Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Van Rijn eruit: pgb nog steeds een ramp

svbalarm.jpgDe pgb zuigt harder dan een hoer met ADHD die nog de behoefte voelt om zich te bewijzen. Het bureau BIT heeft in het geheim een conceptadvies voor de ict-baas van het Rijk gemaakt, waarbij met 'geheim' bedoeld wordt dat het AD dat rapport in bezit heeft. De manier waarop de Sociale Verzekeringsbank, gemeenten, zorgkantoren en het ministerie van Volksgezondheid op dit moment de verdeling van zorgbudgetten geregeld hebben, functioneert ongeveer net zo goed als de relaties van de koppels die aan Temptation Island meedoen. De pgb-fabriek is een totale ramp. Het ict-project van de Sociale Verzekeringsbank, dat het betalingssysteem moet verbeteren, is de Titanic onder de ict-betalingsprojecten, qua megalomaan faalgebeuren. Gelukkig zijn er pas ACHT debatten geweest over deze kwestie, anders zouden we dadelijk nog denken dat de politiek er geen grip op heeft... Intussen is de zorg vijf keer zo duur geworden en zijn er plannen om de SVB te fuseren met de UWV. Want als je de twee grootste blunderorganisaties met duizenden gedupeerden van dit land beter wil maken, moet je ze vooral samenvoegen. Als we zouden moeten raden wie de Mol van dit kabinet is, twijfelen we tussen Martin van Rijn en Ard van der Steur. We hadden ons geld op Teeven & Opstelten gezet, maar die zijn er al uit. Dat zou nu ook met Martin van Rijn moeten gebeuren. De puinhopen zijn alleen maar groter geworden onder zijn bewind. Martin van Rijn kan vast een aantal dingen heel goed, staatssecretaris met de pgb in de portefeuille valt daar niet onder. Zijn bewind is terminaal, tijd dat er euthanasie gepleegd wordt op zijn politieke functie.

Reaguursels

Inloggen

Het PGB werkt niet, heeft nooit gewerkt en zal nooit werken. Per kabinet is er wel één Betuwelijn, een Nationale Politie, een Veel Te Groot en Dom Project die we nog decennia mogen meeslepen en aan moeten betalen. Het is alsof er een manische oom tijdens een familiediner is aangeschoven en anderhalve kilo kaviaar bestelt. Niemand die het lust, maar het klinkt wel lekker duur. Ik vind dat de verantwoordelijke ambtenaren en bewindslieden tot hun 80ste voor straf 1000 euro boete moeten betalen wegens wanprestatie aan de Nederlandse belastingbetaler. Het is een symbolisch bedragen, maar het helpt dit soort rare figuren van dit soort domme beslissingen nemen.

Donkersloot | 15-02-16 | 19:05

Inderdaad, in het Haagse top-ambtenarenapparaat moet dringend efficiëntie-onderzoek gedaan worden! Er zijn daar natuurlijk al veel te veel onkundige lieden , daarnaast zijn er velen totaal incompetent en aartslui. Vlg. Kobus zijn er bij het M.vanI.en M, juristjes met grote mond en slecht Nederlands-sprekend, die bij de RWS(stafdienst waterstaat) zijn benoemd als Hoofd-Ingenieur om maar in een zo hoog mogelijk salaris-niveau te geraken. Technische-kunde is volledig afwezig, ja, ze kunnen geen sloot van een kanaal onderscheiden ! Tweede kamer word wakker, verzucht....

mevr.Kribo | 15-02-16 | 17:07

-weggejorist-

Jakob-Jan | 15-02-16 | 16:58

Misschien, heel misschien zijn het niet eens altijd de bewindslieden die het zo beroerd doen maar wel met de mond vol tanden staan in de kamer als er weer eens iets mis gaat.
Vlak het achterliggende, vaak al jaren op hun post plakkende ambtenarenkorps ook zeker niet uit.
Daar hoor je niet zoveel over maar die hoeven zich dan ook niet persoonlijk en publiek te verantwoorden.
Het zou denk ik wel goed zijn als daar eens flink de botte bijl in wordt gezet.

loze stijl | 15-02-16 | 15:52

Een woordvoerder van de regering liet desgevraagd weten dat de problemen met het PGB worden veroorzaakt doordat Microsoft gestopt is met de ondersteuning van het hulpprogramma Edlin.exe. Het upgraden van Edlin naar een soortgelijk programma genaamd VI for DOS blijkt gecompliceerder en duurder dan eerst voorzien. Verder neemt de omscholing van ambtenaren meer tijd in beslag dan verwacht. Dit omdat moderne toetsenborden de Anykey blijken te missen, waardoor ernstig gedupeerde ambtenaren zich massaal ziekmelden. De daaruit voortvloeiende verhoogde vraag naar zorg pleegt een dusdanig grote aanslag op de PGB-instantie SVB dat de regering een fusie met het UWV overweegt. De heren Omtzigt en Wilders overwegen nu om middels een gezamenlijke motie om opheldering te vragen. De regering acht deze motie echter bij voorbaat kansloos. Aldus een doorgaans welingelichte woordvoerder.

Nivelleermarionet | 15-02-16 | 12:09

Nu hebben we het over de falende instanties. Maar ik heb in mijn werk veel te maken met de mensen die de PGB's ontvangen, en ik kan een boek schrijven over hoeveel er gefraudeerd wordt met PGB's. Het is voor veel goedwillende cliënten overigesn ookte ingewikkeld. Het PGB moet gewoon afgeschaft worden. Er is niets mis met zorg in natura.

Poes Fiep | 15-02-16 | 12:04

Toch sta ik er niet vreemd van te kijken. Want vorige week heb ik begrepen dat ook de meeste pgb naar het buitenland is gevloeid. Bijvoorbeeld naar turkije. Door twee turkse zussen met zorgburo's. Miljoenen. Zeg maar net als dat geintje met de bulgaren en de uitkeringen die al jaren naar marokko gaan. En het geld. Nou dat zien we dus nooit meer terug!!! Tsja kleinsma en van rijn het kan en mag gewoon blijven zitten. Maar ja uitkeringen en buitenland is dan wel weer echt pvda toch!!!

tweetybird | 15-02-16 | 12:02

@ Botte Hork | 15-02-16 | 09:06

"Wat gaat er eigenlijk nog wel goed in dit land?"

Al 40 jaar helemaal niks. In ieder geval niet daar waar de overheid bij betrokken is.

Elessir | 15-02-16 | 11:58

Dit hele kabinet is een ramp voor de mensheid.

ad melkert | 15-02-16 | 11:56

Alle PvdA bewindslieden beheren de aan hun toegewezen portefeuille knullig!
Naast superman van Rijn, maakt ook Klijnsma en Asscher er een zooitje van. Evenzo Plastkerk is niet bij machte om provincies en gemeenten op een lijn te krijgen geen uniforme regels, overal verschillend. Ook de zeer mollige PvdA staatssecretaris voor de infrastructuur, krijgt de NS niet op de rails laat staan de HSL trein naar Brussel. Mv Bussenmaker voor onderwijsinstellingen maakt ervoor de leerplichtige een dramatische toestand van. Ploumen met haar paddestoel kapsel strooit met miljoenen naar foute doelgroepen. Koenders van BuZa met het geleende zondagsepak van Spekman voeld zich zo gewichtig en interessant, echter heel Europa lacht hem vierkant uit. De PvdA heeft eerst de eigen partij afgebroken en zijn nu doende om heel Nederland naar de afgrond te brengen.

Goedverdoemme | 15-02-16 | 11:51

Schop ons allemaal maar de bijstand in.. Die mobiliteit hulpmiddelen maken het ergonomisch er namelijk alleen maar slechter op. Logisch want anders kunnen ze drek nog zonder..

Neut | 15-02-16 | 11:39

Heb een aantal jaar begeleid zelfstandig gewoond (bzw)).En kreeg hiervoor ook pgb. 45.000 euro. Netto! Mijn hulp bestond uit; 6 dagen per week 30 minuten per dag met de begeleiding mijn dag en evt.problemen doornemen.Een dag per week mijn persoonlijke begeleidster a 1uur. mijn pber kreeg daarnaast 90minuten extra per maand om een verslag te schrijven. Dat is per jaar in totaal 226 uur a 45.000 euro. Netto! Heb het later teruggebracht naar 1uur per week. mijn actie leverde wel een aantal jaren een verstoorde communicatie op,maar dat jukte me niet. Ben blij dat ik er vanaf ben.

Sjiwawa | 15-02-16 | 11:19

Jette Klijnsma eruit: pgb nog steeds een ramp.

theo1610 | 15-02-16 | 11:12

Een ICT project bij de overheid laten lukken vergt heel wat acrobatiek. 1) Teveel dwarsliggende ambtenaren, die bang zijn voor hun baantje en dwarsliggen. 2) Geen duidelijke projectdoelen, omdat men wel een ICT project begint, maar niet over de consequenties heeft nagedacht. Zoals wat het betekent voor interne werkwijze, wie ander werk moet gaan krijgen, waar straks de beslissingen komen te liggen etc etc. Dus het ontwikkelen van software blijft het mikken op een bewegend doel. 3) er is gewoon teveel geld beschikbaar en dus geen dwang om een project af te kappen.

Michael03 | 15-02-16 | 11:07

Nooit begrepen in de politiek "een conceptadvies of rapport..."
Dus als de inhoud de betreffende bobbo niet zint kan het concept dus worden aangepast zodat iedereen veilig is.. jaja.

Was te verwachten dat zoiets zou komen... Het is wachten op de berichtgeving dat er honderd miljoen++ inmiddels is gefraudeerd door iedereen die een beetje slim is.

Zodra het geld op de rekening binnen komt stopppen ze gewoon met communiceren en gaan alle envelopen de oudpapier bak in. Het systeem houd er daarna gewoon me op op herhalingen te sturen en het blijft verder stil. Hebben die kip.

nobodyknows | 15-02-16 | 10:37

Al dat gedonder wordt bewust in stand gehouden want stel dat alles goed zou werken ,hoeveel mensen zouden dan hun baan kwijt raken nu kunnen ze lekker mee vreten uit de ruif die gevuld wordt door de belasting,premie betaler

janmetdepet | 15-02-16 | 10:25

Gelukkig worden de lonen van de kamerleden wel keurig op tijd uitbetaalt...

1,2,tja,tja,tja | 15-02-16 | 10:22

necrosis | 15-02-16 | 09:55

Het probleem is hier dat we of een vrije marktwerking te ver hebben doorgevoerd of te weinig.

In een echte vrije markt heb je de keuze of je een bepaald product zelf afneemt. Als ik geen 30k over heb voor een auto maar slechts 15k, hoef ik geen auto te kopen. Doen te veel mensen dit dan blijft de dealer met zijn auto's zitten. Hierdoor heeft consument iets in te brengen op de automarkt. Om deze reden zal de prijs voor de betreffende auto niet 30k of zelfs 40k worden. Ook zal het product aan bepaalde kwaliteitsmaatregelen moeten voldoen, waant je kunt het negeren.

Met het zorgverzekeringsstelsel ligt het heel anders. Iedereen is verplicht om een zorgverzekering af te nemen. Dit betekent automatisch dat mensen het product wel moeten afnemen, hoe slecht het ook is. Een belangrijke voorwaarde voor lagere prijzen, het kunnen negeren van het product, bestaat niet. De markt wordt bepaald door de leverancier en zijn concurrenten. Die allemaal meer willen verdienen.

Ikhebeenvraag | 15-02-16 | 10:12

"ons" land is bestuurlijk net de EU, als er iets faalt voeg het dan samen met een andere faal in de hoop dat de problemen verminderen.

fap_cave | 15-02-16 | 10:10

Zou de overheid zich wel eens afvragen waarom veel van haar projecten zowel logistiek als financieel tot debacles verworden? Hoe zou het bedrijfsleven, de kip met de gouden eieren, de spil toch waar de economie om draait, in gelijksoortige gevallen haar maatregelen nemen? Oproepen tot revolte is strafbaar, maar filosoferen over een naderende Doomsday behoort nog tot de vrije gedachte nietwaar?

Een vrije paling | 15-02-16 | 10:08

Pgb aanvraag en controle papieren zijn zo ingewikkeld dat een gemiddelde pgb'er extra pgb nodig heeft om ze samen met een expert in te kunnen vullen.

RoBD=Skullfucker | 15-02-16 | 10:02

Nu ik dit weer lees, snap ik niet waarom van Rijn zaterdag jl. van Samsom nog zo'n groot compliment kreeg. Het systeem is ondanks serieuze waarschuwingen toch ingevoerd, volgens van Rijn zelfs te snel. Maar dat hoort nu eenmaal bij de politiek. Je moet in ieder geval binnen 4 jaar scoren. Je vraagt je alleen af wanneer de staatssecretaris zijn consequenties trekt. Maar ook dan zullen de problemen niet opgelost zijn.

Mannes | 15-02-16 | 10:02

Bedankt, Hans!
necrosis | 15-02-16 | 09:55
.
Nou ik zou iets heel anders willen schrijven maar ja, kan niet, mag niet. Huisregels enzo.

Lupuslupus | 15-02-16 | 10:02

www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-org... r-maat.9518992.lynkx? De Nederlandse inteeltfabriek. We hebben er allemaal op een of andere manier aan mee gedaan en doen er vaak nog aan mee. Misschien niet in woorden maar wel in daden/nalaten. Door bijv. te stemmen of misschien niet te stemmen. Door verder te slapen ondanks dat wakker worden noodzakelijk was. In onze inteeltfabriek wordt inhoudelijk gedaan wat formeel wordt bestreden. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. De massa is nog steeds niet doordrongen van de tsunami die er aan komt en roept nog steeds welkom want we hebben het toch zo goeoeoeoed. Ondertussen met woorden klagen over vaak niet relevante zaken. Of een kort lontje hebben en zeggen dat het komt door die ander.

gnor | 15-02-16 | 10:01

Samengevat:
PGB nog steeds een ramp

Het bureau BIT heeft in het geheim een conceptadvies voor de ict-baas van het Rijk gemaakt. [link]

J.Q.

Jos Tiebent | 15-02-16 | 09:57

@Lupuslupus | 15-02-16 | 09:48
De premie wordt elk jaar omhooggegooid, evenals het eigen risico.
Medicijnen die helemaal niet meer vergoed worden ondanks dat mensen er afhankelijk van zijn en ga zo maar door.
Bedankt, Hans!

necrosis | 15-02-16 | 09:55

Dat krijg je als een kabinet beslist allerlei plannetjes wil uitvoeren en doordrukken. Allemaal scoren en laten zien dat ze iets groots van de grond kunnen krijgen, want dat staat zo leuk op de cv. En omdat er maar een paar mogelijkheden zijn, gaat keer op keer op keer het roer om, ook als het allemaal goed draait/werkt/loopt. Ik stel daarom voor dat de Tweede Kamer voortaan maar 1x per maand bij elkaar komt om plannen en wetten te bespreken en verder geen onderling contact (dan kunnen ze ook niet te veel slopen). Oké, in geval van nood kunnen er extra vergaderingen belegd worden, maar niet te veel.

Rest In Privacy | 15-02-16 | 09:53

Vanwege de massale fraude door PGB ontvangers moest men wel handelen. Helaas is dat voor dit ministerie te snel gegaan en is er nu enige ontwrichting met onschuldige 'slachtoffers'. Geloof maar niet dat een bedrijf of een groep journalisten sneller hun kerntaak anders kan uitvoeren.
DreHa | 15-02-16 | 09:48
.
Klopt. Maar ze hadden die fraude van tevoren moeten zien aankomen! Nu het kalf verdronken is gaan ze proberen de put te dempen. Natuurlijk zullen er altijd "slimmerds" blijven die toch kans zien om te frauderen maar de put had zoveel mogelijk afgedicht moeten worden. Dàt heeft men verzuimd maar ja regeren is vooruitzien en daar hebben ze in Den Haag nog nooit van gehoord.
.
Met als resultaat dat de fraudeurs voorlopig nog wel even doorgaan en de eerlijke mensen de dupe zijn.

Lupuslupus | 15-02-16 | 09:53

En toen kwam Hans Hoogervorst met zijn 'basisverzekering voor iedereen'....
necrosis | 15-02-16 | 09:25
.
Ja en het zou echt niet duurder worden hoor, de zorgverzekeraars zouden gaan "concurreren". Klinkklare leugens. En maar "vluchtelingen" binnenhalen, die ALLES gratis krijgen, óók de zorgverzekering èn natuurlijk ook geen eigen risico hoeven te betalen.

Lupuslupus | 15-02-16 | 09:48

Vanwege de massale fraude door PGB ontvangers moest men wel handelen. Helaas is dat voor dit ministerie te snel gegaan en is er nu enige ontwrichting met onschuldige 'slachtoffers'. Geloof maar niet dat een bedrijf of een groep journalisten sneller hun kerntaak anders kan uitvoeren.

DreHa | 15-02-16 | 09:48

Vreemd dat in het pleidooi van Quid en vele medereaguurders de "top"-ambtenaren structureel buiten schot blijven. Het maakt geen ene mallemoer uit namelijk of Rijn er zit of een andere incompetente flapdrol. Dijkhoff wordt gestuurd door EU/Coa, Rutte door Juncker/Timmerfrans, Steur door zijn malafide ambtenaren en minerva-alumni, Pechtold door Bilderberg en ga-zo-maar-door.

de Voorzittert | 15-02-16 | 09:46

Quote **Intussen is de zorg vijf keer zo duur geworden ** End
.
dankzij de noeste inzet van de "experts" uit den Haag slechts 5 x zo duur, anders was het vast 10 x zo duur geworden.

Berthe | 15-02-16 | 09:46

Er moeten gewoon meer marmeren toiletten en gouden kranen komen.

BrutusBosch | 15-02-16 | 09:44

necrotisch ipv neurotisch dat is!

voedselbankier | 15-02-16 | 09:40

-weggejorist-

voedselbankier | 15-02-16 | 09:39

Laat het maar aan de PVVDA om een redelijk werkbaar systeem compleet onwerkbaarste maken. Ondertussen hebben vele hulpverleners maanden op hun geld moeten wachten en geniet deze staatssecretaris nog steeds zijn hoge salaris. Zou deze socialist het zich nog herinneren hoe droge rijst smaakt, het eten dat de vele hulpverleners een tijd lang alleen maar konden betalen, of is die herrinering helemaal vervaagd door de smaak van biefstuk?

Ikhebeenvraag | 15-02-16 | 09:37

De toekomstvisie van dit kabinet is duidelijk. Iedereen een basisinkomen, waar de zorg dan weer vanaf gaat, en voor een selecte club elite- mensen een bonussen van een paar miljoen. Brood en spelen en verder je mond houden en niet lastig worden.

Leffe Blonde | 15-02-16 | 09:33

Wat is de overlevingskans van een terminaal koppel?

Mr_Pikibelly | 15-02-16 | 09:31

Wat is de overlevingskans van een terminaal koppel?

Mr_Pikibelly | 15-02-16 | 09:31

Goed stuk, ik mis de link met de PVV, of zit ik op de verkeerde site?

funkyd | 15-02-16 | 09:27

Dacht even dat de kop was: "Van Rijn moest er uit".
Maar dat pluche is belangrijk tot de verkiezingen komend jaar. Dan is er ook een grappige incest show geregeld voor Mark om zo stemmen binnen te halen. Het klapvee volgt gedwee wat de staatsomroep voor hen regelt.

Kamervraag | 15-02-16 | 09:27

Dit los je als staatssecretaris ook helemaal niet op. Probleem is dat er te veel regels zijn en er geen enkel computersysteem opgewassen is tegen de duizenden uitzonderingen, combinaties, toeslagen, forfaitaire regelingen boven een bepaald bedrag, etc.
ICT is mooi, maar randvoorwaarde is dat 90% van het proces standaard is en 10% uitzonderingen en niet andersom.

Bytemaster | 15-02-16 | 09:26

@Cuyahoga | 15-02-16 | 09:04
En toen kwam Hans Hoogervorst met zijn 'basisverzekering voor iedereen'....

necrosis | 15-02-16 | 09:25

Als je denkt dat het niet erger kan.. UWV. Als er wel 1 organsisatie mensonterend is dan is het deze wel. Een overheidsverzekeraar die alle (afgedwongen) premies binnen haalt van werkend gepeupel. Zodra deze risicodekking dient te worden uitbetaald blijkt uit vele kleine lettertjes, opgesteld door diezelfde overheid, dat de verzekernemer een afhankelijke lijfeigene is geworden van de staat. Nu ook nog de PGB afhankelijke erbij proppen. Heel Nl is straks of ZZPer en enigszins vrij of een lijfeigene van de Staat!

fikkieblijf! | 15-02-16 | 09:24

@Botte Hork | 15-02-16 | 09:09
En de thuiszorg kan niet komen want niet betaald gekregen.

Rest In Privacy | 15-02-16 | 09:21

Rutte met zijn "participatiemaatschappij" tot nu toe zijn de enigen die echt lekker zijn gaan participeren in de maatschappij de zorgverzekeraars die hun kassen zien vollopen met burgers die zich verplicht moeten verzekeren bij een commercieel bedrijf. En dan vind IEMAND het nog vreemd dat de zorg alleen maar duurder is geworden. Tsja. Participeren ammehoela meneer Rutte. Jouw maatschappij is geen participatie maatschappij geworden maar een parasitaire maatschappij. Waarbij er enorme groepen mensen parasiteren op steeds minder mensen. En daar reken ik de hele flutregering die er nu zit bij inclusief dat EU waterhoofd wat er nog boven bungelt.

Dutchbeaurouge | 15-02-16 | 09:20

Gelukkig verdubbelde het operationele resultaat van Achmea naar 285 miljoen euro in de eerste helft van 2015. Ik voorzie een glanzende carrière voor Van Rijn als voorzitter van een of andere divisie!

vlamuz | 15-02-16 | 09:20

Het persoonlijk gebonden budget is een te groot monster geworden door de bemoeizucht van teveel ambtenaren.
Alles loopt over teveel administratieve schijven die zelf al teveel geld kosten, tel daarbij op dat er op bijna ieder bureau een fout gemaakt wordt en de overprijsde chaos is compleet.
R overheid bedankt dat u alweer een niet werkend systeem gecreëerd heeft om zoveel mogelijk ambtenaren aan het werk te houden die het systeem zelf al niet meer snappen.

mag ik ook nog ff | 15-02-16 | 09:17

Het ziekenfonds was zo gek nog niet.
♫♫ en laaaangs het tuinpad van m'n vader ♫♫
Cuyahoga | 15-02-16 | 09:04
.
Tja alles wat goed was moest worden afgebroken - want kijk ons eens "progressief" zijn - en daarom zitten we nu in een kolerebende waar geen eind aan komt. Dit land is ziek, doodziek.
.
Er wordt gefraudeerd als nooit tevoren, mede daarom is de zorg zo duur. Dat geldt niet alleen voor allerlei schimmige zorgkantoortjes maar net zo goed voor de club van zorgverzekeraars.
Als je wie dan ook de kans geeft om te frauderen zal men het niet laten. De PGB is een gedrocht en Van Rijn er uit gooien klinkt aardig maar zal de problemen niet oplossen omdat er voor hem weer net zo'n kneus in de plaats komt.

Lupuslupus | 15-02-16 | 09:13

@lefbak | 15-02-16 | 09:11
Ik pleur mijn werkgevers er meestal al na het tweede gesprek uit.

Botte Hork | 15-02-16 | 09:12

8 debatten.... als mijn werkgever mij 8 keer moet aanspreken op mijn werk zit er duidelijk iets niet goed in zijn/haar hoofd. Dat kan in mijn beleving alleen maar bij een non-profit organisatie. Een club die winst (of iig geen verlies) moet draaien had bij het 3e debat/gesprek al afscheid genomen.

wat een drama dit kabinet...

lefbak | 15-02-16 | 09:11

Wanneer flikkeren ze die niksnut van een van Rijn er nou eens uit?

mallekater | 15-02-16 | 09:10

Wat heeft het voor zin? Er komt gewoon weer een volgende faalhaas voor in de plaats.

culture_vulture | 15-02-16 | 09:10

Godverdomme ik ben mijn broek kwijt en de koggie is op!!

Botte Hork | 15-02-16 | 09:09

Van Rijn deze week eruit en dan volgende week Ard & Klaas?

Rico den Hollander | 15-02-16 | 09:08

Het is godsgeklaagd dat dit stelletje prutsers gewoon door kan blijven modderen...

alpha centauri | 15-02-16 | 09:08

Wat gaar er eigenlijk nog wel goed in dit land?

Botte Hork | 15-02-16 | 09:06

"Van Rijn is de beste man op de beste plaats" aldus onze oh, zo wijze leider Rutte. Wat is dat toch een mislukkeling....

VolleZak | 15-02-16 | 09:05

Het ziekenfonds was zo gek nog niet.
♫♫ en laaaangs het tuinpad van m'n vader ♫♫

Cuyahoga | 15-02-16 | 09:04

-weggejorist-

reaguurbot | 15-02-16 | 08:57

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl