Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

NPO Nieuwsuur kotst op commando's met PTSD

Sterk staaltje policor stutwerk in NPO Newspeak. Op de Roosendaalse commandokazerne zitten missie-veteranen die zich in hun post-traumatische stressverwerking gehinderd voelen door de moskee die net buiten het kazerneterrein staat (en die niet eens een bouwvergunning had mogen krijgen). Die militairen worden de afgelopen decennia alleen nog maar uitgezonden naar landen waar de radicale islam het probleem en de reden van conflict is. Afghanistan, Irak, Mali. Landen waar allianties onduidelijk zijn, waar diverse jihadistische groeperingen met en tegen elkaar vechten om de macht, landen waar de Westenhaat levensgroot en levensgevaarlijk is, waar bermbommen in de weg begraven liggen, waar in elke geparkeerde auto een explosief kan zitten en onder elke djellaba een bomgordel kan hangen. En Nieuwsuur maakt een item om de mannen die dáár hun werk moeten doen van Den Haag belachelijk te maken, omdat zij door/na zulke uitzendingen een wantrouwen tegenover islam en islamitische gebruiken (zoals de jengelende azaan) hebben gekweekt. Onze Jongens, die zich door een opleiding heen knokken om de snelsten, de sterksten en de besten te kunnen zijn om dit land te verdedigen, hier en elders, omdat ze hun vaderland en de waarden waar het voor staat het hoogste goed achten, en zelfs bereid zijn daarvoor hun leven te geven. Maar Nieuwsuur lacht ze uit, omdat de gebedshuizen van Allah hen nader staan dan de hoeders van onze manier van leven. Gebedshuizen waarover Erdogan zei dat het kazernes zijn: "Minaretten zijn onze bajonetten, koepels onze helmen, moskeeën onze kazernes en gelovigen onze soldaten." (©) Kazernes waar een religie gepredikt wordt die niets, maar dan ook niets bijdraagt aan de veiligheid of het welzijn van dit land - in tegenstelling tot de commando's van de Engelbrecht van Nassau-kazerne. Noem ons eerst eens 1 constructieve, progressieve maatschappelijke bijdrage van de islam aan Nederland. Iets waar we allemaal van profiteren, die het grotere goed dient, waar heel de samenleving de vrolijke vruchten van plukt en die ons samen verder brengt. Eentje maar, voordat je het waagt om die regressieve religie te verdedigen over de rug van getraumatiseerde militairen. De PTSD-klachten waar de haatpredikers van Nieuwsuur zo schaamteloos de spot mee drijven, vormen de nummer 1 doodsoorzaak bij terugkerende militairen. Meestal via zelfmoord. De slotkwoot is voor Sam: "Secular liberals who worry more about “Islamophobia” than about the actual doctrine of Islam are guilty of a failure of empathy."

Reaguursels

Inloggen

"Onbehaaglijk gevoel". Dat heb ik ook sinds islam en moslims 90% van het wereldwijde negatieve nieuws vormen en steeds verder en voortdurende onze maatschappij negatief beïnvloeden en steeds verder in aantal groeien terwijl het hiervoor voorgenoemde al lang en breed de spuigaten uit komt

De finale eindbaas | 21-09-16 | 13:12

Zeg mw Hennis ? Waarom weten de elitesoldaten niet dat NL NIET tegen de Islam strijdt, maar tegen terroristen?

Lastig he?

ali komijnekaas | 21-09-16 | 11:54

Ik zal hier dan wel de enige zijn die het eigenaardig vind dat mensen die ervoor worden opgeleid worden om ons land te verdedigen van de leg raken door het geluid van een gebedsoproep. Dat is zoiets als een agent die onrustig wordt bij de aanblik van een glas bier, een brandweerman die in huilen uitbarst bij het zien van een doosje lucifers. Ik vind het alarmerend dat dit land moet worden verdedigd door (blijkbaar) een aantal watjes.

Donkersloot | 21-09-16 | 08:17

Laat ik vooropstellen dat ik óók een immense afkeer van de islam, moslims en moskeeën heb.

Een onderzoekje naar of die gebedsoproep iedere vrijdag ook daadwerkelijk gemegafoneerd wordt, is zeker niet weg.

Maar die moskee staat er zeer waarschijnlijk niet pas sinds gisteren.
Dit is dus net zoiets als náást een discotheek gaan wonen en vervolgens gaan klagen dat ie weg moet wegens overlast.

Het antwoord wordt in de reportage al gedeeltelijk gegeven: militairen die ervaringen in oorlogsgebieden en oorlogsmisdaden tegen hen door........ MOSLIMS.

Gevalletje PTSS. Steek ook de hand in eigen boezem en ga in ieder geval hulp zoeken.

HypoPseudo | 21-09-16 | 06:34

@Cobalt bomb | 20-09-16 | 15:24
Ik mag aannemen dat als zij geen reet uitvoeren dat zij niet worden aangenomen.

Daar zij massaal worden aangenomen (voor nop) zullen zij ongetwijfeld wat doen. En aangezien ik niet de pessimist uit wil hangen, ga ik er vanuit dat zij ook nog eens hard werken.

ProAsfalt | 21-09-16 | 00:00

@ kweethetooknietbeter | 20-09-16 | 14:50
Indrukwekkend.
Doet me natuurlijk aan Saving Private Ryan denken.
En aan Band of Brothers.

Lewis | 20-09-16 | 23:53

"Fantastisch" als het niet zo sarcastisch was. Deugmensen zijn tegen het guurrechtse, agressieve, masculiene, oorlogszuchtige, dure leger want "het is allemaal de schuld van het rechtse Westen."

Maar WEL bij de VN de flinke Tinus uithangen: "natuurlijk leveren wij diezelfde oorlogszuchtige militairen aan vredesmissies!"
Dat ze nauwelijks getraind zijn of voldoende materialen hebben (hahahaha, pief paf poef zeggen bij een oefening! arrogandertje lacht zich een hoedje!)... soit..

Het gaat erom dat JIJ als deugmens over je bolletje geaaid wordt. Door jezelf EN andere deugmensen.
En vooral vanuit je ivoren toren de missers van militairen in het veld gaat becommentariëren. Als deugmens kan je namelijk uuuuuuren de tijd nemen om eea uit te zoeken en af te zeiken, itt de split seconds die een oorlogssituatie je geeft.

En nu zijn die macho's bang! hahaha, voor onschuldige islamieten! Eigenlijk is het gewoon racisme. Hufters.

Opnieuw cynisme ten top: Deugvolk dat voor de vomarboys ALLE begrip heeft, zich wentelt in excuses en verklaringen waarbij "wij" (nee.. rechtse blanke mannen) de eigenlijke schuldigen zijn.... zeggen over militairen met ECHTE trauma's : "eigen schuld, zoek het lekker zelf uit. Racisten!"

klimgek | 20-09-16 | 23:34

Tja, de argumenten worden ter plekke ondergraven: er is al 4 maanden geen lawaai meer. DAn sta je niet sterk he? Ik snap best dat ze geen moskee in de buurt willen. Wil ik ook niet, maar dit is kansloos.

Poes Fiep | 20-09-16 | 23:28

-weggejorist en opgerot-

Aetje | 20-09-16 | 23:24

-weggejorist-

swanenburg | 20-09-16 | 22:51

Wat een stel kneuzen! Ongeschikt!

Frits Noten | 20-09-16 | 21:36

Als ze in die kazerne werken zijn ze arbeidsgeschikt. En ik begrijp dat de laatste oproep tot gebed 4 maanden geleden was dus ik begrijp die commando's niet met hun klachten.

Simon_GS | 20-09-16 | 21:30

Ik wist niet dat er mensen naar de NPO kijken.........

simon49 | 20-09-16 | 21:19

In het programma kwam naar voren dat:

* er sinds 3 maanden al geen oproep tot gebed werd gedaan via de megafoons die op de minaret zijn geïnstalleerd. Dus daar kan geen overlast meer van zijn.

* er niet vanuit die toren naar de mannen kan worden gekeken omdat er melkglas in de ramen van de minaret zit. Er kan dus niet worden bespied.

* de moskee op dusdanige afstand van de kazerne staat dat er eigenlijk bij a niets te zien is vanaf het dak.

Maar toch kan ik me voorstellen wanneer je van een missie komt je je totaal unheimisch voelt met een moskee zo dicht in de buurt van het militair terrein. Gezien de laatste ontwikkelingen in Turkije vind ik het ook niet verstandig. Zelfs vind ik dat allochtonen die in het leger willen gescreend moeten worden waar hun loyaliteit ligt, bij twijfel geen kans op indiensttreding.

Jan, Leiden | 20-09-16 | 21:15

Iemand die jouw, met levensgevaarlijk werk beschermt.
En dan en klacht van hen in twijfel trekken??
Hallo Nederland-(

XaaD666 | 20-09-16 | 20:41

Tja, lekker motiverend weet je gelijk voor wie je het doet.
Kan me dan ook voorstellen dat je nou niet bepaald zit te wachten op dat geblaat. Zeker niet als je net bent uitgezonden, om daar de Islam te 'matigen'.
-
Het niet serieus nemen van überhaupt de melding en het zo wegzetten van onze speciale eenheden wekt walging op. Wordt tijd dat de NPO helemaal opdoekt en de verkwisting die daarmee gepaard ging naar het korps gaat.
Stap twee moskee sluiten en het liefst heropenen 3000 kilometer hier vandaan (Soros sponsert dit soort bedrijvigheid).
Zit nog na te koken van de berichtgeving, lijkt me dat hier wat mee gedaan wordt! Kan echt niet!
-
Valt me nog mee dat ze niet 'tot ziens' zeggen en bekijk het maar met je hele islamitische teringzooi hier in 'Nederland', ik weiger hier namelijk voor te vechten (geef ze eens ongelijk).
Ben je op missie en schiet je zo'n gast overhoop, krijg je hier eerst van achter het bureau een GroenLinks vrouwtje met haar verwijtende rapport. Vervolgens weet je niet of je gevolgd en bespied wordt
door de vijand vanuit een minaret. Lijkt wel een KGB kantoor naast het KTC, dacht dat het niet gekker kon

bananabanana | 20-09-16 | 19:31

-weggejorist-

BommelMarwijkROOD | 20-09-16 | 18:40

Volgens de door soortement-premier Rutte neergepende en door Wim-Lex voorgelezen troonrede gaat het toch allemaal geweldig in Nederland? Ik hoor dat we b.v. een sterke rechtsstaat hebben, en dat uit zich dan hoe???
Verder gaat het natuurlijk als een speer met de economie, behalve als je toevallig iets in die economie doet. Er is in ieder geval succes geboekt in de groei van uitkeringen en algehele gevoel van onveiligheid, maar dat komt omdat wij het niet begrijpen.
Die militairen moeten gewoon niet zo intolerant zijn. Gewoon lekker pang-pang roepen, want kogels kosten geld, en het liefst jezelf laten afschieten door een baard op pootjes, want 'wir schaffen das'.
Ik heb in ieder geval begrepen dat Asha ten Broeke en My Little Pony deze keer de inspiratie hebben geleverd voor deze ontzettend lachwekkende troonrede.

Rest In Privacy | 20-09-16 | 18:18

De auteur gaat een interessante hoek in, door te vragen welke maatschappelijke bijdrage Islam levert.

Ik heb meer vertrouwen in de waarde van een strikte scheiding tussen samenleving en religie. Daar ligt vrede en een portie geluk.

Laten we eerlijk zijn: ideeën als gelijkwaardigheid van alle mensen, bijvoorbeeld gelijke rechten voor man en vrouw, vrijheid van religie etc. zijn geen Christelijke waarden. Deze ideeën komen uit de Verlichting.

Ook het Christendom was niet vies van een stevige portie godsdienstoorlogen, verbranden van ongelovigen en verketteren van, wel, van ketters :-)

Dus leve de Verlichting. En meer respect voor PTSS bij soldaten. Dat moet hel zijn.

HarmenB | 20-09-16 | 18:18

Ik noemde al ons eigen luchtalarm maar ook het vuurwerk rond de jaarwisseling of bij een vuurwerkfestival is voor hen onaangenaam.
@Rattata | 20@-09-16 | 17:45
Ik denk dat proberen te begrijpen heel lastig is - maar dus het minste wat je kan doen is proberen. En het is trouwens nog iets complexer en ook paradoxaal misschien ten opzichte van wat je hier aangeeft, dus ik geef het iedereen te doen - ook degenen die hun best zouden doen het te begrijpen.
Die flashbacks zijn namelijk een vorm van herbeleven, maar ondanks dat dat onrust geeft (en de zin dat iemand het eigenlijk zich zou willen laten en zo lijkt het 'vers' te blijven) - geeft het vaak ook kortstondig een vorm van rust er toch weer even mee bezig te zijn (dat is het af en toe afdwalen, dat ook wel bekend is in het beeld van PTSS).
Je ziet ook vaak dat een andere manier van herbeleven naast flashbacks is dat mensen toch de situatie opnieuw opzoeken (journalisten die terugblijven gaan naar oorlogsgebieden ondanks sterke tendensen van PTSS of oud-militairen misschien ook niet op eigen gelegenheid gaan vechten in oorlogsgebied). Ook zijn er kinderen die opgegroeid zijn in oorlogsgebied en alleen kunnen slapen juist als er geluid van oorlog wordt afgedraaid naast hun bed en er zijn meer van dat soort voorbeelden. Dat is dus een cirkeltje waarvan mensen zich gelukkig kunnen prijzen het te doorbreken of dat het op een of andere manier slijt. Tot die tijd is denk ik alle begrip (en misschien ook geduld) een hele goede zaak (idd van mensen die zo goed mogelijk hebben geleerd hier mee om te gaan, naasten en ik denk dat het ook deels een maatschappelijk probleem is, dat zich aandient als militairen in dit soort situaties worden ingezet - ergens is het niet nieuw en Rosendaal heeft zo'n eenheid binnen de gemeentegrenzen en de moskee hen zo is het lot nu, als buren.. ik denk het geen kwaad kan dan iets van elkaar achtergronden en problematiek te weten en dat het daar in ieder geval makkelijker van wordt en dingen die alles onnodig ingewikkeld kunnen maken misschien ook een stukje voorkomen kunnen worden.

nickolaas | 20-09-16 | 18:11

Goedkope en bijzonder partijdige "journalistiek" van Nieuwsuur. En met je eigen Nederlandse militairen die door de politiek op hopeloze en onzinnige missies worden gezonden en daar geknakt uit terug komen ga je iets respectvoller om. Laf.

Schmalz | 20-09-16 | 18:09

Twan Huys, de meesmuilende linkse trol, deze zogenaamde journalist zou per direct ontslagen moeten worden.
De stokende en uitgezochte halvegaren die voor de camera een reactie gaven waren hoogstwaarschijnlijk betaald door het NPO.

lanexx | 20-09-16 | 17:59

Inderdaad nogal eenzijdig, maar het komt wel behoorlijk knullig over dat die oproep schijnbaar al maanden niet plaatsvind en dat die advocaat dat niet weet.
Uiteindelijk is dat niet echt relevant, dat gejengel hoort hier simpelweg niet en vrijdag a.s. kan die oproep gewoon weer plaatsvinden.
Ik had op zijn minst verwacht dat daar vragen over gesteld werden. Die oproep is toch zo enorm belangrijk voor moslims, maar gaat nu al maanden niet door omdat de versterker stuk is? Zijn ze van plan die oproep wel weer te gaan doen?
En klok, een gong, een zoemer, een trommel, dat zijn allemaal geluiden, dat klinkt voor iedereen hetzelfde. Arabisch gejengel hoort hier niet en is voor 95+% van de bevolking niet te verstaan.

noerg | 20-09-16 | 17:59

Wat is dat NPO.... Nederlandse Profeet Omroep...

Rene046 | 20-09-16 | 17:52

@nicolaas PTSS is verschrikkelijk en mensen lijden er enorm onder. Wat ik wil aangeven is dat de moskee niet het probleem is. In de normale maatschappij zijn er veel dingen die de emoties kunnen doen verstoren. Ik noemde al ons eigen luchtalarm maar ook het vuurwerk rond de jaarwisseling of bij een vuurwerkfestival is voor hen onaangenaam. Ik zie liever goede hulp bij deze mannen en vrouwen dan iets verwijderen (waarmee je vrijheid van anderen beperkt) van iets wat klein is. De mensen die hier reageren zijn over het algemeen anti-moslim maar als een PTSS-militair een verbod zou eisen op het afsteken van vuurwerk, dan zouden alle reaguurders hem een softie noemen want je mag niet aan hun vuurwerk komen (want das traditie).

Rattata | 20-09-16 | 17:45

3 MWO ja
1 meneer Kroon
2 meneer Tuinman
3 het gehele KCT

Umberto die trotzoni | 20-09-16 | 17:28

of ze nog wel in staat zijn om als militair werkzaam te zijn.
@ZoltarTheMagnificent | 20-09-16 | 17:10
Op de 'aperots' zijn dit de mensen die aan de rand van de groep het meest alert zijn.. en het beste eten aan andere apen laten (dat een stuk terugtrekken uit de maatschappij zit vaak ook wel in PTSS..). Dat deel zou best wel eens beter kunnen worden, maar da's dus nog niet helemaal de burgermaatschappij of alle elementen van militair zijn.
Maar wat ik bedoelde met links-rechtscoordinatie heeft te maken met het deel van de hersenen dat de twee helften met elkaar verbindt (hippocampus) en er schijnt bijvoorbeeld een Japans onderzoek moet primaten te zijn geweest dat dus apen voor en na heftige confrontaties met 'dominante apen' in een MRI-scanner heeft gelegd en dan blijkt die hippocampus flink kleiner in omvang te zijn geworden. Die primaten hebben een aantal weken een heel hoog niveau van stresshormoon dat dus uiteindelijk 'neurotoxisch' is voor dat hersendeel.
En het is dus ook zo dat geheugen in een ander hersendeel plaatsvindt dan 'bewerking' op dat geheugen - en ik vermoed een verband tussen de 'breedte van die verbindingsbus' en die verwerking (maar dat is dus feitelijk zo door de natuur 'bedacht dan' om dus groepsprocessen te regelen). Da's dus oeroud en lastig in onze hedendaagse maatschappij (in evolutietermen even oud als gisteren) als je met die mechanismen geconfronteerd wordt..

nickolaas | 20-09-16 | 17:26

het probleem van deze mannen is dat alles wat ze gedaan hebben een rooie stempel geheim tot zeer geheim hebben gekregen en ze dus de mond niet mogen open doen over hoe en wat er zich daar precies afspeelt slechts een klein percentage raakt bekend. En dat uit de bekende acties daar al 3 MWO uit zijn verdiend zegt al genoeg. Die mannen hebben dingen meegemaakt en gezien die elk andere nederlanders acuut stapelgek maakt of in elk geval een trauma laat krijgen, althans het meerendeel dan. Defensie en gemeente/provincie hadden bij wijziging bestemmingsplan ivm bouw moskee beter moeten weten, en dat NPO/nieuwsuur hier nu de draak mee steekt zeg meer over de NPO/nieuwsuur.

Umberto die trotzoni | 20-09-16 | 17:22

Als de betreffende militairen dermate de gevolgen van een posttraumatische stressstoornis ondervinden dat ze ernstige negatieve associaties ondervinden aan de moskee in de buurt betwijfel ik me of ze nog wel in staat zijn om als militair werkzaam te zijn.

Los van het bovenstaande vraag ik me wel eens af in hoeverre de Nederlande/westerse militaire inmengingen in buitenlandse conflictsituaties niet meer schade doen dan batig zijn. Militaire oplossingen zijn vaak maar tijdelijk, onze militairen raken gedood of lichamelijk en geestelijk (PTSS) gewond en inmenging in buitenlandse conflicten geeft altijd een tegenreactie die onze veiligheid eerder schaadt dan goed doet. (a.k.a. "blowback")

ZoltarTheMagnificent | 20-09-16 | 17:10

Ik heb respect voor de commando's maar nou zeuren er een aantal wel erg veel.
@Rattata | 20-09-16 | 16:48
Dat is dus wat zich bij PTSS na een paar weken opdringt.. dat is niet echt een vrije keuze dat dit zich aandient. Dit is echt iets dat basisvaardigheden raakt en waar allerlei andere dingen die je nodig hebt om in een min of meer volwassen wereld mee te kunnen functioneren (in evolutietermen is PTSS waarschijnlijk een heel oud mechanisme om dingen in een groep mee te kunnen regelen - in een moderne maatschappij als de onze heb je het er wel enorm mee te stellen - en het wordt bijvoorbeeld ook veel moeilijker om verwachtigen die mensen daarvoor van iemand hadden waar te maken en omgekeerd krijgen diezelfde mensen waarschijnlijk een mes in de rug gestoken van mensen waarvan ze daarvoor niet zoveel te duchten hadden, dat kan best wel nog eens extra frustratie opleveren om maar iets te noemen en heel veel dingen in het leven in ieder geval een poos veel moeilijker maken). Wat ik al zei vertrouwen is zo'n heel basaal iets. Ik denk dat een stukje leren dat te begrijpen al iets kan schelen en hopelijk wordt zorg steeds beter. Wat ik al zei, die moskee is niet de oorzaak - hooguit kan men iets van begrip voor elkaar kweken (maar dan in praktische oplossingen en handreikingen - sloopkogel tegen die moskee is niet een oplossing vermoed ik en op zichzelf geeft dat denk ik terecht misschien ook wel heel veel gedoe, zonder dat je ooit tot de kern of begrip voor elkaar gekomen zou zijn). En het is denk ik ook moeilijk en ongrijpbaar iets om over te brengen, maar dus linksom of rechtsom uiteindelijk wel reëel en iets waar mensen enorm onder lijden (en ik meen dat ik het ergens in een comment ook al las - mortaliteit is heel hoog en ik denk dat jarenlang die flashbacks uiteindelijk heel veel mensen teveel kunnen worden, dat is echt een heel belangrijke fase om doorheen te komen en dat geeft misschien ook wel de druk aan - in die zin is het dus ook niet iets om als 'onzin' of 'zeuren' af te doen).

nickolaas | 20-09-16 | 17:08

Zou een laatste gezamenlijke commando-actie wellicht therapeutische werking hebben voor die mannen?
Geen ramen meer, torentje pleite, vrede?

squadra | 20-09-16 | 16:48

-weggejorist en opgerot-

Rattata | 20-09-16 | 16:48

Misschien moet je je eens verdiepen in wat PTSD eigenlijk is voordat je stomzinnige uitspraken doet. Die militairen hebben geen PTSD gekregen van gebedsomroepers maar worden wel constant herinnerd aan de gruwelen die ze daar hebben meegemaakt als er weer zo'n haatbaard door de luidsprekers knalt.
@Onderwegnaarzorgen | 20-09-16 | 14:38
Misschien zit er naast het triggeren van die herinneringen nog wel iets meer basaals onder, dat ook een kenmerk kan zijn van PTSS volgens mij. Het fundamentele verlies van vertrouwen (het eerste dat een mens feitelijk na zijn geboorte in zich moet ontwikkelen, daar bouwt alles op, inclusief hoop omgaan en verwerken van frustraties, etc). Dat wantrouwen en misschien wel een beetje vatbaarheid voor paranoia kan best wel een beetje door zoiets ingegeven zijn en is in ieder geval in deze omstandigheid denk ik niet iets om de spot mee te drijven (zat ook volgens mij niet in die documentaire - maar het had nog iets voorzichtiger gemogen en linksom of rechtsom is PTSS voor alle betrokkenen - of het nu de mensen zelf, hun thuisfront of 'de buren' toch denk ik een reëel probleem met de nodige uitdagingen om het op te lossen.. de moskee is iets dat een symptoom triggert, maar het is feitelijk het wantrouwen/ vertrouwen waar je als eerste misschien weer aan zou kunnen gaan werken idd als de eerste zaken als herbeleven en flashbacks minder worden). Volgens mij is dat gedachtencikeltje waar iemand jaren in kan blijven trouwens een neurologisch iets - die iets met veel 'links rechts coordinatie' - ga jongleren, kickboxen.. herinnering/geheugen zit in je ene hersenhelft en verwerking/ratio in de andere (sorry als dit vaag blijft). Zijn de flashbacks zo goed als weg is er nog een soort hypergespannenheid die samenhangt met de regulering van stresshormoon - ben ff kwijt hoe het heet, maar er zijn heel effectieve oefeningen voor (die prikkeling in je handen is kenmerk van dat hormoon en dat mechanisme dat er vroeger was kan zich in dagen herstellen - geeft het ook vrij plotselinge afnemen van flashbacks al een back rust, dit is vervolgens de 'vervolmaking' - blijft alleen nog over het accepteren van verlies door al het gedoe.. en dus weer opbouwen van vertrouwen in dingen en mensen om je heen en alles wat daar op bouwt, ik zou misschien in een kleine cirkel beginnen - maar die moskee is dan denk ik ook minder een probleem meer, maar ik zie misschien wel de niet zo handigheid dat ie daar staat - maar dat is nu eenmaal zo, maar dat kan dus wel iets zijn waar mensen het reeel moeilijk mee kunnen hebben, maar wat misschien dus ook wel fundamenteel dieper zit dan 'triggeren' - en dat verdwijnt alleen als een 'gedachtenrotonde' waar je niet meer uikomt, omdat er geen nieuwe feiten en perspectieven bijkomen of ze maken de knoop alleen maar groter.. het zijn diepere zaken als vergeven, inleven waarom dingen zo liepen, dingen in je herinnering die je daarvoor niet in verband kon zien omdat je nooit verder kwam door dezelfde cirkel - het oplossen, verwerken - daardoor worden de herinneringen ook snel minder en of minder scherp en levendig - alleen de 'lessen'/ hoofdlijnen blijven over en de gedetailleerdheid slijt heel snel weg na verwerking - zoals bij heel veel andere 'gewone herinneringen') Die moskee gaat die oplossing niet brengen, ik denk ook er naartoe gaan niet, het is misschien niet eens een obstakel om verder te komen - die herinnering is er en die verwerking en er een plek voor vinden moet op enig moment plaats gaan vinden. Wat wel op heel korte termijn kan helpen is begrip (en dus inderdaad hopelijk goede hulp - heel belangrijk ook om vertrouwen niet verder te schaden al is dat dus deels ook 'ziektebeeld' en dat is denk ik toch wel een fundamenteel iets en oprecht, dat is een van de dingen die zich opdringen als iemand daar mee te maken blijkt te krijgen). Eigenlijk wat je wel zou kunnen doen is proberen de relatie waar dat kan bijvoorbeeld met die moskee goed te maken, alvorens men op uitzending gaat (of een paar mensen van die moskee - of een setting met een paar mensen, en wat ook een bestendig contact kan zijn waar eventueel op gebouwd kan worden en misschien mensen met iets van vragen terecht kunnen waar ze als ze later misschien symptomen krijgen mee terecht kunnen - geen idee, maar een contact dat er al is of was is makkelijker te herstellen dan na het een en ander te hebben meegemaakt en misschien maakt het juist begrip en het plaatsen van ervaringen makkelijker als men elders met de religie of uitwassen ervan geconfronteerd wordt) contact van 'scratch' opbouwen nadat men SPSS-klachten krijgt, is veel lastiger mogelijk - en misschien is die moskee dan niet het meest voor de hand liggende wat ik al aangaf).

nickolaas | 20-09-16 | 16:34

metagod | 20-09-16 | 16:25
Nog een troll

Is dit nog nieuws? | 20-09-16 | 16:31

Die coommando's zijn ook niet meer wat het geweest is. Bij zo'n gebedsoproep heerlijk poepen.

metagod | 20-09-16 | 16:25

Van Rossem, richt je pijlen liever op die kneus van een advocaat die het punt van de militairen voor geen centimeter kon overbrengen. Als nieuwsuur al militairen belachelijk wilde maken (ik denk overigens niet dat dat het geval is), dan maakt die nitwit het ze wel erg makkelijk.

jawor36 | 20-09-16 | 16:21

ZoltarTheMagnificent | 20-09-16 | 16:11
*aan lijstje idioten toevoegt*

Is dit nog nieuws? | 20-09-16 | 16:16

Die voxpopjes er tussendoor om ons, het domme volk, even goed duidelijk te maken wat precies de gewenste mening is. Zum kotzen.

Nietvoordekat | 20-09-16 | 16:14

Als militairen niet eens kunnen tolereren dat er een moskee in de nabijheid van de kazerne staat dan kunnen ze beter een andere baan zoeken. We leven nu eenmaal in een diverse samenleving met vrijheid van religie.

ZoltarTheMagnificent | 20-09-16 | 16:11

Vind die advocaat niet sterk overkomen en onvoorbereid op de meest essentiele vragen, daar gaan die commando's het echt niet mee winnen, wat een flapdrol

valhelm | 20-09-16 | 16:06

NPO nieuwsuur kotst niet alleen op commando's met PTSD maar ook op het nederlandse volk.

Sjonie01 | 20-09-16 | 15:59

Ik ken niet alle feiten, maar als oud-104 heb ik enorm respect voor deze mannen.

DenkenDanDoen | 20-09-16 | 15:54

Was die vrijdagmiddagoproep nu wel of niet uitgezonden en hebben ze beweging gezien in die minaret? Graag even de roze plofkap erheen want dat werd me niet duidelijk gisteren. Wel opmerkelijk dat dit berichtje pagina 4 dan weer bij Nieuwsuur in de uitzending komt (samen met een voetbalmakelaar verhaal voor de Nieuwe Revu of VI)

flat out | 20-09-16 | 15:53

goed gesproken

een maffiabaas | 20-09-16 | 15:50

*Bouwinspectie bellen gaat vanwege dat gipsbeton*

Rest In Privacy | 20-09-16 | 15:50

Sjors W. | 20-09-16 | 14:53
Ooit als militair gediend, Sjors? Laat maar, ik weet het ant woord wel. Zulke jongens worden het beste geholpen door eigen makkers en "eigen volk". Niet door een kutburger die psychologie heeft gestudeerd aan de uva.
Oud marinier die werkelijk op dit kutstuk van Nieuwsuur moet kotsen. Val dood met je NPO.

Fuck-a-duck | 20-09-16 | 15:43

@ Sano | 20-09-16 | 15:35

"onder goede begeleiding aan herstel werken, wellicht met begeleiding naar een andere baan." -> Sjors W. | 20-09-16 | 14:28, allereerste post.

Sjors W. | 20-09-16 | 15:42

Een actie om Nieuwsuur te dwingen tot excuses zou ik van harte ondersteunen.

t.zeefje | 20-09-16 | 15:40

@ Sano | 20-09-16 | 15:27

Lieve schat, het zinnetje 'op non-actief stellen' heb ik niet gebruikt, en dumpen ook niet. 'Onder goede begeleiding aan herstel werken' wel. Niet in actieve dienst natuurlijk, want ze zijn niet in actieve dienst, aangezien ze onder begeleiding aan hun herstel aan het werken zijn.

Kom op, een beetje sportief, het is Geenstijl. Je komt niet verder dan 'troll' roepen. Je hebt het gewoon verkeerd begrepen en nu grijp je naar strohalmen door woorden in mijn mond te leggen. Is niet erg, maar daar dan krampachtig vast aan blijven houden is een beetje sneu.

Sjors W. | 20-09-16 | 15:40

Sano | 20-09-16 | 15:32
TeeJee | 20-09-16 | 15:30
www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/09/...
Lees de comment van batvoca2 | 19-09-16 | 15:04
Batvoca quote de weggejoriste Sjors W. | 19-09-16 | 14:20
Dan kunnen jullie zien waarom Sjors W. op mijn lijstje idioten staat.

Is dit nog nieuws? | 20-09-16 | 15:37

@sjors voor de laatste keer
Ik ben klaar met trollen. Dat 'onder goede begeleiding aan herstel werken, wellicht met begeleiding naar een andere baan.' gaan wat je herhaald moest ik smakelijk om lachen omdat dat je later hebt bijverzonnen, houd iig geen verband met t origneel waarop ik reageerde. En mensen met PTSS zijn echt het beste thuis bij het leger, iedereen die ander beweerd weet niet waarover die lult, vandaar dat jij geselecteerd was.

Rest In Privacy | 20-09-16 | 15:35

@TeeJee | 20-09-16 | 15:30
Waarvoor denk je dat ik em aant trollen ben?

Rest In Privacy | 20-09-16 | 15:32

@Sjors W. | 20-09-16 | 15:23
Gelijk hebben en een arrogante lul zijn gaan blijkbaar ook prima samen.
Proost.

Rest In Privacy | 20-09-16 | 15:30

Ondertussen, op JOOP :
www.joop.nl/nieuws/commandos-roosendaa...
Nieuws 20 september 2016 Laatste update 12:57
Hilarisch: Nieuwsuur haalt moskeeklachten commando’s onderuit
...
Kan die varasite niet uit de lucht?

Is dit nog nieuws? | 20-09-16 | 15:29

@Sjors W. | 20-09-16 | 15:23
Op non actief stellen is thuis op de bank zetten, het laatste wat je met doen met PTSS.
Dus je bent achterlijk, geen troll. Had ik niet verwacht.

Rest In Privacy | 20-09-16 | 15:27

De laatste keer dat we aangevallen werden is alweer bijna zeventig jaar geleden. Toen werden we niet al te best verdedigd. Op dit moment wordt er niet verdedigd maar aangevallen. Dat is een wereld van verschil.

Mocro2897 | 20-09-16 | 15:25

ProAsfalt | 20-09-16 | 14:09
Waar haal je toch de hele tijd vandaan dat ze zo hard werken? Als je die sarcastische opmerking zo vol overtuiging blijft herhalen geloven mensen je straks ook nog.
Er waren al geen banen maar waar deze ongemotiveerde sloebers dan zo genaamd dienstig zijn is mij een groot raadsel!

Cobalt bomb | 20-09-16 | 15:24

@ Sano | 20-09-16 | 15:11

'onder goede begeleiding aan herstel werken, wellicht met begeleiding naar een andere baan.'

Waar staat dat ze het leger uit moeten voor ze aan hun herstel werken? Sla iedere post er op na, je zult het niet vinden. Sterker nog, het zinnetje 'met begeleiding naar een andere baan' impliceert dat ze dat bij het leger doen. Een vriend van mij is in Libanon gewond geraakt aan de knie. Ondanks veel revalideren - bij het leger - ging dat niet over, dus is hij tijdens de revalidatie geholpen, en daarna geholpen bij de terugkeer 'naar de burgermaatschappij'. Dat kan prima met mensen die aan ptsd lijden. Tenzij ze naar volledig herstel worden begeleid, wat geloof ik zelden het geval is, hebben ze in actieve dienst niet zo veel te zoeken. Daar is niks mis mee, maar je moet ze wel helpen.

Ik concludeer dat begrijpend lezen moeilijk voor je is, en je te trots bent om te zeggen dat je het verkeerd begrepen hebt, dus ik zal je helpen. 'Beste Sjors, ik heb je verkeerd begrepen en in feite blijken we het beste voor te hebben met onze soldaten - hoewel ik, Sano, dat heel moeilijk onder woorden kan brengen. Groet, Sano.'

Ik antwoord daarop 'Dank je Sano, no problem. Ik ga weer aan het werk. Na het werk een pilsner met wat collega's, en ik proost er 1 op je' en dan is alles weer in orde.

Sjors W. | 20-09-16 | 15:23

@Ben-Kotsbeu | 20-09-16 | 15:05
Maar dat kan dus niet bleek gisteren en tevens bleek dat ze al maanden geen oproep tot gebed meer doen.
Die moskee wint die zaak met 2 vingers in de neus.

Berbaar | 20-09-16 | 15:12

Ik hoor Tweebeeke nog suggereren dat de kiezer het allemaal zo gewild heeft. De misleidende sluier tussen volgers en heidenen waar islam het over heeft en de doofheid en verwarring die je bij ongelovige honden moet aanrichten gaan hand in hand met de steeds verder in het ravijn glijdende policormedia.

Slogra | 20-09-16 | 15:12

@Abus Lenstra | 20-09-16 | 15:05
Wat deugt er wel aan Republiek Allochtonie?
Er zijn weinig sites die eenzijdiger rapporteren en selectiever shoppen in cijfers.

Rest In Privacy | 20-09-16 | 15:12

@Engelbrecht van Nassau-kazerne, mijn diepste respect en jullie zijn al verscheidene veldslagen te boven gekomen en ook deze zullen jullie winnen. Ik heb een andere kleur pet, maar voel jullie pijn.
Qua Patet Orbis !

Theo-Pim-Riv | 20-09-16 | 15:12

Zijn trouwens stichtingen voor militairen die gewond zijn geraakt zie ik net. www.wwnl.nl/ volgens mij doen die wel goed werk. Sporten veel. Misschien een activiteit, hoe beklim ik een minaret ;-)

peanutpower | 20-09-16 | 15:11

@Sjors W. | 20-09-16 | 15:10
Want moet ik je nu echt uitleggen dat militairen met PTSS het beste bij het leger kunnen blijven omdat die de beste faciliteiten en mensen hiervoor hebben? Ben je echt zo enorm achterlijk? Nee eerder een troll dus.

Rest In Privacy | 20-09-16 | 15:11

@ Sano | 20-09-16 | 15:07

Ben nog nooit op Joop geweest en reaguur hier sinds 2006 (geloof ik, niet 100% in mijn geheugen ge-etst). Maar even serieus, 'onder goede begeleiding aan herstel werken, wellicht met begeleiding naar een andere baan.'

Waar haal jij dumpen vandaan?

Sjors W. | 20-09-16 | 15:10

Die jongetjes en meisjes van Nieuwsuur die training laten doen inc HALO en een weekje mee in de zandbak spelen. Ze gaan heel hard MAMA roepen. Jammer dat er op de nieuwsredactie geen ex militairen werken. Die had de lui van de reactie de moeder geschopt. Etters.

peanutpower | 20-09-16 | 15:08

Die progressieven lopen toch zo graag voorop? Laten we dan het eerste land zijn dat die speciale religie-status afpakt van de islamiërs.

solcama | 20-09-16 | 15:08

@Sjors W. | 20-09-16 | 15:06
Terug naar Joop troll.

Rest In Privacy | 20-09-16 | 15:07

@ Sano | 20-09-16 | 15:04

'onder goede begeleiding aan herstel werken, wellicht met begeleiding naar een andere baan.'

Waar haal jij dumpen vandaan?

Sjors W. | 20-09-16 | 15:06

@teejee en @langzullenweleven Zijn er ook nog inhoudelijke argumenten? Wat deugt er feitelijk niet aan stuk op Reubliek Allochtonië?

Abus Lenstra | 20-09-16 | 15:05

Als je het terrein van de kazerne kan overzien vanuit de moskee, ben je daarvandaan een makkelijk doelwit voor iemand met een geweer. Hebben ze vast al eerder meegemaakt. Ik zou daar ook zenuwachtig van worden als militair anno nu. Maar dat mag je natuurlijk helemaal niet zeggen....

Ben-Kotsbeu | 20-09-16 | 15:05

@Sjors W. | 20-09-16 | 15:02
Jij zegt dat ze gewoon maar gedumpt moeten worden in de samenleving door te zeggen dat ze gewoon maar ontslagen moeten worden...
Zo'n simpele oorzaak -> gevolg is al te moeilijk voor je? Pfoe.

Rest In Privacy | 20-09-16 | 15:04

Zo werkt het, bagatelliseren van problemen en geld uitgeven van een ander. Yeuuuyyyy

ikdenkwat | 20-09-16 | 15:04

@ Sano | 20-09-16 | 14:59

'onder goede begeleiding aan herstel werken, wellicht met begeleiding naar een andere baan.'

Waar haal jij dumpen vandaan? En wat is jouw oplossing? Die moskee afbreken, soldaten niet helpen, en dan naar de volgende brandhaard sturen zodat ze meer beschadigd raken / een breakdown hebben die tot tragische gevolgen leidt?

Sjors W. | 20-09-16 | 15:02

Hé kijk, er zijn weer arrestaties verricht onder de aanhangers van de ideologie van de wreede.
www.telegraaf.nl/buitenland/26640530/_...

Wel raar, handlangers van een verwarde 'lone wolf' man...

marcoplarco | 20-09-16 | 15:01

Jup, Nederland ten voeten uit. Degene die dit land moeten verdedigen in de zeik zetten en degene die het lopen te verkloten de hand boven het hoofd houden.
En straks maar lopen zeiken als het weer fout gaat...

Rest In Privacy | 20-09-16 | 15:00

@Uw Psychiater | 20-09-16 | 14:03

U bedoelt partij Denk, denk ik

Tipped Relic | 20-09-16 | 15:00

@Sjors W. | 20-09-16 | 14:53
Je kan dit soort mensen niet zomaar in de samenleving dumpen als een stel onheemde vijandige bootvluchtelingen...
Deze mensne hebben nl wel training.

Rest In Privacy | 20-09-16 | 14:59

@Captain Pervert | 20-09-16 | 14:29
Yep gezien gisteren, al maanden geen gebedsoproepen en geblindeerde ramen.
De advocaat van die moskee gaat hier een eitje aan hebben.
PTSS is een serieuze aandoening en die mannen dienen geholpen te worden maar die zaak gaan ze verliezen en terecht.

Berbaar | 20-09-16 | 14:56

In navolging van de regering die militairen standaard in de rug trapt,is dit geen verrassing , tenslotte is nieuwsuur spreekbuistrekpoptv van de " allerhoogste klasse " ,ook door hun gefinancierd , ( oh nee dat niet ).Klein economisch nivo en groot economisch nivo hebben erg veel belang bij het binnenhalen en pamperen van hordes barbaren en ongeletterden ,(https://nl.wikipedia.org/wiki/Barbaar).

medelmo | 20-09-16 | 14:55

@ Sjors W. | 20-09-16 | 14:53

Hmm, getuigt natuurlijk. Stop de klok.

Sjors W. | 20-09-16 | 14:55

@ Sano | 20-09-16 | 14:47, pendajo | 20-09-16 | 14:46

'onder goede begeleiding aan herstel werken, wellicht met begeleiding naar een andere baan.'

Ik geloof dat ze helpen van meer respect getuigd. Wat willen jullie doen? Ze in dienst houden en nog een keer naar de zandbak sturen? Een halve Melkertbaan geven en de basis laten schoonvegen? Een soldaat met ptsd hoort niet in actieve dienst te zijn, en als het geluid van een gebedsomroep een probleem oplevert, dan hebben we niets aan de soldaat in kwestie. Dat is niet erg, die kan elders vast van toegevoegde waarde zijn.

Sjors W. | 20-09-16 | 14:53

zwartzondersuiker | 20-09-16 | 14:35
Geheel mee eens. Maar er schijnt een ideologie te zijn die het daar niet zo nauw mee neemt.

Mr_Pikibelly | 20-09-16 | 14:53

Sjors W. | 20-09-16 | 14:46
Stompzinnig, niet stomzinnig. Dat is geen woord.

Puntje voor jou, taalnazi.

Onderwegnaarzorgen | 20-09-16 | 14:53

Abus Lenstra | 20-09-16 | 14:44
Mijn hemel, wat ben jij dom als je niet door hebt dat de linkt naar een roeptoeter van links-pro-allochtonen

langzullenweleven | 20-09-16 | 14:53

Abus Lenstra | 20-09-16 | 14:44
Mijn hemel, wat ben jij dom als je niet door hebt dat de linkt naar een roeptoeter van links-pro-allochtonen

langzullenweleven | 20-09-16 | 14:53

Sano | 20-09-16 | 14:22
En zo is het maar net. Zolang het een ander overkomt zal het ze een reet roesten! Een beetje inlevingsvermogen, is ver te zoeken bij dit soort figuren.

Mr_Pikibelly | 20-09-16 | 14:52

@Abus Lenstra | 20-09-16 | 14:44
Ach ja, Republiek Allochtonie.
Dat zijn de "welkom in mijn land" types, qua wegkijk-niveau.

Rest In Privacy | 20-09-16 | 14:50

vuile vieze subsidieslurpers van nieuwsuur; Gatverdamme wat een klotevolk. Leve de commando's en mariniers, de soldaten van alle andere onderdelen.

langzullenweleven | 20-09-16 | 14:49

Toppunt van cynisme van de idioot die die locatie voor die hut heeft uitgekozen.

Uw Verzekeringsadvis | 20-09-16 | 14:49

Hulde voor dit stuk. Ik was eveneens woedend.

superjan | 20-09-16 | 14:49

@Sjors W. | 20-09-16 | 14:28
Er aan herinnerd worden hoe je noodgedwongen een 12 jarig jochie aan flarden moest schieten omdat ie aleuh akbar op je af kwam rennen met een bomvest gaat meeste mensen niet in de koude kleren zitten. Ook al redde je hier mee 10 levens.

Rest In Privacy | 20-09-16 | 14:47

@zwartzondersuiker | 20-09-16 | 14:39
Partijen die hun ideologie of principes hebben verloochend raken hun traditionele stemmers kwijt. Dus die hebben nieuw stemvee nodig.
Aldus geschiedde

Rest In Privacy | 20-09-16 | 14:46

Aan soldaten die de oproep tot gebed niet kunnen aanhoren, hebben we niks...
Sjors W. | 20-09-16 | 14:28

Aan mensen met jouw IQ het minst.

pendajo | 20-09-16 | 14:46

@ Onderwegnaarzorgen | 20-09-16 | 14:38

Stompzinnig, niet stomzinnig. Dat is geen woord.

En aan soldaten die vanwege ptsd hun werk niet kunnen doen hebben we niks. Dat is vervelend en hard, maar ook praktisch. Die soldaten moeten 'onder goede begeleiding aan herstel werken, wellicht met begeleiding naar een andere baan.' Daar heb je gemakshalve even overheen gelezen, of niet?

Mijn grootvader heeft de laatste jaren van zijn leven geworsteld met een combinatie van Alzheimer en onverwerkt Indie-trauma. Soldaten die iets hebben meegemaakt moet je helpen en beter maken, niet oplappen zodat ze totdat ze op zijn kunnen werken en dan de straat opsturen.

Sjors W. | 20-09-16 | 14:46

Een bijdrage aan NL: ik noem er twee (weliswaar gerelateerd): (1) de politie houdt werk en (2) Opsporing Verzocht kan blijven bestaan.

JohnnyBGood | 20-09-16 | 14:45

Niet piepen. Nieuwsuur doet gewoon zijn werk. 15 elite-militairen zoeken de publiciteit omdat ze last hebben van een gebedsoproep en denken dat ze vanaf de moskee bespioneerd worden. Hun advocaat checkt het verhaal niet, De Telegraaf die er bekendheid aan gaf checkte het een beetje en Nieuwsuur checkte wel.
Wat blijkt: het verhaal van de heren rammelt aan alle kanten ( www.republiekallochtonie.nl/verhaal-va... )

Bijzonder sneu wanneer ze last hebben van een post traumatisch stress syndroom, maar daar kan die moskee niks aan doen. Een goede shrink is dan effectiever.

Abus Lenstra | 20-09-16 | 14:44

Als er tegenover die kazerne een shoarmazaak had gezeten, zouden ze die dan ook dicht willen hebben, of is de verontwaardiging gewoon heel selectief?

Drommelsch | 20-09-16 | 14:43

'Hilarisch' aldus Joop.nl.

Veldmaarschalk Sorry | 20-09-16 | 14:41

en ook op dit filmpje ga ik niet klikken

pendajo | 20-09-16 | 14:40

de knopjes 1,2 en 3 op de afstandsbediening raak ik al tijden niet meer aan.

pendajo | 20-09-16 | 14:40

marcoplarco | 20-09-16 | 14:22

Waarom loopt GL, D66, PvdA dan er achter aan? Die hebben hun hele carrière ongelooflijk af lopen geven op alles wat christelijk was.

zwartzondersuiker | 20-09-16 | 14:39

marcoplarco | 20-09-16 | 14:22

Waarom loopt GL, D66, PvdA dan er achter aan? Die hebben hun hele carrière ongelooflijk af lopen geven op alles wat christelijk was.

zwartzondersuiker | 20-09-16 | 14:39

Grappig .... na WO II zeiden we dat het nationaal socialisme een groot gevaar was voor de samenleving. De nadruk lag daarbij op NATIONAAL Socialisme.

Inmiddels weten we dat het echte gevaar niet in het eerste maar in het tweede woord zit.

James Lastig | 20-09-16 | 14:39

Aan soldaten die de oproep tot gebed niet kunnen aanhoren, hebben we niks...
Sjors W. | 20-09-16 | 14:28
Misschien moet je je eens verdiepen in wat PTSD eigenlijk is voordat je stomzinnige uitspraken doet. Die militairen hebben geen PTSD gekregen van gebedsomroepers maar worden wel constant herinnerd aan de gruwelen die ze daar hebben meegemaakt als er weer zo'n haatbaard door de luidsprekers knalt.

Onderwegnaarzorgen | 20-09-16 | 14:38

We zijn hier niet in de USA het heet gewoon PTSS post traumatische stress stoornis

Petroselinum crispum | 20-09-16 | 14:37

Sommige dingen moet je meemaken om sympathie of empathie op te kunnen wekken. NPO haar werk maar maandje laten uitvoeren in Zuid-Sudan dan maar.

En waar is dat reflecterend vermogen van die moslims. Die uniforme saamhorigheid die ook ondeelbaar blijft bij zaken die de groei van de islam enigzins afremmen.

Pompenkoning | 20-09-16 | 14:37

Nederland heeft al gecapituleerd hoor. De Islam heeft al gewonnen, het moet alleen nog even aan het klootjesvolk opgedrongen worden.

James Lastig | 20-09-16 | 14:37

Vrijheid van godsdienst. Je hoeft natuurlijk een ideologie niet te erkennen als godsdienst. Zo eenvoudig kan het zijn!
Mr_Pikibelly | 20-09-16 | 14:17

Vrijheid van godsdienst: prima. Maar dan wel zonder geweld, zonder vrouwenonderdrukking enz. De thema's waar links Nederland jarenlang voor gestreden hebben. Dezelfde links Nederland die nu hijgerig achter ze aan lopen.

zwartzondersuiker | 20-09-16 | 14:35

Met plaatsvervangende schaamte naar die docu zitten kijken.
Ook al zijn de ramen van die minaret geblindeerd, ook al is de omroepinstallatie al weken/maanden niet in werking... het gaat om het idee.
Die moskee had daar nooit gebouwd mogen worden.
Onze soldaten weten als geen ander hoe gevaarlijk die kudtreligie is.

Schietmijmaarlek | 20-09-16 | 14:35

@XAUUSD | 20-09-16 | 14:16
Je kan een grote stoere marinier van 140 kilo en 2 meter lang zijn, als er PTSS in tussen de oren kruipt dan lig je bij elke "trigger" te janken in een hoekje.

Dat is het nare aan mentale zaken; die zijn een stuk lastiger om je in te trainen, te voorkomen en weer op te lossen.

Rest In Privacy | 20-09-16 | 14:34

@Piet Karbiet | 20-09-16 | 14:23

Precies, dit kan allemaal wel:

"Deze moskee is technisch de modernste van Nederland. Alles is computergestuurd. Zelfs de gebedstijden worden op deze manier in de gebedsruimte aangegeven."
www.facebook.com/625528200820989/post...

en dan kan een simpel oproep-appje niet?

Prof. D.A.H. Vintik | 20-09-16 | 14:34

-weggejorist-

Broeder_Brugman | 20-09-16 | 14:34

Wat een solidariteit weer met de mensen die met gevaar voor eigen leven ons beschermen tegen de haatbaarden van IS. Van die moskee is het natuurlijk te verwachten dat ze zo reageren, maar die autochtonen die het zo gemakkelijk weg bagatelliseren, gatverdamme zeg. Zeker een PvdA or D66 bolwerk.

EUSSR | 20-09-16 | 14:32

Zelfs Roemer heeft het over de tegenstellingen tussen moslims en niet moslims. Echt iedereen zit achter het electoraat van Wilders aan. Punt is alleen dat een paar weken papegaaien niet meer het verschil gaat maken. Mensen willen het origineel.

Feynman | 20-09-16 | 14:32

Ik stel voor dat we alles op alles zetten op waterstof voor onze energiebehoefte. Dan hebben we geen Arabieren meer nodig en stel ik voor na de Arabische lente een nucleaire winter te ontketenen. Zo klaar met al dat moslim gezeik. Sterf met je islam.

Bofkut | 20-09-16 | 14:31

@ProAsfalt | 20-09-16 | 14:09
Ga eens bij het UWV kijken wat er rond loopt. Dat harde werken valt redelijk mee.

Rest In Privacy | 20-09-16 | 14:30

Zorrug... dat je erbij komt! Bij de marinuh, bij de marinuh.

Temazepam60milligram | 20-09-16 | 14:29

Ik sta helemaal achter dit stuk hoor, maar weerleg eens de argumenten van de imam? De ramen in de minaret zijn geblindeerd en hierdoor kan de kazerne niet bespied worden; er is reeds 4 maanden geen oproep tot gebed meer geweest.
Hoe zit het daarmee dan?

Captain Pervert | 20-09-16 | 14:29

Het is allang duidelijk genoeg het is een schande hoe politiek gezonde mensen uitstuurt en bij terugkeer volkomen laten barsten.
Gevolgen staan wekelijks in kranten, iedereen heeft wel eens één meegemaakt, volkomen koekoek om later te ontdekken dat het een uitgezonden militair met ervaring is.
Het is een schande en dat is wat het is.

Flatuleerder | 20-09-16 | 14:29

Aan soldaten die de oproep tot gebed niet kunnen aanhoren, hebben we niks, aangezien iedere conflict de komende vijftig jaar in landen met een minaret plaats zal hebben. Soldaten die in zulke mate aan problemen lijden, zouden niet op de kazerne moeten zijn, maar onder goede begeleiding aan herstel werken, wellicht met begeleiding naar een andere baan.

Als die moskee niet gebouwd had mogen worden: afbreken en ergens ver in de polder neerzetten.

@ Cuyahoga | 20-09-16 | 14:13

Soms denk ik dat bepaalde NPO-medewerkers niet zijn bevrijd en zich prima onder het Vichy of Nazi-regime hadden gered.

Sjors W. | 20-09-16 | 14:28

Werken bij de defensie, je moet het maar kunnen, ... eh je moet het maar willen.

Temazepam60milligram | 20-09-16 | 14:27

Al die boerenkinkels hebben toch niet in Afghanistan gevochten...? Wat een kutvergelijking. Maar ja, oorlog en militairen, dat zijnnrrchtse hobby's dus fuck em.

NACademicus | 20-09-16 | 14:24

Wat is er mis met een oproep-app voor het gebed?
Oh, wacht. Dat intimideert niet.

Piet Karbiet | 20-09-16 | 14:23

Yes, ik weet er eentje: enige positieve bijdrage is dat de islam zorgt voor het slechte nieuws.
Wat win ik?

Dr. Frambozenjam | 20-09-16 | 14:22

@zwartzondersuiker | 20-09-16 | 14:07
Er zijn nogal wat politieke partijen met een geloofsovertuiging als basis. Die zullen never nooit iets tegen islam ondernemen via hun politieke kanalen, want als het bij dát geloof kan, dan kan het ook tegen hún geloof.

Overigens helemaal eens met Mr_Pikibelly, simpelste oplossing is om islam helemaal niet te erkennen als godsdienst. Éénna simpelste oplossing is alle religie verbannen uit openbare leven. Die laatste heeft mijn voorkeur maar dat ga ik niet meemaken.

marcoplarco | 20-09-16 | 14:22

@Mr_Pikibelly | 20-09-16 | 14:18
Het idee is dat ze alleen jouw dochter verkrachten, hun eigen dochter woont ergens veilig in een luxe wijk in de provincie.

Rest In Privacy | 20-09-16 | 14:22

Religieuzen zijn verheven boven anderen. Voorrechten en privileges verwachten en eisen ze. Wat nu, iedereen is gelijk. Some animals are more equal than others. Ik als atheist krijg echt geen vergunning om een flink en afwijkend gebouw in een woonwijk te zetten en goede overlast (parkeren en geluid) te maken in ruil voor belastingvoordeel en positieve discriminatie. Kappen met bevoordelen van religies zou een begin zijn, dan krijg je dit soort dingen niet.

TheseDays00 | 20-09-16 | 14:22

#AnderVolkEerst

Vogelbeest | 20-09-16 | 14:22

@XAUUSD | 20-09-16 | 14:16

Dat zou kunnen. Jij gaat dat zeker nu onderbouwen? Jij gaat ons uitleggen wat PTSS is en waarom deze jongens zich aanstellen. De buhne is van jou en het publiek zit aan je voeten.

roze_bril | 20-09-16 | 14:21

Schandalig. Wie geeft die mafklappers het recht om überhaupt een oordeel te mogen hebben over de ernstige PTSS-klachten van deze soldaten?

Misschien eens een bermbommetje leggen in de achtertuin in de bakfietsenbuurten van deze NPO-nono's?

EefjeWentelteefje | 20-09-16 | 14:21

Uiteraard kunnen ze bij de JOOP hun lol niet op nu en werd ik weer eens gebanned door die hufters toen ik het op nam voor die militairen, God, wat begin ik die huigelaars te haten, met die hypocriete kut mentaliteit altijd.

zwellevertje | 20-09-16 | 14:19

XAUUSD | 20-09-16 | 14:16
Dus als je dochter verkracht is door een pedo, maak jij geen bezwaar als er een pedofiel naast je komt wonen?

Mr_Pikibelly | 20-09-16 | 14:18

@zwartzondersuiker | 20-09-16 | 14:07

Islam is zielig. Vroeger waren dat de negertjes.

roze_bril | 20-09-16 | 14:18

Ik heb heel die islam kotsbeu. Hoe langer al dat gezeik duurt des te blijer ben ik met onze eigen gereformeerden. Dat wil toch wat zeggen als overtuigd atheïst.

Zathras | 20-09-16 | 14:18

zwartzondersuiker | 20-09-16 | 14:07
Vrijheid van godsdienst. Je hoeft natuurlijk een ideologie niet te erkennen als godsdienst. Zo eenvoudig kan het zijn!

Mr_Pikibelly | 20-09-16 | 14:17

Prof. D.A.H. Vintik | 20-09-16 | 14:12 Toen mijn kinderen op de basisschool een moskee gingen bezoeken heb ik ze thuis gehouden. Ik was niet de enige ouder trouwens. Waren er nog best veel.

Geen respect voor respectlozen.

Honorificabilitas | 20-09-16 | 14:17

"Shoarma" is volgens mij de enige positieve bijdrage vanuit de religie van vrede aan de multiculturele samenleving.

U2ROK | 20-09-16 | 14:16

-weggejorist-

XAUUSD | 20-09-16 | 14:16

@eerstneukendanpraten | 20-09-16 | 14:10

Vergeet de factor (dreigen met) geweld niet.
De NPO heeft het niet zo op olie, die zien liever windmolens en zonnepanelen.

Prof. D.A.H. Vintik | 20-09-16 | 14:15

Eigenlijk is de islam natuurlijk een cursus weerbaarheid; Omgaan met terroristische aanslagen en andere teleurstellingen. Was het maar belastingaftrekbaar.

panacee | 20-09-16 | 14:14

Dus deze mensen zijn zelf "gevlucht" van de rotzooi die islam veroorzaakt, en gaan dan hier de soldaten die die rotzooi met risico voor eigen leven moeten oplossen in hun gezicht spugen door diezelfde rotzooi 200m van de Kazerne weer te beginnen.

DaJonkel | 20-09-16 | 14:13

Het is dankzij jongens zoals die in de kazerne zitten en 70 jaar geleden over de lijken van hun kameraden het strand van Normandië bestormden, dat de jongetjes en meisjes van Nieuwzuur hun gesubsidieerde sozialistische propagandakotz kunnen spuiten.
Dus enig historisch besef zou wel op zijn plaats zijn.
"Have you no sense of decency, Nieuwzuur, at long last, have you no sense of decency?"

Cuyahoga | 20-09-16 | 14:13

Zou het misschien iets met O.L.I.E. te maken hebben?
eerstneukendanpraten | 20-09-16 | 14:10

Lijkt me sterk. Zij hebben ons harder nodig dan wij hun. Met de huidige lage olieprijs kunnen ze hun hoofd al niet boven water houden.

zwartzondersuiker | 20-09-16 | 14:12

ik wordt helemaal doodziek van dat goed gewauwel van dat kut geloof en ook van links (npo)

Generatie_1984 | 20-09-16 | 14:12

Onder het motto vrijheid van godsdienst de openbare ruimte claimen. Daar gaat het al mis met de islam.

ja,diedus! | 20-09-16 | 14:12

@Uw Psychiater | 20-09-16 | 14:03

De NPO de spreekbuis van het klimafaat.

ProAsfalt | 20-09-16 | 14:10

zwartzondersuiker | 20-09-16 | 14:07

Zou het misschien iets met O.L.I.E. te maken hebben?

eerstneukendanpraten | 20-09-16 | 14:10

" Noem ons eerst eens 1 constructieve, progressieve maatschappelijke bijdrage van de islam aan Nederland. Iets waar we allemaal van profiteren, die het grotere goed dient, waar heel de samenleving de vrolijke vruchten van plukt en die ons samen verder brengt. "

Kan ik niet maar er is overduidelijk één groep die er wel van profiteert en dat zijn de bazen. De bazen die horders gratis arbeiders aan de slag hebben en nog verrekte hard werken ook.
Dat er hier en daar een moskee met de bijbehorende toeters wordt gebouwd, tja, dat zal ze een rotzorg zijn evenals de luitjes, meestal de nazaten, die in Opsporing Verzocht te zien zijn, hetgeen het topje van de ijsberg is.

ProAsfalt | 20-09-16 | 14:09

Straks gaat er een helemaal Flippy a la Happy Tree Friends, popcorn iig in de aanslag.

Rest In Privacy | 20-09-16 | 14:09

Velen zeggen dat links erger in gevaarlijker is als rechts .

altijdfeest | 20-09-16 | 14:07

Zou iemand mij uit kunnen leggen waar de bevooroordeling van de islam vandaan komt? Waarom worden die gasten in de westerse wereld zo beschermt? Waarom? Wat voor chantagemiddel wordt hier gebruikt? Want anders kan ik me niet voorstellen dat de politiek dit allemaal zo laat gebeuren.

zwartzondersuiker | 20-09-16 | 14:07

NPO loves Muslims. Duidelijk.

RickTheDick | 20-09-16 | 14:07

Dat ze ook daar maar eens gaan staken bij defensie. Dit zijn wel mensen die een opleiding tot militaire professie kiezen.
Neem ze dan serieus.
Mocht er iets te verdedigen zijn in het land dan kunnen ze de NPO wel even vergeten.
Mensen een grote bak ellende insturen en het dan raar vinden als ze dan gekrenkt terugkomen.

Cobalt bomb | 20-09-16 | 14:06

Tijdelijk probleem.

We hebben in de toekomst een EU leger met enkel islamieten.

Honorificabilitas | 20-09-16 | 14:06

"Failure of empathy" is een goede omschrijving; op Joop noemen ze het item van Nieuwsuur "hilarisch"

Muxje | 20-09-16 | 14:05

Dat het hier een moskee betreft van de MuslimBrotherhood, wiens voorman zelfs in de WSJ de "Paus der Terreur" genoemd wordt, dát verteld Nieuwsuur er dan weer niet bij.

www.wsj.com/articles/countering-the-po...

Prof. D.A.H. Vintik | 20-09-16 | 14:05

Volgens de helft van de commenters op de haatsite van de islamofacisten van de Joop zijn die soldaten gewoon een stelletje watjes.

eerstneukendanpraten | 20-09-16 | 14:05

Links maakt alles kapot.....

chrisjuh | 20-09-16 | 14:04

De NPO de spreekbuis van de PvdA.

Uw Psychiater | 20-09-16 | 14:03

Dankzij de Islam elders besef je hoe goed we het hier hebben.

Feynman | 20-09-16 | 14:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen