Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

WHO: Europa's vetkwabben blijven groeien

oie_GHNLHMMHk7vZ.gifVolgens een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie is in 2030 iedere Ier ouder dan vijftien jaar te dik. Denk daar even over na. Tweehonderd jaar na de Potato Famine vreten de Ieren zich massaal dood. Belachelijk, natuurlijk. In het rapport wordt ook gesteld dat de rest van Europa Ierland hard achterna gaat. Behalve Nederland, hier vallen we juist af. Zo ziet u maar, de keiharde aanpak met onze War on Obesitas werpt vruchten af. Graag gedaan. Obesitas is namelijk geen ongeneeslijke ziekte waar we een medicijn voor moeten uitvinden. Er is al een remedie: eet beter en beweeg beter. That's it. Stop met het volproppen van je kwabberige wangzakken met suiker en vet. En ontplooi meer activiteiten waarbij je spieren nodig hebt. Obesitas is volledig de eigen schuld van de dikzak. Behalve bij kinderen. Dan is het vooral de schuld van de ouders. Daarom is obesitas ook niet iets om medelijden mee te hebben. Er is geen enkele reden om Vetje van Cholesterol te omarmen met medeleven. Rot op. Jezelf de vernieling in schranzen tot de diabetes tussen je huidplooien door sijpelt en dan verwachten dat mensen je zielig vinden, dat werkt dus niet. Beweeg beter, eet beter, dat heb je helemaal zelf in de hand. En wat de Ieren betreft, we hopen dat ze er een jarenlange hongersnood krijgen, die de Ieren dwingt weer te leven van goedkope gekookte aardappeltjes. En het liefst voordat het eiland afzinkt in de Atlantische Oceaan van al het overgewicht.

Reaguursels

Inloggen

Alsof je van sporten afvalt. Dacht dat dat fabeltje al de wereld uit was.

caspert79 | 07-05-15 | 13:46

Oh ja, standje oorlog was tijdens mn zwangerschap. 9 mnd misselijk geweest 24/7. At te weinig, dus lichaam hield alles vast.

Robin Hood | 07-05-15 | 13:21

Quid, de tiefus voor je. Lekker oordelen. Ik kwam 40 kg aan toen mijn lichaam in standje oorlog ging en ieder grammetje voedsel binnenhield. Nu ruim 6 jaar later ben ik die 40 kg nog steeds niet kwijt. En da's niet omdat ik teveel eet of snoep, integendeel. Ik heb trajecten gedaan (medisch fitness icm dietiste) en viel geen drol af. Als ik ziek ben en ik eet niet, dan kom ik alleen maar aan. Nu al een poos aan het South Beach dieet en ik val geen drol af. Ik heb geen auto en geen brommer. Alles op de fiets of lopend. Ik beweeg meer dan genoeg, maar niets helpt, terwijl mijn gewicht me bij veel extra dingen enorm in de weg zit. En ja, ik ben een onrendabele met enkel een basisverzekering die geen reet vergoedt. Dus zeg jij het maar: hoe ga ik dit oplossen? Ik ben niet zo stom dat ik in die verhalen over artisjokharten trap, maar wel wanhopig genoeg om alle serieuze adviezen ter harte te nemen. Jullie hebben mijn contactgegevens bij de redactie, dus ik hoor graag van je.

Robin Hood | 07-05-15 | 13:20

Geen zorgen, McDonalds is al druk bezig dat resultaat teniet te doen: http://m.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/article/24005436/nederland-groeimarkt-voor-mcdonald-s

sodomengomorra | 07-05-15 | 08:12

Gat in de markt : Liposuctieklinieken openen in Ierland.

alshetware | 07-05-15 | 07:45

Volgens mij komt het allemaal door adhd en dyslexie, daardoor worden mensen moddervette varkens en moeten ze aan de ritalin en de prozac. Daar kunnen ze allemaal niks aan doen hoor, het land is gewoon 1 groot ziekenhuis.

PollekePot | 07-05-15 | 01:36

NL valt af omdat het leven hier met deze regering en belastingen zo duur is geworden dat men zelfs op voedsel moet bezuinigen.We zijn zo zwaar fiscaal geplukt dat zelfs een ijsje eten er niet meer af kan.Dus dik worden zit er voor ons niet meer in omdat het eenvoudig niet meer mogelijk is,anders waren we hier veeeeel dikker.Voorts het hoge aantal illegalen import uit het zuiden naar dit landje levert zoveel stres op dat je nog extra afvalt ook nog.

varkensvleesje | 06-05-15 | 23:43

@ kwit,
.
ipv met je wapperende vingertje richting de dikkerd te wijzen,
zou je je eens moeten gaan verdiepen in de voedselindustrie hoe die lopen te goochelen met zoveel mogelijk de combinatie vet, suiker en zout in het huidige supermarkt voedsel te verwerken om het lichaam aan een ware eetverslaving te helpen.
.
de voedselindustrie, DAT is de werkelijke vijand, niet de van niets wetende naïeve mens die denkt gezonde dingen te kopen.

bbg123 | 06-05-15 | 23:34

@Jozes: Sorry, nee. Schildklierafwijkingen zouden dan opeens in opkomst zijn, zodanig dat tientallen procenten van de samenleving er opeens aan lijden. En dat is een beetje vreemd. Zeg eigenlijk maar 'onmogelijk'. Oh, er zullen vast mensen zijn bij wie de schildklier echt niet goed functioneert. *Die* mensen hebben een legitiem, want medisch, excuus voor afwijkende lichaamsgewichten. Gelukkig zijn er medicijnen voor, beterschap lui.

Dan zijn er verder aanwijzingen dat een verstoorde darmflora ook een vrij hardnekkig diëet-resistent effect kan hebben. Dit onderzoek staat echter in de kinderschoenen, en kan ook niet de algehele toenemende massa van de bevolking verklaren. Dus nee, ga er maar vanuit dat dit ook niet het excuus is.

De rest—en daar hoor ik ook bij, geef ik meteen toe—eet relatief teveel en/of verkeerd. Mijn makke was teveel (en niet van sjips en kola), met te weinig beweging. De ellende is dat je met alleen eten minderen slechts heel moeizaam afvalt, of je moet het wel heel rigoreus doen. Nu ik weer in de gelukkige omstandigheid verkeer vaker te bewegen: voilà, kilo's verdwijnen weer, hoezee. Basisthermo blijkt nog steeds ook voor mij te gelden, gelukkig maar.

En nee, @Archy Bunker, het probleem is niet de voedingsindustrie. Je hoeft ook totaal geen universitaire graad te hebben om een etiket te ontcijferen. Dat is weer het oude lulverhaal dat eten vol met gif zit, blablabla. Dat zit het niet. Iedereen met een notitieblokje en een weegschaal kan zo calorieën tellen, en als ze willen vezels, vetten, suikers, en zout. Doe het een weekje, klaar.

En dan duikt het werkelijke probleem op: *mate*. En dat hebben mensen niet. Het probleem is ook altijd *te weinig bewegen*. Er zijn hele makkelijke calculatortjes voorhanden die voor je uitrekenen hoeveel kcal je verbrandt. En dat is altijd eigenlijk teleurstellend weinig. Mensen zijn lichamelijk ingesteld om veel te kunnen met weinig, en na pakweg 40, 50 jaar gesloopt te zijn. Tegenwoordig doen we weinig met veel en leven we bijna 2x zo lang. Ziedaar: gewichtstoename. Moet je eens kijken hoeveel electrofietsen er tegenwoordig worden verkocht. Met subsidie, toelagen en weet ik veel. Omdat het allemaal zo lekker licht rijdt. Ja, natuurlijk rijdt het lekker licht, je hoeft niets te doen. En weer verdwijnen toch al schaarse bewegingsminuten.

Vraag is echter wat je daar aan gaat doen. Leg een bewegingsminimum op, en je krijgt liberalen op je dak: Foei! Zelfbeschikking! Mensen weten zelf het best! Ga je controleren en handhaven, krijg je anarchisten en technonerds op je dak: Foei! Privacy! Controlestaat! Ga je verzekeringspremies omhoog gooien om de overgewichtsepidemie het hoofd te bieden, gaan mensen steigeren, want het is niet de bedoeling dat je willens en wetens slecht leeft en de kosten daarvan afwentelt op de maatschappij. Dus gebeurt er niets... totdat teveel mensen zien hoe ellendig het leven met obeesheid is, en er ergens een knop omgaat en de maatschappelijke consequenties 'acceptabel' worden.

daniel37 | 06-05-15 | 20:52

Komt allemaal door het fietsen. Dikke troela's zitten op brommers.

Hendrick9075 | 06-05-15 | 20:34

@Jozes | 06-05-15 | 16:21
Niet helemaal correct.
Een trage schildklierwerking kan tot overgewicht leiden, maar een tekort aan schildklierhormoon is heel goed te behandelen met levothyroxine.
Obesitas wordt voor 99,9% zeker veroorzaakt door teveel (fast)food. Het is gewoon een kwestie van gezond verstand gebruiken, gezond en matig eten/drinken en volop bewegen. Lekker zelf koken ook dan weet je tenminste wat je eet.

Gravin v Kippenbouth | 06-05-15 | 20:04

Ik geloof er niets van. Telkens weer als ik terugkeer in NL van een tripje, dan valt het me op hoe vet de mensen hier zijn. Vooral de wijven. Die NL'se schurende dijbenen. Jakkiebah. Misschien dat de Nederlander stabiel blijft en de rest aansluit, maar afvallen, echt niet.
Weer van dat 'kijk hoe goed NL het doet' propaganda.

Stafke | 06-05-15 | 18:37

Iedere dag een uurtje lopen en de kilo's vliegen er daadwerkelijk af.

Obainmarie | 06-05-15 | 18:29

Minder autoootjes rijden en meer fietsen.

meneer Q | 06-05-15 | 18:21

Jozes|06-05-15|16:21| Je hebt gelijk, ze gooien alles maar op een hoop. Mijn vrouw is ""behandeld"" geweest door een ,doctor, die een kleine afwijking aan de schildklier constateerde, ze gaf haar een kuur en het ging faliekant mis. Mijn vrouw heeft altijd rond de 60kg gewogen, na de kuur woog ze 90kg, was haar zelfvertrouwen kwijt en schaamde zich voor haar gewicht, en raakte in een sociaal isolement, haar vriendinnen zag ze niet meer. De ""dokter"" is uit de groepspraktijk gegooid, want er waren stapels klachten over dit wijf. Een schildklier is als een thermostaatje, en een kleine afwijking is niet erg, mits niet hinderlijk en te behandelen met lichte medicijnen. De onbalans die door de ,dokter, werd veroorzaakt, bezorgde haar dit gewicht, dus indien niet nodig voorlopig nog niets laten doen, het kan fout uitpakken.

Archy Bunker | 06-05-15 | 18:17

De schotse arts Malcolm Kendrick (boek: Doctoring Data) heeft een andere mening over overgewicht. Er is nog zoiets als de obesitas paradox. Dikke mensen worden volgens een aantal onderzoeken ouder dan mensen met een 'gezond' gewicht.

oplosmiddel | 06-05-15 | 16:51

Ik mis nu een "stevige" bijdrage van onze ervaringsdeskundige Ashtrey, kom er maar in jongen!

eerstneukendanpraten | 06-05-15 | 16:43

Nou EU, waar wacht je nog op? Gauw TTIP tekenen, dan mogen de bedrijven in de VS van EU staten miljarden boetes innen via geheime rechtbanken als we hun "vetkwabben" voedsel hier verbieden. Er lopen daar in de VS genoeg dikzakken rond dat aantoont dat de eten daar niet echt gezond kan zijn, zo te zien op die VS documentaires.
TTIP: alleen maar voordelen. Dit is er ook een.

Raider Twix | 06-05-15 | 16:26

Iemand een bron? Op who.int kan je geen fuck vinden.

Ceauceausneaut | 06-05-15 | 16:25

Lulkoek Quid. Overgewicht wordt door een heel groot deel bepaald door de schildklier. Zo zijn er legio mensen die niets aan overgewicht kunnen doen. Zelf ben ik gelukkig voorzien van een snelle stofwisseling, dus nergens last van, maar het te dik zijn is niet alleen op het eet en beweegpatroon af te schuiven.

Jozes | 06-05-15 | 16:21

Er is ook een "nieuw" BMI berekend dat meer rekening houdt met lengte, met name uitzonderlijk kort of lang. In dat geval komt Nederland er nog beter vanaf als relatief lang "ras".

people.maths.ox.ac.uk/trefethen/bmi_ca...

1337haxxor | 06-05-15 | 16:14

Ik draag gewoon corrigerend ondergoed.
En heb al jaren geen weegschaal meer.
Heerlijk.

*Guinness inschenken doet*

Piet Karbiet | 06-05-15 | 16:10


MartinLeuterKingsize | 06-05-15 | 15:53
gestopt met roken en begonnen met eten bedoel je dus. wat een slap excuus zeg dat je daarom wel een jaartje te dik mag zijn. was maar begonnen met sporten toen je stopte met roken, dan stonk je nu niet meer naar beerput uit je mind ( ja, dat doen alle rokers) en je had een heerlijk lichaam gehad!... maar succes nog met je oriënteren naar welke sportschool je ooit misschien zal gaan.

irma zonderboezem | 06-05-15 | 16:02

Goedzo Quid. Hard erop, laat de vetkleppen ajb niet uit gemakzucht / luiheid / gebrek aan zelfbeheersing de boel omdraaien en obesitas 'maatschappelijk geaccepteerd' te maken.

Zie je altijd bij slappelingen die de waarheid niet aankunnen en dan maar proberen die waarheid om te draaien of bij te stellen naar hun voorkeur. Veel makkelijker dan aan jezelf werken.

PS een buikje of iets bredere derrière na je 40e is nog lang geen 'obesitas'.

raskol | 06-05-15 | 15:59

Zolang de voedingsindustrie toestemming heeft, om het geproduceerde voer vol suikers en vet calorieën te stoppen zal dit probleem blijven toenemen. De voedsel en waren autoriteit hoeven hier blijkbaar niet op te controleren, of vinden het hun taak niet. Wel wordt je de bal toegespeeld dat je gezond moet eten, daar moet dan wel geld voor hebben, en bovendien niet onbelangrijk, een universitaire studie afgerond (het woord) hebben om de etiketten te kunnen ontcijferen. Heb toch immer altijd het idee, dat er niks aan gedaan wordt, omdat de farmaceutisch industrie en de geneeskundigen als geheel, er een (dikke) boterham aan over houden. Dus houen zo, net als de asielindustrie heel goeie handel, als ze aandelen zouden uitgeven, stonden ze in de top van de AEX.

Archy Bunker | 06-05-15 | 15:54

@Quid
Waarom zijn wij de enige twee die er zo over denken?
Bovendien
[A] in de hongerwinter (zopas herdacht) was er in heel NL geen sprake van één geval van Obesitas. Ra, ra.
[B] Dat soort mensen zijn ook ordinaire dieven. Ze maken misbruik van de gezondheidszorg - immers gebaseerd op het principe van solidariteit. Door hun asociale gedrag blijft mijn zorgpremie onevenredig hoog.

Soerabaja | 06-05-15 | 15:53

Gestopt met roken dus mag ik een jaartje te dik zijn, wel al aan het oriënteren naar welke sportschool ik binnenkort ga.
In plaats van roken wil ik wat meer mountainbiken (gratis) en fitnessen (per jaar goedkoper dan roken).

En een beetje mollige dames zijn fijn, dik nee danke.

MartinLeuterKingsize | 06-05-15 | 15:53

Mark_D_NL | 06-05-15 | 15:36
Qua sociale status val ik precies in de doelgroep van GeenStijl. Ik ben die doorsnee hoogopgeleide blanke boze 'negatief gediscrimineerde' burger zeg maar.

Omkoal | 06-05-15 | 15:47

rara | 06-05-15 | 15:35
Voor een reaguurder ben ik perfect op gewicht

Omkoal | 06-05-15 | 15:45

Just for the record: Aan Diabetes type I kan je niets doen. Type II is daarentegen meestal een welvaartsprobleem ...

JohnnyBGood | 06-05-15 | 15:44

@necrosis | 06-05-15 | 15:38
LOL

Mark_D_NL | 06-05-15 | 15:43

Wat maakt het uit als je volgens de norm te dik bent als het vooruitzicht dwangarbeid is vanuit de bijstand voor nop.

*Veel chocolade ( www.telegraaf.nl/vrouw/gezond/gezondli... ) eten doet*

ProAsfalt | 06-05-15 | 15:40

@Mark_D_NL | 06-05-15 | 15:32
Dankzij Ton Elias staan kipkluifjes op de lijst van beschermde diersoorten......

necrosis | 06-05-15 | 15:38

@captainobvious | 06-05-15 | 15:36
Je leuk, gemiddelde gewicht van de GS reaguurder.... Kijken of al dat toetsenbord activisme en die islam rants nu aanzetten to overgewicht of niet. Ik ben 1.99 en 105 Kilo.

Mark_D_NL | 06-05-15 | 15:38

@Omkoal | 06-05-15 | 15:23
Mensen in de sociaal lagere klassen zijn ook vaak dik. Bent u een tokkie?

Mark_D_NL | 06-05-15 | 15:36

Ierland is dan ook ongeveer het enige land in Europa waar ik fatsoenlijke American Pancakes en andere zoetigheid kan krijgen als ontbijt..... en ik weeg 76 kilo bij 1.89 lengte.

captainobvious | 06-05-15 | 15:36

Ton Elias en Bas van Werven kom er maar in!!!!

Frie60 | 06-05-15 | 15:36

@Omkoal | 06-05-15 | 15:23
Hoeveel weegt u te veel?

rara | 06-05-15 | 15:35

@necrosis | 06-05-15 | 15:21
Nogmaals Ton Elias heeft een schildklier probleem. Hij kan er niets aan doen.

Mark_D_NL | 06-05-15 | 15:32

Ben even naar de Mac, ben zo terug.

Mark_D_NL | 06-05-15 | 15:30

Vetzakken zijn gezellig.

Aantastelijk | 06-05-15 | 15:28

Natuurlijk daalt het aantal vetkleppen in Nederland. Dr. Bruno Dillemans (Brugge) ontvangt busladingen vol Nederlandse klanten (patiënten is hier geen juiste benaming) die na een deal tussen die Dillemans en de ziekteverzekering massaal gastric bypassen uitvoert op die lui.

Elspeth | 06-05-15 | 15:27

De Ieren worden allemaal dikke pad ?? Mja, met "Full Irish breakfast" & Guiness als levenstijl kom je daar al snel op uit natuurlijk...

curryandcomfort.yummly.com/2014/03/ful...

Grijskijkert | 06-05-15 | 15:26

@ Feynman | 06-05-15 | 15:17
Niet in het bijzijn van kannibalen.

TheseDays00 | 06-05-15 | 15:25

Ik zie anders het aantal dikkertjes wel toenemen in Nederland maar er zal wel iets mis zijn met mijn ogen. Ze moeten trouwens stoppen met die BMI. Ik deed altijd krachttraining, had een laag vetpercentage maar mijn BMI zij me dat ik op het randje van te dik zit. Nu ik door een gebroken sleutelbeen maanden niet kan trainen neemt mijn vetpercentage toe maar blijft mijn gewicht ongeveer hetzelfde. Kan dus zijn dat mensen wel vetter worden en minder spiermassa hebben maar onder de grens van te dik uitkomen. Hierbij mijn korte verhaal.

Chef-70 | 06-05-15 | 15:24

Lekker makkelijk altijd Quid he. Iedereen met overgewicht maar op één hoop gooien. 'Moet je maar niet zoveel vreten'. Tuurlijk jongen. Dat in veel gevallen (en inderdaad zeker niet alle) er hele andere problemen achter schuilen is natuurlijk moeilijk te bevatten.

Omkoal | 06-05-15 | 15:23

Heb je haar weer met der eeuwige janksmoelverhaal over dikkertjes. Het enige wat je bereikt met meer bewegen is dat je 20 jaar langer met een luier om rond kruipt in een verzorgingstehuis.......

PutNavel | 06-05-15 | 15:22

@MaisNon | 06-05-15 | 15:16
Juist in de hogere regionen weet men zich vet te mesten

Ing. eslapen | 06-05-15 | 15:22

@Feynman | 06-05-15 | 15:17
Ik mag zeker niets over Ton Elias of Sharon Dijksma schrijven...

necrosis | 06-05-15 | 15:21

Ondertussen is de Obesitas Acceptance Movement nog steeds bezich om overgewicht geaccepteerd te krijgen omdat "het eigenlijk best wel normaal is"
i2.kym-cdn.com/photos/images/original/...

Osdorpertje | 06-05-15 | 15:21

@de uitbater; daar is lichamelijk niets mis mee. Zegt natuurlijk niets over het gedrag van dat mens maar het volk wat er in het filmpje omheen staat is gewoon lichamelijk niet fatsoenlijk ontwikkeld. Allemaal kabouters van 15.

storagemaster | 06-05-15 | 15:21

Op een hometrainer films en series kijken, ik zweer d'r bij.

Abject | 06-05-15 | 15:20

In Nederland heerst natuurlijk die hype op dat gezonde Kroes voedsel. Daarnaast is overgewicht op BMI waarden zeer gedateerd, we worden hier steeds langer toch?

keizeradmiraal4 | 06-05-15 | 15:19

Sinds 1 jan heb ik ongeveer 120 liter cola en een paar kraten bier niet gekocht en opgedronken. Resultaat -8kg.

noerg | 06-05-15 | 15:19

Ik wil Quid zijn buikomvang eens meten, zodra hij de 40 voorbij is.

pendajo | 06-05-15 | 15:19

Jezelf doodeten is ook immoreel tov de miljard mensen die honger lijden.

Feynman | 06-05-15 | 15:17

Behalve Nederland? krijg toch een andere indruk als ik het filmpje van Rachella terugkijk.

de uitbater | 06-05-15 | 15:16

-weggejorist-

Godsammekraken | 06-05-15 | 15:14

Zonder onderbuikers geen geenstijl. Plop!

Kaas de Vies | 06-05-15 | 15:14

Nou moet Quid Europees de War on Obesitas maar eens loslaten. Komt die jongen ook nog eens hogerop!

BeunDeHaas | 06-05-15 | 15:13

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl