achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Politiemensen USA vermoorden alweer een neger

Amerika wat maak je het jezelf toch moeilijk om te verdedigen als een land of the free & home of the brave. In Baton Rouge (Louisiana) heeft de politie weer eens een - uiteraard zwarte - man doodgeschoten. Dat kan gebeuren want ook zwarte mensen plegen wel eens misdaden die ze met de dood moeten bekopen als ze de politie op hun pad tegenkomen. Maar de "misdaad" van deze zwarte man was dat hij cd's verkocht voor de deur van een winkeltje. "Alton Sterling, known as the "CD Man" was shot to death by police outside the Triple-S convenience store on North Foster Drive and Fairfields Avenue." Zoals op de video te zien is, hadden twee agenten hem al op de grond, half in de boeien voordat ze besluiten om de liggende man een keer of vijf, zes point blank in de borst te schieten. Dood. 37 jaar. Vader van vijf en ja, ook iemand met een strafblad als een sex offender maar nee, dan hoef je nog niet meteen dood. Kennelijk alweer de 558e persoon die in 2016 door de politie is doodgeschoten. De bodycams van de agenten waren "afgevallen" dus over die beelden kan men niet beschikken om te zien wat er precies gebeurde. Volgens een getuige (video) was hij ook al getaserd voor hij op de grond gewerkt werd. Gelukkig werd de moord op #AltonSterling vanuit een ernaast geparkeerde auto vastgelegd, dus het standaard molentje kan gaan draaien: politiepersco waarin alles enorm wordt betreurd, agenten geschorst in afwachting van een onderzoek, hordes woedende Af-Ams de straat op (dat is al begonnen), eventuele rellen met de politie (pending), een reactie van Obama en daarna wachten op de volgende cop killing. USA, y u so fucked up?
Update: Uitgebreid verhaal inclusief achtergronden. Wel een wapen, maar dat zat in zijn zak, volgens een getuige. Wel veroordelingen op zijn naam, maar geen gevaarlijke of gezochte crimineel. Update: "Beter" beeld van de moord door de politie. Duidelijk te zien dat ze áchteraf pas het wapen van Sterling uit zijn broekzak halen.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Last night in Brussels

Couppoging op een politiebureau door BLM-protest

@Van Rossem | 14-01-21 | 08:35 | 0 reacties

Media noemen BLM-rellen voortaan 'onrust'

Mainstream media zoeken naar manieren om zichzelf van feitelijk verslag te ontslaan

@Van Rossem | 07-10-20 | 15:55 | 0 reacties

GS Militiewijzer I. De Boogaloo Bois: Hawaii-shirts, nachtkijkers, memes en de mooiste assault rifles

Welkom bij de GS Militiewijzer. De rubriek voor het hele gezin waarin de veelheid aan burgerknokploegen uit de Amerikaanse Burgeroorlog II de revue passeert. En natuurlijk beginnen we met publiekslieveling The Boogaloo Bois!

@Spartacus | 03-09-20 | 19:33 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.