack namelijk al in 2001 zoals uit dit filmpje bleek. Jack beloofde excuses aan te bieden, wanneer Jomanda gelijk zou krijgen, maar zijn belofte komt hij niet na: ". "Haar inzichten zijn altijd zo vaag, dat er altijd wel iets uitkomt. Ik neem Jomanda's voorspelling geen moment serieus..." Wat nou vaag, hoe duidelijk moet het worden? Dit zijn bad vibes, hele bad vibes die we van Jack voelen komen. Dat worden bliksemflitsen uit Tiel..

Reaguursels

Inloggen

@Pannie

Dan vind je het zeker ook niet erg als ik met mijn fietsje op jou inrijdt? Niks aan de hand dan toch?

Oh, nee dat mag zeker weer niet.Ik ben maar een niet- stonende buitenlander met een weelderige haarbos. Hoe durf ik??

Het is echt BULLSHIT wat je verkondigt, kleine kinderen slaan of op mensen inrijden is FOUT, ongeacht hun nationaliteit (dus ook Nederlanders).

En Jack Spijkerman is een geldwolf. Zijn programma Kopspijkers was al LANG niet meer wat het was geweest. Heel veel herhaling, goedkope grappen, Jack die 'serieus' de interviewer probeerde uit te hangen.

Vaak was het enige leuke aan het programma de 'bar'. Voor de rest was het alleen maar herhaling. Ik vind het wel tof dat de voorspelling van Jomanda (
uit is gekomen, je kan er er uren over blijven discussieren maar uitgekomen is die wel.

mina | 29-05-05 | 00:37

@feest
Een hetze tegen de kaalkopjes vind je uiteraard weer heel normaal zoals het de linkse fascist betaamt. Wat hebben die kaalkopjes uitgespookt trouwens, 3 stonede gasjes die een fles wasbenzine een school in knikkeren, en een kaalkopje die op z'n fiets 'op een groep kinderen inreed', je hebt gelijk, dat is genoeg reden voor een 'hetze tegen alle kaalkopjes', (hoewel de hoofdreden natuurlijk is dat ze er andere ideeen op nahouden dan jou, daar ben je gedachtenpolitie voor uiteindelijk)

Pannie | 27-05-05 | 20:02

@zum kotzen: Daar heb je me mooi tuk.
Helaas zie ik niet in ongeveer elk stuk een sneer naar de gristenen. Wel naar links of de moslims. Dat tegen kaalkopjes een hetze wordt gevoerd, vind ik eerlijk gezegd volstrekt normaal, gezien waar ze zich mee bezighouden. Extremoos van welk slag ook moet je altijd in de zeik blijven zetten, anders gaan mensen ze nog serieus nemen. Maar 'links' en 'de islam, dat zijn niet allemaal extremoos.
Over die subsidiesponzen is het alweer een tijdje stil. Als GS straks voor het pluche gaat, krijgen ze ook staatsgeld, misschien daarom? Nutteloze sponzen mogen van mij ook worden aangepakt. Zie je: ik wil overal nuance. Waarschijnlijk ben ik gewoon een ouwe sok met een regentenmentaliteit enzovoort. Dat komt ervan als je als buitenlander naar Nederland kijkt: je mist een hoop, euh... nuances.

veest van pim | 27-05-05 | 16:13

vfeest dat komt omdat linkse mensen gewoon humorloze zuigende sukkels zijn, allemaal, stuk voor stuk, zonder uitzondering.

Pannie | 27-05-05 | 14:07

@veest
We zijn het er dus over eens dat Spijkerman een ordinaire zakkenvullert is (en Jomanda een oplichter).
*even offtopic*
GeenStijl heeft al zolang ik weet (en da?s sinds najaar 2003) de volgende groepen mensen voortdurend op de hak genomen:
- kaalkopjes
- moslims / de islam
- christenen / de kerk
- links (PvdA, Groenlinks, SP)
- kabinet / Balkenende (toch redelijk rechts)
- gesubsidieerde instanties
Goed dat je wat zegt van een hetze tegen ?links? en de islam hoor, hoewel de kracht van GeenStijl nu eenmaal voor een deel zit in het ongenuanceerd brengen van bepaalde zaken. Dat lokt reactie en discussie uit.

Maarreh? waarom ageer je niet tegen de hetze van GS tegen, pak ?m beet, de zgn. ?gristenen??

zum kotzen | 27-05-05 | 14:01

@zum kotzen: Iedereen mag naar John De Mol van mij. Maakt me niks uit. Jack mag toch van mening veranderen? Goed, zijn uitleg ervoor zoog als een zwart gat en hij is er ook terecht voor afgezeken. Maar daar kan het dan wel bij blijven vind ik. Wat nu gebeurt, één adem het belerende toontje van links afzeiken en tegelijk met het wijsvingertje omhoog aan het zeuren slaan omdat iemand van 'links' grof gaat scheppen, dat klopt niet. De GS hetze tegen links is heel eenvoudig vast te stellen: er kan geen topic meer worden aangekondigd zonder dat links er in op de hak wordt genomen - zij het altijd met stoplappen en kreten, en nooit inhoudelijk. Het gebeurt terloops, tussen neus en lippen, en passant, en voortdurend. Dat is een hetze. Idem voor de islam. Het is een soort gimmick geworden, iets dat er gewoon bij lijkt te horen, het gebeurt zonder nadenken. Dat lijkt me, heel mild uitgedrukt, geen goeie zaak.

Jullie leven ondanks alles nog steeds in een kek land, en dat is ook voor een stuk aan links te danken. Wat ook cool is: jullie vragenuurtje in de tweede kamer aan de premier wordt altijd rechtstreeks uitgezonden. Dat hebben wij alleen als er vier kinderen worden vermoord en dat genoeg blijkt om alle instellingen bij ons vast te doen lopen. Tel uit je winst. Jack heeft wel een sneer verdiend, maar niet de stortvloed bagger die hij nu krijgt, omdat hij blijkbaar als bliksemafleider of zondebok moet dienen voor iedereen die teleurgesteld is in 'links'.

veest van pim | 27-05-05 | 13:01

@veest niet zo janken dat links altijd fout is volgens de reaguurders. Maorijnissen is nog altijd 1 van mijn meest favoriete politici, omdat ie de daad bij het woord voegt: links lullen, dan ook niet een torenhoog salaris. En er zijn ook echt wel linkse mensen met en topinkomen die mijn achting hebben (Harry de Winter, Derk Sauer), want die hebben gewoon hard gewerkt voor hun inkomen en zijn eerlijk erover, terwijl ze hun idealen niet verloochenen.

Ik vond Jack S vroeger ook absoluut niet fout. Hij nomineerde zichzelf een keer voor de gouden knuppel omdat ie met zijn dronken kop op TV verschenen was nadat hij een prijs voor KS had ontvangen. Vond ik een goeie en moedige actie: jezelf niet al te serieus nemen is een zeer belangrijke eigenschap. Mensen die overtuigd zijn van het eigen heilige gelijk (fundi christenen en moslims, sommige linkse drammers) bezitten deze eigenschap helaas vrijwel nooit.

En dat is m.i. de reden dat veel mensen nu tegen Sjek aantrappen. Heeft niks te maken met jaloezie over een mooie auto of een hoog salaris. Het gaat om het feit dat mensen die hoge morele standaarden aan anderen op willen leggen, zichzelf daarmee onbedoeld op een voetstuk plaatsen: mensen gaan erop letten of die predikers zelf ook wel aan die hoge standaarden voldoen. Want het belerende en badinerende toontje van veel van deze types is niet om uit te staan, zeker als blijkt dat ze zich zelf aan de door hun gestelde normen onttrekken uit puur eigenbelang. Daarom breken er ook elke keer weer stormen van maatschappelijke verontwaardiging uit als blijkt dat een dominee niet van zijn dochters kan afblijven terwijl het veel minder in het nieuws komt als niet-gelovige Jan-op-de-hoek zoiets doet.
Wim Kok met zijn commissariaten, Marcel van Dam met zijn kapitale villa, Reuzenluller met 70.000 euri p.j. voor 1 dag in de week werken, Halsema met haar minachtende lachje die haar tweeling zonder pardon naar een witte school zal sturen, en nu Sjek die jaren lang roept dat hij voor onafhankelijke TV kiest i.p.v. de macht van het geld (commerciëlen) en nu gewoon voor de centen naar John de Mol gaat. Vind je het gek dat veel mensen daar grote problemen mee hebben.

En dat, veest, heeft niks te maken met een GeenStijl hetze tegen links.

zum kotzen | 27-05-05 | 12:07

Ggggoed. Wat houden we dus over van dat hele geblèr als we er alle dwaze slogans en schelderij uitsnijen? Dat 'Jack had moeten zeggen dat-ie het voor het geld dee'.

Heeft-ie niet gedaan. Moet hij zelf maar weten: hij keldert er zijn geloofwaardigheid mee bij een aantal mensen die hem blijkbaar toch al niet mochten. Verlies: niks. Winst: een hele berg poen. Ik zou het wel weten.

Overigens, als-ie in een X5 rondkart, hééft hij misschien wel al een hele berg poen. En dan doet hij het daar misschien écht niet (uitsluitend) voor. Andere redenen, waar niemand tot nu toe blijkbaar aan wil denken: het gezeik over de rol van amusement op het publieke bestel en dus de onzekere toekomst van zijn programma, het strakke Keurslijf van de VARA, het na bijna een kwart eeuw de internationale zingen wel eens aan iets nieuws toe zijn... Het zijn allemaal mogelijkheden. Maar ze worden hier niet eens overwogen: Spijkertje moet hangen, want links is altijd fout.

Die contractbreuk met de VARA is inderdaad lullig, maar ik kan me niet inbeelden dat het hier als een grote ramp ervaren wordt dat 'de linkse kerk' een poot wordt uitgedraaid.

De VARA heeft met haar reactie - de vier nog geplande afleveringen schrappen - haar eigen ruiten ingegooid en er zélf voor gezorgd dat de kijkers de dupe zijn. Als het aan Spijkerman had gelegen - ik moet m nu even op zijn woord nemen, wat tegenwoordig vrij link is - waren die uitzendingen gewoon doorgegaan.

Verder zie ik dat JS' stap zoals àlles weer wordt gebruikt om een hoop nietszeggend gemek over 'links lullen' en het hele register aan cliché's er uit te gooien. Allemaal omdat iemand anders een goeie deal maakt. Wat een frustoos.

veest van pim | 27-05-05 | 09:43

@zum koten
met dat 2-de punt sla je de 'spijkerman' boven op zijn (puisten)kop. Jack is zo'n typische nep-socialist van links lullen rechts zakkenvullen. En indien iemand hierover gewoon eerlijk is of gewoon niet links lult en gewoon lekker rechts vult, prima, jou goed recht! Maar niet die schijnheilige hypocrisy daar heb ik zo'n broertje dood aan. Lang leve de linkse schijnheiligheid.....

Geert Kak | 27-05-05 | 08:00

@veest 2 dingen:
1. Van de overstap van Bridget Maasland naar Tien kijkt niemand op denk ik. Die blonde doos heeft ook nooit beweerd links of socialistisch te zijn, en heeft ook nooit commerciële zenders af zitten zeiken (ze begon als vie-dzjee bij TMF)
2. Jack Spijkerman gaat hier gewoon voor het grote geld. Als hij dat zou toegeven, zou er veel minder aan de hand zijn. Dan had iedereen eventjes gedacht 'ja maar je zat altijd die commerciële zenders af te zeiken' en dan was het voorbij.

Maar om dan glashard te gaan ontkennen dat je voor de centen kiest (terwijl dat overduidelijk zo is) en vervolgens met modder naar je werkgever gaat gooien omdat die iets heel normaals doet (de werknemer aan z'n contract houden), dan verspeel je alle geloofwaardigheid. En dan pas je inderdaad prima in het rijtje Kok, Reuzenluller, Van Dam. Niet de hoogte van hun salaris doet mensen kokhalzen, het is de hypocrisie van het opleggen en preken van allerlei normen terwijl je zelf je reet afveegt met die normen. Precies daarom hebben veel mensen ook zo'n afkeer van de kerk gekregen.

zum kotzen | 27-05-05 | 07:44

@ThaWizzard: JS kiest voor de poen, na 23 jaar keurig misdienen in de linkse kerk. Nou en? Alleen dwazen en doden veranderen nooit van mening, staat op een ooit nog door Unu persoonlijk voor mij gebakken wandtegel.

Toen hij nog gewoon Varaloonslaaf was, konden velen m ook al niet velen, en nu zijn die mensen blij dat ze een stok in de schoot geworpen krijgen om 'm mee te slaan. Daarvoor zijn ze zelfs bereid een gevaarlijke gek als Joke 'ook niet meer teruggekeerd van TBS-verlof?' Damman ernstig te nemen en aandacht te geven. Dat is niet zuiver.

Ik geloof niet dat de Spijkbashers overtuigd rechts zijn. Ze hebben gewoon altijd al een schijthekel aan JS gehad (of aan wat zij denken dat 'links' is) en zien nu kans om hun afkeer te legitimeren. "Zie je wel! Die gekke muts zegt het ook!"

Een tijd terug kwam Van Muiswinkel als John De Mol zijn televisieproject voorstellen in Kopspijkers. Toen deed-ie alsof De Mol Spijkermans zoon Joska onder contract had genomen voor wat Ajax-tickets en een Playstation. Als je wil Jackbashen, is dàt veel beter materiaal dan het geblaat van die wauwelende schemerlamp. KS nam Spijkerman of zichzelf trouwens wel vaker op de hak.

veest van pim | 26-05-05 | 22:56

@thaWizzard, met je eens, alleen helaas weet niet elke boerelul of doos dat hij/zij belazerd wordt door Jomanda. Ze geloven in haar, zij spreekt waarheid, dat maakt haar zo gevaarlijk.

pronto | 26-05-05 | 22:24

Jack the Loser........ wat een kneus!
Deze Rooie Kudt Pood met zijn X5. En maar afgeven op het kapitalisme, vieze nep-socialist!

Geert Kak | 26-05-05 | 22:04

veest van pim,

het gaat mij niet zo zeer om die Jomanda, alswel om het feit dat al dat linkse gepeupel na een tijdje door de mand valt als pure kapitalisten met een enorme honger naar geld.
Dat is Kok, dat is Rozenluller en dat is
Jack Kraterfase.
Alemaal nog roomser dan de Paus.
Links lullen rechts zakken vullen.
En ik gun iedereen een rijk en gelukkig leven, maar dan moeten ze het anderen ook gunnen, dat hebben die linkse lullen en dozen niet.
Die vertellen jou hoe je solidair moet zijn met de laagst betaalden maar doen daar zelf niet aan mee.
Jomanda belazerd de zaak openloijk, elke boerenlul of doos weet dat.
Die anderen waaronder JS doen het heel achterbaks en dat vind ik smerig.

ThaWizzard. | 26-05-05 | 21:09

Oeps, wat te hard in het rond geraasd vrees ik. Moet mijn pillen maar weer eens gaan nemen. Mr. Ooboogba heeft gewoon gelijk, verder moet er aan dat gek wijf en die bekeerde brillerd niet te veel tekst worden verspild. Behalve misschien nog dit: dat Jomanda véél harder de boel belazert. Een handjevol BN'ers gratis helpen en dan duizenden wanhopige mensen oplichten door ze voor woekerprijzen flesjes 'ingestraald water' te verkopen. 'Ingestraald' fucking 'water'?! Ik zou het nog eerder vertrouwen als het uit Borsele kwam. Ciao.

veest van pim | 26-05-05 | 20:58

Oh, dus omdat die kut vijfhonderd jaar geleden wat 'Tien! Tien!' heeft liggen balken, moet Jack "Hadden wij maar zo'n deal gehad in de plaats van die schlemiel met die bril, wij verdienen het zo veel harder" Spijkerman ineens haar reet gaan likken? Wat een onzin. Als ze haar overgordijnen jurk had opgetild en Spijkerman d'r poes in zijn gezicht had gewreven, hadden jullie dat waarschijnlijk ook geslikt. Want een kut noemen ze ook wel eens een 'ontplofte mol', en Jacks overstap naar De Mol heeft diens samenwerking met de VARA opgeblazen, dus...
Dat kleinzielige oorlogje van jullie tegen JS is gewoon de kift. Aan de manier waarop hier over het cabaret werd geschreven kon je zien dat de helft het niet eens heeft gezien, en de andere helft het niet snapte. VARA kijken is namelijk zooo slecht voor het stoere imago. Oh enneu... Bridget Maasland is ook naar Tien gestapt. Zij was zo slim om er minder toelichting of verantwoording bij te geven dan Jack S deed. En kijk eens: niemand die er om maalt.

Wie hier voortdurend links ligt af te fikken, zou Jack dankbaar moeten zijn. Zijn manoeuvre heeft die 'linkse kerk' een boel leden en een goed en veelbekeken programma gekost. En hij rijdt in een blingblingbak. Hij wel. Jullie lullen er alleen maar over.

veest van pim | 26-05-05 | 20:51

@ Guido
een tractor

Koning Admiraal | 26-05-05 | 19:31

Wat is een X5?

Guido | 26-05-05 | 18:51

zwak jack... heel zwak!
een man een man... een woord een woord!

Kris | 26-05-05 | 18:05

kopspijkers was zeker t leukste programma!! maar dat kwam vooral door dat ie veel leuke gasten had, en t laatste stukje was leuk met t cabaret,
al hoe wel ik wel even wil zeggen dat ik t vroeger beter vond met van muiswinkel e.d. maarja,
jack zelf is niet echt grappig vind ik hoor, die grapjes waren allemaal zo voorbedacht en uitgelokt,....

iek, | 26-05-05 | 13:59

Jomanda woont toch niet meer in Tiel,

maar verder, Jack, wat ben je toch een stakker!

iek, | 26-05-05 | 13:56

Maar, Jomanda had het over 10 dagen, 10 maanden, 10 jaar,.....Dus zouden de excuses in 2011 moeten komen.Ze had het niet over een tvstation ofzo.Sjek en Jo hebben elkaar nooit zo gelegen, dus geen wonder dat ze excuses van hem eist, voor al die nare dingen die meneer Sjek over haar zegt.

pronto | 26-05-05 | 13:44

ik zie 10 deurwaarders ten kantore J. de Mol.....

Tubifiks | 26-05-05 | 13:39

@Shameless:
idd, het word al eeuwen verkeerd gebruikt!
Het is een lang verhaal maar het komt er op neer dat de kerk negeert dat jezus een vrouw had (maria magdelena), en jezus haar de opdracht had gegeven hem op te volgen. Maar omdat de kerk jezus wou neer zetten als een god kon het natuurlijk niet dat hij een vrouw had. Degene die het ware verhaal wisten vereerde de vrouw, met als teken het pentagram. Toen de kerk hierachter kwam zijn ze het pentagram neer gaan zetten als duivels.
de Da Vinci code, een echte aanrader ;)

roelio | 26-05-05 | 13:34

R E S P E C T jomanda hahaha

donderwolk2 | 26-05-05 | 13:20

@Roelio:
Een pentagram wordt al eeuwen gebruikt voor "het kwade"..
Dat is hetzelfde als dat een swastika vroeger ook iets goeds was...

ShameLess | 26-05-05 | 13:19

Hoxha, de Da Vinci code niet gelezen? het pentagram wat je gebruikt moet naar het kwade wijzen? In werkelijkheid staat een pentgram voor het heilge en perfecte van het vrouwelijke! dat je het even weet ;)

roelio | 26-05-05 | 13:14

Wat een loser...

Ridder Schransgraag | 26-05-05 | 13:06

@BummBumm
fantastisch samengevat!
@Mr. Ooboogba
Natuurlijk is wat Jomie voorspelt pertinente onzin. Maar om de conclusies van BummBumm hem nog even op deze ludieke manier onder zijn neus te kunnen wrijven, maakt het extralekker! Hij is immers zo beroemd geworden met zijn 'wat u en ons opviel in de media'.

Na 'Waar kunnen wij je 's nachts voor wakker maken', na dit gezeik over zijn overstap en doorlopende contract, na jomie rest mij maar één conclusie

cheque spijkerman is een humorloze zak die geen enkele waarde hecht aan zijn eigen principes...

Lof der Zotheid | 26-05-05 | 12:57

@ShameLess geloof je sjeks gelul echt? ?kansen, creatieve vrijheid?, meer van dat gelul? Geloof je hem echt?!?
Sjek flikker toch op, ongeloofwaardige pleurishond, je was hét kijkcijferkanon van de VARA, als je meer creatieve vrijheid wilde had je maar met je vingers hoeven te knippen en Vera Keur had je alle vrijheid gegeven die je wilde. Daarnaast heb je willens en wetens je handtekening onder een contract gezet en als de werkgever je vervolgens daaraan wil houden (heel normaal voor een succesvolle werknemer) ga je janken en ligt het totaal niet aan jou???
En dan nog iets: commerciële TV betekent dat de inkomsten uit reclame moeten komen ipv. subsidie van de overheid. Adverteerders zijn alleen geïnteresseerd in kijkcijfers, ergo, Jack heeft helemaal geen creatieve vrijheid om programma?s te maken, hij zal sowieso iets moeten maken dat veel kijkers trekt. Dat is het ENIGE criterium!

Oh ja, Jomanda is een bedrieglijke achterlijke tyfus snol, dus wat dat betreft ben ik het wel weer met sjek eens, al laat het wel duidelijk zien dat ie geen gevoel voor humor heeft als het ten koste van hemzelf is.

?ik zie 10 Jack, 10? het gemiddeld aantal kijkers naar de kudtprogramma?s die jij op Tien gaat maken??

zum kotzen | 26-05-05 | 12:56

@ BummBumm: mee eens: maar dit is allemaal na te gaan en te controleren. Bij Jomanda is het niet te controleren, want zij kan altijd komen met het argument "gene zijde wilde het zo".

@ Enenem: goed punt: haar voorspelling dat hij zijn excuses zou aanbieden kwam niet uit. Als ze had gezegd dat er druk zou komen om zijn excuses aan te bieden dan had ze meer gelijk gehad, maar valt het wederom in de "dat had ik ook kunnen voorspellen" categorie, gezien haar aanhang. Zij had dus correct kunnen voorspellen dat een voorspelling in dit geval haar gelijk niet zou aantonen en dat ze via een andere (directere) weg haar gelijk had kunnen aantonen...

Mr. Ooboogba | 26-05-05 | 12:21

Lekker genuanceerd is die spijkerman ook zeg, legt J. ladingen vol woorden in de mond en heeft daar geen enkele grond voor...

Steevvv | 26-05-05 | 12:18

Als Jomanda heeft gezegd dat ze het getal Tien heeft gezien waar Jack Spijkerman zijn excuses over gaat aanbieden heeft ze het toch niet helemaal goed. Jack gaat volgens mij (terecht) zijn excuses niet aanbieden.

Enenem | 26-05-05 | 12:11

Mag ik mijn penis in uw aars deponeren?

.ppjw | 26-05-05 | 12:04

@Muxje: Jack belazert de boel wel. 1. Zijn contract met de VARA breekt ie open. 2. Hij ondergraaft zijn eigen principes (commerciele tv = fout, veel verdienen = verkeerd) 3. Hij komt met een lulverhaal aan over 'uitdagingen op je 57e' en verwacht dat men dit gelooft.
Als 1 of andere nitwit als pak 'm beet Carlo Boszhard naar 10 gaat zal je er weinig mensen over horen. Juist het feit dat Jack S. zo politiek correct was, werkt nu tegen hem.

BummBumm | 26-05-05 | 11:58

Het ironische is dan natuurlijk weer wel dat als ze had gezegd "je bent zelf op geld belust en je gaat ooit overstappen naar een commerciele zender", haar voorspelling wel een heel stuk correcter was geweest, maar ook een beetje een "duh"-geval. In zo'n geval zou zij 1 van de vele duizenden "voorspellers" zijn die hadden beweerd dat hij ooit de overstap zou maken.

Maar laten we niet vergeten: ook al had ze tot in detail een voorspelling over hem kunnen doen, nog steeds is het niet meer dan een "tu quoque" drogreden. Ook al is hij een grote valse geldwolf, nog steeds zijn haar eigen valse praktijken daarmee nog niet goedgepraat.

Drogredenen, dooddoeners en vage halve waarheden... niet alleen Jomandaoieden gebruiken ze.

Mr. Ooboogba | 26-05-05 | 11:57

@muxje:
Waarom is hij een zakkenvuller? Als iemand jowu complete vrijheid zou geven om je programma's te maken en je daar een flinke zak geld voor wil geven,ga je toch ook niet zeggen:"nee,doe maar niet hoor,anders vind Nederland mij straks nog een hypocriete zakkenvuller"

ShameLess | 26-05-05 | 11:45

Ach, wie zuigt er harder; Jack of Jomanda? Jack is flauw en een hypocriete zakkenvuller, maar in elk geval belazerd hij de boel niet. Jomanda praat mensen allerlei aan het gevaarlijke grenzende onzin aan, maar ze is verder niet zo'n uitgesproken flinkse wereldverbeteraar. Maar het is allebei tuig :)

Muxje | 26-05-05 | 11:42

Wat ik idd ook raar vind, is dat de meeste reaguurders menen dat Jeaumanda dus gelijk heeft..... WAT EEN F*CKING ONZIN.... als het volgende topic zou gaan over Ms straalwater die weer een of andere rare uitspraak danwel voorspelling heeft gedaan, dan is iedereen het daar dus mee eens begrijp ik hieruit, of niet?
Kopspijkers is en blijft goed en of de presentator daar nou veel of weinig voor betaald krijgt doet niet echt terzake dunkt mij. Of kijkt iedereen hier uitsluitend naar Ned 1,2 en 3? En o ja, van de bewuste reaguurders luistert er zeker ook niemand meer naar Rob Stenders, Henk Westbroek, Jeroen van Inkel, Gordon, Edwin Evers en ga zo maar door....
toch?

idiot | 26-05-05 | 11:42

Ach, draai het eens om; als Jomanda 9 of 11 had gezegd had niemand dit fragment aangehaald. Toch ben en blijf ik een Kopspijkerkijker, niet noodzakelijk door de aanwezigheid van Jack Spijkerman (die het format op z'n naam heeft), maar meer vanwege de oerhollandse satire en cynisme dat het programma heeft. Wie het presenteert zal me ruk wezen, evenals welk getalletje in het rechterbovenhoekje van het scherm staat. Het enige waar ik van ga balen is dat er 3 reclameblokken van een halfuur tussen moeten.

OoO | 26-05-05 | 11:31

Ik ben ook geen fan van Yomanda, maareh, die mensen die leuteren, het kan van alles betekenen, overreden door auto met 10 in nummerplaat etc. etc.

Als je t filmpje goed gekeken had, dan hoor je dat ze zegt : Je gaat je ivm met het getal 10 je excuses aanbieden, dan komt de waarheid aan het licht.

Volgende keer iets doen aan een vak dat begrijpend lezen heet ok ? Maar daar hebben wel meer PvdA'ers en SP'ers last van. Iemand die verder kijkt dan zn neus lang is, ziet dat de hele PvdA en mediacircus word gedirigeerd vanuit de grachtengordel, daar wonen een aantal industrielen die het wel best vinden gaan zo, en de media laat het de mensen slikken.

Wake up call...

Apocalyptica | 26-05-05 | 11:30

@superjan:
Nee, gewoon arm gestrekt vooruit,met je vingers bewegen end an de stralen van jomanda opvangen,als ze hier nu tegen betaling wat sexuele lusten in meebrengt, hebben we een gat in de markt...
Yo!Mantra de straalhoer

ShameLess | 26-05-05 | 11:25

ik snap de nieuwswaarde niet.
Cheque S komt zijn woord niet na, goh is dat niet onlangs ook breed uit gemet(i)en?

zuivergeweten | 26-05-05 | 11:19

@ superjan

Nee, de eerste woorden van een bloedstollende roman van pak-em-beet 350 pagina's..

Brusselmans | 26-05-05 | 11:17

Jack kan zo slecht zijn als je wil geloven, maar hij pretendeert in ieder geval niet uit naam van hogere machten te spreken. Dat is nogal een verschil. Er is nog nooit iemand doodgegaan door Jack, maar door Jomanda wel.

Het slag bedriegers zoals Jomanda misbruikt ongrijpbare en onverifieerbare "machten" en geestelijk of lichamelijk verzwakte mensen om zichzelf in de spotlights te zetten. Erger dan dat kan niet echt. Een half jaar zwijgen om "boete te doen voor Nederland"?? WTF. Wat een toeeigening van messianiteit!

Nou, misschien vindt Jack de centen toch wel leuk. Okay, niet zo netjes van hem maar wel te begrijpen of in ieder geval te bevatten. Zou niemand hier hetzelfde doen als ze in de gelegenheid zijn?

Dat dit een grappig toeval is staat vast, maar om door 1 toevalstreffer al haar aan criminaliteit grenzende activiteiten impliciet goed te keuren gaat te ver.

In het filmpje zegt ze zelf al "het kan 10 dagen zijn, 10 weken of 10 jaar" -- niet alleen was ze intentioneel vaag, ze had met die 10 eerder een tijdslijn in gedachten dan een benaming.

Mr. Ooboogba | 26-05-05 | 11:11

Jack is gewoon goed in wat hij doet. En dat is mijn mening. Dat sommigen dat niet delen. Soit. Daar zit ik niet mee.

Thalassa | 26-05-05 | 11:08

@Brusselmans> dus de laatste zin van jouw alinea is "Er was eens"?

superjan | 26-05-05 | 11:07

Ja ik krijg een 10 door.
Krijg je slecht nieuws over de telefoon om 11.00 uur (maar het is zomertijd dus eigenlijk 10.00 uur); zie je wel?
Sta je in een file op de A-10; zie je wel?
En zo kan je er nog veel meer verzinnen. En wat is dat voor voorspelling, een overstap naar een andere zender? Heel bijzonder hoor. Gigantische gevolgen ook voor Cheque Spijkerman (die toch al binnen is) en voor het hele Nederlandse volk.
Achteraf de eindjes aan elkaar lullen kunnen we allemaal.

superdick | 26-05-05 | 11:06

Niet verstandig van Jack om Jomanda te tarten......

Dr. Dr. Bartholdy | 26-05-05 | 11:06

Tsja, het is natuurlijk wel apart dat het uitkomt, maar ik ben het nu toch wel met Jack eens. Stel nu dat hij doodgereden was door een Opel met '10' in het nummerbord, of door een peugeot 1007, of weet ik wat. Alles kan natuurlijk iets met 10 te maken... Jack had nog 50 jaar door kunnen gaan en dan iets met 10 tegen komen... dus ik vind het een beetje gelul eigenlijk. Maar goed, kopspijkers is niet meer wat het geweest is, dus ik hoop dat het bij Tien een stuk beter wordt, wat nieuwe cabaretiers erbij, er zijn zat gasten die goed kunnen immiteren, dus dat moet toch lukken? Van Muiswinkel ga je missen, dat is logisch, maar dat probleem los je zo op. Ik noem even wat:
Bre3zah FM is verkocht, wie zit daar in de ochtend altijd plaatjes te draaien en kan goed immiteren? Juistja, Edwin Evers, dfe wereld van de typetjes houd niet op bij Van Muiswinkel en die andere gasten... bovendien waren die wijven toch niet grappig...

ZI | 26-05-05 | 10:59

Wat een door de mand gevallen hypocriet. Nee niet Jomanda...

sjonnie | 26-05-05 | 10:54

@ Enenem

Omdat het 's avonds kouder is dan buiten, duidelijk?

@ Superjan

Er was eens..

Brusselmans | 26-05-05 | 10:50

waar is Lucas als je hem nodig hebt.... Lucas, op naar spijkerjack met je bakbrommert en je Fuji(ca) P400 !

TheRealShowstopper | 26-05-05 | 10:48

@thalassa
beter een stijloze mening dan de jouwe dacht ik zo

ed.. | 26-05-05 | 10:48

Yomanda is natuurlijk tegen de grondwet omdat de hand van god haar wederom het getal 10 heeft aangereikt.
1 = 1 juni. 0 = 0 procent ja stemmers.
Maar het blijft een ouwe heks.

knutsel | 26-05-05 | 10:48

De enige (ex)-VARA kadaver die ik intens veracht is Marcel van Dam die wil ik pas weer zijn als de metastasen door zijn longen groeien.
Aargh, braak,braak!!! ik bedoel ZIEN.

hoeropzondag | 26-05-05 | 10:46

Sjek mag best naar 10 (of is het nu TIEN) voor het geld, hij moet alleen niet janken dat de VARA 'm aan z'n contract houdt. Heeft ie toch zelf getekend ?

Sjek heeft een grote bek in het filmpje, als puntje bij paaltje komt, begint ie te mekkeren.

Reden genoeg om Sjek geen grote persoonlijkheid te vinden ? Of ben ik nu ook een GS meeloper ?

ikkezeidegek | 26-05-05 | 10:46

Jack is een domme lul maar ook een domme lul is weleens grappig. Ik wil niet ineens alles wat hij deed verketteren door zijn 'vreemde actie'. Wagner werd ook geassosieerd met de Nazi's toch zijn sommige stukken erg goed. De enige (ex)-VARA kadaver die ik intens veracht is Marcel van Dam die wil ik pas weer zijn als de metastasen door zijn longen groeien.

hoeropzondag | 26-05-05 | 10:45

@Thalassa: Jack S. goed? Iemand die in designers clothes loopt maar wel design spul dat er uit ziet alsof ie het bij H&M gehaald heeft om vooral de joviale arbeidersjongen uit te kunnen blijven hangen. Een hypocriete zak is het zonder gevoel voor humor. Een links paard met oogkleppen dat net boven het schamele poldermaaiveld uitkomt qua presentatietalent. Iemand die een kunstje keer op keer herhaalt alsof de hele tv kijkende natie al dement geworden is. Jack is goed in zakkenvullen en het propageren hoe je leven moet. Ik ben blij dat deze salonsocialist veilig opgesloten zit bij Ome John, moge hij nimmer wederkeren!

BummBumm | 26-05-05 | 10:40

Jack teert met zijn succes op anderen.

Het cabaret, de filmpjes (door de kijker ingezonden)
En het belachelijk maken van anderen. Ik vind het leuk hoor, begrijp me niet verkeerd (hoewel, sinds "deze week in deze week, de week die is geweest" wegging, kwam het grote publiek en werd het een softe bedoeling), maar zelf kan hij niet zoveel. De dingen die hij nu zegt zijn goedkoop. Als zij TIEN zegt dan is dat inderdaad een schot voor de boeg. Kom nou toch.

Voor mij geen Jack meer...

Hammers | 26-05-05 | 10:37

Kan Jomanda niet ook in het lijstje 'Ga eens dood' opgenomen worden?

k3 | 26-05-05 | 10:35

@Superjan

Dat wordt echt een rampstuk. Niet dat jullie slecht schrijven, maar drie verschillende stijlen in een tekst van 500 woorden? Ieuw.

w.flaman | 26-05-05 | 10:32

He Brusselmans+TRS>we kunnen wel ff een trio kolum schrijven. Idee...

We kiezen een onderwerp... spreken af wie alinea 1 wie 2 en wie 3 schrijft. En laten elkaar alleen de laatste zin weten. waarop de volgende voort moet borduren.
Daarna breien we alles aan elkaar.
Dat wordt lache.

superjan | 26-05-05 | 10:29

Wie gaat nu excuses aanbieden aan iemand als Jomanda, dat zou pas totaal gezichtsverlies zijn.

MG. | 26-05-05 | 10:28

Jack Spijkerman. Iedereen keek erna en nu hij iets meer geld krijgt, zeiken ze hem tot op zijn sokken af.
Jack IS en BLIJFT gewoon goed. Uiterlijk maakt niet uit.
Als GeenStijl Maxima een hoer vindt, dan vind iedereen dat ook. Als GeenStijl haar een Icoon voor Nederland vindt, vindt iedereen haar een lekker wijf.

Heel vermoeiend. Laat Jack Spijkerman lekker met rust en jullie gaan vast allemaal kijken als Kopspijkers terugkomt. Ik tenminste wel.

Thalassa | 26-05-05 | 10:28

jack is wack, ik wil niet de Jomanda uithangen maar ik heb zo'n twee jaar geleden al een waarschuwing doen uitgaan dat jack niet oprecht is, gespeeld. wat zal youp van't hek balen dat ie ooit in kopspijkers is verschenen. lees voor de grap zijn aan jack gewijde column eens op www.youp.nl

devon | 26-05-05 | 10:27

Terecht dat hij dat zegt: want wat zei ze nou precies? Zei ze nou "10" of "Tien"?

Rhino | 26-05-05 | 10:27

Jack is een trieste zak geworden die beloftes niet nakomt. Ook is hij een geldkijkende eikel.

_Batman_ | 26-05-05 | 10:26

zjek moet niet zeiken want als dat ingestraalde water uit een spa bus komt is dat hypocriet en bedrog maar wat hij doet met de VARA (kutzender net doen alsof ze jong en fris zijn terwijl het ouwe stoffige uitgelepte kutten zijn) is dat ook niet naaien

dildosmoel | 26-05-05 | 10:22

Shameless>straalpr0n??? je bedoelt Golden Shower?

superjan | 26-05-05 | 10:21

Ze hadden bij de Vara nooit Dolf Brouwers (parlementair medewerker van... De Vara, u weet wel...) moeten inruilen voor deze pukkelkop. Reeds!

Klukkluk | 26-05-05 | 10:21

Jack is best een lul maar hij heeft toch gelijk wat Jo betreft. Een gevalletje 'de pot verwijt de ketel' zeg maar

polderklootzak | 26-05-05 | 10:19

Als jomanda excusesverwacht,mag zij eerst wel is even haar excuses aanbieden aan een hoop slachtoffers van haar oplichting of mensen die zij door haar 'kennis' de dood in heeft gejaagd, ik noem een Sylvia Millecam...
Jomanda is niets meer dan een smerige kwakzalver die in de middeleeuwen op de brandstapel was geeindigd als zijnde heks...
Die stinkoer zou gewoon straal-sex moeten introduceren als ze op een lucratieve manier geld zou willen verdienen...

ShameLess | 26-05-05 | 10:17

@Brusselmans
Maar wat is de reden dat Jomanda tegen de grondwet is?

Enenem | 26-05-05 | 10:16

Wellicht dat ze samen een programma kunnen maken voor Sjon de Snol: De gouden zwatelaar aan gene zijde, die zijn er ook zat.

HoerenSloep | 26-05-05 | 10:16

@ TRS & Superjan

We liggen op 1 lijn, as usual..

Brusselmans | 26-05-05 | 10:15

Sjekkie valt idd lelijk door de mand, maar van mevr.Tiel die mensen dood laat gaan heb ik ook geen hoge hoed op. Kortom.. waar hebben we het over..

k*dt | 26-05-05 | 10:14

@ Gijs

Wat zeik je nu?

Jomanda is immers tegen de Grondwet dus Jomanda is helemaal 2005!!!

Brusselmans | 26-05-05 | 10:10

grappig, de mensen die serieus ingaan op de uitspraken van Jomanduh... alsof het daarom gaat.

TheRealShowstopper | 26-05-05 | 10:09

NEEEEE mr Oogaboogba> Onzin, dit is heel bijzonder van onze Jomada.

superjan | 26-05-05 | 10:07

jack moet branden in de hel

.ppjw | 26-05-05 | 10:06

Die "voorspelling" heeft wel 4 jaar nodig gehad om uit te komen. In die tijd is er statistisch genoeg kans dat er iets gebeurt met een 10 erin. Dat is de truuk van zulke charlatans: juist door geen tijdsindicatie te geven kunnen ze achteraf altijd hun gelijk claimen. Daarom vind ik het altijd leuk als zulke bedriegers een exacte datum (of jaar) ergens aan koppelen en dan afgaan als (voorspelbaar) hun voorspelling niet uitkomt.

Hoe slecht je Jack ook vindt, Jomanda is en blijft een bedriegster. Vraag dat maar aan Sylvia Millecam met haar "bacteriele infectie".

Mr. Ooboogba | 26-05-05 | 10:06

@w.flaman: Den spijkert op den kopf!

atje | 26-05-05 | 10:06

Talpa heeft toch weer mooi een kat in de zak gekocht.

Lekker Belangrijk© | 26-05-05 | 10:02

jack spijkerman? deed die niet een thema programma met iets over zomer en wintertijd?

kolonel klootoog | 26-05-05 | 09:58

Ik vind het logisch dat hij er zo op in hakt, hij doet nou eenmaal (of nou ja, deed) een programma waar hij zwatelaars etc. stevig aanpakt.

Dat verhaal van Jomanda is natuurlijk grote bullshit, en ze zou het beter vinden als hij oprecht zijn excuses aanbiedt dan een niet oprecht excuses omdat het "moet".

Jomanda is aan dorpsgek op landsformaat en zou een spuitje moeten krijgen. Oplichtster.

w.flaman | 26-05-05 | 09:57

Loser!

Snijworst | 26-05-05 | 09:56

Ach, ik heb hem altijd maar een lulletje gevonden. Bovendien praat hij te snel en is hij niet grappig. Doe mij maar het Simplisties Verbond... Komp allen bij de Tegenpartij!

sinister | 26-05-05 | 09:56

He Jack. Je hebt gelijk hoor! Laat je niet opnaaien door die charlatan uit Flipjesland!

inuk | 26-05-05 | 09:55

wat de centen heeft hij gelijk dat hij naar tien gaat , maar kopspijkers is al jaren niet meer wat het vroeger was , dus ik hoop dat hij het bij tien weer ouderwets goed maakt zodat er weer eens wat valt te lachen bij spijkerman

web_grazer | 26-05-05 | 09:55

@gijs12345> Heeee Sjekkie!!
Joh, je moet gewoon Bert Visser meenemen. Dan wordt het toch nog heel erg tenenkrommend leuk. Of die hardlopende rattenkop die graag kleine kindertjes afzeikt. Ook lache.

superjan | 26-05-05 | 09:52

Wat oprecht jammer, Cheque! Maar nadat Cheque Spijkerlul zichzelf als nepvogel ad extremum ontmaskerde, ook niet echt verwonderlijk. Meneer zijn ego is hem een beetje te groot...

aardappel | 26-05-05 | 09:52

Nu deze belerende salonsocialist tot de orde van zakkenvullers is toegetreden zal zijn polulariteit flink afnemen. Het afzeiken van anderen lukt alleen vanuit de underdog positie. Misschien dat ie nog kan dienen als hofnar van de elite. Spijkerman bewijst maar weer eens dat niemand te vertrouwen is.

ultra-links | 26-05-05 | 09:49

Wat een onzin, Jack heeft helemaal gelijk. Kopspijkers was het leukste programma en ik heb er alle vertrouwen in dat de opvolger dat ook wordt.

Enenem | 26-05-05 | 09:49

Tjonge jonge jonge, wedden dat jullie iedere zaterdagavond aan de buis gekluisterd zaten als kopspijkers erop was? En nu maar meelullen met geenstijl.
Stelletje meelopers. Ik zie het met ieder topic weer gebeuren, geen stijl is tegen de europese grondwet, dus de reageerders ook, jack spijkerman is een lul volgens geenstijl, de bezoekers beamen dit meteen. En maar schoppen tegen de meelopers van nieuw rechts, eigenlijk zijn jullie geen haar beter.

gijs12345 | 26-05-05 | 09:49

Jack jongen;
de ware aard verlogend zich niet.

joloe | 26-05-05 | 09:47

misschien kan Lucas een vergulde pispot gaan afleveren bij spijkerjack, en natuurlijk het filmpje posten op geenstijl!

TheRealShowstopper | 26-05-05 | 09:47

Jack heeft gelijk in het Parool. "Als je tegen 10 zwangere vrouwen zegt dat het een meisje wordt, krijg je vanzelf een keer gelijk"

Go Jack!

Thalassa | 26-05-05 | 09:46

Wat een sukkel ben je toch Jack. Met excuusjes had je wat goodwill kunnen terugkrijgen. Neem eens een goeie PR-man....

DeRepubliekNL | 26-05-05 | 09:45

Die bliksemflitsen moeten trouwens uit Valkenburg komen. Jomanda is al jaren weg uit Tiel.

kees pekelvlees | 26-05-05 | 09:42

bovendien was de formule van spijkerjack vooral die van het afzeiken van anderen; nu weet hij zelf hoe dat is.

TheRealShowstopper | 26-05-05 | 09:40

bij Tien zal blijken dat het succes van spijkerjack feitelijk het succes van de cabaretiers was, als zij niet meegaan naar tien zal spijkerjack zijn hemd staan.

TheRealShowstopper | 26-05-05 | 09:39

Spijkerman = 10 letters. Hebzuchtig = 10 letters. Proletisch = 10 letters. Gaeensdood = 10 letters. Jomanda had helemaal gelijk. Zeg eens 'sorry' Cheque.

Stuka | 26-05-05 | 09:38

Hij laat zich zeker kennen; wie "waar kan je me 's nachts voor wakker maken" van Bart de Graaf ooit gezien heeft wist toen al dat Jack een uiterst onsympathieke, populistische, en bovendien buitengewoon kortzichtige lul is. Zijn kijkcijfers louter gebaseerd op met alle winden meewaaien en het talent van anderen. Ik wens hem 200 pakjes zware van Nelle toe voor de volgende klaplong.

de visser | 26-05-05 | 09:34

Jack-off hanteert hier de typisch linkse manier van je ongelijk toe moeten geven. 'Hoezo excuses? Ik zie geen probleem... ik ga lekker door bij 10.'

BummBumm | 26-05-05 | 09:32

Jack is over & uit...........

KABAAL | 26-05-05 | 09:31

Eindelijk weer een goed, serieus topic, Hulde!

fuckje | 26-05-05 | 09:30

Tien wordt niks. Sjek wordt niks. Mark my words.

superjan | 26-05-05 | 09:29

Ik zie, ik zie, wat Jack niet ziet en het is zijn,

geloofwaardigheid...

da wizard | 26-05-05 | 09:25

Sinds het vertrek van owen schumacher en paul groot bij kopspijkers is jaque alleen maar dieper gezonken. Nou blijkt Jomanda voor het eerst in haar leven een keer gelijk te hebben, durft het watje het niet eens toe te geven, zielig hoor Jaque, ga je maar lekker een programmaatje op tien maken, dan zal ik hem gewoon niet kijken

Snijbonenmolen | 26-05-05 | 09:21

Nou, hij laat zich wel kennen hoor. Als ie echt een beetje humor had gehad had hij het groots aangepakt. Misschien live bij VARA-live zijn excuses aangeboden.

ThE_ED | 26-05-05 | 09:20

Ik zie een tien. Een tien. 10% JA stemmers. \O/

Armageddon | 26-05-05 | 09:20

jack vergeet je ruggegraat niet!

Justin | 26-05-05 | 09:18

Ik sluit me lachend aan bij commentaar no. 1

Dirrek | 26-05-05 | 09:18

Ach, hij heeft gewoon gelijk. Als je maar lang genoeg wacht komt er altijd iets wat de voorspelling waar maakt.

Maar hij had er natuurlijk met een stel cabaretiers iets leuks van kunnen maken.

Spuyt 12 | 26-05-05 | 09:18

Zwak, erg zwak van Sjek. Jomanda rulez

seabird | 26-05-05 | 09:17

zwak van zjak

Koos Smakeloos | 26-05-05 | 09:17

sjek is altijd al een hond geweest,
eerst een rooie en nu een valse.

69©® | 26-05-05 | 09:17

Tja, dat kan je verwachten van meneer Spijkerman.Komt zeer amicaal over maar is ook gewoon een arrogante, over-het-paard-getilde lul. lang leve Jomanda

hoeheterhoepeter | 26-05-05 | 09:16

10 x de tyfus voor Jek!

Che Bruta | 26-05-05 | 09:15

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl