Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Roseanne Barr noemt alle Nederlanders nazi

Dit is fantastisch. Roseanne Barr (die van die sitcom uit de jaren '80, ja) is ruzie aan het maken met heel Nederland. Als je wat naar haar stuurt, krijg je complotwebsites terug en noemt ze wat mensen een nazi. Zoals Arjen El Fassed, omdat hij de website ElectronicIntifada heeft opgericht. Of zoiets. Geen idee, maar een Amerikaanse celeb die hardcore aluhoedje gaat en bereid is iedereen in Nederland terecht te wijzen is hilarisch. Doe mee en Tweet naar @therealroseanne. Wel zelf even de lachband er bij bedenken. En zodra deze saga weer voorbij is, kunt u hier ALLE EPISODES van Roseanne vinden. Enjoy.

Reaguursels

Inloggen

Heeft toch wel weer een kijk in het keukentje van GL gegeven, en wie daar allemaal huist. Als je een site als Electronic Intifada onder kan brengen bij die club deug je gewoon niet, Jesse Klaver leidt dus een fascistenclubje?

lanexx | 28-07-15 | 09:55

Who the fuck is Roseanne Bar and who cares what the beach says? I don't! And talking about racism........ the US is far ahead on us and riots are common in most states.
White Power, police and KKK...... ring a bell?

Thorolf | 28-07-15 | 01:26

PS Geenstijl lieden; wilt U over een paar dagen ons er allemaal aan herinneren Roseanne te ont-volgen op twitter?
Ze heeft zojuist opgeschept dat ze er nu 500 volgers bij heeft.

adriennesis | 27-07-15 | 22:15

Roffel, het hangt allemaal af van wat U definitie van verzet is.
Niod en de Jong hebben het hier over de "fulltime" verzetslieden, die continue bezig waren met voornamelijk gewapend verzet.
De Duitsers hadden een andere definitie van wat verzet was en zij waren diegene die bepaalde wie er tegen de muur ging of in een gevangenis verdween.

Als we kijken naar verzetsdaden die wat minder "spannend" waren, waarbij men niet met een pistool in de hand te werk ging, dan gaat het cijfer al snel omhoog.
Onderduiken was volgens de moffen een verzetsdaad, we hebben in Nederland ruim 300.000 onderduikers gehad en die zaten allemaal bij mensen thuis en werden door het verzet van bonnen voorzien.
We hebben hier de grootste ondergrondse pers van alle bezette landen (op een scandinavis land na geloof ik) gehad, die krantjes werden geschreven, gedrukt en door koeriersters rond gebracht.
Dat zijn weer duizenden mensen.
Stiekem de radio niet inleveren maar naar de BBC blijven luisteren was ook een verzetsdaad.
De stakingen waren allemaal verzetsdaden, sabotage was een verzetsdaad, etc, etc.

Die acties zijn misschien minder "stoer" maar niet minder gevaarlijk.
Men kon toen al de bak in verdwijnen door een mop over Hitler te vertellen.

Voordat men uberhaupt kan zeggen dat er veel of weinig verzet was moet men eerst verzet definiëren.
Vrinden van mij hebben ondergedoken gezeten, hebben in het gewapende verzet gestreden en hebben ook onderduikers in huis gehaald.
Zelfs zij die "alleen maar" onderduikers hadden kunnen daar vandaag nog steeds niet over praten zonder emotioneel te worden.
En men moet er niet aan denken wat er gebeurt was als ze toen gepakt waren.

Dus, er was heel veel verzet in alle soorten en maten.
En dat het nummer groter was dan we ooit kunnen uitrekenen komt omdat veel verzetsdaden nooit bekend zullen worden.
Mijn joodse vriendin is twee keer door een politieagent gered, een keer omdat een agent haar per telefoon waarschuwde toen de moffen kwamen, een tweede keer een andere agent omdat hij haar bij de hoek van de straat terug stuurde terwijl haar ouders opgepakt werden en het huis leeg gehaald.
Die twee daden zijn nooit in een boek gekomen, er is geen film over gemaakt, die twee agenten zullen anoniem in de geschiedenis verdwijnen.

Eerlijk is eerlijk; veel verraad zal ook nooit bekend worden maar in de meeste gevallen werd dit toch wel door de moffen goed geregistreerd.
Want zeg wat je wil, ze hadden een talent voor papierwerk.

Lees niet alleen de Nederlandse historici die beinvloed werden door de naoorlogse tijd en houding tegenover de oorlog, maar bekijk ook vooral de originele bronnen.
De geheime rapporten van de SD bijvoorbeeld zijn een stuk positiever over het Nederlandse volk en de Nederlandse politie dan veel historici, als je kijkt naar hun houding en tegenwerking.
En dan bedoel ik natuurlijk dat de SD Daar niet positief over was, maar dat wat zij over hen vonden voor ons positiever is.
Over de politie bv, waarover onze historici massaal schrijven dat die fout waren, schreef de SD dat agenten in grote getale tegenwerkte, papier "verloren", er vanuit politie bureaus mensen gewaarschuwd werden, etc, etc.
En uiteindelijk kreeg men de politie alleen klein door Duits-vriendelijke politieagenten over te plaatsen naar die bureaus die moeilijk deden zodat de agenten elkaar niet meer konden vertrouwen.

Pas de laaste 10-20 jaar zijn historici bezig onze WO2 geschiedenis wat te nuanceren en durft men eindelijk weer te zeggen dat we ons echt niet hoeven te schamen voor onze houding.
Er was meer verzet dan men in de jaren '60 en '70 beweerde, het volk was niet massaal neutraal en ongeïnteresseerd, er zatten geen 50.000 vrijwilligers bij de Waffen SS, etc, etc.
Tijd om de nieuwe boeken te lezen.
Bob Moore bijvoorbeeld, en uit eigen land NIET Chris van der Heijden die nog vast zit in het oude denken maar bv Bart van der Boom.

adriennesis | 27-07-15 | 18:38

@Hans Hillen 17.12
ICCO heeft zelf verklaard dat haar beleid niet gewijzigd is tov Electronic Intifada en sponsort Electronic Intifada dus nog steeds met Nederlands belastingbetalersgeld. ICCO geeft sinds ze in 2010 onder vuur kwam te liggen echter opeens geen inzage meer in de antisemitische doelen waar het belastinggeld naar toe gaat: www.ngo-monitor.org/article/dutch_supp...

Zo kan ICCO niet meer in opspraak komen, omdat via openbare bronnen niet bekend wordt gemaakt welke antisemitische doelen het geld krijgen.

tipo | 27-07-15 | 18:06

Mijn medelanders zijn prima in 't uitdelen van morele oordelen over anderen. Met de ontvangst hebben ze aanmerkelijk meer moeite.
Mike_DB | 27-07-15 | 14:18

U heeft het over Amerikanen, neem ik aan?

fredflange | 27-07-15 | 17:52

Ik heb een zwak voor Roseanne, ze keek altijd zo ongelukkig, een soort Ijoor van Winnie the Pooh.

Rest In Privacy | 27-07-15 | 17:45

Het enige land dat kernwapens heeft ingezet tegen burgerdoelen...... En dat weer zal doen bij een IS aanslag met een significant aantal amerikaanse klodders op de muur. Republikeinen en Tea party aanhangers heeben een voorliefde voor grote parkeerplaatsen

zeiksmurf | 27-07-15 | 17:41

ach, we hebben de geschiedenis natuurlijk niet helemaal mee. Bedoel, we waren het dan wel niet zelf maar 'grosso modo' ook niet te beroerd om de heren Nazis een beetje bij te staan bij het bereiken van de van hogerhand opgelegde targets.

Voor wat betreft mevrouw Barr, daar weet ik niks over.

Mr Bad Guy | 27-07-15 | 17:21

Roseanne Barr heeft gewoon gelijk wat betreft Arjan El Fassed en zijn zieke Electronic Intifada. Ik hoop toch dat die idiote GroenLinkser daar geen subsidie voor krijgt? En ook als het gaat om anti-semitisme in NL vanuit de moslims en linkse kerk zie ik niet in dat ze ernaast zit.

Hans Hillen | 27-07-15 | 17:12

VS, de Nazi's van de tegenwoordige tijd.

ET007 | 27-07-15 | 16:27

Ruffel 15:30
in ons platte en vlakke land was het bijna onmogelijk om georganiseerd verzet te plegen. Daarbij komt dat de volledige burgerlijke stand in handen was van de Duitsers.Nederland had bij de geallieerden geen prioriteit. Op 5 mei 1945 was geheel West Nederland nog bezet gebied, de Wehrmacht was in takt. Na de overgave kwamen de Canadezen pas naar de kust.Frankrijk was zoals u impliciet terecht zegt volledig op de hand van de Duitse bezetter aanvankelijk. Dat kwam niet het minst vanwege het feit dat Pétain zijn collaborerende schaduwregering in Vichy had. Immers, de held van Verdun kan toch niet fout zijn? De Gaulle in Engeland zijnde, werd wegens hoogverraad ter dood veroordeeld bij verstek. Nadat ook in Frankrijk de razzia's op gang kwamen eind '40( ook hier de Franse politie en de Vichy miliciens als handlangers van de SD) kwam het verzet op gang. De communisten eerst na Operatie Barbarossa in juni 1941 op bevel van Stalin. Het verzet nam toe en het Franse land -bergen en bossen- gaf schuil en zulks in tegenstelling tot Nederland. Volledige veldslagen werden er gevoerd ( Vercors) en het verzet opende letterlijk de weg na de invasie.De geschiedenis van Frankrijk in WO2 is nog immer een heet hangijzer aldaar.

Jan Boule | 27-07-15 | 15:53

@adriennesis | 27-07-15 | 15:13
Dat lage aantal vrijwilligers van de Waffen-SS was meer omdat collaboratie voor de Hollander niet teveel moeite en risico moest gaan kosten hé. NSBertje uithangen vonden ze al goed genoeg.

Het verzet is om propagandaredenen juist vergroot (dmv o.a. de examencommissie geschiedenis, de grootste verspreider van propaganda in Nederland). Net als de Marokkanen die Nederland bevrijdden, Willem van Oranje die vooral geen massamoorden heeft gepleegd, Willem II die niet is afgeperst met zijn homoseksualiteit...

Min-of-meer | 27-07-15 | 15:42

Roffel,
Gepeperd commentaar leveren op een land dat werd bezet en waar ook de niet-Joodse mensen in angst leefden is doodeenvoudig voor een dikke blanke Amerikaanse die geen flauw benul heeft waar ze over praat.
Makkelijk lullen over een ander, maar over de eigen rol in slavenhandel en slavenhouderij, alsmede het uitroeien van de oorspronkelijke bewoners, de Indianen, en het nog steeds massaal discrimineren van gekleurde landgenoten wordt luchtig heengefietst.

Ze was trouwens landen als Frankrijk, Spanje, Italie, Oostenrijk, Belgie en nog zo wat bezette of collaborerende gebieden vergeten......

Het simpelweg doornemen van een geschiedenisboekje en even op de landkaart kijken was duidelijk al iets teveel moeite.

Laat er nog even bij gevoegd worden dat de Amerikanen, gesteund door mensen als La Barr het uitstekend vinden dat er in het MO als sinds 1947 kapitale landroof plaats vindt, mensen van hun land worden gejaagd en in hun levensonderhoud worden belemmerd(iets waar Amerikanen van oudsher prima in zijn, zie hun houding t.o.v. de Indianen)massaal worden vermoord en in hun bewegingsvrijheid worden gehinderd.

Een beetje op de manier waarop men in de VS omgaat met de oorspronkelijke bewoners.......... in reservaten stoppen en verder het leven lastig maken.

Dat moet gewoon kunnen, volgens mme Barr.
Niks mis mee, toch?
Dat wij hier in de tussentijd te maken hebben met de slachtoffers van decennnia lang schrikbewind van de VS in het MO is ook niet iets waar ze mee zit.Integendeel.
Geheel naar analogie van haar mattie Bush vindt ze dat ook wij die mensen maar moeten negeren.
Goed voorbeeld doet goed volgen, toch?

By the way, die vermadeledijde club van el Fassed wordt gesponsord door een AMERIKAANS insituut(te vinden op Twitter, ook).

mallekater | 27-07-15 | 15:40

@Capt. Iglo | 27-07-15 | 10:50
Ah, het goede ouderwetse Hollandse vingertje wijzen.

Oh, en zoals bekend collaboreren Nederlanders met alles waarmee maar te collaboreren valt. De NSB zat vol met mensen die bij de bevrijding (of Dolle Dinsdag) opeens deden alsof ze lid waren van het verzet en de Duitsers saboteerden.

Wat dat betreft verandert er niets in de geschiedenis, het enigste wat verandert is de naam van de bezetter, waren het eerst de Duitsers, nu is het de islam.

Min-of-meer | 27-07-15 | 15:37

Achja in die sitcom van haar zat ze ook altijd zo dom te schreeuwen. Deze troela is opgegroeid in het hart van Amerika en is pas buiten de landsgrenzen gekomen toen ze de financiële middelen hiervoor kreeg. Helaas was ze toen al de stereotype vleesgeworden Murica. Niet meer te redden dus.

OpperGek | 27-07-15 | 15:32

Adriennesis, de officiële Nederlandse geschiedschrijving over dit onderwerp (RIOD, Dr. L. de Jong) komt op ca. 25000 mensen die daadwerkelijk verzet pleegden. Dat de meerderheid van de NL bevolking van toen ca. 8 mln. zielen anti-Duits was kan wel kloppen, behoudens een Duitser de verkeerde kant opsturen deden (Do ist der Bahnhof) deed men weinig. U heeft een punt daar waar u spreekt over de 3 stakingen. Maar bijzonder heldhaftig kun je het NL volk 40-45 niet noemen, net zoals overigens de bevolking van andere door de Duitsers bezette landen.

Roffel | 27-07-15 | 15:30

Ruffel 15:12
wederom dank voor uw reactie.
Ik baseer( de) mij op gegevens van historicus Loe de Jong in deze. Hij presenteerde zo'n veertig / vijftig jaar geleden de televisie-serie "De Bezetting". Hem wordt
( werd) verweten karaktermoord te hebben gepleegd op de heer Aantjes door met veel dramatiek de onthullingen aangaande de politicus te omgeven. Feit blijft dat , op zijn leeftijd - 21 jaar- hij een keuze heeft gedaan die onkies was, het was inmiddels 1944 toen hij bij de Germaansche SS kwam en in die tijd was het duidelijk ( ook zonder internet ) dat je je affilieerde met de nazi's door dit lidmaatschap.Daarmede conformeerde hij zich met een abject en mensonwaardig systeem dat al vele miljoenen levens heeft gekost in heel Europa. Hij had afstand kunnen nemen van deze stap, heeft hij nooit gedaan, immers hij werd lid om zijn hachje te redden zulks meldde hij. Maar Bijbelvast als hij is weet hij dat de mens die zichzelf overwint , sterker is dan een leeuw. Mijn vader, gevochten bij Mill op 10 mei 1940 verafschuwde en walgde van dit soort types.

Jan Boule | 27-07-15 | 15:29

Waarom is er geen hashtag voor dit reuze amusante gebeuren?
#barrhatesdutch #barrvsdutch #barrgetshistorylesson #barrdrunk

adriennesis | 27-07-15 | 15:24

Droevig hoeveel kennis van geschiedenis er hier ook weer is te lezen.
Dat typische jaren '60 minderwaardigheidscomplex en die houding van schoppen naar je ouders heeft veel schade aangericht.
Er zijn nog steeds lieden die denken dat er nauwelijks verzet was, iedereen liep te verraden en de massa vrolijk met hitler mee deed.
Er waren maar 23.000 vrijwilligers bij de waffen ss, iets meer dan 100.000 leden vor de NSB, op een volk van 9 miljoen.
Terwijl een voorzichtige schatting van zij die op verschillende manieren verzet pleegde tegen de bezetter boven het miljoen uit komt en de massa anti Duits was.
Dit komt oa uit Duitse rapporten van de SD.
We hadden de grootste ondergrondse pers van de meeste bezette landen, ruim 300.000 onderduikers (ook een daad van verzet) en dus vele duizenden die daarbij betrokken waren.
En we waren het enige bezette land dat in opstand kwam tegen de vervolging van de Joden.

Natuurlijk was er collaboratie maar dat heeft veel meer aandacht gekregen in de media dankzij de populaire -weg met ons- houding en dus weer dat historische minderwaardigheidscomplex waarbij we al het negative over ons (slavernij, voc, NSB) als zoete koek verslinden maar het positieve weg duwen.

Er is genoeg WO2 geschiedenis waarbij Nederlanders zich erg fout hebben gedragen, maar ook veel waarbij ze goed waren.
Dus geen reden om onszelf slechter of beter te zien dan de andere landen die bezet waren.

Geschiedenis is ingewikkeld, kun je niet even populair een mening over uitkramen.
Om zo iets te begrijpen moet je eerst veel onderzoek doen.

Dat kun je van Roseanne niet verwachten, daar kun je ons huidige onderwijssysteem niet op betrappen maar ik hoop dat de gemiddelde Nederlander dankzij internet daar nu wel eens wat tijd in wil besteden.

adriennesis | 27-07-15 | 15:13

Jan Boule, dank voor uw aanvulling. Het verhaal Aantjes ligt evenwel iets genuanceerder (zie link).
www.bakschrijft.nl/aantjes.html

Roffel | 27-07-15 | 15:12

Mallekater, ook een gestoord mens kan af en toe best een puntje hebben hoor #eenwijdeblikverruimthetdenken

Roffel | 27-07-15 | 15:01

Rosanne is goed in trollen, iedereen hapt.

XaleX_2 | 27-07-15 | 14:48

Ruffel 14:52
Het is zoals u zegt. Berucht waren de "Schalkhaarders" een bataljon politiemannen opgeleid in Schalkharen om als verlengstuk van Rauter Joden op te halen en hun bezittingen te roven. Ook de Nederlandse Landwachters waren berucht en de schrik van mening boerenjongen op de Veluwe. Talloze Nederlanders werden lid van de SS en SA. Een nu nog steeds prominent lid van het CDA, de heer W.Aantjes was zulk een figuur. Zijn verleden verborgen houdend ( o.a. kampbewaker Westerbork) maakte hij politiek furore totdat hij ontmaskerd werd.
Hij is geen lid van The Rights Forum van zijn CDA partijgenoten van Agt, Andriessen en van den broek overigens.

Jan Boule | 27-07-15 | 14:44

Mike DB
Oh, je bent amerikaan?
DAT wist ik niet.

mallekater | 27-07-15 | 14:42

Roffel, doe niet zo gestoord, het mens is knettergek en wanneer jij denkt dat ze een puntje heeft.... zegt dat iets over jou.

mallekater | 27-07-15 | 14:41

Nou moslims zijn de nazi's en D66 en GroenLinks zijn de landverraders. Zo zit het in elkaar.

Ansjo | 27-07-15 | 14:34

Mrs. Bar heeft wel een puntje, het NL politie apparaat, het ambtenarenapparaat en de spoorwegen hielpen gewillig mee om het afvoeren van ca. 104000 joden, Sinti en Roma efficiënt te laten verlopen. Ook bij de 'herverdeling' (jatten) van de Joodse bezittingen lieten de Vaderlandersch zich niet onbetuigd. Slechts een handjevol van de toen 8 miljoen Nederlanders pleegden daadwerkelijk verzet. Na 1945 werd er wel gezuiverd maar echt grondig is dit niet gebeurd.

Roffel | 27-07-15 | 14:32

lanexx 14:21
uw reactie is mij uit het hart gegrepen.

Jan Boule | 27-07-15 | 14:24

Maximus Cesar 13:52
De Amerikanen bevrijdden in '45 Buchenwald, Dora-Mittelbau, Flossenburg , Dachau en Mauthausen en daarmee de levens van tienduizenden Joden, zigeuners, dwangarbeiders en krijgsgevangen reddend.Raketgeleerden namen ze mee om ze uit handen van de Russen te houden. Het tij was al gekeerd, de Koude Oorlog kondigde zich aan.Er stierven 407.000 jonge Amerikanen in Europa en de Pacific.Ik zou zeggen gaat u eens naar Margraten voor u wederom iets post zoals op 13:52.

Jan Boule | 27-07-15 | 14:23

Jan Boule | 27-07-15 | 12:53
Zou een mooie actie voor GS zijn om die club tot algemeen nut door te lichten, de deelnemers te onderzoeken, en te weten wie precies met onze belastingcenten mooie sier maken bij die terroristenclub.

lanexx | 27-07-15 | 14:21

Mijn medelanders zijn prima in 't uitdelen van morele oordelen over anderen. Met de ontvangst hebben ze aanmerkelijk meer moeite.

Mike_DB | 27-07-15 | 14:18

EEN van haar producties
Roseanne's nuts.
Tikfout:
Roseanne is nuts.

mallekater | 27-07-15 | 14:17

Schattige pogingen tot Engels van die Nederlandse twitteraars. Maar zoals altijd geldt; als je iets niet kunt, dan *hoef* je het ook niet te proberen.

@ Jan Passant mk2 | 27-07-15 | 11:21
Het is niet stoer om te doen alsof je iets of iemand niet kent.

You-On-A-Gin | 27-07-15 | 14:15

Sorry, maar hoe komt dat doorgedraaide drankorgel op het idee dat ze zomaar ineens een heel land kan beschuldigen van antisemitisme.
Even naar de landkaart cq globe kijken en zien dat Duitsland, België, Frankrijk, Italie en Spanje, als mede bijvoorbeeld Oostenrijk niet één en hetzelfde land zijn... dan even de waarschijnlijk niet al te overdreven hoeveelheid hersentjes aan het werk zetten, en dan mogelijk tot de conclusie komen dat Nederland een net even iets ander land was dan Duitsland.
Iets met onvrijwillige bezetting en zo.

mallekater | 27-07-15 | 14:14

Waren het niet juist de Amerikanen die na WOII in grote getale nazis opnamen om er zelf beter van te worden? Beste voorbeeld is Werner Von Braun. Hij die vrij is van iedere zonde werpe de eerste steen!!

Maximus Cesar | 27-07-15 | 13:52

Roseanne heeft gewoon een punt. Ze noemde die GL halve zool overigens GEEN nazi. Ze zei dat Nederland in WO2 nogal rap was met het aanmelden van Joden bij de Nazis (fact). EN dat nu die GL gek 1 van de stichters van een anti-semitische site is (ook fact).
.
Vervolgens zijn er lui die daarvan maken dat zij GL gekkie een nazi noemt.

ViagraFalls | 27-07-15 | 13:32

Haha... de irritatie neemt toe bij mevrouw Barr

Joosthoudtervan | 27-07-15 | 13:29

Altijd komisch als de Amerikanen het hoge paard opgaan.

Irony | 27-07-15 | 13:21

Ze zegt toch hetzelfde als dat hier altijd bekend gemaakt wordt? Voor de tweede keer in de geschiedenis wordt er weggekeken. Als er een groep in Nederland ontluidt die openlijk anti joods is. Vroeger Nazis, nu de moslims.

johoost | 27-07-15 | 13:11

Ik raak door mijn popcorn heen.

Johannes de Sloper | 27-07-15 | 12:59

De royal comeback, majestueuze reactie van Koning Willem IV op Roseanne Barr's fuck u:

ZM Willem-Alexander ‏@WiIIemAlexander 2 u2 uur geleden

Dear miss @therealroseanne, thanks but no thanks. In that respect we are just like our Muslim fellow Dutchmen … We don’t do pigs.

Sey | 27-07-15 | 12:56

De Amerikanen hebben bijna een compleet volk uitgemoord, dit wel zonder concentratiekampen maar de overlevende werden wel uiteindelijk in reservaten gepropt met eigen autonomie, een soort van Gaza.

En dan hebben wij het nog niet over de behandeling van de Afrikaanse en Mexicaanse mensen in vroegere tijden.

En maar als een echte Amerikaanse gooien met "Moron en fuck off" als het niet in haar straatje past.

Wat een kortzichtig en schenen schoppend mens is die Barr toch!

BigShow | 27-07-15 | 12:54

Naast het ICCO en Oxfam Novib met ex-mujhahedine mw. Karimi aan het hoofd ,zijn er talloze andere clubs die de Palestijnen een warm hart toedragen ( dat mag) maar met belastinggeld hun zaak ondersteunen. Zulk een club is The Rights Forum met inmiddels erevoorzitter dhr. van Agt. Pretenderend onpartijdig het internationaal recht van toepassing te laten zijn op het "conflict" Palestina-Israël is deze kliek verworden tot een anti-Israël organisatie. Nergens is te vinden hoe de Roomsche heren van Agt , Andriessen en van den Broek aan hun gelden komen. Wel heeft men de ANBI-status weten te verkrijgen ( club tot algemeen nut) en dat wil zeggen dat donaties fiscaal aftrekbaar zijn.Iedere belastingbetaler houdt derhalve dit onfrisse forum met lieden prat gaand op hun politiek verleden en hun titulatuur , in stand.

Jan Boule | 27-07-15 | 12:53

Kamervragen over digital intifada graag dank!

nerugaer | 27-07-15 | 12:53

hunny | 27-07-15 | 12:28
Om mijn argument maar kracht bij te zetten, dit voorbeeld. Links, en geen enkele nuance. Meest dichtbevolkte land in Europa op dat moment? Net een nieuw systeem ingevoerd ter registratie van alle burgers? Collaborateurs in de regering? Nee, dat had allemaal niks te maken met de uiteindelijke resultaten. IEDEREEN was fout. Nou ja, behalve hunny en zijn vriendjes, dan. En om niet meer fout te zijn, moeten we precies doen wat ze zeggen.

Dat is de linkse politiek ten voeten uit. Ze maken je uit voor rotte vis, maar beloven dat niet meer te doen als je luistert.

Piet van het Padje | 27-07-15 | 12:47

Mevrouw Barr heeft gewoon gelijk. Het antisemitisme is ook gewoon in volle glorie terug in Nederland, als het al ooit weggeweest is. Alleen moet je het deze keer niet met een Duitse tongval ondergaan, maar een Arabische. En waarom subsidiëren wij zo'n anti-Israël website, eigenlijk?

Boer in 020 | 27-07-15 | 12:46

Amerikanen zijn gestoord. Dat volk heeft geen enkele nuance in de cultuur zitten. Of je bent volle bak vóór iets, of volle bak tegen. Dus "Nederlander" Al Fassad heeft een anti-Israëlisch haatblogje, en de linkse landverraders in de overheid steunen dat, en het hele land is schuldig. Nou, dan kunnen we Amerika ook weer door het slijk halen vanwege de atoombom, of de KKK. Maarja, dat doen we niet, want in Nederland zijn we WEL genuanceerd. Nou ja, in rechts Nederland, dan. Links kan er ook wat van, qua WOII verwijzingen.

Piet van het Padje | 27-07-15 | 12:44

nederlanders zijn alleen dol op handel goed of slecht.

zakkenvullen,lees de geschiedenis (nederlands indie)

Veel armoede toegewenst!
Lekker betalen voor de grieken! Fuckers door de eeuwen heen!

hunny | 27-07-15 | 12:42

Kaas de Vies | 27-07-15 | 11:13
Dat denk ik niet!
Neemt niet weg dat er veel reacties juist de andere kant opslaan, wel door haar opmerking die met een korrel zout genomen kan worden, maar niet geheel onjuist!

lanexx | 27-07-15 | 12:41

Als ze nou eens wat minder zoop en zodra ze nuchter is een geschiedenisboekje inkijkt, maar ja, dat zal wel teveel gevraagd zijn.

mallekater | 27-07-15 | 12:41

Misschien een gekke vraag maar de RVD gaat serieus in discussie via Twitter?

Bisschop Berenbaffer | 27-07-15 | 12:33

hunny. Gelukkig hebben Amerikanen, en vooral die extreem rechtse Republikeinen als La Barr, een smetteloze reputatie op het gebied van omgaan met slaven, indianen en - nu nog steeds - gekleurde medemensen.

mallekater | 27-07-15 | 12:31

Nederlanders Nazi?

Statistieken.

Procentueel vergeleken met andere landen hebben Nederlanders de meeste Joden verraden.

Slavenhandelaars,wapenhandelaars,trots zijn op wandaden,enz

Trots zijn op criminelen uit het verleden?

Trots

hunny | 27-07-15 | 12:28

Ach heden. ik ben bang dat strakjes FBI en CIA een bezoekje bij deze doorgedraaide del afleggen.
Opsluiten en dwangverpleging lijkt me niet zo'n gek idee.
Een bevriende natie en een bevriend staatshoofd dermate beledigen vindt men zelfs in de VS niet goed.

mallekater | 27-07-15 | 12:14

Best schokkend hoe laag haar intelligentie is eigenlijk.

de Botte Bijl | 27-07-15 | 12:13

Deathcamps lol, die onnozele snapt het verschil tussen Dutch en Deutsch niet

Bokito ergo sum | 27-07-15 | 12:10

Beter kan Roseanne haar pijlen richten op Federica Mogherini, onze 42 jarige marxistische Europese Minister van 'Veiligheid', die graag met de facsistische politieke islam praat en Iran een atoombom kado deed.

Piet Karbiet | 27-07-15 | 12:07

Lekker kinderachtig weer Kwit. Laat dat mens met rust man. Of ben je gewoon blij dat er een uitgerangeerde beroemdheid uit je kleutertijd op je tweets reageert?

Nilfisk | 27-07-15 | 12:05

Nederland is nooit tolerant geweest. De enige mensen die vroeger "anders" waren, waren Joden en Zigeuners. Zigeuners had je weinig in Nederland, maar de Joden zijn massaal gedeporteerd met hulp van de Nederlanders. Natuurlijk is het in andere landen nog erger gesteld qua tolerantie, maar het zijn leugens om Nederland als tolerant te bestempelen.

Zaagmanss | 27-07-15 | 12:05

Natuurlijk, geef die mevrouw een podium.

poursuivant | 27-07-15 | 12:00

denoorman | 27-07-15 | 11:46
Gelul, wij hadden ook joden in de kelder. Sterker nog, ze liggen er nog steeds.

aardappelninja | 27-07-15 | 11:58

Ik weet alleen dat Roseanne dik is en het beeldscherm op een erg onprettige manier vult. Dat lijkt me wel genoeg kennis over het betreffende individu.

Kapitein Stijlvol | 27-07-15 | 11:54

Een Amerikaanse mevrouw die zich druk maakt over iemand van Groen Links en iemand waar ik nog nooit van gehoord heb? Het moet niet gekker worden.

voorschot | 27-07-15 | 11:54

Roseanne heeft gewoon gelijk.
De sp,d66,pvda en gl doen er alles aan om moslims te behagen.Israel is de vijand en de moslims zijn zielig.
En dan sponsort de overheid dat ook nog eens.

pejoar | 27-07-15 | 11:50

Nederland zit ook behoorlijk vol met linkse fascisten, die leven van rechts geld, dat dan weer wel.

Dutch_Holland | 27-07-15 | 11:47

Roseanne zegt toch niks anders dan hier al jaren gezegd wordt. Dat onze volksvertegenwoordiging in de hoek van de PvdA en GL geïnfiltreerd is door Jihadi sympathisanten (= nazis), en via soepsisie islamisering en anti semitisme aansturen cq mogelijk maken. Kudo's voor die dikke zeug om dat weer even aan te stippen.

Koettoerk | 27-07-15 | 11:46

na de oorlog bleek iedereen ineens in het verzet te hebben gezeten en een heldenrol te hebben vervuld.. helaas is de werkelijkheid anders.. Ik heb niet gehoord dat er iemand in nederland aangifte heeft gedaan tegen Arjen El Fassed of dat het openbaar ministerie onderzoekt of ze hem kunnen aanpakken...

denoorman | 27-07-15 | 11:46

Roseanne Barr ziet ElectronicIntifada voor wat 't is: een antisemitische haatsite. Dat Nederlanders dat zelf niet zien, is vooral 'n Nederlands probleem. De Nederlandse collectieve weigering types als Arjan El Fassed en Jan Wijenberg te zien voor wat ze zijn -antisemieten van 't onzuiverste water- is slechts 'n symptoom van de intellectuele en morele lafheid die de Nederlanders in '40-'45 ook al tot weinig heroïsch gedrag aanzette.

Mike_DB | 27-07-15 | 11:46

De 2e wereldoorlog is nooit gestopt. Ze stopten hooguit met de burgers elkaar te laten afschieten. Nu gaat dat via de economie en met geld (dat alleen 'vertrouwen' waard is maar verder kost het papiergeld meer dan dat het fysiek waard is). Ein volk, ein reich, ein Juncker. Europa iemand? Je zou er haast een serviesje van kopen.

Karin5 | 27-07-15 | 11:45

Waar gaat dit in godsnaam over?!

jawor36 | 27-07-15 | 11:45

dubbert | 27-07-15 |

GS gaat overal tegenin en is niet links en niet rechts, maar heel vaak recht door zee. Soms kan je aanvoelen wie het stuk heeft geschreven omdat je de schrijvers kunt herkennen aan hun opvattingen. Zo ook in dit geval. In dat geval gaat het er niet om of de boodschapper een punt heeft maar wie er wordt aangevallen.

The_Challenger | 27-07-15 | 11:42

-weggejorist-

aardappelninja | 27-07-15 | 11:37

Homer P. Simpson | 27-07-15

Die 90% werd na de oorlog lid van de PVDA en de VARA met als gevolg de shit die we nu hebben.

The_Challenger | 27-07-15 | 11:36

Hier gaat iets mis GS. Ze wijst terecht op de antisemitische agenda van Groen Links in NL en het financieel steunen ( 80 miljoen per jaar ) door ons land van PA/Hamas. Ze legt het verband tussen deze opstelling en die ten tijde van de opkomst van het Derde Rijk. Ze gaat er met gestrekt been in. Kortom ze vraagt zich af waarom de trein en tram vroeger gratis was en nu niet meer.

dubbert | 27-07-15 | 11:33

Niet gewoon een gevalletje gehackt?

Hoeki Oekema | 27-07-15 | 11:33

Mevrouw woont al een jaartje of tien op een ' nut farm' op Hawai.
-
Say no more.

bisbisbis | 27-07-15 | 11:31

Absurd dat de overheid geld besteed aan bede partijen. Die bedragen kan je tegen elkaar wegstrepen *poof its gone*
Besteed het uitgeknepen belastinggeld aan je eigen inwoners.

solcama | 27-07-15 | 11:30

Of is dat die dronkelap die hier laatst op het gedode stenengooiertje topic los ging over Israel Apartheid dit en dat?

Over de Apartheid van Islam was hij niet erg ontvankelijk, met zijn gescheiden muur voor vrouwen.

guurderdanguur | 27-07-15 | 11:29

In dit geval heeft ze wel een beetje een punt: Joden werden massaal verraden door Nederlanders die daar FL 7,- voor kregen en er waren in héél Nederland slechts 1500 Duitsers. De rest deden we zelf. Wat het verzet betreft: 90% werd pas lid toen duidelijk werd dat de Duitsers niet gingen winnen.

Homer P. Simpson | 27-07-15 | 11:29

Is die 'Nederlander' El Fassad een nakomeling van onze Marokkaanse bevrijders?

guurderdanguur | 27-07-15 | 11:28

Ze heeft een punt. Stilzwijgen over de Jodenhaat onder islamitische Nederlanders is hetzelfde als er aan meewerken.

nerugaer | 27-07-15 | 11:27

Waar blijven Rutte en Asscher? Normaal kruipen die al een half jaar voordat Wilders iets produceert wereldwijd door het stof om te verklaren dat niet alle Nederlanders zo zijn.

Pierre Tombal | 27-07-15 | 11:25

Arjen El Fassed is een Nazi.

ekia | 27-07-15 | 11:23

Roseanne Bar weet dingen.

mindless | 27-07-15 | 11:22

Onze eigen Bram heeft het hier al eerder uitgelegd: www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/06/...

"En ICCO ten slotte - ook geen onbekende hulpclub - ondersteunde 'Electronic Intifada', een entiteit die onder meer geweld tegen Joodse burgers rechtvaardigt en een zeer antisemitisch geschrift als 'De Protocollen van de Wijzen van Zion' als legitieme bron opvoert."

tipo | 27-07-15 | 11:21

Ik ken mevrouw Roseanne Barr niet. Daar mis ik zo te zien helemaal niets aan. Hier toonden de Gutmenschen hun eeuwige gelijk ook al tientallen jaren aan door iedereen die ze tegenspraak een "nazi" te noemen.
De "Godwin" als enige- en doorslaggevend argument, zeg maar. Sinds al dat nazi-schreeuwende Fatsoen betrapt werd bij de publiekelijke terechtstelling van Pim Fortuyn is het Godwin-geweld een beetje geluwd.

Geen zin om nu met zo'n mastodont uit een land waar de Godwin nog steeds koning is te gaan bekvechten.

Jan Passant mk2 | 27-07-15 | 11:21

wie ?

krem | 27-07-15 | 11:19

Roseanne snapt het tenminste...

De hersenloze | 27-07-15 | 11:18


F. | 27-07-15 | 11:14

Behalve dan die met Archy Bunker maar die gast was dan ook zo racistisch als maar kon, dat zou nu zeker niet meer mogen worden uitgezonden anders kregen Quincy en Sylvana en aanhang subiet een rolberoerte.

eerstneukendanpraten | 27-07-15 | 11:17

@arbanafal | 27-07-15 | 11:15

Israël en het Zionisme zijn een Nederlands complot! Echt. Waar.

Reinaert | 27-07-15 | 11:16

Moewhahahaha. Zie ons Nederlanders eens naar het toetsenbord rennen om ons ongenoegen te uiten.
.
Dat Nederlanders bij zo'n beetje ieder gespreksonderwerp waar de VS bij gesleept kunnen worden, Amerikanen wegzetten als redbecks, fascisten, en losgeslagen religekken mag de pret niet drukken.
.
Overigens is WO2 natuurlijk een uitstekend onderwerp om Nederlanders mee rond de oren te meppen. De wanstaltige collaboratie van onze bestuurlijke elite, de laffe meegaande houding van het volk, en het lachwekkende naoorlogsverzet zijn geen dingen om trots op te zijn.
.
Zijn wij nazi's? Natuurlijk niet, maar we zijn ook niet dapper genoeg gebleken om iets tegen nazi's te ondernemen. Ook nu weer zichtbaar inzake Islam.
.
Wellicht dat over 100 jaar een vadsige comedienne via haar holodeck daar in 3D over kan gaan miepen. En u natuurlijk ook!

Parel van het Zuiden | 27-07-15 | 11:15

Ach, niet zo lang geleden schold ze alle israelis uit voor nazi. Waarschijnlijk rouleert ze jaarlijks het nazischap over de landen.

arbanafal | 27-07-15 | 11:15

Korea, Vietnam, Irak, Afghanistan, Guantanamo Bay, en ga zo maar door.

Precies. Nederlanders zijn nazi's. Allemaal!

Reinaert | 27-07-15 | 11:15

Kritiek op EI en El Fassed is 100% terecht.
Als het inderdaad zo is dat het met belastinggeld ondersteund wordt heeft ze daarmee ook een punt.
Dat ze daarmee alle Nederlanders Nazi's noemt, omdat iedereen meebetaalt, is gechargeerd, maar niet meer of minder als wat een gemiddelde reaguurder doet.
Strikt genomen heeft ze geen gelijk, hoewel alle belastingbetalende Nederlanders meebetalen, ze hebben er niet allemaal voor gekozen.
Maar de meerderheid wel, dus iemand die VVD of PvdA heeft gestemd kun je daar gerust van beschuldigen.

En je kunt van Roseanne vinden wat je wilt, nee ik zou haar niet doen, nee ik heb nooit om haar gelachen, ja het is wellicht een zeer onaangenaam persoon, maar van mij mag ze hier gerust komen reaguren, brengt tenminste wat gezonde reuring.

Cuyahoga | 27-07-15 | 11:14

Deze Roseanna Barr heb ik nooit kunnen betrappen op enig gevoel voor humor. Verschrikkelijk vervelende comedy (zoals de meeste Amerikaanse) was dat.

F. | 27-07-15 | 11:14

@lanexx | 27-07-15 | 11:09
Dat weten wij.
Maar heb ik daarom Anne Frank vermoord?

Kaas de Vies | 27-07-15 | 11:13

Kunnen we dit mens niet gewoon doodnegeren?
Veel dank voor iedereen die daaraan meewerkt.

Rest In Privacy | 27-07-15 | 11:13

Ze lijkt wat afgevallen te zijn. Misschien is ze gewoon chagrijnig dat ze niet meer zoveel mag vreten. Weten wij veel.

Bart de Gelovige | 27-07-15 | 11:13

@ ikdenkwat | 27-07-15 | 10:56

Hahaha, wat moest ik lachen om dit, ik denk het ook !

edelweiss | 27-07-15 | 11:12

Tja voor wat inhoudelijke reuring moet je soms de bocht afsnijden ten kost van jezelf.

zevensprong | 27-07-15 | 11:12

@vliegende knorrepot | 27-07-15 | 11:00
Ja, want die mensen hadden een keus en als ze weigeren zouden ze totaal niet geëxecuteerd worden of iets dergelijks...

Ga toch even lezen man.

Krantlezer | 27-07-15 | 11:11

Enige goede wat er ooit uit de buurt van Roseanne Barr is gekomen is Sarah Chalke.

Ikdus | 27-07-15 | 11:11

Sinds er een twitteraccount genaamd 'necrosis' opdook heb ik twitter niet meer serieus kunnen nemen.

eerstneukendanpraten | 27-07-15 | 11:11

Pigs are bad hmkay?

jemagookniksmeer | 27-07-15 | 11:11

Die domme nicht kent haar talen niet.
Ze weet het verschil niet tussen Dutch en German.

jasser | 27-07-15 | 11:09

Is alle Nederlanders over 1 kam scheren omdat 1 of andere nietszeggende pipo een blog opent ook niet een beetje racisme of hoe je het ook moet noemen?
+1 voor de Rijksvoorlichtingsdienst (neem aan dat die namens Lex twitteren) voor hun reactie trouwens! (nooit gedacht dat ik dat nog eens zou zeggen).

Capt. Iglo | 27-07-15 | 11:09

Aan de andere kant. Hoezo is die Arjen El Fassed een nederlander? Hij heeft toch een marokkaans paspoort en de marokkaanse nationaliteit.. laat Roseanne effe snel de marokkaanse koning en marokko gaan beledigen aub.

denoorman | 27-07-15 | 11:09

Alleen omdat onze "hoogheid" reageert betekent niet dat ze ongelijk heeft. Er zijn vele gevaarlijke islamisten die vanuit Nederland opereren, en die geen strobreed in de weg gelegd krijgen. Ze worden zelfs gesteund met oeverloze subsidies!
Hij begeeft zich wel op gevaarlijk terrein lijkt me met zijn boude stelling!

lanexx | 27-07-15 | 11:09

gelukkig dat de yanks nooit foute beslissingen hebben genomen...

Satria | 27-07-15 | 11:08

@denoorman | 27-07-15 | 11:05
De Nazi's werden door Amerikanen gefinancierd. Dus zij heeft Anne Frank vermoord.

Kaas de Vies | 27-07-15 | 11:08

Ze heeft wel een punt, daar is niet heel erg veel tegen in te brengen en zo'n aanval is moeilijk te verdedigen tenzij je haar en het hele amerikaanse volk ook allerlei onfrisse zaken uit hun verleden gaat verwijten. Maar om nu alle nederlanders over 1 kam te scheren... Met andere woorden, het is een onzinnige discussie, cq moddergooien en dit levert meestal weinig fraais op...

denoorman | 27-07-15 | 11:05

Elke Nederlander wordt via de fiscus ook een beetje een antisemiet, politiek extremist en islamist, want er gaat nu eenmaal Nederlands belastingbetalersgeld naar ICCO: missingpeace.eu/en/2011/01/icco-and-el...

Dan mag je met recht elke Nederlander voor nationaal-socialist uitschelden.

Roseanne heeft dus gelijk, maar..... we zijn wel nazi's met een pistool op ons hoofd van de belastinginspecteur. Misschien dat dat scheelt in de schuldvraag.

tipo | 27-07-15 | 11:04

Wiki:'Electronic Intifada (ei) is een website die het Arabisch-Israëlisch conflict vanuit Palestijns perspectief belicht. Electronic Intifada is opgericht door Ali Abunimah, Arjan El Fassed, Laurie King en Nigel Parry. Electronic Intifada kwam in het nieuws omdat zij van de Nederlandse overheid via de Nederlandse organisatie ICCO overheidssteun ontvangen voor het uitdragen van een anti-Israëlisch standpunt. De Israëlische niet-gouvernementele organisatie NGO Monitor stelde daarbij dat op Electronic Intifada structureel vergelijkingen zouden worden getrokken tussen Israël en het optreden van de nazi's en tussen Israël en het Zuid-Afrikaanse Apartheidsbewind.'

seven | 27-07-15 | 11:03

De vraag voor Quid is...... is Roseanne Barr een babyboomer?

Herr Zimmermann | 27-07-15 | 11:03

Ach, liever dat zij(/het?) zoiets zegt dan iemand die er toe doet.

Dutchie1966 | 27-07-15 | 11:03

Dat=die.

sjoost | 27-07-15 | 11:02

Arjan El Fassed zat bij groenlinks, dus Roseanne zal wel een punt hebben. Ook nu is dan nog een partij dat de nieuwe nazi's met hun ideologische jodenhaat steunt waar het kan.

sjoost | 27-07-15 | 11:01

ach, dat Groen Links gekkie is idd nogal gekleurd bezig op zijn webstek.
' African-Palestinian community’s deep roots in liberation struggle '
- electronicintifada.net/

(c)ZWITSUL | 27-07-15 | 11:00

Mevrouw heeft toch wel een punt.
In WOII hielpen Goede Vaderlandersch braaf mee alle Joden aan te geven.
Nu doet de PvdNSB cs. z'n uiterste best NL in een kalifaat te veranderen.

vliegende knorrepot | 27-07-15 | 11:00

Hoho. Niet te snel oordelen. Misschien hebben Rosanne wel eens in een vligtuig met Nederlanders gezeten.

Traag | 27-07-15 | 11:00

Waarschijnlijk denkt ze dat NL een stad is in Duitsland.

ikdenkwat | 27-07-15 | 10:56

En dan te bedenken dat de NPO, taxmonies dus, haar ooit miljoenen gaf om die sitcom uit te zenden.
Enfin, als je je verdiept in waarom Roseanne beserk gaat komt wel iets aan het licht. GLer Arjan El Fassed heeft een Palestijnse vader en heeft the elektronic intifada opgericht, iets waar blijkbaar veel Nederlands subsidiegeld heengaat en wat Palestijnen ea ophitst tegen Israël. Iets waar de Joodse vrouw Roseanne boos van wordt. Dus los van dat zij nu losgaat op NL, waarom subsidiëren wij de propaganda van de Palestijnen?

seven | 27-07-15 | 10:56

Sorry heb de afgelopen 30 jaar SBS Shownieuws gemist dus ken deze mevrouw niet.

Bertie Wooster | 27-07-15 | 10:55

@scheetje beef
Dáár heb je weer een punt. Wat een behemoth die Roseanne. Gádverdamme.

Nacho_Vidal | 27-07-15 | 10:54


MonsantoSucks | 27-07-15 | 10:50

Ben je gek, dit is gewoon weer een geintje van Kaas de Vies.

eerstneukendanpraten | 27-07-15 | 10:54

Maar wie is dan die El Fassad?

lanexx | 27-07-15 | 10:54

Sorry waar gaat dit over. Mensen zouden boven 0.6 niet meer mogen twtiiteren net zo min als autorijden.

Lichtstadfan | 27-07-15 | 10:54

@Nacho_Vidal | 27-07-15 | 10:49
Daar moet ik haar toch gelijk in geven, ik maak liever een apocalyps mee dan dat ik haar zou doen.

Scheetje Beef | 27-07-15 | 10:52

Verwarde vrouw?

Goatboy2014 | 27-07-15 | 10:52

Zuipen en twitteren is altijd een verkeerde combinatie, Roseanne aan de bar.

ikdenkwat | 27-07-15 | 10:51

Misschien moet iemand die Rosanne dan ook even vertellen hoe zij alle oorspronkelijke bewoners van hun continent hebben uitmoord. En misschien moet mevrouw zelf eens in een enorme oorlog terecht komen, kijken hoe zij dan handelt, is altijd lekker makkelijk oordelen achteraf en als je er zelf niet bij was. Er zijn overigens natuurlijk genoeg foute dingen gedaan/gebeurt in NL tijdens de oorlog maar Rosanne is een beetje de context kwijt geloof ik.

Capt. Iglo | 27-07-15 | 10:50

Zit Willem op Twitter?

MonsantoSucks | 27-07-15 | 10:50

Roseanne is een dikke feminazi die schreeuwt dat verkrachting nog erger is dan een apocalyps.

Dus dat.

Nacho_Vidal | 27-07-15 | 10:49

Het is me uit de aluhoedje onzin die ze uitkraamt nog niet helemaal duidelijk wat nou de reden is om Arjan El Fassad een nazi te noemen.

Mr. Gene Y. Uss | 27-07-15 | 10:48

Waar gaat dit over? Snap het nog steeds niet.

edelweiss | 27-07-15 | 10:48

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl