achtergrond

Geenstijl

Glennis Grace dames en heren, jahaaaa

Buigt u even?Breaking News. Glennis Grace is gisteren tijdens een wandeling langs de Djnepr door een mug gestoken. Gevreesd word voor koorts. Op hoge toon piepten verslaggevers Theo Verbrugge (radio 1-Journaal) en Cornald Maas (De Volkskrant) hun story's door op Radio 1. De Europese homo's hebben hun jaarlijkse Europese zangfeestje en in dat vertoon van kitsch en plastic bruist de champagne en mag de wereld weten dat Kiev the place to be is. Ene Glennis Grace mag zich zo dadelijk in de halve finale plaatsen voor het ultieme feest: het Eurovisie Songfestival! Geen Europees Referendum of oorlog in Irak kan op tegen het kritiekloze rapporteren over een volslagen uit de hand gelopen cult-evenement. Als het kabinet Balkenende zo graag wil bezuinigen: stop met dit jaarlijkse uitje. Zodra het magische woord Eurovisie Songfestival valt, is het afgelopen met de realiteitszin van een groep journalisten. UPDATE 23:13 uur Godzijdank, we liggen eruit. Glennis bedankt!



Ovebodig

Ik moet er ieder jaar weer om lachen. De jurk van de Griekse zanger. De plastic tieten van Miss Oostenrijk en Nederland dat deze keer toch weer het ultieme songfestivallied heeft. Artiesten van naam en faam als Marco Borsato en Anouk kijken wel uit om hun reputatie te grabbel te gooien op het zangfeestje dat van foute glitter en list en bedrog aan elkaar hangt.

De "ten points" worden door Balkan- en Oosteuropese landen als valse dollars onderling rondgestrooid en de mistige politiek van macht en corruptie trekt achter de songfestivalgordijnen aan de touwtjes. Voor de journalisten is het een leuk uitje die kijken niet verder dan hun neus lang is en roddelen mee alsof ze in een dorpsdisco staan. Neem nou Theo Verbrugge van het Radio 1-journaal. Een vaste volger van het Koninlijk Huis met een air van foute gewichtigheid. Zorgde als bestuurslid van een of andere gewichtige club van slippendragende journalisten ervoor dat Peter van der Vorst, de bekwame royaltyjournalist van RTL 4, geen uitnodigingen meer kreeg voor Oranjeplechtigheden. Van der Vorst zou namelijk geen serieuze journalist zijn.

Dat soort valse nichten lopen nu als loopse duiven te koeren in Kiev en op Radio 2 hoorde ik zelfs aangekondigd dat er een exclusieve uitzending zou zijn vanuit het presidentiele paleis alwaar de president de deelnemers zou ontmoeten. Je begrijpt dat ik niet geluisterd heb. Als homo's in Amsterdam of waar ook ter wereld bedreigd worden, dan kunnen ze op mijn steun rekenen. Hun feestjes zijn zelden verkeerd. Maar laat de NOS alsjeblieft stoppen met het uitzenden van een evenement waarbij de Reguliersdwarsstraat zich verplaatst heeft naar Kiev. Absoluut een leuk feestje, maar een relevantie van nul. Kunnen we hier geen referendum over houden?

StarF*cker

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.