Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Analyse. Europese Unie subsidieert sokpoppen om de Europese Boodschap door te drammen

In de hitte van de Engelse verkiezingsstrijd van afgelopen winter voelde Prime Minister David Cameron de hete adem van Ukipper Nigel Farage dusdanig in zijn nek, dat hij zich genoodzaakt zag om even wat grote beloftes te doen. Sindsdien zijn onze Britse overburen in blijde verwachting van een EU-referendum. Niet alleen deinst Cameron er niet voor terug om Het Volk ook eens iets concreets te laten zeggen, de Britten hebben ook nog eens een premier gekozen die zijn verkiezingsbeloften wél nakomt. Ja, zij wel. En terwijl Europa met smart op dit #Brexit-referendum wacht (medio 2016), slingert de eurosceptische, conservatieve Europarlementariër Daniel Hannan deze week bovenstaand filmpje over EU Sock Puppets de internets op. Bijbehorend onderschrift: "When some NGO or charity or think-tank suddenly declares its support for the EU, ask one question: where's the money coming from?" U mag één keer raden wat het antwoord op deze vraag is. Juist: van de EU. Filmpje laat verder aan duidelijkheid niets te wensen over, maar we geven voor de liefhebbers toch nog wat extra duiding na de breek. Omdat het kan, en omdat het moet. Ook zo jaloers op het EU-referendum van de Britten? Dan is vandaag de LAATSTE DAG van de eerste ronde om je handtekening voor GeenPeil op te sturen naar de Kiesraad. Krijg je weliswaar geen referendum over een echte #Nexit, maar het is wel een klein stapje op weg naar meer zeggenschap dan we tot nu toe over het hele EU-circus hebben gehad. Dus stuur op die handtekening. De democratie heeft je nodig. Meer over hoe de EU het publieke debat vervuilt door van uw geld sokpoppensteun van zogenaamd neutrale NGO's te kopen hieronder. Want het is echt nog veel erger dan je dacht.
Sokpopsubsidie voor de Europese boodschap In bovenstaand filmpje zien we een Britse politicus in een debat argumenteren dat er een heleboel liefdadigheidsinstellingen zijn die meer EU een hartstikke goed idee vinden. Hij haalt een paar non-gouvernementele organisaties aan, die - de naam zegt het al - niet aan een overheid gebonden zijn en derhalve objectief en oprecht kunnen oordelen over allerlei problemen in de wereld. Alleen blijken deze organisaties dus helemaal niet zo onafhankelijk in hun oordeel over de EU, want ze sleepten de afgelopen jaren juist bakken subsidies binnen bij diezelfde EU. Knap staaltje onopvallende 'Wij van WC Eend adviseren WC Eend'-marketing. In 2013 bracht een Engelse denktank, het Institute of Economic Affairs, al een rapportje (pdf) uit over de slinkse wijze waarop de EU steun inkoopt bij liefdadigheidsinstellingen, maar dat rapportje ging ongemerkt voorbij aan de eurosceptische crowd. De moeite waard om het er nu even bij te pakken, want er staan wat interessante cijfers en redeneringen in.
grass roots activisme. Maar hoe grass roots ben je nog als je uiteindelijk gewoon gefund wordt met overheidsgeld? Zonder subsidie geen bestaansrecht Niet onbelangrijk detail: soms bestaan de budgetten van deze lobbygroepen zelfs voor het overgrote deel uit EU-subsidies. Dan hebben we het over bijna de helft, en soms wel meer dan 80% van het budget. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de European Women's Lobby (83% van het budget in 2011) en Friends of the Earth Europe (46% van het budget in 2011). Dit resulteert in een hele rits aan NGO's die waarschijnlijk helemaal niet zouden bestaan als ze geen miljoenen EU-geld zouden opstrijken, en die al helemáál niet zo'n groot bereik zouden hebben als ze niet gedrenkt werden in EU-subsidies. Het mag geen verrassing zijn dat de EU vooral groeperingen bevoordeelt die passen bij de eigen politiek correcte wensdenkwereld van de Europese elite. Denk aan organisaties die zich inzetten tegen klimaatverandering, voor meer ontwikkelingshulp, of voor meer Europese centralisering. Het gaat sowieso om groeperingen die bij de gemiddelde Europeaan net niet helemaal lekker liggen, want als deze organisaties de publieke opinie aan hun kant hadden dan hadden ze al die EU-subsidie niet nodig om hun stemmen gehoord te krijgen. En die groepen lobbyen vervolgens met EU-geld bij de EU voor EU-beleid waarvoor de EU-baasjes graag willen dat er gelobby'd wordt. Mooie bijkomstigheid voor de EU is dat al deze belangengroepen zich dankzij hun subsidie-afhankelijkheid ook luidkeels zullen uitspreken wanneer de budgetten van de EU gekort dreigen te worden. Want minder geld voor de EU betekent ook minder geld voor al deze liefdadigheidsinstellingen. En die hebben dat geld hartstikke hard nodig om allemaal super goede liefdadigheidsdingen mee te doen. Altijd fijn om een paar organisaties aan je zijde te hebben die op deze manier wat emotionele chantage kunnen uitoefenen. Young European Verhofstadtjes De EUSSR heeft een heus 'Transparantieregister', waarin openbaar te vinden is welke lobbygroep hoeveel EU-geld in zijn zak heeft gestoken. Wie zin heeft om zelf even te grasduinen in de EU-subsidiejungle, kan dat hier doen. Een kijkje in het register leidde al meteen naar wat geinige doch beangstigende opmerkelijkheden. Wist u bijvoorbeeld dat deze leuke jongens en meisjes met hun mooie EU-vlaggen, zijn opgetrommeld door een koepelorganisatie, de Young European Federalists, die het afgelopen jaar maar liefst 50.000 euro van de EU toegestopt kreeg? Wat voor een toevallige passant zal lijken op een groepje jongelui dat spontaan staat te demonstreren voor hun politieke idealen, is in werkelijkheid een stoet van EU-funded figuranten die voor propagandadoeleinden op straat zijn neergezet. Het Noord-Korea gehalte van de EU is altijd hoger dan je denkt. Voor de die-hards: In onderstaande video houdt journalist Christopher Snowdon een lezing over de bevindingen uit zijn rapport, die hierboven uiteen gezet zijn.

Reaguursels

Inloggen

Ik vraag me toch af wat de EU dan met dat hele 'transparency register' wil bereiken. Zoiets van 'dan maar hopen dat niemand de moeite neemt om het na te vlooien?' Dit is vragen om problemen.

His Lordship | 06-08-15 | 10:39

hoeren!!

equal to condell | 05-08-15 | 19:45

NGO's zijn de atoombommen van de pvdallo of in general van de Neofascisten. Hitler's dream come true, but not as you know it.
Ze zijn dan ook in Rusland verboden en elk land dient 'kernwapen' vrij te worden gemaakt

rejected | 05-08-15 | 19:11

Zo, net op de valreep nog 3 handtekeningen opgestuurd.
Sterph eu, sterph!

Engelandspieler | 05-08-15 | 18:19

Het subsidiëren door de EU mag je ook omkopen noemen.

Angelica | 05-08-15 | 17:55

Landverraad,

Al diegene, en hier bedoel ik de Nederlandse politici mee die bewust deelnemen aan het afbraakproces van onze Natie, waar mijn ouders en voorouders hard voor gewerkt en gevochten hebben neem ik mij het recht hun aan te duiden als NSB ers.

Als Natie hebben wij gezamenlijk in overgrote meerderheid onze NEE stem laten horen, wat jullie niet zinden.

Door het negeren van de uitslag, geeft mij het recht om jullie als landverraders aan te merken en dat jullie een proces voor hoog verraad niet kunnen ontlopen.

Het tij is gekeerd voor al diegene die denken dat ze ongestraft hun wil aan het volk kunnen opleggen.

Voor diegene die niet dagelijks het volk spreken "De veenbrand woedt in volle omvang, alleen jullie zien het niet.

von Amsberg | 05-08-15 | 17:45

die EU puppets zijn 'blij met alle aandacht' .. de schaamte voorbij (hoi Madeleine)

(c)ZWITSUL | 05-08-15 | 17:23

Fijn om het even uitgelicht te zien, maar dit kan voor de wakkere mensen geen verassing zijn. De EU is een criminele organisatie die het volk manipuleert en bedriegt voor hun eigen 'grotere' doeleinden, namelijk geopolitieke macht en zakelijke macht over de rug van het volk en hun land. Alleen een revolutie/volksopstand kan dit stoppen.

XaleX_2 | 05-08-15 | 16:52

Alsof er werkelijk een Brexit referendum komt.. LOL. Hou nou toch op.
.
Blijf er in geloven mensen. Blijf er in geloven.

Randiaan | 05-08-15 | 16:06

@ WaarDeWindWaait (13:56) u maakt een FOUTJE!! UKIP van Farage had circa 12,6% van de stemmen (met 3,8 miljoen stemmen).

Volgens het Nederlandse system ("one man one vote") had hij dus 12,6% oftewel 82 van de 650 zetels moeten hebben (vergelijk verhoudingsgewijs in Nederland 19 van de 150 zetels).
-
Maar omdat ze in GB een middeleeuws distriktenstelsel hebben waar je een meerderheid in elk distrikt moet hebben om een afgevaardigde te krijgen, loopt het heel anders daar.
www.theguardian.com/politics/2015/may/...
-
Overigens waren veel meer kiezers voor Ukip (in de voor-peilingen had Ukip circa 29%) maar ze stemden (net als wij vorige keer) "taktisch" op de Conservatives (een soort engelse VVD) omdat ze niet wilden dat Labiour (een soort engelse PvdA) zou winnen want die zijn voor EU lidmaatschap en nog meer immigratie.
-

telelezer | 05-08-15 | 14:58

Nogal fel op alcohol niet. Onze samenleving wordt voorbereid op... ja wat eigenlijk? Een samenleving zonder alcohol, zonder bloot, waar stond dat ook alweer in?

klaas.heitinga | 05-08-15 | 14:52

Hitler Duitsland, Goebbels zou nog jaloers worden op de propaganda van zuipschuit Jean-Claude Juncker en concorten.

Raider Twix | 05-08-15 | 14:28

@Piet Karbiet | 05-08-15 | 12:49
Een goed advies inderdaad. Ben zelf ambtenaar geweest dus weet hoe makkelijk dat geld verdienen is. Bij een EU clubje is het natuurlijk nóg beter geregeld.

Dhr. de Wit | 05-08-15 | 14:19

@Feynman | 05-08-15 | 12:42
Dat is feitelijk nu al. Op papier werk ik 32 uur per week, uiteraard is dat in realiteit meer, maar dat zie ik door de vingers want eigen belang. Als ik meer zou gaan werken, zeg 40 uur, dan lijkt het alsof ik meer verdien maar effectief verlies ik er op want ik draag meer belasting af én heb dan ook nog eens recht op minder regelingen, als ik daar al voor in aanmerking kom. De middenklasse, mensen die iets meer hun best doen omdat ze verder willen, worden constant gestraft voor hun goede gedrag. De koopkracht van de middenklasse, waar ik mijzelf onder reken, begint in rap tempo te krimpen. Zelfs met een goed inkomen moet je goed nadenken hoe je je euro's wilt besteden, in de tijd van de gulden en net na de invoering van de euro was dat wel anders. Kon ik makkelijk zeven dagen per week uit eten, nu is dat wel anders...

Dhr. de Wit | 05-08-15 | 14:18

@williamrightfoot | 05-08-15 | 13:37
Waar kun je die column van Leon de Winter lezen?

Rest In Privacy | 05-08-15 | 13:58

Inderdaad zonde van het geld, Farage heeft nog geen 1.5 procent van de zetels in de UK, totaal verwaarloosbaar.

WaarDeWindWaait | 05-08-15 | 13:56

Het gevolg van de macht overhevelen naar Brussel is hetzelfde als het gevolg van 'n oorlog, waarbij de bezetter ineens de wet gaat voorschrijven doordat heulers/verraders, laf als ze zijn, met de vijand meewerken aan de afbraak van de soevereiniteit van 'n land.
.
Het verschil met oorlog is dat dat nu zonder noemenswaardig verzet gaat.
Daarom doen ze het sluipend, stap voor stap nemen ze steeds meer macht.
Wij worden als kikkers in een pan water langzaam gekookt.

Rest In Privacy | 05-08-15 | 13:56

Lees van daag de column van Leon de Winter dan ga je pas echt rillen. Het wordt hoog tijd voor revolutie. En die Willem de vierde laat gewoon zijn koninkrijk afpakken

williamrightfoot | 05-08-15 | 13:37

De papieren brief is gisteren op de bus gegaan. Geen idee wat ik nou precies ondertekend heb. Boeit me ook niet, ik moet gewoon iets te klagen hebben.

[x]-Ongeschikt | 05-08-15 | 13:19

In Engeland gebeurt alles 50 jaar later dan in de rest van de wereld, dus van die kant zijn er geen wonderen te verwachten. Net zomin als van een schreeuwende ex-goederentermijnmarkt handelaar.

Brulboei_61SB | 05-08-15 | 13:04

@Dhr. de Wit | 05-08-15 | 12:30
.
Zeker. Ik zou niet voor de Appie kiezen. Scholieren zou ik wel adviseren bij een of ander EU onzincomittee te gaan werken. Geen belasting betalen van je met EUtax opgebracht salaris en op je 63e met pensioen. De EU betaalt de skivakantie van je kinderen wel.

Piet Karbiet | 05-08-15 | 12:49

Hoe kóm je erop dat Cameron z'n beloftes zou nakomen? Dat is een regelrechte leugen. Hij heeft àl zn verkiezingsbeloftes al op de eerste dag gebroken. Vraag een willekeurige Schot wat er van 'The Vow' is terechtgekomen, vraag aan iedereen wat een 'living wage' is, aan wie ze de RBS verpatsen en voor hoeveel. Cameron is net zo'n achtebakse schoft als Rutte, en net zo dom.

spuitje11 | 05-08-15 | 12:48

Tijdens de verkiezingen komt het hoge dementie gehalte van de Nederlanders boven water .

fleurtje | 05-08-15 | 12:47

Ik Kán de spreekwoordelijke duitsers geen verzoek doen met betrekking tot de spreekwoordelijke vitaliteit en samenstelling van de spreekwoordelijke populatie op mijn spreekwoordelijke zolder.
"Satyagraha" maakt van mij een eilandbewonende zeikerd.

Satan Dobbeljoe de zoon van Satan, de kleinzoon van Satan Sheldon zelf, heeft dit op 4 april 2002 gezegd:
“No nation can negotiate with terrorists."
Pas als de landen dood zijn weet EU zeker dat er niet met landen onderhandeld hoeft te worden.

hallevvezool | 05-08-15 | 12:46

Dhr. de Wit | 05-08-15 | 12:30
Je moet voor de gein de effectieve belastingdruk eens uitrekenen die ontstaat door het samenvallen van een progressief stelsel en het kwijtraken van uitkeringen, toeslagen en kwijtscheldingen. Je hebt hele zone`s waar een extra verdiende euro meer dan geheel de koopkracht van de arbeider niet bereikt.

Feynman | 05-08-15 | 12:42

Naast het laaghartige angstzaaien dat zogenaamd zonder de EU het licht zal uitgaan en dat dood, oorlog en pestilentie ons ten deel zullen vallen, maken Brussel en hun trawanten de hele EU materie ook nog eens MET OPZET zo ingewikkeld mogelijk om de mensen het gevoel te geven dat ze het niet begrijpen.
(Zie als prachtig voorbeeld hoe Pechtold arrogant kraait dat de EU te gecompliceerd is voor een referendum (m.a.w. jullie zijn allemaal te dom om het te begrijpen).
-
Slechts diegenen die kunnen nadenken worden langzamerhand wakker mbt. het feit dat Brussel een gevaarlijke bureacratische DICTATUUR is.
(Kijk bv. hoe ze Griekenland hebben onderworpen door ze 10 jaar geleden met voorbedachte rade vele miljarden leningen op te dringen waardoor ze nu de pineut zijn, zodat ze nu dat land geheel in hun macht hebben).
-
Maar het gewone volk valt door de ingewikkelde materie en angstzaaierij makkelijker voor de laaghartige zwaar gesubsidieerde pro-EU propaganda, Brussel wordt daardoor gesteund door onze vaderlandse landverraders.
-
Nog een schandelijk voorbeeld van EU propaganda hersenspoelsubsidies:
Rond dezelfde tijd toen Nederland NEE stemde, had ook Ierland een referendum; Omdat dit referendum WEL BINDEND(!) was was Brussel wanhopig toen de Ieren NEE stemden, want als er zelfs maar 1 land tegen was dan ging de hele EU staatsgreep niet door.
-
Daarom "doneerde" Brussel snel hondenden miljoenen omkoop Euro's aan de toenmalige Ierse pro-EU regering voor vele honderduizenden reklameborden langs alle autowegen en DAG IN DAG UIT ziekmakende continue hersenspoelende pro-EU propaganda en reklame uit te zenden op radio en tv.
Want, zo zeiden Brussel en de (pro EU) Ierse regering: het geheel is te ingewikkeld (zegt Pechtold ook) voor het domme volk en dat heeft vast niet goed begrepen waarom ze NEE stemden dus we doen het referendum net zolang opnieuw totdat we een "JA" meerderheid hebben! Kortom, een der meest schandelijke verkrachtingen van de democratie dus!
-
Em ja hoor, de miljoenen van Brussel om het Ierse volk op TV te hersenpoelen werkten, en dus een krappe JA bij het krankzinnige tweede referendum.
-
Democratie in Brussel..? Als je dat nu nog gelooft moet je je hoofd eens goed laten nakijken!
-

telelezer | 05-08-15 | 12:40

Een smerige bende rovers. Werkze verder!

LetTheSunshine | 05-08-15 | 12:39

Hallo Basbr, De Koreaanse Slet en vele medeplichtigen.
Wat zegt u hiervan? Alles komt ooit aan het licht, nou ja bijna alles.

Olc32 | 05-08-15 | 12:39

Hoe heet een staatsvorm waar je belasting moet betalen en dat geld vervolgens, zonder dat je daar inspraak op hebt, gebruikt wordt om je verder te onderdrukken?
domheid regeert | 05-08-15 | 11:46

Het is weer een bewijs dat Brussel een tax-ponzi is. Brussel bestaat zolang er elk jaar meer tax heen gaat, er elke jaar weer meer landen en inwoners zijn, en de voorstanders van het systeem zijn voorstander zolang er geld voor ze uitrolt.

Brussel is een tax-ponzi. Om de tax stroom in stand te houden zijn ze zelfs bereid regionale spanningen op te tuigen....

Tee Of Cup | 05-08-15 | 12:36

Europese Unie: van 'mooie' droom tot nachtmerrie.

Rest In Privacy | 05-08-15 | 12:35

Een systeem van afhankelijkheid, clientisme en corruptie. Allemaal omdat de droom van de kaste der politici over een grootmacht Europa om moet worden gezet in werkelijkheid. Wij gaan ten onder aan 2 zaken. Grootsheidswaanzin en lethargie.

Het eerst is bij onze elite te vinden en het tweede bij het gewone volk.

Wordt wakker. Sta op! Pleeg verzet.

Statler en Waldorf | 05-08-15 | 12:35

@Piet Karbiet | 05-08-15 | 12:16
Het is werkelijk waar ongelooflijk schandalig. Deze burger moet 3 jaar zorgtoeslag terugbetalen want "teveel verdiend". Die dagvergoedingen moeten indirect toch ergens betaald van worden.

Toegegeven, had beter moeten opletten met die zorgtoeslag maar als je het in de basis bekijkt is het vreemd dat ik mijn best doe om hogerop te komen en dan vervolgens gestraft wordt voor mijn goede gedrag, want zo voelt het.
Soms ga ik nog liever achter de kassa bij de Appie zitten, dan heb ik tenminste recht op gratis geld.

Dhr. de Wit | 05-08-15 | 12:30

Dit was het laatste zetje wat ik nodig had om dat referendumformulier op de post te doen. Ben het Europese baantjesemperium spuugzat.

Rapclubje | 05-08-15 | 12:24

Gisteren met twee buren lekker in de tuin gezeten.
Gesprek kwam op de EU. Had het nooit achter mijn buren gezocht, maar ze hadden een redelijk gefundeerde mening over het gedrocht. Conclusie was o.a. dat Nederland in rap tempo moet versoberen van Brussel en hun Haagse vazallen (afbraak en in de soep laten draaien van sociale vangnetten dmv fraude in de hand te werken; zie Bulgaren en Albanezen fraude etc) ten gunste van zuidelijke en oostelijke lidstaten. De vraag was dan ook hoe lang de burger/belastingbetaler dit nog gaat pikken.
De EU is een Europese Utopie voor de burger, maar een prima voedingsbodem voor geld verslindende ambtenaren en politici.

Russ Meyer | 05-08-15 | 12:20

@eerstneukendanpraten | 05-08-15 | 12:09
Blauwe enveloppen hebben we al, er komen dan alleen wat gele sterren bij.
Daar waar de ster van de burger inmiddels bloedrood is.

Maar wat mij betreft mag Peggie z'n baantje in Brussel hebben, kunnen we 'm daarna de vinger geven en uit de EU stappen.

Mastermattie | 05-08-15 | 12:18

Best wel weinig pro demonstranten daar in Maastricht. En dan denk ik: waar is de rest van die 50.000 gebleven???

Graaf van Egmont | 05-08-15 | 12:16

In 2014 verdient een Europarlementariër per maand € 7.956,87 bruto per maand. Daar gaat Gemeenschapsbelasting vanaf en een ongevallenverzekering. Netto houdt de Europarlementariër daar € 6.200,72 van over. Met zo’n hoog bedrag zou u in de hoogste belastingschijf moeten vallen. Maar dat gaat dus niet op voor de Europarlementariërs. Zij betalen slechts tussen de 20 en 30 procent belasting aan de EU. Daar komen nog enorme bedragen aan onkosten en vergoedingen bij. En € 304 dagvergoeding. En gratis eersteklas vervoer door heel Belgie. Some pigs are more equal than others.

Piet Karbiet | 05-08-15 | 12:16

"De EU betaalt dus belangengroepen om bij de EU te lobbyen."

Als je even doordenkt, is het nog veel absurder.
Dat blijkbaar "liefdadigheidsorganisaties" betaald moeten worden om tegenwicht te bieden aan het legioen reguliere lobbyisten zegt veel over de eigenschappen van die laatste groep. Blijkbaar lopen er lobbyisten rond waarvan het Corporate Evil-gehalte zelfs voor Brusselse begrippen te gortig is.

Gootbalkoning | 05-08-15 | 12:14

Mastermattie | 05-08-15 | 11:56 .

Als straks de natte droom van zelfpijper Pechtold uitkomt krijgen we jaarlijks ook een blauwe enveloppe van de EU in onze brievenbus met het verzoek even wat geld over te maken. Dan wordt het opeens wel een heel stuk minder virtueel. Tijd om dan maar eens een keer burgerlijke ongehoorzaamheid te tonen me dunkt.

eerstneukendanpraten | 05-08-15 | 12:09

@TheEgg | 05-08-15 | 11:56
Ha, mooie inkopper!

Dhr. de Wit | 05-08-15 | 12:04

Kan GS niet een aparte website oprichten geheel gewijd aan de EU?

lanexx | 05-08-15 | 12:02

Had het net over A.H. te D. en als je dan kijkt naar de doelstellingen van Young European Federalists dan doet mij dat denken aan de Jugend waar H. speciale aandacht aan gaf.
"(...) for a new and stronger European Union that is able to rise to the cross-border challenges of our interconnected societies."

De jeugd heeft "de toekomst", right... Stuk voor stuk zijn dit soort clubjes staatsgevaarlijk omdat ze knauwen aan de soevereiniteit van individuele landen. Alles moet wijken voor de megalomane plannen van ongekozen "leiders". De fik erin, die hele EU.

Dhr. de Wit | 05-08-15 | 12:00

@Dhr. de Wit | 05-08-15 | 11:46
En waarschijnlijk van dezelfde fabrikant (Boss).

TheEgg | 05-08-15 | 11:56

@eerstneukendanpraten | 05-08-15 | 11:54
Niet alleen moreel.
De Euro is ook compleet virtueel.

Mastermattie | 05-08-15 | 11:56

De tool is kapotstukdeaud. Doet eens fixen!

eerstneukendanpraten | 05-08-15 | 11:55

De EU is moreel totaal failliet.

eerstneukendanpraten | 05-08-15 | 11:54

Cameron is gewoon zo betrouwbaar als een Rutte met veel meer macht en met een grotere concurrentie die hij buitenspel moet zien te spelen.
De "democratie" in GB bleek al in staat uitdager UKIP naar de zijlijn te manoeuvreren, zo'n referendum ten faveure laten uitvallen van de varkens van George te Brussel, dat moet ook lukken.
Aan de Gutmenschen van de BBC zal dat niet liggen. Met hun massale media-aanval op het gezonde verstand.

Jan Passant mk2 | 05-08-15 | 11:54

zed is dead | 05-08-15 | 11:50
Voor een gebeurtenis uit het verleden hoef jij niet bang te zijn.

Klier van Bartholin | 05-08-15 | 11:54

Weet u wie nog meer demonstranten betaalde om te demonstreren? Kim Yun Un, Saddam Hussian, Gaddafi, Mubarrak en vele andere.

Tientallen miljoenen pompt de EU in allerlei propagandamachines en musea die de Europese droom verheerlijken. Griekenland is een mooi voorbeeld van het grensvlak tussen fata morgana en de droge keel.

Gekozen Europarlementariërs krijgen pas de tweede helft van hun spreektijd en hun financiele ondersteuning als ze Europees samentrekken. Ook zo`n kiesdrempel die niet afhankelijk is van de keuze van de kiezer, maar van de denkbeelden van de gekozen senator.

EU, het idee was leuk, de uitvoering leidt direct en indirect tot de opkomst van het fascisme. www.theguardian.com/business/2015/jul/... Resultaten uit het verleden, geven geen garantie in de toekomst.

Feynman | 05-08-15 | 11:52

Schrok me gisteren rot, een of ander NPO programma diverse keurige Britten die zo veel mogelijk gelukzoekers binnen willen halen zijn n.l. zielige mensen.

Uw Verzekeringsadvis | 05-08-15 | 11:51

Trek open die beerput.

Mesmer | 05-08-15 | 11:51

Als jullie van geenpeil.nl nou even een duidelijke en motiverende website maken in plaats van een linkje naar een enorm lang GS-topic dan wordt het na die eerste 10.000 handtekeningen ook nog wat.

Rest In Privacy | 05-08-15 | 11:51

Ik ben zoooooo bang dat het "point of no return" al lang gepasseerd is......

zed is dead | 05-08-15 | 11:50

Zoals het vroeger al heette: Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.

eerstneukendanpraten | 05-08-15 | 11:48

Wanneer gaan onze ogen open? Hoe lang pikken we dit nog?

zed is dead | 05-08-15 | 11:47

A.H. te D. zou jaloers zijn geweest op zulk een geoliede propagandamachine. Ze zijn terug en deze keer dragen ze geen bruine uniformen maar dure maatpakken.

Dhr. de Wit | 05-08-15 | 11:46

Hoe heet een staatsvorm waar je belasting moet betalen en dat geld vervolgens, zonder dat je daar inspraak op hebt, gebruikt wordt om je verder te onderdrukken?

domheid regeert | 05-08-15 | 11:46

Om nog maar te zwijgen over onze sokpop Rutte en z'n Euromaatje Pechtold, welke die gammele kabinet overeind houden zodat we over een paar maanden weer toneelmeester mogen spelen in het EU circus.

Mastermattie | 05-08-15 | 11:45

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland