Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Joehoe broodreaguurders, kom er maar in...

Der JanTwee nachtjes slapen nog, dan mogen we naar de stembus. Tijd voor de op een na laatste peilingen. En die liegen er niet om. Wanneer we TNS NIPO mogen geloven, en waarom zouden we dat niet doen, is kameraad Jan de PvdA inmiddels voorbij. Zo kan de SP woensdag rekenen op 32 zetels, terwijl Wouter niet verder komt dan 31. En daarmee is de SP nu na het CDA de grootste partij van ons land. Maurice de Hond daarentegen is er heilig van overtuigd dat de PvdA juist weer aan het opkrabbelen is en dat het verschil met het CDA nog slechts drie zetels bedraagt. Maar ja, aan Maurice kleeft toch een beetje het imago van een tweedehands autoverkoper. Bovendien is dat gedram over dat mes onder die grafsteen zijn geloofwaardigheid niet bepaald ten goede gekomen. Enfin, wie het weet mag het zeggen. Joehoe dames en heren van CDA en PvdA: werk aan de winkel. Bestel maar een pizza... UPDATE: Het PvdA-trollen werkt! Hup CDA, dat wordt overwerken geblazen...

Reaguursels

Inloggen

@suffie63 21-11-06 @ 14:51:
Enne... weet Simon dat je zijn e-mail adres op GS hebt gepubliceerd? En hij is het daar mee eens enzo? Mozes kriebel man, weet je wel... Spam man. Zooo heee.
Advies: toch maar wat minder blowen.

koerbagh | 21-11-06 | 15:16

Het Oordeel 21-11-06 @ 14:22... Goed advies... Ik ben ook voor eerlijk delen en ik wil ook rekening houden met de zwakkeren in de samenleving.Maar een kind van zes begrijpt dat als je de grenzen wagenwijd open laat staan er straks niks meer te delen valt...... Prioriteit nummero 1 is de grenzen dicht en puin ruimen!

NelsonBandana | 21-11-06 | 15:15

2006-11-21 13:36:55
Naam: Simon Vinkenoog Email: vinkring@xs4all.nl
Kijk even heden, de dag voor de verkiezingen, naar mijn website www.simonvinkenoog.nl. Behalve de dagelijkse Kersvers-pagina is er de link: Go with the blow, een leuze (en keuze!) die al een halve eeuw de mijne is! Simon Vinkenoog.

quote van Simon op groenvrij.nl

suffie63 | 21-11-06 | 14:51

@Mikado Dus geen PvdA of CDA stemmen, correct voor de economie moet je de VVD stemmen

OpenDeur | 21-11-06 | 14:47

zonder janneman is sp niksss

polderflair | 21-11-06 | 14:26

SP = Sans phrase (stiekem ook voor de Allochtonen).
Ze reppen er met geen woord over, maar de grenzen gaan wijd open als dat zooitje aan de macht komt... nog meer moskeeën... dubbele nationaliteiten... burka's... ga zo maar door...
Ze zullen er niets, maar dan ook helemaal niets aan doen...

Het is niet voor te stellen dat dat links tuig vroeger op de bres stond voor vrijheid van meningsuiting, vrouwenemancipatie en het (christelijke en katholieke) geloof volledig onderuit schopte, zich nu totaal niet meer laat horen... waar blijven jullie stelletje lafbekken?!
Uit angst voor het islamitische geloof raakt men steeds meer in een spagaat en praten ze de allochtonen naar de mond. Hallo!! Hoe had men vijfentwintig jaar geleden gereageerd als een autochtone man zijn vrouw verplicht had een hoofddoek te dragen? Furieus! De wereld was te klein geweest...
En waar zijn ze nu?

Denk er maar eens over na voordat je PvdA, GroenLinks of SP stemt...

Het Oordeel | 21-11-06 | 14:22

PvdA = Partij voor de Allochtonen

Het Oordeel | 21-11-06 | 14:05

@Zapper: een gezonde onderneming hoeft geen winst te maken? Mwoehaha, ja, in jouw wereldvisie is een semi-overheidsinstelling al een onderneming, een soort staatskolchose. Lutser.

Breinstein | 21-11-06 | 13:59

@Pigha Lal wat kun jij goed lullen, doe maar eens een opname posten dan, volgens mij roept Marijnissen heb je niks tegen rijk, maar wel tegen arm...

..zapper | 21-11-06 | 12:19

Geen gezeik, iedereen rijk.
Hadjememaar.
Leve de revolutie.
Liberté, egalité, fraternité.
Ieder voor zich, God voor ons allen.
Allah Akbar.
Miele, er is geen betere.
Het zal mijn tijd wel duren.
Alle Turken heten Ali.
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook aan anderen niet.
Wollt Ihr den totalen Krieg?
God straft onmiddellijk.
Aan u de keus.

Schoorsteenveger | 21-11-06 | 12:09

PoepieWoepsie,
Jij bent een echte salongeleerde met je oraties van meer dan 10 woorden. Neem een voorbeeld aan Maorijnissen, die praat in "one liners".
bv, Rijk is ASO en moet HERVERDEELD worden.
.
en dan nog een "Arbeit macht Frei"

Pigha Lal | 21-11-06 | 11:49

jecus

als het kok was (ben ik eerlijk gezegd vergeten, maar je hebt geloof ik gelijk) dan had ie niet gelijk. Goed dat Pvda daar dus nu afstand van neemt.

poedel

grotendeels eens, maar 40% bezuinigen op defensie leun je wel op anderen, lekker makkelijk. En Europa paragraaf van SP is niet serieus. Over bangmakerij gesproken.

finnish humor | 21-11-06 | 11:32

*kots* Gelezen op GS, weer een mol!!!!

Bangmakerij
zondag 19 november 2006, 21.14 uur
categorie: De SPartij, Verkiezingen

Nu de SP steeds meer mensen aanspreekt zie je bij de politieke tegenstanders vergelijkbare reacties als bij de Europese Grondwet campagne. Weet je nog: het licht zou uit gaan en er zou zelfs oorlog komen. Ook nu wordt het instrument van bangmakerij van stal gehaald.

Tijd om de bangmakerij en oneigenlijke aantijgingen die links en rechts jegens de SP worden geuit te weerleggen:

1. De SP is slecht voor de economie.
Volgens het CPB leidt het beleid van de SP tot een economische groei van 2% per jaar. De verschillen met de voorspellingen van de effecten van de verkiezingsprogramma’s van andere partijen zijn marginaal. Bij de PvdA is het ook 2% en bij het CDA 2,1%, oftewel slechts een tiende procent meer. En dat moet je dan wel af zetten tegen de prijs die voor die tiende procent wordt betaald. De SP doet met dat geld iets aan de armoede, het sociaal minimum gaat omhoog. Het CDA doet hier niets aan en laat de inkomensverschillen zelfs groeien. Ook de PvdA wil het sociaal minimum slechts laten meestijgen met het welvaartspeil. Bij de VVD is de voorspelde economische groei 0,3% meer, maar die winst komt niet in de samenleving terecht. We krijgen er geen betere scholen door, geen betere zorg en de armoede zal onacceptabel groot blijven. Werk, werk, werk is niet het antwoord voor iemand die op zijn of haar tachtigste naar de voedselbank moet.

2. De SP is slecht voor de middeninkomens.
Pas bij meer dan twee keer modaal gaan mensen bij de SP iets meer bijdragen. Bij tweeverdieners is dat pas bij een huishoudinkomen van meer dan 115 duizend euro. Bij alleenverdieners is dat meer 70 duizend euro.

3. De SP wil bijstandsfraude niet bestrijden.
Deze onzinnig aantijging wordt opgehangen aan onze kritiek op de doorgeslagen methoden van onaangekondigde huisbezoeken. Er is helemaal niets tegen huisbezoeken, als dat fatsoenlijk gebeurt en er aanleiding toe is. Er is wel iets tegen als er sprake is van stelselmatige benadering van mensen met een uitkering als potentiële fraudeur. In steden als Nijmegen, Groningen, Haarlem, of Eindhoven werkt de SP aan een streng maar rechtvaardig sociaal beleid van de lokale sociale diensten.

4. SP gooit de uitkeringen omhoog, dan gaat er helemaal niemand meer werken.
De prikkel om te werken blijft, omdat de SP een werkbonus invoert. Het verschil tussen niet werken en wel werken verandert daardoor. Alleen zorgen we ervoor dat je voortaan een beetje rond kunt komen als je echt op een uitkering bent aangewezen. Mensen die wel willen werken, maar echt niet kunnen, mogen we niet veroordelen tot levenslange armoede.

5. De SP is slecht voor het bedrijfsleven.
De burgers zijn de afgelopen jaren al zwaar genoeg belast, de grote bedrijven zijn toen gespaard. Die zijn nu aan de beurt om een bijdrage te leveren, eerlijk is eerlijk. De lastenverlichting voor de burgers heeft overigens een positief effect op de bedrijven. Als die burgers te besteden hebben, hebben de bedrijven meer klanten.
De kleine ondernemers en zelfstandigen wil de SP trouwens juist extra helpen en ontlasten. Zie daarvoor ons ondernemersplan: Hart voor de Zaak.

6. De SP is anti-Europa, alleen maar tegen.
De SP is voor samenwerking in Europa. Niet voor meer macht naar het ondemocratisch Brussel. In het referendum over de Grondwet heeft de bevolking zich ook tegen de huidige ontwikkelingen uitgesproken, de grote partijen waren allemaal voor! Sindsdien is er geen enkele partij met zo’n uitgewerkte en uitgebreide visie op een beter Europa als de SP. Een Beter Europa Begint Nu

7. De SP staat met de rug naar de wereld, zegt nee tegen vredesmissies.
Onzin, de SP heeft steun gegeven aan missies in Liberia, Kosovo, Bosnië, Macedonië, Cyprus, Congo en Zuid-Soedan. We zijn tegen óórlogsmissies, zoals de inval in Irak om massavernietigingswapens die er niet waren, of missies zoals die in Afghanistan die de Amerikaanse oorlogsagenda volgen.

Japster 20-11-06 @ 18:23

Poedelewoepsie | 21-11-06 | 11:23

finnish humor 21-11-06 @ 11:02
Was het niet Kok die voor het scheiden van de markt in het JSF project stapte onder het mom van goed koopmansschap. En was het niet Pim die vond dat die 800 miljoen beter besteed had kunnen worden, wat aanleiding was voor de cia-complottheorie.

jecus | 21-11-06 | 11:11

tipo

insgelijks (pvda is übrigens tegen jsf, het speeltje van balkie en zalm)

finnish humor | 21-11-06 | 11:02

@finnisch humor
Dan zijn we het gewoon eens, alleen stem ik op de goeie partij en jij op de slechte. ;) een prettige dag nog.

tipo | 21-11-06 | 10:50

tipo u vraagt wij draaien

www.cpb.nl/nl/pub/cpbreeksen/document/...

hef welstandcommissies op. Ben het eens dat die te ver gaan, maar kom eens gezellig langs bij ons in Belgie om de gevolgen te zien. Het is werkelijk verschrikkelijk met de RO hier. JSF Betuwelijn helemaal mee eens.

finnish humor | 21-11-06 | 10:48

Op naar de 900 comments dan maar...

zeeuwslammetje | 21-11-06 | 10:45

finnish humor.
kijk ook hier even naar, voordat je een achterhaald rapport van 6 jaar geleden opduikelt:
www.flitsservice.nl/phpBB/viewtopic.ph...

Bezuinigen moet op onnodige bureaucratie, en soms moet de wetgeving daarom praktischer worden. Het invoeren van Vlaktax kan bijvoorbeeld duizenden belastingambtenaren overbodig maken. Bouwaanvragen kunnen veel sneller en goedkoper, wanneer je uitsluitend sterk controleert op veiligheid (constructie, brand, hygiene) en de aanvrager zelf toestemming laat vragen aan de buren of het Okay is. Scheelt 6 weken in elke bouwaanvraag, en voorkomt zoiets als een schipholbrand of die constructiefout in Amsterddam. Hef Welstandscommissies op. Daar valt veel te halen.
En projecten als de JSF, de Betuwelijn etcetera moeten goed bekeken worden voordat ze goedgekeurd zijn, en niet achteraf. Met Kilometerheffing gebeurt namelijk hetzelfde: je quote een rapportje van 6 jaar geleden, en denkt dat je daarmee in je gelijk staat. Je bent niet de enige, 95% van de kamer denkt zo, en dat kost klauwen met geld.

tipo | 21-11-06 | 10:44

tipo

ben het eens dat meer geld in onderwijs zorg etc plempen zonder idee hoe zinloos is. Maar dat er geld bij moet bij de zorg (met visie) is evident gezien de vergrijzing.

'Denkfout' kilometerheffing. Lees eens een rapport na van iemand die meer verstand van zaken heeft dan je vriendin Agema

www.cpb.nl/nl/news/2000_47.html

Pleidooien voor sobere overheid. Hier willen pvda en cda ook zwaar op bezuinigen, maar daar ben ik mee oneens. Waar dan precies op? Ok paar subsidiekranen dicht prima.

finnish humor | 21-11-06 | 10:30

Nou ja, suggereren dat met een procentje meer hier, en een procentje minder daar, met het herbenoemen van problemen, en met een 'focus-switch in de core-identity' (om maar es een achterlijke uitdrukking te verzinnen) Nederland zoveel beter kan, dat is populisme.
Dat is namelijk heel simpel, en lost niks op.
Ben het wel met je eens dat de nog populistischer partijen niet al te groot moeten worden.
Vind trouwens hypothrenteaftrek geen subsidie. Zou liever zien dat de belastingen helemaal overhoop gaan, en opnieuw in elkaar worden geflanst. Ook uit eigenbelang, maar in mijn geval is dat belang niet zo heel groot.
Denk dat het werk, en heel veel beter inkomen kan opleveren voor heel veel meer mensen. En er is zat aan overheidskolder om af te schaffen.

LibertasSimplex | 21-11-06 | 10:29

@finnisch humor 10:05
Dat de rest van de partijen (behalve de PVV, dankzij Fleur Agema) dezelfde denkfout maakt over Kilometerheffing is geen excuus. De PvdA heeft zelfstandig besloten voor kilometerheffing te zijn, wat 2,2 miljard implementatiekosten en 1,4 miljard operationele kosten + extra btw per jaar kost. Deze bedragen dragen niks bij aan de infrastructuur, behalve aan die van de AIVD.

En het pleidooi voor een kleinere en sobere overheid (PVV en SP pleiten daarvoor) is alles behalve populistisch. Weet je wat populistisch is? Zeggen dat je x miljard in de zorg gaat stoppen, zonder enig benul te hebben wat er met dat geld gaat gebeuren. Visie is meer waard dan ergens zomaar geld tegen aan klappen.

tipo | 21-11-06 | 10:25

libertas
Populisme is suggereren dat er simpele oplossingen voor niet simpele problemen zijn. Als signaal functie kan ik begrijpen. Zo had Fortuyn ondanks zijn curieuze opvattingen wel een nuttige werking. Maar dat moet niet te groot worden anders maken ze er zelf een puinhoop van (zie debaculeuze afloop lpf).
herverdeling: is een politieke keuze waar je het mee oneens kunt zijn. Ik vind het bijv onrechtvaardig (hoewel ik zelf een grote profiteur ben in deze) dat huiseigenaren zwaar gesubsidieerd worden.

finnish humor | 21-11-06 | 10:19

finnish humor 21-11-06 @ 10:05

Populisme is kennelijk nodig om niet gehanteerde onderwerpen toch op het bordje van de grotere partijen te leggen. En gezien de vele draaikontbewegingen van (maar 1 voorbeeld) Bos, is populisme nou niet bepaald iets dat enkel bij de kleine schreeuwerds zit. Ik vind die populisme-vergelijkingen van je dus erg onwaar. Politiek is populisme.
Nog ff over herverdelingspartij: wat is daar niet inhoudelijk aan? Herverdelen, en dus niks kwantitatief veranderen, vind ik inhoudelijk leeg, en dus een minpunt. Verder weet ik het ook allemaal niet, net als jij kennelijk ;)

LibertasSimplex | 21-11-06 | 10:11

tipo

- kilometerheffing eerst dan maar. Dit willen (vrijwel) alle partijen en is ook evident in het belang van NL, want de gebruiker betaalt is een gezond principe en technisch kan het nu. London heeft er bijv enorme baat bij gehad. Dat dit de onderkant van de arb markt treft moet je wel een hele creatieve redenering ophangen.
- De PvdA verdeelt vele bestuursfuncties in Nederland en is een herverdelingspartij. Dit is geen inhoudelijke kritiek op programma dus valt af.
- De ec paragraaf is CPB proof, al had ik ook graag gehad dat men meer inzet op vergrijzing, dit punt gun ik je.

Waarom je daarom op niets oplossende populisten moet stemmen ontgaat me geheel.

finnish humor | 21-11-06 | 10:05

De SP is redelijk duidelijk in haar standpunten. Sociaal voor niet werkenden en betaalbaarheid zoeken bij diegene die nog willen werken en hebben kunnen sparen. De huizenmarkt kan hard instorten.
.
Het CDA heeft altijd een verkiezingsprogramma die na winst van verkiezingen direct in de prullebak terecht komt. Je kan dat kiezersbedrog noemen. Het CDA heeft een lijder die er nooit is als het land leiding nodig heeft en ze nemen graag de zielige houding van gelovigen aan en hangen dus dicht bij de Allahtonen.
.
De Partij van de Allahtonen, zegt al genoeg lijkt me. Vroeger een partij die voor werk en arbeid was, nu een partij die er voor zorgt dat de islamisering vuistdiep in de samenleving geramd wordt.
.
De Vraatzuchtige Vette Dikkoppen zorgen alleen voor zichzelf en kijken ook heel erg graag naar halalisering.
.
Groen Link is een partij voor peaudeaux, boomknuffelaars, kankah hoerrren en pliesie sqieterts.
.
Klein Rechts, mmmm.... die durven te zeggen waar de problemen van afkomstig zijn. Echter vinden de meesten die ene een raar kapsel hebben en zou de andere een holmaatje van Pin zijn geweest. Ze zijn wel tegen de halaliserende islamisering van Nederland (als onderdeel van Eurabia).

TyfusLeijer | 21-11-06 | 09:57

Inhoudelijke kritiek op de PvdA:
- PvdA wil meer geld uitgeven en dus meer belasting heffen. De overheid ontvangt jaarlijks 160 miljard en de PvdA is niet van plan dat terug te dringen. Dit werkt inflatie in de hand, wat vooral de onderkant van de arbeidsmarkt zal voelen.
- De PvdA wil kilometerheffing. Dat kost iedere kentekenhouder 570 euro in het eerste jaar en 250 euro in de jaren erna aan bureaucratie en extra btw. Daarbovenop komt nog de spitsheffing en de versnellingsprijs. Ook dit werkt inflatie in de hand, wat vooral de onderkant van de arbeidsmarkt zal voelen.
- De PvdA verdeelt vele bestuursfuncties in Nederland en is een herverdelingspartij. Zij heeft er dus geen enkel belang bij om de alsmaar groeiende overheid (8% groei per jaar) in te tomen.

Daarom kun je beter op een buitenstaander stemmen: Fleur Agema (nr. 2 PVV, als je rechts bent en SP, als je links bent.

tipo | 21-11-06 | 09:47

@ Zapper
Het gebrek aan hersencellen valt jou ten deel: Leer eens lezen. Er is geen vergelijking. Het is commentaar op iemand die beweerde dat extreem rechts meer neiging heeft tot het afmaken van mensen dan extreem links. De laatste zin is mijn onvrede over de heer Maorijnissen. En er wordt niet gesproken over het feit dat hij (jan) dit ook van plan is. Zap even naar Tik Tak of het jeugdjournal lutser.

TheDevilMadeMeDoIt | 21-11-06 | 09:37

@TheDevilMadeMeDoIt je hebt werkelijk een tekort aan hersencellen als je de huidige Nederlandse politieke partijen gaat vergelijken zoals jij dat doet.

..zapper | 21-11-06 | 09:27

devil

eens dat extreem links net zo erg is als rechts. Populisme leidt nergens toe.

finnish humor | 21-11-06 | 09:23

@ Mikado(rk): Wat een onzin dat Rechts iets vaker schiet dan Links. Ga eens een geschiedenis lesje volgen Lutser. Mao, Lenin en Stalin tenzamen hebben meer doden op hun geweten dan het fascisme van Hitler en Mussolini. De lutser Mao had zelfs het bril(jan)te plan om de boeren alle mussen e.d. ongezien de tyfus in te schieten. Wat resulteerde dat sprinkhanen en ander insecten tuig alle gewassen opvraten. Resultaat miljoenen kapotte chinezen. Extreem links is net zo'n groot kanker tuig dan extreem rechts. Als ik die stinkende tyfus honden(links of rechts) op TV weer zien rellen dan hoop ik stiekem dat er een flinke berg cluster bommen tussen geflikkerd wordt. Ongezien de Tyfus voor Maorijnissen!

TheDevilMadeMeDoIt | 21-11-06 | 09:21

lion

ik wacht nog steeds op een top drie, maar die zal er wel niet komen. Ik heb wel een beetje opgelet op GS de afgelopen tijd, denk ik. Het is vooral over wat niet in programma staat (bijv over finnen en hypaftrek) en over Bos zelf. Dus geen serieuze inhoudelijke kritiek op programma zoals ik zei.

finnish humor | 21-11-06 | 09:19

aktivist

LOL, kende ik nog niet, thx.

finnish humor | 21-11-06 | 09:16

@ ed.. 21-11-06 @ 08:58

Het is erg, maar ik geef ze niet langer dan een jaar, dan ziet iedereen wel weer in dat het SP van Jan waardeloos is...

*drinkt nog maar is een biertje om de nare SP smaak weg te spoelen*

Frenky | 21-11-06 | 09:16

@finnish humor

hehe, hey was aan het vissen man. Ik ben weer verder hier. F5-en is voor uitkerings trekkers.

(muahahah, grapje!)

De StoorZenDer | 21-11-06 | 09:16

finnish humor 21-11-06 @ 09:11
Ik citeer:
---
Ik heb op GS geen serieuze inhoudelijke kritiek op het Pvda programma gehoord. Niet dat dat niet mogelijk was (bijv europa paragraaf is niet serieus) trouwens.
----

Je veegt totaal de vloer aan met alle comments m.b.t. de verkiezingen hier op Geenstijl, dus ook van een paar dagen tot weken terug.
Nu durf jij te beweren dat niemand, ik herhaal niemand, ooit in deze periode een inhoudelijk kritiek punt op het PvdA heeft geleverd?
Het geeft eigenlijk aan wat een onnozele fantast jij bent.

Rest In Privacy | 21-11-06 | 09:15

en dan europa, heeft NL een ongelooflijke klap geld opgeleverd. Maar dat is niet zo'n populaire boodschap, weet ik.

finnish humor | 21-11-06 | 09:15

finnish humor 21-11-06 @ 09:01
One for the road
www.stomwijzer.nl/

Aktivist | 21-11-06 | 09:14

stoorzender

ik lees FT, sorry

finnish humor | 21-11-06 | 09:13

En dan Europa, hoeveel geld kost ons dat wel niet. En hoeveel werk gaat er door verloren. Kleine ondernemers zijn absoluut de dupe van de verplichte Europese aanbesteding, waardoor veel werk naar de grote en rijke ondernemers gaat, omdat kleine ondernemers niet meer aan die voorwaarden voldoen. Zo raken ze klanten kwijt, waar ze jaren lang voor een goede prijs een prima product hebben neergezet. Nu gaan die klanten meer betalen voor een slechter product, maar ze hebben geen keuze, ze worden verplicht door de staat! Dankjewel VVD zeg ik dan. Als ik grootaandeelhouder van multinationals zou zijn, rijk zou zijn. Maar nee, ik ben kleine ondernemer, dus ik zie mijn klanten verdwijnen, om ze vervolgens te horen klagen over hoge kosten en kutkwaliteit.

..zapper | 21-11-06 | 09:13

lion hallo huiswerk?

ik kan ze niet vinden hoor en sta voerger op dan jij denkt.

of is hypotheekrenteaftrek een serieuze kritiek? Wouter Windvaan? Linkse kerk moslim uitverkoop? Dat is het zo'n beetje.

finnish humor | 21-11-06 | 09:11

Zeg Finish, hoe smaakt de koffie bij de azijnbode?

Ga es Deaud.

De StoorZenDer | 21-11-06 | 09:10

finnish humor 21-11-06 @ 09:08
Doe je eigen huiswerk ff!!

Rest In Privacy | 21-11-06 | 09:10

lion

noem mij er eens drie?

finnish humor | 21-11-06 | 09:08

finnish humor 21-11-06 @ 09:01
Inloggen en gelijk een comment neer plempen dat je nog geen inhoudelijke kritiek op het PvdA programma hebt gelezen getuigt alleen maar het feit dat je de comments totaal niet gelezen hebt.
Eerst lezen, dan pas schreeuwen.

Rest In Privacy | 21-11-06 | 09:07

Mjah laat ze maar lekker snijden in de hypotheek rente, hoeft de kapitaal zwakkere tenminste niet mee te betalen aan die villa's in Belgie.

(Voor al uw olie)

De StoorZenDer | 21-11-06 | 09:06

achtertuyn

ik raad je aan eerst programma van GL en Pvda te lezen, over reactivering, en dan bedoel ik niet de programmas van 10 jaar geleden waar je naar lijkt te verwijzen, want het zal niet luieren in je achtertuin worden ben ik bang.

finnish humor | 21-11-06 | 09:05

@Breinstein een gezonde onderneming hoeft geen winst te maken. Winstbelasting betaal je over de 'overwinst'. Je lult zelf. Fokker maakte geen winst meer, dus die belasting betaal je dan ook niet meer. Om Fokkersituaties te redden zijn dus andere lastenverlichtingen nodig. Shell betaalt winstbelasting, maar die hoeven nu dus minder te betalen. Chapeau, geweldig, hebben ze echt nodig! Lulhannes...

..zapper | 21-11-06 | 09:04

Als we een linkse regering krijgen, stop ik direct met werken. Ga ik heerlijk op kosten van de staat 4 jaar lang verwend worden. Vier jaar Sabbatical, yes!!

Achtertuyn | 21-11-06 | 09:02

dit gebeurt altijd. Eerst onvrede stemmers die zeggen op populîstische linker en rechterpartijen te stemmen, maar als het puntje bij het paaltje komt schurkt men lekker in het midden bij elkaar.

Prima, want het links en recht populisme (tiert ook welig op GS) draagt niets constructiefs bij aan oplossingen voor reele problemen. Balkenende kan een prima leider zijn voor een lokale zweefvliegvereniging. Blijft over Wouter Bos. Mijn stem heeft is al gehad (buitenland). Ik heb op GS geen serieuze inhoudelijke kritiek op het Pvda programma gehoord. Niet dat dat niet mogelijk was (bijv europa paragraaf is niet serieus) trouwens.

finnish humor | 21-11-06 | 09:01

Al dat correcte links had 4 jaar geleden de mond vol over al die domme Fortuyn-stemmers. Het zal mij benieuwen hoe we over vier jaar terugkijken op die SP stemmers.
* heeft stiekum al een idee *

uninvited guest | 21-11-06 | 09:01

Goeie morgen!

Heb ik wat gemist? Jan wordt groot, what else is new?

(o:

De StoorZenDer | 21-11-06 | 09:00

.. zapper 21-11-06 @ 08:40
De PvdA weet zich anders aardig te BEvooroordelen:
www.telegraaf.nl/binnenland/tk2006/538...
Bovendien zijn de lasten niet geheel het kabinet te verwijten. De invoering van de Euro heeft ons allen flink benadeeld. Bush heeft gezorgd voor flinke onrust in de wereld en een fors hogere olieprijs.

Rest In Privacy | 21-11-06 | 09:00

@frenky
wat wil je ook met zo'n zin : En daarmee is de SP nu na het CDA de grootste partij van ons land... das is (TERECHT) genoeg voor reinste paniek! help!

ed.. | 21-11-06 | 08:58

Zo, dit moet wel een record zijn, 810 comments!

Frenky | 21-11-06 | 08:54

@Zappert: lul toch niet man. Winstbelasting betaal je over je gehele winst. Alsof grote ondernemers (DAF, Fokker, RSV) altijd megawinsten maken en alsof kleine ondernemers ALTIJD verlies draaien. Een goed ondernemersklimaat brengt het vliegwiel van de economie weer goed op gang. Dat creeert werkgelegenheid, koopkracht enzovoort. En daar profiteert het hele land van.

Breinstein | 21-11-06 | 08:54

VVD: De staatsschuld moet omlaag! En aan de andere kant praten ze iedereen een schuld aan, studenten moeten maar meer lenen, dan kan de stufi omlaag..
VVD: Lastenverlichting voor ondernemers! En vervolgens verlagen ze de winstbelasting. Voor de nopes, winstbelasting hoef je pas te betalen als het erg goed gaat met je onderneming. Dus de rijken worden minder belast, de kleinere ondernemers zullen hier nooit van profiteren.
Ga zo maar door.
Deze twee voorbeelden zijn wellicht lastig te interpreteren voor sommigen, maar dat is wat VVD doet en gedaan heeft. CDA heeft geen ballen, Bakellende heeft zwaar over zich heen laten lopen door Zalm, onze enige echte MP de afgelopen jaren. De leugen regeert, mensen worden banggemaakt om deze leugen in stand te houden. Wordt wakker en stem voor herstel. Of je dat nou via SP doet, of via Wilders, dat zal mij een rotzorg zijn. Maar stem niet op CDA en niet op VVD, dan stem je voor leugens, leningen en armoe. Dat wilde ik nog even meegeven deze morgen.

..zapper | 21-11-06 | 08:40

da wizard 21-11-06 @ 08:30

Vergeet je dan niet voor thuiskomst even je portemonnee te legen in de grijze bak?
:)

LibertasSimplex | 21-11-06 | 08:33

*Gaat vandaag vast een halve dag werken om aan de linkse regering te wennen*...

da wizard | 21-11-06 | 08:30

Is dit topic opweg naar de top10 meeste reacties?

O ja, on-topic: links zuigt.

stamppot | 21-11-06 | 08:22

geytewollekudtsokken!!!!!!!!!!!!!!!! Links gaat dit land kapodtmaken!! WTF!!! De mensen in Nederland zijn zó dom dat het eng begint te worden..

Luctor et Emergo | 21-11-06 | 08:20

Zelfs met dit kabinet is het hele land al in de uitverkoop. Iedere dag verdwijnen honderden banen voorgoed uit dit land, en dan heb ik het over banen voor hoog opgeleiden. Bedrijven 'reorganiseren' door zichzelf te decimeren ten gunste van een 'sociaal plan' voor babyboomers.
Daarvoor in de plaats komen fake-baantjes, zoals de tienduizenden baantjes die gaan worden verdeeld aan Partijleden als de Linkse Kerk het voor het zeggen gaat krijgen. En daar kom je nooit meer vanaf want in Nederland geldt een baantje als een levenslang recht.
Mensen die echt iets presteren smeren hem, dit jaar weer >100.000 personen.

Kees3382 | 21-11-06 | 08:17

SP kamerleden moeten hun hele inkomen in de partijkas storten en krijgen van de partij een modaal salaris betaald. Heeft iemand enig idee hoeveel geld er straks in Jan's schatist gaat rollen.

OpaWizzkid | 21-11-06 | 07:46

gefelicitaart met jullie boekkie !

hemaworstje | 21-11-06 | 07:31

ik stem wilders...

zeeuwslammetje | 21-11-06 | 07:15

ik heb al gestemd. Rutte succes.

knurft | 21-11-06 | 07:07

@Shareholder
Dan weet je waar ik het over heb. Herhalingsbrief zelfs al, lol. Overigens is voor mij die goeie ouwe tijd nog gewoon driekwart jaar realiteit.

DiagnosisTyphus | 21-11-06 | 02:59

trouwens, kunnen die peilingen niet es stoppen.......
zeg maar een week of zo van te voren
zodat het woensdagavond iets wordt als pakjesavond?
dank alvast!

anarchez | 21-11-06 | 02:54

DiagnosisTyphus
ik heb de herhalingsbrief van de Postbank al binnen over dat gelul. Van mijn bank nog nooit niks gehoord. Hmm. Heb alles met 1mail geregeld. Dat ze die postbank rekening in hun hol konden stoppen. Ik ga daar een beetje een middag voor lul in de rij staan. Zo'n postbank is toch eigenlijk iets uit het verleden he. Toen je je studiefinanciering nog rondsluisde van rekening naar rekening. Goeie ouwe tijd. Houdoe en bedankt.

Shareholder | 21-11-06 | 02:52

@Shareholder 21-11-06 @ 02:42:
Het volk kiest. De kamer kan alleen een minister wegsturen bij ambtsmisbruik, de kamer voorliegen etc. In theorie een SP regering en een grote SP natuurlijk kunnen. Ja, een keer zo vaak naar de stembus. Elke 2 jaar. 1x voor regering, 1x voor parlement. Elk een mandaat voor 4 jaar. Geen tussentijdse onzin meer, ieder maakt gewoon netjes de termijn af.

koerbagh | 21-11-06 | 02:52

@koerbagh ja ja maar met grappen mag ook he. Verder blijf ik me afvragen hoe dat dan met die Kamer moet. SP regering en enorme SP-fractie, mag dat? Moeten politieke partijen ook gaan kiezen, of ze meedoen aan de regeringsverkiezing of niet? Dat zou wel een dikke verandering zijn. Maar waar leidt het toe? Dat we vaker dan 2keer zo vaal kunnen gaan stemmen, vrees ik.

Shareholder | 21-11-06 | 02:42

@koerbagh
Het elimineert wel het gesteggel om wie-krijgt-welke-post bij de coalitie-onderhandelingen, maar er is dan ook niet meer sprake van een natuurlijk samenwerkingsverband. Ik twijfel.
-
Nog ff iets om de avond mee af te sluiten. Iedereen heeft tegenwoordig ID-plicht, dus eens in de vijf jaar moet je om een nieuw paspoort of anderzijds geldig vodje naar de gemeente. Dat kost dus hier in 050 gewoon 47 euro voor een paspoort en/of 30 voor een ID-kaart (om nog maar te zwijgen over de feauteaux a 9 euro) per vijf jaar aan gemeentelijke leges. Dat is dus meer dan 500 euro aan pasjes in een mensenleven, aannemende dat je af en toe ook wel eens de grens over wil steken. Waarom is dat nou niet gewoon gratis en door de overheid geregeld? Gemeenten kunnen er nu voor vragen wat ze willen omdat de vraag er toch wel is, terwijl het bedrag werkelijk niet in verhouding staat met de kosten voor de gemeente.
En dan nog zoiets: De bank moet een scan hebben van het paspoort van iedereen die er bankiert www.postbank.nl/wid
Betekent dat dan dat ik voortaan voor bankzaken ook niet meer zelf die zooi mee hoef te zeulen omdat het toch al op het scherm staat? - Nee, natuurlijk niet. Waarom van jouw ongemak een gemak maken als we het gewoon dubbel ongemakkelijk kunnen houden. En bovendien: ID-plicht heb je toch al, weetog...

DiagnosisTyphus | 21-11-06 | 02:39

@HY78 21-11-06 @ 02:15
Nah, je eist gewoon je ruimte op de verkiezingsposterborden op. En daar hang je dan een leeg, wit vel papier op. Dat is pas blanco.
En als een of andere oetlul een poster met de kop van z'n politieke held eroverheen plakt, dan dien je een formele klacht in bij de VN of een dergelijke organisatie vanwege verkiezingsfraude, intimidatie en onderdrukking.

Gekke Gerritje | 21-11-06 | 02:25

Word zonder dt natuurlijk. Ik ga ook maar out. Kudt politiek.
Dat Maurice de Hond er maar finaal naast mag zitten. Go TNS NIPEAU.

Shareholder | 21-11-06 | 02:24

@Shareholder 21-11-06 @ 02:17:
Tuurlijk niet, wat een onzin... Je kunt de macht van zo'n gekozen regering prima dichttimmeren met parlementaire commissies voor elke departement, zoals die er nu ook al zijn. Het gaat dan puur om de ontwikkeling en uitvoering van beleid, de goedkeuring gaat dan nog altijd via de kamer.

koerbagh | 21-11-06 | 02:23

Ook wel aardig voor de zendtijd politieke partijen. Dan gaat gewoon het beeld een paar minuten op zwart. Denken de kijkers dat hun televisietoestel het begeven heeft. Echter niet de televisie, maar het politieke systeem heeft het begeven.

Gekke Gerritje | 21-11-06 | 02:18

@koerbagh Gekozen premier? Zeg maar het Governator-model waarbij de macht dus nog verder naar achterkamers verhuist? Ik zie VanBasten al op staatsbezoek gaan zonder ingefluisterd te worden. Balletje heaug met Merkel. Flets een kledder in haar haren.
.
Als ik het echt te beu wordt, heb ik hier Lijst 't Zeteltje om op te stemmen. 1 kandidaat en werkelijk geen idee waar ie voor of tegen is. Lekker openminded stemmen noem ik dat.

Shareholder | 21-11-06 | 02:17

@veest van pim 21-11-06 @ 01:48
Ja, maar Daffy Duck zei ook: 'you're deth-picable!!!'

Murdockyoufool | 21-11-06 | 02:15

@Gekke Gerritje 21-11-06 @ 02:10
Ik zie de verkiezingsposters "Stem blanco, stem lijst 14" al voor me. Iedereen die dat kan volgen, is gerechtigd om te stemmen, lijkt me. Een prachtidee.

HY78 | 21-11-06 | 02:15

Een echte lijst blanco lijkt me wel wat.
Als deze lijst voldoende proteststemmen krijgt, dan gaat de lijsttrekker gewoon in de kamer zitten, maar weigert ook maar één keer zijn mond open te doen. En hij doet ook niet mee aan stemrondes.
Geeft leuke televisiebeelden, zo'n vleesgeworden protest. Dan mag ie alleen niet lachen. Hij moet natuurlijk wel altijd serieus zijn, zijn achterban was dat namelijk ook.

Gekke Gerritje | 21-11-06 | 02:10

:)

Gekke Gerritje | 21-11-06 | 02:05

@Gerrit, nog net wakker geschrokken (lees glas wijn geleegd)
verdomd! Had ik dat goed gegokt toen m'n vrouw zei dat ze blanco zou stemmen

LibertasSimplex | 21-11-06 | 02:03

@anarchez
OEF! damn close!

CoJoNes | 21-11-06 | 02:02

@DiagnosisTyphus 21-11-06 @ 01:56:
Nee, natuurlijk niet. De wetgeving hoort in de kamer, dat weet HAFMO ook wel. Dat strategische stemmen gaat dus puur om "wie mot er premier worden", en dat gaat in niks meer om wat je nu feitelijk vindt. Het strategisch stemmen is al iets dat duidt op een gekozen premier, nou prima, maar laten we dan ook verstandige controle op die gekozen regering kiezen.

koerbagh | 21-11-06 | 02:00

@CoJoNes 21-11-06 @ 01:44
nah, gezien je comments schat ik je op 35, geef het nog niet op...

anarchez | 21-11-06 | 01:58

@koerbagh, okee ik snap em nu beter. Rest nog wel, dat zo'n tweede stem natuurlijk ook strategisch is. Voorbeeld :
- Ik stem strategisch SP en voor de controle Gonny :-)

Shareholder | 21-11-06 | 01:57

Ik zei vroeger ook altijd dat een blanco stem een stem op de grote partijen is. Maar dit klopt toch niet. Ik heb het een paar jaar geleden eens beter bekeken en berekend. Het maakt voor de zetelverdeling niets uit.
Neem bijvoorbeeld een kiesdeler die oneindig hoog is. (Blanco stemmen zouden namelijk de kiesdeler verhogen.) Dan is dus iedere stem een reststem en iedere zetel een restzetel. Het is niet mogelijk dat een partij dan minder zetels krijgt dan op grond van de 'kiesdeler zonder blanco stemmen meegeteld' (vanaf nu noem ik deze K). (Hiermee bedoel ik dus N zetels als een partij tussen N.K en (N+1).K stemmen heeft gekregen.)
Bewijs:
Stel zo'n partij is er, dan komt zijn 'stemmen per zetel' boven K uit. Maar er moet dan ook een partij zijn die meer zetels krijgt dan op grond van kiesdeler K (meer dan N). Deze partij heeft dan minder dan K stemmen per zetel. Dan zou de laatste zetel dus niet naar deze partij hebben kunnen gaan. ---> Tegenspraak. Aanname klopt niet.
Conclusie: iedere partij krijgt op z'n minst de zetels waar zij op grond van kiesdeler K recht op heeft (N). De overige zetels zijn dus gegarandeerd restzetels met reststemmen. Hiervoor maakt de kiesdeler niets uit. Blanco stemmen hebben dus geen invloed op de zetelverdeling.

En eigenlijk is het geheel overbodig dat de kieswet het begrip kiesdeler hanteert.

Gekke Gerritje | 21-11-06 | 01:57

@koerbagh
Het klinkt wel aannemelijker. Maar volgens mij betrok hij er ook het strategische deel bij, wat mij deed denken dat het om identieke typen stemmen ging.
Verdere opsplitsing van de wetgevende en controlerende macht is verder op zich nog niet zo raar, maar wil hij dan ook het wetgeven geheel overlaten aan de regering? Dat lijkt me namelijk minder.

DiagnosisTyphus | 21-11-06 | 01:56

@veest
Ik zie eigenlijk niet zo veel "nazi-enthousiasten" hier. Doe eens name en shame als je durft. Weinig "xenofoben" ook, doe eens namen! Islamhaters zijn volgens mij mensen die persoonlijke vrijheid verkiezen boven een repressieve ideologie. 't Is maar net wat je verwerpelijk vindt.

CoJoNes | 21-11-06 | 01:54

ambtenaartje 21-11-06 @ 01:50

Bos lijkt me net zo kil.

@Jane. Nooit meer iets gehoord van de uitslag van die 'bedenk es een woord voor pik' competitie hee! Schande. Vinjeookniet? Zouden ze op die redactie de bladzijden dat boek niet meer van elkaar kunnen krijgen? ;)

*out

LibertasSimplex | 21-11-06 | 01:54

@veest van pim 21-11-06 @ 01:48:
Wat heb je nou weer gerookt?

koerbagh | 21-11-06 | 01:53

@DiagnosisTyphus sja Hans is gewoon.. Anders.

Shareholder | 21-11-06 | 01:51

@LibertasSimplex 21-11-06 @ 01:24
Inderdaad komt Pastors kil over, maar voor wie moeite heeft met die eeuwige glimlach van Bos lijkt me dat geen onoverkomelijk punt.

ambtenaartje | 21-11-06 | 01:50

Barslechte timing dit keer, Fleischzijl. Sinds de Zembla-uitzending van zondag en het opiniestuk van Grünberg zaterdag weten we namelijk respectievelijk dat pvda-kiezers en nog hele hompen andere Nederlandse kiesgerechtigden niet vertegenwoordigd zijn in die peilinkjes van je, en dat stemmingmakerij en hoaxhetzen, de twee instrumenten waar jij je van bedient, nog altijd héél simpel te doorprikken zijn met échte informatie. En het web is zich zo aan het ontwikkelen dat zelfs de GS-lezer dat binnenkort zelf kan. Aflopende zaak dus, dit blogje, want de waarheid rent harder. Bij voorbeeld: hoeveel nazi-enthousiasten, islamhaters en xenofoben hier weten dat de SP van Marijnissen zich al in 1982 zeer kritisch over de integratie en immigratie van allochtonen uitsprak? So there. 1982: Michiel Smit zat toen net nog maar net in zijn anale fase, en de voornaamste bekommernis van Vlaams Blok was nog uitzoeken wie er hen deze week weer allemaal had uitgelachen, om ze dat dan betaald te zetten met een pak slaag (als het een student was) of een klacht in kortgeding (als het iets of iemand met geld was). De echte problemen aanpakken, lieten ze liever aan anderen over. Wat dat betreft is er niet veel veranderd: de kleine mandarijnissen mag nog steeds het vuile werk doen. Daffy Duck zong het al: " 't Is the same the whole world over, it's the poor what gets the blame / While the rich gets all the gravy, ain't that a blinkin' shame".

veest van pim | 21-11-06 | 01:48

Ik wil ff iets nietszeggends, doch voor mij toch leidends zeggen: 1 punt van vertrouwen voor Wilders pleit, dat hij de actie van Verdonk om haar bestuurlijke macht te misbruiken om een lid van de tweede kamer tot onmogelijk te bestempelen, ongezien veroordeeld heeft cq de tiefus heeft gewenst. Dat pleit voor hem. En dat pleit bijv. tegen een xenofobe rakker als Nawijn.

LibertasSimplex | 21-11-06 | 01:47

@mezelf:
styem=stem

koerbagh | 21-11-06 | 01:47

@Jane Doe 21-11-06 @ 01:43

hoezo geen kleur bekennen.... een proteststem!

wortelavond is ok by me lieverd
en vruchtbaar, dat ook....

anarchez | 21-11-06 | 01:45

@DiagnosisTyphus 21-11-06 @ 01:37:
Je hebt 'm slecht begrepen. Wat hij feitelijk wil is een styem voor regering (de machtsvraag) en een stem voor de controle daarop. De facto, gekozen regering, gekozen parlement, afzonderlijk te verkiezen.

koerbagh | 21-11-06 | 01:45

@bottehond 21-11-06 @ 01:33
Kan me herinneren dat je me, toen ik hier net kwam, langzaam op een ander spoor heb gebracht. Nog bedankt daarvoor!

ambtenaartje | 21-11-06 | 01:44

@anarchez 21-11-06 @ 01:38
Welja, ook maar even de eurodusnie site in de cache. Maar goed, als zij het zeggen ben ik geneigd ze te geloven. Ik had het verkeerd en word een ouwe lul.

CoJoNes | 21-11-06 | 01:44

blanco stemmen is voor degenen die geen kleur durven bekennen.
@chez
Woensdag wortelavond dan maar?
Vruchtbare samenwerking nous deux?

Jane Doe | 21-11-06 | 01:43

@Jane Doe 21-11-06 @ 01:37
lieve inhoudelijke reactie jane...
woensdag wordt een gehaktdag voor 1NL
ballonnen... yeah!

anarchez | 21-11-06 | 01:41

bottehond 21-11-06 @ 01:33
Haha dank je. Neem ik mee in m'n mand. En jij bedankt voor je altijd interessante commentaren.

ambtenaartje | 21-11-06 | 01:40

@Shareholder
Ik kreeg het idee dat hij doelde op gelijktijdig twee maal stemmen, en ga er daarbij vanuit dat je niet twee keer dezelfde partij mag kiezen. Hij zei dat de ene stem dan strategisch is, en de ander voor de partij waar je echt op wil stemmen.
In mijn geval dus ook Marianne (en niet alleen omdat Femke nu ze een MILF is nodig vervangen moet worden als kamerlekkertje), hoewel het een kansloos idee blijft. Het blijft namelijk gewoon een partij spekken die je niet wilt spekken, puur en alleen om een andere partij die je nog minder wilt spekken niet te spekken. En met die extra stem stel je alsnog je eigen partij achter (relatief). Beetje ondoordacht dus van die beste HAFMO. Wat zou het volgende zijn? 10-tallig puntensysteem ala Eurovisie Songfestival?

DiagnosisTyphus | 21-11-06 | 01:37

@anarchez 01:34
Ik speel nooit... ik heersch.
En jij prikt slechts ballonnetjes die ik je laat prikken en dan heb je het idee dat je het toch allemaal zelf doet. Leuk he?
Woensdag gehaktdag mijn lief. Alles door de molen en de uitkomst is niet te vreten.

Jane Doe | 21-11-06 | 01:37

@anarchez
Doe eens een linkje dan. Ik wil graag m'n ongelijk toegeven.

CoJoNes | 21-11-06 | 01:37

bottehond 21-11-06 @ 01:12

Botte, mocht je nog half naast je mand staan te dagdromen over wulpse teven van het merk 'Doga Brasilieira', maw als je nog wakker bent, waar je me van wil overtuigen ben ik allang achter. Ik heb wel maar een half vertrouwen in die simpele oplossingen, en geen vertrouwen in de bereidheid van 1NL om geen simpele 'neo-con'-partij te worden. Trusten

LibertasSimplex | 21-11-06 | 01:35

@CoJoNes 21-11-06 @ 01:21
nah, jij zit fout, blanco stemmen tellen niet meer mee..

@jane 01:32
wow, je speelt je powergame machiavella?
*prikt ook een ballon door*

anarchez | 21-11-06 | 01:34

ambtenaartje 21-11-06 @ 01:30

Ik denk niet dat uit kan leggen hoeveel restecp ik voor jou heb, dude.... Zoals je dat neerschrijft... zeldzaam grote klasse... Mot je een bot?

bottehond | 21-11-06 | 01:33

@anarchez 01:21
Je laat je toch ook door mij pimpen.... betekent dat dat jij geen integriteit hebt? Nou, nou??
Jij hebt een anarcho imago en toch heb ik je lief. I rest my case.
Door dat ballonnetje prikt een beetje kenner wel heen.

Jane Doe | 21-11-06 | 01:32

Mag ik vaststellen dat er onder de nighthawks nauwelijks gereserveerde sympathie is voor de heer Marijnissen en dhr. M. Pastors en zijn intellectuele matties? Afgezien van dat intellectuele zijn die 1 NL mannen ook nog piraten en da's een mooie kombi. Zoals ze ter elfder ure hun moslimkaart uitspeelden... en dát is een coherent standpunt anno nu. De menschen willen de moslims (nog) niet terugsturen... 1 NL: Last stand of Civilisation... een soort laatste kansonderwijs voor moslims.... Vergeet niet: Paul Cliteur, onze held van weleer steunt 1 NL. Denk daar over na, dudes..........

bottehond | 21-11-06 | 01:31

stijlleauze poll op ad.nl
bindend stemadvies pvdv.

Ion Susai | 21-11-06 | 01:31

@bottehond 21-11-06 @ 01:17
Ja je hebt helemaal gelijk. Op een bepaald moment kom je erachter dat je jezelf voorliegt. Dan doe je je oogkleppen af en leest datgene wat je zelf al lang denkt bij een partij waarvan je nooit de moeite nam je in haar gedachtengoed te verdiepen. Dan blijkt ook nog eens dat Hikmat Mahawat Khan erbij zit.
Het leven is gemakkelijker als je je keuze hebt gemaakt.
Ik zou zeggen tegen allen hier: neem de moeite om het programma te lezen: www.eennl.nl/programma.html

ambtenaartje | 21-11-06 | 01:30

@anarchez
Vroeger stuurde je dan gewoon je stembiljet terug. Kost een keer 39 cent, maar dan voelde je je toch een stuk beter dan wanneer je weer met het systeem mee had gedraaid. En wat CoJo zegt... Bekijk de formulle voor het verdelen van restzetels etc. en je weet wat je vooral niet moet doen.

DiagnosisTyphus | 21-11-06 | 01:26

@DiagnosisTyphus
Dank. Ik weet niet of ik de "tweede stem" nu snap. Dus als men niet wenst te formeren, dan -pas- gaat telling 2 worden doorgevoerd? Of telt men (maximaal) 2keer zoveel stemmen in 1keer?
Mijn vraag voor het eerste als tweede zou zijn: mag 1ste en 2de stem gelijk zijn? Lijkt me (stemgeheim, spel met machtigingen) namelijk niet te controleren. Als beta stel ik voorts: laat 'de ander' het onderscheid in jouw voordeel maken en stem altijd 2keer hetzelfde. Die HAFMO toch. Hij drinkt nog, zoveel lijkt duidelijk (?)
.
Als oplossing voor de stemtwijfel stem ik vermoedelijk met mijn lul. Na weinig eleminaties wordt dat meester Thieme.

Shareholder | 21-11-06 | 01:26

ambtenaartje 21-11-06 @ 01:11

Ja, moeilijk. Ik laat me ws pas in het hokje leiden door een laatste persoonlijke afweging. Vooralsnog lijkt Pastors me een kille, wat nare man. En Wilders lijkt me, hoe gek dat tegenwoordig klinkt mssch, een goeie goedmoedige man. En dat vertrouwen, voor het ondenkbare geval dat 1 van die partijen ineens een doorslaggevend aantal zetels haalt, heb ik nodig. Maw het zal wel Wilders worden.

LibertasSimplex | 21-11-06 | 01:24

@Jane Doe 21-11-06 @ 01:16
lieverd, politiek is imago, en een pooierimago.... tja..
wou je een inhoudelijke reactie?... op GS?

anarchez | 21-11-06 | 01:21

@anarchez
Als je weet, dat blanco stemmen wel meetellen in het opkomstpercentage, doe jij de wiskunde dan even? Welke partij heeft dan voordeel bij veel blancostemmers. Eerst nadenken, dan een emotionele beslissing nemen. Als je wilt protesteren, stem je niet.

CoJoNes | 21-11-06 | 01:21

.HerNihilist 21-11-06 @ 01:08
"Het was in ieder geval een van de boeken waarvan ik het idee heb dat ze
een deel van mijn idealen omgebogen heeft zonder terugwerkende kracht.
Ik moet misschien eens andere boeken gaan lezen."
lol! En nog mooi gezegd ook

LibertasSimplex | 21-11-06 | 01:17

ambtenaartje 21-11-06 @ 01:11

Mooie post, ambt. Je neemt de moeite om je te orienteren zodat je stem optimale waarde heeft voor jouw leven, als ik het goed begrijp. RESTECP.... want ik weet hoe jij hier binnenkwam...

.HerNihilist 21-11-06 @ 01:08

No offence ment... je pilaren der gedachten zijn van onbesproken niveau... er mot een vleugje Leven bij... basiswerk van de allerhoogste orde: Bruno Paul de Roeck : Gras onder mijn voeten. Verplichte kost veur eenieder die er iets van wil maken op menselijke vlak... verder alle restecp, herr... as you well know.

bottehond | 21-11-06 | 01:17

@anarchez 01:07
Wat heeft uiterlijke verschijning met inhoudelijke boodschap te maken?
Als Pastors de pimp van hoerrrrrrr NL wordt dan voorzie ik prettig rosse tijden.!!

@.HerNihilist. 01:08
Je hebt het boek goed gelezen:)
To be cruel to be kind.
Machiavelli is manipulatie en politiek is manipulatie. De policitus manipuleert het volk en de politicus manipuleert de partij, alles voor de meerdere eer en glorie van de policitus zelf. En soms... toch... soms... denk ik.... er is nog eentje met integriteit. Call me an old fool.
Il Principe is mijn bijbel.

Jane Doe | 21-11-06 | 01:16

@CoJoNes 21-11-06 @ 01:10
hoezo zinloos...... blanco stemmen zijn voor het merendeel proteststemmen sinds er via de computer gestemd wordt..
je kunt ook 1NL of Wilders daarvoor gebruiken maar dat is me te nihilistisch.

anarchez | 21-11-06 | 01:16

Toevoeging omdat het alweer dinsdag is: "Maar dat houd je toch..."

DiagnosisTyphus | 21-11-06 | 01:15

Mijn eliminatieronde kwam trouwens ook uit bij D'66, maar ik kan er gewoon niet op stemmen.
Femke is onrealistisch; wil bijvoorbeeld het huizenhoge prijsverschil tussen biologische kippen en industriekippen opvangen met subsidie om zo de bioïndustrie te kunnen verbieden. Balkenende en Rutte hebben het vooral over de economie (die voor 90% bepaald wordt door de rest van de wereld, maar volgens voorgenoemden geheel aan henzelf te danken is) om aan al het andere (zoals milieu, zorg) volledig voorbij te kunnen gaan. De SP bestaat alleen uit Jan, en dat is nog altijd een verkapte communist. Nivellering van de inkomens anyone? Wouter wil de geldkraan zo wijd openzetten dat wij het in de jaren erop weer met een rietje uit de gootsteen mogen zuigen, en alle one-issue partijen komen pas aan de beurt als er eens helemaal niets op het spel staat of juist alleen hun issue.
D'66 weet op allerlei punten de gulden middenweg te vinden waar anderen het voor het zieltjes winnen op uitersten gooien, is sterk door argumenten (en niet bijvoorbeeld een gggristen fundamentalistisch gedachtengoed), geeft duidelijkheid vooraf over wat ze na de verkiezingen willen, maar het blijft dus D'66. Een partij die op het kritieke moment catastrofale blunders begaat, en gaat draaien als er eindelijk iets nuttigs gezegd wordt. Een partij die veel bereikt heeft, maar na 40 jaar nog nauwelijks een stap verder is in navolging van haar eigenlijke doel.
Om de inhoud zou mijn stem dus gewonnen zijn, maar de statistieken over de uitvoering van het beloofde houden mij tegen.

DiagnosisTyphus | 21-11-06 | 01:14

CoJoNes 21-11-06 @ 01:08

Geen enkel probleem mee. Ga je gang. En al waren het racisten (dan had ik niet op 1 van hen gestemd), dan kan ik niks racistisch ontdekken in hun programma's.

LibertasSimplex | 21-11-06 | 01:14

Tijd om een rechtse Pusher te herhalen......
-------------------------------------------------------
<waarheid_maakt_vrij 20-11-06 @ 21:01>

Leuke plannen heeft de SP:

Voor de werkenden:
- bijtelling voor leaseauto's verhogen
- minder wegen aanleggen
- winstbelasting verhogen
- minder investeren in innovatie
- afschaffing hypotheekrente

Voor de werkelozen:
- hogere uitkeringen
- een grotere overheid
- deels gratis OV
- WAO-ers niet herkeuren

Kortom: als werkende ben je bij DER JAN gewoon DE LUL. Terwijl je werkloze buurman er honderden euro's op vooruit zal gaan.

waarheid_maakt_vrij 20-11-06 @ 21:01

---------------------------------------------------------

Ik hoop, op wijsheid van de zelf-denkende medemens.
Ik vrees, voor de stupiditeit van de domme medemens.
.
Ik ga slapen. Ik wil helder zijn, want ik heb deze week nog 4 sollicitanten....
3x 55 plus en 1 allochtoon. voor een baan > 40K.
Omdat ik ruimdenkend ben en de beste persoon wil voor de job.
.
Ik stem CDA, strategisch, zogezegd...

Ron | 21-11-06 | 01:14

LibertasSimplex 21-11-06 @ 01:03

Ken je de ervaring dat een schijnbaar onoplosbaar probleem simpel op te lossen bleek? Dat is niet sexy, maar wel rationeel. En dát is wat Nederland nodig heeft. Meer Rede en minder emoticons. Daartoe is het nodig om duidelijkheid te scheppen in de maatschappij. Dat is waar 1 NL op een beslist niet conservatieve wijze, eerder een innovatieve wijze naar kijkt. Sommige items té belachelijk eenvoudig veur woorden, andere briljant in hun éénvoud... Lees die programma's van ze en vergeef ze dat ze net bezig zijn... de interviews op youtube zeggen de rest... Anyway menschen... dit topic was een soort wildegeworden poolsche Land-dag en ik heb er van geneauten....
* sloft naar zijn mand *

bottehond | 21-11-06 | 01:12

@LibertasSimplex 21-11-06 @ 01:03
Ik zag die no.3 op de lijst van 1nl in debat met een vrouw van de CU (tis laat, kan niet meer op de namen komen) en hij kwam niet oppervlakkig over op mij. Had ook al eens een artikel gelezen over straatfinnen en hoe je ze moet aanpakken en het was alsof hij de woorden uit mijn mond nam.
Interview met Pastors sprak me ook aan.
Maar ja, dan het Eerdmanneke, die moet je er maar bij nemen. Vind ik persoonlijk meer bij Wilders passen.

ambtenaartje | 21-11-06 | 01:11

@Shareholder
Samenvatting HAFMO in telegramstijl:
"Ik stem D'66. D'66 heeft z'n fouten erkend en verdient een tweede kans. Strategisch stemmen is kudt van alle kanten: Je eigen partij blijft achter en je krijgt de minste van de twee kwaden ervoor terug. Daarom tweede stem invoeren"
-
@ambtenaartje
Ik geef je helemaal gelijk, behalve dan dat ÉénNL niet mijn partij zou zijn. Het was dan ook puur hypothetisch mijmeren over het ideaal van HAFMO.
-
@bottehond
Pastors is inhoudelijk sterk, maar Mierleau heeft meer kwaliteiten dan alleen inhoudelijk sterk zijn. Zo parafraseerde hij bijvoorbeeld vaak objectief betogen van andere partijen om echt tot een besluit te komen. Heel anders dan hoe men tegenwoordig juist karikaturen van andermans betogen probeert te bestrijden en met omslachtige taal het eigen falen tracht te verdoezelen (niet per sé op Pastors doelend).

DiagnosisTyphus | 21-11-06 | 01:11

@anarchez
Die 23:07 was om het principe van de zinloosheid van de blanco stem te illustreren. Is all.

CoJoNes | 21-11-06 | 01:10

Jane Doe 20-11-06 @ 23:38
>Juist als liberalen moeten we het goede voorbeeld geven en de
>linkse apartheid met kindness bestrijden

Ik heb momenteel "De Heerser" (ned. vert.) van Machiavelli uitgeleend, dus kan er niet uit citeren.

Maar stond ook niet ergens beschreven dat het tonen van barmhartigheid aan een volk eerst vooraf moet gaan door enkele wreedheden om zo pas aan te kunnen tonen hoe barmhartig men eigenlijk is?

Wat ik zelf in ieder geval onthouden heb: De zo vaak gehanteerde tegenstelling tusen "links" - "rechts" was voor Machiavelli om het even, voor hem gold de consolidatie van de macht, dus de kunst om het geloof in "links" of "rechts" als instrument in te zetten ten gunste van jezelf.

Het was in ieder geval een van de boeken waarvan ik het idee heb dat ze
een deel van mijn idealen omgebogen heeft zonder terugwerkende kracht.
Ik moet misschien eens andere boeken gaan lezen.

.HerNihilist | 21-11-06 | 01:08

@Libertas
Doet me goed om te horen. Hoewel ik er een schurft hekel aan heb, zal ik je betoog gebruiken als iemand ook maar durft te zeggen, dat Wilders en Pastors racisten zijn.

CoJoNes | 21-11-06 | 01:08

@cojones
je 23:05 en 23:07 spreken elkaar tegen, ben je een gemini?

@jane 23:29
yep, gelezen...*grimlacht*

verdomde grappig trouwens hoe zelfverklaarde libertariërs en liberalen menen te moeten stemmen op een immer verongelijkt kijkende, pooierpakken dragende nitwit als Pastors.

blijf integer, stem blanco!

anarchez | 21-11-06 | 01:07

Van 16 miljard bezuinigen - wat FLeur Agema voor ons gaat regelen - wordt de overheid sowieso liberaler. Ze kunnen onzin dan gewoon niet betalen.

tipo | 21-11-06 | 01:04

CoJoNes 21-11-06 @ 00:58

Zei het verkeerd. Doelde op de belastingverlaging als speerpunt. Echt liberaal zijn ze idd niet. Die 1NL he, die vertrouw ik niet. Zo oppervlakkig. Met die Eerdmans ook. Lijkt me, he. Heb stemmen nog nooit zo moeilijk gevonden. Maar ik stem in die hoek, iig.

LibertasSimplex | 21-11-06 | 01:03

@Libertas
Ik denk dat de 1NL een stuk liberaler is dan de PVV. Geert's programma staat mudvol met nieuwe regeltjes en verboden en verplichtingen. Kun je niet echt liberaal noemen.

CoJoNes | 21-11-06 | 00:58

Jan Marijnissen 21-11-06 @ 00:52
succes, al hoop ik niet teveel succes.

LibertasSimplex | 21-11-06 | 00:56

bottehond 21-11-06 @ 00:02

SP/PVV/1NL. Dat kun je dan maar het beste Sociaal Nationalisme noemen. Dikke kans dat de term nationalisme te ver gaat voor wat SP-leden, al is Nationaal-Socialisme wellicht een iets beladen term.
Ik zie PVV en SP niet samenwerken. Daar is PVV in mijn ogen gelukkig te liberaal voor. 1NL weet ik niet. Heb me in die partij niet meer verdiept.

LibertasSimplex | 21-11-06 | 00:55

@koerbagh
D - 66 , gezien optreden van kereltje pechtold en magistrale HAFMO , ook weer op de tv , inderdaad een optie .
Tegen de achtergrond van 2 e kamer , 2/3 houdt van mekaar , geen referendum nodig , krijgt men de neiging op uw conclusie te stemmen.

Uw Verzekeringsadvis | 21-11-06 | 00:54

DiagnosisTyphus 21-11-06 @ 00:34

Met hand is het veel goeie Diagnosis en daarna ongezien de tyefis bij de niet- doorbijtpartij Nederland... Hoeft niet... Die doorbijpartij is er... de blazers die doorbijten... Kom op, denkend 0031... stemt Pastors.. de van Mierloo anno 2006.... Ik heaup dat 1 Nl/ PVV/ SP meer bereiken met dit land. Weg met die neo- Regenten pda. cvd en vvda.

bottehond | 21-11-06 | 00:54

AGNES is toch prima qua Milf.Mooi om nu mee in slaap te vallen, qua bedtijd.
720 posts op dit topic is toch al een heleboelnietwaar
ZZZZ & welterusten. Morgen eerst campagne en dan champagne!

Jan Marijnissen | 21-11-06 | 00:52

O jongens was het maar donderdag,dan kunnen Wilders en Donner als formateur naar de koningin....... En ik ben Maurice de Hond moe! Kan die man geen sabatical nemen voor 4 jaar?!

reconquista | 21-11-06 | 00:52

@ambtenaartje
EenNL haalt minimaal 2 zetels, dat beloof ik je. Kwestie van een buffer underrun triggeren in de stemcomputers.

CoJoNes | 21-11-06 | 00:51

@koerbagh je hebt gelijk, het zijn flikkers bij het cda. Kijkze, goeie filmt.

Shareholder | 21-11-06 | 00:51

@Jan Marijnissen 21-11-06 @ 00:43:
Ach, beste worstendraaier, ik dank u voor alle Hema-worst en voor uw fijne oppositie tegen VVD en CDA, maar daar moet het maar bij blijven.

koerbagh | 21-11-06 | 00:49

@DiagnosisTyphus 21-11-06 @ 00:34
"De tweede stem", hoe wil jij dat dan oplossen?
Het is toch gek dat als ik strategisch wil stemmen dat ik op Bos moet stemmen om te zorgen dat Balkenende geen min.pres. wordt (die straks als enige op de wereld nog achter z'n beslissing blijft staan om Irak aan te vallen). Als ik m'n hart volg stem ik op 1nl. Als die op 0 zetels blijven staan is m'n stem verloren gegaan. Ze zouden moeten ophouden met die peilingen.

ambtenaartje | 21-11-06 | 00:48

@Shareholder 21-11-06 @ 00:42:
Iets dat niet bestaat kan ook geen mening hebben over de sexuele voorkeur van een mens, klopt. Maar CDA'erts hebben wel wat tegen heaumeaux ook al zijn ze zelf enorm bedreven om anderen in de reedt te neuken.
En als iemand een junk is betekent dat nog niet dat hij niet zou kunnen nadenken. Wellicht beter als een iemand die aan God en religie verslaafd is. Dat lijkt me persoonlijk veel erger.
En nu ga ik even film kijken... Raising Arizona op BBC 2... Ik sla geen Coen Bros film over, if you don't mind.

koerbagh | 21-11-06 | 00:47

@marijnissen Leuk filmpje man! En majesteit antwoordde zeker: "Een bal?"

Shareholder | 21-11-06 | 00:47

@Jan Marijnissen 21-11-06 @ 00:43,
klinkt meer als 1933...

vander F | 21-11-06 | 00:46

@Jan
Vertel eens, Jan, Als jij onder de tram komt (tba) kan die Agnes dan een beetje de tent runnen denk je?

CoJoNes | 21-11-06 | 00:46

@ bottehond 21-11-06 @ 00:02

Precies.

dawg | 21-11-06 | 00:46

Alexander Pechtold spreek je aan met u en iedereen krijgt slaag als hij dat niet doet.
Ow wat zou ik graag Dick Berlijn voor een dag willen zijn... de hele defensie organisatie zien laten nemen door politiek Den Haag en dan even orde op zaken stellen .......

Hufters... jij ook Pechtold.
Terwijl onze jongens in Afghanistan burka's zitten af te knallen en elke avond mortieren op hun hoofd krijgen.

petjesman | 21-11-06 | 00:45

@koerbagh 21-11-06 @ 00:42
Stem toch maar op mij. Geen democratie maar WERELDHEERSCHAPPIJ - althans in 0031
www.janmarijnissen.nl/humor/

Jan Marijnissen | 21-11-06 | 00:43

@koerbagh Nietsche was een junk.
@daskapitalist God heeft niets tegen heaumeaux

Shareholder | 21-11-06 | 00:42

@CoJoNes 21-11-06 @ 00:34:
Het realistische tegengeluid. De kneep zit 'm inderdaad in dat "realistische". Maar goed, als het regent blijf ik gewoon thuis, zoals de rest van de linkse kiezer. Dat is ook een strategische keuze. Dan is mijn stem niet nodig om de PvdA tegen te houden. Maar veel maakt het verder niet uit. Ook al komt links wel aan de macht. Het blijft pappen en nathouden. Met een stem in de 4 jaar blaas je het systeem niet op. Ook niet op D66. Maar als ik dan toch MOET kiezen dan maar D66.

koerbagh | 21-11-06 | 00:42

ROFL@Jan Tomaat

CoJoNes | 21-11-06 | 00:42

@CoJoNes 21-11-06 @ 00:38
Riep u mij?

Jan Marijnissen | 21-11-06 | 00:40

*benieuwd is of Jan Marijnissen nog even komt lezen en reaguren*

CoJoNes | 21-11-06 | 00:38

@Shareholder 21-11-06 @ 00:30
het cda heeft relatief gezien meer heaumeau op de lijst staan dan d666.

daskapitalist | 21-11-06 | 00:36

@Alexander Pechtold
Als jij net zo snel van nick als van principe verandert, dan is er in D66 niks nieuws onder de zon.

LibertasSimplex | 21-11-06 | 00:35

@DiagnosisTyphus hele korte samenvatting van HAFMO svp.

Shareholder | 21-11-06 | 00:35

@koerbagh
Dus toch het gratuite bestuurlijke vernieuwingsriedeltje.
Jammer, ik had verwacht dat iemand met verlichte ideeën als jij het belang van een realistisch tegengeluid zou aanspreken, in plaats van te vluchten in de gevestigde orde. Neutraal/Weet Niet '66

CoJoNes | 21-11-06 | 00:34

@Shareholder 21-11-06 @ 00:30:
Godvrezend is per definitie untermensch. Lees Nietzsche er nog maar eens op na. En keurig zijn ze al helemaal niet. Een stelletje hypocriete flikkers met een kilo boter op hun hoofd en je wilt niet weten wat voor narigheid allemaal achter de ellebogen.

koerbagh | 21-11-06 | 00:34

HAFMO legde daarjuist toch even genadeloos de zwakte van de huidige democratie bloot. Alleen jammer dat hij als oplossing de 'tweede stem' aandroeg. Toch, als er iemand terug zou moeten in de politiek...
Puur hypothetisch: Als ik een tweede stem zou hebben, zou die regelrecht naar Marianne gaan. Blijf ik nog steeds zitten met die eerste.

DiagnosisTyphus | 21-11-06 | 00:34

CoJoNes 21-11-06 @ 00:28
Inderdaad, maar goed, als het een grotere portie is dan maakt het niet uit. Dan zal ik hooguit een nare nasmaak hebben van mijn eigen portie.

Dwaaaas | 21-11-06 | 00:33

@Koerbagh Huh? Het CDA, dat zijn toch keurige godsvrezende ubermensen?

Shareholder | 21-11-06 | 00:30

drs. A. Pechtold 21-11-06 @ 00:18

Hehehehehe.... kereltje... jij hier?

bottehond | 21-11-06 | 00:28

@Dwaaaas 21-11-06 @ 00:27
En achteraf heeft je tafelgenoot toch een betere keuze gemaakt dan jij.

CoJoNes | 21-11-06 | 00:28

COR Mauwen 21-11-06 @ 00:17
Nee hoor. Nederland is een rechts land. VOC, dynamiek!
Links heeft nog nooit gewonnen.
Then again, wie wil winnen? het is geen wedstrijdje. We moeten er gewoon wat van maken. Dat strijd gedoe... je lijkt wel een moslim zeg. JIHAD! met het blanke zwaard er op los. Nou ja. gaat mijn bevattingsvermogen te boven hoor. Haatzaaier ruziemaker intrigant querulant dwarsligger vernietiger...

winshots | 21-11-06 | 00:27

bubka 21-11-06 @ 00:20

Inderdaad, stemmen is vandaag de dag voor mij als kiezen op een menukaart waar maar een paar gerechten op staan die ik binnen kan houden, maar geen een smaakt echt goed. Ik zal wel te kritisch zijn.

Dwaaaas | 21-11-06 | 00:27

@drs. A. Pechtold 21-11-06 @ 00:18
Hou toch eens op me te stalken, nare man. Ik wíl niet op je feestje komen, echt niet. Je bent lelijk en dom. Ik ben aantrekkelijk en slim. Snap je? Laat me met rust, Alexander, je wordt erg vervelend.

CoJoNes | 21-11-06 | 00:25

@Shareholder 21-11-06 @ 00:18:
Hoe kom je daar nu weer bij? De VVD als het nieuwe CDA zul je bedoelen. Maar die twee zijn toch inwisselbaar.

koerbagh | 21-11-06 | 00:24

@rosalie 20-11-06 @ 23:27,
de helsche verkiezingskwellingen.
nou.

vander F | 21-11-06 | 00:23

Je moet politici pakken waar ze denken sterk te staan.

petjesman | 21-11-06 | 00:23

@Dwaaaas;
Het enige wapenfeit van d'66 gedurende deze vier jaar tranendal is dat ze dat mogelijk gemaakt hebben. Zelfs J.P. met z'n cda had niet zo hypocriet geweest om het weer te proberen met die triestige lpf, maar, als konijn uit de hoge hoed kwam daar d'66 om alsnog de meest rechtse regering na Mussert mogelijk te maken... Afserveren, die nagemaakten...

bubka | 21-11-06 | 00:20

@koerbagh De VDD als het nieuwe D66? Leuk gevonden.

Shareholder | 21-11-06 | 00:18

www.netwerk.tv/index.jsp?p=items&r...
Laat zien dat mensen DAADKRACHT en CONSITENTIE willen zien van hun leiders.
Niet mensen die steeds draaien met de wind en alles met een emmer zout nemen.
Daarom scoort Jan Marijnissen zo goed (het is zeker niet ze programma want dan schrikken ze zich rot) maar het is steeds constant hetzelfde verhaal houden en vasthouden aan je principes en niet spreken met een dubbele tong.

Iemand als Rutte heeft geen geloofwaardigheid net als Bos de draaikont.
Jan Peter voelt veilig maar kan je geheel afslachten in elk debat dat gaat over het berschermen van onze kernwaarden.

petjesman | 21-11-06 | 00:18

En Botte: tiefop.nl

drs. A. Pechtold | 21-11-06 | 00:18

Dit is fantastisch nieuws. We zullen jullie rechtse rotzakken wel krijgen.

COR Mauwen | 21-11-06 | 00:17

@CoJoNes 21-11-06 @ 00:03
't is bedtijd

drs. A. Pechtold | 21-11-06 | 00:16

@ Dwaaaas 21-11-06 @ 00:14
Tuurlijk niet!
Maar wel als je vindt dat iemand kost wat het kost zn koers moet blijven varen ik geloof in dialoog

alpha_mannetje | 21-11-06 | 00:15

alpha_mannetje 21-11-06 @ 00:09

Dus ik ben een fundamentalist als ik D'66 afreken op hun prestaties ? Hou een sop. Het is nogal logisch dat een partij consessies moet doen om te kunnen regeren, maar je kunt hierin ook te ver doorschieten. Vertel mij eens wat ze allemaal voor elkaar hebben gekregen ? Het is makkelijk om je dan achter het aantal zetels te verbergen, zeker als je een coalitiepartij bent.

Dwaaaas | 21-11-06 | 00:14

@ rosalie 21-11-06 @ 00:13
Ah, hoe is het me ze?

alpha_mannetje | 21-11-06 | 00:14

@botte

R .Buijt Leefbaar gemeenteraadlid. Blaast hele wouden om!!

vinque | 21-11-06 | 00:13

alpha_mannetje 21-11-06 @ 00:10

docu van "onze" jongens in Uruzgan....

rosalie | 21-11-06 | 00:13

@winshot;
Nee, hoor, werkende mensen zijn door dit kabinet al leeggemolken, hebben we geen volgend voor nodig...

bubka | 21-11-06 | 00:11

Aanschouw de agitprop over de hele linie, van Televaag tot aan de Azijnbode, het steeds meer onverbloemd stelling nemen voor de PvdA, om er maar vooral voor te zorgen dat het midden intact blijft.
Het onderlinge spelletje tussen PvdA CDA en VVD is leuk, en dan doen we net alsof er verschillen zijn en idealen.
De poppenkast tussen Bos en Balkenende, die misselijkmakende opgeklopte vertoning die nergens over ging
De ene verkiezing wint die, en de andere verkiezing wint die.
Ouwe jongens krentebrood, we verdelen de baantjes en de commissariaten.
En als er eens wat oppositie komt dan houden we die klein want wij beheersen de pers, wij beheersn de media.
Tot Fortuyn, die hakte dwars door dit geteisem heen, die had het spelletje door, en veel Nederlanders voeldden dit instinctief aan.
Maar wij hebben de pers en de media, en een gek die we kunnen gebruiken.
Een elegante oplossing, en wat krokodilletranen.
Het spelletje begint weer opnieuw

bakoenin | 21-11-06 | 00:11

Een heus 1 NL bolwerlk hier. Dat doet mn door cynisme verkilde botten goed. Ik voel hoop. Ik voel de weerspannigheid der vrijen aantrekken. Cojones, Botte en Rosalie bedankt. Een stem gewonnen voor 1 nl is de onverbiddelijke ondergang van het avondland glans geven. Tabee!

vinque | 21-11-06 | 00:11

Wats er op twee?

alpha_mannetje | 21-11-06 | 00:10

@ Cojones

Die eerste 2 waren bloed serieus

Met die derde wil ik zeggen dat wat rechts doet met de milieu problemen kan worden getypeerd als laffe afwenteling op de volgende generatie

Ze willen cheapie scoren door nu niet te investeren in alternatieve energie bronnen

Het lijkt me duidelijk dat dit niet de oplossing is maar is rechts te kortzichtig voor

Wat we nodig hebben is leiderschap met lef om te inversteren in de lange termijn en dat vind je bij links

Henoch | 21-11-06 | 00:10

@CoJoNes 20-11-06 @ 23:51:
Zoals ik al zei, het is een proces van eliminatie. Op welke partij stem je niet. Goed, heel in het kort - en zonder allerlei lange redeneringen:
Nou, alles wat Gristelijk is valt af... dus bye bye CDA CU en SGP.
Dan hou je dus de echte partijen over. PvdA... (moet ik dat nog uitleggen, die dhimmitude van die club?). Affijn, hou je over VVD... die hebben het nu in de afgelopen 3 decennia in 25 jaar pluche verknald. Volkomen ongeloofwaardig geworden door de macht. Groenlinks... ik heb niks met bomenknuffelaars. Bomen horen in het haardvuur. LPF? Hahahahaha....
Ok, dan heb je in de kamer nog over de SP en D'66. Nou de SP heeft Anja Meulenbelt en die kan niet fatsoenlijk antwoorden op haar log, maar doet slechts aan wegjorissen. Dus exit. Dan hebben we nog de nieuwe partijtjes... Wilders? 1 issue, no-brainer.
1NL? Ach, de ideeen zijn wel aardig maar ik heb er geen vertrouwen in.
Nawijn en consorten. Na de kwestie Ayaan mag Nawijn ongezien de tyfus krijgen.
PvdD-Thieme? Ik eet beesten en ben niet a priori tegen bio-industrie.
Veel meer partijen die mogelijk een zetel kunnen krijgen zijn er niet. Ik kan natuurlijk een van die andere 30 pakken, maar dat is waarschijnlijk een kansloze weggegooide stem. Dan blijft over D66. Wat is voor mij het belangrijkste: bestuurlijke vernieuwing. Die club heeft dat als enige in het programma. Ben ik er blij mee na het Balkenende II debacle? Nee. Maar ja...

koerbagh | 21-11-06 | 00:09

Wat een kl*tezooi op Ned. 2.... welterusten, mijnheer de president...

rosalie | 21-11-06 | 00:09

alpha_mannetje 21-11-06 @ 00:05

Klopt, maar het gaat er ook om of een partij ruggegraat toont voor de standpunten waar zij voor staat, ongeacht het aantal zetels.

Dwaaaas | 21-11-06 | 00:07

vinque 20-11-06 @ 23:31

Vertel...

bottehond | 21-11-06 | 00:06

@ Dwaaaas 21-11-06 @ 00:03
Nee, slechts zelfs, daarom denk ik dat ze meer zetels nodig hebben, want ik ben het wel met hun punten eens, en daar gaat het toch om? Niet om lekkere bekjes, betrouwbare koppies, leuke slogans, links rechts gelul of wat dan ook

alpha_mannetje | 21-11-06 | 00:05

Shareholder 21-11-06 @ 00:02

Als hij zelf eens begint met een vrouw te scoren.

Dwaaaas | 21-11-06 | 00:04

get real botte

winshots | 21-11-06 | 00:04

@Henoch
Ik neem aan dat dit het lijstje met valse en hilarische bedoelde non-argumenten was. Nu even een lijstje met feiten alsjeblieft.

CoJoNes | 21-11-06 | 00:03

alpha_mannetje 20-11-06 @ 23:57

Je gaat nou toch niet zeggen dat ze goed politiek gevoerd hebben ? Die 6 zetels waren wel nodig voor deze coalitie. Ze hadden veel meer mogelijkheden om daar gebruik van te maken. Dan moet ik me afvragen of ik de partij nu wel vertrouw om iets van mijn stem te maken, door partijpunten (gedeeltelijk) te realiseren. Ik betwijfel het.

Dwaaaas | 21-11-06 | 00:03

wat schuift dat nou henoch?

winshots | 21-11-06 | 00:03

Ik vind Marc Rutte idd wel 'het' toonbeeld van de nieuwe liberale slogan "als je wat van je leven wilt maken". Sjonge jonge.
@Rutte get a life, get a wife. Tosser!!

Shareholder | 21-11-06 | 00:02

dawg 20-11-06 @ 23:35

Als de pleuris uitbreekt in 0031 sta ik liever naast Jan Tomaat in een loofgraaf dan naast walter bos en mark rutte.... Hoe vreemd ook: een kabinet SP- 1NL/PVV is niet eens helemaal ondenkbaar in 0031.... niet bij deze verkiezingen, heur... tenzij moslims schiphol en de haven van rotterdam in lichterlaaie zetten met veel doden (MI 5 voorspelt al chemische en biologische wapens)..... niets is ondenbaar in 0031 sinds Pin en Teho...

bottehond | 21-11-06 | 00:02

@ CoJoNes 20-11-06 @ 23:59
Als ej blanco stemt moet je verder je mond houden

alpha_mannetje | 21-11-06 | 00:02

@rosalie
Blanco stemmen is wel ongeveer het stomste dat je kunt doen.
Ik zou principieel niet willen stemmen, maar het vlees is zwak dus stem ik EénNL.

CoJoNes | 21-11-06 | 00:01

@ cojones

Precies er is niks mooier dan belastinggeld uitgeven

maar ff serieus er is gewoon geen excuus voor die rechtse m*therf*ckers
1 Door hun radicale standpunten tegenover moslims maken ze het alleen maar erger wat hackbars enzo
2 Van de 10 miljard euries die de overheid per jaar kwijt is aan hypotheek rente aftrek is 6 miljard voor de 10% rijkste nederlanders
3 Help ons femke de ijskappen smelten en die rutte wil kerncentrales, previeuw op radioactive beach bij maastricht...

Henoch | 21-11-06 | 00:00

@alpha_mannetje
Misschien is Alexander Pechtold een corrupte trekpop van de partijtop? Een farizeeër? Een opportunistische ruggengraatloze salonliberaal?

CoJoNes | 20-11-06 | 23:59

CoJoNes 20-11-06 @ 23:53

Wat ga jij doen? toch blanco of...?

rosalie | 20-11-06 | 23:58

Of het gevaar nu van links of rechts moet komen, we zien het allemaal wel na de 22e

morse | 20-11-06 | 23:58

alpha_mannetje 20-11-06 @ 23:54

Dat zeg ik niet, ik ben nog zwevende en D'66 sluit ik (helaas) niet uit. Toch hebben ze het goed verkloot en dat zet me voor een dilemma.

Dwaaaas | 20-11-06 | 23:58

OT:

Neqschot voor die OvJ in afghanestan. Ies die docu van die triggerhappy dirty harry reporter die op taleban ging schieten... dit is de schuld van de pvda... in ruil voor steun van de pvda werden onze jongens met de handen op de rug daarheen gestuurd... tsjek het op teevee 2.... verraad door de pvda voor de militairen in afghanestan en verraad aan de miltairen in iraq.... walter... ga een sdeaud... in jou schuilt bij lange na geen premier... jij verdeelt... balk brengt rust en samen. Nuf said.

bottehond | 20-11-06 | 23:58

Ja ok zij hebben dus het beleid gemaakt waar jij tegen bent en D66 is gepiepeld terwijl ze goede plannen hadden, maar goed wat wil je met 6 zetels.
Straf je ze nou dubbel omdat ze genaaid zijn?

alpha_mannetje | 20-11-06 | 23:57

Henoch 20-11-06 @ 23:52 HAHA links aan de macht dan kunnen wij verstandige mensen eindelijk eens de rijke gooise kalfjes eens flink melken
.
nee jong. Dan melk je de mensen die werken. Als jij dat fijn vindt, moet je dat vooral doen, maar je graaft je eigen graf. Lutser.

winshots | 20-11-06 | 23:57

koerbagh 20-11-06 @ 23:49

Tja, het lijkt inderdaad veel op Idols/X-factor, compleet met de juryleden..
Maar misschien is het wel es goed dat iedereen es wat anders gaat stemmen dan normaal..... lijkt me er alleen maar beter op worden dan. Versplinteren en ze (de partijen) het vuur aan de schenen leggen.

rosalie | 20-11-06 | 23:56

alpha_mannetje 20-11-06 @ 23:52

Waarom zouden ze ? CDA en zeker VVD hebben de afgelopen jaren het beleid gemaakt. D'66 is alleen maar bezig geweest met consessies te doen, om vervolgens "de kroonjuwelen" niet waar te kunnen maken.

Dwaaaas | 20-11-06 | 23:55

Ah je bent dus een oncompromisloze fundi???

alpha_mannetje | 20-11-06 | 23:54

alpha_mannetje 20-11-06 @ 23:52

Veel en veel te laat. Helaas.

Dwaaaas | 20-11-06 | 23:53

@Henoch 20-11-06 @ 23:52
hahaha, thats the spirit, vroeg beginnen te melken, dan worden het nooit koeien!
Grote klasse en wat een briljant inzicht!

CoJoNes | 20-11-06 | 23:53

Morgen Verdonk vs Pastors bij Nederland kiest NL2. Ik kan niet wachten! Go Pastors!

Hakbarrr | 20-11-06 | 23:52

Dat is dus niet waar ze hebben uiteindelijk de stekker eruit getrokken, dat kan je van de VVD en het CDA niet zeggen

alpha_mannetje | 20-11-06 | 23:52

HAHA links aan de macht dan kunnen wij verstandige mensen eindelijk eens de rijke gooise kalfjes eens flink melken

Henoch | 20-11-06 | 23:52

alpha_mannetje 20-11-06 @ 23:47

Er is heel veel mis met D'66. Ze hebben de afgelopen jaren mijn stem verkocht. Irak, Afghanistan en Verdonk. D'66 stond erbij en keek ernaar.

Dwaaaas | 20-11-06 | 23:51

@ koerbagh 20-11-06 @ 23:49

Ik geloof dat ik ook d66 wil stemmen, na veel gezweef, hoe komt het toch dat zel elk jaar weer gedecimeerd worden?

alpha_mannetje | 20-11-06 | 23:51

@koerbagh
Leg eens uit dan, als je D'66 stemt, waar stem je dan voor?
(En kom niet met het gratuite riedeltje van bestuurlijke vernieuwing, zolang Thom de Graaf niet oneervol geroyeerd is)

CoJoNes | 20-11-06 | 23:51

bakoenin 20-11-06 @ 23:47

jeee dat klinkt als Smolders

winshots | 20-11-06 | 23:49

vinque 20-11-06 @ 23:45

Goedzo vinque, ik dacht ook al.....

rosalie | 20-11-06 | 23:49

Alsof ik het zou kunnen laten. God moves in mysterious ways. I'll be back, don't know how don't know when. Ga nu iig pitten. Leef je uit, ik lees het morgen wel.

Howlin' Mad | 20-11-06 | 23:49

@rosalie 20-11-06 @ 23:43:
Kort door de bocht. Het circus is een strijd om de macht - een soort X-factor/Idols spelletje, het gaat nergens anders om en de kiezer wordt bijna gedwongen strategisch te stemmen. Maar daarmee onthoud je de kiezer de stem op inhoud. Dus: uit elkaar trekken die verkiezingen voor regering en parlement.
(Hij stemt D66, uiteraard - en ik was ook zover, eigenlijk; wel na eliminatie van de rest van de mogelijkheden overigens)

koerbagh | 20-11-06 | 23:49

CoJoNes 20-11-06 @ 23:45

Kijk, daar heb ik wat aan! Thnx CoJoNes, ik ben er uit: 1NL; nu nog zieltjes winnen morgen?

rosalie | 20-11-06 | 23:48

kan je niet volgen dwaaaas

alpha_mannetje | 20-11-06 | 23:47

Verdonk gaat naar PVV, mark my words

winshots | 20-11-06 | 23:47

winshots 20-11-06 @ 23:40
Ik sta daar op de dag dat de democratie aan flarden is geschoten door de middenkliek van de zittenda macht.
Ik sta daar bij de NOS studio toen het bloed wegliep van een mens die het verschil maakte.
Ik maak het nu mee dat hetzelfde schorem wat toen de truc van de demonisering gebruikte, om hun baantjes te redden nu weer dezelfde truc gebruikt tegen 1NL Wilders en de SP, met behulp van de StaatsTV en de voltallige pers.
Ik sta achter iedere groepering die de grachtengordel maffia van de PvdA kan breken, of dat nu Wilders 1NL of de SP is.
Zodat die dag bij de NOS studio gewroken word, en dat hele zootje schorem van de PvdA een baantje in Amerika krijgt

bakoenin | 20-11-06 | 23:47

alpha_mannetje 20-11-06 @ 23:45

Zie: Dwaaaas 20-11-06 @ 23:43

Dwaaaas | 20-11-06 | 23:46

@rosalie

Nawijn heeft een eigen aprtij: Partij voor Nederland. Pastors wilde niets met hem te maken hebben.

vinque | 20-11-06 | 23:45

Wezullenmorgenavondtochgeenstemadviesvankouwesvooronze
kiezenkrijgenhe?

gentle giant | 20-11-06 | 23:45

Mijn stemadvies voor jou Rosalie: EénNL

CoJoNes | 20-11-06 | 23:45

wats er mis met d66?

alpha_mannetje | 20-11-06 | 23:45

Uiteindelijk sterft bij de VVD een ieder op het Groot Industrieel blok. Bolkestein met al zn anti immigratiebabbels won er in de jaren negentig de verkiezingen mee en weg was hij. Met Verdonk exact hetzelfde. Verdonk wordt gehaat binnen haar eiegn aprtij. Op zo'n augiasstal stemt een weldenkend mesch toch niet? JA, vroeger misschien maar nu zijn er twee prima alternatieven:1 NL en Wilders. Sociaal economisch is 1 NL ook een centrumpartij dus PVDA en oud DS 70 mensen kunnen hier prima terecht.

vinque | 20-11-06 | 23:43

koerbagh 20-11-06 @ 23:40

Samenvatting?
Of nog beter, een conclusie met een stemadvies? (geen D66)

rosalie | 20-11-06 | 23:43

koerbagh 20-11-06 @ 23:40

Waarom is het kabinet dan toen niet gevallen ?

Dwaaaas | 20-11-06 | 23:43

Murdockyoufool 20-11-06 @ 23:42
Gonny is sowieso cool

winshots | 20-11-06 | 23:43

@dawg 20-11-06 @ 23:35
Zoals Gonny zegt, wat is het hier léuk! Links tuig stemt SP... Maximeau noemde mij een grofgebekte asociale communist en ik ben nog nooit zo vereerd geweest.

Murdockyoufool | 20-11-06 | 23:42

Ah, de nestor van de vaderlandsche politieke vernieuwingsbeweging had weer eens een boeiende analyse van het hele verkiezingscircus bij Pauw & Witteman. En Van Mierlo heeft weer eens gelijk.

koerbagh | 20-11-06 | 23:40

Bakoenin, waar sta jij dan? Je ageert maar reageert niet...

winshots | 20-11-06 | 23:40

@fuckje,
Ik mag maar op een splinter stemmen. Naar welke gaat jouw bindend stemadvies uit? Dan stemmen we allen daarop.

makkie | 20-11-06 | 23:39

@fuckje,

Que? Die stinkende Nawijn zit toch niet bij 1 NL?? Dan moet ik alles weer herzien vrees ik....

rosalie | 20-11-06 | 23:38

@Charlene 23:34
Dream on:)
En wel netjes blijven tegen SP/GL stemmers.
Juist als liberalen moeten we het goede voorbeeld geven en de linkse apartheid met kindness bestrijden. Geen beter wapen dan weerloosheid. Geen betere ontwapening dan kwetsbaarheid. Stel je strijdbaar op en je krijgt strijd. Stel je ontvankelijk op en je kunt verdelen en heersen.
En dat grasshopper was je eerste les uit Il Principe van Machiavelli.
Oogjes dicht.

Jane Doe | 20-11-06 | 23:38

Het word sreeds leuker, begint paniek te worden op deze mestvaalt, 1 polletje, en kijk eens welk een gekakel in het kippehok der halfzachten.
Troost vrienden, het word een kabinet CDA/PvdA/VVD, du een kabinet van onze grote glibberige partij van het midden.
En ja wat dan, waar moet jullie ongenuanceerde woede zich dan op richten.
Laat je zelf dan maar zwijgend naaien, en kreun een beetje binnensmonds want je hebt het zelf gewild.
Vertoon hier nog even je verbale kunsten verplaats wat digitale lucht, verbeeld jezelf dat je thuishoort in het gedachtengoed van onafhankelijke denkers.
Dat je jezelf mag koesteren onder de retoriek van Fortuyn en van Gogh.
Nee, middelmatige schreewerds, met angst voor het hypotheekje en de SUV, de nieuwe politiek onwaardig.
Ga maar uithuilen bij vadertje Balkendende , maatschappelijk gemanipuleerde masochisten.

bakoenin | 20-11-06 | 23:38

@fuckje

Werkt niet, sorry grote partijen fucken je eruit met je puntjes, kijk maar naar d66

alpha_mannetje | 20-11-06 | 23:36

@rosalie,
je neigt maar, meisje. Nummer 30 van lijst Nawijn?

fuckje | 20-11-06 | 23:35

Ach ja, de VVD, daar heb je wat aan. Alle kinderen worden nu verplicht professioneel opgevangen tijdens de schoolpauze. Maar dat wordt niet betaald met belastingcenten, want er moet lastenverlichting komen. Dus denk je als goedverdienende ouder wat lastenverlichting te krijgen, pikken ze het direct weer af omdat je een dure schoolopvang moet betalen. Fijne koopkrachtverbetering is dat.

makkie | 20-11-06 | 23:35

bottehond 20-11-06 @ 22:31

Zoiets. Links tuig stemt SP, rechts tuig op 1Nl/Wilders, Hikmat weet ik veel. Pastors hoort in de Kamer, CDA, PvdA VVD gewoon even niet.

dawg | 20-11-06 | 23:35

Jane Doe 20-11-06 @ 23:29
Dat is democratie, de meerderheid kiest. Politici weten als geen ander: geef ze brood en spelen. Ooit Plato gelezen? Zo werkt dat nou eenmaal. Leuk of niet leuk... daar doet geen Marijnissen wat aan af.
Van mij mag het ook wel wat genuanceerder, maar ik ben ook maar 0,0000000001 % van het stemvolk.

winshots | 20-11-06 | 23:35

@Muxje
You make a pretty damn good point there, mate.
VVD had zijn kans en heeft hem niet benut en nu is het inderdaad te laat.
Over te laat gesproken ik had allang in bed moeten liggen! Dus ik wens iedereen een goede nacht (behalve SP/GL stemmers, screw you)

Charlene | 20-11-06 | 23:34

Links en rechts is zo 1950!
Het gaat om punten, niet zo een dimensionaal !

alpha_mannetje | 20-11-06 | 23:34

fuckje 20-11-06 @ 23:30

Ja, jah... ik neig sterk naar 1Nederland... goed?

rosalie | 20-11-06 | 23:33

fuckje 20-11-06 @ 23:30

Of opnieuw naar de stembus, zoals het er in Oostenrijk ook lang naar uit heeft gezien.

Dwaaaas | 20-11-06 | 23:33

@alpha mannetje
we hadden het heel goed, er werd overal geld ingestopt. Geld wat nergens vandaan kwam, daarna moest een rechts kabinet de staatskas weer op orde brengen. Dat is het probleem van rood, ze besteden van alles maar geld in het laatje brengen (door bijv een sterke welvaart op te bouwen) ho maar.
@RooKuuU
Ik woon naast Rotterdam, en ik merk nog helemaal niets van die frankrijksituatie. Bedoel de welvaart is gestegen daardoor koopkracht en de productie ook wat weer zorgt voor meer wekgelegenheid enz enz. Tuurlijk is het nog lang niet perfect maar geef rechts dan ook de kans om af te maken waar ze aan begonnen zijn voordat we links het weer een zooitje laten maken.

Charlene | 20-11-06 | 23:32

@bottehond

Ik weet nog betere.

@Rookuu
Franse situatie, 5o euri hier in erdam. Maar niet meer op straat sinds Pastors.

vinque | 20-11-06 | 23:31

Geloven jullie echt in blanco stemmen?

alpha_mannetje | 20-11-06 | 23:31

@rosalie,
hoe meer versnippering, des te moeilijker wordt het vervaardigen van een coalitie.
Des te sneller komt mijn wens; een zakenkabinet , naar boven.
@Allen,
kies voor zoveel mogelijk splinters!

fuckje | 20-11-06 | 23:30

Wat werd Woutert net op NL2 er toch uitgeluld door Rutte.

Hakbarrr | 20-11-06 | 23:30

@CoJoNes 23:21
Wat wil je drinken??
Hahaha.
Wil je nu een foto? Dan word je wellicht nog lyrischer:)
.
@winshots 23:18
Principes zijn altijd brood-en-spelen principes? Let them eat cake?
Of let him eat children (bij Idi)?
Noem me dan een idealist (kuch... lees je mee chez??) dat ik hoop ooit nog een politicus aan te treffen die zijn principes altijd trouw blijft. Die compromissen schuwt als het om principes gaat.

Jane Doe | 20-11-06 | 23:29

@Charlene, hoewel ik het ook nog met veel standpunten van de VVD eens ben, ben ik ney als jij teleurgesteld. Ik denk overigens wel dat het onder Rita één grote rotzooi geworden was. Met de ene na de andere misser waar links handig op in had kunnen spelen. Maar de ijzersterke zin van Rutte, dat de VVD een partij is voor iedereen die wat van zijn leven wil maken, heb ik helaas niet meer gehoord. Terwijl het zo goed aangeeft wat voor soort partij het zou moeten zijn.

Mijn grootste teleurstelling in de VVD is het programma. Het is een ijzersterk programma... wat bij mij de vraag oproept: waarom is het verdomme allemaal nog niet geregeld, aangezien de partij al zo lang aan de macht is? Genoeg zaken waar ze destijds de coalitiepartners in mee hadden kunnen krijgen. Tja, nu is het te laat, jongens.

Muxje | 20-11-06 | 23:28

RooKuuU 20-11-06 @ 23:25
dat komt omdat de buitenlanders zich niet aanpassen

winshots | 20-11-06 | 23:28

vander F 20-11-06 @ 23:19

Dat is toch wel even een heel ander leven dan wij hier hebben, met onze wurgende onzekerheid wat te kiezen woensdag........

rosalie | 20-11-06 | 23:27

@CoJoNes Een blanco stem is een blanco stem.
.
En al doet Tomaat straks nog zo zijn best, hij slaat nog geen deuk in de voorraadberg miljarden die dit land rijk is.

Shareholder | 20-11-06 | 23:27

Charlene 20-11-06 @ 23:07

Gebruik boosheid als richtingevend voor je keuzes met mate, voor de rest: luister naar Jane Doe....... Howdy Ma'am... alle restecp voor Uw politieke voorkeur... onder- en bovenbuik in perfecte harmoniet... begrepen maar meer meschjes het... maar goed... wijntje?

bottehond | 20-11-06 | 23:27

@ Charlene 20-11-06 @ 23:22
Lekker overdreven altijd die PvdA-bashers
Hoewel ik moet zeggen dat het niet mijn cup of tea is, was paars echt niet zo'n ramp, dat is een geweldige tijd geweest. Mensen lijden altijd aan slectief geheugenverlies

alpha_mannetje | 20-11-06 | 23:26

@Charlene

Volgens mij woon jij in een grot :), misschien woon jij in wassenaar met dikke villa ofzo... Maar als ik mijn ogen open doe op straat zie ik dat het slechter is dan 4 jaar geleden, de ''frankrijk situatie'' komt steeds dichterbij vrees ik.

RooKuuU | 20-11-06 | 23:25

@Jane Doe
Waarom grass hopper? Ik vind een vlinder leuker ;)

Charlene | 20-11-06 | 23:25

@CoJoNes
Iemand zijn leeftijd schatten op schrijfstijl gebeurd heel vaak hoor, denk maar aan breezertaal ;)

Charlene | 20-11-06 | 23:23

@Mastermattie
Welja, daar betaalt de Televaag vast grof geld voor.

CoJoNes | 20-11-06 | 23:23

@Charlene 23:17
Je mag tutoyeren.
Of je noemt me Messias. Of weledelgestrenge vrouwe. Zie maar.
Ik luister ook naar "hey you there".
Mag ik jou grass-hopper noemen? Fijn.

Jane Doe | 20-11-06 | 23:22

@RooKuuU
OMG, waar heb jij de laatste 4 jaar gezeten? In een hol onder de grond?
Vergelijk 2003 met 2006, het gaat nu echt veel en veel beter met NL, als we dit beleid blijven doorvoeren, of met een rechtsere partij als Wilders en 1NL erbij, een nog strenger beleid zal het nog beter gaan met Nederland.
Tuurlijk is het nog lang niet perfect, maar zodra de PvdA aan de macht komt is het gedaan met Nederland. En dat zijn feiten, iedere keer als er een paars kabinet komt (niet eens geheel rood) gaat het kudt met Nederland, welvaart daalt werkeloosheid stijgt, koopkracht daalt etc etc. en dan moet een rechts kabinet weer ploeteren om het goed te maken en als het dan eindelijk beter word komen er mensen als jij die dan gaan kijken of rood het beter kan. Laten we nou gewoon even voor een langere periode bij 1 kant blijven dan komen we tenminste nog eens ergens in plaats van 4 stappen vooruit met rechts, 6 stappen terug met links en dan weer 4 vooruit met rechts.

Charlene | 20-11-06 | 23:22

@Jane
Damn woman, je schrijft nog verdomde fris voor een dame van 45. Je stijgt zo mogelijk nog verder in mijn achting, had je op 35 geschat.
*relaiseert zich hou compleet belachelijk het is om Jane's leeftijd te schatten op basis van haar schrijfstijl*

CoJoNes | 20-11-06 | 23:21

@ Joris, misschien een idee om bij de registratie van een geenstijlaccount ook de politieke voorkeur op te geven?

Mastermattie | 20-11-06 | 23:21

@CoJoNes 20-11-06 @ 23:07
Egh, nee geen blanco stem. Het is al goed, heb even een sigaret gerookt, ben weer helemaal relaxt -plus die badkarmashit is freaking me out- en heb besloten gewoon knopje Bos voor schoonmoeder in te drukken. ... The horror... the horror...

Murdockyoufool | 20-11-06 | 23:20

Yo,
het echte werk in Afghanistan ,
nu op staats 2

vander F | 20-11-06 | 23:19

@Jane Doe
.
Principes lijken een welvaartsindex te genieten.
Klopt Altijd en overal. Logisch toch.
.
Idi Amin politiek.
Nee. Gewoon politiek. Idi Amin wist dat ook.

winshots | 20-11-06 | 23:18

Met Verdonk en Wilders stonden jullie nu op 30+ zetels.

petjesman | 20-11-06 | 23:18

@jane doe
8 jaar is een hele lange periode voor mij hoor :P Nee, maar ik ben het nog steeds met enorm veel standpunten van de VVD eens, maar het is nu echt softy politiek en daar kan ik niet tegen. Ik wil actie, ik wil verschil, ik wil progressie.
En Mark gaat me dat niet geven, daar heeft ie het lef niet voor.
Dus dan maar een andere partij, en op aanraden van u (ja nu ik weet dat u 45 bent, moet ik u gaan zeggen) en botte hond ga ik het program van 1NL lezen.
Who knows.

Charlene | 20-11-06 | 23:17

Bij die chat had rutte echt een zwak antwoord op die Israel vraag, wouter bos lijkt me wel beter, na 4 jaar een kut kabinet, die ook nog eens ''rechts'' was.. is nederland er niet beter op geworden, vraag me af of de Pvda en SP daarin verandering kunnen maken.

RooKuuU | 20-11-06 | 23:17

koerbagh 20-11-06 @ 23:06

Kunnen ze mooi verder gaan met Oost-Duitse praktijken zo net voor Peking 2008.

Dwaaaas | 20-11-06 | 23:17

driewerf Bleh. Maar wat er ook gebeurd, na woensdag zijn ze weer beste maatjes bij het knippen & plakken

Jan Passant | 20-11-06 | 23:16

De vlam der vrije volkeren is bij Pastors veiliger dan bij die lompe kruideniersdochter.

vinque 20-11-06 @ 23:07

Hehehehe... jij snapt hem. Pastors is veur de fijnproeverTs... Dat wordt politieke televisie van de bovenste plank... ik zie je doldrieste hoop van 8 zetels die de vvd als afstraffing (zie kankerwenserT wilders op NN) voor de stembusfraude ttv dient betalen aan het rechtse onderbuiktuig.... als een ruime schatting. Ik houd het op 5. Maar Marco Pastors is in staat om die 8 uit jouw ens te halen.... ik heb wouke van scherrenburg en clairy polak schooiend om hem heen zien draaien voor één kruimeltje gelijk... Marco Pastors mot eerst 4 jaar die kamer in met een stuk of 4 tot 8 mensen en daarna is hij Minister. Het allergrootste politiek talent dat 0031 heeft... tenzij iemand een betere weet....

bottehond | 20-11-06 | 23:16

Wilders is de man foei VVD dat jullie zo'n man aan de kant zetten en weigeren mevrouw Verdonk als leider te kiezen.
Toon toch eens lef en daadkracht.
Ik zie zo'n jongen als Rutten beleid verdedigen waar hij helemaal niet verantwoordelijk voor is.
Mevrouw Verdonk is de kracht van de VVD en zij, Wilders maar ook anderen zouden gekoesterd moeten worden.

petjesman | 20-11-06 | 23:16

fuckje 20-11-06 @ 23:05
Oost-Groningen was dan een pijnlijke vergissing, desondanks moet ik niet denken aan een SP met meer dan 15 zetels.

Dwaaaas | 20-11-06 | 23:15

charlene
dan krijg je geen antwoord want ze kennen je niet

winshots | 20-11-06 | 23:15

@Charlene 23:07
19... dat verklaart veel. Met 19 weet je nog niets over trouw..... en hoor je ook niets over trouw te weten:)
Met 45 (moi) ben je de trouw weer voorbij en moet je het politieke wiel opnieuw uitvinden.
Principes lijken een welvaartsindex te genieten. Worden aan het bruto nationaal produkt aangepast. De revolutie ter linker-en ter rechterzijde eet haar eigen kinderen op. Idi Amin politiek.

Jane Doe | 20-11-06 | 23:14

@winshots
wat gebeurd er met me als ik de weg aan ze vraag dan ?

Charlene | 20-11-06 | 23:12

@Murdockyoufool 20-11-06 @ 23:06,
zit wat in.

vander F | 20-11-06 | 23:10

Meeeen ik heb hier op de hoek nog bolsjewieken wonen... Finsterwolde en Beerta woist wel? Lopen gewoon nog over straat met een groen petje met een rode ster er op... echt waar. Praat daar maar eens mee.
Duhuh, heb het lef maar eens om de weg te vragen...

winshots | 20-11-06 | 23:10

Maaier 20-11-06 @ 23:02
zeau makkelijk weer om het discriminatie verhaal erbij te halen, naar mijn mening wordt je pas buitengesloten als je jezelf buiten laat sluiten. Actieve houdig aannemen, respect voor de geldende maatstaven in dit land, en respect zal je oogsten. Hoe kan je in godsnaam gediscrimineerd worden als je als moslim actief in de maatschappij gaat staan, zonder jaloerse mulla achtige vooroordelen over de westerse samenleving?

loze stijlloze | 20-11-06 | 23:10

@koerbagh 20-11-06 @ 23:06,
ah, Enith Brigita.

vander F | 20-11-06 | 23:09

Maurice de Hond drinkt nog steeds water uit zijn millenniumvoorraad.

Dwaalhaas | 20-11-06 | 23:08

@door de slijpsteen ongeraakte

Die ouwe van mij, CDA stemmer met schurft aan de islam, zei dat Pastors te netjes was.

Ik hoop dat hij morgen vlamt. Ik hoop dat hij dat bolle onbenul eens onder haar neus wrijft hoe om te gaan met precaire zaken als het complot tgen Ali.
Ik offer aan de goden in mijn huistempel het zoetste mirre om die ultralaffe vvd eens 8 zetels af te pakken.
De vlam der vrije volkeren is bij Pastors veiliger dan bij die lompe kruideniersdochter.

vinque | 20-11-06 | 23:07

@ Jane Doe
Ik maakte maar een grapje, aangezien het echt even reclame maken was wat je deed. Ik ben meer Wilders fan.
En inderdaad altijd trouwe VVD-er, vanaf mn 11e al (ben nu 19). Maar Mark en aanhang heeft het volledig voor me verpest, dus ik denk niet dat ik nog VVD stem, helaas.
@botte hond
Gerne, kom maar op met de bubblleesss!

Charlene | 20-11-06 | 23:07

Jedebielebroertje 20-11-06 @ 23:00

Ik was net te laat. Was het Sander van financién?

bottehond | 20-11-06 | 23:07

@Jane en Stijlloos en Cojones
Laat me dan tenminste die pas van m'n schoonmoeder misbruiken. Bos... dat kan ik toch niet doen?

Murdockyoufool | 20-11-06 | 23:06

@Dwaaaas 20-11-06 @ 22:58:
Ze hebben anders in Finsterwolde wel een heel mooi kommunisties zwembad hoor! 4 hele banen van 25 meter, betaald uit de gemeentekas, en in 1975 geopend door de enige zwemmende negerin die we in dit land hebben gehad.
En nu krijgen er ze er binnenkort een heeel groot openluchtzwembad bij: de blauwe stad.

completely off topic: Gelukkig is er nu "Have I got news for you" op BBC2 en strakjes "Raising Arizona" op BBC1. Kun je ook nog eens voor je lol tv kijken.

koerbagh | 20-11-06 | 23:06

fuckje 20-11-06 @ 23:01
het is toch te ver joh...

winshots | 20-11-06 | 23:06

@Dwaaaas,
op zich wel, maar in Oost-Grunn heeft de SP weinig in de jenever te brokkelen. Wel in "Stad", dus veel conflictjes en eindeloos geouwehoer.

fuckje | 20-11-06 | 23:05

@Shareholder 20-11-06 @ 23:03
Als je blanco stemt, stem je op de grootste partij.

CoJoNes | 20-11-06 | 23:05

@Charlene Als je het niet weet moet je blanco stemmen, simpel zat.

Shareholder | 20-11-06 | 23:03

fuckje 20-11-06 @ 23:01

Ben je het niet met me eens dan ?

Dwaaaas | 20-11-06 | 23:02

Charlene 20-11-06 @ 22:32

Femke zeikt ewcht niet aleen maar af hoor, echter, het is wel wat je meer geneigd bent om te doen als je in de oppositie zit. Zal de komende jaren ook zo zijn bij Pastors, Wilders en Rutte... Verder: natuurlijk zijn er moslims die hun kansen niet hebben gepakt, maar ook heel die ze niet hebben gekregen, wat komt door én discriminatie én door een echterstand qua scholing etc. (met name de taalachterstand, een punt wat d elaatste jaren terecht op de agend ais gezet). beide zaken worden niet opgelost door minder moskeeen te bouwen of hoofddoekjes te verbieden.

Mag ik trouwens in de oppositie als jij in de regering zit? Gaan we samen roken in de pauze..

Maaier | 20-11-06 | 23:02

@Dwaaaas,
blijf ff van Oost-Groningen af ja!
Btw, Geert was goed bezig bij Jensen.

fuckje | 20-11-06 | 23:01

Wouter is gesnapt!

www.nederlandkiest.nl/

Allemaal even live chat kiezen en kijk eens wie daar staat te reaguren!

Jedebielebroertje | 20-11-06 | 23:00

@Murdockyoufool 20-11-06 @ 22:56
Vertrouwen, de basis van iedere relatie. Lekker jonk ben jij.
Maar als je iets haarfijn illustreert, is het de instelling van de doorsnee SP-er, waarvoor duizend maal dank!

CoJoNes | 20-11-06 | 22:59

Wat wordt ik toch moe van dit land en deze verkiezingen, ik kan niet eens de tv of radio aanzetten of ik zie en hoor die sophistische plofkoppen weer. Om de gunst van het volk te winnen wordt er natuurlijk oneindig veel gebruik gemaakt van de tweesplitsing Links en Rechts. In plaats van een meritocratie, waarin de slimsten en de mensen met de best werkende ideeën aan de macht komen, ongeacht in wat voor coalitie dit ook is, is Nederland een groot Hollywood geworden waarin volksmenners gloreren. Bewust een tweedeling creeëren om toch vooral aanzien en draagvlak te verkrijgen van de andere driedelig grijze massa daar in den Haag. Nee mijn stem is hoogstens voor die sympathieke lamlul johan vlemminx. Wat, doet die niet mee? hé, jammer.

loze stijlloze | 20-11-06 | 22:59

Een punt in <500 woorden:
Nederland is een land van vele nationaliteiten, al vanaf de 17e eeuw. Er zijn veel dingen fout gegaan, er zijn veel dingen goed gegaan. Een natie kan niet afgerekend worden op de daden van een eerdere generatie, een natie mag wel afgerekend worden op het huidige beleid en resultaat.
Nederland is al jaren het beste jongetje van de klas. Onzin. De wereld anno 2007 dwingt ons te kiezen. Geven we vele miljoenen aan ontwikkelingshulp in de vorm van rijst of leren we de mensen daar hoe te vissen? Tolereren we hier mensen die niets doen, met de armen over elkaar staan te kijken hoe de uitkeringen worden verdeeld? Nee zeg ik.
Iedereen wordt geacht te doen wat hij/zij kan. Samen maken we een betere wereld, aan de kant staan helpt niet.
Nederland is een vrij land. Iedereen krijgt een kans. Burka's, eerwraak, openbare dronkenschap, misdaad, verloedering, dat alles verminderd de kansen, dat dient bestreden te worden. Een uitkering moet je verdienen.
Rechten heeft iedereen, maar plichten ook. Plichten in dienst van een beter Nederland.
(Was dat <500?)

winshots | 20-11-06 | 22:58

@Murdockyoufool 22:56
Karma is a wonderful thing.......... it keeps coming back at ya'.
Doe het niet.:)

Jane Doe | 20-11-06 | 22:58

@Murdockyoufool 20-11-06 @ 22:56
Dream on leutert, Nederlanders zijn van nature bezitterig, er komen rellen met een links kabinet!

Stijlloos Superieur | 20-11-06 | 22:58

De peilingen zitten er hopelijk mijlen ver naast, want als de SP gaat regeren hebben we m.i. echt een zwaar probleem. Of ben ik de enige die zich hier oprecht zorgen over maakt ? 30 zetels in de peilingen. Er staan heel wat geytenwollensokken onderin de lijst die nu kans hebben op een blauw stoeltje. Onder andere Osse en Helmondse gemeenteraadsleden die al het nodige verprutst hebben in hun gemeenten. Je kan toch niet echt stellen dat het in Oss, Helmond en Oost-Groningen nou zou lekker gaat met de SP in gemeente ? Deze lui wil een groot aantal kiezers Nederland toevertrouwen ? Doe maar eens googlen. Het kunnen best oprechte vriendelijke mensen zijn, maar Nederland besturen is andere koek dan een speeltuintje of een invalideopritje realiseren.

Dwaaaas | 20-11-06 | 22:58

images.google.nl/imgres?imgurl=http://...
@ King 22.09 Ho, ho ho, een genie kan ook bruggen bouwen, het belangrijkste is echter de fundering, en dan moet je wel eens wat gladmaken!

gentle giant | 20-11-06 | 22:58

2008, in de biblioteken allen nog maar stripboeken en porno. De wens van de SP stemmers

prof.dr.ir.clavan | 20-11-06 | 22:57

En weet u wat nu zeau leuk is? Hmmm? Woensdag ga ik naar de stembus met drie stempassen, waaronder het pasje van mijn vrouw en schoonmoedert, want negen tot vijfbaan en geen tijd en lui blablabla. Heb de opdracht om respectievelijk Thieme *check* en Bos *check* te stemmen. Kan alleen niet garanderen dat mijn vinger niet uitschiet richting knop SP, Marijnissen. Drie keer. Moehahahahaha moehahahahaha moehahahaha ahem.

Murdockyoufool | 20-11-06 | 22:56

@Shareholder 20-11-06 @ 22:51
Aseaux? linkse partijen zijn pas aseau, die pakken het geld af van de hardwerkende mensen, en geeft het aan luie allochtonen en white trash, en alleen omdat ze zielig zijn. wat een drogreden.

Stijlloos Superieur | 20-11-06 | 22:55

@Charlene 22:41
1NL means business.
Jammer genoeg is NL meer voor showbusiness dan echte bizz.
Ik lees je comments en weet nu weer precies waarom ik niet langer VVD stem.
Echt Thorbecke liberalisme hoef je bij de VVD niet meer te zoeken en zelfs het vrije markt ideaal wordt hier en daar afgevallen.
Heb je het verkiezingsprogramma van 1NL doorgelezen? Iets verder gekeken dan de burka? Het deugt op vele punten.
Ik ben een rasechte VVD-er geweest. Actief lid. Helaas kan ik me er al sinds jaren niet meer in vinden. Destijds op Pim gestemd. En nu op 1NL.
Iemand moet de bezem door het Haagsche halen; het is heel hard nodig.
Staatskundige vernieuwingen.

Jane Doe | 20-11-06 | 22:55

Wat me meer opvalt is dat het staatsjournaal en NOVA ontiegelijk proberen de boel van de PvdA bijelkaar te houden. Zitten dat complex van Wouwertje na te praten dat ie de grootste gaat worden zonder ook maar zinnig argument. Tsja een peiling die uit het lood schiet (Iemand ZEMBLA gezien gister).
Laten we hopen dat er geen strategische stemmen worden uitgedeeld woensdag zodat de gevestigde orde eens lekker wakkergeschud gaat worden met hun gevecht om het politieke übermidden. -kots-.
Moet eens afgelopen zijn met dat gepolder. Echte oplossingen voor de echte problemen verdomme!

Koelie | 20-11-06 | 22:53

Ik begrijp nu wel hoe linkse mensen zich voelden in 2002. Toen zij volledig werden weggevaagd.

vinque | 20-11-06 | 22:53

vinque 20-11-06 @ 22:46

Tsjek dit uit... NOVA gaat de vvd deauden... morgen Marco Pastors versus Yzeren Rita... dat wordt een ab-so-luut drama voor de vvd... 1 NL krijgt van mijn matties bij NOVA (zwaai) het allerbeste forum dat hij zich had kunnen wensen... Marco Pastors is dé nummero Uno in debating... die maakt gehakt half om half van Rita.... aiaiaiaia ... morgen spektakel en zetels coming !1NL's way....
@ charlene... ik trek de bubbels al open... glaasje bubbels?

bottehond | 20-11-06 | 22:53

@shareholder
Dus moeten we wat stemmen dan precies, volgens jou?

Charlene | 20-11-06 | 22:52

Stem niet op de VVD aseaux. Stem met je hart. Maupie zegt ut zellef.

Shareholder | 20-11-06 | 22:51

Tien over elf: mooie docu over schietende groene barretten in Afghanistan.

doktersnuggles | 20-11-06 | 22:50

Ik vreet me op mensen, horroroudemedia manipulatie, oneindige leegheid in het politieke debat,
platitudes en leegpolderend moddergooien,
verdacht maken, slijmen, liegen, draaien.

Een verzameling kruiperige Gollems op jacht naar de Ring.

Schichtig incalculerend of ze hun nog partij behagen, hun ranglijst veilig stellen,
In hun Haagsche vervallen wespennest de maat der dingen denken te kunnen waarnemen.
Die zwermen duizenden bezige ambtenaartjes die hun het zicht benemen op de werkelijke gang van zaken,
zich opdringend, manipulerend met opgeblazen borsten van op niets gestoelde onmisbaarheid.

een gedegenereerde versie van hoe een parlementariër behoort te zijn volgens onze bloedeigen grondwet:

Artikel 67
1. De kamers mogen elk afzonderlijk en in verenigde vergadering alleen beraadslagen of besluiten, indien meer dan de helft van het aantal zitting hebbende leden ter vergadering aanwezig is.
2. Besluiten worden genomen bij meerderheid van stemmen.
3. De leden stemmen zonder last. *Kuch*...*ROCHEL* *HOEST*
4. Over zaken wordt mondeling en bij hoofdelijke oproeping gestemd, wanneer één lid dit verlangt.

... triest allemaal.

vander F | 20-11-06 | 22:47

Als "martelgate" links geen stemmen gaat kosten dan trek ik me voor eeuwig terug in mijn schulp.
Éen NL gaat vijf zetels scoren en Wilders 9.

vinque | 20-11-06 | 22:46

@CoJoNes
Ik doe het op GS zelfs in minder dan 100 woorden, nice huh. Genoeg om inhoudelijk te klinken en niet populistisch met alleen maar one-liners.

Charlene | 20-11-06 | 22:46

Laat Jan, Marco en Geert zo groot mogelijk worden, en Bos, Balkenende en Rutte zo klein mogelijk: Voor een scherpzinniger en minder gezapig Nederland.

Dan ben ik bereid GL als natuurverschijnsel te gedogen.

tipo | 20-11-06 | 22:45

@winshots
Word jij vice-premier hoor :D hand in hand rechts door zee.

Charlene | 20-11-06 | 22:44

@Charlene
Jouw tijd komt nog wel, inderdaad.
Als je een beetje kunt schrijven en een punt kunt maken in <500 woorden, moeten we maar eens verder praten over de recalcitrante revolutie.
Geen daden maar woorden.

CoJoNes | 20-11-06 | 22:44

Charlene 20-11-06 @ 22:41
Dat was eerst wel de bedoeling, samen met CoJoNes. Maar mijn tijd komt nog wel, don't worry. Ik word de blonde Rita Verdonk, yeah baby.
Count me in.

winshots | 20-11-06 | 22:43

@agent 327 20-11-06 @ 22:32:
Oh ja... als je maar lid bent van een politieke partij dan is het graaien uit de staatskas goed en ben je maatschappelijk betrokken. Ben je geen lid van een politieke partij en je wil ook graag even graaien dan ben je een gelukzoeker. Nee, dat dan even duidelijk is.
Als je hier als import-bruidje komt dan is het goed en wordt je doodgeknuffeld met subsisiegeld en maatschappelijk werk, want je bent volkomen legaal en je komt uit "liefde" voor je neef die toevallig naast z'n marokkaans paspoort ook een Nederlands heeft, maar onderneem je een levensgevaarlijke reis in de hoop op een iets beter bestaan dan ben je een gelukszoeker en een verderfelijk. Da's een beetje de Rita Verdonk doctrine.
Life, Liberty and the persuit happiness... Dat laatste MAG dus niet. Dat moet je verhullen met iets als lidmaatschap van een politieke partij, maatschappelijke betrokkenheid of liefde voor je Marokkaanse neefje.

koerbagh | 20-11-06 | 22:42

@Jane Doe>
Sodemieter toch op! 1NL???? Weet je wel wat je zegt...? Als iedereen zijn/haar onderbuikgevoel volgt, dan gaan er hele rare dingen gebeuren in dit land en vervallen we echt naar een heel bedenkelijk niveau.

DurdenFights | 20-11-06 | 22:42

Een andere partij zoals de Partij voor de Dieren staat ook op 2 zetels, niet echt een partij die een grote stem krijgt, maar wel belangrijk dat er iemand aandacht vraagt voor iets wat compleet vergeten wordt door de rest van de partijen.

En die mevrouw Thieme is natuurlijk ook een geil mokkel, ghehe.

-=PyP=- | 20-11-06 | 22:41

@winshots
Dat was eerst wel de bedoeling, samen met CoJoNes. Maar mijn tijd komt nog wel, don't worry. Ik word de blonde Rita Verdonk, yeah baby.
@Jane Doe
Bedankt voor dit reclame spotje in de tijd voor politieke partijen, now back to business.

Charlene | 20-11-06 | 22:41

@Jane Doe
Niks tegen de onderbuik, als je maar niet zo selectief er aan snuffelt als de heren die noemt doen.
Om nog maar de zwijgen van de weinig verheffende beeldspraken.

agent 327 | 20-11-06 | 22:40

@ Jane Doe
Maar wie te diep graaft komt in de hel terecht

King of controversy | 20-11-06 | 22:40

@botte hond
Ok, als je je zin geef dat ze allebei in de kamer komen, wat krijg ik dan van je?

Charlene | 20-11-06 | 22:38

stem 1NL !!
Stem uit protest of uit overtuiging maar stem.
En kijk meewarig naar een ieder die je wenst aan te praten dat Wilders en Pastors rechts-extremisten zijn. Het zijn Nederlanders met een hart voor NL en een visie voor een andersoortig bestuur.
En laat je niets wijs maken dat je onderbuikgevoel niet deugt. Het onderbuikgevoel van een samenleving is een uitstekend kompas en iedere politicus zou zijn oor daar te luisteren moeten leggen. Wie aan de oppervlakte blijft hoort niets. Wie dieper graaft krijgt de waarheid boven.
Stem !!

Jane Doe | 20-11-06 | 22:38

charlene ga jij ff in de politiek, heee, dan stem ik op jou, zus!

winshots | 20-11-06 | 22:37

Bij het veroordelen van vooroordelen is het van belang dat u, voordat u oordeelt, uw oordeel vooraf beoordeeld heeft. Een stem op GroenVrij is een doordenkertje

suffie63 | 20-11-06 | 22:37

@vanrechtsheeftvoorra
Grappig om verwerpelijk en afwijkend gelijk te stellen. Dat is terug naar voor de verlichting.

agent 327 | 20-11-06 | 22:37

Marijnnissen is de nieuwe Marcus Bakker, Jan gaat NL redden.

Conan de Rabarber | 20-11-06 | 22:37

Charlene 20-11-06 @ 22:28

Ik begrijp het denken in machtsfactors en zo, maar dat is klein denken, want we krijgen die ene belangrijke issue pas op de agenda als we als boktorren blijven knagen... Geert en Marco zijn broertjes... nét even anders... een thuis voor al ons soort mensen, imho.... en ze motten allebei in die Kamer....

bottehond | 20-11-06 | 22:36

agent 327 20-11-06 @ 22:34
? Hewlett Packard ?

winshots | 20-11-06 | 22:36

@vanrechtsheeftvoorra 20-11-06 @ 22:28
Goed gezegd.

Charlene | 20-11-06 | 22:34

@bottehond
Vast. Als HP het heeft onderzocht.

agent 327 | 20-11-06 | 22:34

@Maaier
Jij mocht nu even copy-pasten ;)
maar wat er op die website staat is dus gewoon flauwekul. Constant als ik Femke in beeld zie is ze iemand anders om zijn mening aan het afzeiken.
En ze kan wel willen dat moslims meer meegaan doen in de samenleving maar zoals de laatste jaren is gebleken, willen ze dat gewoon niet!
En de leerplicht wet is er al sinds 1901 dus die begrijp ik niet helemaal. En een sollicatieplicht is leuk, maar ze worden moeilijk aangenomen met die burka's en hoofddoekjes dus wat blijft er dan nog over?
En nog zo'n fantastisch idee het afschaffen van de bioindustrie, ja dan gaan al die boeren in NL tenminste failliet, bravo, handig gedaan.
GL is niet liberaal in mijn ogen, GL moet gewoon uit mijn ogen verdwijnen.

Charlene | 20-11-06 | 22:32

@koerbagh
Draai het eens om. Mensen die maatschappelijk betrokken zijn zullen lid zijn van een partij. Mensen die dat niet zijn en dan opeens zo'n baantje willen, zijn meestal gelukszoekers. Daar kan de LPF over meepraten.

agent 327 | 20-11-06 | 22:32

agent 327 20-11-06 @ 22:18

90 % van de "mooie jobs" in 0031 worden verdeeld over vier partijen... cvda,pvd en vda en d11/22. Je bent niet bij de tijd, dude. Dat heeft HP de Tijd van de zomer onderzocht.... mind you... die partijen bij elkaar vertegenwoordigen qua ledental nog geen 3 % van de 0031-ers... Daagt er iets... neo- Regenten?.... wake up... we motten die lui er uit werken, desnoods met jan tomaat als breekijzer. Anders wordt het eg niks meer met ons land. Wie links is stemt SP...

bottehond | 20-11-06 | 22:31

Maaier 20-11-06 @ 22:25
copy-pasten kan ik ook:

"We hebben niks aan polariserende culturele debatten"
"GroenLinks vindt het belangrijk dat je kunt zeggen wat je vindt."

De laatste ben ik het mee eens, de eerste neem ik op de koop toe.

winshots | 20-11-06 | 22:30

stem sgp!!

daskapitalist | 20-11-06 | 22:29

De grootste vraag is natuurlijk: hoe lang blijft Jan nog leven na zijn hartverzwakkende monsterzege?

King of controversy | 20-11-06 | 22:29

@Maaier 20-11-06 @ 22:25

'Daarom mogen er politieke partijen bestaan met verwerpelijke ideeën. Iedereen heeft in Nederland dezelfde democratische rechten, ook mensen met een zeer afwijkende mening."

Daarom tolereren we GL.

vanrechtsheeftvoorra | 20-11-06 | 22:28

@ botte hond
Zelfs al zou 1 NL verliezen trek jij nog een flesje bubbles open ;)
maar zou het dan niet beter zijn, al steunen we allemaal Wilders? Dan krijgt hij miss genoeg zetels om een meerderheid te vormen met VVD en CDA.
Want VVD/CDA/Wilder/1NL word een lastige zaak.

@doktersnuggles
Als al die oude lullen die lid zijn van de VVD gewoon naar het volk hadden geluisterd en Rita hadden gekozen als lijstrekker dan had de VVD nu 35 zetels gehad in de peilingen!
Ik heb les gevolgd bij Mark, best een aardige jongen hoor, maar politiek gezien bakt ie er helemaal niets van.

Charlene | 20-11-06 | 22:28

@ Hakbar>
Ik weet het niet zeker natuurlijk, maar de bewezen resultaten van de DIVERSE kabinetten B'ende zijn mij niet helemaal duidelijk. Wat me een beetje tegen de borst stuit zijn een paar dingen:
1. Bangmaak kabinet vind ik vervelend -> er worden wetten doorgedrukt, door bange mensen banger te maken
2. Het gaat slecht dus allemaal inbinden, maar nu er verkiezingen zijn gaat het ineens goed -> DOOR CDA (VVD had er niks mee te maken volgens B'ende en D66 al helemaal niet).
3. B'ende is gewoonweg de allerbelabberste internationale premier die je je kunt voorstellen. En dat bedoel ik niet persoonlijk, maar het ontbreekt hem gewoon aan elke vorm van charisma. De Amerikanen noemen dat volgens mij "he fills a room". Dat doet B'ende niet, hoe goed hij inhoudelijk ook is.
4. Ik ben zelf ondernemer en ik zou niet in een land willen ondernemen waar mensen die het maatschappelijk leven niet kunnen bijbenen de boot missen. Ik ben heel erg tegen mensen die proviteren van alle sociale voorzieningen, maar sommige dingen die onder deze kabinetten zijn doorgevoerd zijn echt van de zotte.
5. PvdA heeft één grote pré (wat mij betreft dan) en dat is het beleidt ten op zichte van duurzame energie. Als het gaat om het creëren van een ondernemersklimaat, dan zou de VVD daar wel een puntje aan kunnen zuigen. Dat gaat namelijk zo'n enorme boost worden voor de NL economie, dat wil je NIET geloven. En dan heb ik het niet over 1, 2, 4 of 8 jaar... maar over decennia!
6. Ik wil in een tolerant land wonen. ECHT! Ik laat me ook weleens negatief uit over Marrokaantjes (en die vind ik soms ook erg irritant), maar ik wil gewoon GEZELLIG THEE DRINKEN met allerlei culturen. Dat is goed voor een mens.
6B. Van andere culturen, die economisch minder snel proberen te groeien, kunnen we soms nog wat leren. Denk aan ontspannen, e.d.

IK BEN VOOR EEN MINDERPRODUCTIEF NL!

DurdenFights | 20-11-06 | 22:25

Charlene 20-11-06 @ 22:18

"De overheid moet, naast het bestrijden van discriminatie, moslima's vooral stimuleren om mee te doen in de samenleving. Een leerplicht en sollicitatieplicht passen daar heel goed bij". (ok, in deze zin is Gl misschie niet zó liberaal, maarja, ik zeg ook niet libertair).

"We hebben niks aan polariserende culturele debatten, wel aan praktische sociale maatregelen. Het gaat om onderwijs, huisvesting en werk."

tipo 20-11-06 @ 22:18

zeker wel vlees eten, wel bij voorkeur biologisch. verder:
"GroenLinks vindt het belangrijk dat je kunt zeggen wat je vindt. Ook als wij het helemaal niet met je eens zijn. Alleen als mensen voor hun mening kunnen uitkomen, kun je met elkaar in discussie gaan. Zolang mensen niet oproepen tot haat of geweld, zullen we hun recht op vrije meningsuiting altijd blijven verdedigen.

GroenLinks was de eerste partij die in debat ging met Janmaat. Slechte ideeën moet je niet verbieden maar tegenspreken. Daarom mogen er politieke partijen bestaan met verwerpelijke ideeën. Iedereen heeft in Nederland dezelfde democratische rechten, ook mensen met een zeer afwijkende mening."

Even copypastenn van website GL, maarja, Charlene vroeg er zelf om.

Maaier | 20-11-06 | 22:25

@agent 327 20-11-06 @ 22:18:
En wie zijn dat? Juist, (ex-)politici. Zonder het netwerk van de politieke partijen kom je niet aan zo'n baantje. Solliciteer maar eens als partijloze... Gaat je niet lukken. Je wordt daar geparkeerd omdat je van een politieke partij bent, banden met het politiek leiderschap en dus makkelijk kan lobbyen en gevoelige informatie uit eerste hand hebt. Het hangt van politiek nepotisme aan elkaar. En dat allemaal voor ruime (staats-)vergoedingen.

koerbagh | 20-11-06 | 22:25

Als het CDA de grootste partij wordt zal het verschil tussen arm en rijk in Nederland groter worden zegt woutert.

monfer | 20-11-06 | 22:25

Charlene 20-11-06 @ 22:20

Tsja... de allahtonenparagraaf van gl bestempelt mij impliciet tot racist en fascist en anti- grist, dus out of the question, uiteraard.
Wilders is mijn held, maar nu hij steun genoeg geniet kan ik op mijn intellectuele matties van 1 NL stemmen. wellicht is het nuttig je in ze te verdiepen. Die mensen voorspel ik een gouden toekomst als het ze lukt om met minstens twee zetels in de kamer te komen. Dan brand ik een kaars in Den Bosch en zuip ik een fles bubbels leeg.

bottehond | 20-11-06 | 22:23

@agent 327 20-11-06 @ 22:21
We mogen zeker niet klagen met de VVD in de laatste 12 jaar

ranzige rob | 20-11-06 | 22:23

Wat is de VVD dom bezig zeg. Ze hadden zo veel stem stemmen kunnen trekken. Rutte hand in hand met Rita. Iron Lady de Hildebrandjes, LPF'ers en pastoortjes leegzuigen en Rutte als sociale glijer. Lekker uitgespeeld hoor.

doktersnuggles | 20-11-06 | 22:23

agent 327 20-11-06 @ 22:18
Ik heb politice nooit zakkenvullers of graaiers genoemd. Ook al zou de SP commissarisen en semi-overheid types afschaffen/aanpakken, dan wordt er ergens anders wel weer 2x zo hard gegraaid........(misschien door SP'ers zelf?)

ranzige rob | 20-11-06 | 22:22

@ tipo
Amen!

Charlene | 20-11-06 | 22:21

@ranzige rob
VVD is al 12 jaar onafgebroken aan de macht. Fijne tijd wel.

agent 327 | 20-11-06 | 22:21

Botte ik lees graag je comments, jij nuanceert tenminste nog, en scherp ook.
Maakt wel dat ik een vraag wil stellen: wat wil jij nou?

winshots | 20-11-06 | 22:21

@ botte hond
Het komt puur door de media dat 1NL een one issue partij lijkt, dat is geldt ook voor Wilders. Maar voor Wilders zijn program heb ik mij wel geinteresseerd en voor 1NL wat minder, mijn excuses daarvoor.
En wat GL betreft, ik weet genoeg over hun program, in ieder geval genoeg om te weten dat ik dáár nooit op zal stemmen.

Charlene | 20-11-06 | 22:20

Keutelaer 20-11-06 @ 21:33
Ik kan me herinneren dat André van Duin eens bij Barend en van Dorp zat.
Er werd hem gevraagd naar welke partij zijn sympathie uitging.
Van Duin is niet geïnteresseerd in politiek, hij antwoordde met: "uh, nou ja, ik weet het niet, ik geloof dat de VVD voor mij het beste is toch?"

Waarop Frits Barend lachend reageerde met: "Ach, dat maakt voor ons toch niks meer uit".

Een waarheid als een koe natuurlijk.Als ik een x-aantal miljoenen zou bezitten zou het mij aan m'n reet roesten wat de persoonlijke financiële gevolgen voor mij zouden zijn van de stembusuitslag.
Voor al die miljonairs is een links kabinet gewoon een leuke afwisseling, iets spannends, een soortement cultureel project misschien.
En dat een stem op links hun knagende geweten sust (waar iemand als van Duin gelukkig geen last van heeft) is mooi meegenomen.

monfer | 20-11-06 | 22:19

Stemt allen ARP! Voor een sterk en vereenigd vaderland! Colijn is uw man!

sjaakdeslinksesul | 20-11-06 | 22:19

Ik ga zeker VVD stemmen, zoals altijd eigenlijk.
En inderdaad, dit jaar is het de beste uit een hele boel angstige alternatieven.

ranzige rob | 20-11-06 | 22:19

"@ranzige rob
Nee Rob, da''s te gemakkelijk. Om politici nu nog graaiers (zo je wilt zakkenvullers) te noemen is achterhaalt. Die zakkenvullers zitten bij de semi-overheid en in de commissariaten.

agent 327 | 20-11-06 | 22:18

GL Liberaal? Ik mag geen vlees eten, ik moet 80 rijden, ik moet vuilnis scheiden, ik moet voor elke scheet een milieuboete betalen, ik mag niet zeggen wat ik van de Islam vind, etcetera.

Zoek nog maar eens op wat liberaal is, iets met vrijheid, maar het vrijheidsdenken is niet nederlands sterkste kant. Elkaar het licht in de ogen niet gunnen wel, maar dat vind ik niet liberaal.

tipo | 20-11-06 | 22:18

Nicht arbeiten macht frei. Es lebe der Jan. De naam Karl Marxstadt is na Die Wende weer vrij. Leuke naam voor Den Haag straks.

vanrechtsheeftvoorra | 20-11-06 | 22:18

en mede dankzij de kameraden van de geenstijl en zijn bovenmodale intellectuele aanhang zal de linkse lente aanbreken. Dank kameraden!

blikbier | 20-11-06 | 22:18

@Maaier
Wat zijn dan de echte oplossingen van GL volgens jou? (En dus geen schijnoplossingen zoals van andere partijen).

Charlene | 20-11-06 | 22:18

Charlene 20-11-06 @ 22:12

De meeste problemen komen inderdaad niet door de islam, I couldnt agree more. Maar de islam is wél het grootste probleeem. Helaas moet ik opmerken dat Uw kennis van het partijprogram van 1 NL al net zo beperkt blijkt dan die van groenlinks. 1 NL is zeker geen one- issue partij.... dat wil zeggen: het is een one- issuepartij omdat de maatschappelijke aangelegenheden én problemen eerlijk geanalyseerd is. In tegenstelling tot de meeste andere partijen, zeker die van het establishment... De SP is op dit vlak een gunstige uitzondering.

bottehond | 20-11-06 | 22:17

Maaier 20-11-06 @ 22:14
Je weet toch dat de AEL een stemadvies heeft gegeven om op GL te stemmen.

Karel kwakbol | 20-11-06 | 22:17

Debat tussen Woutert en Rutte op NL 2

Hakbarrr | 20-11-06 | 22:17

@bottehond
Pastors, is dat niet die man die op de radio, met licht bibberende stem, Chamberlain erbij haalt?
"Toen wij uit Rotterdam vertrokken...

agent 327 | 20-11-06 | 22:17

Roberto Fransisco 20-11-06 @ 22:15

nee hoor, ze zijn Groen en links, dat wil kort door debocht zeggen eerlijk delen...

Maaier | 20-11-06 | 22:16

@Hakbarr
Kijk jij snapt het, en VVD is de enige partij die PvdA en SP buiten de deur kan houden. Morgen nog even grootschalige actie hierover beginnen en zeggen dat ze allemaal VVD moeten stemmen.

Charlene | 20-11-06 | 22:16

jongens ik ga maffen... morgen bindend stemadviesje Hox? Fleisch? of mag jij deze keer zeggen waar t land heen moet Pritt?

superjan | 20-11-06 | 22:16

Maaier 20-11-06 @ 22:14
Klopt, een correctere naam voor GL is dan ook GR.

Roberto Fransisco | 20-11-06 | 22:15

winshots 20-11-06 @ 22:13

en zonder Fleischbaums anti-PvdA-campagne...

Maaier | 20-11-06 | 22:15

@winshots
Dat is wel te hopen. Bij coolpolitics vandaag zaten barweinig GS'ers. Ze riepen allemaal boe bij Rutte en klapte vooral bij Femke en Wouter. Ik schaamde me toen echt voor mijn generatie v_v

Charlene | 20-11-06 | 22:14

Roberto Fransisco 20-11-06 @ 22:10

daarom is Gl ook beter dan SP, die zijn namelijk én links én liberaal.

bottehond 20-11-06 @ 22:07
GL is net zo goed tegen debiele extremistische moslims. Ze maakt echter niet de keuze om elke persoonlijke gewetensvrijheid daravoor op te offeren. En ze komen niet met schijnoplossingen zoals een boerkaverbod, een verbod op moskeeën of een immigratiestop.

Maaier | 20-11-06 | 22:14

@agent 327
Ach, het ene graaiende gajes vervangt het andere.......

ranzige rob | 20-11-06 | 22:14

superjan 20-11-06 @ 22:12
Denk maar aan die andere kale, dan schiet je ook vol.

Karel kwakbol | 20-11-06 | 22:14

@DurdenFights 20-11-06 @ 22:10

Wat heb je liever? Een land dat geregeerd wordt door een Harry Potter (die het qua resultaten redelijk gedaan heeft), of een charismatisch persoon (Marijnissen) die alle bedrijven wegjaagd, mensen worden ontslagen, veel mensen met een uitkering, veel meer armoede. Ik stemde al rechts, maar ik raad bv mn moeder (met een laag inkomen) aan om VVD te stemmen. Simpelweg, omdat een linkse coalitie er een grote zooi van gaat maken....

Hakbarrr | 20-11-06 | 22:13

Nog twee dagen... dan is GS weer gewoon beledigend, onnodig kwetsend en tendentieus, zoals het hoort, zonder betaalde linkse agogen.

winshots | 20-11-06 | 22:13

@ botte hond
Pastors een genie? Pastors is een verdraaide one issue partij die zich alleen maar zorgen maakt om de moslims. Als we die nou ff met rust laten en ons concentreren op andere dingen is dat dan niet veel beter voor Nederland?
Het is een beetje kort door de bocht om te zeggen dat al onze problemen komen door de islam.

@superjan
Maar ik wil ook een Mercedes, dus ze moeten dat geld niet weggeven maar mijnwelvaart enorm doen groeien!

Charlene | 20-11-06 | 22:12

Ineens moet ik weer al volschietend aan Pin denken.

superjan | 20-11-06 | 22:12

@Anton Vohs
Je brengt me op een gek idee. Misschien moeten we eerst de SP maar eens aan de macht helpen om gajes als BSS kwijt te raken. Laat dat soort landverraders maar in Luxemburg gaan rentenieren. (En een betere boekhouder zoeken!)

agent 327 | 20-11-06 | 22:12

@ agent 327: Later meer agent 327. Nu ga ik aan het werk! Het was een genoegelijke avond hier; ik wens u en de uwen een fijne voortzetting!

Anton Vohs | 20-11-06 | 22:12

@ bottehond >
Thanks!

DurdenFights | 20-11-06 | 22:11

@Charlene 20-11-06 @ 22:07
Je hebt helemaal gelijk Charlene

ranzige rob | 20-11-06 | 22:11

Maaier 20-11-06 @ 22:05
Die gasbaten is waar, wel zonde trouwens dat Bolivia schatrijk is met grondstoffen, maar dat het of niet uit de grond kan, of naar buitenlandse bedrijven gaat.

Socialistische / Communistische regime's zijn repressieve regime's die de vrijheid van het individu beknotten en voor mij de slechtste optie zijn.

Roberto Fransisco | 20-11-06 | 22:10

Kind of controversy 20-11-06 @ 22:09

Moewhahahahah....

bottehond | 20-11-06 | 22:10

@superjan & Hakbarr >

Ach, volgens mij zouden ze partijen moeten afschaffen, maar mensen gewoon op 10 standpunten, per partij, moeten laten stemmen. Dus dat je bij alle partijen je eigen program bij elkaar kunt stemmen... ofzoiets. Hoe dan ook: zal wel CDAPVDACOALITIE worden, want Woutertje is een te groot watje om te kiezen voor links. Als hij dat zou doen, dan zou ik direct op de PvdA stemmen. Echt! Want ik vind alles prima, maar een kabinet met Balkenende (voor de 4de keer?) lijkt me gewoon niet goed. Echt niet.

DurdenFights | 20-11-06 | 22:10

@Maaier
daar heb je zeker een punt, want rood in NL is nog lang geen communisme, maar het stremt de welvaart wel enorm.
Maar wat de rode rakkers verkeerd doen is het geld aan arbeiders geven, tuurlijk moeten die ook goed kunnen leven, maar als ze het geld geven aan ondernemers, bedrijven, dan komt het automatisch bij de arbeiders terecht. Als het goed gaat met de bedrijven verdienen arbeiders ook goed.
Je moet altijd van boven naar beneden werken en niet andersom, want de ondernemers schieten er weinig mee op als arbeiders betere voorzieningen krijgen.

Charlene | 20-11-06 | 22:10

@ Maaier 20-11-06 @ 22:07
Kuyper was idd een goede vent!

Uifeltje Gnuiffeltje | 20-11-06 | 22:10

Net gelezen op Teletekst pagina 666

Voor volgend jaar staan inmiddels 4 staatsbezoeken gepland aan Nederland

03 Januari - Evo Morales
12 Januari - Hugo Chavez
23 Januari - Fidel Castro

En als afsluiter ..... 01 April - Kim Jong II

Kwatz | 20-11-06 | 22:10

DurdenFights 20-11-06 @ 22:02

M*therfucker.... de beste nick op GS.... R.E.S.T.E.C.P.

bottehond | 20-11-06 | 22:09

@Anton Vohs
Ik heb het gelezen. Weinig verheffend, die BSS. Of we ze nou dronken zijn van de cola-tic van jou of van te duur ingekochte Mindoza Valley, een aap is en blijft een lelijk ding, al heeft het dier een gouden ring.

agent 327 | 20-11-06 | 22:09

@charlene> maar, maar charlene, president Mboela van de SPLFS revolutionaire beweging van Bwakakakkaland heeft wel recht op een nieuwe tweedehands Mercedes 560 sel. Zoiets kost veel geld.

superjan | 20-11-06 | 22:09

@ bottehond 22:07
Maar dan wel een genie zoals je ze in het leger vindt. Je weet wel, die jongens die van alles opblazen ;)

King of controversy | 20-11-06 | 22:09

Maaier 20-11-06 @ 22:02
Moet je hem vragen ik weet niet of die bedragen bruto of netto waren, net zo min als die 1 miljoen van de Postbank om in dat blauwe pak te kruipen.
In elk geval komt wat overblijft in Box 3.

Karel kwakbol | 20-11-06 | 22:09

Maaier 20-11-06 @ 21:56

Als femkuttje nú zegt dat ze de islam een halt toe gaat roepen... juist om de "gematigden" (is een contradictio, maar nu even niet) bescherming te bieden tegen fundamentalisten, dan kreeg ze mijn stem... en val heel veel andere mensen ook... een kurdische vriend van me is doodsbang voor zijn fanatieke broeders... hij is ook bang omdat 0031 zulke mensen laat preken.... dus: femke... een grote groep verdrukten dient gered te worden... die invalshoek kiezen weinigen.... wie niet op de klok kijkt kan natuurlijk niet zien dat het 5 voor 12 is... dus 1 NL it is. Marco Pastors begrijpt de hele situatie veel en veel beter dan veel mensen zich realiseren. Marco Pastors is namelijk een GENIE.

bottehond | 20-11-06 | 22:07

@ allemaal: ik ga eens werken! Nu nog genieten van mijn zelfverdiende centen. Straks ook (maar dan onder de zon)

Anton Vohs | 20-11-06 | 22:07

superjan 20-11-06 @ 22:03

Al zijn er genoeg kleine luyden onder de reaguurders, maar helaas niet gereformeerd genoeg meer...

Maaier | 20-11-06 | 22:07

bakoenin 20-11-06 @ 19:49
Laat mij er eens buiten geauzert.

Dwaaaas | 20-11-06 | 22:07

@bottehond 20-11-06 @ 21:53
Maar de vraag is wát voor banen groenlinks creeërt? Door welvaart, hebben mensen meer te besteden, groeit de productie en komen er meer banen.
dus hoe is het dan mogelijk dat met minder welvaart er méér banen zijn dan bij een hogere welvaart zoals de VVD beloofd?
Dat is toch gelul! Femke kan alleen maar andere afkraken en overal geld instoppen, zonder het eerst te maken.
En dan zit ze vandaag in een debat over het huidige overgewicht van de meeste kinderen en dan zegt zei dat we geen geld in sport e.d. moeten stoppen maar gezonde producten weer moeten SUBSIDIEREN en het allerergste is dat ze ook vond dat er enorm veel geld moest gaan naar alle andere mensen over de hele wereld die honger leiden!
Laten we eerst zorgen dat in eigen land alles op orde is voordat we geld gaan gooien in een bodemloze put.

Charlene | 20-11-06 | 22:07

@Durden> je begrijpt dat Fleischbaum op de dag der verkiezingen een bindend stem advies zal doen uitgaan, een advies dat ten ene male direct opgevolgd dient te worden.

superjan | 20-11-06 | 22:05

Roberto Fransisco 20-11-06 @ 22:02

maar nu hebben ze hun eigen gasbaten, dus het zal allicht iets beter gaan... In ieder geval: het aanhalen van communistsche regimes als N-Korea en Cuba is natuurlijk een non-argument om iedere keer weer in te zetten tegen linkse partijen.

Maaier | 20-11-06 | 22:05

@ agent 327: Je moest eens weten hoe omvangrijk het SP vee is. Je weet wel: dat vee dat klaagt te weinig geld te hebben als ze je voorbijrijden in de AH met 2 kratten bier, of als ze je met hun dronken harses een rondje 'dimpletje cola' (we zijn immers kieskeurig) aftroggelen in de kroeg.

Mark my words en lees de comment van BitchSuperSoaker!

Anton Vohs | 20-11-06 | 22:04

@DurdenFights 20-11-06 @ 22:02

Wel een heel opzichtige manier om de mollen vd partijen te vinden ;)

Hakbarrr | 20-11-06 | 22:04

@maaier> was wel een mooie boef, die ouwe abraham. maar Geen stijl had hij minder weten te waarderen.

superjan | 20-11-06 | 22:03

@Anton Vohs
Ach Stalinistisch Evile Empire of de neo-liberale hel, het is allemaal armoe.

agent 327 | 20-11-06 | 22:03

Maaier 20-11-06 @ 21:50
Ik heb inderdaad wel eens geheel vrij door Bolivia gereisd, maar om nu te zeggen dat het een succesvol land is. Alhoewel .... 85% leeft daar onder het armoedeniveau en iedereen is even rijk.

Roberto Fransisco | 20-11-06 | 22:02

Kan iemand van de redactie me niet gewoon vertellen wat ik moet stemmen? Dat scheelt een hoop ellende en nadenken. Want jullie weten toch wel wat goed voor ons is?

DurdenFights | 20-11-06 | 22:02

Karel kwakbol 20-11-06 @ 22:00

Ja, daar is tch niets vreemds aan? Ik neem dan Jan wel gewoon z'n belasting heeft betaald over de 8 ton die hij kreeg bij Talpa

Maaier | 20-11-06 | 22:02

@Hakbarrr: sommigen zijn nou eenmaal meer gleijk dan andere (ken je die nog?)

Anton Vohs | 20-11-06 | 22:01

@Anton Vohs
Kom kom, niet zo onnozel. Er is geen rode horde. PvdA gaat straks met CDA en dan is er weer vier jaar waarin er niks verandert. Net als een CDA-VVd-CU-kabinet. Als er een links kabinet komt wordt dat ingekapseld door de instituties, net als een rechts kabinet.
Kortom, het is voor jou de hond of de kat: of niks, of verandering.

agent 327 | 20-11-06 | 22:01

superjan 20-11-06 @ 21:58

hoho, zo zou oudoom Kuyper zich nooit hebben uitgelaten! Behalve over Paapen natuurlijk

Maaier | 20-11-06 | 22:00

Maaier 20-11-06 @ 21:54
In Box 3 zit je spaargeld, je aandelen kortom je vermogen.
De fiscus gat uit van een rendement van 4% over dat vermogen en daar over betaal je 30% belasting. (100 euro vermogen=> 4 euro rendement, 30% belasting daarover = netto 1,2 euro belasting).

Karel kwakbol | 20-11-06 | 22:00

@frozenhenk 20-11-06 @ 21:52

Klopt, dat wil ook iedereen doen. Maar 52% betalen, daarboven op nog 19% BTW over wat je koopt, daarnaast nog gemeentebelastingen etc. DDan ben je effectief zo'm 65 a 75% kwijt aan de staat. Vind je dat nog steeds sociaal?

Hakbarrr | 20-11-06 | 22:00

Als er echt een linkse regering komt, dan ga ik het er van nemen ook. Haha

Uifeltje Gnuiffeltje | 20-11-06 | 21:59

zum kotzen 20-11-06 @ 21:58

De SGp heb je zeker goed! De rest zal er niet ver naast zitten

Maaier | 20-11-06 | 21:59

Mooi, mag ik dan met de SP aan het bewind 100% van de winst van mijn bedrijf naar de staat dragen? ( is nu 68% namelijk; 30%vpb, daarna 25% div.bel en dan gem 42%IB) Gaat die toko morgen in de krant en starten we mooi een luxemburgse BV. Wat een zielig socialistisch lui kl*te land is dit als het echt zover komt. Nederlanders een ondernemend volk? HAHAHAH, laat me niet lachen. Luie, risicoaverse, initiatiefloze en gemakszuchtige paupers zijn het, mochten deze peilingen kloppen. Maar ja, die zijn hetzelfde als de weerberichten van Piet Paulusma; ook niet te vertrouwen.

BitchSuperSoaker | 20-11-06 | 21:58

Karel kwakbol 20-11-06 @ 21:48
Zoiets. Kijk naar Kok.
Rosenmuller zakkenvuller woont in een Driebergse villa op wachtgeld, WoutBos komt van de Shell en vangt nu anderhalve ton in zijn vrijstaande dijkhuisje, die slinkse jongens weten echt wel hoe het werkt hoor. De enige die ik daar nog niet op heb kunnen betrappen op grof geldelijk gewin is Jan M., kudo's daarvoor. Dat moet ik toegeven. Toch lult hij ook naar zichzelf toe.
Als de verkiezingen floppen, gaat-ie dan weer lassen? Dacht ut niet. Adviseurtje hier, spreekbeurtje daar, en zijn rijtjeshuis-buren zien vanzelf de verhuiswagen voorrijden, mark my words.

winshots | 20-11-06 | 21:58

@maaier> jan mulder heeft een ouwe vervuilende jag en een oude nog meer vervuilende citroen sm. Maar goed dat is dan ook de meest perverse GL die levend rondloopt met die scrotumkop en die betweterige grote postbankbek

superjan | 20-11-06 | 21:58

@agent327: Ach weet je, die Wouter Bos wordt na de 22e ge-ad-melkert! Leuke goedverdienende job in het buitenland en wij leven voort in een Stalinistisch Evil Empire!

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:58

Wordt er nog een t-shirt uitgereikt aan de reaguurder die de uiteindelijke uitslag het beste voorspelt?

Ik zeg CDA 44 zetels, PvdA 42, VVD 22, SP 17, GroenLinks 7, D'66 2, Christenunie 6, SGP 2, Wilders 5, EénNL 2, PvdD 1.

zum kotzen | 20-11-06 | 21:58

bottehond 20-11-06 @ 21:53

je verwoordt het goed! Stem je op Femke nu ;-)

Maaier | 20-11-06 | 21:56

@agent327: Maar wat gaan we doen om de rode horde tegen te houden?

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:55

Karel kwakbol 20-11-06 @ 21:48

ik weet niet hoe je aan die informatie komt, maar als het waar is zou het een kwalijke zaak zijn. Links lullen en veel verdienen kan uitstekend samen gaan, zolang je maar niet klaagt over belastingen en fiscale constructies bedenkt die wel heel erg niet stroken met de geest van de wet (laat staan letter)

Maaier | 20-11-06 | 21:54

@bottehond: Liberaal? De cpn is destijds opgegaan in GL!

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:54

@Anton Vohs
Mijn punt: brood en spelen! Dit land wil niet zoveel beter. Da's de vergissing van Wouter.

agent 327 | 20-11-06 | 21:53

Charlene 20-11-06 @ 21:49

Ik vind groenlinx helemaal nix... en ik weet waar ik het over heb. Maar wat jij zegt is niet fair. Femke is een echte links- liberaal én regeringsfähig... het program van groenlinks levert minder veconomische groei op, maar de meeste vwerkgelegenheid en nog uitstekend voor het milieu ook. En niet erg slecht voor alle inkomens, behalve de topinkomens een beetje... eg: groenlinks verdient de naam: groenlinksliberaal... zo fair mot je zijn heur.

bottehond | 20-11-06 | 21:53

@hakbarr, het idee dat eenieder een stukje van de vruchten van zijn arbeid deelt met degene in de gemeenschap die door omstandigheden het moeilijk hebben vind ik nog niet eens zo bezopen hoor. gebeurd in de meeste landen (alle). overgens, als je langskomt. neem dan ff een doos kroketten mee, (niet die van de lidl, die ontploffen).

frozenhenk | 20-11-06 | 21:52

@ gentle giant 21:51
Eerder aan de champagne

King of controversy | 20-11-06 | 21:52

superjan 20-11-06 @ 21:50
Ja en sinds dat topic op GL zit ene Keutelaer hier.

Karel kwakbol | 20-11-06 | 21:51

Where the fuck is Maximo?, hmmm,... misschien gewoon op campagne.

gentle giant | 20-11-06 | 21:51

Roberto Fransisco 20-11-06 @ 21:46

in Bolivia kun je gewoon reizen hoor, in Brazilie ook...

Maaier | 20-11-06 | 21:50

superjan 20-11-06 @ 21:44

Of Jan Tomaat wordt door Michiel SSchmitz vermoord.... Die blijkt opgeleid door de Mossad....

* doet alu halsband om *

bottehond | 20-11-06 | 21:49

Als er een rood kabinet komt, emigreer ik. ZEKER als GroenLinks gaat regeren. Dan gaat het land echt finaal naar de knoppen. Overal subsidieren, stomme trut die die Femke is.
King Wasimoo heeft gelijk, ook al is Mark echt een nerd, vvd stemmen is het verstandigste.

Charlene | 20-11-06 | 21:49

@agent327: zo zie je maar: de VVD is echt een volkspartij. Ze zijn zelfs zo tolerant dat ome Gordon op ze stemt. Wat wil het volk nog meer!?

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:48

Maaier 20-11-06 @ 21:46
Zeker met zijn vermogen in box 3 en dan dus maar 1,2% belasting betalen is het leuk links lullen toch?

Karel kwakbol | 20-11-06 | 21:48

janjaap27 20-11-06 @ 21:36
Waarom denken mensen niet na?

-
Waarom kom je zelf niet op 't antwoord denk je?

Mislich | 20-11-06 | 21:47

LOL @superjan 21:44

King of controversy | 20-11-06 | 21:47

@frozenhenk 20-11-06 @ 21:44

Maar vind jij het sociaal, om mensen te DWINGEN geld af te staan???

Als ik jou morgen op straat met een vriend tegen kom, en ik dwing je om geld af te staan. Dan is dat democratisch besloten (2 vs 1). Ik ben benieuwd of je dat sociaal vindt???

Een democratie is precies hetzelfde, maar dan in het groot.

Hakbarrr | 20-11-06 | 21:47

CoJoNes 20-11-06 @ 21:30

Gelukkig is van der F er niet en die bleke kwiebus gevallenverstand...

bottehond | 20-11-06 | 21:47

@superjan: Condie komt in 2010 de democratie hier herstellen door ons te verlossen van the great dictator en zijn - naar het oosten wijzende - poses op iedere straathoek!

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:46

Voor de mensen die de Socialistische Partij willen stemmen; zijn er succesvolle socialistische landen waar geen hek om het land staat om de kwade buitenwereld buiten te sluiten?

Roberto Fransisco | 20-11-06 | 21:46

@kwakbol.

ok, hij is geswitcht. Goede zaak!

Maaier | 20-11-06 | 21:46

@Anton Vohs
Precies, en een cultuurikoon als Gordon stemt VVD. Zie je wel!

agent 327 | 20-11-06 | 21:45

Maaier 20-11-06 @ 21:43
Helaas kijk hier
www.linkselente.nl/

Karel kwakbol | 20-11-06 | 21:45

Ja, ik trol voor GL :-). Alleen die hebben godverdomme nog socialistische principes ook blijkt, ik krijg er niks voor ...

Maaier | 20-11-06 | 21:44

joyce1981 20-11-06 @ 21:35
Wouter Boslim, wie stemt er nu nog op dat stuk stront, van mij mogen ze hem met zijn hoofd naar beneden van een flatgebouw flikkeren.
-
Ik mis iets. Ik mis, misschien een moeilijk woord maar daar komt ie : on-der-bou-wing.

Mislich | 20-11-06 | 21:44

hebben jullie nou ook zoiets van. Wat zou Condie hier van vinden.

condie: Mister President Sir, the communist party of the netherlands is going to become the second largest party these elections.

bush: lets dig up some dirt on this marijnissen guy will ya.

superjan | 20-11-06 | 21:44

Keutelaer 20-11-06 @ 21:33
Weet ik. Laat de onderzoeker dus vrij zelf de weeg-factoren te bepalen. Geef mij de resultaten van het onderzoek van MdH en ik vertel je wat je wilt horen... als je maar betaalt voor mijn werk. Got it?

winshots | 20-11-06 | 21:44

@frozenhenk: brood en spelen noemen we dat. Ome Jan dacht er ooit aan de 1e klas in de trein af te schaffen. Na de 22e wordt de 2e klas afgeschaft! Mogen we allemaal 1e klas reizen (alleen zijn de stoelen iets krapper en mogen sommigen van ons (dissidenten) 1e klas staan).

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:44

@hakbarrr,,,, weet ik maar teksten als, "hoe sociaal is het kunstmatig in stand houden van een onderklasse, met als doel gesubsidieerd je stemvee veilig te stellen " zijn voor mij geen indicatie van gezond verstand

frozenhenk | 20-11-06 | 21:44

frozenhenk 20-11-06 @ 21:41
Die Miss Thieme lijkt op die foto sprekend op mijn goudvis.

Roberto Fransisco | 20-11-06 | 21:44

Aussie 20-11-06 @ 21:41
Ik begrijp dat jij er geen een hebt.

Karel kwakbol | 20-11-06 | 21:43

@superjan
Imagine all the breezah's in de groene lente...

Don Quichote | 20-11-06 | 21:43

Karel kwakbol 20-11-06 @ 21:38

Harry de Winter is SP. Jan M. is wel van de enige fatsoenlijk linkse partij van NL

Maaier | 20-11-06 | 21:43

@Hakbarrr 20-11-06 @ 21:22
Enne... what about Vietnam, een van de Aziatische tijgers?

Murdockyoufool | 20-11-06 | 21:43

@frozenhenk 20-11-06 @ 21:41

Mensen die goede meningen verkondigen zijn niet met een in dienst van een politieke partij. Je hebt ook mensen met gezond verstand rondlopen...

Hakbarrr | 20-11-06 | 21:42

@Karel kwakbol 20-11-06 @ 21:39

De grootste eikel is ie in ieder geval al, hebben jullie die alvast binnen!

Aussie | 20-11-06 | 21:41

@capo "hoe sociaal is het kunstmatig in stand houden van een onderklasse, met als doel gesubsidieerd je stemvee veilig te stellen"

nou heeft de sp nog nooit in de regering gezeten maar afgezien daarvan. ben jij een part time trol voor 1nl of zo?

ik zal het maar eerlijk zeggen, vanavond trol ik voor people.freenet.de/tr0d/marianne_thieme...

frozenhenk | 20-11-06 | 21:41

Ach, die De Winter, Mulder, Adriaanse en noem ze maar op... Ze kunnen zich dat verongelijkte en overschillige linksige geleuter permitteren

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:40

@don Quichote> wow ik vind dat een behoorlijke trip. rondje ijzeren man. Maar k heb er wel een paar opzitten, dat wel.

superjan | 20-11-06 | 21:40

Kopen we dan MIG-29s in plaats van de JSF? Gaan we dan ook van die mooie optochten met van die enorme wandelende portretten maken? Eindeloze rijen glimmende rood-groene raketten? Ik moet zeggen; dat heeft wel wat, zo'n optocht, maar voor rest, geeft u mijn portie maar aan fikkie.

mr_atheist | 20-11-06 | 21:39

Ik draag mijn WouterT links,
u toch ook
Zorg dat WouterT woensdag de grootste wordt.

Karel kwakbol | 20-11-06 | 21:39

winshots 20-11-06 @ 21:30

dat heet correctie: een hele normale techniek bij statistiek. Doen ze allemaal wel.

Maaier | 20-11-06 | 21:39

@Zeddegeizot
Op basis van welk ervaringsfeit denk je dat?

agent 327 | 20-11-06 | 21:39

@janjaap27 20-11-06 @ 21:36

Het antwoord is: JA. Democratie in de huidige vorm is gewoon dom. Stemrecht geven aan de domme, en dan denken dat ze er iets verstandigs er mee doen. Ik plet voor een REVOLUTIE. Weg met die ROOIE GEKKEN!

Hakbarrr | 20-11-06 | 21:38

Chiant 20-11-06 @ 21:24
Je hebt mijn post klaarblijkelijk niet goed gelezen.
-
O jawel hoor. Je zegt dat balkenende de basis heeft gelegd voor een succesvolle toekomst maar dat links dat weer weg gaat gooien als ze t voor t zeggen hebben. De wijze waarop balkenende dat heeft gedaan maakt je blijkbaar niets uit. Dat je hetzelfde doel zou kunnen bereiken door bv de lasten in moeilijke tijden eerlijk te verdelen is niet aan de orde? Overigens is het beleid in de verste verte niet succesvol te noemen ook op lange termijn niet. Als je denkt dat de armen in een samenleving armer maken en zo ghettovorming te stimuleren een succesvolle aanpak is dan kan dat, maar dat wil dan alleen maar zeggen dat je bv de VS wel een mooie samenleving vindt. Even je ogen sluiten voor oa de ghetto's, de +/-3 miljoen zwervers aldaar en veel amre mensen zonder ziekenfonds en ja je hebt gelijkt 't ziet er dan idd fantastisch uit! Mooi toekomstbeeld.

Mislich | 20-11-06 | 21:38

Keutelaer 20-11-06 @ 21:33
Gelukkig stemmen Harry de Winter en Jan Mulder GroenLinks. Maar die hebben hun vermogen dan ook in Box 3 zitten (betalen dus netto 1,2% belasting)

Karel kwakbol | 20-11-06 | 21:38

Keutelaer 20-11-06 @ 21:33

Die rode ster bevindt zich in de buurt vaan je scrotum, nadat de SP op 22 zetels uitkomt, GroSSmaul!

bottehond | 20-11-06 | 21:38

joyce1981
ga maar snel slapen meisje
frozen
heeft ze dat?

doktersnuggles | 20-11-06 | 21:38

@Keutelaer
Ga jij nou maar even lekker een splinter uit je rug trekken, azijnpissende betweter. Misschien is een one on one chatsesie met Rabje een leuk idee voor je, kunnen jullie samen zwelgen in jullie huidvet theoriën en de honden toastjes met tofubert voeren.
Lekker stukje verongelijkte gitaarmuziek op de achtergrond en de wierook om de veganistische windjes te verdoezelen. Jullie zullen een wereldavond hebben. En wij ook.

CoJoNes | 20-11-06 | 21:38

@keutelaar: wat een drogredenering:alsof prominente Nederlanders en mensen met veel inkomen ook veel verstand hebben?
Voor het geval je het nog niet weet: er bestaan prominente rijke proleten! Kennelijk is Adriaanse er een van!

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:37

Ieder volk krijgt de overheid die zij verdient: 15 jaar redelijk normale, maar verder volstrekt visieloze en incompetente regeringen en nu, wellicht, de linkse ramp die NL qua welvaart 4 decenniagaat terugzetten... Wel zeiken, maar niets doen.

Zeddegeizot | 20-11-06 | 21:37

@GoJo
we doen samen wel eens een rondje ijzeren man. Een blinkende kale kop naast een weelderige haardos.

Don Quichote | 20-11-06 | 21:37

Nederland gaat naar de klote.
Als die linkse kanker honden aan de macht komen is het gedaan met nederland.
Waarom denken mensen niet na?
Zijn het allemaal mongolen ofzo?

janjaap27 | 20-11-06 | 21:36

@dokter snuggels, heeft ze al aangekondigt dat ze zich ter beschikking stelt van geenstijl als ze 3 of meer zetels krijgen ?.

of verpest ik nou de verrassing

frozenhenk | 20-11-06 | 21:35

Kijk dat de hakbars, uitkeringstrekkers en bijstandmoeders voor die foute club gaan is niet meer dan normaal. Maar dat er nog werkende mensen zijn die lekker sociaal op de SP gaan stemmen is nauwelijks te bevatten, hoe sociaal is het kunstmatig in stand houden van een onderklasse, met als doel gesubsidieerd je stemvee veilig te stellen? Begrijpt iedereen wel wat het voor jouw als sociaal stemmende normale werkslaaf gaat betekenen in financieel opzicht,helemaal als je toevallig alletwee een redelijk inkomen bijelkaar zwoegt en net dat huis kan kopen? Juist ja iedereen die werkt gaat bloeden op een manier wat nog jaren zijn sporen zal nalaten in Nederland.
Iemand ooit Jan zonder zijn schaapskleren die muts van een Kant terecht zien wijzen, achter dat masker gaat nog steeds die autoritaire Maoist schuil.

capo | 20-11-06 | 21:35

@Don Quichote: voor de 22e zijn ze nog betaalbaar, daarna op de bon!

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:35

Keutelaer 20-11-06 @ 21:33
Wat schuift zo'n berichtje nou?

winshots | 20-11-06 | 21:35

Wouter Boslim, wie stemt er nu nog op dat stuk stront, van mij mogen ze hem met zijn hoofd naar beneden van een flatgebouw flikkeren.

joyce1981 | 20-11-06 | 21:35

Ik weet dat het woord 'Zembla' alhier een nare bijsmaak heeft en zeker onder die 'Tachtig Procent van Lucas' (:P), maar de laatste uitzending getiteld 'In de peiling' was weer erg fijn. Blijkt maar weer hoe enorm je belazerd kunt worden.
.
-Allochtonen? Worden nauwelijks gepeild want óf ze worden niet benaderd om mee te doen, of zij doen gewoon niet mee. En dat terwijl die toch zo'n 3 tot 5 zetels verschil kunnen maken...
.
-Ouderen? Welke ouderen? In de panels van de peilingbureau's komen ze nauwelijks voor. Vele bureau's gebruiken tegenwoordig internet en dus komen er van die moeilijke dingen, ehhh... Oh ja kom.. pjoe... terts... aan te pas. Dus ouderen en onderzoeksbureau's? Neuh.
.
Ook alleraardigst: Zembla laat zelf een peiling doen door Maurice de Hond, Interview/NSS en nog een (nieuw) bureau. *BAF*, totaaaaal andere uitkomsten.
.
Heb je tijd, geduld en hersenen, kijk dan maar ff. Gaat een wereld voor je open.
player.omroep.nl/?aflID=3534735&md...

Pharos | 20-11-06 | 21:34

Bouwfraudeur 20-11-06 @ 21:30
Dat klopt precies. Door middel van de vraagstelling kun je de uitslag sturen, dat is een bekend feit.

winshots | 20-11-06 | 21:34

Ik ben op zich niet zo'n liefhebber van Marijnissen, omdat hij op termijn toch het kapitalisme wil afschaffen. Communisme zou in theorie kunnen werken, maar niet als iedereen zo'n fabuleus arbeidsethos zou hebben als 80% van de reaguurders (=steen en been klagen als er een cent belasting betaald moet worden.) En nee, ik generaliseer niet rücktichtslos. Er zijn hier nu eenmaal zoveel pruilende zeikstralen (hallo dlseth.)

FYI: ook veel prominente Nederlanders met topinkomens stemmen SP. Bijvoorbeeld Co Adriaanse: www.sp.nl/nieuws/tribune/200505/adriaa... Dat socialisme voor losers is, is één van de achterlijke fabeltjes van decadente proleten (prototype reaguurder) die enkel voor zichzelf leven.

Maar liever de SP in de coalitie dan de huichelende gristenen van JP. Nog twee dagen tot de rode ster op het Binnenhof prijkt.

Keutelaer | 20-11-06 | 21:33

@Anton, ik laat de Turk om de hoek nog wel een kratje bezorgen voor donderdag, rekening houdend met de inflatie uiteraard.

Don Quichote | 20-11-06 | 21:33

Marianne Thieme nu op BNN!

doktersnuggles | 20-11-06 | 21:32

@tipo: en wat ga je ertegen doen?

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:32

@Don Quichote 20-11-06 @ 21:29
LOL
vriendje van superjan?

CoJoNes | 20-11-06 | 21:31

@ Don Quichote: thanks man!: morgen klaarmaken, na de 22e kan het misschien niet meer (of ik moet lid worden van de Partij (not!))

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:31

De SP zit nog niet eens aan het plafond, volgens mij. Nog 6 zetels afpakken van het CDA en de SP is echt de grootste! In 48 uur kan veel gebeuren.

tipo | 20-11-06 | 21:30

@doktersnuggles
De Hond is onschuldig! Er ligt een memorystick met de uitslag van 22-11 onder de grafsteen van weduwe wittenberg, maar de snuffelhond rouikt geen platic. Trust no-one!

CoJoNes | 20-11-06 | 21:30

@stretch, druk die blow ff uit, je hebt genoeg gehad, tanden poetsen en naar bed toe.

frozenhenk | 20-11-06 | 21:30

"Volgens hen voert De Hond de ondervraagden eerst met eenzijdige informatie en vindt zo ‘zelf verstopte paaseieren'". LOL!

Bouwfraudeur | 20-11-06 | 21:30

superjan 20-11-06 @ 21:24
was gisteravond een goed programma over op tv, bij Zembla.
MdH werkt met gewogen factoren, dwz. hij gaat er van uit: zoveel mensen doen mee aan mijn enquete, zoveel % daarvan is allochtoon, maar allochtonen zijn zwaar ondervertegenwoordigd bij de ge-enqueteerden, dus daar zet ik een factor x op. Dat heet statistische manipulatie.
Afgezien daarvan, de grootste leugen is een statistiek.

winshots | 20-11-06 | 21:30

Kun je je verzekeren tegen tomaten?

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:29

Wat nou, trollen??? Laten we nu daar ook gewoon een keer blij mee zijn. Ik begrijp niet waarom jullie er zo negatief en vervelend over doen. Laten we blij zijn met elkaar. Laten we zeggen: Nederland kan het weer. Over grenzen heen kijken. Dynamiek! Toch?

stretch | 20-11-06 | 21:28

superjan
De hond corrigeert daarvoor. De RTL peiling niet, dat zijn inderdaad overijverige SP internetters.

doktersnuggles | 20-11-06 | 21:28

@Mongeaul:
die biefstuk kun je pas na de 22e winnen als:
1: de SP wint én
2: jij niet ouder bent dan 4!

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:28

superjan 20-11-06 @ 21:24
Peiling is ook afhankelijk van de zender. Neem nu Femke
5 zetels bij RTL (weinig GL-kijkerts)
9 zetels bij NOVA ( GL bolwerk)

Karel kwakbol | 20-11-06 | 21:27

@winshots, jaja,,, gaan jullie allemaal nou maar lekker stemmen, en wees maar blij als je straks van harry potter afbent. JM wordt het toch niet, Rutte zit teveel achter die JOVD-gleufjes aan, Bos heeft eigenlijk niemand zin in en halsema moet eerst maar eens het gras gaan maaien.

wie is er nog over eigenlijk,

frozenhenk | 20-11-06 | 21:27

Wie voelt er wat voor een tomatenboycot?

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:26

Herman .H. 20-11-06 @ 21:19

Spam Hoeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr! Ga eens deaud!

Kruisvaarder | 20-11-06 | 21:26

Herman .H.
*fap fap fap*
herman, uno momento, you... taste!

doktersnuggles | 20-11-06 | 21:26

Ontwaakt, verworpenen der aarde!
Ontwaakt, verdoemde in hongers sfeer!
Reedlijk willen stroomt over de aarde
En die stroom rijst al meer en meer.
Sterft, gij oude vormen en gedachten!
Slaafgeboornen,ontwaakt,ontwaakt!
De wereld steunt op nieuwe krachten,
Begeerte heeft ons aangeraakt!
refrein:
Makkers, ten laatste male,
Tot den strijd ons geschaard,
en D'Internationale
Zal morgen heersen op aard.
De staat verdrukt, de wet is loochen,
De rijkaard leeft zelfzuchtig voort;
Tot 't merg en been wordt d' arme uitgezogen
En zijn recht is een ijdel woord
Wij zijn het moe naar andrer wil te leven;
Broeders hoort hoe gelijkheid spreekt:
Geen recht, waar plicht is opgeheven,
Geen plicht, leert zij, waar recht ontbreekt.
De heerschers door duivelse listen
Bedwelmen ons met bloedigen damp.
Broeders, strijdt niet meer voor andrer twisten,
Breekt de rijen! Hier is uw kamp!
Gij die ons tot helden wilt maken,
O, barbaren, denkt wat ge doet;
Wij hebben waap'nen hen te raken,
Die dorstig schijnen naar ons bloed.

Mongeaul | 20-11-06 | 21:26

@herman
De lay out ziet er wel stukken verzorgder uit zo. Nu nog samenvatten.

tipo | 20-11-06 | 21:26

Zoals ik al zei @ 19:53:
HenkiePenkie SpermaTankie (© Theo Maassen) is een beroepsmol van de VVD.

koerbagh | 20-11-06 | 21:25

@Mislich @21:13
Je hebt mijn post klaarblijkelijk niet goed gelezen. Iets met olietanker die pas na een paar kilometer reageert op stuurbewegingen? Iets met land dat pas na een paar jaar reageert op kabinetsbeleid?

Chiant | 20-11-06 | 21:24

Heeft iemand nog een goed boek met recepten voor tomaten?

Immers, na de 22e moet iedereen verplicht tomaten eten: iets anders zal er niet meer zijn. Dan is een smeuïge biefstuk alleen nog te verkrijgen als je lid bent van de Partij, of als je zoon of dochter op 4-jarige leeftijd bij de pioniers foutloos de internationale kan zingen.

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:24

Die peiling van de hond, daar kun je je voor aanmelden. die is dus te beinvloeden door een horde vrijwillige rode werkmieren. ik weet niet of dat ook geldt voor nts nipo.

superjan | 20-11-06 | 21:24

brutus68 20-11-06 @ 21:17
Dat van die democrats is overigens zeau flauw.....

... en o zo waar.

Mislich | 20-11-06 | 21:24

frozenhenk 20-11-06 @ 21:20'
hm... hij had het over WOMAN, enkelvoud. Sorry.

winshots | 20-11-06 | 21:24

@herman.h. doe ff podcastje maken, aub

frozenhenk | 20-11-06 | 21:23

oh nee geen sp
Wees slim stem vvd

King Wasimoo | 20-11-06 | 21:22

Herman .H. 20-11-06 @ 21:19
Beter goed gejat dan zelf bedacht.

Karel kwakbol | 20-11-06 | 21:22

Hoe denkt Jan eigenlijk over het opbergen van patienten -kug- als Herman??

brutus68 | 20-11-06 | 21:22

@Mikado 20-11-06 @ 21:08

Dus jij denkt dat de SP iets geniaals uitgevonden heeft, dat nog NOOIT een ander land uitgevonden heeft?? TUURLIJK WEL! Maar het is in al die landen keihard gefaald. En ook Zweden ja. Wist je dat Zweden eerst een enorm sterke bloeiende economie had, maar helemaal verknalt door het socialisme! En nu is het leven helemaal onbetaalbaar.

Hakbarrr | 20-11-06 | 21:22

Ik kan geen peiling meer zien en hoop eigenlijk wel dat de peiling van TNS Nipo klopt. Die van De Hond word ik niet vrolijk van..

Aussie | 20-11-06 | 21:22

@Herman .H.

Ga eens deaud!

Mikado | 20-11-06 | 21:21

hehehee okay MAN Bon Ton Anton

WillemIII | 20-11-06 | 21:20

was dat churchill? goh, leer ik ook wat. maar dat van de democrats, inderdaad, clinton (bill) heeft zelf op tv gezegd, I did not have sex with that women. (en die quote weet ik wel zeker)

frozenhenk | 20-11-06 | 21:20

@ Willen III: relax tex! Wie zegt dat ik pro islam ben? Onder de vijfde colonne versta ik de linkse rode horde die op ons af komt denderen.

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:20

Oei, dat kost wat tijd he, Herman?
Maar goed, niemand die het leest, dus je bezorgt anderen er geen last mee...

WillemIII | 20-11-06 | 21:19

@Dikr 20-11-06 @ 21:16

WELK LAND DAN???? Als er zoveel landen zijn.....

Hakbarrr | 20-11-06 | 21:19

@mikado @ 21:16
Daar is het CDA best vaak op aangevallen mogen worden, maar de CDA-mol heeft de post onderschept.

tipo | 20-11-06 | 21:19

Het begint erop te lijken dat Jan Mao zo langzamerhand
oververmoeid, zeg maar ziek, zwak en misselijk begint te
worden van zijn eigen belabberde en absurde plannetjes.
Wakker blijven Jan en vooral niet ziek worden. Voordat je
het weet heb je een bloedtransfusie nodig en de exacte
kleur tomatenrood is uiterst moeilijk verkrijgbaar! Laat ziek
worden maar over aan 90% v/d bevolking, die de door jou
gecreëerde nachtmerrie moet zien door te komen.
Mogelijk 4 jaar lang (mede) beleid van Jan Mao is niet
eventjes op te lossen met een griepspuitje.
Het Jan Mao virus is enkel en alleen te verslaan door
simpelweg niet op hem te stemmen. Zelfs viroloog
Ab Oosterhuis zal dit hardnekkige virus niet zomaar
onder de knie krijgen! Uiterste voorzichtigheid is dus
geboden.De gevolgen zullen anders desastreus zijn.
Surf maar eens naar www.sp.nl .
Even een waarschuwing vooraf! Aan de site is overigens,
net als bij Jan zelf, geen Russisch touw vast te knopen.
Het lijkt allemaal wel Chinees. Ik heb nog net kunnen ont-
cijferen dat het o.a. gaat over de opkomst en ondergang v/h
communisme. Dát alles is, mogelijk vanaf 22 november a.s.
live mee te maken in ons land. De titel van het drama zal
echter een kleine aanpassing ondergaan: De opkomst en
ondergang van Nederland. Het treurspel zal verdeeld worden
over 48 maanden. Hoofdrolspeler is ene Jan. Deze Jan heeft
ondertussen wel snel zijn haren verloren, doch niet zijn
streken! Het rode boek, nu dus in website formaat te
verkrijgen, is dikker dan de koran en bijbel bij elkaar.
Beide laatstgenoemden hebben als voordeel dat je ze
een stuk makkelijker kunt lezen, zelfs in de oorspronkelijke
taal! Door Jan´s plannen is niet dóór te komen.
Echt broddelwerk. Het kost je minstens enkele dagen.
Je moet er haast een vakantie voor opnemen.
Voor de meeste SP-ers zal dat geen probleem zijn.
Cijfers ontbreken veelal in zijn verkiezingsretoriek.
Jan Mao houdt ook niet zo van cijfers, en al zeker niet
als het om salarissen gaat. Enige uitzondering is als er alleen
maar nullen inzitten. Bij Jan is iedereen gelijk en zo niet dan
zorgt hij daar wel voor.Of je nu wodka of kaviaar verkoopt,
pekingeend bakt, de hele dag sjouwt met "hele emmels vol"
MAOnaise of zelfs chirurg bent. Eendaagse opleidingen of
15 jaar zware en dure studie, Jan maakt geen onderscheid.
Mocht de chirurg al meer verdienen dan wordt dat linea recta
geroofd. Weerstand bieden heeft geen zin.Het gevolg kan
zomaar een enkeltje Siberië zijn. Handschoenen meenemen
mag nog, maar de wodka blijft bij Jan. Aan zijn plannen te zien
heeft hij er al heel wat van op.Bij de ander genoemde beroepen
gaat Jan wat subtieler te werk door het innen aan een golf
van belastingen. Bij Jan is de "nullijn" uiteindelijk altijd de
uitkomst. Néé, Jan moet gewoon in de oppositie blijven.
Het beste voor bijna de hele bevolking zou zijn
als hij dat in Noord Korea of Cuba gaat doen.Vooral op Cuba
maakt hij op korte termijn een goede kans! Fidel heeft het
inmiddels ernstig aan zijn maag gekregen van dat
verderfelijk systeem dat hij al die jaren heeft gevoerd.
Jan pak snel je koffers, maar vergeet je wodka niet!
Eén keer vertrekken is voor ons vier keer prijs.

Herman .H. | 20-11-06 | 21:19

@koerbagh
/OT schop je kadaver eens even op MSN.

CoJoNes | 20-11-06 | 21:18

@ tipo: Je zou wel eens gelijk kunnen hebben... Trouwens dat ogo van de SP daar staat een ster in dat verwijst naar de gestaalde kaders (kroontje van de tomaat). Stel dat we tijdens WO 2 mot hadden met de Russen ipv de Moffen. Was dan een kaas met een klein swastikaatje salonfähig geweest!?

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:18

@koerbagh 20-11-06 @ 21:16
LOL, ha, ha, You are right.

Pigha Lal | 20-11-06 | 21:18

@ Anton Vohs 20-11-06 @ 21:13
Anton, ook jij lekker slapen straks. Zo te horen zal bij jou het schemerduister wat sneller invallen. Geniet er maar even lekker van. Morgen kan je moslim buurman immers je keel doorsnijden...

WillemIII | 20-11-06 | 21:17

Maaier 20-11-06 @ 21:11
hou de volgende maar in de gaten:
www.gn-ix.net
www.sig-telehousing.nl
als we het niet te druk hebben om de sites te updaten...

winshots | 20-11-06 | 21:17

Ik wordt moe van de rechtse balletjes hier die onredelijke dingen gaan schreeuwen wanneer ze geen argumenten kunnen bedenken. De SP is voor democratie, dan waren ze vroeger niet nee, maar dat zou je ook kunnen zeggen van het CDA en andere rechtse partijtjes die vroeger tegen algemeen kiesrecht waren maar valt de SP/VVD/Groenlinks/PvdA het CDA daar op aan??

Mikado | 20-11-06 | 21:16

Ik denk dat Nederland op dit moment qua politieke evenwichtigheid ongeveer net zo ver is als Duitsland ten tijde van de weimar-republiek begin 1900. Maar gaat u vooral door met uw obsessieve geanalyseer van de politiek en vannacht rustig slapen. Het Oudkerk stofje maakt u onderhand waarschijnlijk lekker moe, waardoor het schemerduister, dat zo fijn aanvoelt, binnen een paar uurtjes weer voor 8 uur echt slapende hersens zorgt.

WillemIII | 20-11-06 | 21:16

@Hakbarrr 20-11-06 @ 21:06 Er zijn genoeg landen met een 'sociaal beleid' waar het goed mee gaat. Het is zelfs vaak een voortvloeisel/bijkomstigheid van welvaart i.pv. een manier om welvaart te bereiken. Zo gaat het toch altijd in de politiek? De rechtse partijen zijn er vaak om geld binnen te slepen, handel te stimuleren en de infrastructuur uit te breiden, waarna als tegenreactie partijen die het opnemen voor de zwakkeren in de samenleving aan de macht komen omdat er na te lang rechts beleid de verschillen vaak te groot zijn geworden. Een soort balans dus. Op en neer, op en neer. Kijk maar naar amerika, schoolvoorbeeldje. Dit geld natuurlijk alleen voor de democratie respecterende sociale partijen zoals de Sp. Ik heb het niet over dictatoriale regimes.

Dikr | 20-11-06 | 21:16

@Pigha Lal 20-11-06 @ 21:14:
Ah, in dat geval: Hoog tijd voor wat meer dementie in dit land.

koerbagh | 20-11-06 | 21:16

Dat verhaal van die CDA-mol is een Hoax van de vijfde collonne, gedacht vanuit het verdeel-en-heers-principe.

tipo | 20-11-06 | 21:15

L1
Wie dan?

doktersnuggles | 20-11-06 | 21:15

Hoe moet dat straks in 2010? Moeten we dan de VS verzoeken de democratie hier te herstellen?

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:14

superjan 20-11-06 @ 20:37

Ik heb voor de gemeente dus wél op de Mannenbroeders van de SGP gestemd. Landelijk uiteraard Pastors...

bottehond | 20-11-06 | 21:14

@koerbagh 20-11-06 @ 21:12
het verschijnsel heet: dementie

Pigha Lal | 20-11-06 | 21:14

@brutus68, echt geen idee wie dat voor het eerst heeft gezegd, maar hij komt uit de vs, nog zo eentje, what the democrats do to their secretaries, the republicans do to their country

frozenhenk | 20-11-06 | 21:14

koerbagh 20-11-06 @ 21:12

een teken at Churchill geen gelijk had.

Maaier | 20-11-06 | 21:13

@ Willem III: Don't fuck the CDA mol als er een vijfde colonne actief is!

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:13

Chiant 20-11-06 @ 20:17
met de economische, sociale en maatschappelijke successen van de kabinetten Balkenende.

-
De successen? Je bedoelt eh wat bedoel je eigenlijk?

Mislich | 20-11-06 | 21:13

@petrova
Tineke Huizinga gaat het lastig krijgen tussen al die macho's, maar vooruit!

tipo | 20-11-06 | 21:12

@ZI 20-11-06 @ 20:54
Uitspraak dit, uitspraak dat. Elke partij in Nederland heeft zijn skeletten in de kast en elke partij heeft z'n Raspoetin. De SP mag zich de trotse bezitter van Vuilnisbelt noemen, PvdA heeft Bos, Albayrak, fuck die hele partij z.u.i.g.t, CDA bezit Sharia Donner, D66 heeft kereltje Pechtold, VVD zit met tante Rita en hanger aan de hockeyclubtoog Mark Rutte. Zoals ik al zei: kiezen tussen kwaden.

@CoJoNes 20-11-06 @ 20:55
Weet niet of je je tegenwoordig nog moet schamen als je Pastors stemt. Met Wilders kan het een ander verhaal zijn. Hell, kapot schamen is een must als je voor meneer Andrélonzomerblond gaat. Fokking poederpruik. Verder wordt er natuurlijk flink gelogen tijdens enquêtes (het woord 'anoniem' is geen garantie voor eerlijke antwoorden). Toch denk ik dat de stiekeme Pastors/Wilders-stemmerts geen SP aangeven bij een onderzoek. Dan noemen ze eerder een nette partij die dichterbij ligt, CDA of VVD. Naar mijn mening verliest de SP over twee dagen stemmen aan lafhartige PvdA'ers.

@frozenhenk 20-11-06 @ 21:10
Ja ja, Churchill en zo. Kunnen we nu stoppen met die uitspraak?

Murdockyoufool | 20-11-06 | 21:12

@Mikado 20-11-06 @ 21:08
In sweden gaan ze kerncentrales bouwen = minder co2
.
GroenLinks heeft het "Brent Spar" team al uit de kast gehaald om de doorrekeningen te doen.
.
Wouter Bush

Pigha Lal | 20-11-06 | 21:12

@frozenhenk 21.10

Doe ff bron vermelden, voordat men gaat denken dat je een groot denker bent..., met deze gejatte quote...

brutus68 | 20-11-06 | 21:12

@frozenhenk 20-11-06 @ 21:10:
Toen ik 20 was, was ik rechts. Nu ik tegen de 40 loop, ben ik helemaal niks.
Wat is dat dan?

koerbagh | 20-11-06 | 21:12

Bij RTL Boulevard zag ik laatst ook een CDA-Mol. Zo blind voor een beetje up to date politiek dattie op een gegeven moment als een klein kind iets over zijn favoriete autootjes babbelde

WillemIII | 20-11-06 | 21:12

@l1> maar als je 5 x modaal verdient ben je goed de zak. Dat lijkt me niet geheel eerlijk in mijn geval.

superjan | 20-11-06 | 21:11

frozenhenk 20-11-06 @ 21:10
Dan heb je het niet goed gedaan en de schuld ligt bij een ander...

de bier | 20-11-06 | 21:11

pfff, Sp veel te veel zetels, pvda ook veel te veel. Dan hoeft Groenlinks maar een paar zetels te hebben en ze kunnen een kabinet vormen :S.
Een volledig linkse regering, dan kunnen we het doorzetten van de economische groei wel totaal afschrijven.

Aegir | 20-11-06 | 21:11

@cojones: trouwens na 2006 stopt onze jaartelling. Dan begint er een nieuwe... Iets van Juche 0 heb ik uit betrouwbare bron vernomen (of was het 'Jan 0' !?)

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:11

pipa=pispaaltje

tipo | 20-11-06 | 21:11

winshots 20-11-06 @ 21:07

laat even weten wanneer die knop omgaat, ik wil best naar Groningen verhuizen...

Maaier | 20-11-06 | 21:11

net een chatbox, waar is die cda-er?

Don Quichote | 20-11-06 | 21:10

Wat een CDA-Mol onder ons?! Waar zit ie?!

WillemIII | 20-11-06 | 21:10

als je op je 20 niet links bent heb je geen hart,

als je op je 40 niet rechts bent heb je geen hersens

frozenhenk | 20-11-06 | 21:10

@ Cojones: dank, ik ben nooit te oud om te leren!

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:10

@cojo> die robo had ik ook niet direct, kuko.

superjan | 20-11-06 | 21:09

frozenhenk 20-11-06 @ 21:06
Nee, gewoon een Poll: Wie is een troll van een politieke partij? Mikado staat daar niet tussen, om het ietsje moeilijker te maken...

de bier | 20-11-06 | 21:09

superjan 20-11-06 @ 21:06

Aha, dus jij bent CDA Mol! Of ben als echt Kuyperiaan toch overgestapt naar de echte mannenbroederpartijen?

Maaier | 20-11-06 | 21:09

@Anton
liboza= linker borst zak, speciaal voor je mipapo (militair paspoort), maar nadat de SP de uniform plicht heeft ingevoerd in 2009, kan in de liboza prima het robo (rode boekje) gedragen worden.

CoJoNes | 20-11-06 | 21:08

CBS: modaal inkomen is 29000 euro. SP: Pas boven de 2 x modaal ga je iets meer bijdragen, dat is boven de 70000 euro. Volgens mij kan 1 van de 2 niet rekenen, maar wie?

L1 | 20-11-06 | 21:08

@Hakbarrr

Zoals ik al zei, nee dat land is er niet, jij selectief blinde eikel, zo'n situatie als in NL is er niet nee.

Trouwens ook goed nieuws uit Zweden, hun plannen om niet langer afhankelijk te zijn van olie beginnen te werken...

Mikado | 20-11-06 | 21:08

@cojones,
MSN is bij mij gekrakt......

vander F | 20-11-06 | 21:08

Geil idee Frozenhenk

WillemIII | 20-11-06 | 21:08

@jecus: dat heb je na de 22e als SP wint. Dan is er geen kabinet, wel een politburo

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:08

@hakkbar> je bent beaus he?

superjan | 20-11-06 | 21:07

@lion@night 20-11-06 @ 20:56

Heb de conversatie terug gelezen, maar moet ik uit je reactie opmaken dat je het dus met me eens bent? Misschien heb ik een postje gemist maar het wordt me niet echt duidelijk wat je nou vind.

Dikr | 20-11-06 | 21:07

koerbagh 20-11-06 @ 21:03
:-))
110% mee eens
en dan ook de water-overloop op die knop aansluiten zodat de A7 en de A28 blank staan als we de boel uitzetten... cool!

winshots | 20-11-06 | 21:07

@de bier 21.03

Yep, en zo is het, en niet anders. Altijd weer van die lieden die overal recht op menen te hebben, maar het woord "plicht" komt niet in hun woordenboek voor....

brutus68 | 20-11-06 | 21:07

Kunnen we gewoon niet vier jaar zonder kabinet

jecus | 20-11-06 | 21:07

Mikado 20-11-06 @ 21:03
Het VMBO de -hobby van de PvdA- is inderdaad een miskleun gebleken.

Karel kwakbol | 20-11-06 | 21:06

ff namens de trol van de partij van de dieren., als ze gekozen wordt dan doet de lijstrekster een reportage in een mannenblad naar keuze, te bepalen door poll op populair weblog geenstijl.

frozenhenk | 20-11-06 | 21:06

@superjan

Blijf dromen...

Mikado | 20-11-06 | 21:06

@maaier> de oerbaas van de arp was toevallig wel mijn oud oud oom.

superjan | 20-11-06 | 21:06

@Mikado 20-11-06 @ 21:03

GS zou jou een spreekverbod op moeten leggen tot dat je een land noemt, waar jouw socialistische heilstaat wel geslaagd is. Dat land is er niet. Kortom, de plannen van de SP zijn gedoemd om te mislukken. Dus:

NOEM EENS LAND WAAR HET SOCIALISME WEL TOT MEER WELVAART GELEID HEEFT, MINDER WERKLOOSHEID, GEEN ENORM HOGE BELASTINGEN, en een BETERE VERZORGINGSSTAAT.

Dat land is er niet....

Hakbarrr | 20-11-06 | 21:06

@Cojones: nog schattiger: kostwinnerschap en onmisbaar in onderneming en dus vrijgesteld (dat betekent al vroeg erbij om te werken)

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:06

@jecus 20-11-06 @ 20:39
Simpel, je haalt 5 miljard weg bij de topsalarissen wat je investeert in scholing, zodat de huidige kennis-hiaten (het probleem!) worden ingevuld en de economie een nieuwe impuls krijgt, wat banen zowel als een stijging van het minimum inkomen genereert, waar je in een volgend kabinet de staatsschuld weer van aflost.

@lion@night 20-11-06 @ 20:45
Kogels als beeldspraak voor retoriek en uitwassen daarvan (zoals de VVD nu placht te verbeelden), is op zin minst even (geest)dodend.

Don Quichote | 20-11-06 | 21:05

De ideale regering bestaat uit:
Balkenende: premier
Eerdmans: Binnenlandse Zaken en OM
Wilders: Buitenlandse Zaken
Marco Pastors: Onderwijs en Zorg
Fleur Agema: Verkeer en waterstaat en Ruimtelijke ordening
Kamp: Defensie
Hoogervorst: Financien

Maar ik kan er naast zitten.

tipo | 20-11-06 | 21:05

koerbagh 20-11-06 @ 21:03
LOL

de bier | 20-11-06 | 21:05

Dikr 20-11-06 @ 20:45

Inderdaad. Ik ga ook niet zeuren dat het CDA een samensmelting is van de ARP (die terugwilde naar verhoudingen van voor de Franse Revolutie/Bataafse opstand), de KVP (altijd aan de leiband va het Vaticaan -algemeen bekend om zijn niet al te democratische opvattingen en medeverantwoordelijk voor heel wat leuke genocideachtige grappen in het verleden- wat bijv. in WOII ook leuke dingetjes opleverde en die ook, als RKSP, tegen algemeen kiesrecht waren) en het CHU (waa wenig ove rte zeggen valt, omdat die partij nooit echt ergens voor heeft gestaan behalve wat vaag protestants geneuzel).

Maaier | 20-11-06 | 21:05

@lion@night: Dat klopt, maar na de 22e is pasta voorbehouden aan de gestaalde partijkaders (de gepriviligeerden)

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:05

@mikado>100% de schuld van de pvda.

superjan | 20-11-06 | 21:04

De linkse lente is eigenlijk GLOBAL WARMING in de herfst
.
Wouter Bush

Pigha Lal | 20-11-06 | 21:04

@Anton Vohs 20-11-06 @ 21:03
Ach, je bent van na de dienstplicht. Schattig.

CoJoNes | 20-11-06 | 21:04

brrrr hehehe ik heb meelij met u. Zo vol van een vunzig spel, zonder enig benul van relativering. Zelfs mensen die serieus denken na te denken en zieke oorlogshitsers als Wilders voorstellen als een optie. Zou dat stofje van Oudkerk dan zo wijd verbreid zijn? Zou het ook ontstaan wanneer je zo iets onbenulligs als de NL politiek obsessief volgt? Kortom: hoog tijd dat Alexander de troon bestijgt en de slangenkuil die politiek heet naar huis stuurt. Op naar de aristocratie (heet dat zo, Clairy?)

WillemIII | 20-11-06 | 21:03

Anton Vohs 20-11-06 @ 21:01
Kudt... alhoewel, voor een pasta zijn er nooit te weinig

Rest In Privacy | 20-11-06 | 21:03

D. van Alphen 20-11-06 @ 20:56
Alle partijen pleiten daarvoor. Alleen bij de linkse partijen( pvda is meer het midden) wordt er maar geluld over de zwakkeren en zieligen. Alles moet daar voor wijken. Begrijp me niet verkeerd. Ik vind ook dat er genoeg hulp en ondersteuning moet zijn voor de zwakkeren in de samenleving. Dit mag niet eens een punt zijn, maar als ik om me heen kijk dan zie ik de grootste lamzakken en dwarsliggers toch vooral op de SP stemmen. Kijk die SP spotjes op TV eens. Die figuren zijn zooo herkenbaar. Als je ze hoort praten ligt het altijd aan een ander...

de bier | 20-11-06 | 21:03

@Cojones: sorry ik vat m even niet...

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:03

@jecus

Weet je wat de problemen in het onderwijs zijn! Dat de salarissen van de leraren te laag zijn waardoor er een tekort aan onderwijzers is! Dat scholen en klassen te groot zijn waardoor een leerling niet meer als individu wordt behandeld! Dat niet de mensen uit de praktijk, de leraren dus, bepalen wat en hoe er wordt les gegeven maar 1 of andere domme minister! Dat VMBO'ers zonodig ook frans moeten leren! Dat scholen amper mogen ingrijpen als het slecht gaat met een leerling! Dat slechte leerlingen van school worden gestuurd en vervolgens op een internaat belandden dat eigenlijk daarvoor niet bedoelt is! Dat in het VMBO te veel theorie wordt gegeven en op HAVO en Atheneum te veel praktijk! Dat basisscholen tot zover hun eigen beleid mogen bepalen dat ze compleet verdwalen op een middelbare school! Dat op MBO en HBO een leerling compleet aan zijn lot wordt overgelaten! Dat mensen niet mogen stapelen omdat ze dan te veel kosten dus hun hele leven maar een kutbaan moeten hebben! Dat leraren na hun 65ste verplicht zijn om te stopppen!

Moet ik door gaan?

Mikado | 20-11-06 | 21:03

@winshots 20-11-06 @ 20:56:
En dan moet je LOFAR niet vergeten en de nieuwe kerncentrale in de Eemshaven. Ach, als er straks alleen nog maar allochtonen in het Westen wonen kunnen we vanuut Grunn gewoon het licht, het gas en het internet in de Randstand uitdoen.
Gewoon een grote aan/uit knop op de Grote Markt installeren en die plechtig door de laatste goed geintergreerde allochtoon (Maxima) in werking laten stellen.

koerbagh | 20-11-06 | 21:03

@Anton Vohs 20-11-06 @ 20:59
RoBo in de Liboza? Check.

CoJoNes | 20-11-06 | 21:02

@lion@night:
Pas maar op, na de 22e is dat het enige dat iedereen in de koelkast zal hebben

Anton Vohs | 20-11-06 | 21:01

Leuke plannen heeft de SP:

Voor de werkenden:
- bijtelling voor leaseauto's verhogen
- minder wegen aanleggen
- winstbelasting verhogen
- minder investeren in innovatie
- afschaffing hypotheekrente

Voor de werkelozen:
- hogere uitkeringen
- een grotere overheid
- deels gratis OV
- WAO-ers niet herkeuren

Kortom: als werkende ben je bij DER JAN gewoon DE LUL. Terwijl je werkloze buurman er honderden euro's op vooruit zal gaan.

waarheid_maakt_vrij | 20-11-06 | 21:01

@pazzo 20-11-06 @ 20:53 Ik denk het wel; vdG was al jaren bezig met de ene na de andere rechtszaak om zijn gram te halen en was volop bezig met zijn 'eigen agenda' en zijn eigen standpunten gerealiseerd krijgen. Een slimme, gevaarlijke man dus. En dat niet alle partijen toendertijd Pim niet op handen droegen lijkt me niet meer dan logisch. Ze werden door hem zwaar op hun nummer gezet en daar kreeg hij echt wel de ruimte voor. (Ik heb zelf misschien wel 10x dat debat terug gekeken waar hij melkert inmaakte, heerlijk moment was dat). Natuurlijk was er afgunst, concurreniei en misschien wel een beetje haat hier en daar, maar de beste man laten vermoorden is een heel ander verhaal.

Dikr | 20-11-06 | 21:01

Vorige keer kregen ze 12 zetels te weinig dus nu 20 zetels.

easy | 20-11-06 | 21:00

Anton Vohs 20-11-06 @ 20:59
Nee, wel tomaten in de koelkast!

Rest In Privacy | 20-11-06 | 21:00

@d van Alphen> het is volkomen logisch dat je als zwakzinnig , arbeider of uitkeringsrukker SP stemt. Maar dat zulks tegenwoordig ook fashionable is in hogere kringen (lekker gaaf stoer) is een gotspe. En een vergissing waar men rapjes spijt van zal krijgen. Zo zie je maar wat een gaaf logo en een goede campagne kan doen voor je merk.

superjan | 20-11-06 | 21:00

@Mikado

Iets waar ik al jaren voor ben, een nationaal kabinet...

brutus68 | 20-11-06 | 21:00

CoJoNes 20-11-06 @ 20:55
De vraag is dan: wie rigged de stemcomputers?

winshots | 20-11-06 | 21:00

koerbagh 20-11-06 @ 20:54
Niet alleen de PvdA maakt zich schuldig, maar dit keer viel het in de AOW discussie extra op. Maar je heb wel gelijk, veel politici maken vooral plannen voor na hun regeerperiode. Ik weet regeren is vooruit zien, maar dat is wat anders dan over je graf regeren.

jecus | 20-11-06 | 21:00

@superjan 20-11-06 @ 20:56
Je vergeet Nebahat "genocide is een groot woord" Albayrak, of kreeg je die naam niet uit je toetsenbord?

CoJoNes | 20-11-06 | 21:00

Je kunt natuurlijk ook gewoon EenNL stemmen, als je het echt niet meer weet.
Of groep Wilders. Of Fortuyn. Met Olaf Stuger, voormalig(?) sales manager ICT bij IBM.

Hahahahaha!!

Rabarberke | 20-11-06 | 21:00

Wanneer zijn er weer debatten op TV?

Hakbarrr | 20-11-06 | 20:59

Trouwens, heeft iedereen al het Rode Boekje in zijn borstzak?

Anton Vohs | 20-11-06 | 20:59

Zeg klopt mijn gevoel dat 90% van de geenstijlers politiek ziet als een soort surrogaat voor een wereldkampioenschap voetbal? Met allemaal bondscoaches alias Maurice de Honds en politiek commentatoren met de onpartijdigheid van een Clairy Polak aan de zijlijn? Kom op jongens, politiek is a dirty game. Blijf er verre van. Stem gewoon op Pechtold, de enige met visie en een helder en eerlijk verhaal, dat ie nu eens een keer niet ophangt ter meerdere eer en glorie van zijn eigen machtsgeylheid, of de hypotheek van zijn grachtenpandje.

WillemIII | 20-11-06 | 20:59

@doktersnuggles 20-11-06 @ 20:51:
Je kent me, ik heb een hekel aan lieden die leugens vertellen en ze presenteren als de hoogste waarheid. Dat komt op mij altijd een beetje fascistisch over. Zowel mensen die nogal ver doorschieten "ter linker" als 'ter rechter" zijde van het politieke spectrum hebben daar vaak last van.

koerbagh | 20-11-06 | 20:58

Jantje Zedong, Maorijnissen. Beetje simpel. PvdA pleitte in de Eerste Kamer in de jaren 70 voor een verruiming om met kinderen sex te hebben. Wouter Pedo Bos? In naam van De Heer zijn in het verleden miljoenen mensen over de kling gejaard. Balkenende massamoordenaar? Laten we Marijnissen afrekenen op hetgeen waar hij nu voor staat. En dat is een sociaal Nederland. En daar is niks mis mee. Pleitte het CDA daar maar voor...

D. van Alphen | 20-11-06 | 20:56

Ach ja stem je Wouter Bos, dan krijg je klaas de vries, sharon dijksma, jeltje van nieuwenhoven, max van den berg en vele vele andere topbestuurders er gratis bij... (zo weer 500 stemmers richting elders gejaagd)

superjan | 20-11-06 | 20:56

Dikr 20-11-06 @ 20:51
Ho ho beste Dikr, jouw beschuldiging gaat te ver. Je doet er verstandig aan de gehele conversatie erop na te lezen in plaats van een emotionele reactie op een gedeeltelijk stuk.

Rest In Privacy | 20-11-06 | 20:56

@Murdockyoufool

Een perfecte regering zou bestaan uit: D66 (midden, sociaal, en economisch gericht), de Partij voor de Dieren (eindelijk eens een normaal bestaan voor hun), Groenlinks (alleen op milieu-zaken), SP (op de zorg en sociale zaken), en op Onderwijs een kloon tussen D66, SP en de VVD, de rest PvdA mensen (mits aan de linkerkant, nieuw en werkende oren en zonder ogen die na een tijdje gaan hangen).

Mikado | 20-11-06 | 20:56

koerbagh 20-11-06 @ 20:47
Leuke analyse... datzelfde gebeurt nu ook met Internet. De Tyco-kabel komt hier binnen en de rol van de AMS-IX wordt steeds meer secundair.
Groningen is het hart van NL voor wat betreft olie, gas en ICT, een beetje meer aandacht daarvoor in de haegh zou niet misstaan.

winshots | 20-11-06 | 20:56

@wereldVreeeeeed: Bedoel je dat we de hulp van de VS en de UK moeten vragen voordat we na de 22e ineens zijn veranderd in een communistische back yard?

Anton Vohs | 20-11-06 | 20:55

@Murdockyoufool 20-11-06 @ 20:50
Ik denk dat het eerder de andere kant op zal vallen. Veel mensen vinden het min of meer genant om toe te geven dat ze op Wilders of Pastors gaan stemmen. Als ze eenmaal in het stemhokje staan, is er een kans dat ze toch op een van de twee gaan stemmen.
(Vervolgens blijken de stemcomputers gerigged en zie je daar uiteindelijk niets van terug. Zo blijven de grote drie, de grote drie.)

CoJoNes | 20-11-06 | 20:55

Haha zou Jan Marijnissen ook bij Bush op schoot gaan zitten? Of is dat meer een typje om kernraketten terug te gaan koppen bij de grens met Noord Korea

WillemIII | 20-11-06 | 20:54

@Murdockyoufool
En die grafhufter van een Oosterhuis in de kamer? No way. De SP is een foute partij zolang ze geen afstand doen van dat soort schandalige uitspraken.

ZI | 20-11-06 | 20:54

@Mikado
Okay dan niet over de uitkeringen, maar over het onderwijs. Ik geloof dat de tweede fase toch onder een links gesternte is geboren, evenals de mamoetscholen. Daarnaast is het regelpoepende ministerie van onderwijs in hoofdzaak verantwoordelijk voor de puinhoop. De politiek mag dan wel beslissen, maar alle voorbereidende handelingen worden toch gedaan door de ambtenarij. En laat nou veel van deze ambtenaren links van het midden stemmen.

CDA en VVD hebben minder kapot gemaakt in het onderwijs dan het ministerie. Krimt dat ministerie in met 90% en het lost 40% van de problemen in het onderwijs op. Nog eens 40% van de problemen kan je oplossen met kleinere scholen die veel overzichtelijker zijn dan de grote leerfabrieken waar ik zelfs de kudtkinderen van de straat niet eens naar toe zou willen sturen.

jecus | 20-11-06 | 20:54

@jecus 20-11-06 @ 20:39:
Bovendien... Het is toch merkwaardig dat als de VVD in de regering zit -25 van de afgelopen 30 jaar- en hun plannetjes komen niet uit, dan is het altijd de schuld van de PvdA enkele decennia eerder. Gaat er iets wel goed (een volkomen natuurlijke opleving van de economie - een conjucturele schommeling waar Den Haag net zo veel invloed op heeft als het geklapwiek van een kolibri op een tropische storm) dan hebben ze het helemaal zelf gedaan... Toch vreemd.

koerbagh | 20-11-06 | 20:54

@ Dikr,

Wat nu als alle linksen toentertijd hadden geroepen: ow die Pim dat is een alleraardigste man. Zou die vdG dan ook zijn doorgedraaid... het antwoord is triviaal...

pazzo | 20-11-06 | 20:53

@ Mikado: steeds gemengder betekent dus ook SP'ers. In tijden van oorlog noemen we dat de vijfde colonne!

Anton Vohs | 20-11-06 | 20:53

Onze Jan wordt premier, Oss de nieuwe hoofdstad van 0031 en toposs volgend jaar in de Champions League. Dit zijn peilingen waar Pim zelfs jaloers opgeweest. hahahahaha dit keer srategische stemmen op de SP i.p.v. PVDA. Hier gaan Bush en Blair niet echt blij mee zijn.

wereldVreeeeed | 20-11-06 | 20:53

Eigenlijk ben ik een anarchist

WillemIII | 20-11-06 | 20:52

RTL 4,

SP,

Patat en

Bier

(staatsbier wel te verstaan; bekostgd door de hoogste inkomens; daarmee houden we het volk wel onder de linkse gesel)

Anton Vohs | 20-11-06 | 20:52

En weer zie je het cda en de vvd de burger bangmaken iets wat ze eerder al flikten bij de Europeese verkiezingen, BOE.

Jan Boel | 20-11-06 | 20:52

koerbagh
Wat ben je weer streng vanavond.

doktersnuggles | 20-11-06 | 20:51

superjan 20-11-06 @ 20:48
Dus je bent gestopt met de sauna-sessies met Wouter bij Steamworks? Vandaar dat ie zo opgefokt is :)

de bier | 20-11-06 | 20:51

@lion@night 20-11-06 @ 20:45 Lul niet vent. Die kogel kwam van een geflipte activist met geldingsdrang. Een nutcase, voer voor psychologen dus. De manier waarop jij het voorsteld was het een complot van geheel linksdragend nederland en dat gaat nergens over. Volgens mij zijn de mensen die juichten toen ze het hoorden op de vingers van een vuurwerkslachtoffer te tellen, de rest was compleet geschokt; rechts, links, voor, tegen, midden, oud, jong, etc. Dus pas ff op voordat je iedereen die lichtelijk sociaal stemt die zieke moord in de schoenen schuift.

Dikr | 20-11-06 | 20:51

@ daskapitalist 20:49
Van binnen ben ik d66-er

tipo | 20-11-06 | 20:51

@wn dani> ik ga massaal PVV stemmen!

superjan | 20-11-06 | 20:51

CDA oh ja, hahaha... Met Balkie als kers op de pizza, volkomen wereldvreemd. Heerlijke gozer die Balkie. Houdt van auto's begreep ik...

WillemIII | 20-11-06 | 20:51

Wat me wel opvalt is dat eerst GS vooral bestond uit VVD'ers, Blondie-stemmers, af en toe een verdwaalde CDA'er en nog wat SP'ers, nu blijkt het steeds diverser te worden...

Mikado | 20-11-06 | 20:50

Stem niet!

CoJoNes | 20-11-06 | 20:50

Stem CDAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! Gratis pizza!
(groeten namens het partijbureau!!)

Afghaan | 20-11-06 | 20:50

@cojones, de bier

Muhahaha!!

Rabarberke | 20-11-06 | 20:49

@tipo 20-11-06 @ 20:47
he, doet nieuw rechts ook mee aan de verkiezingen?!

daskapitalist | 20-11-06 | 20:49

@willem III> LOL

superjan | 20-11-06 | 20:49

Kameraden, ontvlucht den Volksrepubliek Nederland nu het nog kan!...

Vage.donder | 20-11-06 | 20:49

Rabarberke
Ik heb nog nooit zo hard gelachen in mijn leven.

doktersnuggles | 20-11-06 | 20:49

PVV dan maar massaal?

wN.Dani | 20-11-06 | 20:49

@AdolfJoling@20:21
@joyce1981@20:25
-
LEZEN!!!! Ik mag goedverdoemme hopen dat jullie niet net zo impulsief stemmen als dat jullie reaguren!

Chiant | 20-11-06 | 20:48

Hahahaa Rutte woont nog bij zijn moeder begreep ik..?

WillemIII | 20-11-06 | 20:48

@de bier> Superjan is helaas gewoon hetereau. Maar heeft een zwak voor heaumeaux en russen. (vandaar dat mijn reauze GS shirt vrijwel iedere dag trotsch gedragen wordt, ben wel weer eens toe aan een verse, Hox)

superjan | 20-11-06 | 20:48

@jecus 20-11-06 @ 20:39:
Het was vooral gas verkopen aan de Italianen en Fransen, en zo dom was dat niet... daardoor zijn ze verslaafd aan gas geraakt, hebben we in NL een gas-infrastructuur kunnen bouwen waardoor het knooppunt van de gas-distributie in Europa in Groningen zit. Het is net als drugpushers... je geeft het eerst gratis weg en als je ziet dat er een verslaafde bij hebt kun je vragen wat je wilt. de kosten voor het weer terugschakelen naar stookolie zijn vele malen hoger dan de prijs die we nu (dankzij de olie-koppeling) voor het gas krijgen.
Dus je verhaal is niet helemaal deugdelijk, want incompleet.

koerbagh | 20-11-06 | 20:47

Rabarberke 20-11-06 @ 20:46
Jaja, wat een humor...

de bier | 20-11-06 | 20:47

@ superjan 20-11-06 @ 20:46
1 blikje hollandia bier

tipo | 20-11-06 | 20:47

@Rabarberke 20-11-06 @ 20:46
Wat moet jij intens kunnen genieten van Bassie en Adriaan !

CoJoNes | 20-11-06 | 20:47

@de bier

Goede analyse. Ome Jan is de SP, en de SP is ome Jan, net zoals D66 van Mierloo is, en omgekeerd. Als Ome Jan er al dan niet vrijwillig het bijltje erbij neergooit, krijg je inderdaad hoogst waarschijnlijk het D66-effect, bij wie het na a.s. woensdag definitief het licht uitgedaan kan worden....

brutus68 | 20-11-06 | 20:46

Ze zuigen maar een end weg. Ik zweef niet meer.
Heb altijd VVD gestemd (nou ja, soms een stapje naar links, soms een stapje naar rechts, politiek is net dansen he, je moet op je partner vertrouwen) maar nu heeft de VVD 1 ding waar ik niets mee kan: gratis kinderopvang. Daar ben ik dus absoluut tegen. Jammer want zonder dat had Rita mijn stem gekregen. Dus kan ik weer naar links (CDA) of naar rechts (PVV), die zijn daar allebei tegen. Het CDA onder Balkenende zegt mij niets, dat eeuwige gepolder met die genoegzame grijns op de bek, laat ze er maar eens voor knokken dan.
Mijn stem gaat naar Wilders.
Ik voorspel: de formatie lukt niet. Over een half jaar staan we weer in de stemhokjes. Of is dit wishful thinking? Hebben Balk, Bos, Rutte, Marijnisse nou zo goed toneelgespeeld? Gaan ze weer modderen en alle ingenomen stellingen verlaten om elkaar in de armen te vallen?
En als er dan toch een links kabinet mocht komen, hoop ik wel dat ze zo eerlijk zijn om ASAP het dwingend correctief referendum in te voeren.
(damn, alweer wishfull thinking...)
Oh ja wat ik ook niet snap is waarom die Halsema zo'n groot bekje heeft? GL is toch niet groter dan de CU of PVV? Wat lult ze dan?
P.S. Gonny, het ga je goed meid...

winshots | 20-11-06 | 20:46

@ tipo 20-11-06 @ 20:44 Tja, als je op Wilders stemt, ok. Maar daar ook nog andere mensen van overtuigen das toch wel schlimm.... dat zou immers hetzelfde zijn als een Dooie hertenverkrachter reclame gaat maken voor de nieuwste maden: 'gegarandeerd blankvoorn vangen!'

WillemIII | 20-11-06 | 20:46

Haha de opmerking van Femke tegen Rutte: En nu komen jullie weer met dubbeldekse snelwegen! Nou dat is maar goed ook, want straks stroomt er gewoon water onder.

Hahahaaaa geniaal!

Rabarberke | 20-11-06 | 20:46

@tipo> hoeveel vang jij per zieltje?

superjan | 20-11-06 | 20:46

@jecus
Het waren niet de Russen maar de Italianen, wij waren nog zo gek ook om een pijpleiding aan te leggen.
Een goed punt in die tijd was om het te koppelen aan de olieprijs.
Toen was de olie spotgoedkoop dus ons gas ook maar tijden zijn veranderd.

Mongeaul | 20-11-06 | 20:45

@Pigha Lal

En weer een PvdA'er, vreemd dat iedereen hier zo'n politiek gezinde mening heeft zeg...

Mikado | 20-11-06 | 20:45

Dat geouwetyfushoer hier over de achtergrond van de SP gaat een klein beetje vervelen. De SP respecteerd de democratie net zo hard als de vvd, pvda of cda. Het kan mij geen bal verrotten waar die partij ooit vandaan is gekomen, het gaat er mij om waar ze nu voor staan. Tijden veranderen, partijen ook. De lui die met dat moaisme blijven dwepen hebben geen fantasie en geen realiteitszin. Zo,.. klinkt dat een beetje als een SP brievenschrijver? Doe mij dan geld in dat geval, ik zal beloven de helft terug te storten ;)

Dikr | 20-11-06 | 20:45

Don Quichote 20-11-06 @ 20:39
De beroemde linkse kogel maakte direct een einde aan een mogelijke revolutionaire aardverschuiving binnen de historische vaderlandse politiek. Deze kogel had als doel een door links betitelde 'demoniserend individu' letterlijk ter gronde te richten.
Daarmee was de kogel gericht. En fataal, een ongeleid projectiel als waarschuwingsschot heeft een andere intentie dan een gerichte fatale kogel.

Rest In Privacy | 20-11-06 | 20:45

superjan 20-11-06 @ 20:44
Ik dacht dat jij van andere jelly's hield??

de bier | 20-11-06 | 20:44

' En waarom gaat het altijd over uitkeringen hier en niet over ONDERWIJS en de ZORG die door het CDA en de VVD verneukt zijn.' Waarom gaat het hier uberhaupt over politiek. Dat is echt niet trendy ofzo..!?

WillemIII | 20-11-06 | 20:44

Dus ik zit hier de hele dag pvda-medewerkers te overtuigen om op Wilders te stemmen? lekker is dat.

tipo | 20-11-06 | 20:44

@dr snug> way cool filmpje.

superjan | 20-11-06 | 20:44

@koerbagh @ 19:53
Ach, ik was toch toe aan een nieuwe nick.
*zwaait even naar Joris

kapotte_stofzuiger | 20-11-06 | 20:43

@jecus

Ik vind dat de uitkeringen omhoog moeten voor zij die niet kunnen werken ja, en dat je dan, jammer genoeg, ook luie mensen meer geld geeft dan moet dat maar, trouwens de SP wil mensen die wel kunnen werken maar dat niet willen ook hard aanpakken... En waarom gaat het altijd over uitkeringen hier en niet over ONDERWIJS en de ZORG die door het CDA en de VVD verneukt zijn.

Mikado | 20-11-06 | 20:43

@Don Quichote 20-11-06 @ 20:39
Ik ben het helemaal met je eens "De linkse kogel is een gerichte, d", vraag maar aan die dode dandy.
Aan de andere kant, "de kogels" komen uit de GL gelederen, dus als je daar niets mee te maken wilt hebben stem PvdA(sielzoekers)
.
wouter Bush

Pigha Lal | 20-11-06 | 20:42

Kunnen we bij geenstijl geen hetze creeeren waardoor we ervoor zorgen dat de partij voor de dieren de absolute meerderheid krijgt? Mister Ed het paard als premier en Bos als laatste vluchtplaats voor de Noord-Euopese Eland. Een grotere 'fuck you' kunnen we niet uitdelen...

WillemIII | 20-11-06 | 20:42

het mooie is natuurlijk dat al die mensen in den haag WEL doorhebben wat een ramp de SP voor het land is. Je zal dus altijd een soort chique discreet cordon sanitaire krijgen. GL kun je nog afschepen met een staatssecretaresse voor dieren of vrouwenzaken of een andere fooi. De SP wil maar een ding en dat is macht. Ze zijn er doodsbang voor Balkenende en Bos voorop. Let maar eens op schatjes.

superjan | 20-11-06 | 20:41

@kruisvaarder 20.33

Vooralsnog kennen we de uitslag nog niet, maar reken wel dat zo'n coalitie (CDA, VVD & CU) steun zou krijgen, ook van de PvdV en de SGP, en hoppa, daarmee heb je je kamermeerderheid. Het zou niet het sterkste kabinet zijn, maar wel eentje met een mandaat...

brutus68 | 20-11-06 | 20:40

Mikado 20-11-06 @ 20:37
Jan gaat zich nog wel overschreeuwen. gebeurt namelijk altijd op het laatste moment. De vorige keer stonden ze ook zo hoog in de peilingen. Ik voorspel dat ze net 20 zetels halen. Nog steeds een forse winst, maar groter worden ze niet. Als Jan er ook nog eens mee kapt, heb je D66 II. Het hele zaakje dondert binnen een paar jaar in elkaar..

de bier | 20-11-06 | 20:40

@ZI 20-11-06 @ 20:34
Persoonlijk zie ik het inderdaad niet gebeuren dat er een 'linkse lente' komt. Maar goed, het is en blijft een niet onrealistische optie.
Persoonlijk denk ik dat het uiteindelijk toch CDA, VVD en PvdA wordt, een soort van paars kabinet.
Het blijft toch interesant om te speculeren.

ranzige rob | 20-11-06 | 20:40

@mikado
Den Uyl verlaagde de staatschuld door de helft van de gasvoorraad van NL te verkopen aan de russen voor een zacht prijsje. Hij is degene die NL verslaafd heeft gemaakt aan de uitkering.

Daarnaast zijn alle plannen van de PvdA altijd ingaande na hun regeringsperiode. Als het fout gaat is het de schuld van het volgende kabinet en als het goed gaat zij de eer.

En wat betrefd de SP een kleine blunder in hun redenering. Uitkeringen omhoog is sociaal, werk voor degene die kunnen is ook mooi, alleen kan iemand het mij nog uitleggen hoe het bedrijfleven nieuwe banen gaat creeëren en tegelijkertijd 5 miljard aan Jan mogen betalen en dat lijkt me nu net onmogelijk.

jecus | 20-11-06 | 20:39

@dawg

Gevolg van vele generaties goed financieel economische beleid onder de bezielende leiding van Ruding en Zalm. In de jaren '70 zijn de aardgas inkomsten niet goed ingezet. Toentertijd kon het worden geinvesteerd in vernieuwing van de industrie en de ontluikende kennis economie. Helaas is deze kans verprutst onder het meest linkse kabinet ooit, Ome Joop wordt postuum bedankt.

Kruisvaarder | 20-11-06 | 20:39

@doktersnuggles 20-11-06 @ 20:35
Heb je wel de hele documentaire gekeken?? Zo deden ze ook nog iets als wegen. En door een raar toeval gaan de mensen die over het algemeen niet in de toetsing pannels zitten ook niet stemmen. Maurice de blaffer zat overigens vorige keer dicht bij de juiste aantal zetels.

koffiepot | 20-11-06 | 20:39

Luistert kameraden,
De SP is niet reeel, ze zeggen zomaar iets. De PvdA(nus) heeft wel verstand. Daarom stem PvdA.
.
Wouter Bush

Pigha Lal | 20-11-06 | 20:39

jaco 20-11-06 @ 20:36
Op welke feiten berust deze uitspraak?
Lijkt nogal vergezocht.

Rest In Privacy | 20-11-06 | 20:39

@lion@night 20-11-06 @ 20:22
Welnee, slechts een metafoor om de idiotie van het rechts-populisme te onderstrepen. De linkse kogel is een gerichte, de rechtse een ongeleid projectiel.

Don Quichote | 20-11-06 | 20:39

stem sgp!!!

daskapitalist | 20-11-06 | 20:38

superjan
groeten aan de bier

doktersnuggles | 20-11-06 | 20:38

@Mikado
Zou je mij een plezier willen doen en je peilingorgasme in stilte willen verwerken voor je hier weer om de 3 comments overenthousiast komt doen? Dank je.

ZI | 20-11-06 | 20:37

@ de bier> SGP doe ik er gratis bij uit overtuiging en vreesch voor de here!

superjan | 20-11-06 | 20:37

@Murdockyoufool

Bekent gevoel, dan kunnen we de VVD en de PvdA misschien eens leren wat regeren is...

Mikado | 20-11-06 | 20:37

Opmerkelijk dat 20% van onze stemgerechtigde bevolking uit proleten bestaat. Kennelijk is er nog veel werk aan de winkel op het gebied van normen, waarden en fatsoen...

Voorts is er geen haar op mijn hoofd dat bereid is om te bezuinigen op de opties van mijn nieuwe auto om het 'volk' 10% extra uitkering te laten genieten! Die moeten ze verdienen! Bijvoorbeeld door mijn auto te poetsen à 9 Euri per uur.

Anton Vohs | 20-11-06 | 20:37

Dit alles heeft te maken met de, voor veel mensen, terug lopende maandinkomsten en op lopende maandlasten. De groep die klem loopt of klem dreigt te gaan lopen wordt steeds groter, en stemt, zo wijs als ze zijn, zo links mogelijk.

jaco | 20-11-06 | 20:36

lion@night 20-11-06 @ 20:35

Smul!

Pimpbot | 20-11-06 | 20:36

Jahoeoeoeoe... ontwaakt verworpenen der aarde, er waart een spook door Europa etcetera etcetera. Enfin, goed nieuws! Gaan Jan gaan, want ik voel de coalitie CDA/SP/Grrrristenunie opkomen.

Murdockyoufool | 20-11-06 | 20:36

Ik werd geroepen?

CoJoNes | 20-11-06 | 20:36

Haha zometeen wordt de SP echt groter dan de PvdA, dan krijgen we CDA-SP!

Mikado | 20-11-06 | 20:35

Pimpbot 20-11-06 @ 20:33
Zo de onze op rechts.

Rest In Privacy | 20-11-06 | 20:35

Gisteren was een uitzending over dit soort enquetes. Bleek dat veel SP stemmers in die panels zitten. Van dat thuiszittende internetvolk. Lekker hoog Tokkie gehalte. Met je kale klats.

doktersnuggles | 20-11-06 | 20:35

@ranzige bob
Waar zijn nu de linkse mensen die een jaar of 4 geleden om het hardst schreeuwde dat 'het volk' een coalitie CDA-PvdA wilden want dat was de grootste? Waarom gaan we nu ineens lafjes er vanuit dat die linkse bende er komt? Volgens mij ligt het CDA kilometers voor, en is dat de partij die de regering gaat vormen, of dat met links of rechts is, dat is vraag 2. Als de 'linkse lente' er komt en het CDA is de grootste, dan is dat natuurlijk belachelijk. Maar dat weet je zelf ook wel.

ZI | 20-11-06 | 20:34

@Kruisvaarder ik heb nooit PvdA gestemd, maar VVD, ik ben dus schuldig en verplicht om SP te stemmen zodat die de tiefus zooi van de VVD en het CDA op kunnen gaan ruimen.

..zapper | 20-11-06 | 20:34

hmmm, pvda-vvd-groenlinks-partij voor de dieren, jammer dat zij geen meerderheid hebben, want dit zou na een links kabinet wel het beste zijn denk ik.

Mikado | 20-11-06 | 20:34

Mikado 20-11-06 @ 20:31
Nooit trouw zijn aan één partij is nou niet bevoordelijk voor jouw standpunten die je hier neer plempt.

Rest In Privacy | 20-11-06 | 20:33

@OversteKarremans 20:21
Doont worrie . . .
Als dat enge linkse uitzuigerstuig op 22-11 wint, gaat FlaterT undercover . . .
Marianne
www.ikonrtv.nl/uploadedImgs/marianneth...
gaat zich over FlaterT ontfermen
Geyle varkens worden namelijk beschermde diersoort ! !
En die V8 is gewoon het hok van het geyle FlaterT-varken ! !
Samen met Marianne opgehokt . . .
Wie wil dat niet ? ?

drs. G. Flater | 20-11-06 | 20:33

@brutus68 20:20

Ik geloof ook dat Balk liever niet met Geert en vrienden in zee gaat. Maar je zult toch een meerderheid moeten hebben om aan de slag te gaan. CDA, VVD en CU komen net aan aan de 70. Anders zou dat ook mijn voorkeur hebben.

Kruisvaarder | 20-11-06 | 20:33

Kruisvaarder 20-11-06 @ 19:56

De overdrachtsuitgaven (uitkeringen) uitgedrukt als percentage van het nationaal inkomen zijn de afgelopen 25 jaren trendmatig gedaald, nl van 25 naar 20% van het BNP.

dawg | 20-11-06 | 20:32

brutus68 20-11-06 @ 20:29
Het is nog sterker. De wetenschappelijke bureau's van de vvd en de pvda zijn het meer dan regelmatig erg eens met elkaar. kortom, de kaarten zijn al lang geschud.

de bier | 20-11-06 | 20:32

bottehond 20-11-06 @ 20:09
Als ik het goed begrijp kunnen we dus evengoed op de partij voor de Dieren stemmen :)

Aktivist | 20-11-06 | 20:32

@koerbagh

Deze keer ligt mijn voorkeur bij de SP, de vorige keer bij Groenlinks... Misschien de volgende keer weer ergens anders, ik zal nooit eeuwig trouw aan een bepaalde partij zijn.

Mikado | 20-11-06 | 20:31

We worden bondgenoten van N-korea.. ach ja.

Dachthetwel | 20-11-06 | 20:30

@Mikado 20-11-06 @ 20:28:
Ja, u is een SP-mol, maar dat wisten we allang.

koerbagh | 20-11-06 | 20:29

Het leuke is nu dat de SP groter is dan de PvdA......... normaliter levert de grootste partij binnen een coalitie de premier.
Nu dat de SP de grootste zou zijn binnen een linkse coalitie is het vanzelfsprekend dat Marijnissen premier zou worden.
Zal Wouter zijn premier ambitie willen inleveren??
Zal Wouter een linkse coalitie blokkeren??

Met probleem zou zichzelf wel een op kunnen lossen.

ranzige rob | 20-11-06 | 20:29

@de bier

Ook Bos weet dat, daarom hield ie zich bij het kopje scharrelkoffie vanmiddag bij meisje Femke en Ome Jan zich zo op de vlakte..., hij weet ook dat het totale waanzin zou zijn..., het liefst zou Wouter een nieuw paars kabinet willen hebben...

brutus68 | 20-11-06 | 20:29

Mikado 20-11-06 @ 20:27
staatsschuld ijlt altijd nahaaaaa

de bier | 20-11-06 | 20:28

@Mikado 20-11-06 @ 20:27 - U valt in herhaling.

ViagraFalls | 20-11-06 | 20:28

Mag ik de mensen er ook op wijzen dat de meeste van:

Goed zo. Go Jan. Na rechtse kabinetten moet er altijd puin geruimd worden.
Den Uyl: staatsschuld daalt van 41,6 naar 38,1 % bbp
Van Agt: staatsschuld stijgt van 38,1 naar 49,1 % bbp
Lubbers: staatsschuld stijgt van 49,1 naar 78,0 % bbp
Kok: staatsschuld daalt van 78,0 naar 50,7 % bbp
Balkenende: staatsschuld daalt een heel klein beetje van 50,7 naar 50,2 % bbp

Langer dan 4 jaar hebben geregeerd!

Mikado | 20-11-06 | 20:28

-weggejorist-

unknown2505 | 20-11-06 | 20:28

-edit-

Mikado | 20-11-06 | 20:27

@Hakbarrr 20-11-06 @ 20:03

Dat bedoelde ik er ook mee te zeggen.

@Chiant 20-11-06 @ 20:17
Je hebt volkomen gelijk. Staatsschulden worden vooral door die linkse donders opgebouwd die CDA en co weer op mogen proberen te ruimen. Processen van wetgeving zijn echter traag: zo'n vier jaar doen ze erover voordat een wetsvoorstel (eventueel) wet wordt: CDA kan er dus niks aan doen dat ze het minder fijne beleid van de PvdA (of moet ik zeggen: PvdU:Partij voor de Uitkering?) door moet zetten.

GJudge | 20-11-06 | 20:27

@superjan
de bier 20-11-06 @ 20:15

de bier | 20-11-06 | 20:26

bottehond 20-11-06 @ 20:24
Poppermotje is D66 mol --> niets te melden!

Rest In Privacy | 20-11-06 | 20:26

Ja geert, maak dat symbolische bedragje nou maar eens over, boef.

superjan | 20-11-06 | 20:25

mijn god, het zal toch niet dat Wouter aan de macht komt............. gaan we weer terug in de tijd.
als dit de tijd van de linkse lente wordt ben ik een wintermens !

DenLangel*l | 20-11-06 | 20:25

@Chiant, de voedselbanken zijn er gekomen dankzij Cock van jou Partij Van De Allochtonen.

joyce1981 | 20-11-06 | 20:25

brutus68 20-11-06 @ 20:20
Ook good old Wim Cock zou nooit gaan regeren met ongeleid projectiel Jan M. en kinderlijke dromer Halsema. De pvda ligt gewoon dichter tegen de vvd en het cda aan dan wat er vaak wordt beweert..

de bier | 20-11-06 | 20:24

@Jerolimo @20:16
Klopt! Bij ons in de kantine geeft dat ook aardig onderbouwde en doordachte discussies. Achtereenvolgens één en dezelfde collega:
- Ik stem op Pim, want Pim zegt tenminste waar het op staat!
- Ik stem op wouter, want dat is zo'n aardige vent! (N.B: Gemeenteraadsverkiezingen!!!)
- Ik stem op Jan want zoals het nu gaat, gaat het kut.
Laat het in vredesnaam stortregenen woensdag...

Chiant | 20-11-06 | 20:24

@Zapper

SP is geen partij, dat is een parkeerplaats voor ontevreden PvdA'ers. Als jij je stem wil parkeren moet je dat vooral doen.

Kruisvaarder | 20-11-06 | 20:24

poppermotje 20-11-06 @ 20:23

Waar ga jij op stemmen, hooggewaardeerde medelanderT?

bottehond | 20-11-06 | 20:24

Ik was zwevende, maar zaterdagavond jl. trof ik op het Museumplein de leukste campagne-caravan aan met het beste programma: lijst 24 't Zeteltje van Sander "Extrema" van der Sluis.
www.hetparool.nl/dossiers/verkiezingen...

JudgeJuly | 20-11-06 | 20:23

Onze goeie vriend Jan heeft in de bak gezeten voor communistische sympathien. Lang leve de Sovjet! Hihahoera Stalin II.

silverbullyt | 20-11-06 | 20:23

Niemand weet, niemand weet, dat ik pop-per-mot-je heet..

poppermotje | 20-11-06 | 20:23

SP op zoveel, dat is volgens mij nogal overschat, rond de 20 zou ik al zeer tevreden zijn... Maar ach die ene stem van mij, of die nu de wereld veranderd...

Sebastianos | 20-11-06 | 20:22

Don Quichote 20-11-06 @ 20:19
En dat vind jij een vrijbrief voor links om eveneens de wapens ter hand te nemen? Staat haaks op de ideologiën van links.

Rest In Privacy | 20-11-06 | 20:22

FLATERT, waar ben je? Paniek, paniek, paniek!

Met een Linkse regering komt die 440 peekaa van Flatert in gevaar, inleveren dat milieu monstert. FLATERT, u dient uzelf op 23 november te melden op het dichtsbijzijnde polit-buro, auto sleutels inleveren, trabant aannemen en vergeet niet om uw salaris boven de 33 duizend euro over te maken naar de partijrekening.

En achteraansluiten bij de Voedselbank!

OversteKarremans | 20-11-06 | 20:21

@Chiant

En zo weet rechts altijd weer de veer in hun eigen reet te steken...

Mikado | 20-11-06 | 20:21

@Don Quichote beste overeenkomst tussen nick en denkbeelden.

schele henk | 20-11-06 | 20:21

@ Chiant.... opflikkeren nu, met dat demagogische geraaskal. Niemand MOET naar de voedselbank. Het wordt niemand in dit land verplicht om te eten. Al die lui daar zouden wel MOETEN leren budgetteren. Telefoontje weg, auto weg, DVD-speler weg, kinderen van hun dure sportclub halen... blijft er genoeg over voor voedsel. Van de bijstand is prima - ik herhaal PRIMA rond te komen, zolang je maar in de gaten houdt dat de bijstand niet bedoeld is om in koopgedrag mensen MET werk te imiteren.

AdolfJoling | 20-11-06 | 20:21

@Karel kwakbol 20-11-06 @ 20:17:
Ja, dat snap ik... maar ik huiverde een beetje om erop te klikken...

koerbagh | 20-11-06 | 20:20

Geld van de werkenden pakken en aan niet-werkenden geven. Dat heet bij de SP solidariteit.

~Johan | 20-11-06 | 20:20

@ Karel kwakbol 20-11-06 @ 20:17
Ik geloog niet de TNS-Nipo lekt. Eerder wat lui die RTL werkt, binnen TNS houden ze hun bek wel.

Raoul | 20-11-06 | 20:20

Mikado 20-11-06 @ 20:14

CU zal ook niet met de VVD regeren als Verdonk het vreemelingen/integratiebeleid blijft vorm geven.

Mas Rob | 20-11-06 | 20:20

@Kruisvaardert

De PvdV in een kabinet?? Haha, gaat echt niet gebeuren, de Balk heeft geen zin an in nieuwe avonturen met politieke nitwits. Nee, mark my words, Balk IV, waar het van gaat komen, zal bestaan uit het CDA, VVD en de CU, durf ik wel een kratje Hollandia-bier (bestaat dat eigenlijk) op te zetten. De nu nog zwevende kiezer gaat echt voor stabiliteit kiezen, niet voor een ongewis avontuur met een links kabinet. Het was wellicht anders geweest als de PvdA over een krachtiger leider had beschikt...

brutus68 | 20-11-06 | 20:20

@lion@night
Van rechts komen zeer erudiete seriemoordenaars, So What...???
De doelvoorbijstrevende kogel staat symbool voor de onmachtige reactie van de degenererende rechtse demagogie.

Don Quichote | 20-11-06 | 20:19

@ZI 20-11-06 @ 20:15:
Het zijn allebei met uitsterven bedreigde en beschermde diersoorten, lijkt me...

koerbagh | 20-11-06 | 20:19

koerbagh 20-11-06 @ 20:10
Ging mij nog niet eens zo om die naam, maar meer om de bewering van een lekke TNS-NIPO site.

Karel kwakbol | 20-11-06 | 20:17

@Mikado
Leer eens een olietanker besturen! Als je nu hard roer stuurboord geeft reageert dat kreng ook pas over een paar kilometer.
De stijging van de Staatsschuld tijdens de kabinetten van Agt is een direct gevolg van het beleid van Sinter... -herstel- Den Uyl. Daar plukken we goedverdoemme nog steeds de wrange vruchten van.
Zeau zal met een beetje fatalistische pech -inshallah verhoede- links de komende jaren ook weer mooi weer spelen met de economische, sociale en maatschappelijke successen van de kabinetten Balkenende.

Chiant | 20-11-06 | 20:17

De zwevende kiezer trok van LPF via de Pvda naar de SP.
Ik ben benieuwd waar men het bij de volgende verkiezingen gaat zoeken.

Jerolimo | 20-11-06 | 20:16

Ik vind persoonijk de diskussie over een veroordeeld wietteler en z`n resocialisatie opdracht het leukst.
Waar gaat het over ? Het doodzwijgen van nieuwe initiatieven door middel van censuur en repressie.

suffie63 | 20-11-06 | 20:16

fish? leeft ie nog?

schele henk | 20-11-06 | 20:16

@koerbagh
Of het is een albinomol. Die zijn net zo zeldzaam als D'66-ers.

ZI | 20-11-06 | 20:15

De komende vier jaar worden er dus een paar miljard naar links geschoven, de jaren erna waarschijnlijk weer niet dus waar hebben we het over. Ik vind het persoonlijk belangrijker dat er mensen in de kamer zitten die in mij levende thema's constant op de agenda zetten. Mensen als Wilders en Thieme. Ik ga op Marianne stemmen, daar hoef ik geen mol voor te doen maken zijn (sorry, bij familie in Limburg op bezoek geweest van het weekend).

knutsel | 20-11-06 | 20:15

koffiepot 20-11-06 @ 20:11

SP- troll om 20:11 .... viel me al eerder op en denkt nu onopvallend te doen:

* BENG BENG BENG *

bottehond | 20-11-06 | 20:15

Mikado 20-11-06 @ 20:12
Je zal gelijk hebben, echter het is nogal opvallend dat het vredelievend links tegenwoordig ook graag de wapens ter hand neemt.
Om ze dan van links of rechts schieten is om het even.

Rest In Privacy | 20-11-06 | 20:15

De SGP heeft toch ook een reaguurder hier: Superjan...

de bier | 20-11-06 | 20:15

@bottehond 20-11-06 @ 20:06:
Ik ben als een sniper....

"Holding a breath still in his lungs, he steadies his hand on the barrel of a loaded gun, his sights set on the world his heartbeat slows,
His pulse marking the time he senses the pressure of the moment he clears his mind, he calmly delivers the bullet and recoils from the dream, of moving targets."
(© Fish)

@francoise smokeglass 20-11-06 @ 20:05:
Een D'66-er is per definitie geen mol, want die heeft geen standpunten te verdedigen of uiteen te zetten.

koerbagh | 20-11-06 | 20:14

Christenunie zal nooit met Blondie regeren...

Mikado | 20-11-06 | 20:14

@koffiepot 20-11-06 @ 20:11,
ram die knop dan gelijk de vernieling in.

vander F | 20-11-06 | 20:13

Kruisvaarder 20-11-06 @ 20:10
Goed voorstel!

Rest In Privacy | 20-11-06 | 20:13

@lion@night

oke Pim is vermoord door een debiel met een linkse overtuiging, maar over het algemeen schiet rechts toch iets vaker mensen neer... (zelfs als je China links noemt, en de Sovjet-unie ook)

Mikado | 20-11-06 | 20:12

Ik stem Wilders. Waarom? Uit arrenmoede want de rest ben ik zo zat.

schele henk | 20-11-06 | 20:11

.. zapper 20.08

Jij solliciteert vanavond naar de functie van relnicht op dit topic met al je gegrijns & gebloos??

brutus68 | 20-11-06 | 20:11

Volgens De Hond zijn is nog 20% van het kiezerslegioen 'zwevend'..

Rest In Privacy | 20-11-06 | 20:11

Niks is leuker dan rechtse lutsers bashen. Alleen al om jullie te pesten stem ik SP! Dit is de eerste keer dat ik echt zin heb om op die knop te rammen. GS Bedankt!!!

koffiepot | 20-11-06 | 20:11

Het buitenland en voornamelijk Amerika zullen toch ook wel geintresserd zijn in de verkiezingsuitslag aanstaande woensdag. Nederland is hoewel klein, een belangrijke partner inzake de oorlog tegen de Taliban in Afghanistan, maaar natuurlijk ook het het JSF project. Een linkse coalitie kan weleens roet in het buitenlandse en defensiebeleid gaan gooien. Of de computersoftware moet gewoon een handje meehelpen om dit niet te laten gebeuren. Nood breekt wet hoor!

R@lf | 20-11-06 | 20:11

PvdA stemmen over mijn lijk! *****yuch, spuug en walg******

CDA 41
VVD 21
PvdV 6
CU 8

en hoppa 76, lijkt me een regeerbare meerderheid

Kruisvaarder | 20-11-06 | 20:10

@Karel kwakbol 20-11-06 @ 20:02:
De Nijmeegse studentjes zouden er goed aan doen om een andere naam te verzinnen... Bij ANS krijg ik toch nog steeds een hele vieze smaak in de mond. (Ooit stond het voor Aktiefront Nationaal Socialisten... De knokploeg van Eite Homan)

koerbagh | 20-11-06 | 20:10

Don Quichote 20-11-06 @ 20:07
Van links komen kogelSSS..

Rest In Privacy | 20-11-06 | 20:09

Moge God, Jan Marijnissen hard straffen, het liefst in de hartstreek.
God zij met U
Mongeaul 20-11-06 @ 19:49

Ik heb een CDA'er gevangen, wat is mijn beloning?

Mikado | 20-11-06 | 20:08

Verrassing, ik ga ook SP stemmen!
Oh had ik dat al gezegd? *bloos*
SP! SP! SP! *grijns*

..zapper | 20-11-06 | 20:08

Goed, die Maurice de Hondt vertrouw ik sowieso voor geen meter, snap uberhaupt niet dat die man nog door de media serieus genomen wordt. En zo twee dagen voor de verkiezingen, en gezien de geringe verschillen, zijn de polls absoluut niet betrouwbaar meer...

brutus68 | 20-11-06 | 20:07

Lijkt me leuk een keer een linkse regering. Als het niks is dan over 4 jaar gewoon iets anders. Of op de LPF manier, na een paar maanden.

koffiepot | 20-11-06 | 20:07

Als de kogel ooit van rechts kwam, wat meestal het geval is, zal dit keer het schot gekeerd worden door het goddelijk pantser, dat onze Leider momenteel beschermd, en dan te bedenken dat Pin enkel beschikte over een labiele chauffeur. Jan kan rustig gaan slapen.

Don Quichote | 20-11-06 | 20:07

Geef mij maar een frisse ontplofte mol.

vander F | 20-11-06 | 20:07

brutus68 20-11-06 @ 20:00

Hmmmja... als je ontmaskerd wordt als mol sta je natuurlijk op een breed forum als GS hartstikke te kakken... ik ga met je voorstel mee....

koerbagh 20-11-06 @ 20:01

Kun je goed schieten, rustige man?

bottehond | 20-11-06 | 20:06

@ Auto 20-11-06 @ 19:56
He lutser: SP is nogal links he? en CDA is rechts van het midden... misschien zitten daar nog wat andere partijtjes (btw: niet mijn favoriet maar goed) die wat meer links zijn. Je gaat tenslotte als bijna-communist stemmer niet op een rechtse partij stemmen of lijkt dat volgens jouw pindabrein logisch?

GJudge | 20-11-06 | 20:05

@koerbagh 20-11-06 @ 20:01
en mij zag je gewoon over het hoofd?
*gaat teleurgesteld surfen op vrouwonline*

francoise smokeglass | 20-11-06 | 20:05

Goed zo. Go Jan. Na rechtse kabinetten moet er altijd puin geruimd worden.
Den Uyl: staatsschuld daalt van 41,6 naar 38,1 % bbp
Van Agt: staatsschuld stijgt van 38,1 naar 49,1 % bbp
Lubbers: staatsschuld stijgt van 49,1 naar 78,0 % bbp
Kok: staatsschuld daalt van 78,0 naar 50,7 % bbp
Balkenende: staatsschuld daalt een heel klein beetje van 50,7 naar 50,2 % bbp
dawg 20-11-06 @ 19:41

Mooi, eindelijk eens tegengas, en volgens mij zetten ook Wilders en de VVD mensen in op internetfora...

Dit keer ligt mijn hart bij de SP, bij de volgende verkiezingen kan dat hart (blijft links) zo weer ergens anders liggen, maar dan moet ik altijd even zoeken...

Mikado | 20-11-06 | 20:05

Jan voor President! Nu even van de gekken, nu zullen straks strategische VVD'ers die op het CDA zouden gaan stemmen toch naar Woutertje gaan, want dan maakt de VVD meer kans op een coalitie (kots-coalitie PvdA-CDA-VVD zeg maar) en Marijnissen president kan natuurlijk helemaal niet. Ik zet in op nieuwe verkiezingen in Maart...

MysteryQuest | 20-11-06 | 20:05

Moi 20-11-06 @ 19:57
Is André Rouvoet dan ook een communist? Ik vind hem wel wat weg hebben van een insekt :)

Aktivist | 20-11-06 | 20:05

Dat de SP fors zal winnen moge duidelijk zijn, misschien dat er mogen nog een schandaal naar boven komt die alle peilingen weer teniet doen, een knuppel in het hoender(of knuffel)hok.

Rest In Privacy | 20-11-06 | 20:04

Vreselijk dit is toch echt een heel nare droom he ?
Mao jantje 32 zetels , huffie wouter 31 .
Niet dat balkenbende wat is maar een hele linkse regering echt niet !!!

lompe beer | 20-11-06 | 20:03

@GJudge 20-11-06 @ 20:02

Ook dat is tenkoste van de middeninkomens, wil een bedrijf nog winst blijven maken, dan moet ze de PRIJZEN verhogen ten koste van de consument. Doet ze dat niet, dan vertrekken ze of ze gaan failliet. Beide gevallen: veel mensen die werkloos zullen raken.

SP bedankt!

Hakbarrr | 20-11-06 | 20:03

De SP wil de belastingen voor de bedrijven fors omhoogjagen... om de uitkeringen te kunnen betalen die zij hierdoor zullen scheppen. Snuggere gasten die veredelde communisten: ga aub terug naar de communistische heilstaat als t ff kan, rusland, noord-korea, zoiets. Good Luck en tot nooit meer ziens.

GJudge | 20-11-06 | 20:02

Stelletje angsthazen...

pringleshapedturd | 20-11-06 | 20:01

Hebbes! CDA-Mol no.1 = Auto 20-11-06 @ 19:56
Mongeaul is vast ook een mol. Waarschijnlijk PVV of NieuwRechts ofzo...

koerbagh | 20-11-06 | 20:01

@Bottehond 19.55

Gaat ook wel weer ver, zoiets..., al die goedbedoelende sukkels die als Jehova's het net afstruinen om de blijde boodschap van hun politieke goeroe te verkondigen.., dacht zelf meer aan een virtuele schandpaal....

brutus68 | 20-11-06 | 20:00

straks zitten niet Bos en Balk om tafel maar Marijnissen en Balk. Die komen er niet uit, en dan is het aan de formateur om te bepalen welke andere coalitie dan moet worden onderzocht. En dan zijn de rapen gaar.

TRS | 20-11-06 | 20:00

koerbagh 20-11-06 @ 19:53

Vreemd... ik dacht hetzelfde bij Keutelhaar..... en wat dat je van deze?

dawg 20-11-06 @ 19:41

Doe hem eens in die kleiduivenomhoogzwieperT

* beng beng *

Ies leuk: kleimollen schieten met Fleisch....

bottehond | 20-11-06 | 19:59

Maorijnissen is een hufter als hij zegt dat de middeninkomens niet gepakt worden. Check zijn begroting: www.sp.nl/2006/SPbegroting.pdf

Landing en Take-off heffing
Door internationale verdragen is het niet mogelijk accijns op vliegreizen in te voeren. Een Landing
and Take Off (LTO) heffing is een goed alternatief en levert een bescheiden bijdrage aan het gelijktrekken
van concurrentie tussen vliegtuig, trein, en auto. (e 750 mln.)

Heffing op bestrijdingsmiddelden, delfstoffen, afvalexport en verpakking en duurzaam hout--------> Is duurdere afvalverwerking, zijn duurdere producten voor ALLE consumenten

Verhoging belasting op grondwater --------> Wie betaalt daarvoor?? Juist de consument....

Kortom, de middeninkomens doen het zeer slecht bij DER JAN.....

Hakbarrr | 20-11-06 | 19:59

Mmmm, misschien moet ik nu toch maar overwegen om wwer terug naar Nederland te gaan.
Alhoewel....... nee laat maar.

houdoe en bedankt! | 20-11-06 | 19:58

Aktivist 20-11-06 @ 19:54
WILDERS .... ;-))

Communisme is wat voor mieren en bijen, niet voor mensen.

Moi | 20-11-06 | 19:57

WIE VAN JULLIE REAGUURDERS IS GODVERDEGODVER VAN HET CDA ?!

TRS | 20-11-06 | 19:57

@dawg

Misschien toch je studie macro economie eens terughalen. Als die fijne linkse kabinetten in de hoogtij dagen gewoon hadden geinvesteerd in plaats van in tijden van laag conjunctuur onhoudbare sociale paradijsjes op te zetten dan hadden we in dit land helemaal geen staatsschuld. Rot op naar Cuba,boet!

Kruisvaarder | 20-11-06 | 19:56

AUB niet Jantje Zedong aan de macht. Gelukkig roept iedereen wel dat ze SP stemmen, maar als het puntje bij het stemvakje komt stemmen ze toch wel verstandiger. CDA ofzo, of iets centrum-links

Auto | 20-11-06 | 19:56

@Mongeaul 19.49

Het is jammer dat lieden zoals jij stemrecht hebben, al ben je waarschijnlijk nog te dom om de weg naar het stembureau te vinden. Dus doe maar lekker thuis blijven woensdag. Al zou jij juist op de SP moeten stemmen, ies gesubsidieerd gratis blowen en Hollandia-bier zuipen op kosten van de belastingbetaler, lutser...

brutus68 | 20-11-06 | 19:56

Ok, wie zijn de brievenschrijvers van de SP:

Mikado en vul maar aan:.....

Hakbarrr | 20-11-06 | 19:55

bakoenin 20-11-06 @ 19:49

Der Jan wordt niet omgelegd.

brutus68 20-11-06 @ 19:46

Geen idee... ongezien de tyfus wensen? Ik vind het toch wel misbruik maken van een vrijplaats voor meningsvorming als GS dat menschen er komen spammen. Dus een straf(je) hebben ze wel vediend. Wat vind je van een ebola- injectie? Ies leuk... gaan we het filmen en op de dump keilen.

bottehond | 20-11-06 | 19:55

@mezelf @ 19:42
achhh, ik zit op de verkeerde site... fautje.

francoise smokeglass | 20-11-06 | 19:54

Ik zweef nog ergens tussen marijnissen en wilders.
Graag een bindend stemadvies!!

Aktivist | 20-11-06 | 19:54

@ Joris (ofwel @ Raoul 20-11-06 @ 19:36)

Sinds wanneer maak jij je druk over primeurtjes? Feit is dat die ans-online al twee uur eerder dit nieuws had.

Raoul | 20-11-06 | 19:54

LOL @EDIT @Mr.D. 20-11-06 @ 19:43:
Toch leuk zo'n mollenjacht... Mag ik Keutelaer en Henk .H. voordragen als potentiële mollen?

koerbagh | 20-11-06 | 19:53

ik woon hier vlak naast het SP Rotterdam headquarters. 20 man op pad om ff de stad vol te spammen met een zo neutraal-vriendelijk mogelijk kijkende Jan.
Vraag ik me altijd af of er nou echt stemmen worden gewonnen met posters plakken..

zei_ik | 20-11-06 | 19:53

Het is maar goed dat al die "Peilingen" werkelijk nergens op slaan.
Het is vrij normaal dat deze "peilingen" elkaar tegenspreken.
-
Dus gewoon wachten tot woensdag avond, hopen op veel regen en storm.. dan komt het allemaal goed.

Moi | 20-11-06 | 19:52

@ MrBasta 20-11-06 @ 19:44

Precies, gaan we eindelijk eens konskwent worden. Topmanagers moeten bijgevoerd worden met prestatiebonussen om ze gewoon het werk te laten doen waar ze een toch al niet kinderachtig salaris voor krijgen, maar voor de loonslaaf zouden negatieve prikkels beter zijn.

dawg | 20-11-06 | 19:51

Geweldig hoe harder de reactie schreeuwt des te meer zetels.
Oja, de kogel voor Fortuyn kwam van rechts, een dwaas opgestookt door de hetze van de PvdA (liberalen) en de Staatsomproep.
Gaan jullie nu weer om een kogel schreeuwen ?

bakoenin | 20-11-06 | 19:49

Moge God, Jan Marijnissen hard straffen, het liefst in de hartstreek.
God zij met U

Mongeaul | 20-11-06 | 19:49

Nou, Jan, ik sta er niet meer van te kijken.
Jij straalt véél meer mannelijkheid uit dan ik.
De jouwe zal daarom na de verkiezingen ook aanzienlijk groter zijn dan de mijne...
Ik bedoel je fractie niet je *** - begrijp me niet verkeerd - maar ja, ook díe zal wel groter zijn dan de mijne, maar dat is waarschijnlijk altijd al zo geweest.

Marc Rutte | 20-11-06 | 19:49

ik stem toch wilders...

jusjee | 20-11-06 | 19:48

Waar blijft nou die gristeninfiltrant?
@dawg
Duidelijk!

Don Quichote | 20-11-06 | 19:47

Lol Maorijnissen als premier, ik lach me nu al kapot.

knutsel | 20-11-06 | 19:46

De SP doet het alleen goed in de oppositie. Maak ze onderdeel van het establishment en je onderscheidt ze binnen de kortste keren niet meer van het draaikont-CDA.
Macht corrumpeert of ie nu van links of rechts komt.
NL kent compromissenpolitiek en het is vergelijkbaar met een flexitarian... een vegetarian die af en toe vlees eet. Principes zijn er als lokkertjes. De compromissen zijn de sombere waarheid.

Jane Doe | 20-11-06 | 19:46

@bottehond 19.40

Inderdaad een leuk spelletje zoek de mol.... Die lui van de SP zijn makkelijk, zijn net Jehova's, PvdA is ook makkelijk, veranderen per topic en comment van mening, de mollen van het CDA zijn meestal nogal off-topic, die van de VVD zijn ook makkelijk te spotten, kortom, een amusant doch makkelijk spelletje. BTW, wat gaan we doen met die mollen??

brutus68 | 20-11-06 | 19:46

@Mongeaul 20-11-06 @ 19:40

Liever nog een politike moord dan democratie? Je doet je naam eer aan.

dawg | 20-11-06 | 19:45

. SP gooit de uitkeringen omhoog, dan gaat er helemaal niemand meer werken.
De prikkel om te werken blijft, omdat de SP een werkbonus invoert.
.
.
Hahah hoor je zelf hoe idioot dat klinkt :s, als je eerst werkeloos bent en dan gaat werken krijg je zelfs een BONUS! Jaja mensen want het is tenslotte een godswonder dat je nog wilt werken als je eerst niet werkte! Nondekanarie kom maar met die bonussen, krijgt de normale beroepsbevolking die wel werkt dan ook een leuke bonus? Want wij werken tenslotte ook!

MrBasta | 20-11-06 | 19:44

EDIT BAN, Eerste Een NL trol is gevangen

Mr.D. | 20-11-06 | 19:43

Vanmorgen idd de Spits opgepikt op schiphol, en weer gedumpd na lezen van de ingezonden brieven. Wat een selectieve hoop van populistische propaganda.
.
Hoop gemiep over VVD, CDA, etc, en niets dan goeds voor Woutert. Woutert was toch voor een linkse coalitie, maar vandaag ineens niet meer?
.
En dat hele kudtverhaal dat PVDA ineens wil wachten met het debat over de militairen "omdat de VVD en het CDA anders gaan miepen dat de PVDA dat akkefietje probeert uit te melken" is wel de grootste kolder ooit. Dat heet dubbel uitmelken.
.
Eerst proberen er een politiek slaatje uit te slaan, en zodra dat doorzien worden, beweren dat de tegenpartij het als zodanig zou zien, en daarmee de zwarte piet toespelen aan diegenen die snugger genoeg waren om het te doorzien. Stelletje huichelaars.

ViagraFalls | 20-11-06 | 19:43

"Als voorbeelden van media waarin CDA-leden propaganda maken noemt hij de grote kranten, waaronder de gratis Metro en Sp!ts, en ook 'belangrijke websites' als Nu.nl en weblog GeenStijl. Namen van de CDA-brievenschrijvers en posters wil Meijer echter niet noemen."

Wil de CDA-troll nu opstaan en een neqschot incasseren? Dank u.

koerbagh | 20-11-06 | 19:43

Dat komt die die 486.758 bejaarden die iedere dag aan het doorliggen zijn! En door die 812.756 kinderen die elke dag met een lege maag naar school moeten! Door het asociale beleid van dit kabinet, wat ervoor heeft gezorgd dat er dagelijks 162.830 personen naar de voedselbank moeten!
-
Geen hond weet over wie Jan het heeft, maar je kunt het er bij een dergelijke stelligheid ONMOGELIJK mee oneens zijn.

Chiant | 20-11-06 | 19:43

De charismatische leider van D66, Alexander Pechtold, heeft een tot nu toe zeer overtuigende campagne geleid. Het is echter wel erg jammer dat OnzeAlexander niet de kans heeft gekregen met andere lijsttrekkers in een serieus debat te kunnen optreden. Onoverkomelijk is het in ieder geval niet....
Zoals het er nu uitziet, kan D66 - met het eigenzinnige, zeer liberale verkiezingsprogramma - rekenen op 6 zetels.

Terecht!

Wie wil er nou vrijheid?

francoise smokeglass | 20-11-06 | 19:42

@Mr.D. 20-11-06 @ 19:38
Zo! Dat heb je vast niet binnen 10 minuten getiept? Ga eens hulp zoeken via je huisarts!

Verdwaalde T | 20-11-06 | 19:42

Goed zo. Go Jan. Na rechtse kabinetten moet er altijd puin geruimd worden.

Den Uyl: staatsschuld daalt van 41,6 naar 38,1 % bbp
Van Agt: staatsschuld stijgt van 38,1 naar 49,1 % bbp
Lubbers: staatsschuld stijgt van 49,1 naar 78,0 % bbp
Kok: staatsschuld daalt van 78,0 naar 50,7 % bbp
Balkenende: staatsschuld daalt een heel klein beetje van 50,7 naar 50,2 % bbp

dawg | 20-11-06 | 19:41

Jan de Maoïst is een beetje de Linkse Fortuyn.
Wat zou er gebeuren als er een rechtse Volkert van der Graaf opstond en hem zou stoppen.
Zomaar een brainwave om wat legitieme parallelen te trekken.
Met Fortuyn zou ons land zich in een diepe afgrond storten, met Jan de Maoïst raakt ons land financieel aan de bedelstaf.
jan marijnissen is een gevaar voor ons land.
Ik moet er niet aan denken dat ik Donderdag wakker wordt met als nieuws dat de communisten gewonnen hebben.
Geen communisten zeg je, kijk nog eens goed naar het SP logo, zie ik daar een communisten ster.

Mongeaul | 20-11-06 | 19:40

@ Mr.D.
Ga eens deaud met je SP!

simon stokvis | 20-11-06 | 19:40

De SP heeft eauk een aantal broeders en een enkele zuster vrijgesteld om op GS te reaguren. Ies leuk: ontdek de mollen.

bottehond | 20-11-06 | 19:40

kom op Jan je kan het !

Westwoud | 20-11-06 | 19:40

@ mr. D.
Inderdaad, wat is je punt?

Raoul | 20-11-06 | 19:39

@mr.D
rot is op met je spam

vernieuwdeVerbatim | 20-11-06 | 19:39

lenin van de lage landen.. iemand nog emigratie tips?

HEXAMIDE | 20-11-06 | 19:38

-weggejorist-

Mr.D. | 20-11-06 | 19:38

-weggejorist-

vernieuwdeVerbatim | 20-11-06 | 19:37

We gaan op trollenjacht! *slaat er nog eens wat oude PvdA topics op na* I'll be back...

Jedebielebroertje | 20-11-06 | 19:37

Opzouten met je spam

Raoul | 20-11-06 | 19:36

goedverdoeme.. ik ga nu voor de vvd

HEXAMIDE | 20-11-06 | 19:36

Ik lees net dat 82 zetels geen meerderheid is op die site!!!!!

Uitbreiding van het aantal zetels of zo???

Redwatch | 20-11-06 | 19:35

Jan de Man ligt altijd hoog in de peilingen.

Harige Bangmaker | 20-11-06 | 19:34

In oktober 1971 werd de Kommunistiese Partij Nederland/Marxisties Leninisties (KPN/ML) opgericht. De leiding van de KPN/ML kwam in handen van Daan Monjé, Hans van Hooft sr. en de tamelijk matige schrijver Koos van Zomeren. De naam KPN/ML werd in oktober 1972 veranderd in Socialistische Partij (SP). Omdat Monjé in 1970 ruim 400.000 gulden (180.000 euro) van de Volksrepubliek China had mogen ontvangen kon de partij in 1976 een eigen partijpand en drukpers aanschaffen. Na het overlijden van Monjé in 1986 nam Jan Marijnissen de dagelijkse leiding van de partij over.

Traudl de Jonge
Historica

mrXL | 20-11-06 | 19:34

Het viel me al op dat er de laatste weken veel PvdA-trollen op GS rondspoken.

Aktivist | 20-11-06 | 19:33

32 zetels..... Mhuhahahahahahahahahahaha, snik, keep dreaming!

TooneyLunes | 20-11-06 | 19:33

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland