Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

NPS hersenspoelt uw kinderen

Kijk mij eens politiek correct zijn...Voor wie het nog niet was opgevallen: Sinterklaas is weer in het land. Wie zoet is krijgt lekkers. Wie stout is, wordt gegeseld door zwarte piet de regenboogpiet. Pardon? Jawel, wij hebben nu een week lang met stijgende verbazing het Sinterklaasjournaal zitten bekijken. Op een misselijkmakende manier draait de NPS een eeuwenoude traditie de nek om. De boot van Sinterklaas is over de regenboog gevaren waardoor nogal wat zwarte pieten van kleur zijn verschoten. Want het denigrerende rollenspel van de witte goede meester en de zwarte domme knecht is natuurlijk niet meer van deze tijd. En terwijl u de piepers staat de bereiden, worden de koters door Dieuwertje Blok geïndoctrineerd met gekleurde accentloze rotpieten. Kijk en huivert... Zelf een gekleurde Piet gezien? Mail hem naar 26.000 Pieten...

Reaguursels

Inloggen

Nou kinderen geloven een hoop maar dat er een boot over een regenboog vaart
dat slikt zelfs de doorgewinterde goedgelovige kleuter niet.

Puntplompzak | 29-11-06 | 12:30

De kerstman wordt zeker dit jaar ook geholpen door mensen met een conditie ? Tenslotte lijken elfjes wel verdacht veel op lilliputters en dat zou politiek ook niet correct zijn neem ik aan ?

jeanpagne | 29-11-06 | 11:29

Opzouten graag !

Gewoon ZWARTE PIETEN

en wie der een probleem mee heeft lekker opzoute en snel

Kale Rakker | 29-11-06 | 11:03

Gatver, wanneer is Nederland het spoor bijster geraakt? Ben ik al zo lang weg?

knurft | 29-11-06 | 10:33

Het wachten is op de partij van de dieren, die vraagt om een verbod op de rendieren voor de arreslee van de kerstman.

nono's | 29-11-06 | 10:25

@Kaan78
Stel er zijn een paar mensen diep gekwetst. Door dit gedrag en de vertoning van deze "islam". Wat is dan meer waard? Verzachten van het leed van deze mensen of het volwassenenfeest met een god, Ik snap niet waarom er geen naakte godin en een varkensvlees bierzuipende koranversie is. Gelovigen hebben toch geen probleem met wonderen? Heb ik veel gehoord. Nou dan is dat toch ook geen probleem?

OpenDeur | 29-11-06 | 10:19

@Treger en Kaan. Goed we stoppen met sinterklaas de dag nadat de islam ook uitkomt voor zijn schandelijke verleden, zijn achtelijke cultuur en de leugen dat er een god is.
Geen deal? Vreemd, blijkbaar wil je meer water in de wijn dan je er zelf in wenst te doen.
Ander voorstel: Blijf vooral doorgaan met de islam, zolang je mij er niet mee lastigvalt. Kijk goed naar de gristenhonden, daar heb ik ook geen last van. Blijf ik lekker sinterklaas vieren, en daar heb jij weer geen last van.

OpenDeur | 29-11-06 | 10:15

Stel er zijn een paar mensen diep gekwetst. Door dit gedrag en vertoning van deze "zwarte pieten". Wat is dan meer waard? Verzachten van het leed van deze mensen of het kinderfeest met zwarte pieten. Ik snap niet waarom er geen witte pieten en een zwarte sinterklaas mogelijk is. Kinderen letten hier toch niet op? Heb ik veel gehoord. Nou dan is dat toch ook geen probleem?

Waar is Gonny als je haar nodig hebt. Wie gaat kamervragen stellen om zwarte pieten generaal pardon te geven? Zodat ze niet meer als knechtjes slavenarbeid hoeven te doen voor hun blanke meester.

Kaan78 | 28-11-06 | 11:10

@all
Waarom slaat een Zwarte Pietendiscussie om in een serie monologen over de Islam? Blijkbaar zit hier
Mijn visie op PietenGate is deze. Sinterklaas betreft een volksfeest/ kinderfeest, het feit dat Piet zwart is is van totaal geen enkele betekenis voor de mensen die hier in geloven, zouden kinderen de kleur van Zwarte Piet een probleem vinden, tja dan is het een ander verhaal en schaffen we het af.
Dit is wat mij betreft tevens een principekwestie, hoe ver moeten we gaan om minderheden in de samenleving tevreden te stellen?
Voor de mensen die dit soort tradities graag in alle glorie in ere willen houden, zoals u waarschijnlijk al merkt ben ik daar 1 van. Laten we Sinterklaas clandestien gaan vieren met zwarte pieten, we noemen het dan the real sinterklaas-alliance.
Als ik bovenstaande berichten lees, dan merk ik dat er maar weinig mensen inhoudelijk op elkaars standpunten ingaan, voor- en tegenstanders, blijkbaar is het leuker om zo maar iets te roepen.
Kortom Sinterklaas moet onveranderd blijven, en voor die mensen die denken dit in al hun humanistische correctheid te moeten veranderen, "Get a life" , als je iets goed wilt doen ga dan eens voor iets gezelligs collecteren.
Fijne dag,

vanHeutz | 28-11-06 | 10:45

@sjaakdeslinksesul
ik zal nooit tolerant zijn jegens een geweldadig kankergeloof als de islam

karel banaan | 28-11-06 | 08:26

@LaCoHoKi
jij snapt nog steeds niet dat ons verzet tegen de islam geen snars met racisme te maken heeft heh?

karel banaan | 27-11-06 | 23:47

Iedereen die iets tegen een zwarte ZWARTE Piet heeft mag even ongezien de typhus krijgen van mij. Laten ze allemaal even de geschiedenis lezen over het sinterklaasfeest en dan weten ze dat het geen ene moer te maken heeft met discriminatie in wat voor een vorm dan ook.

Randall | 27-11-06 | 21:35

@Mas Rob 27-11-06 @ 20:07
Die hele gekleurde pietendiscussie boeit me niet matig. Een paar jaar geleden, nou ja een tiental jaar geleden wellicht, was ik het met je reactie eens geweest. Nu niet meer en dat heeft niets te maken met Israel-Palestina, Irak, 9/11, van Gogh, Madrid of Londen. In die tijd ben ik veranderd, wijzer en rustiger geworden, vrij zelfs.
Ik heb leren inzien dat 95% van de mensen, die grenzen willen stellen aan de fatsoensnormen er zelf geen enkel brood in ziet om de grenzen van andere mensen op andere vlakken wel te overtreden. Zo is de mens nu eenmaal; wat dicht aan zijn hart ligt is belangrijk, de rest doet er niet toe.
En met gevoelens is het eender; de mens die zelf snel gekwetst wordt, roept meestal het hardst om respect en is bovendien zelf niet vies van het kwetsen van anderen of is (geestelijk een) masochist, want ook dat laatste komt veel voor.
Het komt maar zelden voor dat je een mens tegenkomt, die echt tolerant is, die zelf niet kwetst maar zich gerust door andere laat bespotten. Ikzelf voel me niet langer aangesproken door beledigingen en dat is een veel betere en gezondere levenshouding. Maar ik voel die behoefte niet, wordt ik geslagen dan sla ik terug, omdat ik weet dat diegene die mij kwetst toch niet tot die 5% behoort. Zo leert hij tenminste wat fatsoen is.

sjaakdeslinksesul | 27-11-06 | 20:52

De heftige reacties van de Blanke NederlanderT (in de volksmond ook wel Tokkie genoemd) hier op GS komen voort uit een soort oer-instinct (net als in de reclame) welke een niet te onderdrukken drang naar racisme opwekt. De hoop is dat dit oerinstinct zich de komende honderd jaar uit ontwikkelt zodat de kleur, de grootte van de lippen en de haarstijl van het Pietje niet meer tot zulke heftige oer-reacties zal leiden.

LaCoHoKi | 27-11-06 | 20:37

RagingR2 27-11-06 @ 20:20

Laat ik je even op het volgende wijzen en laat jij dáár je kennelijk geleerde licht eens op schijnen. Vorige week werd ik bijna onderuit gereden in de supermarkt door twee turqse kleuters die uitgedost waren als zwarte Pieten. En een schik dat die gastjes hadden! De gemiddelde allochtoon zit helemaal niet te wachten op dit ranzige cultuurrelativisme dat jij kennelijk propageert. Ik zeg: cultuurrelativisme cq. - vijandigheid heeft als voornaamste slachtoffers de goedwillende allochtoon, die druk bezig is zich onze gewoonten en tradities eigen te maken. Een ieder die zich in deze draad voorstander van de regenboogpiet betoont is in zijn stuitende kortzicvhtigheid een grotere vijand voor de allochtoon dan de veronderstelde xenofoben van 0031.

bottehond | 27-11-06 | 20:32

@ventus_aqualis:

Natuurlijk is het in de geschiedenisboeken te vinden, waarom zou er iets uigewist worden? Het feit dat Sinterklaas + Zwarte Pieten wellicht op de Germaanse Odin en zijn twee raven gebaseerd is, dat Sinterklaas eerst door twee getemde duivels vergezeld werd, later door Moorse slaven, daarna door negers, en daarna door kereltjes bedekt onder het roet is toch ook allemaal nog steeds na te lezen, bijv. op Wikipedia?
Hier kunnen we trouwens meteen uit opmaken dat het Sinterklaasfeest al vaak zat met de cultuur meegegroeid is. Ongetwijfeld werd dat elke keer ook afgewezen duur cultuur-conservatisten. Misschien is dit gewoon het volgende hoofdstuk, en iedereen die hier loopt te zeuren; tja dat hoort er ook gewoon bij. *zwaai*

RagingR2 | 27-11-06 | 20:20

@Kaan78
en ik pleit ervoor de islam op te heffen. Waarom geloof jij niet in sinterklaas? waarom zouden wij dan in jouw poppenkast geloven? terwijl ' sommige' van jou geloofsgenoten doen als jou profeet: geweld hanteren, dreigen, en de boel overnemen/kapot maken?

we hebben geen respect voor een geloof dat ons land naar de knoppen helpt.

jij vind sinterklaas stom. Ik vind hoofddoekjes stom. maar wij vermoorden geen mensen die niet in sinterklaas geloven. De islam echter....

karel banaan | 27-11-06 | 20:19

@treger
de profeet WAS ook een kinderneuker. Waarom ontken je dat? omdat het niet in je straatje past? Hij neukte een kind. Dus was hij een kinderneuker. Hoe moeilijk is het voor een moslim om de waarheid onder ogen te zien?

karel banaan | 27-11-06 | 20:16

Mas Rob 27-11-06 @ 20:07

Dude, je mist het grote plaatsje hier, denk ik. Overigens vind ik het pas écht onfatsoenlijk als je een volk dwingt tot dergelijke "inzichten" , terwijl je als je een IQ hoger dan 100 hebt heel goed kunt bedenken dat dergelijke acties olie op het vuur zijn. Polariseren dus. En daar was jíj toch niet voor? Gevolg: men bedoelt het waarschijnlijk goed, maar zoals zo vaak blijkt ook hier weer dat "linksen" en andere politiek correcten beseffen die dromerTs niet dat uit het goede net zo makkelijk iets slechts voortkomt als dat uit het kwade ook vaak het goede voortkomt. Maar goed: het intellectueel, filosofisch en socio- psychologisch inzicht is nooit de sterkste kant geweest van die kliek. Goede bedoelingen te over, maar de ravage die men aanricht is vervolgens de schuld van de ander. Over geestelijke incapabiliteit gesproken.

bottehond | 27-11-06 | 20:14

mzzl ik ga ervan door..
Ik pleit wederom voor eerherstel van Odin. Sinterklaas opheffen en Allerheiligen invoeren.

Kaan78 | 27-11-06 | 20:13

van de kraats 27-11-06 @ 20:02
Kinderfeest = Ok ( Alleen jammer dat je dat nationaal viert en niet internationaal)
Cadeau's = OK
Sint = OK
Christenlijke feesten = OK
Waarom zwarte pieten? Waarom is dat nodig? Ik zie het probleem niet zo als je geen zwarte knechten meer hebt. Als je witte pieten hebt. Is het feest dan minder leuk? Dan ben je echt ziek!

Kaan78 | 27-11-06 | 20:08

van de kraats 27-11-06 @ 20:02

Ik zei al eerder dat de polikors met dergelijke acties in hun eigen verdorde voet schieten. Het resultaat van dat idealistische en overcorrecte gedram is dat de polarisatie weer een stapje harder gaat. Daaruit blijkt maar weer eens dat die polikor- figuren te dom zijn dat ze branden.

bottehond | 27-11-06 | 20:07

sjaakdeslinksesul 27-11-06 @ 18:58
Als autochtonen, ik weet even geen betere term, moslims zouden beschouwen als gewone mensen die even goed horen bij Nederland als anderen dan zou er al een wereld gewonnen zijn.

Van mij mag je denken zoals je wilt over de Islam, en mag je ook in volle vrijheid je mening uiten over mijn godsdienst. Vrijheid van meningsuiting is ook een waarde die ik hoog houd. Wat mij echter stoort, en daar geef ik Treger gelijk in, is de hoge mate van onfatsoen die de laatste jaren tot de norm is geworden in het publieke debat. Ik vraag niet om tolerantie en acceptatie, gewoon een beetje beleefdheid is voor mij voldoende. Kritiek kan louterend werken. Dit doet het nu niet, en dat is niet (alleen) de schuld van moslims die lange tenen (zouden) hebben.

Het lijkt wel of op GS elke discussie vroeg of laat uitkomt bij de Islam. Ik zal een geheimpje verklappen: de meeste moslims zal het een rotzorg zijn of Piet zwart, wit of pimpelpaars is. Degene die aanstoot nemen aan de zwartheid van de Pieterbaas zijn met name (voormalige) rijksgenoten uit de West. Zij zien liever gekleurde pieten dan zwarte. Tja, waarom niet? denk ik dan in al mijn onschuld. Waarom zou Piet zwart moeten zijn? Hij is het niet altijd geweest. Waarom roepen gekleurde pieten zulke briesende reacties op bij autochtonen? Is het Sinterklaasfeest geen levende traditie die kan veranderen in de loop van tijd?

Ik kan me voorstellen dat mensen in geweer komen als ze het gevoel hebben dat veranderingen hun dwingend worden opgelegd. Tradities zijn niet in steen gehouwen, maar evolueren op een natuurlijke manier. De Piet, zoals een eerdere reaguurder al heeft aangegeven, is niet meer de boeman met de roe van de vorige eeuw. De kleurverandering van Pieten lijkt me, maar ik kan het sentiment niet goed peilen, geen onoverkoombaar probleem, zodra het maar niet-dwingend is.

Daarom verbaas ik me zo over de reacties op GS. Op televisie wordt verteld dat er op TV gekleurde pieten zijn omdat in het verhaal de stoomboot door een regenboog is gevaren. Eigenlijk wordt hiermee bevestigd dat zwart voor een Piet de norm is, en dat een kleur afwijkend is. Maar voor reaguurders dondert dit niet. Politieke correctheid is niet alleen een voorrecht van de linkse medemens. Ook rechts heeft hier last van: een Piet met een kleurtje lijkt in alle gevallen voor hen teveel gevraagd.

Mas Rob | 27-11-06 | 20:07

Oproep tot redelijkheid
Waar zijn wij in dit land in hemelsnaam mee bezig?
Zelf sinterklaas word tegenwoordig een politiek item
van gemaakt.
zijn ze hier gek geworden?
Oke voor de politiek correcten
Onthou nou verdome is dat een gewoon mens bij dit soort onzin
nieteens stilstaat voor miljoenen mensen is dit gewoon een
gezellig avondje!
jullie doen moeilijk om niets
vroeger had je een bond tegen vloeken
die haden op een bepaald moment een boekje met woorden erin
die volgens hun een vloek waren
er stonden woorden in waar je niet eens wist dat dit vloeken was
ofwel gewoon zoeken heet dat
Onthou nou verdome eens wat de intentie van iets is voor je
begint te blaaten
over het algemeen hebben de policoristren een bek over gereformeerden
en aanverwante meningen
nou ik heb nieuws dit gezeik doet me erg aan diezelfde groep denken
waar jullie op afgeven
lekker he een spiegel voor je snufferd gehouden worden!!!!!!

van de kraats | 27-11-06 | 20:02

@sjaakdeslinksesul 27-11-06 @ 19:31
We weten ook dat er verwerpelijke dingen staan in de Bijbel of de Thora. Maar je hoort er bijna geen enkele moslim over praten.
Waarom? -> Menselijke waarden zoals het respect voor andermans cultuur, gedachtengoed en geloof. Zolang je maar niet elkaars hoofd inslaat en mensen benadeelt mag je boeken lezen en geloven tot je een ons weegt.
De extremen aan beide kanten zwepen de discussie lekker op. Aan de ene kant heb je landen als Spanje en Turkije die bezig zijn met een beschavingsoffencief en ontmoetingen tussen verschillende beschavingen. Aan de andere kant heb je landen zoals Denemarken die vertellen dat fatsoen niet zo heel erg belangrijk vinden als menselijke waarde. Zit niet in hun cultuur. Dan wordt het lastig communiceren inderdaad.

Maar ja, dan moeten mensen met fatsoen de mensen zonder fatsoen helpen om tot wederzijdse begrip en tolerantie te komen.

Kaan78 | 27-11-06 | 19:49

sjaakdeslinksesul 27-11-06 @ 19:31

Daarbij komt dat die lange tenen en de eisen om restecp (hoewel dat zowel op inhoudelijke gronden als op basis van concreet gedrag volstrekt niet aan de orde kan zijn, dan past eerder diepe verachting) bedoeld zijn om ons te laten inbinden en buigen, almaar meer, totdat de haatbaarden de marges van het maatschappelijk verkeer geheel bepalen. Reden te meer om beledigen tot kunstvorm uit te roepen. Om die reden kan een VrijdenkerT ook niets anders doen dan die islam en alles wat er aan vast zit uit haat stinkende riool te lokken door haar zo diep mogelijk te beledigen, door het slijk te halen en uiteindelijk de islam te vernietigen. Moslims: past op Uw tellen. U wordt gekoloniseerd door haatzaaiers. Kies voor de Vrijheid zoals U die vrijwel nergens ter wereld kunt genieten. U wenst niet metr die tsunami aan Vrijheid te leven? Dáár is het gat van de deur. Toedeledoki!

bottehond | 27-11-06 | 19:45

@Treger 27-11-06 @ 19:09
Nee geen onfatsoen, het komt van twee kanten remember? Van mij mag jij alles van me vinden en alles over me zeggen, mij deert dat nauwelijks. Er staan per slot van rekening bepaalde niet zulk vriendelijke dingen in de Koran die op mij en anderen slaan en jij gelooft daar in. Zelfs daar heb ik geen enkel probleem mee. Jij hebt echter langere tenen dan ik en verlangt dat dat ik maar rekening hou met jouw zeer kwetsbare gevoelens door niet over deze zaken te praten of er grappen over te maken. Bind zelf ook maar eens in door te incasseren en je eigen bronnen eens kritisch tegen het licht te houden. Pas dan kan er op gelijkwaardige voet gepraat worden, voor die tijd houd ik mijn poot stijf, omdat jij dat dus ook doet.

sjaakdeslinksesul | 27-11-06 | 19:31

@Sjaak,
Tolerantie en acceptatie is OK maar je gaat toch geen mensen uitlachen om iets wat ze diep geloven? Dat getuigt van onfatsoen en misschien is dat wel het grootste probleem in nederland. Gebrek aan respect voor elkaar wegens onfatsoen. Onfatsoen is een hollandse ziekte.

Treger | 27-11-06 | 19:09

@Treger @ 14:48
Ik ga maar weer eens proberen om serieus te reageren op je. Kijk tolerantie kan twee betekenissen hebben, tolerantie en acceptatie. Ik tolereer dat er hier moslims leven, ik tolereer dat ze hun geloof belijden, ik tolereer dat ze er een andere levensvisie, gedragingen en kledij op na houden. Ik ga zelfs nog iets verder omdat ik moslims in het dagelijks leven niet eens anders tegemoet treedt dan andersdenkenden, dat heet fatsoen. Dat zou in mijn ogen ruim voldoende moeten zijn, maar dat is het dus schijnbaar niet, omdat tolerantie ook als acceptatie kan worden uitgelegd.
Er wordt namelijk ook van mij verlangd dat ik begrip en respect opbreng voor wat moslims geloven en dat ik hun enigszins tegemoet kom in hun afwijkende standpunten en gedragingen. Maar dat wil ik helemaal niet en doe ik dus ook niet, waarom zou ik homofobie en sexisme (want zo zie ik het vanuit mijn waardenstelsel nou eenmaal) niet van een andersdenkende maar wel van een moslim accepteren? Waarom zou ik waarin een moslim gelooft niet belachelijk mogen maken, terwijl ik de koran vanuit mijn diepste overtuiging een lachwekkend boek vind? En waarom zou ik dit niet hardop mogen zeggen, dat getuigt er toch van dat ik moslims wel serieus neem (als gewone mensen), omdat ik dat met niet-moslims eveneens doe?

sjaakdeslinksesul | 27-11-06 | 18:58

Hoezeau de PvdA heeft de verkiezingen verloren? Uitroeien moet je ze. Net als onkruid. Ze zitten nog overal, dat hypocriete tuig.

vanrechtsheeftvoorra | 27-11-06 | 18:47

Dit doet me een beetje denken aan Emiel de Geitenwollensokkenagoog en het eeuwige geruzie over hoe elk jaar Sinterklaas gespeeld moet worden....
-diepe buiging voor de Familie Doorzon!

RobDrop | 27-11-06 | 18:43

Eigenlijk moet de Nederlandse staat ons dan schadeloos stellen voor de geleverde schade d.m.v. jarenlange discriminatie, indoctrinatie, staatspropaganda d.m.v tv en het misbruiken van tere kinderzieltjes.

Wordt tijd dat we een ander gebruik in ere gaan herstellen. Een heksenjacht. Maar dan op de Sint. De voorhoude van dit gevecht is al begonnen door 12 tot 15 jarigen. Het wordt tijd dat er een serieuzere beweging op gang wordt gebracht om het e.e.a. te bewerkstelligen.

Kaan78 | 27-11-06 | 18:32

Sodeflikker op met gekleurde pieten,bah walgelijk!! Ik KOTS KOTS KOTS ervan!! Ik hou van racisme en discrimineer zelf ook graag.

Kunera | 27-11-06 | 18:29

@Kaan,
Dat zou geen verkeerd idee zijn en heel constructief. Je zou het geval sinterklaas. (NL racistische traditie) voor moeten leggen aan het europees Hof. Die zijn onafhankleijk en kunnen oordelen dat het een kwetsende traditie is die weg moet. Ben alleen bang dat deze procedure veel geld gaat kosten maar zeker niet kansloos is.

Treger | 27-11-06 | 18:27

Eigenlijk moet je Sint kunnen aanklagen bij het Europees hof. Alle hulpsinten optrommelen en een passende straf geven.

Kaan78 | 27-11-06 | 18:24

@.RagingR2 18:17
Wat een geluk dat het nog wel in geschiedenisboeken terug te vinden is. Over een paar jaar zijn de teksten daarover vast ausradiert.

ventus_aqualis | 27-11-06 | 18:22

@Flodder,
Sorry hoor maar ik meen het wel dat Sinterklaas niet meer van deze tijd is.
Integratie moet van 2 kanten komen en is een kwestie van geven en nemen. Nederland pretendeerd zoveel en als ze menen dat dit een beschaafde maatschappij is dan kappen met racistische volkstradities.

Treger | 27-11-06 | 18:19

@Treger
Fijne jeugd bezorg je je kinderen. Het zal vast gezellig zijn als jij 'de echte aard' van Sinterklaas aan ze uitlegd. Je bent echt een idioot!

Flodder | 27-11-06 | 18:19

Mag ik iedereen die het nog niet weet er trouwens op wijzen dat het idee van "Zwarte Piet" ZEKER wel gebaseerd is op een ethnisch principe? Zwarte Piet was oorspronkelijk een Moors knechtje. Voor de duidelijkheid, Moren waren de Berberse of Arabische islamtische inwoners van Spanje. Tot begin 19e eeuw werd Sinterklaas vergezeld van duiveltjes, en daarna zijn ze overgestapt op Moren, want ach, dat verschil was toch niet zo groot.

nl.wikipedia.org/wiki/Zwarte_Piet

De uitleg dat het om een knechtje gaat dat door de roet in de schoorsteen zwart is geworden is een politiek correcte uitleg die er later aan gegeven is. Oftewel; enige voorzichtigheid mag best in acht worden genomen bij het voort vertellen van de Sinterklaas folklore. Toen was het misschien normaal om een Moors knechtje te hebben; tegenwoordig zeker niet meer. In sommige Sinterklaas-liedjes wordt zelfs nog gerefereerd aan het "Moriaantje"; ik zie niet in wat er mis mee is om kinderen er af en toe even aan te herinneren dat dergelijke rassen-verhoudingen tot het verleden dienen te behoren.

RagingR2 | 27-11-06 | 18:17

@Kaan en Treger
I give up. Argumenten doen jullie niets. The truth is in the eye of the beholder. Als jullie denken dat kinderen racisme wordt aangeleerd door Sinterklaas zijn jullie echt van de pot gerukt. Kleinzielig van geest.

Flodder | 27-11-06 | 18:16

Wat is eigenlijk het postrecord?

RobDrop | 27-11-06 | 18:16

@Flodder,
Wij vertellen onze kinderen over de echte aard en bedoelingen van het sinterklaasfeest en ze willen er uit eigen wil niks mee te maken hebben!
Kinderen begrijpen meer dan je denkt.

Treger | 27-11-06 | 18:14

Kon het niet laten om de 1000ste reactie te posten.

Flodder | 27-11-06 | 18:13

De kinderen wordt zo aangeleerd dan mensen met kleur minderwaardig zijn en alleen pakjes mogen rondbrengen.

Kaan78 | 27-11-06 | 18:13

@Treger 27-11-06 @ 18:02
Voor JOU zijn de paralellen overduidelijk. Kinderen zien zwarte pieten niet als donkere mensen, maar gewoon als zwarte pieten. Dat jij Sinterklaas niet leuk vindt omdat jouw tere zieltje gekwetst wordt is jouw probleem. Niet van die kinderen.

Flodder | 27-11-06 | 18:11

De Canarische eilanden worden overspoeld door zwarte pieten in bootjes. Je gaat me toch niet wijsmaken dat dat allemaal slaven zijn, he.

ventus_aqualis | 27-11-06 | 18:08

Treger 27-11-06 @ 18:02
'Kinderen vragen zich toch ook wel af waar sinterklaas al die zwarte knechtjes vandaan heeft gehaald'? NEE, kinderen vragen zich dit niet af. Sinterklaas en zwarte pieten zijn gewoon een feit. Die leven gezellig in Spanje en komen één keer per jaar naar Nederland om kado'tjes en snoep te brengen. Zij komen per boot omdat dat nu eenmaal meer charme heeft dan met de bus.
'Om kinderen uit te leggen dat Sinterklaas niet meer van deze tijd is en een leugen is geen probleem'. Je hebt geen hart! Al die kinderen tegelijk de illusie van sinterklaas ontnemen is een lage verwerpelijke daad. Die toekomstige generatie zal wraak nemen op iedereen die hier aan heeft meegewerkt.

Flodder | 27-11-06 | 18:08

Toch zijn de paralellen overduidelijk en zelfs kinderen kunnen dat zien. Slaven werden met de boot vervoerd en Sinterklaas komt aan per boot met (Jawel!) allemaal zwarte pietjes aan boord. Kinderen vragen zich toch ook wel af waar sinterklaas al die zwarte knechtjes vandaan heeft gehaald? 1 plus 1 is 2. Om kinderen uit te leggen dat Sinterklaas niet meer van deze tijd is en een leugen is geen probleem. Dat hoef je maar eenmalig te doen maar dan heb je het gelijk goed voor de komende generaties.

Treger | 27-11-06 | 18:02

@Kaan78 27-11-06 @ 17:45
Nee, dat geloven ze niet. Kinderen zijn niet dom. Kun je beter een boot door een regenboog laten varen. Tss, waar gaat het over. Wat zijn mensen toch snel beledigd of gediscrimineerd. Dát is een probleem van deze tijd. De zogenaamde korte lontjes. Get a life. En laat een nationaal feest waar kinderen veel plezier van hebben met rust.

Flodder | 27-11-06 | 17:52

@Kaan-Ik bedoel alleen maar: een feest dat al jarenlang wordt gevierd zonder een wanklank moet nu de laatste 10 jaar gebukt gaan onder kritiek van de (linkse) politieke correctheid.
Wat ik vind anno 2006 is alleen maar dat een echt Hollands volksfeest zijn charme moet behouden en bijvoorbeeld die Amerikaanse bullshit zoals Halloween, Valentijn en zelfs de Kerstman ongezien de typhus mag genieten.
Ik hoop dat ik mijn mening een beetje heb opgehelderd voor je

RobDrop | 27-11-06 | 17:49

@Kaan78 27-11-06 @ 17:37
Wat moet ik precies vragen aan zwarte pieten?
Jij en Treger willen echt niet inzien dat kinderen helemaal niets zien van slaven of meer van die typeringen. Zwarte piet is zwarte piet. Die zien ze eens per jaar en daarna helemaal niet. Een kind legt niet die relatie die jullie steeds leggen. En gelukkig, hebben de kinderen bij zo'n mooi feest het nog steeds voor het zeggen.

Flodder | 27-11-06 | 17:48

als die kutnegers de slavernij zo haten laten ze het dan zoveel mogelijk ongedaan maken en naar afrika gaan waar ze nog zouden zitten als er nooit een slavenhandel was geweest

Winter | 27-11-06 | 17:46

@Flodder 27-11-06 @ 17:42
Je verteld dat de schoorstenen nu schoon zijn gemaakt.
Nu hebben ze geen roetvlekken meer.

Kaan78 | 27-11-06 | 17:45

@Treger
Jij bent een zwartkijker. Sinterklaas is een mooi feest. Nogmaals, geen kind die denkt aan het slavernijverleden of onderdrukking van zwarten. Alleen kleinzielige mensen die zich om het minst of geringste gediscrimineerd voelen, zien dat zo.En afschaffen? Hoe wil je dat al die kindertjes vertellen die er nu nog volop van genieten? Ja, kinderen Sinterklaas bestaat niet meer want die lieve zwarte pieten waren eigenlijk geen zwarte pieten maar onderdrukte zwarte slaven uit Afrika en dat mag niet meer.

Flodder | 27-11-06 | 17:42

laten ze dan ook de islam verbieden gezien dat ook de slavernij verheerlijkt

Winter | 27-11-06 | 17:42

Als je toch een kinderfeest wil, doe het dan lekker internationaal zoals Ataturk. Van overal uit de wereld komen kindertjes naar Turkije om feest te vieren of Kinder-feest of Kinderdag, hoe je het ook wilt noemen.

Dus niet alleen een feest binnen "Christelijke sferen" voor overwegend witte kindertjes. Dat is alleen al een teken dat het verkeerd is opgezet.

Kaan78 | 27-11-06 | 17:41

@RobDrop 27-11-06 @ 17:21
Ik weet niet waar je op doelt. Maar als je vind dat achterlijke gebruiken zoals het Sinterklaasfeest niet meer mogen anno 2006. Kan ik alleen met je eens zijn.

@Flodder 27-11-06 @ 17:23
Vraag dat maar eens aan de zwarte pieten.
Zo is ook een feest in Hongarije waar ze mongolen na doen en belachelijk proberen te maken. ZIt een beetje in de christelijke cultuur zeg maar. Toch een beetje superioriteitsgevoel. Hoe verzin je het om bij zo'n kinderfeest gebruik te maken van slaven.

@Winter 27-11-06 @ 17:30
LOL Alsof je dat nog niet had gedaan?

Kaan78 | 27-11-06 | 17:37

Sinterklaas afschaffen vind ik geen gek idee. Het heeft een te beladen christelijke sfeer en imho verheerlijkt het ook het NL slavernijverleden. (zwarte knecht, zwarte knecht) Ze kunnen beter voor alle kindertjes een nieuw nationaal feest invoeren bijvoorbeeld de paashaas. Is neutraler en deze heeft oook een zak bij zich maar geen zwarte lijfeigenen

Treger | 27-11-06 | 17:34

het lijkt net alsof de politiek correcte horde de Nederlanders zo boos willen maken zodat wij nog meer op Wilders gaan stemmen

of hebben die PC mensen dat niet door ?

Winter | 27-11-06 | 17:30

@Kaan
Omdat dat nu eenmaal zo is, volgens de overlevering. Het feest heeft al de nodige emancipatie meegekregen. Pieten zijn geen slaven, knechten of enge Moren meer. Ze stoppen geen stoute kinderen in een zak en hebben geen roe vast om kinderen te slaan. Zwarte pieten zijn gewoon leuke zwarte pieten. Om nu de aandacht op huidskleur te leggen, gaan kinderen er dingen bij denken die ze voorheen nooit dachten. Dan gaan ze misschien wel de relatie leggen tussen zwarte pieten en donkere mensen. Oftewel je valt de kinderen er onnodig mee lastig. Geen kind die in zwarte piet een slaaf ziet. Dat jij dat wel ziet, is jouw probleem. Maak het niet een probleem van een onbevooroordeelde en onschuldige kindergeest.

Flodder | 27-11-06 | 17:23

Ik vind dat ze ook weer lijfstraffen mogen invoeren dan, Finnen die stelen? Hand afhakken! Of woensdagmiddag kindermatinee met ophaning op het dorpsplein, ik ben ook voor cultuurbehoud!

RobDrop | 27-11-06 | 17:21

Chinezen leefden toen nog niet in Europa. Althans niet in die aantallen denk ik. Ik ben juist voor cultuurbehoud. Als purist. Laten we gewoon witte pieten nemen.
Sint afschaffen.
Odin herintreden.

Kaan78 | 27-11-06 | 17:15

Omdat dat traditie is misschien??? stelletje fucking politiek correcte bosnimfen... Krijg de groene tering maar ofzo. Zo (s)links om op deze manier onze kinderen te indoctrineren. Whats next? Pieten met een hoofddoekje of een boerka?

Trouwens, stront is ook bruin. Vind ik wel discriminatie eigenlijk. Dus sochtens met je krantje een bruine negert verzuipen is echt niet meer van deze tijd. Geenstijl, doe er wat aan!!

Ebola | 27-11-06 | 17:13

@Kaan: als het chinezen waren geweest volgens de overlevering van de Sinterklaasviering, waren het chinezen geweest.

RobDrop | 27-11-06 | 17:08

Sinterklaasfeest = (de nacht dat de doden tijdens de najaarsstormen door de lucht raasden onder aanvoering van Odin. Doden = Negerts?)

Kaan78 | 27-11-06 | 17:05

Waarom moeten het PERSE zwarte pieten zijn?

Kaan78 | 27-11-06 | 17:02

rascisme = racisme

Flodder | 27-11-06 | 16:59

Ik las vandaag dat mensen van Surinaamse komaf aanstoot kunnen nemen aan het feit dat onze Pieten met een accent spreken.
Wij Nederlanders lossen zaken nu eenmaal vaak met een compromis op. Welnu laten we hierin een compromis sluiten, Zwarte pieten spreken vanaf nu op een correcte wijze, volgens het witte boekje, Nederlands mits de Surinamers dit ook doen. Iedereen blij.

Tip voor diegenen die dan nog steeds de Zwarte Piet willen afschaffen:
Verzin je eigen politiek correcte volksfeest.

vanHeutz | 27-11-06 | 16:57

@Kaan78 27-11-06 @ 16:48
Bij het Sinterklaasfeest is helemaal geen sprake van rascisme, idioot. Geen kind die dat zo ziet. Alleen kleinzielige mensen die zich om het minst of geringste gediscrimineerd voelen, zien dat zo. Don't take yourself too seriously. Lighten the fuck up. Zieligerd.

Flodder | 27-11-06 | 16:57

@WS
Als je vrijheid van meningsuiting heel erg ver doordraaft kan je zeggen dat Bin laden zelfs onschuldig is. Heb je hem ooit op Amerikanen zien schieten?
Of Adolfje? Meningen kunnen wel degelijk pijn doen, en mensen aanzetten om "iets" verschikkelijks te doen.

Of je daar ook gevangenis straffen op moet zetten is een discussie op zich.
Daarom wil ik bij het Sinterklaas feest daar niet op doorborduren. Van mij heeft iedereen het recht om als een idioot te reageren. Als de idioten de gevolgen van hun acties niet meer kunnen overzien, moet er ingegrepen worden. Hoe, dat laat ik vooralsnog in het midden. Er zijn knappe koppen genoeg die dat waarschijnlijk veel beter kunnen dan dat ik dat kan.

@koerbagh 27-11-06 @ 16:14
Dat er ook andere culturen en gebruiken zijn geeft je nog geen recht om je discriminatoir op te stellen bij een kinderfeest. Wat is dit voor simpele redernatie. En waarom verwacht je begrip voor rascisme e.d. alleen omdat het een kinderfeest is?

Kaan78 | 27-11-06 | 16:48

een kind ziet helemaal geen connectie tussen een zwarte piet en een zwart kind bij hem/haar in de klas. Een kind ziet Zwarte Piet, geen zwarte hulpje. Dus is het ook onzin om daarover te moeilijk te doen.
Nogmaals, voor de liefhebbers
www.behoudsinterklaas.nl

Maaier | 27-11-06 | 16:40

wat een politiek correct gezeik, stem voortaan groenlinks, lijkt me wel lekker zo'n groene negerin volfluimen!

Ebola | 27-11-06 | 16:40

Gewoon tv afzetten en in je woonplaats met je kids naar de intocht gaan kijken.

baggerboer | 27-11-06 | 16:30

@Kaan78 en Treger:
Klein vraagje. Vieren jullie überhaupt Sinterklaas? Waarschijnlijk niet. Waar maak je je dan druk om en waar bemoei je je mee? Ik ga me ook niet bemoeien met de manier waarop jullie idioten eens per jaar alleen 's nachts mogen vreten, allemaal naar een stad in de woestijn moeten, met z'n miljoenen naar een berg moeten sjokken om daar te slapen, steentjes naar een paal moeten gooien en rondjes sjokken om een zwarte steen? Ik vind het belachelijk allemaal, maar als je dat allemaal graag wilt: ga gerust je gang.

koerbagh | 27-11-06 | 16:14

On Mon, 27 Nov 2006 03:35:06 +0100, "Joepie" <j@pie> wrote:

En met kerst?
Een bruine kerstman, uitgegleden in de poep van zijn ren(ehhh vlieg-)dieren?

Zo word geschiedenis dus herschreven, maken we dat ook eens mee, hoe tradities worden verkracht.

Die pieten moeten eigenlijk ok allemaal hert zelfde uniform pakje aan.
En natuurlijk precies dezelfde paketjes kwa vorm en gewicht versjouwen.

Verderis bekend dat hulppieten van blanke rassen bruin werden gekleurd, dus dat kan met die groene gele blauwe oranje enz pieten ook, zwrt/bruin dekt prima!
Slimme kinderen kunnen zelfs beginnen over de prive klinieken, michael jackson enz.

loosvanstijl | 27-11-06 | 15:39

@kaan78 en treger
Koppensnellen is bij wet verboden ok. Ik vraag jullie bij deze dan ook om dat verbod ongedaan te maken aangezien jullie zo voor het democratische recht van vrijheid van godsdienst zijn.
Treger het verbranden van de koran, bijbel is vrijheid van meningsuiting. Je vroeg me straks waarom mensen is-lam altijd associeren met geweld je reactie bij dat topic spreekt natuurlijk voor zich, meneer fascist.

Weisse rose | 27-11-06 | 15:29

Sinterklaas is nep ja, net als de kerstman, jezus. de paashaas, allah enzovoort. Religies liegen dus ook miljoenen mensen voor. Sinterklaas is een traditie van Nederland. Een eventueel moraal wat erachter ligt is allang niet meer van toepassing. En de mensen uit niet-barbaarse culturen weten dit. Jammer van al die neanderthalers die nog zo achterlopen in hun denkwijze

OUTgunned | 27-11-06 | 15:28

@originele nickname 27-11-06 @ 15:14
Hier heb ik ook lang over na zitten denken. Maar het juist noodzakelijk dit 'liegen'. Het levert een harde maar zeer noodzakelijke eerste levensles op. Een gezonde achterdocht die ze vertelt niet in iedereen te geloven met mooie woorden, autoriteit en beloftes over kado'tjes. Het is ook niet liegen het is een sprookjeswereld voorhouden waar ze in mogen geloven. Onderdeel van kind-zijn. Kinderen worden tegenwoordig toch al veel te vroeg volwassen. Zoals nu, worden ze weer bij zware kost als discriminatie en onderdrukking van de zwarte mens betrokken. Laat de kinderen toch met rust.

Flodder | 27-11-06 | 15:23

zouden de amerikanen hun kinderen ook gaan vertellen dat de kerstman niet bestaat???

mm1 | 27-11-06 | 15:22

From originele nickname 27-11-06 @ 15:14
Nogmaals, zeg nou zelf, als je er over na denkt is het toch raar dat wij massaal, collectief en stelselmatig onze kinderen voorliegen?

Eindelijk iemand die het door heeft.
De 'kudde volwassenen' zullen zeggen dat de kiddo's sint zo leuk vinden en dat ze de hun voorliegen omdat de leugen leuker voor hun is.

Eye in the Sky | 27-11-06 | 15:19

Sinterklaas is gewoon een gezellig familie feest. Weet je wel, samen met de familie, gezellig. Wat heeft dat nou toch met discriminatie te maken....

mm1 | 27-11-06 | 15:16

Bijna 1000 comments! Nieuw record?
Blijkbaar raakt dit onderwerp een gevoelige snaar.

Zwarte of gekleurde piet kan me niks schelen maar mijn kanttekening bij het sinterklaasfeest is: is het wel moreel/ethisch te verantwoorden dat wij massaal, collectief en stelselmatig onze kinderen voorliegen?
Ikzelf kan me herinneren dat toen ik er achter kwam dat Sinterklaas niet bestaat ik vreselijk kwaad was. En nu een paar decennia later vind ik het Sinterklaas nog steeds geen reet aan en ik doe er liever niet aan mee.
Nogmaals, zeg nou zelf, als je er over na denkt is het toch raar dat wij massaal, collectief en stelselmatig onze kinderen voorliegen?

originele nickname | 27-11-06 | 15:14

Treger 27-11-06 @ 15:05
Als jij dat denkt zegt dat eerder iets over jouw gedachtes. Mijn kinderen zien door sinterklaas negers niet anders, negers zijn namelijk geen zwarte pieten in de ogen van mijn kinderen. Die vergelijking maken alleen volwassenen zoals ik eerder stelde. Ik voed mijn kinderen op dat ze iedereen als gelijk moeten zien. Zwarte pieten zijn zwarte pieten, dat is de waarheid voor kinderen. Die zien daar niets meer in. Dat zwarte pieten vroeger werden weggezet als slaven, knechten, boemannen, enge moren is fout. Dat is bekend en daarom hebben ze dat veranderd.

Flodder | 27-11-06 | 15:14

zum kotsen, ik zou ze graag de zwarte piet toespelen daar bij het Sinterstaatsjournaal...

Cloggy3 | 27-11-06 | 15:09

@Flodder,
Zwarte piet is bedoeld om kinderen op speelse wijze duidelijk te maken dat negers dom en slecht zijn. En dat ze als knecht die luisteren moet het best op zijn plaats is. Dat wordt er in de kinderhoofdjes ingeprent en dat is niet meer van deze tijd!

Treger | 27-11-06 | 15:05

De kiddo's boeit het helemaal niet of het de
sint, piet, kerstman of outbreak het aapje is,
als ze maar die nieuwe spelcomputer krijgen.

Het circus om die feestdagen is voor die fundamentalistische kudde 'volwassenen' die zich zo nodig hun overbodige tradities willen voortzetten.

Eye in the Sky | 27-11-06 | 15:05

Kinderfeestjes kan ook zonder zwarte pieten worden gegeven.

side-kick
Mijn opvatting over historie is dat het door historici moet worden onderzocht.
En niet door sociologen die als propagandist gedragen en zichzelf voor historici uitgeven. Helemaal idioot is om over een onderwerp te stemmen waar je geen zak van af weet en d.m.v. het aantal handjes in de lucht bepaald of iets geschiedenis is of niet. Maar ja... Christelijke beschaving. Heb je zo weinig invloed op.

Kaan78 | 27-11-06 | 15:03

@OUTgunned 27-11-06 @ 14:59
Precies! Kinderen hebben zich nog nooit afgevraagd waarom zwarte pieten zwart zijn. En de enkeling die dat al deed was tevreden met het antwoord dat dat door de roet komt. Maar nee, het was allemaal politiek incorrect en door de ophef wordt er weer aan het kind-zijn gerommeld. Kinderen laten ze steeds minder kind zijn. De ophef over zwarte pieten is weer een ultiem dieptepunt in het ontnemen van kinderlijke onschuld.

Flodder | 27-11-06 | 15:03

Wederom zijn het de moslims die discrimeren. Wij Nederlanders zien Sinterklaas als een feest voor de jonge kinderen. De enige die daarin een blank-zwart relatie inzien zijn de moslims zelf en hun linkse aanhang. Alle mensen die zo'n 100 jaar achterlopen zullen we maar zeggen. Als iedereen gewoon stil was gebleven dan was er niks aan de hand en konden de ouders en kinderen gewoon plezier hebben.

OUTgunned | 27-11-06 | 14:59

Don't take yourself too seriously. Lighten the fuck up.

Flodder | 27-11-06 | 14:56

Kaan78 27-11-06 @ 14:43

met ontzag voor jouw argumenten dat sinterklaas doodeenvoudig niet meer kan anno 2006...

Welke argumenten?

Als een eenvoudig kinderfeestje ongepast is anno 2006, dan kan ik nog wel een hele waslijst opnoemen, wat ik uiteraard niet zal doen. Eén voorbeeld dan: het is anno 2006 uitermate ongepast om opvattingen over historie naar eigen inzicht te veranderen en dat op te leggen aan anderen. Wat? neenee, ik insinueer helemaal niets... ik heb het alleen maar over Sinterklaas en niet over bijvoorbeeld genocide.

sexpack | 27-11-06 | 14:50

@Karel Banaan,
Wat je er ook van denken mag. Het staat ons vrij via legale wegen ons ideaal na te streven. het is een dynamische samenleving en we geloven nu eenmaal dat deze samenleving zoveel beter kan door toleranter te zijn. Zoals Kaan al zei: laten we beginnen met het implementeren van het goede van de Islam om de (onnodige) angst weg te nemen. Daarna zien we wel weer verder.

Treger | 27-11-06 | 14:48

Jongens, het is sinterklaas maar. Zal ik je een geheimpje verklappen. Sinterklaas bestaat niet en die zwarte pieten zijn niet echt zwart maar geschilderd. Niet doorvertellen hoor. Vroeger werd zwarte piet afgeschilderd als boeman, tegenwoordig als goedlachse man die zwart zijn door het roet in de schoorsteen. Kinderen denken echt niet bij sinterklaas dat zwarte mensen onderdrukt of belachelijk worden gemaakt. Mensen die beledigd zijn door sinterklaas hebben maar een kort lontje. Deze mensen zijn ook allemaal volwassenen en daar is het feest niet op gericht. Zij moeten dus gewoon hun bek houden en niet zo kleinzielig zijn. Zijn dezelfde mensen die in alles discriminatie zien. Poolen is ook racistisch want waarom wordt er gestoten met de witte bal? Laten we eerst de échte discriminatie aanpakken. Lijkt me iets belangrijker om je druk over te maken.

Flodder | 27-11-06 | 14:47

het lukt christelijk/atheistisch nederland niet om op een beschaafde en rechtvaardige manier mensen samen te laten leven. Het is dan ook niet uitgesloten dat mensen die hier niet mee eens zijn op een gegeven moment iets tegen proberen te doen.
Of een Islamitische beschaving nou de meest voor de hand liggende optie is, parkeren we maar eventjes.

Het beste zou volgens mij zijn om de goede punten van twee beschavingen bijeen te brengen. En de negatieve aspecten zoveel mogelijk te bespreekbaar te maken en mogelijk te beperken.
Een sinterklaasfeest kan gewoon niet meer anno 2006.

Kaan78 | 27-11-06 | 14:43

@Kaan78
met jou praat ik pas weer als je testosteron level is gedaalt
@treger
snap jij dat er mensen zijn die dat niet zullen laten gebeuren? die dat als een vijandige overname zien? waarheen moeten de nederlanders vluchten? naar zweden? jij zegt dus eigenlijk: er zal pas vrede zijn, als iedereen knielt voor de islam....

dat roept toch wat angstige reacties op bij menige stemmer... kan jij dat begrijpen? noem jij dat ' racisme' of ' vaderlandsliefde'? snap jij dat die mensen zich zorgen maken over hun vrijheid, en dat van hun kinderen?

de meeste moslims denken als jij, treger. Ze zien op de lange duur nederland als rijpe appel in hun handen vallen. Daarom zijn ze voor nederland een gevaar.

wat zou jij doen, als wij van jou vaders land een kolonie maakten? liefst geweldloos, maar desnoods met?

en kom aub niet met ' in het verleden koloniseerden nederlanders ook', dat weten we. Wil je ons niet straffen in het heden voor de misdaden die onze voorouders pleegden? wij handelen niet in slaven. Wij behandelen zwarten als gelijke.

zou de islam zich misschien ook een beetje kunnen gedragen? en ons land niet proberen over te nemen?

dank u.

karel banaan | 27-11-06 | 14:33

@karel banaan,
Een gewetensvraag maar diep in mijn hart zou ik niets liever zien. Een gezond NL gebaseerd op slam normen en waarden. Is voor iedereen beter.

Treger | 27-11-06 | 14:28

karel banaan 27-11-06 @ 14:06
Je kan niet eens je eigen standpunt in dezelfde posting verdedigen. Laat staan een discussie...

Kaan78 | 27-11-06 | 14:26

@mas rob, treger, kaan78
-zouden jullie graag in de toekomst zien dat nederland een moslimland word?
-zouden jullie daaraan meehelpen?
-is dat waarom jullie hier zitten de reaguren? om die droom werkelijkheid te laten worden?

karel banaan | 27-11-06 | 14:25

Framoes
Ik heb zelf geen probleem met aanpassen e.d. Dit ben ik, en mensen die normaal tegen mij kunnen doen, of normaal hun leven belijden krijgen respectvolle behandeling van mij.

Ik ben alleen tegen de Sinterklaas feest. Na heel veel aanpassingen is het een idiote traditie geworden. Een Blanke meester die veel zwarte slaven aan werk zet. Heb je wel eens een CAO voor zwarte pieten gezien?

Ik vind ook dat huiselijk geweld bij autochtonen de aandacht moet krijgen van de media. Al dat bierzuipende volk die vouwen vermoorden kinderen van alles aandoen omdat hun eer is aangetast. Dat kan echt niet. Het heet weliswaar geen eerwraak, maar dat maakt voor mij niet uit. Of een vrouw wordt doodgemaakt door een autochtoon of allochtoon. Dit zijn misdaden tegen de mensheid en daar mag je tegenaan bemoeien.

Kaan78 | 27-11-06 | 14:23

@steen gijl: joehoe! ZWARTE KLAAS!!!! :-D

MiRRoRMaN | 27-11-06 | 14:15

-weggejorist-

bte2fbho | 27-11-06 | 14:09

@kaan
een oud argument: wie zich verzet tegen het geweld van de islam, is een facist, een racist, en moet dood.

de uitwerking hiervan is dat de islam straffeloos geweld hanteert, en wie daartegen protesteert met de dood bedreigt word.

je moet er zelf ook om lachen. Kom, grijs wolfje. Laat je ware aard zien. Je bent hier niet om in vrede met ons te leven, is het wel?

karel banaan | 27-11-06 | 14:06

@Kaan78 27-11-06 @ 13:24
Volgens mij is het niet de bedoeling dat het land zich aanpast aan de nieuwkomers.
Het is de bedoeling dat je je als nieuwkomer aanpast aan de regels en wetten die een land heeft, met genoeg behoud van je eigen cultuur natuurlijk.
Dus niet je vrouw of dochter slaan/neerschieten als ze je eer heeft aangetast.
En niet denken dat alle westerse mensen verachtelijke ongelovigen zijn.
Maar wel naar de moskee als je dat wilt.
En wel mensen helpen en liefhebben, zoals de Koran dat zegt.

Framoes | 27-11-06 | 13:57

Kaan78 27-11-06 @ 13:37: Moet de rest accepteren dat wij zeuren over hen geloof. Anyway, zegt weer genoeg over jouw niveau. Succes :)

San-San | 27-11-06 | 13:56

Dus moeten wij nu met z'n allen gaan zeiken dat dat veranderd moet worden omdat het ons niet zint? ->> Inderdaad

Dit zijn geen binnenlandse kwesties of wat achter de deur bij mensen afspeeld meer. We hebben te maken met een globaliserende wereld. Dit heeft het westen notabene zelf op gang gebracht.

We kunnen niet meer zeggen van; vrouwen slaan is cultuur of binnenlandse kwestie. Vrouwen die geslagen worden komen ook naar Nederland en ook naar Turkije. Dus dan is/wordt het ook ons probleem.

Kinderarbeid, misbruik, intolerantie, etc.. etc.. etc.. dat zijn ONMENSELIJKE daden en kunnen niet verhuld worden door Religieuze bronnen of af te schuiven op binnenlandse politiek.

Sinterklaas feest moet daarom VERBOTEN worden.

Kaan78 | 27-11-06 | 13:37

@Kaan78: Dat is jouw mening. En waarom zou jij je moeten inspannen? Dus je geeft maar op, omdat je denkt dat je toch niets kunt doen? Kijk als wij allemaal zo zouden denken zou er niets meer over zijn van deze wereld. Of die paar die anders denken zouden de macht grijpen. Sterker nog dat gebeurd al.

Het gaat er niet om wat of wie herdacht word. Het is een feest, uit christelijk geloof zoals je zelf aangaf. Daar ga je niet zo maar aan knutselen. Islam zegt toch ook dat ze vrouwen mogen slaan? Dus moeten wij nu met z'n allen gaan zeiken dat dat veranderd moet worden omdat het ons niet zint?

San-San | 27-11-06 | 13:29

Als iedereen nou stelling neemt met dat hij/zijn niet wenst aan te passen aan mensen die dat ook niet willen doen.
Autochtonen verwijten Allochtonen.
Allochtonen verwijten Autochtonen.

Waarom zou ik met dit gegeven, moeten inspannen om er wel werk van te maken? De enige die hier nog in geloven, zijn mensen die er voor betaald krijgen.

Kaan78 | 27-11-06 | 13:24

San-San 27-11-06 @ 13:10
Herdenken jullie met allerzielen/Sinterklaasfeest de negerts?

Kaan78 | 27-11-06 | 13:20

San-San 27-11-06 @ 13:05: Islam figuren mogen wel blijven... Maar waarom halal vlees? Neem gewoon ons vlees en laat die arme dieren toch eens ook verdoofd zijn als ze kapot gesneden worden.

San-San | 27-11-06 | 13:10

@Kaan78: Dus als iedereen van een brug springt, waarom zou jij dat dan ook niet doen? Je laat dus blijken dat je net zo gebrainwashed bent. Geen eigen wil of wat dan ook. En neen, bashen is niet leuk. Binding zoeken is een ding. Maar wat er nu gebeurd is dat wij nederlanders alles moeten doen en laten, om de buitenlanders van nederland een tweede irak, iran, afrika, turkije of wat dan ook maken. Het is niet meer 50-50, buitenlanders tolereren onze cultuur niet, maar verwachten wel dat wij hen dan tolereren wanneer zij alles in hun stijl willen omtoveren. Neen, er is wel veel meer gaande dan jij je doet realiseren.
En blijkbaar doe ik kritisch naar beiden volkeren, dus ook mijzelf kijken. Dus waar jij met je rare ideeen vandaan komt weet ik ook niet. Je denkt te veel en kijkt te weinig.

San-San | 27-11-06 | 13:08

San-San 27-11-06 @ 13:05

Feest mag wel blijven... Maar waarom zwarte pieten? Neem klederdracht van 900 en laat die mensen maar pakjes bezorgen.

Kaan78 | 27-11-06 | 13:08

Kaan78 27-11-06 @ 12:58: Nog mooier. Een christelijk feest, als we dat even gaan veranderen mogen wij dan ook aan islam feesten e.d. knutselen? Omdat er genoeg mensen zijn die het niet met HEN eens is? Dacht het niet. Dus waarom wel aan dat van ons knutselen? Of moeten wij gewoon alles even opgeven omdat buitenlanders zich zo snel op hun pik getrapt voelen, omdat zij het verleden niet achter zich kunnen laten. Dus al onze kerken moeten we ook maar veranderen in moskee's. Neen, mogen zij eens respect hebben voor onze tradities, onze feestdagen. Ik ben het ook niet eens dat zij halal vlees moeten, beestjes zonder verdoving doodmaken. Nou en? Heb respect nog steeds en laat ze doen wat zij willen, ik hoef hun vlees verder niet te eten, eet wel onze gemische rotzooi. Maar moeten ze niet bij ons gaan klagen, en eens respect tonen voor onze geloven, doen en laten. Wat helemaal niet betekend negerts zwart maken en als dom beschouwen.

San-San | 27-11-06 | 13:05

Correctie:

@San-San 27-11-06 @ 12:53
Autochtonen bashen is niet leuk he. MUHAHAHA
Kom op kerel. Maatschappelijke binding tussen de verschillende bevolkingsgroepen zoeken is niet voor mietjes. Je hebt er ballen voor nodig.

Het makkelijkste is afgeven op de tegenpartij om zelf niet kritisch naar jezelf te hoeven kijken. Als iedereen de makkelijkste weg neemt. Waarom zou ik het voor mijzelf moeilijk maken?

Kaan78 | 27-11-06 | 13:03

@San-San 27-11-06 @ 12:53
Autochtonen bashen is niet leuk he. MUHAHAH
Kom op kerel. Maatscahppelijke binding tussen de verschillende bevolkingsgroepen is niet voor mietjes. Je hebt ballen voor nodig.

Het makkelijkste is afgeven op de tegenpartij om zelf niet kritisch naar jezelf te hoeven kijken. Als iedereen de makkelijkste weg neemt. Waarom zou ik het voor mijzelf moeilijk maken?

Kaan78 | 27-11-06 | 13:01

Kaan78 27-11-06 @ 12:52: Jongen, boeren waren een heel intelligent volk, zij wisten altijd door regeltjes door te glippen etc. Maar een menig nederlander heeft zich laten brainwashen door die zielige bevooroordeelde onzin van onwetende mensen. Niet iedereen hier is aan het moslim bashes en al die dingen, dus kap nu eens met generaliseren. Dus wat jij nu voor lompe onzin staat uit te kramen weet ik niet, maar blijkbaar heb jij menig wat posts gemist, zeg maar bijna allemaal.
@Treger: Respect voor anderen zou mooi zijn, en een heel hoop schelen. Alleen jammer dat er wel een menig aantal moslims e.d. vinden dat zij die niet in de Islam geloven, dood moeten. Tuurlijk zijn ze dat niet allemaal, maar het volk wat zo is mag maar eens teruggestuurd worden, ipv laatst die 2 turkse kinderen die gewoon hier studeren etc. Onze overheid zuigt nogal, pakt alleen de zwakken aan, maar zij die het probleem zijn doen ze niet veel mee zoals ik het zie. Ik heb dus behoorlijk moeite met zulke figuren, en ja, de meeste kansloze jongeren die mensen staan te meppen, zijn toch wel buitenlands naar eigen ervaring. Neemt niet weg dat nederlanders net zulke kneusjes heeft als die hakbars. Zo doen wij er met z'n allen lekker eraan mee. Alleen zeuren de buitenlanders even net iets meer over ons, omdat zij zich gelijk op hun penis getrapt voelen om het minste of geringste, en dan hangt zo'n media er even een extra sensationeel verhaal aan. Yay.

San-San | 27-11-06 | 13:00

Allerheiligen. 1 november. Behoort sinds 835 tot de kerkelijke feesten.

--------------------------------------------------------------------------------

Allerzielen. Allerzielen is de herdenking van de gestorvenen op 2 november: kaarsen worden gebrand ter nagedachtenis van alle doden. Dit gebruik komt overeen met het ontsteken van lichten tijdens het feest voor Osiris en alle overledenen, begin november. Deze gewoonte bestond op meerdere plaatsen en leefde overal voort; in 998 werd opgenomen onder de kerkelijke feestdagen.
Het ontstaan van het leven en het sterven werd in Griekenland ondermeer herdacht met de opkomst en ondergang van de sterrengroep de Pleiaden, respectievelijk in maart en november. Op 1 november, tegenwoordig 'Allerheiligen', werden gebeden voor de doden uitgesproken. Allerheiligen werd pas aan het begin van de 7e eeuw gevierd op 1 november; daarvoor viel het samen met pinksteren, dat aanvankelijk een feest voor de doden was, en later werd de datum voor het feest van Maria en de heiligen gesteld op 18 mei.
Allerzielen viel samen met de pre-Christelijke Wilde Jacht, de nacht dat de doden tijdens de najaarsstormen door de lucht raasden onder aanvoering van Odin of voormalige godinnen als Diana of Hetate. Een bekende Germaanse aanvoerster van de Wilde Jacht was Perchta, wier gevolg van zielen de voorloper was van de latere horde Zwarte Pieten in het gevolg van Sint-Nicolaas, dat nu wordt gevierd op vijf december, Sinterklaasavond. De Wilde Jacht vond verder nog plaats in de nachten tussen kerst en driekoningen, en tijdens de paasweek.

Sint Niclaas was een christen die maagden hielp aan een bruidschat in Smyrna. Huidige Izmir van Turkije.

Kaan78 | 27-11-06 | 12:58

karel banaan 27-11-06 @ 11:27
Even een berichtje van de grote boze wolf. Tss... tss... Ja, ja, ik lachte heel hard. Ik ben nu eenmaal een moslim die een blatende banaan erg grappig vindt.

Ik heb met verbazing de reacties gelezen. Het is allemaal weer van een hoge GS-zuurgehalte. En dat alleen maar omdat de stoomboot van een fictieve goedheiligman door een regenboog is gevaren.

Als ik het goed begrijp krijgen reaguurders als beschermers van de Traditie (met hoofdletter) het op de heupen als Pieten een andere kleur hebben dan het vertrouwde zwart.

Zou de begeleider van de Sint er sinds het begin der tijden uit hebben gezien als een Moor? Waarom zou hij altijd zwart moeten zijn? Kan een traditie niet veranderen? Sinds wanneer komt de sint trouwens per stoomboot naar Nederland? Eens moet dit ook nieuwlichterij zijn geweest...

Persoonlijk vind ik die kleuren er wat vriendelijker uitzien. Maar ja, ik ben niet opgegroeit als aardappelen-met-vette-jus-en-stukgekookte-groente-Hollander en heeft de gemiddelde reaguurder een rode waas voor zijn ogen en schuim op de lippen nu ik iets zeg over dit Nederlandse cultuurgoed.

Mas Rob | 27-11-06 | 12:56

@Kaan78 27-11-06 @ 12:44: Laat ook maar, jij hebt duidelijk laten blijken dat je zelf niet helemaal OK bent. Generaliseren doe jij ook al, met je linkje. Nergens staat dat zij op wilders stemmen, en al zouden ze dat dan, betekend niet dat iedereen die op wilders stemt zo is, en zo doe jij ze wel afschilderen.

San-San | 27-11-06 | 12:53

`@Karel banaan,
Mensen als jij zijn het probleem in Nederland. Doelbewust blijf je beledigen door de profeet (vzmh) een kinderneuker te noemen etc etc.
Dit lokt geweld uit maar komt van individuen en niet van Islam. Islam keurt geweld af maar kan niet voorkomen dat sommigen zelf het heft in handen nemen. Geweld staat los van islam maar is individuele reactie op haat, afkeer, belediging, discriminatie, marginalisatie etc... Dus het is een maatschappelijk probleem en de enige opplossing is respect voor andersgelovigen als jezelf. Zie dat nou eens in.

Treger | 27-11-06 | 12:53

Ik probeerde even met "jullie" te communiceren. Op dezelfde manier waarop jullie het doen. Blijkbaar heeft dat effect gehad. Je vraagt ineens zelf om respect. Moet ik respect tonen voor rascisme, intolerantie, discriminatie en moslim bashen? Ik snap ook niet echt wat je bedoelt met je scheld ons uit.
Waren jullie vroeger geen domme boeren dan?
Als ik "jullie" zo observeer, dan zie je inderdaad dat er enige vorm van intellect in zit, maar grote groepen Nederlanders nog steeds lomp zijn. Dit zijn overigens niet alleen woorden van mij, maar ook van Autochtone Nederlanders zelf.

Ik had zelf niet het idee dat ik over Nederlanders heen zat te pissen. Ik heb nog nooit Pisseks gedaan. Je voelt het wel zo. Misschien kan je als ervaringdeskundige vertellen hoe je dat voorgaande hebt ervaren.

Moslim bashen en het hebben over respect. Hypocriet of Schijnheilig?

Kaan78 | 27-11-06 | 12:52

Correctie: niet kinderen, maar ouders die geen moer meer aan opvoeding doen. Neen, nederlanders zijn ook geen lieverds, maar dat geneuzel over ons kleurrijke beschrijvingen van alles moest wel eens afgelopen zijn.

San-San | 27-11-06 | 12:50

knechten zijn zwart, is logisch...

Tommygunner | 27-11-06 | 12:50

@kaan78: Waarom een traditie veranderen? En of dat Autochtone nederlanders domme boeren waren, heeft toch weinig te maken met zwarte pieten? Of zie ik dat nu verkeerd. Zoals ik al aangeef, zo'n piet word weinig / niet als dom afgeschilderd, sinterklaas eerder als een oude seniele man die het allemaal niet meer weet en ziet. Maar daar hoor je niemand over klagen, neeeee. Alleen die zwarte pieten, die Sint helpen met alles, die zo'n beetje alle zaken staan te regelen tegenwoordig. Als je kijkt naar hoe dat men daadwerkelijk afgeschilderd wordt, zouden wij nederlanders meer iets te zeggen hebben dan zo'n buitenlander. Oude seniele Sint, of helpende aardige pieten.
Het punt is, het excuus dat men gebruikt gaat niet op. Mensen voelen zich aangevallen om het minste of geringste. Het gaat om 1 turk, als het mij goed bijstaat, die door de Sint vrijgekocht werd. Dus wat mensen nu doen, is 1 turk, 1 persoon, als uitgangspunt nemen voor een hele generatie, een heel volk. Gaat niet op, wel? En als negerts klagen dat zij zwart gemaakt worden door ons, omdat een paar nederlandse kneuskinderen ze in de zeik neemt, moet zo'n figuur die kinderen aanwijzen als schuldigen, niet dingen als negerzoenen en zwarte pieten.

San-San | 27-11-06 | 12:49

... en doe mij ook maar weer een Negerzoen!!

looprekje | 27-11-06 | 12:45

karel banaan 27-11-06 @ 12:35

Jij bent niet bevordelijk voor de integratie. Paspoort afpakken en dumpen in de Noordzee. Ghegheghe.

Kijk wat voor volluk op Wilders stemt.
www.bloodandhonour.com/index.php

Kaan78 | 27-11-06 | 12:44

@Kaan78
dus - je scheld ons uit, pist op ons, en gaat dan om respect vragen?

karel banaan | 27-11-06 | 12:40

@San-San 27-11-06 @ 12:25
Autochtone Nederlanders waren vroeger ook gewoon domme boeren. Je kan wel stellen dat in honderden jaren een verschuiving is geweest van dom naar lomp. Maar als we de domme Nederlanders als uitgangspunt nemen.
Waarom geen domme blanke pieten?

Kaan78 | 27-11-06 | 12:36

@treger
ik vind facisme: een ander met geweld jou set regels opleggen. Kunt U mij uitleggen waarom de islam dan geen facisme zou zijn? en daarna waarom wij een dergelijk geloof in ons land zouden moeten 'tolereren'?

de aanhangers van Wilders slaan geen mensen in elkaar - ze WORDEN in elkaar geslagen (de aanplakkers, weetjenog wel?), door moslims ja.. dat zijn facistoide praktijken, niet dan? theo doodskieten, omdat ie de profeet beledigde, net als? de profeet deed. Die hakte ook iedereen de kop af die grapjes over hem maakte. Facistoide geintjes zijn dat. Met geweld dreigen als mensen een tekening maken over je Grote Kinderneuker, is zo, ehm, tja.. facistisch...

vrouwen dwingen een kopvod te dragen. Afvalligen afknallen. Ongelovigen dreigen die grapjes maken. Ik kan wel een half uurtje doorgaan. Waarom zouden we dat ook alweer moeten accepteren?

jou voorstel, apartheid, is een werkbare oplossing. Ook ghandi koos ervoor, in een poging het geweld van de Niet tot Samenleving In Staat Zijnde moslims een halt toe te roepen. maar je denkt toch niet serieus, dat we jullie zonder vorm van verzet een deel van ons land kado doen?

nee, treger. Wij, de nederlanders, van allerlei komaf, hebben het een beetje gehad met het geweld van de islam. de islam is als een schip. Voorop staan lieden als jij te roepen hoe mooi het aan boord is. Op het achterdek worden de homoos vermoord. Snap je?

de islam is niet mooi. Het is facistisch. De profeet was een facist. Zijn geloof is niet in overeenstemming met de mensenrechten. Daarom moeten wij het VERBIEDEN. in naam van de VRIJHEID ja. Snap je dat niet? of wil je dat niet snappen?

moeten wij kruipen voor de islam, in ons eigen land? volgt anders geweld? joh, we kotsen jullie gewoon UIT, dan zijn we van het GEZEIK AF! 'sinterklaas en zwarte piet, allebei bestaan ze niet' maar ze horen wel bij de nederlandse cultuur. En als je dat niet bevalt?

Dan ga je toch lekker terug!

BTW, alle moslimapeasers die claimen dat de usa in iraq duizenden doden maakt, raad ik aan de cijfers van de laatste aanslagen eens goed te bekijken. Al die aanslagen zijn wel moslims, die knokken tegen moslims. Allah AKbar=BOEM!

karel banaan | 27-11-06 | 12:35

@lynnlynn 27-11-06 @ 03:39: Ik weet niet wat jouw allemaal is wijsgemaakt als kind, maar ik heb geen domme pieten met surinaams accent meegemaakt. Buiten dat, als kinderen buiten sinterklaas tijd, buitenlandse mensen als pieten aanzien, dan is er iets goed fout met de opvoeding. En dat is weer een heel ander verhaal, hoe dat meer ouders deze tijden hun kinderen gewoon naar buiten schoppen of achter een tv/pc laten zitten en zich niet meer met de opvoeding bemoeien. Ja logisch dat die kinderen niet meer nadenken en alle negerts als zwarte pieten zien. Er is nooit moeilijk over gedaan, en nu ineens is het politiek incorrect? Laat die mensen die zich eens rot voelen, ook nadenken. Moeten ze maar in de traditie verdiepen. En als er pieten waren / zijn met een surinaams accent, moet je bij diegene zijn die die piet speelt. Niet claimen dat alle pieten zo zijn / waren en dat ze maar dom waren. Zoals ik al zei, ik heb het zo niet meegekregen, zal ook wel plaats / persoons afhankelijk zijn. Allemaal geneuzel. Als die zogenaamde figuren die zich rot voelen door zwarte pieten, nou eens deden lezen waar het vandaan kwam, en het verleden achter zich lieten. Zou een hoop schelen. Als het zo doorgaat houden wij natuurlijk niets meer over, en die voorbeelden zijn al meer dan genoeg hier gegeven. Van mij mag je er mee oneens zijn, maar duidelijk is wel dat diegene die vinden dat hen onrecht aangedaan wordt moesten zich overal maar eens in gaan verdiepen, ipv zeuren over iets waar zij helemaal geeneens weet van hebben. En andere roze biggetjes hoeven echt niet voor ons, of negerts, of turken, of wat dan ook te gaan beslissen of dat het slecht voor iemand is, als iemand het als slecht ervaart zit er bij hen iets niet goed. Simpel als dat.
Betreft die kroeshaar en feestshop, kijk eens naar de roe? Ook al uitgelegd hoe dat zat. En ja, commercie doet een hoop rare dingen, dus zal mij niets verbazen als zij zijn begonnen met pieten daarop te laten lijken. En zelfs al WAS de oorspronkelijke piet dom, dan is het een feit. Dan hebben wij het niet over een natie, maar een enkel persoon, dus moeten mensen van tegenwoordig niet zeiken dat een persoon die als slaaf verkocht was en dus niks geen educatie heeft gehad, ook hele naties van tegenwoordig afschilderd. Dat is gewoon diep triest. Mensen die weer niets te doen hebben in het leven, of zich overal veel te onnodig druk over maken.

San-San | 27-11-06 | 12:25

Je kunt van zwarte Piet zeggen wat je wilt, maar we ontkennen in ieder geval niet dat we een slavernijverleden hebben, toch?

H_C_Q | 27-11-06 | 12:15

@WR,
Nee natuurlijk mag je niet koppensnellen in NL. Nergens ter wereld mag dat. Dat is een oude traditie van jagersvolken die uitgestorven is. De Islam is iets anders en dat is een gevestigde religie met alle godsdienstvrijheden van dien.

Treger | 27-11-06 | 12:04

Treger 27-11-06 @ 11:45
Als je eens naar het Journaal kijkt, een krant leest, een boek leest, de cijfers van het CBS bekijkt zul je tot de ontdekking komen dat moslim buiten proportioneel vertegenwoordigt zijn in de gevangenis populatie, eerwraak misdaden, kindermishandeling, schooluitval.
Verder dat er per dag minstens een hakbar boem gevalletje is, een dooodsbedreiging aan het adres van een politicus of columnist of een ander publiek figuur.Mijn vraag aan ouw was echter of je ook de strijd zou voeren dat ik mijn godsdienst en cultuur hier in NL vrijelijk mag beoefenen dat ag ik nu ook niet.

Weisse rose | 27-11-06 | 11:59

Ze zijn er alleen op TV !!

mijn kinderen hebben nu dan ook een ZWART wit Tv gekregen om het journaal te volgen

creamer | 27-11-06 | 11:48

WR,
Oude koppensneller, en jij durft de Islam achterlijk te noemen?
Wat is dat toch met jullie dat jullie islam automatisch associeren met criminilateit en geweld? Wees toch eens wat toleranter, je woont ten slotte toch ook in NL?

Treger | 27-11-06 | 11:45

Treger 27-11-06 @ 11:29
Niet goed opgelet bij geschiedenis zeker, je had het vast te druk met het terroriseren van oude vrouwtjes, met je brommert tassen jatten enzovoort enzovoort. (ff lekker generaliseren!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
De term islamofascisten wordt gebruikt door goed opgeleide individuen die door hebben dat de er veel overeenkomsten zijn tussen de islam en het totalitaire nationaal socialistische regime of het totalitaire facisme van Mussolini.
De term slaat dan ook op hakbars die geloven dat de Koran het letterlijke woord is van "God" (die overigens niet bestaat) en dat zij het op de enige juiste manier interpreteren, vergetende dat zij slechts falende en dwalende mensen zijn.
Treger als ik mijn cultuur en religie mag uitoefenen mag ik dan jouw hoofd hebben om te laten verschrompelen? In mijn religie staan de geesten van mijn voorouders centraal en door jouw hoofd te verscjhrompelen maak ik mij heer en meester van jouw geest. Zodat die geen wraak meer kan nemen op mij.

Weisse rose | 27-11-06 | 11:42

@ karel banaan 27-11-06 @ 11:12

De mensen waar tegen jij zo fel reageert zijn Nederlanders.
Indien je niet wens te leven met bepaalde Nederlanders en veel andere Nederlanders net zo denken als jij denkt. Staan jullie vrij om af te splitsen en een eigen land te beginnen in Nederland.
Je kan gewoon beginnen in Limburg.

Gewoon Nederland opdelen in drie delen.

Conservatief Moslim regio.
Anti-Moslim regio.
En een regio voor alle mensen die beschaafd met elkaar kunnen leven.

Kaan78 | 27-11-06 | 11:41

Publieke omroep svp zo snel mogelijk afschaffen en die 700 miljoen Euro die de publiek omroep ons per jaar kost teruggeven aan de bevolking. Dat levert iedere Nederlander 44 Euro per persoon per jaar op: kun je mooi weer een extra sinterklaas cadeau-tje van kopen...

De Provinciaal | 27-11-06 | 11:37

@Weisse rose 27-11-06 @ 11:16
Idd, laten we barbaarse tafarelen zoals Sinterklaas feest gelijk afschaffen.
Wat betreft geloof. Nergens in de Koran staat dat het verboden is om 160/170 te rijden op de snelweg. Toch krijg ik elke keer een bekeuring.

Laten we alleen de verkeerswet aanpassen aan de Sharia. Scheelt mij een hoop bonnen.

Je hebt nou eenmaal mensen met geloof en mensen met een leegte in hun leven. Nou niet gelijk met afgunst reageren op mensen die wel iets hebben. Ook al hebben "Wij" een zeikcultuur.

Kaan78 | 27-11-06 | 11:36

@Karel Banaan,
Teveel gs gelezen? "mensen verzetten zich tegen de islamofascisten"?
Ik weet niet hoe je daarbij komt maar de islam heeft niks met fascisme te maken. Jij hebt een probleem met een andere cultuur. Ga eens bij jezelf te rade?

Treger | 27-11-06 | 11:29

de linkse landveraders zijn als de herder, die met de wolf is gaan heulen.

de schapen geloven het niet langer. En terwijl de herder de schapen smeekt de wolf als 'gelijke' te behandelen, in een poging het wolfbeest te 'temmen', zien de schapen hier en daar wat bebloed wol liggen. De schapen beginnen te mekkeren.. de herder slaat ze. We moeten de wolf behagen.
de wolf doet net of ie een schaap is. Hoe lief doet ie, als zijn linkse mecenas naar hem kijkt. Elke keer als de linkse herder wat vlees uitdeelt, is de wolf er als de kippen bij om braaf zijn portie op te KAANen. Soms gromt ie naar de schapen.

de herder probeert nog steeds de wolf te temmen. Maar de schapen zien hem nu niet langer als deel van de oplossing.. maar als deel van het probleem...

de schapen moeten zwijgen, terwijl de wolf hun maal verobert. Terwijl de wolf hier en daar een schaap om zeep helpt. De herder prijst de wolf in de hemel, en slaat ieder schaap wat de waarheid durft te blaten. omdat de herder echt gelooft dat de wolf een soort schaap is. Dat vreedzaam samenzijn met de wolf echt wel gaat, als ie een keer getemt is.

maar de schapen geloven er niet langer in. En stemmen voortaan Geert Wilders.

de poging zwarte piet ' gekleurd' te maken is weer een toegift jegens de wolf. Die lacht hard. De wolf hoeft maar te grommen of de linkse ratten staan in de rij om zijn vacht te kammen.

af en toe blaat een schaap (in doodsnood). waar is de herder?

wie de moslimfacisten ons land binnenhelpt, is een landverader. Wie doet of de islam 'eigenlijk heel vredig' is, een leugenaar. de schapen geloven niet meer de goodwill van de wolf. En ze beginnen ook hun vraagtekens te zetten bij de zo ruimhartige linkse herder...

de herder probeert goed te zijn ' voor ALLE schaapjes (ook de wolf)', maar dalijk zitten er alleen nog maar WOLVEN in zijn kudde....

karel banaan | 27-11-06 | 11:27

@Kaan78 27-11-06 @ 09:33
Bij mijn cultuur en religie hoort het onthoofden van vijanden van mijn stam en daarna hun hoofden laten krimpen.
Dat mag ik hier ook niet raar he?
Ga jij nu ook pleiten voor het vrij belijden van mijn religie?

Weisse rose | 27-11-06 | 11:16

@Kaan78
nee, de mensen hier verzetten zich tegen de islamofacistische islam.

waarom doen die vrouwen hun spookgewaad niet af? omdat ze dan geconfronteerd worden met het geweld van de moslimmannetjes...

In iran word je door de kop geschoten als je GEEN kopvod draagt. Wij wensen een dergelijk facisties kutgeloof niet in ons land. Deze vrouwen 'kiezen' vrij*kuch*willig voor het spookgewaad. yeah right.

weetjewat? in nederland draagt men geen hoofddoek. Dat word gezien als een FACISTISH teken. nederland heeft de buik vol van de gewelddadige islam.

bevalt het niet? gaan we schelden? dreigen? beetje slaan?

moslims horen niet in een vrij land. Omdat elk vrij land het geweld van de islam, het leven van de kinderneukende profeet, zal verafschuwen.

karel banaan | 27-11-06 | 11:12

K@nker toch op Dominique, wil je je nu ook al op dit nivbeau begeven? Laat hhet toch gewoon een kinderfeest zijn, al zal het jouw niveau niet benaderen huh?

Alice D. | 27-11-06 | 11:08

We moeten gewoon de zwarte pieten houden! Al is het alleen om Jan-Peter Bakellende gerust te stellen! Het is immers de VOC instelling die ons die Zwarte pietjes bezorgt heeft!

Ozo'Marnus | 27-11-06 | 11:04

Kinderen hebben er nooit bij stil gestaan dat zwarte pieten negers, moren ofwel slaven zijn. Ze zijn gewoon zwarte pieten die kado'tjes rondbrengen voor een oude baas, nl sinterklaas. Doordat de nps nu ineens begint de zeuren over de correctheid van pieten wordt de kinderlijke onschuld, een leven nog zonder vooroordelen, bruut aangetast. Hele foute actie die voortkomt uit een compleet misplaatste politieke correctheid. Volwassenen die het Sinterklaasfeest discriminerend vinden, zie een jurgen raymann, zijn ook kleinzielig. De zwarte piet is zwart van het roet, that's it. Kinderen vroegen zich nooit af waarom een zwarte piet zwart is, helaas maakt de NPS hier nu een einde aan.

Flodder | 27-11-06 | 10:54

Hoe ontstaat een regenboog ook alweer? Ojee, het volgende probleem.

Schoorsteenveger | 27-11-06 | 10:47

Dit is discriminatie! Hoe moeten negers nou aan werk komen???

Remi Poppe | 27-11-06 | 10:44

@Auke 27-11-06 @ 07:52
Maar door de bange huispiet lijken negerts nu wel racisten. Is niet politiek correct! NPS, doet er wat aan! Waar blijft de Verdonkpiet?

dlseth | 27-11-06 | 10:37

Diewertje Blok???? Blok, Blok, er zijn toch nog heel veel andere vormen die deze discriminerende staatsh.o.e.r. als achternaam kan aannemen? Belachelijk dat ze daar zo aan vasthoud.

DirkPitt | 27-11-06 | 10:35

Eerst de introductie van de Regenboogpieten, volgende halte: de Islam(p)ieten.

Kapitein Stijlvol | 27-11-06 | 10:19

Allen, ben binnenkort een aantal weken BBE (buiten bereik email) maar -ontopic-komt de angst voor de zwarte man niet voort uit het vieren van Sinterklaas? After all, als we het niet goed doen komt Piet met de roe, niet Sint.

gevallenverstand | 27-11-06 | 09:57

Ben ik nou de enige die las: ' Kijk Naar Kluivert' ?

Entertrainer | 27-11-06 | 09:54

Die types zijn zo politiek correct dat ze niet eens bruin schijten omdat ze bang zijn om te discrimineren. Voor de zekerheid schijten ze 7 kleuren.

zebikboss | 27-11-06 | 09:51

Een beetje over de kinderruggetjes Socialistiese politiek bedrijven. Bah! Als het zo moet dan stap ik alsnog over naar die All American Santa Claus!

wingload | 27-11-06 | 09:37

Eigenlijk pleiten mensen hier op de forum voor recht op discriminatie en rascisme. Want het hoort bij onze cultuur. Daar hebben jullie niks mee te maken!

Kaan78 | 27-11-06 | 09:33

Hier in Belgie zingen we

'Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is dutroux'

finnish humor | 27-11-06 | 09:31

Alle kleuren van de regenboog ?! en waar waren de licht getinte pieten met scooter en bontkraag dan?! DISKRIMINASIE !!
Stelletje linkse lutsers.

Tilbostan | 27-11-06 | 09:14

geef de echte ook een ander kleurtje,gezellig. het is nu zo donker op straat. wat gaan we de kinderen vertellen? zwarte piet is ziek lieverd.

schijtbak | 27-11-06 | 09:09

Zojuist wat openhaardhout besteld via de banner hierboven, ik hoop dat het goed brand, en anders hoop ik op een zachte winter. Zo zwart als roet moet die schoorsteen! En voortaan alle schoorsteenvegers groen!

..zapper | 27-11-06 | 09:02

Is hier wel een brede maatschappelijke discussie aan vooraf gegaan of probeert de NPS dit er weer eens op eigen initatief door te jassen ?

QuidProQuo | 27-11-06 | 08:57

Hé, wat doen die kleurlingen ineens tussen al die zwarte pieten. Komen ze ons feestje bederven?

Schoorsteenveger | 27-11-06 | 08:55

Ik ben voor een zwarte Sint en witte domme slaven die het werk doen.

Kaan78 | 27-11-06 | 08:54

@Smeagull 27-11-06 @ 08:24
Bol.com: 2006 ZUIGT + DVD
Het jaar volgens Geen Stijl

Liefhebbers van dit boek bestelden ook:
Leven aan de onderkant - Theodore Dalrymple

.HerNihilist | 27-11-06 | 08:42

@Smeagull

Wie is er nu aan het zeiken? Zeurpiet!

Vies washandje | 27-11-06 | 08:29

Geen Stijl.... komt met naamsverandering "ZeurStijl " De website waar je lekker kan zeuren en zuigen, waar zeurkousen voedingsbodem vinden. Zeuren en zeiken en het liefst slecht gespeld, want dat is tof..... Gelezen door duizenden andere zeikers die niets beter te doen hebben en gelukkig de Nederlandse taal niet machtig zijn. Ga eens do...... wat leuks doen!

Smeagull | 27-11-06 | 08:24

Wat vind Michael Jackson eigenlijk van deze discussie.

salonsocialist | 27-11-06 | 08:18

Trouwens, in het strooigoed zitten munten, en de traditie wil dat deze munten bedoeld zijn om de vrouw ervan te weerhouden zich te prostitueren. De Sint gaat er dus vanuit dat alle vrouwen hoeren zijn.

Ik zeg: Opzij, hier ligt een taak!

Izzie | 27-11-06 | 08:16

Leuk verhaal van het zwart zijn door de schoorsteen, maar in het traditionele Christelijke Sinterklaasverhaal zijn de Zwarte Pieten de "bedwongen duivel", een demon die wordt gedwongen goed te doen. Een tweede versie is dat Zwarte Piet een vrijgekochte Moorse slaaf is die uit dankbaarheid bij de Sint is gebleven.

In beide gevallen moet de donkere medemens niet zeiken.


Izzie | 27-11-06 | 08:13

HurP 27-11-06 @ 07:00

Kan ook een start van mediamanipulatie zijn... Kijk voor de lol eens naar "Wag the Dog". Tweede kerstdag opgeven gaat ook nergens over, tweede paasdag evenmin. Ongeveer 250 nog niet beoordeelde vluchtelingen een generaal pardon geven is ook niets op die 16 mln. NL-ers (totdat blijkt dat deze probleemgevallen voornamelijk criminelen zijn)...

Dus ja, strakke aktie (Auke) maar nee, ik denk niet dat de policor publieke omroep de instantie is die bepaalt hoe wij tradities beleven.

Sytze Vliegen | 27-11-06 | 08:08

@Deense Postbode
Bijna goed. Het zijn namelijk al marokkaantjes! De Moren waren toch voornamelijk uit noord-afrika afkomstig.
Het gaat dus uiteindelijk om een Turk die samen met een Marokkaan cadeaux en snoepgoed aan kinderen geeft, daarbij tegengewerkt door wat midden-Afrikaners die vroeger door wat Arabieren als slaven aan Nederland zijn verkocht.
Prachtig die folklore!

noorderling | 27-11-06 | 08:06

auke> zeer cynisch maar geen speld tussen te krijgen.

superjan | 27-11-06 | 08:03

Staat Somroep

buchtinpakskes | 27-11-06 | 07:57

heb er nog eens een nachtje over geslapen, maar vind het toch wel een strakke aktie van NPS. Kindertjes mochten nu gaan denken dat de zwarte medemensch proactief handelt, betrokken is bij de samenleving, de nederlandse taal goed beheerst, niet racistisch is en ga zo maar door. Die zak van een Huispiet bewijst de tere kinderzieltjes echter dat er in die man een hoop potentieel racisme schuilt.

Auke | 27-11-06 | 07:52

belachelijk!!! gaat totaal het doel voorbij, de negerts geven aan dat dit gaat over de slavernij, maar dan gaat het dus vooral over de dikke lippen, kroes haar en oorbel. Eerlijk gezegd kan ik daar in komen. want piet is namelijk door de schoorsteen zwart geworden, en heeft dan nog geen kroes haar.
Maar nu zijn het nog steeds slaven maar dan met een kleurtje.
Niels

Nielsie.. | 27-11-06 | 07:31

En volgend jaar hebben ze de smoes dat de Pieten onwel zijn geworden op de boot, maar dat de Goede PC Sint, wat sgattige marokkaantjes onderweg heeft opgepikt, die hun werk mogen doen.
Alleen zijn die niet leuk; dag Sinterklaasje, dahag, dahag zwarte Piet...

Deense Postbode | 27-11-06 | 07:22

Zieke shit!
Welke mongool heeft dit bedacht? Die moeten ze zijn ballen aan het plafond spijkeren!

poktor | 27-11-06 | 07:10

Gottegottegot, het lijkt wel een beetje op dat gesodemieter met die cartoons over Mohammed. Mensen gaan volledig over de rooie over helemaal nix. Blauwe Piet, Rooie Piet, Zwarte Piet, what's the difference? Het maakt de kinderen in ieder geval geen reet uit, zeker niet als ze over een paar jaar niet meer beter weten.

HurP | 27-11-06 | 07:00

-weggejorist-

..Whatever | 27-11-06 | 06:05

als Bea handig is, gooit ze morgen Nederland op marktplaats, ze kan er nu nog wat voor vangen.

..Whatever | 27-11-06 | 06:02

HOLLAND T.E.A.B

-edit - Doe eens met die fikken van de caps lock afblijven...

..Whatever | 27-11-06 | 05:58

De boot van Sinterklaas is over de regenboog gevaren??!

Hiervoor moeten koppen rollen!!

GroningerKrukSurfer | 27-11-06 | 05:42

Owja.. Weten wij volwassen niet dat zwarte pieten gesminkt is???? en weten wij niet dat zwarte pieten kadootjes geven aan kleine kinderen en pepernoten ZOGENAAMD. Waarom word dit gemaakt alsof het slavernij uitbeeld enzz in een serieuse vorm van discriminatie. dat heeft volgens mij niks te maken met het sinterklaasfeest voor kleine kinderen.
waar slaat dat op. En sinds wanneer geloven volwassen in echt bestaande zwarte pieten. en een doel tot discriminatie????
doen we het niet meer voor onze kinderen ofzo?

Mensen die er zoveel serieuse dingen achter zoeken zijn naar mijn idee een beetje boel paranoide en mogen snel naar het gekkenhuis.

CyberFreak | 27-11-06 | 04:24

Ik hoor hier veel mensen het woord politieke correctheid gebruiken...

Is het politiek correct dat de media zoveel macht uitoefent op kleine kinderen in een democratie???? Ik vind het echt angstwekkend dat de media (lees publieke omroep) hun macht zo ERG misbruiken.... Op kinderen. En ja alle kinderen kijken dit ik keek het ook vroeger en ik denk dat mensen onderschatten hoe erg kleine kinderen er heilig in geloven. Sinterklaas is een feest voor kleine kinderen en daar word totaal niet bij stil gestaan. En dat is JUIST NIET de bedoeling van het sinterklaas feest.

Volwassen mensen zouden hun ogen uit hun kop moeten schamen!!!!!!!!!

Daarnaast hoe kan een Zware Piet nou groen zijn??????

Daarnaast vind ik het ook vreemd dat volwassen mensen zich storen aan zwarte pieten in de naam van slavernij??? alsof kinderen daar ook aandenken.. kinderen zijn echt niet bezig met dat zwarte piet een slaaf is en dat dit in de huidige samenleving niet meer correct is en dat het discrimineerend is. Sinterklaas is altijd nog voor de kleine kinderen niet voor grote mensen. (terwijl het niet eens discriminerend is)

Toen ik klein was is het mij altijd verteld is dat zwarte piet zwart is geworden door het kruipen door de schoorsteen (en wij hadden niet eens een schoorsteen) daar stond ik echt niet bij stil ofzo. zwarte piet was zo geniaal dat hij altijd met sinterklaas en zijn paard het huis in kwam. Daarnaast was zwarte piet super heilig voor me en kwas superrrr verlegen als zo een groot iemand als zwarte piet al naar me toe kwam. en dat had ik helemaal bij sinterklaas.

Daarnaast vind ik het ook discriminerend dat mijn cultuur waar sinterklaas bij hoort niet meer goed word gekeurd..

CyberFreak | 27-11-06 | 04:08

Ik heb het al eerder gezegd, maar als zwarte piet echt zogenaamd een negert had moeten voorstellen dan hadden ze hem wel een botje door z'n neus en een schoteltje door z'n lip gegeven, en de hele tijd 'oeleboele' laten roepen zoals de echte negerts.

Pannie | 27-11-06 | 04:02

@san-san: uhh.. kroeshaar een stunt van de feestshops? alles uit de kast getrokken om een racistisch element van een traditie te verdedigen of heb je er nog een paar?

voor jou persoonlijk is het misschien niet boeiend hoe zwarte piet wordt neergezet (waarschijnlijk ben je roze), maar het draagt wel degelijk bij aan hoe de niet-roze personen in nederland worden gezien. zwarte piet is NIET witte klaas zijn gelijke, is wat we onze kindertjes nu onbewust voorhouden met de traditie in zijn huidige vorm. en dit heeft zijn weerga in onze samenleving: zie kleine kindertjes/toekomstige racistjes die niet-roze mensen aanzien voor zwarte piet, ook buiten sinterklaastijd. gelukkig is de traditie al wat geevolueerd (vroeger sprak piet bijvoorbeeld nog met een kaassurinaams accent en was hij inderdaad een beetje te dom en stout), maar oohh oh oh wat zijn we nog steeds verschrikkelijk fout.

van mij hoeft sinterklaas ook echt niet opgeheven te worden. maar moeten we nou echt zo nodig vasthouden aan een zwarte knecht, die wel heeel erg doet denken aan de slavernij? Dat is nou niet bepaald de periode waar we trots op mogen zijn, dus goed toch dat de rudimentaire verschijnselen (met ZwP voorop) daarvan nu ook verdwijnen? moet piet PER SÉ een zwarte huidskleur hebben om een leuk sinterklaasfeest te vieren? is het het waard om mensen te kwetsen en voor lul te staan in andere landen met onze zwarte knecht, of kunnen we ons even over ons zelf heenzetten en met z'n allen gewoon gezellig hebben met onze nieuwe vrolijk gekleurde pietjes? wat maakt dat die kinderen nou uit!?

Het gaat er dus niet om dat we gevoelloos of asociaal moeten worden, of dat we onze traditie weg moeten doen, maar juist wat meer solidair naar medenederlandsemensen (ok nu wordt het wel heel soppig) toe en af en toe wat kritischer naar onszelf. Kan geen kwaad toch?

lynnlynn | 27-11-06 | 03:39

Mensen moesten eens stoppen met een gevolg aan te pakken, ipv de oorzaak. Zoals we nu bezig zijn, mogen wij niets meer zeggen of doen wat beledigend zou kunnen overkomen, ofwel, d'r was zo'n film waar iedereen verplicht een drug moest nemen elke dag, om gevoelloos / emotieloos te worden; moeten wij nu daar naartoe!?
Anders doet iedereen eens een ruggegraat groeien. Je bent zelf verantwoordelijk voor hoe jij dingen ziet, dus als iemand zegt "hey kerel", kun je dat beledigend vinden om wat voor excuus je ook aangrijpt, maar je kan het net zo goed zien als een vriendelijke benadering ofzo. Dus.
Een mening hebben is een ding, maar om mensen nouw gelijk dom te noemen e.d., daar zijn geen feiten voor, alleen meningen. Wees sociaal, want je laat uiteindelijk alleen maar zien wie je zelf bent, niet meer, niet minder ;)

San-San | 27-11-06 | 02:44

@lynnlynn: Hey snuk. Doe eens rustig. Jij mag wel vinden dat veel mensen hier racistisch zijn, maar doe eens ook al die wiki linken goed doorlezen. D'r zijn genoeg verhalen als een turks slaafje tot italiaanse schoorsteen vegers. Die kroeshaarpruiken zal wel een stunt geweest zijn van die feestshops. Wie zegt hier dat een piet dom is? Heb ik nooit meegekregen. Was altijd het aardige hulpje enzo, niets te vrezen, niets dat een reputatie zou verslechten.
Volgens mij ben jij een beetje gebrainwashed ofzo, met zo'n gegeneraliseerd beeld van hoe wij schijnbaar zwarte piet zouden zien, als je daadwerkelijk al die reacties had gelezen kwam je d'r ook wel achter dat mensen deze traditie in als ons kennende staat willen behouden, en helemaal niet zeggen dat die piet dom is enzo. Boeiend of het een turk, moor, donker gekleurde raaf, schoorsteenveger ofzo is. Hij wordt niet zwart gemaakt als zijnde een dom figuur, ook niet als zijnde een afrikaan, of wat dan ook. Of is zo'n meningsuiting niet meer van toepassing, en moeten we nu ineens overal op letten omdat elke persoon wel het minste of het geringste als zijnde beledigend ziet. Zegt meer over zo'n persoon dan diegene die iets gezegd heeft. Beetje zwakzinnig, om mensen gelijk als racist uit te schelden terwijl jij alleen met jouw mening komt zonder enig fatsoenlijke onderbouwing.

San-San | 27-11-06 | 02:38

naaa... deze discussie is echt om te HUILEN!

nooit geweten dat er zoveel domme racisten in ons mooie landje wonen, en jullie zijn er nog trots op ook?!

of misschien hebben jullie het gewoon ECHT niet door, geindoctrineerd als we zijn door de negatieve beeldvorming van mensen met een andere kleur dan roze, beginnende met een onderdanige, domme, zwarte piet in een idioot pakje, die we al op 3-jarige leeftijd krijgen voorgeschoteld?

ennuh.. zwarte piet zwart door de schoorsteen? ahaa vandaar het kroeshaar en de schone kleren..!

@redactie: was racisme niet tegen de huisregels toevallig?

lynnlynn | 27-11-06 | 02:18

Hele ginnerazie kidos kleureblint.

..zapper | 27-11-06 | 02:14

Heerlijk, weer een traditie die we over de kling jagen. Volgend jaar nog ff de kerstman eruit vanwege de misbruik van dwergen en dan zijn we er wel. Jammer dat Nederland inmiddels een kansloos land is geworden qua tradities. We accepteren niets en buiten het verneuken van onze eigen cultuur verneuken we ook de cultuur van onze islamitische landgenoten.. Lekker gewerkt, we hebben echt reden om trots te zijn op ons land. Ik ga echt mn best doen om te emigreren...

berend balzak | 27-11-06 | 02:12

Laten wij alle kleur aanduidingen voortaan achterwegen laten nu. Is niet lief meer.
Zo maken we maar van de zwarte dood, de kleurrijke dood. Klinkt gelijk een stuk fijner om te hebben. Of sneeuwwitje, ook een goeie; Hoezo sneeuw is wit, dauw wit door een prisma en je hebt weer kleurtjes. Noemen we haar ook maar multigekleurd sneeuwwief. En die potten niet vergeten, mogen ook geen zwarte ketels meer zien, is slecht voor de samenleving, doe maar verwijten tot de pot een donkerdere coating heeft. En niet alleen een kleuraanduiding is slecht voor onze samenleving, neem nouw de volle maan. Vraag je of het vanacht volle maan word, krijg je een klap voor je mond omdat ze denken dat je vind dat zij een dikke kont hebben. Over kont gesproken, heeft dus ook geen zwart gat meer, ook weer een hele verlichting. Krijgen ze in de science ook gezeur, want dat zwarte gat.. Nou ja, noemen ze dan maar een multiculturele achteringang. Wordt ook feest in het verkeer, weet je ook niet meer waar je naartoe moet met zo'n stoplicht. Zeker ook allemaal doekjes om winden omdat die kleur aanduidingen negatief kunnen uitvallen bij mensen. Nouw, succes dan maar, ga ik mijn ondertussen een kleurrijke samenleving bij elkaar ergeren.

San-San | 27-11-06 | 01:51

NPS is echt helemaal te gek. Ik heb dit jaar een aantal fantastische zondagmiddagen beleeft. kijken jullie maar boer zoekt vrouw of Marco borsato!

gevallenverstand | 27-11-06 | 01:43

RooKuuU 27-11-06 @ 01:22

Het is een bisschop, daarin heb je gelijk.
Verder roeleert Zwarte Piet heerschend. Trusten man.

LibertasSimplex | 27-11-06 | 01:41

CoJoNes 27-11-06 @ 01:28

Mocca-Pietin. Dat klinkt als de woorden van een rechtgeaarde mazzelpik. Trusten Cojo.

LibertasSimplex | 27-11-06 | 01:37

Is ook out.
Welterusten.

Mexicano | 27-11-06 | 01:37

sprak laatst een marokkaanse jongen die de restjes zwart nog uit zijn oor peuterde zeggen mooi 30 euri zwart voor een uurtje werken.
en zo hoort het ook , hij blij wij allemaal blij. smartiepieten.

hemaworstje | 27-11-06 | 01:36

@The sleepers: Truste en dank voor de schone herinneringen aan de jeugd.
Ik ga even naar het SC.

koerbagh | 27-11-06 | 01:35

*Haalt zijn pasje ook door de prikklok*

DiagnosisTyphus | 27-11-06 | 01:35

@koerbagh 27-11-06 @ 01:28
Zo'n kennis heb ik ook in mijn vriendenkring. Ook alles op dezelfde wijze opgebouwd. Ziet er prachtig uit. Groot emplacement en alles computergestuurd. Maar als je zelf daarvoor een programma schrijft en het werkt naar behoren, dan denk ik, wat is dan verder de lol? De spanning dat treintjes elkaar op een millimeter passeren? Dat ze op elkaar afstromen op één baanvak en dat net op tijd één wissel op tijd opengaat? Het kost een hoop geld, maar ik zou er te snel genoeg van krijgen.

Mexicano | 27-11-06 | 01:34


*checkt ook uit*

vander F | 27-11-06 | 01:32

@koerbagh
Dit secure.westserver.net/gifts-and-toys/... is het eigenlijk meer. Dat andere blijkt bij nader onderzoek toch meer merchandise van die Engelse BBC-serie te zijn.

DiagnosisTyphus | 27-11-06 | 01:32

Truste CoJo, en overweeg anders ook de kleur rose.

DiagnosisTyphus | 27-11-06 | 01:30

@DiagnosisTyphus 27-11-06 @ 01:24:
Ja, dat spul wordt nog steeds verkocht. Ik heb het ook gehad.

koerbagh | 27-11-06 | 01:29

Heren , bedankt voor het maken van deze trip langs Memory Lane, het was mij een waar genoegen. CoJo kruipt achter zijn mocca-pietin en zal haar morgen vragen of ze zich groen wil schminken. Die mokkakleur geeft onze dochter een heel verkeerd signaal. De rust.

CoJoNes | 27-11-06 | 01:28

@Mexicano 27-11-06 @ 01:23:
En vriend van me had ook treintjes en ik ben dagen met hem in de weer geweest om een heuse berg te bouwen. Van kippengaas met papiermaché... Ouwe kranten en bahangplaksel dus... Daarna schilderen en naar de winkel om van de boompjes en huisjes en beestjes te kopen. Die gozer had na een paar jaar een emplacement met een hele modelstad om jaloers op te worden. Maar het ging mij altijd wel snel vervelen, zo'n treintje die rondjes reed.

koerbagh | 27-11-06 | 01:28

@Mexicano 27-11-06 @ 01:23
Voor permanente constructies (nou ja, permanent) zoals tunnels en bergen gebruikte ik papier-maché, hele ladingen toiletrollen verdwenen er spontaan uit huis. Maar voor een simpel viaductje trok ik gewoon m'n Legokist te voorschijn.
Werkte prima.

HY78 | 27-11-06 | 01:27

@CoJoNes 27-11-06 @ 01:21
Altijd jong van geest gebleven.

Mexicano | 27-11-06 | 01:24

Dit dus img414.imageshack.us/img414/8598/dsc04... !
-
@koerbagh
Wat dat betreft is er niets veranderd in de commercie. Ze verleiden je tot het één, en daarna komen de overige accessoires.

DiagnosisTyphus | 27-11-06 | 01:24

Ja CoJO en toen ik op de MULO zat werd ik een keer uitgenodigd door een leerling want hij had een nieuwe trein.
Man, man dat was een Marklin, electrisch en hij had zelfs een tunnel en een wissel. Nou die tunnels maken was simpel. Met neme een conservenblik, kop en bodem er af, sla hem halverwege plat, zodat hij de vorm van halve O krijgt, maakt wat gips klaar, pak een lepel, en smijt dat gips op het blik (wordt het lekker puntig). Schilderen en klaar.

Mexicano | 27-11-06 | 01:23

Verdomd, ik heb ook nog een stoommachine in de kelder.
Paar onderdeeltjes weg, ik heb nog gevraagd of die te krijgen waren,
maar dan kon ik beter een nieuwe kopen.

vander F | 27-11-06 | 01:23

@Libertas

Srry ik dacht dat je LifeCatcher was (een jood), mijn excusses.

Je hebt gelijk, Negers zijn niet om (Islam = 40% negerts). Maarja dat doet er nu niet toe, we hadden het over een Bischop uit de Kerk, een vertegenwoordiger van het Christendom (een soort paus maar dan lager), hij laat zien hoe de leer van het Christendom te werk gaat, en zoals je ziet mag je ook Zwarte negert slaven gebruiken om het zware werk te doen. Ik neem aan dat de negers dat niet vrijwillig doen.

RooKuuU | 27-11-06 | 01:22

@Mexicano
Djeeez, ik wist niet dat je al zo oud was.

CoJoNes | 27-11-06 | 01:21

@DiagnosisTyphus 27-11-06 @ 01:17:
Ja, die looping was een aanvulling die je er los bij kon kopen. Het was een moeilijk ding, want je moest heel hard erin, en dan over de top het gas loslaten anders vloog je te hard de looping weer uit.

koerbagh | 27-11-06 | 01:21

@CoJo
En ik maar denken net weer bij te zijn. Houten treintjes met klik-banen anyone?

DiagnosisTyphus | 27-11-06 | 01:20

*schrijft briefje aan de Sint voor zoonlief......*

vander F | 27-11-06 | 01:19

@Shareholder 27-11-06 @ 01:15:
Ja, de autootjes waren regelmatig kapot. Maar ja... ze vlogen ook nogal snel uit de bocht enzo... Je moest echt met een beetje verstand gas geven. Eigenlijk verdomd educatief geweest voor het latere echte rijbewijs, bedenk ik me nu.

koerbagh | 27-11-06 | 01:18

@Shareholer
Ja klopt. Het waren van die gevlochten, zilverkleurige matjes. Hoe korter ze waren, des te harder ging je autootje.
@Dia
Sorry late reactie, maar die terugtrekwagentjes met flexibele banen, waren een tikje na mijn tijd al.

CoJoNes | 27-11-06 | 01:17

@koerbagh
Ah, dat spul. Daar waren ook loopings voor? In de reclames zag je hoogstens een viaduct.
Die flexibele plastic banen waren trouwens wel lachen. Precies uitbalanceren wat de autootjes aankonden, de motor met de meeste kracht in de auto plaatsen en onderweg nog ergens met een wissel klooien.

DiagnosisTyphus | 27-11-06 | 01:17

@CoJoNes 27-11-06 @ 01:11
Beste jongeman, je hebt toch wel geleerd, oudere personen niet naar hun leeftijd te vragen? Dat je nieuwsgierig bent kan ik begrijpen en neem ik je ook niet kwalijk.

Mexicano | 27-11-06 | 01:16

@vander F 27-11-06 @ 01:14:
LOL - Wij moesten hem altijd weer opruimen en in de dozen doen, dus dat viel bij ons nogal mee.

koerbagh | 27-11-06 | 01:15

Die sleepcontactjes kon je toch los bijkeaupen? Kan me herinneren dat die hard sleten.

Shareholder | 27-11-06 | 01:15

@koerbagh 27-11-06 @ 01:11,
en dan regelmatig de sleepcontactjes schoonmaken,
echte stofvangers.

vander F | 27-11-06 | 01:14

LOL bepaalde bouwlijmpjes bij die pakketten fikten en knetterden als de neten.
Dat was weer ideaal temidden van playmobil battles. Waar wij de brandweerauto van hadden, dus er kon weinig gebeuren :)

Shareholder | 27-11-06 | 01:14

RooKuuU 27-11-06 @ 00:43

Lieve vriend, ik ben geen jood. Al vind ik joden lieuwv. Fuck it, welke religie er op losgelaten wordt. Islam is zelfs nu nog vrij killing voor negers in het algemeen. Tenminste, voor die negers die hun eigen cultuur willen houden, een cultuur die meestal vrij inpasselijk is. Negers zijn niet dom.
Het gristendom? Heeft ook niks te maken met Sinterklaas, en het sintepietegebeuren. Lul op met je benadrukking van een andere religie. You suck horse as hard as al die andere.

LibertasSimplex | 27-11-06 | 01:13

ventus_aqualis 27-11-06 @ 01:09
Vertel me niks. Ik meen dat de allereerste italiaanse ijsboer in Leiden stond op op de hoek van de Korevaarstraat en de Lammenschansweg. CoJones, sorry het jaartal weet ik niet meer.....

Mexicano | 27-11-06 | 01:12

@Mexicano 27-11-06 @ 01:09
Valt wel mee, was gewoon benieuwd naar je bouwjaar.

CoJoNes | 27-11-06 | 01:11

@HY78 27-11-06 @ 01:06,
LOL.
@Cojones,
misschien waag ik me ook maar weer eens aan een model.
Ik heb nog 3 scheepjes in de kelder liggen,
hevig vervallen, afgeknapte kanonnetjes en mastjes, maar ik doe ze niet weg.
Heel vreemd.

vander F | 27-11-06 | 01:11

moet zijn: kuiltje en ouwe kouwe koffie

ventus_aqualis | 27-11-06 | 01:10

CoJones
Jaja, ik weet dat ik teveel irl-info plemp.

Mexicano | 27-11-06 | 01:09

@.HY78 @.Mexicano
Wij genoten toen al van Italiaans ijs gebaseerd op het Jamin-blok. Uit het papiertje, op een schoteltje, kuilte er in scheppen en dan ouwe kouwe in dat holletje. Dat was een delicatesse. En nu nemen ze me mijn zwarte piet af.

ventus_aqualis | 27-11-06 | 01:09

CoJones, ja ik weet dat ik te veel rl-info plemp.

Mexicano | 27-11-06 | 01:08

Vergeet ik de Das-Pronto nog bijna.

CoJoNes | 27-11-06 | 01:08

welk jaar ben jij, Mexicano?

CoJoNes | 27-11-06 | 01:07

Airfix !!!! Om het dan af te blussen met Humbrol verf (kleur was legergroen, de rest was irrelevant). En moeders maar klagen dat er altijd van die schoteltjes met "plakplaatjes" met roepnummers van vliegtuigen etc door de keuken slingerden.
Stik, ik kap, zo dadelijk komen de sillyputty-herinneringen ook weer boven....

HY78 | 27-11-06 | 01:06

Maar wie van jullie spaarde vroeger de sigarettenmerken om daar mee te kaarten. De pakjes waren van karton. Golden Fiction, Miss Blanche, weet ik veel. Ik weet nog wel de Piraat een geliefdekoosde kaart was. Wie o wie, heeft dat spel gespeeld?

Mexicano | 27-11-06 | 01:06

@CoJo
Flexibele plastic banen met pull-back auteautjes?

DiagnosisTyphus | 27-11-06 | 01:06

@vander F
Echt goeie tip, heb ik zelf 2 jaar gelden ook weer eens gedaan, een bouwpakket kopen en maken. Man, wat een pret en nog steeds datzelfde gevoel van trots als ie klaar is. ( En nog steeds dat ene onderdeeltje van het landingsgestel vergeten)

CoJoNes | 27-11-06 | 01:06

@Shareholder 27-11-06 @ 01:01:
Carrera is een merk. Die is oorspronkelijk met 2 sporen. Je kon een speciaal baandeel krijgen waarmee je van de binnenbaan naar de buitenbaan kon. Later bracht Carrera "Servo" uit. Daar kon je mee sturen en inhalen en was niet compatible met de oude baan.

koerbagh | 27-11-06 | 01:05

@Shareholder 27-11-06 @ 01:01
Die had ik ook, met een tunnel, na ja viaduct eigenlijk. En op de start streep zo'n rondetellertje waar je autootje bleef stil staan, als ie niet genoeg snelheid had.

CoJoNes | 27-11-06 | 01:03

@Dikr 27-11-06 @ 00:55,
ik kocht ook van die doosjes met piepkleine soldaatjes,
kon je buiten landschapjes maken met loopgraafjes en boompjes,
en dan kleine rotjes ingraven op het slagveld.
Wat spiritus erover sprenkelen, aansteken, party.

Om dan er met m'n airfix zelfbouw Lancaster bommenwerper er over heen te scheren.

WOII slagschepen in elkaar lijmen vond ik ook leuk,
eeuwig gepriegel en altijd onderdeeltjes die niet goed passen.

vander F | 27-11-06 | 01:03

ventus_aqualis 27-11-06 @ 00:58
Dat weet ik ook. Alleen ken ik nog de prijs van 0,10 en 0,15. Was beginjaren '60

Mexicano | 27-11-06 | 01:03

@HY78 27-11-06 @ 00:59:
Mijn broer en ik hadden alles... de looping, de kuipbochten, de viaducten, start en finish-boog met ronde-teller, en ik weet niet hoeveel verschillende bochtenzooi. We hadden op zondagen een paar uur nodig om de hele baan op te bouwen.

koerbagh | 27-11-06 | 01:02

Carrera, dat is die kan inhalen? Wij hadden die 'andere' met 2x 1spoor. Maar je kon er wel verschillende parcoursen mee bouwen.

Shareholder | 27-11-06 | 01:01

@ventus_aqualis 27-11-06 @ 00:58
Ja, choco was duurder, maar ik heb geen idee meer hoeveel het was. 15 cq 20 cent ofzo? Geen idee meer van.

HY78 | 27-11-06 | 01:01

En nu CoJones over treintjes begint. Ja, dat weet ik ook nog. Rails (heel groot) om een cirkeltje te maken, en dan nog 2 rechte stukken om de baan wat ovaler te maken. Treintje (loodzwaar) moest je aan de voorkant met een sleuteltje een veertje opwinden en dan kon die een rondje of anderhalf rijden. Goede oude tijden, ik krijg trek in een Jamin-blok.

Mexicano | 27-11-06 | 01:00

*zin krijgt om z'n schoen te zetten vanavond*

CoJoNes | 27-11-06 | 00:59

En natuurlijk die WO-II vliegtuigjes van piepschuimkarton (ofzo) die je in elkaar moest vouwen. Daar kochten wij er wekelijks 2 of 3 van. Want ze braken vrij makkelijk, vooral na eigen aerodynamische aanpassingen. Anyone?
How about haktollen met zweepjes? Dat was uber ruig. Maar dan moest het wel tol-seizoen zijn. In het knikker-seizoen met je tol naar buiten, dat was not done. Daar kreeg je -terecht- spijt van. Alleen de Onbekende Krachten konden die seizoenen veranderen. Zware seizoenen had je in onze buurt. Ik herinner me knikker-seizoenen, waarbij 'voetje' tot 3x per potje werd toegestaan.

Shareholder | 27-11-06 | 00:59

@CoJoNes 27-11-06 @ 00:54
Ik heb nooit een echte Carrera racebaan met looping gehad, maar nu ik er over nadenk, ze zullen nog wel in de handel zijn, denk ik.

HY78 | 27-11-06 | 00:59

@CoJoNes 27-11-06 @ 00:54:
De carrera racebaan... Ah, ja.... Mijn ouders hebben het nog op zolder staan... Prachtig! Ik heb met m'n broer hele zondagmiddagen zitten racen. Prachtig.

koerbagh | 27-11-06 | 00:58

@.HY78 00:53
Ik weet nog dat de -let wel- Jamin ijsman langs de straat liep met een karretje, gekoeld met die grote waterijsblokken. Hij verkocht twee soorten ijs: het bekende vanilleblok en datzelfde blok maar dan met aan één kant een chocoladelaagje. Als ie een goede bui had kreeg je een wafeltje bij het vanilleblok. Volgens mij kostte een blok toen 7 cent en een chocoblok 8.

ventus_aqualis | 27-11-06 | 00:58

@CoJoNes 27-11-06 @ 00:56 Een keer een slokje aftershave genomen uit balorigheid toen ik 16 was. Nog nooit zo'n onuitwisbare sterke, misselijkmakende smaak in mijn bek gehad. Geen aanrader.

Dikr | 27-11-06 | 00:58

@cojones,
m'n vette Fleishman-set dom genoeg grootmoedig aan een jonger neefje afgestaan.

vander F | 27-11-06 | 00:56

Moet ook ineens denken aan m'n allereerste flesje aftershave, Amando of Blue Stratos, volgens mij.

CoJoNes | 27-11-06 | 00:56

@CoJoNes 27-11-06 @ 00:49 Nee, ik vond lego toffer. Ik was al op zeer jeugdige leeftijd een voostander van strakke ontwerpen en bij mecano keek je toch altijd tegen die gaatjes en schroefjes aan. Technisch lego gebruikte ik alleen voor de inwendige motoriek van mijn duivelse creaties met talloze uitklapbare kanonnen en geheime compartimenten.

Dikr | 27-11-06 | 00:55

Nee, nou je't zegt...... slaven waren toch goeverdoeme ook niet alle kleuren van de regenboog.....

Tomahawk33 | 27-11-06 | 00:54

@knutsel 27-11-06 @ 00:51,
het was overigens minder geniaal als dat spul in je haar kwam.
Raar koud, klam spul.

vander F | 27-11-06 | 00:54

De echte racebaan, met sleepcontactjes en de Fleishman trein heb ik ook nog ergens staan in een doos.

CoJoNes | 27-11-06 | 00:54

@ventus_aqualis 27-11-06 @ 00:50
Gewoon in de Jamin-winkel in de buurt. Blokken aan de ijscokar?? Het idee alleen al!

HY78 | 27-11-06 | 00:53

Dikr, geen flauw idee waar die is, misschien bij mijn moeder thuis, waar ik nu het huis aan het leeghalen ben. Het enige wat ik nog weet dat hij van het merk "Constructor" was.

Mexicano | 27-11-06 | 00:53

@Mexicano 27-11-06 @ 00:48,
mecano was tof,
ijzer, boutjes en schroefjes.
Loesewies languit over de zelf geschroefde motorkap gedrapeerd.

vander F | 27-11-06 | 00:51

LOL @LibertasSimplex 27-11-06 @ 00:48:
Had het maar niet gedaan...

koerbagh | 27-11-06 | 00:51

@VanderF. Slime inderdaad. Hoe geniaal ben je als je een emmer snot kan verkopen.

knutsel | 27-11-06 | 00:51

@.HY78 00:36
Kocht je die Jamin-blokken in de winkel of 's avonds bij de ijsman op straat?

ventus_aqualis | 27-11-06 | 00:50

@Mexicano 27-11-06 @ 00:48 Als hij nog netjes is kan je er wel wat voor vangen op e-bay me dunkt.

Dikr | 27-11-06 | 00:50

@CoJoNes 27-11-06 @ 00:46:
Ministeck was voor meisjes. Jongens hadden mecano en lego.

koerbagh | 27-11-06 | 00:50

@Dikr
Ministeck WAS borduren met plastic. Die tank bouwde je niet van Mecano?

CoJoNes | 27-11-06 | 00:49

Krijgt plotseling een beeld door van Lousewies van der Laan, wordt daar half geil van en niet heel te weinig gezien van, denkt aan brede heupen en zinkt weer weg, porno kijken als een te vermoeiende handeling in z'n van nature wat ontspannen aard, in het sintepietengebeuren en laat porno zijn terwijl ie er niet bij is en denkt: "Wat zal ik nou weer es in de comments pleuren, of moet ik dat helemaal niet doen."

LibertasSimplex | 27-11-06 | 00:48

Ik moet ergens nog een Mecano-doos uit de jaren 50 hebben.....

Mexicano | 27-11-06 | 00:48

@CoJoNes 27-11-06 @ 00:46 Ministec vond ik een soort borduren met plastic,.. mijn broertje was er weg van en ik haalde m'n neus er voor op en ging maar weer een wrede tank bouwen van lego ;)

Dikr | 27-11-06 | 00:48

@vander F 27-11-06 @ 00:44:
Salmiaklollies... Ook alltijd goed. Beter dan die losse zakjes salmiak. En wie kent er nog mercé? Grote brokken wit knaagspul bij de bakker voor verdomd weinig.

koerbagh | 27-11-06 | 00:47

@vast goed, Bill heeft niet voor die garage gespaard. Die was m.i. van de ouders van Steve Jobs (de man wiens computers Bill nu thuis gebruikt).

Shareholder | 27-11-06 | 00:47

@knutsel
Dat is volgens mij van alle tijden, net als zo'n ding met een waterballon erin (*splash*) en zo'n harige rubberen bal om mee over te gooien.

DiagnosisTyphus | 27-11-06 | 00:46

@knutsel: ik zie een klasgenootje het nog hoog in de lucht gooien! Tot groot verdriet van de eigenaar.

vast goed | 27-11-06 | 00:46

Ministeck, ook helemaal de bom.

CoJoNes | 27-11-06 | 00:46

@knutsel 27-11-06 @ 00:43,
slime

vander F | 27-11-06 | 00:45

@knutsel 27-11-06 @ 00:43 Jup hierzo! En wat dacht je van die trappenlopende spiraal? "Dzzzinggg,.. dzzzinggg,.. dzzingg,.."

Dikr | 27-11-06 | 00:45

@knutsel
Nopper? heb nog zo'n OMO ton vol van die handel op zolder staan.

CoJoNes | 27-11-06 | 00:45

Uiteindelijk was zouthout altijd een aantrekkenlijk alternatief als je krap bij kas zat.
Goedkoop, en je had heel wat te knagen aan zo'n tak, de top helemaal tot draadjes kouwen,
afbijten, en dan verder knagen.
Al lot of bang for the buck.

vander F | 27-11-06 | 00:44

Nu we toch in de jeugdsentimentsinterklaasmodus zitten, de categorie speelgoed: Groen snot (!) in een emmertje. Iemand?

knutsel | 27-11-06 | 00:43

@Libertas

Wat arabierne doen kan me niet schelen, ben er ook geen een.

Ik heb het over het Christendom, en niet de Islam, waarom niet ingaan op wat ik zei, en niet gelijk vingertje wijzen naar een ander. Tja zeker een joodse eigenschap?

RooKuuU | 27-11-06 | 00:43

Op sommige momenten heb ik het gevoel twintig jaar over tijd te zijn geweest; dit is er zoëen. In 'mijn tijd' waren de raketten op z'n minst al 40 florijnencent, en kwamen de twisters net een beetje in de meaude.

DiagnosisTyphus | 27-11-06 | 00:42

@CoJoNes 27-11-06 @ 00:38 De vierenzes! *verliest zich in jeugdsentiment* Ooit nog een kleurwedstrijd gewonnen bij de vierenzes :)

Dikr | 27-11-06 | 00:41

@HY78 27-11-06 @ 00:36
GVD ja zeg, dat kostte een dubbeltje. En wilde je zo'n blok met schocola dat was die 0,15 cent.
Die blokken waren om te smullen.

Mexicano | 27-11-06 | 00:41

@CoJoNes 27-11-06 @ 00:38:
De Vivo... die is hier ook nog geweest geloof ik. En de Spar, en Fred van der Werff. Die rollen ijs met wafeltjes kun je nog steeds kopen gelukkig.

koerbagh | 27-11-06 | 00:41

RooKuuU 27-11-06 @ 00:30

Bij julliehullie hep je geen vrije negerts. Ja, dooie negerts, met hun kop deraf, of levende als slaaf. De Arabieren zijn nu nog bijna de enige, en waren altijd de grootste slavendrijverts.

LibertasSimplex | 27-11-06 | 00:41

@Mexicano 27-11-06 @ 00:38,
en harde roze/gele schuimblokken.

vander F | 27-11-06 | 00:40

@vander F 27-11-06 @ 00:36 Helaas zijn er een stel polen bezig met een rigoreuze verbouwing van het pand naast het mijne,.. klopboren en voorhamers vanaf 8 uur al twee weken lang. Heb ze in het Engels verteld dat ze dat niet op zaterdag en zondag meer moeten flikken en dat begrepen ze gelukkig.

Dikr | 27-11-06 | 00:39

@Cojones

Grappig man.

RooKuuU | 27-11-06 | 00:38

Ik kan me nog herinneren dat een zakje frites op de markt van 0,10 naar 0,15 cent steeg. En je had maar een dubbeltje mee gekregen. Nou daar sta je dan, met lege handen. Dan maar weer zoute droppen.

Mexicano | 27-11-06 | 00:38

@HY78
*zucht* Wij hadden thuis ook altijd van die rollen ijs, met een apart doosje wafeltjes, die kocht m'n moeder bij de Vivo of de 4=6.

CoJoNes | 27-11-06 | 00:38

Morgen ook lekker uitslapen hiero.

vander F | 27-11-06 | 00:36

@koerbagh 27-11-06 @ 00:30
Raket ...... Op de een of andere manier denk ik dan meteen aan de voorloper van de montagekit op waterbasis, te weten de Limlolly. Ook die blokken vannille-ijs van Jamin (opletten dat je er twee hele wafeltjes bij kreeg!) hebben een onuitwisbare indruk gemaakt op me. Lang geleden.

HY78 | 27-11-06 | 00:36

Ook vrij morgen. Maandag = day off. Dat maakt de zondag veel relaxter ;)

Dikr | 27-11-06 | 00:36

@van der F

Probeer eens de Harlekijn drop... de rode wel te verstaan.... te verslavend...

Behangdelul | 27-11-06 | 00:35

@vast goed 27-11-06 @ 00:31:
Ik heb het even aan de baas gevraagd... Nee, ik hoef morgen niet te zweten.

koerbagh | 27-11-06 | 00:35

@vast goed 27-11-06 @ 00:31 Die waren vet! Ik moest het met een plastic microscoop en slootwater doen, maar daar heb ik ook erg veel lol mee gehad. "Kijk,.. nog meer kleine beestjes,.." "Tja,.. die is rood" "Ja,.."

Dikr | 27-11-06 | 00:34

@Mexicano 27-11-06 @ 00:30,
echt zoute drop,
ook al zo'n uitstervend fenomeen,
geen idee of daar ergens een reservaat voor is ingericht.

vander F | 27-11-06 | 00:33

@RookuuU
De enige reden dat de sint negerts als personeel heeft en geen noordafrikanen, is omdat negers z'n paard niet molesteren.

CoJoNes | 27-11-06 | 00:33

@Mexicano 27-11-06 @ 00:30:
Bij een goeie drogist/reformhuis... maar niet meer voor een stuiver...

koerbagh | 27-11-06 | 00:32

Sjezus, wat een dertigersbende hier. Lekker uitrazen achter de laptop en morgen weer zweten bij de baas?

En om nog een muntje in de sentimentbox te gooien: kwam laatst weer de Philips Electronica Experimenteerdozen tegen. Uit de tijd dat het 's winters nog vroor, de pieten zwart waren en Bill Gates nog voor zijn eerste garage aan het sparen was.

vast goed | 27-11-06 | 00:31

@LibertasSimplex 27-11-06 @ 00:28 Hehe :)

Dikr | 27-11-06 | 00:31

@Weest gegroet 27-11-06 @ 00:22:
Zelfde bouwjaar.

@CoJoNes 27-11-06 @ 00:25:
Ik kan me nog herinneren dat de Raket in prijs werd verhoogd van 20ct naar een kwartje... Wij vonden het schandalig. En de split ging van 45 ct naar 55.
*zucht*

koerbagh | 27-11-06 | 00:30

@vander F 27-11-06 @ 00:24
Ja, dat weet ik. En het zal volgend jaar niet anders zijn. Maar dat een publieke omroep zich geroepen voelt om de kindertjes van het zwarte piet gebeuren af te halen, gaat mij te ver.
Trouwens waar kan ik nog een echte zoute drop (trapeziumachtig) kopen voor een ouderwetse stuiver?

Mexicano | 27-11-06 | 00:30

Sinterklaas laat ook heel mooi zien wat de plaats is van de negert in het Christendom :).

RooKuuU | 27-11-06 | 00:30

Ha ha.. gelkleurde pieten... zeker blauw als ze uit de kroeg komen ? Shit... Zie ginds komt een UFO uit Venus weer aan??

Kris | 27-11-06 | 00:30

Ik zeg altijd maar zo, beste Whitehouse, van binnen zijn we allemaal blank.

CoJoNes | 27-11-06 | 00:30

Mooi. Scenario voor vlogend jaar ligt ook al klaar. De stoomboot vaart dan door een olievlek voor de Franse kust. Zijn we meteen van al dat regenboog gedoe af!

Whitehouse | 27-11-06 | 00:28

@CoJoNes 27-11-06 @ 00:22:
Jaaaaaa... Spezi... wij gingen altijd naar Zuid-Duitsland op vakantie en in die regio was het onnoemelijk populair. Volgens mij moet het ook nog wel bestaan.
de.wikipedia.org/wiki/Spezi_%28Getr%C3...

koerbagh | 27-11-06 | 00:27

36 hier trouwens.
@RookuuU
Zo makkelijk kom je niet van me, blaag.

CoJoNes | 27-11-06 | 00:26

@koerbagh
Vergeet de sinasstick niet, voor 40 cent. Daar koop je nu niet eens een plastic tasje voor bij Appie.

CoJoNes | 27-11-06 | 00:25

@Mexicano 27-11-06 @ 00:17,
dit speelt al jaren,
nu pas dringt het tot staats TV door.

vander F | 27-11-06 | 00:24

@LibertasSimplex 27-11-06 @ 00:22 Is het niet reeds te laat voor u meneer Simplex? :)

Dikr | 27-11-06 | 00:24

@Cojones

Moet je volgende keer Cola met pakje mentos aanvragen, is lekker ;).

RooKuuU | 27-11-06 | 00:24

Bedoelde: 34, uit 72

LibertasSimplex | 27-11-06 | 00:23

Vroeger dronken wij op wintersport in Oostenrijk altijd Spezi's. Da's gewoon cola met sinas. Vorige week, in rasthof In der Holledau, dacht ik, weet je wat, ik vraag een Spezi. Kenden ze niet eens meer. Ook daar dus, genoeg jeugdsentiment.

CoJoNes | 27-11-06 | 00:22

@Bullocks.
elke keer wat nieuws om de gemiddeld leeftijd te verlagen op GS. Eerste de filmpies Nu weer het kudos verhaal bij de filmpjes. En straks de emoticons etc.. BTW ik ben van bouwjaar 1969

Weest gegroet | 27-11-06 | 00:22

Gemiddelde leefdtijd hier is gemiddelde leeftijd redactie, gok ik zo.
Maar ook dat gaat BNN binnenkort aan gort slaan.

Shareholder | 27-11-06 | 00:22

@CoJoNes 27-11-06 @ 00:17:
En caraco had de prikkebeen... Met zo'n plastic plateautje op een stokje die je omhoog kon duwen... Als je het op ophad had je een cilinder met zuiger... Voor knutselvreugde enzo... Maar wij deden natuurlijk stoer dat ding heel snel heen en weer en zeiden dan: "neuk-ijsje"...

koerbagh | 27-11-06 | 00:22

72

LibertasSimplex | 27-11-06 | 00:22

30 dan maar.

Dikr | 27-11-06 | 00:21

Ik ga ook maar m'n beddestee opzoeken....de jaren tellen he? tabee!

rosalie | 27-11-06 | 00:21

Sneeuwwitje en Shandy, daar ben ik als niet-brabeau m'n puberteit mee begonnen.

LibertasSimplex | 27-11-06 | 00:20

@Behangdelul 27-11-06 @ 00:15,
ik begin net weer na een 15-jarige pauze voorzichtig weer met drop,
hele zoute, steeds moeilijker te krijgen trouwens, allemaal zachte zoete meuk tegenwoordig.
Mars is bij mij ook exit,
snickers wil ik me nog wel eens aan bezondigen.

vander F | 27-11-06 | 00:20

leuk nieuw lijstje, ipv de politieke voorkeur, de leeftijden.
*is bang dat er een massa-ban aankomt of een gero-ban, zo u wilt, want niet doelgroep enzo*

CoJoNes | 27-11-06 | 00:20

och Swiebertje. Ja, dat keken mijn kinderen vroeger. Kuch , kuch.

Weest gegroet | 27-11-06 | 00:19

@rosalie 27-11-06 @ 00:13
ja precies! die bruine schuimde het beste...

Wat je ook kon doen is: als je een vol glas had, het glas goed vasthouden en dan een klap tegen de bodem geven, er spoot dan wat exota uit...

Onderbuik | 27-11-06 | 00:18

J.C. van Nazareth,.. ik vraag mij plotseling af wat in godsnaam de gemiddelde leeftijd van reaguurders in deze draad is. Het begint aardig op richting de 45 + te lijken. Nog even en swiebertje komt om de hoek kijken.

Dikr | 27-11-06 | 00:18

@CoJo,

Dat heet misschien nu zo ja die bruine gazeuse.....maar spoetnik ervan maken is het lekkerst...lekker lepelen...

Hmmm Sinterklaasfeest wordt toch nog gezellig.....

rosalie | 27-11-06 | 00:17

Gazeuse is nog steeds te koop, maar verkoopt natuurlijk voor geen drol. Ooit, in het kader van jeugdsentiment , zo'n fles weer gekocht. In de keuken toen per ongeluk laten stuiteren met de dop eraf. Ik heb een hele dag de muren en het plafond staan poetsen en nog een maand lang plakten mijn schoenzolen aan het zeil.

Weest gegroet | 27-11-06 | 00:17

@vander F 27-11-06 @ 00:03
Ik kon me nog herinneren dat het vorig jaar of 2 jaar geleden er net zo aan toe ging over Zwarte Piet als nu. Ik dacht al: "Dit jaar weer hetzelfde geouwehoer."
Maar in 2005 kon ik niets vinden. Het linkje wat ik gaf kwam van Gs van 2 jaar geleden. Alleen het aantal comments is niet meer te achterhalen. Er staat trouwens heel veel informatie op die site.

Mexicano | 27-11-06 | 00:17

@koerbagh 27-11-06 @ 00:16

KLopt, de gompie.

CoJoNes | 27-11-06 | 00:17

Brabeaux dronken geen Shandy maar Sneeuwwitje. Beide klinken tamelijk heaumeaufiel vind ik achteraf, qua stoer ;)
Maar goed, dit soort retreau talk is natuurlijk enorm oom Reet.

Shareholder | 27-11-06 | 00:16

@CoJoNes 27-11-06 @ 00:11:
Volgens mij overgenomen door Unilever en dus Ola geworden (Langnese 0049).
Caraco was van het mexicaantje... die toeter met kauwgombal, toch?

koerbagh | 27-11-06 | 00:16

@rosalie 27-11-06 @ 00:13,
over zoet gesproken,
en lekker dat we het vonden!
(not)

vander F | 27-11-06 | 00:16

@vander F

Ik heb dat nou met Mars, ik krijg die meuk echt niet meer door mijn strot... die koetjesrepen was ik inderdaad ook al snel zat..... doe mij de colaflesjes van Haribo maar...... muahaha lekker bij de Makro een silo halen, had je er 1000 ofzo :P

Zit nu naar ned1 te kijken... knuppel die klotekrakers eens neer gvd...

Behangdelul | 27-11-06 | 00:15

@rosalie
je bedoelt champagnepils?

CoJoNes | 27-11-06 | 00:15

"mexicaantje oranje hoed......"
zeker ook weggemulticultiveerd.

vander F | 27-11-06 | 00:14

LibertasSimplex 27-11-06 @ 00:11

Of gazeuse...die bruine...waar je dan weer spoetnik van maakte.....(met koffiemelk en suiker er in)

rosalie | 27-11-06 | 00:13

Caraco=Ola

Weest gegroet | 27-11-06 | 00:13

@koerbagh 27-11-06 @ 00:08,
die curly wurly lijkt wel een Sovjet variant.

vander F | 27-11-06 | 00:13

@Shareholder 27-11-06 @ 00:10:
Ja dat is ook weer waar... Niet alles wat ik vroeger te gek vond, vind ik nu nog steeds lekker.

koerbagh | 27-11-06 | 00:13

@vast goed 27-11-06 @ 00:10 Haha :)

Dikr | 27-11-06 | 00:12

Ja Snor was gewoon net iets te gedurfd, qua prijszetting versus bagger.
Aan de goede kant weet iedereen welke zut er hoort bij "Mam mag ik pompen?"

Shareholder | 27-11-06 | 00:12

@knutsel 27-11-06 @ 00:07
3 musketiers was lekker inderdaad, lekker taai en zoet.

Onderbuik | 27-11-06 | 00:12

@koerbagh
Jij weet dit soort shit, wat is Caraco ijs later geworden?

CoJoNes | 27-11-06 | 00:11

Shareholdmans 27-11-06 @ 00:08

Dat zeiden m'n vader en m'n moeder dus ook. Van je drinkt maar sinas. Ze hadden waarschijnlijk gelijk

LibertasSimplex | 27-11-06 | 00:11

@koerbagh 27-11-06 @ 00:08 Oke,.. jammert. Het is van voor mijn tijd vrees ik. ben van '76.

Dikr | 27-11-06 | 00:10

@Behangdelul 27-11-06 @ 00:05,
al mijn neven en nichten incluis mijzelve hebben een afkeer van die ranzige zoete o,o% chocolade goeiekope meuk.
De enige tractatie die onze krenterige zwaar katholieke (de Paus is een zondig mietje) grootmoeder ons ALTIJD deed toekomen.

vander F | 27-11-06 | 00:10

@koerbagh, je dat wilde ik (@23.57) nog zeggen. De smaak is anders. Maar ik realiseerde me dat er een jaar of 20 tussen moet zitten. Waar het natuurlijk ook aan kan liggen. Die dingen houd je natuurlijk toch.

Shareholder | 27-11-06 | 00:10

@Dikr: en nu zit ik met een regenboogkleurig oog thuis.

vast goed | 27-11-06 | 00:10

@koerbagh 27-11-06 @ 00:05
Snor heeft daarna nog in de collegebanken geleefd. Als prototype van foute marketing kwam het wel eens langs.

Weest gegroet | 27-11-06 | 00:10

@LibertasSimplex 27-11-06 @ 00:08
Je kreeg er dan een gratis t-shirt bij, waar een stropdas op gedrukt was.
Vette shit, in die tijd.

CoJoNes | 27-11-06 | 00:10

koerbagh 27-11-06 @ 00:05

En je kreeg er ook nog een snor van. Dat leek toen cool. Daar moet ik nou niet meer aan denken.

LibertasSimplex | 27-11-06 | 00:08

@Libertex. Snor was bij ons thuis iets wat er in principe niet inkwam. Was kwartje duurder en dat deed je toen niet. Tenminste, mijn moeder niet. Volgens mij heb ik het (ook) 1 of 2x op een feestje gedronken. Niet te zuipen. Verdween dan ook weer snel. Dan nog liever een flesje Exota.

Shareholder | 27-11-06 | 00:08

Aaah, jeugdsentiment; herrinnert u zich deze nog, nog, nog...
www.bigjim.it/html/box7274.php
Nu ik dit zo terug zie is het eigenlijk een wonder dat ik geen heaumeau geworden ben...

stretch | 27-11-06 | 00:08

@Behangdelul 27-11-06 @ 00:05 Hmmm,. cacao fantasie,.. zwaar tot de verbeelding sprekend snoepgoed ;)

Dikr | 27-11-06 | 00:08

@Dikr 27-11-06 @ 00:02:
Ja, maar de Curly Wurly van nu is niet hetzelfde als de 3 musketiers van toen. Het lijkt er wel op, maar het is toch anders. Het smaakt ook niet hetzelfde.

koerbagh | 27-11-06 | 00:08

@Botte. Dat bedoelde ik: "drie musketiers" , maar er zaten gaten in (gevlochten), net als in mijn geheugen kennelijk.
www.jeugdsentimenten.net/media/2003/11...
@Cojo. "Fris met schuim erop, dat smaakt snor!"
.
Mooi man, Sinterklaas.

knutsel | 27-11-06 | 00:07

@vast goed 27-11-06 @ 00:03 "En mijn jongste dochter houdt tegenwoordig bij elke neger verwachtingsvol haar handje uitgestoken." LOL Kijk! Dat krijg je ervan.

Dikr | 27-11-06 | 00:06

@koerbagh, weet ik, maar aan het gebrek van het antwoord van Knutsel knallen we er maar wat in.... ik ga zo een post maken , of ik doe het nu maar;
KOETJESREPEN!

Behangdelul | 27-11-06 | 00:05

@Mexicano 27-11-06 @ 00:00

Mexicaantje oranje hoed, caraco ijs geweldig goed.

CoJoNes | 27-11-06 | 00:05

@LibertasSimplex 27-11-06 @ 00:01:
Je hebt er niks aan gemist. Snor was mierzoet en smaakte naar vage chemicalien. Het is nooit een groot succes geworden. Even een hype, maar eigenlijk gewoon vies.

koerbagh | 27-11-06 | 00:05

@Shareholder 27-11-06 @ 00:03 "Wij vraten vroeger blokken jodenvet." Rofl! Kan je een hint geven in welke streek je op bent gegroeid?

Dikr | 27-11-06 | 00:05

het ergste is nog dat je die racistische zure linkse troep op zowel Ned.1 als tegelijkertijd (!) op Ned.3 krijgt voorgeschoteld.
Linkse mensen zijn eng, misschien moeten ze maar voor straf allemaal maar naar Spanje, kunnen ze daar de ETA helpen, met de wereld "verbeteren"...

Onderbuik | 27-11-06 | 00:03

Mijn oudste dochter (4) neemt klakkeloos aan dat gekleurde pieten door de regenboog gevaren zijn. En van zwarte pieten weet ze dat het zwart er op is geverfd. Maar omdat ze snoep uitdelen en omdat Sinterklaas iets in haar schoen stopt, gelooft ze onvoorwaardelijk. Eigenlijk is ze net zo kritisch als de gemiddelde GS-reaguurder.
En mijn jongste dochter houdt tegenwoordig bij elke neger verwachtingsvol haar handje uitgestoken.

vast goed | 27-11-06 | 00:03

vander F 26-11-06 @ 23:59

Nou ja en dan had je nog dropveters en trekdrop en kauwgomballen en toverballen en gemalen drop in een zakje en en....sjeee ja, ik kreeg een stuiver elke zaterdag dus ik weet nog precies waar ik het aan uitgaf....

rosalie | 27-11-06 | 00:03

@Mexicano 27-11-06 @ 00:00,
hun dank is groot,
hehehe..

vander F | 27-11-06 | 00:03

Niet alleen is het schandelijk, het gaat ook nog eens in tegen de vastgestelde norm! www2.nen.nl/consprod/groups/public/doc...
.
"8.2.1 Algemeen – Kleurstelling
Zwarte Pieten zijn diepzwart en egaal van kleurstelling. Sint-Nicolaas laat zich uitsluitend omringen met Pieten die op geen enkele wijze het risico lopen verschil in tint te vertonen. Elke Piet moet zorgvuldig zijn gekleed en voldoende zijn gebruind om verschil in kleurintensiteit – op welke plaats dan ook – te voorkomen."
.
Schandelijk!

waußz | 27-11-06 | 00:03

Alle snoep van voor Meneer Cactus erin stapte heerst.
Wij vraten vroeger blokken jodenvet. Klinkt hongerwinter maar was gewoon 80s. Nooit geweten wat jodenvet nou precies was, behalve vet en zoet en goedkoop.

Shareholder | 27-11-06 | 00:03

Goed nieuws Botte en van der F; www.jeugdsentimenten.net/2003/11/19/dr... "Ik had het hier al over “Drie Musketiers” en ik heb er nu ook een plaatje bijgevonden! Tegenwoordig heten ze Curly Wurly’s en ze zijn dus nog steeds te koop!"
De omschrijving van Vander F. was wel misleidend. Koerbagh's "vlecht van caramel/chocola" is acurater.

Dikr | 27-11-06 | 00:02

@Behangdelul 26-11-06 @ 23:54:
Raider heet nu Twix. Waarom weet ik ook niet.

koerbagh | 27-11-06 | 00:02

Dikr 26-11-06 @ 23:34

Misschien is de zwarte verschijning indrukwekkender of bangmakender misschien dan zo'n regenboogpiet? Verder begrijp ik je nuancering wel hoor, is ook wel zo, hoewel ik wel boos kan worden om nou ja die politiek correcte dwang.
CoJoNes 26-11-06 @ 23:51

Snor ja, heb ik nooit geproefd, altijd gewild, al was het volgen iedereen nis aan.

LibertasSimplex | 27-11-06 | 00:01

Qut mijn post was nummer 666... ik krijg w.s. morgen een piano op mijn harsens of word overvallen deaur nep- rasta's.......

bottehond | 27-11-06 | 00:01

Shareholder 26-11-06 @ 23:57

Het smaakt never nooit meer als "the real thing".... net als die dolfijn-zwart/wit..... en pastilles (grijs en lichtbruin) hehehehehehe.........

bottehond | 26-11-06 | 23:59

@rosalie 26-11-06 @ 23:56,
oooh, bazooka kauwgom met die soms onbegrijpelijke plaatjes idd.

vander F | 26-11-06 | 23:59

Joris (Driepinter) was toen ook al bijdehandt.

Shareholder | 26-11-06 | 23:58

@vander F 26-11-06 @ 23:54 Ok, die Daims haalde ik vroeger altijd bij de benzinepomp naast mijn school. Zal wel zweeds zijn dan; "Daim, a crunchy chocolate specialty highly popular in Scandinavia. Major Markets: Denmark, Finland, France, Germany, Norway, Sweden, United Kingdom" Vind Daim wel lekker. Zo ook de aanmaak limonades van de Ikea; zijn niet te versmaden.
Kan iedereen aanraden de vlierbloesem limo daar te scoren als hij/zij er toch is om een Ivar of Olaf mee naar huis te nemen.

Dikr | 26-11-06 | 23:58

@Bottehond 26-11-06 @ 23:54:
De 3 musketiers... Die is ook weg inderdaad. Die was lekker, en zag er ook nog prachtig uit, zo'n vlecht van caramel/chocola... Zonde dat die er niet meer is.

koerbagh | 26-11-06 | 23:58

Zware Guy 26-11-06 @ 23:35

Pak, ze zware man, verpletteren, zwartmaken, criminaliseren (meest effectief in 0031), contracten niet verlengen, naar de rechterT gaan, standrechtelijk executeren, kapot psychiatriseren, in je vrieskast stoppen... whatever.... maar pak ze.

bottehond | 26-11-06 | 23:57

Wow driemusketiers.. dat schopte pas kont. Je hebt tegenwoordig nog wel Curly's, dat lijkt er op.

Shareholder | 26-11-06 | 23:57

@bottehond 26-11-06 @ 23:54,
yep,
de 'everlasting braincell award' gaat naar botte.

vander F | 26-11-06 | 23:57

@CoJoNes 26-11-06 @ 23:44:
Caramac is een tijdje weggeweest, maar weer terug. Er is een tijd geweest dat je dat alleen nog de UK kon krijgen.

@rosalie 26-11-06 @ 23:53:
Dat was Shandy....

koerbagh | 26-11-06 | 23:56

vander F 26-11-06 @ 23:51
En wat dacht je van muntdrop en bazooka kauwgom met die leuke plaatjes en belga kauwgom waarvan de zwarte (.) het lekkerst was?

rosalie | 26-11-06 | 23:56

Ik was gek op echte caramel. En wijnballen. en later schuimbanaantjes en snickers,.. veel snickers.

Dikr | 26-11-06 | 23:54

Drie Musketiers

bottehond | 26-11-06 | 23:54

@Dikr, nogmaals,die daim shit haal je nu nog bij de IKEA... en ik denk dat knutsel de Raider bedoeld

Behangdelul | 26-11-06 | 23:54

Oh ja CoJo, wat dan weer op bier moest lijken....

rosalie | 26-11-06 | 23:53

Snor, het enige fris dat schuimt van de smaak? Hmm, doe mij maar een Tjolk.

Shareholder | 26-11-06 | 23:52

@CoJoNes 26-11-06 @ 23:47,
ik was vroeger bij ons in het dorp geloof ik nogal conservatief,
raket, zoethout, zwart en wit, nuts, mars, ranja en het coaca-cola collectief.
En die smerige harde geel/roze vierkante schuimblokken (wel goedkoop)

vander F | 26-11-06 | 23:51

Nou sjokomelk, het was een manier om het vervuilde water uit de Nieuwe Waterweg af te voeren.

ventus_aqualis | 26-11-06 | 23:51

@rosalie
nee, het was gewoon frisdrank met veel schuim. Stond veel reclame voor in de Popfoto en de Hitkrant. ook in het Club Veronica bladje volgens mij.

CoJoNes | 26-11-06 | 23:51

Mensen, Bloodsport is op Veronica!
It's A classic. Niet reaguren, televisie kijken!!!!

@Nickname | 26-11-06 | 23:50

Nou knutsel, kom op met je antwoord

rosalie | 26-11-06 | 23:50

[on topic]
Ik zag nog Pieten die wel zwart waren. Die zijn om de regenboog heengevaren? En oranje Pieten zijn feitelijk dus alles behalve oranje. Lichtreflectie en golflengte. Toch? Alle kleuren zitten al in Zwarte Piet opgesloten. Kweet niet of dit al gereaguurd was, maar het gekissebis lijkt me opgelost :) *plop*

Shareholder | 26-11-06 | 23:49

@dikr die Daim haal je bij de Ikea vandaan....
lekkere vullingtrekkers...

Behangdelul | 26-11-06 | 23:49

Die sjokomelk?

rosalie | 26-11-06 | 23:48

kent iemand Snor nog? Daar maakte Peter Plaisier (The magic Friends met Sjors Fröhlich) reclame voor.

CoJoNes | 26-11-06 | 23:47

@knutsel 26-11-06 @ 23:41 : ik kan in mijn herinnering terug gaan naar de jaren 50, maar daar heb ik nog nooit iets van gehoord of gezien.

Mazzeltov | 26-11-06 | 23:47

Dus eh, een ouwerwets kinderfeestje kan niet meer ? Is uit de gratie zeg maar. 630 commentaren ? Laat me raden (zonder ze alle 630 gelezen te hebben), Nazi Duitsland en ook het kolonialisme zijn al ter sprake gekomen zeker ? Krijg de nete. Ik zou willen zeggen:
Bont gekleurde pieten, dat zou de Sint zeer verdrieten. Krijg het lekker aan je hagt, want mijn pieten blijven zwagt.

Dirrek | 26-11-06 | 23:46

CoJoNes 26-11-06 @ 23:44 Ohja,.. Caramac. Waar haal ik dan die Daim vandaan? *weet het ook niet meer*

Dikr | 26-11-06 | 23:46

@knutsel;

raider

Behangdelul | 26-11-06 | 23:45

Twix?

rosalie | 26-11-06 | 23:45

Caramac?

CoJoNes | 26-11-06 | 23:44

@.knutsel 23:41
Negerlul.

ventus_aqualis | 26-11-06 | 23:44

@knutsel 26-11-06 @ 23:41,
oh kudt, euhhhh,
niet te vreten iig.

vander F | 26-11-06 | 23:44

@LibertasSimplex 26-11-06 @ 23:14 DAIM!

Dikr | 26-11-06 | 23:42

Even de leeftijd testen. Wie weet nog de naam van die langgerekte reep met caramel en chocola? Een soort platgeslagen mars van circa 30 centimeter.

knutsel | 26-11-06 | 23:41

@CoJoNes 26-11-06 @ 23:21:
Nee, Caddy bestaat niet meer. Een Lion is iets anders... Lijkt er wel wat op, maar is toch anders. Maar dat Smiths nu Lays moeten heten is ook zoiets... Yuk.

koerbagh | 26-11-06 | 23:41

misschien zouden ze voor de nuance dan de sint toch maar een zweep moeten geven.. kan ie toch al die gekleurde pieten laten zien wie er de baas is...

Behangdelul | 26-11-06 | 23:41

@Weest gegroet 26-11-06 @ 23:33,
met instemming gelezen,
een stelletje opgefokte volwassenen die over kinder ruggetjes allerlei frustraties projecteren op een plaat vermeend onrecht die slechts het zicht beneemt op eigen onvermogen..

vander F | 26-11-06 | 23:39

@vanderF,
2 journalisten van de T, die morgen waarschijnlijk gegijzeld zullen worden.
Ik dacht ff aan Lucas en Pritt.

fuckje | 26-11-06 | 23:36

@vinque je hebt nooit met me gesproken. Tenzij je nu zo dom gaat zijn om hierop te reageren :) Want dan breek je je eigen uitspraak van daarnet. Wat natuurlijk niet zo loyaal aan jezelf zou zijn. Succes met je keuzes.

Shareholder | 26-11-06 | 23:35

Een ingezonden mededeling van het Cisca Dresselhuys-fonds ter bevordering van gelijke kansen: tot onze grote schande zijn zowel Sinterklaar als Zwarte Piet (in naam) nog steeds MAN. Dit is uitermate stigmatiserend en bevoordeeld het verkrachtende, oorlogvoerende en onderdrukkende deel van de mensheid dat zich mag verheugen in een penis.

Wij eisen daarom per ommegaande het ontslag van Bram van der Vlugt, en dat Diewertje Blok volgend jaar de staf ter hand neemt en als Sinterklazien verder gaat: Sinterklazien en haar regenboogpieten. Einde ingezonden mededeling.

Zware Guy | 26-11-06 | 23:35

@fuckje 26-11-06 @ 23:32,
you got me,
wie?

vander F | 26-11-06 | 23:34

@LibertasSimplex 26-11-06 @ 23:14 Daar heb je een punt. Maar voor wie is die traditie? Voor de kinderen. En hen maakt het, zoals ik al eerder zei, weinig uit wat voor kleurtje die heeft. De mythe zal voor hun net zo sterk leven als voor ons toendertijd. Tradities veranderen op het moment dat er een maatschappelijk probleem door onstaat; dat was ook met het kolonianisme zo. Dat het pijn doet om je eigen beeld uit je kindertijd aangerand te zien worden staat buiten kijf, de zwarte kerel heeft op ons allemaal een onuitwisbare indruk achtergelaten; gekoppeld aan angst en beloning, twee sterke factoren voor een primaire plek in ons collectieve bewustzijn. Maar het is geen 'verloochening van onze cultuur'. Het is het aanpassen van een detail van een traditie, een detail dat blijkbaar erg belangrijk is, dat wel. Maar verloochening van cultuur zou het pas zijn als het hele feest afgeschaft zou worden ten koste van die vette amerikaan. De verandering van kleur van onze Piet is dus geen aanval op onze cultuur, het feest blijft gewoon bestaan, maar een aanval op onze diepst gewortelde herinneringen zoals je zelf al zegt. En dan herhaal ik mijn punt; voor wie is het feest? Voor kinderen, en die zal het bar weinig kunnen schelen zolang zijn roe en de zak voor de angst blijven zorgen en de (groene) chocoladeletters hun schoentjes blijven vullen. Of kunnen we het als volwassenen niet hebben dat er met onze mythe gefokt wordt? Dat schoorsteenargument gaat ook niet op in deze tijden waar de gemiddelde schoorsteen een buisje met een doorsnede van 10 centimeter is zorgt dat alleen maar voor lastige vragen. Helemaal als je in een flat opgroeid. Wat dat betreft kunnen we ze beter voorhouden dat Sinterklaasje komt inbreken op 5 december, om water en wortels te jatten. Met een beetje mazzel laat hij onbewust een cadeautje vallen in je schoen. ;)

Dikr | 26-11-06 | 23:34

@ all
sorry, was weer volkomen On Topic, maar moest het even kwijt.

Weest gegroet | 26-11-06 | 23:33

@Nev 26-11-06

Als iederéén zoo gelijk is dan had ik al wat Nederlandse actiegroepen verwacht tegen de behandeling van blanke boeren in.......

Of wat gesubsidieerde clubs tegen het onthoofden van christelijke meisjes in Celebes......

of.....
of.....

vinque | 26-11-06 | 23:32

*off topic*,
Werken Bart Mos en Joost de Haas ook voor GS?

fuckje | 26-11-06 | 23:32

@CoJoNes 26-11-06 @ 23:27,
en Golden wonder?
Ach ja, Unilever he,
het algemeen belang van de consument..
*kuch*

vander F | 26-11-06 | 23:31

vinque 26-11-06 @ 23:26

Ik ben geloof ik, 1 keer in Rotterdam geweest, met de tienertoer vroeger, meen ik, want ja toen moest je natuurlijk als provinciaaltje alle grote steden in 10 dagen wel aandoen anders was het weggegooid geld die 20 gulden, snap je? Maar ik kan me niks meer herinneren precies van Rotterdam. Ik kan natuurlijk ng wel es gaan kijken en dan met mijn hakken over het schouwburgplein gaan in de regen....'k zie nog wel ja?

rosalie | 26-11-06 | 23:31

Laat ze nou maar eens ophouden met elke keer nieuwe, verantwoorde en "vet coole" dingen toe te wilen voegen. De doelgroep van het Sinterklaasfeest heeft van de meeste zaken nog absoluut geen benul van zwaarwegendse zaken en zit dus helemaal niet te wachten op een speedatende goedheiligman of een scharrelpaard dat biologisch dynamische wortels eet. Die jongens en meisjes willen een basic verhaal, zonder ingewikkelde subplots. En belangrijker: ze willen niet elke keer wat nieuws, ze willen herhaling en bevestiging. Hoe vaker hoe beter. Van het weekend nog gezien hoe weer de complete doelgroep veel te oud werd benaderd, vergeten werd hoe lang de aandachtspanne is van een peuter/kleuter etc is. Men had het weer te druk met allerlei oninteressante liflafjes. Wijze les uit de dienstverlening: zorg er eerst voor dat je basisactiviteit volledig in orde is en ga dan pas wat anders doen.Dat is voor de meesten al te moeilijk. Moraal van het verhaal; lekker alles laten zoals het was en veranderingen in evolutionair ipv revolutionair tempo doorvoeren.

Weest gegroet | 26-11-06 | 23:30

@RagingR2
Iedereen is gelijk, maar als er van de ene groep 10 mensen aanwezig zijn en van de ander 2. Dan zullen die 2 zich dus echt moeten aanpassen om door 1 deur te kunnen lijkt me. Tenzij die 2 gewoon hun eigen leven willen leiden, maar dan moet je ook niet zeiken over gelijkheid.

Nev | 26-11-06 | 23:29

@Shareholder

Die vraag stellen is duizend antwoorden uitschreeuwen.
Met jou praat ik niet meer.

vinque | 26-11-06 | 23:29

@CoJoNes,
zo hebben we ook "Eet" en " Leef" gehad. Wij nemen gezouten roomboter op ons witbrood.

fuckje | 26-11-06 | 23:29

@LibertasSimplex 26-11-06 @ 23:23
De enige reden dat die nu Lays heten, is omdat Marco Borsato smiths niet uit z'n bek kon krijgen.
(wat is er trouwens gebeurd met Lätta?)

CoJoNes | 26-11-06 | 23:27

@vinque wat heeft dat met loyaliteit te maken?

Shareholder | 26-11-06 | 23:24

2bottehond

ben er moe van

Op de lijst Wilders staat op 8 een Lr Rotterdammer Barry M. Hij zit in de kamer terwijl hij hier als veertiende in de LR fractie zit.
Slim hé?

vinque | 26-11-06 | 23:23

CoJoNes 26-11-06 @ 23:21

Smiths. Ook zoiets. Beetje flauw zakje smis. Godverdomme.

LibertasSimplex | 26-11-06 | 23:23

Als ik de reacties zo lees, dan wordt het HOOG tijd om eens bij de jeugd te beginnen met wat bijscholing over rassengelijkheid. Desnoods door een aangepaste versie van het Sinterklaasverhaal.

En voor de mensen die dat wel overbodig vinden omdat zij en hun kinderen zelf wel kunnen begrijpen dat alle mensen gelijk zijn... zet alsjeblieft gewoon die kut-televisie uit en zit niet zo te zeiken. Je kunt ook prima sinterklaas vieren zonder TV hoor.

RagingR2 | 26-11-06 | 23:23

vinque 26-11-06 @ 23:19

Doe maar niet dan....

rosalie | 26-11-06 | 23:23

vander F 26-11-06 @ 23:18
Een SP' er die drie keer laat blijken z'n kennis niet paraat te hebben wordt er ook door Marijnissen uitgetrapt. Denk dat Jan ff met G-unite heeft gebeld.

Karel kwakbol | 26-11-06 | 23:22

(Ik weet ook wel dat een Lion een Mars met kanker is, maar het gaat even over vroeger)

CoJoNes | 26-11-06 | 23:22

Zou de NPS ook doorhebben dat dit soort acties een averechts effect hebben? De grote groep pikt zoiets niet vanwege de traditie, en dit zal er voor zorgen dat deze grote groep (de autochtonen dus) weer minder tolerant tegenover de kleurlingen komen te staan. Zoiets kan je niet door de strot duwen. En al helemaal niet gezien de reden (aanpassen). Minderheden moeten zich nou eenmaal aan de grote groep aanpassen om 'mee mogen te doen'. Dat is met alles zo.

Nev | 26-11-06 | 23:21

@koerbagh
Had het vanmiddag even laten liggen,maar is een caddy nu gewoon een Lion?

CoJoNes | 26-11-06 | 23:21

vander F 26-11-06 @ 23:18

Die wikilinkjes gingen telkens over de Sint enzo....snap je? Maar evenzogoed sneu voor Mikado

rosalie | 26-11-06 | 23:20

Imbeciele aktie van NPS.
Blauwe ketchup werd ook een drama.
Suiker dient zoet te zijn, azijn zuur en zwarte Pieten gewoon zwart.

De eerste politicus die het afschaffen van de staatstelevisie in het
programma zet heeft mijn stem.

ruitjes-14159 | 26-11-06 | 23:20

@rosalie

Ik zou je leegtes in de stad kunnen tonen waar je bang van werd.

vinque | 26-11-06 | 23:19

Shareholder 26-11-06 @ 23:15

Dieuwertje is lekker he? Beetje erg oud voor me, maar een lekker wijf!

LibertasSimplex | 26-11-06 | 23:19

Rosalie,

platgooien dan maar.....

rosalie | 26-11-06 | 23:18

@Dikr
Dont worry babe, ik heb daar maar vier dagen gewoond. Woon in erdam.
Ik doelde op het feit dat Rotterdammers deloyaal zijn. Pastors had verwacht dat hij in Rotterdam alleen al een paar zetels zou halen.

vinque | 26-11-06 | 23:18

@Karel kwakbol 26-11-06 @ 23:13,
nou moe,
geband wegens wiki linkjes plaatsen?
via een treets discussie?

vander F | 26-11-06 | 23:18

Three strikes achter elkaar telt aardig aan met bowlen.

Mexicano | 26-11-06 | 23:17

vinque 26-11-06 @ 23:10

Sjeee wat een verraders, polakken, nsb'ers daar in Rotterdam zeg! Nog geen 4 procent....paltgooien die handel daar...oh nee, sorry, dat was al es gebeurd...

rosalie | 26-11-06 | 23:17

vander F 26-11-06 @ 23:01

Heej, vriend van der F, netjes doorgegeven aan Don Qui Chote, opgenomen in z'n lijst, en nou sta ik er niet bij! ;) PVV

LibertasSimplex | 26-11-06 | 23:17

vinque 26-11-06 @ 23:10

Mailen, dus, Swami. Die tent is het méér dan waard dat hij gerevitaliseerd wordt. Ik heb vandaag mijn gansche familie uitgelegd waarom ik op Hikmat Khan gestemd heb en de 5 balkstemmerts, 2 pvda- stemmerT én de GL= stemmerT waren allen beduusd, wisten het niet en zouden de volgende keer overwegen op EénNL te stemmen. De verdonk en PVV stemmerTs knikten instemmend. De rst bleef nog lang peinzend aan hun stem denken. Nuf said.

bottehond | 26-11-06 | 23:16

@vinque 26-11-06 @ 23:10 "Ben blij dat ik een geboren Gouwenaar ben.
" Dat hoor ik voor het eerst van een Gouwenaar! Schijnt nogal doffe ellende te zijn daar. Vroeger toen ik in de bus door Gouda reed opperde een maat van me dat er in Gouda alleen maar sacherijnige mensen wonen. Toen we dat wilden testen door eens goed naar de gezichtsuitdrukkingen van de mensen te kijken werd die stelling keer op keer bevestigd. Alsof er een blik zuurpruimen was opengetrokken. Wat waarschijnlijk toevallig maar ook heel grappig was ;)

Dikr | 26-11-06 | 23:15

Ach die regenboog kleuren zijn ook maar een laagje verf. Daaronder zitten gewoon neegrs. Diewertje is nog altijd erg neuqbaar. Dus waar hebben we het over?

Shareholder | 26-11-06 | 23:15

Dikr 26-11-06 @ 22:06

ff ingaan op: Als ik naar mezelf kijk, heeft Zwarte Piet nogal wat indruk gemaakt op kleuter Libertas. Ook al geloofde ik al vroeg niet meer, bleef ik er een kijkie op houden, en diep ontzag hebben. Ik vermoed dat veel reaguurders ook Zwarte Piet ooit als een belangwekkende figuur hebben gezien. Kortom, de man is een instituut, een autoriteit. Ja, en hij is niet groen. De Hulk is ook niet blauw bijv. Die is Pino niet.
Als je dan zo'n partij regenboogpieten ziet, in extragenuanceerde pasteltinten uitgevoerd, dan komt dat op z'n zachtst wat onnatuurlijk over.
Dat, en de in deze thread al veel verwoorde verontwaardiging over de politiek correcte dwang, en het opleggen van een rassenissue.
En, ikzelf voor mij vind serieus dat het gewoon lullig is, dat de schoorsteenbedwingende neger niet wordt gewaardeerd. Black Piet Power.

LibertasSimplex | 26-11-06 | 23:14

vander F 26-11-06 @ 23:10

-Edit: three strikes out BAN! -
Mikado 26-11-06 @ 17:45

Alss je de administratie wilt doen, dan tog alles lezen.

Karel kwakbol | 26-11-06 | 23:13

Godverdomme het zullen die gore linkse honden ook wel eens een keertje niet zijn he. Links goor tuig. Het zijn zwarten die onder een blanke werken. Net zoals bij alle bedrijven in Nederland waar zwarten onder blanken werken. \het is niet anders en we worden er allemaal beter van.

Kingeef1975 | 26-11-06 | 23:12

Één NL kwam vierduizend stemmen tekort. Rotterdammers hebben Pastors gruwelijk verraden. Nog geen vier procent van de stemmen in Rotterdam. gjodnondeju Geert bijna 10. Het hele zooitje stapt even over op die collectivistische kompelführer van de SP. Ben blij dat ik een geboren Gouwenaar ben.

vinque | 26-11-06 | 23:10

@Stijlloos Superieur 26-11-06 @ 23:02,
ja sorry hoor, ik pluk ookmaar zeau een lijstje uit een topic van 22-11-06,
@Karel kwakbol 26-11-06 @ 23:04,
Mikado een ban, een SP'ert met een ban?
hahaa.

vander F | 26-11-06 | 23:10

moet je nou toch eens kijken, door die klote publieke omroep is huispiet nu helemaal overspannen. straks heeftie een burnout, en kunnen de pieten niet meer geteld worden, dan wordt het een absolute chaos! vervolgens krijgen we tientallen lawsuits gericht op onze eigen sint nicolaas omdat de kindertjes geen cadeautjes meer krijgen, dan blijft sint straatarm achter, moetie al z'n pieten ontslaan omdat het sinterklaasfeest is afgelast. alle pieten worden dan ook straatarm, en langzaam komen ze stuk voor stuk in een kansenbuurt terecht. nou lekker is dat, allemaal de schuld van de publieke omroep.

Accuboormachine | 26-11-06 | 23:09

Het hele sinterklaasfeest is racistisch... so what! Vooral jezelf niet druk over maken.

Groot Beest | 26-11-06 | 23:09

@vander F 26-11-06 @ 23:01 Bedankt voor de verduidelijking mijn beste. Ik probeer hem nu in mijn geheugen te branden.

Dikr | 26-11-06 | 23:08

rosalie 26-11-06 @ 23:05
Staat er tog wel bij.

Karel kwakbol | 26-11-06 | 23:07

Shit, toen ik op Post drukte, zag ik je naam staan.....sorry............

rosalie | 26-11-06 | 23:06

@rosalie kijk eens bij CU schat

vraagstaart | 26-11-06 | 23:06

Met het in de uitverkoop gooien van Den OudHollandschen cultuur voorzie ik dat over (pak 'm beet) 20 jaar er van de vertelselen rond Kerstmis ook wel het e.e.a. tolereerbaar voor de Nieuwe Nederlander is aangepast.

Plurpje | 26-11-06 | 23:06

Ook met Kerst zijn we al overspoeld door met name Amerikaanse flauwekul.
Roodgeneusde rendieren, " HoHo"-roepende vetpensen, we hebben Halloween en Valentijnsdag tegen heug en meug binnen moeten halen, de goede Sint wordt nu verneuqt door cultuurbarbaren, kortom; we hebben geen gevoel meer voor onze eigen geschiedenis, cultuur, normen, waarden, zelfrespect, noem het allemaal maar op; we laten ons Nederland verkudten door elementen die we niet meer ( uit gemakzucht?) buiten de deur kunnen/willen houden.
Eeuwig zonde.

fuckje | 26-11-06 | 23:06

Hee Karel k. ik zie jouw naam er niet tussen staan...in het lijstje van vander F

rosalie | 26-11-06 | 23:05

vander F 26-11-06 @ 23:01
Mikado heeft inmiddels een ban, zou je ook kunnen gaan bijhouden.

Karel kwakbol | 26-11-06 | 23:04

@vander F 26-11-06 @ 23:01
Hé lullo! En ik dan?

Stijlloos Superieur | 26-11-06 | 23:02

@Dikr,
"Het lijstje nog een keer:
PVV: Superjan, Kale Rakker, Ojazekerwel, Aussie, winshots, Chiant, schele henk
1NL: rosalie, Bottehond (Hikmat Khan), Cojones, exarchos, Fuckje, Hakbarrr, Jane Doe, Vinque, VanderF, SwiftCrack, Weest gegroet
SP: .. zapper, Dikr, Don Quichote, Mikado, Spooky, G-unite
D66: koerbagh, TM, Dwaaas
PvvD: Koffiepot, Knutsel, Traag, Lucasdelinkselul
SGP: DasKapitalist, brutus68
CDA: Jottum
VVD: Hellsmurfje, El Guapo, flyco1, KABAAL, Klukkluk en Mamaloe, Lange Neus, Mooi was die tijd, Steen Gijl, DMZ
CU: ZumKotzen, Gevallenverstand, Karel kwakbol
Groen Links: MAXIMO, Vadertje, Papierprikkert, Keutelaer
PvdA: Simsalabim"

Gs reaguurvolk.

vander F | 26-11-06 | 23:01

Holland ze zeggen; je grond is zoo dras
Maar malsch zijn je weiden en puik is je gras
En vet zijn je glanzende koeien.
Frisch waait de wind door je wuivende riet;
Groen zijn je dorpjes in 't neev'lig verschiet.
Rijk staan je gaarden te bloeien.
Blank is je water en geurig je hooi
Holland, mijn holland ik vind je zoo mooi!
Holland, mijn Holland, ik vind je zoo mooi !

Stijlloos Superieur | 26-11-06 | 22:59

@vraagstaart 26-11-06 @ 22:56 Wat ben jij een regenboogkijker zeg! ;)

Dikr | 26-11-06 | 22:57

jammer...
het probleem met zo'n onzin is, dat als je ermeer begint weet je nooit waar het op gaat houden.
Is al langer zo, dat Sinterklaasjournaal is al langer de boel aan het verstieren.
- reservepiet... rot toch op. Veel gekker dan een wegwijspiet en een hoofdpiet had het al niet moeten worden. De Elfjes van Santa zijn ook gewoon allemaal kloontjes van elkaar en hoeven ook geen rol toebedeelt te krijgen. Niet echt een argument, maar gewoon ter vergelijking
- pietenbands.. (diepe zucht) elke piet die toetert is niet bezig met waarvoor die hier kwam, nl: Sinterklaas zijn verjaardag vieren en ons daarom allemaal verwennen met snoep en kadoots! Het toppunt kwam toen ik daar warempel de Adje-piet herkende.
- Die gekleurde pieten zijn een verschrikkelijk idee!
vitaminerijk peertje 26-11-06 @ 16:28
"Pieten zijn zwart van het roet uit de schoorsteen waarom zijn al die gekleurde pieten ondertussen dan niet weer zwart geworden? ze hebben toch genoeg schoenen die ze moeten vullen..."
Klopt als een trein!
Maar schijnbaar vindt men het nodig om dagelijks met een sinterklaasjournaal te komen en omdat de koek een keer op raakt, komen ze dan op een gegeven moment met zo'n onzin.
Dus laat Sint zoals ie is (was), want dat hele feest gaat ook echt wel door zonder dat een Diewertje elke dag met 'r onzin de boel komt verstieren.

eekeek | 26-11-06 | 22:57

wordt het niet eens tijd dat iemand die achterlijke protestnegerts en hun multiculti "weg met ons"-geitenwollensokkengabbers uitlegt dat Zwarte Piet een schoorsteenveger uit Noord-Italië is, (wat je aan zijn kleding ook kan zien) zoals die in de late Middeleeuwen in Europa rondtrok? En geen neger met een bot door zijn neus en een pantervel om z'n snikkel? Gaan we "zwartwerken" nu ook "regenboogwerken noemen"? *kotst*

vraagstaart | 26-11-06 | 22:56

koerbagh 26-11-06 @ 22:51
Als je zo bot bent kun je beter met boer zoekt vrouw meedoen.

Karel kwakbol | 26-11-06 | 22:54

@Auke 26-11-06 @ 22:52:
Nee. Het heeft een status aparte binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Da's iets anders dan onafhankelijk.

koerbagh | 26-11-06 | 22:53

@bottehond 26-11-06 @ 22:44 jawel! Vond het erg grappig. Maar wat vertel je me nou? Toch Een NL gestemt Botte? Ik dacht dat Geert je man was?,.. het was niet lullig bedoelt mijn 'stoomboot' trouwens, maar als grap. Veel ideeen van Een NL kan ik me absoluut in vinden. En Kudo's voor Pastors door op een eerlijke, oprechte manier de problematiek met inegratie ter sprake te brengen. Jammer dat het gros van de rechtsstemmers op Wilders is uitgekomen en niet inzien dat Pastors en de visie, en de nuance had. Nuance waar het bij Geert aan ontbreekt. Met nuance kom je blijkbaar niet ver als nieuwe partij helaas. Ben benieuwd of Een NL zich nu onder Wilders gaat scharen. In ieder geval, ik repecteer jouw politieke voorkeur net zo goed als jij de mijne :)

Dikr | 26-11-06 | 22:53

die feauteau was een soort cliff hangertje om de reclame te overbruggen. Verder weinig nieuwe schokkends... behalve de constatering dat die justitiele top fokking kolonialisme is, allemaal nederlanders als rechter, officier justitie etc.
Aruba was toch onafhankelijk?

Auke | 26-11-06 | 22:52

@Karel kwakbol 26-11-06 @ 22:48:
Vooral in d'r schoorsteen.

koerbagh | 26-11-06 | 22:51

@Dikr 26-11-06 @ 22:44,
leek me wel een aansprekende tekst voor je,
gewoon mooie woorden tog?

vander F | 26-11-06 | 22:48

ventus_aqualis 26-11-06 @ 22:42
Heb ook bijna 4 minuten moeten nadenken over mijn reactie. Rosalia is erg gevoelig weet je.

Karel kwakbol | 26-11-06 | 22:48

Dikr 26-11-06 @ 22:06
Ik heb hem zelfs uitgeprint, doe ik meestal met die lange verhalen. De volgende dag gooi ik ze ongelezen weg, dat weer wel.

Karel kwakbol | 26-11-06 | 22:46

shit nu weer de hele uitzending van Petert Rt gemist

LibertasSimplex | 26-11-06 | 22:46

@vander F 26-11-06 @ 22:41
Een beetje te revolutionair naar mijn zin. Wel mooie woorden enzo.

Dikr | 26-11-06 | 22:44

-weggejorist-

Supreme Dutch | 26-11-06 | 22:44

Dikr 26-11-06 @ 22:30

Ik sta zéér positief tegenover de SP en ik heb op Hikmat Khan gestemp. Dus ik begrijp niet geheel ende al waar je post toe zou moeten leiden? Vond je het liedje niet leuk of zeau?

bottehond | 26-11-06 | 22:44

@Javasquare_man: dat was volgens peter r. de vries een vervalste foto gemaakt door Jorien zelf. Ik vertrouw die Jorien helemaal niet. Die hebben iets heel ergs te verbergen.

Rommie | 26-11-06 | 22:42

@.Karel kwakbol 22:38
Niet gezien, mijn brilleglazen waren helemaal dof geworden na "als ie door dat gat naar beneden kwam". Excuses.

ventus_aqualis | 26-11-06 | 22:42

@Dikr 26-11-06 @ 22:30,

Zoiets?
Hier hoef je de tekst eigenlijk helemaal niet te veranderen...

Ontwaakt, verworpenen der aarde!
Ontwaakt, verdoemde in hongers sfeer!
Reedlijk willen stroomt over de aarde
En die stroomboot stoomt al meer en meer.
Sterft, gij oude vormen en gedachten!
Slaafgeboornen,ontwaakt,ontwaakt!
De wereld steunt op nieuwe krachten,
Begeerte heeft ons aangeraakt!
refrein:
Makkers, staakt u wild geraas,
Tot den strijd ons geschaard,
en D'Internationale
Zal morgen heersen op aard.

vander F | 26-11-06 | 22:41

ongeloofelijk nederland is gek geworden
Deze crap anders kan ik het niet noemen word gesubsidieerd van
mijn centen?
het sinterklaas feest een politiek item van maken als ze me dit
10 jaar gelden hadden verteld had ik ze uitgelachen!
Gna gna ben er helemaal beu van dat gejank over rascisme
leuk liedje voor het slapen gaan op het wijsje van zie de maan schijnt door
de bomen.
zie de maan schijnt door de tralies zwarte piet is illegaal
hij is verraden door rita verdonk en haar maten
vrienden van ons allemaal
zo kunnen de azijnzeikers in dit land ook weer los!!!!

van de kraats | 26-11-06 | 22:41

Grappig dat nog niemand inhoudelijk gereageerd heeft op mijn post @ 26-11-06 @ 22:06. Niet gelezen of zijn we even tactisch uigebasht? ;)

Dikr | 26-11-06 | 22:41

ventus_aqualis 26-11-06 @ 22:37
zie Karel kwakbol 26-11-06 @ 22:23

Karel kwakbol | 26-11-06 | 22:38

wat ben ik blij dat tegenwoordig elke commerciele zender zo'n beetje een eigen sinterklaas-verhaal heeft. Kan je de kinderen tenminste nog een gewone sinterklaastijd geven, net zoals wij allemaal hebben gehad.

Publieke omroep moet weg. Zo snel mogelijk.

Quacka | 26-11-06 | 22:38

@CoJoNes 26-11-06 @ 22:24 Nee ik vond het niet raar, ik somde gewoon een hoeveelheid aan details van de traditie op, waar het kleurtje van de Piet er dus een van is. Om uit te leggen dat dus niet 'ons hele cultuurgoed' verloochend wordt. Restepc voor die ouwe cowboy in ieder geval.

Dikr | 26-11-06 | 22:38

@.rosalie 22:19
Bij het lezen van "geen geklojo in mijn schoorsteen meer" dacht ik even dat nacht-tv te vroeg was begonnen.

ventus_aqualis | 26-11-06 | 22:37

@Bottehond. Deze is voor jou ;)

Zie ginds komt het slagschip uit indonesie weer aan,
hij brengt ons Geert Wilders ik zie hem al staan,
hoe huppelt zijn Fleurtje op het dek op en neer?
Hoe waaien zijn lokken al heen en alweer.

Fleurtje staat te lachen en roept ons reeds toe:
'wie wit is krijgt lekkers, wie bruin is de roe!'
Oh lieve Geert Wilders kom ook eens bij mij
en marcheer toch niet stilletjes ons huisje voorbij.

Dikr | 26-11-06 | 22:30

Straks gaat die Dieuwertje Blok nog zitten zeuren over een generaal pardon voor die gekleurde gasten. Moet de Sint in z'n terug naar Spanje.

Karel kwakbol | 26-11-06 | 22:30

Dat paard wordt natuurlijk zeeziek en dan wordt 'ie ook groen. Mag zelfs een paard niet meer wit zijn ...

Instyle | 26-11-06 | 22:29

Mag die ouwe dieselboot trouwens nog zwarte rook uitwalmen bijdeweg? Dan moet Duwertje dat eauk eens uitleggen als ze door een regenboog heenvaren er geen regenboog-dieselwalm uit die pijp komt!!!

RobDrop | 26-11-06 | 22:29

Ff over "Geen lijk geen zaak" Joran van der Sloot. Zit ik net Petert R. de Vries te kijken, heeft ie een foto waarop Joran en Nathalie samen te zien zijn. Niet zo bijzonder zou je denken, maar....... die foto is genomen bij Nathalie thuis in Alabama.... :~

Jip van Janneke | 26-11-06 | 22:29

Joran van der Sloot is bij Holloway in de VS thuis geweest, zie Peter R. nu

Javasquare_man | 26-11-06 | 22:29

ventus_aqualis 26-11-06 @ 22:06

lol. Dat moet het dan zijn geweest waarop het is afgeketst. Te weinig oppervlak

LibertasSimplex | 26-11-06 | 22:28

Sinterklaas is vooral een kinderfeest.Gunnen we dit onze kinderen niet meer omwille van politieke correctheid?!.... Wat wordt NL toch een kudtland

reconquista | 26-11-06 | 22:28

Karel kwakbol 26-11-06 @ 22:23

Thanks Kwakbol, het ligt ook nogal gevoelig hier....

rosalie | 26-11-06 | 22:27

triest hoor, pieten horen zwart te zijn, traditie is traditie, blijkbaar zijn nederlandse tradities discriminerend of zo kweet niet, ik vindt van niet in iedergeval.

Janaka | 26-11-06 | 22:27

@Dikr 26-11-06 @ 22:22]
Jij vond het toch raar dat de Goedheiligman met z'n paard op een boot ging, Ik laat even zien dat dat niet zo raar is.

CoJoNes | 26-11-06 | 22:24

@bottehond 26-11-06 @ 22:21 ROFL :)

Dikr | 26-11-06 | 22:23

rosalie 26-11-06 @ 22:19
We zullen het maar verder niet over jouw schoorsteen hebben.

Karel kwakbol | 26-11-06 | 22:23

@botte
Tuurlijk mail ik. Ik heb recht op een uitleg waarom mijn stem is gevaporeerd. Of erger, bij de SP terecht is gekomen.

CoJoNes | 26-11-06 | 22:23

@CoJoNes 26-11-06 @ 22:18 Ik lees de overeenkomsten maar nog zie ik niet wat dat te doen heeft met ons sinterklaasfeest en de discussie. Sorry :)

Dikr | 26-11-06 | 22:22

Dikr 26-11-06 @ 22:09

Speciaal voor jou het GS-SPcohort-lied:

ALLEN
Jan Tomaat, Jan Tomaat
schip ahoy, hoy, hoy
dat is jouw kameraad
schip ahoy, hoy, hoy
met zijn schip de Linkse L*l
vaart hij alle dagen uit
Jan Tomaat, Jan Tomaat

Wie durft beweren dat GS rechts-populistisch is?

bottehond | 26-11-06 | 22:21

@CoJoNes 26-11-06 @ 22:12:
Lyle Lovett is geen neger. En al helemaal geen zwarte piet.
Er zijn overigens ook een boel foute engelse vertalingen van "Zie de maan schijnt door de bomen, makkers staakt uw wild geraas", dan gaat het over "moonshine" en zo... Of "shut the f*ck up" ... dat laatste is dan wel weer een neger-rap.

koerbagh | 26-11-06 | 22:20

Karel kwakbol 26-11-06 @ 22:12

Sowieso Kwakbol, geen geklojo in mijn schoorsteen meer, zwarte piet zag er ook eng uit hoor...toendertijd als ie door dat gat naar beneden kwam. Poeh hee, riep ik dan, ga terug naar waar je uit kwam!

rosalie | 26-11-06 | 22:19

@CoJoNes 26-11-06 @ 22:12 Enlighten me pls :)

Dikr | 26-11-06 | 22:14

@Horsedick 26-11-06 @ 21:52,
ROFL!

vander F | 26-11-06 | 22:14

Ik stel voor dat Wilders kamervragen gaat stellen over de gekleurde pieten bij de NPS.

Mazzeltov | 26-11-06 | 22:13

@ventus_aqualis 26-11-06 @ 22:11

Ik denk het wel, we hebben ongetwijfeld dezelfde persoon in gedachten en die heeft momenteel toch weinig tot niets om handen ;)

Dikr | 26-11-06 | 22:12

Mijn vader leerde mij dat de kleur van Zwarte Piet werd veroorzaakt door dat voortdurende geklojo in de schoorsteen.
Volgens dat linkje van MAXIMO van 20:48 zou het een moslim kunnen zijn, maar ook een negerT.
Ben wel blij dat we nu geen schoorsteen meer hebben.

Karel kwakbol | 26-11-06 | 22:12

Zwarte Piet eerst! Of ben ik nu racistisch?

chloorhexidine | 26-11-06 | 22:12

@Dikr 26-11-06 @ 22:06
ken je Lyle Lovett?

If I had a boat
I'd go out on the ocean
And if I had a pony
I'd ride it on my boat.
And we could all together
Go out on the ocean
Me upon my pony on my boat.

Als Lyle al over Sint Nicolaas zingt, wie zijn wij dan? Nou?

CoJoNes | 26-11-06 | 22:12

@.Dikr 22:06
Mag het ook een Rooie Piet met draaikont zijn?

ventus_aqualis | 26-11-06 | 22:11

tot nu toe kwam het altijd allemaal weer goed met alle onheil zo vlak voor de sintviering

zo zullen de pietern ongetwijfeld weer gewoon hun eigen zwarte kleur krijgen voor pakjesavond

gs schreeuwt weer eens te snel moord en brand

commentaarderer | 26-11-06 | 22:10

@bottehond 26-11-06 @ 22:07 Weest gerust mijn vriend. Je hebt een trouwe lezer van jouw stukjes crypto-germaanse hersengymnstiek in mij, Dikr. ;)

Dikr | 26-11-06 | 22:09

BTW: leest iemand die goebbeliaansche speeches van mij wel eens of zal ik ze maar achterwege laten? Kijk: als ze niet dienen ter lheering, vermaeck ende uitnodiging tot discussie hebben ze niet eg veel zin, right?

bottehond | 26-11-06 | 22:07

*diepe zucht,.. advocaat van de duivel modus ON* Dat geouwehoer van mensen over het "verloochenen van ons culturele erfgoed" maakt mij errug aan het lachen. Wat 'verloochen' je aan een traditie waarbij een man met een mijter met een boot op een paard met cadeau's en een boek en zijn trouwe helperts naar hier komt om ons kinderkes schrik en plezier te doen beleven als je de KLEUR waarin zijn helperts geschminckt zijn veranderd? WAT is daar verloochenen aan? Als de overheid zou besluiten tot een nationale doorvoering van de kerstman ten koste van sinterklaas. DAT zou verloochenen zijn. Kom op jongens,.. dit is een kleine wijziging in de uitwerking van een DETAIL van de mythe. Persoonlijk kan het me werkelijk geen reet schelen. Maar als er mensen/nederlanders zijn die zich door het origineel beledigd voelen dan zou niemand er een probleem mee moeten hebben om dat aan te passen. "Moriaantje zo zwart als roet" word ook al decenia niet meer gezongen op scholen, kolonies zijn opgeheven, de slavernij is afgeschaft, heksen worden niet meer verbrand, vrouwen hebben stemrecht, tijden en cultuur veranderen en tradities en gewoontes dus ook. Het feit dat deze verandering indruist tegen wat wij zelf als kind hebben meegemaakt en 'zwarte pieten' in ons collectieve hebberige kinderbewustzijn gegrift staan, en het ons moeite kost om daar afstand van te doen toont wat een gewoontedier een mens eigenlijk is. Voor ons is het een 'cultureshock' om een groene Piet te zien, maar voor kleine Basje en Evelien maakt het geen enkele klapdonder uit, die geloven het toch wel en de mythe neemt in hun bewustzijn en herrinneringen een iets andere kleur aan maar dat gevoel is net zo sterk; that's it. Concluderend; ik zie het probleem niet als ik eerlijk en objectief mijn eigen archetype van een zwarte piet opzij durf te schuiven, als er mensen zijn die zich gekwetst voelen door dit DETAIL van een traditie dan moet er inderdaad verandering in komen. *advocaat van de duivel modus OFF* Tja,.. toch ziet het er belachelijk uit, een groene Piet. Had ze dan allemaal rood gemaakt ofzo. Indianen hebben we hier toch niet. 'Rooie Piet' klinkt ook wat minder zeikerig dan 'Regenboog Piet'.

Dikr | 26-11-06 | 22:06

@.LibertasSimplex 21:48
Over het esthetische kan en wil ik niet oordelen. Technisch moet het wel mogelijk zijn, mits de prostaat behoorlijk in omvang is toegenomen.

ventus_aqualis | 26-11-06 | 22:06

CoJoNes 26-11-06 @ 21:59

Ik begrijp dat jij eauk gaat melen?

bottehond | 26-11-06 | 22:05

@bottehond 26-11-06 @ 21:56
Je hebt volledig gelijk. Steunbetuigingen zouden Pastors, Eerdmans en Khan wel kunnen gebruiken en verdienen ze. Ik stuur ze een mailtje.

sjaakdeslinksesul | 26-11-06 | 22:04

GS doe er iets aan!

Bushokje | 26-11-06 | 22:03

Hmm de NPS krijgt de ZWARTE PIET toegespeeld....

Ik kan het inderdaad aan mijn jongste niet uitgelegd krijgen waarom die pieten van kleur verschoten zijn,tenzij het komt door de verkiezingsuitslag...

Tzakje | 26-11-06 | 22:01

bottehond 26-11-06 @ 21:56

Is misschien wel leuk voor jou om hier even te kijken... http://www.lucaswashier.nl/?p=1101#comments

rosalie | 26-11-06 | 22:01

'Meneer Simplex, zeiden ze. Dat haar! U bent toch zeker geen racist!?'

LibertasSimplex | 26-11-06 | 22:00

@botte
get real! EenNL heeft mensen zoals jij en ik nodig. Mensen als fuckje. En pastors moet subiet kappen met die Pin referentie. Tot uw dienst, was een erg slechte pay-off. marco is te soft en te geamkzuchtig. Denk fightclub, policor is voor de NPS!

CoJoNes | 26-11-06 | 21:59

fuckje 26-11-06 @ 21:51

Keurig bijgehouden, dat wel natuurlijk. Dat ik uitgerekend jou nou moest teleurstellen!
koerbagh 26-11-06 @ 21:51
De dokters hebben het over een eed afgelegd enzo. En over gadverdamme

LibertasSimplex | 26-11-06 | 21:58

Gezien de ontwikkeling van de bevolkingssamenstelling en de invloed van "politiek links" mag je er van uitgaan dat de autochtonen hier over een jaar of 15 a 20 niets meer te vertellen hebben.

reconquista | 26-11-06 | 21:57

sjaakdeslinksesul 26-11-06 @ 21:51

Same here.... die toko dient terstond gereanimeerd met álle menschen én in de volgorde zoals de lijst van woensdag, hoewel ik Jeaust (applaus) hoorde zeggen dat hij sowieso eigenlijk verder wil, desnoods in het CDA. Het zij deze ultra- begaafde en zeer bevlogen politicvus gegund, alle restecp. Motten we di9e lui niet mailen dat ze wél een toekomst hebben? Ze motten de boer op met de Hikmat- boodschap, punt 3 uit het verkort program, koppie islam. EenNL heeft toekomst, zeker met de meest getalenteerde politicus van 0031, Marco Pastors (tsjek die initialen). Ik ga ze melen, als stemmerT zijnde, doe je mee? Bieden we ze een burgerforum aan.

bottehond | 26-11-06 | 21:56

@fuckje 26-11-06 @ 21:51:
Voor transplantatie doeleinden kun je het natuurlijk wel laten groeien.

koerbagh | 26-11-06 | 21:53

@Libertas
Ooit Great Looking Hair overwogen? Kon je via tellsell in een spuitbus kopen, niet van *kuch* echt *kucht* te onderscheiden.

CoJoNes | 26-11-06 | 21:53

Groene kudtnegerts.

Horsedick | 26-11-06 | 21:52

@LibertasSimplex 26-11-06 @ 21:48:
Ongeschikt kan ik me voorstellen, onesthetisch niet. Heb je dat haar van Geert wel eens goed bekeken?

koerbagh | 26-11-06 | 21:51

@Libertas Simplex,
day valt me nu tegen. Ik dacht dat jij zo'n geschoren typje was.

fuckje | 26-11-06 | 21:51

@bottehond 26-11-06 @ 21:47
EenNL ja. Bittere pil.

sjaakdeslinksesul | 26-11-06 | 21:51

koerbagh 26-11-06 @ 21:41
Het haar, vriend, het haar gaat het struikelblok worden. De dokters hebben het haar van mn balzak ongeschikt, althans onesthetisch bevonden voor transplantatie op m'n hoofd.

LibertasSimplex | 26-11-06 | 21:48

sjaakdeslinksesul 26-11-06 @ 21:41

Zegt wel iets over het oerhollandsch nuchter nasjonaisties nest waar jij uitkomt, sjakie en verklaart misschien ook wel wrom je zo'n pesthekel aan de islamisering, mogelijk gemaakt door Uw plaatselijke polikor-partijcommissaris hebt. Je bent geweaun een vieze onderbuikerT! Zeker PVV, EénNL of Jan Tomaat (mijn hoop in bange toekomstige dagen) gestemP?
In alle gevallen applaus van mij, he, broeder VrijdenkerT.

www.janmarijnissen.nl/interviews/06100...

bottehond | 26-11-06 | 21:47

Misschien moet het voorgestelde boerka verbod toch nog ietwat bijgeschaafd worden: het dragen ervan verplicht stellen voor alle niet zwarte pieten. Ik zal het ook even mailen naar de NPS, zien we binnenkort nog zo'n zwarte tent op het dak met een grote zak op de rug.

Golda Meir | 26-11-06 | 21:47

sjaakdeslinksesul 26-11-06 @ 21:41

LOL.

rosalie | 26-11-06 | 21:43

2006, het jaar van de smartiespieten.

kaboeltje | 26-11-06 | 21:42

@ amateurrr 21:36 Zwarte pieten zeggen mag al een tijdje niet meer, net zoals de roe in de hand ( je weet wel, zo'n bos takken ) en stoute kinderen in de zak doen. Eigenlijk moeten ze dat nu maar weer invoeren, met al die 'rotjongens' in die oude stadswijken. Nederland wordt kapotgemaakt door de eigen soort. Weg-met-ons heet dat!

HP de Tijd lezer! | 26-11-06 | 21:42

ÜberLOL @ LibertasSimplex 26-11-06 @ 21:38:
Dan ben je dus nog maar twee stappen verwijderd van de Geert Wilders-look. Why quit now?

koerbagh | 26-11-06 | 21:41

@rosalie
Nou, eigenlijk meer wat koerbagh ook zegt.

CoJoNes | 26-11-06 | 21:41

Dit soort policor-propaganda maakt toch totaal geen indruk op kinderen. Neem mijn neefje van acht, hij volgt het sinterklaasjournaal en ziet dat item over rode, gele, groene, paarse en bruine pieten. "Maar ze zijn nog steeds niet blank! Alleen sinterklaas is blank, hij is de baas!"

sjaakdeslinksesul | 26-11-06 | 21:41

francoise smokeglass 26-11-06 @ 21:36

Dat is wat ik ook riep! We zijn het eens. Had het gehad over de trotse Zwarte Piet, die voor niemand buigt, met z'n roede van rechtvaardigheid voor alle stoute pappa's en mamma's etc bladiebla. Trots op zijn idd. Black Piet Power

LibertasSimplex | 26-11-06 | 21:40

CoJoNes 26-11-06 @ 21:36

Tijdens mijn studietijd in Utreg reed ik eens langs een flat. De bovenste buren hadden een EO- regenboog- poster met: er is heap! De verdieping er récht onder werd opgesierd met een bruin, strontgroen en kakzwartige regenboog met als ondertekst: Er is geen heaup meer. Kostelijk. Jammer dat de meeste originele anarchistische Broeders van weleer gevangen zitten in het andere kamp. Dát waren tijden. cojo! Die punks en anarchisten waren creatief als de neten. Was eg lachen!

bottehond | 26-11-06 | 21:40

CoJoNes 26-11-06 @ 21:36

Jaah, eens worden we weer zwart zoals het hoort.....eh of niet?

rosalie | 26-11-06 | 21:40

@CoJoNes 26-11-06 @ 21:36:
Is het je wel eens opgevallen dat de stickers van die JezusChristus adepten dezelfde regenboog als symbool voeren als de gay-pride beweging? Ik vind dat altijd zeer amusant.

koerbagh | 26-11-06 | 21:39

francoise smokeglass 26-11-06 @ 21:36 Right, onze zwarte medemens zou hier toch furieus om moeten worden. Hebben ze werk, worden ze er zomaar uitgekanjerd.

kaboeltje | 26-11-06 | 21:38

koerbagh 26-11-06 @ 21:31

Dat zegt Vanessa ook altijd, dat ze piepjong is. Haha, nee, zei ze ergens in een post hier, van huidtherapie.
CoJoNes 26-11-06 @ 21:33

Da's nog niks. Ik lijk postoperatief sprekend op Hans Janmaat. Denk er ook sterk over om uit het project te stappen

LibertasSimplex | 26-11-06 | 21:38

Het credo van de regenboogpieten is dan ook: Er is hoop!

CoJoNes | 26-11-06 | 21:36

Schiet me ineens iets te binnen (ik zal vast niet de eerste zijn, maar ben toch net iets te lui om terug te lezen): het is eigenlijk een schande dat men bij de NPS zwarte pieten niet goed genoeg vinden. Sinds wanneer is black niet beautiful? Waarom moeten er ineens rare kleurtjes komen?
Inderdaad, rascisme!

francoise smokeglass | 26-11-06 | 21:36

heten ze nog wel zwarte pieten dan?

amateurrr | 26-11-06 | 21:36

Niet geloven!! Eerst de NEGERzoenen!! En nu dan ook al afbreuk aan Neerlands enige echte traditie: Sinterklaas !!?? Zwarte pieten zijn gewoon zwart. daar kun je gewoonweg niks anders van maken. Als Dieuwertje door de schoorsteen gaat is ze ook zwart en niet groen.

Schande !!

Fl0r1s | 26-11-06 | 21:36

nl.wikipedia.org/wiki/Witte_wieven
Wat een gezeik, @ iKoHoCaL, ja, jij ook al, optiefen, heb wel eens met een blauw wijf in een bos gelegen, dat is ook niet alles hoor!
Respect voor tradities, zolang je geen clitorissen voor de honden gooit, tenminste.

gentle giant | 26-11-06 | 21:35

@LaCoHoKi 26-11-06 @ 21:30:
Ah, ongeveer zoals jij de missing link bent tussen strontvliegen en pissebedden. Duidelijk.

koerbagh | 26-11-06 | 21:35

@LibertasSimplex 26-11-06 @ 21:29
Wat mij trouwens wel was opgevallen, is dat steeds meer Pieten een nosejob hebben gehad. Wordt dat de nieuwe trend?
Persoonlijk vind ik dat nogal jammer, laatst zag ik zelfs een neger die postoperatief sterk op Erik van Muiswinkel leek.

CoJoNes | 26-11-06 | 21:33

MAXIMO 26-11-06 @ 20:48
citaat uit je artikel:
"Piet maakte later zijn come-back, en wel als 'page'. Hij droeg (en draagt) het kostuum van de Moorse bediende, zoals die werd aangetroffen aan de Europese hoven - mede om de suggestie van Oriëntaalse weelde kracht bij te zetten. Vandaar ook het nog steeds levende verhaal dat Zwarte Piet een bediende is die door Sinterklaas op sleeptouw is genomen vanuit Spanje, waar immers ooit de Moren - Saracenen - huisden."

Dus die Surinamers op waterkant.net maken zich druk om niets. Heeft die Herman Flipsen nog gelijk ook.

Karel kwakbol | 26-11-06 | 21:32

@LibertasSimplex 26-11-06 @ 21:29:
Kimmeltje = Vanessa (Conny Breukhoven)?
Ik dacht dat ze zei dat ze nog piepjong was?

koerbagh | 26-11-06 | 21:31

Dacht altijd dat de Sint de enige Nederlandse werkgever was die ruim aan het voorgeschreven quotum allo's voldeed Leek me zo'n aardig polikor rolmodel

godsammekrake | 26-11-06 | 21:31

koerbagh 26-11-06 @ 21:26

Tuurlijk is het niet normaal, of een ziekte whatever, dat ze door die regenboog gingen en veranderden toen van kleur......maar sjeeeee wij zijn volwassen en breien er toch wel een eind aan voor de kids? Net zo makkelijk...

rosalie | 26-11-06 | 21:30

Een negert die wat komt brengen in plaats van weghalen is toch juist goed voor positieve beeldvorming??

Braboboerk'a | 26-11-06 | 21:30

Snapt niemand van jullie ellendelingen dat Sinterklaas de missing link is tussen de Kerk en kindermisbruik? Dat probeer ik uit te bannen maar ik stuit hier op veel weerstand van kinderlikkers en kleuterneuqers. En nu ga ik m´n schoen, gevuld met een lading TNT, zetten. Tabee hoerrrrren.

LaCoHoKi | 26-11-06 | 21:30

koerbagh 26-11-06 @ 21:26

Da's wat voor Kimmeltje. Huidtherapie toch? Alle Pieten weer gewoon een trotse neger

LibertasSimplex | 26-11-06 | 21:29

@LoCoHaKi 26-11-06 @ 21:22:
Heb je ook inhoudelijk nog iets te melden of wil je gewoon een partijtje flamen en schelden? Mag hoor.

koerbagh | 26-11-06 | 21:29

Wij, domme Nederlanders, zijn momenteel dhimmies in wording, of we willen of niet! Met dank aan de "weg-met-ons" beweging. ( lees linkse kerk )
Een onschuldig Sinterklaasfeest wordt vernietigd maar over de 'introductie' van zo iets ergs als ritueel slachten houdt men hun muil! Ik vraag mijzelf af: mag er door een staatsomroep aan geschiedvervalsing worden gedaan?
Wie kan die lui juridisch aanpakken?

HP de Tijd lezer! | 26-11-06 | 21:27

@rosalie 26-11-06 @ 21:22:
Dat lijkt me wel.... Overigens is het hele M&M verhaal ook allegorisch en on-topic begonnen, dus het is eens erg off-topic.
Nou, zoooo onschuldig is het dus niet. Maar, het tij kan gekeerd worden als de volgende aflevering alle anders gekleurde pieten een beetje ziek zijn en er een dokter lang komt om de ze te genezen en ze dan weer allemaal gewoon zwart zijn. Dan kan het nog goedkomen.

koerbagh | 26-11-06 | 21:26

Dit mot me even van het hart: veel ouwe media beschuldigen zich in ernstige mate aan polarisatie en wel op basis van onbenul zoals je dat bij een 20- jarige sosjale akademiestudent verwacht. Reclamespotjes waarin overdreven geapelleerd wordt aan multikul, (jeugd)hoernaalfimpljes waarbij doorlopend klassen getoond worden met vrijwel uitsluitend allochtone kindekens, de staatsomroep als partijpolitiek orgaan a la DDR middels het hoernaal en vóór de incorporatie door de SP eauk NOVA en nu dit gedoe weer. Dergelijke situaties en/of beeldvorming komt bij een kleine elitaire kliek vandaan en plaatst mensen voor een beeld zoals niet reeel en ook niet wenselijk is. Begrijp me goed: het zijn werkelijke beelden, maar dermate vaal getoond dat het brainwashen wordt. Dat de VARA overgenomen is door de SP is tot daar aan toe en wat mij betreft verheugens, maar de NOS dient zich grondig te gaan herorienteren en ik vind het zwaar moeilijk te accepteren dat de NPS met o.a. mijn belastinggeld doorlopend propaganda maakt voor een volstrekt niet haalbaar en/of reeel samenlevingsbeeld. De multikulturele droom is ontaard in een volstrekt gesegregeerde samenleving, hetgeen met een minimaal beetje aan common sense voorspelbaar was. Gewone menschen worden niet gehinderd door allerlei hoogdravende salonethiek en vielen als kolenmijnkanaries 30 jaar terug al deaud neer. Het wordt tijd voor een Volkstribunaal zodat we allen staat op kunnen maken en gaan bedenken hoe we in godsnaam verder moeten.

Excuus voor de lange post. Dit zit me erg dwars.

bottehond | 26-11-06 | 21:25

Scharp die NPS aub nu gelijk. Linkse kudt honden!

Von Puttuh | 26-11-06 | 21:24

Geen zwarte pieten meer? Is onze eigen kudtschuld, hadden we allemaal maar op Geert Wilders moeten stemmen.

hoppig | 26-11-06 | 21:23

koerbagh 26-11-06 @ 21:18
Richt je maar op de bijzaken. Geeft enkel je niveau van loserT-zijn aan.

LaCoHoKi | 26-11-06 | 21:22

@Bottehond.
Heb nog ff op uw post 25.11.06 20.08 inzake wilders gereageerd.

Uw Verzekeringsadvis | 26-11-06 | 21:22

koerbagh 26-11-06 @ 21:15

Helemaal mee eens. Ik houd ook niet van vooraf mengen, dat doe ik zelf wel als ik daar behoefte toe voel. Dus, even on topic, zwarte pieten blijven zwart en de Sint blijft wit, makkelijk toch? Al denk, ik, na dat filmpje net bekeken te hebben...dat het een volkomen onschuldig itempje was over die regenboog...ze moeten toch wat verzinnen in zo'n journaal tot 5 december?

rosalie | 26-11-06 | 21:22

Een stijlloze ruzie! Da's leuk en een tijd geleden

LibertasSimplex | 26-11-06 | 21:22

@LaCoHoKi 26-11-06 @ 21:18
Ach gos, leuke naam spelingen. Zo volwassen en spits! Draag mij maar weg.

CoJoNes | 26-11-06 | 21:20

LibertasSimplex 26-11-06 @ 21:14
Was enkel een reactie op bottehond (of was het nou bijdehand?) mijn waarde. Het was brossehond die Afghanistan, Flikker Franken en de Taliban erbij sleepte.

LaCoHoKi | 26-11-06 | 21:18

@LaCoHoKi 26-11-06 @ 21:15:
Smilies en emoticons doe je maar op fok!

koerbagh | 26-11-06 | 21:18

@LaCoHoKi 26-11-06 @ 21:15
Jammer Wijnand, zo'n zwakke jij-bak. Probeer het nog eens, maar dan wat harder. We zitten hier niet op Indymedia!

CoJoNes | 26-11-06 | 21:17

Zolang de pijp-piet nog blijft pijpen, mag tie blijven, wat voor kleur ie ook heeft.
Was getekend: Sinterklaas

Bisschop Gijsen | 26-11-06 | 21:17

NPS: Nationale Partij Suriname!

HP de Tijd lezer! | 26-11-06 | 21:17

Ho, ho, ho. Stop de Klok.

De pieten 'helpen' sinterklaas niet bij het uitvoeren van z'n taak. Het zijn nog altijd gewoon z'n knechten!

Zeeuwsch | 26-11-06 | 21:17

@rosalie 26-11-06 @ 21:0:
Da's de opperste vorm van keuzevrijheid. Waarom moet alles altijd zijn voorgemengd? Dat kun je zelf ook wel. Straks is er ook alleen nog maar dubbelvla. Als ik alleen een schaal blauwe M&M's wil op tafel, omdat het goed bij het interieur past, moet dat toch kunnen zonder dat je die andere kleurtjes erbij krijgt en je zelf een uur aan het sorteren bent? Tegenwoordig (nou ja, al een hele tijd) kun je bij de Jamin en de bioscoop zelf je snoepjes scheppen. Gewoon bakken met 1 soort en je mengt in je zakje wat je zelf wil. Prima systeem. Dat moet voor de M&M's ook maar ingevoerd worden.

koerbagh | 26-11-06 | 21:15

Volgens mij moet CoJoNes Corky zijn of ik moet me wel heel sterk vergissen... :-/

LaCoHoKi | 26-11-06 | 21:15

Jezus, net zaten we nog bij Zwarte Piet, en nou alweer bij Boes dit Boes dat en deaud. LaCoHoKi, ongenuanceerdheid is wat anders dan verbanden leggen die er duidelijk niet zijn. Ga es stilletjes huilen dan. Van Boes enzo. In de goede traditie van de mainstream van nu.

LibertasSimplex | 26-11-06 | 21:14

LaCoHoKi 26-11-06 @ 21:10

Met emoties heeft mijn post helaas niets van uitstaan. Je historisch besef kan beter omschreven als hysterisch besef. Een klein verschil met grote gevolgen. Maar ga je gang. Rant and Rave. Liever een jonge gepassioneerde wereldverbeteraar, annex establishmentschopperT dan een bezadigde susser. Restecp. Heb jij fightclub al gezien? Lijkt me echt iets voor jou.

bottehond | 26-11-06 | 21:14

Jullie sturen Sinterklaas heel veel mailtjes.
De leukste zetten we hier op de site.
(soms wel een beetje ingekort)
( NPS )
Hij is leuk, da's lekker op de maandagochtend!

gentle giant | 26-11-06 | 21:14

is er eens een stereotype van donkere mensen die in je huis komen en iets ACHTERLATEN is het nog niet goed...

Wat mij betreft gaat sinterklaas gewoon solo, ook prima hebben we dat pc gezeik teniminste niet...

alpha_mannetje | 26-11-06 | 21:12

Volgens mij is LaCoHoKi Wijnand Duivendak. Ik moet me wel heel sterk vergissen...

CoJoNes | 26-11-06 | 21:12

@bottehond @20:58
Spijker op de kop, het Kuddevolk is inderdaad alle vorm van realisme verloren. Zo na de jaren 40 van de vorige eeuw werd er een stuk reëeler gedacht, maar dat werd in de jaren 70 en 80 (zij die de shit niet hadden meegemaakt) weer grondig om zeep geholpen. Het gros van ons Kuddevolk denkt dat oorlogvoeren ook zonder doden, gewonden, milieuvervuiling en met inachtneming van ARBO- en verkeersregels kan. En dan ook nog winnen uiteraard.

Chiant | 26-11-06 | 21:11

bottehond 26-11-06 @ 20:58
Het idealistisch dromen begon toen een stel mongeaulen besloot Sjors Boes te volgen in wereldverbeterende oorlogen. Fuck die nuance, ik zal geen traan laten om iedere deaude soldaat in Irak of Afghanistan dus bespaar me je emotionele praatjes... straks moe´k nog huilen.
Marshall'80 26-11-06 @ 21:01
Raar fenomeen he die dynamiek. Als je stil wilt blijven staan kun je beter gelijk een kogel door je eigen harses jagen.

LaCoHoKi | 26-11-06 | 21:10

@CoJoNes 26-11-06 @ 21:05

inderdaad: Honni soit qui mal y pense!

Herman Flipsen | 26-11-06 | 21:09

koerbagh 26-11-06 @ 20:49

Alle snoepjes apart verkopen! das de nieuwe markt van apartheid die wel socialistisch werkt.

rosalie | 26-11-06 | 21:09

gevallenverstand 26-11-06 @ 21:02
LOL. Je gaat nu echt ver. Nog meer ruchtbaarheid aan geven en voor je het weet wordt Sint afgeschaft.

MAXIMO | 26-11-06 | 21:06

Honit soit qui mal y pense, dekt eigenlijk de volledige lading van dit topic.

CoJoNes | 26-11-06 | 21:05

@LaCoHoKi
Doe jij ook eens gauw zeuren over peper en nootmuskaat, want het feit dat we die kruiden nu nog steeds gebruiken is naturlijk belachelijk. Dat refereert immers aan de koloniale VOC tijd. In plaats van peper kan men ook best kaneel over een gebakkn ei strooien. Toch?

Chiant | 26-11-06 | 21:04

@LaCoHoKi 26-11-06 @ 20:53

nuance sucks big time, klopt!
Maar ga dan niet lopen janken als er iets over een geloof of ras gezegd wordt. Of ben jij de enige die ongenuanceerd een mening mag verkondigen.

En wellicht is het aanbrengen van nuance op GS wel het meest ongenuanceerde wat je hier kan doen.

leve de ARPP!

Herman Flipsen | 26-11-06 | 21:04

MAXIMO 26-11-06 @ 20:59
;Got carried away' De Turk die de Breezah beschermt en op het goede pad brengt.dan.

gevallenverstand | 26-11-06 | 21:02

LaCoHoKi 26-11-06 @ 20:32
Gadverredamme wat ben jij een Staatsmongeaul zeg, werk je voor een of andere linkse krant ofzeau?!
Waar het hier om gaat lijkt me toch volkomen duidelijk?! Door de "wij worden gediscrimineerd" houding van verschillende bevolkingsgroepen zijn het de nederlandse gebruiken, normen en waarden die constant aangepast moeten worden. Er is hier geen sprake van een "samenleving" meer op deze manier..

Marshall'80 | 26-11-06 | 21:01

LOL@gevallenverstand 26-11-06 @ 20:56
Veel bicultureler wordt het niet, we hebben een turkse bischop met moorse helpers die in nederland kinderen cadeautjes komt brengen. Dan kunnen we die regeboog pieten per direct schrappen omdat het anders wel een overkill wordt aan politieke correctheid.

Hellsmurfje | 26-11-06 | 21:01

gevallenverstand 26-11-06 @ 20:56
;) Zo zou je het kunnen stellen maar dat gaat een beetje moeilijk met dat kruis op zijn mijter.

MAXIMO | 26-11-06 | 20:59

LaCoHoKi 26-11-06 @ 20:53

Vraag eens aan Vik Franken hoe genuanceerd je kunt zijn als de talibankogels om je oren fluiten, met als doel om jou van het Leven te beroven? Nederland is een land van idealistische dromers geworden, die steeds gevaarlijker trekjes vertonen om maar krampachtig aan die mooiste droom van allemaal vast te kunnen blijven klampe. vrede, liefde voor alle blommen, respect, samen, geen verschil, love peace and hapiness vast te kunnen houden. Zo worden aan alle kanten overlopen en staan zichzelf en iedereen in de weg.

bottehond | 26-11-06 | 20:58

@LibertasSimplex 26-11-06 @ 20:52

LaCoHoKi is voledig de weg kwijt. Zijn naam had een ster in het boek van de leugenaars. (leentje buur, ik weet), vandaar dat de Sint, met z'n immer vriendelijke en zeer betrouwbare knecht, altijd stilletjes zijn huisje voorbij reed.

CoJoNes | 26-11-06 | 20:58

MAXIMO 26-11-06 @ 20:48
citaat uit je artikel: "Dus hoezo een typisch 'Nederlandse' traditie. En welke traditie dan: die van duivel, page, neger? Kennelijk is de traditie te veranderen, stellen de auteurs. Nu de Nederlandse maatschappij zo is veranderd, wordt het tijd die traditie andermaal te veranderen. Bijvoorbeeld door 'bonte Pieten' te introduceren. Of door nog maar eens te beklemtonen dat de 'historische' Sint Nicolaas bisschop van Myra in Turkije was - in eigentijds jargon: een allochtoon!"

Het feest kan dus een feest worden van den Islamiet die die Breezah op het goed pad brengt, laat trouwen en rijk maakt?

gevallenverstand | 26-11-06 | 20:56

@LaCoHoKi 26-11-06 @ 20:53:
Dus dan ook ongenuanceerd: Zwarte Piet. Optiefen met de regenboogpieten.

koerbagh | 26-11-06 | 20:56

@Lacohoki. Even een gedeelte uit een gangbaar sinterklaasliedje:
.
Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar kinderen,
hoor wie klopt daar zachtjes tegen het raam?
Tis een vreemdeling zeker, die verdwaald is zeker,
zal eens even vragen naar zijn naam.
.
En nou niet meer zeuren dat sinterklaas geen uiterst politieke
boodschap uitdraagt. Er wordt zomaar de deur voor een vreemdeling
geopend en zolang je niet liegt over je naam als ernaar gevraagd
wordt is in orde.

knutsel | 26-11-06 | 20:54

Herman Flipsen 26-11-06 @ 20:52
Nuance sucks bigtime. En als je op zoek bent naar de nuance heb je hier niks te zoeken.

LaCoHoKi | 26-11-06 | 20:53

@mezelf corrigering = correctie

LibertasSimplex | 26-11-06 | 20:53

De NPS dient terstond van alle SStaatss- subsidie losgekoppeld. De NOS dient grondig gesaneerd. Objectieve berichtgeving en stoppen met die agitprop van de polikor. Die lui zijn achterhaald, onnut en contra- productief. Hou je liever bezig met de onderdrukking van honderdduizenden moslims door de islamo- fascisten. We laten die mensen religieus koloniseren. Eeuwif jammer dat EénNL niet in de Tweede Kamer zit. Een einde aan de wanverhoudingen. Hoe kan een allochtoon integreren als 0031- ers zichzelf en hun tradities vertrappelen en er op spuwen. De NPS polariseert door dergelijke acties. Meer dan Wilders ooit zal kunnen doen! Weg met die intriganten op staatskosten! Koppen op een staak en klaar er mee! ZendercoordinatorT, grijp in, want dit gaat uit de klauwen lopen.

bottehond | 26-11-06 | 20:53

@LaCoHoKi 26-11-06 @ 20:51

ben werkelijk onder de indruk van de aangebrachte nuance in je beteaug!

Herman Flipsen | 26-11-06 | 20:52

knutsel 26-11-06 @ 20:33

Verschrikkelijk, dat op dat gebied niks onderzocht mag worden zonder politieke corrigering vooraf. Leuke link, thnks.
LaCoHoKi 26-11-06 @ 20:42

Wat is het verband tussen kleuterneuqen en die goeie ouwe Zwarte Piet dan? Ach, laat maar

LibertasSimplex | 26-11-06 | 20:52

@LaCoHoKi 26-11-06 @ 20:42
Jij noemt sinterklaas een foute traditie :S Je bent zeker wel altijd overgeslagen op pakjes avond, of niet dan?

Hellsmurfje | 26-11-06 | 20:51

Walgelijk. Denken ze nou echt dat zwarte pieten een soort van discriminatie zijn? Als er gediscrimineerd word, ligt dat niet aan het feit dat die kindervriendelijke mensen zwart gekleurd zijn maar aan de bevolking die daar zo op neer kijkt.

Als je discriminatie weg wilt hebben, moet je niet de pieten van kleur veranderen maar de samenleving aanpakken! Net alsof de pieten veranderen er voor zorgt dat discriminatie verdwijnt.. geez..

Elvira | 26-11-06 | 20:51

@koerbagh 26-11-06 @ 20:49:
Foei... sorry voor deze dislectionische Gonny-post.
"Volgens mij is 't" ... moet het natuurlijk zijn.

koerbagh | 26-11-06 | 20:50

@rosalie 26-11-06 @ 20:38:
Volgens is 't mij een gat in de markt. Ik ga eens uitvogelen of ik dat in de markt kan zetten. Er is volgens mij ook een markt voor om de verschillende engelse dropjes apart te verkopen.

koerbagh | 26-11-06 | 20:49

@LibertasSimplex
Tradities moeten als ze mooi zijn blijven, wanneer ze ongewenst zijn kunnen ze best worden aangepast maar dan is er natuurlijk wel draagvlak nodig.
Lees het boekje: "sinterklaas, kom maar binnen zonder knecht" eens die de gekleurde pieten in gang heeft gezet..
Hier een recensie voor een beetje info: www.ublad.uu.nl/WebObjects/UOL.woa/1/w...

MAXIMO | 26-11-06 | 20:48

@padjakker deluxe 26-11-06 @ 20:47
Excusez, ik bedoelde natuurlijk negerTs

padjakker deluxe | 26-11-06 | 20:48

gevallenverstand 26-11-06 @ 20:43

Hmm, das een leuk Sint-verhaal met een goed einde voor onder de kerstboom. Ik kan me hier wel in herkennen of vinden...net wat je wilt.

rosalie | 26-11-06 | 20:47

Ik ben het er wel mee eens, zwarte pieten zijn ook veel te relaxed om met negers geassocieerd te worden...

padjakker deluxe | 26-11-06 | 20:47

Fleischbaum verdenkt de publieke omroep ervan het beeld van de Gristelijke witte elite die den Moor domineert opzettelijk geweld aan te willen doen.

gevallenverstand | 26-11-06 | 20:46

wellicht is dit het moment om de negerzoen wederom op de markt te brengen. Is er een fabrikantje in de zaal?

superjan | 26-11-06 | 20:45

Ik kijk net - de Huispiet zegt: "WE MOETEN ZE TERUG STUREN!"
Aaaaaaaaaah, de kinderzieltjes worden klaargestoomd om te begrijpen dat je gekleurde mensjes moet terugsturen. Jullie zien het verkeerd!

broomstick | 26-11-06 | 20:45

@LaCoHoKi 26-11-06 @ 20:42

hoezeau foute traditie, lees die andere 400 berichten eerst even en ga niet meteen van je eigen veaureaudelen uit.

Herman Flipsen | 26-11-06 | 20:44

rosalie 26-11-06 @ 20:30
Een Breezah werd advocate en verdient nu tijdens het drinken van een kopje koffie meer dan ze destijds de hele avond had gedaan. De andere kreeg een baan bij de publieke omroep als scriptschrijfster voor kindertelevisie.

gevallenverstand | 26-11-06 | 20:43

CoJoNes 26-11-06 @ 20:36

Zou het moeten zijn, ja. Maar dat is het niet geworden. Het zou ook een kindervriend moeten zijn die cadeautjes uitdeelde maar dan zonder de roe...dan hadden we allemaal feest in Nederland eindelijk.

rosalie | 26-11-06 | 20:42

Daar is ie weer ... Meneer Balkenende .. bent u ook zo trots op Nederland?
Gekleurde Pieten .. wat een walgelijke vertoning.

Professor Plons | 26-11-06 | 20:42

-weggejorist-

LaCoHoKi | 26-11-06 | 20:42

@CoJoNes, 20:36u,
met dit verschil dat Sinterklaas voor kleine onschuldige kinderen is, en de Islam.... ach, je snapt me wel.

fuckje | 26-11-06 | 20:41

@LaCoHoki. Ja maar het is wel onze kutsint.

knutsel | 26-11-06 | 20:41

www.jillyswillys.co.uk/catalog/images/...
Volgens mij merkt Duwertje echt het verschil wel, als ze in een donkere kast door een echte zwarte Piet, of een of andere blauwe Piet wordt genomen.

gentle giant | 26-11-06 | 20:39

koerbagh 26-11-06 @ 20:33

Nee, dat doen ze niet, net als die zakken met lekkere zwart-witjes snoepjes; ik vind de witjes het lekkerst maar ze maken geen aparte zakken, dom he?

rosalie | 26-11-06 | 20:38

@LaCoHoKi 26-11-06 @ 20:32
Je hebt gelijk, in wezen is het hele verhaal van Mohammed ook een kinderfeest.

CoJoNes | 26-11-06 | 20:36

@CoJones
Ik ben het nog steeds met je eens. Het is zwarte piet, het is cultuur erfgoed en het is een kinderfeest. Wat iedereen over het hoofd ziet, is dat het soewarte mensen zijn die een oude man helpen bij het uitvoeren van een enorme klus, cadeautjes aan alle kiddo's in nederland geven. Tenzij ik iets mis hier, klinkt het nog steeds erg nobel.
-
Porgy & Bess wordt straks uitgevoerd door chinezen, de negerhut vaan om tom wordt de biculturele hut van oom tom. *GAAAAAAAAP*

Hellsmurfje | 26-11-06 | 20:36

Als je dat stukkie kijkt is dan die trompet-piet niet Adje??

dr A.nus | 26-11-06 | 20:35

@Karel kwakbol 26-11-06 @ 20:31

waterkant.net, is nou niet de meest betrouwbare bron die er bestaat...
los daarvan, is Sinterklaas niet een puur Nederlandse creatie:

"... Sinterklaas wordt ook op kleinere schaal in Luxemburg (Kleeschen), Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Polen en Tsjechië (Mikuláš) gevierd..."

nl.wikipedia.org/wiki/Sinterklaas

Herman Flipsen | 26-11-06 | 20:35

Ik wil mijn belastingcenten terug. Geen stuiver meer voor de PC propaganda.

Kruisvaarder | 26-11-06 | 20:35

@69 26-11-06 @ 20:28:
Daar ben ik dan weer een rare in: ik sorteer ze op kleur en doe ze in aparte schaaltjes. Ik heb een voorkeur voor blauwe M&M's. Kunnen ze niet gewoon apart zakken met blauwe M&M's maken?
Maar goed eigenlijk wil dus gewoon terug naar bruine Treets, zoals ik om 17:32 al schreef.

koerbagh | 26-11-06 | 20:33

Fleischbaum, maar ook de andere knutselschrijvers hier op GS, slaan bevolkingsgroepen regelmatig om de oren wanneer het gaat om vermeende achterhaalde middeleeuwse tradities. Diezelfde progressiviteit zou in deze ook erg gepast zijn. Maar GS en hypocrisie gaat vaak samen dus ook nu. Dus doe ff niet zo bekrompen, de wereld is groter dan je KutSint en je klompen.

LaCoHoKi | 26-11-06 | 20:32

@ mezelf

Daar bedoel ik dus mee dat het geen porem zou zijn om Sinterklaas met alle kleuren te beschilderen. Dus moet je de kleuren maar mengen.. wat dus ook geen zin heeft.

Kimmeltje | 26-11-06 | 20:32

Zwarte Piet, a Dutch creation reveals "racism" as the philosophical root of European and "American" society

Zwarte Piet and Santa Claus play their roles as part of a multifaceted, relatively complex ideological cover for the founding, development and continuation of imperial white power.
www.waterkant.net/suriname/forum/viewt...

Gaat nu maar m'n schoen zetten.

Karel kwakbol | 26-11-06 | 20:31

waar is de zwarte sint ?
oh na laat maar ,die hebben ze de pleuris geramd in bloemendaal :/

verloren hoop | 26-11-06 | 20:31

@Tzakje 26-11-06 @ 20:28

Aangezien er maar 1 Sinterklaas is *kuch* zou dat alsnog een bruine worden. Want wat heb ik geleerd bij de tekenlessen op school? Als je alle felle kleuren verf door elkaar heen flikkert, krijg je een vieze bruine kleur :(

Kimmeltje | 26-11-06 | 20:30

gevallenverstand 26-11-06 @ 20:27

balen voor die 2 prachtige Breezahs, niet?

rosalie | 26-11-06 | 20:30

@gevallenverstand 26-11-06 @ 20:27
Had die zekere heer toevallig een stoomboot?

CoJoNes | 26-11-06 | 20:30

Waar blijft de gekleurde Sinterklaas??

Tzakje | 26-11-06 | 20:28

@koerbagh
Het is zoals met m&m's,
meerdere kleuren tegelijkertijd kan heel lekker zijn.

69 | 26-11-06 | 20:28

kort verhaal:
'Maar kreeg je dan geen brood meer bij de voedselbank?' Niets antwoordde de man grimmig. 'Het is voor een beperkte periode en die is voorbij.' 'Maar wat dan?' antwoorde de vrouw. Ik weet iets, we hebben twee prachtige Breezahs, als we die nu eens betaald uit laten gaan met een Heer? 'Voor schreeuwend uit luid, dan moet het maar.' verzuchtte de vrouw. Een zwarte voorbijganger op straat had het gesprek terlops gevolgd en hij meldde dit aan zijn meester. Nog die avond vielen 2 massief gouden appelen in de schoorsteen. 'Het is een teken zijn de vrouw, een teken, onze breezahs kunnen gaan studeren en hoeven niet met een zekere heer in een triest paleis de avond gaan verpozen'. Zo eindigt het verhaal van Sinterklaas.

gevallenverstand | 26-11-06 | 20:27

@Pritt Stift
En nou nooit meer bij mij aankomen, dat ík de goodies van GS wil hebben, vriendin. Dat vervelende pedante toontje van je gisteren, kon ik niet echt waarderen. Als iemand hier verdomme hondstrouw aan deze kudtclub, ben ik het wel.

CoJoNes | 26-11-06 | 20:26

francoise smokeglass 26-11-06 @ 20:14

Juist, françoise, ik vroeg mij vroeger nooit af waarom Sinterklaas geen vrouw had...dat had ie gewoon niet: hij had zwarte pieten die voor em zorgden...:) Dat ie zo oud geworden is, dat was wel iets wat ik niet geloven kon...maar ja dat hou je toch.....

rosalie | 26-11-06 | 20:25

@LibertasSimplex 26-11-06 @ 20:13:
Het is ook verwarrend allemaal. Maar je hebt gelijk in je eerdere post, neuken doen we toch wel... Ik ben daar volstrekt niet racistisch in. Wel seksitisch... ik neuk alleen vrouwen, dat dan weer wel... Maar het kleurtje kan me niet schelen.

koerbagh | 26-11-06 | 20:24

@LibertasSimplex 26-11-06 @ 19:59

Dat is ook wel zo, en dat mengt wel allemaal, maar zie je het al voor je? Een paard die zn piemol in een muisje wil duwen? :)

Kimmeltje | 26-11-06 | 20:24

@francoise smokeglass 26-11-06 @ 20:14:
Voor een kind is 50 jaar al oud en is er geen wezenlijk verschil tussen iemand die 50 is en 500. Oud is oud. Een kind van 4 heeft amper een voorstellingsvermogen van leeftijd in de meest letterlijke zin des woords.
Ik woon nu alleen en doe dus mijn eigen was en kook zelf, maar toen ik opgroeide deed ik dat in een traditioneel gezin. Met een pappa en mamma, en mijn vriendjes in de buurt hadden dat ook allemaal. 1 van m'n buurjongetjes had alleen een mamma, die was gescheiden. Dat was vrij uitzonderlijk en raar in die tijd. Een man had een vrouw. Dat vond je gewoon, toen. Heeft niks te maken dat ik NU vind dat het zo moet of hoort. En wij waren niet katholiek, ik wist niks van het celibaat. Ik weet dat nu wel, daarom vind ik het ook hilarisch dat de Sint op de commercielen aan de vrouw moet...

koerbagh | 26-11-06 | 20:21

Godzijdank zijn Jetix en Nickelodeon nog niet zo doorgeslagen als die infantiele bende van de NPS.

Dr Mastermind | 26-11-06 | 20:21

@steen gijl: Nee jij trekt volle zalen! En NATUURLIJK moet ZWARTE KLAAS met hoofdletters geschreven worden, al is het alleen maar om jou te irriteren! Zal ik er nog meer over schrijven voor je? :D

MiRRoRMaN | 26-11-06 | 20:19

@Chiant,
Sinterklaas is Wim Heitinga?

fuckje | 26-11-06 | 20:18

Herman Flipsen 26-11-06 @ 20:13

Dank, kameraad

LibertasSimplex | 26-11-06 | 20:17

ROTFLOL@Chiant 26-11-06 @ 20:13

CoJoNes | 26-11-06 | 20:16

Wat ik btw veel erger vind is dat S'klaas ook zo nodig bij Nickelodeon moet zijn... vind dat de NPS het GOED doet nl.

DurdenFights | 26-11-06 | 20:14

@LibertasSimplex 26-11-06 @ 19:53
Alleen als je een tweedeling maakt tussen mensen en dieren en de verschillende dieren als rassen bestempelt, snijdt jouw theorie hout.

Murdockyoufool | 26-11-06 | 20:14

@koerbagh 26-11-06 @ 20:03

was jij vroeger al zo conservatief?
Wie doet jouw was?
Wie kookt jouw eten?

Even een opfriscursusje: er zijn mensen die geen partner hebben én er zijn mensen die een partner van hetzelfde geslacht hebben (dus als je twee mannen hebt die van elkaar houden, heb je grote kans dat er geen vrouw bij is die komt koken...).
Daarbij komt ook nog dat van oudsher katholieke geestelijken niet mochten trouwen enzo (noemen ze celibaat).
Vroeg jouw neefje (en ooit jijzelf) zich NIET af hoe het in Godsnaam mogelijk is zo ontzettend oud te worden?

francoise smokeglass | 26-11-06 | 20:14

Ik heb inmiddels al opvallend veel rode pieten gezien. en ook groene Hulk-pieten. Bij VanDale wordt het gezegde "iemand de zwarte piet toespelen" inmiddels ook aangepast in "iemand de Volkskrant laten lezen".

Chiant | 26-11-06 | 20:13

koerbagh 26-11-06 @ 20:09
Neem het van je aan. My bad. Had ik maar de moeite moeten nemen om niet op het eerste het beste politiek correct getinte informatiebronnetje af te gaan.
knutsel 26-11-06 @ 20:09

Je mag ook niks meer tegenwoordig he. Maar bedankt voor je moeite hoor. kuch

LibertasSimplex | 26-11-06 | 20:13

@libertas
beste medestrijder van het ARPP front, hier wat extra infeau:
nl.wikipedia.org/wiki/Ras_(mensheid)

maar dat is door koerbagh al aardig samengevat.

Herman Flipsen | 26-11-06 | 20:13

@francoise smokeglass 26-11-06 @ 20:08
Ik begrijp je prima. Ik wil zeggen dat Sinterklaas niet van de NPS is, Sinterklaas is niet van mij en ook niet van jou. Sinterklaas is van de kinderen. Laten we dat nou lekker zo houden. Kinderen zijn nooit verrot, ze worden verrrot gemaakt door omroepen als de NPS, die ze vanuit ideologisch gewin van hun Kind-zijn wil beroven. Daar heb ik moeite mee.

CoJoNes | 26-11-06 | 20:13

correctie: demagogie

knutsel | 26-11-06 | 20:12

@Libertas. Daar begin ik niet meer aan, voor je het weet heb ik weer een ban van een jaar voor damagogie. Ga maar naar de bibliotheek.

knutsel | 26-11-06 | 20:09

Ik vind het erg discriminerend voor de gekleurde medemens, al die regenboogpieten.

Haaimans | 26-11-06 | 20:09

@LibertasSimplex 26-11-06 @ 19:59:
In de biologie spreek je van "soorten" als het een aparte diergroep vormt die zich niet meer met een andere soort van een gemeenschappelijke voorouder kunnen kruisbestuiven.
Er is dus 1 mensen soort en het woord ras is dan weliswaar politiek en historisch beladen, en de verschillen tussen mensenrassen zijn minder groot dan vele andere diersoorten, maar daarom bestaan ze nog wel.

koerbagh | 26-11-06 | 20:09

Het word ook steeds gekker ik vraag me af wat het volgende word.

MandiiY | 26-11-06 | 20:09

Ik weet niet hoor, maar ik vind het persoonlijk wel oké dat nps een mening heeft en dat er (inderdaad nogal obvious) wordt verteld dat het niet oké is om mensen er zo maar uit te gooien (er was nl een ZWARTE piet die suggereerde de kleurlingen het land uit te sodemieteren omdat hij zich bedreigt voelde). Sinterklaas stak hier een stokje voor door te stellen dat iedereen die zijn werk gewoon doet, gewoon mag blijven (meekomen naar en) in Nederland. Lijkt me toch niks mis mee. Ik vind het wel op een hele goeie manier omgaan met de kritiek van de laatste jaren...

DurdenFights | 26-11-06 | 20:09

@CoJoNes 26-11-06 @ 20:01
dat een omroep dat doet, heeft denk ik alles te maken met 'taakomschrijving' en/of doelstelling:
De commercielen moeten oridinair doen, 'alles om de kijkcijfers', zeg maar (dat betekent dat de kinderen van de tokkies met de commerciele-klaas-variant ook aan hun trekken moeten komen) en de nps moet zich onderscheiden door 'intellectueel' te doen (dit als weerwoord op de commercielen, maar ja dat was dus zinloos, want tokkie-kinderen kijken niet naar de NPS en zullen dus rascisten worden ;-)).
Dit is de nieuwe verzuiling.
(ben ik nou weer enigszins 'to the point', hon?)

francoise smokeglass | 26-11-06 | 20:08

knutsel 26-11-06 @ 19:59

Nope. Geen heilsprofeet nodig gehad. Goed opgeleid, maar studeer weer helemaal voort. Al weet ik van biologie inderdaad niks. Vertel me, hoe zit t?

LibertasSimplex | 26-11-06 | 20:07

BigGayAllah 26-11-06 @ 19:38
Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap

Hyppo Kriet | 26-11-06 | 20:03

@gevallenverstand 26-11-06 @ 19:53:
Zie je wel, wij zijn niet gelijk. Ik vind Sint die aan de vrouw moet wél humor. Een katholieke bisschop die aan de vrouw moet in plaats van zich vergrijpen aan androgyne zwarte slaafjes en kindertjes die in de zak moeten, vind ik om meerdere redenen fucking hilarisch!
Ik heb me namelijk als kind ook wel eens afgevraagd waar mevrouw Sinterklaas was. Wie doet voor hem de was en kookt enzo? Ik weet dat er veel kinderen zijn die zich dat afvragen. Mijn neefje had dezelfde vraag toen hij 5 was: "Waar is mevrouw Klaas, eigenlijk?".
Ik heb me echter nooit afgevraagd waarom er geen blauwe, groene, gele of rode pieten waren. Zwarte piet is zwart door het roet van de schoorsteen. Daar is zelfs een liedje van en staat al in de boekjes van Schenkman uit de 19e eeuw.

koerbagh | 26-11-06 | 20:03

@francoise smokeglass 26-11-06 @ 19:58

in het verleden over zwarte pieten dan wel?

forza ARPP!

Herman Flipsen | 26-11-06 | 20:02

@francoise smokeglass 26-11-06 @ 19:58
Beside the point, my dear. Het gaat er om, dat een omroep beslist dat de tabulas rasas (jaja, accusatief meervoud) worden beschreven met HUN politiek correcte denkbeelden.

CoJoNes | 26-11-06 | 20:01

@LibertasSimplex
En die ezel met dat paard die waren natuurlijk ook van hetzelfde ras?

69 | 26-11-06 | 20:00

Misschien heeft Libertas de vrije school wel doorlopen.

knutsel | 26-11-06 | 19:59

Kimmeltje 26-11-06 @ 19:56

Oh dat weet ik dan weer niet. Ik dacht in ieder geval dat er 1 menselijk ras was, van verschillende soorten.

LibertasSimplex | 26-11-06 | 19:59

LOL@LibertasSimplex 26-11-06 @ 19:57

CoJoNes | 26-11-06 | 19:58

O gut, blijkbaar heb ik nogal oppervlakkige kinderen, die van mij vroegen HE-LE-MAAL niets over gekleurde zwarte pieten (wel hadden ze het over een hulp-sinterkaas i.v.m. mottige baard, dat dan weer wel).

francoise smokeglass | 26-11-06 | 19:58

koerbagh 26-11-06 @ 19:55

Dat komt doordat herders en retrievers abusievelijk als verschillende rassen worden gezien. Het zijn verschillende soorten, van hetzelfde ras. Niet dat het 1 fuck uitmaakt, zo'n woordkeus, neuken doen ze toch wel.

LibertasSimplex | 26-11-06 | 19:57

@koerbagh
Een wonder?

69 | 26-11-06 | 19:57

@LibertasSimplex 26-11-06 @ 19:53

Dat ligt eraan welke rassen... muizen en paarden.. neen...
Maar ezels en paarden wel, of zebra's en paarden. Of valt dat allemaal onder het paardenras o.i.d.? Zal wel weer.. zucht

Kimmeltje | 26-11-06 | 19:56

Gatverdamme, ik walg hiervan. De staatsomroep gaat echt te ver met die politiek-correcte balony. Staatsomroep per direct afschaffen!

Stijlloos Superieur | 26-11-06 | 19:56

@LibertasSimplex 26-11-06 @ 19:53:
Goh, hoe komt dat hondje van de buren toch aan de die mengeling van herder en retriever kenmerken?

koerbagh | 26-11-06 | 19:55

Wat een ramp hè? Wij zaten ons er vanochtend ook weer eens over te verbazen en ik heb mijn 2 jarige dochter moeten uitleggen dat er eigenlijk geen gekleurde Pieten bestaan en dat een Zwarte Piet eigenlijk een duivel-symbool is. Nou, dat was natuurlijk bijna traumatisch nadat Diewertje het kleine peutergeestje had verstiert door samen met de NPS het fenomeen gekleurde klotepiet in te voeren.

Net of peuters en kinderen iets als discriminatie kunnen verzinnen. Dat doen volwassenen, net als dat ze iets als gekleurde pieten verzinnen. Wat een gelul zeg...

TheRitz | 26-11-06 | 19:54

@LibertasSimplex 26-11-06 @ 19:51

Ow jah, dom van mij, had ik moeten weten!

Kimmeltje | 26-11-06 | 19:54

koerbagh 26-11-06 @ 19:48
Sint aan de vrouw is een verzinsel dat in niet vermakelijk is. De sinterklaas van de commercielen is tot dusver echt minder leuk. Maar de Belgen hebben het fantastisch gedaan. Iemand de toespraak van sinterklaas gehoord in Belgie. ('Mijn allerliefste kapoentjes') Historisch.

gevallenverstand | 26-11-06 | 19:53

Murdockyoufool 26-11-06 @ 19:49

Rassen onderling kunnen niet voortplanten. Alle mensen wel

LibertasSimplex | 26-11-06 | 19:53

@knutsel 26-11-06 @ 19:48

Als je het zo bekijkt, zijn die zwarte pieten eigenlijk bevoorrecht! Want zij hebben tenminste een leuke baan.

Kimmeltje | 26-11-06 | 19:53

Oh maar dit werpt weer een heel ander licht op al die berichten over het belagen van pieten. Een regenboogpiet mag je inderdaad in elkaar slaan. Hardstikke terecht!

Zeeuwsch | 26-11-06 | 19:53

@Big Gay Allah
Doie verdomme eens bronvermelding. Dat stuk is van Michiel Mans. Jij René Diekstra. Hier het origineel: www.hetvrijevolk.com/?pagina=2029&...


En Big gay, ga je heel heel heel diep schamen.
(tenzij BGA de nick is van Michiel natuurlijk)

CoJoNes | 26-11-06 | 19:52

eigenlijk is het de schuld van de gristenen die wodan zo nodig moesten misbruiken en daar een geflipte heilige aan moesten hangen: nl.wikipedia.org/wiki/Wodan

kolonel klootoog | 26-11-06 | 19:52

mevrouw Blok is een landverrader. Beetje onze cultuur verkwanselen.

tafelschuimer | 26-11-06 | 19:52

Kimmeltje 26-11-06 @ 19:48

Dat Pieten zwart zijn. En dat pieten in pastelkleur, zo wil het terechte vooroordeel, een kleinere hebben.

LibertasSimplex | 26-11-06 | 19:51

ow, wat afschuwelijk mega blubber power kots is dit zeg.

superjan | 26-11-06 | 19:51

@gevallenverstand 26-11-06 @ 19:39
Hee psssst... evenals honden, katten en konijnen bestaan ook mensen uit verschillende rassen. Niet doorvertellen hoor.

Murdockyoufool | 26-11-06 | 19:49

Ik snap echt niet wat het probleem is om zwarte mensen als vrolijke, hardwerkende cadeautjesuitdelerts af te beelden die ook genoeg autoriteit bezitten om je te straffen als je stout bent. Bovendien heeft iedereen in loondienst een baas, de normaalste zaak van de wereld.

knutsel | 26-11-06 | 19:48

@LibertasSimplex 26-11-06 @ 19:46

Pardon? :)

Kimmeltje | 26-11-06 | 19:48

@gevallenverstand 26-11-06 @ 19:39:
Als jij je verstand nu even opraapt uit de goot en snapt de reclame van de Sint aan speeddate "vermaeck" is en kinderen met een policor-regenboog piet indoctrineren "leringh" is - en dat dergelijke indoctrinatie niet door de Nederlandse Policor Sekte op de staatsTV hoort te worden uitgezonden. Daar is die club niet voor.

koerbagh | 26-11-06 | 19:48

@BigGayAllah 26-11-06 @ 19:38

Haha hij is wel goed

Kimmeltje | 26-11-06 | 19:47

@gevallenverstand 26-11-06 @ 19:39

Heb het niet graag over ras, liever over diersoort en dat is er inderdaad één, de mens:

nl.wikipedia.org/wiki/Mens

*gaat volledig politiekcorrect aan de Zwarte koffie*

Herman Flipsen | 26-11-06 | 19:46

PastelPieten hebben een kleintje! Hop, propaganda eroverheen.

LibertasSimplex | 26-11-06 | 19:46

Herman Flipsen 26-11-06 @ 19:39

Voor! Weg met die pastelprofiteurs.

LibertasSimplex | 26-11-06 | 19:44

@BigGayAllah,
mooi! Sturen naar alle kranten als ingezonden brief!

fuckje | 26-11-06 | 19:40

Herman Flipsen 26-11-06 @ 19:35
We zijn allemaal uniek en verschillen maar er is maar 1 ras, Kee? Je zult het niet geloven beste Flipsen maar er zijn nog steeds mensen die denken dat er verschillen bestaan. Het moet dan verteld worden dat dat niet zo is. Cojones mag dat zonder hulp aan zijn dochter vertellen, maar voor alle domme mensen bestaet er leringh ende vermaeck.

gevallenverstand | 26-11-06 | 19:39

@FrAgFo0d 26-11-06 @ 19:36

ARPP (Anti Regenboog Pieten Partij)

Herman Flipsen | 26-11-06 | 19:39

@gevallenverstand
Man, wat ben ik blij dat ik niet hetzelfde ben als jij.
Jij bent hier de racist, met je krampachtige politiek correcte geldingsdrang. Een kind van 3 IS GEEN RACIST.

CoJoNes | 26-11-06 | 19:38

@mezelf: ik loop achter (*zoekt een boerka om aan te trekken, zodat schaamrood niet te zien is*)... 2007 dussssss

francoise smokeglass | 26-11-06 | 19:38

-weggejorist-

BigGayAllah | 26-11-06 | 19:38

Tijd voor een Radicale Actiegroep..... voor het behoud van de zwarte piet .

FrAgFo0d | 26-11-06 | 19:36

CoJoNes 26-11-06 @ 19:33
Lighten up Cojo, het is maar een verhaaltje. Een sinterklaas die aan de vrouw moet vind ik erger. Dat tast wel het verhaal aan.

gevallenverstand | 26-11-06 | 19:36

godsamme.. We wonnen toch in NEderland met NEGERzoenen ZWARTEpieten.. jezus he.. dit is toch erg... en juist.. Volgens de Huispiet moeten ze allemaal terug! Juist afvoeren die handel.

Paaslam | 26-11-06 | 19:36

word = wordt voor dat ik klaagzangen hoor..

Ur2ezY | 26-11-06 | 19:35

@gevallenverstand 26-11-06 @ 19:27

als we allemaal GELIJK waren, zouden we gelijk denken en niet 307 berichten over gekleurde pieten geschreven hebben, sterker nog dan had GS geen bestaansrecht.

Herman Flipsen | 26-11-06 | 19:35

Schijt NPS met hun linkse kut gedachte(snoep)goed!!!! Mijn zoontje begon gisteren ook al over blauwe pieten ... snapte er niks van, maar nu word mij alles in een keer duidelijk!

Ur2ezY | 26-11-06 | 19:34

Waar iedereen zich al niet druk om maakt zeg!
Dit is gewoon weer een nieuwe, en wat mij betreft creatieve, verhaallijn van het Sinterklaasjournaal. En nee, ze proberen hierdoor echt niet langzaam onze traditie om zeep te helpen. Echt niet.
Volgend jaar is er weer een nieuw verhaal.....

Meritje | 26-11-06 | 19:33

@gevallenverstand 26-11-06 @ 19:20
Maar mag ik dat godverdomme op mijn manier als ouder aan mijn kind vertellen? Zonder een politiek correct, opgelegd, links geïndoctrineerd toontje? Jij wilt het niet snappen. Ik vertel dat zelf, de NPS heeft geen enkel recht, ik herhaal: Geen enkel recht, om een kinderfeest te misbruiken omdat zij het nodig vindt peuters te indoctrineren. Zwarte Piet is zwart. Punt.
De mensen die denken, dat een 4 jarige wel eens verkeerde conclusies zou kunnen trekken uit dat feit, dat zijn de mensen die intens ziek en racistisch zijn. Draai de boel niet om, alsjeblieft.

CoJoNes | 26-11-06 | 19:33

@gevallenverstand 26-11-06 @ 19:27

Mensen lachen, huilen, niezen e.d. erg verschillend hoor!

Kimmeltje | 26-11-06 | 19:32

@gevallenverstand 26-11-06 @ 19:27:
Nee hoor, ik weet zeker dat ik om hele andere dingen lach als jij. En ik huil ook om hele andere dingen. En wat het bloed betreft, ja... iedereen heeft bloed. Een aap ook. Een Olifant, een leeuw, een slang een vogel ook. Ik zou niet durven beweren dat die allemaal hetzelfde zijn. Mijn DNA verschilt van het jouwe. We zijn NIET gelijk. Het feit dat we het daarover oneens zijn bewijst mijn gelijk...

koerbagh | 26-11-06 | 19:31

@Herman Flipsen 26-11-06 @ 19:26

Nee, ik studeer huidtherapie :)

Kimmeltje | 26-11-06 | 19:31

@DiagnosisTyphus 26-11-06 @ 18:38
Fuckje zei het ook al een beetje: zie @fuckje 26-11-06 @ 19:23
Maarre, die Rein Jan heeft in 2003 5 (vijf!) maanden over de informatie gedaan, dat zal dan nu wel niet sneller gaan. En dan blijkt dus dat er geen formatie mogelijk is. Dus... nieuwe verkiezingen in 2005 (tenzij Balkenende en Bos terugtreden, misschien dat je dan nieuwe mogelijkheden krijgt).
Hopelijk is iedereen nu al bezig met de voorbereiding...

francoise smokeglass | 26-11-06 | 19:30

fuckje 26-11-06 @ 19:26
Ik neem aan dat jij die kent. Ik ook, En nu voorwaarts. (Leuke grap trouwens!)

gevallenverstand | 26-11-06 | 19:29

Ik zweer u: ik heb voor het eerst van mn leven een besef van ras. De policor is sterker dan ooit. Ik word hier heel misselijk van. Civil war!!!

vinque | 26-11-06 | 19:28

koerbagh 26-11-06 @ 19:25
Het is niet anders, we lachen en huilen hetzelfde en om dezelfde dingen, er stroomt bij iedereen bloed door de aderen.

gevallenverstand | 26-11-06 | 19:27

@Kimmeltje 26-11-06 @ 19:24

ervaringsdeskundige??

Herman Flipsen | 26-11-06 | 19:26

@gevallenverstand,
m.i. doe je je naam eer aan. Wie zijn/haar cultuur en historie niet kent , begrijpt en toepast in het heden en de toekomst is niet waard Nederlander te zijn.

fuckje | 26-11-06 | 19:26

@gevallenverstand 26-11-06 @ 19:20:
Communistische/Nazistische propaganda-poep. We zijn niet allemaal gelijk. Ook niet onderhuids. Gelijkwaardig, maar niet gelijk.

koerbagh | 26-11-06 | 19:25

Romulus 26-11-06 @ 19:21

Ja, ik weet het, maar ik weet niet zeau snel andere kleurtje aqua wellicht.
Echter dat lijkt weer veel op blauw....

Herman Flipsen | 26-11-06 | 19:25

Zwarte Pieten zijn gewoon speculaaspoppen die tot leven zijn gewekt door Ome Klaas (Sint voor goedgelovigen). Een beetje homo sappiens die wat aan kringspiertraining doet kan elke dag wel een speculaaspop poepen. En nu komt 't: wat is de kleur? Indeed, brown! Dat 't stinkt is bedoeld voor kleurenblinden.

Hyppo Kriet | 26-11-06 | 19:25

fuckje 26-11-06 @ 19:23
Hou toch op oma. Kijk vooruit. De wereld is globaal.

gevallenverstand | 26-11-06 | 19:24

Nou, ik heb m'n dochter mooi uitgelegd dat de regenboogpieten ziek waren en dat ze daarom zo'n rare kleur hadden.
Niks andere kleuren, Zwarte Piet is gewoon zwart en een rode/groene/whatever Piet is ziek, klaar!

Cavaco | 26-11-06 | 19:24

@Romulus 26-11-06 @ 19:21

Maar die is officieel niet oranje... alleen net zo putterig als een sinaasappeltje

Kimmeltje | 26-11-06 | 19:24

Gerrit Zalm was in " Buitenhof" nogal pessimistisch over de mogelijkheden voor een kabinet, met deze rare verkiezingsuitslag. Hij dacht aan nieuwe verkiezingen.
Goed idee, en centraal in de lijsttrekkersdicussies moet dan meer de nadruk worden gelegd op items als eigen cultuur en historisch besef.
Wat mij betreft wordt dit een breekpunt!

fuckje | 26-11-06 | 19:23

@Herman Flipsen 26-11-06 @ 19:00
Gunst geen eauranje, hoe moeten al die vrouwen met een sinaasappelhuid dat wel niet opvatten. Is veel te confronterend.

Romulus | 26-11-06 | 19:21

Cojones en Koerbagh, het brainwashen met de mededeling dat we onder onze huid exact hetzelfde zijn kan niet vroeg genoeg beginnen.

gevallenverstand | 26-11-06 | 19:20

Zwarte Piet kan nooit een Surinamer of Antilliaan voorstellen; Zwarte Piet werkt hard.

luisindepels | 26-11-06 | 19:19

@Romulus 26-11-06 @ 19:14

als je al bijdehand wil gaan doen, lees dan eauk even door in de posts:
Laatste post over de vraag wel, of niet turkije:

@sammy

Laten we het houden op een bewoner van het Byzantijnse rijk, meer gespecificeerd een Lyciër.

Herman Flipsen 26-11-06 @ 17:21

Herman Flipsen | 26-11-06 | 19:19

Zijn de negers er zelf wel blij mee? In de sinterklaastijd kunnen ze - helemaal op hun lijf geschreven, dus zonder noemenswaardige inspanning - met een costuumpje uit de tijd van de WIC bakken vol geld verdienen.

ventus_aqualis | 26-11-06 | 19:17

Sinterklaas en luie Piet dan, of is dat ook niet politiek correct?

Conan de Rabarber | 26-11-06 | 19:15

@Herman Flipsen 26-11-06 @ 16:47
Omstreeks het jaar 280 zaten er helemaal nog geen Turken in Klein Azië. Die zitten er pas 1000 jaar.
nl.wikipedia.org/wiki/Seltsjoeken

Romulus | 26-11-06 | 19:14

@ Mikado: gefeliciteerd met je ban.... lutser...

Stijlloze Aarsfistel | 26-11-06 | 19:09

@gevallenverstand 26-11-06 @ 19:01
Zopu het zijn als je de aflevering niet gekeken hebt.
Een andere stuitende passage is de volgende:
Huispiet wil alle gekleurde pieten tellen om te weten hoeveel rode, groene en roze (for crying out loud) pieten er zijn. Maar omdat de pieten steeds door elkaar lopen, lukt het hem niet.
Als ie bij sinterklaas komt om z'n probleem uit te leggen, zegt Sinterklaas: maar waarom tel je niet gewoon pieten?
-
Mag ik een emmer en een Tena Lady Extra?

CoJoNes | 26-11-06 | 19:07

Sinterklaas is cultuurgoed??? Zijn jullie nou helemaal besodemijtert! Als je het als volk toch al moet hebben van een seniele jurkdragende ouwe gek die graag kleine kinderen op z'n schoot neemt en aan z'n staf laat voelen met een enorme schimmel tussen z'n benen is het met ons als volk toch droevig gesteld. Eerst een beetje de VOC liggen op te leuken en nu Sint Nikolaas post mortum heilig en tot Hollandsch erfgoed verklaren?

stretch | 26-11-06 | 19:06

@osama
Misschien dat ze over 10 jaar een paar maagden willen en kun je ze dan blij maken met bomgordels ...

Instyle | 26-11-06 | 19:06

@Instyle
Jammer.

osama bin laden | 26-11-06 | 19:05

@69
Kadootjes!! De kinderen ook ..

Instyle | 26-11-06 | 19:02

CoJoNes 26-11-06 @ 18:52
We hebben het al eens vaker gehad over geografische gevoelstemperatuur. Moet jij eens 20 jaar een scenario moeten schrijven over Sint, je haalt er dan verschillende thema's bij. Dat regenboogthema vind ik erg leuk. Creatief.

gevallenverstand | 26-11-06 | 19:01

@gevallenverstand 26-11-06 @ 18:40:
Het één is een ironische reclame voor volwassenen die speelt met het concept van Sinterklaas, de andere een policor-brainwash actie gericht op kinderen.
Als je het verschil niet snapt heb je een welgekozen nick.

koerbagh | 26-11-06 | 19:00

@MikaD00s 26-11-06 @ 18:54

Paars, is zwaar stigmatiserend voor mensen die een 'naevus flammeus' (wijnvlek) hebben, dus ander kleurtje graag.
Ik zeg eauranje

Herman Flipsen | 26-11-06 | 19:00

@Instyle
Ach deze lange baard geeft tenminste cadeautjes die andere lange baard in afganistan\pakistan\sudan\SA (doorstrepen wat niet van toepassiong is) geeft bomgordels.
Wat heb je liever?

69 | 26-11-06 | 18:59

@schele henk 26-11-06 @ 18:55
Pieterman knecht heet al sinds jaar en dag Zwarte Piet. Wat gaan we straks doen met mensen die De Wit, de Zwart of Blankenberg heten?

CoJoNes | 26-11-06 | 18:59

@CoJoNes 26-11-06 @ 18:57

Ik denk dat die gozer van de Pedopartij wel naar die functie wil solliciteren.

Kimmeltje | 26-11-06 | 18:59

NPS = Anagram voor SP-N?

SwiftCrack | 26-11-06 | 18:59

NPS is een groepje zwaar gesubsidieerde nietsnutten. Losers met een groot *kuch* gevoel voor kunst en creativiteit. Je kent ze wel, een kruising tussen kunstenaars en regisseurs.

doskabouter | 26-11-06 | 18:58

@schele henk 26-11-06 @ 18:55

Kan me niet verrekken of het een taal of dialect is, hier hoort enigzins leesbaar Nederlands te worden getikt. Wel zo leuk toch als je medereaguurders kunnen lezen wat je te melden hebt?

Kimmeltje | 26-11-06 | 18:57

Ach waar gaat het over? Die koters snappen er toch geen kont van en 't gaat toch om een baardmans met wat mannetjes die in malle pakjes rondbanjeren. Het maakt voor die koters geen reet uit wat voor kleurtje die pieten hebben. De ouders blijken het veel belangrijker te vinden.

@ Kimmeltje houd je bek als je geen verstand van TALEN hebt.

schele henk | 26-11-06 | 18:55

Op de zaak afgelopen vrijdag een rode piet.. naast de wegwijzpiet (die eigenlijk nu tomtompiet zou moeten heten) en de hoofdpiet dus nu de politiek correcte piet. Lijkt wel een aflevering van Southpark over politiek correcte triestheid, maar dan in het echt. Zwarte Piet is ZWART en niet rood, geel of groen. Straks worden ze volgend jaar nog allemaal paars omdat de indianen (rood) en chinezen (geel) er ook over gaan lopen klagen. Het feest gaat over een blanke man met witte baard en rode jurk en een paar knechten die zwart zijn van het roet uit de schoorstenen. Iedereen die zich aan zo'n feest stoort emigreert maar (terug naar Afrika of waar dan ook)

MikaD00s | 26-11-06 | 18:54

Tjeetje, die Dieuwetje! Die heeft me even carriere gemaakt!

Lucasdelinkselul | 26-11-06 | 18:53

Inderdaad, leg zo'n kind maar eens uit hoe dat zit terwijl je daar leuk staat te doen in maillots. "Je hebt gewoon kudt-ouders, vraag maar een paar nieuwe aan die man met die lange baard! Neeheee, niet die lange baard..!!

Instyle | 26-11-06 | 18:53

@Instyle
Iedereen die minimaal ingeburgert is weet wat sinterklaas is en kan kiezen om daar aan mee te doen.
Als ouders daar niet toe bereid zijn is dat hun probleem.
Ik heb hier nog niemand horen pleiten om het suikerfeest maar af te schaffen omdat we al genoeg dikke medemensen hebben.

69 | 26-11-06 | 18:53

@gevallenverstand 26-11-06 @ 18:49
neem verdomme eens een borel en lighten up. Het is voor die kinderen alleen een probleem, als hun omgeving er moeilijk over doen. Bij mij in de buurt, lopen antilliaanse en surinaamse kinderen, extra zwart geschminkt, ook in Zwarte pieten pakjes rond.

CoJoNes | 26-11-06 | 18:52

CoJoNes 26-11-06 @ 18:44
OK dan, de publieken maken er een kleurdebat van, de commercielen een soort NSFW filmpje. Wat is nou vervelender?

gevallenverstand | 26-11-06 | 18:51

@Instyle 26-11-06 @ 18:47

gebeurt al jaren in Nederland, wat te denken van de 'Jehova's getuigen'

Herman Flipsen | 26-11-06 | 18:50

Vele regenboog pieten gespot in de Reguliersdwarsstraat!! Gaypiet is roze...

Arthur-DAMSKO | 26-11-06 | 18:49

Sterf NPS sterf

Zure prak | 26-11-06 | 18:49

Kijk Fleischbaum. Een paar jaar geleden was er een jodelnummer op een housebeat.Het klassieke traditionele jodelen overleeft door de gebruiken van de tijd (tijdelijk) aan te nemen. Maar een man met baard die 685 jaar oud is, wat moet die met een vrouw? Boeit me niet echt, maar gaan posten over ene huidskleur -tewijl dat voor Surinaamse kinderen een levensgroot issue is- is een tikje onzinning. Al helemaal als je je beropet op traditie. Die traditie blijft wel, maar of het nog ooit goedkomt met privevrijheden op GS?

gevallenverstand | 26-11-06 | 18:49

@Instyle 26-11-06 @ 18:47

Ach het scheelt dat die zielige gezinnetjes die anti-Sinterklaas zijn, overspoeld worden met bakken vol geld! Lang leve Nederland

Kimmeltje | 26-11-06 | 18:49

@Kimmeltje
Nee, dat is reeds bekend. Wat denk je van kinderen waarvan de ouders niet weten wat sinterklaas is of daar gewoon niet aan mee willen doen, omdat dat niet bij hun cultuur past. Dus het ene kind krijgt alles en het andere helemaal niks. Daar komt geen gekleurde piet bij kijken!

Instyle | 26-11-06 | 18:47

traditieverkrachters

aardt | 26-11-06 | 18:47

@Jan-Joris-Jaap-Joop 26-11-06 @ 18:44

Conclusie... geef alle linksen een enkeltje met de pietenboot naar Spanje op 6 december om 00:01 (want dan is het de beurt aan de Kerstman! uh-oh..)!

Kimmeltje | 26-11-06 | 18:47

@Instyle
Omdat sommige ouders minder om hun kinderen geven dan om zichzelf.

69 | 26-11-06 | 18:44

@gevallenverstand 26-11-06 @ 18:40
Ik heb mijn dochter niet naar die voetballer in een compromitterende situatie laten kijken. Was misschien ook verstandig geweest voor jouw kinderen.

CoJoNes | 26-11-06 | 18:44

Marianne Thieme: "typisch uitwassen van een samenleving die biggetjes onverdoofd laat castreren."

Herman Flipsen | 26-11-06 | 18:44

@ Kimmeltje @ 18:33
Linkse mensjes noemen zichzelf graag 'progressief'. Maar dat doen ze dan bij voorkeur alleen als dat henzelf goed uitkomt. Want anders hebben ze het weer graag over 'vercommercialisering' of zo ...

Jan-Joris-Jaap-Joop | 26-11-06 | 18:44

@Instyle 26-11-06 @ 18:41

Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe?

Kimmeltje | 26-11-06 | 18:43

@gevallenverstand 26-11-06 @ 18:40

Oke ik snap wat je bedoelt. Maar daarom ben ik het nog niet eens met de modernisering van de Sint. En inderdaad, waarom zou hij in godsnaam een vrouw moeten.. gatver ik wil er niet eens verder aan denken!

Kimmeltje | 26-11-06 | 18:42

@gevallenverstand
Dat is nou het verschil tussen kinder- en volwassen amusement.

69 | 26-11-06 | 18:41

Zeurpieten! Als ze kinderen iets willen bijbrengen in de decembermaand, laat ze dan maar eens uitleggen waarom het ene kind wel kadootjes krijgt en een ander niet.

Instyle | 26-11-06 | 18:41

LOL @TRS 26-11-06 @ 18:40
strakke samenvatting

Weest gegroet | 26-11-06 | 18:40

Kimmeltje 26-11-06 @ 18:33
Het gaat over selectieve verontwaardiging. De publieke laat sint onder een regenboog doorvaren en de huidskleur verandert. De commerciaal help Sint (op een nogal dwingende manier) aan de vrouw. Persoonlijk vind ik de vrouw voor Sint erger dan de fantasie over de hudskleur.Ook is het nogal raar dat we een pure Sint moeten hebben maar wel naar een voetballert kijken in compromitterende situatie. gaat slecht samen.

gevallenverstand | 26-11-06 | 18:40

Als ik het goed begrijp is dit topic bedoeld om gekleurde pieten zwart te maken?

TRS | 26-11-06 | 18:40

@schele henk 26-11-06 @ 18:37

Hou je kop als je niet anders dan een of ander achterlijk dialect kunt.

Kimmeltje | 26-11-06 | 18:39

wordt leuk als straks alle kleine kinderen negers te lijf gaan met een spuitbus..

zakje pinda´s | 26-11-06 | 18:39

@francoise smokeglass (18:31)
Tot zover het uitgaan van eigen kracht ;-)
Maar mei 2007, weet jij iets dat ik niet weet?

DiagnosisTyphus | 26-11-06 | 18:38

@mijzelf
mijzel = mijzelf* - Typtyfus.

Steen Gijl | 26-11-06 | 18:38

Fok! Wat het met die wit baasskap gebeur? Hierdie regstellende aksie is baie kak! Waarvandaan kom daai groen Piete? Van Mars?

schele henk | 26-11-06 | 18:37

MiRRoRMaN 26-11-06 @ 18:23
Ja, nu weten we het wel met je ZWARTE KLAAS. Is niet grappig, afgezaagd en je schijnt het altijd met hoofdletters te moeten schrijven.
@mijzel
en = eng*

Steen Gijl | 26-11-06 | 18:35

@stretch 26-11-06 @ 18:31

Dat komt onder andere doordat alleen zulke mensen zich voor zo'n lutserig baantje willen lenen.

Kimmeltje | 26-11-06 | 18:34

@gevallenverstand 26-11-06 @ 18:30

Waarom zou Sinterklaas hypermodern moeten worden? Die vent is oud! Oude mensen doen over het algemeen niet aan hippe dingen! Dat speeddaten (en het eerder door mij genoemde sms tv spel) voor de Sint slaat nergens op. Laat hem lekker kindertjes voorlezen uit zijn grote boek, kadootjes uitdelen en zijn pieten rond commanderen. Who gives a fuck

Kimmeltje | 26-11-06 | 18:33

kunnen we niet gewoon alle zwarten inruilen voor regeboogkleurigen?

zakje pinda´s | 26-11-06 | 18:32

@TRS
Zodra het werk over is moeten ze alsnog op de eerste boot terug.

69 | 26-11-06 | 18:32

Die negers hebben natuurlijk wel een punt. Het is maar net hoe je het invult. Vroegâh, toen Piet Römer nog hoofdpiet was had je tenminste een hoofdpiet van behoorlijk niveau. Welbespraakt en met een hang naar natuurlijk leiderschap stak hij zelfs de inmiddels licht demente Klaas regelmatig naar de kroon. Tegenwoordig lijken al die Pieten, met name bij de commerciële zenders, wel infantiele, mongoloïde vmbo'ers...

stretch | 26-11-06 | 18:31

@DiagnosisTyphus 26-11-06 @ 18:29
't kwam ineens op: zie mijzelf @18:29
(Laetitia was alleen maar om SP af te remmen, is toch gelukt: 25 zetels i.p.v. 26)

francoise smokeglass | 26-11-06 | 18:31

Fleischbaum. op de cpmmerciel word Sinterklaas aan een vrouw gekoppeld middels speeddating! Wat wil je nou? Terug naar de jaren 50? Stem op JP en dump snel je vieze filmpjes.

gevallenverstand | 26-11-06 | 18:30

"ze moeten terug naar spanje" LOL; stelletje moraalridders daar bij de NOS
als ik het goed begrijp hoeven de "gekleurde pieten" niet terug "naar spanje" zolang ze werken?

TRS | 26-11-06 | 18:29

@CoJoNes 26-11-06 @ 18:25

*bloos*

Op naar de 10 zetels!!! (Ik sta klaar voor de TK-verkiezingen mei 2007)

francoise smokeglass | 26-11-06 | 18:29

@francoise smokeglass (18:26)
De VVD?

DiagnosisTyphus | 26-11-06 | 18:29

En dan klopt de vergelijking dus ook nog geen eens, dat is nog wel het meest erg. Op een gegeven moment gaat die piet klagen bij sinterklaas. 'Zij zijn best en en moeten terug naar Spanje'. 'Nee', zegt Sinterklaas. 'Ze doen hun werk toch goed'. Hier gaat de hele vergelijking dus niet op. Want ze werken helemaal niet, al die gekleurde pieten.

Steen Gijl | 26-11-06 | 18:29

@francoise smokeglass 26-11-06 @ 18:26

Ja er zijn nog veel meer interessante disorders te vinden, dus ik wens je veel plezier en geluk enzo :P

Kimmeltje | 26-11-06 | 18:28

@francoise smokeglass 26-11-06 @ 18:24
Helaas gaan die twee meestal hand in hand.

CoJoNes | 26-11-06 | 18:27

@BroodenSpelen 26-11-06 @ 18:24

Hm daar zit wat in! Toch blijft het achterlijk..

Kimmeltje | 26-11-06 | 18:26

@Kimmeltje 26-11-06 @ 18:24
Ach, wat lief! Maar toch: nee dank je. Ik red me wel, stort me wel op een nieuwe obsessief-compulsieve hobby :-)

francoise smokeglass | 26-11-06 | 18:26

@francoise smokeglass 26-11-06 @ 18:20
Als Alexander ook maar iets meer op jou had geleken, françoise, dan had D66 mkinstens 10 zetels gehaald.

CoJoNes | 26-11-06 | 18:25

@CoJoNes 26-11-06 @ 18:18

Is het nou echt waar dat je je stoort aan cultuurverkwanseling, of stoor je je aan links-activisitsch doordrammerig gedrag?

francoise smokeglass | 26-11-06 | 18:24

@Kimmeltje 26-11-06

Roodvonk, geelzucht, you name it.

BroodenSpelen | 26-11-06 | 18:24

@francoise smokeglass 26-11-06 @ 18:20

Ach ach meisje (vermoed ik? :)) toch! Wil je even uithuilen bij mij? Fluister ik je ondertussen wel nieuwe politieke ideeen in :P

Kimmeltje | 26-11-06 | 18:24

@69: Nou dat vind ik nou echt een ontendendieuze en kwetsende onnodige opmerking. ;-) Pas maar op straks geeft ZWARTE KLAAS je een dialoog!

MiRRoRMaN | 26-11-06 | 18:23

@Kimmeltje 26-11-06 @ 18:17
Precies, kreeg ook beelden van automutilatie door, maar ja het verdriet van Alexander is mijn verdriet en ben wat labiel...;-)

francoise smokeglass | 26-11-06 | 18:20

Of het kinderen wel of niet opvalt is totaal niet relevant. Waar het om gaat is, dat je kinderen ook niet leert dat Napoleon uit Zuid Italie komt, of dat de Karl Marx Amerika heeft ontdekt. Erger dan geschiedsvervalsing is imho cultuurverkwanseling. Zonder overleg, maar despotisch en gekleurd opgelegd. dat is het probleem.

CoJoNes | 26-11-06 | 18:18

@francoise smokeglass 26-11-06 @ 18:14

Er vlogen al Zorro-achtige beelden door mijn hoofd :P

Kimmeltje | 26-11-06 | 18:17

@CoJoNes 26-11-06 @ 18:06
Nope, de negers die ik ken -en nee, politieke correcten, die zijn niet beledigd als je het woord 'neger' gebruikt - houden van de kleuren bruin en geel.
Overigens kon ik het filmpje niet helemaal bekijken. Toen Sint van der Vlugt die slechte-acteurpiet duidelijk maakte dat regenboogpieten hun werk net zo goed doen als normale pieten, waande ik me in 1985. Weg ermee. Is het nu werkelijk nodig om een kinderfeestje de nek om te draaien omwille van een stel geloofsgestoorden (een omschrijving die ook de politiek correcte nazi's vangt)?

Murdockyoufool | 26-11-06 | 18:17

@MiRRoRMaN
Klopt hadden ze gekocht van een arabier!

69 | 26-11-06 | 18:17

@Rabarberke 26-11-06 @ 18:15
Dát vind ik zulk gezeik!
Zeker geen kinderen en zelf zeker ook nooit kind geweest?

francoise smokeglass | 26-11-06 | 18:17

@Captain Orange: Daarom! We kunnen net zo goed all the way gaan, een Halal ZWARTE KLAAS is precies wat Nederland nodig heeft! De NPS zijn gewoon vieze vuile gore racisten dat ze gekleurde pieten alleen doen, die arme buitenlandse kindertjes! De NPS moet zich helemaal DE VLIEGENDE NIGUS SCHAMEN!!!! RACISTEN!!!!

MiRRoRMaN | 26-11-06 | 18:16

Goed moment om die kids te vertellen dat zwarte pieten niet bestaan en dat sinterklaas ook onzin is.

Weg met die onzinnige kuttraditie die alleen de louche middenstand dient.

Rabarberke | 26-11-06 | 18:15

@ mezelf: uhhhh. "geschreven" tuurlijk, nie gesneden

francoise smokeglass | 26-11-06 | 18:14

@BroodenSpelen 26-11-06 @ 18:11

LOL

De Peetvader | 26-11-06 | 18:13

@69: Ja, buitenlanders vieren immers toch geen sinterklaas? Toch snap je er echt geen reet van, mijn introductie is ter vervanging van Sinterklaas, de vuile racist, voor ZWARTE KLAAS. Dit is een compleet ander concept. Of buitenlandse kindjes momenteel wel of geen kado krijgen dat ligt eraan of ze geintegreerd zijn of niet. Maar ik vind dat met een zwarte klaas die blanke kindertjes absoluut geen recht hebben op kadootjes, onze voorouders waren immers slavenhandelaren. Allemaal, ja jouw voorouders ook als je blank bent, die hadden slaven!

MiRRoRMaN | 26-11-06 | 18:13

@knutsel 26-11-06 @ 18:04:
Zodra nostalgie nps-talgie gaat heten ga ik echt emigreren. Maar het is waar, melancholie en nostalgie zijn volkomen nutteloze maar heerlijke gevoelens die het leven verrijken.

koerbagh | 26-11-06 | 18:13

LOL@CoJoNes 26-11-06 @ 18:11
"eigenlijk ben je een D66'er "(het is me op mijn lijf gesneden)

francoise smokeglass | 26-11-06 | 18:13

Dieuwertje is geyl

kneuterzak | 26-11-06 | 18:12

@BroodenSpelen 26-11-06 @ 18:11

En hoe verklaar je de andere kleuren?

Kimmeltje | 26-11-06 | 18:12

@Mirrorman: dat doen we hier al jaren..... graties koersus, graties bijstandsreghulp, graties subsidie sielig iek, gratis vakantie oprot en terugkom premie-actie. Graties pana spelen, graties dolmus en trem en graties alle pliesies kom kijk bij ons wormen en maden debat kijken.

Captain Orange | 26-11-06 | 18:12

Niks aan de hand, een groene Piet is gewoon een zeezieke zwarte Piet. Tog?

BroodenSpelen | 26-11-06 | 18:11

Update: Bij de intocht zal ZWARTE KLAAS vanaf de Antillen in een bestelbusje zogenaamd uit Algarije komen met zijn hele familie, alwaar de witte pieten hem opwachten met geld van het rijk om kadootjes van te kopen voor de allochtone kindertjes. Daar rijden de witte pieten dan met hem op kekke scooters en in witte joggingpakken en omgekeerde petjes met hem mee. Via mobieltjes met SMS en MMS kunden buitenlandse kindjes aan Zwarte Klaas doorgeven wat ze graag van hem zouden willen hebben, waarbij ze als antwoord ook gelijk een nieuwe mooie bling-bling wallpaper en zwarte klaas deuntje als giftje terug krijgen voor hun mobieltje. De witte pieten moonlighten trouwens bij als pro-deo Advocaten en welzijnswerkers.

MiRRoRMaN | 26-11-06 | 18:11

@francoise smokeglass 26-11-06 @ 18:08
Eigenlijk is je hele post een analogie met de geschiedenis van D66. Is ook toevallig.

CoJoNes | 26-11-06 | 18:11

@zakje pinda´s
Het zijn eigenlijk postbode's die zwart wat bijverdienen.

69 | 26-11-06 | 18:09

Het wordt tijd dat het Ministerie van Zwarte Negerts z'n verantwoordelijkheid neemt: deze exemplaren zijn duidelijk niet in orde, de hele populatie gaat naar de klote. Afschot is de enige mogelijkheid.

bilklos | 26-11-06 | 18:09

het is vrij onaannemelijk dat onder piet zijn roetlaag een neger zit want negers zijn veel te lui voor al dat bezorgwerk

zakje pinda´s | 26-11-06 | 18:08

Al die kinderen hoor ik er niet over (ik zie met regelmaat van de dag een aantal sinterklaas-die-hards voorbij komen): niet dat de Pieten kleuren zouden hebben (dat item boeit al helemaal niet, wel dat het Grote Boek van Sinterklaas onleesbaar is geworden doordat ze door de regenboog voeren) en ik hoor ze ook niet over 'waarom zijn zwarte pieten zwart?'. Kinderen zijn zo makkelijk, ze accepteren de dingen zoals ze zijn. Zouden meer mensen moeten en tja... zoals Woutertje Bos al eens zei: "Waarom zou je je druk maken over dingen waar je toch niets aan kunt doen?"

francoise smokeglass | 26-11-06 | 18:08

pasteltinten zijn voor Zwarte Nicht. Het heaumeausensuele neefje van Zwarte Piet.

LibertasSimplex | 26-11-06 | 18:08

@MiRRoRMaN
Alleen de lieve buitenlandse kindertjes krijgen dus de halal giften.
Hiermee incinueer je dat op dit moment kinderen van buitenlandse afkomst geen kados krijgen.
Tijdens het suikerfeest zien we Zwarte Klaas ook
Dus voor "zwarte kinderen"mag hij zelfs 2x per jaar opduiken?
je weet toch dat hij ruim 600 is?
Tevens strooien ze met belastinggeld
Waarom?

69 | 26-11-06 | 18:07

Gelukkig: het socialisme - en daarmee de politieke correctheid - is weer terug. Wat een verademing.

De Peetvader | 26-11-06 | 18:07

Het mag u niet verbazen dat Geert Wilders dit jaar Sinterklaas speelt en Rita Verdonk in het organisatiecomité zit.

MysteryQuest | 26-11-06 | 18:07

@Murdock
Film het even voor in de dump. Iedere pederast en verstandelijk gehandicapte, die meent dat over de rug van de bloem der natie politiek bedreven mag worden, moet aan de hoogste boom opgeknoopt worden. Het erge is dat die kudt pieten niet eens gifgroen, maar pistache groen zijn. Gadverdamme, als een neger al mocht kiezen om een andere kleur te kunnen zijn, dan kiest ie toch niet voor pasteltinten, mag ik hopen.

CoJoNes | 26-11-06 | 18:06

@Koerbagh. Nostalgische mensen vinden het leven vaak zinvoller, las ik gisteren in het NRC.

knutsel | 26-11-06 | 18:04

Weet je waar die kinderen nou echt bezorgd over waren?
Dat Sint te laat zou komen. Of ie wel aan zou komen met zijn cadeautjes.
En inderdaad. Dat is waar je je over op moet winden.

@G-unite
Anders kom ik wel, zwart geschminkt en wel, bij je optreden.

ristretto | 26-11-06 | 18:03

@69: Nee nee je snapt het niet, het is mijn idee voor ZWARTE KLAAS, even beter lezen.

MiRRoRMaN | 26-11-06 | 18:03

@MiRRoRMaN
Dus allochtone kinderen in jouw omgeving krijgen geen cadeau's met sinterklaas?
Dat is in mijn omgeving wel anders, net als mij kopen ze een hoop wat ze op 5 december in naam van Sinterklaas aan hun kinderen geven.

69 | 26-11-06 | 18:02

Zullen we een rituele gekleurde piet verbranding houden op 5 december?

Jan-Joost Boezeroen | 26-11-06 | 18:01

Het zal me niets verbazan als de Kerstman ook met vervroegd pensioen moet gaan, de PvdD zal wel wat te zeiken hebben over Rudolph en zijn rendiervriendjes.

Deadhunter | 26-11-06 | 18:01

@ koerbagh 26-11-06 @ 17:54

en straks moeten snickers ook opeens snegers gaan heten.

kolonel klootoog | 26-11-06 | 18:01

-weggejorist-

bte2fbho | 26-11-06 | 18:00

CoJoNes 26-11-06 @ 17:55

nou ja nu niet meer he ;)

LibertasSimplex | 26-11-06 | 17:59

Al die zeiknegerts moeten gewoon eerst cultureel bijscholen voordat ze beginnen te mekkeren. Als wij hun cultuur afzeiken heet dat discriminatie, maar anders om is het emancipatie. Flikker toch op. Iedereen heeft recht op zijn eigen culturele eigenaardigheden voor zover dat het maatschappelijke leven niet verstoort. Die regenboog shit is gewoon dikke linkse onzin. Ik zeg, dicht draaien die geld kraan.

HJdeT | 26-11-06 | 17:58

@Josef Vissarionovits 26-11-06 @ 17:53
Zo te zien heb je jaren niet naar het Sinterklaasjournaal gekeken. Dieuwertje doet dit al zo'n tien jaar.
Dus waarom zo'n drukte?
Je bent duidelijk iemand die op de "hoogte"is van het nieuws.

ristretto | 26-11-06 | 17:57

eej Misschien kan Gerrit Zalm een baantje krijgen als regenboogpiet?!

WillemIII | 26-11-06 | 17:56

@Libertas
Even tussendoor, heb jij al wat in je agenda op 5 december?

CoJoNes | 26-11-06 | 17:55

Wacht even wacht even jongens, ik heb een idee. Ik wil graag de ZWARTE KLAAS introduceren. De Zwarte Klaas is een gehandicapte homofiele neger van middelbare leeftijd met witte pieten. Dit zijn gewoon blanke Nederlanders getoogt in een huppelpakje. Zwarte Klaas geeft alleen getinte en buitenlandse kindertjes kadootjes en snoep, kadootjes zijn veelal de Koran, nieuwe hoofddoekjes, halal vlees en biologische hapjes zonder kleur en smaakstoffen of dierlijke vetten. Tijdens het suikerfeest zien we Zwarte Klaas ook dan slacht hij een schaapje af voor ogen van de kinderen, uiteraard via de regels van de Halal. De witte Nederlandse kindertjes zal hij vertellen dat ze stout zijn geweest omdat hun voorouders slaven hebben gehad en dus krijgen ze nooit wat, nooit, geen enkel jaar. Ooit. Alleen de lieve buitenlandse kindertjes krijgen dus de halal giften. De witte pieten zullen net als normaliter zwarte pieten truukjes doen voor het publiek en ze delen folders uit over hoe fout racisme is. Tevens strooien ze met belastinggeld ipv pepernoten, maar wederom alleen voor de buitenlandse kindjes.

MiRRoRMaN | 26-11-06 | 17:54

@CoJoNes 26-11-06 @ 17:49:
Ook zoiets: Raider moest ook opeens zo nodig Twix gaan heten. En het kartonnetje in de Bounty, waar je zo fijn mee kon knutselen als je het ophad, is ook al uit de verpakking verdwenen. We gaan echt naar de kleaute!

koerbagh | 26-11-06 | 17:54

Buiten wat ik er al over heb gevloekt, klopt het gekleurde pietenverhaal ook nog es niet. Als al die knechten geknecht worden door de blanke Claes, dan wordt het zeker beter als deze slavendrijver niet 1, maar alle rassen en kleurtjes onder zijn woest klappende meesterzweep houdt? Yeah right. Niggas please
Nog 1tje dan: black power!

LibertasSimplex | 26-11-06 | 17:54

Is Sinterklaas eigenlijk niet gewoon het toppunt van nederlandse integratie,
hij woont tenslotte al eeuwen in een zwarte wijk?

69 | 26-11-06 | 17:53

Vroeger vond ik Dieuwertje wel geil,ik heb haar jaren niet meer
op tv gezien.Ze heeft nu wel een verlopen kop gekregen.
Nu heeft ze het hoogte punt van haar carierre bereikt,presenteren
van het Sinterklaasjournaal...
Wat een afgang.

Josef Vissarionovits | 26-11-06 | 17:53

'Zelf een gekleurde piet gezien?' Nee, wel gekleurde informatie van NPS en NOS. En mocht ik goedverdoemme zo'n gifgroene kloodtzak aantreffen, dan trap ik 'm meteen op de boot naar 020.

Murdockyoufool | 26-11-06 | 17:51

gadverdamme!!! dieuwertje ga eens heel snel deaud!!!!!!

scootah rijdert | 26-11-06 | 17:51

PIETEN ZIJN ZWART.

En daar moeten alle negerts gewoon maar mee leren leven. En al die ontettend correcte huppelkutten ook.

Spacecowboy | 26-11-06 | 17:49

Treets, Raider, Caddy en Zwarte Piet, koester het koerbagh.

CoJoNes | 26-11-06 | 17:49

@Gangster of love
Of heet je Ronald?

69 | 26-11-06 | 17:48

@Mikado 26-11-06 @ 17:45:
Flikker nou eens op met die wikipedia copy-paste.
Het linkje staat er al, iedereen heeft het kunnen lezen. Draag iets nuttigs bij of sterf een langzame deaud.

koerbagh | 26-11-06 | 17:48

Zwarte Piet hoor soewart te zijn. Soewart en dom ... zo doen wij het hier al jaren en zo hoort het. Overigens heb ik niets tegen negers, ik heb er zelfs een paar als vrienden (als dat niet dé politiek korrekte disclaimer is ...).

Bigi Bana Boy | 26-11-06 | 17:47

@Gangster of love
Grote voeten.

69 | 26-11-06 | 17:47

Beste meneer/mevrouw

Hierbij wil ik even kwijt dat de gene die de “gekleurde pieten” heeft bedacht een idioot is. Dit noem ik het verwaarlozen van je cultuur in het kader van correctheid. Wat is jullie plan, langzaam alle zwarte pieten vervangen door gekleurde pieten, zodat over 10 jaar kinderen niet meer weten wat een zwarte piet is? Ga toch fietsen

Met vriendelijke groet

Timster

timster | 26-11-06 | 17:47

@angster of love 26-11-06 @ 17:44
ik wel een beertender op de bar.

RedScorpion | 26-11-06 | 17:46

*boosheid* menn, geef de schoorsteen de schuld van het kleurtje en je bent ook klaar. optiefen met iedereen die sinterklaas wil veranderen, dat is zo'n beetje het kernpunt van de nederlandse cultuur.

eendst | 26-11-06 | 17:46

Jongens. sorry hoor, maar als dit jullie cultuur is dan is dat wel erg achterlijk! zwarte piet in de cultuur = boerka in cultuur. Zo zie je maar weer hoe kortzichtig iedereen is. LucasdelinkseLUL heeft gewoon gelijk.

terrormannetje | 26-11-06 | 17:45

-Edit: three strikes out BAN! -

Mikado | 26-11-06 | 17:45

De russen zitten er achter. Ze proberen ons sinterklaasfeest te elimineren om vervolgens de sint te ontvoeren naar rusland.
oftewel die pieten zijn vergiftigd

toch?

offspring | 26-11-06 | 17:45

Kan het programma een waarderingscijfer geven van 1 ster tot 5 sterren waar blijf dat bindend sem advies van geen stijl???? O ja als de sint dit toevallig lees ik wil een Beertender in mijn schoen!

Gangster of love | 26-11-06 | 17:44

Kan iemand de belastingsdienst ook even aanklagen?
Die hebben het constant over witte en zwarte inkomsten en vinden bovendien dat wit goed en zwart fout is.

69 | 26-11-06 | 17:44

@Mikado 26-11-06 @ 17:39
ach arme ziel.
pas maar op anders komt bruine piet je straks halen. En dan mag je zijn slaaf gaan spelen.

RedScorpion | 26-11-06 | 17:43

Mikado 26-11-06 @ 17:39

I love Zwarte Piet.!..Sinterklaas minder, maar dat komt omdat ie altijd dronken is...als ie komt

rosalie | 26-11-06 | 17:42

@Varreke 26-11-06 @ 17:40

In Limboland lopen er net iets meer gekken rond dan in de rest van Nederland. En aan dat feest op de Waddeneilanden te zien heeft het zich nu daar ook verspreid.

Kimmeltje | 26-11-06 | 17:42

@koerbagh 26-11-06 @ 17:39

Mjah ik zal dus wel piepjong zijn :P

Kimmeltje | 26-11-06 | 17:41

Kimmeltje 26-11-06 @ 17:30

Hoezo? Hier in Limburg viert men hetzelfde sinterklaas feest als in de rest van Nederland, dus ik weet niet wat je probeert te insinueren.

Varreke | 26-11-06 | 17:40

Oooh dit is echt erg, ik heb zo'n verschikkelijke hekel aan het verwaarlozen van onze cultuur in het kader van correctheid.

timster | 26-11-06 | 17:40

Kimmeltje 26-11-06 @ 17:33

Koerbagh is tijdloos.

rosalie | 26-11-06 | 17:40

@Kimmeltje 26-11-06 @ 17:33:
Oud genoeg om te weten dat M&M's vroeger Treets heetten.

koerbagh | 26-11-06 | 17:39

@flesjehertogjan

Het feit dat zwarte pieten zwart zijn is verkeerd. Het is hoe je het bekijkt racistisch, mensen die zeggen dat het door de roet komt sluiten hun ogen voor het verkeerde. Pieten worden gelukkig steeds slimmer, trouwens het hele feest wordt volledig commercieel verkracht. Hoe Nickelodeon Sinterklaas afschilderd, dat is pas walgelijk, die Sint is erg grof, chagrijnig en de pieten zijn dom en spelen spelletjes met de sint, een balnek presentatrice moet alles oplossen... Het moet voor eens en altijd maar eens afgelopen zijn met het begrip "Zwarte Piet", het is racistisch. En dat gelul over tradities is ook onzin, het verhaal is door de eeuwen heen steeds veranderd...

Mikado | 26-11-06 | 17:39

@theedrinker 26-11-06 @ 17:27:
Sunderum op Terschelling (op de Oostelijke helft althans, op West doen ze er minder aan) is een verkleed zuip-feest. De "sunderums" verkleden zich onherkenbaar en gaan van huis tot huis (tenminste die huizen die 'open' zijn) om iedereen flink de waarheid te vertellen en goed te roddelen. (En goed dronken te worden). De kunst voor de overigen is dan te raden wie wie is.

koerbagh | 26-11-06 | 17:38

@knutsel
Ik denk dat ze dat dan niet goed begrepen hebben uitgezonderd Michael Jackson.
Ipv wit te worden zijn ze daar jurken gaan dragen als sinterklaas en denken ze nu dat zij de baas zijn.

69 | 26-11-06 | 17:38

Heee,pppssst zwarte piet.....,,,,,, geyle neuqsex???

Stijlloze Aarsfistel | 26-11-06 | 17:35

Die NavigatiePiet door de regenboog gevaren...... flikker eens ongezien een typhusend op!!!
Koop dan een Negerhut Van Ome TomTom navigatie en leer eens goed varen!
Zwarte Piet is net als de molens en klompen, cultureel erfgoed!

RobDrop | 26-11-06 | 17:33

@koerbagh 26-11-06 @ 17:32

Shit man hoe oud ben jij? :D

Kimmeltje | 26-11-06 | 17:33

@Multikuli 26-11-06 @ 17:30

Probeer het zou ik zo zeggen.

Kimmeltje | 26-11-06 | 17:32

Mikado 26-11-06 @ 17:22
"Terwijl Sinterklaas altijd statig en gedistingeerd is, gedragen de Pieten zich als acrobaten en grappenmakers die vaak kwajongensstreken uithalen."
Correct. Wat verder opvalt is dat de Pieten zich enigszins dom voordoen?! Zie bijv. fimpje.. Ik vind dat ook niet kunnen. Dat negers meer acrobatisch vermogen hebben is tot daar aan toe, maar die walgelijke suggestie van de NPS dat negers dom zouden zijn gaat er bij mij niet in. Schande!

flesjehertogjan | 26-11-06 | 17:32

Negerts stelen!
Zwarte Pieten geven!

Atelier_la_au | 26-11-06 | 17:32

LOL @Kimmeltje 26-11-06 @ 17:25
Prima.. Terug on-topic:
Toen M&M's nog gewoon Treets heetten waren die ook gewoon allemaal bruin. Plotseling mocht dat blijkbaar niet meer en werden het ook allemaal gekleurde. Dit is dus gewoon een M&M-ificatie van de zwarte piet, en ik wil gewoon Treets.

koerbagh | 26-11-06 | 17:32

@Lemster 26-11-06 @ 17:27

*kotst mee om de woorden van LibertasSimplex @ 17:29*

:P

Kimmeltje | 26-11-06 | 17:31

Offspring 16:56 gaf de voorzet al, ik zal em maar even inkoppen.
Dat er nu meerkleurige Pieten zijn maakt het alleen nog maar erger, de enige blanke - de Sint - is namelijk de baas. Conclusie: de blanke man heerscht over alle kleuren, niet alleen over de zwarten. Dat de enige kleur voor Pieten zwart is zou je dus kunnen opvatten als damage control of anders moeten de Pieten ook maar gewoon wit worden, want dat is dan de boodschap: Niemand is een knecht zolang hij maar wit is.

knutsel | 26-11-06 | 17:31

Maar goed, als ik naar de politie ga en zeg dat ik een gekleurde in elkaar ga meppen, krijg ik dan een andere behandeling dan als ik zeg zwarte?

Multikuli | 26-11-06 | 17:30

@theedrinker 26-11-06 @ 17:27

Altijd al geweten dat de bewoners van de Waddeneilanden veel overeenkomsten tonen met 'personen' uit Limboland.

Kimmeltje | 26-11-06 | 17:30

Kimmeltje 26-11-06 @ 17:22

En de woorden van velen *kuch

LibertasSimplex | 26-11-06 | 17:29

@theedrinker 26-11-06 @ 17:27: weet je zeker dat het over de waadeneilanden gaat? Klinkt meer als een of ander zandbakland.

sammy de moraalridde | 26-11-06 | 17:29

Was ik dan de enige die gekleurde pieten zie als een allegorie naar den heden daachse maatschapij? Met name de verwijzing dat alle gekleurde pieten terug naar waar ze vandaan kwamen moesten gaan vond ik treffend. Al dat geouwehoer over afbraak van tradities is gewoon een ouwe sok. Voor die koters maakt het echt geen fuck uit of het nou een geel-groene-paarse zwarte piet is. Als er maar lol en cadeaux zijn.

Holden Caulfield | 26-11-06 | 17:29

@ Lagonda 26-11-06 @ 17:03

Sterker nog, het is al een keer eerder gedaan.. De gekleurde pieten dan.
Ik meen ergens in de jaren '80 of '90.. Maar ze gingen nog een stapje verder want alleen blauw zijn is natuurlijk ook fout. Dus liepen ze bij de intocht al met half paars, half blauwe pieten en nog gekkere. Welk kudt excuus ze toen hadden weet ik niet meer.

Papierprikkert | 26-11-06 | 17:29

BTW, sinterklaas geeft ook zijn voorkeur voor politieke meerderheid... Zie uitzending van gister (zaterdag)...

Santtu | 26-11-06 | 17:28

@*Sletje* 26-11-06 @ 17:08
goed gesproken, ben trots op je!

RedScorpion | 26-11-06 | 17:28

kotst.....

Lemster | 26-11-06 | 17:27

nl.wikipedia.org/wiki/Sinterklaas#Conc...
Concurrentie
Op de waddeneilanden wijkt het feest sterk af van wat in de rest van Nederland gebruikelijk is. Hier viert men rond 5 december Sundeklaas; (..) In de straten lopen de mannen gemaskerd en verkleed rond als 'Sinteromes', 'Klaasomes', 'Sunderums' of 'Sunderklazen' rond. Vrouwen en kinderen moeten binnenshuis blijven. Wie buiten komt krijgt 'slaag'. De uitdaging is, om toch buiten te lopen en de mannen te ontwijken.

theedrinker | 26-11-06 | 17:27

Roodkapje, met haar rode kruis, mag ook niet mee...,

Hyppo Kriet | 26-11-06 | 17:26

MAXIMO 26-11-06 @ 16:55
Toen Wodan heerste over de Noordelyke Wereld? Ver voor de slaventijd, toen de Aragon nog heerste in de Lage Landen en de Moren nog een Kalifaat in Andalusië hadden toen gaf de Moor kleur aan de Piet. Maar daarvoor was ie er ook al

MAXIMO 26-11-06 @ 17:12
Iets gemist in je jeugd. Heb prenten uit 1600 en 1700 gezien met Sinterklaas en Zwarte Piet.

jecus | 26-11-06 | 17:26

Kewl, ik kijk ook. Je weet maar nooit of dit de laatste keer is dat je zwarte pieten in het wild ziet rondhuppelen.

G-unite | 26-11-06 | 17:25

@koerbagh 26-11-06 @ 17:22

Oke oke met deze uitleg kom je al wat minder pervers over :P
Niet dat je nu volledig zuiver van geweten kunt zijn hoor! Ik hou je in de gaten!

Kimmeltje | 26-11-06 | 17:25

De boot is door de regenboog gevaren en niet eroverheen! Doe jullie huiswerk toch eens goed! Als gevolg zijn ook de pagina's in het boek verkleurd en onleesbaar, dat wordt dus geen cadeautjes dit jaar, tenzij jullie braaf je verlanglijstje in je schoen stoppen!

Santtu | 26-11-06 | 17:25

Wat een gelul.
Ieder jaar is er een andere verhaallijn. Ik kijk nu met de kinders naar het Grote Sinterklaasfeest. Geen gekleurde Piet in zicht.
Niets om je zorgen over te maken.
Wel over de achterlijke racistische inslag van veel reacties hier.

ristretto | 26-11-06 | 17:24

Herman Flipsen 26-11-06 @ 17:21: OK.

sammy de moraalridde | 26-11-06 | 17:24

-Edit: het is hier nog steeds geen wiki klembord -

Mikado | 26-11-06 | 17:22

@Kimmeltje 26-11-06 @ 17:15:
Nou, ze gingen echt niet helemaal naakt hoor... En het was 1 grote ruimte (sporthal) waar ze werden geschminkt enzo. Dus ik vermoed alleen maar dat onder die bh'tjes tieten zaten en de slipjes kutjes verborgen. Het lijkt me een volkomen normale aanname. En ik had geen tijd om tegen de muur te leunen. Er komt qua organisatie nogal wat bij kijken zo'n intocht, dus er moest gewoon werk verzet worden. Enne, ik kauw zelden tot nooit kauwgom.

koerbagh | 26-11-06 | 17:22

Jan-Joris-Jaap-Joop 26-11-06 @ 17:20

Heel zinnig. Helemaal mee eens. Hulde! lol

LibertasSimplex | 26-11-06 | 17:22

@G-unite (17:00)
Laat je niet foppen. Dat is Roger Moore en die weet wel raad met bommen.
-
De huispiedt maakt zich in het filmpje druk over de groei van de multikleurtuele pakjesbeaut. "Het zijn er allemaal zoveel, ies eng en moeten terug naar eigen land". Maar gelukkig zegt de PvdA-stemmende Sint: "Ze doen hun werk toch? Dat jouw werk nu kudt is, daar moet je je maar even in schikken".

DiagnosisTyphus | 26-11-06 | 17:21

@sammy

Laten we het houden op een bewoner van het Byzantijnse rijk, meer gespecificeerd een Lyciër.

Herman Flipsen | 26-11-06 | 17:21

-Edit: het is hier geen wikipedia klembord -

Mikado | 26-11-06 | 17:20

Maar gelukkig krijgen al die zielige kindjes met bruine ogen in de Transvaalbuurt in Den Haag toch kadootjes van de Goedheiligman. Dat gaat gebeuren onder politiebewaking in een sporthal! De Sint, een oude blanke man met kruistekens op zijn gewaad en Zwarte Pieten in zijn gevolg kan daar niet meer veilig over straat. Sint is niet haram. Kadootjes zijn dat wel. Ies Graties!

Jan-Joris-Jaap-Joop | 26-11-06 | 17:19

Tefal 26-11-06 @ 17:10

Juustem, "zwart als roet" geldt dan eigenlijk voor de pietermannetjes in Nederland als zodanig. Klaar toch? de NPS zal "de zwarte dood" (de pest) ook wel gekleurde dood willen noemen, kan niet anders.

rosalie | 26-11-06 | 17:19

Ik heb een idee,als we nu een groot deel van de Allochtonen ook een ander kleurtje geven,rood geel,blauw en zo,dan lijken het er wat minder en wordt het sinterklaasfeest ook weer kleurecht!

dukeone | 26-11-06 | 17:18

Kimmeltje 26-11-06 @ 17:01

Once you go LibertasSimplex, you never go back ;)
MAXIMO 26-11-06 @ 17:12

Dat racist meende ik niet btw, was grappig bedoeld, mijn excuus. Ik begrijp niet waarom Piet weg moet, dat is ras benadrukken waar het er al uit was geevolueerd. Het is gewoon een karakter in een verhaaltje. En ik vind dat we niet mogen worden bestolen van dat verhaaltje.

LibertasSimplex | 26-11-06 | 17:18

Dan kunnen we met kerstmis hetzelfde doen MAXIMO, maar bijna niemand spreekt nog keltisch. Het gaat om de traditie zoals wij hem beleven, en dat moet je niet afbreken omdat, ja waarom eigenlijk?

Multikuli | 26-11-06 | 17:18

Zwart zijn negerts en pieten zijn nu gelukkig niet zwart meer maar gekleurd. Een negert die blank wil zijn zegt genoeg. Dus een neger is zwart en die verwissel je nu niet meer met zwarte piet. Dat wil je piet toch niet aandoen dat ze een turk voor negert aanzien.

monaco | 26-11-06 | 17:17

@frozenhenk 26-11-06 @ 17:12

Is geen speld tussen te krijgen!!
Zelfs mijn Surinaamse vriendin speelt zwarte piet tijdens de intocht in het dorp.
DEAUD AAN DE "POLITIEK CORRECTE" SUKKELS

rot smurf | 26-11-06 | 17:17

Herman Flipsen 26-11-06 @ 17:09: Dat Patara ligt in wat wij tegenwoordig Turkije noemen, klopt wel, maar dat werd in die tijd door Grieken bewoond. De Turken zwierven toen nog over de Centraal-Aziatische steppes.

sammy de moraalridde | 26-11-06 | 17:16

@koerbagh 26-11-06 @ 17:11

Toch vraag ik me dan af waarom je in de dameskleedkamer moest rondhangen... zie het al voor me.. al kauwgom kauwend leunend tegen de muur.. kijkend naar een paar zwarte pietjes die al giechelend (want er kijkt een enigzins enge man mee) hun kleertjes uittrekken en hun edele delen ontbloten....

Perverseling!! :P

Kimmeltje | 26-11-06 | 17:15

Eens een zwarte piet, altijd een zwarte piet.
Wet van de correctheid, aldus deaardeisplat!

deaardeisplat | 26-11-06 | 17:15

Lievr gewoon blanke pieten, zwarte, bruine en chinese, maar dan op een andere manier graag.

en @vitaminerijk peertje 26-11-06 @ 16:28

Zwart door roet is later verzonnen, het is gewoon een blanke met zwarte knechten PUNT. Heb geen niet-zwarte pieten gezien eigenlijk...

Mikado | 26-11-06 | 17:14

LibertasSimplex 26-11-06 @ 16:59
Tuurlijk wordt ie afgeschilderd als een kindervriend, een vijandige onderdrukte Zwarte Piet aan de kettingen zou niet zo goed in de markt liggen en waarschijnlijk teveel op het kinderlijke onderbewustzijn inhakken.
Anno 2006 is het inderdaad een rappende met "Bling-Bling" goud en met veel oe's pratende zwartgeschminkte blanke maar dat neemt niet weg dat vroeger dat feest een lange tijd zonder Piet werd gevierd zonder dat hij werd gemist. Waarom niet terug naar die originele oorsprong?

MAXIMO | 26-11-06 | 17:12

zwarte piet is zwart, schimmel is wit, sint vaart op stoomboot. niet voor discussie vatbaar. wie niet tevreden is valt maar dood. klaar, einde,

frozenhenk | 26-11-06 | 17:12

het wordt hoog tijd dat we Rayman is laat weer op de bananenboot richting Suriname stomen: optiefen met die zogrnaamde Nederlanders die geen Nederlander willen zijn.

collapse | 26-11-06 | 17:11

LOL @Kimmeltje 26-11-06 @ 17:09:
Nee, ik had een taak, als vrijwilliger van de vereniging die de intocht organiseert. Dus ik was er volkomen legaal.

koerbagh | 26-11-06 | 17:11

Zwarte Pietjes zijn kinderarbeidertjes van rond de twaaklf jaar, die door hun kleine postuur als schoorsteenvegertjes tewerk werden gesteld. Ze verdienden weinig, waren de schoffies van de buurt. Omdat ze zoveel kansen konden gebruiken mochten ze 1 keer per jaar Sinterklaas helpen, de beschermheilige van de kinderen. Pietjes zijn zwart door hun werk, ze hebben een 'roe' waarmee ze de schoorsteen vegen. Het waren knechtjes van een baas, kindertjes in de leer. Ze waren gewoon blank, gewoon Nederlands. Als we DIE traditie nou es in ere herstellen zijn alle beroepsallochtonen weer stil, en weten wij tenminste ook weer wat meer van onze eigen cultuur. Dat de NPS het zelfs niet weet -of zelfs niet probeert te weten te komen- is redelijk mongool, oh wat kruipen we graag in de rol van gemene kolonialist die de wereld heeft bestierd.

Tefal | 26-11-06 | 17:10

Dit is dus wat de door links veelgeprezen multikul samenleving brengt: Ruzie en verdeeldheid. Eigenlijk hoop ik al dat er een rechtse beweging ontstaat die al die politiek correcte linkserts eens een keer voor hun bek slaat. Sterker nog: Ik begin al te hopen op een rechtse staatsgreep. En ja, verder ben ik normaal en universitair geschoold. Maar door dergelijke acties die een hoog "vechten tegen de linkse media bierkaai" gehalte hebben, krijg ik wel dergelijke gedachte.

Nog bedankt Den Uyl en de FNV, voor jullie veelgeprezen multikul samenleving, waar de samenleving echt beter van zou worden.
En NPS, ga eens deaud! En snel ook!

Tarak | 26-11-06 | 17:10

Eigenlijk heel apart dat veel mensen toch rechts stemmen. Als je ziet hoeveel uurtjes muffe indoctrinatie zij achter de kiezen hebben vanaf het moment dat zij de kinderopvang ingingen.

Je zou verwachten dat na zoveel linkse betutteling NL een natie zou zijn van 80% bedplassende GL volgelingen.

Jan Passant | 26-11-06 | 17:09

@sammy de moraalridde 26-11-06 @ 17:07

Sint was weldegelijk een Turk, hij is geboren in Patara en dat ligt in wat wij tegenwoordig Turkije noemen

Herman Flipsen | 26-11-06 | 17:09

@koerbagh 26-11-06 @ 17:05

En daar was jij zomaar *oepserdepoeps* beland of niet? ;)

Maar goed dat maakt ook wel weer duidelijk wat Libertas zei...

Kimmeltje | 26-11-06 | 17:09

@sammy de moraalridde 26-11-06 @ 17:07:
Of een Cyprioot. Daarvan weet je ook nooit of een nu een Turk is of een Griek.

koerbagh | 26-11-06 | 17:09

blijf met je tengels van de zwarte piet af net zoals de nergerzoenen en de blanke vla ;-)

tegenpool | 26-11-06 | 17:09

Rot toch op.
Bij ons op de zaak word al sinds enige jaren de rol van zwarte piet tot ieders tevredenheid ( jaaaaa, dus ook door de pieten zelf) ingevuld door een Surinamer en een "zwarte" Amerikaan.
De enige eis die beide heren hebben is dat ze wel keurig geschminkt worden :-)
Dus, tegen alle "politiek correcte onbespoten groente vreters"zou ik willen zeggen, KRIJG ONGEZIEN DE TYPHUS EN GA EENS DEAUD DOEN!!!!!!!!!

rot smurf | 26-11-06 | 17:08

@ Sammy.
Ook goed.

Nappert | 26-11-06 | 17:08

MAXIMO 26-11-06 @ 16:57

Heel simpel een traditie de WIJ hier in ere willen houden,Ik durf te wedden dat het met kerst straks net zo gaat,altijd maar commentaar over wat wel en niet,zint het niet,u bent vrij te vertrekken naar een ander land waar de burka in is bv.

*Sletje* | 26-11-06 | 17:08

@rosalie 26-11-06 @ 17:03:
Nee ik snap er niks van. Maar da's normaal. Ik heb die policor kronkel nooit gehad. Gelukkig maar.

koerbagh | 26-11-06 | 17:07

@Nappert 26-11-06 @ 17:04: Sinterklaas was geen Turk maar een Griek.

sammy de moraalridde | 26-11-06 | 17:07

Mooi staaltje morele superioriteit van de publieke omroep weer. Zij draaien liever een eeuwenoude traditie de nek om door in te stemmen met de protesten van een kleine groep allochtonen en geven zo blijk van hun warme gevoel van medeleven voor deze "achtergestelden". Culturele vernietiging is tenslotte ook wat waard voor de progressieven onder ons.

Aussie | 26-11-06 | 17:07

@Kimmeltje 26-11-06 @ 17:01:
Bij ons in 't dorp hadden de zwarte pieten bij de intocht allemaal blanke tieten en een kutje. Die toonden ze niet in 't openbaar natuurlijk, maar ik was in de gelukkige omstandigheid dat ik in de kleedkamer was waar sint en de pieten hun kostuumpjes aan deden.

koerbagh | 26-11-06 | 17:05

Doet me trouwens denken aan die negerzoenen-onzin van een paar maanden geleden, dat was ook van die politiek-correcte bullshit.

Nappert | 26-11-06 | 17:05

Als de Zwarte Piet al een slachtoffer zou zijn van de slavernij, dan geldt dat nog niet van de negerts van nu.
Maar goed, áls die negerts zich gediscrimineerd voelen, moeten ze mij daar niet mee lastig vallen. Sinterklaas is namelijk een TURK. Ik verzin 't niet, zoek maar op: 't was een of andere Turkse bisschop. Dus, discriminatieslachtoffers: poets 't roet van je kop en ga turken lastig vallen.

Nappert | 26-11-06 | 17:04

Door de regenboog gevaren haha.
Navigatiepiet, ga eens deaud!

flesjehertogjan | 26-11-06 | 17:04

Gadverdamme wat een politiek correcte verkrachting van onze tradities.

Ben benieuwd of ze hier mee weg komen

Peter Pielemuis | 26-11-06 | 17:04

Het gekleurde-pieten-idee is niet nieuw; daar lopen ze in de linkse echelons van onze staat al langer over te denken. Het past helemaal in de die goede ouwe rooie traditie van hersenspoeling en indoctrinatie. De schoolgaande jeugd is via dezelfde kanalen reeds in de goede richting gezet. De zg. 'onafhankelijke' maar zwaar gesoepsidieerde 'onderwijsondersteunende' staatssites --- in elkaar gezet door dezelfde zwik adviesorganen die ook bij de NPS een vinger in de pap hebben als het over educatie gaat --- bieden al geruime tijd dit soort verhalen aan; dit om de reeds zwaar overbelaste docenten te helpen met hun onderwijstaken.

Zie bijvoorbeeld www.anno.nl/anno/anno/i001417.html

Let ook even op het mooie detail in de laatste alinea: Sint is ooit lastiggevallen door allochtone jongeren *omdat zij zich gediscrimineerd voelden* door de zwarte pieten. Dus geen ballorige ettertjes, nee nee, heuse verzetsstrijders tegen die verwerpelijke wittemanscultuur.

Lagonda | 26-11-06 | 17:03

koerbagh 26-11-06 @ 16:57

Wit geschminkt is altijd erger dan zwart geschminkt.....snap je? Vandaar dat zwarte pieten volkomen policor zijn...hier in NL. Maar dat snappen ze bij de NPS (nog) niet.

rosalie | 26-11-06 | 17:03

MAXIMO 26-11-06 @ 16:57

Wat jij vindt doet niet terzake,het gaat om de kinderen.

*Sletje* | 26-11-06 | 17:03

Wat een misselijk gelul!

Pieten zijn zwart, of het nou komt van het roet van de schoorsteen, of dat ze negers zijn.
Zwart godverdomme!

Als ik een regenboog piet tegenkom zal ik die idioot persoonlijk lynchen.

Alle regenboog pieten het land uit!

ratherbedownthepub | 26-11-06 | 17:03

Ik vind Sinterklaas een verschrikkelijk feest.
Liedjes zingen voor een Christelijke dode man met een baard?
Het lijkt wel bidden in de kerk....

da wizard | 26-11-06 | 17:02

@LibertasSimplex 26-11-06 @ 16:59

Daar komt bij dat het echte bewijs voor het neger zijn niet eens te zien is! (als het goed is..:))

Kimmeltje | 26-11-06 | 17:01

Wat een walgelijke dosis politieke correctheid van de NPS. Overigens is Fleischbaum daar ook niet vies van, zag ik laatst bij P&W.

sammy de moraalridde | 26-11-06 | 17:00

Pfff, zo gaan kinderen het helemaal niet meer geloven. Dit is toch helemaal niet geloofwaardig, ga eens deaud.

Hertog Joris | 26-11-06 | 17:00

@ dukeone

MULTILOL!!!

Ion Susai | 26-11-06 | 17:00

MAXIMO 26-11-06 @ 16:55

Zouden de kinderen dat ook moeten lezen, van in de geschiedenis enzo? Ik heb de afgelopen tientallen jaren nooit anders begrepen dan dat Piet een trotse, klein beetje spanning inboezemende alleskunner was. Dat is wat Zwarte Piet nu is. En geen slaaf uit een ver verleden. Dat is allemaal politiserend, zelfs racistisch gelul. Omdat ie op een neger lijkt is ie dus een onderdrukte slaaf. Dat werk. Sodemieter op man.

LibertasSimplex | 26-11-06 | 16:59

En nu nog zeiken over de slavernij ook?Wat was daar nu weer mis mee?Je lijkt mijn wijf wel,die legt ook op alle slakken zout.Toevallig was de slavernij een zeer lucratieve handel,waar we flink op vooruit zijn gegaan.En die slaafjes zagen nog eens wat van de wereld,kwamen het dorp nog eens uit he,dus dat was voor hun ook leuk.En voor een flink pak rammel met de zweep ben je tegenwoordig ook niet onder de 200,-euro klaar dus dat was mooi meegenomen.

dukeone | 26-11-06 | 16:59

@wilde_geert 26-11-06 @ 16:56

Kan ik je inhuren?

Kimmeltje | 26-11-06 | 16:58

@blaffer 26-11-06 @ 16:55

"iets donkerder gekleurde" piet????

Herman Flipsen | 26-11-06 | 16:58

Of het is Stormfront propaganda om de gevaren van rassenmenging aan te tonen :D.

Ion Susai | 26-11-06 | 16:58

Nu we het er toch over hebben: Waarom is Pierrot in de Commedia del Arte goedverdomme ALTIJD wit geschminkt? Wat is dat voor schandalige discriminatie? Het lijkt me dat juist negers altijd de zielige clown uithangen.

koerbagh | 26-11-06 | 16:57

*Sletje* 26-11-06 @ 16:56
Waarom?

MAXIMO | 26-11-06 | 16:57

MAXIMO 26-11-06 @ 16:51

Rot op tiefuslul !

*Sletje* | 26-11-06 | 16:56

en heeft de sint ook last van rare kleurtjes?? nee dus! zo zie je maar weer wat het zwakke volk is
wie discrimineert er nu dus eigenlijk?

offspring | 26-11-06 | 16:56

@ redactie: doe deze zin eens editen, het staat zo morsig ;-)
En terwijl u de piepers staat de bereiden.

Verder moet iedereen met zijn poten van onze ZWARTE pieten afblijven en hadden ze Diewertje Blok al tien jaar geleden de grens over moeten kieperen.

malawi | 26-11-06 | 16:56

Eigenlijk vind ik dat de kleur () zwart moet worden afgeschaft, of iig een andere naam moet krijgen. Stigmatiserend etc

blaffer | 26-11-06 | 16:55

Gekleurde pieten, het moet verdomme niet gekker worden! Helaas wordt t dat wel want ik zag laatst dat Sinterklaas druk zat te smsen voor een belspel op tv! Het belspel was overigens niet met zon huppelkutje, maar echt iets voor kinderen, maar toch!

Kimmeltje | 26-11-06 | 16:55

LibertasSimplex 26-11-06 @ 16:54
Ken je geschiedenis. Kijk maar wanneer Zwarte Piet zijn intrede deed.
Dan praten we verder, onbeschaafde.

MAXIMO | 26-11-06 | 16:55

@Traag: Jörgen Raymann mag wat mij betreft zeepjes rapen voor Bubba.....

Stijlloze Aarsfistel | 26-11-06 | 16:55

Jessegatsie, je zult mensen die zombiekleurige Pieten bedenken als ouders hebben.

Ion Susai | 26-11-06 | 16:54

LibertasSimplex 26-11-06 @ 16:52

LOL.

rosalie | 26-11-06 | 16:54

MAXIMO 26-11-06 @ 16:51

Of was je serieus? Van die propaganda enzo? Dan neem ik het scheldwoord terug. Dan noem ik je slechts humorloos.

LibertasSimplex | 26-11-06 | 16:54

-edit is het volle maan ofseau? -

lief-studentje | 26-11-06 | 16:52

MAXIMO 26-11-06 @ 16:51

racist

LibertasSimplex | 26-11-06 | 16:52

Het ergste is dat het onderwijs ook fanatiek meegaat in deze politiekcorrecte nonsens. Op veel scholen moeten de kindertjes naar het Sinterklaasjournaal kijken omdat de juffen en meesters de ontwikkelingen rondom de 'regenboog-pieten' elke ochtend met de kindertjes bespreken. Zo was er een ZWARTE piet die opperde om de regenboog-pieten maar terug te sturen naar Spanje. Dat mocht niet van een boze Sinterklaas want alle pieten zijn immers gelijk. En zo misbruikt de NPS zelfs de eeuwenoude tradidities van een kinderfeest om hun doctrines te verspreiden.

Geertjun | 26-11-06 | 16:52

LoudAndProud 26-11-06 @ 16:47

Niet zeuren Loud, onze pietermannen zijn zwart met kroeshaar en kleding uit die tijd van de Sint, snap je? Das het hele pakket op 5 december.

rosalie | 26-11-06 | 16:52

En Jörgen Raymann dan?
Waarom is deze NPS-piet zwart?

Traag | 26-11-06 | 16:51

De NPS heeft gelijk, hoog tijd dat die shit wordt afgeschaft.
Zwarte Piet is enkel een propagandistische PR-stunt uit een ver verleden om de slavenhandel te vergoeilijken. Uit de tijd dus..

MAXIMO | 26-11-06 | 16:51

NEDERLANDERS, LET OP UW SAECK!!! Er wordt op dit moment door de linke, linkse staatsomroep op een verschrikkelijke manier een eeuwen oude traditie de nek om gedraaid. Waakzaamheid is geboden! Wat willen ze bereiken? Dat de commercie hier handig op inhaakt, en voor je het weet hebben ze hun zin! De WEG-MET-ONS beweging is al wat langer aktief en zal niet eerder rusten voordat ons Nederlanders alles ontnomen is!

HP de Tijd lezer! | 26-11-06 | 16:49

@nonick
Wie bedoel je met "je" in dit verband?

Isnatuurlijkookzo | 26-11-06 | 16:48

@nonick 26-11-06 @ 16:45
Je bent niet goed bij je hoofd!
Ik als geboren en getogen autochtone Nederlander accepteer zelf ook een heleboel dingen die in Nederland plaatsvinden!En daar zal ik me tegen uitspreken ook, want zoals je misschien niet wist is er in Nederland zoites als "vrijheid van meningsuiting".
Wat nou "je accepteert het hele pakket"?

LoudAndProud | 26-11-06 | 16:47

Ze hadden net zo goed een stelletje illegalen kunnen nemen voor zwarte pieten dit jaar, oh nee dan stelen ze zelf al die kadootjes....

MiRRoRMaN | 26-11-06 | 16:47

Als het volgend jaar weer gebeurt, ga ik hoogstpersoonlijk tijdens de overblijf groep 1 en 2 'voorlichten' over de Sint en zijn Pieten. :c) Als het zo moet, dan schaffen we het gewoon AF.

3*links=rechts | 26-11-06 | 16:47

rosalie 26-11-06 @ 16:45
Jaa dat moet gezegd! Alle eer aan cojo voor het wijzen op deze schandelijk racistische NPS-actie!

LibertasSimplex | 26-11-06 | 16:47

Hier even wat meer infeau, over onze aloude kindervriend
nl.wikipedia.org/wiki/Zwarte_Piet

Hij is zwart, hoe hij aan die kleur is gekomen is voor éénieder te bepalen, schoorsteen, slaaf etc...

In het geval dat het een slaaf zou zijn van een blanke baas, is zijn baas een Turk (geboren in Patara).

Herman Flipsen | 26-11-06 | 16:47

Die Dieuwertje zou eens lekker de roe moeten krijgen. Knapt ze vast enorm van op. ;)

LibertasSimplex | 26-11-06 | 16:46

Nou CoJoNes,

Je fysieke onpasselijkheid heeft geleid tot een topic:)
Inderdaad het Sinterklaasfeest mag geen politiek issue zijn.

rosalie | 26-11-06 | 16:45

Een pepernootschot voor Diewertje en de hele NPS.

Specht! | 26-11-06 | 16:45

Als je gebruik wilt maken van onze scholen, onze economie, onze banen, onze woningen etc zal je ook moeten accepteren dat onze pieten zwart zijn. Je komt naar Nederland of je komt het niet en dan acepteer je het gehele pakket en niet alleen die zaken die je uitkomen!

nonick | 26-11-06 | 16:45

Dit was me bij de intocht ook al opgevallen, dat Dieuwertje een aantal keren had gewezen op een roze Piet die meeliep. Toen was het er nog maar 1. Kon toen nog niet bevroeden dat het een vooropgezet plan was om aan de wensen van een aantal zure negerts en hun politiek correcte handlangers tegemoet te komen. Langzaam onze kleuterts inweken en losmaken van een eeuwenoude traditie, die tegenwordig evenveel met discriminatie te maken heeft als de Meiden van Halal met lekker wijven.

Zou die NPS niet worden afgeschaft, trouwens?

Ben wel benieuwd op welk niveau een dergelijke beslissing genomen wordt. Zullen wel weer overgesubsidieerde adviesraden, belangenclubjes en anti-diskriminaaaasie!-commissies aan te pas zijn gekomen.

ledwatcher | 26-11-06 | 16:42

Overigens is dit al de tweede keer dat we die gekleurde nepperts door onze strot geduwd krijgen. De eerste keer faalde dat jammerlijk. Hopelijk zal de tweede keer net zo verlopen.

Achtertuyn | 26-11-06 | 16:40

-edit blijf eens met je fikken van die caps af -

dukeone | 26-11-06 | 16:39

En bijna dezelfde reaguurders mopperen dat de sint en zijn quasi allochtoonse vrindjes bekogeld en lastig gevallen worden hier weer zeiken dat ze geen ander kleurtje mogen hebben als die pieten verkleuren mogen ze ook wel een baksteen in hun bakkes hebben trouwens, hebben jullie die misselijke groene sint van die kudt reclame van hoe heet die veel te dunne vara en 3fm kerel ook alweer ook misselijk gewoon die correctheid gadverdamme zeg

Jellert | 26-11-06 | 16:39

De trotse Zwarte Piet. Heerser der daken, master of pepernoten. De kastijder van stoute pappa's en mamma's met de roe der rechtvaardigheid. De kadogevert, de Zwarte NegerPiet die buigt voor niemand. Ook niet voor de ouwe baas, die hij uit vrije wil dient. Die Zwarte Piet moet terug! KudtNPS. Black Piet Power!

LibertasSimplex | 26-11-06 | 16:39

witmannen zullen ze nooit worden

drezzior | 26-11-06 | 16:38

Is gewoon marketing hoor. Deden de smurfen ook. Dat uitgerekend jij dat niet snapt, Fleischbaum... Al lang een voorvechter van de Nederlandse Tradities en Identiteit trouwens? Ouderwets hoor, voor een vaandrig van de Nieuwe Media...

veest van pim | 26-11-06 | 16:37

-edit blijf eens met je fikken van die caps af -

Cadzand | 26-11-06 | 16:37

staatstelevisie moet echt deaud :-( Niks is het meer tegenwoordig. Allemaal door die zeurmensen, bah bah bah

stijlvolle kansloze | 26-11-06 | 16:36

Waarom dit op deze manier verneuken?

merlinn | 26-11-06 | 16:36

Nounou GS, hebben jullie echt een week nodig gehad na onze tip hierover?

Tsja lievekijkbuiskindertjes, ook het Sinterklaasfeest is door het multiculti geneuzel voorgoed de nek omgedraaid. Alweer een toegift naar een bevolkingsgroep die zelfs geen flauwe notie heeft van het feit dat zwarte piet eigenlijk een Moor is. Wat betreft de linkse staatsTV die dit door onze strot durft te duwen: Ga 's deaud.

Achtertuyn | 26-11-06 | 16:36

Eigenlijk ben ik aan het wachten op:
1. Boerka-piet
2. hoofdoek-piet
3. besneden-piet
4. keppeltjes-piet
5. crucifix-piet
6. ....

*kotst op politieke übercorrectheid*

Herman Flipsen | 26-11-06 | 16:35

Sinterklaas heeft ook al jaren vaak geen kruis meer op zijn mijter om pakken slaag te voorkomen. Resspekt, weet je

Jan Passant | 26-11-06 | 16:35

Ik heb die zoewarte Pieten nooit vertrouwd, als ik mijn schoen zette was ik blij toe dat ie er de volgende dag nog stond........

Toon Hermans mode off/

Stijlloze Aarsfistel | 26-11-06 | 16:35

Walgelijk.

Verdwaalde T | 26-11-06 | 16:34

-weggejorist-

dukeone | 26-11-06 | 16:32

Wie niet moedig is moet slim zijn

Jan Passant | 26-11-06 | 16:32

Hey, maar ze blijven een zwarte tollie hebben toch?

drbukkake! | 26-11-06 | 16:32

Zwarte pieten zijn geen negerts, want negers geven niets, ze krijgen alleen.
Wat nou discriminatie?!?!?

roebfromtheblock | 26-11-06 | 16:32

Gatverdamme, gatverdamme, Kut NPS Rot toch op met je politieke correctheid.

Tarak | 26-11-06 | 16:32

Dieuwertje Blok moet geweaun door die alle pieten van die Pietenboot eens goed uitgewoond worden......... misselijke trut....................

Stijlloze Aarsfistel | 26-11-06 | 16:30

gezeik altijd, pieten moeten gewoon zwart zijn!! van het roet wel te verstaan
niks geen discriminatie bij

offspring | 26-11-06 | 16:29

Ik ga over me nek van de afbreuk van onze identiteit....

roebfromtheblock | 26-11-06 | 16:29

pieten zijn zwart van het roet uit de schoorsteen waarom zijn al die gekleurde pieten ondertussen dan niet weer zwart geworden? ze hebben toch genoeg schoenen die ze moeten vullen...

vitaminerijk peertje | 26-11-06 | 16:28

Een misselijkmakende manier wellicht?

Ruubse dinsdag | 26-11-06 | 16:28

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl