achtergrond

Geenstijl

Vrachtwagen-aanslag op kerstmarkt in Berlijn - 12 doden, 48 gewonden volgens politie

Berlijn, het plein naast Gedächtniskirche (hier). Een vrachtwagen is zojuist met een volgens een ooggetuige hoge snelheid en zonder intentie om te remmen op een kerstmarkt ingereden. Er zijn volgens eerste berichten een dode en meerdere gewonden gevallen, en de politie gaat uit van een aanslag. Eerste ooggetuigevideo's van het Tatort hierrr en hierrr, pica van de aanslag-LKW daarrr. UPDATE 21u03: 50 gewonden, meerdere doden, dader gevlucht. Journo ter plekke spreekt van een Poolse truck(er). Het gevaarte heeft in elke geval Poolse kentekenplaten (foto onder). topelement.jpg UPDATE 21u13: Politie Berlijn meldt NEGEN DODEN.
UPDATE 21u35: Verdachte aangehouden bij Tiergarten. Er zouden twee mensen in de truck gezeten hebben, de tweede persoon ist tot.
Update 22u16: Er is een dode ín de vrachtwagen aangetroffen, en een verdachte aangehouden. Mogelijk is de dode de (Poolse) trucker en heeft iemand zijn combinatie gekaapt. Chauffeur was de neef van de eigenaar van het transportbedrijf. Contact met de bestuurder was verbroken sinds 16:00 uur. NCTV Update 22u45: Dick Schoof haalt de schouders op. Dit is immers het nieuwe normaal. Update 23u24: Nare VVS-beelden van (zo lijkt het) vlak na aanslag hieronder.
Update 0u18: 45 gewonden naar het ziekenhuis gebracht, brandweer beëindigt reddingsactie. Politie denkt dat vrachtwagen in Polen is gestolen. UPDATE 7u59: Dodental stijgt naar 12.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.