Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Korting op je Windows? Rapportieren bitte!

New Sofware BossOver vier mei gesproken, Microsoft is een toepasselijke actie begonnen: Als u een illegale versie van Windows XP bezit en deze wilt witwassen, kunt u nu tegen een vette korting een legale versie bekomen als u een vertrouwelijk rapport opstelt met daarin zoveel mogelijk gegevens over de persoon die de illegale versie aan u verkocht heeft. Niemand komt er achter, het is een dealtje tussen u en ome Bill (die vervolgens de softwarepliesie op de verkoper afstuurt, maar daar merkt u niets van). De naam van dit initatief is 'WGA' oftewel 'Windows Genuine Advantage'. Deze actie gaat, gezien behaalde resultaten in het verleden, uiteraard een overweldigend succes in Nederland worden.

Reaguursels

Inloggen

@templer: Een betere markt begint bij jezelf. Gewoon zorgen dat je niet meer afhankelijk bent van Windows. Ik heb dat gedaan door zoveel mogelijk de concurent, in dit geval apple, te financieren. Nou hoef je natuurlijk niet heel Microsoft te boycotten (Wat heel veel Linux nerds doen uit pure frustratie). Het concern zelf maakt ook goeie producten. Windows is er gewoon niet een van. Ze maken de meeste winst door monopoly praktijken. Als niemand er meer intrapt leren ze het vanzelf wel. Nou zegt het niet zoveel omdat ik Apple minded ben, maar ik persoonlijk ben weg van Apple omdat ze kunnen garanderen dat iets werkt als het van hun band gerold is.

MadMets | 07-05-05 | 17:17

ben er een van het eerste uur, 8088 monoghroom schermpje 10 mb seagate hd 256 kb alles vanuit de c:\opstarten lekker basic dos je kent het , niks windows en zo. maar bill cheats heeft zo langzamerhand een zeer vaste greep op de computerende wereld, wilde je bepaalde programmaaatjes draaien dan kon dat op een gegeven moment alleen maar met win.3,of win 3.11, en zo langzamerhand moet je onderhand gelijke tred houden , om bepaalde programmaatjes uberhaupt te kunnen draaien heb je een steeds nieuwere versie van windows nodig, maar dat betekend dan ook dat de pc zwaarder moet worden om die bepaalde windows te kunnen draaien, anders werkt het programmaatje niet, en ga zo maar door , de programma makers, de computer fabrikanten, alles houd gelijke tred met hetgeen bill cheats op de markt brengt, tegen naar mijn idee veel te hoge prijzen, wat moet je als persoon nu eigenlijk met die vele miljarden aan winsten, allerhande dos systemen heb ik de revue zien passeren de afgelopen 18 jaren, je kunt er niet omheen, de globus wordt gedicteerd door wat bill en de hele pc en programma industrie ons door de strot duwt.
linux heel mooi , maar to late to litle
en al die anderen die een nieuw dos systeem uitbrengen en aan het ontwikkelen zijn wens ik veel sterkte om deze monopoly te doorbreken.

templer | 07-05-05 | 09:59

@blawablawa
Ik gebruik m'n PC om .NET applicaties, Java applicaties en websites te ontwikkelen. Daarnaast staan er drie verschillende foto bewerkingsprogramma's op, en een shitload aan spellen. Wat versta jij onder gebruiken?

Black Haze | 06-05-05 | 09:29

Ok je zocht dus toch ruzie. My bad.

MadMets | 06-05-05 | 06:43

> Maar dat zag je waarschijnlijk niet
> omdat je ruzie zoekt.
.
Genuanceerde delen sla ik meestal over tijdens het lezen.
.
> Bij deze ook aan blawablawa.
.
Ik ben niet onder de indruk van excuses. Als ik excuses hoor, betekent dat meestal dat de trein stil staat en dat ik 3 uur te laat op mijn afspraak ga komen. Ze zijn dan ook niet geaccepteerd. Ik stel voor dat je je tanden laat trekken en mij eens even hemels komt afzuigen. Daarna zal ik kijken of excuses al bespreekbaar zijn.

blawablawa | 06-05-05 | 05:10

Ok ik neem ff de eerste 2 zinnen terug die ik 06-05-05 @ 03:51 zei. Kennelijk ben ik te moe om begrijpend te lezen en daardoor te geirriteerd om relaxed te reaguren. Excuses voor het ongemak. Bij deze ook aan blawablawa.

MadMets | 06-05-05 | 04:10

En ja, ik kan slecht slapen vanacht. Ik kan m'n asperge niet vinden.

MadMets | 06-05-05 | 03:53

@blawablawa : Nee je hebt inderdaad helemaal gelijk. Want zoals ik zelf al zei (06-05-05 @ 00:06) is windows XP een best stabiel programma ook al heeft microsoft er best veel tijd over gedaan om zover te komen. Maar dat zag je waarschijnlijk niet omdat je ruzie zoekt. En inderdaad, voor mac systemen kan je ook virussen schrijven. Je vindt ook nergens een zin van mij die dat ontkend. Maar d'r zit dan ook een groot verschil tussen de gemiddelde mac gebruiker en de gemiddelde windows gebruiker en die is in grote lijnen als volgt te omschrijven: De gemiddelde mac gebruiker werkt op mac voor zijn/haar werk en is waarschijnlijk op de werkplek in aanraking gekomen met deze machine. Zijn/haar interesse gaat voornamelijk uit naar het professioneel werken op die machine. Want gamen in de baas zijn/haar tijd is niet echt aan te raden. De gemiddelde windows gebruiker tegenwoordig (hoewel er natuurlijk ook een hoop mensen op profesioneel gebied werken op dit systeem) bestaat hoofdzakelijk uit gamende breezah jeugd. Hun interesses gaan uit naar: gamen, tmf-web, gamen, breezahs drinken, fouten zoeken in MS producten, virussen schrijven, om half drie s'ochtens anoniem mensen afzeiken... en gamen. Neem er nog eentje jongen.

MadMets | 06-05-05 | 03:51

> Ze schijnen zeer lastig te maken te zijn.
.
Als je een programma voor een platform kunt schrijven, kun je er ook een virus voor schrijven. Enig verschil is dat Apple relatief weinig gebruikt wordt en de verspreiding van een virus minder effectief is. Verder zal de groep kabouters die fouten bij MS producten wil ontdekken en de zwakheden van het systeem wil misbruiken veel groter zijn dan bij Apple.

blawablawa | 06-05-05 | 02:33

> Mijn WindowsXP is nog NOOIT vastgelopen
.
Als je je computer alleen gebruikt om porno te downen van Tonino's.com en verder alleen aan je witte asperge loopt te trekken, dat loopt ie ook niet vast. Als je er ook echte programma's opzet (sommige mensen hebben hun PC namelijk nodig om te werken) dan ontstaat een heel ander verhaal.
.
> Vraag maar is aan de gemiddelde mac
> gebruiker [...] of ie nog terug wil.
.
Mijn oma heeft ooit een euthanasieverklaring getekend voor als ze ooit dement zou worden. Nu is ze zo dement als een deur en wil ze blijven leven. Wat een rare wereld leven we toch in. Steve Jobs is trouwens een raar mannetje. Altijd geweest.

blawablawa | 06-05-05 | 02:28

@Black Haze: Nee het exe verhaal ging over dat dat misschien de reden was dat je niks geinstaleerd kreeg. Maar dat was een gokje op het niveau proefballon. Wat computer kennis weet ik misschien evenveel (weinig) of net iets meer dan Fransisco van Jole. Maar de computertaal op een windows computer is heel anders dan op een mac. De computer werkt met een aantal tekens maar beide platformen interpreteren die tekens anders. Dat verhaal gaat op bij zowel programmas als virussen. Virussen zijn uiteindelijk ook een soort van programmas. Je zegt het virus bijvoorbeeld om in elk dorp dat ze hem binnen laten 'Pietje' om te leggen. Want je weet dat in elk dorp een Pietje woont. Maar in een paar dorpen hebben ze afgesproken dat Pietje geen 'Pietje' heet maar 'Henk'. Het virus weet dat niet, dus Henk (Die eigenlijk hetzelfde is Pietje) gaat vrijuit. Ik hoop dat de vergelijking een beetje hout snijd.

MadMets | 06-05-05 | 00:43

En nu ga ik maffen, kijk morgen nog wel een keer (Of vannacht als ik niet kan slapen :p)

Black Haze | 06-05-05 | 00:19

@Mad
Een virus hoeft niet in een exe te zitten... Weet je hoe een virus werkt? Korte uitleg:
Als je een programma maakt en compiled, wordt het een lineaire lijst van opdrachten, die van boven tot onder uitgevoerd worden. Als je een virus maakt, zorg je dat jouw virus code, of een verwijzing daarnaar bovenaan de andere code van een programma komt te zitten. Wanneer dat programma uitgevoerd wordt, wordt dus eerst jouw viruscode uitgevoerd, wat je daar ook ingezet hebt (Verspreiding, dingen vernielen etc).
Maar je hebt idd gelijk, het is asociaal. De enige virussen die ik gemaakt heb heb ik op een stand alone computer gemaakt, en alleen omdat ik nieuwsgierig was hoe het werkte. De enige reden waarom er geen virussen voor Macs zijn, is dat er te weinig macs zijn om je virus mooi te verspreiden. Die paar duizend macs die er bestaan (minder dan een procent van alle computers las ik laatst op Tweakers), daar is de lol snel vanaf.

Black Haze | 06-05-05 | 00:18

@Black Haze: Waarschijnlijk heb je er nooit eerder eentje gemaakt door zelf genoemde redenen. Ze schijnen zeer lastig te maken te zijn. De vraag is ook eigenlijk waarom je zoiets asociaals zou doen. Ik heb op m'n mac de volgende programmas werkende (of gehad toen ze nog in mijn bezit waren): Macromedia Flash, Freehand, Fireworks, Dreamweaver, Director. Adobe Photoshop, Illustrator, Indesign. Quarkexpress. Microsoft Office for mac, MSN Messenger, en de beschikbare browsers op Netscape (zit onder de plak bij microsoft) en Konqueror (Linux) na. Als je met software ook nog spellen bedoeld heb ik dat al eerder uitgelegd. Ik kan het me haast niet voorstellen maar misschien heb je exe bestanden op een mac proberen te instaleren en nee, dat doet het nooit. Je werkt altijd met dmg bestanden. Verder heb ik inderdaad al gehoord dat XP best stabiel is. Hardstikke mooi, maar ze hebben er dan ook wel even over gedaan.

MadMets | 06-05-05 | 00:06

En mac virussen kom je niet tegen omdat windows virussen meer effect hebben, zijn er meer van. Maar ik draai in een paar minuten een virus voor de mac in elkaar dat je hele schijf wist, geen probleem...

Black Haze | 05-05-05 | 23:29

@Mad
1. Je kunt er geen ruk van software op draaien
2. Mijn WindowsXP is nog NOOIT vastgelopen, als je met Windows geen stomme dingen doet (Spyware installeren :\) loopt ie ook niet vast.
3. Ik weet niet wat voor oelie oelie onderdelen jij voor je PC kocht, maar alle merken die er bij mij in zitten hebben drie jaar garantie, zelfs m'n keyboard.

Black Haze | 05-05-05 | 23:26

Had ik al verteld dat je op een mac ook nog eens makkelijker garantie krijgt omdat je 'm zelf niet kan verkloten door slechte onderdelen te plaatsen, of verkeerd te plaatsen? Als ie uit de fabriek komt moet ie werken, doet ie dat niet (en ik heb 'm geen water te drinken gegeven) dan krijg ik een vervangende machine.

MadMets | 05-05-05 | 22:29

@Black Haze, furby-killer: Ik weet niet waar jullie de macs dan vandaan hebben gehaald want ik draai er al 2 jaar op terwijl ik de vastlopers op 1 hand kan tellen. Dat ze duur zijn is een feit, maar slechte kwaliteit is gelul uit de ruimte. Mijn eerste mac was een iMac G4 die al verouderd was toen ik 'm kocht. Toen 1100 euro. Anderhalf jaar later verkocht ik 'm voor de helft van de prijs. De machine was toen 3 jaar oud. Ga mij niet vertellen dat mensen 550 euro neertellen voor een ouwe tyfusmac omdat ie niet goed is. Als spelcomputer is ie inderdaad waardeloos. Niet omdat het mac is, maar omdat de meeste fabrikanten inspelen op de monopolybusiness die microsoft heet. De meeste mensen hebben windows, dus daar worden nieuwe programmas het eerst (of alleen) voor gemaakt. Dus voor een spelcomputer heb ik ook nog een PS2 of (laat ik niet lullig doen) een XBOX. De meeste mensen die macs gebruiken doen dit voor professioneel werk. Fotografie, DTP, etc. Ook leuk om te weten: Mac virussen kom je amper of nooit tegen.

En furby: De topbaas van IKEA 'verdient' zijn geld niet door monopoly misbruik praktijken zover ik weet.

MadMets | 05-05-05 | 22:22

mac is gewoon een tyfus ding dat je standaard krijgt en dan ben je:
1. enorm veel geld kwijt voor weinig kwaliteit
2. je kan niet upgraden
3. je kan amper software instaleren

ik begrijp niet dat er zo op bill gates gekankerd wordt. die topman van ikea heeft nog geen cent aan goede doelen gegeven teriwjl bill miljarden aan goede doelen geeft

furby-killer | 05-05-05 | 20:29

Daarbij wil ik spellen spelen. En als het nodig is m'n PC upgraden. Of repareren. Wat ik met die tyfusmacs dus niet kan.

Black Haze | 05-05-05 | 20:12

@Madmets
Ik heb met die teringdingen gewerkt, 3 maanden. Daarna heb ik een pc met windows geëist. Het was troep, het is troep en het zal altijd troep blijven.

Black Haze | 05-05-05 | 20:03

@Black Haze: Bij de eerste aankoop was het inderdaad 'die troep van apple' maar als je eenmaal werkt met dat spul merk je pas wat je gemist hebt al die tijd. Maar je zal eerst dat spul moeten hebben om het met me eens te zijn denk ik. Vraag maar is aan de gemiddelde mac gebruiker (koper dus, want een gebruiker die altijd windows gebruikt en heel even achter de mac zit wordt gek) of ie nog terug wil. Verder leef ik prima met m'n eenknopmuis in combinatie met de ctrl knop ernaast. Dus ik heb niet eens behoefte aan die tweeknoppert.

MadMets | 05-05-05 | 19:48

@Madmets
Dus dan pak je die troep van Apple maar... Die mongolen hebben weer iets nieuws he? Een TWEEKNOPS MUIS!!
(Geen gelul, ze maken echt pas nu een tweeknops muis...)

Black Haze | 05-05-05 | 18:02

> kleine bedrijfjes die een leuk octrooi onder in
> een la vinden
.
Nou, ik weet niet wat de jaartaks voor deze octrooien gaat worden, maar als die vergelijkbaar is met die van die van de nijverheid, dan is het dus echt onzin te stellen dat zo'n bedrijfje een stapeltje van die octrooien in de la zal vinden. Laat staan dat ze geld hebben om een groter bedrijf aan te klagen (en te winnen).

blawablawa | 05-05-05 | 17:59

Oh... Windowslover motto dus. Maar inderdaad, sinds het ongewenst afsmeulen van m'n 4e Windows aangestuurde computer ben ik overgestapt. En ik heb ook dus sindsdien geen ergernissen meer gehad. Dat afsmeulen had overigens niet direct te maken met het feit dat Windows instabiel is maar wel dat elke boer hardware voor die computers kan maken. Ik had een leuke ventilator uit (bleek achteraf) oostelijke sferen. Waar ze dus ook massaal dvd's kopieeren. En de ventilator deed het zo goed dat m'n halve moederbord er van wegsmolt.

MadMets | 05-05-05 | 17:41

> Ben het met Think eens, een geenstijl hoax,
> en een storm in een gals water.
.
Het glas wordt alleen steeds opnieuw neergezet en wordt ook steeds een vinger groter. Dit een hoax noemen klinkt voor mij als de smoezenfabriek 'ik heb niets te vrezen' en 'ik heb niets te verbergen'. Mensen denken altijd dat ze beter zijn dan anderen. Maar zo denkt de ander ook over jou. Op een gegeven moment heb jij ook iets te verbergen. Pas is nog een lek of een standaard instelling in opspraak geweest, waarbij bij sommige versies van windows de harde schijf voor iedereen op het net toegankelijk was. Op dat moment ben je dus aanbieder van je schijf (waarschijnlijk staat daar vast wel een mp3-tje op of een foute foto in je cache). Dat heb je zelf op te lossen met een patch. Nou, mijn moeder denkt dat windows en word hetzelfde is. Laat staan dat ze weet hoe ze een patch moet downloaden. En als je als bedrijf $750 tot $100000 per mp3 kunt eisen, dan zal het ze een worst wezen of je moeder verstand heeft van computers of niet. Ik denk dat iedereen het er wel over eens is dat grote criminaliteit op schending van het auterusrecht moet worden aangepakt, maar dat is totaal niet de issue.
.
@christen 05-05-05 @ 04:05
.
> Waarom ga je allemaal Amerikaanse zaken
> erbij halen?
.
Waarom ga jij je buren aangeven aan een anonieme Amerikaanse instantie?
.
> Een tweakert als jij heeft vast wel het recente
> JPEG verhaal gevolgt.
.
Ik begrijp dat je een fan bent van tweakers. Als ze het op tweakers niet snappen is het dus goed? Het commentaar op softwareoctrooi sussen is hetzelfde als zeggen dat het weghalen van grondstoffen uit afrika het beste is voor de lange termijn economie aldaar.

blawablawa | 05-05-05 | 17:36

@Madmets
Net wat pieterjan zegt :D
Zoek es op zwaartekracht en valsnelheid ;)

Black Haze | 05-05-05 | 17:06

@MadMets: hehe, jij bent een macgebruiker...

pieterjan | 05-05-05 | 16:49

@Black Haze: Steek mij maar lek, ik snap 'm niet.

MadMets | 05-05-05 | 16:41

The best way to accelerate a Macintosh is at 9.8 m/s

Black Haze | 05-05-05 | 16:15

@Zeus: Ja maar wat verwacht je als OSX Tiger net is uitgebracht? Dat systeem is nog hevig onderheven aan kinderziektes. OSX Panther is ook zo begonnen. Das ook de reden dat ik tot volgend jaar wacht tot de meeste fouten eruit zijn. Bij Windows blijven de fouten er tot het volgende ontstuuringssysteem erin zitten.

MadMets | 05-05-05 | 16:06

Gezien onze rijke NSB historie gaat dit in Nederland nog best aanslaan.

MadMets | 05-05-05 | 16:02

@timbo: hilarisch!

pieterjan | 05-05-05 | 16:01

Dat zeg ik!

Think | 05-05-05 | 14:13

Think 05-05-05 @ 00:58
is één van de weinigen die kan lezen.

Ben het met Think eens, een geenstijl hoax, en een storm in een gals water.

Mazzel | 05-05-05 | 13:33

Dit initiatief heet dus niet WGA, het is een ONDERDEEL van WGA.... lutsers.

Black Haze | 05-05-05 | 13:20

meneer Bill,

Hierbij wil ik de Maleisische handelaar aangeven bij wie ik Windows XP voor 1,50 euro heb gekocht. Hij is te vinden in Kuala Lumpur in het grote winkelcentrum bij Bintang Area. Hij is te herkennen aan een aziatische uiterlijk. Hij staat tussen 100 andere software verkopers zijn illegale waar aan te smeren.

Hij is echter wel vriendelijk en wees mij op de CD met service Pack 2, adobe, Office, Money; allemaal voor slechts 1,50 euro. En het werkte ook nog eens perfect! Ik ben blij dat ik nu een legale versie van XP krijg, maar hoe moet ik nu mijn toekomstige vakanties terug verdienen, krijg ik de volgende keer ook een legale versie als ik mij als NSB-er gedraag en deze arme man aan een rijke stinkerd verraad?

Bouwer | 05-05-05 | 13:03

KOM OP JONGENS!!! een zilverling per jood ehh... software dealer!!!

HEIL GATES!!

timbo | 05-05-05 | 12:57

//Microsoft asserts that WGA protects customers by ensuring the security and integrity of Windows installations, and protects resellers by reducing the number of competitors that practice counterfeiting.\\ Yeah right.
Misschien gaat ome Bill dan wel bring-out-the-gimpen met die illegale verkopers!

Animon | 05-05-05 | 12:37

meteen half nederland offline...

mr. .geenstijl | 05-05-05 | 11:59

@Joris
nice.... lutsers pakken die bluffen mmet Linux

P. Aardereet | 05-05-05 | 11:06

Beste meneer Bill Keets, onlangs ben ik benadert door ene Piet Hein Donner, ik hem voor de rest niet, maar hij leek me best betrouwbaar. Hij bood mij windows 2000 aan en vroeg daar nogwel 6 euro voor (de afzetter). Thuis gekomen wees mijn oma mij erop dat ik waarschijnlijk opgelicht was door deze cd-afzetter en dat bleek te kloppen. Ik zou graag mijn versie willen witwassen en ik hoop ook dat die cd-aso hard wordt geneukt. Hoopvol wacht ik op uw reaktie. U kunt me schrijven naar mijn post adres en ik voeg hier twee postzegels bij.

gavrillo | 05-05-05 | 10:58

Boeit me niet hoe schadelijk het kan zijn voor softwarebedrijven... als het de moeite waard is en het is gratis dan download ik het... simpel.
Dan fik ik meteen een stuk of 50 CD's en als iemand vervelend doet bel ik mijn maat Bill en zeg ik: "Ja... van hem gekregen"..

Prutswerk© | 05-05-05 | 10:22

Beste meneer Bill Geets,
Ik moet u eerlijk bekennen dat ik ook een illegale versie van Windoos heb. En ik weet precies van wie ik hem heb!
Een paar maanden geleden was ik in Den Haag. Ik liep van de parkeergarage bij het Centraal Station naar het winkelcentrum. Op het Plein (kent u Den Haag? Leuk hoor!) kwam er een man uit een torentje met een gekopieerde CD. Hij zei dat er Windoos XP op stond en dat het voor mij was voor tien Euroos. Hij zei dat er geen serienummer nodig was omdat het de 'Voljoem Licentie' van de Staten Generaal was. Ik weet niet wat een 'Voljoem Licentie' is, maar het was waar!
Ik weet niet wie die meneer was, maar hij kwam overduidelijk uit dat torentje! En hebt u wel eens de boeken van Harry Potter gelezen? Nou, hij zou zo Harry Potter kunnen spelen!
Hoogachtend,

inuk | 05-05-05 | 10:22

'Wintendo' is dat geen spelcomputer?

Che Bruta | 05-05-05 | 09:52

@Christen: ik sluit me bij Blablawa aan... zowel de theorie als de praktijk van octrooiwetgeving rond software is zeer schadelijk voor kleine software-ontwikkelaars. Polen heeft niet voor niets tegen de nieuwe octrooiwet in Europa gestemd; ze zien dat het een bedreiging voor hun groeiende softwareindustrie is. Kleine firma's in de VS moeten zich wel degelijk tegen patentclaims verdedigen; het gaat daar echter om zulke kleine bedragen dat het het nieuws hier niet haalt. Maar zelfs de CEO van Cisco heeft al eens aangegeven dat hij de octrooiwapenwedloop kotsbeu is.
.
Overigens: die "kleine bedrijfjes die een leuk octrooi onder in een la vinden" zijn veelal zogenaamde "IP companies" die octrooien kopen of er zelf zoveel mogelijk aanvragen, op de meest idiote dingen. En dan gaan ze rechtszaken aanspannen, waarbij ze steevast rekenen op een out-of-court settlement, omdat de verdediging geen zin in de kosten heeft. Je kan bijna geen scheet laten zonder inbreuk op een octrooi te maken... er rust al een octrooi op zijwaards schommelen op een schommel, als je het kan geloven.
.
Patenten zijn geen bedreiging voor kleine softwaremakers... totdat je in het vizier komt van een grote firma die in jou een concurrent ziet, of van een IP-firma die meent dat je inmiddels solvent genoeg bent om te kunnen plukken.

Muxje | 05-05-05 | 09:49

@fuckje
En daarom dankzij jou heeft GS een dubbelpost filter moeten installeren:)

de bier | 05-05-05 | 09:33

@Klukkluk,
helemaal met je eens.
Ik heb een computert en daar tik ik berichies op en dan zie ik ze op GS en voor de rest boeit me dit voor geen minifuck.

fuckje | 05-05-05 | 09:30

@praatmemaar
Als Appel het marktaandeel van MS had waren er net zoveel virussen voor Mac OS dan nu voor Windows.

de bier | 05-05-05 | 09:26

Ach nee he, krijgen we weer de Apple/windows discussie? Gaaaaap!

Klukkluk | 05-05-05 | 09:22

Microsoft windows is een 'ilegale kopie'! van het appleOs. Halverwege de jaren negentig, zoals wij apple gebruikers weten. En nooit zullen vergeten. De wereldheerschappij van microsoft is te danken aan uitzonderlijk slimme marketing. Het Os zelf is in vergelijking met Mac OsX een drol van een besturingsysteem. Lelijk en zo lek als een mantje. Met als voordeel dat alles er op draait. Je hebt niets aan het Os alleen. Het appleOs kent bv geen enkel virus. Om het windowOs te draaien moet je een beveiliging/anti virus/anti weetikveel aanschaffen. Het blijft triest om de meute met zoiets lelijks dag in dag uit te zien modderen... zucht...
Nieuw nieuw nieuw; nu mag je elkaar ook verklikken. haha, Tof!

praatmemaar | 05-05-05 | 08:59

Dat wordt zeker een groot succes. Zeker in Nederland. Anoniem iemand aangeven en een flinke korting krijgen. Poe. Dat wordt record omzet. Wat dee een jood ook alweer?

Return of the Beasjt | 05-05-05 | 08:41

ik heb ook een computert, ben ik nu strafbaar en krijg ik iedereen over mij heen nu?

fuckje | 05-05-05 | 08:39

Als iemand mijn naam noemt stuur ik Bubba op hem af! Hé psstt, XP kopuh?

..zapper | 05-05-05 | 08:35

boriz is geen windows gebruikert.

Framoes: Nee, Palladium is alweer grotendeels uit Longhorn gehaald, net als WinFS en Avalon. En Longhorn is een jaar terug geschoven naar eind 2006.

(en ms maar zeggen dat ze innovatief zijn... Apple had al 5 jaar systemen vergelijkbaar aan WinFS en Avalon)

boriz is ook geen Apple gebruikert, trouwens.

boriz | 05-05-05 | 08:28

Welke lul KOOPT nou een illegale versie?

Bill Gates is de trouwens de rijkste man ter wereld geworden met z'n verkoop aan bedrijven, dus ik begrijp eigenlijk niet waarom ie zonodig particulieren wil opjagen. Zonder de particulieren die in de jaren 80 massaal en illegaal Win 3.x op hun 286 gooiden was MS nooit zo groot geworden.

John McClane | 05-05-05 | 08:11

blablablabla... Bill Gates is gewoon een KUTHOER! En vraagt erom om ge/ver/neukt te worden....

elHitman | 05-05-05 | 04:38

Het schijnt trouwens dat Windows Longhorn je mp3'tjes checkt op legaliteit. En als ze niet legaal zijn, delete Longhorn ze automatisch. Ze kunnen het beter Windows Nazi-Duitsland noemen, met mp3 razzias.

Framoes | 05-05-05 | 04:22

Gratis windows is altijd beter dan betalen en ook nog eens de NSB'er uithangen.

Ik heb mijn windows van niemand anders dan mezelf. Moet ik dan mezelf aangeven?

Framoes | 05-05-05 | 04:18

@blawablawa van Dam

>Als een man van 75 die geen/nauwelijks verstand van computers heeft een boete krijgt van $2000
> blablabla RIAA blablabla

Waarom ga je allemaal Amerikaanse zaken erbij halen? We hebben het over de Nederlandse Auteurswet. Jouw voorbeelden zijn totaal niet relevant omdat de wetgeving in Amerika compleet anders is op dit gebied. Ik ga toch ook geen Chinese rechtszaken gebruiken om mijn standpunt te verduidelijken?

> Word je zelf beschuldigd van inbreuk
> (al dan niet terecht) dan ben je wel failliet.

Pure speculatie zonder enige onderbouwing. In Amerika is een veel extremere versie van deze octrooiwetgeving en daar gebeurt dat ook niet. Het gebeurt daar eerder andersom: een klein bedrijf dat ergens onderin een la een stoffig octrooi vindt en dat gebruikt om grote bedrijven als Microsoft een poot mee uit te draaien. Een tweakert als jij heeft vast wel het recente JPEG verhaal gevolgt. Het aanklagen van kleine bedrijfjes heeft helemaal geen zin, want dat levert geen geld op.

christen | 05-05-05 | 04:05

> Nou niet Marcel-van-Dammetje spelen
.
Ik ga me niet verantwoorden voor kwalificaties die je jezelf toe-eigent.
.
Als een man van 75 die geen/nauwelijks verstand van computers heeft een boete krijgt van $2000, omdat zijn kleindochter per ongeluk 5 mp3-tjes in een gedeelde map heeft gezet, hoe noem je zo'n auteurswet dan? Ga je een beetje autistisch lopen leuteren over zaken die in de praktijk volledig in elkaar overlopen. En punt twee, als downloaden geen probleem was, waarom blijft de RIAA dan volharden in haar strijd de Amerikaanse overheid te overtuigen van de noodzaak programmaatjes te kunnen draaien die de harde schijf van individuele gebruikers afzoeken op die bestanden? Zijn ze van plan die gegevens in te lijsten en aan de muur te hangen of zo?
.
> De gevolgen van dat software octrooi worden
> schromelijk overdreven door mensen die het
> wetsvoorstel waarschijnlijk nog nooit hebben
> gelezen.
.
Mag ik dat interpreteren als: kleine softwarebedrijfjes bestaan uit domme mensen die niet kunnen lezen? Of wordt dan Marcel van Dam dan weer uit de hoge hoed getoverd? Het octrooi is niet bedoeld om de overleving van dat soort bedrijfjes veilig te stellen. Die hebben namelijk helemaal geen geld voor de instandhouding van zo'n octrooi. Laat staan geld om een inbreukmaker aan te vechten. Word je zelf beschuldigd van inbreuk (al dan niet terecht) dan ben je wel failliet.

blawablawa | 05-05-05 | 03:34

@Barbapoeppa
WP 5.1 rules inderdaad. Met WP 5.1 kun je alles op het gebied van tekstverwerken, en dat desnoods op een PC van 15 jaar oud.

Jopo de Pojo | 05-05-05 | 03:19

Allemaal leuk en aardig dat er in de VS nog kleine softwarebedrijven zijn ondanks de geldverslindende, innovatie belemmerende (aldus B. Gates) softwarepatenten. Het Nederlands parlement is tegen de wetgeving zoals die behandeld is en verschillende economen en andere 'deskundigen' hebben het hele plan afgeschoten.

bootvis | 05-05-05 | 02:20

@blawablawa
> Ik heb het woord nazi niet gebezigd.

Nou niet Marcel-van-Dammetje spelen. Je schreef: "Trek je zwarte leren lakjas maar weer uit." Dat heeft toch wel heel sterk de suggestie dat je een vergelijking maakt met de Nazi's.

> Schrijf jij toevallig software op
> kleine schaal? Want dan wil ik je ook
> nog wel eens horen nadat het
> softwarepatent er door is namelijk

De gevolgen van dat software octrooi worden schromelijk overdreven door mensen die het wetsvoorstel waarschijnlijk nog nooit hebben gelezen. Kleine software bedrijfjes doen het nog steeds prima in de Verenigde Staten en daar hebben ze een veel verder gaande octrooibescherming. Dat melodramische "we gaan allemaal failliet" gegil geloven alleen de open source fanboys.

> Maar christen, ga je ook mensen
> aangeven die illegale mp3-tjes op hun > PC hebben staan?

Je laat maar weer eens zien hoe brak je kennis van de Nederlandse auteurswet is: het in bezit hebben van "illegale" mp3 bestanden overtreedt geen enkele wet. Je hebt duidelijk geen idee hoe het auteursrecht in elkaar steekt, en toch weet je zeker dat de nieuwe octrooiwetgeving dramatische gevolgen zal hebben? Minder tweakers.net lezen en meer onafhankelijke bronnen raadplegen.

> Stel je zelf ook brieven op of zo die
> je naar Brein stuurt?

Welnee, maar ik laat er geen traan om als Brein weer eens zo'n criminele software verkoper aanpakt. Ik heb totaal geen moeite met iemand die wat software download of geeft aan vrienden, want daar lijdt niemand schade door. Maar ga geen grote handel in illegale software drijven met vele duizenden euro's winst per maand, want dan ben je gewoon crimineel bezig.

christen | 05-05-05 | 02:06

> is het niet echt netjes te stelen
.
Maar wel netjes te klikken
.

> En ja, ik betaal netjes voor mijn software
.
Ja, en? Who cares? Mijn XP is ook betaald.

blawablawa | 05-05-05 | 02:00

@de bier Ja, alleen loopt daar niet Katja Schuurman over je scherm te schuifelen, maar een dik wijf van het cwi.

blawablawa | 05-05-05 | 01:57

Maar christen, ga je ook mensen aangeven die illegale mp3-tjes op hun PC hebben staan? Stel je zelf ook brieven op of zo die je naar Brein stuurt?

blawablawa | 05-05-05 | 01:53

Umhh..... Gates sucks.. greedy,greedy.

Zettex | 05-05-05 | 01:51

> Aha, wie zich aan de wet houdt is een nazi? Leg
> dat maar eens uit aan de mensen die vanavond
> op de Dam stonden.
.
Ik heb het woord nazi niet gebezigd. Als je personen in je directe omgeving verraadt (die daardoor in grote financiele problemen gaan komen) voor een anonieme instantie aan de andere kant van de oceaan (die nu ook niet bepaald de hongerdood aan het sterven is), ben je iig wel hard op weg.
.
Schrijf jij toevallig software op kleine schaal? Want dan wil ik je ook nog wel eens horen nadat het softwarepatent er door is namelijk.

blawablawa | 05-05-05 | 01:45

NSB = Nationaal-Socialistische Bill ?

Nappert | 05-05-05 | 01:30

@naik65
eigen log, dat weet ik wel maar dat stopt bij 3 april. Ik sta dus al een maand droog! letterstrooier=LOL maar 'wat'='dat' en 'word' is natuurlijk met ......... dt net als...

k*dt | 05-05-05 | 01:30

@blawablawa

Aha, wie zich aan de wet houdt is een nazi? Leg dat maar eens uit aan de mensen die vanavond op de Dam stonden.

christen | 05-05-05 | 01:27

@blawablawa
heb je ook linkse OS-en? Windows vind ik erg rechts.

de bier | 05-05-05 | 01:22

Kouwes heeft een eigen log, wat door zijn aanhangers blijkbaar bezocht word. Of moet het gezocht zijn?
Voor de toehoorders van vriend K. en anderen met het IQ van een kookwekker:
In de linker kolom staat voor diegenen die toch iets moeite hebben met het geschreven woord een plaatje met daarnaast de naam van die letterstrooier. Klik op die link en zeur hier niet meer over!

naik65 | 05-05-05 | 01:21

Voor microsoft bashing topics ga ik normaal naar Tweakers.net. Leuk dat ze er hier nu ook mee beginnen. En Joris, je ziet toch wel dat ik firefox gebruik? En trouwens net als de meeste rukkers ook gewoon Windows.

de bier | 05-05-05 | 01:19

@Gijsie. Dat snap ik! Ik vroeg me alleen even af aan wie ik nu precies dreigbrieven moest sturen. Maar het is al niet meer nodig, aangezien ik niet in Amerika woon. Iemand nog een kopietje?

Think | 05-05-05 | 01:16

..... met dt
waar is Kouwes gebleven?

k*dt | 05-05-05 | 01:12

Hoewel ik me kan voorstellen dat velen geen zin hebben te betalen voor die eeuwige betazooi van MS, is het niet echt netjes te stelen. Als je met de auto naar je schoonmoeder gaat moet je immers ook gewoon voor de benzine betalen.

En ja, ik betaal netjes voor mijn software, vorige week net nog een nieuw tijgertje gekocht.
En nee, ik ben niet anti MS en MS-gebruikers. Iedereen die Windows in wat voor smaak dan ook gebruikt is het van harte gegund...

naik65 | 05-05-05 | 01:11

Gut gut, nu moet ik toch eens goed gaan nadenken aan wie ik mijn illegale windows versie heb doorverkocht...
@Think:
Het gaat om wie de Windows-CD van jou gekocht heeft.
MS vraagt (nog) niet om je verkopen, maar illegale aankopen :)

Gijsie | 05-05-05 | 01:07

> Het gaat alleen op als je zonder het te weten een
> kopie ipv een geldige versie van windows hebt gekocht.
.
Hoor je dat christen 05-05-05 @ 00:22? Trek je zwarte leren lakjas maar weer uit. Ik hoop trouwens voor je dat je geen software schrijft in een eigen bedrijfje. Als eenmaal het patent er door is, ben je namelijk snel failliet. Al is het maar omdat je de eindeloze verdedigingen niet kunt betalen.

blawablawa | 05-05-05 | 01:07

Oh ik zie het al, het is verkeerd door GS 'vertaald'. Het gaat alleen op als je zonder het te weten een kopie ipv een geldige versie van windows hebt gekocht. Dat verandert de zaak nogal!!
Verder krijg je alleen je gratis XP versie als je in Amerika woont, maar aangeven kan natuurlijk altijd, alleen jammer dat je dan ook je illegale kopie in moet leveren.
Maar ja, het paste zo goed bij 4 mei he, GS! Beetje hoaxen kan dan geen kwaad...

Think | 05-05-05 | 00:58

@ joris
nice al die mannetjes die doen of ze linuxen

de rotte appel | 05-05-05 | 00:58

"In order to receive a complimentary copy of Windows XP Professional, customers must first file a confidential piracy report, hand over the fraudulent media and provide Microsoft with a proof of purchase. Microsoft has put in place a control to make certain that applicants are filing legitimate claims."
Juist... Wie heeft er nu een bonnetje van een illegale koop :S Goed plan, gaat zeker veel geld opleveren!!

Think | 05-05-05 | 00:53

Mijn dove bejaarde onderburen hebben mij dus een Xp cd'tje met volume license key gegeven. Het schorriemorrie.

PSZE | 05-05-05 | 00:52

Gut gut, nu moet ik toch eens goed gaan nadenken aan wie ik mijn illegale windows versie heb doorverkocht...

Think | 05-05-05 | 00:50

nsb nederland kan zich opmaken voor een verzetje.

Yzord | 05-05-05 | 00:39

@Joris, braveau een volkomen stijlloos en accurate manier van iemand op zijn vingers tikken, dit soort blaat-figuren mogen hard aangepakt worden. Een soort linux-lullen windows-zakkenvullen verhaal, waarin mensen gillen dat ze linux super vinden en windows gebruiken (met IE notabene). (Oh dit is geschreven vanuit een gentoo installatie, mochten mensen denken dan dit een anti-linux post is).

Teddybeer | 05-05-05 | 00:38

Ach, eigenlijk is het ook bizar ook, Microsoft denkt dat ze alles kan maken, monopolist, bah

DonJoe | 05-05-05 | 00:37

Verrek! ?7,50 per licentie! Daar verraad ik er wel een paar voor!

DonJoe | 05-05-05 | 00:35

@Wulfpack

Wat heeft Bill met Balkie te maken? Je praat wartaal.

christen | 05-05-05 | 00:33

@ Wulfpack, voor jou is er m.i. ook wat geld verkwist. L.O. opleiding, zonde van het geld van de belastingbetaler.

kneuterzak | 05-05-05 | 00:33

GVD. Ga ik uit frustatie mijn toetsenbord verkrachten.

Wulfpack | 05-05-05 | 00:31

@. christen
KOTS. Als ik als baas jou betaal dan verwacht ik een bepaald resultaat. Als Balkie en consorten zonodig belangrijk willen zij. Best. Maar a. wij zijn de baas dus luister je er naar. b. wij betalen, dus mogen wij verwachten cq eisen. c. voldoet u niet en wij zeggen opzoeten. DAAAGGGGGG. ga maar naar het GAK. Ga nu niet moreel de übermensch uithangen droplul. Ik stem tegen de grondwet. Niet omdat ik tegen de EU ben. Niet omdat ik tegen de euro ben. Niet omdat ik tegen bijv. Turkeije ben. Nee... OMDAT IK TEGEN DE OBVERHEID BEN. En waarom? Omdat ze liegen. Mij mijn geld afjatten. Etc, etc. Als NL nu echt veilig, relaxed en zonder zoren is. Wel, dan vind ik belasting echt niet lullig.

Wulfpack | 05-05-05 | 00:29

nie lullen, Bill was wel een pionier maar deze praktijken zijn KGB praktijken, meld misdaad anoniem

geert trilders | 05-05-05 | 00:28

@Think:

jeuej en toen werden we aangezet tot verraad van onzer broederen..

ach ja.. weet je weer wie je op je bek moet meppen en wie je echte vrienden zijn..

BasieP | 05-05-05 | 00:27

Voor diegenen die het willen gebruiken. Koop een muis van 6 eurries en gelijk een OEM XP pro van 100 eurries. Lijkt me een net bedrag. En het klopt wel! Dan is dat etter ding legaal. Ik ben ook geen filotropische instelling. En ja, ik gebruik Windhoos. En ik schaam me niet. M$ heeft best mooie producten. Alleen dat monopoly en mijn anti USA. Dat doet wel pijn. Maargoed, gun mij ook mijn boterham. (Heb je die niet dan jat je, bedel je, moord je, etc, etc.)

Wulfpack | 05-05-05 | 00:23

Ik begrijp dat het aangeven van criminele verkopers van illegale software die woekerwinsten verdienen over de rug van legimieme bedrijven hier vergeleken wordt met het verraden van onschuldige Joden?

Die onzin dat klikken fout is moet maar eens afgelopen zijn. Het is je verantwoordelijkheid nemen als burger in plaats van lamlendig achterover te hangen tot de overheid eens met een oplossing komt.

christen | 05-05-05 | 00:22

Ik vul lekker Bill Gates in als de illegale verkopert, ongezien de tyfus voor hem!

Think | 05-05-05 | 00:19

@joris de lognazi:
über-LOL! Overigens niet boos worden, maar ik zit nu ook op IE :) mag van de baas geen firefox op de lappie installieren... ik ben bezig met een andere baan, begrijp je ;)

blaze | 05-05-05 | 00:19

perfecte timing 4 mei

Karel100 | 05-05-05 | 00:14

Die Bill Gates heeft op de foto wel iets weg van één van de leiders van de Afrikaner Weerstandsbeweging.
@Joris de Lognazi 0:07
Je zou het wel leuk doen bij de AIVD. Maar ik denk niet dat ze daar op iemand zitten te wachten die een beetje wakker is.

Barbapoeppa | 05-05-05 | 00:12

fuck microsoft!

69 | 05-05-05 | 00:09

Meer duidelijkheid svp! Moet ik me nu gaan opwinden over de consumenten die voor een duppie op de 1e rij willen zitten? Of op de verkopers die op illegale wijze sloten geld verdienen aan andermans werk?

PvH70 | 05-05-05 | 00:07

@schtijl: Volgens de useragent in de logs, jij.
En nog Internet Explorer ook, ga je schamen.

Rest In Privacy | 05-05-05 | 00:07

Sinds wanneer is WP 5.1 niet meer gangbaar?

Barbapoeppa | 05-05-05 | 00:06

zij kunnen wat onze overheid niet kan... en dat een paar duizend kilometer hiervandaan...

Enneade | 05-05-05 | 00:03

hehe deze gek ;) en bedankt he :p

ben bang dat er nog veel gekken met mij zijn

Wooter | 05-05-05 | 00:02

Welke gek gebruikt er nou windoos?

Schtijl | 05-05-05 | 00:01

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland