Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Orban: 'Europeanen straks minderheid in Europa'

orbabaanan.jpgToet toet boing boing ja hallo even uw aandacht, dictatortje, pardon, premier Orbán van Hongarije wil ook wat zeggen. Volgens hem worden Europeanen een minderheid in Europa, als het zo door blijft gaan qua instroom van vluchtelingen. Daar is op zich geen speld tussen te krijgen: zouden we in Europa jaar in jaar uit meer vluchtelingen binnenkrijgen dan baby's uitpoepen dan heeft Orbán helemaal gelijk. Hoe lang het nog duurt voor Europeanen een minderheid op hun eigen continent zijn staat er niet bij. Dan maar even bij The Economist gluren, die zijn wel aardig met cijfers. Duitsland nam in 2014 het grootste aantal vluchtelingen op. Zet je dat af tegen de totale al aanwezige populatie dan staat Duitsland op plek 10 met 50,2 vluchtelingen per 100.000 inwoners. In die relatieve lijst staat Zweden bovenaan met 317,8 per 100k, Nederland 8ste. Ook bij het CBS wijzen de cijfers er nou niet direct op dat Europeanen binnenkort een minderheid zijn op hun eigen continent. Zelfs met die 800.000 vluchtelingen die Duitsland in 2015 verwacht gaat dat voorlopig niet gebeuren, ook omdat ze dik de helft terugsturen. En zoals ze bij The Economist zeggen, ja natuurlijk is het probleem bizar groot en komen er ziek veel mensen Europa binnen. Maar: 'the EU's entire 2014 asylum influx accounted for just 0.03% of its population as a whole'. Het CBS houdt het op 11 (elf) asielzoekers per 10.000 EU'ers in 2014. Met je minderheid.

Reaguursels

Inloggen

-weggejorist-

exit religion | 05-09-15 | 11:49

In alle aandacht in de media voor de vluchtelingenkwestie is er voortdurend één onderwerp waar zeer opvallend géén aandacht aan wordt besteed, een onderwerp dat toch zo ongeveer is als een roze olifant in de kamer staat te toeteren, maar dat dus expres politiek correct niet aan bod komt, en dat onderwerp is natuurlijk DE ISLAM, die genocidale beweging die in 14 eeuwen 270 miljoen andersdenkenden vermoord heeft. Ik heb hier een interessant artikel over de dreiging van burgeroorlog in 2025 geschreven door Paul Weston. Met de massale instroom van moslims tegenwoordig, is het misschien al in 2020 dat bepaalde delen van Europa in een constante oorlog verkeren met mensen die met alle mogelijke middelen de islamitische steentijd willen vestigen. Het taboe op islamkritiek begint wat mij betreft diep criminele vormen aan te nemen. Zie: gatesofvienna.blogspot.nl/2007/03/is-e...

Benedict Broere | 05-09-15 | 00:26

Vinden jullie het allemaal maar normale gespreks- onderwerpen? Of is er iets goeds mis al we te horen krijgen dat ons continent worden overgenomen en gekoloniseerd? Helaas is erg nog iets duisterder hierachter:
Barbara Lerner Spectre. De Hasidic rabbis en de zionisten, Noel Ignatiev, Barosso, van Rompuy, Sarkozy, Obama, Putin, Israël, onze PVDA & VVD, het verdwijnen van de kerk (vermindering van inheemse geboortes), de EU & VN (oorlog ontketening tussen Europa en Rusland), de federale bank van de VS (torenhoge schulden creëren bij burgers), de financiële crisis, de verpaupering van de staat, de verwaarlozing van de inheemse burgers, de staatsmedia en de algemene media, de Talmoed, Kabbala, de massa-kolonisatie, blanke genocide over de laatste eeuwen, communisme, marxisme, darwinisme, de multiculturele en etnische leugen, de vernietiging van de algemene soevereiniteit, de vernietiging van de democratie (schijndemocraties zijn momenteel in gebruik). WORDT WAKKER!

De*correcte*kerstman | 04-09-15 | 23:26

"1.De kruik gaat zolang te water tot hij barst".
Dat zegt het spreekwoord.
De overheid heeft een sociaal contract met haar bevolking, waarbij de burger z'n natuurlijke staat van vrijheid opgeeft (absolute vrijheid individu leidt tot oorlog van allen tegen allen. Thomas Hobbs/John Locke / oJean-Jacques Rousseau).
om de macht in handen te geven van de overheid.
De overheid verplicht zich in dit contract om de veiligheid en het belang van de burger te dienen.
Het sociaal contract legitimeert dus het handelen van de overheid.

Er kan een moment komen dat de overheid niet meer de belangen van de bevolking op het oog heeft, maar de eigen belangen centraal stelt of het land uitlevert aan vreemde mogendheden of van buiten komende krachten.
Een overheid die dit doet verliest zijn legitimiteit omdat er sprake is van contract breuk.
In het voorkomende geval dat de overheid in de ogen van de bevolking contract breuk heeft gepleegd heeft de bevolking het recht, ja zelfs de plicht in opstand te komen tegen zijn overheid of revolutie te plegen.

Aaai | 04-09-15 | 22:45

Simpel moslims verzieken onze samenleving en moeten er gewoon uit! Niet goedschiks?

Lexus01 | 04-09-15 | 22:32

En laten we nu eens beginnen af te spreken met statushouders dat ze terugkeren naar land van herkomst zodra we daar met z'n allen (dus ook samen met bijvoorbeeld jonge Syrische mannen) veilige gebieden hebben gevormd

joost3001 | 04-09-15 | 22:23

Opmerkelijk:
Honderden vluchtelingen die radeloos huis en haard verlaten om een vredig bestaan op te bouwen krijgen een plekje aangeboden in een opvangkamp in Hongarije. Toch geen derde wereldland. Maar nee, dat willen we niet. We willen naar Duitsland. Je zou bijna denken dat het ze niet alleen om vrede en veiligheid gaat.
Overigens snap ik die Hongaren wel. Ze hebben al eens 150 jaar geleden onder een moslimjuk van de Turken.

En wij zitten als een konijn in de koplamp te staren en zetten de deuren wagenwijd open. Kom tot bezinning mensen!!

joost3001 | 04-09-15 | 22:16

@ritter vn hüpfburg | 04-09-15 | 14:04
Mee eens, en om dat te stimuleren, kan de overheid in die gezinnen investeren om extra kinderen te maken, bijvoorbeeld een soort van maandelijkse subsidie geven, voor elk extra kind per gezin, tot dat het kind 18 jaar oud wordt. Dat is veel nuttiger en zelfs voordeliger dan gratis geld geven om een agressief volk te importeren dat de vijandelijke islam aanhangt en hekel heeft aan alles wat westers is.

Wonderful-Life | 04-09-15 | 21:29

"De lagere school voltooit hebben"...
Hm dat is wel erg gênant.
*t in d omtoveren doet*

Dandruff | 04-09-15 | 20:33

Orban heeft gelijk.
Het gaat niet alleen om die paar honderdduizend (!!!) asielzoekers van de afgelopen maanden. Zelfs niet om de aanzuigende werking door het massaal toelaten; die nu al is aangetoond (ruim een derde meer verdrinkingen vergeleken met vorig jaar).

De belangrijkste punten worden hierboven al genoemd:
- Asielzoekers vormen slechts een miniem percentage van de niet-Europese immigratie.
- Uitgewezen asielzoekers worden vrijwel nooit uitgezet, de aantallen zijn dus hoger dan ze lijken.
- Bovendien worden illegalen niet meegerekend, wat deels logisch is omdat ze niet worden geregistreerd; al lukt het ze wel om "gratis" eten, onderdak, zorg etc te verkrijgen.
- Bovenal; het gaat ook niet alleen om de mensen die je *nu* binnenlaat; de komende jaren gaan al deze mensen hun familie hierheen halen.

Vooral dat laatste is ingrijpend. Toen in 1973 de werving van gastarbeiders werd beëindigd, waren er hier 22.000 Marokkanen, en de afspraak was dat die terug zouden gaan naar Marokko. In 2008 waren dat er "ineens" 335.127, dat is pakweg 15 x zoveel in 35 jaar. Die bevolkingsexplosie leverde tientallen vormen van ernstige problematiek op, waar al vergeefs vele tientallen miljarden euro's belastinggeld ingestoken zijn.

En terwijl wij op grote schaal jonge jihadisten, mensenhandelaren en andere criminelen en hun gezinnen naar hier halen, zijn wij aan het vergrijzen. Ruim de helft van de Nederlanders is nu boven de 40, en krijgt dus geen kinderen meer.
Je hoeft echt je lagere school niet voltooit te hebben om te begrijpen dat dat op termijn fout gaat.

En wat mij blijft verbazen; waarom zien allerlei anonieme "tokkies" op dit forum de problematiek wel, maar zien journalisten, politici en zwaargesubsidieerde roze-wolkjes-wandelaars dit allemaal niet?
Allemaal afgehaakt in groep 3?

Dandruff | 04-09-15 | 20:29

Enz.
- Binnen en buitengrenzen veel beter bewaken. Aan het laatste kan NL meebetalen, verdient zichzelf dik terug, want ze willen allemaal alleen maar naar rijke noord-en west europese landen. Beetje effectieve samenwerking in Europa vind ik niet erg.
Is de GSP (GeenStijlPartij) inmiddels al opgericht?

Bopje | 04-09-15 | 19:21

Gratis recept voor Europa
- Opvang en selectie zo dicht mogelijk bij de bron
- Streng onderscheid tussen vluchtelingen uit oorlogsgebieden en "migranten" (gelukszoekers)
- Asiel is tijdelijk, terugkeer binnen een jaar is het doel, tenzij aantoonbare vervolging, economische meerwaarde, enz.
- Veroorzakers, wapenleveranciers en financiers aanpakken (o.a. Saudi-Arabië)
- IS keihard aanpakken, kan helaas alleen met inzet van grondtroepen en special forces. Die weten heus wel hoe je 30K van die imbecielen moet omleggen (de vele suggesties om ze te nuken, vind ik nogal stompzinnig, er wonen ook nog normale mensen daar).
- Terugkeer naar eigen woongebieden, links en rechts wat wederopbouw regelen (goed voor hun en onze economie)
- Enz.

Bopje | 04-09-15 | 18:52

Vroeger zagen de leiders in West-Europa de islam als een groot gevaar, nu anno 2015 zien de leiders in West-Europa om de een of andere duister reden de islam als een religie van vrede. Hoe dik kan je plaat voor kop zijn.

(zucht..)

Wasbakplasser | 04-09-15 | 18:20

Met Europeanen bedoeld Orban uiteraard blanken en niet de europeanen met een kleurtje. Dat blanken in de minderheid geraken is volgens mij al helemaal niet zover meer weg en dus heeft Orban gelijk.
Door enkel het aantal vluchtelingen per 100K te nemen in plaats van het aantal van allochtone afkomst worden Orban's woorden moedwillig verkeerd uitgelegd.

Dollemans | 04-09-15 | 18:01

Rekenen is zeker niet het sterkste punt daar : duitsland 50.2 vluchtelingen per 100.000. Hier zitten 82 miljoen mensen, zou dus 41.000 vluchtelingen zijn....

Zijn er echter 800.000 voorlopig dus een factor 20 ernaast.
Echt journalisten kunnen niet rekenen of ze zijn zo links als maar kan en ze verzinnen maar wat.

GerMonster | 04-09-15 | 17:31

Je hebt leugens, je hebt grote leugens en dan is er nog statistiek.

Nu nog een keer en dan graag de cijfers per 100.000 autochtone Europeanen. En niet alleen de asielzoekende migranten meetellen maar ook gezinshereniging.

Het probleem wordt inderdaad overdreven door politici van divers pluimage, van eurosceptisch tot neonazi tot conservatief-christelijk. Maar het wordt tegelijkertijd gebagatelliseerd door de linkse kerk, Brusselse baasjes en nu dus ook weer door het linkse opinieblad The Economist.

Ooit_huisregelneef | 04-09-15 | 17:13

Dit is wat VanLeeuwen 'dik de helft terugsturen' noemt:

"Almost half of those who reached Germany in the first half of the year came from the Balkans, many of whom will be sent back." (The Guardian, 20/8/15)
.
Wat schuift dat nou VL, zo'n promultikul-flutartikeltje?

Aardbewoner | 04-09-15 | 16:51

www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bevolking...
-

Bron: CBS, Van Leeuwen. Met je hoge eigendunk.
.

"(...)Zo worden asielzoekers, in de meeste gevallen, pas als ze een half jaar in Nederland verblijven in de GBA ingeschreven. In de tweede plaats is er een onbekend aantal personen dat niet wordt ingeschreven, omdat ze geen verblijfstitel hebben, bijvoorbeeld illegalen. In de derde plaats moeten de berichten door het CBS nog worden bewerkt. Het door het CBS bepaalde aantal inwoners van dit moment berust daarom voor een deel op een schatting. De schatting heeft alleen betrekking op de ingeschreven bevolking en niet op bijvoorbeeld illegalen en evenmin op asielzoekers die wel al in Nederland verblijven maar nog niet in de GBA zijn ingeschreven."

Aardbewoner | 04-09-15 | 16:44

Van de 1,6 mio abonnees zitten er geen 250.000 in de UK. Vanwege het snobappeal. Met je Economist. Niets zo belachelijk als een vent in een veel te grote vest Van Leeuwen.

Aardbewoner | 04-09-15 | 16:31

F#ckingAwesome | 04-09-15 | 16:11

Ik zou zeggen fucking awsome, helemaal een duidelijke keuze gemaakt. Het mag gezegd worden.

Sjors&Dhimmi | 04-09-15 | 16:22

De waanzin is dat de consequenties op de lange termijn totaal niet meegewogen worden. Onbedoelde gevolgen van politieke keuzes benoemen vinden veel mensen schijnbaar te complex en te cynisch. Zelfs het evidente onderscheid tussen Syrische vluchtelingen en Egyptische/Pakistaanse/Afrikaanse/etc gelukszoekers is al te veel gevraagd. Daarbovenop beweert de vingerwapperaar doodleuk dat ISIS-strijders helemaal niet tussen de vluchtelingen zitten. Hoeveel ISIS ook zelf benadrukt dat wel te doen… Nee, het moet allemaal simpel blijven, dus houden we het simpel. Hoe moeten we op die manier ooit een uitgedacht beleid ontwikkelen? Ik vermoed dat we nog steeds zwaar getraumatiseerd zijn door de Tweede Wereldoorlog. The next fascists will be the anti-fascists.

stampertje85 | 04-09-15 | 14:00

Dit ja, die lange termijn. Het lijkt wel of er een verbod staat op nadenken over wat er op langere termijn gebeurt als gevolg van ons handelen. ALLES bestaat alleen nog uit symboolpolitiek en handelen op korte termijn.

Waarom? Omdat onze systemen, politiek, sociaal óf economisch, dat gedrag belonen en daarmee veroorzaken.

Het is hoog tijd dat we weer eens verstandige leiders hebben die de lange termijn bóven de korte stellen, en zich richten op wat objectief en op basis van 'zone waarden de juiste keuzes zijn.

F#ckingAwesome | 04-09-15 | 16:20

Tandartsen krijgen het er maar druk mee. A die mensen die breed lachend de ondergang tegemoet zien.

Rest In Privacy | 04-09-15 | 16:16

Voor mij is het simpel, en ik weiger me voor dit standpunt te schamen.

Onze cultuur (dat is het collectief waardenstelsel, niet wij als individuele mensen) is superieur aan die van hen. Punt uit.

De discussie daarover is voorbij wat mij betreft. Laat de feiten maar voor zich spreken: Europa en de VS versus het Midden Oosten. Kiest u maar wat U de meest succesvolle verlichte maatschappijen vindt en volg uw stem.

Ik zie import van inferieure culturele invloeden niet zitten. We weten uit ervaring, zie tigduizend GS-topics en elke dag de krant, dat zelfs een minderheid van sterke invloed kan zijn.

Daarom, ook geen minderheid die niet aansluit bij onze cultuur, blief ik niet, hou 'm maar.

Hulp bieden, graag, in Syrië zelf. De wereld is niet gebaat bij multiculturele samenlevingen, maar bij samenwerkende culturen.

F#ckingAwesome | 04-09-15 | 16:11

Van Leeuwen, ik scheld niet graag, maar jij bent werkelijk te dom om voor de duvel te dansen. Al eens gehoord van elkaar versterkenden tendenzen? Welaan, een greep uit dan:

- het nataliteitscijfer van àlle 'Westerse' landen (ja, dat is VS, Australië, zelfs Japan inclusief) schommelt tussen 1.35 en 1.75. Het minimum dat je nodig hebt om je bevolking gewoon op peil te houden is 2.1. Dat begrijp je toch hè, dat 2.0 niet genoeg is?
- autochtone bevolkingen zijn gemiddeld genomen 15 jaar ouder dan allochtone, die kloof wordt groter as we speak
- als je cijfers van het CBS citeert, lees dan eerst de definities: als ze door manipulatie van het begrip 'wat is een autochtoon ouderpaar?'van tweede-, derde- en vierdegeneratie-allochtonen autochtonen maken, ja joh, dan hebben we nooit ende nimmer een probleem
- de gezinshereniging zorgt ervoor dat we nog altijd met de kraan open staan te dweilen
- er zijn de mensensmokkelaars
- er zijn de uitgezetten die niet uitgezet worden en dus de facto gewoon blijven
- er is de zielûghe mensenindustrie
- er is de doordachte en doortrapte politiek van de EU om zoveel mogelijk allochtonen binnen te sassen om het nationaliteitsgevoel te doen verwateren zodat de grenzen na verloop van tijd kunnen worden opgeheven
- er zijn de imams die in de moskee bij elk gebed erop wijzen dat een goeie moslim minstens 5 kinderen heeft
-los daarvan heeft een vrouw uit Eritrea in Eritrea zelf gemidddeld 2.4 kinderen, in Frankrijk zomaar even 6; ook de Afrikanen kunnen er wat van
- ondertussen zijn onze vrouwen héél erg geëmancipeerd en dat brengt meer en meer singles in de samenleving teweeg; daar komen dus ook geen kindjes van;

=> maar zelfs ZONDER al deze factoren allemaal in rekening te brengen berekende het 'Duitse CBS', in tegenstelling tot de leugenachtige Nederlandse à la WRR wél geloofwaardig, dat, bij ongewijzigd beleid, in 2050 meer Turken dan Duitsers in Duitsland zouden wonen.
.
Zou jij dus niet eens wat minder je muil en wat meer je brein laten werken?

Aardbewoner | 04-09-15 | 16:05

Een minderheid hoeft niet groot te zijn om gewenste of ongewenste ontwikkelingen door te drukken.

Aan het einde van de derde eeuw AD begon het Romeinse Rijk al christelijk te kantelen hoewel het bevolkingsaandeel van Christenen maar circa 10% bedroeg.
Slechts ongeveer 15 % fanatieke Protestanten zorgde aan het einde van de zestiende eeuw ervoor dat de Rooms-Katholieke eredienst in de Noordelijke Nederlanden honderden jaren verboden zou zijn.

De Turken vormden eeuwenlang een kleine toplaag op de Christelijke Balkan. Het resultaat daarvan is tot op de dag van vandaag (en de komende eeuwen) negatief voelbaar.

De Nazi's in Duitsland behaalden bij verkiezingen nooit een absolute meerderheid.

De Iraanse Revolutionaire Garde telt 120.000 tot 125.000 leden op een bevolking van 80.840.713 mensen (~0,15%)

Uit al deze voorbeelden blijkt dat de zwijgende, vredelievende meerderheid volkomen irrelevant is voor allerlei religieuze, politieke en religieus-politieke ontwikkelingen.

youtu.be/Ry3NzkAOo3s

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán heeft het grootste gelijk van de wereld.

Thomas333 | 04-09-15 | 15:43

Gelukkig hebben we Vladimir Putin nog. Wat er gaat gebeuren is dat de voormalige sovjet republieken en de naast gelegen communistische Staten weer aansluiten onder de Russische invloedssfeer en dus geografische verlies voor de EU want de mensen uit het voormalig Oostblok hebben Nationale trots dus uiteindelijk onder druk van hun zal de oorlog met Oekraïne op deze manier plots stil liggen. WOIII ligt dus op de loer. Merkel zal dan wel zeggen Wir haben das nicht gewust.

sercencer | 04-09-15 | 15:27

In dat stationnetje op 40 km van Boedapest gooien de arme sukkels van "vluchtelingen" hun voedselpakketten op de rails want ze willen niets van de Hongaren. Alleen maar vrije doorgang naar de vetpotten (om in bijbelse termen te spreken) van mama Merkel. In Brussel ligt er een berg kleding op een hoop in de regen, daar afgegeven door goedwillende mensen, met de boodschap van het stadsbestuur om daar in godsnaam mee op te houden, want "ze" hebben dat niet nodig vinden hun, voorlopig nog clandestiene leiders.
Waar moeten we dan medelijden mee hebben? Met die deserteurs soms?
Als het hen in Syrië niet aanstaat, dat ze dan daar eens samenwerken in plaats van de boel af te breken in de naam van allah de verschrikkelijke.
(Ik schrik van mezelf als ik dit nog eens nalees maar kan er niets aan doen)

bruin kikkertje | 04-09-15 | 15:11

Ik ken Orban verder niet maar hij heeft wel een punt en de enige leider die opkomt voor zijn volk!
Wij moeten helemaal geen moslims binnenlaten! Zij zullen onze samenleving en onze maatschappij ontwrichten! Saudi Arabië (hun geloofsbroeders) zouden ze moeten opvangen, maar die laten ze niet binnen! Christenen zijn in de Arabische wereld niet meer veilig en wij gaan hier moslims opvangen! Dat is te gek voor woorden! De ellende begint al bij de grens in Hongarije, daar werd GRATIS eten uitgedeeld, dat werd geweigerd omdat het niet Halal was! Vandaag moesten inwoners van een Nederlands AZC verhuizen naar een andere plek, om plaats te maken voor anderen! Wat deden ze procederen, uiteraard m.b.v. hulp van linkse helpers! En lees eens de Elsevier van vandaag eens; 'Dit is het echte verhaal achter Syrisch jongetje Aylan'! Timmermans de Anton Adriaan Mussert van 2015, wil moslims Europa laten kolonialiseren! U weet wel die Timmermans,(PvdA) die van de Oekraïne! De Timmermans die onze veiligheid samen met zijn vrienden Verhofstadt en van Baalen in gevaar brengt, door Poetin te tergen! Die man is levens gevaarlijk en moet m.i. opgepakt worden!

Lexus01 | 04-09-15 | 15:06

Orban heeft gelijk.

Lewis Lewinsky | 04-09-15 | 14:48

Dr. Vigilante | 04-09-15 | 14:07
En velen storten van hun loon/uitkering een bedrag naar familie in het land van herkomst. Geld dat dus niet terugstroomt in de Nederlandse/Europese economie.
Daar komen ontwikkelingssamenwerkingsgelden (waarom is hier een ministerie voor; volledig bezopen) nog bovenop.

Russ Meyer | 04-09-15 | 14:37

'Er zijn leugens, grove leugens en statistieken' is een zegswijze die weer eens opgeld doet. The Economist hoort in elk geval ook bij de Leugenpers.

Prince Buster | 04-09-15 | 14:31

"Ik vind altijd: een plaatje zegt meer dan woorden.
King of the Oneliner | 04-09-15 | 11:55"

Helaas is die boodschap een andere dan de werkelijkheid in al zijn verscheidenheid die de aanleiding daartoe is. Roept veelal (valse) emotie op. Kan men die emotie niet omzetten in nuttige daden, dan betekend zo'n foto, hoe iconisch ook, vrij weinig. Iemand wint er wellicht een prijs mee.

Als er dergelijke foto's gemaakt worden dan is een conflict meestal al lang aan de gang en de gemiddelde mens heeft er nauwelijks van gehoord of denkt (on)bewust: Ver van mijn bed.
Salut! Evocatus

Evocatus | 04-09-15 | 14:23

Orbán is de enige die voor zijn land op komt in plaats van de vluchtelingen massaal toe te laten. Vergeleken bij hem is Merkel in feite een landverrader.

Hibiscus | 04-09-15 | 14:23

Ik wil niet negatief doen (o wacht, nu doe ik het toch), maar ik vind dit dus echt geen sterk artikel. Het linkse standaardverhaal luidt dat allochtonen altijd een relatief kleine groep zullen blijven vormen, zonder grote invloed op de maatschappij, en dat de gedachte dat autochtonen ooit een minderheid in eigen land gaan vormen een sprookje is van de rechts-extremistische onderbuiken. Maar de werkelijkheid is dat inmiddels 12% van de Nederlandse bevolking uit niet-westerse allochtonen bestaat, en dat het aantal niet-westerse allochtonen de afgelopen 20 jaar met ruim 80% is toegenomen. In de grote steden gaat het aandeel van deze groepen al richting de helft van de bevolking. En hun invloed op de samenleving begint steeds groter te worden, op cultureel gebied, op sociaal-economisch gebied, en op het gebied van veiligheid en criminaliteit.

Dr. Vigilante | 04-09-15 | 14:07

Waarom gaan die Duitsers en die Italianen en Fransen en Nederlanders zelf niet veel meer kinderen maken. Nu worden hele streken al ontvolkt door ons luie gedrag. Duitsers kunnen heus wel hun eigen vakmensen produceren, broek uit en gaan.

ritter vn hüpfburg | 04-09-15 | 14:04

Als ik naar de beelden van Hongarije kijk zie en hoor ik alleen asiel-eisers.... niet naar een kamp willen want slecht eten, met vrouw en kind op een rails gaan liggen en roepen ik ga niet weg dit is nu MIJN land, julie (Europa) MOETEN ons helpen etc. De totale ineenstorting van Europa is nabij...

palingdroom | 04-09-15 | 14:02

De waanzin is dat de consequenties op de lange termijn totaal niet meegewogen worden. Onbedoelde gevolgen van politieke keuzes benoemen vinden veel mensen schijnbaar te complex en te cynisch. Zelfs het evidente onderscheid tussen Syrische vluchtelingen en Egyptische/Pakistaanse/Afrikaanse/etc gelukszoekers is al te veel gevraagd. Daarbovenop beweert de vingerwapperaar doodleuk dat ISIS-strijders helemaal niet tussen de vluchtelingen zitten. Hoeveel ISIS ook zelf benadrukt dat wel te doen… Nee, het moet allemaal simpel blijven, dus houden we het simpel. Hoe moeten we op die manier ooit een uitgedacht beleid ontwikkelen? Ik vermoed dat we nog steeds zwaar getraumatiseerd zijn door de Tweede Wereldoorlog. The next fascists will be the anti-fascists.

stampertje85 | 04-09-15 | 14:00

Hebben we ook relatieve criminaliteitscijfers voor deze "0.03% v/d bevolking?" En waarom hangen AL deze mensen dan op straat? Want ik zie er meer dan 0.03%...

automobilaterealist | 04-09-15 | 13:57

Dat zijn cijfers uit 2014. Van voor de Merkelbelofte en explosie aan migranten. Jezus, ik dacht toch niet dat The Economist zulke mogolen in dienst had.


Overigens is The Economist in deze een zeer verdachte bron: Als verklaard pleitbezorger van globalisering zijn ze erg voor open grenzen. En dus bevooroordeeld.

omanders | 04-09-15 | 13:45

XaleX_2 | 04-09-15 | 13:37
we moeten ons geen illusies maken, ze komen er aan. We mogen hopen op een land waar de bevolking het echt zo zat is dat ze de regering omver werpen en direct de noodtoestand uit roepen. Daarna het leger inzetten om de ongewenste elementen richting de grens te dwingen zodat ze terug gaan naar hun eigen land. De mensen die daadwerkelijk iets bijdragen en de normen en waarden hebben over genomen van het land mogen blijven

son of anarchy | 04-09-15 | 13:40

Het lijkt niet veel, maar als je dan even bereken hoeveel geld deze mensen gaan kosten de rest van hun leven dan is het gigantisch... om maar niet over hun uitheemse cultuur en gebruiken te beginnen waar wij als Europeanen respect voor moeten hebben. Als we ons al moeten aanpassen voor 0.03% dan wil ik niet weten wat er gebeurd met 1% uitheemse volkeren die de EU binnen wandelen.

XaleX_2 | 04-09-15 | 13:37

Verstandige mensen die Hongaren. Echte vechtlust. Zij durven gewoon te zeggen "tot hier en niet verder". Hulde aan Orban, dat hij dit durft te zeggen. de wijsheid komt uit het midden van Europa

son of anarchy | 04-09-15 | 13:26

Orban lult dus slap. Alleen gekkies trappen in zijn geleuter.

Grrrrbachov | 04-09-15 | 13:19

Nederland heeft tussen 1993 en 2014 ruim 500.000 asielaanvragen gehad. Gelet op de Nederlandse praktijk van mogen blijven als je maar lang genoeg rekt zal het gros nog steeds hier zijn. Tel daarbij de 1,2 miljoen niet westerse migranten die we al hadden en je tikt lekker door naar de 2 miljoen. Reproductie graad ligt hoog tot extreem hoog, iedereen mag gezinsherenigen en de grenzen blijven open. Dus zo raar is deze uitspraak niet.

Barani517 | 04-09-15 | 13:12

Theorieën over de toekomst:
-USA, China en Rusland raken in gigantische wereldoorlog. Vele miljoenen liters bloed zullen er vloeien. Nucleaire bommen op Mekka en het Midden-Oosten. Nostradamus had gelijk.
-Er komt één Wereldregering. De Illuminatie
-De natuur zorgt zelf voor oplossing.
-We blijven gewoon zo door-rommelen, en al scheurend en schurend redden we het, zoals altijd.
.
Ik ga voor de laatste optie.

King of the Oneliner | 04-09-15 | 13:08

-weggejorist-

Piet Karbiet | 04-09-15 | 13:04

Ik vraag mij weleens af of de media, kranten, tv, alsook weblogs, dus ook GeenStijl wel eens hun cijfertjes controleren als ze die roepen.
Duitsland heeft volgens dit topic 50,2 vluchtelingen per 100.000 inwoners.
Duitsland heeft 81 miljoen (81.000.000 inwoners wat dus 810x100.000 is.
Dat zou betekenen dat in Duitsland totaal aanwezig 810x50,2=40662 vluchtelingen zich bevinden. Complete bullshit dus!!!

The7thGuest | 04-09-15 | 13:01

Een Hongaarse collega zei deze week "Wij willen dat volk niet, wij zijn gewend te knokken voor ons bestaan als Hongaar".
Oftewel laat maar komen dat quotum voor Oost Europese lidstaten, des te eerder is het het einde van de EU.
De EU neemt veel teveel hooi op de vork en laat zich weer eens megalomaan gelden. "Wij", lees de burger, kan dat wel aan etcetera..
Deze vluchtelingenstroom moet MONDIAAL aangepakt worden.
De VS, Rusland, Brazilië, Argentinië, Japan, Golfstaten moeten ook opvangen; Een VN-brede verdeelsleutel dus. Europa gaat dit als continent NOOIT alleen behapstukken en het is zeker niet hun plicht om ze allemaal op te vangen. De wereld is groter dan Europa. Maar breng dat die megalomane Brusselse Eurocraten maar eens aan het verstand...

Russ Meyer | 04-09-15 | 12:53

Stichpimpelibock | 04-09-15 | 12:10

Precies! Die "100K EU-bewoners" van "zoveel vluchtelingen per 100K EU-bewoners, kijk eens hoe weinig" omvatten ook de voorafgaande stromen buitenlanders van de afgelopen 50 jaar. Dat wordt er natuurlijk niet bij gezegd.

Rest In Privacy | 04-09-15 | 12:48

Buitenlanders zijn geen probleem, moslims wel. En gaan we die tellen en rekenen dat zij zich voortplanten met 4 kids per 25 jaar en de niet moslim met 1.5 per 35 jaar is het een simpele rekensom om te zien waar we over100 jaar staan. En dan houden we nog niet eens rekening met de komende grote en kleine aanslagen.

sjoerdploert | 04-09-15 | 12:46

We hebben een beter migratiebeleid nodig. Als Europa moeten we gewoon zeggen:
1. Illegale migranten worden altijd ongezien uitgezet.
2. Legale migratie alleen mogelijk via migratiekantoren die zich BUITEN Europa bevinden.
3. Strengere regels voor wie wel en niet binnen mag komen. Syriërs kunnen bijvoorbeeld veel beter opgevangen worden in Saudi Arabië, Egypte, Turkije, Irak, Iran, Libanon, Jordanië etc etc. Omdat ze moslims zijn en Arabieren zijn. Het zal voor hen prettiger zijn om te wonen in landen waar hun levenswijze en identiteit beter past bij de lokale bevolking en waarbij de reis niet dodelijk is voor 30% van de reizigers.

Myrkie | 04-09-15 | 12:45

Ja, ja, het zijn er maar heel weinig. Net als die 20,000 marokanen die hier destijds kwamen 'gastarbeiden' - alleen zijn die inmiddels iets van 5% van de bevolking. Dus op een of andere magische wijze zijn ze in twee generaties uitgegroeid tot een zeer grote, en zeer aanwezige groep.

Ik zie het nog wel gebeuren dat we de randstad kwijtraken aan een nieuwe, expliciet niet-witte mohamedaanse staat, waarna de oorspronkelijke bevolking in een soort provinciaal reservaat met lage economische waarde achterblijft... Een strookje tussen het nieuwe islamitische land en Duitsland in.

Opslag Medium | 04-09-15 | 12:43

Ok, komt nog één rant van mij voordat ik met de hond ga lopen in de regen (hebben die asielzoekers daar geen eisenpakket over?):
Nederland kan en hoeft niet meer te helpen t.o.v. vluchtelingen, want Nederland=Vol.
-één miljoen werklozen (inclusief dus de verborgen werkloosheid)
-wachtlijsten van 10+ jaar voor woningen
-staatsschuld van (even zoeken) 472.300.000.000 Euro
.
mogelijke oplossingen:
Afrika is een enorm, een enorm continent
Met moderne technologie, en einde van islam en onderlinge moordpartijen is er zeker wat van te maken, maar die ene bom op Mekka durft niemand te gooien, uit angst voor een wereldbrand.
-zonnecellen, zonnecentrales voor energie====>water kan worden ontzilt , gewassen kunnen groeien, bevolking kan gevoed
-drastische, zeer drastische geboortebeperking, sterilisatie en je krijgt een bonus.
-De Sahara kan in theorie energie opleveren na gedane investeringen in zonnecentrales.
Geld: het Westen pompt al jaren miljarden naar de olielanden, zij zetten het om in zinloze wolkenkrabbers in de desert, parfums van 2000 Euro bij Harrod's en Rolls Royces.
Dit geld is bruikbaar om Afrika op te bouwen, maar helaas de Saudisch zijn beste vriendjes met de VS en ons Koningshuis, ook zoiets.
Maar natuurlijk duurt dit opbouwen van Afrika minstens 5 generaties, dus honderd jaar, en men wil NU leven, dus gaat men maar naar Europa, denkende dat het hier een soort brochure van Center Parcs is.
Maar door het calvinisme en christendom in het algemeen hebben wij hier een mentaliteit van discipline, werklust, vooruit kijken, onderzoek doen, naastenliefde voor de zwakkeren.
En die naastenliefde en ijver (dus welvaart, en niet geroofd uit Afrika zoals beweerd) zorgt dus voor een aantrekkelijkheid.
Als het hier een nat moeras was in de kou, zoals 100.000 jaar geleden, hadden de dobbernegerts er niet over gepiekerd, of niet?

King of the Oneliner | 04-09-15 | 12:42

Is van Leeuwen ook gevallen voor de emo-porno?
Over enkele jaren is de doelbewuste destabilisatie van Europa een feit.
Toen mijn kinderen geboren werden had ik werkelijk nooit verwacht dat wij op een dergelijke wijze zouden worden verraden door en overgeleverd aan Europese (mondiale?) machtswellustelingen.
Nu vrees ik echt voor de toekomst van mijn kinderen, hoe heeft het zover kunnen komen?
Of de daders nu een drang tot zelfdestructie hebben of dat zij bedreigd worden, ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat ik hen bepaald geen zonnige toekomst toewens en dan zeg ik heel netjes.

wooky | 04-09-15 | 12:36

Zijn alle politici al ziende blind ofzo? De 100.000 Syriers zijn het probleem niet op zich. Het stuit de mensen misschien gewoon een beetje tegen de borst dat alle steden al vol allochtonen aan de bijstand zitten, dat de werkende mens >50% belastingen voor hen mag aftikken, dat de service van de overheid belabberd is, dat die nieuwe gelukzoekers zomaar alles in de schoot geworpen krijgen. En dat terwijl het crisis is en de belastingen maar blijven stijgen (enkel voor de werkende mens uiteraard).

pandalicious | 04-09-15 | 12:36

-weggejorist-

Billy Boy | 04-09-15 | 12:34

@Dhr. de Wit | 04-09-15 | 12:20
De PvdA denkt straks heel veel zeteltjes te winnen met deze nieuwkomers. Maar pas op: ze maken een hele grote denkfout! De nieuwkomers gaan straks eerder op de moslimpartij de PvdE stemmen! En Van Doorn houdt zich muisstil en is straks de lachende derde. Mark my words.

Maria.1 | 04-09-15 | 12:32

Orban heeft gelijk. Het gaat niet om de kale aantallen, maar om de invloed die een minderheid kan hebben. Die invloed merken we nu al: halal kantinemaaltijden omdat de arme moslims het anders niet mogen eten (hoeveel zijn dat er per gemiddelde kantine?), geen vrouw meer achter de kassa want de zielige vluchteling mag van zijn geloof niet met een vrouw geld uitwisselen (vraag maar aan de eigenaar van de supermarkt in Oranje), gescheiden loketten / gymlessen / zwemmen omdat een klein deel van de bevolking niet besmet wil worden door het andere geslacht. In Engeland bepleit de Labour-kandidaat Jeremy Corbyn gescheiden wagons in trams en treinen zodat vrouwen zich veiliger kunnen voelen; maar waarom voelen ze zich onveilig? Een rotte kies begint ook met een klein plekje. Daarom moet je zorgen dat dat plekje niet kan ontstaan.

Synecdoche | 04-09-15 | 12:31

King of the Oneliner | 04-09-15 | 11:55
Niet zo denigrerend over milfnister van defensie Hennis, ze heeft wel Schoevers!

Knikkertuut | 04-09-15 | 12:30

Het gaat ook niet zo zeer om de aantallen mensen, maar om de invloed c.q. die uitgeoefend wordt op ons leven.

Als we alleen al eens kijken naar het gekwek bij de recente uitzending van Wereld draait door. Het ontstellende emo-geleuter over die foto! Mediasensatie.

Natuurlijk is het vreselijk, meer dan vreselijk, ben oud-schoolmmeester, dus mijn hart draaide om, want het betekent dat kinderen altijd het eerst het werkelijke kind van de rekening zijn.

Maar het bewerkstelligt nu vooral in NL rare acties zoals aangekondigd in die krant en mediageile BN-ers die zich willen profileren. Wat had dhr. Krabbé te melden? Iets concreets? Helemaal niets. Laat hij zich bij Van Gogh houden, daar heeft hij wel verstand van. (Hoewel de programmareeks weer een one-man show wordt, maar dat is helaas usance op de tv.)

Overigens dient de VS de volksverhuizers op te nemen aangezien de verderfelijke geo-politiek van dat land de allereerste aanleiding was voor het ontstaan van de ellende in het Midden en wat verdere Oosten.

De Saoedis en de Olieemirs voeren ook geen flikker uit, afgezien van het financieren van diverse strijdgroepen; dat gaat heel goed. Gadverdamme!
Salut! Evocatus

Evocatus | 04-09-15 | 12:29

Dit is de te verwachten toekomst die 'onze' elite voor ogen heeft. &lt;<&gt;> Deze elite heeft onze eigen boeren die welvaart brachten in het Afrikaanse continent, waardoor Zuid-Afrika ooit een eerste wereldland werd, meerdere keren verraden. Bosma verweet links, dit is maar de helft van het verhaal. Hier een beeld van de teloorgang van een systeem wat op termijn iedereen een fatsoenlijke toekomst zou geven. (Zelfs de Zulu oma's zien het inmiddels zo.) Eerst puur vanuit de statistiek. -- www.youtube.com/watch?v=-4SS8uyhQnY -- Deze over de werkelijke oorzaken/redenen van dit verval. -- www.youtube.com/watch?v=0oJwOrsh8oA -- Nee, voor de blanke verdrukte Afrikaan (Nederlandse boeren), is geen ruimte in Nederland/Europa.

nuff said | 04-09-15 | 12:24

De politici die erover gaan, zitten zelf in een mooie villa in een prachtige wijk, en dus zonder last van asielzoekers, dus zij vinden het wel a-ok allemaal

CrapoTheGreat | 04-09-15 | 12:23

Ach, zolang mijn bank en mijn pensioenfonds, vol in de wapenindustrie zitten, en zolang ik bij de benzinepomp braaf mn soldaatjes bijdrage betaal.. moet ik een paar van die vluchtelingen maar voor lief nemen.. wen er maar aan.

baard van troje | 04-09-15 | 12:22

@Thunderbird | 04-09-15 | 10:29
Schandalig dat de PvdA burgemeester dan stelt dat er heus wél genoeg draagvlak is onder de plaatselijke bevolking.
Zelfs op lokaal niveau sloopt de PvdA de boel. Het zijn potverdomme net internet-trollen die altijd tegen de stroom ingaan.

Dhr. de Wit | 04-09-15 | 12:20

@ King of the Oneliner | 04-09-15 | 11:55
Met veel in je tegel eens. Herkenbaar en deprimerend.

Lewis | 04-09-15 | 12:18

Zelfs (of juist zeker) een groep die nog geen meerderheid is kan een hele samenleving haar wil opleggen. Zie ook Zwarte Piet. Gewoon hard schreeuwen en dreigen. En als er iets is waar moslims goed in zijn, dan... Enfin, ik ben niet gerustgesteld.

deepblue | 04-09-15 | 12:17

@blauwe zander | 04-09-15 | 12:10
Ik vind het een goed plan van deze Egyptenaar; alleen liever geen eiland binnen Europa. Ik vrees alleen dat deze goede man zwaar teleurgesteld gaat worden, ondanks zijn goede bedoelingen.

Maria.1 | 04-09-15 | 12:16

Ja, dat hebben we in de jaren '80 ook gehoord. Het valt allemaal wel mee met die buitenlanders, het zijn er maar heel weinig procentueel gezien. Nederlanders een minderheid in de grote steden? Zwarte scholen? Haha, laat me niet lachen! Xenofoob!

En moet je nu eens kijken.

Rest In Privacy | 04-09-15 | 12:15

Van Leeuwen, je vergeet dat er jaar in jaar uit ook steeds meer autochtonen uit Duitsland zullen emigreren, hetgeen elk jaar steeds populairder zal worden (net zoals in Nederland overigens) in ook meegerekend moet worden m.b.t. de verhouding

CrapoTheGreat | 04-09-15 | 12:12

Ik heb altijd wat moeite met die "per 100K" berekenmethoden.
Als die 100K een afspiegeling is van de doorsnee bevolking ziet het plaatje er namelijk nog beroerder uit. Want waar bestaat die uit?

Stichpimpelibock | 04-09-15 | 12:10

Laatste nieuws, Egyptische miljardair wil eiland kopen voor alle vluchtelingen hahaha daar gaan zij echt niet naartoe dan moet er gewerkt worden en geen gratis Miele en gratis alles en de echte bedoeling is het verderfelijke westen overnemen dat wordt ook moeilijker, dus meneer de Egyptenaar dat wordt geen Nobelprijs die al gesuggereerd word in de media.

blauwe zander | 04-09-15 | 12:10

Rustig nou toch mensen, Timmerfrans is bezig de boel beter de coördineren, ze gaan er in december (dus gauw genoeg al) mee aan de slag, beetje geduld en vertrouwen he

CrapoTheGreat | 04-09-15 | 12:09

Al dat fijne warme progressieve weldenkende middenklasse klootjesvolk dat nu zo loopt te jammeren in de krant en de tv komt er nog wel achter, als over enkele tientallen jaren de Randstad één grote banlieue is geworden en ons sociaal stelsel eindelijk ten onder gaat aan het verzorgen van de hordes querulanten die nu onze kant opkomen. Het is dan maar te hopen dat ze genoeg hypotheek los kunnen peuteren bij de bank om het yuppen-apartement in dat gezellige multiculti centrum van de stad in te ruilen voor een schreeuwend duur truttig rijtjeshuis in een ommuurde woonwijk in de provincie.

Uiteindelijk keert de wal het schip.

krotekoker | 04-09-15 | 12:08

bron 12:00
Nombre de naissances en Afrique ( Planetoscope.com)

Jan Boule | 04-09-15 | 12:07

"Zelfs met die 800.000 vluchtelingen die Duitsland in 2015 verwacht gaat dat voorlopig niet gebeuren"
<br>
<br>
Eh, van Leeuwen, begrijp je het wel helemaal? Hij bedoelde dat het DIT JAAR slechts gaat over enkele honderdenduizenden, maar net als die zwartepietendiscussie komt ie dus ook jaarlijks terug, en worden het er de volgende jaren miljoenen. Dus daar ga je dan met je zogenaamde 'berekening' die alleen over 2015 gaat.

CrapoTheGreat | 04-09-15 | 12:07

King of the Oneliner | 04-09-15 |
Mooi geformuleerd, precies hoe ik erover denk. Feminisme en multicul gaan blijkbaar hand in hand

jeanmondo | 04-09-15 | 12:06

De Nederlandse ( autochtone) vrouw zet gemiddeld 1.7 kind op de wereld. Aldus kan zij haar aandacht verdelen over haar gemiddeld twee kinderen. Dit geldt evenzo voor de meeste westerse vrouwen ( inclusief Israël). Kijkend naar de site Planetoscope.com dan zie je per seconde en per dag het aantal geboortes in Afrika. Sinds januari zijn dat op het moment van dit schrijven er 24.060.963 geboortes. Niger kent het hoogste aantal kinderen per vrouw namelijk 7.44 kind. Koplopers zijn verder
Uganda : 6.72
Mali : 6.44
Burundi : 6.25
Somalische vrouwen, van wie er vele duizenden in ons land wonen, zijn net als de Palestijnse vrouwen tamelijk vruchtbaar , namelijk 5.7 kind per vrouw. Er staat Afrika derhalve een demografische ramp te wachten met een bevolkingsopbouw die volkomen scheef is. Voor al deze jonge mensen ( mannen) is niet genoeg werk vooralsnog dus de trek naar Europa zal alleen nog groter worden. Family planning is uit oogpunt van politieke correctheid geen issue ( meer) voor de VN wat het wel was in de 60-er jaren.

Jan Boule | 04-09-15 | 12:00

Maar ze zijn wel oververtegenwoordigd in de criminele statistieken. Voor elke 10 asielzoekers krijg je er hoogstwaarschijnlijk 1 crimineel bij.

Dutch_Holland | 04-09-15 | 11:59

Als het water tot je enkels staat, moet e de kapotte kraan repareren en niet in paniek nieuwe dweilen gaan halen. De wereld wil gewoon de oorzaken niet aanpakken. Ik zag gisteren de militiare parade in China en bedacht mij dat als China, Rusland en het Westen het willen, dat hele gelul in Syrië voor maandag over is en dat al die IS gasten keruig netjes in een massagraf liggen. Maar men wil niet. Dat is de waarheid achter zo'n klein mannetje dat dood op het strand ligt. We kunnen de vluchtelingenstroom morgen stoppen als we de kern van het probleem aanpakken. Maar we durven en willen niet.

Bigi Bana Boy | 04-09-15 | 11:59

Waarom hebben wij niet een minpres die zo denkt en praat?
Racisme is dan ook gewoon een code woord voor witte genocide!

Ronnie D. | 04-09-15 | 11:56

Ik vind altijd: een plaatje zegt meer dan woorden.
Bekijk de foto's van die schreeuwende, agressieve, voedselpakketten weigerende, hoofdzakelijk (moslim?) jongemannen aan de grens, en ik word gewoon bang.
Als ik soms alleen op straat loop 's avonds in bijv. Den Haag, lopen er nog horden allochtonen rond, uiteraard praatschreeuwend in hun eigen taal, ik moet aan de kant, ogen strak neergeslagen om maar geen problemen te krijgen (tenminste, zo voelt het aan).
Het is toch te gek voor woorden dat je dit als Nederland over jezelf opgeroepen hebt?
Het gekke is dat ik altijd wel een soort "broederschap"bespeur bij allochtonen, maar dat Nederlanders onderling nooit een eenheid zijn tegen.
Is natuurlijk ook een goede eigenschap, individualisme zorgt voor nieuwe ideeën en inzichten, los het achterlijk conformisme van een groep, maar dit betekend dat wij als Nederlander wel zwakker staan.
Men kan de islam zien als een super-tribe, die samen optrekt tegen het Westen.
Ook hebben ze geen last van mekkerende vrouwtjes, want die zitten thuis te baren en te koken, met hun hoofddoekje om, en moeten hun bek houden.
Heerlijk toch, die exotische import.
Ook hoor je de feministen, die de Nederlandse man geestelijk hebben gecastreerd met hun onnatuurlijke ideologie, hier nooit over.
Onnatuurlijk in die zin, dat mannen geacht worden baby's te verzorgen, terwijl vrouwen Minister van Defensie zijn.

King of the Oneliner | 04-09-15 | 11:55

Nederlanders worden vreemden en afvalligen in eigen land. Als je de centen hebt ga weg!

Mark_D_NL | 04-09-15 | 11:55

Ik kan niet wachten om de ervaringen van Hanna Verboom te volgen, met haar asielzoekers op de zolder.
"Wanneer kunnen ze bij je intrekken?" vroeg Matthijs bij DWDD.
Korte aarzeling.
"Over een paar weken," zei ze.
Want die douche moet eerst af.
Zou ze eisen stellen aan de mate van beschaving van haar nieuwe roomies, of gaat het op zijn bijbels zonder onderscheids des persoons? Ze kan dus het dus ook treffen met Somaliërs die straight from the bush bij haar intrekken (ze mag wel vast wat extra kinderbedjes aanschaffen, die zullen niet stilzitten). Of Syriërs uit een bergdorp die trappelend en schreeuwend aan hekken rukken met hun eisen over wat ze allemaal van de westerse Europeanen verwachten qua leefgeld, onderdak, educatie, medische zorg, psychische bijstand.

.
Erbarmen zoals door Hanna tentoongesteld is namelijk zeer christelijk, maar er zit een keerzijde aan: dat heeft te maken met zelfopoffering en wangen eindeloos toekeren, wat inherent is aan erbarmen. Dat kunnen de zeer christelijk ingestelde nonnen, paters en mensen die bijvoorbeeld in Afrika werken. Dit soort hulpverleners worden bij tijd en wijle beroofd, mishandeld, verkracht en opgegeten, maar de ware christen ziet dat als Gods wil en accepteert dat.
.
Wat Hanna doet, is fier rondbazuinen voor de camera hoe barmhartig ze is, maar ik heb er een hard hoofd in of ze christelijk genoeg is om de (lastige) keerzijde van inwonende asielzoekers ook te dragen. En op zijn christelijks te aanvaarden.
.
Trouwens, eerst maar eens zien of ze het daadwerkelijk gaat doen. Over een paar weken kan ze net zo makkelijk zeggen dat het een soort stunt was, om mensen aan te sporen om te helpen, net als de BNN donorshow.

Madame Poitiers | 04-09-15 | 11:54

@frank87 | 04-09-15 | 10:40
Niemand gaat dat doen. misschien een paar mensen, en die zullen er na een paar weken wel genezen zijn van hun goedheid. Je weet namelijk echt niet wat je in huis haalt. het kan zomaar een IS strijder zijn die 5 weken geleden nog aan het hoofd hakken was.

Mark_D_NL | 04-09-15 | 11:53

800.000 binnenkomers , dat gaat in pakweg zo een beetje vijf jaar x 4 stuks aanwas . Dat gaat sneller dan je denkt.

ja,diedus! | 04-09-15 | 11:53

Aristoteles 10.16: Je hebt gelijk. Een geïnterviewde jonge "vluchteling" erkende volmondig dat hij was gevlucht omdat hij anders in militaire dienst moest.
Eén van de weinige eerlijke antwoorden. Ook veel Turkse Koerden ontvluchten zo de langdurige en harde Turkse dienstplicht. Moet je eens kijken op TV wat daar bij loopt. Grotendeels jonge mannen, weinig vrouwen en kinderen en helemaal geen ouderen. De weinige kinderen worden dan nog gefocust voor zielige filmpjes.
Zoals dat meisje uit Damascus, lid van de nationale Syrische zwemploeg, dat zei: "My parents stay at home, but I want a better life". Die was dus niet bedreigd en had nergens gebrek aan want "I pay for everithing". Het valt me ook op dat er zo veel een vrij behoorlijk Engels spreken. Vast niet geleerd achter de kamelen.

bruin kikkertje | 04-09-15 | 11:50

Als er niet werkelijk iets structureels verandert aan de ideologie van de islam, in die zin dat de oproep tot oorlog tegen andersdenkenden en het onderwerpen van andersdenkenden, enzovoort, volledig verworpen wordt, en als men daarentegen oprecht de universele verklaring van de rechten van de mens onderschrijft, en de moderne rechtsstaat, en de openheid voor wetenschappelijk onderzoek, dan zullen de concentraties van moslims in bijvoorbeeld de grote steden, de basis worden vanwaaruit de terreur begint, en dan heb je een interne cultuur-oorlog in de Westerse wereld. En het scenario dat zich dan ontrolt, dat is reeds bestudeerd en beschreven door Dr. Peter Hammond. Vormen bijvoorbeeld moslims tussen 2 tot 5% van de bevolking, dan zijn er opdringerige bekerings-activiteiten, ook in gevangenis en straatbendes. 5% en meer: continu eisen wat betreft halal-eten, gescheiden onderwijs meisjes en jongens, eisen wat betreft was- en gebedsruimten, geen alcohol, geen (blindengeleide-) honden, enzovoort. 10% van de bevolking: rellen, auto’s verbranden, bedreigingen, agressie, wetteloosheid, enzovoort. Meer dan 20%: ernstige rellen, bendevorming, aanvallen van mensen, kerken, synagoges, beelden, enzovoort. Vanaf 40%: slachtingen, terreuraanslagen, rondtrekkende moordenaarsbendes. Vanaf 60%: ongeremde vervolging van ongelovigen, genociden, toepassing sharia en belastingheffing ongelovigen onder grote dwang. Zie: ‘Slavery, Terrorism and Islam: The Historical Roots and Contemporary Threat’; auteur: Dr. Peter Hammond. En zie: www.youtube.com/watch?v=s8zN6Wo9oIw Ongetwijfeld is de Westerse cultuur heel sterk en is zij in staat om mensen afkomstig uit vele culturen te absorberen en te verwestersen zonder dat zij zich dat zelf bewust zijn. Maar bij de import van zovele moslims in zo korte tijd, en met nog steeds dat politiek correcte taboe op het bediscussiëren van de problemen die dit geeft, en of je zo een anti-moderne en totalitaire islam in huis haalt, met daarbij nog de financiering van die islamisering en islamterreur vanuit de rijke oliestaten, dan lijkt het mij zeer waarschijnlijk dat hier ernstige problemen uit volgen. Het soort problemen dat nu reeds is aan te wijzen in steden als Malmö en Marseille, en in bepaalde delen van Parijs, en in nog vele andere door islam gedomineerde nogo-zônes in de Westerse wereld. Politici met enig verantwoordelijkheidsbesef en denkvermogen, zullen niet de architecten willen zijn van een dergelijke catastrofe. Religie’s, ideologieën, historische ontwikkelingen, het is niet allemaal één pot nat en het één volgt niet automatisch uit het andere. En het is heel dom en arrogant om te denken dat de islam een soort protestantisme is, dat zich met enige moeite wel laat integreren in de multiculturele en wereldbeschouwelijk pluriforme, moderne Westerse open samenleving. Want voorlopig ziet het ernaar uit dat die islam mensen zodanig programmeert, dat zij die diversiteit willen afbreken en alle andersdenkenden willen onderwerpen of vermoorden.

Benedict Broere | 04-09-15 | 11:45

Bij de grafiek van de economist wordt geen rekening gehouden met het land oppervlakte. Woon je in een klein land dat heel dicht bevolkt is dan krijg je net zoveel migranten toebedeeld als een groot land met hetzelfde aantal inwoners. Alles moet in goede verhoudingen staan ook de verhouding moslims : niet-moslims ook voor de toekomst. Het moet niet zo zijn dat we over 10 tot 20 jaar opeens in een islamitisch land wonen. De goedmensen houden daar in het geheel geen rekening mee, ze kijken alleen naar het nu, de toekomst lijkt ze ook voor hun nageslacht blijkbaar koud.

Futurum | 04-09-15 | 11:43

VanLeeuwen kan niet rekenen hier.

Geboortecijfer van alle Europese volken is lager dan de vervangingswaarde van ~2.1 kinderen per vrouw.

Als je dan daarnaast nog massaal ander volk binnenlaat dat een veel hoger vruchtbaarheidscijfer heeft, werkt dat erg hard door. Zeker als je vervolgens met het geven van permanente status het aanwezig zijn van "hier geboren" kinderen laat meetellen.

Voorbeeld; je hebt een volk met 1000 mensen met ca. 1.5 kinderen per vrouw (actueel cijfer voor veel volken; tevens; elke volgende generatie 25% kleiner) en je laat 1% (10 dus) uitheemdiërs toe met geboortecijfer 3.0 (ook accuraat en tevens elke volgende generatie 50% groter).

Na 1 generatie is de verhouding dan niet 1000-10 maar ca. 917-12
Na 2 generaties is dat dan ca. 841-14

Maar in het geval van de EU lijkt het erop dat we continue doorgaan met het toelaten van gigantische hoeveelheid 3e wereldbevolking.

Kijk eens in de grote steden; als blanke op een basisschool ben je daar een minderheid, toen mijn opa mijn leeftijd had, was dat absoluut niet zo.

jcvjcvjcvjcv | 04-09-15 | 11:42

Ja hoor, sus ons maar in slaap met het zijn er maar erg weinig. Maar als je door het centrum van Rotterdam loopt ziet het er toch heeel anders uit dan 40 jaar geleden. De wijk Feijenoord is een compleet andere wereld geworden. Maar er kwamen er maar heeel weinig.

lijn5 | 04-09-15 | 11:42

-weggejorist-

De echte Stolwijker | 04-09-15 | 11:41

Enge vent.
Ik wou dat de in '89 en daarna al die Oosteuropeanen met hun vieze trabantjes hadden teruggebulldozerd hadden naar hun eigen land. Hek snel weer dicht, maar dan een stuk hoger. Hadden we nu niet al die dronken Oostblokkers op de weg gehad.
Kan alsnog natuurlijk. Ik stel voor alles ten oosten van Wenen weer terug te geven aan Poetin. Met een doos bonbons met een mooie strik eromheen.

De echte Stolwijker | 04-09-15 | 11:41

Zowel the Econimist als van Leeuwen kunnen niet rekenen:"Zet je dat af tegen de totale al aanwezige populatie dan staat Duitsland op plek 10 met 50,2 vluchtelingen per 100.000 inwoners". Wie even de moeite neemt om de cijfers van Eurostat erbij te zoeken ziet dat in 2014 625.000 niet westerse asielzoekers naar de EU zijn gekomen. De bevolking van de EU bestond op 1 januari 2014 uit 507,416,607 zielen dan heb je het dus over ongeveer 125 asielzoekers per 100.000 Europeanen, Duitsland had er vorig jaar zo'n 250 per 100.000 Duitschers en de Mof krijgt er dit jaar al zo'n 800.000. Op zo'n 80 miljoen moffen is dat dus 1000 per 100.000. En daarmee wordt de bewering van Orban dat "we" een minderheid worden in Europa toch al wat minder vergezocht en is bovendien in veel Europese steden al realiteit aan het worden. Om nog maar even wat meer olie op het vuur te gooien: Volgens Unicef gaat de bevolking van Afrika groeien van zo'n 1,1 miljard nu, een miljard Afrikanen jonger dan 18 in 2050, naar zo'n totaal 4,2 miljard eind deze eeuw, ik denk dat de huidige migratie totaal zal verbleken bij de migratiestromen die dan op gang gaan komen, kortom misschien voortaan toch maar eerst even nadenken voor je een foto van een o zo zielig dood jongetje een "like" geeft.

Vandenpotgepleurd | 04-09-15 | 11:39

'Het zal zo'n vaart niet lopen'. Ondertussen zien we delen van grote steden in derdewereldlanden veranderen... En van Leeuwen zag dat het goed was.
Liever een Orban die wat overdrijft dan die ontkennerij. Dit is slechts het topje van de ijsberg. Er staan zich miljoenen warm te lopen voor het komende dobberseizoen.

jeanmondo | 04-09-15 | 11:38

Samsom braakt wel meer dan wat hij gisteren in het openbaar durfde te doen. Hij deugt niet.

succesvol | 04-09-15 | 11:38

@Peter_K | 04-09-15 | 11:29
Gesjoemel in de boekhouding door politici die de autochtone Nederlanders onderdrukken en monddood maken.

Thunderbird | 04-09-15 | 11:35

Ja stop je kop maar in het zand. Maar iedereen weet dat het aantal echte europeanen, dus families die al generaties europeaan zijn, nu al rond de 50% liggen. Het gaat ook niet zozeer om ras of kleur. Maar om cultuur. Het aantal mensen met een vijandige cultuur tov de europese cultuur neemt ernorm toe. Tijd om dit een halt toe te roepen. Syrische christenen, koerden etc zijn wat mij betreft welkom. Maar wat heeft een Syrische moslim hier als immigrant te zoeken?

Mika6101 | 04-09-15 | 11:34

nee, echt niet hoor, het zijn er maar een paar die vluchtelingen.En alleen die van dit jaar tellen, die van de afgelopen jaren die hier nog zijn tellen natuurlijk niet mee.
En we hadden sowieso in NL nog geen allochtonen, afgezien van de 10.000 Marokkanen en Turken (gastarbeiders, gaan weer terug) en 10.000 Polen (alleen seizoensarbeiders). Dus maximaal 20.000 niet-Europeanen in Nederland op dit moment. Toch?
Dus wat lult die vent nou?

Nuchternederland | 04-09-15 | 11:33

.
Het terugsturen is in de praktijk "verhuizen
naar een ander vrijgevig debiel EU land

Berthe | 04-09-15 | 11:33

blauwe zander | 04-09-15 | 11:22
Hoho. Frau Merkel zei zelf heel iets anders in haar nieuwjaarstoespraak 1 jan. 2015:

Merkel: 'Immigranten aanwinst voor ons allen'. (VK.nl)

chicago river | 04-09-15 | 11:32

De allochtonen worden in recordtijd omgetoverd in Europeanen, op papier dan door ze snel een Europees paspoort te geven.

De werkelijkheid ziet er helaas heel anders uit. Vaak kun je niet eens een gesprek in het Nederlands hebben met iemand die toch een Nederlands paspoort heeft.

Peter_K | 04-09-15 | 11:29

De Duitsers vergissen zich ernstig in hun momentele ouderwetse oorlogsschaamte met de afkomst van deze zgn. vluchtelingen. Moslims hebben een totaal andere levenscultuur die hun handelen, ook op termijn, onvoorspelbaar maakt in onze Westerse "decadente" welvaart. Verwende afwijkende jongetjes worden killers (reeds bewezen). Nu hypocriet Europa n.a.v. een dood strandkindje in de slaapstand de deuren verder gaat openzetten is de afloop voorspelbaar.
Van de Fransen hoeven we niets te verwachten want dat land heeft meer dan de helft vrouwelijke emo-ministers, Orban is een klootzak maar hij krijgt wel gelijk.

grindbak | 04-09-15 | 11:29

Wanneer de autochtone bevolking van Nederland niet was aangevuld zaten we nu op ongeveer 11 miljoen inwoners. Doch we hebben een open samenleving en dat is ook prima. Wat er nu gebeurt zijn te veel mensen uit dezelfde regio en vanuit die contreien hadden we ook al heel veel. Dus cultuur binnen een cultuur. Dat gaat nooit goed en daar komen brokken van. Dat Europeanen straks een minderheid zullen zijn zie ik nog niet gebeuren voor die tijd is er wel al een burgeroorlog geweest. Daar zijn we druk mee bezig om Europa tot een toekomstig conflict gebied om te toveren. Hulp aan vluchtelingen te alle tijde, het liefst in de regio maar ook voor degenen welke hier aan komen wandelen. Zodra het mogelijk is terug sturen en onder geen beding asiel verlenen.

Toetsiemonster | 04-09-15 | 11:28

50 per 100.000 inwoners, prima, zou geen problemen moeten opleveren.
Ware het niet dat ze helemaal niet verspreiden over het land en blijven samenklitten, waarmee de integratie op een drama uitloopt.

Oja, en die opmerking van "vergrijzing dus we hebben die mensen nodig" is al helamaal gelul.

Draak uit Brabant | 04-09-15 | 11:26

El Wray | 04-09-15 | 11:04

Er staat ook een leuk filmpje op de door jou gelinkte site over de zielige vluchtelingen in Italie.

personanongrata.nl/zo-zielig-zijn-deze...

Ook deze zielepoten willen naar Noord-Europa.

onnosel | 04-09-15 | 11:25

In de jaren 70/80 dacht men ook dat geen probleem was om ruimhartig om te gaan met permanente verblijfsvergunningen voor die Turkse en Marokkaanse gastarbeiders. Het ging tenslotte maar om enkele tienduizenden op een bevolking van 12 miljoen mensen. En dat handjevol Surinamers en Antillianen kon er ook wel bij.

Maar ondertussen is het aantal niet-westerse allochtonen gegroeid naar meer dan 2 miljoen mensen en zijn blanke kinderen in de minderheid op vele scholen in de grote steden. Tja.

mirvink3478 | 04-09-15 | 11:24

Wat heerlijk als je als dictator niet politiek-correct hoeft te denken. Gewoon zeggen wat je zeggen wilt.
En zeggen wat je volk denkt. Was Greet dat maar even.
Gewoon de manipulatieve staatsomroepen op non actief zetten. Gisteren bij Pauw een acteur die zwetend die-Wilders afbrandde. Uitsluitend om als Gutmensch neer gezet te willen worden. Inderdaad, een slecht acteur en een slecht toneelstukje.

Kamervraag | 04-09-15 | 11:24

Socialisme en Massa-immigratie gaan niet samen. Op deze manier trekken we alleen maar hulpbehoevende mensen aan. De Nederlander betaald zich suf om buitenlanders die niet werken te onderhouden.
.
Denk daar maar eens over na... Als Nederlands gezin besluit je misschien om minder kinderen te krijgen, want je wil niet de rest van je leven krom liggen. Terwijl het Marokkaanse gezin aan de overkant meer kinderen krijgen om de extra kinderbijslag te vangen. Kinderen zijn prachtig en een fantastische toevoeging aan het leven en deze worden dus als een belemmering door de regering gepresenteerd. Beste burger, u mag max twee kinderen, anders bent u een racist en heeft u niks over voor de arme mensen in de wereld.
.
Wij zijn echt helemaal gek geworden hier. Ik heb niks tegen een snellere voortplantingssnelheid van andere bevolkingsgroepen ook heb ik niks tegen immigratie, maar het idee dat iedere kansloze stakker maar een de tepel van de belasting betaler moet hangen gaat mij echt te ver. Socialisten smullen ook van kansloze stakkers, ze willen er meer van, want dat zijn hun kiezers. Dat de gewone man en vrouw al jaren steeds meer moeten inleveren aan de collectieve pot interesseert ze geen drol. Dit systeem is onhoudbaar. Vroeg of laat zijn er gewoon simpelweg te veel kanslozen. Het is of dat, of we vallen tot een totale socialisme, genaamd communisme. Maar als er grote groepen arme mensen zijn, dan vrees ik echt heel erg voor onze veiligheid. Deze mensen hebben namelijk niks te verliezen en kunnen ons democratisch gijzelen.

Daarom mogen wij het nooit zover laten komen. De signalen zijn al waar te nemen. Verzet u tegen elke asielzoeker die u hier wilt uitbaten. Eis dat elke vluchteling na hun oorlog wordt teruggestuurd. Stem nooit socialisme, wees liever trots om een kut baan te hebben voor een mager loontje, als er namelijk geen mensen bijkomen wordt arbeid schaarst en vanzelf duurder. Ten slotte verander de wetten dat Europa geen opvangoord voor Afrika en MO is. Ze zoeken het daar maar lekker allemaal zelf uit.

heldheino | 04-09-15 | 11:24

Nog nooit eerder in het verleden is een oorlog zo gemakkelijk gewonnen,heel Europa wordt op een zeer gemakkelijke manier ingenomen gewoon de boot of de trein pakken en en op een paar honderd na die verdrinken geen miljoenen soldaten die sneuvelen .Europa binnenkomen verwend worden, stevig doorfokken en moskeeën bouwen totdat de meerderheid een feit is.

blauwe zander | 04-09-15 | 11:22

Gegoochel met cijfers. In mijn beleving maakt het niet uit of een Marokkaan, Turk of wie dan ook een vluchteling, illegaal, geboren Nederlander of wat dan ook is. Voor mij - en de meeste mensen neem ik aan - is het vooral met die moslims een pot nat en dan hebben we er hoeveel? Dan ben je al snel aan de 10%+, alleen al bij de booslims/NWA en dat kost klauwen geld als die overmatig steun trekken, de boel lopen te belazeren en mensen lopen te koeieneren en beroven. En heel eerlijk gezegd voel ik me onderhand niet meer geroepen om onderscheid te maken. "Ja, maar er zijn ook goeie hoor." My ass.

Wachtmeester R | 04-09-15 | 11:21

Orban heeft helemaal gelijk. Hij kijkt in de toekomst en concludeert dat dit slechts het begin is als het huidige beleid wordt voortgezet. Één van de weinige politici die ik de afgelopen maanden op een realistische visie heb betrapt.

KlunsJohannus | 04-09-15 | 11:20

@Banno22 | 04-09-15 | 11:10
Die mutti aus der Hölle, Angela...!

nuff said | 04-09-15 | 11:18

@HelemaalFout | 04-09-15 | 10:56
Plus de gefrustreerde dobbernegers, gevoed met de Amerikaanse 'whitey' haat. Ja, nog honderd keer "Holocaust" roepen. Het instinct van de schorpioen die het niet kan laten de vos te doden. Waardoor ze allebei verdrinken!

nuff said | 04-09-15 | 11:16

Voor de nieuwkomers hier;
Tot 5% moslims in een samenleving: sociale onrust, intolerantie en bedreigingen.
5% tot 10% moslims: vrijheid van meningsuiting wordt aangetast, oorspronkelijke bewoners weggejaagd, segregatie en politieke onrust.
10% tot 25% moslims: verregaande onlusten, stijging verkrachtingen en destabiliteit van de samenleving. Zie Zweedse stad Malmö. In de UK de steden Luton, Birmingham etc.
25% en meer moslims: Zie Kosovo, Bosnie, voormalig Joegoslavië. Burgeroorlog.
50% of meer moslims: Totale dictatuur, verval van wetenschap, onderwijs, gezondheidszorg en welvaart. Andersdenkenden worden vervolgd, geïsoleerd of gedood.
Zie Saoedi-Arabië, Iran, Pakistan, ISIL etc.
Nederland zit in stadium 2.

Piet Karbiet | 04-09-15 | 11:16

De verdeling is niet homogeen. Er zullen zeker gebieden/steden zijn waar waar Europeanen straks (zo niet nu al) in de minderheid zijn.

Charlie36 | 04-09-15 | 11:15

De Geus | 04-09-15 | 11:07
"Zelfs de intelligentsia wil dat niet zien."
Misschien is die intelligentsia niet zo intelligent als ze zelf denken.
Dat zou de vele absolute onzin argumenten voor die "fijne multiculti" verklaren.

Moi2 | 04-09-15 | 11:15

En wat voor miljoenen hé, daar gaat het niet over, want bijvoorbeeld aan miljoenen New-Zeelander's of miljoenen Japanners heb je nog wat, die zijn keurig, intelligent en kunnen ze nuttig zijn voor Europa. Maar nee, wij krijgen in Europa miljoenen die intens haat hebben tegen ons, miljoenen die een vijandelijke ideologie aanhangen, miljoenen die hun doel is Europa naar de klote te helpen.

Het is walgelijk en pure landverraad om deze miljoenen vijandelijke achterlijken Europa binnen te halen, dankzij hun achterlijke gewelddadige islam hebben ze hun eigen landen vernietigd, nu komen ze ook nog Europa afmaken. Het is om te kotsen.

Wonderful-Life | 04-09-15 | 11:14

Als het aan Mutti Merkel, de bondskanselier van Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, Portugal, Griekenland, Oostenrijk, Hongarije, Tsjechië, Slovenië, Slowakije, Bulgarije, Roemenië, Polen, Finland, Ierland en Engeland ligt, dan kunnen ze gewoon met z'n allen (blijven) komen.

Banno22 | 04-09-15 | 11:10

@ lulleficatie | 04-09-15 | 10:34
Ik was afgelopen zomer in een middelgrote stad in het midden/zuiden van Duitsland. De vrienden bij wie ik logeerde vertelden me dat het aantal inwoners van niet-Duitse afkomst daar iets boven de vijftig procent lag. En dat sinds kort de officiële gegevens over de samenstelling van de bevolking niet meer openbaar werden gemaakt. Want dat zou maar onrust geven.
En geloof me, die vrienden brengen hun avonden niet in het bruin gekleed in bierkelders door. Het zijn zeer sociale, betrokken, gewone burgers.
Natúúrlijk heeft Orbán gelijk, als je even verder kijkt dan alleen het aantal officieel geregistreerde asielzoekers van alleen vorig jaar.

Lewis | 04-09-15 | 11:10

1 miljoen binnen per jaar, de helft terug dus 500.000 per jaar. Met 50 miljoen inwoners is dat dan 100 jaren. Dan is de duitse bevolking een minderheid. Vrijwillige domheid wint.

Rest In Privacy | 04-09-15 | 11:09

Orban is goud. Vam de week wist hij het probleem te duiden voor wat het is, niet een europees probleem maar een duits probleem. Al deze zielige mensen willeen geen veilige grond maar willen naar duitsland. Laat ze daar lekker de tyfus krijgen onder aanvoering van uberfuhrer merkel.

En vertel eens dan hoe europees zijn al die mensen met dubbele paspoorten die weigeren om achter hun voordeur de taal te spreken van het land waar ze wonen ? Ik ken bossen turken hier die hier geboren, geschoold, medisch verzorgd en geborgd zijn en hier kinderen hebben gekregen maar hun land is turkije.

Het badineren van de woorden van deze man hoort thuis op de joop.

netniet | 04-09-15 | 11:08


overigens zouden de kosten voor 'vluchtelingen' van het Ontwikkelingshulp budget in mindering moeten worden gebracht. Want nu gaat er feitelijk een veeel groter deel van de middelen naar die bestemming.

--sql error-- | 04-09-15 | 11:08

Toch iemand die het begrepen heeft.

Nu die oost europeanen gaan hun poot stijf houden, dreigend met nonkel poetin die hun ook kan sponseren als ze hun kar richting russia keren, zal de EU hen wel van geld blijven voorzien.

De splijtzwam groeit lekker door zou ik zo zeggen.

Lt-Kol Kilgore | 04-09-15 | 11:07

Als de EU 6000 euro geeft voor iedere vluchteling die ze nemen en een boete kunnen krijgen als ze het weigeren niet zo raar....

tim2608 | 04-09-15 | 11:07

Het is niet te geloven hoe Europa zichzelf ten grave draagt. Wat een desastreuze massapsychose heeft bezit genomen van de Westerse wereld. Met open ogen de afgrond in. Zelfs de intelligentsia wil dat niet zien.

De Geus | 04-09-15 | 11:07

Poetin zag het allemaal aankomen, maar naar hem luistert/luisterde niemand: www.rt.com/news/314318-putin-vladivost...

Nee, de oorlogszuchtige sufkutten in Washington (troeteln@gger Obama), Brussel (EU + NATO) en de hypocriete towelheads in het Midden Oosten (Qatar en Saoedi Arabië) wisten beter, en hebben Syrië en Libië in een chaos gestort door hun geopolitieke spelletjes.

Wij mogen de rekening betalen door honderdduizenden 'vluchtelingen' (plus mogelijk honderden ISIS infiltranten en slapercellen) op te nemen.

Next stop in deze geopolitieke nachtmerrie: Oekraïne, want die pijpleidingen met gas en olie uit het Midden Oosten/Centraal Azië MOETEN er komen, en de Koude Oorlog met Rusland MOET weer opgestookt worden.

Xirdalan | 04-09-15 | 11:07

Wat een naïef stukje van van Leeuwen. Terugsturen betekent niet afleveren in land van herkomst maar ronddwalen in Europa. Deze man heeft gelijk het kan zo niet langer doorgaan. En zeker niet als al die mensen gebruik blijven maken van de sociale zekerheden. Die zullen dan verdwijnen en krijgen we komplete chaos. Nu ingrijpen is noodzaak. Van de EU en politiek hoef je niets te verwachten want dat is de meest verdeelde en besluiteloze club sinds de tweede wereldoorlog.

doskabouter | 04-09-15 | 11:05

-weggejorist-

HelemaalFout | 04-09-15 | 11:05

Hier nog even de werkelijke reden waardoor er wereldbreed ophef is ontstaan om een dood jongetje... #nogtriesterhttp://personanongrata.nl/verhaal-achter-verdronken-syrische-jongetje-nog-triester/

El Wray | 04-09-15 | 11:04

Die 0,03 % verzorgd straks wel een avondvullend programma van Opsporing Verzocht voor ons.

El Wray | 04-09-15 | 11:02

Of het nu een baby is of de zielige Syriër, onze naïviteit en goedgelovigheid wordt ons noodlot. De massa wordt elke dag verder in slaap gesust, de media is ons vijandig en dat is geen waanbeeld.
Gisteren een toespraak gekeken van 'Jez Turner', in een achterafzaaltje met gekuch op de achtergrond. Hij heeft 'the London Forum' opgericht. Ook hij wordt afgeschilderd als extreem rechts. Mijn opa had onderduikers in de oorlog (Duitse deserteurs), volgens het huidige criterium was hij net als ik ook extreem rechts. Iedere Europeaan die opkomt voor zijn kleinkinderen wordt inmiddels zo afgeschilderd. Het is een bevlogen en geïnspireerde speech, met een toekomst projectie op het einde. --- www.youtube.com... --- Zie de oorzaak, behandel de oorzaak. We hebben niks meer te verliezen, 'nog' alles te winnen!

nuff said | 04-09-15 | 11:01

Deze man heeft ook gelijk. Over 30 jaar hebben al deze vluchtelingen gemiddeld 7 kinderen gekregen en alweer kinderen gekregen t.o.v. 2 van autochtonen etc.

brtnsnwbrd | 04-09-15 | 11:00

Panos88 | 04-09-15 | 10:46
Het probleem is pas echt begonnen toen PvdA in navolging van Britse Labour hun stemvee ging importeren en van NL paspoort voorzag (want anders kunnen ze geen PvdA stemmen)
Toen de arme Nederlandse arbeider (traditioneel PvdA achterban) meer ging verdienen en zijn nieuwe rijkdom niet meer wilde delen gingen die op andere partijen stemmen.
PvdA is toen massaal nieuwe "arme arbeiders" gaan importeren.
Natuurlijk wel laag/niet opgeleid want die blijven lekker lang arm en dus PvdA stemmen.
Ja. socialisten zijn nu eenmaal niet bepaald sociaal maar eerder parasitair egoïstisch...

Moi2 | 04-09-15 | 11:00

Het vruchtbaarheidscijfer in Afrika is 4,7%.
In Italie 0,8%.
Rekent u even mee?

Piet Karbiet | 04-09-15 | 10:59

Orban is een realist. Hij heeft de cijfertjes niet nodig om te begrijpen dat Europa een zinkend schip is. Hij heeft slechts zijn ogen en oren nodig en die gebruikt hij ook.
Dat doen onze politici niet. Onze politici kijken naar de cijfertjes en komen tot de conclusie dat het zo'n vaart niet loopt. We kunnen blijven importeren. Er kunnen er nog meer bij. Zouden ze nog voor de spiegel kunnen staan om zichzelf in de ogen te kijken?

onnosel | 04-09-15 | 10:59

Veel vluchtelingen die NU EUropa binnenstromen, komen overal vandaan. Vluchtelingen die vaak alles hebben verkocht om de reis naar EUropa (lees Duitsland) te maken. Geld wat ze jarenlang veilig hadden opgeborgen voor als ze bijv. weer naar Syria terug konden.

Nu was er afgelopen Juni een premier van het land wat EUropese politiek bepaald die riep vanuit populisme, historische schuldgevoelens en valse naiviteit: "vluchtelingen zijn welkom in Duitsland, die kunnen we goed gebruiken voor onze economie." Ze gaf specifiek Duitsland aan, het woord EUropa viel toen nog niet.

Die oproep heeft een stroom in werking gezet niet alleen vanuit de vluchtelingenkampen maar ook stromen vanuit Kosovo, Macedonie, Libya, Egypte, Nigeria, Ghana en uit heel veel andere landen.

En nu het een totale chaos begint te worden als Duitsland oproepen dat het een EUropees probleem is, je moet er als goedgelovig 'schaap' maar intrappen.

Dop in Osaka | 04-09-15 | 10:59

valt mn vervolg weg';
"That is more than arrived in the whole of 2014, but it is still only one asylum-seeker for every 1,900 Europeans—and many will be turned away.
En A) daarmee doe voorkomen alsof de emigranten alleen per zee komen en B) dat getal vervolgens doorberekenen.
Ik stel voor dat het 'kleine aantal' (van het ware geheel wat wij tellen overblijft) direct een verblijsvergunning geven en een ticket naar Amerika, mogen ze zo heen reizen dan, eindelijk.

Allitnil | 04-09-15 | 10:58

Autochtone Nederlanders straks in de minderheid in Nederland.. Oh nee: wacht: nu al!!

Vozz023 | 04-09-15 | 10:58

-weggejorist-

HelemaalFout | 04-09-15 | 10:56

Deze man spreekt geen woord chinees, helder duidelijk en een portie lef die z'n weerga niet kent. Zomaar die potentaat Juncker en zijn paljassen op hun plaats zetten door zelf te bepalen hoe zijn land dit gaat oplossen.
Ik kan niet anders dan hulde roepen voor deze realist. De rest van de media en hun jaknikkers zijn nog allemaal in de ban van één trieste foto, dagenlang beheerst het de emotie, het NPO radio1 en zijn BNers zijn ze allemaal hysterisch bezig dit als enige op te voeren, het vertroebelt wel de ratio in denken, deze extreem linkse trekpoppen van de asielindustrie!

lanexx | 04-09-15 | 10:55

De Economotrist, die vorige week nog met cijfertjes beweerde dan er slechts 270.000 asielzoekerts in de EU zijn aangekomen, die rekenaars bedoel je toch?
"Roughly 270,000 asylum-seekers have reached Europe by sea so far this year. That is more than arrived in the whole of 2014"

Allitnil | 04-09-15 | 10:55

Project X Europe! Everyone is invited.

Mokum Kosher | 04-09-15 | 10:55

kanon0503 | 04-09-15 | 10:43
Nou dat dus.
Pendrecht of Charlois. 1 grote mengelmoes maar voor een beetje Nederlands is het voor velen daar blijkbaar te moeilijk.

chicago river | 04-09-15 | 10:54

Ik ben de Economist niet nodig, ik kijk wel wat er in een gemiddelde Nederlandse stad rondloop en dat is geen 0,03% immigrant. Lik me lul is ook een Wals.

Piet Karbiet | 04-09-15 | 10:54

Voor de derde keer in iets meer dan honderd jaar stort een Duitse bondskanselier Europa in ongekende misère.

Aue | 04-09-15 | 10:50

Roep niet té hard dat Nederland 8e is, Rutte kennende wil hij 2e zijn.

Draaikont24 | 04-09-15 | 10:50

Ja maar ook Duitsland heeft zn cijfers iedere keer snel bijgesteld. Waren het er eerst 300.000, toen 450.000, en nu 800.000 die er komen.
Nou dat aantal zal ook wel weer snel bijgesteld worden, want zoals Orban al zegt: nu zijn het er honderd-duizenden, volgend jaar komen er miljoenen.
In uitzendcentrum Ter Apel lopen inmiddels 60 zwangere vrouwen rond. Alles gaat wel enorm snel dus. Tel bij deze aantallen de natuurlijk daarop volgende gezins-herenegingen en de daarbij weer horende geboortes, dan gaat alles wel heel snel. Ik denk dat er dan niet zo veel meer hoeft te gebeuren voor je problemen krijgt met je eigen bevolking.

Alexander Pechkop | 04-09-15 | 10:49

De grote steden zijn nu al voor de helft Niet-Westers. Dit is onmiskenbaar een voorteken van wat ons te wachten staat. /verklapper/ Over vijftig jaar blijkt Orbán gelijk te hebben gekregen /verklapper/

DonSwami e.v. | 04-09-15 | 10:49

"Op 1 januari 2013 telde Nederland 3,5 miljoen allochtonen (21,1% van de totale bevolking). Iets minder dan de helft (44,5%) zijn westerse allochtonen, de anderen (55,5%) zijn niet-westerse allochtonen."

Dat zijn er nu: 4 miljoen x 60% = 2.2 miljoen NIET westerse allochtonen. Waarschijnlijk worden 2e of 3e generatie allochtonen al niet eens meer als allochtoon meegerekend dus waarschijnlijk is het aantal nog veel hoger... Hoeveel moeten er nog bij?

kwarkbekje | 04-09-15 | 10:47

Vergeet niet mensen; we zijn ooit begonnen met Circa 22 duizend Marokkaanse gastarbeiders.

Panos88 | 04-09-15 | 10:46

@chicago river | 04-09-15 | 10:06
Of het feit dat ziektes die we in Europa nagenoeg uitgeroeid hebben door de gelukszoekers spontaan grootschalig terugkeren.

Min-of-meer | 04-09-15 | 10:46

Europa is een te vol beladen reddingsboot met een haperende motor die op zinken staat. Wie kunnen we dan nog redden??

Sjors&Dhimmi | 04-09-15 | 10:45

Ook omdat ze dik de helft terugsturen....

NEE! De helft moet Duitsland verlaten, dat is heel wat anders. Realiteit is dat daar meer dan de helft van in EUropa blijft zwerven, toch weer in opvang terecht komt, een kind uitpoept en mag blijven. Er gaat alleen 5 tot 10 jaar overheen.

Dop in Osaka | 04-09-15 | 10:44

@chicago river | 04-09-15 | 10:34
Sterker nog, ik werk vlak naast Delfshaven, en je voelt gewoon dat je een "grens" over gaat als je Delfshaven in rijdt. En dat terwijl Delfshaven echt een paar ontzettend mooie "klassiek Rotterdamse" stukjes heeft. Echt dood zonde dat dat zo niet-Nederlands aan voelt nu.

En in sommige delen van Amsterdam hoef je niet eens te verwachten dat je iemand in het Nederlands aan kunt spreken. Ik was daar een poosje geleden nog, en wilde de weg vragen: niemand wist iets, niemand sprak Nederlands. Nu ben ik getrouwd met een Amerikaanse, maar zelfs zij schrok van de "multiculti" in Amsterdam. Echt te schofterig voor woorden dat je eigen overheid dat gewoon pertinent Niet. Wilt. In. Zien.

kanon0503 | 04-09-15 | 10:43

Niet alleen dat, Moslims zijn straks in de meerderheid in Europa.
Dit jaar komen er een slordige 4 miljoen of meer bij, en na gezinshereniging zijn dat er 20-30 miljoen.
Per jaar, dus.

mallekater | 04-09-15 | 10:43

Die statistieken kloppen voor geen kant. Men vergeet dat de instroom ieder jaar doorgaat. Tel daar bij op dat bijna niemand meer vertrekt, gezinshereniging van gemiddeld 3 per immigrant, die vervolgens ook weer hun familie halen en hun bruiden hierheen halen, plus familie daarna, enz.. Plus de nieuw geborenen hier, de 2e en 3e generatie gastarbeiders die zich razendsnel vermeerderen, en ga zo door. In onze grote steden is meer dan de helft al allochtoon! Wat 0,03 %?

070 | 04-09-15 | 10:43

Nederland glijdt af. De linkse kerk promoot meer
asielzoekers en wordt gesteund door een groot deel
van de media. Oost Europa komt op voor zijn eigen
mensen. Hier ligt dan ook de toekomst

dirty dirk | 04-09-15 | 10:42

Nou sorry hoor van Leeuwen, maar Orban heeft gewoon gelijk. Waar gaat dit heen? Europa is echt een zinkend schip wat geen goede beslissingen maakt. Wanneer gaan die golfstaten is "vluchtelingen" opnemen? Wanneer worden migranten gescheiden van vluchtelingen? Waarom willen heel veel van die zogenaamde vluchtelingen niet in Hongarije blijven, maar willen ze persee naar Duitsland, Nederland of Engeland? Je ziet toch al hoe ze doen op sommige stations, dit is echt niet omdat ze desprate zijn. Dit is omdat ze moslim zijn en graag ongelovige als ondergeschikt vinden. Dit is de situatie waar we naar toe gaan alleen dan in het groot en in heel Europa.

swagmachine | 04-09-15 | 10:40

Zit er dan ook sterk over te denken naar Polen te emigreren, over pakweg 20 jaar dé economische motor van Europa. Oosteuropeanen gebruiken tenminste nog hun gezonde verstand. De westerse landen, inclusief Nederland en Duitsland zijn dan al kapot. Weggegeven en afgegleden...

druipsmurf | 04-09-15 | 10:40

Huizen tekort, banen tekort, tolerantie tekort, ruimte tekort, geld tekort, studiegeld tekort, studieplaatsen tekort, geld voor verzorging ouderen/zorg tekort, rijke Arabische landen doen tekort. Werklozen te veel, uitkeringen te veel, sociale ontwrichting te veel, moslimradicalisering te veel, crisis te veel, vijandig tegen Joods/Christelijk/Humanistische mensen te veel, eisende asielzoekers te veel, belasting te veel.
Het wordt mij een beetje te veel. Of zoals een eerdere reaguurder al zei 'altruïstische zelfmoord'

Maslov de 1e | 04-09-15 | 10:40

@rokertje | 04-09-15 | 10:32
Van mij mag je er alles over zeggen. Maar als je zegt dat "we" ze moeten opvangen, neem er dan eentje in huis. Als ik de NOS moet geloven, zijn er genoeg mensen die dat willen doen.

frank87 | 04-09-15 | 10:40

@Digital Refugee | 04-09-15 | 10:11
Ook weggejorist... joris is streng vandaag. Maar wat DR zegt, is wel correct. Zie ook dit filmpje: www.youtube.com/watch?v=xRHNopee9wA

deluiegriek | 04-09-15 | 10:39

Realiseer je eens de werkelijk grenzeloze stupiditeit van de politici die meer moslim "vluchtelingen" willen opnemen.
-
3/4 van de koran staat vol met opdrachten om de niet-moslims (zoals wij) te knechten en te vernietigen.
De koran wordt gezien als letterlijke opdrachten van allah persoonlijk.
www.thereligionofpeace.com/pages/quran...
-
Hoe serieus moslims deze opdrachten nemen blijkt uit het feit dat er geen enkel islamitisch land bestaat waar andere religies niet vervolgd en vermoord worden.
-
Hoewel "onze" moslims hierheen zijn gekomen omdat wij hen een beter leven konden bieden danb in eigen land, bedanken ze ons dagelijks met ongekende hoeveelheid criminaliteit, problemen, beledigingen en parasitisme.
Als groep zijn ze een gigantische belasting en kostenpost voor onze samenleving en krijgen we er uitsluitend ellende voor terug
-
Vrijwel alle veiligheidsmaatregelen die we moeten nemen zijn het gevolg van moslim agressie.
-
Zijn de moslims alleen in NL een probleem?
NEE, in letterlijk IEDER Europees land doen ze hetzelfde en is de import moslim bevolkingsgroep een groot probleem en staat bovenaan iedere negatieve lijst.
-
-
En dan zijn er nog steeds politiek correcte politici die pleiten om vooral nog meer (honderdduizenden!) moslims op te nemen.
Alsof de kapitein van de Titanic de opdracht geeft om vooral nóg een ijsberg te rammen!
Hoe is het in godsnaam mogelijk dat dergelijk naïeve dwazen op zo'n positie komen?

Moi2 | 04-09-15 | 10:37

En maken we hier wel of niet het onderscheid tussen migranten en vluchtelingen?

Robin Hood | 04-09-15 | 10:37

@Godsammekraken | 04-09-15 | 10:00
'Het moment dat het aantal uitvreters het aantal werkenden overtreft komt veel sneller dichterbij.'

Nou DÀT moment zijn we al lang gepasseerd.
En dan heb ik het niet alleen over vluchtelingen of werkeloze allochtoniërs maar over het hele onrendabele sociale stelsel, het miljoenenkoppige gilde der raamstaarders en de lokale en landelijke pluchegeyle politici die niets toevoegen en teren op taxpoet.

wakkere_nederlander | 04-09-15 | 10:37

Zelfs de politiek zeer correcte Rob de WIjk ziet in dat de islam een risico met zich mee brengt:
archive.is...
solcama | 04-09-15 | 10:34

Rob is te dom om te poepen met opmerkingen als geloofsgenoten die gebombadeerd worden. Het zijn moslims tegen moslims die elkaar de strot afsnijden.

Rotterdammert1965 | 04-09-15 | 10:37

Even reken(s/b*)ommetje
11 AsielZoekers op 10.000 EUrs = één AsielZoeker per 909 EUrs.
Kosten per asielzoeker zijn 26.509 per jaar.
Dat kost één EUropeaan (26.509 / 909 =) 29 Euro per jaar. Nah da's minder dan de accijns op Spa-rood over en jaar.

Van dat geld wordt ook het COA en dus ambtenaren in regios met een klotearbeidsmarkt (NONederland en zo)aan het werk gehouden.
.
* doorhalen wat niet van toepassing is.

Tjemig | 04-09-15 | 10:35

@Mark van Leeuwen | 04-09-15 | 10:10
1400 jaar lang oorlog met slechts een paar decennia relatieve rust...
www.youtube.com/watch?v=Im0IisZ77QI

deluiegriek | 04-09-15 | 10:35

@rectormagnificus | 04-09-15 | 10:25 |
Dit stuk van Van Leeuwen is dan wel crap(lekker relevant hè de asielcijfers van 2014? zonder prognose over de toekomst of vermelding van het huidige percentage migranten in Europa), maar wat u post is ook je reinste aluhoedjes onzin. Het is gewoon heel simpel; onze elite begeeft zich in een beschermd wereldje en beheerst politiek en media. Ze hebben geen geheim plan, ze zijn gewoon bang de controle over de samenleving te verliezen.

Panos88 | 04-09-15 | 10:35

de honden blaffen... | 04-09-15 | 10:09
In veel delen van Delfshaven (Rotterdam) ben jij de buitenlander.
In Bos en Lommmer (020) ben jij de buitenlander.
In bepaalde wijken rond de Utrechtse Amsterdamsetraatweg ben jij de buitenlander.
Sommigen spreken Nederlands. Maar heel veel mensen niet. Zelfs die kinderen amper. En die zijn der fucking nota bene wel geboren.

chicago river | 04-09-15 | 10:34

Zelfs de politiek zeer correcte Rob de WIjk ziet in dat de islam een risico met zich mee brengt:
archive.is/iitm5

solcama | 04-09-15 | 10:34

Daarnaast waar ik niemand over hoort, wij blanken zijn allemaal racisten. Ondertussen een behoorlijk deel van de blanke Nederlanders die zich inzetten voor vluchtelingen. Maar van al die Moslimorganisaties in Nederland hoor je niets, noppes nada evenals van de Quincies en consorten om iets voor vluchtelingen te doen.

Rotterdammert1965 | 04-09-15 | 10:34

Duitsland: 400.000 op 80.000.000 in 2015 is 500 per 100.000 en geen 50. En dat is maar één jaar. Deze volksmigratie is in werkelijkheid al 40 jaar bezig. 20% van de Duitse populatie bestaat inmiddels uit Niet Duitsers. Vooral in de grote steden.

lulleficatie | 04-09-15 | 10:34

verdeelsleutel,frankrijk en duitsland zullen het wel even regelen.
een comfortabele aanwezigheid financiering,wordt dan wel verwacht van de rijkere landen.
want in de zuidelijke landen worden werklozen aan de familie overgeleverd.
niet voor niets zijn er veel oostblokkers hier aan het werk.
aantallen verdelen is geen oplossing,als er een schaap over de dam is volgt de rest.
hebt uw naasten lief staat in de bijbel.
de koran de schatrijke lala aanbidders ontfermen zich niet over vluchtende geloofsgenoten.
de z.g.n naastenliefde moet betaald worden,dat wordt het hete hangijzer.
pinokkio rutten zal wel zeggen,gezamelijk moeten wij het leed verzachten,van die mensen die huis en haard verlaten voor het oorlogs geweld 20%.
even afrekenen heren

soledad | 04-09-15 | 10:33

Zoals Orban zegt nu zijn het (honderd)duizenden straks zijn het miljoenen, dus al dat geleuter van dat kunnen we makkelijk hebben is overduidelijke bullshit. Orban is natuurlijk een misselijke facist maar hij heeft volledig gelijk dat Mutti Merkel dit geheel zelf veroorzaakt heeft.

bijna_raak | 04-09-15 | 10:32

@Thunderbird | 04-09-15 | 10:09
Afgewezen vluchtelingen worden niet teruggestuurd in de meeste gevallen. Ook dat is de realiteit. Dat zegt vluchtelingenwerk zelf in hun rapport. En ik vertel toch ook geen onwaarheden als ik zeg dat ze allemaal recht hebben op bed, bad en brood?

Thunderbird | 04-09-15 | 10:32

Thunderbird | 04-09-15 | 10:23
Dat, plus dat vadertje staat het toch zelf veroorzaakt heeft. Maar als het op ons bordje ligt mogen we er niks over zeggen. Van frank87 dan.

rokertje | 04-09-15 | 10:32

In Amsterdam, Rotterdam, Utrecht etc zijn de oorspronkelijke bewoners al in de minderheid. Dus zeg niet dat het niet kan. Deze steden en veel andere steden zijn het bewijs op kleine schaal. Wil je het op grote schaal zien, VS, Australie, Nieuw Zeeland waar de oorspronkelijke bewoners zijn verdrongen door import. Kortom, nu is Europa aan de beurt en zijn wij de Indianen en Aboriginals anno 2015. Het verschil met het verleden is dat techniek het middel was om de oorspronkelijke bewoners weg te krijgen, heden ten dagen is dat de Islam en zieligheidssyndroom van links.

Rotterdammert1965 | 04-09-15 | 10:31

Let wel !!
Het gaat hier om geregistreerde asielzoekers.
.
Verder: het CBS en Eurostat zijn onbetrouwbaar. Deze werken in opdracht van de belanghebbende,zoals de NL regering/overheid. Alsmede EU Brussel.
Voorbeeld: nieuws.tpo.nl/2014/10/21/hoera-werkloo...

duitse herder | 04-09-15 | 10:31

Goed nieuws:

De BN-ers zijn een actie gestart en zouden graag vluchtelingen in hun veel te grote en vaak leegstaande huizen willen opvangen. Zij gaan nu de daad bij het woord voegen en zelf het goede voorbeeld geven.

SapperDeFlap2166 | 04-09-15 | 10:31

Vroeger kregen Afrikanen Bed, Stof & Stok.

Nu komen velen als 'vluchtelingen' die 'willen werken' en krijgen ze bad, brood, bed, uitkering en een Miele.

15 jaar later: meer cultuurverrijkende stemgerechtigden dan authentieke inwoners.

EU Doel bereikt.

Ieder mens heeft recht op leven, in Nederland deden we dat samen, als samenleving, helaas wordt deze afgebrokkeld. Daarnaast wordt een kunstmatige samenleving (EU) door de strot geduwd maar wil niemand van dit samenleven onderdeel uitmaken. Handelen Ja, Samenleven met heel Europa? Nee.

Ukraine erbij? Jan Kees de Jagers bedrijf ( ism.nl ) heeft daar reeds een vestiging en bespaart daarmee op Nederlandse arbeiders. Handel gaat dus al top. Wat willen ze nogmeer?

--IkMisOns-- | 04-09-15 | 10:30

@Thunderbird | 04-09-15 | 10:09
Waarom weggejorist? AZC Ter Apel, de realiteit. Diefstal enorm gestegen.

"Handelsvereniging Mercurius heeft een brandbrief aan de gemeente Vlagtwedde gestuurd. Voorzitter Peter Erdman schrijft dat het aantal winkeldiefstallen door vooral asielzoekers de afgelopen periode enorm is gestegen. Volgens hem zijn de afgelopen maand al 123 aangiftes gedaan.

Duizend diefstallen
‘Vaak gaat het om verzamelaangiftes. In totaal kom je op wel duizend diefstallen uit. Wat nog verontrustender is, is het gevoel van onveiligheid. Winkelpersoneel wordt bedreigd en durft 's avonds niet alleen over straat', schrijft hij."

www.dvhn.nl/nieuws/groningen/botsing-o...

Thunderbird | 04-09-15 | 10:29

Die cijfers interesseert me geen moer. Het is hoe-dan-ook te veel. Minstens de helft zou op ten duur terug moeten (kunnen) verkassen naar eigen land, en 'n groot deel van de overige "vluchtelingen" (wat weer grotendeels gelukzoeker is) zou opgevangen moeten worden door buurlanden zoals Qatar. Laat die ook eens hun verantwoordelijkheid nemen als Islamitisch land… nu roepen ze dat ze geen enkele vluchteling willen opnemen terwijl die zogenaamde vluchtelingen óók islamiet zijn. En vervolgens wel klagen dat het Westen zo slecht is en dat we doen alsóf we ze willen helpen. Hypocriet stelletje geitennnnn…ers

kanon0503 | 04-09-15 | 10:29

Orban 10+

de.suriXL | 04-09-15 | 10:29

Onzin, verblijfsvergunning betekend nationaliteit, indien hij over moslims heeft of personen van allochtone afkomst kan ik mij indenken dat hij gelijk heeft, een feit, en probleem is dat deze mensen een cultuur meenemen en deze uiteraard naar believen boven de Nederlandse normen en waarden stellen.

NB-Stb | 04-09-15 | 10:29

En we hebben nu al grote problemen met de vooral islamitische import terwijl ze procentueel met zo weinig zijn. Kan je nagaan hoe groot de ellende word als dat binnen een paar jaar verdubbeld vanwege de doorlopende tsunami aan asieleisers.

sinar2 | 04-09-15 | 10:28

Nu al ruim 50 miljoen moslims in West-Europa + huidige nieuwe aanvoer + gezinshereniging + meer nageslacht = einde van onze westerse beschaving, cultuur en verworvenheden binnen 50 jaar. Europa wordt momenteel levend verslonden door de islam en dat proces is onomkeerbaar. Ik heb er spijt van dat ik twee kinderen op deze wereld heb gezet, zij gaan het nog meemaken.

TheWriter | 04-09-15 | 10:28

TillDeathdousPart | 04-09-15 | 10:13
Behalve dat ik met Chinezen zelf geen enkel probleem heb.Al zijn ze nog zo illegaal.
Wat verontrustend is, de bevolking van bv. Ontario, CA, qua Sharia Wetgeving.

Lees en huiver: ´In 2003, the Islamic Institute of Civil Justice said it intended to establish similar tribunals for the 400,000 Muslims who live in Ontario.´ (bron: the Guardian)

chicago river | 04-09-15 | 10:27

Er zijn al miljoenen van de 5e colonne binnen, de poorten van Wenen voorbij; en ze hebben hun achterlijkheid, idiote religies en stomme conflicten mee genomen. Tevens hebben ze een giga-versterkingsfactor in de vorm van de linksmens, de goedmens en hun subsidie/zieligheidsindustrie. Elke aanwas is puur verlies voor de autochtonen. Europa is bij voortzetting van huidig (EU)beleid hopeloos verloren en op wat langere termijn gedoemd te eindigen zoals Syrië/Irak/Jemen/Afghanistan/Somalië. Islamisering en toename van achterlijke schaamte-culturen zijn het begin van het einde.

Fijnstoffer | 04-09-15 | 10:27

Op macro niveau lijkt het inderdaad heel weinig. Kwestie van gemiddelden.
Maar als je naar steden kijkt zijn er al 15 à 20 jaar tienduidenden buurten met een minderheid aan oorspronkelijke bewoners. En de laatsten proberen weg te komen uit de ghetto's. Waarna we dus zitten met ontelbare parallelle samenlevingen waar nationale normen en waarden én de grondwet niet meer gelden.
En dan ontploft het wel degelijk zoals in de banlieues of de Schilderswijk. Want de verdeling van de veelal religieuze import en mentaliteit is helemaal niet gemiddeld.

IQmin100 | 04-09-15 | 10:26

Mensen die in Europa zijn geboren, worden als etnisch Europees gezien volgens de statistieken. Dat is statistiek-vervuilend feit. De toevoeging aan immigranten is jaarlijk, en helaas niet eenmalig.
Maar het plan dat Europa zich afschaft en we een multi-etnisch overheersende samenleving worden is al in het verdrag van Maastricht bepaald naar invloed van geestelijk vader Kalergi.
UItleg voor onze Italiaanstalige: www.youtube.com/watch?v=HCxe6g5tixw&a...
De Duitsers klikken hier: de.wikipedia.org/wiki/Paneurop%C3%A4i...
Volgens het verdrag is het weg met ons, dus Nederlanders zoeken de informatie zelf even op internet.

rectormagnificus | 04-09-15 | 10:25

@Cuyahoga | 04-09-15 | 10:21
Schimmel op kaas kun je gewoon wegsnijden, maar de beschimmelde delen moet je uiteraard wel direct weggooien.

necrosis | 04-09-15 | 10:25

@frank87 | 04-09-15 | 10:12
Mensen die zeggen dat moslims zullen integreren, zijn wereldvreemd en hebben de laatste 40 jaar hun ogen gesloten gehad.

Thunderbird | 04-09-15 | 10:23

@TillDeathdousPart | 04-09-15 | 10:13
Nederland is allang geen republiek meer.
Hoe oud zijn jullie geschiedenisboeken?

necrosis | 04-09-15 | 10:22

Ik had laatst boodschappen gedaan en per ongeluk een pakje met kaas in mijn tas laten zitten.
Kwam hem na een week tegen en er zat wat schimmel op.
Beetje maar hoor, en als je het gewicht van die schimmel afzet tegen het gewicht van de kaas was het maar 0,03%, dus in feite niks aan de hand.
Dit was ongeveer 3 maanden geleden, ik moest er ineens aan denken, maar de kaas ligt nog steeds in die tas.
Zal nog wel om te eten zijn, toch?

Cuyahoga | 04-09-15 | 10:21

Komt nog bij dat import gemiddeld 14 kinderen krijg per vrouw, tegenover 1,4 bij de autochtone vrouw, wat maakt dat we rond het jaar 2050 inderdaad in de minderheid zijn.
En nee, ruilen kan dan niet meer. Zelfs niet met bonnetje.

VanBukkem | 04-09-15 | 10:20

-weggejorist-

Oktoberfest | 04-09-15 | 10:18

Het Kalergi plan in actie.

Zoek het zelf maar een keer op.

Het verklaart de impotentie van de EU.

Oktoberfest | 04-09-15 | 10:18

Missing the point. Die invasie neuken als konijnen. 5 a 6 kids is niks. Dat tegenover anderhalf autochtoon kind per gezin. Do the math en denk 50 jaar verder.

smartexpat | 04-09-15 | 10:18

Grapevine | 04-09-15 | 10:05
Het is in NL (en vele andere EU landen) al zo dat een kleine politiek elitaire minderheid bepaalt wat er moet gebeuren en de rekening daarvoor neerlegt bij een andere minderheid, namelijk de netto belasting betalers.

En dat noemen we dan democratie.

James Lastig | 04-09-15 | 10:17

Wat de EU zou moeten doen is een groot kantoor in Turkije opzetten en daar de vluchtelingen die naar de EU willen voorsorteren. De gezinnetjes met kinderen die echt geen andere opties hebben mogen eventueel door en kunnen een treinkaartje naar een EU land krijgen zodat ze niet meer over zee hoeven (daarmee schakel je meteen de mensenhandel uit).
De mannen in de kracht van hun leven (de overgrote meerderheid) kunnen tegen een redelijke vergoeding dienen in een Europees vreemdelingenlegioen om Westerse waarden in bijv. Syrië af te dwingen want dat is toch wat ze willen: Westelijke (christelijk-liberale) waarden!??! Zoniet dan mogen ze optyfen en het zelf uitzoeken. Tenslotte hebben we hier in het westen toch ook decennia lang 'dienstplicht' gehad? Je hebt dus ook verplichtingen naar je eigen land toe.

Aristotalloss | 04-09-15 | 10:16

Er wordt totaal verkeerd gekeken. Je moet het aantal niet afzetten tegen het bevolkingsaantal of per 100k maar tegen de bevolkingsdichtheid. Nederland is heel dicht bevolkt, het dichts bevolkt van heel Europa en ik vermoed van de wereld. Waarom moeten wij er dan zo veel opnemen? Dat gaat fout. Zet veel ratten in een te kleine ruimte en ze vallen elkaar aan.

dwar | 04-09-15 | 10:15

Hangt er vanaf wat je onder 'Europeaan' verstaat...

Ahasveros | 04-09-15 | 10:15

Wat in ieder geval wel waar is, is dat alle werkende Europeanen er binnenkort weer vrij fors op achteruit zullen gaan want die gaan na dit Brusselse debacle van pure onkunde uiteraard de rekening betalen.

De opvang in Nederland slaat al snel een gat van 2 of 3 miljard in de begroting. Dat wordt dus opnieuw bezuinigen en de broekriem aanhalen.

SapperDeFlap2166 | 04-09-15 | 10:15

@Mark van Leeuwen | 04-09-15 | 10:10
"... als de situatie weer is verandert."
U verwacht vrede in het MO?

Harry Turtle | 04-09-15 | 10:14

Ikzelf ben iig al bezig om de exitplannen in werking te zetten indien nodig. Ik erger mij nu al aan het feit dat het land dat mijn voorouders opgebouwd hebben ik het gevoel heb een toerist te zijn soms. Het knaagt, het is zo vreselijk oneerlijk, temeer nog omdat de landen elders allemaal homogeen zijn, en de mensen met dubbel paspoort zelf wel terug kunnen naar iets dat ze herkennen als thuis. Wat jullie politici gedaan hebben, ik zal het nooit vergeten, ik vind het gewoon crimineel.

Sergeant_Peper | 04-09-15 | 10:13

Dank Van Leeuwen, mooi artikel om al die apocayptisch hysterische schreeuwlelijks hier eens mee om de oren te slaan.

MasterMind99 | 04-09-15 | 10:13

Republiek Nederland
Ik kom uit Canada. Niet heengaan. In Vancouver is bijvoorbeeld de Chinese bevolking in de meerderheid. Blanken tellen nu 40% van het geheel. En wat betreft asielbeleid: kijk op www.cbc.ca hoe Canada tegen asielzoekers aankijkt. Daar wordt nog veel meer dan hier door gutmenschen de gewone man een schuldgevoel aangepraat. En daar is geen GeenStijl.

TillDeathdousPart | 04-09-15 | 10:13

*geld. Send money!

nerugaer | 04-09-15 | 10:12

@Thunderbird | 04-09-15 | 10:02
Vluchtelingen in huis opnemen is niet eens zo'n slecht idee. Het verspreid de kliekjes en zorg voor integratie. Betalen doe je toch, en de roep "We moeten die mensen toch helpen!!!" verstilt heel snel.

De hardste roepers willen namelijk zo min mogelijk zelf doen. Vadertje staat moet het maar lekker voor hun oplossen. Als het op hun bordje komt zijn ze zo stil.

frank87 | 04-09-15 | 10:12

Ik zit te kijken naar de mogelijkheid te emigreren naar Canada.
RepubliekNederland | 04-09-15 | 10:01
Je dacht dat de moslim-immigranten Canada nog niet hadden gevonden? "By 2030, there will be about 2.7 million Muslims living in Canada, and they will make up approximately 6.6. percent of the population."

Delaware | 04-09-15 | 10:12

De vluchtelingen zijn het probleem ook niet echt. Het is gewoon weer een druppel in een volle emmer. Het legt bloot waar West Europa al jaren mee worstelt. De niet geïntegreerde islamitische minderheid die het totaal verpesten. Het probleem was er al en dreigt met de import van nog meer moslims nog groter te worden. Ook al is dat maar 11 stuks op 100.000. 11 kansenparels op de hoek van de straat in een gemiddelde stad met een uitkering kost de burger circa 500.000 euro per jaar. Geldt dat ook besteedt kan worden aan de opvang van christenen die vervolgt worden in Syrië en Irak.

nerugaer | 04-09-15 | 10:11

Natuurlijk heeft Orban gelijk. De hele derde wereld weet nu dat je probleemloos naar een rijk land kunt verhuizen, waar je kostje gekocht is. We kunnen vele miljoenen indringers verwachten.

De Geus | 04-09-15 | 10:11

Leuk, grafiekjes over 2014... we leven alleen in 2015. Het asielprobleem is een tikkeltje groter geworden, qua aantallen en de verdeling is anders dan verleden jaar. The Economist brengt dus oud nieuws.

Tubantia83 | 04-09-15 | 10:11

Ik weet uit werkervaring dat er legio subsaharanen van het ene naar het andere azc trekken in andere landen. Geloof het alsjeblieft niet, dat ze uitgeproduceerden ´terugsturen´ naar land v. herkomst. Pure bullshit. En de ondermijning van N-W-Europa. Je mag al blij zijn als er een paar een paar woorden Engels of Frans spreken.

chicago river | 04-09-15 | 10:11

-weggejorist-

Digital Refugee | 04-09-15 | 10:11

Hoho, niet voorbij gaan aan de reeds aanwezige 5e colonne aan islamieten die we al als adders aan de borst koesteren. En die dus wel ongestraft doorneuken totdat ze 6 kinderen hebben.
Maak dat doortelsommetje maar eens, zit je over 50 jaar in een heel andere positie.

Bamboojay | 04-09-15 | 10:11

Die cijfets zijn leuk maar vergeet niet dat de (klein)kindeten van immigranten geregistreerd worden als Europeaan. Misschien moet dat ook even ingecalculeerd worden.

Mastermattie | 04-09-15 | 10:11

Orban heeft gelijk. Eerdere immigrantenmassa's zijn allang weggepoetst uit de statistieken, wegens etnische registratie is NAZI !!1! Oost-Europa lijdt nog niet aan het 'weg met ons' virus, waar West-Europa aan zal komen te overlijden.

Lauwe Koffie | 04-09-15 | 10:10

Amsterdam, Rotterdan en Den Haag waren toch al voor de helft import?

Feynman | 04-09-15 | 10:10

'Het CBS houdt het op 11 (elf) asielzoekers per 10.000 EU'ers in 2014. Met je minderheid.'

En 2015? 2016? Zorg voor goede opvang door elke Europees land gesteund aan de rand van Europa zodat echte vluchtelingen ook weer terug kunnen als de situatie weer is verandert. Een te grote instroom gaat maatschappij ontwrichtend werken.

Mark van Leeuwen | 04-09-15 | 10:10

-weggejorist-

Thunderbird | 04-09-15 | 10:09

@Vogelbeest | 04-09-15 | 10:02
Herstel: de enige die ze wil toelaten is Merkel.

necrosis | 04-09-15 | 10:09

@RepubliekNederland
Daar zijn de indianen al heel lang in de minderheid. Waarom zou je dat erger willen maken.

DiRadical | 04-09-15 | 10:09

Miele gaat goede zaken doen!!

denoorman | 04-09-15 | 10:09

Over een jaartje of 10 zitten de Europeanen lekker allemaal in Afrika en het Midden-Oosten en de rotzooischoppers zitten hier.
Van mij mogen ze het hebben hier, gaan wij wel delfstoffen daar uit de grond trekken. Lekker warm en geld in overvloed.
Eens kijken hoe lang het duurt voordat het hier naar de kloten is en ze massaal weer terug willen.

Ommezwaai | 04-09-15 | 10:09

Rotterdam, minstens 60% allochtonen.

de honden blaffen... | 04-09-15 | 10:09

Duitsland stuurt mensen weg? Net zoals Nederland dat doet zeker? Door ze op straat te zetten en vriendelijk verzoeken naar hun thuisland te gaan. Ja, en sinterklaas bestaat. We zien toch duidelijk hoe economische vluchtelingen zich niet aan de regeltjes houden... waarom zouden ze dan teruggaan.
.
Als we ze nu zelf zouden wegbrengen, dan zou ik het geloven, maar dit is geen argument.
.
Orban heeft een punt: Wij zullen een minderheid worden, niet vanwege de instroom maar wel door het doorfokken van de nieuwe Europeanen terwijl de oude Europeanen minder nageslacht zullen produceren waarbij vervanging van de overleden oude Europeanen niet eens toereikend is.
.
Dit filmpje is een goede weergave wat er in een relatief kort tijdsbestek kan gebeuren met beschavingen als er veel immigratie is. www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE

deluiegriek | 04-09-15 | 10:08

vanLeeuwen is even vergeten dat die volksverhuizing al 40jaar bezig is, en in sommige europese steden de bevolking al meer dan 50% van noord-afrikaanse/arabische afkost is.

--sql error-- | 04-09-15 | 10:08

Hij bedoelt natuurlijk dat de mensen die alle belasting betalen straks in de minderheid zijn ... o wacht, dat is nu al het geval.

James Lastig | 04-09-15 | 10:08

Het gevaar is niet alleen dat de ISlam de meerderheid krijgt in Europa maar al eerder: of ze een factor van betekenis worden. Of ze mee mogen beslissen of wetten meerderheden krijgen in de respectievelijke landen van de EU.

Aristotalloss | 04-09-15 | 10:06

Stocktrader | 04-09-15 | 09:59
Juist. 100% correct.
Rode Kruis en Leger des heils etc werken hier graag aan mee.
Plus, wat in die cijfers NOOIT wordt meegenomen is niet aantal import, maar wat er aan de strijkstok blijft hangen en de aantallen (illegale) kinderen die deze mensen produceren.
Fuck CBS cijfers of The Economist. Ik weet beter.

chicago river | 04-09-15 | 10:06

Aanhangers van de IS zijn ook een minderheid - soms kantelt de balans en is het de minderheid die bepaalt (en de meerderheid die betaalt).

Grapevine | 04-09-15 | 10:05

Laat hem meteen een terugroepactie doen voor alle stelende Hongaren die sinds de EU zijn uitgevloeid over Europa, als hij echt zo begaan is met Europa.

Pastor Sippenhaft | 04-09-15 | 10:04

Hoe denkt Duitsland een paar 100.000 man terug te sturen?? Naar Nederland misschien?

Ko Ranzig | 04-09-15 | 10:04

Gingers, die vormen pas een minderheid. U mad, Van Leeuwen?

Kapitein Stijlvol | 04-09-15 | 10:03

Als The Economist zo goed is met cijfers mogen ze eens gaan uitrekenen wat die bizarre import en deelse export van al die mensen ons kost.

chicago river | 04-09-15 | 10:03

De enige die nog wil toelaten is Duitsland, dus ik stel voor dat we Duitsland uit Schengen zetten.

Vogelbeest | 04-09-15 | 10:02

@Geert Linkers | 04-09-15 | 09:59
Wat wil je doen? Ze allemaal opvangen? Allemaal een vluchteling in huis nemen en onderhouden. Want dat de zogenaamd barmhartiger op aansturen. Vluchtelingen ten koste van onszelf.

Thunderbird | 04-09-15 | 10:02

Als je er nu van op aan kon dat ze gewoon leuk mee doen, dan zou ik geen probleem hebben met de nieuwkomers. Maar als ze al precies weten waar ze willen zijn voor de maximale profit, en omdat het nogal wat moslims zijn die hun hele leven hebben gehoord dat wij Europeanen/Joden/Christenen zo'n beetje de reden voor al hun kwaad zijn, ben ik bang dat het geen lederhosen dragers worden.

Febofiel | 04-09-15 | 10:02

Nog even en wij gaan met rubberbootjes naar Engeland.

Opco Engering. | 04-09-15 | 10:02

Het is niet alleen wat er binnen komt, het is ook wat er aan kinderen voortgebracht wordt wanneer ze eenmaal binnen zijn. Gezinnen van allochtone afkomst hebben vaak meer kinderen dan huishoudens van autochtone afkomst.

#justsayin

beschuitfluiter | 04-09-15 | 10:01

Ik zit te kijken naar de mogelijkheid te emigreren naar Canada. Ik ben klaar met Europa. Zinkend schip.

RepubliekNederland | 04-09-15 | 10:01

Duitsland had in 40-45 200.000 militairen en ander personeel nodig om 9 miljoen Nederlanders eronder te houden. Dus ja je bent sneller minderheid in eigen land al denk je een meerderheid te zijn.

Berkemef | 04-09-15 | 10:00

Ik mag die Orban wel, ziet dingen vaak haarscherp.

compitaal | 04-09-15 | 10:00

Het moment dat het aantal uitvreters het aantal werkenden overtreft komt veel sneller dichterbij.

Godsammekraken | 04-09-15 | 10:00

Als het zo door blijft gaan, krijgen we straks vluchtelingenstromen van Nederlanders en Duitsers richting Hongarije.

Thunderbird | 04-09-15 | 10:00

Duitsland stuurt inderdaad veel mensen weer weg, op papier, in de praktijk blijkt dat het heel moeilijk is om mensen uit te zetten zonder papieren.

Het opvangen van vluchtelingen is een plicht, alleen is het terugkeer beleid een drama. Daar zit het grote pijnpunt.

Rest In Privacy | 04-09-15 | 09:59

En het is nog waar ook. Zet deze man maar weg als xenofoob, rechts-extremist of wat dan ook. Europa staat op 0-1 achterstand, en het wordt alleen maar erger.

Klapleaupert | 04-09-15 | 09:59

Idd, de man heeft geen gelijk. Maar gaan we ook nog iets doen of blijven we ons alleen maar verbazen over de grote stroom mensen westwaarts?

Geert Linkers | 04-09-15 | 09:59

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl