achtergrond

Geenstijl

Excellentie Cees: groot in wollen sokken

Cees, een uniform doet ook wonderenStaatssecretaris van Defensie Cees van der Knaap was ooit korporaal in het leger, oftwel meneer stond onderaan de pikorde. Inmiddels zegt hij het fantastisch te vinden om met excellentie te worden aangesproken als 'ie met legerpersoneel in contact komt. STASDEF-Cees denkt namelijk dat hij respect van het legerpersoneel krijgt, zonder dat hij daar wat voor hoeft te doen. Hoe de vork echt in de steel zit legt een sergeant, in een ingezonden brief even kort en krachtig uit.
From: sergeant huh Date: Apr 17, 2005 2:47 AM Subject: Excellentie Cees

Ha die Cees,

Ik begrijp dat je graag aangesproken wilt worden met excellentie, omdat dat je zo'n fantastisch gevoel geeft (lachen man, als ex-korporaal heel Defensie voor jou laten buigen, dat moet toch een superieur gevoel van macht geven).

Dat je mij binnenkort voor 4 maanden naar Afghanistan stuurt met niet meer dan een paar PowerPoint briefings, een uurtje of 2 schieten en een "Rules of Engagement" die uitblinkt in 2 dingen, onduidelijkheid en vaagheid, doet natuurlijk niets af aan jouw loffelijke streven om meer gerespecteerd te worden. Om nog maar even te vergeten dat je voor mij het "standaard uitzend pakket" meer dan genoeg vond, wat ik bij gemiddelde temperaturen boven de 40 graden met 6 paar wintersokken en 3 coltruien moet doen blijft voor mij een raadsel.

Ook het feit dat je het alom verguisde "up or out" (het systeem dat je promotie moet blijven maken red.) systeem gaat introduceren, een systeem waar de door jouw zo geliefde Amerikanen al lang van af willen, en het daarmee veroorzaken van een heleboel onrust binnen Defensie geeft ook blijk van jouw diepgaande kennis en zorgvuldigheid vwb Defensie zaken. Ook staat volgens jouw Defensie bekend als een betrouwbare en zorgvuldige werkgever, dit ondanks het feit dat ik op de werkvloer heel andere geluiden opvang (geen nood, al die zeikerds kicken we er gewoon uit, die jongens en meisjes van 17 die je zo graag wilt hebben zeuren inderdaad veel minder, en zijn ook nog eens lekker goedkoop).

Hup Ceessie, ga zo door, jij gaat Defensie eens echt ff een lesje leren !

Groetjes,

Een sergeant

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.