Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Schoolreisje naar Efteling: 10 arrestaties

Ok, zwarte school, gelukkig gedroegen 270 leerlingen zich wel normaalDe Pvda wil 'schoolreisjes' naar zwarte scholen. Prima, dan gaan er dooien vallen. Want leest u even mee kamerlid Hamer, hoe een groep van Utrechtse binnenstadscholieren zich gedraagt op de meest sprookjesachtige plek van Nederland: Jongens vielen meerdere meisjes lastig, meerdere mensen kregen klappen, twee jongeren aangehouden die een meisje in het gezicht hadden geslagen. Voordringende scholieren slaan man bij de houten achtbaan uit de wachtrij, 8-jarig jongetje zonder aanleiding geschopt en geslagen. Totaal van 10 arrestaties in de Efteling omdat een groep achterbuurtkinderen dachten dat ze op een freefightgala beland waren. Dus onze observatie 'aapies kijken in plaats van naar Efteling' nemen we bij deze terug: ook de Efteling is niet geschikt voor aapies. Stuur die kudtkinderen naar dit evenement en vergeet ze op te halen. De VMBO-school waar het om gaat was het Vader Rijn College, in Overvecht, alwaar driekwart van de leerlingen Turks of Marokkaans is. UPDATE: NRC schreef als eens over de zwarte school: leraren mochten geen gesprekken organiseren omdat leerlingen in ramadan zaten en dus te hongerig en te agressief waren... UPDATE 2: Speciaal voor hen die het beter weten, een test: Opvoeden doe je zo!

Reaguursels

Inloggen

jemig de pemig, nou die doen hte vast niet weer hoor. Wat een vieze kudt aso jongeren! Eenzame opsluiting voor een paar maand zal helpen!

DonnieDarko | 22-04-05 | 21:11

Toch jammer dat zoiets nooit eens vantevoren wordt aangekondigd...

exhxv666 | 22-04-05 | 11:55

Mogelijke lange termijn oplossing:

- Geboortebeperking sociaal zwakkeren max. 1 kind.
- Scholen verkleinen
- Tuig op een opvoedschool/kamp plaatsen totdat ze volwassen gedrag tonen.

Nev | 21-04-05 | 20:59

Ongeveer een jaar geleden was ik voor het eerst (en voor het laatst) in het Anne Frank huis.
Voor het laatst omdat ik doodziek werd van zich misdragende groepen scholieren. Alleen al in de wachtrij voor de deur hing een carnavals-sfeertje, maar binnen was het nog erger. Geen Marokanen (die weten niet eens wie Anne Frank is, dat is ze op school niet uitgelegd, bang als leraren zijn om op islamitische teentjes te trappen) maar Italiaanse, Duitse en Nederlandse scholieren van diverse etnische achtergrond gedroegen zich alsof ze op de eerste de beste kermis liepen. Noem me een ouwe lul maar in dit soort zaken is het minste wat je van 16, 17 en 18 jarigen kan verwachten dat ze enig inleveingsvermogen en respect hebben voor de plek waar ze zijn en voor andere bezoekers. Of dat dat in ieder geval wordt afgedwongen door de begeleiders (leraren, medewerkers Anne Frank huis), maar niets van dat alles.
Damn wat een stichtelijke boodschap van Dr Ledwatch!

ledwatch | 21-04-05 | 20:33

Morrizz: "Hoe zouden dit soort huftertjes zich gedragen als ze met schoolreis naar het Anne Frank-huis gaan?"

"Tijdens een bezoek aan het Anne Frankhuis werden door leerlingen uitspraken gedaan als 'net goed' en 'ze hadden nog veel meer joden moeten doden".

www.dutchdisease.com/blog/index.php?p=...

Wouter Bos (PvdA) over de multicultuur: "wen er maar aan".

Nou Wouter, ik heb niet zoveel zin hier aan te wennen.

Dr. Dr. Bartholdy | 21-04-05 | 19:58

GeenStijl-screenshot bij Vara Live nu.

Poptaart | 21-04-05 | 19:56

School schorst leerlingen na vechtpartijen Efteling
Uitgegeven op 21 april 2005 om 16:24 uur

(Novum) - Vijf leerlingen van het Vader Rijnlandcollege in Utrecht worden geschorst omdat zij woensdagavond betrokken waren bij diverse vechtpartijtjes in de Efteling. Dat zegt directeur Bart Engbers donderdag tegenover Novum Nieuws. "Wat er is gebeurd is niet alleen vervelend, maar ook ontoelaatbaar."

Volgens de politie werden woensdagmiddag tien jongeren tussen de 13 en 16 jaar aangehouden in het attractiepark in Kaatsheuvel. Zij zouden onder meer een 8-jarige jongen zonder aanleiding hebben geschopt en geslagen. Ook vielen zij een meisje lastig, meldt de politie.

Engbers weerspreekt dit donderdag. "Vijf jongeren van 13 en 14 zijn opgepakt. De andere vijf hebben alleen op het bureau gezeten als getuige." Volgens de directeur waren woensdag in totaal 280 onderbouwleerlingen van het college in de Efteling.

De vijf jongeren worden niet alleen geschorst, maar moeten ook aanwezig zijn bij een gesprek dat de school met de ouders van de leerlingen zal hebben. Engbers zegt donderdag dat de scholieren op het college afwijzend hebben gereageerd op het gedrag van hun medeleerlingen. "De vijf opgepakte scholieren zijn Nederlanders van Marokkaanse komaf. De overige Marokkanen op onze school vrezen dat zij voortaan ook schuin worden aangekeken."

Tot zover het bericht van Novum/Nieuws.nl. De leerlingen die ik vandaag gesproken heb, moesten vreselijk lachen omdat de opgepakten vandaag gewoon op school waren. Een paar bovenbouwleerkrachten wisten mij te vertellen dat er binnen de school al niet meer over gepraat werd. In de onderbouw hebben ze er nog wel een extra mentorles tegenaan gegooid, waarbij iemand heeft opgemerkt dat je, als je binnen de school geen duidelijke grenzen stelt, niet kunt verwachten dat het op de Efteling vanzelf goed gaat.

Cpt. Iglo | 21-04-05 | 19:43

Moet zeggen dat wij 25 jaar geleden met schoolreisje wegens verregaande wantoestanden ook wel eens een pretpark zijn uitgeschopt. (Onze leraar kreeg ook goeie klappen toen trouwens ;)
Alleen waren wij toen volgens mij nog lang geen 16, dat vind ik zo vreemd.
Met 16 naar de efteling, dan ben je bijna wel verplicht om paddo's te nemen...

Pannie | 21-04-05 | 19:33

Hoe zouden dit soort huftertjes zich gedragen als ze met schoolreis naar het Anne Frank-huis gaan?
Verkeerde vraag.
In onze politiek correcte maatschappij, verziekt door geitenharensokken zemelaars, hoeven ze niet meer naar hat Anne Frankhuis, dat past niet in hun Al Jazeera-cultuur.
Over 2 generaties wordt Mohammed B. tot de grootste Nederlander gekozen.

Morrizz | 21-04-05 | 18:55

73cent als het hier economisch slechter gaat zijn de Islamieten snel verdwenen natuurlijk.
Dat jullie vaders als een soort hoeren hun vrouwen, kinderen, familie, religie enz achter zich hebben gelaten om kafir GELD te verdienen zegt genoeg natuurlijk.
Het is dat wij weer zo sociaal waren om de gezinshereniging in te voeren....

Pannie | 21-04-05 | 18:39

Onze maatschappij is aan het verloederen, dat is het bewijs. Wacht maar als bij ons in Nederland economisch slechter gaat, dan gaat er een hoop mis!! En iemand moet toch de schuldige zijn! Raad maar wie dat wordt....
Het is allemaal onze eigen schuld, we zijn veel te tollerant, nu is het tijd voor I.N.L. (Islamitisch Nederland)!!

73cent | 21-04-05 | 18:11

Hetzelfde doen als in Israel, overal varkensbloed op smeren.

Qantrix | 21-04-05 | 18:09

meteen tegen de muur zetten die lui en.boem.... ze zijn toch niets waard.

ppexx | 21-04-05 | 15:33

@Cpt. Iglo 21-04-05 @ 15:01

We agree.

TheRealShowstopper | 21-04-05 | 15:15

@Quineverre,
Jazeker. Dat is het ook. De verantwoordelijke personen hebben de akelige neiging ouders en leerlingen zeer minachtend te behandelen, en dit afschuiven past daar goed in.

Cpt. Iglo | 21-04-05 | 15:13

@ Iglo,
Dat bericht krijgt toch een beetje vreemde bijsmaak na jouw informatie over de manier waarop deze school, gedwongen door de leiding, met kinderen omgaat. Ineens moeten we ouders op school komen. Klinkt naar afschuiven van de eigen verantwoordelijkheid in deze.

Quineverre | 21-04-05 | 15:07

RTV UTRECHT MELDT:
School zoekt raddraaiers Efteling
geactualiseerd: 21 april 2005 · 14:52 uur

UTRECHT - Het Utrechtse Vader Rijncollege schorst de leerlingen die woensdag betrokken waren bij vechtpartijen met andere bezoekers van de Efteling. Ook moeten hun ouders naar school komen voor een gesprek met de leiding.

Het Vader Rijncollege is momenteel op zoek naar de hoofdverantwoordelijken van de ongeregeldheden. De school was met 280 man in het pretpark. Daardoor is nog niet duidelijk welke leerlingen betrokken waren bij de knokpartijen.

Sommige kinderen werden volgens de school opgepakt, terwijl ze niks hadden gedaan. In totaal werden tien leerlingen van 13 tot 16 jaar gearresteerd.

Cpt. Iglo | 21-04-05 | 15:05

@ TheRealShowstopper.
Wie verwijt je nu gebrek aan realiteitszin? De docenten die het moesten uitvoeren, hadden gewoon gelijk. Als je het Ministerie van Onderwijs bedoelt, ben ik het met je eens. Als je de lerarenopleidingen bedoelt, die geen leraren meer opleiden maar reflectoren, trouwens ook. Ondanks het feit dat de hoge ambtenaren en veel kamerleden hun kinderen op het VWO hebben zitten, kan deze toestand niet veel langer voortduren. Hoewel, ik sprak een tijdje terug zo'n ambtenaar, en die dacht echt dat het studiehuis een goed idee was. Hm. Het onderwijs is een verrotte zaak.

Cpt. Iglo | 21-04-05 | 15:01

@ Realshowstopper,
Niet heel links was voor dit systeem. Ik ben echte niet de enige in die club die wilde naar een systeem met goede vakopleidingen in plaats van het rare VMBO. Persoonlijk vind ik het namelijk niet alleen een uitholling van ons schoolsysteem maar ook een belediging naar diegene die als vakman in dergelijke beroepen werkzaam zijn. Alleen mensen die dat vakmanschap (of vakvrouwschap) niet op waarde weten te schatten komen met dit soort idiote plannen.
@ Iglo,
Misschien los ik tegen die tijd mijn baan in de IT wel in voor de stress van het onderwijs. Als ze dan nog informatica krijgen op school tenminste in plaats van navelstaren.
Voor die leerlingen met de combo van hoofd en handen hadden we volgens mij trouwens de havo met daaropvolgend een hogere vakopleiding. Er zit toch een verschil in het opleiding van een timmerman of een ingenieur. Ze zijn beide echter wel heel hard nodig.

Quineverre | 21-04-05 | 15:00

Iemand het NRC artikel gelezen trouwens? Hier een leuk citaattje:

"Wij hebben het er [de moord op van Gogh, TRS] alleen over als leerlingen aangeven dat zij er zelf over willen praten'', zegt adjunct-directeur Riny Hendriks van het Europa College in Utrecht, een vmbo-school met veel allochtone leerlingen. Discussies in de klas zijn daarom geen doel op zichzelf. ,,We moeten heel voorzichtig zijn. De opmerkingen die Van Gogh heeft gemaakt raken sommigen recht in het hart."

TheRealShowstopper | 21-04-05 | 14:57

@iglo
dank voor je verhelderende antwoord en precies wat ik al vermoede idd een skool
voor de minder bedeelde kwa hersenpannetje
slechts bedoeld voor amoebes met een islamitische hersenafwijking
Overigens mogen zij ook daar gewoon gezien en ongezien de tiefus genieten en lekker leeglopen

endeldarm | 21-04-05 | 14:54

@---c@rg@w@r----wat een zielig wijf ben jij zeg!!.

Rick de rechtse rakk | 21-04-05 | 14:52

@Quineverre,
Er zou ook plaats moeten zijn voor een school voor leerlingen wier kracht zowel in hoofdwerk als handwerk zit. Mensen met een goed stel hersens die ook nog kunnen maken wat ze verzonnen hebben, zijn volgens mij goud waard. Voor de rest ben ik het wel met je eens. Helaas wordt er op dit moment op de lerarenopleiding te weinig aandacht besteed aan vakkennis, of kennis uberhaupt. De leraren in spe moeten een 'portfolio' maken, waaruit blijkt dat ze kunnen 'reflecteren'. Dat betekent niet dat ze licht moeten kunnen weerkaatsen, maar dat ze moeten kunnen nadenken over wat ze doen. Hoe navelstaardiriger het 'portfolio' des te beter de beoordeling. Over een paar jaar is er dan ook een groot tekort aan docenten die nog gewoon les kunnen geven, want die zijn tegen die tijd allemaal met pensioen.

Cpt. Iglo | 21-04-05 | 14:52

@Cpt. Iglo 21-04-05 @ 14:43

Met dank aan het gelijkschakelingsdenken van de socialisten. Hoezo gebrekkige realiteitszin? Ik kan mij herinneren dat docenten al jaren voor de invoering riepen dat het een fiasco zou worden.

TheRealShowstopper | 21-04-05 | 14:52

@ Iglo,
Ik vond in de tijd van het oude LBO al dat we terugmoesten naar de echte vakschool zoals de ambachtsschool waar mijn vader zijn vak leerde.
Niet omdat ik ouderwets ben of zo maar volgens mij omdat de bedoeling van het LBO is leerlingen die niet houden van met je hoofd werken en leerlingen wier kracht in handwerk en niet in hoofdwerk zit te leren hoe je dat met je handen werken doet.

Quineverre | 21-04-05 | 14:46

@Quineverre,
Helaas heeft de schoolinspectie het Vader Rijn College twee jaar geleden nog een veer in de reet gestoken omdat het 'een van de beste scholen' in zijn categorie was. Het grootste probleem is, dat het hele VMBO een doodgeboren kind is. De gedachte, dat het tijd wordt voor echte scholen, waar docenten gedegen les mogen geven aan leerlingen van ongeveer hetzelfde niveau (als de andere leerlingen, niet als de docenten natuurlijk, want dan hebben ze geen les meer nodig), is aan mij wel besteed. Als over een paar jaar het VMBO-fiasco eindelijk als zodanig erkend wordt, kan men het eens in de door mij genoemde richting zoeken.

Cpt. Iglo | 21-04-05 | 14:43

@ Iglo,
laten we het hopen. Eigenlijk had de schoolinspectie al lang maatregelen moeten nemen in zo'n situatie. Maar eerlijk gezegd weet ik niet of zij daar wettelijk iets mee kunnen. Zo niet wordt het tijd voor wat wetsveranderingen om het geloofwaardig te houden.
Het illustreert wel heel mooi waarom de problemen niet simpel afgedaan kunnen worden door moslims te schreeuwen. Er zijn zo overduidelijk veel kanten en groepen bij dit probleem betrokken.

Quineverre | 21-04-05 | 14:38

@endeldarm,
Het Vader Rijn College is een VMBO-school, geen school voor verstandelijk gehandicapten. Om in je scholingsbehoefte te voorzien, zul je je dus elders moeten vervoegen.

Cpt. Iglo | 21-04-05 | 14:36

@Quineverre,
Het zou best kunnen dat ouders hun kinderen niet massaal van het Vader Rijn College afhalen, omdat ze er geen weet van hebben, wat daar precies gebeurt. Veel incidenten die binnen de school plaatsvinden, worden in de doofpot gestopt. Ik weet overigens niet of er geen ouders zijn die hun kinderen er afhalen, en zo'n incident op de Efteling doet ouders van nieuwe leerlingen misschien wel voor een andere school kiezen.

Cpt. Iglo | 21-04-05 | 14:33

Zeg dat Vader Rijn gebeuren is dat soms voor verstandelijk gehandicapten????Zo neen, gaarne even het adres want dan weet ik waar mijn kids naar toe moet sturen en de brandbrief, zit er ook nog een moskwee bij gezellie kan die ook meteen in de hens
Overigens er zal een dag komen dat dat gespuis en tuig van de richel de verkeerde tegenkomt en dan zijn de rapen gaar voor links/liberaal of denken die dwazen soms dat er in dit land alleen maar slappe dweilen lopen die voor hun bukken en opzij gaan nee toch?? mag ik voor ze hopen komen ze met tien wij met 100 met 100 dan 1000 met mes hup de botte bijl enzovoort Het moet nu maar eens gewoon stoppen met de onzin We willen een land waarin iedereen graag lekker leeft en
geen land vol met geboren frustaten en dat komt weer omdat ze te klein geschapen zijn weg met die varkens

endeldarm | 21-04-05 | 14:29

@ Iglo,
Mijn stellige overtuiging is dat je niet alleen kan opvoeden omdat je niet in een afgesloten bubbel zit met je kinderen. Het feit dat niemand meer iets durft te zeggen als een opgeschoten rotkind de oudere dame verderop in de straat lastig valt en zelfs niet het left heeft om even naar ouders te stappen om ze op de hoogte te stellen is voor mij deel van het opvoedprobleem.
Hoe verwacht men in vredesnaam dat ouders kunnen reageren op gedrag waar ze geen weet van hebben.
En voor een school die meent geen regels te moeten stellen heb ik al helemaal geen goed woord over. Ik vraag me alleen af waarom ouders hun kinderen niet massaal van die school afhalen.

Quineverre | 21-04-05 | 14:25

@Quineverre. Gelukkig is opvoeden beslist niet uit de mode. Verreweg de meeste kinderen die ik tegenkom, zijn in principe best redelijk opgevoed. Een probleem is echter, dat ze op straat vaak geen weerwoord krijgen als ze brutaal zijn, doordat teveel mensen bang zijn. Dat is nog wel voorstelbaar ook, immers, veel mensen laten zich door de politiek en de media vertellen wat er gebeurt, in plaats van om zich heen te kijken.

Cpt. Iglo | 21-04-05 | 14:20

@Framoes. Een groot deel van de leerlingen van het Vader Rijn College is afkomstig uit Kanaleneiland (bus 7 rijdt heen en weer naar Kanaleneiland Zuid). Het maakt niet zoveel uit waar de leerlingen vandaan komen. Ik blijf zeggen dat de school meer begeleiding had moeten meesturen, maar de grootste fout ligt in de schoolcultuur van het Vader Rijn College. Ouders vinden dat de leerlingen streng aangepakt moeten worden, leerlingen (jawel, ik heb dit feit met zorg gecheckt) vinden dat de leerlingen streng aangepakt moeten worden, ervaren docenten vinden dat de leerlingen streng aangepakt moeten worden, maar het mag niet van de staf (in ieder geval de mensen die het voor het zeggen hebben), omdat het niet in hun wereldbeeld past.

Cpt. Iglo | 21-04-05 | 14:13

@ Iglo,
Een zorgelijke ontwikkeling inderdaad met als toppunt het idiote iederwijs project. Ik ben zelf iemand die heel erg geloofd in persoonlijke aanpak en een zekere mate van vrije ontwikkeling van een kind maar je kan er ook echt te ver mee gaan. Als er een ding duidelijk is vanuit alle bestudeerde methodes van opvoeden is het dat kinderen om leiding, regels en duidelijkheid vragen.
Het is wel zo dat dergelijke scholen en methodes vooral in trek zijn bij blanke midden klasse ouders met een jaren 60 complex. Maar het effect is hetzelfde als het effect dat we zien bij een bepaalde groep marokanen. Als je pubers maar laat aankloten dan komt er narigheid.
Opvoeden lijkt volledig uit te mode te zijn. Het lijkt wel of ouders niet willen weten dat het ontwikkelen van eigenheid ook heel goed kan binnen een systeem van regels en orde. Opvoeden is voor hun een soort vies woord dat betekend alles verbieden.

Quineverre | 21-04-05 | 14:12

@ Baron, je bent een schande voor de adel.

@ Brusselmans: hulde voor je opmerking. Dit stukje van Hoxha is te kotsen zo tendentieus. Alle 'zwarte' scholen worden gelijkgesteld aan een broednest van tuig en aanranders.
Ik vind het jammer dat GS NOOIT iets positiefs post over de moslimgemeenschap. Maarja als je dat doet, dan ben je meteen een Groen Link geitenwollensokkenneukser enz enz.
Triest.

Gielos | 21-04-05 | 14:11

@Tipnix 21-04-05 @ 11:27
Die kids zouden een Desert Eagle op zak mogen dragen, dat zou het probleem wel oplossen. Veel allochtone jongeren zijn alleen bang als je ze intimideert.

Framoes | 21-04-05 | 14:10

Volgens mij speelt precies hetzelfde probleem in Belgie.

Dr. Dr. Bartholdy | 21-04-05 | 14:10

@Quineverre. Een ouderwets strenge leraar maakt op het Vader Rijn College weinig kans. De dienst wordt daar uitgemaakt door een paar mensen die afkomstig zijn van de voormalige middenschool (iemand die nog weet wat dat was?) "De Witte Raaf" en die het knuffelen hoog in het vaandel hebben staan. De top van het Vader Rijn College heeft besloten dat de school het 'Nieuwe Leren', ook wel 'Natuurlijk Leren' in de praktijk moest gaan brengen. Volgens de leerlingen die ik daarover gehoord heb, en die overigens blij waren dat ze nog 'traditioneel' hun diploma mogen halen, voor wat het waard is, vervelen de leerlingen in het 'Nieuwe Leren' zich te barsten en vullen zij hun tijd met roddel, achterklap en vechtpartijen. De leerlingen moeten leren aan de hand van zelf uitgekozen opdrachten, en de leraar mag geen les geven, maar moet begeleiden. Deze vorm van onderwijs wordt door steeds meer scholen omarmd.

Cpt. Iglo | 21-04-05 | 14:04

@pendajo 21-04-05 @ 10:28
Marokanaleneiland ligt meer in de binnenstad dan overvegghgt. Kortom: niks binnenstadscholieren, kwamen grotendeels uit de buitenwijken.

Framoes | 21-04-05 | 14:02

Ik zit me net af te vragen of het zou helpen als we heel stikt alleen positief gedrag belonen.
Dus tokkies (van alle kleuren)mogen niet mee op schoolreisje (en dat schoolreisje maken we dan cooler als de efteling) en niet naar gym en ook zeker niet leuk frobelen met klei. De tokkies mogen tijdens de gymles bij een ouderwets strenge leraar lessen volgen over normen en waarden (JP ook weer blij).

Quineverre | 21-04-05 | 13:51

Met of zonder toezicht
Kinderen die zich zo misdragen horen er niet voor beloond te worden met een schoolreisje en dat is dan jammer voor de kleine groep die zich nog wel kan gedragen.

Quineverre | 21-04-05 | 13:42

Waar waren de ouderes van deze kinderen?
Bij ons op school werden ouders meegevraagd en was er gewoon genoeg toezicht.(maar ja, als de brief van school in het Nederlands is wordt het ook wel moeilijk natuurlijk...) Oftewel, dat schoolreisje is doorgegaan zonder genoeg begeleiding van ouders en leerkrachten.

Vive_la_france | 21-04-05 | 13:32

48 uur onafgebroken in Carnaval Festival zetten die raddraaiers. Dat zal ze leren. Nu met elkaar: taaa-ta-ta taa-ta-ta ta-ta-taa...

De Vrolijke Kaafir© | 21-04-05 | 13:30

ps oproepje kunnen we niet met zijn allen niet mailen naar dat Vader Rijn College of ze aub niet met de kleine klootzakken op reisjes naar pretparken gaan.
Soort smeekbrief van hou ze op dat kanalen eiland en neem ze nergens mee naartoe.
:)

Sinners | 21-04-05 | 13:25

@ Sinners,
Eeeh, het gaat niet om gasten hoor. Het gaat om nederlanders. Ook het gajes van marokaanse afkomst is nederlands, met een nederlands paspoort, hier geboren en getogen. Tokkies dus maar dan met een ander kleurtje.

Quineverre | 21-04-05 | 13:22

Tsjah, het is weer eens duidelijk dat we in Nederland iemand als Geert Wilders nodig hebben om maar even een harde lijn te maken, we hebben het de afgelopen 30 jaar geprobeerd met tolerantie, knuffelen, de dialoog aangaan en natuurlijk pappen en nathouden en dan krijg je dit soort dingen.

Qantrix | 21-04-05 | 13:19

@Quineverre
Ik heb die serie niet gezien wel gehoord van SBS en die tokkies schaamde ik me ook dood dat er zulke mensen zijn die teren op de belastingcenten en regels aan de lars lappen omdat ze jaloers kijken naar mensen die wel de handen uit de mouwen steken.
En ik hekel elke vorm van geweld want dat is zinloos.

En aangezien ze hier te gast zijn in dit land horen ze zich ook als gast te gedragen.
Zo simpel kan die zin toch niet wezen.

Sinners | 21-04-05 | 13:19

@ Sinners.
We zijn juist gek op zulke randdebielen hier totdat we ze in ons pretpark tegenkomen of ze als buren krijgen.
Een realityshow over whatever welke tokkie familie trekt hoge kijkcijfers en half nederland doet meer met het spekken van de bankrekening van zulke idioten.

Quineverre | 21-04-05 | 13:13

Zelfs hier heb ik weer maatregelen. Als zulke tyfusleiers onze mooiste pretpark van europa gaan verzieken they crossed a line to far..
Dumpen in beton enkeltje terug weg ermee we willen zulke ramdebielen niet in nederland opzouten..

Sinners | 21-04-05 | 13:11

@bwahaha
Wat goed van jou zeg. Je wordt met de dag slimmer. Inderdaad, Overvecht ligt in Limburg...

Hölzenbein | 21-04-05 | 13:06

@Gies van Agt 21-04-05 @ 12:09

"Ik vraag me dan ook af wat Nederland staat te wachten als dit ongeremde en onopgevoede tuig straks volwassen is...."

Het grootste deel wordt vanzelf rustig, zoals dat met tuig overal ter wereld gaat.

Cpt. Iglo | 21-04-05 | 13:04

Volgens mij gebeurt er niet veel anders met dit tuig als met het tuig uit de jaren 80 toen ik opgroeide:
- een klein gedeelte komt tot inkeer en weekt zichzelf ervan los
- een gedeelte zit meer in als buiten de gevangenis
- nog een gedeelte draait de dopjes op onze flesjes
- en het laatste gedeelte zit thuis met een uitkering en wil niet werken en maakt daarmee iedereen die wel wil maar geen werk kan vinden te schande

Quineverre | 21-04-05 | 13:03

@Gies van Agt 21-04-05 @ 12:09

"Ik vraag me dan ook af wat Nederland staat te wachten als dit ongeremde en onopgevoede tuig straks volwassen is...."

die vraag heb ik mezelf ook wel eens gesteld... ben alleen bang voor het antwoord.

TheRealShowstopper | 21-04-05 | 12:53

aanvullend:
Ik woon zelf in de bijlmer, met plezier en vrijwillig en nee dat is niet de buurt waar ik ben groot geworden. Ik zie ook de positieve zaken en vind dat daar veel te weinig gebruik van wordt gemaakt.
Om een voorbeeld te noemen: Oudere surinaamse vrouwen worden hier door iedere puber gevreesd ongeacht of deze puber zelf ook surinaams is. Veel van deze dames nemen hun verantwoordelijkheid en spreken pubers aan op hun gedrag en het helpt inderdaad. En wat maakt hun nou zo machtig. Inderdaad, duidelijkheid en het eisen van respect zonder dat ze zich opstellen als iemand die meerderwaardig is.
Wat ik dus wil zeggen is. Niet alleen optreden tegen ongewenste invloeden is nodig maar ook het gebruiken van die invloeden die juist positief zijn. Veel te vaak hebben politici geen idee, ze gaan liever op studiereis (lees vakantie) maar whatever welk land in plaats van in hun eigen buurten rond te kijken en te zien hoe het daar in de praktijk werkt, zowel positief als negatief.

Quineverre | 21-04-05 | 12:38

Nogmaals 13 tot 16 jarigen zijn veel te oud voor de efteling.

Pannie | 21-04-05 | 12:37

Orde, tucht en regelmaat.

Return of the Beasjt | 21-04-05 | 12:34

Quineverre: weleens van huurhuizen gehoord? Overigens heb ik niet beweerd, of willen beweren, dat bij de ouders van de leerlingen van het Vader Rijn College werk voor de kinderen zou gaan. Ik heb in een reactie op een stijlloze reactie gezegd, dat het Vader Rijn College misschien geen beroep op de ouders kon doen, omdat de ouders moesten werken.

Het blijft mijn mening, dat de school verantwoordelijk was voor voldoende begeleiding, en als men niet meer dan tien personen kon meesturen het tripje naar de Efteling had moeten afgelasten. Steeds meer scholen wijzen naar de ouders als het misgaat, en dat is een slechte zaak.

Cpt. Iglo | 21-04-05 | 12:34

@ Gies,
Ik kom zelf van niets. In de buurt waar ik opgroeide bestond er een geinstrueerde afkeer van alles wat geld had. Op zich niet zo heel anders. Het is een soort afzetgedrag en inderdaad het is link dat ben ik met je eens. Maar de oorzaak ligt in het sociale systeem van dit soort onderklasse buurten en niet bij geloof of cultuur. De cultuur zorg er slecht voor de er een andere vorm van afzetgedrag ten toon gespreid wordt.
Persoonlijk ben ik er voor om er hard tegen op te treden. Ik ben erg idealistisch en links ingesteld maar ik weiger hard te werken voor die mensen die het allemaal aan hun reet kan roesten. Dit om 1 heel simpele reden. Ik wil best solidair zijn maar dan wel met mensen die ook zelf een solidaire houding hebben tegen anderen. En knuffelen daar heb ik al helemaal een broertje dood aan. Knuffelen doe je met verstandelijk gehandicapten, die zijn daar namelijk gek op. Tokkies die laat je gewoon lekker voelen wat het resultaat is van hun gedrag. Oorzaak en gevolg, dat leert een goed ouder zijn kinderen toch ook. Waarom zouden we volwassenen hier dan niet aan houden.

Quineverre | 21-04-05 | 12:33

sociaal wenselijke antwoorden geven is zoo makkelijk:-)

pieterjan | 21-04-05 | 12:31

hehe 8,4 op die test. wilt u voortaan goed luisteren naar wat ik te melden heb over opvoeden? Wat betreft deze gasten: 36 uur onafgebroken in de python.

pieterjan | 21-04-05 | 12:30

@Quineverre

Gedeeltelijk mee eens, alleen zit helaas het grootste deel van de allochtonen in de door jou genoemde onderlaag. Ik ben het dus met je eens dat we het vooral over een sociaal probleem hebben. Dit nog eens gecombineerd met een bijna geinstrueerde afkeer van alles wat Nederlands of Westers is geeft mij de indruk dat deze steeds groter wordende groep een hele negatieve invloed gaat krijgen op onze samenleving door het feit dat er een enorm cultureel probleem bij opgeteld gaat worden......

Gies van Agt | 21-04-05 | 12:26

@ Iglo,
Op het moment dat ouders de luxe van een groter huis een duurdere auto zo belangrijk vinden dat werken voor hun kinderen gaat begin ik te twijfelen aan hun verstand.
Als je kind aan het ontsporen is en part time werken of zelfs een van de ouders thuis laten blijven de oplossing is lijkt me het heel simpel. Huis in de verkoop en een goedkoper huis zoeken en ook voor de rest maar bezuinigen.
Aan de vele gezinnen die leven van 1 laag inkomen is te zien dat dit geen onmogelijkheid is in nederland. Het is hier verdomme geen amerika waar je met 40 uur werken nog niet eens de huur kan betalen in sommige staten.

Quineverre | 21-04-05 | 12:26

Kan wel zijn, maar ik doe het nu eenmaal zo.

Cpt. Iglo | 21-04-05 | 12:22

Zeg Cpt. Iglo, die site van je hè. Daar hebben ze weblog software voor uitgevonden. ;-)

Armageddon | 21-04-05 | 12:21

Jonker Hacq: je vergist je. Als het Vader Rijn College geen beroep kon doen op de ouders, is dat omdat de ouders overdag gewoon moeten werken. Vaak allebei, omdat ze geen goed betaalde banen hebben.

Cpt. Iglo | 21-04-05 | 12:20

@ Gies,
Zelfs onder de moslims in dit land tekent zich een tweedeling af, de hogere arbeidersklasse en de midden klasse vs de onderlaag van de samenleving. Misschien zijn de diverse tokkies van nederlandse afkomst die we in de media te zien krijgen je enigzins ontgaan. Maar dit probleem heeft niets te maken met geloof of nationaliteit maar alles met het vormen van een onderlaag die niets wil en om niemand iets geeft.
Tuurlijk hoor je de moslims in deze groep islam islam roepen. Leiders met slechte bedoelingen weten namelijk best dat deze groep goed te beinvloeden is. Maar de blanke tokkie heeft ook zo zijn of haar eigen leiders.

Quineverre | 21-04-05 | 12:20

Ik denk dat we allemaal wel een goede oplossing voor dit probleem weten. Het begint met vlieg en eindigt op tuig (!).
Ik neem aan dat ze wel groepskorting krijgen. Misschien is ze onderweg in zee dumpen ook een idee dan hebben ze er in Marokko ook geen last meer van.

caspert79 | 21-04-05 | 12:14

Het Vader Rijn College kon moeilijk een beroep doen op de ouders. De vaders en moeders moesten eerst hardhandig worden ontnuchterd, hun deelname aan de Tokkiesshow onderbreken of ze hadden het gewoon te druk met tasjes stelen, auto's openbreken, huizen te kraken of kleinigheden mee te nemen uit winkels.

Jonker Hacq | 21-04-05 | 12:13

Je vraagt je soms wel eens af (als oude lul) hoe het toch zo'n 25 jaar geleden was en een klas met schoolkinderen naar de Efteling afreisde...... In mijn herinneringen waren dit echte uitjes waar je vooral veel lol aan had..... Ik besef me dat mijn opa waarschijnlijk ook zo sprak over mijn generatie, maar ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat er hier wel een heel groot probleem zichtbaar en heel tastbaar wordt.......

Ik vraag me dan ook af wat Nederland staat te wachten als dit ongeremde en onopgevoede tuig straks volwassen is....
Waarschijnlijk worden ze dan ineens heel erg vrome Moslims, halen hun bruid uit Marokko of Turkije (want die Nederlandse meisjes zijn toch wat te assertief en hebben een eigen wil), en zetten zich nog meer af tegen de Nederlandse maatschappij en hoppa, we creeeren een volksleger van mensen die hier eigenlijk helemaal niet willen wonen en als ze dat dan toch doen, de situatie zo willen vormen dat ze eigenlijk toch een in het land van herkomst wonen. Ik hoop dat dit geen waarheid gaat worden, maar ik heb er ondertussen een heel hard hoofd in.....

Gies van Agt | 21-04-05 | 12:09

Het Utrechts Nieuwsblad weet te melden dat het inderdaad het Vader Rijn College was.

Nadere informatie: het was de onderbouw van het Vader Rijn College, die met zijn tweehonderdtachtigen naar de Efteling ging. Er waren slechts tien docenten mee. Bij voorgaande uitjes van het Vader Rijn College zijn regelmatig leerlingen opgepakt, maar dan meestal niet voor vechten, maar voor bijvoorbeeld diefstal van tasjes en mobieltjes.

Gistermiddag was er op Nederland 1 een programma, waarin volgens degene die mij erop wees vier leerlingen onder begeleiding van een docent hun zegje kwamen doen.

De directeur van het Vader Rijn College is de heer Engbers (Gemeenteraadslid PvdA), die een aantal jaren geleden het nieuws haalde omdat hij de ouders van de leerlingen een lijstje met opvoedingstips had doen toekomen. Hij is regelmatig te bewonderen geweest op televisie (NOVA), waar hij zijn wijsheden over het VMBO mocht spuien.

Hij snapt kennelijk niet dat 1 begeleider op 28 leerlingen zelfs voor een keurige school al te weinig is, dus zeker voor een groep van een school met een voorgeschiedenis. Als het Vader Rijn College niet voldoende docenten heeft om zo'n groep te begeleiden, moeten ze niet gaan, of een beroep doen op de ouders. Het grappige is namelijk, dat de meeste leerlingen van het Vader Rijn College uitstekend zijn opgevoed, of ouders hebben die het in ieder geval proberen. In de eerste klas komen de leerlingen heel braaf binnen, in (vooral) de derde klas is er geen land meer mee te bezeilen.

Wie zo'n groep op die manier naar de Efteling stuurt, valt voor mij in de categorie Hondelulle (zie home.wxs.nl/~a.kuijk/muziek/hondelul.h...), met een grote HA!

Cpt. Iglo | 21-04-05 | 12:02

Het kan ook anders en dat valt me iedere keer op als ik mijn dochter uit school haal. Ook daar op school een aantal marokaanse kindertjes en in dit geval bijna allemaal met een gehoofddoekte moeder. Maar dat is ook het enige verschil. Moeders spreken goed nederlands hebben contact met de school en de andere ouders en vertrekken net als de meeste moeders per fiets met een kind in het zitje achterop.
Het verschil tussen deze marokaanse kinderen en de kinderen uit de efteling raportage ... heel simpel .... dit zijn kinderen uit marokaanse midden klasse gezinnen. Het lijkt dus ook heel veel te maken te hebben met afkomst.

Ik weet niet of beboeten van ouders nou uiteindelijk tot het gewenste resultaat gaat leiden. Want het resultaat is wel waar het om gaat.
Wat ik wel weet is dat je negatief gedrag niet moet belonen. En als dan het gros van je leerlingen dit gedrag vertoont dan is het geen schoolreisje en geen andere leuke dingen ... eigen schuld dikke bult.

Verder valt het me op hoe vaak je de verhalen leest in de diverse media dat leraren ouders niet eens meer op zaken aanspreken omdat ze het niet meer kunnen. Ze zijn een beetje moe gestreden.
Geef dit soort probleem scholen in vredesnaam gespecialiseerde krachten die zich moeten richten op het aanspreken van ouders en leerlingen in geval van extreme problemen en laat de leerlingen zich alleen maar bezig hoeven houden met dat wat men normaliter van ze mag verwachten.
En nee geen pappen en nathouden en doodknuffelen, daar is deze linkse dame geen voorstander van.
Verder moet het ook maar eens afgelopen zijn met de eisen dat een school leerlingen niet zomaar van school mag sturen vanwege leerplicht en dergelijke.

En laten we wel zijn, het maakt mij niet uit wat de huidskleur is van degene die de problemen veroorzaakt. Ik heb ze van alle huidskleuren vaak genoeg gezien.

Quineverre | 21-04-05 | 12:02

"Wij richten ons vaak op kennis". Huh? Het lijks soms wel of scholen, van de peuterklas tot aan het VWO, tegenwoordig 70% sociale vaardigheden is, en 30% kennis. Vroeger was het meer iets van 10%/90% in het voordeel van de kennis. Gek dan dat het geweld op de scholen alleen maar is toegenomen. Maar ja... we moeten ons blijkbaar nóg meer op sociale vaardigheden richten, dan komt het wel goed. Oftewel, in plaats van een tik, inhouden van zakgeld, schorsing, of een nachtje in een politiecel, zal een ontspoorde jongere vandaag de dag worden rechtgezet met dialoog, knuffelen, begrijpen van zijn situatie en meer maatschappijleer. Straffen is zóóó van de vorige eeuw.
.
Zucht. Het resultaat is er dan ook naar.

Muxje | 21-04-05 | 12:01

tjonge jonge waar gaat het heen met de jeugd van tegenwoordig, ben ik blij dat ik in het noorden woon en relatief weinig last daarvan heb. maar ik durf nu al te zeggen dat het niet lang duurt of ook hier lopen de schoolreisjes naar verkeerspark assen uit op massale knokpartijen.... maar ik ben er klaar voor.... heb een 7.7 gehaald op die opvoeden doe je zo test en dat voor me 20 jaar vind ik wel ok.
rigoreuze maatregelen zijn hier voor nodig

Brain | 21-04-05 | 12:00

Juist daar scoren veel vmbo?s goed.? "
die laatste zin... tja.
. TheRealShowstopper
Ja,inderdaad,een beetje van heel veel is al snel veel.

bensi | 21-04-05 | 11:59

Hm een 7,5 in die opvoedkwis, heb wel een paar vragen gemist omdat ik zocht naar het antwoord 'Ik ros die klojo helemaal in elkaar' er niet bijstond

Lucifer | 21-04-05 | 11:59

Citaatje uit het NRC artikel:

"?Het gaat om de toegevoegde waarde, dat wat een school een kind beter maakt, soms is dat op een zwarte vmbo meer dan op een wit gymnasium. We richten ons vaak op kennis, maar sociale vaardigheden zijn zeker zo belangrijk voor het functioneren in de maatschappij. Juist daar scoren veel vmbo?s goed.? "

die laatste zin... tja.

TheRealShowstopper | 21-04-05 | 11:51

Die kudtkinderen in een kooi met gorillas stoppen is mijn advies.

caspert79 | 21-04-05 | 11:49

Als je na gaat dat sommige kinderen die in groep 1 komen op de basisschool, dan ben je dus 4, nog niet zindelijk zijn, en dat de ouders dat als taak van het onderwijzend personeel beschouwen..., of nog maar te zwijgen over taalachterstanden,aangezien moederlief geen woord Nederlands spreekt...,

brutus68 | 21-04-05 | 11:49

Dat er apen los lopen in de Efteling is nog wat, in Seoul had je gisteren olifanten.

Boris Borsthaar | 21-04-05 | 11:47

Toch een 7,5 op de opvoedquiz!

zieke bastaard | 21-04-05 | 11:41

@bwahaha 21-04-05 @ 11:32

Ja idd. Het moet niet gekker worden. Discriminatie is eenrichtingsverkeer, dat zouden 'zwarte kinderen' nooooit doen.

TheRealShowstopper | 21-04-05 | 11:40

Laat de ouders die vergeten hun kroost op te voeden de leiding geven over het kroost van hun en de anderen in de drill kampen. Geen resultaat langer blijven. Er moet gewerkt worden en we hebben deadlines

bakaa | 21-04-05 | 11:39

Wat een verrijking he voor onze samenleving?

Lucifer | 21-04-05 | 11:39

shevek for president! HULDE!

Armageddon | 21-04-05 | 11:37

@bwahaha

EO, ja...

Tipnix | 21-04-05 | 11:37

De leraren staan ook vaak met de rug tegen de muur (soms letterlijk), en worden vaak neit eens gesteund door de eigen schoolleiding, uit angst voor de reputatie van de school. Scholen gaan namelijk kapot - zie het Terra college. Nee, dan gooien de heren direkteuren liever hun eigen personeel voor de besneden haaien
Ik ken mensen uit het onderwijs, er wordt daar kei-en keihard gewerkt door heel bevlogen en idealistiscvhe mensen, maar ze worden door iedereen in de steek gelaten, door de politiek die er geen cent voor over heeft, door de ouders die geen fuck uitvoeren (en dan inderdaad vooral allochtone ouders, maar in mindere mate net zo goed de autochtone), en dan ook nog de eigen schoolleiding.
Opvoeding is promair een taak van van de ouders, anders komen de leraren neit meer aan onderricht toe. Sommige kinderen, vooral de allochtone, komen zo verwilderd naar de school dat ze soms het hele uur bezig zijn om uit te leggen dat het GEEN normale reaktie is om iemand anders bij de de eerste de beste irritatie de hersens in te slaan, zulke primaire dingen... laat staan dat ze aan kennisoverdracht toekomen.
Hoge, zeer hoge boetes voor de ouders is het enige wat ze er toe zal brengen om hun opvoedkundige taak eindelijk eens wat serieus te nemen. Niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Uit een onderzoek in ik meen Vrij Nederland bleek vorige jaar dat meer dan een derde van de Marokkaanse moeders in Amsterdam-West niet eens WEET op WELKE school hun kroost zit. Kun je nagaan.

shevek | 21-04-05 | 11:34

Onder Benedictus XVI wordt alles beter!

Evil D. | 21-04-05 | 11:34

Ja hoor, Tipnix. En de zwarte leerlingen werden zeker gepest omdat ze zwart waren. Sure. Nog ff en ik moet zometeen sarcastisch disriminazie gaan roepen. EO zeker?

bwahaha | 21-04-05 | 11:32

Wie niet horen wil moet maar voelen.

Evil D. | 21-04-05 | 11:30

@pannie
"Die Maastrichtenaren klegen de klappies?"
Zou kunnen. Maar ik betwijfel het ten zeerste. Anders stonden ze niet zo in de kop van het artikel genoemd, en had dat er wel zo bij gestaan. Bij Maastrichtenaren komt, net zoals bij Utrechters, een stereotiep imago naar voren bij mij.

bwahaha | 21-04-05 | 11:30

@ c@rg@w@r
wat doet u hier tussen al deze IQ loze en domme mensen die niet weten waar ze het over hebben? het moet voor u erg frustrerend zijn om zo wijs te zijn en zoveel levenservaring te hebben en niemand waarmee u dat kunt delen...

mallebabbe | 21-04-05 | 11:28

oeps kregen

Pannie | 21-04-05 | 11:28

Nieuwe attractie op de efteling voor kinderen tot 9 jaar
Test je pijngrens

Mellorenz | 21-04-05 | 11:28

Toevallig zat ik een beetje te zappen gistermiddag en tot mijn verbazing zag ik in een programma op ned1, een blank meisje dat op school werd gepest.

Waarom zij gepest werd?

Omdat ze blank was!!
Ja een blanke op een zwarte school kan dus niet.
Zijn er nog meer kinderen die gepest worden ,vroeg de presentator.
Jawel mr, er zitten nog een paar blanke kids hier op school en worden allen gepest.

De directie vd school stelde, dat de blanke kids een assertiviteitscursus moesten volgen.
Dat zou het probleem wel oplossen!

Tipnix | 21-04-05 | 11:27

Die kinderen moeten niet naar de Efteling, maar die moeten een paar schoolreisjes maken naar bijvoorbeeld een drill-kamp, of een gevangenis. Misschien kunnen ze ook een handje helpen 020 en 010 uitelkaar te houden bij de volgende wedstrijd.

Evil D. | 21-04-05 | 11:27

Ik heb geloof ik nog nooit zo'n idiote test gedaan.

adje | 21-04-05 | 11:25

Iemand toevallig gisteren Reporter gezien?
Ging over o.a. VMBO-gestichten. Wat een zooitje onopgevoed tuig loopt daar rond..,
zoals een van die docenten vertelde,opvoeding & respect leer je van je ouders, nix nieuws dus, weet ik zelf ook wel, maar het interesseert die ouders geen ruk wat hun kids op straat of op school uitspoken..., de vraag is een school ervoor om kinderen op te voeden?
Gedeeltelijk..., maar het meeste dien je toch echt wel thuis op te pikken..

brutus68 | 21-04-05 | 11:25

bwahaha
21-04-05 @ 11:13 Die Maastrichtenaren klegen de klappies?

Pannie | 21-04-05 | 11:25

@bensi 21-04-05 @ 11:18

Ik las even "Jan Molendijk"... oef

TheRealShowstopper | 21-04-05 | 11:24

Leuk...
Je zou maar een dagje met je dochtertje van 5 naar de efteling gaan en dan zoiets meemaken/tegenkomen.
Dan zou je ze toch het hele park doorschoppen.
En als we dan toch bezig zijn, de directie van de Efteling ook even aanpakken. Idiote prijzen daaro...

DVDtjuh | 21-04-05 | 11:24

Ik had ook een 7,1 op de opvoedtest. Ben benieuwd hoe ze dat beoordelen.

Boris Borsthaar | 21-04-05 | 11:23

bensi de Efteling is geen overheidsbedrijf volgens mij. Wat denk'ie dat dat kost allemaal?

Pannie | 21-04-05 | 11:23

@c@rg@w@r 21-04-05 @ 11:10

De "kaalkoppencultuur" is niet mijn cultuur.

ps. Probeer eens wat minder "assertief" te reageren.

TheRealShowstopper | 21-04-05 | 11:23

90 van de 127 punten. Een 7,1 dus. \O/

Armageddon | 21-04-05 | 11:20

@fuckje: het zou me inderdaad verbazen als uitgerekend jij het er niet mee eens was :).

Maar goed. Ik kan me zelf ook best vinden in wat enkelen hier roepen. Ik ben het er niet perse mee oneens. Dit staat los van links/recht.

bwahaha | 21-04-05 | 11:19

Wat wil je met deze hoge toegangsprijzen.
Maak de entree lager en dan kan Jan Modaal ook naar binnen en Jan laat zijn kinderen echt niet mishandelen.

bensi | 21-04-05 | 11:18

Stomme opvoedingstest. Ik zeg ik ben man. Begint vraag 2 met "Uw man ..." :/
Dan vind ik. Vroeg dan vooraf of ik homo ben :)

bwahaha | 21-04-05 | 11:15

En dan noemt Starf*cker GS een tamelijk links bolwerk!! Pfffffffff........ ik heb zelden zoveel rechts-reactionaire reacties bij elkaar gezien!!! Niet dat ik het er niet mee eens ben hoor!!!

fuckje | 21-04-05 | 11:14

Kanaleneiland weer die wilders

Mellorenz | 21-04-05 | 11:14

In het Utrechtsnieuwsblad staat inderdaad dat er Maastrichters betrokken waren. Er staat alleen niet in hoe. Best vaag.

bwahaha | 21-04-05 | 11:13

Even voor de duidelijkheid: De Utrechtse binnenstad is een keurige yuppenbuurt. Het gespuis komt uit de buitenwijken, zoals Overvecht, Kanaleneiland, Zuilen en Hoograven.
Het betreft hier geen 'binnenstadscholieren' dus.

Spoort | 21-04-05 | 11:12

Wat een shitquiz zeg... amper 10 seconden om de vraag en alle mogelijke antwoorden te lezen, in je op te nemen, en de juiste af te wegen.

Leuk idee, slechte uitvoering.

Tsuru | 21-04-05 | 11:10

@TheRealShowstopper:
spelen in het voorprogramma van The Exploited
Blijkbaar weet ook jij totaal niet waar je het over hebt: ga eens naar een skaconcert: de helft van de bezoekers is neger, de andere helft blank waarvan een groot gedeelte extreem rechts en skinhead is. Dáár gaat het vaak goed (omdat niemand dansende nazi's in de weg probeert te lopen, over intimidatie gesproken...); bij punkconcerten dus niet. Bij elke show van de tour werd de zaal afgebroken (met personeel en publiek erbij). Dus als mensen zo trots zijn op hun kaalkoppencultuur: probeer eens zo'n concert bij te wonen. Je komt er van terug.

c@rg@w@r | 21-04-05 | 11:10

Bij de vogeltjes worden de missertjes gewoon uit het nest gelazerd

Mellorenz | 21-04-05 | 11:09

Ah hij staat bij de updates. Eens even doen die test.

Armageddon | 21-04-05 | 11:08

laten werken voor straf, laat ze een nieuwe polder ontginnen. Zet daar een paar prehistorische polderbazen op en klaar. Die jongens (autochtoon, allochtoon) Ze moeten aan het werk, zweten, begrijpen dat je het niet red met een groote bek en een paar klappen uitdelen. Dit is de oorzaak van een slappe aanpak door de maatschappij. Onderwijs?? die jongens hebben grotere problemen.

bakaa | 21-04-05 | 11:08

Allemaal van het ravijn afdrukken

quickshare | 21-04-05 | 11:08

Ik zeg het ook nog maar een keer "OPVOEDING"

Armageddon | 21-04-05 | 11:07

@Lekker Belangrijk© 21-04-05 @ 11:05

LOL. En ze dragen nog wel lange rokken (toch?).

TheRealShowstopper | 21-04-05 | 11:07

Goed onderwijs begint met een leraar(es) die het respect heeft van z'n klas. Dat is iets wat duidelijk ontbreekt, zo blijkt ook maar weer uit bovenstaand. Daarom zeg ik, als ze blinde geleide honden kunnen laten zakkenrollen, kunnen ze ook vast wel een Duitse herder leren orde te handhaven. Ben benieuwd of leerlingen nog zo'n grote bek durven te hebben als meneer de leraar twee kameraden bij hem heeft ;)

King of controversy | 21-04-05 | 11:06

Ik zeg nodig die hele school nog een keertje uit inclusief alle betrokken leraren prop ze allemaal in die kut pagode en laat dat ding dan perongeluk omflikkeren.

Jew Terrorist | 21-04-05 | 11:06

@c@rg@w@r 21-04-05 @ 11:03

Wat doe jij in een zaal "waarbij de helft van de mensen in de zaal naziskinhead was" ??!!!!

TheRealShowstopper | 21-04-05 | 11:06

Dat krijg je met opvoedprogramma's als "Neuken doe je zo"

magnus | 21-04-05 | 11:06

@Boris Borsthaar @10:58, ze waren al opgefokt geil geworden van Sneeuwwitje maar bij Assepoester barstte de bom.

Lekker Belangrijk© | 21-04-05 | 11:05

Je bent moslim op de efteling het is daar 1 grote moskee qua bouwstijl, vrouwen horen daar niet zomaar te zijn en wat als niemand zijn schoenen wil uittrekken. BEgrijpelijke reactie

Mellorenz | 21-04-05 | 11:05

Efteling, horen zien en voelen

Mellorenz | 21-04-05 | 11:04

@Baron: jij hebt zeker nog nooit een punkconcert meegemaakt waarbij de helft van de mensen in de zaal naziskinhead was? Lul niet als je niet weet waar je het over hebt. Rechts extreme kaalkoppige Lonsdalers maken de Nederlandse cultuur ten schande!

c@rg@w@r | 21-04-05 | 11:03

@Draaitafel Demagoog 21-04-05 @ 10:56

Het probleem zit niet alleen in "kunnen" maar ook "willen" en "je verantwoordelijk voelen" en "die verantwoordelijkheid ook nemen". Mensen die uit een totaal andere cultuur komen waarin het normaal is dat school de kinderen opvoedt en politie stevig en duidelijk corrigeert hebben hier duidelijk "aanpassingsproblemen".

ps. mijn onwelgemeende excuses aan de cultuurrelativisten, ik vind dat betreffende allochtonen zich op dit punt aan onze maatschappij moeten aanpassen.

TheRealShowstopper | 21-04-05 | 11:02

RESPECT!, We moeten leren begrijpen waarom deze arme probleemjongeren een achtjarig jochie in elkaar schoppen en met hen de dialoog aangaan over waarden en normen. *kuch* bovendien, wat had dat achtjarige jongetje trouwens te zoeken in de efteling?

Lekker Belangrijk© | 21-04-05 | 11:01

@ IJzeren Hein:

Ja hoor daar heb je Spuit Elf! Zat er al op te wachten... IQ-nul ook weer vertegenwoordigd vandaag:

(quote)"ze maken gewoon een moeilijke tijd door joh, als jij daar last van hebt, dan sla je ook 8 jarigen in elkaar,en rand je wat meisjes aan; dat snap je toch wel? heel normaal in die cultuur joh..."

Kan me nog wel herinneren dat er in Limburg ook een 8-jarig meisje in elkaar werd getrapt door een stel mongolen uit onze eigen spruitjescultuur. Slaap lekker verder dus, druif!

c@rg@w@r | 21-04-05 | 11:00

Hebben ze de fatamorgana nog heel gelaten?

Jew Terrorist | 21-04-05 | 10:59

Iedere keer als ik denk dat het misschien tijd wordt om naar Nederland teru te gaan komen dit soort berichten en weet ik weer waarom ik weg ben gegaan en voorlopig niet meer terugwil.
Dank GeenStijl voor dit medicijn tegen, heel af en toe, opspelende heimwee.

Natturlijk zullen ze wel weer streng toegesproken zijn en daarna met een aai over de bol weggestuurd zijn. Niet meer doen hè, kwajongens

Ikdus | 21-04-05 | 10:58

Ze hebben dat mokkeltje van Pardoes wel bruut misbruikt. Maar ja, als je nooit je bek open doet, schreeuwt het nogal moeilijk als je hard genomen wordt.

AWACSone | 21-04-05 | 10:58

De Efteling had natuurlijk verzaakt om hun folders in het Turks en Marokkaans te vertalen, dan moet je achteraf niet gaan klagen bij wat 'lijpe mocro flavour'.

Boris Borsthaar | 21-04-05 | 10:58

@TRSS ... opvoeden is gewoon een kunst ,, en iid er zijn weinig mensen die het goed kunnen .. ik bedoel er zijn volgens mij al 2 nederlandse opvoed shows op tv .. en das alleen nog maar landelijk ..

Draaitafel Demagoog | 21-04-05 | 10:56


Tja dat krijg je als je aggresieve soorten uitzet in een beschaafde familieplek. Te veel glimmende voorwerpen door in de efteling, daar slaat de biologie van op hol.

Multikuli | 21-04-05 | 10:55

@bwahaha
Ik ken iemand die daar een tijdje terug gewerkt heeft. Het volk op die school komt voor een groot deel van het kan(ib)aleneiland. Misschien is het niet 3/4 marrokaans of teruks, maar de klassen die ze had zat 3 wit op 25 niet-wit. Daarnaast kwam het grootste gedeelte wit van 't kamp...
Ik zeg niet dat niet-wit niet goed is, maar in combi met VMBO...

k3 | 21-04-05 | 10:54

Tja als ze leren dat je blanke meisjes mag verkrachten omdat het toch maar ongelovigen zijn. Bij de Efteling hopen ze op meer Lonsdale jeugd dit seizoen. Die zijn een stuk rustiger.

ultra kafir | 21-04-05 | 10:54

En ze hebben Pardoes gespaard???

the saint of hippo | 21-04-05 | 10:53

In mijn tijd hadden schoolreisjes altijd een educatieve functie.

knutsel | 21-04-05 | 10:52

U zoekt de oorzaak?

'Ouders zijn slechte opvoeders'

www.nu.nl/news/515119/10/%27Ouders_zij...

Ik kan me vaag herinneren dat enkele jaren geleden uit onderzoek bleek dat met name allochtone ouders de opvoeding een zaak van school en politie vinden. Als dat waar is verbaast bovenstaande conclusie gecombineerd met het Efteling incident en vergelijkbare gevallen (zwembaden bv.) mij niet.

TheRealShowstopper | 21-04-05 | 10:52

Goede zaak. Stuur die soewarte scholen maar het land in, dan worden er misschien links en rechts wat naïeve oogjes geopend.

Boris Borsthaar | 21-04-05 | 10:52

Terwijl we op dit forum bijdehande opmerkingen zitten te maken, gaat Nederland naar de kleauten.
En onze landsbestuurders?
Politici drinken een glas, doen een plas en laten alles zoals het was.
Dan is het niet meer zo merkwaardig dat bij een recente enquete Nederlanders erg pessimistisch zijn over de toekomst van hun land.

Morrizz | 21-04-05 | 10:51

Dat hongeren kon ook nooit goed zijn.

ThE_ED | 21-04-05 | 10:51

Stuur ze maar naar het Land van ooit, en laat ze daar blijven....

brutus68 | 21-04-05 | 10:49

@bwahaha

Och het waren natuurlijk blanke extreem rechtse lonsdale jongeren die dit gedaan hebben. Ga toch naar het Groen-links forum, flapdrol.

Baron | 21-04-05 | 10:49

Ik vind nog overigens altijd dat in dit soort gevallen je de ouders (mee) een dagje de cel in moet zetten. Gewoon ouders 100% verantwoordelijk houden voor de daden van hun kinderen, tenzij ze expliciet afstand nemen van hun kinderen.

bwahaha | 21-04-05 | 10:49

Waarom verbaasd mij dit niet?

braadlap | 21-04-05 | 10:48

Ik begrijp niet dat ze niet gewoon de ouders van die types laten komen om hun kinderen op te halen.

Dat is voor de ouders name toch wel een zeer duidelijke hint dat hun kinderen het verkeerde pad opgaan.

Ik vind dat zowieso wel een betere maatregel. Als je als ouder voor de zoveelste keer je kind van een politiebureau moet ophalen ga je misschien zelf eens dat kind heropvoeden.

Dus niet meer gewoon laten lopen na verhoor of overdragen aan de leerkrachten. Spreek de ouders maar elke keer aan als hun kinderen zich misdragen.

hAl | 21-04-05 | 10:47

@Muxje: ik wou alleen weten waar je dergelijke info kan vinden. Ik ontken het niet ofzo.

bwahaha | 21-04-05 | 10:47

pannie .. ik leer altijd .. maar kids 'handelen' is specialiteit .. moet ik jullie nog effe aanpakken ? hehehehe :P

Draaitafel Demagoog | 21-04-05 | 10:46

Wat moeten gasten van 13 tm 16 uberhaubt in de Efteling? Dat is toch voor kinderen tot 10 jaar of hele stonede volwassenen.

Pannie | 21-04-05 | 10:46

@Baron: misschien in jouw directe omgeving, dat de meisjes dat zijn.

bwahaha | 21-04-05 | 10:45

Altijd die negerts weer

z03m | 21-04-05 | 10:45

@Bwahaha, hij had het over de school... is waarschijnlijk gemakkelijk om daar de ethnische samenstelling van te achterhalen. Maar of de raddraaiertjes nou allochtoon of autochtoon zijn; dit is een mooi moment om ze met de lange lat op te voeden. De ouders hebben dat blijkbaar niet voldoende gedaan.

Muxje | 21-04-05 | 10:44

@bwahaha

3/4 van de VMBO scholen zit vol met Turks/Marokkaanse leerlingen. Daarbij komt dat het lastig vallen van meisjes typisch voor moslims is. Zijn toch maar Nederlandse hoeren hè?

Baron | 21-04-05 | 10:43

Nogmaals, afschaffen die reisjes en in de overgebleven beschikbare tijd een training omgangsvormen organiseren met de wijkagent.

fuckje | 21-04-05 | 10:43

@ Prof. Hoxha

Even voordat iedereen die "In Orde" is me voor is:

Wat een schandalige vorm van stigmatisering!

Rascisten!!

tendentieus!!

Nederland Ontwaakt!!

Anne Frank!!

Brusselmans | 21-04-05 | 10:42

Holle bolle Bubba....... :-)
Schitterend! ROTFL

Zevenzeikerd | 21-04-05 | 10:42

Draaitafel please doe dat, je zal in een maand meer leren als anders in 10 jaar.

Pannie | 21-04-05 | 10:41

@draaitalfel D.

Michael Jackso is het met je eens.

Mazzel | 21-04-05 | 10:40

@Hoxha:
1) Graag het woordje 'update' als je iets toevoegt. Houd het overzichtelijk.
2) Waar haal je vandaan dat 3/4 Turks of Marokkaans is?

bwahaha | 21-04-05 | 10:40

geef die kids maar hier ... je moet gewoon de lijn goed trekken .. me handen jeuken .. misschien toch maar als vrijwilliger opgeven .. of concierge ... kids in de gaten houden en corrigeren vind ik erg leuk !

Draaitafel Demagoog | 21-04-05 | 10:39

Wat nu, ze zitten vol?! Naar het Big Brotherhuis dan maar.

kuifjes | 21-04-05 | 10:38

incident of structureel? efteling wise dan.
ben benieuwd dus naar de reactie van de efteling.

Mazzel | 21-04-05 | 10:37

Kan me hun frustratie wel voorstellen, wordt je lekker gemaakt met vliegende fakirs ed is het allemaal nep, logisch dat je dan om je heen gaat slaan

Thygros | 21-04-05 | 10:37

Utrechts nieuwsblad

magnus | 21-04-05 | 10:36

In de put van Vrouw Holle kieperen die gasten!

Klukkluk | 21-04-05 | 10:36

Jaja, hun moeder speelt de hoer en hun pa is aan de drank. Dus uit vervelen slopen we de boel maar en slaan we andere kutkoters maar in elkaar.

Gewoon een strop om hun nekkie en aan de kop van lange Jan binden. Als die dan omhoog schuift hebben ze prachtig uitzicht. Het is wel geen SpaceShot, maar de spanning is des te groter!

AWACSone | 21-04-05 | 10:35

Iedereen die opgepakt wordt voor een geweldsdelict, diefstal of vandalisme in een drilkamp in de NOP of Flevopolder stoppen. 12 uur per dag 6 dagen in de week aan de slag op een boerderij uit het jaar nul, zevende dag twee maal 3 uur in de kerk en elke die een overtreding begaat mag langer blijven. Totdat ze 18 jaar zijn kunnen ze in detentie het restje uitzitten.

bakaa | 21-04-05 | 10:35

@Magnus: waar is je bron, dat er Maastrichters meededen?

bwahaha | 21-04-05 | 10:34

Hee Utrecht daar gaat Lucas OOIT wonen (hij durft geloof ik nog niet)

Pannie | 21-04-05 | 10:33

Die arme illegale-achterstandswijk kindertjes waren helemaal in de war toen ze door het bos liepen en ineens "papier hier!" hoorden...

HeadRush | 21-04-05 | 10:33

Limbabwanen!?

bwahaha | 21-04-05 | 10:30

heh....

pest die arme naffertjes toch niet zo....

ze maken gewoon een moeilijke tijd door joh, als jij daar last van hebt, dan sla je ook 8 jarigen in elkaar,en rand je wat meisjes aan; dat snap je toch wel? heel normaal in die cultuur joh...

IJzeren Hein | 21-04-05 | 10:30

RIFRAF

geld0270 | 21-04-05 | 10:29

Vijtien politieagenten hebben gistermiddag de handen vol gehad aan groepjes Utrechtse en Maastrichtse scholieren die in de Efteling andere bezoekers het leven zuur maakten.(kaalkopjes Limburg deden dus ook mee)

magnus | 21-04-05 | 10:29

Welke driedubbel overgehaalde doorgedraaide idioot gaat er nou met zo'n stelletje kansloze jongeren naar de Efteling? Hebben die lui van de schoolleiding soms een tor in hun hoofd?

inuk | 21-04-05 | 10:28

@magnus: sinds wanneer ligt marokanaleneiland in de binnenstad?

pendajo | 21-04-05 | 10:28

Waarom moeten in tijden van grote bezuinigingen kinderen naar een "pretpark" worden gejaagd?? Laten ze leren rekenen, lezen ( Wel Nederlands Graag!) en andere nuttige dingen. Ouders moeten krom liggen om allerlei flauwekul te betalen, laten ze om te beginnen die schoolreisjes afschaffen!

fuckje | 21-04-05 | 10:27

Het zou het Vader Rijn College uit Overvecht kunnen zijn. Daar stonden gisterochtend bussen gereed voor een schoolreisje.

Cpt. Iglo | 21-04-05 | 10:25

Gelukkig zijn ze hard aangepakt:
"De tien jongeren zijn na verhoor op het politiebureau overgedragen aan twee leerkrachten die in Kaatsheuvel waren achtergebleven."

Ward | 21-04-05 | 10:24

Scholieren t/m 16 jaar. Die mishandelen een 21 jarige ?! Jesis...

bwahaha | 21-04-05 | 10:24

Stelletje kanslozen daar. Er gaat kennelijk niks boven een lekker potje beuken in de Efteling.

sarcastro | 21-04-05 | 10:23

Ik doe een gok: school = kanaaleiland

magnus | 21-04-05 | 10:21

Wat voor / welke 'school' was dit?

bwahaha | 21-04-05 | 10:21

Tijd voor een holle bolle Bubba in de Efteling?

Zorak | 21-04-05 | 10:18

jammer alternatief gaat niet door, inschrijving gesloten.... vol = vol

zuurkool | 21-04-05 | 10:16

"Helaas. We zitten vol!
Alle rondleidingen zijn volgeboekt. Desondanks adviseren wij u om toch regelmatig de rondleidingen te controleren; iedere afmelding via de website wordt meteen vrijgegeven in het systeem. Wellicht komt er dan toch nog een plaatsje voor u vrij. Klik op 'inschrijven' om verder te gaan.

Vanaf 29 april is inschrijven via deze site helemaal niet meer mogelijk en kunt u zich hier alleen nog maar afmelden."

Ze zitten nu al dicht bij dat evenementen reisje van jullie... wellicht houden ze ook Geenstijl in de gaten

klauwhamer | 21-04-05 | 10:16

Bestaat er geen jeugd PBC?

Graftak | 21-04-05 | 10:15

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl